A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

na jó, én is elbattyogok....
jó éjt
battyKép

KépKép
KépKép
and

SziasztokKép!

Gratulálok az új babuciknak...
Mindenkinek jó sok tejcit!!!

MegannKép,
megy a drukk 1000-rel. Remélem minden úgy alakul majd, ahogy eltervezted. (Különben, gondolom, jajj az Istvános dolgozóknakKép)

ZsofyKép,
teljesen veled érzek anyós ügyben. És nem akarlak elkeseríteni, de ez csak rosszabb leszKépKépKép. Egyre nagyobb a gyerek, egyre több a súrlódási pont. Tuti anyósod az a típus, aki mindenbe bele fog szólni, akár kérdezik, akár nem.
Talán jobb lenne még az elején leállítani, bár gyakorlati tanácsot nem tudnék adni a "hogyan"-raKép.

A pityergős anyuciknak... ne aggódjatok, a második babánál már szó sem lehet babyblues-rólKép. Ezt a "luxus"-t én is csak anno engedhettem meg magamnak, most összehasonlíthatatlanul jobb a gyermekágyas időszakom... egyszerűen nincs időm még arra sem, hogy napjában 2x letusoljak, pedig tudjátok, hogy milyen kellemetlenségekkel jár ez a pár hét...

Na mindenkinek szép éjszakát.
Remélem reggelre többen leszünk (mondjuk egy kis Lénával!)
Kati
Vendég

Zsófy!

Azt hiszem tényleg kezet foghatunk...Kép
Szörnyű egy anyósod van neked isKép
Én nem is értemKép, remélem az enyém nem fog már szülés után 3 órával ott tobzódni...
De attól is félek, hogy a férjemre nem lehet majd számitani,hogy megmondja hogy mit akarok, de ha nem, akkor én kerek perec meg fogom mondani, hogy mikor és mennyi időre akarok látogatót fogadni....
Nem érdekel...lesz@rom ha megsértődik bárik is...még más lelkivilágával is én foglalkozzak...ő miért nem foglalkozik az enyémmel???

Azért én biztos elbeszélgetnék a pároddal, csak hogy ő is tisztán lássa anyósproblámádat...engem bevallom nem érdekelne(Kép), hogyha megsértődik, mert tudom hogy igazam van és valahol a párom is tudja, ezért ő nem is sértődik meg...

Tehát szerintem mindenképpen beszélj a pároddal, de arra ne nagyon számits hogy ő majd beidomitja az anyját...látod az enyém se képes még arra se mégkérni, hogy ne csörgesse a telefont fél órán keresztül és ne erőszakoskodjonKép

Mondjuk én már mondtam a páromnak hogy fogja föl, hogy ő bármit mondhat az anyjának abból nincs gáz, de ha én mondom ugyanazt az már szemtelenség, sértő stb...mivel én csak meny vagyok. Már megigértem a férjemnek, hogyha nagyon ki akarja provokálni a rossz kapcsolatot, akkor könnyen elérheti, ha igy lapit, mint szar a fűben....

Na mostmár tényleg megyek szunyálniKép

Jó éjjt!

Megann

Kép

Kép
megann

And,
köszi nagyon!komolyan!
igazad van, de párnak semmi ideje nincsKép erről beszélni, talán ha hétvégén lemegy a rendezvénye, utánna.
ő nekem szokott igazat adni,meg nem engedi beleszólni az anyját ténylegesen az életünkbe és én sem, csak állatira felhúz a vén szipirtyó...a hülye tahóságával...de valamit ki kell találnom tényleg, mielőtt nagyon kinyÍlik a csipája!

teszek fel képet Lilláról

HARI!!!Gyere vissza! Neked teszem fel, ok?

Kép
ez ma reggel, párom csinálta, én kidőltem és végre szegény picur is elaludt
Kép
itt hagytam fürcsi előtt Lillát szellőzniKép egy picit,a kitisztogatott járókábanKép
tetszett neki a nudista életKép
persze fürcsinél megint eltört a mécses
annyira imádom!
tudom,hogy nem egy babamagazin-cÍmlaplány, de nekem a legszebbKép
és remélem ti is derültök rajta itt, hogy milyen aranyosKépKép
zsofy

Lilla egy tündérKép!!!

Formára tiszta Kornél. (persze a legfontosabb alkatrészt leszámítva) Hány kiló már?

A fürdést hogy csinálod? Trisztánnal nekem is állandó szenvedés volt az első időben, aztán megszokta, de Kornélom imádja az első pillanat óta, és legyen bármilyen nyűgös, tutira megnyugszik a vízben (mondjuk csak amig tart a pacsa).
Nálunk a peluscsere a neuralgikus pont.KépKépKép
Vendég

Nálam is kezd elszakadni a cérna!
Egész éjjel görcsöltem, jó kis hamenéssel inditom a reggelt, hányingerem van..és álmos vagyok...
Már jó lenne a kórházban lenni hogy mondjanak vagy A-t vagy B-t, de ha B-t akkor mellékeljenek hozzá egy vagon gyógyszert is hogy múljanak a görcsök....

Megann 40+3

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Időnként még mindig benézek hozzátok, és együtt izgulok mindenkivel a babák születéséért. Most kivételesen írnék is pár dolgot.

Megann! Nagyon szurkolok Neked. Szerintem már csak babásan "látnak" itt a topik-társaid.

Rokica! Kicsit megkésve szeretnék gratulálni! Nagyon szép Zsuzsababa.

Zsofy! Az anyósod.....

Angelani! Gratulálok. Nagyon izgultam érted is. Sajnos a Szabolcs utcával kapcsolatban elég rossz tapasztalatok voltak csak az ismerettségi körben, így külön reménykedtem, hogy Te leszel a kivétel, aki erősíti a szabályt. Sajnálom, hogy nem így lett. Még szerencse, hogy ott is található egy-két rendes csecsemős is. Ügyes vagy, hogy a kezdeti nehézségeket legyűrted, és minden megy szépen nálatok.

Mea! A sírós napokat ismerem. Én mindhárom gyerekem felett jókat bőgtem már a kórházban, általában sikerült a szülésznőmmel is sírnunk egyet minden kórházi búcsúzásnál. Egy fél órát kérj magadnak mikor éppen alszik a lányod vagy éppen nem eszik, hallgass zenét, sétálj, vagy csinálj bármit, ami feltölt. Csodákat tehet.
Lívia szopizás utáni sírása nem feltétlenül az éhség miatt van. Ha meg igen, akkor mi történik, ha visszateszed a melledre? Gondold végig, hogy mit és hogyan csináltok. Fél óra után ő hagyja abba a szopást? Általában egy nyolc napos baba ennél jóval több időt tölt mellen egy-egy szopizásnál. Itt rengeteg információt olvashatsz a nem elég az anyatej problémáról és annak megoldásáról.

Jó pocakosodást illetve babázást mindenkinek!

Zita
pzita

Hali!

Nagyon el vagyok maradva gratulálásügyileg, ezer bocs! Szóval minden új babucihoz gratula, sok boldogságot, és sok tejcit minden friss anyukának!Kép Többieknek meg mennek a drukkok a szüléshez!

Mea,
írtam neked a másik topikban a szopiról.

Már nyekereg is a manó, szóval csak pár kép:
Kép

Kép

Kóbor
kóbor

Megann, Zsófy
én eddig nagyokat hallgattam anyós témában. Most már akkor én is elmondom: engem kezdettől utál, mivel 19 évesen férjhezmentem, 21 évesen elváltam, és 27 évesen én voltam a "ravasz elvált nő", aki kinézte magának és behálózta az ő szép, okos, gazdag (!!!???) vállalkozó fiát. Mert persze ha vállalkozó, akkor már gazdag. Igaz, a pénzt anyós sem tudta megmutatniKép
Lényeg a lényeg: mindig azt hittük: majd ha összeházasodunk, majd ha meglesz KEvin akkor más lesz...fenét.
Amikor Kevinnel voltam terhes, és esetleg rosszul voltam:
"ne panaszkodj, te akartad azt a gyereket (!!) minek ilyen korán (én 30, Peti 31, 3 éve voltunk együttű)
Akkor is decemberben láttuk utoljára, de képes volt júniusban a kórházba begügyögni magát egy 200 ft-os partedlivel, hogy ő a "nagyi"...
Kevint 1 éve(!!) nem látta. De ő "szereti"az unokáját. Két terhességem közt: hasba szúr, ha ismét gyereket várok, betöri mindkettőnk kocsijának az ablakát, feljelenti a fiát, mert adót csal (minimálbéres vállalkozó ugye...)és még sorolhatnáma kedves mondatait.
Azt hiszem, januárban mondtam meg neki: hagyjuk ezt, ne hívogasson, nem megy nekünk ez, úgyse érdekli, mi van velünk, úgyhogy ne is keressen. Hívja néha a Petit (aki szintén örül azért, ha nyugija van, neki sem kell a balhé, de hát mégiscsak a fia) ő majd beszámol az unokáról, ha nagyon akarja, és kéri, 7végén 1-1 órára átugrik a PEti a gyerekkel, de engem hagyjon, én nem vagyok kíváncsi rá. Persze jól megsértődött, de már nem érdekel, nem adok kétezredik "esélyt". Persze az unokája tökre nem érdekli, 1x sem volt igénye rá, hogy lássa csak úgy.
Most megint itt "ólálkodik" körülöttünk, de már nem érdekel. Ha próbálkozik közelebb kerülni, ismét megmondom neki, hogy hol a helye: a családomon kívűl.
Én azt mondom, egy ponton túl igenis nem kötelező tűrni.(Ehhez persze kell egy normális férj is, aki belátja, hogy mindent te sem vagy köteles elviselni.)

A gyerekem közelében meg nem akarom látni azt a nőt, aki a 1,5 éves (!!) férjemet csépelte, mert nem akart bilire ülni. Ezt a dédi mesélte, aki 3 nap vedégeskedés helyett másnap hazament tőlük anno, mert nem bírta nézni, ahogy veri azt a pici gyereket. Egy percre sem maradhat egyedül az enyémmel.

Na, korán reggel jó ez a téma...hagyjuk is. Örüljön, akinek viszonylag egfészséges lelkületű az anyósa.

A végére hagytam a jót: gratula Bkrisztának is Kincsőhözt és a gyors szüléshez!Kép

üdv
p 38+1
penna

Megann, én tuti biztos voltam benne, hogy mostanra már meg is szültélKép
nekem egész éjjel görcsöltgetett a hasam, és Eszti folyamatosan mocorgott. előbbi a rossz idő, utóbbi miattatok volt, mert annyian gondoltatok ránk, hogy jusson már eszébe megfordulniKép hát ő szerintem próbálkozott lelkiismeretesenKép hátha sikerül neki!
Megann, kitartás, már csak órák választanak el egy jó kis vajúdástól és szüléstőlKép remélem feldobtalakKép

Zsofy!
Először is Lilla tényleg nagyon édes, a nudis kép nagyon aranyos, legszívesebben belepuszilnék a pocakjábaKép
nem akarok okoskodni anyós témában, mert nálunk sem épp idilli a helyzet, de legalább férj tök kemény és következetes, ami nagyon fontos. mindig szem előtt kell tartani, hogy mi a legfontosabb nektek, és ez nem közhely, ez, ha csinálod, működik! fontosabb a rendezvény, vagy fontosabb a gyerek. ez erről szól, ha durván is hangzik.
anyósról meg nyugodtan írj ki magadból mindent, itt úgysem látja, mi meg majd bíztatunk!!

Kóbor! édes a kis manócskaKép

and 35+2

KépKép
KépKép
and

Penna!
hát részvétem.. szörnyű lehet, de a lényeg, hogy a férjed mindenben melletted van, összetartoztok. és legalább anyós nem dugja oda az orrát.
ilyen hülye stb. nők hogy a fenébe lehet ezeknek gyereke? már azt is valami teszthez kellene kötni, hogy ki vállalhat gyerkőcöt... agyrémKépKép
én nem is panaszkodok az én anyósomra ezek után...

na most megyek fodrászhoz, meg kozmihoz, majd délután megnézem mekkora babák születettekKép

and

KépKép
KépKép
and

Szép Napot Mindenkinek!

Az anyóstörténetekhez mindenkinek részvétem! Nem lehet egyszerű eset "két tűz között" állni.

Megann!
Azt hittem már babázol, nade ami késik nem múlik. szorítok, hogy gyors legyen!

Ja a babás képek gyönyörűek, ennyi szép kisbaba között csoda, hogy egyre türelmetlenebb vagyok, hogy lássam már az enyémet is!!! De ő egyelőre jól van. Éjjel egy kicsit görcsölgettem, de simán elaludtam, úgyhogy ez is csak jósló volt. Most meg már semmi bajom. Na mindegy, bent biztos nem fog maradni! :-)

Viki
39+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

sziasztok!

Lányok,
köszönöm a hozzászólásokat!

Nemesek,
igen...anyós az a tÍpus, aki állandóan osztja az észt,kéretlenül persze...de a legjobban azért utálom, mert az a fajta görény,amelyiket a legjobban rühellem..az,aki mindÍg azon erőlködik,hogy mást mutasson,mint ami igaziból van benne. tudom,hogy utál és azt is, miért.
nem a fia miatt,mert a saját fiát se nagyon szereti, illetve a maga módján..alapban minden miatt.irigyli,hogy fiatal vagyok.ezt a legjobban. a külsőmet már nemKépKépgondolom, de látnotok kellett volna, milyen boldog volt, mikor hÍzni kezdtem terhesen és folyton idióta megjegyzéseket tett a bunkója...
Elment a fodrászomhoz, rám hivatkozott-jól leégetett a szövegeivel...-és ugyan olyanra vágatta a haját, mint az enyém volt akkor..
próbált úgy is öltözni,hát elég undi volt...én 22vagyok,ő meg vagy60...vagy 120Kép
nyáron,tangás fürdőruhában nyÍrta a füvet a kertben,ahová fúl belátni az utcáról!!!kocsiból láttam, hát majdnem bevezettem az árokba!!!

jobb témaKép teszel Kornélról képet? ők egy méretbenKép születtek Lillával ugye? hát igen,kivéve a lábacskáik közti dolgokatKép
Lilla szombaton volt azt hiszem 4120gramm.
lehet,azóta még hÍzottKép kispocokKép
ő csak azt utálja,ha becsukom a pelust, a fürcsinél pedig, mikor a hajltokat tisztogatom.pedig nem fáj neki szerintem...

Megann!!!
szülsz már? hol vagy? drukkolunk Lillával nektek!
szerintem mostmár jön Lénababy!

Pitza,
aranyos vagyKép

Penna,
szegény te is!!!
hát, a tiéd még az enyémen is túltesz, de legalább megmondhatod nekiKép
aZ én anyósom nekem itt próbál jópofizni,ugyanis ő nem tudja,hogy mennyire idióta és az agyamra megy,de a hátam mögött mindenkinek szid és minden ku..ának elmond,de olyan fos, hogy amit Írtam, még a párom elé se mert odaállni csak telefonon mer sÍrni neki baromságokat,amit irtam..olyan f@szán nevelte a fiát,hogy a párom totál semmibe veszi.tökbunkón beszél vele.régen,mikor még nem utáltam ennyire anyóst, sajnáltam miatta, de most már látom, megérdemli!
Miért nem tanÍtotta meg viselkedni a fiát!
Nekem kellett 33 évesen megtanÍtani...nem volt könnyű...

Tegnap beszéltem Tomival, mondta, hogy én nevelem(na meg ő) a gyereket, tudja, hogy az anyja nem ért hozzá, csak nem akarja, hogy állandóan sÍrjon itt(hát én sem!) ezért hagyjuk, hagy mondja el amit kitalál, de sz@rjuk le.
Mondjuk én biztos mindÍg megeresztek egy pofát minimum a baromságaira,még ha képes leszek is szó nélkül hagyni valamit...

And,
nem arról van szó, hogy a rendezvénye fontosabb a páromnak,csak itt nálunk ő kap egyenlőre csak pénzt,amire ugye szükség van,sz@r a hűtő,venni kell újat, meg pótkocsit-minimum fél millió egy ilyen tragacs...hát ezért kell ennyit dolgoznia,hétvégén lesz a rendezvény.
zsofy

Sziasztok!

Angelani! Olyan szívszorító volt olvasni a születéstörténeted. Te aztán jól megszenvedtél a kismanódért. De most már Õ gondolom mindenért kárpótol.

Megann! Nagyon drukkolok neked! Szorítok, hogy fájdalommentes legyen, ha egyszer beindul a szülés.

Zsófy! Lilla nagyon édi bébi Kép
Anyóshoz őszinte részvétem. Én azt hiszem nagyon szerencsésnek mondhatom magam anyósügyileg... Én kértem tőle, hogy jöjjön minden nap délután. Addigra elfáradok, és szinte olyan mikor megérkezik, mint egy felmentő sereg.

Olivér két napig borzasztó nyűgös volt. Csak akkor volt nyugton, ha a cicimen volt. Szopni sem szopott normálisan, csak 40-50-eket, persze utána meg fél óra múlva cirkuszolt az éhségtől. Már azt hittem, hogy elapadt a tejem, azaz, hogy nincs elég.
Erre ma már 3-szor szopott 80-110 grammot. Szóval nincs a cicivel semmi gond, egyszerűen csak lusta volt szopizni tegnap tegnap előtt az uraság. A bal cicit egyébként sem részesíti előnyben, abból nehezebben jön a tejci, és többet kell dolgoznia a kajáért.
Én is teszek fel képet. Szintén bealudtunk Kép

Ildi

Kép

Kép

Kép
vrucsincá

Na, sziasztok, jöttem egy cseppetKép Itt a rossz idő, pont olyan mint a kedvem, bár akkor még az eső is kéne hogy essen, de hála a Jóistennek legalább az elmarad úgy látom.

A tegnapról nem is nagyon írnék, van itt elég anyósos sztori márKép Volt sírás-rívás részemről, meg persze előtte egy gigantikus ordítozásom a párommal anyós előtt, (és leginkább miatta). Persze ő csak lehajtott fejjel ült itt, nem szólt volna a fiára, hogy hagyjon már békén, főleg mikor kicsi fia közölte, hogy takarodjak a lakásból!! Na akkor fakadtam ki, és bár megfogadtam, hogy a babával a pocakomban nem üvöltök, de akkor már nem bírtam. A saját lakásomból talán nem nekem kéne eltakarodnom. Na mindegy, miután kiüvöltöttem magam rájuk b@sztam az ajtót, majd' kiszakadt a helyéről és elmentem itthonról anyuhoz. Ciki volt, mert a kert végében a kapualjban összefutottam a közösképviselővel, aki szegény teljesen rémült szemekkel nézett és mondta, hogy próbáljak megnyugodni, nem szabad most így felizgatnom magam. Persze ott már szakadtak a könnyeim, még szerencse, hogy anyuék 2 sarokra laknak, így csak pár tucat ember láthatta, ahogy potyogó könnyekkel gigapocakkal loholok az utcánKép Muris lehetett. Apukám nem volt otthon, úgyhogy anyunak elsírtam a bánatomat, amit nem kellett volna, mert tudom, hogy neki ez mennyire fáj ilyenkor napokig, de nem bírtam. Nagyon remélem, hogy egy ilyen hisztérikus sírás nem árt meg a babának, igyekszem elkerülni az ilyen helyzeteket, de tegnap nem sikerült. Azóta nem nagyon szólok a páromhoz, csak ha ő kérdez, akkor sincs benne sok köszönet, bár leginkább megint nem rá vagyok mérges, hanem az anyósra, de mindegy, egyre mennek.

Na ahhoz képest, hogy nem akartam róla írni, jó hosszúra sikeredettKép Bocsi.

Megann, de jó, hogy még vagy. Bár gondolom neked annyira nem jó, de azért én reméltem, hogy még reggelre nem tűnsz el. Persze a görcsöket nem irigylem, akkor már inkább jobb lenne, ha eredménye is lenne. De hát ahogy ezt már többször is megállapítottuk, ez nem kívánságműsor.

Zsofy, Lillát igazán kölcsön adhatnád, amíg az én saját Lilim nem jönKép Én is megcuppantgatnám a pociját! Olyan kis aranyosak vagytok, ahogy alszotok! Anyós témához én már tényleg nem szólók hozzá, részvétem. Ilyenkor pont ez hiányzik még az ember életéből. Ha már nem segít, legalább húzna el a picsába.
Amúgy meg olyan kis bolond vagy, mert az alvós képen is látszik, hogy nem is vagy tehénke és neked is olyan kis buci fejed van, mint Lillának, olyanok vagytok, mint két ölelni való kis buckalakóKép

Tegnap kellett volna a gyerekdokihoz is mennem feliratni a recepteket, de aztán oda se jutottam el, úgyhogy majd holnap.

Eszem valamit, de azért itt vagyok, csak addig átváltok olvasó üzemmódbaKép

Ja és ha jól emlékszem Dudukly írta, hogy Vrucsincá már hirdeti a ruhácskákat a babaszobán. (bocs ha rosszul emlékszem) Hát megnéztem, és tényleg. Úgyhogy én egy picit neheztelek is rá, mert azért igazán előnyben részesíthette volna az itt lévőket...

Ja, Zsofy még egy kérdés, jól látom, hogy ott az ágyon az a rózsaszín cucc, az olyan ék alakú párna, valami elfordulásgátló, vagy minek hívják? Mert kaptam egy olyat én is, de igazából nem tudom mire, mikor kell használni. Ti használjátok?

And, jól esett, hogy hiányoltál!!)

Hari 36+4

Kép
Kép
hari

Hari!

Ezúton kérek bocsánatot, hogy nem tettem fel ide a ruhákat! Azt gondoltam, hogy itt már bevásárolt szinte mindenki ruhából, hisz már csak pár hetek vannak hátra nektek pocakosoknak.
Na ezt jól megaszondtam...
Szóval bocs!
Akit esetleg érdekel, itt vannak a ruhák, amiket már kinőttünk.
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=71596

Ildi

Kép
vrucsincá

Vrucsincá, látom pont itt is vagyKép Olivér még mindig tündéri! És micsoda felszereltség!Kép
De a babaruhás hozzászólásom él! Hát nem mi vagyunk az elsők számodra?!Kép
Amúgy azon gondolkoztam és kicsit ijesztő is, hogy egy hónap alatt kinőtte az első ruháit? Mekkora most?

Hari

Kép
Kép
hari

Ok, bocsi elfogadvaKép És akkor ezek szerint valóban kinőttétek. Az azért durva! Ezért vásárol az ember?Kép

Kép
Kép
hari

köszönöm a dÍcséreteket Lilla nevében isKép
zsofy

Ildi!
Nagyon édes a kisfiad, szépek vagytok az alvós képen!

Hari!
Sajnálom, ami veled történt, most már nem csodálom, hogy nem nagyon voltál tegnap. Próbálj megnyugodni (tudom könnyen dumál az ember más bajába, ne harahgudj) a baba érdekében is!

Megann!
Lehet, hogy már nem engedtek haza a vizsgálatról???

Viki
39+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Próbálok végighaladni a termésen mielőtt felébred a baba.

Apropó baba.

Jól elkiabáltam a dolgot.

Tegnap jöttem rá, hogy én olyan hülye vagyok, hogy arra szinte szavak sincsenek. Végigolvasom a 9 hónapot, mindenkinek osztom az észt, aztán a saját gyerekemmel nemcsak érzelmileg de úgy látszik agyilag is totál begörcsölök. Szóval arról beszélek, hogy elkezdtem irni a szopijait, és még jó hogy irom, mert igy legalább rájöttem miféle hülyeséget csináltam. Baba megint maratoni szopikat rendezett, evett, leájult pár percre, aztán jött vissza. Én már olyan voltam mint akin átment az úthenger, a WC-re messze volt kimenni (jó is a kórházban, két lépés max a WC, pelenkázó, egy karnyújtás a kaja, szobatársak mindig jelen hogy egy kis vigaszt nyújtsanak). Még úgy is hogy David mindig átveszi tőlem szopi után csak arra jutott épp időm hogy megpróbáljak valamit fejni a mellemből, mert rájöttem, ha nem üritem ki őket szopi után, belázasodom estére, de erre is csak lassan jöttem rá. Szóval azt csináltam, hogy jobb-bal-jobb-bal etettem a picit 15 percenként ÓRÁKON át. Ahhoz képest hogy hónapokig osztottam itt az észt, hogy első tej hig, vizes, hátsó tej sűrű, kaja. Naná hogy szerencsétlen gyerek ÉHES maradt és állandóan felébredt.

Le a kalappal azok előtt, akik ezt egyedül csinálják otthon. Nekem tegnapig minden nap átjött anyukám, és hozott egy egész listányi cuccot ami éppen eszembe jutott. (Apropó - MELEGEN ajánlom az ÖSSZES Avent terméket, tudom hogy drága, de életet ment. A sebes mellbimbóim pár óra alatt helyrejöttek a bimbókiemelő segitségével, és még a tejet is gyűjtjük vele. A krém is szuper, nekem még zacsik is vannak, úgyhogy most a via poharakba fejek, még mindig kézzel általában, és a zacsikban tárolom a mélyhűtőben. Szóval ez itt a reklám helye.)

David egész egyszerűen csodálatos, állitom hogy hatszor annyi anyai ösztön szorult belé mint énbelém. Én begörcsölök ha valami nem megy, ő meg olyan természetességgel vigasztalja, teszi-veszi a babát hogy öröm nézni. Nem is tudom, mit csinálnék, ha nem lenne itt velünk, gondolom már idegroncs lennék (még ennél is jobban).

Idegroncs. Bejött a baby blues. MINDENEN bőgök. De mindenen. Gondolom ez az alváshiány is, meg a fizikai kimerültség, (nagy ez a lakás, mondom, messze a WC :P), meg a láz is biztos kimerit. Küzdök a láz ellen, meg hogy beálljak valami jó szopi/fejés rendszerre,de hát mint mondtam, mintha tök hiába olvastam volna olyan rengeteget.

Mondtam én ezt mielőtt a baba megszületett, és mondom most is: az anyai (szülői) ösztön százszor annyit ér, mint a lexikális tudás. Én csak remélni tudom, hogy majd nemsokára én is belejövök.

A legrosszabb az, hogy nemhogy a saját szükségleteim (WC, kaja, bár nem vagyok éhes, mosdás) ellátására alig-alig van időm, hogy az alvásról ne is beszéljünk, arra már totál nincs időm, hogy azt csináljam amitől megnyugodnék, magyarul hogy idejöjjek kiönteni a lelkemet és szöszöljek a neten. Ha itt vagyok, akkor nem alszom vagy csinálok valami mást. Tegnap ezért nem is voltam, bár tudom hogy ez nem tűnik mindenkinek tragédiának, de számomra ez a kikapcsolódás és ez a lelki támasz, hogy itt vagytok és olvastok és válaszoltok. Most éppen valami csoda folytán már 7:30 óta nem evett a gyerek, én aludtam egy jó nagyot amig az apja rintatta, és még mindig szunyál a babakocsijában, amit bevetettünk mint babanyugtató eszközt.

Na most hogy kipanaszkodtam magam, olvasok vissza és reagálok. A reakciómra a választ lehet majd csak egy hét múlva tudom elolvasni, de sebaj. :P

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

HARIII!
Már azon godolkoztam,sms-ben kérlek,hogy gyereKép de nem mertem..
Na,megértelek,hogy nem jöttél.
mostmár nem anyósutáló hanem anyósirtó klubot fogok szervezni!
Nekem is az a legrosszabb,mikor a párommal veszekszem,hogy akkor is anyóst átkozom, hogy nem volt képes megnevelni a gyerekét!!!nevelni se volt képes,nem törődött vele...mind1.
tudom, könnyű másnak mondani,hogy ne húzd fel magad.Én is voltam Így a bbavárás alatt sokszor,mint te tegnap,de azt hiszem, ha rossz is volt szegény Lillának ha idegeskedtem, már elfelejtette.
már a szülésről sem álmodik szerintem,mint régebben.
csak álmában is szopizik mostanában-egyem megKép

az én életem,ha nem jön idióta anyós, akkor most nyugis. a legizgalmasabb történés, ha lilla lebüfiz,-ma pl.2x is,-meg kikakil a pelusbólKép meg ilyenek.
ma már a maradék 56os ruhatárát elintézte,most szegény majd elveszik abban a nagy rugiban amit ráadtam...após is tegnap ajándékba hozott rugit, nagyon szuper, csak 68as...tavasz lesz,mire abba belenőKép
vennem kell neki még pár 56-ost.kész vicc...pedig nő szegénykém,csak nem elég "magas"Kép a 62-es rugikhoz.

Ildi,
de arik vagytok!
jó nagy már OliKépnekem Lilla ma iszonyúan nyűgös!Kép

Hari,
jaja,az olyan párna,amiről Írsz, csak én kettévágtam. Pólyával eleinte beletettem a manót, de a védőnő szerint rossz a gerincének,ha oldalt fekszik...Így kettévágtam és néha szopi közben kitámasztom vele.

alvós kép a csatatér közepénKépKépmi az a buckalakó?Naaa nem vagyok aaaaz!
zsofy

BODZA! Hatalmas gratula! Kép Én sajna nem tudlak bemenni meglátogatni, de lehet nem is bánod most. Kép MILYEN kis naivnak tűnik most már az üzenetem Megannak, hogy jöjjenek a látogatók, mert uncsi a kórházban. Akkor még aluszékony volt a baba, bennem pedig pörgött az adrenalin. Mióta hazajöttünk, a hátam közepébe kivánom a látogatókat, és vannak ám tapintatlanok, pl egy családi ismerős jött tegnap és itt kopogott nekünk az ablakon éppen a maratoni szopi közepén (földszinti és utcára néző a lakás), és mindenáron bejött. Nem vagyok egy konfrontálódós tipus, de akkor megmondtam neki, legközelebb legyen szives telefonáljon mielőtt "beugrik." David is türtőztette magát, de azért azt ékes magyarsággal elmondta neki, hogy nem akar udvariatlan lenni, de az ablak nem ajtó, ne azon kopogjon, inkább csengessen be. No mindegy. Remélem nem lesz belőle örök sértődés, de tkp már nem is igazán érdekel.

Mondtam már hogy milyen nagyszerű hogy itthon van velünk?

Annamami:
Zsuzsára jók az 56-os rucik, de azt néztem éppen a ruhák között, hogy olyan eltérések vannak 56 és 56 között, hogy eszméletlen. Ezzel együtt a legkisebb 56-os is, amit félve vettem meg, hogy lehet hogy kicsi lesz, tökéletesen illik rá. Lehet rosszul mérték?

Fürdetődézsát még nem vetettük be, eddig egyszer fürdettük a babát mióta hazajöttünk, tegnap. Egyrészt nem lesz koszos, bár a haja a sok tapizástól egy picit már bezsirosodott, másrészt a köldökcsonkot száritgatni kell, nem szabad viz érje. Tehát cicamosdást csináltunk, a fürdőben a mosógép tetején odakészitettem neki a meleg babaszappanos fürdetővizet tálban meg egy törlőkendőt, és a meleg nedves kendővel végigtörölgettük. Már ez se nagyon tetszett neki, pedig próbáltam meleget csinálni a fürdőben, de azért kibirta. Igy is tiszta lett és finom illatos. Mi továbbra is használjuk a Johnson fürdetőt, a kórházban is azt használták és úgy látszik ő nem érzékeny rá. Hovatovább kaptunk nelőle ajándékba két flaskával.

Mea!

Gyönyörű a kislány, gratulálok neked is! Kép

Légzésfigyelő:

Mi nem vettünk, együtt alszunk a babával (nem is hiszitek, milyen nehéz elszakadni tőle) és igy minden kis szuszogását halljuk. Azt már magam is tapasztalom, hogy mig egyedül lerakva felriadna, mikor látom hogy kezd ébredezni mellettem az ágyban, csak közelebb bújok hozzá, és visszaalszik. Ez egy nagyon jó trükk!!! Mindemellett ha mélyen elaludt, akkor jól elvan a bölcsőjében, a kocsiban vagy akár egyedül a nagy ágyon is.

Jaja, hogy valami sikertörténetet is meséljek, tegnap éjjel sikerült elsajátitani a fekve szopás művészetét. A kórházban is próbálkoztam vele, de nem ment, úgyhogy gondolom ezért is volt olyan rohadt fárasztó a szopi, mert minden egyes alkalommal fel kellett kelni, egy kicsit előmasszirozni a mellemet, fejni hogy puhuljon a mellbimbó (közben baba jobb esetben türelmes, rosszabb esetben apja vigasztalja), magam elé kötni a szopis párnát (az Istvánban árulnak egy SZUPER darabot, nem olyan kigyóalakú, hanem olyan mint egy bumszli félhold alakú tálca, amit a derekadra lehet kötni, nagyon bevált, nem kell tartani a gyereket, ami az ő 4 kilójával nem mindegy), és akkor ott kókadoztam felette mig le nem ájult 15 percre azt kezdtük elölről. Szóval ez hatalmas sikerélmény, igy se tudok mellette aludni, mert az orrát szabadon kell tartanom, mert akkora a mellem hogy különben megfulladna, de igy legalább mikor leájul akkor én is ájulhatok azonnal.

Még egy részlet: sokszor bedugul az orra. A kórházban kimasszirozták belőle a trutyit, ezt a David meg is tudja csinálni, de a baba utálja. Aztán mondta kórházi doki néni, hogy vegyünk fiziológiás soóldat orrcseppet, abból az orrába minden szopi előtt, és akkor járhatóak az orrocskái. Azt nem kell részleteznem gondolom milyen hiszti származik abból, ha végre a nagy készülődés után bekapja a mellbimbómat de nem tud enni, mert nem kap levegőt. Ezt nem szokta értékelni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
szoptatás után csak akkor fejjél mikor csomók vannak a cicidben és csak annyit, hogy megkönnyebbülj,ne feszÍtsen.Akkor be fog álni pár nap alatt és csak annyi tejed lesz, ami a bbádnak kell.
gondolom vágod,hogy annyi tej termelődik, amennyi kiürül.
ha már ennyire dÍcsérted az aventet,használd a mellszÍvóját!
bár te biztos ügesebb vagy,de én pl.sosem tudtam rendesen "simára"fejni a cicim,pedig spriccelt a tej,szó szerint.csak annyi volt, hogy a csomók sosem tűntek el.de az aventessel igen és király érzés!pszichésen is jobban érzed magad,ha "könnyebb" a cicid.
ha ilyen tejtúltermelésbe kezdesz, csak egyszer mulaszd el kifejni, olyan tejlázat kapsz,hogy beájulsz. szerintem már az sem normális, hogy estére lázas leszel...
sok sikert.
zsofy

Zsofy, a buckalakó, az aranyos! De ha nem akarsz az lenni, akkor persze nem muszájKép Én nem tudom mi lesz velem szülés után, de most biztos, hogy a nap nagyobbik %-át átsírom. Szegény Lilit sajnálom közben, és ettől persze még jobban rámjön a sírás. Tiszta gyagya vagyok már. Mindig is lelkis voltam, de ez most már azért számomra is tűrhetetlen. Biztos nektek is volt olyan kiskorotokban, mikor mondjuk anyukátok leszídott, mérges volt, és nem mehettetek oda hozzá odabújni és elmondani, hogy mi a baj, hiszen pont vele vesztetek össze. Persze lehet hogy nektek nem volt ilyen. De mikor a párommal összekapunk akkor ez a legrosszabb, hogy úgy odabújnék hozzá és elpanaszolnám neki a bajomat, de hát ha egyszer ő a bajom, akkor nem lehet. És ettől olyan iszonyúan egyedül érzem magam. Nekem ő a világon a legfontosabb, meg most már a baba. De olyan rossz, mikor rájövök, hogy neki nem én vagyok. Tegnap is végül is ezen buktam ki, hogy az anyja az első. Meg saját maga. Én meg mintha ott se lettem volna. Megbeszéltük, hogy elmegyünk megrendelni a hűtőket, amire anyukámék adtak pénzt! meg hogy bevásárolunk még egy pár dolgot szülés előtt itthonra. (ásványvíz, mosószer, stb.) De mondta, hogy ő olyan beteg, még menjek oda az ágyba és simizgessem a fejét. Amit persze meg is tettem, és akkor csörgött a telefonja, anyuci volt, hogy menjenek vásárolni. Mert előtte való nap már ők megbeszélték. Ezt úgy adta elő nekem a párom, hogy miközben felugrott az ágyból, fülig érő szájjal mondta, hogy gyere, megyünk anyuval vásárolni, valami szekrényeket. 5 perc alatt el kellett készülnöm, meg még rendet is kellett rakni, mert ha anyuci utána még be akar jönni, akkor nehogy már ebbe a kupiba jöjjön! Ehhez hozzáteszem, hogy én reggel 10-kor elmentem itthonról és kb. 1/2 2 volt, mikor hazaértem, ő persze egész addig aludt. Na mindegy, kimentünk anyuci kocsijához, aki teljesen meglepődött, hogy én is jövök. Persze a párom ült előre, én mászhattam be hátra a pocakommal, mert ugye hátul nincs ajtó. A végén a Plusz-ba mentünk bútorért!? amiről kiderült, hogy igazából nekünk vett valami polcot, a szekrényt magának veszi, csak kell a párom, hogy bepakolja a kocsiba, mert ő ugye nem bírja el. Közben vagy 6x mondta, hogy nála nincs pénz, csak amennyi a két bútor, úgy nézelődjek! Mintha kértem volna, hogy ő fizessen. Kb. fél óráig voltunk bent, nem is nagyon vett semmit egyik sem, mert 2 méterenként megálltak, beszélgettek 5 percet, és így tovább. Én meg ott álltam egyedül mint a hülye és azon gondolkoztam, hogy végül is én minek is kellettem ehhez tényleg. Na mindegy, a végén elindultunk haza, persze megint én ültem hátul, még a kiszállásnál sem segített volna a párom. Még anyós is kérdezte tőle, hogy nem segít-e kiszállni, én meg mondtam, hogy á, ilyen neki nem jut eszébe. Aztán persze a csomagtartóból kipakolván a bútorokon kívül, amit a párom hozott, mindent az én kezembe nyomott, mert ugye anyuci nehogy már cipeljen! Ja, és persze közben az is kiderült, hogy nem is megyünk mi már sehova aznap, hiszen bevásároltunk! Vettünk 1 kg krumplit, 1 kenyeret, 1 csomat hagymát, 8 zsemlét, párizsit és egy pár cicakaját kóstolónak. Ez volt a bevásárlás! Ráadásul úgy volt, hogy még anyuhoz is beugrunk, mert nálam maradt valami, amit délelőtt együtt vettünk. Na mindegy, befele menet anyós mondta, hogy ő csak egy kis vizet kér, meg egy kávét és akkor mehetnek is át hozzá, hogy a párom összeszerelje neki a kis szekrénykéjét. Erre a párom kérdezi, hogy ugye van víz! Mondom, nincs, hiszen azt akartunk venni ma többek között ugyebár.
Aztán gondoltam főzzön nekik a radai rosseb kávét, akkor én elmegyek anyuhoz, átviszem neki a cuccát, ha már ugye nem megyünk se vásárolni, se hűtőért. Bementem köszönni, erre anyós kérdezi, hogy hát most gyalog elmegyek? (2 sarok) Na és akkor a párom kikelt magából, hogy igen, mert hogy én most meg vagyok sértődve, hogy azt a k..va hűtőt nem kaphatom meg, meg hogy én már csak a babának vásárolgatok, meg hogy mindig van valami bajom, önző vagyok, és ha valami nem úgy van ahogy én elterveztem, akkor már őt bántom stb, és jobb is ha eltakarodok!
Na és akkor kiborultam, mondtam, hogy most már befoghatja a pofáját, és eltakarodhat ő, mert az azért nem igazság, hogy ha velem megbeszél valamit, akkor az le van sz@rva, de ha anyucival, vagy mással, akkor azt be is tartja. És a hűtőt se magamnak akarom, hanem a családnak, de le van az is sz@rva, kibaszok minden felnőtt kaját a mélyhűtőből, és csak a babának a teje lesz bent. (mert nagyon kicsi a mélyhűtő) stb,stb szót szó követett, anyós meg csak lehajtott fejjel ült ott, ahelyett, hogy szólt volna a fiának, hogy azért állítsa már le magát. Én nem ordítottam volna, nem szokásom mások előtt, de azt nagyon nem tűröm, ha ő akar engem más előtt megalázni. Arra meg egyenesen harapok, ha a saját lakásomból gyerekkel a hasamba közli, hogy takarodjak. Gondolom anyuci előtt akarta mutatni, hogy ő az úr a háznál, de ő ebben nagyon téved. Na bocsi, hogy most kiadtam magamból, de már jobban is érzem magamKép

De a legfurcsább, hogy igazából nem is a páromat gyűlölöm ilyenkor, hanem aki miatt veszekszünk, legyen az a huga, anyja, haverja. Mert mindig azt gondolom, ha ők nem lennének, nem is lenne baj. Perszer azért a páromra is mérges vagyokKép

Na befejezem, elmegyek vásárolni anyuval, olyankor legalább kikapcsolódokKép

Ne haragudjatok a kirohanásomért, ígérem ma már nem panaszkodom többet!!!!

Hari

Kép
Kép
hari

Helló lányok!

Majd visszaolvasok, csak most gyorsan irok nektek, mert már biztos kerestetek.
Most sikerült életet verni magambaKép

Tehát egész éjszaka görcsöltem, jártam keltem a lakásban, alig hittem hogy reggel legyen és mehessek a dokihoz...

A szülőszobán a szülésznőmnek elmondtam hogy mi a helyzet és hogy k...ra görcsölök(ezt már majdnem sirva, gondolom megint a kialvatlanság meg az hogy már sehogy nem volt jó.)
Kérdezte ugy e hogy hány percesek, mióta??
Mondtam amióta a doki megvizsgált és hogy össze-vissza! áááááááhhh legyintett hogy akkor meg se vizsgált mert ez normális menjünk ctg-re...

Ctg-t babó végigugrálta, nst nem mutatott túl magas hegyeket, csak olyan kisebbeket de elég rendszereseket, közben bejött a szülésznő,hogy nem szabad annyira belelovallni magam, mert ennél sokkal jobban és máshogy is fog még fájni.És hogy ő hétvége felé gondolná...
Oszt mondtam tovább higyje el én se akarnám belefovallni magam, de hányingerem van, megy a hasam, egy falatot se tudok enni, se egy percet aludni, hogy szerintem elment a nyákdugó, hogy úgy volt hogy fél napig görcsöltem aztán fél napot nem, és most éjjszaka megint.....

Úgyhogy aztán mégis megvizsgált és láss csodát gyorsan vélemény változtatott.
Bő egy újjnyira nyitva van a méhszájKép de a babó még nagyon fent vanKép
Azt mondta hogy van rá jó esély hogy délután este felé be fogok jönni....azt mondta haza is enged, ne is várjam meg a dokit, mert babóval rendben minden a ctg alapján, úgyhogy majd megbeszéli vele hogy hazaküldött...persze szigorúan a lelkemre kötötte, hogy rendszeres 5 percesekkel menjek...

Na jó egyből Mea jutott eszembe, akinek elment a magzatvize, fájás meg egy darab se, még oxitocinnal seKép

Szóval itt tartunk most....hazajöttem beültem egy kád forró vizbe és láss csodát megint elmúltak a görcsök....
Hát leszenek nekem egyáltalán normális görcseim, vagy igy fogok szenvedni mondjuk egész héten...mert azért nem erre vágynék....Kép

Úgyhogy ez a mai sztori, irom a folytatást, ha lesz mit...de egyenlőre megyek gyorsan visszafekszem aludni, mert nyakam rá, hogy éjjszaka megint jönnek a görcsök és megint nem fogok tudni aludni egy szemhunyásnyit semKép

Megann 40+3

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Nem semmi, már megint milyen rossz a hangulatotok! Ettől függtelnül még mindig szeretek ám jönni, és úgy, mint Rokinak, nekem is kikapcsolódást jelent itt olvasni+írni Kép

Anyós Kép Rettenetes dolgokat írtok! Mindig tudtam, hogy óriási szerencse, hogy olyan messze vannak anyósék is, anyukámék is. / durván 300 km /. Így igazán ritka az összezördülés miattuk.
Ráadásul párom is tudja, én is tudom, hogy mindkettőnket zavar egy idő után a saját anyósunk, úgyhogy abban pl. egyszerűen megegyeztünk, hogy ők ne jöjjenek segíteni babaszületéskor. Nem is nagyon tudnának, bár anyósom felajánlotta, de egyikünk sem bírná hosszabb távon elviselni. Talán csak Balázs, ő valami miatt nagyon szereti...
Anyósom egyébként egészségügyis, és Balázs születése után igencsak hajlamos volt beleszólni dolgokba, de egy-egy pofavágással, vagy simán megmagyarázva a dolgokat / ha volt hozzá erőm/, hamar leszokott róla, és már olyan félév elteltével azt hallottam vissza a falujukban, hogy mindenkinek azt meséli, milyen jól nevelem az unokáját. Pedig nagyon fura volt neki, hogy az a gyerek állandóan cicizik, együtt alszik velünk, ilyenek. / persze ő nem szoptatott annak idején, és hat hét után vissza kellett mennie dolgozni.../ És látom, hogy a sógornőmnek maximálisan beleszól a gyereknevelésébe, mert ő nem tesz ellene. És persze idegesíti, de ő nem olyan, aki megmondaná. Egyéves a kislányuk, és ezerszer többet szól bele az ő életükbe, mint a miénkbe. Szóval én nem tudok mást tanácsolni, csakis azt, hogy ne hagyjátok, és ezt minél korábban kell elkezdeni, mert aztán sokkal nehezebb lesz, ha már szinte felhatalmazva érzik magukat. Ha párotok nem segít, tegyétek meg Ti, mert leginkább Ti fogtok szenvedni. Remélem, sikerül!
Mellesleg tegnap volt valami a levegőben, mert anyósom engem is felhúzott, pedig nem tett semmi rosszat, csak telefonált. Én nem veszem föl, ha ő hív, valahogy idegesít a szövege. Párom beszélt vele, és már hallom is, hogy válaszol: Jól van, mért ne lenne jól! Még van három hete! Szóval a kérdés arra vonatkozott, hogy hogy vagyok. Tudtam előre! És kiderült, hogy ő olyan rosszat álmodott, ezért kellett telefonálnia. Ezerszer elmondtuk, hogy ha bármi van, szólunk, de neki muszáj ilyenkor telcsiznie, hogy ne csak ő legyen ideges, hanem mi is. Azt nem árulta el, mit álmodott, de nekem ez is elég volt. Annyiszor csinálja ezt, hogy az agyamra megy: tudja jól, hogy nem hallgatok rádiót, nem nézek tévét, csak elvétve. De ha valami baleset, katasztrófa van, tuti, hogy felhív, hogy a fiacskája merre van, nem érte-e baj, nem éppen azon az autópályán jár-e, stb. Hogy aztán én is aggódjak... Ez a hülye álom is idegesít. A terhesség legelején - én hülye - elmentem egy jósdába, ahol kártyát kellett húznom. Mondtam, hogy a babára vonatkozóan érdeklődnék, és húztam. És vagy háromszor kihúztam a kaszás halált. Azóta motoszkál a fejemben a dolog, persze próbálom elhessegetni. Ehhez ő meg álmodik valami rosszat. Persze szegény anyós az én hülyeségemről nem tud, erről tényleg nem tehet. Na, jó hosszan fejtegettem én is...

Annyi mindent akartam még, de valahogy kiürült az agyam...

Balázs reggelre belázasodott Kép Jónéhány órán keresztül hagytam lázasan, hadd pusztuljanak a gonosz bacik, akik az én kincsemet zaklatják! Aztán annyira elkezdett sírni, nyűgösködni, hogy végül kapott Panadolt / egyébként a láza nem volt vészes: 38,8, és órákig nem mozdult semerre/, majd elaludt, 11-kor ébredt nevetve, azóta huncutkodik, játszik, láza nincs. Remélem, ennyi volt, utálom, ha beteg. Kicsit fáj a torka, lehet, hogy bekapott valamit. Délután mennem kell CTG-re így nem akarom magammal vinni, még kéne valakit találnom, aki idejön hozzá.

Sajnálom, hogy ennyi mindenkin jön elő a Baby Blues! Remélem, hamar túl lesztek rajta, az már eredmény, ha észreveszitek, hogy valami nem jó így. Az biztos, hogy a kezdetek nagyon nehezek, és ha valaki aggódósabb, akkor az még nehezít a dolgon! Rokica, Te szerencsés vagy, hogy David ennyire aktívan tud segíteni! Meddig tud otthon lenni Veletek? Én bele sem élem magam, hogy a párom itthon lesz, mert max. egy hétig tudja megtenni, de még ez sem biztos.

Na megyek, kéne ebédet csinálni, és még pizsamában ülök a gép előtt!!!

Kitartást mindenkinek, Megann, Neked különösen a legjobbakat továbbra is!

Judit 37+1

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Megann!
séta,séta,egy kis lépcső-de csak kicsi!!!
Hajrá!!!
zsofy

Jucc73!

Balázsnak jobbulást, remélem tényleg ennyi volt! Nagyon rossz lehet látni, hogy az ember gyereke szenved és nem tudsz rajta segíteni!

Megann!

Kitartás! Már előbb-utóbb biztos meglesz Léna baba! Látod, már a méhszáj is nyitva van kicsit!

Nekem holnap reggel kell megint mennem POSE-ra, majd kiderül mi lesz. a hétfőin az infúzióval is csak 40-es fájásokat tudtak csinálni abból is csak 3-at 30 perc alatt, szóval ez nem túl bíztató. Majd holnap meglátjuk mi lesz, nem bánnám a kisfiam úgy gondolná, hogy szófogadó baba, aki a kiírás napján elő is bújik, ahogy az a nagy könyvben meg van írva! de nagyon nem élem bele magam. A tegnapi vizsgálat óta folyamatosan jön belőlem a véres, nyálkás valami.
Éjjel görcsölgetett a hasam is, de végül sikerült elaludnom, ma meg semmi nem történik!
Bocs, hogy untatlak Titeket!!!! Csak egyre fogy a türelmem, nem is értem, Megann, hogy bírod még ilyen nyugodtan!!!!?

Ja délutánra tervezünk egy nagy sétát a párommal, biztos ami biztos!:-)

Viki
39+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ja, az anyósos témához! Az előbb volt itt anyósom, és érdeklődött mi újság, meg hogy tud-e valamiben segíteni, kell-e bevásárolni, vagy ha gondolom, befizet nekem kaját a munkahelyén és azt hazahozza, hogy legyen főtt kajám, szóval nagyon aranyos volt, (tudom mázlista vagyok!) remélem, ha a baba meglesz, akkor sem fog megváltozni!
Szóval nekem a szüleim vidéken laknak, így velük ritkábban találkozom, míg anyósom a szomszéd utcában, kb. 5 percnyire, szóval ő többet tud jönni is, meg hát eleve többet találkozunk.

A védőnő tanácsára már a terhesség közepe felé leültünk a szülőkkel megbeszélni, hogy ki miben tud majd segíteni, ha meglesz a baba, ne akkor vitázzanak itt a gyereken meg minden hülyeségen. szóval egyeztettünk, anyukám mondta, hogy ha kell, egy hétre el tud menni szabadságra és tud segíteni, amiben kérem, így megbeszéltük, hogy ő fog főzni, de a babával mi szeretnénk foglalkozni. Azt nem akarom, hogy ő fürdesse, vagy pelenkázza a kicsit, az az én, meg a férjem dolga lesz. Anyósom, mivel nem tud főzni bevállalta a bevásárlást, szóval előreláthatóan jó dolgom lesz, és úgy tűnik egyelőre senki sincs megsértődve! Kíváncsi vagyok valóban így lesz-e???

Na most aztán jó sokat írtam, ha valakit untattam, bocsánat, csak hát ithon vagyok egyedül, azt csak veletekl tudok dumcsizni, bocsi!

Viki
39+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Hari! Hát igen, kinőttük az első méreteket. 49 centivel született Oli, az 50-es ruhák kb. egy hétig jók is voltak, az 56-osak pedig 3 hétig. Már 62-es rugikat hord, pedig most 54 cm a lelkem. Az is igaz, hogy egy és ugyanazon méretben is óriási különbségek vannak.

Rókica! Én pont így éreztem az első két hétben mint Te. A terhesség 9 hónapja alatt a létező összes szakirodalmat kiolvastam a szoptatásról és mégis mikor oda került a sor, úgy éreztem, hogy totál béna vagyok és semmit sem tudok. Össze kell rázkódni a bébivel. Nekem kb. két hét volt. De még tegnap is átvágott szopi ügyben azzal, hogy nem volt kedve enni én meg azt hittem nincs mit... Az ember a saját tapasztalataiból tanul a legjobban, nem a könyvekből.

Tyű Megann kezd izgi lenni számodra a dolog Kép Nyugi, az 5 perceseket észre fogod venni, az a ritkább, hogy valaki nem érzi.

Viki! Türelem, már neked sincs sok hátra Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Na mostmár tényleg elegem van...
Du óta megint görcsölök, most olyan 5 6 perces közönként...mi a fenét csináljak, menjek ne menjek???

Á lehet felhivom a szülésznőt, bár látatlanban ugysem tud mit mondani...

És különben lehet az hogy kimaradnak a 10 percesek???

Vagy a 10 percesek már megvoltak éjjszaka???

Jaj, segitsen valaki....

Kép

Kép
megann

Viki!

Én? Nyugodt?? Hát ezt meg honnan veszed???
Tiszta ideg vagyok, mert foglamam sincs most éppen hogy mit csináljak...

Na látod, nekem is ez volt, vizsgálat, azóta véres trutyi, azzal a külömbséggel, hogy én azóta szinte folyamatosan görcsölök(pár óra kihagyással)..

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép,
erősödtek is ezek a görcsök, vagy csak sűrűbben jönnek. Szerintem, ha bizonytalan vagy inkább hívd a szülésznőt, attól megnyugszol. NemKép?

Kati
Vendég

Megann!!!
nekem egyből 7-5 és pillanatokon belül 3 percesek voltak!
Még mindÍg itt vagy???
Ne is lássunk,amÍg le nem babázol!KépKépKép
Megy a drukk!!!
zsofy

A mamiktól kérdem:
Az anyasági támogatást utalással kaptátok meg, vagy kp. Régen kp-ban kaptuk az alagsorban. Én még nem is igényeltem sem csp-t sem ezt az anyaságit. Sőt a végén még a taj-kártyáért sem mentünk be. Talán majd jövőhéten. Bár van valami 30 napos határidő, nem???
Vendég

Nemesek/Kati,
én utólag kaptam, a postás hozta. 60 napon belül lehet igényelni.
üdv
p 38+1
penna

SziasztokKép
A "megint megjött" topikból vagyok.
MegannKép
Az elöbb kérdezte Saci, hogy nem szültél-e már meg. Én már egy hete minden nap "ellenőrizlek" itt, de látom még nem. Drukkolunk Nektek Kép
Kitartás nyuszifül, a tüneteid alapján mindjárt vége.
A barátnőm azt mondta még régebben, hogyha elmúlik a melegvíztől, akkor az még nem rendszeres görcs. Lehet már magatoktól is tudjátok ezt, de most csak ennyi okosság jutptt eszembe, hiszen még nem voltam terhes Kép

Gratulálok minden kismamának, és türelmet azoknak akiknek még hátravan. A babaképek nagyon édesek, ha valaki nem bír a sajátjával szívesen átveszem megőrzésre Kép

Wish

wish

Miért nem ment el az üzim?

Nemesek,
nekem utólag hozta a postás, és 60 napon belül lehet igényelni.

Megann
én inkább nyugalomra intelek. Még 3 percesekkel is simán beérsz, nem eszik olyan forrón...ha meg túl korán bemész, annak gyorsítás lesz a vége...bár én nem vagyok teljesen ellenére, azért jobb otthon vajúdni a nagyját, mint 10-15 órát a kórházban.

üdv
p 38+1
penna

Na, az előbb nem is látszott az első. Bocs.
p
penna

Zsofy!

Részvétem.Engem is halálra idegesített, mikor az anyósom 2 centiről nézte, hogy szopik Gergő. Lilla pedig gyönyörű!Kép

Mea!

Szerintem sem feltétlenül az éhség miatt sír Lívike. Próbáld visszatenni szopni. Nem minden baba szopik egyforma tempóval.

Megann, hajrá! De jó nem sokára babázol! Kép

Bkrisztina!

Gratula Kincsőhöz, nagyon édes, szép hajas baba.

Zsóf
36+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Nemesek,
jobb,ha sietsz az igényléssel!nem tudom mennyi a határidő de elég rövid azt hiszem.az igénylésnél,ha megadod a bankszámlaszámot,akkor utalják.

HARI!!!
EZ FELHÁBORÍTÓ! EZ NAGYON DURVA!!!
Szegénykém!
Mélységesen együttérzek VeledKép
Mondtam,ugye,hogy a páromat nekem kellett megnevelnem magamnak..másfél év folyamatos súrlódásba,vitába került...még mindÍg előfordul egy-egy...
Én a terhességem elején a párom hasonló viselkedése miatt el is költöztem anyumhoz.beletörődtem,hogy 22évesen már egyedülálló anya leszek...mindenki osztott,hogy a gyereknek apa kell, én meg mondtam,hogy a gyereknek nyugalom kell!!!jobb neki,ha az apja gyakran jön,és jóban van az anyukájával, mintha együtt élnek és folyton a veszekedést hallja és a feszültséget érzi.
Sokkal rosszabbul érinti a feszültség idekinn,mint a pocakban!!!egyből megérzi, ha valami nincsen rendben!!!
Hari,csak megleckéztetésül nem tudod kitenni a párod szűrét egy kicsit?hátha megváltozik.
Nekem vagy 3szor kellett itthagynom egy időre magának párt,hogy megemberelje magát és megértse,hogy velem nem viselkedhet Így.hatott.
Most is mindÍg megmondom neki,ha nagyon elereszti magát,hogy simán -(ja...nem valami simán menne igazibólKép)- elmegyek a babával együtt,ha nem érzem itt jól magam.
A kicsi csak akkor nyugodt,ha a mamija nyugodt és békés!
mindÍg olyankor azzal jön pár,hogy miből tartom majd el...de neki-babának-állati mindegy,hogy milyen a rucija vagy a babakocsija, csak legyen tiszta,meleg kuckoja és teli a pocijaKép ezt meg még csórón is biztosÍtanám valahogyan!
elvileg max.gyedet kapok,meg előtte ezt a tgyást, csak még nem küldték...na mindegy, Tomi azért tudja, mihez tartsa mgát,mert ismer,hogy tényleg elmegyek, én is depis alkat vagyok, elpusztulok a boldogtalanságban!menekülnöm kell, ha a remény is kihúnyt,hogy boldogok legyünk.sajnos párom is az anyja miatt-aki mindent ráhagyott ill. megengedett neki magával szemben-ilyen.sokszor nem tudja,mit engedhet meg magának másokkal szembenKépKép nehéz neki is, mert itt is anyós a hibásKép nekem se a velemszületett ösztöneim súgják az etikettet...
tökéletes kapcsolat/férfi/pár persze nincs,bizonyos dolgokat el kell tűrni, de Harim, te túl sokat tűrtél már!!!
Neked harmóniában és boldog nyugalomban kell töltened az első éveket Lilivel!!!(amÍg kamasz nem leszKépKépKép)
Van is hol!ez nagy kincs!A baba születése utát nagyon oda leszel kötve, mem tudsz elmenni, ha párodra rájön,hogy a "tekintélyét"fitogtassa az anyja előttKép
zsofy

Megann!
Elhiszem, hogy most ideges vagy, de tegnap még olyan nyugodtnak tűntél, bocs, ha rosszul ítéltem meg! Van veled valaki, vagy egyedül vagy otton a görcsökkel?
Hát tényleg jobb lenne Neked ha Léna baba megkegyelmezne és inkább előbújna. Azért már ha jól olvastam második napja elég komoly görcseid vannak, ugye?

Nekem semmi, na jó 1-2, de azt nem nevezném egyáltalán komolynak.
Az előbb voltunk nagyot sétálni férjemmel, a séta alatt volt 2 db görcsös keményedésem, de sem előtte, sem azóta semmi.

Szóval Neked és a kislányodnak továbbra is drukkolok, kitartás, és szerintem jó volna, ha lenne melletted valaki, akihez szólni tudsz!

Viki
39+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jaj de rendik vagytok....
És mennyien figyeltek rám(WishKép)

Nem is tudom irjak e még, mert olyan hisztisnek tünök még magam előtt isKép
Most is olyan 6 perceseknél járunk....de ez már biztos hogy az a görcs, mivel jön-meg megy is kb 1 perc után....(eddig csak úgy görcsölt folyamatában stb...most meg nagyon élesen el lehet választani)
Férj közben hazaért és néma csendben ujságot olvas,(mondta hogy ő is tiszta ideg volt egész nap) amig én félig hüppögve csimpaszkodom vagy az ajtóba, vagy rádőlök valamire...arra már rájöttem hogy a legrosszabb fekveKép

Ja és már nem jött be a melegvizes cuccKép
Hiába, jöttek ott is a görcsök...csak jól felhevültem tőle!

Nem tudom mikor induljunk a kórházba...EDA-t pl mikor kötik be....fájástól függ, vagy tágulástól???
Mintha 2ujjnyira emlékeznék de lehet hogy nem...

Megann 40+3

Kép

Kép
megann

Hari,
ugye nem haragudtál meg?
Komolyan,tudom mit érzel!Tudom,milyen kétségbeejtő! én is csak akkor tudok a veszekedéseink után megnyugodni ha odabújhatok a páromhoz,ha dűlőre jutunk.jó nehéz vele, mert ha öszzeveszünk,én ittmaradok sÍkidegen a babával, ő meg elhúzza a csÍkot.olyankor addig szenvedek, amÍg vissza nem jön és meg nem beszéljük a problémát...közben meg még azért is stresszelek,hogy a baba megérzi,hogy ideges vagyok és rossz lesz neki...na meg nyugtass meg egy sÍró babát, mikor a te könnyeid is potyognak...mondjuk én dila vagyok a babybluestólKép és amúgy is minden apróságon elbőgöm magam, de ha még okom is lesz rá...
nem kÍvánom,hogy úgy érezd magad!!!Terhesen még mindÍg "könnyebb" lerendezni a dolgokat,mint minimanóval a kezedben!

Nagyon durva ez a boltos storyKép mjdnem azon is bömböltem egy sort, hogy láttam magam előtt,ahogy ott állsz a nagy pociddal a boltban,meg cipeled a szatyrokat,miközben a ...anyósod fújja az arcodba a füstöt...KépKépKép
ilyen egy empatikus állat vagyok én..Képde komolyan!
elképzelem, hogy otthon kucorogsz és sÍrsz, a párod meg meg se vigasztalKép pedig te annyira vágynál ráKép inkább gyere netezni jó?!!!
itt még mindÍg jobb, itt együtt sÍrunk veled!!!

azért vagyok Így rádszállva, mert nekem is volt ilyen, de nem szabad hagyni,hogy eluralkodjon rajtad ez a szomorúság!
nekem anyukám segÍtett, én meg neked akarok nna...
gondolj bele, egy kicsi babának erős szülő kell, aki ontja magából a biztonság érzetét!

Irj valamit ok?
ne depizz be!nem szabad!
ha tudnám a cÍmed,küldenék bounty csokit isKépKépKép
zsofy

Megann!
Hajrá, akkor most igazán szükséged van egy csomó ++++++++++++++++++++++ energiára!

Akkor küldöm, jó: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ma éjjel biztos látod már a kislányodat, sok sikert, ügyesek legyetek!!!!!!!!!

Az EDA-ról nem tudok nyilatkozni!

Viki
39+6

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Megann! Szerintem itt lenne az ideje felcuccolni, ez igen komolynak hangzik. Ha elindul, akkor most már legyél gyorsan túl rajtaKép. Nagy-nagy drukk.

Zsófy, Hari! Sajna ez az anyós dolog nagyon durva. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, mint Jucc, az anyós 300 km-re. De a párom nagyon anyás, egy csomószor beszélgetnek, mert anyósomnak is csak az alkesz férje van, nincs kivel szót váltania. Kedvesen érdeklődik a hogylétem felöl, ez nam zavar, inkább attól félek, hogy jelezte, a hónap végén jön pár napra segíteni. Na majd meglátjuk, előre nem szabad parázni. Mi már jó régen együtt vagyunk, és sajna nekem is sok időbe telt elfogadtatni, hogy nem az a tipikus mindent elfogadok/elviselek meny vagyok. Már valaki írta, de én is csak azt tudom mondani, hogy nem szabad beletörődni, határozottan kell közölni, hogy ez a ti életetek, amit így vagy úgy képzeltek el. Hari! Különösen ne menekülj el, küld el az anyósodat (haverokat és egyéb kellemetlenkedőket), hogy most kettesben szeretnél lenni a pároddal. Érzékeny embernek tudom, hogy gáz, de hidd el, ha egyszer menekülsz, mindig azt teheted.

Ildi! Édesek vagytok a képen, én hiányoltalak nagyon, miután felfedeztem, hogy árulod a kisrucikat. Nem a rucik kellettek, félre ne értsél, csak azt "panaszoltam" a többieknek, hogy a ruciárusítás előbbre való, minthogy ilyen gyönyörűséges képekkel örvendeztess meg minket. Tehát, légyszi, jelentkezzél és tegyél fel fotókat.

Rokica! Csak a régi vicc jut eszembe az elmélet és a gyakorlat közötti különbségrőlKép. Mindenki leírja, hogyan kell nagykönyv szerint csinálni (mondjuk a szopit is), de aztán jön az általános megállapítás: könyveket kidobni és egymásra hangolódni. (Bocs: kicsit olyan mint a szex, nem? Ott is hiába olvasol, egymásra figyelve lehet a legjobb dolgot kihozniKép.) Szóval hajrá! Meglesz az összhang, Zsuzskó megmutatja mit szeretne, Te meg alkalmazkodsz az igényekhez.

Davailla! Örülök, hogy minden rendben, a balfék védőnődet meg zavard el jó messze a gyerektől. Ez már gáz, amit össze-vissza kavar. Csak teljes laborleleteknek és a dokidnak higyjél!

Ma voltam dokibácsinál, bpd:98, ofd: 119, tht: 97, ap: 98, fl: 76, már ha valakit érdekel. Mindenesetre nem kicsi, de teljesen zárt a méhszájam, úgyhogy egyelőre a műtétet elnapoltukKép. És képzeljétek, nagy-nagy radarozás eredményeképpen a doki bácsi kicsi puncit találtKép. Szóval valószínű, Pálma babánk leszKép. Azért még megpróbálok a férjjel fiúnevet is egyeztetni tartalékba. Egyébként hogy megy ez: a felvételnél kell bemondani a nevet, vagy szülés után félkómásan????

Na dolgozom egy kicsit, utána még megnézem a babaterméstKép.

Dudukly (38+1)
dudukly
Isaszeg

MEGANN!!!
Tényleg!!!EDA!!!
TÛZZÉL BE A KÓRHÁZBA!!! én mikor 5percesekkel--utánna egyből 3 percesekkel-beértem, már 4 ujjnyira nyitva voltam és már nemkaphttam EDAt.utólag nem bánom,de akkor szentségeltem magamban mert a további tágulás durván fájt és éreztem ezerrel...<!--attachment: sz_l_s_k_p-264795.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*7.9**sz%26uuml%3bl%f5s+k%e9p%2ebmp --><center><pre>
Kép
szülős kép.bmp (7.9 k)</pre></center><!--/attachment-->
zsofy

Megann!!!
tökre izgulok veled! Párt tanÍtsd meg képet idetenni, hogy holnap megnézhessük Lénát! de ne takard ki az ő arcát isKép
zsofy

Megann Kép
Nem vagy hisztis, ez egy nehéz dolog. Remélem már úton vagytok a kórházba és nemsokára magadhoz ölelheted Lénát Kép

wish

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: