A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Angi: én nem vettem magamra amit írtál. Nem rólam volt szó, hanem bárkiröl. Nem szabad elitélni mások nevelési elveit. Nem biztos, hogy Te csinálod jól!!!!

Én nem ütöm kékre zöldre a gyerekemet (aki már nem baba), de ha rácsapok a kezére akkor tudja mi a dörgés. Eröszak eröszakot szül akkor, ha az "nagyon eröszak". Ha egy kézrecsapás, az még nem eröszak. Érdekes az én Bogim ért belöle, ha rácsapok a kezére, hogy ezt nem szabad.

A barátnöm felett nem török gerendákat drága, mert én ezt neki is elmondtam. Ö tudja, hogy mi a véleményem a nevelési elveiröl illetve a nem nevelésérölKép Én nap, mint nap mondom neki. Egy ideig rászóltam a Nikire (az anyja helyett) holott nem nekem kéne más kölkét nevelnem. De Nikianyu csak annyit mond, neki rossz gyerekkora volt, nem akar ugyanilyen rossz gyerekkort a gyerekének, ezért a Nikinek mindent szabad....
Ezt kb 5000szer elmondtam már neki és ö 5001szer is ezt válaszolta. És nem csak én, hanem mások is mondták már neki, de semmi eredmény!
Én nem török pálcát felette Angi, mert nyilvánvaló a szülö hibája. Nyilvánvaló, hogy Nikianyu az aki miatt sok szülö csak akkor engedi le a gyerekét a jáccóra, ha Niki nincs lent. Múlt hétvégén beteg volt a Niki dugig volt a játszó! Azt beszélték (pletykafészek szomszédok), hogy kész felüdülés volt, hogy nem volt lent az a kis rosszaság. Mert Niki rossz! Nem eleven, ö rossz!

""""
Nóri!
"Mi a férjemmel általában világosan megmondjuk, hogy nem szabad, és, hogy mi fog történni, ha tovább csinálja, pl. elvesszük tőle/levesszük őt onnét/ki kell jönnie a lavórból stb... Ha tovább csinálja, akkor végrehajtjuk, amit beigértünk, ha berzenkedik ellene akkor közöljük, hogy szóltunk, nem? "
Ez ennyire egyszerű... """"
Angi édes, ha ez ennyire egyszerü lenne, akkor mindenki így csinálná, csakhogy ez nem ennyire egyszerü!

És ha ennyire meg vagy gyözödve róla, hogy te csinálod jól, akkor írj egy könyvet róla AngiKép. Hátha sok szülönek segítséget nyújtana. Nekem biztosan nem, mert
1 én sem vagyok ehhez megfelelö szülö (és sztem nagyon sokan nem)
2 a gyerekem sem megfelelö "alany"!

Én is elöször a szép szóval történö útbaigazítást szoktam alkalmazni, de hidd el, van az a helyzet és állapot, amikor már elszakad a cérna és szép szóval egyszerüen nem megy! Nem csak nekem nem megy Angi, hanem anyukámnak sem, apukámnak sem, a Bogiapunak sem és a páromnak sem.Söt még a növéremnek sem, akit Bogi egyszerüen imád!

Ja és más egy tanár diák viszony, mint egy szülö gyerek viszony. A kettöt nem szabadna összehasonlítani. Egy szülö pici kora óta együtt van, neveli ISMERI A SAJÁT GYEREKÉT. Ezt egy tanár diák viszonyról nem lehet elmondani.
Mindenki másképp viselkedik otthon és másképp idegen környezetben, munkahelyen, iskolában! És egy pedagógusnak tudia kell bánni a kölkökkel. Ezért nem leszek én soha pedagógus, mert megfojtanám, ha valamelyik bunkó lenne....ezért nehéz a pedagógusi pálya, sok olyan embert felvesznek pedagógusnak aki nem alkalmas rá. Idegbeteg..stb Oda a legkönnyebb bejutni és boldog boldogtalan elvégzi. Ezért van annyi hitvány tanár! Tudnék mesélni a iözépiskolás élményeimrölKépKép De ez most off téma! Ja és Nóriék nagy gyerekekkel foglalkoznak, nekem 3 évesem van! Tökre másképp kezelendök! Még egy-két hónap is számít ilyen korban, nemhogy több, mint 10 év...

Ha felviszi az anyja a köpködö káromkodó gyereket az zsarolás, mert visszafele is müködik. Ha nem köpködsz leviszlek.... ez nem megoldás Angi!

"""
Meglep, h ennyien bántjátok a babáitokat. És itt főleg hangsúlyos a baba szó. Számomra ez elkeserítő, megmondom őszintén. Meg lehet ezt másképp is oldani, persze nevelni nehezebb, mint idomítani... (jöhetnek a kövek) """
Ez egy kicsit erös volt Angéla. Hadd ne mondjak erre semmit. Nem vagyok rosszabb ember nálad! És nem vettem magamra, én nem idomítok és nem is nevelek, én irányítgatok! Majd ha felnönek kiderül ki csinálta jobban! Fúúú le kéne egyszer jönnöd ide a játszóra. Megnéznéd mik vannak. Belahalnál a nagy "igazságérzeteddel". (egyébként nekem is nagy igazságérzetem van, ez miatt mindig összetüzésbe keveredek, meg az öszinteségem miattKép de leszarom, nem izgat mások véleménye..)Szóval vannak édekes dolgok. Hogy a kislány összepisilja magát amikor az anyja rászól, úgy fél töle....Kép De az anya szereti és imádja a lányát (majd késöbb megmondom ki az lehet, hogy ismered is), de ö igy neveli...és szentül meg van arról gyözödve, hogy ez igy a normális. Na ezt a nöt kéne Nikianyuval összevegyíteni és akkor lenne 2 normális szülö 2 normális gyerekkelKépKépKép

Nah mindegy, nem értünk egyet ismételten, de hidd el, fogsz Te még rácsapni a gyereked fenekére! Ez tuti, akármennyire tiltakozol ellene.

"""
Az indulatból elcsattanó pofon más, mint a megfontolt, Nevelési célzattal elkövetett ütés. AZ első érthető számomra (abba símán bele tudom képzelni magam, Nekem is nehéz megállnom sokszor), ám előre megfontolt szándékkal "Gyere és most ezért meg azért kikapsz", na ez a legnagyobb kegyetlenség a világon"""

Az utolsó gondolatsorral egyetértek, az ilyen szülöt én is elitélem.
Én sem csinálok ilyet és nem is fogok! Én rögtön akkor szidom össze a Bogit, mikor a rosszaságot csinálja. Ja és nálam ez a kezére ütök dolog nem rendszeres,és nem napi szinten értendö. És csak azóta amióta Niki a képben vanKépKép Elötte semmi gondom nem volt. Azóta nagyon kinyilt a csípája amióta barátkoznak.Kép Felesel, visszabeszél és ettöl megörülökKép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Angi még valami. Nagyon sokan nem merik bevallani, de hidd el, hogy a legtöbben kiabálnak a gyerekükkel és sokan rá is csapnak (nevelési célzattal tasli, nem boxzsáknak nézve a gyereket).... Ez van. És nem hiszem el, hogy van olyan aki még soha....

ceniko
Szeged

Angi!
Nagyon tetszik, amiket írtál!
Be kell viszont vallanom, hogy én már adtam 1-2 taslit a Bella kutyának, amikor rámordult Tomikára. Kép
Tünde
ptünde

Hogy kerek legyen a kép: ordítottam már Virággal, de nem gondolom, h helyes volt. Nem faragok hozzá ideológiát...
a többibe nem megyek bele, érvekkel lehet vitatkozni, sajnos Te személyeskedsz, engem minősítgetsz...

Nem tetszik a stílus, ahogy írsz Nekem, ezt a vitát is befejeztem.

.:Angi:.
angiszeged

TÜnde! Nekem meg az tetszik nagyon, amit Te írtál!Kép
Illetve Gabici fogalmazta meg nagyon jól sztem a rossz-eleven gyerek közötti különbséget.

angiszeged

Angéla: Azért személyeskedtem, mert azt hoztad fel ahogy Te csinálod! Mivel Neked címeztem a mondandót nyilván "személyeskedtem". Te is személyesekdtél olvass vissza kérlek és bennünket (akik néha, ha kell kiabálnak a gyerekükkel esetleg kézrecsapással "nevelnek"), bennünket neveztél "idomárnak".....
Nem neked lenne okod megsértödni! Csak én nem fogok, rólem lepereg, nem érdekel.

Az mondjuk szarul esik, hogy a többiek nem merik leírni a véleményüket. Az, hogy nem vagyunk egy véleményen még nem bün. Az, hogy másképp állunk a gyerekneveléshez az sem. Különbözöek vagyunk, ezt el kell fogadni. Minden gyereket másképp kell kezelni, csak a cél ugyanaz, hogy a társadalom hasznos tagjai legyenek, hogy EMBER legyen belölük. Mindenkinél másképp vezet a célig az út.

És nem értem miért akarod folyton a véleményed ráeröltetni másokra!?!? És azt sem értem miböl gondolod, hogy Te csinálod jól? (nyilván azért mert Nálatok ez vált be, de el kell fogadod, hogy másoknál meg más)

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Én elég erélyes,következetes,szigorú tanító néni voltam.(Ők 6-10 év közötti gyerekek voltak,nem ilyen picik.)A gyerekek között a suliban is volt olyan,hogy fel kellett emelnem a hangomat.És van akinél ez használt.Van,akire csak mérgesen rá kellett néznem.Biztos vagyok benne,hogy lesz olyan,hogy a Noémire is hangosabban kell majd szólnom.Majd meglátjuk,hogy mi lesz.Akkor majd leírom.Most még pici,és nem igazán érti,hogy mit lehet.Már most sem hagyok neki mindent.Hiába hisztizik, pl.nem szedheti ki a földet a cserépből.

Szerintem mások vagyunk.(Jó is.Hisz mi lenne,ha mindenki egyforma lenne.)Mindenkinek lehet más véleménye.És nem kell,tényleg,ráerőltetni senkinek sem a saját véleményét a másikra.

Ildi
tfildiko

Hú, lányok, ne marakodjatok már!

Én irigylem azokat, akik türelmesek és sosem ripakodnak a gyerekre. Én sajna nem ilyen vagyok, és hiába próbálok ezen változtatni nem megy. De ettol szerintem nem vagyok rossz mama. Néha biza kiabálok Jozsóval, de ez van. Nem hiszem, hogy emiatt lesz rossz ember ha felno.

Ha a szülo kicsit rácsap a gyerekre, akkor legtöbbször a gyerek szerintem inkább megijed, hogy na most mi van, és szerintem ez is a cél.
Nyilván nem ütni verni kell, de ez kézrecsapás nem hiszem, hogy megbocsájthatatlan, helyrehozhatatlan bun.

Pl.a sógornomet még sosem hallottam, hogy felemelte volna a hangját, ha a kisfia nem fogadott szót. És tényleg irigylem a türelméért. De ez lehet, hogy gyerekfüggo is.
Vendég

Orsi éjjel 4kor ébredt szopizni, öklendezett ahogy bekapta, még a gyomrát is hallottam ahogy zubog. Nem jött ki semmi. De szopizni nem akart utána, mondjuk jobb is.
Reggel volt szopi, ki is hányta 5 perc mulva. Aztán adtam neki gyorsan olyan élöflorát ami a multkor is segitett. Azota jol van, sok vizet kap, enni nem akar. Ja és reggel hasmenése is volt. Valami lehet csak bujkál még benne.

Én ritkán ütök Orsi kezére, fenekére de van amikor azt gondolom igenis kell. Néha felemelem a hangomat is, amugy nem szeretek kiabálni, indulatos sem szoktam lenni, de néha hangosabban, erélyesebben szólok rá. Azt azért nem hagynám hogy köpködjön, meg ütögessen engem, nem tudom meddig mennék el, de ha kellene bizony kapna egy nagyot is a szájára. Biztos vagyok benne, pár kisérlet után nem merné folytatni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
Szegény Orsika! Villámgyors gyógyulást neki!

Jozsó 2 órán keresztül jajgatott éjjel. Még a mindig vigaszt nyújtó cici sem kellett neki, még karban is sírt. Jól megkínlódunk mi ezekkel a rágó fogakkal.Reggel még egy kis hoemelkedése is volt, meg taknyos is egy picit. Tuti a fog csinálja, mert mindig ez van.
Vendég

Karmen: jobbulást Orsinak+++++++++++++++

Tegnap Viola is kicsit melegebb volt, mint szokott. Meg is ijedtem és 10 percenkét mértem a lázét a fülébe.De a kedve jó volt, mosolygós volt, nem volt lehangolt sem. Sztem a szerdai szuri jöhetett ki rajta!

Bogit elvitte apájaKép Ez a második alkalom, hogy elviszi hosszabb idöre - fél nap-. Most nyugalom és csönd honol itthon.Kép Olyan furiKép

Este meg kicsit kimegyünk a városba. Jön bébisintérKép. Minden második szombaton el szoktunk menni kicsit. Persze nem reggelig!Egy mozi, vagy csak kicsit beülünk valahovaKép
Megörülnék mindig itthon. Nekem erre szükségem van és a párom tökéletesen megért, vigyázott már fél napot minkettöre.Kép Azt mondta emberfeletti teljesítményKép

Enikö

ceniko
Szeged

Eniko,
te meg tudod mérni a fülhomérovel? MErt én úgy utálom, mindig mást mér. Én csak irányadásnak használom. Te hogy méred vele ilyen picinek?

bébisintér: apa nem engedi egyelore. Nem is az anyagigak miatt, hanem mert nem bízik meg bennük.

De BAntia ajánlott valakit, aki ráadásul 5 percre lakik tolünk, hátha nyáron néha néha belemegy a férjem is. Ezer éve nem voltam moziban.
Vendég

Vendég

Dancsi: Nekem homlok lázméröm van és kitapasztaltam (higanyossal is meg ezzel is megmértem többször is egyszerre), hogy fülbe mér a legpontosabban. Nekem mindig ugyanaz az érték jön ki, ha egymás után mérem! Csak simán bedugom a fülecskéjébe, hogy hozzáérjen a böréhez, és kész! Kb 3-4 másodpercig tartom lenyomva a gombot, és mindig pontos értéket kapok!Egyébként tegnap nem volt láza, csak minimálisan melegebb volt. 36,5 helyett 37,2. de mára ok minden!Kép

Bébisintér: Én ismerem rég óta, neki is van gyereke, a Bogi imádja és itt lakik 2 lépcsöházzal arrébb. Sajnálom, hogy apátok nem megy bele. Nagyon jól tud esni egy kis kiruccanás. Az ember egész feltöltödik.Kép Legalább is én! Próbáld meg rábeszélni apucit, hogy menjen bele.Kép

Viola kezd érdeklödni a babatornáztató iránt. Pár napja összeállítottam és ha ébren van nézgelödik, akkor felé teszem Kép Nyúl utána és nagyon nézegeti. Nagyokat nevet rá. Olyan édesKép

Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi: Hát igenKép Láttad mennyivel több fiú született mint lányKép?
E

ceniko
Szeged

Help! Mit adtatok a babának (gyógyszert) erre a hányás, hasmenésre!

Dancsi! a fülhömérö tudtommal nem pontos

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
passz, miért nem hívod fel a dokidat? O mit mond.

Eniko,
homlok lázmérot a fülbe dugod? Vagy valamit félreértettem? Mindegy, nekem megteszi a sima higanyos is, én azt használom. Volt klassz kis digink is, de Jozsó lepisilta és bepusztult. SZóval, mi maradunk a higanyosnál, a füleleset pedig irányadónak használom.
Vendég

Karmen: Hányásra PASPERTIN cseppek vagy DAEDALONETTA végbélkúp.
Hasmenésre: SMECTA
A NORMOLYT pedig akut hasmenéses megvetegedés eseték elektrolit és folyadék pótlásra....

Ha semmi sem használ, akkor pedig ügyelet, nehogy kiszáradjonKép Nekem a felsoroltak közül minden van itthon, nagyon szivesen adok, ha nektek esetleg nincsen!Gyógyulást++++++++++++++++++++
Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi: igen, mert homlokon nem mér ponotsanKép sajna. Ezért írtam, hogy kikisérleteztem, hogy a homlok lázmérö fülbe ugyanannyit mér, mint a higanyos (posiba - 0,5 fok)!

Képzeljétek! Minö meglepetést ért! Az imént egy futár szerü srác meghozta a Pampers-Fisher Price akciójában még általam novemberben postára adott Pampers pontjaimért a játékokat!KépKép Nem hiszem el! Igaz, hogy Boginak már nem jók és nem is az jött amit kértem, de Violánal jó lesz!KépKép Vannak még csodák!Kép
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! Smecta van, le kellett hozzá fogni, de beleöntöttük. Csüt. sem akarta meginni. Kúp nincs, de akkor az ügyeletre elmegyünk, legyen itthon tarcsiba is, köszi. Ha már elindulunk mindegy hova megyünk. Antibiotikumot kaptatok erre a virusos dologra? És honnan tudom kiszárad-e már?

Dancsi! doktornö is azt mondta most, amit Enikö irt, meg hogy ha továbbra is lesz hasmenés, hányás vigyem el az ügyeletre.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csak mert nem szeretem ha a véleményem belém szorul.
Enikő!
Ugyan nem ismerlek személyesen "csak" innen a fórumról de azért elmondom a tapasztalatokon alapuló véleményemet a gyerekneveléssel kapcsolatban.
Szerintem üdvözítő megoldás nincs és végül is mindenki olyanná neveli a gyerekét amilyen ő maga.
Persze kezdetben az első 5 évben megy a duma hogy ezt ezért csinálom ezt azért(főleg a bennünket ért sérelmeket szeretnénk elkerülni) de végül is mindkét(összes) gyerek felnő és ilyen- olyan felnőtt lesz belőle.
ha leperegnek rólad a dolgok akkor nem kell az Angit sértegetni.Hisz Én is olvastam a babaverést de mivel engem nem érint így nem is vettem magamramNincs is kommentárom hozzá.

Lányok minden kornak vannak sajátosságai és van amikor feladjuk elveinket hogy hátha az segít de ez nem baj. Én se vertem a gyerekeket, inkább a szavak embere vagyok.De azt hiszem ez is gyerekfüggő. Nóriéknál működik Enikőnél nem. Mindenhol más válik be.
Kriszti !
írtad az egyenrangú partnert. Hát Én ezzel is vigyáznék. Nálunk is demokrácia van de néha minek. A gyerek az gyerek és beszélgetni lehet vele normálisan is attól hogy tudja te az anja vagy nem a barátnője. Nálunk legalább is ez műkszik.
Nóri!
Holnap lesz Mórán vásár.Mi megyünk, szeretünk oda járni, állatvásár, zsibvásár meg minden. Biztos nagy lesz mert most van először jó idő ebben a szezonban.

Karmen!
Ha a messengert kérded nálunk skype van azt használjuk. de nyugodtan el is sétállhatsz erre.
Bea
20180827120929

Sziasztok.
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Újabb kérdés. Márk az utóbbi napokban általában naponta egyszer evés után kihányja az összes tejet, de úgy, hogy orrán-száján jön. Nagyon megijeszt ezzel, mert nem tudom mi baja lehet. Nagyon mohón szopna? Mert mikor elkezd szopni, még csurog ki a szája mellett a tej.
Nem tudjátok ez mitől lehet?
A másik, hogy egyszerűen nem akar aludni evés után. Jó ha naponta 10 órát alszik. Van, hogy egyik szoptatástól a másikig szenvedünk vele, mert feszíti magát és ordít. Csinálunk vele mindent, sétálgatunk, szélcsövezzük. Van, hogy a vállunkon elalszik, de ha letesszük a kiságyba, ordít. És ez megy éjszaka is.
Még most volt 2 hetes, de én már teljesen ki vagyok borulva tőle.
Enikő!
Tegnap láttam egy anyukát, 2 gyerekkel, és mintha a Bogit véltem volna felismerni. Az anyuka rövid vörös hajú volt, a nagyobbik gyerek pedig motorral volt. Itt mentek a házunk előtt a Tesco irányába, valamikor a délután folyamán. Nem te voltál?
Zita
zita_29

Karmen nem kaptunk, mert antibiotikum nem használ vírusfertözés esetén. Bogi 2x volt ilyen helyzetben, elöször nagyjából annyi idös lehetett, mint most Orsi. Nem maradt meg benne semmiKép vagy kihányta vagy kifosiztaKép (inkább hányt) az ügyeletröl a gyerekkórházba utaltak. Bent tartották 3 napig. Bent voltam vele. Csak infúziót kapott (le volt kötözve az ágyhoz keze-lába Kép rettenetes látvány volt. Majd megszakadt a szivem.)
Azóta szopja az ujját!!!!! Egyik keze volt lekötve, a másikkal vigasztalódott, azóta is szopjaKépKép
Kapott még valami vitamint is az infúzióba (kálium???? de nem akarok hülyeséget írni)
2-3 nap alatt átment rajta! Mindenféle tenyésztés negatív lett!
Ha Violával lenne ugyanez én nem engedném, hogy felvegyék a kórházba. Bevinném megvárnám míg lefolyik az infúzió, addig fognám az ölembe, majd hazamennénk. Ha kell bejárnánk naponta infúzióra, de én még egyszer olyan stressznek nem tenném ki a gyerekemet!Kép Nagyon megviselte!Hetekig felsírt, és véresre szopta az ujját. Még most is rendszeresen csupa seb, gyuladt a bal hüvelykujjaKép

Kiszáradás jelei: a lényeg, hogy órák alatt képesek kiszáradni, nagyon kell rá figyelni. A szája berepedezik, olyan "cserepes" lesz, a böre szine megváltozik és "homályos" lesz a tekinteteKép Nekünk a sós vízbe fött krumpli szokott ilyenkor segíteni! Vagy a sovány husileves répával.(a leves átszürve gézen vagy tiszta vasalt pelenkán, hogy a zsírtartalma lehetöleg ne kerüljön bele.) Ha nem marad benne semmi, akkor azonnal ügyelet vagy kórház. Rögtön kihányja ahogy megissza a folyadékot, vagy csak kis idö múlva?

ceniko
Szeged

Bea: Igazad van!Kép

Angi bocs nem akartalak sértegetni!

Zita: De igen. Nemsokára megint megyünk arra!De csak a kicsivel!Kép
Enikö

ceniko
Szeged

Karmen,
soksoksok folyadék és telefon a dokinak, vagy ügyelet!

K

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő!

De jó,hogy megjöttek a játékok!Én a héten adom fel a pontokat.Csak most jött össze a 32 pont.Mit rendeltél?
Jó szórakozást nektek!
Ezer éve nem voltam sehol,és egy darabig nem is leszek.Majd Szilveszterkor elhívom anyut,és akkor fogunk elmenni bulizni.

Kármen!

Jobbulást kívánok az Orsinak!

Dancsi!

Szegény Jozsóka!Őt is jól megkínozzák a fogai!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Nem olvasom vegig a marakodast, talan majd egyszer lesz idegzetem hozza.
Viszont lenne egy kerdesem: Kristof mar megint nagyon irigy, foleg itthon, es most mar a jatszon is elofordult. Ti mit csinalnatok? Megutni nem akarom, mert akkor hogy erti meg, hogy nem lehet bantani a masokat? Probalom elterelni a figyelmet, sokszor az sem segit. Toni szerint azert ilyen, mert mas gyerekevel kedvesebb vagyok. De hat o nem ram feltekeny, hanem a jatekait sajnalja. Van valami otletetek?
Ja es haza sem akarok menni a jatszorol, mert akkor bezarkozhatnank a 4 fal koze, es senkivel sem kene talalkoznunk. Nagyon kifordult magabol, regebben is ilyen volt, de azota mar volt egy jobb idoszakunk.

Agi
agi77

Ági!

TestvérKép))?
20180827120929

Mar hogy kell egy teso?Kép Szerinted megoldodna a problema? Na majd igyekszunk. Kép

Agi
agi77

Karmen!
Jobbulást a lánynak! Mit mondott az ügyelet? Mi Lénának fecskendővel szoktunk gyógyszert beadni.

Ági!
Szerintem ez egy életkori sajátosság, szvsz nem kell semmi nagy dolgot tenni. Ahogy én láttam nagyon jól csinálod, hogy újabbnál-újabb játékokat találsz ki, és igyekszel elterelni a figyelmét. (Amúgy mindenki irigy valakire valamiért, csak évek során megtanulta titkolni. Kép )

Zita!
Sugárba jön ki a tej vagy csak óriási büfi?
Próbáld több részletben szoptatni, közben böfiztetni, mert az a legnagyobb valószínűsége, hogy sok levegőt nyel.
Alvás: 10 óra igen kevés, Léna 2-3 hónapos korában volt úgy, hogy csak rajtunk tudott aludni meg a babakocsiban. Nehéz időszak volt, mert éjjel zolin aludt, nappal rajtam. Kb. minden dolgot leépítettünk arra az időszakra csak a létfenntartáshoz szükséges dolgokat csináltuk (kaja-WC), aztán egyik napról a másikra elkezdett 9-10 órákat egyhuzamban aludni. Én utólag is megvagyok győződve róla, hogy jól csináltuk.

Szerintem a vita jó és hasznos, csak ne csapjon át veszekedésbe.
"Mi a férjemmel általában világosan megmondjuk, hogy nem szabad, és, hogy mi fog történni, ha tovább csinálja, pl. elvesszük tőle/levesszük őt onnét/ki kell jönnie a lavórból stb... Ha tovább csinálja, akkor végrehajtjuk, amit beigértünk, ha berzenkedik ellene akkor közöljük, hogy szóltunk, nem? "
Ez ennyire egyszerű... """"
Angi édes, ha ez ennyire egyszerü lenne, akkor mindenki így csinálná, csakhogy ez nem ennyire egyszerü!"

Szvsz azért nem csinálja mindenki így, mert a felnőttek is csak emberek nem gépek. Mi a férjemmel nyugis típusok vagyunk, nekem a mensi előtti nap illetve ha éhes vagyok akkor eltud szállni az agyam, de erre tudok tudatosan ügyelni.

A veréssel az a bajom, hogy az látszik belőle, hogy a nagyobb erősebb akarata a döntő. Szegény
megboldogult apukám próbálkozott 2 évente a neveléssemmel, és igért néha pofonokat, és még mindig élénken emlékszem, rá, hogy kiskamaszként egyszer lenyomtam neki azt a szöveget, hogy: "Ok, most még megtudsz verni, de ne feledd, hogy te csak egyre öregebb leszel, és eljön majd az az idő, amikor én leszek az erősebb." Jól felvolt vágva a nyelvem. A történelmi hőséghez hozzátortozik, hogy soha nem ütött meg, mondjuk nem is volt otthon sokat.

Ja, meg azt szoktam végiggondolni, hogy miért is nem szabad valamit, a saját kényelmem miatt vagy mert tényleg veszélyes/illetlen stb... A ház/lakás meg értünk van, nem mi érte.

Ja, meg a játszóhoz akartam írni, hogy Enikő fordítva nem működik a logika. "ha nem köpködök, akkor lemehetek..." Ha játszóterezés ideje van ÉS nem köpködsz, stb..., akkor lemegyünk.

Amúgy én azt látom, hogy ég és föld különbség lakásban illetve kertes házban gyereket nevelni. Nekünk meg férjeméknek is csomó haszonálatuk volt meg nagy veteményes, volt miben segíteni, meg nem le vagy ki kellett vinni a gyereket, hanem este behívni. Minden tiszteletem azoké, akik lakásban több gyereket is nevelnek, én már most látom, hogy milyen nehéz.

Bocs, a hosszért, ráértem. Kép

Nóri
norcee

Nóri!
Nem tudom mi a különbség az óriási büfi és a hányás között, de ez olyan, hogy egyik pillanatban még figyel, másik pillanatban pedig nagy erővel kijön a tej, ami a száján és az orrán is jön. Elég nagy mennyiségű, és valószinűleg a friss tej, mert nem túros állagú.
Zita
zita_29

Zita! Ilyen Orsinál is volt, nagyon bukós volt. Nálunk naponta 2-3x át kellett öltöztetni. Akkor szünt meg a probléma amikor elkezdtük hozzátáplálni, 6 hósan. A kiságyat viszont jó volt ha megemeltük a fejénél. Böfizésre probáld meg hogy szopi közben megállsz, sürübben böfizteted. Ha nem sikerül neki, mert Orsinál ez volt, akkor egy nagyon rövid idöre, pár másodpercre vizszintesre teszed majd felveszed, nekünk akkor jött a böfi.

Bea! Skype is van, megirom majd az azonosítomat, Elsétálni majd valamikor szivesen, de most Orsi beteg.

Dancsi! szegény Jozsi, nagyon sürün jönnek elö a fogacskái. Orsinak is kibujt a másik oldalon is ma az 5. foga, de elötte ott is kimaradt a 3-4. fogacska. Szerencsére ezt meg sem érezte.

Nem vittük el Orsit, mert azóta nem hányt, igaz nem is evett. Semmit nem fogad el, mondjuk most nem is bánom hogy nem akar enni, nyugodt igy a gyomra. Inni szerencsére sokat iszik, vizet föleg, és ez megmarad benne. Hányni csak kaja után szokott, hasmenése is azután van. Igy most jól érzi magát, nagyokat nevet, (igaz de. is jokedve volt).

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
Dedanolette (???) kúp kapható recept nélkül is. Jó fej a dokid, nem megy ki? Az ügyeleten tuti százan vannak mindig.

Ági,
szerintem is életkori sajátosság az "irigység". Jozsó meg a tesóm kislánya is folyton marakodnak, mindig mind2-nek ugyanaz a játék kell.

Zita,
Jozsónak is voltak ilyen sugárhányásai. AZ elsonél megijedtem, utána már megszoktam. Én takarót tettem a szopis fotelba, hogy azt hányja össze. Kép És e miatt nem rakattunk a szobájába szonyegpadlót.
Nálunk attól volt, hogy túlzabálta magát és nem fért a pocijába. Tudom, mert hallottam, hogy glugy glugy glugy, nyelte a tejet. Ez akkor szunt meg, amikor visszaállt a peteérésem és egyik napról a másikra drasztikusan lecsökkent a tejem (11 hósan). Szóval kitartás! Kép Kép

alvás: a legtöbb baba nem olvasta a könyveket, és nem tudják, hogy mennyit kell aludni. Jozsó sem aludt sose annyit,amennyit kellett volna. Tudom, könnyu mondani, de ez most egy irtó húzós idoszak. Szerintem az elso pár hét a legdurvább. Aztán te is beleszoksz, meg a baba is hozzád szokik. NIncs segítséged?
Vendég

Dancsi!
Köszi a biztatást. Van segitségem, volt itt anyósom is, most itthon volt apa, jövő héten meg jön a sogórnőm. Csak az a baj,hogy mikor mindenki mondja a jó tanácsokat, és azt már mind végigjátszuk, és még mindig nem akar aludni a gyerek, hajnali 2-kor, na akkor, csak a jóisten segithetne. Mert mindegy, hogy ki rázza a seggét a gyereknek,én az idegtől nem tudok aludni. Tiszta ideg bajos vagyok.És még csak a második hét. Lehet, hogy van egy kis szülés utáni depresszióm is, mert annyira rettegek mindentől, hogy mi érheti, hogy nem tudom mit miért csinál, hogy én mit csináljak.Már bőgtem egy párszor. Lehet, hogy a kimerültség is.
Zita
Zita
zita_29

Zita,
szülés után 2-3 hétig én is idegbajt kaptam a sok jó tanácstól, totál depis voltam, folyton csak bogtem. Aztán, amint szép lassan összeszoktunk a babával, és lett tejem is, elmúlt.

Próbálj meg esetleg összebújni vele az ágyban.

Annyira együtt érzek veled, az elso hetek nekem is piszok nehezek voltak. Ha alszik a baba, próbálj te is lepihenni, a házimunkát pedig hagyd a fenébe. Emlékszem, nálunk a kezdeti idoben hatalmas kupi, meg dzsuva volt.

jó tanácsról pedig annyit, hogy mindenki azt mondja, ami neki bejött. Én ma pl a tesómon húztam fel magam, aki szerint nekem kellene leszoktatnom Jozsót a cicin elalvásról. Mert csak én tudom elaltatni, ami ahhoz vezet, hogy sehová nem tudunk elmenni. A tanácsokat meg lehet hallgatni, de _minden_ baba más, ezt tudomásul kell venni. Hidd el, nemsokára sokkal, de sokkal könnyebb lesz.

most az a legfontosabb, hogy pihenjél, amennyit csak tudsz.
Vendég

Zita! Mi is takarot tettünk a kanapéra, miután párszor lehányta igy Orsi.

Dancsi! Amikor megkértük a doktornöt hozzá járhassunk ö meg mondta, nem vállal házhoz kimenést.

Orsi kicsit jobban van, este pár falatot evett. Még mindig megy a hasa amugy.

Ja és 6kor elaludt, reggel fél8kor kelt. Igaz közben volt több szopi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
kérdezted anno az oltást, csak kutyafuttában írtam rá. Szerencsére semmi baja nem lett Eszternek. A 9. napon volt hőemelkedése (37,6), de az is érdekesen, mert a csak a mellkasa volt meleg, keze-lába és a feje normál volt. Ez el is múlt percek alatt szinte.
Orsi mikor kapja? Mennyi foga van kinn már?
Sajnálom, hogy ilyen rosszul van szegényke, elviszed holnap dokihoz?
Egyébként amit Enikő írt, az jó: adj húslevest, az pótol minden elvesztett anyagot a szervezetéből.

Nóri, Gigi,
Csajok hogy állnak a fogakkal?
Eszternek még mindig csak 6 van.

Zita,
pihenj és közben próbáld meg összeszedni az anyai ösztönödet. Ott van valahol, csak a "jótanácsok" elnyomják valahol. Hallgass a belső hangodra.
Minden más várhat (ahogy Dancsi írta), kicsit szedd össze magad és légy erős! Szerintem sokunknak ilyen volt az első pár hete, de hamarosan jobb lesz. Csak vigyázz, mert a sok sírás és ideg a tejcsi rovására megy (sajnos örökös körforgalom). És amilyen a Te hangulatod, olyan lesz a Babádé is. Nagyon érzik ám, hogy Anyucival valami nem stimmel. Tehát, elő azokkal a ösztönökkel Kép
Erős vagy, most kicsit nehéz, de minden rossz valami jónak a kezdete Kép. ÉRTE TESZED.
Beszéld meg a gyermekorvossal ezt a bukás-dolgot is

Eszter és Apja elmentek a Retek utcai játszóra (nyitva van ma????), remélem, kicsit kiéli magát a Csaj Apucival Kép.
Akartam még valamit írni... Ha eszembe jut, majd jövök.

Szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ja, még egy dolog:
érdekesen közelítettétek meg ezt a hányás dolgot Dancsi és Karmen!
Sztem Zita nem arra gondolt, hogy takarót kell-e az ágyra rakni, vagy törölközőt.
Mintha mindketten azt tanácsoltátok volna Neki, hogy azt rakjon a fotelbe, meg az ágyra és akkor nem hányja le a Pici.
Bocs, ha lovagoltam a szavakon, csak 2-szer is elolvastam és tökre így jött le a dolog.

Zita,
hogy próbáltátok már a büfizést?
Szopi közben is büfiztettétek? Szopka, büfi, szopka, büfi és akkor nem zabálja túl magát.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!
4-4 alul felül. Most várható a következő "adag", mert folyik az orra, és ez mostanában a fogzás jele lett.

Gira?

Nóri
norcee

Köszi Nóri Kép.
Melyik jön most?

Seri,
néha kukkants be léci és írj pár sort Csilláról.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Ha holnap nem esik, akkor megyunk Angiekkal a Retekre kb 10-kor. Gyertek minel tobben!

Agi
agi77

Zita! leHET, h mohón eszik. Amúgy a kihányt mennyiség nem valószínű, h az összes, nagyon soknak tud tűnni. Tégy egy próbát, h a kőre borítasz 1, másfél deci tejet, meglátod, h az sokkal több, mint ami visszajön (remélhetőleg)
És sajnos a hasfájós babákkal nem könnyű... Próbáljatok gyógyszertári dolgokat is rá, ezen csak az idő segít. Általában 3hós korban egycsapá
sra elmúlik, persze ez most téged nem vigasztal. Kerüld a puffasztó ételeket.

A depresszióhoz. Igen, ez ilyen. Ezt szinte mind átéltük elsőre, nem könnyű... És a sok fogadatlan prókátor a jótanácsokkal... Még magad is bizonytalan vagy és még ezerféle sokszor egymásnak szögesen ellentmondó tanácsokat is kapsz. Még a szülkést sem heverted, pihented ki (nem is fogod egy darabig hehe) és bizony az éjszakázáshoz hozzá fogsz szokni... Most fura ezt hallani biztos, de vigasztaljon, h hozzá lehet szokni.
Kitartás, nagyon nem tudsz ám elrontani semmitKép. Nyugi!

angiszeged

Kriszti! irtam elötteKép, hogy Orsinál is ez volt a gond, szopi közben többször meg kellett állni, mivel böfi meg nem jött (ha már igen akkor meg hányással) igy egy pillantra lefektettem majd visszatettem a vállamra, akkor sikerült böfiznie és utána lehetett folytatni a szopizást
Oltásra nem tudom mikor fogom elvinni. Most jön a 8. foga, ez is rágófog, majd csak kibujnak egyszer az elötte levök isKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

csAk gyors írok:
KArmen! Én azt hallottam a kiszáradásról, hányás, fosás esetén érdemes kis kortyokban itatni, akár fecskendővel belenyomni kortyonként a vizet és sokkal fontosabb a sóbevitel, mint a nagy folyadékmennyiség, mert a sok folyadékot sajna kihányja (ez gyerekre felnőttre egyatánt vonatkozik), viszont a só visszatartja a vizet, így ez célravezetőbb, mint az itatás-hányás körforgásában szenvedniKép

angiszeged

Zita!

Hozzá lehet szokni az éjszakázáshoz.Én már 9 hónapja nem aludtam egy huzamban 5 óránál többet.Általában 3-5 kelés van egy éjjel.Ma éjjel pedig ébren volt 4h-tól 5h-ig.Én már nagyon jól bírom.Pedig előtte nagyon sokat bírtam szunyálni.
Kitartás!Remélem,hogy neked jobb alvó babád lesz,mint az enyém.Az jó,hogy van segítséged.Nekem csak 1 hétig volt.A férjemnek is dolgozni kellett.Nem volt egyszerű,de belejöttem a dolgokba.

Ildi
tfildiko

Angi! köszi, de vizet és huslevest szerencsére nagy kedvvel fogadja el. Sokat iszik, csak hasmenése van, hányás 24 órája volt utoljára.
Tegyek a vizbe kicsi sót? Mennyit 2 dl-be?
A többi nap is ivott eleget, szerencsére.
Tényleg mindenkitöl hallom répalevet adjak neki? Hol lehet ilyen venni? A Kububan csak 12%-a a répa. Nekem nincs kedvem (én is rosszul vagyok amugy már, nekem is hasmenésem van) répát fözni (nincs is itthon) meg utána turmixolni. Készen milyet lehet venni?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Karmen, Orsinak és neked is gyors gyógyulást. Szerintem csak kicsi sót tegyél, ami még neked is kellemes ízű. Nyersen nagy lyukú reszelőn lereszeled a répát és utána kézzel kinyomod a levét (nem sok, de mégis valami), nem kell se főzni, se turmixolni.

Ági, Gabival mi is holnap délelőttre tervezzük Kép a Retek utcát. Remélem javul az idő.

Kriszti, mi is most lettünk 7 fogúak, de nem a nagykönyv szerint bújtak. Az utolsó 3 két hete bújt ki. Felül 3 metsző egymás mellett, alul két metsző és a két rágófog van, köztük semmi. Kép Virág még nem fogja fel hogy kistesója lesz, szoktam mutogatni a hasam, hogy benne van egy pici baba, még nem érti, korai is szerintem.

Angi, már kb 16 hetes vagyok és kb 1,5 hete érzem a mocorgást. Kép

Gigi
gigi1

Karmen!
Ugye tesódéknál is ez a vírus volt? Ők jól vannak már ugye?Kép Tőlük kaptátok el?

Lányok!
Hol szoktatok muffinsütőbe papírt venni?

Nóri
norcee

Karmen: Van egy hasfogó akármi, rizs és répa keverék, természetesen pépesítve. Rettenetes íze van. Én Bogim nem ette/itta meg! Patikában lehet venni!Próbáld meg hátha segít!
Én még sehol nem láttam 100%-os répalevet! Pedig ha lenne vennék néha, mert imádjuk!Kép
Jobbulást!++++++++++++++++++

Nóri: Nem tudom hol lehet papírt venni a muffhoz, de ha találsz valahol szóljálKép!

Gigi: örülök, hogy jól vagytok. Mikor sétáltok el erre mifelénk?? Csütörtökön hazautazunk mamáékhoz, vasárnap jövünk vissza! Elötte utána itthon vagyunk, vagy a jáccónKép Lassan kell majd a haskötödKép

TFIldikó: Sajnálom, hogy Noémi még mindig ennyiszer felébred éjjel. Olyankor szomjas vagy éhes? Adsz Neki valamit? Holnap délelött (ha nem fog zuhogni az esö) lejöttök ide a jáccóra?

Mindenkinek szép estétKép

Enikö

ceniko
Szeged

Nóri! másfél héttel elötte találkoztak a gyerekek, ha annyi a lappangás akkor tölük, de szerintem rövidebb, igy a fene tudja ki fertözött meg minket. Más is volt ott a bulin és ök nem lettek betegek, csak mi.
Papirt láttam a Corában, igaz ez régebben volt.

Felkerültek az utolsó képek Orsiról. Jóideig nem tudunk másikat csinálniKép Ellopták a gépünketKép
http://amina.sztar.hu

Enikö! Orsi se issza meg aminek rossz az ize, enni sem eszik olyat, sajna. Én is válogatos voltam, de amit ö müvel...
Tényleg azt hittem valahol lehet kapni 100% répalevet, jo lett volna, mert Orsi a répát szereti

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: