A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Na, lányok, úgy néz ki, maradunk Pesten. Már hetek óta próbálom átnézni a lehetőségeket a lakáseladással-vétellel kapcsolatban és tök jól ki is találtam, csak az a bibi, hogy kb. 2,5 milliót buknánk rajta, ezt meg nem engedhetjük meg magunknak. Úgyhogy jelen állás szerint maradunk, Pipike ősszel megy bölcsibe, én meg vissza dolgozni (már ha a védettségi idő után nem rúgnak ki). És talán a fősuli is összejön...
Majd legfeljebb nyáron megyünk sokat Szoboszlóra nyaralni...

Nem tudom, sírjak vagy nevessek. Mindkettőnek meglett volna előnye/hátánya, viszont lutri mindkettő (itt vajon maradhatok-e a munkahelyemen, ott összejött volna vmi jó kis munka, esetleg vállalkozás).
Megpróbálom optimistán felfogni a dolgot és olyanokra gondolni, hogy a legtöbb barátunk itt van, nem kell újra költözködni (én ált. 2 évente cuccolokKép), megint dolgozhatok (remélem), a szülők nem fognak beleszólni az életünkbe, mehetek a havi babás talikraKép.
A rosszakra meg nem is gondolok (Pipike bölcsibe megy).

Mindesetre küldtem egy emailt a főnökasszonynak (mindig nagyon jól kijöttünk), hogy amennyire tud, bíztasson, hogy nem kapok utilaput egy hónap után... Persze, nem csak rajta múlik, de ő mégiscsak közelebb van a tűzhöz.

Hát ez van... Nálunk mindig zajlik az élet. Fellángolások, világmegváltó ötletek, aztán vissza, ahol voltunkKép.

Puszi!
Vendég

Egy látszólag hülye kérdés: a ti babáitok nem vakarják sokat a nózijukat? Dávidnak elég sokat viszket az orra. Ez normális?

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Nehogy ezen aggódj Kép Bálint akkor vakarja, ha anya hosszú haja csikizi Kép

Csajok, csak egy kép erejéig jöttem.

Látszik, hogy Bálintnak vashiánya van, a súlyzómat nyammogja.

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

ViolaKép
Hurrá!!KépKép
Akkor most mindent bele, szabaduljatok meg gyorsan a mostani kérótól és a hozzátartozó összes bolond szomszédtól!Kép
Továbbra is drukkolok Nektek!Kép

ReditkeKép
Bálintod jobban van?

CeditKép
Macskás sztoriKépKépKép
Velünk itthon rendszeresen előfordul, hogy Zénónak (kutyi), valamint Rumlinak és Kupinak (macsik) ugyanúgy cuppogunk meg nyünyögünk, mint Esztinek.Kép Aztán mikor leesik a tantusz, jókat rötyögünk magunkonKép

LauKép
Egérke megvan?
Fotót várjuk a mosolygó Ákosról!KépKép

LivKép
Eszti is sokat dörgöli az orrát, én már észre sem veszem. Nekem sokan mondták és olvastam is, hogy ez gyakrabban előfordulhat pl. fogzáskor (bár már mindent a fogacskákra fogunkKép). Meg azt is tudom, hogy a babák érzékenyebbek pl. a sima háziporra, amit mi észre sem veszünk (csak nagy mennyiségben).

Nekem is lenne egy kérdésem. Illetve kettő: Eszti gyakran csinálja, hogy hanyatt fekve behúzogatja a hasát, a másik, hogy szintén gyakran előfordul vele, hogy rángatja a fejét pár másodpercig. Ezek szokványos dolgok? Ti tapasztaltatok hasonlót? A fejrángatásra nekem azt mondták, hogy fájhat a foga, vagy a füle, stb-stb. Csak néha olyan ijesztő.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
A tali ota nem igen irtam. Gondoltam, hogy a babara figyelve nem igen lesz idom ismerkedni, de jo volt latni a sok boldog anyukat. Amin nagyon meglepodtem, hogy Miki rettentoen jol erezte magat, felszabadultan, pedig idegen helyen altalaban nagyon visszafogott. A fix tali otlete zsenialis!

Sajnos mostanaban kevesbe vagyok kiegyensulyozott. (a ferjem mostmar feleve, hogy munkat keres, pedig az ember azt hinne, hogy egy tapasztalt informatikus hamar elkel)
A gyerek miatt meg mindig nem alszom 3 oranal tobbet egyhuzamban. Mar arra is gondoltam, hogy fozok neki valami altato kutyulekotKép Persze ez csak vicc, de mar nagyon kikeszultem a nemalvastol. Sajnos a fogakkal nagyon megkuzd, ejjel orankent felsir, rag mindent es folyik a nyala. Maszni meg mindig nem tud szabalyosan, akik voltak a talin, talan emlekeznek ra, hogy eleg erdekes technikaval kuszikKép raadasul megprobal mindenhol felallni es az lesz belole, hogy hanyatt vagodik ha nem kapom fel.
Bocsi de mostmar nagyon kivagyok, szeretnem ha ataludna az ejszakat a gyerek. Tegnap elott mar olyan faradt voltam, hogy elaludtam szopi kozben, ami ugyen nem baj, de a gyerek mar maszik. Igy a foldon szoptatom, vagyis a jatszoszonyegen. Reggel 5kor keltett a ferjem, hogy fekszem a szoba kozepen meztelenul a fiam meg halozsakostul elkuszott az ajtoig es azon dorombolt egy jo darabig.Kép

Amiota szep ido van es kinn voltunk, a gyerek egyfolytaba pruszkol es folyik az orra. Ez allergia, vagy termeszetes? Feladom a szoptatast, ha hiaba kuzdottem eddigKép

Mindenkinek szep napot es remelem adtok valami tanacsot:
csengo
Vendég

Szia Csengo Kép

Sajnálom, hogy így el vagy keseredve, megpróbáltam magam a helyzetedbe képzelni: hát én is ell lennék. Kép
Miki mindíg ilyen sokszor kelt éjszaka vagy később változott meg? A fogzásra próbáltad a Dentinox gélt? Bár olvastam róla, hogy van benne lidocain, én úgy voltam vele, hogy biztos nem tartalmaz annyit, ami a babának ártana. Megbízható a ˝gyógyszerészünk˝, ő is ajánlotta. Nem mondom, hogy csodaszer, de segít.
A szopit miér akarod feladni? Ha azért, mert taknyos néha, szerintem ne tedd, az anyatejes babák is megbetegedhetnek, csak állítólag kevesebbszer. Vagy azért, mert már régóta kűzdelem az egész?
Sajnos tanácsot nem tudok alvás ügyben adni, nem akarok okoskodni 1 egész gyerekkel a tarsolyomban, csak drukkolni, hogy beköltözzön hozzátok az álommanó!
kyrandia

sziasztokKép

Egérkét már láttam, de még nem tudtam megfogni, úgy elrohantKép Eltologattam már mindent a nagyszobában, férjem közölte, hogy ő viszont nem hajlandó hozzányúlniKép

Képet csináltam Ákosról, csak nem sikerült túl mosolygósra, inkább kicsit vicsorítKép
Kép

BeatrixKép Szerintem a sok szállingózó szösztől tüsszög annyit Miki, Bazsinak is kb. egyhete van ez a tüsszögése. Tiszta szénanáhtás az összes pasimKép

AnitaKép fejrángatásra sajnos nincs tippem, lehet tényleg, hogy a füle, de a doki biztos meg tudná mondani. Kérdezted már?
HasbehuzogatásKép Igazi nő!!Kép

AndiKép Tényleg vegyes érzések lehetnek benned, remélem, hogy rendben lesz minden a munkahelyeddel! Tényleg nagyon fontos mostanában, hogy biztos melóhelye legyen valakinek.

Tudom, hogy volt már róla szó, csak nem tudom, mikor, de ha jól tudom, valamelyikőtök használ bébikompot a babánál. Mik a tapasztalatok? MErt úgy néz ki, hogy elveimmel ellentétben Bazsinak fogok venni úgy néz ki.

A csábításKép
Kép

Lau
lau

A program-ajánló topicban leltem erre, szerintem a megboldogult úttörő-honvédelmi táborok is
lazábbak voltak Kép

- Egy spirituális gondolkozó szerint csak az igaz, amit leírunk a magunk számára. Hozzunk tehát magunkkal minimum két vastag jegyzettömböt. Egyet jegyzetelés és egyet naplóírás céljából.
- Ne zavarjuk az előadásokat hangos, vagy suttogott egymás közti beszélgetésekkel, vagy közbe vetett kérdésekkel. Az előadók előadásokon kívül válaszolnak, de csakis kimondottan személyes vonatkozású, konkrét kérdésekre. Személytelen (absztrakt) és általános (filozofikus, okoskodó) kérdésekre nem. A leghasznosabb világosan értelmezhető (tisztán lerajzolt, vagy nyomtatott) asztrogrammal a kézben kérdezni.
- Házi kedvenceket (Kutyákat, macskákat, papagájokat, stb.) kérjük otthon hagyni és minden zaj- és zavarkeltő, figyelemelterelő, mások nyugalmát zavaró eszközöket (rádiót, riasztó csipogót, kávéőrlőt, kézi telefont, stb.) a táboron kívül használni.
- A mindenki számára hozzáférhető, erősítő gyakorlatokat tartalmazó reggeli tornán ajánlatos mindenkinek részt venni - a leg elesettebbektől is elvárjuk a jelenlétet.
- Szeszes italokat lehetőleg ne hozzunk és ne fogyasszunk a táborban. Ha netalán itallal szeretne kedveskedni valamely, a tónál nyaraló ismerősünk - barátunk és ezt nem tudjuk finoman elhárítani, az ital fogyasztását a táboron kívül tegyük meg.

Persze akit érint a dolog, nem megbántani akartam, csak nekem furcsa egy ilyen stílusú kikapcsolódás.
kyrandia

Sziasztok!

Cedit!
Nekünk kész tündér hadsereg kell. Remélem minden tündérke hozzánk jön. Kép
Köszi a 3 tündért. A játszótündér 2 szárny már ide ért. Kép
Sajnos az alvó és az evő tündér eltévedt. Az alvótündér helyett lett egy kis gonoszmanónk, mert éjszaka 3-szor keltünk, és ráadásnak 5 körül alig akart visszaaludni. Kép
Szerencsére legalább tejcsi ügyben nincs gondom már.
Így eszik meggyet. Több jut az arcára mint a pociba. Kép Kép
Kép

Csirkesz!
Viki szerint mi sem takarítunk jól. Kép
Kép
Szerinte itt még fel kellett törölni a parkettát, magával sé a nyuszival is. Kép

Megyek, mert megint nyüszis a manó, sajna nem tudta magát kialudni, egyszer a telefon, majd a postás bácsi ébresztett fel. Kép

Lányok! Van akinek a babája dobog, mint egy paci? Szeretném leszoktatni Vikit róla, mert akkorákat dübög, hogy félek, később tönkre teszi vele a sarkát,és a lábfejét. De ötletem sincs, hogy mit kezdjek ezzel a szokásával. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Anita Kép
hasbehúzást Bálint is rendszeresen csinálja, sőt ha pucér, akkor tépi is a hasát.
Fejrángatásra nincs ötletem.

Csengő Kép
Alvás illetve nem alvás. Tanácsot sajnos nem tudok mondani, mert akkor mi is aludnánk már végre éjszaka.
Az én 8 és fél hónapos babám még mindig 2,5-3 óránként kel éjszaka, bármit próbáltam. Ráadásul most 3 napja, hogy beteg írd és mondd FÉL óránként vagyunk fenn.
Szóval tanácsom nincs, de rettentően együttérzek veled, mert nekem is olyannyira lecsökkent már a "vágylistám", hogy csak az az egy szerepel rajta: Egyszer többet aludni egyhuzamban mint 3 óra.
Ráadásul Bálint külön szobában alszik és én nem tudok fekve szoptatni, így kész tortúra ez a szopiztatás. Az meg, hogy rendszeresen elalszom közben ülve, gyerek az ölemben, nyakam féligmeddig kitörve, már sajnos mindennnapos dolog.

Lau Kép Nagyon csábosak a fiúk Kép

Kyr Kép én mennék, hol is van ez a klassz kis kikapcsolódás? Kép Kép

Sajnos Bálint nincs jobban, pedig a tegnapi pozitív orvosi hozzáállás miatt, bíztam a csodában és azt hittem ma már pikk-pakk helyrejövünk.
Nagyon náthás és rettentő csúnyán köhög. Védőnéni most hívott más ügyben, meghallotta hogy köhög és mondta, ha holnapra sem múlik, mindenképp vigyem vissza holnap, nehogy nekiinduljunk így a hétvégének. Ráadásul most vettem észre, hogy az egész kis arca és a nyaka is tiszta piros kiütésszerű. Nem tudom mi a fene van.
Na nem panaszkodom. Lesz ez még így se!
Sziasztok, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

MosziKép
édes a nőcid Kép azt hiszem túlontúl sok tündérre lenne szükség, hogy mindenkinek jusson, de hozzánk az alvó sose fog ideérni, mert túl messze lakunk Kép

vicces, hogy te panaszkodva mondod, hogy 3x kelt, én meg boldog vagyok, ha néha van olyan éjszakánk hogy csak 3x kel.

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

Nem alvós anyukákKép, nincs kedvetek kipróbálni a felkelésről leszoktatást? A gyerekdoki ismerősöm szerint ebben a korban a gyerekek már nem éhesek éjszaka, és van rajtuk annyi tartalék, hogy simán at kellene tudniuk aludni az éjszakát. Most kezdikészrevenni, hogy az "ANYA" egy tőlük független, különálló egység, ami nincs feltétlenül hozzájuk nőve, de igyekeznek odanöveszteniKép Azért kelnek fel sokszor, mert mondjuk egy fordulásnál kicsit éberebb lesz, vágyik a mama finom meleg bőrére, stb. Persze kegyetlenül hangzik, de nálunk bejött. Egy éjszakát feláldoztunk, és azóta csak egyszer van kelés kb fél öt - öt körül, és alvás tovább reggel fél 8 - 8ig.
A szakirodalomban persze találni olyat, ami rögtön megcáfolja a leszoktatást, és szülői perverziónak tartja. Én csak azt tudom mondani, hogy nálunk bejött, és mióta mi leszoktattuk, én is sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, tejcsi is megmaradt, Boti is jól van, tehát nem károsodott senki.
Persze ez csak egy tipp, de Ti várjátok az álommanótKépKépKép

MosziKép
Akkor nektek is legalább olyan alapos a szösz-keresőtök, mint nekünkKépKép Boti is verdesi a sarkát, de terror-horror mutterként hagyom. Ha igazán fájna neki, nem csinálná. Eddig konkrétan egyszer láttam, hogy megakadtak a szemei egy ilyen keményebb odarúgás után, de aztán folytatta.

KyrKép
Megdöbbentő, hogy ilyet valaki komolyan meghirdetKép Mondjuk ha nem így hirdetnék, nagy pofára esés lenne a helyszínenKépKép Én tutira pakolnék, és jönnék haza. Hogy egy pohár bort ne lehessen meginni... pedig nem vagyok alkeszKép

LauKép
Ákos aranyos is foghíjasan is.Kép A babakomp miért elveiddel ellentétes? Nem hiszem, hogy "bűnt" követnél el azzal, ha veszel egyet. (azért a boltban próbáld ki, hogy Bazsi szeret-e benne lenniKépKép)

ReditkeKép
Nem lehet, hogy a kiütések a láztól vannak? Vagy lázas, többet izzad, és egy kicsit kipállik a gödröcskékben a bőre. VashiányKépKép Csodállak, hogy ilyen tempó, és kevés alvás mellett még van energiád súlyzózni. Én a hátfájásom miatt felmentettem magam minden önsanyargatás alólKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Reditke!
Minden viszonyítás kérdése. Nálunk sokáig csak a 3-körüli kelés volt. Ehhez képest nekünk ez visszaesés. Kép
Ti hányszor keltek?
Hogy tudod magad kipihenni?

Csirkesz!
Mi a leszoktatás titka? Viki már rég külön ágyban alszik, így tényleg csak szopinál érzi anyát. Éjszaka most csak 1-szer evett rendesen, az első két kelés csak megnyugtatás miatt kellett. Kép
Én is abban bízom, hogy ha fájna nem verdesné sarkát, de kicsit félek tőle, hogy később (akár 10 év múlva) ez hátrányként jelentkezhet akár. Már csak azért is, mert én izületes vagyok, front érzékeny. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Reditke Kép, talán emlékszel, a múlt héten írtam, hogy Dávidon kiütések jelennek meg a fürdés utáni kenőcstől és a folsavtól is, holott egyik sem új dolog a számára. Erre azt mondta nekem a gyerekorvos, hogy egy kis nátha is képes felborítani egy baba immunrendszerét, hogy addig megszokott dolgokra (kaja, kenőcs, bármi) kiütésekkel reagál.

Vas: a nagymamám mesélte - először én sem akartam elhinni, pedig igaz -, hogy amikor apukám baba volt (majdnem 50 évvel ezelőtt), akkor a vashiányos babáknak tudjátok, hogyan adtak vasat? A gyerekorvos azt javasolta az anyukáknak (nem vicc!), hogy az almát tűzdeljék tele szögekkel (!), majd később szedjék ki a szögeket, és az almát etessék meg a babával. Döbbenet, nem?
Ezt csak azért írtam le, mert teljesen elképedtem, hogy amin ma poénkodik az ember, az régen nem is vicc volt. Mindenesetre hihetetlen szerintem.

Dávid mostanában egyfolytában kacag meg halandzsázik, annyira édes, megzabálom. Kép Nagyon-nagyon jófej. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Lányok, csak gyors leszek.

köszi a kiütéses válaszokat, nekem is úgy tűnik mint a meleg kiütés és azt is simán elképzelhetőnek tartom, amit Liv írt, illetve miért ne jöhetne ki is, ha gyulladás van a szervezetében.

Csirkesz Kép
sajnos nekem közvetlen környezetemben vannak komoly alvásról leszoktatós ellenpéldák. Egyik barátosnémék 14 éjszakát áldoztak fel és utána is kelt a gyerek éjszakánként 4x és aztán egyik pillanatról a másikra 11 hónapos korában elkezdte átaludni az éjszakát.

Én sajnos már lekéstem erről a leszoktatásról, ugyanis Bálint nemcsak sír, hanem feláll az ágyban és úgy kiabáll, ha kell 3 órán keresztül.majd a következő babánál ügyesebbek leszünk, ezt meg valahogy kibírom.

Moszi Kép a betegséget nem számítva a menet általában a következő.
Szopi 8-kor és elalvás.
Keléd: 9.30, 11, 2, fél 5, vagy 6 vagy fél 7.
De néha változik.
Ja, és minden alkalommal, ha nem adok neki rögtön cicit tépi a pizsimet és addig ordít, amíg nem kapja mag.

Na ennyi most. puszi és nyugodalmas éjszakát!

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép

Nem akartam ám én itt okoskodniKép Én is csak "kényszerből" hagytam anno rábeszélni magam, mert beteg is voltam, meg fáradt is, és apa bevállalta a síráshoz felkelést azon az éjszakán. Pontosabban többre számítottunk, de hatalmas mázlink volt. Egyébként biztos így van, babától is függ a dolog.

MosziKép
Hogy van-e titka a leszoktatásnak? Az elhatározás (amint írtam fent, nálunk is egy kicsit kényszer volt - apa javaslatára). De mint Reditke is írta, garancia nincs arra, hogy sikerrel járjon az emberKép Próba cseresznye, nagyot nem bukhat az ember, max még pár éjszakával kevesebbet alszik. Nálunk Boti a kezdetektől külön ágyban aludt, de gondolom amikor megébredt egy kicsit, vágyott az anyájára, felsírt, én meg már ott is voltam. A leszoktatáskor ő is visszaeső volt, mert 3 hónapos korától este 10-től aludt reggel 6-7-ig. Aztán elkezdte ezeket az éjszakai keléseket, és este 8, 11, 2, 5 újra a kajálásé lett. Mindig evett is rendesen. Ezért egy kicsit tartottam attól, hogy majd elapad egy kicsit a tej, de mondom, Boti sem fogyott le, tejcsi is megmaradt, és tényleg szerencsénk volt, hogy 1 éjszaka után sikerrel jártunk.

LivKép
Én gyerekkoromban kipróbáltam ezt a vasszöges almát, de arra nem emlékszem már, hogy milyen volt az íze. Gondolom ha rossz lett volna, emlékeznék rá.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok,
Reditke, mintha a mi éjszakánkat írtad volna le! Kornél mostanában ugyan fél9-től 11-ig alszik, és utána csak 4-kor van szopi, de kettő között 1-2x tuti felkel, plusz mióta korán világosodik a kis édesnek 5-kor van reggel. ha nem megye be, akkor ordít, és feláll.

Állós babásokKép Kornél minden felállásnál keservesen panazkodik, aztán sír. mondjuk nem nagyon értem akkor miért nem ül inkábbKépNálatok volt ilyen?

MosziKép Mi hagytuk ordítani Kornélt, de max mi nem aludtunk, mert fél óránként hívott a szokásos időpontja után, aztán sűrítetteKép

Ma reggel ráatam a legnehezebb hálózsákot, hogy ne tudjon felállni. Na, az fél óráig(!!!!!) tartot, aztán abban is állt.

Én részemről hulla vagyok, és csak aludni szeretnék. Álmomban a 7-es buszon hagytam a gyereket, miközben a cuccait vittem magammal. Úgy rohantam vissza érteKép Na hja, Freud....

CsirkeszKép Nálunk is bevállalja az apja a keléseket( álatlában a fele az övé), de én is felébredek, ha sír a babaKép Ahogy fáradk, a visszaalvás is nehezebb. Néha legsívesebben lekötöznémKép de így csak titeket boldogítalakKép a sirámaimmal.

Reditke, hogy van Bálint?

Üdv;
Vera

hvera

HaliKép

Alvás: szerintem gyereke válogatja. Gergőm 3 hónaposan már átaludta az éjszakát és később is csak a foga miatt sírt fel időnként, mindig is jó alvó volt. Gellértke még mindig nem alussza át, a hajnalin kívúl is szopizik 1-2 alkalommal. Pedig ugyanúgy csinálok mindent. Mondjuk mi fekve szopizunk, gyakran be is alszunk, szóval így nem annyira fárasztó.
Az érdi topikon van egy anyuka, aki elvitte alváslaboratoriumba a gyerkőcöt, mert nagyon gyakran kelt éjszaka. Az aludj jól gyermekem módszert javasolták, több, mint egy hétig tartott a dolog, első éjjel egy órát ordított a baba, de azóta jól alszik.
Mi most maradunk ennél az 1-2 szopinál, mert annyira nem fárasztó.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ma sem volt nyugodalms éjszakánk, bármennyire is azt kívántam mindenkinek.

Csirkesz Kép nem is vettem okoskodásnak.

Sajnos nálunk apa nem vállalja be a keléseket, mert 1x próbáltuk és éjszaka csak az anya jó neki, de az is csak akkor ha van cicije Kép

Vera Kép
A babák nagy része először nem tud leülni állásból, meg kell tanulnia. Nekem ezt a gyógytornász mondta. Ez nem ritka dolog. Nálunk is 2-3 hét eltelt, mire rájött, hogyan lehet leülni, addig csak panaszkodott végkimerülésig, ha nem segítettem neki.
Néha még most sem jut eszébe, hogyan is kell Kép
Freud Kép Kép Kép
Köszi a kérdést. Már nem olyan taknyos a bébi, tegnap volt a csúcsnap. még csúnyán köhög, de hallom, hogy szakad, láza kopp-kopp nincs és a kedve is jó. Bízom a javulásban nagyon.

Judy Kép nem tudod ez a módszer, már álló és kemény akarattal rendelkező babákra is vonatkozik?
Mert az a baj, hogy ahogy feláll, nagyon felébred és onnét nem alszik vissza inkább elpusztul végkimerülésben Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke
Én nem próbáltam ki ezt a módszert. Azt hiszem az a lényege, hogy időközönként be kell hozzá menni, megnyugtatni, lefektetni, majd határozottan kijönni a szobából. Mindezt egyre hosszabb időközönként, tehát, 3-5, majd 7 perc múlva, és így lassan rájön, hogy anya nem fogja kivenni, aludni kell.
Azt hiszem van egy ilyen topik. Nekem megvan a könyv, ha kell kölcsön tudom adni. Nekem nem volt szívem kipróbálni, bár nem is volt rá szükség.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Május 11-én indul egy 6 alkalomra szóló "Kreatív baba" tanfolyam a Király utcában. 12ezer Ft az ára, de ha többen megyünk egy társaságból, akkor -1000 Ft.
Itt lehet megnézni a részleteket:
http://www.szules.info/kreativbaba/KBTematika_klub.htm

Én szeretnék menni, nincs valakinek kedve velünk tartani?
Üdv,
Andi
Vendég

SziasztokKép

Alvással nálunk is ugyanaz a helyzet, mint Jutiéknál. Ákos kb. 3 hónaposan aludta át az éjszakát, őt is mindig megszoptattam, amikor igényelte, mégis egyre később kelt fel, egyszercsak már reggel lett az első felkelésKép Most ugyanúgy csinálom, mint régen, és Bazsi még mindig felkel...Most éjjel furcsa volt, mert 1-kor kelt, akkor szopizott egy keveset, aztán felébresztett 4-kor, 5-kor, de pár korty tea után aludt tovább. Aztán 6-kor felkelt Ákos mocorgására.
Tegnap lejjebb raktuk az ágy fekvőfelületét, mert mindkét kezét az ágy szélére tette és felhúzta magátKép Egy ismerősnek a kislánya így esett ki, hogy egyik napról a másikra felállt az ágyban, és fejjel előre kipottyantKép

Tegnap délután az egeret is befogtuk....ne tudjátok meg!!!Kép Kb. 3,5 órába telt, felforgattuk az egész nappalit, de se a férjem, se én nem voltunk olyan gyorsak, hogy elkapjuk. Aztán Ákossal együtt próbáltuk, na, Áki olyan villámgyors volt, hogy kb. fél perc alatt megvolt az egérKép Hogy miért nem jutott hamarabb eszünkbe???Kép
De legalább kitakarítottuk a szekrészek mögötti részt isKép
Lüke egérKép

LivKép ezt a szöges almát már én is hallottam, hihetetlen, milyen leleményesek voltak régenKép Megoldották a dolgokat mindigKép

CsirkeszKép Nem tudom, miért, de kicsit rázom a lábam a bébikomptól...valahogy úgy gondolom, hogy nem tesz jót a lábának, ha akkor próbálom erőltetni, mikor még nem tud állni, de hallottam, hogy ezen kár aggódni, a baba tudja magától is, hogy mit szabad neki és mit nem tud még megcsinálni.
A kipróbálás jó ötlet, mert aztán kiderül, hogy abban sem szeret lenni - Ákosnak nem volt -, aztán feleslegesen költöm a zsétKép

Akkor a tali időpontja második szerda?

Szép napot!
Lau
lau

Szép napot mindenkinek Kép!

Csirkesz Kép,
sült gyümiket hogyan sütöd? Sütőben, fóliában, vagy csak úgy...?

Kyrandia Kép,
jó kis tábor Kép Van aki ide elmegy? Esetleg a mazochisták.
"Nyaralás ellenes" párodnak üzenem, hogy én 7 hónaposan Velencébe mászkáltam, meg a Garda tó körül a párommal. Babával meg már akár már evezni is lehet, mint Macsekék készülnek Kép
Kajamennyiség ügyben én már teljesen paff vagyok. Amikor 140-et "kellett" volna ennie akkor 200-at evett, most meg pont fordítva. Viszont jól van, úgyhogy nem izgatom magam. Mondtam is ma neki, hogy egyre kevesebbe kerül etetni Kép

Lau Kép,
klassz lesz majd nektek a telken Kép Irigy-irigy.
Aranyosak a srácok Kép!
Bébikompról nekem azt mondták, hogy csak akkor lehet, ha már állni, kicsit járni tud, mert kifordulhat a bokájuk.

Liv Kép,
orrvakarás nem tudom mitől lehet nálatok. Nálunk a füllvakarás dívik, de annyira, hogy már véresre vakarta. Én azt találtam ki, hogy biztos száraz a bőre ott és azért vakarja, úgyhogy bekenem neki krémmel. Azóta nem vakarja.

Anita Kép,
hasbehúzás szerintem lehet attól, hogy dolgoztatja a hasizmait- rekeszizmát, Fejrángatás Kép Fogalmam sincs. Én megkérdezném a dokitól.

Moszi Kép,
lábdobogás. Nálunk is nagyon menő. Annyira oda tudja csapni, hogy már nekem fáj. Néha úgy látom, hogy - mikor erősebben odacsapja - már neki is fáj. A múltkor a kádban már teljesen "bepörgött" a lábcsapkodástól, úgyhogy sírás lett a vége. Szerintem nem lesz baja, meg kell tanulni, hogy mekkora csapásnak mi lesz az eredménye Kép.

Vera Kép,
Andris a mászás-féleség gyakorlásánál panaszkodik. Amíg nem tudott jól négykézlábra állni, addig akkor nyüfizett. Az már megy, úgyhogy ott már vigyorog. Ha nagyon elfárad akkor persze el is sírja magát. Én arra tippelek, hogy frusztrálja, hogy még nem az igazi és nagyon fárasztó is, ezért panaszkodnak. Most már vigyázok, hogy ne fáradjon el annyira, hogy sírjon, nem hagyom tovább gyakorolni, elterelem a figyelmét (ölbe ültetem és verset mondok neki, v. ilyesmi).

Liv Kép,
vasszöges almáról én is hallottam. Nem tudom mennyire volt hatékony, mindenesetre nyilván nem volt más lehetőségük. Apósom akárhányszor arról beszélünk, hogy miket eszik már a gyerkőc mindig előjön azzal, hogy mit adhattak a háborúban enni a babáknak. A falra mászom tőle. Nem tudom mit akar ezzel? Szerinte túl nagy faksznit csinálok az evéséből és adjak neki vasszöges almát? Legközelebb megkérdezem.

Reditke Kép,
gyógyulást nektek!

Nemalvós anyukák Kép
Nagyon együttérzek veletek, én bizti nem bírnám.
Csak egy ötlet: nálunk egész jól működik, hogy napközben fél óra utáni felriadáskor adok cumit Andrisnak. Nyammog egy kicsit és visszaalszik még egy fél, egy órára. Éjjel erre nincs szükség, mert szerencsére alszik rendesen. Hm? Persze aki cumiellenes, az ne próbálja ki Kép

Na jó hosszú lettem, de azt még gyorsan idebiggyesztem, hogy Andris már a négykézlábnál húzza előre az egyik kis lábát (aztán persze hasra vágódik). Viszont így már fél "lépéseket" halad előre. Olyan aranyos Kép!

Cedit
cedit

Sziasztok,

CeditKép Andrisnak gratulaKépSajna Kornél már a felálás elejétől panaszkodik( amikor még nem fáradt) addig, amíg teljesen kifárad.

ReditkeKép Kösz a bíztatást. szerintem az ügyeletes álommanóink együtt buliznak esténkéntKép
A végkimerüléses sztori olyan ismerősKép
Örülök, hogy jobban van BálintKép

JudyKép Az az igazság, hogy mi rendszeresen próbáljuk a könyv elveit tartani, de Kornél sajna nem olvasta el! Szerinte, mi azért itatjuk, meg fektetjük vissza, mert kínozni akarjuk, ezért vár 5 percet( mert ő igazán türelmes) aztán feláll, és kezdi előről. Akkor aztán nem használ se cumi se semmi.

Vera

hvera

lÁNYOK,
Keresztelőre nézelődtem ajándékot és eljutottam a budaörsi Kikába.

Ajándékot nem, de a múltkor említett járókát Bálintnak sikerült beújítani.
Gyorsan rohantam elmondani, hogy akinek kell siessen, mert összesen 2 db volt már csak és nem is várnak többet. 2. emelet baba osztály.

Íme egy fotó:

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke, ez a "járóka" hivatalosan ez lenne? :
színes-műanyag járdakeret
(mérete: 115x115 cm, 60 cm magas, ára: 22.990,-Ft)

Budaörsön vettétek?

Kép

Kép
liv

Ja, bocs, most látom, hogy írtad, hogy Budaörsön. Akkor csak az első kérdés a kérdés. Kép

Kép

Kép
liv

Reditke!

Köszi, elmegy érte a férjem, remélem még lesz!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jöttem netezni, mert bébi alszik, apája céges bulin, anyájának meg mi más dolga lenne?! Kép

Liv Kép Beszti Kép
Szorítok, hogy ti ketten kapjátok meg azt a 2 darabot.

Liv Kép Nem tudom milyen néven fut, de a vonalkód mellett az szerepelt, hogy gyermekjáték, a méretek passzolnak az ár 24.990,-Ft.

Én tök véletlenül vettem észre, mert ott bóklásztam hátha valamit meglátok és mivel csak pár darab volt, gondolkodás nélkül elhoztam az egyiket.
Nem akarom elkiabálni, de egyelőre nagyon bejön Bálintnak. Miután hazaértünk 1 órán keresztül egy panaszkodás nélkül eljátszott benne. Baromi könnyen cibálható a lakáson belül bárhova és még kinyitható ajtaja is van Kép

Judy Kép utánanézek a topiknak, a könyvet köszi még el kell döntenem van-e hozzá lelkierőm, mert ugye anélkül nem megy. És azt érzem, hogy a végtelenségig lehet húzni a fáradtságomat, nem tudom mikor jutok el a holtpontra.

Trompi Andi Kép mi erre jártunk, most a héten volt az uccsó 6. előadás. Ha mentek, akkor 2x talizni fogunk, ugyanis a 3. és 6. előadásról lemaradtunk és azt most pótolhatjuk be a következő csoporttal.

Cedit Kép
lábhúzáshoz gratula, pikk-pakk beindul a legény,a ztán majd kapkodod a fejedet Kép
Nemalvás: hidd el, ha muszáj lenne bírnád. Én sem tudom hogyan bírom, és mégis.

VeraKép ezeket a manókat igazán nyakoncsípném Kép

Na most ennyi. Pedig még úgy lenne kedvem trécselni, de biztos mindenki fürdet-altat és apázik.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Nem alvós babás csajokKép
JudyKép tanácsára rákutattam a topikra.
Ezt a linket találtam, ahol a 17-es hozzászólás egy idézet a könyvből.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=400&na_step=100&t=9075288&na_ order=

Aki ismeri a könyvet? Mi van akkor, ha a baba este elalszik cicin, de utána éjszaka kel. Akkor ugye a megtanítunk aludni gyermekem dumával este nem tudunk előállni, erre van valami jótanács?

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke Kép,
mi az, hogy elalszik cicin? Ilyen nincs, nem lehet és kész. Itten egy cikk erről (totál kiakasztott):

"A szülők leggyakoribb panasza, hogy a csecsemő, vagy kisgyerek nem tud, vagy nem akar egyedül elaludni, illetve éjszaka gyakran felsír, felébred, és nem tud visszaaludni. Az ilyen panaszok hátterében szerencsére ritkán található betegség (pl.: tejallergia), általában rossz altatási szokások okozzák a panaszokat. Az egyedüli elalvás képessége ugyanis nem veleszületett, hanem tanult folyamat, így csecsemőnket erre meg kell tanítani.
6-7 hónapos kortól minden csecsemőnek képesnek kell lenni:

cedit

Cedit Kép
Nem kötekedni szeretnék, de nálunk - a velünk együtt alvás kivételével (3. éjszaka óta külön szobában alszik)- ez bejött.
Nem könyv alapján alakítottuk így, az én ˝ötletem˝ volt.
Persze Liza is elaludt szopi közben, főleg este, de úgy tettem az ágyába, hogy pár mp-re kinyissa a szemét, lássa, hogy hol van. Esti elalvásnál nem ringattam, nem tudom mit jelent elaltatni a babát. Mai napig csak beteszem az ágyba, megpuszilom és reggelig alszik. Persze nappal aludt az ölemben, nem zord, szívtelen anya vagyok.
Amikor náthás volt, 2 éjszaka ébredt fel, de ahogy kiszívtam az orrát, elaludt, ezen kívül soha nem voltam fennt éjjel, még etetni sem.
Nem hiszem én sem, hogy ez minden babánál bejön, mindenesetre én megpróbáltam, sikerült.

De a sikongatásával nem bírok!!! Kép
kyrandia

Sziasztok,

Kornél ma 4 órakor ébredt. Viszont köszi a tippeket, most, ha feláll, akkor megdícsérem és aztán pár perc után leültetem és újra megdícsérem. Azóta kevesebb a bömbi.

KyrKép Liza egy kis angyalKép Imádnivaló, már a talin is mondtam. Sajna Kornélt egy akaratosabb gólya hozhattaKép

Nos, mi az első itthon töltött naptól fogva egyedül altattuk. Igazán nem is ez a gond, elalszik ő ügyesen, de 3 óra körül már fent kukorékolKép

Valszeg a napirendje nem az igazi, mert este 6-8-ig is alszik, de ha nem teszi akkor 6-tól ordít folyamatosan a fáradtságtól. Mostanában séta közben max fél-3/4 órát alszik, így utána itthon a nagy játékban elfáradKépKomolyan, fogalmam sincs mit találjak már ki. Ma éjszaka már csak a feje koppanására jöttünk át, mert akármit csináltunk újra felálltKép

Mentségére legyen mondve, hogy de és du az ő alvásidejében ragyogóan lehet aludni, de azért egy átaludt éjszakára szívesen elcserélném, és akkor talán nem szaladna az egész háztartás.

Na, befejezem a panaszkodást!

Hogy jó hír tis mondjak, tegnap a játszótéren kevés volt a gyerek, így kipróbáltuk a lovacskát(tudjátok a rugós) meg a hintát isKép.Közben pedig Kornél sétált kicsit a saját(!) szandáljában. Nagyon ügyesen próbálkozik a járással, csak néha a saját lábára lép, rosszabb esetben pedig az enyémreKép
Üdv;
Vera

hvera

Kyrandia Kép
Úgy tűnik nagyon szerencsés vagy baba alvás ügyben Kép Én is egyébként. Nekem még pár napos korában sem az volt a bajom, hogy hogyan aludjon, hanem hogy hogyan ne. Képes volt éjszaka 10-14 órát egyfolytában aludni, amire a doki azt mondta, hogy meg kéne etetni a gyereket közben. A gond csak az volt, hogy ha felébresztettem akkor sem nagyon evett. Úgyhogy állandó frászban voltam, hogy ébredjen már magától, mert enni kéne Kép

Engem ebben a cikkben az háborított fel, hogy SOHA ne aludjon el evés vagy szopás közben. Ha azt írta volna, hogy törekedjünk arra, hogy .... Érted? De hogy soha?
Lehet, hogy én erre azért vagyok nagyon érzékeny, mert sokat kűzdöttünk azzal picike korában, hogy megetessük, mert folyton elaludt.

Érdekes, hogy téged ennyire zavar a sikítozás Kép Én kifejezetten élvezem Kép.

Vera Kép
mi van ha nem 6-8-ig alszik, csak mondjuk 6-7-ig hagyjátok? Vagy csak egy fél órát? Lehet, hogy az elég lenne a nagy fáradtsághoz és a többit éjjel pótolná be Kép?
Járás Kép Kép

MACCS Kép
Ha jársz még néha erre Kép A nyáriba átmentem megnézni mi van veled. Szóval jó tanulást és néha azért adj magadról hírt!

Cedit
cedit

Vera Kép
Én is attól tartok, hogy mégegyszer ilyen mákunk nem lesz, apája szokott is figyelmeztetni, hogy csak ilyen alvós tesó jöhet szóba...

Séta: egy kis lépés az emberiségnek, egy nagy lépés Kornélnak Kép Pláne saját szandálban!

Melyik játszótérre szoktatok menni?
kyrandia

Cedit Kép
Ha tudnék hangos mellékletet csatolni,hát megtenném, persze lehet, hogy csak az én tűrés-küszöböm alacsony. Vaaagy, most derül ki, hogy abszolút zenei hallásom van és ezért zavar. Kép Kép
kyrandia

SziasztokKép

Remélem még emlékeztek rámKép Sajnos nem tudtam jönni. Visszaolvasni ezt a rengeteget nem tudom, de azért láttam, hogy taliztatokKép Szuperek a képek a babákról is és a mámákról isKép

Mi jól vagyunk. Azóta van 2 fogacskánk alulKép A doki szerint a gyerek aggódnivalóan nem hízik, úgyhogy kitalálta a napi háromszori kajcizást a cici mellett. Persze én nem tartom be, mert szerintem remekül van a csemete és nem fogom tömni, ha Ö nem akar enni. Napi kétszer szépen eszik, de a hármat már soknak találom.

ReditkeKép,

Nekem is megvan a Hogyan tanítsuk meg a gyereket aludni c. könyv. Már piciként is ki lehet próbálni. Az itteni magyar barátnöm a 3 és fél hónapos babájával próbálta ki és azóta remekül alszik (most lesz 3 éves). Cicivel nem aludhat el. A lényege, hogy még ébren kell betenni az ágyba. Mindig ugyanazzal a mondtattal, puszival, stb. kell otthagyni. Utána pedig egy táblázat által meghatározott idöközönként bemenni hozzá megnyugtatni, ha sír. Végül el fog aludni, mert rájön, hogy nem veszed ki. Egy két után állítólag remekül fog már aludni, de ez az egy hét nagyon kemény. Az is fontos, hogyha rászántad magad, akkor ne hagyd abba a közepén, mert akkor állítólag még rosszabb is lehet utána a helyzet. Ha gondolod, akkor felrakom táblázatot.

Mindenkinek szép hétvégét!Kép

A követekezö talira én is tudok menniKép

Moncsi
minike

Sziasztok!

Mi az elmúlt 2 napban túlestünk egy kisebb megfázáson, igazából egy éjszakánk ment rá. Orrszívás, kalcium, C vitamin, egyszer Sterimar, másnapra teljesen rendbe jött Dávid. Csak szegény annyira fél az orrszívótól, már akkor görbül le a szája, amikor meghallja a hangját. Ráadásul éjjel alig kapott levegőt, úgy el volt dugulva az orra, de nem tudtuk felébreszteni, így félálomban kellett orrot szívni, gondolhatjátok.
Akkor fázhatott meg, amikor a kocsiban leizzadt, kivettük, és kinn meg fújt a szél.
A lényeg, hogy már teljesen rendbe jött.

Alvás: ő régóta átalussza az éjszakát, de mostanában ébred éjjel. Nem akar enni, egyszerűen csak nem akar egyedül lenni. 1-2 órát kell(ene) ringatni, de az utóbbi napokban inkább magunk közé tesszük éjszakai ringatás helyett, és akkor nyugodtan alszik reggelig.

Felébredt, sír, megyek.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Túl vagyok egy vizsgán, dr. Bubó után szabadon: "kérem a következöt! "Kép
A bál túl jól sikerült, kellett hogy legyen egy kis böjtje is: jól megfáztam, és még mindig tele van a nózim, meg tüsszögök, a torokfájás már hála istennek elmúlt.. Kép Lili szerencsére nem kapta el, bár tegnap elött rémisztgetett: köhécselt 3-at is Kép Kép

Képzeljétek már magától kapaszkodás nélkül áll egy darabig, de azért még percekben sem mérhetö idöszakokra! Kép Mindent lerámol, nem gyözök pakolni, a lakás úgy néz ki mint egy bombatámadás után, pedig egyfolytában pakolok! Kép

Altatás:
Nekem egész egy hónappal ezelöttig gyönyörqen ment, azóta nem tudom cici nélkül letenni Lilit, és éjjel is újra többször ébred. próbáltam "bekeményíteni",de 3 óra üvöltés után én adtam fel. Azt hiszem a fogacskák is belejátszanak a dologba. Szerintem a. minden babának más az igénye és egyénisége, b. a könyvek nagyon okosak tudnak leni, de mint azt már ti is tapasztaltátok, a babák többsége nem olvasta öket, nem hajlandók tudomást veni róla, hogy nekik hogyan KÉNE...! Kép
Az meg hogy ne aludjon el a cicin, elég érdekes dolog, mert nálunk elsö naptól kezdve elöfordul. szerintem ez is "gyerekfüggö". Kép És ha bealszik, a könyv szerint akkor mit tegyek vele, hogy ne aludjon, rázzam fel és utána tegyem le a kiságyba azzal a dumával: hogy ok. felébresztettelek, mert kaja közben aludtál, de most a kiságyban vizsont aludj el magadtól?? CSeppet sem csinálnék hülyét magamból, és a gyerekböl Kép

Reditke, még az jutott eszembe, hogy árologtatótok van a lakásba? Lehet hogy kiszárad a szája, és arra ébred, ezért kér cicit?? De ez csak agy kósza 5let! Kép

Cedit! drága vagy, hogy hiányolsz! Kép olvasni tudlak benneteket, de írni már sajnos nem jut minidg energiám.. Kép Majd már csak egy hónap és ez a félév is le lesz tudva Kép addig meg alszok 3 órákat éjszaka! Kép

Liv! köszi, köszi, levelem érkezett! Kép Jövö héten, lehet, hogy megyek ki Biára, ha otthon vagy, talizhatnék veled is! Kép
Reditke, Andi! azon a kreativ baba tanf-n mittöl kreativak a babák? Kép Nekem a 12000 egy kicsit húzosnak tünik nekem, pláne, hogy szerintem Lili akkor kreativ, ha nem megyek vele tanfolyamra, pl rendkívül kreativan szedi szét a cuccokat, kifejezetten mqvészi kupit csinál, és nagyon ötletes, ha rossazlkodásról van szó.. KépKépKép

Most akkor a fix tali melyik szerda? vagy minden szerda? kicsit meg vagyok zavarodva a sok javaslattol! Kép

Puszi,
Macs
maccs

Maccs, találkozhatunk! Ha erre jársz, mindenképp gyere (gyertek) be. Kép Csak szólj előtte, hogy mikor jöttök.

Puszi.

Kép

Kép
liv

Ja, még annyi, hogy Dávid tegnap egész nap azt mondogatta, hogy ma-ma-ma-ma Kép, ma azt, hogy ba-ba-ba-ba Kép, de megállás nélkül, közben néha nagyokat nevet is magán. Kép
És kutyázik, egyre ügyesebben áll négykézlábra! Kép De amikor elkezdenek kutyázni a gyerekek, akkor eleinte csak pár mp-ig sikerül kutyázniuk, vagy nálatok már egyből sikerült hosszabb ideig négykézlábon maradni a gyerkőcöknek? Mert Dávidnak csak pár mp-ig sikerül négykézláb megállnia. Na, nem mintha baj lenne, meg tudom, minden gyerek más Kép, csak érdeklődöm.

Kép

Kép
liv

Akkor legyen a tali a második szerdán az junius 8 akkor Csirkeszék is el tudnak jönni Kép

Móni
Gondoltam rád negyedikén Kép BOldog névnapot igy utólag is Kép Jó hogy jöttél a külhoni mamik ugy eltüntek

Lau
Egér Kép

Cedit
Mászás Kép Ügyes fiú András nagyon Kép

Vera
A séta se semmi,nagyon fejlődnek a baák Kép

Redit
Tényleg miket csináltatok ezena kreativ tanfolyamon?Hasznos volt?

Mostanában nekem sincs túl sok időm,olyan fáradt vagyok Kép De csak túl leszek rajta Kép

Macs
Hogy van energiád tanulni?Nekem egyszerűen semmi nincs pedig jövő héten én is vizsgázom de még elő se vettema könyvet Kép

Kép
Kép
nikk0830

NikiKép

Köszi a névnapi köszöntéstKép Nekem jó a jún. 8. Az már ki van találva, hogy hol legyen?

MacsKép

Gratula a sikeres vizsgákhoz és drukk az elkövetkezendökhözKép Lilinek is gratula a kapaszkodás nelküli álláshozKép

Jó éjszakátKép

Moncsi
minike

Köhögésre mit szoktak kapni a babák?

Kép

Kép
liv

Liv
Próbáld ki a Luuf babyt, tisztítja a légutakat, mi 2 napja kezdtük el használni.Ugyan mi nem köhögésre, hanem náthára, de a köhögésre is jó a leírás szerint, és gyógynövény alapú.A baba hátát kell vele bekenni reggel és este.

Noémi
fantikbaba

Csak egy pillanatra jöttem: nálunk a főzi és gyümi evés újabban fekve történik (néha az ágyában), mert pénteken az autósülésben hasrafordult a drága! Kép (Persze nem Houdini, nem volt becsatolva)

Liv Kép Gyógyulást beszálgetős Dávidnak!!!

Macs Kép Gratula a vizsgákhoz! És maximális tiszteletem még mindíg, hogy ilyen ügyes vagy!!!
Persze minden baba mellett okosodónak is! Kép
kyrandia

SziasztokKép

Látom mindenki eléggé visszafogott a hétvégén. Ez azt jelenti, hogy otthon kitört a jóidő? Itt ramaty időjárás van, már péntek óta esik és fúj. FÚÚÚÚJJJJKép
Ennek ellenére, mi nagybevásárlást tartottunk sportszerekből, én kaptam egy bicajt, Boti egy bicajhoz csatlakoztatható gyerekutánfutót, Apának meg jövő héten lesz a szülinapja, és néztünk neki trekking cipőt (de majd csak az ünnepre kapja megKép).
Aztán mivel beszereztük ezeket a cuccokat, mindenképpen ki is kellett őket próbálni. Szerencsére ma ebéd előtt kifogtuk azt az egy órát, amikor egy kicsit még sütött is a nap. Itt van 2 kép az egyórás bicajozásunkról. (ahol mindhárman rajta vagyunk, ott a háttérben Grimm mesék jellegzetes szereplői és házaik láthatók. Állítólag a tulajunk is dolgozott ezen a mese-falván egy csomót, de a helybéli nyugdíjas hapsik alkották az egészetKép) De a hétvégénk főattrakciója mégis az, hogy Boti egyedül térdelőállásba tornázta fel magát, és jó sokáig úgy is marad, majd megismételte. A leülés térdeléből persze nem megy, de egyelőre nem szegte kedvét.

Kép

LivKép
A Baby Loof tényleg nagyon jó köhögésre. Januárban Botinak nagyon sokat használt. Gratula a magyarázáshozKép

KyrKép
HasonkajaKép nem kell így folyton huzatolnod? Hogy tudod hason megetetni????

MacsKép
Ügyi vagy a tanulással. Én napi 3 óra alvással már rég kómában feküdnék a fáradtságtólKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Igen-igen, mind a kétszer mi vagyunkKépKép De ez nem az én, hanem a technika ördögének érdeme. Elvileg én csak egyszer küldtem el, de kettő lett belőle. Bárcsak a lóvé a zsebemben ilyen gyorsan duplázódnaKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: