A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Már megint én.

Írtam, de elveszett, mert karbantartási üzemmód van.
Na, újra, és majd holnap reggel felteszem.
(KÖzben sietek is, mert a férjem mindjárt kész a vacsival.Kép)
Szal:

Nikk Kép, üdv. újra.

Orsi Kép, ezer köszönet a válaszért, amit írtál. Lehet, hogy arról van szó, amiről írsz (ez különben milyen gyakori a babáknál?), Dávidon volt egy vagy két szúnyogcsípés, mielőtt elkezdődtek a kiütések. Különben erről még nem is hallottam, hogy egy csípés hatására kialakulhat ilyesmi. A gyerekorvos felírt krémet, csak a recepten a neve számomra kínai volt, és mivel gyógyszertári tégely, nincs, ugye, rajta a neve, mondta, hogy kenjem min. 2x naponta, kenem is, csak idegesít, hogy nem tudom, mi ez. Azonkívül felírt Fenistil-cseppeket is, most azt kap napi 3x9-et. Nem viszket Dávidnak különben. Mondta a gyerekorvos, hogy ha péntekig a krém és a cseppek hatására nem javul, menjünk vissza, de inkább majd hétfőn, mert akkortól majd lesz a gyerekorvosunk, addig helyettesítik.

Most egy érdekesség a campylóról, remélem, nem bánjátok, hogy leírom.
A férjem ma beszélt az állatorvossal, hogy nézzék meg Leila (a berni pásztorunk) kakiját is, nem tőle kapta-e el Dávid a campylót valahogyan. Erre mondta az állatorvos, hogy az ő gyerekének is volt (akivel beszéltünk erről, mindenkinek a gyerekének volt, szóval nem olyan ritka), és hogy neki épp akkor volt 17 kutyája. Mindegyiktől vett székletmintát, mindegyik negatív lett. De mivel érdekelte a dolog, hogy honnan jött a baktérium, plusz orvosként könnyebben elvégzi a vizsgálatokat, utánajárt a dolognak, vett mintát mindenhonnan, és kiderült, hogy ők ettek campylós csirkét, amit a mikróban melegítettek, és ugyanabban a mikróban melegítették aztán a gyerkőc kajáját is. Tehát a gyerek nem evett a csirkéből, csak a csirkéből átkerült a baktérium a mikróba, és a mikróból a gyerek kajájába. TEhát tényleg bárhonnan el lehet kapni, és nem lehet kivédeni.
Csak egy érdekesség, de most már kussolok, mert szerintem itt már mindenki nagyon utál, hogy folyton erről beszélek. De mindig van vmi új infó, amit feltétlen meg kell osztanom veletek is. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

lányok, hátha tudtok segíteni
sos
pár napja nagyon fáj az egyik mellbimbómon egy pici rész szoptatás közben, nem igazán látszik rajta semmi, talán egy pici pötty
most ebből a mellemből csak akkor szoptatok, ha már nagyon muszáj, a fájdalom miatt
nem tudjátok, mi lehet ez, és hogy mi a teendő ilyenkor?
(Beszti? nem vagy itt véletlenül?Kép)

Kép

Kép
liv

Sziasztok LányokKép

Jó régen írtam, Apa most itthon van két hétigKép, úgyhogy nem nagyon tudtam jönni.
Próbáltam visszaolvasni, így nagyjából képben vagyok.

Láttam, hogy rég "látott" netmamik is bejelentkeztek, ennek nagyon örültemKépKép

Örülök, hogy a pocilakós mamák jól vannakKépKép

A babis fotók mind nagyon szépek (mármint a babák rajtuk)KépKépKép
A talis fotóknak különösen örültemKép

LauKép
Remélem a kezeléseket jól viseled, sok erőt kívánok hozzá!Kép

VeraKép
Sajnálom, ami Kornél babával történt, nagyon rossz volt olvasniKép
Remélem már minden okés vele (és veled is)Kép

Bocsi, tényleg végigolvastam az utóbbi napokat, de sajna nem tudok reagálni sok mindenre, mert jegyzetelni nem volt időm, és kavarog a fejemben a sok történés.
Ne haragudjatok, akiket kihagytam...

Rólunk annyit, hogy Esztinek a 4. foga után kijött az 5. is, de már a 4. után pár nappal (az legalább két hete volt). A 6. pedig egyszerűen nem akar kibújni és többet szenved szegénykém vele, mint a többivel együttvéveKép
Megtanult tapsolni és egyfolytában gyakoroljaKép
Már simán feláll a bútorok mellett és persze nagyon élveziKép Sokat dumálKép Sokat mosolyog és nevetKépKép
Ja, és megtanulta az igazi mászástKép
Õ is lázas volt három napig, kapott antibiotikumot (mert állítólag piros volt a torka), a gyógyszertől allergiás kiütései lettek + hasmenése isKépKép Így abbahagytuk a kezelést. Szerintem egyébként semmi szükség nem lett volna rá.
Ezután az allergiás pöttyöket felváltották a melegpöttyök. Nálunk is halványak a pötyik, és néha egy-egy pöttynek van piros udvara is.

Teszek fel néhány fotót az immár 9 hónapos EsztirőlKép

PancsiKép
Kép

Segít rendet rakni a szobájában: szép, módszeresen, egyenként a földre pakolja az összehajtogatott ruhákat, majd ártatlan képet vágKépKépKép
Kép

Itt is ruhát pakolKépKép Meglátszik, hogy nőből vanKépKépKép
Kép

Puszi Mindenkinek
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Megtaláltam: berepedt kicsit a mellbimbóm. Nem tudjátok, ezzel kell-e valamit csinálni?
Bocs, hogy az utóbbi napokban ennyit dumálok!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Lányok! Édes a gyerkőcök. Kép

Hvera! Kornél esése. Kép

Liv!
Nem tűntem nagyon el, csak nincs időm sokszor olvasni sem, mert Viki nem hagy.
A fórum azért van, hogy kisebb-nagyobb gondjainkat megbeszéljük. Kép Naná hogy nem haragszunk, hogy campylos részletekkel terheltél.
Próbáld meg Aventes krémmel bekenni, abban van aloe vera. Nekem ilyen gondom még nem volt, így csak látatlanban tudok tippet adni.

Dino! Betörés: Kép

Kajcsi: Mi szinte mindennap eszünk husit, kb fél jégkocka-tartósat. Néha egy egész is lecsúszik. Kép
Mi már egy ideje kb 2 hónapja eszünk kefirt, joghurtot, túrót, és néha sajtot. Az utóbbi nem igen jött még eb Vikinek. De a túró.... Imádja a túró rudit, néha egy egész óriás rudi túróját megeszi. Kép

Melegkiütés: Nekünk is van, most kezd kicsit múlni, pedig egy szál pelusban tengettünk a nappalokat és éjszakákat is.

Baci: mázlink van, mert Viki a pénteki strandon nem szedett össze semmit, pedig apa szerint nyelt egy kis vizet.

Rólunk: Viki már nagyon mástik, szinte mindenhova utánunk jön. Õ is imád pakolni, pláne apa szekrényéből kifelé. Kép Nagyon sokat dumál, főleg abbbbabababababa-kat. Néha fél órán keresztül magyaráz. Kép Fogunk még mindig nincs. Kép Naponta még 3-szor van szopi + éjszaki kelé ez eddig 2-szer volt, ma végre csak 1-szer kelt. Kép
Nagyon megszerette a vizet, imád benne pancsikálni.. És újabban labdázunk, visszadobja, és ha messzire elgurul nagyokat sikongat, és megy utána. Néha meg azt élvezi, ha mi megyünk a labda után, én vagy apa. Kép

Megyek, mert mindjárt ébred.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

LivKép
Pontosan ilyenek a mi kiütéseink is. De asszem én most nem zarándokolok el emiatt a dokihoz a két gyerekkel. majd figyelgetem azért.
Cici: nekem is berepedt a múltkor, én rengeteget szenvedtem vele, garmastan kenőcs néha segített, meg inkább fejtem amikor már nagyon tele volt, mert az nem gyötörte úgy, mint a szopacs. ja és a levegőztetés, szétkent anyatej is gyógyítja.
Ezt a mikrós sztorit nem értem egyébként. nyersen melegítették a csirkét? vagy főzés-sütés után is fertőz?

Bori, AnitaKép
HölgyikefotókKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv Kép
alkat kérdése inkább, de gyerekeknél gyakoribb a heves reakció. Viszont gyors javulást ne várj. A csípéstől számított 7-10 napig jöhetnek elő ill. kb. 2 hét alatt múlnak el. Hosszan elhúzódik.
Ha nem viszket, akkor az nagyon jó. A fenistil cseppek tökéletesek ebből a szempontból.
A krémre lehet rá van írva, hogy mi... szerintem az nagy csodára nem képes Kép ennek alapvetően idő kell.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Liv,
mivel Benedek fertőzése a nagyszülőknél esett meg, így őket látogatta meg az ÁNTSZ, de rendesek voltak.

melegkiütés: még Kecskeméten járt úgy Benedek, hogy az arca és a végtagjai totál tele lettek nagy, csípésszerű kiütésekkel, először csípésnek is hittük, mindent kitakarítottunk, lecseréltünk körülötte. Szerencsére gyorsan elmúlt. Múlt héten Csillababa járt otthon ugyanígy. Most Benedek apró piros kiütésekkel van tele, leginkább a válla környékén, a púderezés csak rontott a helyzeten.

Vera,
nagyon ilyesztő volt csak olvasni is, ami a fiaddal történt. Örülök, hogy rendben van, remélem a rossz emlékek hatása gyorsan múlik.

Dino,
betörésKép
Benedek is csak kenyeret meg gyümölcsöt akar enni...

Jaj lányok, amúgy totál magam alatt vagyok. Nem elég, hogy ebben a melegben ez a pocakoság valahogy jobban megviselt, mint az előző, s közben ugye egy örökmozgó kisfickó miatt pihenni se tudok, de most nagyon aggódom az egyik görényem miatt is. Másfél hete megállapították róla (tévesen), hogy a nem megfelelő etetés miatt tönkrement a mája. Hétfőn bevittem az Állatorvosi egyetemre, ott egy csomó vizsgálattal megállapították, hogy a mája rendben van, de mellette van egy nagyobb daganat. Fel kellett volna két-három hét alatt hízlalni ahhoz, hogy felnyitva megnézhessék-kivehessék a daganatot. Közben vettek mintát az oldalán levő lencsényi pici csomós sebből is, aminek tegnap lett meg az eredménye: nagyon agresszív rosszindulatú börrák. Kép Szó sem lehetett így arról, hogy felerősödjön a műtétig, már benn van az egyetemen, ma műtik. Leveszik a csomót, meg az egyik lábujját (mert ott is van egy), s felnyitják, megnézik a benti daganatot. A doki ilyen előzményekkel azt is rosszindulatúnak gondolja. Most ülök a telefon mellett, nem tudom, mikor lesz a műtét, s félek, hogy mit fognak mondani. Waldemár most múlt 6 éves, görényeknél ez már nem fiatal, de még lehetne pár jó éve...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

LivKép: köszi az infot, én már neki is álltam mikrot fertőtleníteni Kép.

Na, máris mennem kell, Livike igényli a társaságomat Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Köszi a mellgyógyító tippeket.

Orsi Kép, még egyszer köszi a kiütéssel kapcsolatos válaszokat.

Judy Kép, ha pl. mikróban sütöd, párolod a csirkét, pulykát, vagy pedig nem lett elég jól megsütve, megfőzve előzőleg, és úgy beteszed a mikróba, akkor fertőzhet.

Kormi Kép, remélem, rendbe jön Waldemár.

Kép

Kép
liv

Judy Kép, ha pl. mikróban sütöd, párolod a csirkét, pulykát, vagy pedig nem lett elég jól megsütve, megfőzve előzőleg, és úgy beteszed a mikróba, akkor fertőzhet.

Kép

Kép
liv

Kép

Kép
liv

BOCS! NEM TUDOM, MIÉRT 3X MENT EL. Nem elég, hogy folyton pofázok, most még ez is...Kép És most látom, hogy csupa nagy betűvel kezdtem írni ráadásul. Na, mindegy, most már át nem írom. Ígérem, estig nem láttok. Kép

Kép

Kép
liv

BOCS! NEM TUDOM, MIÉRT 3X MENT EL. Nem elég, hogy folyton pofázok, most még ez is...Kép És most látom, hogy csupa nagy betűvel kezdtem írni ráadásul. Na, mindegy, most már át nem írom. Ígérem, estig nem láttok. Kép

Kép

Kép
liv

Lbori!

Lenne egy kérdésem a kolozsvári utatokkal kapcsolatban. Autóval mentetek gondolom. Mi is azzal mennénk, de aggódunk az autó biztonságáért. Van Kolozsváron örzött parkoló?
Más: szállást hol és hogyan érdemes szerezni? Gondolom a magánházas megoldás olcsóbb, mint a szálloda/panzió, vagy?
Ha tudnál egy kicsit segíteni, hogy mire kell arrafelé ügyelni Európából jöve 9 hónapos babával, nagyon megköszönném.

Szeretettel:
Barbara, egy régi olvasó és idönként író

Barbi
maass

Na tegnap nem sikerült folytatni mert nem tudtam belépni Kép

Liv
Köszi a hiányolást Kép BAndó mellett most nagyon nehéz irni,mert ha leülök a gép elé egyböl jön hogy vegyem fel és akkor már nem tudok irni Kép De próbálok igérem Kép Örülök hogy Dávid már jól van ,de látom mindig van vmi ( csipés) Én is még mindig annyit idegeskedem a keze miatt,mert mindenre allergiás amivel kenem igy lehet hogy a teljes öngyógyulás utjára fog lépni,és nem kenem semmivel

Vera
Kornél balesete Kép Ne is mondd a kórházat,volt nekünk is szerencsénk,én még olyan ideges soha nem voltam mint ott Kép Kép Kép Azért az elég durva hogy elnézték a leletet Kép

Kormi
Waldemár Kép Szoritok hogy rende jöjjön

Lau
Örülök hogy ilyen jó lett az eredmény Az egész kezelés alatt benn kell maradnod? Sok erőt még hozzá

Dino
Ez a betörés elég durva Kép Legalább a biztosító fizet vmit?

Csajos fotók nagyon jók Kép Kép Kép

Macs
Te is hiányzol nekünk Kép

Jó lenne egy tali aug végére Lehetne aug 24 szerda ha jó idő van a Margit szigeten ,megint talizhatnánk a szökőkutnál Mit szoltok hozzá?? Addigra talán már nem nyaralunk annyian

Reditke
Bálint még mindig olyan jól alszik vagyis végig alussza az éjszakát ?

Kép
Kép
nikk0830

Nagyon édesek a képek már megint.
Kiütések nekünk is vannak, de én nem foglalkozom vele. Gyerekorvos úgyse tud rá soha semmi értelmeset mondani, bőrgyógyászhoz meg nem viszem emiatt. Egyszer vittem, mondta valami allergia és elkért 4 rongyot Kép

KormiKép
Kis állatkádnak gyógyulást. Tudosíts minket, hogy mi van vele.

NikkKép
Köszi a kérdést. Bálint teljesen jól alszik. A délelőtti és esti alváshoz amikor leteszem, egy szó nélkül elalszik egyedül az ágyában (na jó van hogy 1-2 percet gügyörög a macijával, de sírni nem sír). Délután néha sírdogál, de nem ordít, max 10 percet sír és aztán elalszik.
Éjszaka most már hetek óta alszik egyhuzamban 10 órát, de most épp a 12-nél tartunk. Meg is néztem 5 perce, hogy lélegzik-e, de édesen szunyókál.
Úgyhogy tényleg fantasztikus a módszer, legalábbis nekünk nagyon bejött.
És egyet tudok, szegény kistesó sokkal, de sokkal hamarabb el fogja sajátítani az éjszaka átalvásának művészetét, mint ahogy azt Bálint tette Kép
Nem hiába mondják, hogy kis korkülönbség esetén, az első gyerek az elkényesztetésre, a második már csak a túlélésre játszik Kép Kép
Puszi Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Maass,

Kolozsvárral kapcsolatban: mi a sógorom menyasszonyának a családjához mentünk, tehát szállás-ügyben nem tudok segíteni, de az autó pl. mindig kint állt az utcán, éjszaka is, és semmi baja nem lett.
De: nagyon hosszú az út, álljatok meg gyakran, ha kell, és ne nagy melegben utazzatok (persze a légkondi segítség), amilyen kényelmesre csak lehet, olyanra állítsátok a gyerekülést. Kell sok játék, sok folyadék. De az utolsó 200 km-t Eszter így is az ölemben tette meg oda és vissza is. Kép
Kolozsváron rengeteg az autó. Most szabadult rájuk a fene nagy fogyasztói szabadság, és mindenki autót vásárol, és mindenhova be lehet menni autóval. Sávok sok helyen nincsenek felfestve, a gyalogosnak szóló zöld lámpát gyakran nem veszik figyelembe, eléggé "mediterrános" stílusban vezetnek. Babakocsival lehet közlekedni, de elég gáz. Iszonyú magas útpadkák vannak, gyakran úgy kellett leemelni a kocsit, hogy át tudjunk menni egyik oldalról a másikra. És az autósok annyira sincsenek tekintettel a babakocsisokra, mint itthon. Szóval nem egy leányálom. De ha nem csak Kolozsvárra mentek, hanem kirándultok a környéken, akkor megéri, mert az gyönyörű. Én csak Kolozsvár miatt nem indulnék útra, szerintem marhára le van pukkanva a város. De a Tordai hasadék, meg a Bihari hegység a hegyi tavaival gyönyörű. Amúgy van egy Erdély útikönyv, idén májusban zárták le, mi az alapján tájékozódtunk, az nagyon jó, abban vannak szállás-tippek is. A "Kelet-Nyugat" kiadó adta ki. De van egy erdely.utazas.hu honlap is.

Ja, és pelenkázós, szoptatós helyiség sehol nincs. Úgyhogy volt, hogy egy étteremben a szomszéd asztal tetjén tettük tisztába Esztert. Senki nem szólt érte...

Hát, remélem, tudtam segíteni. Ha vmi konkrét kérdésed van, szívesen írok még.

Bori
lbori

Sziasztok,

ReditkeKép Az éjszakákért irigy irigy. Nálunk a kórház sikeresen tönkre tette az eddig elért dolgokat. Engem az dühít igazán, hogy mindenki arról ír, hogy nem alszik el a gyerek. Hát nálunk ez az, amivel nincs gond.Csak épp éjféltől 3 óránként felkel, és mostanában sikít, ha nem én megyek be hozzá.KépKép

A nappalok már jobbak, lassan elhiszi Kornél, hogy nem tűnök el, ha kimegyek a szobából.

Minden csajszinak köszönöm az együtérzést. Most eléggé depis vagyok. Ráadásul tegnap a dokkernéni közölte, hogy nem hízik eleget Kornél,. Napi ötször kajál. Főzit, meg joghurtos-anyatejes 7 gabonás trutyikat, husit, sajtot, túrót, és emellett szopik. Most aztán ehetünk Sinlacot is.
Persze nem mintha én meg a férjem nem ilyen tipusok lettünk volna kicsinek. A dokkernéni szerint adjak neki kenyeret. Na ez nálunk elvetélt ötlet. Csak benyálazza és undorodva dobja is el. Ez vanKépKép

KormiKép Elhiszem, hogy fáradt vagy. Valdemárnak kitartást.

Az összes babócok csodaszépek, mint mindigKépKépKép

LivKép JudyKépCsípések, kiütésekKép

VasaniKép A ruhapakolás Kornélnál is sláger( szerintem a káoszelmélet az oka.Ha túl nagy lenne a rend, valahogy helyre kell hozni). Fiús voltát főleg az mutatja, hogy megőrül az autókért.

MosziKép Ismerős dolog. Kornél mellett is csak akkor lehet írni, ha járókába raktam. Különben nyomtatót szerel és az apja CD-it pakolja módsszeresen(ki)

DinoKép BetörésKép

Na, itt a fiam türelmének a vége.

Üdv;
Vera

hvera

Kép

Kép

Kép
Így játszik Kornél.
Vera

hvera

Halihó

Tegnap apa levágta Kisgé haját. Szegényke majdnem kopi lett, most hogy hüsi van. A melegben meg lobogott a hajaKépKép De muszáj volt, mert koszmósodni kezdett.

Kormi
Drukk ValdemárnakKép

Vera
Ne idegeld magad. Szerintem vannak ilyen babák. Sajna az enyém is kel éjjel. Pedig nappal és este is el tud aludni egyedül, szóval nem itt a bibi. És a nagyobbik átaludta az éjszakát 3 hós korától, ő pedig nem és nem.
Nemhízás nálunk is volt, keseregtem is miatta. Biscotti, 7 gabonás, gesztenyés babakaja, ezektől kicsit beindult.

Liv
Így már értem. Mikroban sosem szoktam sütni, főzni, csak melegítésre használom.

na léptem, jó hétvégét
Jud

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Már megint írtam egy csomót, és elveszett.

Na, akkor újra.

Judy Kép, pontatlan volt az infóm: a fagyasztott csirkét mikróban engedték fel.

Nikk Kép, próbáltátok már az Atoderm testápolót? Sima testápoló, de nagyon jó! Nekünk jobban bejött, mint a hydrocortizonos kenőcs.

Hízáskényszer: én nem értem, mi ez mindenhol, hogy a védőnő meg a gyerekorvos örökké számolgatja, hány dkg-ot hízik egy gyerek hetente. A mieink nem csinálják ezt, pedig mindketten nagyon lelkiismeretesek. Megkérdezik, mit és mennyiket eszik Dávid, de ha azt mondom, hogy 50 gr-okat, akkor azt mondják, hogy jó, ha ennyi, ennyi, ne erőltessem, mert rossz evőt csinálok belőle. Ha hetekig azt mondom, hogy 9 kg és semmi tnem hízik, akkor azt mondják, jó, hiszen egészséges, kiegyensúlyozott, vidám, lemozogja a kaját. Lehetne hizlalni különböző dolgokkal egy gyereket, de mi értelme? Nem az a fontos, hogy egészséges és jókedvű legyen, jól érezze magát? Tényleg annyira fontos, hogy 3 vagy 5 vagy 10 dkg-ot hízik hetente? Nem lehet elvárni, hogy minden egyes baba ugyanannyit hízzon, nem vagyunk egyformák, mindenki más alkat, van, aki többet mozog, van, aki kevesebbet, van, aki jobb evő, van, aki rosszabb stb. Engem mindig nagyon meglep, hogy mindenkinél ezt olvasom, hogy a gyerekorvos meg a védőnő mit össze aggódik a hízás miatt. Csak rá kellene nézniük a gyerekeitekre, és látnák, hogy jól érzik magukat, minden oké velük, nem hiszem, hogy ekkora hangsúlyt kellene fektetniük arra a különben teljesen normális dologra, hogy 10-11 hónapos gyerekek soksozr hetekig egy grammot se híznak, mert ez természetes, és ettől még teljesen egészségesek. Szerintem nem kell őket kimondottan hizlalni, mert tudják ők, hogy mire és mennyire van szükségük. Bocs, hogy hosszadalmas voltam, de én mindig kiakadok ezen, hogy a védőnő vagy az orvos kevesli az x dkg-ot, holott a baba tökéletesen egészsége tök jól érzi magát, nem éhezik, eszik, szopik, mászik, minden értelemben jól fejlődik - mit akarnak még? Tényleg nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy meglegyen hetente a 8 dkg? Én ezt nem értem...

Kép

Kép
liv

Én egy állat vagyok Kép Kép Kép
Értetlen fejjel olvasom a topikot és nem értem, hogy kik az új szereplők és milyen szülésmegindításról és előtej csöpögésről folyik a diskurzus, amikor is rájövök, hogy a 2005 őszit olvasom Kép

VeraKép
ez sajnos természetes, hogy betegség és kórház után megváltozott Kornél alvás szokása. Tudod , nálunk sem volt mindig ilyen rózsás a helyzet.

Hízás: tök igaza van Livnek szerintem is. Bár nekem ezzel nincs baj, Bálint az első 6 hónapban elérte a kötelező 1,5 éves súlyt KépKépKép, úgyhogy én úgy döntöttem hazudoztam eleget az orvosoknak, hogy hányszor és mennyit szoptatok (mert akkor meg az volt a baj, hogy túl gyorsan hízik). Én bólogatok, ha valami bajuk van, aztán csinálok mindent úgy tovább ahogy kell.
Párom például ki van borulva azon, hogy a babának kiflit/kenyeret stb adok, mert szerinte egy gyerek 1-2 éves korára szokja meg az étkezési alapokat és ha most sok szénhidrátot kap, akkor majd később is azt kajálja és korunk betegsége, az elhízás lesz örök problémája....

most csak ennyi, puszi Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Lbori!

Köszi a gyors választ, körülbelül ilyesmire számítottam. Mi nem csak Kolozsvár miatt megyünk, ez a város is csak egy megálló, nem több. A város honlapját is megnéztem már és a képek alpján rám is a lepukkant benyomást keltette. Mi nem nagyon szeretnénk a gyerekkocsival közlekedni, a nagyobbik lánykámnak talpalnia kell (edzük már hónapok óta, most kb. 8-10 km-t bír ki biciklizve vagy gyalogolva 2,5 évesen), a kicsi a kengurúba kerül valamelyikünk hasára. Sajnos nekünk nincs olyan jó kis háti hordozónk, így nem nagyon fogunk tudni mászni, de az talán 2 gyerekcsével amúgy is utópia. Mindenesetre nagyon kíváncsiak vagyunk.
Az autó miatt pedig azért izgulunk, mert német rendszáma van a lelkemnek. Gondolom magyar rendszámú autóval jobban elboldogul az ember, a németre felfigyelnek a rendörök és eszükbe jut, hogy talán onnan lehetne egy kis pénzmagot szerezni...
Határon mire kell számítani? Sokáig tart a beléptetés? Vannak dolgok, amit nem szabad be- ill. kivinni (kaja terén)?
Higiéniai viszonyok?
Autózás terén nekünk van elég tapasztalatunk. Ha kell, elücsörögnek a gyerekek az autóban egész nap. Játékot hiába adok nekik, állandóan leesik és engem foglalkoztatnak csak vele. Vedd fel, add ide, na megint leesett, hol van, stb.
Lényeg az, hogy tele legyen a pocakjuk, tiszta legyen a popójuk és változatos legyen a környezet.
Ez utóbbi Erdélyben biztos megadatik. Nem teljesítményre gyúrunk, csak szépen komótosan elgurulunk innen oda, meg-megállva, így a gyerköcök is ki tudják magukat élni.
Esetleg ami még eszedbe jut praktikus információként, örülnék ha megosztanád velem. Ha inkább mailbe szeretnéd írni, hogy ne zavarjuk a topikot, megadom a címem:
mailbox@johannesmaass.de

Örülök, hogy válaszoltál!

Szeretettel: Barbara

Barbi
maass

Redit
Ez szuper Kép Nálunk az alvás káosz Kép Nem csak hogy alig alszik el azt is éjfél körül,de elég sokszor kel is éjjel van ugy hogy óránként Kép

Liv
azt még nem de ,már annyi mindent Kép

Judy
HajvágásKép

Hát igen ez a hizás kérdés elég stresszes.Mindig azon parázom már hogy vajon eleget hizott-e és nem fognak már megint idegesiteni mindenféle okos ötlettel.
Vera
sinlacot nekünk is irtak fel de én ki se váltottam,már én is megelégeltem hogy mindig ezzel gyötörnek

Kép
Kép
nikk0830

Vera Kép
Liv Kép tökéletesen összefoglalta, amit én is írnék. Két fiam van, mindkettő 9.5 hónapos Kép az egyik 7 kg, a másik lassan 8 kg is elmúlt. Mindkettő kiegyensúlyozott, nyugis baba. Én 6.5 kg voltam egy évesen a párom 7400 gr... most mit várjak Levitől? hogy legyen 10 kg?
szerencsére nálunk a doki nem nyaggat a súlyuk miatt, meg amúgy sem érdekelne, mert megtömni nem tudom.
Szerintem ha egy baba kiegyensúlyozott, nyugis, és a mozgása is megfelelően fejlődik, akkor ezeket el kell engedni a füled mellett Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Ismét Budapesten vagyunk. A 40 fokos kánikula után elég lehangoló ez a hideg. Kész ősz hangulat van Kép

Gyorsan csak az utolsó témára reagálok. Áron több mint két hónap alatt 23 dekát hízott. Dokinéni ránézett, majd "jól néz ki" mondattal tovább is lépett a témán. Kész őrület ez a dekázás. Én nem tömném sinlaccal az biztos, ha egészséges és nem egy csontkollekció.

És egy örömhír: Kinőtt az első fogunk Kép. Ezt sem siettük el, 8,5 hónaposan kicsi recés fogacska koppan a kanálon.

Jó pihenést!
Andrea

KépKép
Áron

Csajok
Igazatok van a hízással kapcsolatban. Így olvasva én is hülyeségnek tartom ezt a dekázást. Csak amikor a saját gyerkőcödről mondják már többedik alkalommal, hogy hát, nem hízott eleget, akkor mégiscsak sz@rul esik, és elgondolkodik az ember, hogy megfelelően táplálja-e.
LivKép Ahogy Téged ismerlek, Neked is ilyen érzés lenne, most nem bántásból, ténylegKép

Mondjuk nálunk bejött a "tömés", ami azt jelentette, hogy nem csak gyümit-főzit-tejet kapott, ami ha belegondolunk tényleg diétáscucc, hanem kicsit turbóztam 7gabonással, biscottival, gesztenyével.

de ne hogy azt higgyétek, hogy én ezen agyalok naphosszatKépKép amennyit mozog, nem is csoda, hogy nem egy tonnabébi.

szép hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy Kép
nálunk Levi sinlacot kap, tejpépet és 7gabonás pelyhet... és így sem hízik.
A párom is ilyen, bármennyit eszik, akkor is 63 kg (ami nem túl sok a 195ös magasságához képest)

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

JudyKép, teljesen igazad van: én is aggódnék, ha engem nyaggatna ezzel folyton a védőnő vagy az orvos. De nem nyaggat, így nagy a szám. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Köszi az együttérzést. Tök jól esik.Judy, neked külön is, mert akkor írtál amikor legjobban magam alatt voltamKépKépKép
Nos,Én kiváltottam a Sinlacot. Pocsék íze van, de Kornél megeszi a kajába keverve, úgy mint a 7 gabonást. A biscottinak nálunk fuldoklás lett a vége. A papírtól, fától, fémtől sosem, de a darabos kajától mindig ez van. Szóval azt majd később. Vicces, de azóta Kornél 5 kaja helyett csak 3* eszik. Ha ez volt/ lett volna a cél, akkor íme. Asszem, nem fogom túlzásba vinni.

A legjobban az zavart egyébként, hogy a hoszzára nem is voltak kíváncsiak, csak külön kérésemre mérték le( 73 cm körül van, és közölte a dokkernéni, hogy be se írja, majd csak az 1 éves kontrolt fogja. Persze Kornél megnyúlt nagyon, azért nem kis dagadék. Plusz kighagyta a mérés előtt a kaját( plusz 200 gramm lett volna. MIndegy. Kösz a lelkesítést csajok. Csak a kórház után valahogy nehezen viselem, hogy azzal vádolnak nem elég "tartalmas" kajával etetem a fiam.

IcsilyaKép Én a tejpépet nem próbálom. Itt az anyatejci, csináltam neki puffasztott rizzsel tejberizst. Ízlett nekiKép

Üdv;
Vera

hvera

Sziasztok,

mi vagyunk a másik véglet. És az sem jobb, higyjátek el. Eszter az elmúlt 5 hét alatt újabb 60 !!!! dekát hízott. Így most 9 hónaposan 11,15 kg és hozzás 74 cm. Pedig igazán nem eszik sokat, és igyekszem neki nem sok szénhidrátot adni. Viszont reggel-este, plusz éjszaka is még 1-3x szopizik. Ritkán nappal is, csak ha nagyon nyűglődik, vagy nem tud elaludni. Anyám, anyósom szerint itt a gond, az éjszakai szopiról kéne leállni. Persze, mondjuk el tudnám képzelni az éjszakáimat kelés nélkül, de hogy hogyan álljunk le az éjszakai szopiról, azt senki nem tudja megmondani. Kép

A védőnők szerint Eszter teljesen normálisan fejlődik, egészséges, minden rendben. Kicsit később indul nála a nagymotoros mozgás (csak most kezd mászni, de eddig is és most is rengeteget mozog), de a finommotoros mozgása hihetetlenül fejlett. Már 6 és fél hónaposan felcsippentett apró dolgokat a hüvelyk- és mutatóujjával.

Szóval, szerintem a gyerekek tudják, mi kell nekik. Mindegyik más ütemben fejlődik, és ez így van rendjén. Én bízom a lányom szervezetében és az ösztöneiben. Ennél az orvosok sem lehetnek sokkal okosabbak. Persze szerencsénk van, a mi dokink nem szívat minket a gyerek hízási görbéjével.Kép

Bori
lbori

Vera Kép
a két manó mellett én már nem fejek. Fejtem 5 hónapig, hogy tuti biztos legyen tejük, de mindent elajándékoztam.
a tejberizs ugyanúgy elég kalóriadús. A sinlac nálunk nagy kedvenc, különösen Levinél.
(megjegyzem egyém gyerekek 69 cm nagyok Kép Kép)

Bori Kép
az éjszakai kelésről való leszoktatás nálunk 4 nap alatt sikerült. Egyszerűen nem kapott Máté cicit, első nap 1.5 óra ordítás volt, 2. nap 30 perc nyöszörgés, 3. nap csak felébredt és simira vissza is aludt, azóta meg este fél héttől 5ig alszik. Nálunk akkor van szopi, majd alvás még fél hét-hétig. Jobb módszert nem tudok, nálunk bevált.

nálunk a mozgás pont fordítva van. Levi 5.5 hósan mászott, 7 hósan felállt és ült, Máté 8 hósan kezdte ugyanezeket, de nálunk a mikromotoros mozgások azok elég bénuskák. Ilyen felcsippentés nem megy. A kiskatonákat, vagy golyócskákat nem tudják a szájukhoz venni, mindenre markolnak. Ezért minden nap gyakorlunk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bori, azt írod: "Anyám, anyósom szerint itt a gond, az éjszakai szopiról kéne leállni." Mármint mivel van itt a gond? Hogy ezért hízik annyira Eszter? Vagy miért olyan nagy probléma (az éjszakai kelésektől most eltekintve), hogy éjjel szopizik még?

Kép

Kép
liv

Mi is 2 szer szopizunk még este, én örülök neki (így mindig felturbózza a tejcsárdátKép)Nappal is 2-3 szopi van, azon gondolkozom hogy az milyen rossz lesz ha egyáltalán nem lesz szopi.
Hízás terén nagyon egyetértek a fenti hozzászólásokkal, a lényeg hogy a babó egészséges legyen, nem a dekázgatás, Heléna most kb 20 dkg hízik egy hónap alatt (átlagosan)amikor jött a szemfoga csak szopi volt, és a balesetekor kb 2 hétig szintén csak csak szopi volt, rengeteget mozog, tejpépet nem kap, néha 7 gabonásat 1 kanállal a gyümibe.Nasinak bulátát vagy 1 háztartási kekszet kap(sárga csomagosat)tejes dolgokat nem kap.

BoriKép
Csak a cipelésben nem irigyellekKépEngem ez a 10 és fél kiló is legebeszt.
53 kilóra fogytam kb 10 éve voltam ennyi.Kép

Hamarosan jönnek a szülinapokKép Jó lenne egy táblázat, vagy ha vki tudja hol lehet megnézni a tablicskut?

Noémi
fantikbaba

A táblázat valahol április 2 és 4 közötti archívban található.

Ami a gyermekfejlődést illeti, mi is a finommotoros fejlődésben vagyunk erőssebbek. Áron minden szöszt felcsippent a földről, legyen az bármilyen kicsi. Türelmesen többszöri nekifutásra végül a szájába kerül az a valami. Viszont 8,5 hónapos és még nem mászik csak kúszik.

A múltkori 20-25 dekát két hónap alatt úgy sikerült hízni, hogy a tízórai szopi elég nagy adag gríz+TápszerHA+gyümölcs, az ebéd főzelék hússal és sok krumplival, az uzsonna meg általában két őszi vagy egy őszi, egy körte két ek 7gabonással. Emellett szopizik kétszer. Áron most 74 cm és 8,15 deka. Nagyon sokat nyúlt, lement az összes húrkája és dokinéni még sem elégedetlen.

KépKép
Áron

akartam írni, hogy 8,15 kiló és a dokinéni mégsem elégedetlen.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok Lányok! Kép

Először is Liv Kép nagyon nagyon köszönöm a hiányolást, őszintén szólva jól esett. A helyzet az hogy inkább olvasó üzemmódban vagyok, írásra nem igazán futja, mert Balázst egy pillanatra sem lehet magára hagyni. Hihetetlen hogy mindent rámol, pakol, egy pillanatra sem lehet felügyelet nélkül hagyni. Ja és mivel nappali alvást nem viszi túlzásba (csak egyszer alszik kb. 1,5-2 órát), túl sok szabad időt nem engedélyez ... Balázs sajnos nem szopik, még fejem neki a tejet és hát az is baromi sok időt vesz igénybe - főleg ha hozzáveszem a mosogatást, sterilizálást és egyéb ínyencségeket ...
De most éppen Nagymamánál vagyunk, és van net, gondoltam gyorsan bejelentkezem.

Liv Kép Örülök hogy már meggyógyult Dávid! Ez a campylobaci jó nagy zűrt okozott, tervbe is vettem hogy nekiesek a mikrónknak és jól kitakarítom.

Vera Kép Kornél babának pedig gyors gyógyulást kívánok. Szörnyű lehetett a kórházi bentartózkodás. Még szerencse hogy észrevették, noha utólag Kép, hogy gond van.

Hízás: a legutolsó mérés szerint, akkor voltunk kb. 10 hónaposak, 8240 gramm volt Balázs és 70,5 cm. Kb. 32 dkg-ot gyarapodott és a védőnéni szerint ez jó. Ötször eszik egy nap, nem túl nagy mennyiségeket, de megtömni nem akarom, nehogy megútálja az evést. Amúgy - majd rakok fel képet - nem sovány, inkább dundus baba. Kép Nekem az a véleményem, hogy a súlygyarapodásnál fontosabb az értelmi, szellemi fejlődés.

Nálunk volt anno probléma az alvás, hát az szerencsére nagyon jól alakul, mondhatni rendeződött. Balázs este 9-től alszik 7-1/2 8-ig egy mukk nélkül. Sajnos a fogzás bekavar, múlt héten jött ki a felső foga, és azt megelőzően volt egypár nyugtalan éjszakánk. De amióta megvan az a fránya fog, azóta ismét szépen alszik.

Mindenkit üdvözlök, és ígérem megpróbálok majd gyakrabban jönni, nemcsak olvasni. Kép)

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

SziasztokKép
Két napig megint vagyok, aztán újra irány a nagyszülősdi. Holnap megyek AFP vérvételre, meg terheléses vércukorra és a többi hasonló kismamjókedvre-derítő vizsgálatra. Igaz, hogy mindjárt betöltöm a 17. hetet, de csak mostanra kaptam AFP időpontot. Gondolom milyen jó lesz majd az eredményKépKépKép

Sokáig tartott, míg ezt az aktuális oldalt végig olvastam, és nem tudom a nagyfőnök mikor kel fel a délelőtti szunyájából, de megpróbálok gyorsan én is írni.

Tényleg elég bosszantó, hogy ennyit csesztetnek titeket a hízással, nem hízással. Én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy egész egyszerűen nem viszem tanácsadásra. Nem kötelező, a védőnő nem nyaggat, nekem csak az hiányzik, hogy nem tudom hány cm, de kibírom enélkül isKép Legközelebb az egyéves kontrollra viszem, aztán csók. Szerintem tök egészséges (foschinkálásnak végeKép), fejlődik, kiegyensúlyozott. Másfél hete egyre gyakrabban feláll kapaszkodás nélkül is, és folyton menni akar, ha fogjuk a kezét. Ennek a "sétálás"nak sosem voltam a híve, de nem lehet leültetni, térdre tenni, ő csak menne-menne-menne.
Na, szóval gőzöm sincs, hogy ez az kis örökmozgó hogy hízik és hogy nem, de pocakja van, sonkája van, ettől függetlenül ha vele együtt lépek a mérlegre, akkor az az elmúlt 5 hónap alatt max 1,5 kiló gyarapodást mutat, hónapra és dekára elosztva azonban nem tudom.
Ötször eszik egy nap, az esti szopit is elhagyta magától, helyette anyatej pótló porocskából kutyult pohár tejet kap az esti fürki előtt. Reggel szopizik már csak, de nekem nem baj, mert bár pocakos vagyok a kistesóval, csak fogyok a szoptatás miatt (eddig persze nem fogytamKépKép). Most olyan 65,5 kg körül járok, pedig amikor teherbe estem lehettem 68-69 kg. Pocakom is szinte nincs is, pdig a héten már naptár szerint is betöltöm a 4. hónapotKép bezzeg a hülye köldököm már most elkezdett "kifordulni" - hiába, a kistesó kíváncsi természet és már most periszkópozik.

Megyek még többet visszaolvasni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz
Nem lesztek a héten a Balcsi környékén? mert mi igen. bár ahogy elnézem max fakutáyzni fogunkKépKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Már holnap este megyünk vissza Vp-be. Ti hol lesztek? Összefuthanánk, mert aztán a héten még az én szüleimhez is menni fogunk, de majd úgy szervezzük, hogy találkozhassunk. Bundában is szép a balcsi partKép
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Holnap délutántól vasárnapig Siófokon leszünk. ha ilyen sz@r idő lesz, akkor amúgy is szeretnénk Veszprémbe kirándulni.
Összefuthatnánk, kiváncsi vagyok már BotiraKép
puszkó
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Próbáltam alaposabban visszaolvasni, látom a kajcsi+hízás a fő téma...

BoriKép
Én sem értem, hogy miért lenne baj az éjszakai szopi. Mármint nem hinném, hogy attól hízik a lánykád. Akkor az én Esztim már akkora lenne, mint egy vizilóKép, hisz éjjel is szopizik egyszer, napközben meg sokszorKép

Áron-AndiKép
Nagy gratula az első fogacskához!!KépKépKép

Szöszfelszedés+megevés: Eszti kb. egy hónapja csinálja, nagyon precízenKépKép

A mászásba már nagyon belejöttKép Másfél hete kezdte, mára már olyan sebességgel megy, hogy nem győzzük követniKépKép

Kb. 3 hét szenvedés után, tegnap kibújt a 6. foga a kisasszonynak!Kép
A 3 hétből az utolsó két nap volt a legrosszabb, főleg az éjszakákKép Hát, mit mondjak, senki nem aludt...

Remélem eztán a kajcsik iránt is jobban érdeklődik majdKép
Esztinél még mindig az anyatej a legnyerőbb, nem nagyon tudom a "rendes" kajcsi evésére rávenni. Persze erőszakos meg nem akarok lenni. Õ sem hízik már a nagykönyv szerint, 4 hós koráig sokat "felszedett", azóta csak óvatosan...KépKép

Tegnap adtam neki a saját kajcsinkból, ami tepsis krumpli volt, paprikával, paradicsommal, hagymával, zöldborsóval, bacon szalonnával, csirkecombbal. Ezek közül csak paprikát, hagymát és szalonnát nem kapott. Az ízük persze benne volt, így nagyon ízlett nekiKép, de ebből sem evett normális adagot... A darabos kaja egyébként tetszik neki, nem is turmixolom össze, szívesen csócsálgatjaKép

Egy fürcsis kép (egyébként hétvége óta a nagykádban fürdik a lányka, ez még azelőtti fotó)Kép Be szokta áztatni a nyusziját, majd kiszopogatja belőle a vizetKépKépKép
Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép!
Megint "el voltam tűnve", de mostmár vagyok, azaz vagyunk. Csak ezt az oldalt olvastam vissza, reagálok is pár dologra.

Kiütés: Pipikének is van az arcán, homlokán nagyon apró, sok kis piros kiütés. Nem vakargatja, úgyhogy békén hagyjuk.

Reditke, melyik módszer ilyen jó alvás-ügyben? Én az őrület határán vagyok sokszor. Pipike még mindig nem tud magától elaludni, vagy ciciztetni kell, vagy apa tudja elaltani, ha én nem vagyok ott, vagy a nagyszülők ringatják álomba. A múltkor kivettem az egyik oldalról a kiságy rácsát és a franciágy mellé toltam, így együtt, de mégis külön aludtunk, de még így is felkel 3-szor legalább. Nem akarom, hogy éjszaka tovább szopizzon! Azt szeretném, ha fürcsi után megszoptatnám, letenném aludni és reggel ébredne fel. Szeretnék már egy éjszakát végig aludni. Úgyhogy visszateszem a rácsot és megpróbálom mától fürcsi-szopi után betenni, és kemény leszek!!! Ilyenkor rá szoktátok csukni az ajtót? Vagy mi a módszer?
Tudom, kegyetlennek tűnhet, hogy nem akarok éjszaka szoptatni, de ez nekem már teher, és most kicsit itt az ideje, hogy önző dög legyek. Szeptembertől megyek vissza dolgozni, nem tudom, hogy fogom bírni cérnával, ha idegileg már most ki vagyok teljesen.

Ettől eltekintve Pipikével a világon semmi gond nincs. Mászik, a videóba naponta 5-ször szorul be az ujja, ha kiviszem a konyhába, mert épp főzök, becsípi az ujját a fiók, szóval ilyen balesetek vannak, de majdcsak megtanulja, hova lehet nyúlni és hova nem.

Olvasom a súllyal kapcsolatos kérdéseket. Biztos emlékeztek, Pipike milyen kis dagi volt, na, még mindig vasgyúró, de már nem olyan ducika. Nagyon sokat mozog, biztos ezért. És nem olyan nagyevő ám. Pedig a papája már vaddisznósülttel és töpörtyűvel is megkínálta Kép. Ízlettek neki.
A szöszöket ő is szereti, képes a legtisztább helyről zsákmányolni 2-3 szöszt.

Puszi,
Andi
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök. Ma jöttünk haza Balcsiról, kifagyott a belünk.

Próbáltam vissazolvasni.

Vera,
szegény Kornél, jó, hogy már túl vagytok rajta!

Lau,
drukk, hogy ne legyen rossz a kezelés!

Dinó,
betörés Kép

Pocakosoknak jó gömbölyödést! Kép

Melegkiütés: nálunk is van, hintőpor valamennyit segít.

Fotók nagyon jók!

Hízás: nálunk sincs nagyon, Márk lemozogja az összes kaját meg kikakálja. Kép

Kérdés: 2 hete hagytuk abba a szopizást és nekem csak most jött meg először a menzeszem, de most kitartó, mert két hete tart, igaz, nem teljes erőbedobással. De már nagyon unom! Nektek is hosszú ideig tartott az első vagy mire számítsak vagy tök változó? Na ezt jól megkérdeztem. Kép

Mostantól majd igyekszem többet jönni.

Tali: támogatom 24-ét, bárcsak jó idő is lenne! Ha zima van, meg mehetnénk játszóházba.

Pussz: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok,
Mi ma indulunk Kenesére. Férjemnke most van a szabis hete, így aztán rengeteget van együtt Kornéllal. Kölcsönös megelégedésükre.

TrompipiKép
Nálunk az ajtórácsukás működött elalváskor. Viszon most valszeg eygszerre nő a 2 felső foga, így éjjel 3* tuti ébred. A koponyatörés miatt most nem merek terror-mutterkodni, de látod Pleditéknél és Reditkééknél is jól működik a dolog. Szóval munkára dalra felKépKép

Ha valaki felénk jár Balatonkenesén, akkor hívjonKép Judy, CsirkeszKép A számom: 0620 8246837.

24-én taliKép Beírom a naptárbaKép

Vera

hvera

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban vagyok csak... most viszont lenne egy kis segítségre szükségem.

Akiknek voltak már fütyi gondjai talán tudnak segíteni. Hová vittétek a manókat fütyiproblémával? Sebészet, vagy mit tudom én?
Andrisnak úgy tűnik, hogy begyulladt, most nem is lehet semennyire hátrahúzni és nagyon piros a vége. Úgy tűnik nem fáj neki, mert nem sír ha hozzáérek meg ilyesmi, de mégis kéne kezdeni vele valamit. KÖSZI előre is!

Cedit
cedit

SziasztokKép

Trompipi-AndiKép
Egyáltalán nem gáz, hogy kicsit önző akarsz lenni, de ezt szerintem már rengetegszer leírtuk, hogy csak úgy működik igazán a baba-mama kapcsolat, ha mindkét fél kielégedett.
Nagyon kell vigyázni ezekkel a szarosokkal (és itt nemcsak az alvásról beszélek), mert képesek a fejünkre nőni és akkor már nincs visszaút.
Persze én is imádom és kényeztetem a kispöcsösömet, de vannak dolgok, amiket igenis nem szabad illetve vannak dolgok, amikre nekem van szükségem.
Szóval nálunk is ez a hagyom ordítani és időnként bemegyek hozzá dolog jött be.
Átküldök neked róla egy mailt, az "Aludj jól gyermekemből".
Nehéz eset volt a fiam, de 3 nap alatt megtanulta (3x3 alvás - egy esti és két nappali). Persze ezt a 8-9 altatást én is végigbőgtem, de megérte.
Kistecsó tuti hamarabb fog aludni, csak ezt hajtogatomKép
Küldöm a mailt.

Bálint már nagyon komoly legény. Teljesen önállóan jár bármilyen nehézségű talajon, egész lakást, udvart bejárja, irtó stabil.
Ha éhes, kisétál a konyhába, megáll és mondja mmammammm. Mindenféle állatokat utánoz, ha odaad valamit mondja, hogy tetty (tessék). Amikor este álmos, integet nekünk. Szóval hihetetlen mit tud egy majdnem egy evés már.
Nálunk most nagy szülinapi party előkészületek vannak, ugyanis rengeteg olyan babás-gyerekes barátunk van, akiket egyébként is megszoktunk hívni nyáron bográcsozni, csak társaságonként külön-külön, de moat mivel az idei nyár úgy elszaladt és még egy összejövetel sem volt, úgy döntöttünk egyszerre meghívunk mindenkit Bálint szülinapi buli címen.
Na, most ott tartunk, hogy kb 40 felnőtt van és 22 gyerek/baba a meghívottak között. este már azon nevettünk, hogy ez egy kisebb lakodalom.
Már csak a jó idő kell, mert a házban ennyien nagyon szűkösen férnénk el, ha elférnénk egyáltalán Kép
Szóval készülődök, állítom össze a menüt, meg ilyenek. Imádom a vendégséget Kép

Voltunk múlt héten Maccséknál. Õk most elutaztak, így nem lesz egy darabig, de jól vannak, Lili is nagy menőgép már. Dobok egy képet a két kis szarosról csokievés után Kép

24-e tali nekünk is jó. Beírtam.

Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Kép lemaradt:

Kép

CeditKép

Én a picit húzogatós és ami szötyi van kitisztítós anyukák táborához tartozom.
Volt hogy egy hétig nem csináltam és begyulladt neki, nagyon piros volt. Én nem vittem sehová, hanem minden pelenkázásnál kamilláztam. nem tudom nektek milyen súlyos az eset, de nekünk ez elég volt.
Sajnos más okosat nem tudok mondani, de szerintem ha megkérdezel dokit, ne egyet, min. kettőt, mert valaki előszeretettel rángatja le vagy műti meg ilyen kis korban a bébit, ami mások szerint tök felesleges.

csajokKép
Szőlőt mikor lehet adni a prücsköknek?
Mert az az igazság, hogy B szinte már mindent eszik, azt ebédel, amit mi, de a szőlőtől tartok, hogy nem az eper kategória-e?

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

HVera, Reditke Kép,
Köszi! Tegnap este apa elaltatta maga mellett, majd betettük a kiságyba (velünk egy szobában van). 1-kor kelt fel, megszoptattam és visszatettem, amire felébredt, pár percig dúdoltam neki, és visszaaludt. 5-kor megint kelt, megint megszoptattam, de már nem tettük vissza, mondván, hogy úgyis mindjárt kelünk. Ehhez képest 1/2 8-ig aludtunk Kép.
Ma délelőtt a sírni hagyós módszert alkalmaztam egy ideig, aztán, mikor már nagyon bömbölt, bementem hozzá, kivettem, megpusziltam, visszatettem, simiztem a hasát, 5-ször elénekeltem, hogy "aludj, Pipi, aludjál, nyuszika is alszik, este van a faluban, esti harang hallik" - és már aludt is. A du-i alvásnál is így fogok eljárni. Az a tervem, hogy ha ezt megszokja a héten, akkor a jövő héttől este sincs külön apa-féle altatás, hanem kiságyban-egyedül-elalvás lesz.
A mail jöhet ide: trombitasandrea@tvnetwork.hu.
Remélem, sikerül... Dögfáradt vagyok!

Más: ti hogyan/mivel kötitek le a babákat egész nap? Mennyit hagyjátok egyedül, mennyit ültök le játszani/mesélni, stb?

Andi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: