A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bea: Kép
lehet az az anyuka a 3 éves lurkójával azért feküdt be, mert éjszakás volt a dokija......KépKép és lehet, hogy rásegített kicsit az éjszaka folyamán.....Kép
Nem feltétlenül kell oxitocin a szülésmegindításhoz ámKép Elég ha csak "lefejti" a méhszájról a lepényt vagy mi. Nekem igy mondta a enyim dokim, ettöl gyönyörüen elkezdödtek az események, és csak jött a baba, mint egy gözmozdony :-)))))
Érted......de ha még 1 heted van, akkor ne problémázzál KépKép Annyi idö alatt rengeteg minden történhet Kép Pl megszülhetszKépKép
Csak úgyKép értedKép
Bocs, ma nagyon hülle vokkKép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dancsi: Nagyon köszönöm, rengeteg dolgot írtál! Ma már el is kezdem hasznosítani, mert újra rendetlenkedik. A jegelés nagyon jó, bár én is úgy tudom, hogy csak néhány percig lehet, de nekem éjszaka ez vitte le a lázat. A fejést befejeztem, mert tegnap nagyon megkínoztam magam vele, és Doresz meg félálomban 2 perc alatt megoldotta. Egyébként sztem nekem is hasonló lehet a gondom, mint neked, mert megfigyeltem, hogy a végén csak egy ponton jött a tej nagyon nehezen, és akkor fájt a legjobban.

Seri: Köszi az ötletet! Kép

Jégvirág: Bízzál a babuciban, beszéld meg vele, hogy bújjon ki, amikor kell. Én a kórházban feküdtem a terhespatológián diabétesz miatt, és egy hét alatt annyi rémtörténetet tukmáltak belém a szobatársak, hogy végül magasabb lett a cukorszintem, mint amikor bementem. Egy hét után saját felelösségre távoztam (persz a külsös belgyógyászom is megerösített ebben)
Nem lesz semmi baj!
kissvirag

Bea!

Én is könyörögtem a dokinak,hogy ne kelljen befeküdnöm.2 nap haladékot kaptam csak.De ki lehetett bírni a klinikán,sokkal rosszabbra számítottam.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Gira, látom, jól feldobtad a topicot a témával:-)

Hát az van, hogy ne is várj senkitől sem olyan tanácsot, ami tuti bejön, mert nem fog. Mindenki másként látja. Pl. Enikőéknél már van nagyobb testvér, más az élethelyzet (ezért is írta, hogy csak a saját véleménye).

Nálunk más volt, én pl. nem hagytam sírni, többször felkeltem, magam mellé fektettem, stb. Onnantól béke volt éjszaka és nekem is kell a pihenés. Arról nem beszélve, hogy imádom, amikor hozzám bújik.

Barátném hosszú évekkel ezelőtt ugyanezt végigcsinálta ugyanígy és Õ sem bánta meg. Szerintem minél idősebb a gyerek, annál könnyebb neki dolgokat megmagyarázni. Most még nem lehet, max az igényeit kielégíteni.
Igaza van Dancsinak, az irreális dolgokat persze hanyagolni kell.

Mindentől függetlenül azt kell mondanom, hogy az én lányom nagyon kiegyensúlyozott, ritkán síró gyerek. Ha elesik, akkor is felkel, megy tovább, nagyon önálló.

Nem kényeztettem el, de mindig érezte, hogy anya ott van és foglalkozik vele. És ha éppen nem akart aludni, akkor odafeküdtem mellé és beszéltem neki, símogattam, énekeltem.
Mondjuk sok sok éjszaka után már ehhez erő is kell, de valahogy nekem mindig megérte és 6 hós kora után már csak 1-szer keltünk éjszaka, 1 éves kora után pedig gyakrabban aludta át az éjszakát, mint nem.

Most meg ott tartok, hogy már nem is emlékszem szinte, hogy milyen volt, amikor még kelni kellett hozzá.

A hasfájással, nyügivel pedig mindenki megharcolta a magáét itt, ezt az időszakot ki kell bekkelni valahogy. Azt azonban sose hidd, hogy egyedül vagy a problémáddal csak másoknál másként jön elő.

Egyszóval csak a saját eszedre és szívedre hallgass, mert akkor te is kiegyensúlyozott leszel és ezt egy pici nagyon megérzi.

Huh, nagyon hosszú lett, bocsika.

H
babamama

TFIldikÓ: Viola is ma alvósabb, mint máskor.Az elöbb felébredt evett és most visszaaludt, pedig minden 2. etetés után ébren van a következö etetésigKép Lehet, front van!

Hajni: Nagyon szépen leírtad a lényeget!Kép Ez az altatásos dolog nagyon sok mindentöl függ. Függ attól van-e nagyobb tesó, apára mennyire számíthatsz a baba körüli teendökbe, van-e segítséged (nagyi aki föz, takarít,besegít)...stbstb
Nekem nem nagyon volt senki segítségem.Aznap amikor hazajöttünk a klinikáról anyukám hazament. Maradtunk négyesbe. 1,5 hétig volt itthon a párom, aztán ment vissza dolgozni! Egy nap sem telt el úgy, hogy ne föztem volna (mi nem hozattunk ebédet), ne lett volna rend és tisztaság, hogy Bogival ne foglalkoztam volna...stb Ehhez az kellett, hogy legalább éjjel tudjak pihenni, aludni! Nekem fontos volt, hogy Viola aludjon. Hogy minél elöbb megtanuljon aludni!
Egyszóval ezt is mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb! Bogival még én sem tudtam ilyen kategórikus és következetes lenniKép Utólag már nagyon bánom! De hát ahogy mondtam az elsö gyerek a tanulópénz....

Virág: Nagyon drukk, hogy ne legyen komolyabb baj a cicivel!

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő: örülök, hogy a végén bevallottad: "Bocs, ma nagyon hülle vokk"
Kép már kezdtem aggódni érted Kép Kép

Köszi Lányok a bíztatást, egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem lesz semmi gáz, és a héten még szülök Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

BeaKép Van önkritikámKép tudod....Kép

ceniko
Szeged

Kriszti,
írtam neked mail-t.
Vendég

Enikö: Köszi, remélem, vége a pech sorozatomnak. Igazad van az altatás témában, nekem is fontos volt, hogy Dorka megtanuljon egyedül aludni minél hamarabb. Császár után 4 nappal már itthon voltam, de sajna anyukámra nem lehet számítani. Én meg képtelen vagyok az éjszakázásra, hat hétig csináltam,de elég is volt. Le a kalappal azok elött, akik ezt hónapokig csinálják!A mai napig puszilgatom a leányt, hogy ezután varázsütésre aludt magától, így én is sokkal jobban vettem a többi nehézséget.
kissvirag

Hajni,
szépen beszéltél Kép.

Dancsi,
még nem érkezett meg, de marhára kíváncsi vagyok Kép.
Ja, és a kolbászevő kép (is) tuti.

Ildi,
azt hittem, a kórházban szültél...

Bocsi Lányok, hogy feszegetem, de hogy tudjátok sírni hagyni a pici babátokat?
Mit éreztek olyankor, amikor ordít, folyik a könnye és tehetetlenül sír?
Szerintem ez borzalmas Kép Kép Kép.
és bocs, de akkor mitől tartja ANYÁNAK magát az illető?

K

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Én csak arra emlékszem, hogy voltak éjszakák, amikor nem tudtam segíteni a lányomnak. Hiába ringattam, etettem, sétáltam vele stb. csak sírt, zokogott. Nagyon rossz volt, de sajnos én nem születtem azzal a képességgel, hogy a szülés után egyböl megértettem a sírások okait. Nem szégyellem bevallani, hogy én ezt 3 hónap alatt tanultam meg.
Elfogadom a véleményed, én sem tudom sírni hagyni a lányom, igyekszem mindig közelséget adni neki;de ettöl függetlenül nem vagyok jobb anya másoknál és nem hinném, hogy tudnám, mitöl igazi anya egy anya.
kissvirag

megkövetem magam, nem akaork vitát szítani, bocs, csak kijött.
Nem kell válaszolni.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kissvirág, én megmondom neked, hogy szerintem mitől anya egy anya. Attól, hogy melegséget, elégedettséget, boldogságot tud adni a gyerekének. És ehhez semmi plussz nem kell, nem iskolában tanítják, hidd el:-))) És ha aggódtál a gyerekedért, amikor sírt és foglalkoztál vele, nyugtatgattad, akkor te máris jó anya vagy:-)

Hogy őszinte legyek, én ilyen konkrétan nem akartam leírni, amit végül Kriszti leírt, mert tiszteletben tartom mások nevelési elveit, de a lényege összefoglalva tényleg ez, legalább is az én olvasatomban. Nagyrészt ezért nem értek egyet ezzel az aludj jól gyermekemmel. Van akinek bejön, van, akinek nem.

Kriszti, nem hiszem, hogy itt bárki is személykedésnek vette volna és megsértődne vagy vitázna veled, ne aggódj:-))))) csupán egy jótanács...:-))) ezért vagyunk:-))))))))))))))
H
babamama

Sziasztok!

Én sem tudtam sírni hagyni soha a Csirkémet és most sem tudom. Megszakad a szívem akkor is ha cicit kér bőgve, annyira fájdalmasan tud sírni, egyszerűen nem bírom erőszakkal elválasztani. Tudjátok nekem erről mindig a kismama egyik cikke jut eszembe, egyik anyuka firtatta, hogy neki kötél idegei vannak és igenis kibírja, hogy sír a gyereke. Erre a "szerkesztő, válaszoló, nem tom minek hívják:-)" azt írta, hogy remélem a kötél idegek mögött érző szív lapul. Mélyen egyet értek....Aki meg azt mondja, hogy akkor magamra vessek, mert nem lesz jó alvó, velem alszik, stb. hát igaza van, de én szívesen vetek magamra, mert szeretem ha velünk alszik.:-) Nah mindegy, áááh Kriszti, de feldobtad a témát:-))

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Kriszti! Én sem birom ki ne irjam ezt le, de csak összefoglalva amit gondolok és nem sértve, bár megbántottál. Hidd el, én majdnem sírok olyankor vele, szörnyü látni hogy potyognak a könnyei, föleg hogy a kis kezeit tárja felém vegyem fel. De igenis ANYA vagyok, és imádom Orsit, nem tartom rossz anyának ezért magam. Nem azért hagyom sirni, mert lusta vagyok átjönni hozzá v. felvenni hanem mert pár nap alatt megtanulta igy hogy igenis az ágyában is el lehet aludni, neki is nyugodtabb lett ezek után az éjszakája mint amikor letettem és mindig felébredt és sirt.
Visszaaludni meg nem tudott. Csak azért hagytam sirni mert hittem az ö érdeke. Pár nap kinzás elég volt. Most meg azért szoktam szigoru lenni hogy ne kelljen neki a cici, aludjon el anélkül is az ágyban. (ugyanis csak akkor fektethetem le ha elöbb szopizott, de nem hiszem, söt tudom hogy 1-2 óra mulva nem kellhet neki szopi megint, legyen elég hogy kimarad a lefekvés elötti cicizés)
Nem vagyunk egyformák, neki is jobb lesz ha nem ébred éjjel ilyen sürün (más kérdés nekem is könnyebb lesz, de már megszoktam, igazábol már nem visel meg, bezzeg régen!)
Aki szerint rossz anya vagyok, az nézze meg a többi együtt töltött pillanatot. Azt is amikor a fenekére csapok, néha ilyen is van, ettöl még igenis imádom, és JO ANYA vagyok. Hogy nem egyformán gondolkodunk a nevelésröl fogadjátok el ti is, ahogy én is elfogadom hogy ti meg nem igy gondolkodtok (minket pl. meg az dühit amikor valaki odaveszi az ágyukba a gyerekét) de nem mondom rá nem ANYA. v. rossz lenne.

Virág! Remélem a cicid meggyógyul gyorsan.

Bea! Nekem nincs rossz élményem a korházról, pedig sokat feküdtem bent

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Én sem tudom sírni hagyni a csajt.Mindenki azt mondja,hogy azt kellene,de nekem nem megy.Megszakad a szívem.Inkább kelek éjszakánként akár 10-szer is.Már 10 hónapja nem aludtam végig egy éjszakát sem.(Ha jobban alszik,akkor is felébredek.)

Kriszti!

A klinikán dolgozik a dokim.

Ildi
tfildiko

Sziasztok

Kriszti, szerinted az anyaság mércéje a sírni hagyás vagy nem hagyás? Szerintem sok dolgon múlik. Kép

Bea, még van egy heted. Jönnek a frontok. Kép

Virág, remélem minden ok lesz a ciciddel. Szoptatás után esetleg nézd meg, ha előrehajolsz és végigtapogatod, fellazult-e mindenhol. Ha valamelyik oldal felől keményebb, akkor szoptatáskor segíthet, ha arról van Dorka álla.

Enikő, nem akarjuk tudni a kicsi nemét, remélem uh-n is kibírjuk. Kép

Gigi
gigi1

Kriszti: Mindeki úgy csinálja ahogy akarja!
Nem vagyunk egyformák, jó lenne már felnöni ehhez és elfogadni a más fajta nevelést, életvitelt mindent.

Ezek szerint aki az Aludj jól gyermekem címü (nem véletlenül nagysikerü) könyv alapján tanította aludni a gyerekét, az nem anya? Akkor jó sokan vagyunk nem anyák.....

Sajnálom, hogy így gondolod! Nem vitatkozomKép Én jó anyának érzem magam. Nem ezen múlik az anyaság fogalma! Nem az altatáson, nem az etetés módján...hanem,hogy a nap többi részében hogyan viszonyulsz hozzá, mennyit foglalkozol Vele, hogyan formálgatod, mennyi szeretetet adsz neki (azt nem csak alvásidöben adod -jó esetben- de ezek szerint van aki csak akkor szereti a gyerekét..Kép). (csak vicc voltKép)
A gyerek érdeke is, hogy hosszan, mélyen pihentetöen aludjon! Aki magától nem tud, azt meg kell tanítani!
Az öregek azt mondják, hogy akkor nöl a gyerek ha alszik. És ez így van! Úgyhogy hajrá álomszuszékokKépKép

A kismama újságban (régebben, amikor még olvastam) sokat volt ez téma, és csupa jókat írtak Az aludj jól módszerröl. Mint mindenben ebben is megoszlanak a vélemények.
Ez van
Kép
Peace!
Enikö

ceniko
Szeged

Karmen,
sajnálom, ha megbántva érzed magad, nem állt szándékomban.
Én azokra a pici babákra gondoltam, akiket 2,3,4 hónaposan hagynak sírni. Persze hogy elalszanak egy idő után, mert tudják, hogy az anyukájuk úgysem megy be hozzájuk és szerintem ezzel a csalódással a szívükben teszik ezt.
Megbeszéltük Gergővel, hogy mi sem vesszük közénk, de az élet mást hozott, ezt írtam is anno. Ha éjjel NYANYÁT kér, akkor átmegyek és már mondja is, h cici. Átviszem, megszoptatom és ha van erőm, visszaviszem, ha nincs, marad.

Anita,
én is szeretem, ha velünk alszik, hallgatni a szuszogását és szeretem szt is, ha arra ébredek, hogy állon rúgott. Hiszen olyan gyorsan felnőnek és elmennek tőlünk.

Én soha nem hagytam sírni, voltak nehéz pillanatok is, de 10 percnél tovább sírva mentem át a szobájába és vittem át hozzánk.
Mindig az ágyában alszik el - egyik napról a másikra lámpa sem kell Neki.
Ha nem megy az alvás, mert nem fáradt, kihozzuk játszani és amikor a jelek jelentkeznek, beviszem a nagyágyra, lenyugszik és irány az ágy.

Hajni,
köszönöm.

Karmen,
még valami: szeretném azért ezeket személyesen is megbeszélni Veled - már ha érdemesnek tartasz rá ezekután.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gyerekek, nem is erről volt szó! Ne bántsátok Krisztit. Én pl. tökéletesen értem, hogy mit írt.
Senki sem rossz anya itt, mindenki jó anya, különben nem lenne kiegyensúlyozott a gyereke.

Arról van szó, hogy vannak anyák, akik egyszerűen beteszik az ágyba a "kölköt", aztán had bőgjön, kit érdekel....

Ha jól értem, itt mindenki bemegy, megsímogatja, beszél hozzá, DE nem veszi ki az ágyból. Na ez elfogadható, az előbbiek nem. Szerintem.

És igenis nincs gond Karmen, mert az egyik ismerősöm a 2 éves gyerekét még mindig szoptatja, éjszaka is felkel hozzá, stb. Én becsülöm a kitartást.

Lehet, már egy kicsit gőzös itt a hangulat az elmúlt hetek miatt, de azért gondoljátok csak kicsit végig: aki nem törődik a gyerekkel, nem foglalkozik vele és utána azzal menti magát, hogy a könyvben is ez volt, az azért szerintem nálatok sem fér bele az "ANYA" fogalmába.

Visszaolvastam, senki sem írt olyat, hogy egyszerűen hagyja a gyereket üvölteni, magyarul senki ne is vegye magára a kritikát, de abban igenis igaza van Krisztinek, hogy ez lelketlenség lenne.

Én nem szégyellem, hogy Luci gyakran alszik velem, egyetértek Anitával, de persze van olyan ember is, akinek ez nem megfelelő és ezért nem lehet kárhoztatni, mert az életünk nem habostorta, mindenkinek helyt kell állni nappal a háztartásban, a családban, ehhez pedig pihenni kell.

Na ennyit erről, ne rontsuk el a jókedvet!

Luci most pakolt be egy tál chilis babot (bab nélkül) kenyérrel tunkolva:-)))) Kíváncsi vagyok, hogy majd éjszaka milyen hangok és szagok jönnek.
H
babamama

Egyébként lehet az anyaság fokmérője a táplálás, az ellátás.

Mert pl. senki sem hagyja benne a gyereket a kakában, hogy kicsípje a popsit, ugye?
Vagy éppen amíg bírja mindenki, addig szoptatja a gyerekét.

De ha én meglátok egy embert, aki a terhesség alatt dohányzik, vagy aki azért nem szoptatja a gyerekét, mert pl elrontja az alakját, esetleg nem mosdatja, na az nem anya!

De gondoljatok csak bele, 9 hónapon keresztül anyu védi a pocakjában, egyszercsak kikerül a világba, egy idegen, félelmetes környezetbe, hát jó hogy nem értek egyet azzal, hogy éjszakára magára maradjon a sötétben.

De én teéjesen biztos vagyok abban, hogy Te Enikő nem erre gondoltál és én értem a szavaidban a jószándékot, csak arra akartam rávilágítani, hogy milyen másként is lehet nézni dolgokat és abból könnyen adódik félreértés.
A jószándékot kell látni.

Tudjátok: "rossz az, aki rosszra gondol":-))))

Na, bedugulok mára:-))))
H
babamama

Hajni: A chilis bab, bab nélkül csak chili, nem? KépKépKép
Értem amire gondolsz Hajni! És igazad vanKép
Azért Kriszta egy kicsit másképp tette fel a kérdést, de nem problémázomKép! Engem nem izgat ki mit gondol Rólam, én így csinálom Nálunk bevált! Ez a nagy helyzet! Biztos csomó dolog van amit meg mások nem csinálnak jól (szerintem jól) ettöl még nem piszkálom és nem bántom meg öket! Ennyi! Kép
Úgyhogy részemröl béke és nyugalom és téma lezárva!Kép

EniköKép

ceniko
Szeged

Érdekes, hogy milyen heves érzelmeket váltanak ki az anyaságunkkal kapcsolatos kijelentések. Mindenesetre jó volt olvasni a sok hozzászólást, most megint elgondolkodtam, hogy mit is jelent anyának lenni. Zárógondolatként szeretném gyorsan leírni, hogy egy Winnicott nevü pszichiáter nagyon sok okos dolgot írt erröl, és ö találta ki (a mi megnyugtatásunkra) az elég jó anya fogalmát. Vagyis nálunk jobban senki nem tudja, hogy mi kell a gyermekünknek, és számukra mi vagyunk az ANYÁK. Jó éjt mindenkinek!

Itt egy kép Ropiról, aki remélem, "elég jó anyának" gondol.

Kép
kissvirag

Virág! Hát erről van szó. Én nem ismerhetem más gyerekét, csak a sajátomat, az Õ igényeit és ennek megfelelően szeretném a maximumot nyújtani. Azért meg bocs mindenkitől és mindenkinek, ha az érzelmek elsodornak minket:-) Nem könnyű az anyalét és biztos, hogy az ember sokszor meghasonlik önmagával az évek során meg persze az sem mindegy, hogy otthonról mit hozunk magunkkal. De ez már egy másik gondolat, amit jó lenne egyszer megvitatni.

Nagyon jó a kép a kismókusról. Hagyja magát általában fotózni?
H
babamama

Hú,csajok!Ugye ezt befejeztük?Itt mindenki jó anya.Megteszünk ezekért a picurkákért mindent.Már én is próbáltam a Noémit éjszaka közénk venni,de nem tetszett neki.Kíváncsi voltam,hogy akkor is felébred-e ilyen sokszor.De még elaludni sem tudott ott.

Virág!

Nagyon édes a babád.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Lányok, lányok, Kriszti nem akart megbántani senkit, szerintem tök jó fej csaj:-) És itt Mindenki tök jó fej csaj és jó anya meg minden:-) Én néha nem érzem magam jó anyának, túl türelmetlen vagyok, de egyszer anyukám mondott valamit és nekem ennél soha nem kell több. Két hónapos volt Pipi és anyukám csak ennyit mondott: nagyon jó anya vagy. Soha nem felejtem el neki, számomra ez volt a legnagyobb elismerés amit valaha valaki is mondott nekem. Köszi anyu mégegyszer:-)

Virág, nagyon édes, gyönyörűséges a kis Ropinyek:-)))

nyúlanyó

TFIldikó: Hogy aludtatok?Kép
Viola újra ébred éjszaka, este 8kor eszik, majd 2-3 körül ébred megint eszik, aztán hajnal 5 körül megint. Lehet, hogy most van Nála egy növekedési ugrás? De hát hova nöl már? DagadékKépKép Biztos van már 6,5 kiló és már több, mint 60 cm! 74-es ruhákat hord!A 68-asokat nem birom alul bekapcsolniKép

Virág: Nem mondott hülyeséget ez a Winnicott. Mivel másképp úgy sem lehetne megfogalmazniKép
Én egyáltalán nem izgatom azon magam ki mit gondol.Kép Más se tegye!

Gigi: És milyen neveken gondolkoztok? Lehet tudni??Kép Megosztod velünkKép Ez a legjobb része a várandóságnak (sztem) a névválasztásKép

Hajni: Tegnap este küldtem mélt. Megkaptad?

Bea: Egyben még? Fejlemények?

Gira: Helyzetjelentés?Kép

Seri: Csilla hogy van?

Szép napot kívánok minden szegdi fórumozó tuti szuper anyukának és gyerekeiknekKép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő: ma 11-re megyek ctg-re, utána a kórházba a dokimhoz, utána elugorhatok esetleg a cuccokért, ha nektek jó....ez kb. fél 1 körül esedékes (előzetes számításaim szerint Kép )

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea: TúltárgyaltukKép Várunk. Bogi lehet nem lesz itthon, jön apája érte! PuszkaKép
Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Enikő, küldtem mailt!

Ildi, szerintem hamarosan elmúlnak ezek az éjszakázások csak tarts ki!

Anita, nekem is ilyet mondott anyukám és miután 2 gyereket majdnem egyedül felnevelt, ennél nagyobb elismerés már csak az lehet, ha majd a lányom is mondja:-))

Bea, gondolod, hogy még ma el fogsz jutni Enikőhöz??:-)))) És ha nem csak 2 részletben??:-))))))))))))))))

Szép napot mindenkinek!
H
babamama

Bea: Sok sikert! HÚ, most megint irigyellek. Közöltem is a párommal, hogy terhesség hiányom van.

Hajni: Nagyon szereti, ha fényképezik, csak mosolyogni nem akar senki kedvéért. Pedig már reggel úgy veszem ki az ágyból, hogy teli szájjal vigyorog.

Ma lesz az elsö alkalom, hogy este apa fogja egyedül fürdetni és altatni Dorkát. Hatra megyek egy elöadásra, kíváncsi vagyok, most is jól fog-e aludni.
Én most azon aggódom, hogy nagyon sokat alszik ez a kölök. Tegnap 17.45-kor tettem le aludni, és reggel 7.45-ig aludt (közte persze felkeltettem kétszer is enni) Szerintetek ez nem túl sok?
Kíváncsi voltam, hogy ezek után mennyit fog enni: 290 ml tejtöl szabadított meg pillanatok alatt.
kissvirag

Kriszti! Beszélni szivesen beszélek róla, csak ne mondj akkor olyanokat ha nem egyezik a véleményünk hogy a másik...
Sajna felváltva alszanak de ha Esztinek is kialakul az 1 alvás akkor majd megbeszéljük, ahogy igértem

Ildi! Én sem hagyom éjjel sirni, bár a család ezt sulykolja már hónapok óta, meg hogy miért szoptatom még mindig, elég már. Orsi is 2-3 óránként kel. De mindig megpróbálom hogy nem teszem egyböl cicire, hátha megnyugszik amugy is, de mindig felkelek hozzá.
Sirni tegnap délben hagytam csak, amikor szopi után se akart aludni, pedig álmos volt. De cumizni akart volna a cicin, ezt nem engedtem.

Virág! gyönyörü baba!! van albumotok?

Nektek megy a Photo Hall? mérges vagyok tulterhelt gondolom. Remélem sikerül azért felnyomni a képeket

Nekem lett volna segitségem, nem kértem. CSak a férjemtöl fogadtam el. Ugyanis házt. munkát nem kellett csinálnom, másban meg nem tudtak volna segiteni. AZ hogy miért alszik el folyton Orsi, miért nem szopizik amikor sriccel a tejcsi a szájába, meg folyik mellé, amit nagy nehezen megiszik miért hányja ki stb. Igy nem kivántam még kerülgessem itt a nagyikat pedig örömmel jöttek volna. Szoptatásban kellett segitség, irtam már Ágci segitett hogy ne adjam fel

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Te jó ég!!!Mi is 74-es ruhákat hordunk még.(Jó,már kezd kicsi lenni.)
Az éjszakáim továbbra is rémesek.Kiesik a cumi,és felsír.Ezt az éjjel 6-szor eljátszotta.

Hajni!

Kitartok...Már 10hónapja bírom.(Néha mosogatórongynak érzem magam.)Elfogadtam,hogy ő ilyen.Anyu is küzdött velem egy jó darabig.De én még rosszabb alvó voltam egy fokkal.

Ildi
tfildiko

Karmen: Nincs albumunk, ugyanis tök analfabéta vagyok ezekhez a dolgokhoz. Hol és hogy lehet csinálni?
kissvirag

Virág! babaneten van fotóalbum ott a legkönnyebb. https://www.babanet.hu/album/main.php

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok.én egy elég kezdő anyuka vagyok.8 hónapos kislányom megszenved a kakálással.az étrendjével nem igen lazul a széklete.a levolakon meg nem élhetünk sokáig.másnak is volt ilyen problémája?
kabaki

Kabaki: Magyarul: Kemény a széklete, nem tud kakilni. Ritkán kakil akkor is keményet...stb????
Mennyi gyümölcsöt adsz Neki?
A barack, a szilva pl székletlazító! Nemtom 8 hós gyereknek lehet-e adni szilvát, de sztem valami székletlazító bébiételt adhatsz neki! És a kamillatea is székletlazító! Több 5letem nincs! Nekünk szerencsére nem volt ilyen gondunk!

TFIldikó: Hosszú Viola felsöteste. Ezért kellenek már a 74-es ruhák badikKép

Hajni: Válaszoltam!!Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Kármen!

Nekem is mindenki azt mondogatja,hogy ők aztán nem kelnének fel ennyiszer.De nem igazán érdekel,hogy ki mit mond,én nem hagyom éjjel sírni.Nappal sírás nélkül is elalszik.
Hányszor szopik még az Orsi?Nem semmi,hogy még mindig cicizik.
Mi újság az evéssel nálatok?Mi csak csipegetünk...Már hozzászokhattam volna,hogy keveset eszik,de nem tudok...

Ildi
tfildiko

Cenikő:a kamilla teát még nem próbáltuk.kösz az ötletet.azon kivül már mindent.szegénynek már a végbele is be volt repedve.a doktornőnk meg azt sem tudta hogy miért csúnya a popsija.nem látott még biztos ilyet.gondolom szegeden más a helyzet.
kabaki

Sziasztok!

Én Flórával eljátszottam az aludj jól gyermekemet, nála bejött, egyébként azért kezdtem el, mert 10 hós korára 3-4x ébredt, szopizni. Én meg felkeltem és nem hoztam az ágyunkba. Nyilván jól kifáradtam. Persze később volt, hogy nálunk aludt hajnalban ha átjött. Bátornál már másképp csináltam, őt magunk mellé vettem, miután nem bírtam az éjszakánkénti 4-5x-i ébredést, így csak fordultunk egyet és rácuppant a cicire. Már ott tartunk, hogy egy héten talán 2-3x ébred éjjel. Bár őt is rászoktattam, hogy egyedül tudjon elaludni, de nem félórás ordítás árán. Sztem meg kell érnie a gyermeknek arra,hogy végigaludja az éjszakát. Az aludj jól gyermekem sem azt jelenti, hogy ordítani kell hagyni, csak megtanítani elaludni. Egyre nyúló időtartamok után mentem be, megsimiztem, visszatettem és megbeszéltük,hogy itt vagyok a másik szobában, de most meg kell tanulnia elaludni.

Egybként mindenki maga ismeri saját babáját, és az ő ritmusa szerint érzi, mit kell tenni. Egy pici, 2-3 hónapos babát nem szabad sírni hagyni,neki az anyukájára van szüksége, sajna ez a néhány hónap nem könnyű. Az első idők arra valók, hogy megismerjük a babánkat, senki nem születik úgy, hogy rögtön tudja mit akar a kisbabája. Sőt, hiába lesz valakinek 5 gyereke, mindegyik más és más, minden új gyerkőcöt meg kell ismerni, nem biztos, hogy az elsőnél bevált praktikák bejönnek a másodiknál is. Az én 3 éves Flórámmat is kell altatni, este nem hagyom a szobájában egyedül, addig fekszek mellette, míg el nem alszik. Sajna, gyorsan eltelik ez a néhány év, és visszasírjuk, hogy öleljenek meg vagy adjanak puszit.

Azért nagy kár, hogy ilyen dolgokon megsértődtök. Sztem Kriszti nem írt semmi olyat, hogy valaki rossz anya, ha nem veszik az ágyába a gyerekét. Csak annyit írt, hogy szívtelenség egy pici babát sírni hagyni.

Karmen:Nekem sem jön be a photohall. Kép

Gabi
inecsg

TFIldi: Sztem! Kép
Azért mondják, hogy hagyd éjjel sírni, mert állandóan ki vagy készülve az éjszakázásoktól. Ha nem fogadod meg a tanácsot, akkor ne panaszkodjKép! Mindenki azt tanácsolja ami Neki bevált. Nem rossz szándékkal mondják, hogy hagyd sírni! El sem tudom mondani mennyivel könnyebb az életem, mennyivel kipihentebb vagyok(=nem vagyok ideges Bogival), amióta külön egyedül alszik!
Próbáld ki, hogy ha sír, csak beszélsz hozzá, de nem mész oda!Jó esetben visszaalszik, de IDÖ és kurva nagy türelem kell hozzá!!!! Maradj az ágyban, mondjad Neki, hogy itt van anya, éjszaka van,ilyenkor aludni kell, feküdj vissza kicsim és aludjál...stbstb. Nálunk ez bevált. Abbahagyta a sírást és visszaludt! No nem elsöre Kép De nem ordított magatehetlenül órákon át! Szipogott még 5 percig és kész!
Ez sem 1 éjszakás folyamat és erö kell hozzá. De jóval humánusabb, mint ha hagyod sírni!Magaddal szemben meg azért humánusabb, mert tudsz pihenni. Ha kialvatlan vagy, ideges vagy, ingerült és a gyereken vezeted le, mert Vele vagy egész nap (nem szándékosan, persze)Ezért IS nagyon fontos, hogy a gyerek megtanuljon aludni!

Apát költöztesd ki addig a másik szobába, mert ez egy hangos folyamatKép
Csak TE tudsz segíteni magadon! Ha itt panaszkodsz, hogy ki vagy készülve, de nem teszel semmit annak érdekében, hogy ezt megváltoztasd, akkor mi innen és senki más sem tud segíteni! Egy ekkora gyereknek, mint most Noémi, már rég át kell aludnia az éjszakát, egyedül!
Ez csak az én szuverén véleményem! ÉN így csinálnám! Még nem késö! Sztem idöben vagy! Eröt hozzá!+++++++++++
Nem kell megfogadni, csak nagyon nagyon sajnálom, hogy ennyire kivagyKépKép

Vagy még egy ötlet! Cumival alszik el? Mi lenne ha miután elaludt (és mélyen alszik) szépen kivennéd a cumit a szájából? Mert lehet, hogy arra ébred mindig fel, hogy kiesik a cumi! Hátha, hogy ha Te kiveszed, akkor nem esik ki és nem ijed meg ez miatt! Egy próbát megér! lehet hülyeségKép Enyim kölök nem voltak cumistákKép Bogi az ujját szopja, az meg ha kiesik visszadugjaKép De már nem szopja éjjel csak altatáskorKép
Enikö

ceniko
Szeged

Kabaki:Székletlazítónak ajánlanám: két aszaltszilvát beáztatsz este, reggel a levét megitatod a babussal. Vagy egy kis Glycerines kúp, persze nem állandó használtara. Tápit eszik a babád? Kap Sinlac-ot? Elég folyadékot iszik?

Gabi
inecsg

Enikő!

A cumi a hibás...Ha kiesik,egy idő után felébred.Nem egyszerre,de nem sokáig van el nélküle.Ha bedugom a szájába,alszik tovább.Csak az alváshoz kell,máskor nincs a szájában.Erről kellene leszoktatni valahogy...Nem kell ringatnom már éjjel,erről leszoktunk.
Olyan sokat panaszkodom???Bocs...nem fogok.Megpróbálom,hogy kiveszem a szájából,ha elalszik.

Ildi
tfildiko

Gabi3: Ezt szépen leírtad! Kép
Én nem sértödtem meg. Nem szokásom!Kép De igaz ami igaz szarul esett amit írt! Olvass vissza, ezt nem lehet másképp értelmezni. De mindegy ezen nem probléémázom. ÉN csípem Krisztát. Eddig is sokszor volt, hogy más volt a véleményünk, de ö is elfogadta az enyémet én is az övétKépKép Most is biztosan elfogadja, csak nagyon rosszul fogalmazottKépKépKép

Kabaki:Esetleg ha adnál neki Paraffinolajat? Az nem székletlazító, hanem "csúszósabbá teszi a dolgokat"! Sokkal könnyebben kikakilja! Én terhesség alatt ittam, ha ilyen gondjaim voltakKép

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő, válasz ment, de sajna Gabi a fentiekben pontosan azt írta le, amit én neked a levélben:-)

Képzeljétek, a lányom január 25 óta pontosan 5 centit nőtt!! Szerintetek nem sok ez egy kicsit 2 éves korban? Úgy emlékszem, valaki mondta, hogy ilyenkor lelassul a növekedés.
H
babamama

Hanjni: Jól megelőztelek! Kép
Sztem teljesen normális, a súlynövekedés lassul, de a hossz felgyorsul. Flóra is rengeteget nőtt. Eddig alig kellett újruhákat venni neki, de most minden évszakban új kell, sőt még két hónap alatt is nacit kell váltani.

Gabi
inecsg

MÉGECCER:

<font color="ff0000">Nem kell megsértődni senkinek. Enikő is megmondta, a fórum azért van, hogy elmondjuk a véleményünket. Ha ez valakinek nem tecc, hagyja figyelmen kívűl, vagy lehet vitázni - ami itt is folyik hetek óta. Nem sértegetésből és nem személyeskedésből írtam.
Általánosságokban beszéltem, konkrét személy nem áll a dolog mögött - bármilyen furcsa is.

Mindannyian a legjobbat akarjuk a gyermekeinknek, hiszen ezért akartuk Õket, ezért lettek Õk.
Más és más az értékrendünk, hogy mi fér bele, nos... Ezekből vannak a viták. Az én értékrendenbe nem fér bele, hgy sírni hagyjam AZ ALIG PÁR HETES csecsemőmet. Másnak ez még mehet, nekem nem. Hozzáteszem, amit kiemeltem: PÁR HETES.
Nem ítélkezem és nem török pálcát senki nevelési módszere felett (nincs is jogom hozzá).
Az utolsó mondat azonban durván kijött, valóban nem így akartam. Ezért is írtam, hogy ne reagáljátok le (ki akartam törölni, de Virág már írt rá).</font>

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Ildi drága, én sem aludtam végig még az éjszakát, pedig Pipi elmúlt két éves. Nem panaszkodsz sokat, én megértelek! Tuti a cumi a hibás, Enikőnek igaza van, vedd ki a szájából, ha elalszik! Én is azt tettem, amíg elaludt sokszor kellett neki, de én kikaptam mindig a szájából. Lehet éjszaka ráfekszik és megnyomja az arcát, vagy nem tudom lehet hülyeség, de én mindig erre gondoltam:-)))Különben Pipi is úgy alszik el, ahogy Gabi Flója, én is mellette fekszem míg el nem alszik. Legalább pihenek egy kicsit és elmélkedem, mit fogok írni a babanetre:-)))

Hajni, szerintem nem sok, én meg úgy tudtam tavasszal nőnek legtöbbet. Pipit uccsóra április elején mértük, előtte januárban és 3 és fél centit nőtt. Ma majdnem megmértem csak nem akarta:-) De a hír: belepisilt bilifogba, azaz a bilibe:-)Igaz fél óra kellett és egyszer rá is unt, mondta: elég volt a pisilésből!(majdnem betojtam a röhögéstől), de aztán sikerült. kiöntöttük a klotyómanóba, aki megitta, megtörölte nuncert és lehúzta a wc-t. Bocs a részletezésért, de úgy örültem neki:-)))

nyúlanyó

Anita,
de ügyes Pipi! Most úgy van előttem a kép, hogy a játszón motorozás közben sikított, annyira élvezte Kép.
Egy ismerősöm fia nem akart a vécébe kakilni, mondván, az az övé (a kaki) és akkor most mi lesz vele (a kakival). Ekkor furfangosan azt mondta a csajszi, hogy azért kell lehúzni, mert megy a többi kakival játszani Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Anita!

Ki fogom venni a szájából,kíváncsi vagyok.Csak sikerüljön...Nem fogok panaszkodni soha...
Gratulálok a bilibe pisiléshez!Ügyes a Pipi!

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: