A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Emi!

Ha holnap pozitív lesz a tesztem, akkor hétfőn találkozunk, mert akkor vissza kell mennem. Én is örülök, hogy megismertelek. Ha rendkívüli felmondással mondanak fel, akkor nem kell semmit fizetni, s terhesség alatt is felmondhatnak. Egyébként 3,5 éve dolgozom itt, tehát már járna végkielégítés. A következő lombikot másképp fogom csinálni. Nem dolgozom (ha még meglesz az állásom), nem leszek elérhető telefonon. Bíztató, hogy beindultak, remélhetőleg legközelebb összejön. Nézzük a pozitív oldalát. Ja és vizsgák sem lesznek Kép
16 körüli, az már jó nagy. 20 körül van repesztés. Nektek irányítottatok van, ugye?

Eszter
Kép
roxal

Roxal

Szemetek, akkor pont ezért csinálják, ne kelljen se végkielégítést, se táppénzt fizetni. Ez valami magán cég? Mit gyártotok?

Igen, irányított. Ma vagyok a 12. napon, sajna jó lett volna ha hozom a papírt, mert nem szeretném ha a hétvégén lecsúsznánk valamiről. Majd este összehasonlítgatom a növekedés mértékét.

Emi
emi31

Roxal, ez gáz... Én is három és fél évet voltam a munkahelyemen, mikor megszűnt, és azért nem adtam végkielégítést, mert mindig kisebb és kisebb összegre jelentettek be minket, ezt meg csak úgy lehetett, hogy papíron mindig más cégnél voltunk alkalmazásban... Én is nagyon igyekeztem, hogy még onnan tudjak gyedre menni, de nem jött össze. Végül beletörődtem, áprilisban váltottam, és Kép

Wish, 11 tüszi nagyon szép szám! Ebből fagyibabák is lehetnek Kép

Emi, én 18-as méretnél kaptam a szurikat, utána öt napra rá volt az akció. Ne félj, nem fogtok lemaradni semmiről!
png

Emi!

Szerintem sincs még itt az ideje. Magáncég, csaptelep alkatrészeket gyártunk.

Png!
Hát, ez van. Mi mondjuk rendesen be vagyunk jelentve, tehát ezzel nincs baj. Majd meglátjuk, hétfő után okosabb leszek. Ma voltam az egyik nagyfőnöknél, ő sem érti az egészet, ő viszont mellettem áll. Viszont a másik kettő lesz ellenem...

Eszter
Kép
roxal

Png
Igen a méret jónak tűnik, de a hétvégén leszek pont félidőben. Persze lehet, hogy most nem 28-as lesz a ciklus, hanem visszatérek a régi jól bevált 33-ra? Valahol azt olvastam, hogy tüsző repedés után mindíg pontosan 14 nap múlva lesz mensi. Szerintetek ez igaz?
Tüszőrepesztőt mindenképp ad? Most is volt legalább 6 db!

Emi
emi31

Roxal
Én meg pont azon gondolkodom, hogy azért mennék el más céghez, hogy ne ezeknek kelljen szegényeknek fizetni utánam mindenfélét. Nagyon szeretek itt dolgozni. Szerintem mindenképp nézegess új állást és ha látsz valamit lépj azonnal! Lehet, hogy a változás sikert hoz!

Emi
emi31

Emi, irányítottnál nincs tüszőrepesztő, azt megoldod te magad Kép Az csak azért kell, hogy ha műtenek, akkor pont akkor legyen Kép Nekem is 28-as volt a ciklusom, és a 16. napon volt az akció. Szóval, bízz a dokiban, még ráértek! Amúgy nem érzed a petefékszkeidet? Mert én a tüszőrepedést is éreztem, mert hirtelen megszűnt az adott oldalon a nagy nyomás. Ha érzed, akkor ellenőrizheted a dokit Kép Dévai nem is mondta, hogy mikorra számíts? Meg hogy mikor hagyjatok ki pár napot?
png

Köszi, az infot. Ezt nem tudtam.
Szoktam érezni félidőben a hasam, de ez több napig is tart. Ma is érezgetem,pedig ma még nem elég nagyok, legalábbis ezt mondta. Gondolom, hogy ez azt jelenti még várni kell. Este összehasonlítom a méreteket.

Emi
emi31

WishKép
Transzfer hétfőn? Drukkok mennek

Kép
stella9

Úgy látom péntek délután van, mindeki hazament. Hát puszi nektek, jó hétvégét. Én is lépek.
Emi
emi31

Wish!

Írd majd meg, mennyit tudtak megszúrni, s hogy mikor várható a transzfer.

Eszter
Kép
roxal

png

Sziasztok Kép

Köszönöm szépen a drukkokat.

Hazaértünk végre, jó nagy forgalom volt.
Nem tudom mennyit sikerült megszúrni, mert a doki nem mondta én meg elfelejtettem megkérdezni.
Remélem sokat és szépen fognak osztódni. Holnap fél tízkor kell majd telefonálnom, hogy hogy vannak.
A hasam baromira fáj, Dévai erre azt mondta, hogy akkor irány a János kórház, mondtam Neki annyira azért nem fáj, de persze a hazefel zötyögésben rosszabb lett. No mindegy 2 nap és ez is elmúlik.

Hajni Kép
Nekem is volt hogy nem éreztem őket, de aztán egy idő után mindig elkezdtek mocorogni. Ma reggel is pánikoltam, mert a bal oldalit egyáltalán nem éreztem. De ott voltak a srácok Kép

Wish

wish

WishKép
De örülök, hogy írtál!! Biztos lesz sok szépen osztódó, erős embrikétek! Most ne is csinálj semmit, csak pihenj, nézd a Jóbarátokat, igyál sok vizet!Kép
Remélem, holnapra elmúlik a pocifájás!!!

Köszi, megnyugtattál engem is.Kép
hajnesz

Wish!

Jobbulást neked! Szurkolok a kisembereknek, holnap mesélj!

Eszter
Kép
roxal

Wish, mit mondott ma a doki?
Hajnesz, de jó, akkor nem csak én nézem állandóan a Jóbarátokat Kép
png

7-en kezdtek el osztódni KépKépKép
Annyira örülök neki, azóta egyfolytában vigyorgok, hogy beszéltem a dokival Kép

Kicsit ciki volt a reggel, mert elaludtam, és fél tíz helyett tíz perccel később telefonáltam, de megúsztam a nagy letolást, mert a biológus is késett, úgyhogy mondta is a doki, hogy majd visszahívnak. Az előbb aztán hívtak is és most nagyon-nagyon boldog vagyok. Ennek sikerülnie kell!
Majd hétfőn fél kilenckor kell megint telefonálni és akkor attól függően, hogy hogyan és hányan osztódtak tovább hétvégén eldől mikor lesz a beültetés.
A hasam is már sokkal jobban van, de azért ma még pihizek.

wish

WishKép
Ezek szuper hírek!!! Óriási gratula! Drukkolok is tovább a blasztokhozKép
Addig is pihi!
pusz
enigma

Wish!

De jó, továbbtenyésztést kértetek? Vagy fagyasztani fogjátok?
Majd alkalomadtán beírhatod hozzám, hogy második lombik szeptemberben lesz Kép

Nekem negatív lett a tesztem, úgyhogy biztos nincs méhen kívüli terhességem. Ez legalább jó hír.

Enigma!

Hogy vagytok?

Hajni!

Holnap UH Kép

Eszter
Kép
roxal

WishKépKép
Nagyon örülök Nektek!!! Szorítunk továbbra is! Előre az Ikrekért!Kép
RoxalKép
Sajnálom is, de meg is könnyebbültem. Szeptemberben viszont semmi nem állhat a babócák útjában!!!KépKép
hajnesz

Sziasztok!
Küldök pár képet Domiról,remélem nem baj.Kép
Mikor lesz a találkozó?Szervezi már valaki?KépPuszi
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,

Wish itt is gartula, ha kell valami szólj!

Enigma,

Hogy vagytok, hogy reagálnak a babyk az esőre és az enyhülésre?
Reméljük a keményedés is megszűnt!

Vásárolgattunk ma lámpákat, megint fejlődünk egy kicsit.

Ja és csütörtök este nagyon jó volt dumcsizni és erre a légkondira (autóban) nagyon rá szóltunk, kaptam egy új autót tegnap, ha nem tűnt volna még fel a rendszám csere. :-)) (Szín - felirat nem változott természetesen)

Zuxx be szokott néha nézni, vagy csak néha beszámolsz a dolgokról, érdeklődik egyébként?

Tegnap ment mail-ke!

Ja Wish!

Kerestünk ma neked olyan asztalkát, mint Enigmának is van, de sajnis nem volt!

Farkasok

Kép
farkasok

Sziasztok!

Tegnap este megjöttünk. Jó kis szomorú, esős idő vártKép maradhatott volna a tengernél megszokott napos Kép idő.

Tegnap éjjel még gyors benéztem, mert nagyon kíváncsi voltam Roxal eredményére. Roxalkám! Szeptember gyorsan itt lesz, főleg hogy Nektek is lesz 1 hét HévízKépKép Hétfőn mindent bele a szemét főnökeiddel. Szerintem ők sem gondolták, hogy kemény féba vágják a fejszéjüket Veled.

Wish! 7 kicsi babókezdeményKép Hát ez gyönyörűKépKép Ennek biztosan sikerülnie kellKépKépKép

Hajni! Nem olvastam vissza az 1 hetet, ami miatt nem tudom, hogy Te a stimu mely szakaszában tartasz. Mindjárt pungi ugye?Kép

Emi! Ha van kérdésed, írj nyugodtam e-mailt, Png-vel is egy csomó emílt váltottunk. Látod, neki szerencsét hoztak a tanácsaim, kövesd az útjátKépKép
lkt

Timi!

Hogy elszalad az egy hét! Remélem nagyon jól éreztétek magatokat Kép

Wish!

Ma nem kell hívnod Dévaiékat?

Hajni!

Mi volt az UH-n?

Lányok!

Wish mondta tegnap, junius 25-én kijött a munka törvénykönyv módosítás, mátol hatályos. Felmondási védelemben részesülnek a lombik kezelés alatt a munkavállalók, s a kezelés teljes időtartama alatt fel vannak mentve a munkavégzés alól. Hátha valaki olyan helyzetbe kerül, mint én (remélem senki Kép).

Farkasok!
Milyen új autó?

Dia!
Még mindig nagyon tündéri a Domi. Találkozóról nem tudok konkrétat. Azt hiszem júli 23-ban egyeztünk meg.

Eszter
Kép
roxal

DiaKép
Köszi a képeket! Mekkora már ez a legény és milyen jóképű!!!Kép
TimiKép
Üdv újra itthon! örülök, hogy jó időtök volt. Én őszintén megmondom, nagyon boldog voltam ezzel az esős idővel, jobbkor nem is jöhetett volna, üdítő volt így a stimu alatt, nagyon szenvedtem volna 35 fokban! (Titokban még reménykedek egy kis ráadásra, de nem akarom elrontani a nyaralni készülők kedvét!Kép)

RoxalKép
12 tüszőm van, nagyon megdícsért a dokibácsi, hogy milyen szépek, 18-22 mm-esek, endo 11, és ő is váltig állította, hogy szerdáig ki fogják bírni. Azért ma este nyomok egy hatalmas adag Suprefactot, hogy ne érjenek tovább, csak egy picikét. Megint volt szó arról, hogy most megpróbálunk - doktorom szavaival - blasztocica állapotig eljutni.Kép Én egyelőre csak szerdáig szeretnék eljutni ép idegekkel, aztán lehet szó blasztocicáról!Kép Én leszek az első a pungin, ez bíztató!Kép
hajnesz

Hajni Kép
12 az szuper Kép Te fogod hozni az ellenfél focicsapatot Kép Ne aggódj ki fogják bírni szerdáig, én is egy csomót paréztam, de megvolt mind Kép
Bár nálunk ugy már csak heten vannak, én azt mondtam, hogy heten mint a gonoszok, de Anyukám szerint inkább hét törpe Kép(Én lennék a Hófehérke).
Nem bánom azért, ha a törpék között lesz lány is és sikerül kiválasztani Kép

Dia Kép
Domi nagyon édes Kép
A tali júli 23 lesz és erősen esélyes a Duna Plaza mellett a házunk kertjében. Legalábbis Enigma, Farkasok és én erre szavazunk Kép
Így Giginek sem kell sokat utaznia Dunakesziről. Ez jófejség nem? Kép

RoxalKép
Majd hétfőn reggel kell csak megint telcsizni, hogy mi legyen.

Wish

wish

Drága Lányok!
Nagyon szomorú vagyok,mert én nem tudok ott lenni a talin!Kép
23.-án nősül az unokatesóm vidéken.De nagyon nagyon remélem lesz még alkalom talizni veletek!Kép
Lehetőleg addig amíg Enigma is egyben van.Kép
Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Hajni!

Ez szuper, 12 az nagyon jó! Biztos nem lesz semmi gond, megmaradnak szerdáig, s szurkolok neked a blasztoig. Mi is azt szerettük volna, de nekünk nem jött össze. Valószínű szerencséd lesz, szerdáig még ilyen esős időt mondanak Kép

Wish!
Maradjunk inkább az ikreknél, s legyen a te kedved szerint lány Kép Kíváncsian várom, hogy mit mondasz holnap, mennyien mardtak, s mikor lesz a transzfer.

Én kezdek nagyon szarul lenni, most jön a megkínzós mensi. Szombat óta görcsölök, s most már érdekes dolgok jönnek ki belőlem, de még közel sem az igazi...

Eszter
Kép
roxal

Jut eszembe, nekünk a nyaralás indulna 23-án, de ha lesz találkozó, akkor csak este megyünk Kép

Eszter
Kép
roxal

Roxal!
Menszi.Kép
Nekem most van először amióta megszültem,de már nagyon unom mert a 9.napja tart.Kép

Wish!
Megy a drukk!Kép

Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi

Hajnesz! A dokid nagyon biztosnak tűnik a dolgában, én elhiszem neki, hogy szerdáig kell várni a 12 ): csemetejelöltnek a Nagy Útra a lombikig.

Wish! Nagyon várom, hogy mennyien várnak holnap a beültetésre. Tényleg, hányat gondoltatok visszakérni?

Roxalkám! A fájós mensit sajna ismerem, kívánom, hogy gyorsan beinduljon most már, aztán hess fájdadolm!!!!!!!!!!! Tőled is várom nagyon a veszámolót a holnapi beszélgetésről a munkahelyeden.

Dia! Sajnálom, hogy ismét nem fodunk tudni megismerni Titeket, szívesen megszeretgetném már a kisfickótKép

Nekem ok a talcsiKép
lkt

Köszi Lányok a bíztatást, igyekszem nem túl sokat aggodalmaskodni.Kép
WishKép
Izgatottan várom a holnapot!!! +++++++++++++++++++++++++++++
Júli 23-ban benne vagyok. Vagy egy nagyon boldog Hajni jön,...vagy legyen sok pia!Kép
RoxalKép
Remélem, nem kínoz sokáig a mensid. Nem próbáljátok ki a varratást? Nekem bizarr módon a HSG hozta meg az enyhülést, máig nem értem, mi történhetett és nagyon fura érzés, hogy 16 év pokol után most már nem úgy kezdem a mensit, hogy leszedálom magam 3 féle görcsoldóval!
TimiKép
Keksz is jön?Kép
hajnesz

RoxalKép
Én is úgy gondoltam, hogy ikrek és egy fiú egy lány Kép
Remélem a mensi nem lesz túl megkínzós. Erre nincs homeos bogyó?
Nekem a varrás hozta meg az enyhülést Kép

Dia Kép
Sajnálom a talit. Az unokatesód nem akarja más napra tenni az esküvőjét? Kép
Nem baj, az augusztusi időpontját majd te tűződ ki, hogy biztos ráérjetek. Jó?
Mensi Kép.

Hajnesz Kép
Mi az, hogy vagy-vagy???? Természetesen egy nagyn vidám és boldog Hajni fog jönni Kép

Timi Kép
Még nem is üdvözöltelek, hogy megjöttetek. Isten hozott. Majd teszel fel képeket?
Az hiszem hármat fogunk visszakérni, de még meglátjuk mi lesz.

wish

Tali. 2005. Július 23. Budapest

wish

Kép

wish

Wish!

Mi a helyzet?????????
Fájdalomcsillapító van homeoból. Műtétek után szokták adni. Most éppen semmit nem érzek. De nem is indult még meg a mensi rendesen. Jut eszembe, fel kell hívnom Dévait, hogy negatív lett a teszt. Táblázat alapján már reánk férne egy kis sikerszéria.

Hajni!
A varratás valahogy nem vonz.

Lkt!
Én annyira nem várom ezt a beszélgetést, de csak túl kell esni rajta.

Dia!
Most már lassan túl leszel a mensin, s ott van az a gyönyörű csöpség vígasznak. Kép

Eszter
Kép
roxal

Lkt!
Vére itthon! Remélem jól kipihentétek magatokat.

Wish!
Gratulálok és szorítok neked!

Én ma is voltam UH-n. Képzeljétek a kezdeti 8 db petiből mára már csak 1 van. Viszont ez 31-es. Szóval most 3 napig ki sem jövünk a hálóból. Sajna ma nem találkozram senki ismerőssel, viszont már 8-kor végeztem.

Mi 23.-án indulunk nyaralni, így nem biztos hogy tudok menni a talira.

Emi
emi31

Sziasztok Kép
Négyen vannak ma reggel, úgyhogy negyed egyre megyünk értük és hazahozzuk őket Kép.
Ha már így alakult azt hiszem, ha Dévai engedi mind a négyet vissza fogjuk kérni, de ezt majd ott meglátjuk.

Emi Kép
Nektek nagyon jó és hatékony időtöltést kívánok Kép

Roxal Kép
A speia officinalissal szedésével van valami különleges tudnivaló? Pl, hogy evás elött vagy után kell-e elszopogatni vagy ilyesmi.

Wish

wish

Wish!

Az nagyon nagyon jó hír! Ennek úgy örülök. Sepiát reggel este kell szopogatni, előtte utána 15 percig ne egyél, s ne igyál semmit. Más különös nincs vele.

Emi!
Hát akkor hajrá, abból az egyből kell legyen a szép baba. Kép

Eszter
Kép
roxal

Wish!

Miért vagyok kérdőjeles a talin? Én megyek, ha lesz Kép

Eszter
Kép
roxal

Wish, ügyesek voltatok! A doki enged négyet visszaültetni?

Roxal, ez neked most nagyon jól jön, hogy elfogadták a törvényt! Ennyit a szemétkedő melóhelyed esélyeiről Kép

Lkt, üdv újra itthon! Olyan hamar le tud telni egy hét! Remélem, kellemesen éreztétek magatokat, és nagyon sokat pihentetek! Nekünk Egyiptom után volt durva hazajönni márciusban, kabár meg minden nélkül, mert azt valahogy nem vittünk a tengerpartra Kép

Lááányok, lehet, hogy nekem sem lesz jó a 23, és csak a köv. hét lenne jó. Még nem bizti, igyekszem átszervezni a dolgokat! Az augusztusi talit meg lécci a végére rakjátok, mert az első három héten nem leszek Kép

Emi, 31-es? Jól megnőtt. Mit mondott a doki, hogy hogy a többi már nincs meg? Viszont akkor tutira biztos, hogy nem lesznek nyolcas ikrek Kép
png

Roxal Kép
Csak azért vagy kérdőjeles, mert írtad, hogy aznap mentek nyaralni. De már ki is töröltem Kép

Png Kép
De hát te mondtad a 23-at, hogy az jó lesz NekedKép
Mi egyszer decemberben voltunk Egyiptomban, hát akkor is vicces volt hazajönni a hósesésbe Kép

Wish

wish

Wish!
Ügyes légy délután!

Roxal!
Bekaphatják a munkahelyeden!!! Kell valamivel igazolni a lombikot? Vagy hogy működik ez? Legjobb ha azonnal elmész táppénzre. Dévai biztos ad valami igazolást amire lehet hivatkozni.

Png
Van több is, de úgy néz ki azok kisebbek lettek a végére. Most azt mondta jó lett volna menet közben egy szuri, de ezt előre nem lehetett tudni. Még pénteken is egyben volt a csapat. Persze már nem voltak 8-an, de még 4 játékos ott tolongott. Sajna pénteken hülye voltam és othon hagytam a papiromat, így nem is tudta rendesen összehasonlítani.

Emi
emi31

Tudom, Wish, de most jelentkezett be hétvégén a barátnőm, akik külföldön élnek, és évente egyszer sikerül összehoznunk a talit, és most úgy néz ki, hogy csak azon az egy napot jönnének Pestre. De majd próbálom győzködni, hogy akkor inkább csak du. jöjjenek, vagy valami ilyesmi Kép
png

Png!

Valóban, innentől kezdve nem tudnak mit csinálni velem. Egy papírt beszerezni, hogy kezelés alatt állok, az meg nem nagy dolog.

Wish!

Valóban, aznap megyün nyaralni, de mivel csak belföldre, értetek igazán érdemes maradni Kép Ha következő hét, akkor inkább legyen vasárnap. Már ha szabad kérni.

Mi októberben voltunk egyiptomban, akkor még a bőrkabátos időszak volt, s az elfért a bőröndben. De úgy tűnik, ha nem jön össze a második lombik (de hát mitől ne jönne össze!), akkor megint megyünk Egyiptomba. Elvileg 18-án, de ha nem, az még jobb Kép

Eszter
Kép
roxal

WishKép
4 blaszto? Szuper! Én is visszakérném mindegyiket. Persze a Doki úgyis megmondja a tutit.Kép
Köszi, hogy beírtál!
EmiKép
Nagyon drukkolok a kis 31-esnek!!!Kép
hajnesz

Roxal, persz, jó a 31. is! De igyekszem minél hamarabb jelezni, hogy akkor végül jó-e a 23.! Egyiptom melyik része tetszett nektek ennyire? Nekünk ez az első hely, ahova én nem szeretnék visszamenni Kép Azért húzós volt, hogy annyira kellett figyelni a kajáknál, hogy ne egyél semmi olyat, amitől bajod lehet, meg hát az ottani emberek rámenőssége... az azért kicsit félelmetes volt Kép
png

Hajni Kép
Ezek szerintem még nem blasztók, ma három naposak. De majd ha ott leszünk kiderül hány sejtesek.
Hihi Kép vicces ennyir pontosan tudni, hogy mennyi idősek. Aztán meg persze csak a szülinapjukat fogjuk számontartani Kép

A talis táblából csinálok egy 31-és változatot is. Írjátok meg, hogy kinek melyik jó aztán kitaláljuk mi legyen.

wish

Tali. 2005. Július 23 vagy 31. Budapest

wish

RoxalKép Szívből sajnálom, hogy nem sikerültKép, de örülök, hogy jól vagy és már a következőre gondolsz. Kérdezted, hogy vagyunk. Sokat pihizek, elég nehéz így. Holnap megyünk, megnéz és remélem mindent rendben talál. Szerintem UH nem lesz, mert a múltkor volt, de a méhszájat, méhnyakat megnézi. Kicsit félek ettől, de remélem ezek a keményedések semmit nem okoztak. Holnap okosabbak leszünk.
WishKép Szuper a négy kis legerősebb bébi. Nagyon szurkolok nekik, hogy jól kapaszkodjanak. A héten majd lenézek hozzád ha szeretnédKép
HajnikámKép Csak pihizgessél és akkor nem lesz semmi baj a kis tüszőiddel. Látod Eminek 31-esre is megnőtt. 2 nap múlva túl vagy rajta. Pénteken próbáltalak megnyugtatni az sms-emmel. Minden rendben lesz és lesznek cicákKép.
PngKép Köszi az ikres filmet. Igazából ez egy sorozat. Pár részt láttam már, hát elég durva. Mutatják a császármetszéseket, hogy milyen bajok adódhatnak, illetve hogy milyen nehéz. Megjegyzem vannak családok ahol érdekesen alakulnak a dolgok. Pl. egy 6 hónapos kisgyerek mellett az anya 3as ikerterhes lesz. De mindig bőgök rajta mikor megszületnek a babák.
TimiKép Jó volt a nyaralás? Nekem úgy hiányzik a horvát tengerpart..., na de jövőre bepótoljukKép
DiaKép Domika még mindig olyan édes. Ahogy ott alszik, megzabálom!!!!!!!!
EmiKép Látod minden úgy alakult ahogy szeretted volna. Szupi nagyra növesztetted azt az egyet, úgyhogy hajrá!!!!
pusz
enigma
enigma

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: