Sziasztok,
nagyon régen nem írtam már ide, néha szoktam olvasgatni, de többre nemigen futja. Most kérdésem van, elsősorban azokhoz, akik oviügyben otthon vannak. A leányom idén december végén lesz három éves. Az - előreláthatólag - öcskös május végén-június elején érkezik. Ezért és egy csomó más mindenért a kislányomat idén még nem akarom oviba adni, majd csak jövőre (többek között még messze nem szobatiszta, és egyedül enni bár tud, de nagyon ritkán és csak bizonyos korlátozott ideig hajlandó, akárcsak magától megülni evés közben). Szóval erre még ráérünk, annál is inkább, mert a kistesóval úgyis itthon leszek, ha minden jól megy, tgyáson majd gyeden, a többit majd meglátjuk.
Viszont most két rémhírt (nekem azt) hallottam, és kíváncsi vagyok, mennyi bennük az igazság.
1. Ha idén betölti a kölök a hármat, be kell íratni/előjegyeztetni óvodába még az idei beíratkozáskor, ha nem is kezdi el ebben az évben, csak jövőre. Állítólag mert rengeteg a gyerek, és hogy biztosan legyen helye. (Kérdem én, mi értelme idén előjegyeztetni, amikor még másfél év múlva lesz csak a dolog aktuális? Addig még nekem is, meg az ovinak is a fejére eshet egy tégla

)
2. Gyesen/gyeden lévő anyuka gyerekét - ha másik gyerekkel is van ez - csak délig veszik be oviba.
Természetesen az egyiket egyvalaki mondta, a másikat másvalaki, és egymás infóiról nem tudnak, mi több, nem is tartják valószínűnek azokat. Itt igazodjon ki az ember lánya. Jelzem, én úgy gondoltam, ráérünk idén és jövő év elején körülnézni jó alaposan, aztán majd jövő tavasszal íratkozunk, addig, ha nagyon kell valahová menni, akkor bölcsi (tudom, az még nehezebb), vagy más megoldást keresünk. Ha viszont ezek a hírek igazak, akkor 1. nagyon gyorsan, még a jövő héten körbe kell fussam a várost, a hét hónapos hasammal meg a kétévessel, az influjárvány kellős közepén, még messze nem felkészülten a témában; 2. ha igaz ez a csak délig dolog, akkor bizony nem is választhatunk távoli ovit, mert Apa nem tud érte menni.
Lécci írjatok valami biztatót

Egyébként hozzánk legközelebb a Vadász utcai ovi van, szóba jöhet még a Gyárvárosi, távolság szempontjából esetleg még a Bártfa utcai vagy a Dugonics utcai (de ez utóbbi kettőre nem gondolok első körben). Bölcsi ről meg nem is tudok, egészen a 48-as térig...
Előre is kösz,
Kriszi