A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Gratulálok Dudukly, hogy minden a legnagyobb rendben volt.Aranyos a baba.Szép méretes Õ is.
Tmarinak is gratula!

Penna 1000-rel szorítok Neked!

Benianyu, Jucc valóban így van, hogy nehezebben ismeri fel az ember lánya a 2. vagy többedig terhességnél a szülést. Anno írtam, hogy Kincső is belógatott többször. A dokim is mondta, hogy a 3. gyereknél 4x mentek feleslegesen. Kincső egyáltalán nem lett nyugisabb a végén, viharos mozgásokat csinált, még a szülést megelőző éjszaka is.

Benianyu!
Ha nem megoldott a tábla ügy, akkor átveszem, míg nem tudod csinálni.

No megyek, mert kell vasalnom, töltöttpaprikát csinálni, a TP-papírt begyűjteni, meg a cégnek is kell működni.
Az utolsó sorokat már 2 kézzel sikerült írni, mert Kincső elaludt és leraktam.
Ja és a lánykám elkezdett tokásodni, már vagy 10 dkg-val túl van a születési súlyán. Már jó néhány ruhát félre kellett rakni, mert nem jó.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Hát lehet összeszedem magam és rákérdezek holnap mi volt ez a múlt csütörtökön....

Most még azt mondom ne avatkozzon bele, ha a Manó nem akar jönni... Én sem akartam kibújni. A lányom lehet, hogy csak simán utánoz... Kép Bár lehet megbánom, ha nem engedek, mert bő 2 héttel a nagy nap előtt 3880-ra vagyunk becsülve, 99-es buksival... "Kis" Óriásbébi.... Kép

Csak azért foglalkoztat ez a dolog (még mindig), mert nemrég közölte velünk, hogy 13-tól Õ már nem dolgozik, mi meg 8-ra vagyunk kiírva... és hátha ezért vmit.....

Az is lehet, hogy csak én fújom fel... Kép De eddig épp az tetszett benne, hogy nagyon figyelmes volt... Hát nem toom... És eddig semmi ujjnyis nem volt.... Kép

Mindenesetre köszike, hogy válaszoltatok... Sokat segített....

Hari! Lehet, hogy a 8-ra kiírtaknál van ez az ujjfájás... Nekem szinte folyton fáj.... Kép Benianyu? Neked? Kép
Savas is vagyok már 3 napja... ez nem volt eddig... Ha leszáll a Baba, akkor ez most miért van? Lehet azért, mert óriás? Kép

Olyan ÁLOMSZÉP Babáitok vannak!!!!!! Kép

Amióta bekukkingatok Hozzátok, tisztára feldobott vagyok!!!! Kép Köszike!

Jatka
jatka

Tegnap megjött a gyerek TAJ kártyája a postán. Az ajánlott levél értesitőjét (amit meg se próbált kézbesiteni a postás) a kukák alól halászta ki egy aranyos szomszéd és hozta be nekünk.

Az anyakönyvi kivonatra még mindig várunk, de lehet idő előtt rájuk telefonálok. Aggaszt, hogy semmi mást nem lehet elkezdeni intézni, mig az nincs meg, de állitólag 30 napig csámcsognak rajta mivel David külföldi állampolgár.

Ezenkivül milyen jó játék, hogy a TB kipostázza nekem a gyerek TAJ kártyáját, amit én beviszek a munkahelyemre, ahol az visszapostázzák a TB-nek, ahonnan majd remélhetőleg megint kipostázzák nekem.

A magyar posta nem ennyire megbizható!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jatka,
Nekem nincs ujjfájásom. Kép Lehet, hogy mégsem függ össze a 8-val. Kép
Viszont, ha szeretnél bekerülni a táblázatba, dobj meg az adatokkal és beteszlek.

Rokica,
Ez nem semmi! Kép Kép Szörnyű! Ráadásul a nap legnagyobb részében otthon vagy, akár be is csöngethetett volna a postás, hogy személyesen kézbesítse, nem?

Kriszta,
Köszi, hogy bevállalod majd a táblát. Egyenlőre még viszem, mert nagyon szeretem csinálni, de majd időben küldök egy magyarázó mélt, amit Pennától kaptam én is és az aktuális excel táblát. Nem bonyolult egyáltalán. Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Rokica példájából (is) kiindulva én mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy ne hagyja, hogy a kórház intézze a bébi TAJ kártyáját. Higgyétek el, inkább álltunk negyed órát a Teve utcában (mellesleg a férjem intézte), minthogy hetekig várjak a kártyára. Ráadásul külön részleg van az újszülöttek TAJ kártyájának intézésére, tehát nem kell tömegekkel számolni.
Ennek köszönhetően (bár csak 4 nappal szültem hamarabb, mint Rokica) már el van intézve a Tgyás, a családi pótlék, sőt, hétfőre már átutalták az anyasági segélyt is.
Tehát érdemes (lesz) Nektek kezetekbe venni a dolgokat!

Rokica, nehogy félreértsd, nem "ellened beszélek", csak érzékeltetni szerettem volna a különbséget.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Jó Reggelt Kép

Képzeljétek,Marci idáig hagyott aludni!!!!
Ilyen még nem volt!!!KépKépKép
10000 éve nem aludtam ekkorátKépKépKép

Rokica Kép

Ettől parázok én is,a Magyar posta SEMENNYIRE nem megbízható!!!
Én már azon gondolkozom,hogy inkább kivezetek még ekkora hassal is Szentendrére(ott volt az esküvőnk) a friss házassági anyakönyvi kivonatért,mert attól rettegek,hogy elkallódik vagy nem ér ide időben,pedig a nőci nagyon kedvesen felejánlotta hogy postázzák,mikor megtudta,hogy pocakos vagyok........Kép....hülye megbízhatatlan postaKép

Zsuzsa baba híradó????Kép Mi a helyzet???
Képek nagyon édik a levlistán!!!!
A kengurus a kedvancem!Kép
Hordozókendőt nem használod???

Jucc Kép

Nagyon köszi az info-t az nlc-ről,ma lehet,hogy benézek!Kép

Pocakpanci Kép

neked is köszi,biztos foglak még titeket kérdésekkel nyaggatni.....Kép

Dudukly Kép

Nemsemmi kiscsajszi PálmaKépKépKép
Gratulálok nagyon,olyan ügyesek vagytok!!!Kép
Na és nálatok mi a helyzet szopi ügyben????
Itt a lányok nagyon szenvednek,szegénykék,tiszta őrület.....

Penna Kép

Drága szentem 'szüjjémááá!!!KépKépKép
DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

annamami
33+3
annamami

Rokica,
Én is akartam írni, hogy az a kengurus kép nagyon jó! Ugyanaz a piros felső, a jól ismert fürdőszobai háttér, csak régebben mindig az egyre nagyobb pocakod volt a kenguru helyén Kép Kép Kép

benianyu

Annamami,
Ez az nlc-s Szent Imrés topic linkje: http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=38193

benianyu

Benianyu Kép

Köszi!
Megnézem.....
annamami

Múlt vasárnapi kép betöltött 33.hetes pocimról Kép :
Kép
annamami

Hát igen a hájat a fenekemen+a combomon ne nézzétek....
annamami

Na, csak gyors bekukk, amíg Saci alszik.

Dudukly! Gratula!

A postásokról és újság-kihordókról nekem is megvan a véleményem. Soha többet nem fizetek elő újságra! Minden számnál 3-szor kapok értesítőt, hogy nem tudták kézbesíteni az újságot, mert nem fér be a levélszekrénybe. Aztán telefonálok nekik, hogy ugyan kézbesítsék már még egyszer azt az újságot. Akkor jönnek újra, új értesítő, de az, hogy esetleg fölcsöngessen a kézbesítő, azt már nem. El kellene menni az újságért az Orczy térre. Hát inkább veszni hagyom az újságot, de nem kezdek átkavarogni a városon. Kép

Annamami, Hari! Még tényleg most aludjatok, a babák nem nagyon hagyják hosszan aludni a mamikat.

Jucc, Penna, Benianyu, Hari! Megy a drukk, ti következtek! Olyan izgi!

Annamami! Nagyon csinos vagy!

Megy egy kép Saciról (olyan kis huncut tud lenni, pedig még nem tudatos a mosolya, de már sokat mosolyog):

Kép

Szép napot!

Bodza és Saci

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Jézusom, Annamami, milyen hájat??????

Tmarienak is nagy gratuláció, köszönjük az infót, Pocak! Kép

Dudukly, dejó, hogy be tudtál nézni, és ilyen klassz híreket hoztál! Nagyon szép születés-történet, és fantasztikus, hogy ez a nagy baba mégis ki tudott bújni simán, nem kellett csaszi! Gratulálok Nektek! És persze várjuk a szopis, és a kórházas beszámolókat! Balázsnak megmutattam Pálmát, először a maszatosságon időzött el, majd azon, miért véres anyukája keze, utána meg kiszúrta, hogy nem kék a köldökcsipesz / neki az volt/, megkérdezte, miért. Mondtam, hogy szerintem azért, mert ő kislány. Erre ő: akkor ő néni lesz? Kép Kép Kép És higgyétek el, az idő valóban így rohan...

Penna Kép Tőlem is megy a drukk! Lehet, hogy már nem is jössz haza?
Én csak 6-ra megyek a dokimhoz, kíváncsi vagyok, mit lát majd. Egész éjjel folytatódott a keményedés-fájdogálás, de semmi erősödés, asszem. Most is megy tovább, elég kellemetlen, menzeszgörcsökből ez már nagyon erősnek számítana nálam...

Benianyu Kép Húgommal "konzultáltam" ma, és azt mondja: na ugye, hogy sokkal nehezebb, mint az elsőnél? Mi meg hogy kinevettük, amikor a harmadik babával kétszer is tévesen riasztott. Hát tényleg nem gondoltam volna. Éjjel már azon gondolkodtam, mi van, ha hirtelen indul be a dolog, és észre sem veszem, már bújik is ki a baba? Szépen végiggondoltam, mit kéne akkor tennem... Persze nem tartok tőle, hogy észrevétlenül kipottyan belőlem Kép
Egyébként az allergiám nekem is sokkal jobb, talán mire megszületnek a porontyok, mindenkinek elmúlik teljesen - erre a szezonra.
Tegnap itt volt Balázsnál egy kis barátnője játszani, anyukájával mi meg jót beszélgettünk. Õ januárra várja a babáját. Kiderült, hogy náluk minden házimunkát apuka csinál, hogy kímélje anyukát, még oviba is elviszi a kislányt, pedig anyuka nem dolgozik, apuka meg jó sokat! Na, neki nincs olyan gondja, hogy minden nap gürizni kell, hogy ha pár napra ottmarad a család, akkor se szaladjon a lakás, legyen tiszta ruha, stb...

Szép napot!
Judit 39+1

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Bodza Kép Nagyon édes Saci! Jó hogy jöttél,kár, hogy nem tudsz gyakrabban jönni, és többet írni!!!

Judit

jucc73
Érd

Jucc Kép

Balázs nagyon édes ezzel a "néni lesz?"dumával.....KépKépKép...annyira jókat tudnak mondani,imádom ahogy a gyerekek gondolkodnak,mert annyira kreatívak!Kép Egy felnőtt a nyomukba sem ér!KépKépKép
Mikor lesz már Kismama újság,amiben Te vagy????
Tiszta türelmetlen vagyok!!!!Kép

Bodza Kép

Saci nagyon helyes kislány!KépKépKép
És ez a csibészes nézés.......Kép
annamami

Ja, természetesen megy a drukk Göndörzsófért, Nyúlnéért és Ayse-ért is. Most néztem meg tüzetesebben a táblát.

Uxi! Szorítok, hogy még benn maradjon 1-2 hetet a babád.

Jucc! Szerintem te nemsokára szülsz... A leírásod alapján nincs sok hátra.

Zsófy! Lillának a kendős képén milyen megkötési technikát alkalmaztál? Leírnád? Köszi! Én most kísérletezem a kendővel.

Vrucsincá! Én mindig hagyom Sacit szopizni, ameddig jól esik neki. Úgyis vagy belealszik, vagy kiköpi, ha már nem kell neki.

Megann! Hol vagy? Remélem belejöttök a szopiba.

Rokica! Nem vagy semmi, hogy te még dolgozol a babó mellett. Nekem arra is erőt kell gyűjtenem, hogy fölsöpörjem meg fölmossam a konyhát.

Na, Saci fölébredt...

Kép

Kép

Kép
bodza

Annamami Kép Aranyos vagy! Elvileg decemberben leszünk a Kismamában, addig még meg kell születnie a tesónak is! Kép

Bodza Kép Jó lenne tényleg valami biztosat is tudni!

Judit

jucc73
Érd

Sziasztok!

Babó a hordózóban, én meg fél lábbal rugdosom (a hordozót), hogy hintázzonKép. Úgy látszik a délelőttöket Neki kell szánnom, semmi net, vagy meló. Egyelőre röviden hozzászólok néhány dologhoz, majd ha magától alszik a csajszi, írok élményeket.

Erősen gondolkodom, lehet az én fájdalomküszöböm magas, de esküszöm, nekem soha egyetlen vizsgálat se fájt, sőt az a bizonyos tágítás se, mondjuk inkább annyira volt kellemetlen, mint amikor a párom nem kellő előkészületek után ront be a házbaKép. (Bocs, nem tudom másként leírni.) De Pennának is igaza lehet, ez ami dokink egy aranykezű, a szobatársam szerint meg nagy kópé kinézete van.

Egyébként is elfogadnám haveromnak, mert iszonyú jó fej. A szobában én voltam az egyetlen, akit mindennap, volt, hogy többször is, meglátogatott a dokija. Volt, hogy jött a vizites sleppel, aztán még visszaszaladt, hogy hátha neki személyesen van panaszkodni valóm, amit a főorvosnak nem merek elmondani. De persze semmi gond se volt. A végén meg alig bírtam meghálálni neki a segítséget, soha nem teremtett alkalmat. Na esetleg erről később...

Jucc! Nyugtasd meg Balázst, hogy semmi baja a kezemnek, csak a babótól lettem kicsit maszatos. A csattok mindenkinek ilyen vajszínűek voltak, lehet, hogy most ilyet kaptak. Gondolkodtam, hogy akarjátok-e ezt a képet, de úgy ítéltem, ezen is látszik, milyen gyorsan megvoltunk, a kicsi csak csuszpájzos de semmi elszíneződés nincs rajta. (Néni lesz, tök jó! A szobatársam kisfiút szült és nagyot nevettünk a "Neme: férfi" bejegyzésenKép.)Talán Te írtad, hogy a 20-21-ei csúcsban szült ismerősöd. Akkor olyan teltház volt, hogy valaki csak a kitolásnál jutott be a szülőszobára, aztán meg kivágták őket az osztályra. Az osztály is olyan lett mint a méhkas, elfogytak a priviszobák. Tehát szüljetek egy nyugis napon, amuikor senki sincs a szülőszobán, mindkét ügyeletes szülésznő körülöttem sertepertélt és mindenféle illegális dologra rávettük őket. Pedig nem volt egyik sem megfogadva (ahol fogadott szülésznő van, az ügyeletesek be se mennek), és nekik is csak utólag (hazamenetelkor) köszöntem meg a szívességüket.

Babaruha! Talán Annamami volt kétségbe esve. Ne izgulj, szülés után összemennek a gyerekek. Vicces, de én az első kórházi fürcsi után fedeztem fel, a szobatársaim jót nevettek rajta, hogy miért nem avattam be őt előtteKép. Szóval a kicsi feje és egész teste megnyúlik a szüléshez, utána visszagömbölyödik. Én is javarészt 62-es rucikat vásároltam (többek között egy brendonosat is, ami legalább egy számmal kisebb, mint a többi), tegnap szalasztottam apáját a tescóba néhány olcsó kicsi bodyért. Jellemző, hogy a pasim annyira szerelmes a lányába, hogy vett egy drágább darabot is, mert olyan édes volt (a végén féltékeny leszek a lányomra, olyan szemekkel néz rá az apja!)... A rugikból jók a nagyobbak. Én a kórházban is azt láttam, hogy csak naponta 1x öltöztetik át, fürcsi után, tehát én se viszem túlzásba itthon. Persze ha kifolyik a pelus, akkor más a helyzet. Apropó pelus! A tesom 3-6 kg-sat hozott, de az ajándékcsomiban volt 2-5 kg-s. Nem tudom, ki milyet vett, de aki még semmilyet, vegye ezt a kisebbet, mert az én több mint 4 kg-s lánykámon is lógnak a nagyobbak. Meg másmilyen a belseje, lehet, hogy jobban alkalmazkodik az adott kor "outpujához".

Elfordulásgátló ügyben: aki nem ruházott be rá, ne tegye. Én szintén a kórházban láttam, hogy egy pokrócot kell szorosan összecsavarni és a háta mögé tenni. Én itthon annyit tettem hozzá, hogy ezt a régi (de természetesen kimosott!) takarónkat egy pelusba is betekertem.

Penna! Én is sokat gondoltam rád, mindig néztem, hogy hátha Téged hoznakKép. Nagy drukk, hogy minden simán menjen, bízzál a dokiban, ha nem életveszély van, nem fogja megint felvágni a pocakot. Kívánok Neked is olyan gyors szülést, mint az enyém volt.

Megyek etetni, majd még jövök.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly Kép

"Összemennek szülés után"....ez marha jó!!!KépKépKép
Annyira jó olvasni a történeteid,klassz,hogy ilyen laza vagy!!!Kép
annamami

Hari!!!
tökre segÍtett az esti együttérzés,üzi, köszönöm szépen!Lilla még vagy éjfélig zokogott,pedig addigra már evett is, nem tudom mi lehetett a baja,pedig eddig mindÍg tudtam...
szerintem is valami front lehet,mert iszonyú fejfájásra ébredtem...
Kép
ehhez szólj hozzá..az én cumigyűlölő lányom szegényke tegnap este olyan kész volt,hogy ezt tetteKép
zsofy

Annamami,
Milyen szolid kis pocakod van. Kép Háj sehol, az nem így néz ki. Kép

Bodza,
Saci nagyon édes! Tényleg olyan kis huncut itt a képen. Kép

Jucc,
De édes Balázs a nénis megjegyzésével!
Beni is tud olyanokat mondani. Kép A legújabb: Anya, ha a Dani KISZÜLETIK,..... (és milyen logikus!)
Ilyen férj nagyon ritka, mint a barátnődé. Bár egyet én is ismerek, az egyik játszótéri barátnőm férje, irígykedik is rá a fél játszó.
Nálunk is mindent én csinálok, pedig két héttel ezelőttig dolgoztam és nem is kerestem rosszul. Bár a férjem többet, de ez nem kéne, hogy szempont legyen. Mindegy, most nem húzom fel magam, mert jó kedvem van. Kép

Dudukly,
Nekem is tetszett az "összemennek a szülés után" duma. Kép Kép Kép Tényleg laza vagy, elképzeltem, hogy hintáztatod a hordozót a lábaddal és közben ezerrel nyomogatod a klaviatúrát. Kép

Zsófy,
Lilla nagyon édesen alszik, még ha a cumi segített akkor is. Nekem mindig azt mondja az Anyukám (ő pedig a Nagymamámtól hallotta), hogy akkor alszanak a babák a legjobban, ha így fent van a kezük.

benianyu

Bodza,
Saci tündéri!
Kép
KépKép
KépKép
Kép
zsofy

Hú, nagyon köszi, Zsófy! Kipróbálom! Ezt a pózt már lehet újszülötteknél is ezek szerint.

Saci itt lóg a cicimen, közben egy kézzel pötyögök. Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Annamami,
erositem Benianyu velemenyet, miszerint a haj valoban nem igy nez ki! ;)
Megmutassam? Najo, inkabb megkimellek! Kép
falina

Bodza,
szavakkal nem tudom ennél jobban leÍrni,én ezt utánoztam le.de van a www.hordozokendo.lap.hu -n sok megkötési mód. Lillának csak ez jön be,pedig frászt kapok,olyan görbe benne,ahogy alszik...de ha "kinyújtom" az nem jó neki,csak úgy szeret lenni,mint a képünkön.

ma sem lehet őt kivenni belőle...ha leteszem,ordÍt...szegénykém...most is itt szuszog a hasamon.

Kép

de ha nem lenne ez a kendő,nem is tudom mit tudnék csinálni.annyira szeret benne lenni Lilla

ANYUKÁK!!!!

segÍtsetek!!!kérlek!
NORMÁLIS AZ,HA A KISBABA NEM ÉHES,TISZTÁBA VAN TÉVE, LÁTSZATRA NEM A HASA FÁJ, DE MÉGIS SÍR??? Csak,ha a kendőben lehet, akkor alszik,ha kiteszem,5 perc alatt felébred és sÍr megint...
lehet az időjárásváltozástól ilyen nyűgös?
7 hetes lett ma.
nem lázas, még a pattijai is egészen elmúltak, nem fázik, melege sincs szerintem, mondjuk most alszik a kendőben,de normális ez,hogy tegnap óta ilyen sÍrós? szerintem megfázás is kizárva.és nem úgy sÍr,mint mikor a hasa fáj.
????
véleményezze kérem aki konyÍt ehhez a témához!
Kép lehet,hogy a hasa fáj csak máshogy,mint eddig???
zsofy

Annamami, Benianyu, köszi a dícséreteket, de tényleg így van, Roki is csodálkozott, hogy mire mérték a 60 cm-t Zsuzskának, később a gyerekorvos(?) meg kevesebbet. Az én lánykám is a következő estéig ledobott 20 dkg-t a súlyából, és legalább 3 cm-t a hosszából. A férj bodyvásárlását meg én is csak elképzelni tudom, mert eddig akárhányszor mentem megnézni a babarucikat, ő leszakadt a műszaki osztályon. Tegnap meg a kezébe nyomtam egy bodyt, hogy ilyet kell venni, ekkora méretben (mármint, hogy mérje egymáshoz a rucikat), akciósat a tescóban. Persze először azért hívott, hogy nem találja az akciós cuccot, csak drágábbak vannak, aztán meg, hogy megtalálta, felsorolta a színeket, hogy milyet akarok... Szóval kis kreatív voltKép. De egy kisbodyt egyedül választott a lánykájának. Benianyu, elloptam a technikádat, a ruhákba beleírt méretek semmit se jelentenek, én is egymáshoz mérem és úgy pakolgatom őket.

Na azért nem vagyok olyan szigorú mama, nemcsak rugdosni szoktam a gyereket, sétálok vele fel-alá és gyakran táncizok is vele a slágerre, lassan nemcsak a pocakom, de a fenekem is visszaáll (apropó, Annamami, Te hol tartod a popsid? a képen nem látszik semmi, csak a helyes pocakodKép). De talán Kriszta írta, hogy berendelte a laptopot a kórházba, én is ezt tettem, mert jött egy meló, időm meg volt bőven. Hazajöttem, lepakoltunk és csináltam a számítógépes munkáimat. A ház szalad, de a gyermekem boldogan alszik, nagyokat rottyant, én meg nem a magamra maradtam depresszióval kűzdök, hanem osztom itt az észtKép. Lehet, hogy bloggolnom kéne ahelyett, hogy Benneteket fárasztalak?

Na ez lehet, hogy hasznos lesz. Aki megy a mávkoriba szülni, annak praktikus egy szülőszoba csomagot összedobni a kórházcsomag mellett. A kórházcsomagot a papa elviheti a vajúdó-társalgóba, amíg a mamit átöltöztetik és megvizsgálják. A papinak tegyetek bele egy papucsot, de ha nicsen az se gond, olyan speckó nejlonzacsit húzatnak az utcai cipőre. A maminak egy szülős hálóinget (nagyméretű pólót, nem lesz csumpis, csak beleizzadsz), zoknit (by Vicky Iovine, de nekem bejött), papucsot (amiben zuhizni is lehet, de kényelmes benne állni és járni is), wcpapírt (és papírülőkét), tusfürdőt (nagyon igényeseknek eldobható borotva is jól jöhet) és törcsit. Pár nagy betétet és a hálós bugyit (láttam valaki dilemmázott, a csípőbőséget kell lemérni és ahhoz vásárolni, az sajna nem megy olyan gyorsan össze, mint a pocak). Mandulaolajat vigyetek a gátvédelemhez (nekem nem volt, de kerítettek a szülésznői aranykészletbőlKép). Vigyetek ásványvizet (én szülőszobai cca 5 óra alatt 2,5 l ittam meg) és szőlőcukrot (ki volt rakva az asztalra, de az nekem nem ízlett, szóval olyat, amit szerettek), esetleg szendvicseket, bár én olyan hányingerrel kűzdöttem, hogy nem bírtam enni, de ha lassabban mennek a dolgok, lehet, hogy jól jött volna. A maradékot ne adjátok a papinak, jól jön a kórházban, én hajnalban éheztem meg, de nagyon.

A szülést megelőző jóslások semmit se érnek, az én dokim is nagyot tévedett, amikor azt hitte, nem lát egy hétig. Nekem nem szállt le a hasam, a szülésznő azt mondta, hogy ilyen nagy gyerekkel nem is tud leszállni, nem voltak jóslófájásaim, hacsak a hétvégi nagytakarítás után hétfőn jelentkező izomlázat a pocim allján nem tekintjük így utólag annak (bár ez figyelmeztetett a táskám összerakására), nem kezdtem el vérezni, vagy nyákdugót elhagyogatni, egyszer csak ömlött belőlem a magzatvíz. Higyjétek el, én lepődtem meg a legjobban. Tehát Benianyu egyetértek, ne ugrálj kettesben Benivel, mert nekem is csak 30 percen múlott, hogy itthon történt a dolog, nem a vonaton... Így utólag tényleg bátor voltam a 39. héten összevissza mászkálni meg vásárolni tök egyedül. A városban ennyira törödnek egymással az emberek... hónom alatt a pelenkázóval, magam előtt a pocakkal nem kaptam egy ülőhelyet a 6-oson, a yuppie-k meg öltönyben, aktatáskával majd kiestek az ablakon, úgy nézték a körúti üzleteket. Szóval az ilyenektől lebabázhattam volna valamelyik lámpaoszlop tövében...

Fiús mamák! Olyan pasikat neveljetek, akik előre engedik a lányokat az ajtóban, nem ülnek le nő jelenlétében, meg hasonló. Nem a spanyol etikettre vagyom, de ez a totális bunkóság már kiborít...

Zsófy, olyan édes a Te csajod is, én is teszek egy ilyen kézfelemelős képet:

D

Kép
dudukly
Isaszeg

Sziasztok,
1 ujjnyi a méhszáj, de amúgy semmi. CTG, vérnyomi, vizelet is okés. Innentől naponta ctg.
Dokim nem volt bent, mert ma ő volt az RTL Klubban a Delelőben a szakemberKép egy másik dr nézett meg. Így a csaszisebet sem nézte, majd holnap talán.
De mivel eddig semmi nem történt, gondolom megindult valami. Talán nem fogok én is hetekig 1 ujjnyi méhszájjal szaladgálni. Sztem még a 7en meglesz.
Nem tudom, a tegnap este segített-e, de ezen nem múlik, megismételjük ma isKép

Bocs, most csak ennyi volt, majd este próbálok még jönni, bár ügyvédhez kell mennünk 5re, meg persze most jöttem rá, hogy ezernyi előkészíteni való van még itthon.

üdv
p 40+1
penna

Dudukly Kép Én is jót mulattam a humorodon! Kép
Kórházról úgy általában mi volt a benyomásod, véleményed? Ezek szerint csapatostul mennek vizitelni a dokik? De gondolom, csak ránéznek az emberre, és mennek tovább, nincs vizsgálgatás? / Balázsnál még nem jártak így, mindenkihez jött a saját dokija, ha volt neki, és jött minden nap a gyerekorvos a babákhoz/. Én is remélem, hogy nem egy nagyüzem kellős közepén szülök, biztos egész más olyankor. Igen, az én ismerősöm 20-án szült, azóta még nem számolt be a benyomásairól.

Zsófy Kép Kitartás, szerintem ezekben a napokban érzékenyebb valami miatt, és anyára van szüksége. Az én fiam is ilyen volt, egészen addig, amíg el nem kezdett mozogni, helyet változtatni, nagyon nehéz volt vele, folyton rajtam lógott volna.

Judit 39+1

jucc73
Érd

Dudukly Kép

Ez a kisnőci GYÖNYÖRÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛÛ!!!!KépKépKép
Formás,szép a pofija,bőre,hibátlan!!!!!KépKépKép
annamami

Dudukly,
Mennyire édes a kislányod ezen a képen is!!! Kép
Jó, hogy Apának méret-mintát adtál, tényleg hülyén van minden számozva.
Szerintem depi helyett inkább nekünk irogassál. Olyan jó hangulatú az előző hozzászólásod is, direkt jó kedve lesz tőle az embernek. Kép
Nekem is valahogy az az érzésem, hogy nem lesz határozott előjele a szülésnek. Tényleg nem ugrálok már nagyon sehova kettesben Benivel. Reggel elsétálunk az oviba, délután meg haza. Utána esetleg a játszóra, de az is közel van és le is tudok ülni.
Igazad van, hogy már kicsi korban udvariasságra nevelni a gyerekeket, hogy meg is maradjon bennük.

Zsófy,
Nem tudok tanácsot adni, sajnos nem tudom, mi baja lehet Lillának. De ha a hordozókendőben lenyugszik, akkor hagyd benne. Talán az a legjobb, amit tehetsz.

Benianyu

benianyu

Benianyu,Falina Kép

Hát a hájacska az,amibe a bugyogóm gumija belevág a csípőmnél meg a combom tövében.....most sem látjátok???
Pedig ott van!!!KépKépKép

Zsófy Kép

Lilla baba nagyon édesen alszik!Kép
Nem is gondolná az ember így ránézésre,hogy ennyit sírdogál.....Kép....hogy miért teszi,nincs tippem,mert a felsorolásodban minden számomra elképzelhető lehetőséget kizártál.....a tapasztalt mamik biztos írnak neked valami okosat!Kép
Én jövő héten veszek ilyen kendőt egy lánytól,csak natúr színűt!Kép
Remélem Marci is annyira fogja szeretni,mint LillaKép
Egyébként a kendőben azért szeretnek annyira lenni,mert érzik a mami illatát,hallják a szívverését....az pedig nem baj, hogy "görbén" alszik,gondolj bele a méhedben 9 hónapig is görbén feküdt az volt a természetes neki,nem a kinyújtott testhelyzet.
annamami

Igaza van Benianyunak,hagyd a kendőben ha ott megnyugszik és jó neki!
Én sem tudnám hallgatni,hogy a manócskám sír egész nap......Kép.......hát nem könnyű dolog Anyának lenni!
annamami

Jucc! A napirend nagyjából: 6.30 körül jönnek a csecsemős nővérek műszakot átadni, minden babáról elmonják, hogy mit tapasztaltak a műszak alatt (hol éjszakázott, kapott-e valami kezelést) és hogy mi vár rájuk aznap (pl. hazamenés). Aztán jön az ügyeletet átvevő orvos, de ált. csak beszalad: "Minden rendben?" felkiáltással. Hétfőn volt, hogy először a szülésznő jött (aki a pultnál ül, szakképzett szülésznő, rotációban dolgoznak: szülőszoba-szülészet-nőgyógyászat osztályokon), lázat meg vérnyomit mért és megtapizta a pocakunkat. Aztán van reggeli (egy szelet kenyér meg egy lekvár vagy főtt tojás, szóval vagy hazulról, vagy hétköznap a büféből gondoskodni kell utánpótlásról, van tej és elég ihatatlan teaszerűség). 10-kor jön a gyerekorvos, a friss és a távozó babákat le kell vetkőztetni, azokat megvizsgálja (a távozókat beoltja) a többiekre csak ránéz és meghallgatja a csecsemősök referátumát. Ha el akartok jönni a kórházból azt csak a gyerekorvos engedélyével lehet, tehát 11 előtt nem derül ki, hogy tényleg eljöhettek-e, ezzel számoljatok. A nőgyógyi nagyvizit du. 2 körül van, most állítólag új fődoki van, aki nagy rendet követel. Csak megkérdezik, hogy van-e panasz, egyébként az ügyeletes orvos referál. Este fürcsi után, gyereklétszámtól függően 9-10 körül a csecsemősök bejönnek és elmondják a baba súlyát, meg hogy találtak-e valami problémát, pl. figyelned kell a köldökápolásra, vagy sárgának találták, mikor vidd vérvételre, stb. A kaja szörnyű. A reggeli és a vacsi hidegkaja, erősen kiegészítésre szorul, ebédnél levesek még csak-csak ehetőek, de a második az ehetetlen, vagy nem kismama-barát (zöldborsós ragu, rizibi), úgyhogy legyen valaki, aki hoz kajcit, van hűtő (feliratozható dobozokba rendelj kaját, rá kell írni a nevet és a szobaszámot!) és mikró. Ennyi jut eszembe, kérdezz, hátha valamit kifelejtettem.

Zsófy: ma az én csajszim is nyűgös volt, azért pakoltam be kínomba a hordozóba, de eléggé megnyugodott, amikor rásogattam a kis fenekét. Nem idegeskedek, mindenkinek lehet rossz napja...

Annamami! Elhízom a sok dícsérettőlKép. De én is beleestem ám. Majd ha meglesz Marci, tudni fogod, mi ez...
dudukly
Isaszeg

Jajj Jucc! Szita az agyam: soha nem vizsgálnak a kórteremben, lehet pizsit vinni, nem kell a hálóing, ha nem szereted. Vizsgálatra valahol feljebb, a nőgyógyin (vagy hol?) van vizsgálószoba, de én nem voltam, gondolom, ha valakinek problémája van, akkor az orvosa felviszi oda. De ha nem felszívódó a varrat, akkor oda visznek varratszedésre is.

Benianyu, nem vagyok depis, vagy még nem érzem, elfoglalom magam itt a gép előtt. Csak rám ne unjatok. Egyszercsak mind elmentek az nlc-re, én meg teleírhatok mindentKép. Ja és olyan bunkó vagyok, már akartam mondani, hogy dobd át a táblit bármikor, szerintem gond nélkül át tudom venni, integrálom a saját kimutatásaimat is, Aztán megírom itt a szociodoktori értekezésemetKép.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly, köszi! A szülőszoba-csomagot is! Én is így pakoltam, bár oda nem tettem külön WC-papírt. Nincs??? / mármint beöntés után a WC-ben/.
Előtted oltották be a babucit? Ez szimpi! 3 éve még nem így volt. Azt tudom, hogy új főorvos van, de nem gondoltam, hogy máris változások lesznek. A kaja akkor is rossz volt, és kevés, de én úgysem kapok senkitől, legalább elkezdem a fogyást már ott Kép / egyébként nem is igazán tűnt fel, hogy nem jó a kaja, a többiek voltak ettől nagyon oda, de ők kaptak is otthonról/.

Puszi!
Judit

jucc73
Érd

Hari!!!
Még mindig rossz a neted!?

ez ott alul Lilla zsiráfos utazótáskája, amit tegnap szereztem nekiKép
tökjó,rengeteg praktikus rekesze van és szuper tartozékai,pl.nagyonjó pelenkázólap van benne, termosz, cumisüvegnek vagy ásványvÍznek, meg húzózáras neszeszer,rekeszek az anyuciknak is, feltehető minden babakocsira is-bár ha teli van, szerintem felborÍtja a babakocsit a súlya...
nagyon ajánlom ezeket a sammies tatyókat anyukáknak,nagyon praktikusak, a pelustáskái is nagyon szuperek,de azt már kaptunk apától Lillával. csak mi sokat utazunk majd,ha minden jól megy, ezért kell ez a nagy tatyó
a babának,hogy neki is legyen saját "bőröndje"Kép
Kép
zsofy

Jucc! A szülésznő azt mondta a beöntés előtt, hogy ezeket készítsem elő. Volt ott néhány papírtörlő, de én nem mértem fel a készletet, a saját gurigámba kapaszkodtamKép. A kaja pl. vasárnap délben, amikor egy büfé sincs nyitva ehetetlen nyerskrumpliból és lisztes vízből álló "főzelék" volt, én tényleg menzán edződöm, de ez gyakran az ehetetlen kategóriában volt. Legalább zsemle és felvágott készleted legyen betárazva, vagy szendvicsek a büféből, különben éhhalál. Úgyis kell, hogy valaki hozzon ásványvizet, lazán lecsúszik a napi 3 liter. És jó ha van készleted szilvalekvárból, egyébként glicerines kúp, ami állítólag tragikus, az egyik sokat szenvedett szobatársam szerint. Én hozattam lekvárt, amit apárom főzőtt nem sokkal szülés előtt. Bevált, a kicsinek se kellett szoliznia, mert az ő anyagcseréjét is felturbóztam.

A babót előttem oltotta be a dokinéni, a gyerekosztály vezetője, egy tündér. Megdícsért, hogy milyen szép dolog egyből 2 hónapos babát szülni, és nagyobb súllyal távozni mint a születési, a csecsemős nővér meg nevetett, hogy legközelebb megnézi, kit oltanak, mert erre a gyerekre gyúrnia kellett volna. Úgy harcolt a kicsi, hogy a csecsemős közölte: "Pálma baba már az életéért küzd!" Azóta ez szálóige lett, mert minden köldökápolásnál előadja...

Benianyu, a névelírás miatt ne legyen lelkiismeret furdalásod, egyszer fürcsi után én is Petrát kértem. Alig volt égő... (Roki elemezhetsz!)

D
dudukly
Isaszeg

Kép
NAGYON SZÉP MINDENKI BABÁJA!!!

Kóbor,
egyem meg a kislányodat, de édes!!!igazi kis anyuka márKép milyen aranyos!
Amúgy ez tök fontos, hogy már kiskorában megtanulja ezeket a dolgokatKép
hogy eljátsza.
szegény unokahúgom,emlékszem,az anyukája nem nagyon játszott vele és csak úgy odaadta neki a dolgokat,hogy játsszon egyedül, és szegényke nem igazán tudta mit kezdjen pl. a babával és a hozzá tartozó bilivel, pólyával,ilyesmivel.
zsofy

Zsofy,
es mennyit kostal ez a csodataska? Kép Amugy nagyon tetszik!
falina

Sziasztok,
gyönyörű babák születtek, Saci és Dudukly kislánykája is tündéri. Még magzatmázasan is olyan szépek, az enyém apucija is fotózott, azonnal, amint kijött a kis buksija. Hát, azok a képek nem igazán publikusak.
Göndörzsóf nagyfia kis tündér. Zsóf, az én hasamra a szülés napján (40+6Kép)is azt mondták többen, hogy még nagyon fent van. Aztán úgy is maradt - illetve onnan "született ki"
Penna, Zsóf, köszi a hasfájós tanácsokat. Érdekes, néha olyan hősiesen viseli, csak nyögdécsel magában az ágyikójában, máskor meg üvölt. A Sab Simplex valamennyire megnyugtatja, azt hiszem.
Zsófy, én sem tudom sokszor, miért sir - de sirhat azert is, mert nem tud egyedül elaludni, és ezért nyugtalan. Vagy ki tudja. Ma pl. egész nap alszik Julcsika - ezt sem értem, máskor meg órákon át ébren nézelődik, kiáltozik...
És ime fürdés után, amikor begöndörödik a haja, és úgy néz kis, mint egy kis néger baba:

Kép
Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!

Cipó! Ezexerint földik vagyunk Kép Én is bajai vagyok. Bár nem tősgyökeres, de ez lényegtelen.
A csípőultrahangra egy héttel hamarabb kértünk időpontot. Előtte kell íratni a gyerekorvosotokkal beutalót. Kit választottatok? Leírom, hogy hová menjetek majd, ne járjatok úgy, mint mi. A cukrászdával szembeni épületben bementek a főbejáraton és balra a második vagy harmadik ajtó az ortopédia. Oda kell menni először, és itt Baján úgy működik, hogy csak akkor csinálnak valóban ultrahangot, ha valami baj van. Az pedig a diagnosztika épületében van. Mi azért kikönyörögtük az ultrahangot, ha már ilyen bunkók voltak velünk. Legalább 100%, hogy nincs semmi ortopédiai baja.

Ma megjártuk Pécset. Megvolt az audiológiai vizsgálat és voltunk sebészeten is. Semmi baja nincs a kukijának Kép Ma is egy angyalka volt. Reggel 5-kor indultunk és 13-kor értünk haza, de nagyon jól bírta Oli. Nem sírt, csak amikor éhes volt. Megszopiztattam, és már aludt is. Szóval jól bírta a gyöngyöm a gyűrődést.

Dudukly! Gyönyörű a kislányod! Kép No és a többi baba is az...

Ildi

Kép
vrucsincá

Benianyu Kép

Ha olvasol még ma,dobom a többi kérdést!Kép
Felmértem a készleteket,amit vinnék a kórházba és már megvan:

- TENA LADY(normal) 24 db (ez elég lesz vagy vegyek még egy csomival,esetleg extrát?)
- Allways Ultra Night 1 csomag (elég vagy még egy kell?)
- TENA BUGYI 4 db
- BEBE CONFORT "papírbugyi" 4 db

Babának:

- BABYLOVE NEWBORN(2-5 kg) 26 db (elég vagy még egy csomi?)
- POPSITÖRÕ...fogalmam sincs milyet vegyek!!!!Szerinted???Te milyet viszel?Popsikrém kell vagy adnak???
- TEXTILPELUS...mennyi?

- Te külön szobában leszel,vagy többágyasban?(én most úgy gondolom jobb volna ha nem maradnék tök egyedül)
- Apa meddig maradhat velünk a szülés után?Rögtön kidobják?Ugye nem?Kép
- Látogatók bejöhetnek vagy üvegen át nézegetés van???
- A különszobába jöhetnek látogatók(Férj,Gyerekek,Anyukám)
- Ha minden OK,hány napig kell bentmaradni 3-4-5???
- ha csaszi akkor meddig tartanak benn???

Na,kapiból ennyi jutott eszembe!
De légyszi szólj,ha már az agyadra megyek!
annamami

Falina,
ne is kérdezd,le se merem Írni...akkor fogja megérni az árát,ha 4-5 év múlva is ilyen táska lesz. Samsonite,úgyhogy remélem..2év garancia van rá.
23999-ft-ért jutottam hozzá itt b.csabán.de tényleg minden cucca belefér a manónak és mindennek van helye benne,nem kell keresgélni a cuccokat,meg összetúrni az egész tatyót,ha valamit ki akarsz venni.
http://www.samsonite.com/de/local_product_display.jsp;jsessionid=KQQ3EU23WJA4G1CGAUN35EI?product=D66*044
zsofy

Lillácska ma csak kajálni szállt ki a kendőből,meg egyszer kétbetűs ügyletem miatt ki kellett tennem.

Kép

Annamami,
milyen háj??hol??te sem gondolod komolyaqn ugye???
szerintem vegyél még legalább 1 csomag papÍrbugyit!!!hasznodra válik!

fúúú,megint pisilni kell,de Lilla tuti felébred és zokon veszi,ha leteszem a kendőből.
azok a babacipelő törzsi anyák hogyan pisilnek?Kép szerintem ők nem tehetik le a kicsit az ágyába vagy a földre.
zsofy

tökjó ez a honlap:
www.pampers.hu
zsofy

Zsófy Kép

Szerintem a törzsi anyák csecsemővel a hasukon pisilnek!Kép
OK akkor veszek még a hálós mellé "papírt"!
Lilla baba annnnnyira cuki!
Tisztára az apukájára hasonlít,vagy csak én látom így?
Marci is kapott Anyukámtól egy ilyen csörgős karpecót,mint Lilláé,de nekünk azthiszem egérke....már alig várom,hogy ráhúzhassam a kis mancsocskájára!Kép
annamami

Annamami,
köszi
legyen legalább 8 eldobható bugyesz!
nagyon csini vagy,
Lillával is jó lenne néha megint 2in1 lenni!!!
ott nem fájna semmi szegénykémnek,ott minden tökéletes volt nekiKép
zsofy

Zsofy, már jó az internet, csak egész idáig vasaltam, meg tevékenykedtem, meg a párom használja a gépet. (Most felment az emeletre valamiért) Azért próbálok írni, csak néha nehezen megy. Örülök, ha vissza tudok olvasni, mire hozzá tudnék szólni valami mindig közbejön.

Viszont kiengedtem a Nanó kutyát a közös udvarra, kint volt a szomszédé is és olyan kis édesek voltak, mindkettő olyan hirtelen mozgású kis hebrencs. Jól el is fáradtak egy negyed óra alattKép Majd teszek fel róluk képet, csak még nem töltöttem át a gépre. Meg most voltam a gyógyszertárban is, csak 3 sarokra van, de úgy bekeményedtem tőle.

Mindig az jut eszembe, hogy nekem tuti valahol az utcán fog elfolyni a magzatvizem. Az olyan ciki lenne azért. Nektek nem voltak(vannak) ilyen félelmeitek?

Holnap megyek megint CTG-re. De igazából nem is nagyon tudom mi értelme. 2 órát utazgatok azért a 15-20 percért. Bár utána találkozom a barátnőmmel, megyünk fagyizniKép Így már azért megériKép

Megann, tényleg hol vagy?

Angelani???? Olyan rég jelentkeztél. Azért szánj ránk pár percet!!

Zsofy, sose mondasz nekem semmit a kengurura. Úgyis addig kérdezgetem, amíg nem mondasz rá valamitKép Szóval az nem vált be?
Hol lehet olyan csuklós csörgőt venni? Én is szeretnék kicsi Lilibabának.
A táska is tök jó, és ha sokáig kitart, akkor megérte. És miért ne tartana ki? Még a kistesóknak is jó leszKép

Hari 38+4

Kép
Kép
hari

Zsófy Kép

Hidd el nagyon jó Anyukája vagy Lillának!
Szerető és gondoskodó,mindent megadsz neki,amire csak szüksége lehet......Kép
Õ érzi a legjobban hogy szereted és minden perced körülötte forog!
Csak még nem tujda szavakkal elmondani,mert nagyon picike......Kép
Ki fogja nőni ezt a hasfájós dolgot,persze addig biztosan lesznek még "hullámvölgyeitek" de akkor is TE jól teszed a dolgod és ezt a kislányod is érzi és tudja!KépKépKépKép
Ez a lényeg a többi nem fontos!
Fel a fejjel!!!
Szép,fiatal,csinos Anyuka vagy,tündéri kismanóval,szerető párral,aki mindent megtesz értetek!Kép
Hát kell ennél több???

KépKépKép
annamami

Hari Kép

Megann sms-ezett,azt írta ma este megpróbál jönni......Kép
annamami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: