A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fic, Johi!

Drukkolok!Kép

Fic!
Szerintem nem gáz, ha csak ricinust iszol! Abból gond nem lehet és hátha segít!
A gőz szerintem csak átnedvesíti a pelust és elszaporodhatnak benne a gombák! Szerintem jobb a száraz, forró vasalás!

Jucus!
Ne izgulj, hátha nem kell tápi!Kép

Ildi
ildi76

Hello Lányok!

Nemtom írtam e, hogy azért még élünk, csak a svéd 'nagyszülők' látogatása miatt vonultam illegalitásba. Most megpróbálok visszaolvasni ismét.
ada007

Lányok!

Lett egy csomó Timi combján, ahova az oltást kapta! Mostmár piros is neki, pedig eddig nem látszott ott semmi! Szerintetek csináljak vele valamit? Ki kell ezt masszírozni? És ha igen, mivel? Van rá valami krém? Tudom, hogy előbb kellett volna gondolkodni és megelőzni homeos szerrel, de ez van! Szerintetek?

Ildi
ildi76

Ildi!
Pedig nekem tényleg azt mondta, hogy csak délelőtt nem lesz. De örülök, hogy azért jól alakult minden Kép

Lindi, Manóka!
Társklub? Kép

Fic!
Ne légy elkeseredve, így egyre nagyobb az esélye, hogy végigbandázzuk a kórházi napokat Kép
És szerintem is elég a ricinus, meg valami hajtósabb gyümölcslé... esetleg valami bébiital, mondjuk szilva vagy barack Kép

Johanna!
Érdekes ez a fájdalom, tényleg nem úgy néz ki, mint egy vajúdás, de akkor mi? Szülésznőddel nem beszéltél? Azért drukkkolok Neked nagyon.

Jó lenne ha szülne valaki, nem szeretném mindkettőtöket beelőzni Kép

Bogárka (40mínusz8...vagy 4...vagy 2... vagy 1 Kép)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ildi!
Szerintem hideg vizes borogatás elég...bár nem tapasztalat, mert nekünk nem volt ilyen, de a doki mindig azt mondta, hogy ha lenne, akkor ezt tegyem...

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Kicsit hasfájósan, és ma extra nyűgösen telik a nap... Hogy csináljátok, hogy ne főjön meg a ded? A lakásban 26-27 fok van, Vikin egy body és 10 óta folyamatosan megy a nyűglődés, csak a szopik alatt van csend Kép
Sajna visszaolvasni nincs időm, csak ezt az oldalt néztem át, de úgy látom csak az enyém a probléma.
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp!

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok,

Fic: nyugi... nem lesz oxitocin belőle. Szerintem is elég lesz a ricinus valami ütőőőős löttyel... jönni fog a babóca magától.
Nem szeretnék beelőzni, de lehet, hogy nálunk hat az anyai szigor? fáj a hátam, jönnek néha görcsök, folyik belőlem a nyák.. húú de guszta...
Mérem az időt. Szülésznőm azt mondta, ha 5-6 percesek és rendszeresek és fél percnél hosszabbak akkor szóljak. Amúgy, sokat is kakilok, e z is lehet jele, állítólag. És a meleg zuhany nem segített... szóval ki tudja??

JOhi

Kép
Kép
johanna1975

Ildi!
Köszi a drukkot! Kép Szegény aranyos Timibaba! Kép Szerintem is jó lehet rá a hideg borogatás, nomeg a gyógycupp, amit most én is küldök az éteren át!

Bogárka!
Mostanra egész helyreállt a kedélyállapotom! Kép Holnap beszerzek ric.-t, aztán titokban bevetem, hátha megúszom az indítást. Most mondjuk elkezdett fájdogálni, de ez semmire sem gari sajna. És igen!!!!!! Az tök jó lenne, ha bandázhatnánk! KépKépKép

Oxi!
Szegény Vikibaba! Ha nincs légkondi, akkor próbálj meg besötétíteni és huzatot csinálni, amennyire lehet. Anyukám a nagy melegben még azt is csinálta, hogy lepedőket nedvesített be, és azt rakta ide-oda pl. ajtókra a házban. Hát, ilyen 5letem van, hátha segített! Kép
ficánka

Oxi!
Nálunk a pucérkodás rulez, max pelenka van a csajszin. Az ujjatlan body se tetszett neki, levettük, és onnantól vigyorgott. Kép (Már nem vigyorog, alszik.) És extra sokat iszik, vizet, teát, amit adok neki.
Nálunk néha még annál is melegebb volt, de mióta beszereztük a szúnyoghálókat, keresztbe kasul nyitunk mindent, attól függöen, mikor hova (nem) süt a nap. Találjtok ki valamit, mert ennél lesz még sokkal melegebb is....

Johanna!
Ezt így most nem akarom kijelenteni, de lehet, h nagyban vajúdsz. Kép Ha így van, akkor mindent bele! És mindenképp próbálj pihenni, hátha sokáig tart majd.

Bogárka!
Tetszik, hogy ilyen határozott vagy a hetek számát illetöen. Kép

Ildi!
Oltás helyén dudor volt, az egyik combin 1-2 napig, de Esztert nem zavarta, sztem ez csak nekünk tünik olyan brutálnak. Langyosvizes borogatás jó szokik lenni.
Tipp: Mi ráhúztunk egy felnöttzoknit a beborogatott részre, ez felért a pelusig, így nem kellett odakötözni, és lerúgni sem tudta.
neet
neet

Ja, és nem vasalok, csak ha apa épp állásinterjúra készül...
Ezt a fertötlenítést én is hallottam, de szerintem túlzás. Á, itt egy mókus,... meg mégegy... meg.. hova kerültem? Na, mindegy, most már befejezem: ki se fözöm a ded cuccait, söt, ha leesik a földre, csak leöblítem. Persze, ha felkapja egy mókus és megrágja, akkor talán... Kép
neet
neet

Johi!
Szerintem ez már az lesz! De izgi!!!!! Kép A hátfájás, nyák, sok kaksi, és az, hogy nem segít a meleg zuhany nekem ezt súgja! A buborék meg azt, hogy "bambúcsa"! Tudod, nagy kanállal ... Kép Legyél nagyon ügyes, próbálj lazítani légzéssel! Én drukkolok! 1 óra múlva lesz Fábry show, az is jó lehet figyelemelterelőnek ... bár ez lehet, hogy hülyeség. Jobb pihizni vagy inkább sétálgatsz? És ugye nem vagy egyedül?
fic.
ficánka

Neet, Bogárka, Fic!

Köszi! Akkor borogatás!

Johanna!

De izgi! Drukkolok nagyon! Lehet, hogy lassan készülődni kellene a H-ba! De nem akarlak idegesíteni! Ha a zuhany nem segít, ez már biztos az! Drukkolok! Írj SMS-t majd, hogy mi a helyzet! Persze, csak ha lesz rá módod!

Ildi
ildi76

Hajrá Johanna!!!!
Bogárka!
Ha eksön van, ugye dobsz egy sms-t??? léccci léccci lécci....

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Johanna, drukkolunk!

CuppogoFic, te meg ne legyel letorve, es nem ertem, miert akarjatok allandoan kiuldozni a gyerkocoket a pocikbol, hat milyen eljaras ez, kedves anyukak? nekem eszembe sem jutott surgetni, csak pihentem, varakoztam, ahogy neki kenyelmes. egyebkentis nem biztos, hogy jok a szamitasok.

Bogarka, ez a Petra nagyon helyes. Majd meselj, mit intez Emmababaval Kép

Mind pia-, mind vasalastemaban egyetertek Neettel, apanak semmi baja, csak sajnos elszaladt a poharemelos kezevel a lo, illetve talan mostmar az a baja, hogy utazni akarok, o meg nem, ma azt mondta, mar latja, mire megy ki az egesz: ket het mulva inkabb konyorogni fog a konyhaert Kép ja, vasalni csak fontos meeting elott kell, azt meg sosem figyeltetek, hogy egy kivasalt cuccot felveszunk ket perc mulva hogy nez ki, szal szerintem energia- es idopazarlas... Neet, nincsenek is nalad mokusok, csak kaprazik a szemed

Ildi, en is a hideg borogatasra szavaznek, ha meg lehet. Nyuszinak mar oltas utan rogton csinaltam, azt mondta a doki, orankent csereljem, de mondjuk ejjel azert nem, had aludjon. A 3hos oltasnal meg nagyon nem tetszett neki es fajt is a helye, ugyhogy ovatosan kellett emelgetni a lanykat, de a 4 es 5hos oltasokat mar eszre sem vette. A dokink mondta a masszirozast is, de mivel eloszor ugy fajt neki, ezert en nem kinoztam ezzel, csak borogattam.

Doktor Zsanci, kepzeld, azt almodtam, hogy nagy pocakom van es hogy egyaltalan nem foglalkoztam vele (biztos a nyuszi mellett nem volt idom meg energiam), csak eppen szules elott egyszer ratettem a kezem es ugy meglepodtem, hogy je, mozog a babam, es akkor olyan lelkiismeretfurdalasom lett, hogy igy elhanyagoltam Kép na, ezt ki tudod elemezni? egyebkent meg koszi a tippet (Zsebinek is), mar meg is rendeltem toluk az ulest, de nem akarnak nekem szurket adni, csak mindenfele csikosat, pedig en megvarnam, amig megint kapnak szurket.
moosejaw

Sziasztok, előkerületem.
Zsanci, holnap játszótér esetleg???? Szombatra nem csábítalak, gondolom Te nem leszel apa nélkül mint énKép és lesz jobb programotok.

Johanna de izgi, mi lehet veled, ezért üzenj ha tudsz.

Képzeljétek Brúnó tegnap óta azt mondja, hogy mamama meg hogy mamKép. Jön felém a csöpp virgácsain néz rám és mondja, és csak nekem, apával volt délután és ki sem ejtette a száján amikor hazajöttem akkor viszont rákezdettKép Kép

Én nagyon rossz példa vagyok de én az első mosást követően vasaltam csak ki a cuccokat és után nem.... a pelenkákat kb. 2 hónapig utána jól megrángattam lesimítottam és kész. Megyek keresek egy mókusodut.
zsebi2004

Ja, es tegnap megneztuk a Madagaszkart, ma meg a Galaxis utikalauzt moziban, bibibi, meg rendeltunk uj szemuvegeket, mert ezeken mar nem latunk ki. Tenyleg, szemuveges (vagy kontaktlencses) mamak, tapasztaltatok valami romlast a terhesseg, szoptatas alatt? Nekem asszem romlott, de szerintem nem a terhesseg vagy a szoptatas miatt (ahogy a szemeszfoorvos mondta), hanem a sok ejszakai ebredes es akkor sotetben matatas (mert ugye szokja a gyerek, hogy ejjel aludni kell), meg egyaltalan a kevesebb alvas miatt. Ja meg lehet, hogy az alvas helyett babanetbamulas sem tett jot Kép

Hatfogu Nyuszi ma kiflit majszolt. Mert ugye mindenbe bele kell kostolnia, amit nalunk meglat, es eloszor harapni akarta, ami ugye nem ment, de aztan egybol rajott, hogy kell elmajszolni. Ugy meglepodtem. Pedig mar egy csomo mindent tud, es nagyon gyorsan tanul, meg tokjo a memoriaja, szoval nem is ertem, miert csodalkoztam. Doktor Zsanci, miert hiszik azt a szulok, hogy a kisgyerkoc mindent csak megfigyeles alapjan utanoz?
moosejaw

Johanna!

Csak nem Te vagy a következő?De izgi!

Ildi!

Borogatás rulez,masszírozás szerintem fájdalmas lenne Timinek.

Oxi!

Pucérkodás!Mi a klimát csak akkor üzemeljük be ha a gyerekek,főleg Panna,nincs a nappaliban.

Zsanci!

Tudsz majd nekem adni egy hónap múlvára 2db oltás utáni golyzlit?Képzeld,hogy jártam:a golyók elolvadtak a helyükön.(4db golyóm volt egy flaskában)Ma úgy kunyiztam a barátosnőmtől kettőt a mai oltás utánra.

Ja és ugye doki mondta,hogy mérjem a szopikat,erre Panna ma nem volt hajlandó enni.Csak most este szopizott 140-etKép
Én nem akarok mérésre menni meg méricskélni szopi előtt,után,közben,helyett...és fejni sincs idegzetem meg kedvem és egyáltalán tök jól van P,akkor meg miért gond,hogy csak 28 dk-t hízott?Ha nekei ennyi elég?!

Juc
20170114224602

Zsebi, ez tokjo Kép Az en csajom a "nem"et mondja, ha valamiert tiltakozik, ugy hogy "nen-nen-nen-nen" vagy "mem-mem-mem-mem". Persze nalunk anya meg apa van, es az biztos nehezebb, mint a mama. "mamma-mamma-mamma-mamma" mar regota van, de az nem mi vagyunk. Es mokusokat te sem kapsz, mert en egyaltalan nem vasaltam meg semmi gyerekcuccot es a raghato jatekokat peldaul eleinte minden leejtes utan elmostam, aztan mostmar jo, ha hetente egyszer elmosom, de sztem meg ritkabban...
moosejaw

Ja és a Rossmann kedves kis húzása:http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=931284

Egyébként holnap 20ingyen kép!

Jucus
20170114224602

sziasztok!
Zsebi!
Holnap akkor a játszin 10 körül? Vagy előbb? mert gyorsan meleg lesz...Kép
Moose!
Most nem fogok álmot elemezni neked, de elmesélem, h ma eszembe jutott, h olyat is szoktam álmodni, hogy van egy csomó mozgó lépcső, ami lefele visz, vagy hullámzik, és nagyon nagyon gyorsan meg, és nem igazán merek felszállni rá, mert félek, h a végén ledob, és nagyot esek...amig ezt az álmomat nem fejti meg vki, addig én sem tudok álmot fejteni...blokk blokk...
egyébként én is onnan fogok ülést rendelni jövő hónapban...remélem lesz nekik sötétkék, mert a gagyi szürke-világoskék vagy a csikos nem teccik...Kép
És gratula Hatfogú Nyuszinak a kifli nyammantásért!!!!
Nekem nem lett rosszabb a szemem - egyelőre - viszont megszűnt a szemremegésem. És nem tudom, h most attól, h a szervezetem megszokta a B vitamin hiányát, vagy attól, h valahogy elég B vitamin került belém. Ezt az utóbbit kétlem, hacsak nincs nagyon sok B vitamin a csokiban, és a rántott csirkemellben...Mást nem nagyon eszem!

Mivel alapból mazochista vagyok, ma megnéztem az angyalok szülei honlapot, és hatalmasakat sirtam, és két percenkent rontok be az egészségesnek látszó gyermekeimhez és nézem, hogy lélegzenek e, és megpuszilom őket, mert én egy olyan lecseszett anya vagyok...Kép
na, megyek is simcsizni őket...néha úúúúgy elfelejtem, hogy mekkora KINCSEK ők valójában...

Ha Bogárka nem holnap du szül, és hét közben még kórházban lesz, akkor jól meglátogatjuk vmelyik délelőtt, és utána elmegyek a Jucus-féle pékségbe, és veszek finom és egészséges és olcsó almalevet!!! Remélem még lesz!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Neet!
Ezek nem hetek, hanem napok!!! Kép Valamiért a holnapot érzem, kedden szeretnék, jövő péntekre vagyok kiírva... na ezért volt ott az a sok szám Kép

Zsanci!
Az azonnal értesítendő emberkéket már betettem címlistába, hogy csak egy sms-t kelljen küldeni. Te is benne vagy Kép

Johanna!
Kezd izgi lenni a dolog! Azért valahogy majd értesíts minket! Kép

Na, megyek, ma is megpróbálok korán lefeküdni, hátha kipihentnek kell lennem hajnalban (?) ... Kép

Bogárka (Neet, mostmár nem is írok semmit...Kép )

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Zsebi!
Én se nem vasaltam baba cuccokat...először kimostam mindet, aztán vasaltam (akkor még volt időm) és szépet elpakoltam mindent a szekrénykéjébe...most kimosom a cuccost, leveszem a száritóról és irány a szekrény. Én először egyébként pont a pelusok vasalását adtam fel, meg az ágyneműk, stb...ami nem látszik. Ma már jelentem alás(s)an, nem vasalok semmit.
Jelenet:
15 nő ül körben. Zsána feláll és halkan ezt mondja: "Már 1 hónapja nem vasaltam semmit!" Leül. Többiek boldogan tapsolnak, a mellette ülök megveregetik a vállát...

Jucus!
Persze, h kapsz a bogyóimból...Kép Ha, nem olvadnak el...Kép
Rossmann=Pizza Hut Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Johi,
hajrá,ezmár szerintem is az!!!!!!!!!!!!!!!

Fic,
szerintem a koktél hatása a ricinuson múlik,mert az hashajtó és azt mondják attól indul meg a szülés!lásd pl beöntés!nem kaptam mailtKépnem jött átKép

helyzetjelentés:tegnap este kiderült hogy az egyik tanár megrántott szemináriumbólKépezért nem voltam eddig mert intézkedtem!!!!!!mert ugye így nem államvizsgázhatom!!!!!!!!!!!!!!
aztán most megy a méltányossági meg független szakértői vélemény meg minden!úgyhogy légyszi drukkoljatok hogy meglegyen a tárgy és mehessek államvizsgázni!
megyek is tovább tanulniKép

cupp,
gigi
Vendég

Sziasztok,

Köszönöm a sok drukkot. Még mindig itthon. Bundáimat eltávolítottam, bár hagytam feladatot a szülésznőnek is, hajmosás stb... rendrakás, mert az ugye kell, hogy apjuk nehogy véletlen koszos lakásban maradjon. :-))

Most már apjuk méri a fájásokat és nagyon izgul.Állandóan kérdezi, fáj??? olyan édes.

Nos, szerintem éjszaka vonulunk, legalább gyorsan beérünk. csak nem egy mikrocsipp van beépitve a gyerekbe, hiszen mi ma töltöttük a 40.hetet? vagy ez az anyai szigor?

Valakit garantáltan értesítek majdan.... és szurkoljatok, hogy minden jól menjen.... azért izgulok.

És brühühü hozzám nem jön senki, mert én jól nem nálatok szülök. Na jó majd a talin megnézitek Zsebibabát.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Moose!
Én türelmes vagyok, csak az oxitocinos indítás előtt szeretném, ha magától beindulna. Érted, ugyi? Bár sajna ennek semmi jele, pedig ma megettem a caulot, és megittam 1,5 l málnalevél teát is, most kicsit fájdogál, de nem komoly sztem, és a bokám elefánt méretűre nőtt. Olyan, mintha nem pisiltem volna ki a sok teát, hanem bennem maradt. Remélem, éjszaka kijön! Ha nem, akkor nem lesz jó ez a teázás se.

Zsebi!
Brúnó egy cukorfalat! Kép És nagyon okos is!!!

Zsanci!
És engemet is meglátogatol? Kép Mert én is ott leszek a H-ban a jövő héten valamennyit, ez tuti!!!! Kép

Gigi!
Átküldöm akkor mégegyszer! És morcmorc! És DRUKKOLOK!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

Johi!
Nagyon drukkolok, hogy legyen minden rendben! Kép Kispapi nagyon helyes, legyetek nagyon ügyesek tovább is! HAJRÁ ZSEBIBABA! Kép

cupp,
fic.
ficánka

Johanna, millio drukk! De miert nem apa takarit? Vagy mas csaladtag? (En a hugaimat szerveztem be, aznap reggel takaritottak, amikor hazajottunk nyuszival.)

Zs, mikor utaztal utoljara bkv-val? Egyebkent meg semmi keresnivalod abban a csoportban. Oda Neet es en jarunk!

Jucus, ez tenyleg szep. Mondjuk szerintem se lehet beferni egyik uzletukbe sem, de akkoris dogok. A DMet en is jobban szeretem, es allandoan bemegyek babakocsival. Mondjuk biztonsagi ore valogatja, mert van, amelyik jol megfigyel, de van, amelyik meg a babara vigyorog. Sot, multkor meg az volt, hogy a csajom elkezdett mutogatni az orre, asszem ez jo modszer, mert vagy zavarba esik, vagy orulni fog, hogy egy kisember baratkozik vele, szal tuti nem fog olyan rondan nezni Kép C&Aba is bejarok babakocsival, meg kenguruba persze, meg praktikerben, intersparban is voltam mar. ha valahova nem engednenek be, tobbet felejuk se neznek. Ja, akarsz reklamalni? En most eppen a cinematrixnal akarok, mert a Galaxis utikalauz feliratait alig tudtam olvasni, feher volt es nem volt alatta fekete sav, es altalaban vilagos volt a film (urhajo, sivatag, hovihar stb.), legalabb a fele dumarol lemaradtam. Szerencsere regen olvastam a konyveket, ugyhogy probaltam az angol szovegre figyelni. Nem tudom, hogy aki nem olvasta a konyvet es nem tud angolul, az mennyit ertett belole...
moosejaw

Jucus!
Szerintem az a legfontosabb, hogy Panna kisasszony láthatóan nagyon jól van, szép, egészséges baba. Kép Ha javasolnak is tápszert, nem feltétlenül kell rögtön elkezdeni, nem? Vagy hülyeség, hogy azt gondolom, hogy rajtunk áll a döntés?

Ma kimaradt a délutáni szuszóka, mert pont akkor kellett menni UH-ra, úgyhogy most igen álmos vagyok, megyek is vízszintesbe.
Jóccakát Mindenkinek!
fic.
ficánka

Jó reggelt!
Hát mégsem indult el Maszatka ma hajnalban...pedig 4 és fél 6 között fent voltam, és többször éreztem jó kis keményedéseket, de semmi. Mostmár viszont akkor ne is induljon hétvégén Kép Persze dehogynem, akkor jön, amikor akar, csak a hétfő v. keddnek jobban örülnék Kép

Na megyek reggelit adni a lányomnak...

Bogárka (ma 39)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Zsanci,
A 10 óra jó, lehet, hogy hamarabb odaérünk de nem biztos mert déelőtti szundi van szerintem 1/2 10 küröl ébred, öltözünk és megyünk, de csak akkor megyünk ha jöttök ti is.
Majd írj, hogy jöttök-e.

Moose, most elgondolkoztam ezen a mamama dolog, mert nálunk sem mama van, hanem anya meg apa. Akkor nem is nekem mondja brühühü Kép Kép
zsebi2004

Sziasztok!

Köszi a pucérkodós tippet, remélem bejön... tegnap valszeg a front miatt is volt a nyűglődés, viszont így átaludtuk az éjszakát Kép
Megérkezett a 2. tejbelövellésem is, lassan tejcsárdát nyitok itthon, pedig 90 grammokat eszik a kincsem, de annyi nekem 1 ciciben megvan és még marad is. Viszont tegnap a melegben semmit nem fogadott el, se vizet, se teát, csak nyűglődött...

Tudom, a történetemmel adós vagyok, igyekszem nagyon, majdcsak kialakul a napirend, akkor talán tudok majd jönni sűrűbben Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Johanna,
hú, mik történnek!!!!! Kép Szerintem ezt már csak utólag fogod olvasni, de drukkdrukk Kép

Jucus,
ha Panna kiegyensúlyozott, alszik, pisil-kakil eleget és általában nem panaszkodik, akkor szerintem is várj még picit a tápszerrel. Nálunk ugye - bocs az ismétlésért, mert már többször írtam - Dóci ált. kevesebbet evett, mint a "norma," 3 hós korában pl. 500-600grammokat naponta. Meg éjszaka nem ébredt, hanem aludt. Ennek megfelelően kevesebbet is hízott, mint a norma, 70-100grammokat hetente. DE: nőtt, fejlődött, kakilt-pisilt eleget, vidám volt, nyugodt és kiegyensúlyozott, és egészséges. És szerencsére a dokim, amikor említettem neki, hogy tápszer, idegrohamot kapott, hogy ne csináljak hülyeséget, a gyerek jól van, fejlődik, egészséges, mit akarok még??? Kép Azt mondta, hogy a tápszerezés nagy veszélye, hogy jól elapasztom a tejem, mert ugye pótlás, jóllakottabbság, kevesebb szopi, kevesebb tej: ördögi kör... inkább picit korábban kezdtem a gyümölcsök bevezetését (4 hós kortól egy kis almalé), és semmi gond nem volt Kép 6 hós korától meg Dóci átcsapott kis falánkba, és innentől nincs gond Kép és még mindig szopizik ezerrel Kép

Gigi,
hát ez nem semmi.... drukkolok, hogy átengedjenek, és államvizsgázhass!!!! Kép

Moose,
kiflimajszolás éljen Kép Dóci is most tanul rágni, nagyon érdekes figyelni, ahogy egyre alaposabban megdolgozza a falatkákat Kép

vera
kisün

Zsanci, ezek szerint nem megyünk?
pedig a CD-t is kikészítettemKép
zsebi2004

Oxi, hogyhogy olyan melegetek van? Nalunk a panelben nincs olyan meleg, mint az utcan (csodalkozom is mindig), akkor egy kerteshazban csak meghuvosebb lehet. Szerintem meg a 25 nem olyan meleg, legalabbis en azalatt nemnagyon birom.

Bogarka, te meg nem is tartasz 40nel! Mi ez a nagy sietseg? Egyebkent mostanaban tobbszor almodtam veled, de nem emlekszem semmire. Ma meg azt almodtam, hogy egy dilihazban kovalygok az osztalytarsaimmal es en mentem legelol, mert en voltam a legbatrabb meg a legugyesebb, ahogy kerulgettuk a gyogyosokat es mondtam nekik, hogy gyorsan megyek, ugyhogy szorosan mogottem jojjenek, nehogy lemaradjanak es nagyivben keruljenek ki mindenkit. Eleg remiszto volt, mert nagyon veszelyesek voltak, volt, amelyik porazon volt, masiknak meg kulon volt a feje a testetol es aztan egyszercsak elertunk egy bazinagy ketszarnyu piros ajtohoz, ami elott egy harommeteres or allt es azt mondta, itt nem mehetunk at, mert ez mar valami kemenymag, itt vannak a legveszelyesebb betegek, es mar azon is csodalkozik, hogy eddig hogyan juthattunk el, na es akkor nyul meg apa felebresztettek... De ezt nagyjabol tudom ertelmezni: osztalytarsakkal azert almodtam, mert tizeves erettsegi talalkozom lenne, de meg nem kaptam meghivot (elfelejtettek megszervezni, vagy engem felejtettek el meghivni?), sok veszelyes orult kozott szerintem azert kell haladnom, mert mostanaban sokat maszkaltam es kotozkodtem a varosban, de az is lehet, hogy csak tul sok almot elemeztunk mostanaban, meg az is lehet, hogy azert, mert en is gyagya vagyok, vagy mert tul sokszor hivom gyagyanak apat meg nyuszit meg macskat. A nagy piros duplaajto meg, ahol nem lehet atmenni, a szuleszet Kép Na, mit szoltok? Jovan, mostmar leallitom magam.

doktormoose
moosejaw

Zsebi!
Kép Nagyon sajnálom!!! Pedig már arra jártunk, de haza kellett jönni a kisherceg miatt!!!
Hétfőn esetleg? Mert mindenképp kell arra mennünk fénykép ügyben, meg ami fontosabb, most már tényleg talizhatnánk, csak én vagyok nagyon béna, és anti-toleráns a babasirással...Ilyenkor azonnal rohanok haza...

Bogárka!
Hááát, remélem akkor jövő hét lesz...ahogy ti szeretnétek!!! Kép

Fic!
Persze, titeket is meglesünk! Esetleg még Zsebit is beszervezem...már ha szóba áll még velem...Kép

Dr. Moose!
A diliházról eszembe jut, h bnőm mesélte, hogy elsős volt a orvosin, akkor volt gyakorlata a "diliházban" és ott volt a Csernus, és akkor még nem volt ismert-médiaszemélyiség, "csak" egy doki...és jött oda feléjük, és átölelte őket, és elkezdett dumálni, h ő majd mindent megmutat, és állitólag tök szimpi volt, de a bnőm azt hitte, h ő is egy beteg...mert olyan ruhában volt, meg úgy is beszélt...jól meg is lepődött, amikor kiderült, h doki...Kép
zsanci

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Johannának drukkolok nagyon!! Kép Meg persze a többieknek is.

Azt akarom kérdezni, hogy ti hogy mossátok a babaruhákat? Csak azt hallani, hogy külön kell mosni, öblítőt se nagyon lehet használni, stb... Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Mert olyan nehéz elképzelni, hogy valaki kézzel mos...

De ki tudja? Ezért kérdem.

Képzeljétek, sógornőm küldött tegnap 2 doboz(!!) babaruhát. Nem tudjuk mi történt, de a lényeg a lényeg. Lehet, hogy majd vissza kell adni, mert ők is úgy kapták, dehát addig is nagy segítség. Ki is mosta, csak ki kell vasalni Kép
Anyósék hozták el tagnap, és ők is rendesek voltak. Kép Após szerint semmit nem szabad venni a gyereknek, csak ami szükséges. Na persze, és csak levetett, használt ruhái legyenek? A kórházból is abban hozzam el? Úgyis fog kapni mindent! Kép
26+1
mkatus

Katus, az eldobhatobol is kifolyik idonkent a tartalom. mint azt mar tobben is irtak. ez idonkent elkerulhetetlen v. inkabb: a pelenkazas szepsegeKépKép
vasalas?! brrr... napon szaritas az igen! feherit, fertotlenit, jo illatuak a ruhak... ja, es annyira nem is gyurottekKép

Ildi, Timinek jobbulastKép. a pince-helyzetetek meg nagyon durvaKép

Jucus, jaj, ezek a remisztgetos-tipusu orvosokKép de ne hagyd magad! amit Kisun irt, az sokkal jobban hangzik. hm?

Johanna, hajraKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok lányok!
Én is növelem az antivasalósok táborát. Egész egyszerűen utálom, csak a férjem ingjeit szoktam nagyritkán vasalni. Meg is őrülnék, ha a sok kis gyerekruhát is vasalnom kéne.
És nem is sterilizálom a fejős cuccokat sem.
Gréti mégis él és virul.

Mosás: én mindent együtt mosok, rendes mosószerrel meg öblítővel, mondván az én babám mindent bír. De sajna sokáig pöttyös volt a teste, így kipróbáltam, hogy a mosás végén újraindítom az öblítő programot, persze öblítő nélkül, úgyhogy sima vízzel még kétszer jól átlögyböli a gép a ruhákat. Azóta nincsenek pöttyök.

Tegnap beszerelték a víztisztítónkat, nagyon klassz, csak az egész mosogató alját elfoglalja és még nem találtam új helyet a tisztítószereknek.

Úgyhogy mától tiszta vizet öntünk a pofánkba! Kép (Besenyő Pista bácsi után szabadon)

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Oxi!

Nálunk is tegnap óta megy a bömbi, a nyüglődés, és semmi sem jó.Kép

Gigi!

Remélem sikerül a méltányosság.

Nekem sajna nincsenek túl jó híreim.
Szerdán voltunk dokinál a 6 hetes kontrolon.
Odaértünk, megvizsgált, minden rendben.
Megkértem, hogy ultrahangozzon meg, mert amikor terhes lettem, az első uh-n láttak valami ciszta félét /akkor még nem ő volt a dokim/ és tudni akartam, hogy ott van-e még.
Hát sem ciszta, sem mioma nincs, ugyanakkor van egy petezsák, amiben van is valami, bár még szívhang nem észlelhető.
Teljesen kivagyok!
Pedig igazából nem is voltunk együtt.
Éppenhogy csak olyan kis bekukkantás -féle volt 3 hete a Laci részéről.
Fájt is, ugyhogy nem erőltettük.
Ráadásul szoptatok.
Laci meg egy évvel ezelőtt még azt hitte, hogy nem lehet gyereke.
Nem teszek fel ilyen költői kérdéseket, hogy most mi a bánatot csináljak, csak muszály volt kiírnom magamból.
A hab a tortán, hogy a tejleadás miatt kb. 1 hete voltam tüdőszűrésen.

Kép
Kép
pipocska

Jucus!
Nálunk is ez volt 3 hónapig, hogy állandóan szekált a doki meg a védőnő, hogy keveset hízik Gréti. Heti átlag 100 grammot hízott, és azt mondták, hogy kaja után még cumisüvegből adjak neki mirelit tejet. 2 napig próbálkoztam, és több jött vissza neki, mint amit adtam, úgyhogy leálltam vele. És láss csodát, a gyerek magától is elkezdett többet enni, és míg idáig a 3 hónap alatt hízott 1 kilót, most meg 1 hónap alatt hízott 1 kilót. Most 4 hónaposan 5850 gramm, pedig 3900 grammal született. Tehát ez sem egy rekord súly.

KépKép
KépKép
lindicita

Pipocska! A doki mit mondott? Van esélye, hogy az ott egy kis bébi lenne?
Én egyébként bízom abban, hogy úgy vagyunk megcsinálva gyárilag, hogy x ideig nem eshetünk teherbe.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok Csajok!
Megjöttem NST-ről, még mindig minden OK, szülésznővel együtt bizakodunk, hogy a 7végén beindul. Ha nem, hétfőn befekvés, aztán meglátjuk.

Bogárka!
Olyan szinten tele van a szülőszoba és az osztály, hogy mind az 5 ágyon feküdtek a vajúdóban, olyan csajszik, akik éjszaka v. hajnalban szültek, és várták, hogy kapjanak ágyat az osztályon, úgyhogy most mindenkit hazaengednek, akit csak lehet, gondolom Manóékat is. 3 szülőszoba szintén foglalt volt, az egyikben megszületett a kicsike, amíg ott voltunk, csodás volt hallani, és a műtőben meg egy császárhoz készülődtek éppen. Szóval ne sajnáld, hogy nem indult el ma hajnalban Maszat! Kép Most így én sem bánom annyira, pedig tegnap, amikor elaludtam én is nagyon bíztam benne, hogy ma hajnalban szaladunk.

Hazafelé megvettük a ricinust, már csak azon mélázom, hogy menjek-e tutira, és tegyem bele azt a páleszt, vagy csak a ric + gyümilé elég lesz-e ... a kedvesem azt kérte, hogy páleszt neeeeeeeee, és elment dolgozni, de bármikor jön értünk. Már ő is nagyon szeretné, hogy szüljünk, olyan aranyos volt, indulás előtt is többször mondta Vincének, hogy jöjjön ki. Kép

Oxi!
De jó, hogy ilyen sok a tejcid! Kép Le tudod fejni és elrakni, amit nem szopizik ki?

Moose!
Az álmod nem semmi, mondjuk Te gyakran szoktál érdekeseket álmodni. Biztosan nagyon élénk az érzelem- és képzeletvilágod és erősen vizuális típus vagy. (drfic. Kép)

Zsanci!
Dejó!!!! Most már csak annak kéne összejönnie, hogy Bogárka is jöjjön, és akkor egyszerre tudunk egymásnak örülni! Kép
Csernus doki elég furi sztem még mindig ...

Katus!
Na látod, vannak még csodák! Kép Az ajándék használt ruciknak meg nagyon kell örülni, mert így nem lesz gond mit ráadni, és a mosás sem lesz olyan sürgős. És persze, hogy vesztek is neki mindenfélét, új dolgokat is. Nem is lehet ellenállni egy-egy bodynak (stb.), meg mindent úgysem kaptok, sok kis apróság lesz még, és az is örömet fog okozni Neked, amikor megveszed neki. Kép

Két körkérdés:

Pelenka-ügyben Manó azt mondta, hogy itt olvasta, hogy a csajoknak pempörsz, a skacoknak liberó a bevált, ha jól emlékszem. Hm?????

Koktél-ügyben: pálinkával v. pálesz nélkül, hm?

Na, jó, bedugulok!
fic. (ma 41)
ficánka

Pipocska!
Jaj, ez nem hangzik túl jól, és főként fura! De még szerencse, hogy UH-t csináltatok, így legalább tudjátok, hogy van valami gebasz. Dokibá mit mond?
fic.
ficánka

Pipocs!
nem irigyellek...Kép remélem minden megoldódik, rettenetes lehet!
én pont ma reggel voltam ultra szarul, sztem a testem emlékezik a tavaly nyárra, amikor is már Igi itt lapult, és ollllyan szarul voltam egész nyáron...erre ma reggel is mindentől hányingerem volt...egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy mi van, ha...de elhessegettem, mert mi törvénytisztelő átlagpolgárok, vigyázunk a teherbe-esésre, leginkább azzal, hogy kerüljük egymást...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fic!
sztem pálesz!!!legyen már egy jó napod!!!Kép
Pelus:
én egyész picinek a pampers-t és a babylove-ot imádtam...Kép ja, és a huggies...utána már necce, mert pl. a pampers nem igazán gumis hátul, és akkor kaki jön, ruhára átfolyik, és mosni...hááát, nem eccerű...én csak azért pamapers most, mert gyűjtöm a pontokat és mert épp akciósan még a babylove-nál is olcsóbb...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
Köszi a pelus-tanácsot! Kép Most huggiest vettünk a picurnak, aztán meglátjuk, ami akciós, meg ha ez a babylove is jó, akkor az szupi, mert az tényleg egészen jó árú.
Koktél tehát fél deci kell a páleszből és az olajból, és kettő dl a gyümiléből. Van itthon olyan, hogy cseresznye meg olyan, hogy alma+pink grapefruit+narancs. Hm?
Bocs, hogy ennyit kérdezősködök, de most éles helyzetben vagyok, mert nagyon elhatároztam magam!
fic.
ficánka

Egyébként mi is vigyázunk teherb esésileg, de kb 1 hónapja véletlenül nem. Hát én 2-3 napig olyan ideges voltam, de aztán elmúlt, és úgy voltam vele, hogy jöjjön aminek jönnie kell,legalább kicsi lesz a korkülönbség.

KépKép
KépKép
lindicita

Fic!
Szerintem is mehet egy kicsi pálesz Kép Max. nem fél deci, csak épp valamennyi. Én a cseresznyére szavazok gyümiléből, talán az hajtósabb Kép
Ezekszerint ma megiszod? Akkor lehet, hogy nemsokára szülsz? Mert én mostmár hétvégn nem szeretnék..., na mindegy, akkor is találkozhatunk még bent Kép
De akkor jó, hogy ma nem indultunk, ha ilyen tumultus volt Kép

Moose!
Persze, hogy nem vagyok még 40, de
1. második gyerkőc sztem simán jöhet előbb
2. sztem nem is középidőben fogant, hanem valamivel - akár egy héttel is - előbb
3. dokibácsi is azt mondta, hogy szerinte 23-áig nem húzom (pedig 24-re vagyok kiírva), mert a méhszáj már felére meg van rövidülve és nagggyon puha Kép

Fic!
Pelus: nekünk a Libero vált be, minden életkorban. Szerintem alkati kérdés is, a pempers valahogy mindig úgy elállt, vagy mi, meg azzal baleset is több volt az elején... de érdekes, mert a barátnőméknél meg pont fordítva volt, pedig neki két fia van Kép
A babylove-t egyébként sokan dícsérik, lehet, hogy én is kipróbálom majd.

Bogárka (aki még nincs 40)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Köszi, Recca! Ne haragudj, hogy ilyen sokat kérdezek. Csak ha tényleg jó, akkor biztos bevállaljuk. Kép De meggyőztél. Kép

Lindi! Ezer hála az öblítős jótanácsnak! Kép Kép
Akkor ti sem mossátok külön a picik ruháit. Ez jó. Kép

Fic! Mi is nagyon boldogok vagyunk tőle. Kép Nekem is éppen az jutott eszembe, hogy így legalább nem kell azon görcsölnünk, hogy nincs pénzünk, vagy van pénzünk ruhácskát venni. Annyira örülök, hogy végre erről az oldalról is kapunk segítséget, és velünk is törődnek. VÉGRE!!!!! Ja, és mondta anyósom, hogy ha majd lesz lelkierőm, akkor válogassam ki, (már hogyne lenne, olyan édesek a kis ruhák) és ha már most látom, hogy valami nem kell, akkor csak szóljunk, úgyis fog erre járni valaki, meg majd gyakrabban jönnek. (Leesik az állam smile) Nem tudom ebből mi fog megvalósulni, de mindenesetre jól hangzik. Kép
Vettünk is már neki, mert nagyon tetszett 2 body. Az egyiket viccből rátettem a hasamra, és megállapítottam, hogy tényleg el fog férni a pocakban egy kisbaba. A férjem nem is hagyott békén, és lefényképezett. Kép

26+1
mkatus

Helló!

Fic

Szerintem nyugodtan beleteheted a páleszt én is igazi házi páleszt tettem bele és semmi bajunk nem lett, sőt meg sem éreztem (mondjuk én amúgy elég alkesz vagyok Kép, szóval jól bírom). De szerintem a bábás könyvben nem lenne benne, ha valami baj lehetne a pálinkából, mindenesetre neked kell döntened, sztem anélkül is valószínűleg hat, mert a ricinus az hashajtó, a pálinka is valószínűleg azért van benne, mert irritálja a gyomrot és úgy tutibb a hasmenés.

Amúgy meg a gyümiléből egy deci kell, nem kettő. Bár tehetsz bele kettőt is, de akkor nagyobb mennyiség lesz és hát nem egy kellemes délutáni koktél az biztos...én elég nehezen gyűrtem le.

Egyébként megy a drukk ezerrel! Kép

Moose

A tali szerintem kezdődjön délután 3-kor, szokás szerint ez már egy bevált időpont, ok?

Nekem eddig a Huggies pelus jön be a legjobban, kár, hogy nagyon drága, nemrég akciós volt, be is vásároltam jól belőle. Kép

Húú Pipocs, ezek szerint nagyon kell vigyázni. Kép

Mondjuk még mi is kerüljük egymást, mondtam is a férjemnek, hogy a neten volt téma és akkor mondja, hogy ezek szerint van más sanyarú sorsú férjecske is rajta kívűl. Kép

Na megyek mert sír a ded.

ruz
ruzicsky

Zsanci persze hogy szóba állok veled, játszótér helyett lerendeztük a bevásárlást a tescoba Brúnóval, olyan aranyosan ül a bevásárlókocsiban, lóbálja a lábát, nézelődik, egy két dolgot ami tetszik az ölébe vesz és őrizgeti.

pelusügyben mostanra csak a libero maradt versenyben, a DM egy ideig jó volt de mostanában valahogy nem az igazi, pampers a derékgumi hiánya miatt kizárva, a többi meg valahogy nem tetszett.

Mosás: na én ebben sem - mint semmi másban - vagyok minta anyuka, mivel az első perctől kezdve minden megy a nagykalapba és együtt mosok mindent.

Célegyenesben lévő mamák hajrá, szeretnék a jövőhéten, mondjuk kedden vagy csütörtökön a kórházba menni látogatni TiteketKép
Estleg ha sütit emlegetek akkor belehúztok?
zsebi2004

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: