Én nem ütöm kékre zöldre a gyerekemet (aki már nem baba), de ha rácsapok a kezére akkor tudja mi a dörgés. Eröszak eröszakot szül akkor, ha az "nagyon eröszak". Ha egy kézrecsapás, az még nem eröszak. Érdekes az én Bogim ért belöle, ha rácsapok a kezére, hogy ezt nem szabad.
A barátnöm felett nem török gerendákat drága, mert én ezt neki is elmondtam. Ö tudja, hogy mi a véleményem a nevelési elveiröl illetve a nem neveléséröl
Én nap, mint nap mondom neki. Egy ideig rászóltam a Nikire (az anyja helyett) holott nem nekem kéne más kölkét nevelnem. De Nikianyu csak annyit mond, neki rossz gyerekkora volt, nem akar ugyanilyen rossz gyerekkort a gyerekének, ezért a Nikinek mindent szabad.... Ezt kb 5000szer elmondtam már neki és ö 5001szer is ezt válaszolta. És nem csak én, hanem mások is mondták már neki, de semmi eredmény!
Én nem török pálcát felette Angi, mert nyilvánvaló a szülö hibája. Nyilvánvaló, hogy Nikianyu az aki miatt sok szülö csak akkor engedi le a gyerekét a jáccóra, ha Niki nincs lent. Múlt hétvégén beteg volt a Niki dugig volt a játszó! Azt beszélték (pletykafészek szomszédok), hogy kész felüdülés volt, hogy nem volt lent az a kis rosszaság. Mert Niki rossz! Nem eleven, ö rossz!
""""
Nóri!
"Mi a férjemmel általában világosan megmondjuk, hogy nem szabad, és, hogy mi fog történni, ha tovább csinálja, pl. elvesszük tőle/levesszük őt onnét/ki kell jönnie a lavórból stb... Ha tovább csinálja, akkor végrehajtjuk, amit beigértünk, ha berzenkedik ellene akkor közöljük, hogy szóltunk, nem? "
Ez ennyire egyszerű... """"
Angi édes, ha ez ennyire egyszerü lenne, akkor mindenki így csinálná, csakhogy ez nem ennyire egyszerü!
És ha ennyire meg vagy gyözödve róla, hogy te csinálod jól, akkor írj egy könyvet róla Angi
. Hátha sok szülönek segítséget nyújtana. Nekem biztosan nem, mert 1 én sem vagyok ehhez megfelelö szülö (és sztem nagyon sokan nem)
2 a gyerekem sem megfelelö "alany"!
Én is elöször a szép szóval történö útbaigazítást szoktam alkalmazni, de hidd el, van az a helyzet és állapot, amikor már elszakad a cérna és szép szóval egyszerüen nem megy! Nem csak nekem nem megy Angi, hanem anyukámnak sem, apukámnak sem, a Bogiapunak sem és a páromnak sem.Söt még a növéremnek sem, akit Bogi egyszerüen imád!
Ja és más egy tanár diák viszony, mint egy szülö gyerek viszony. A kettöt nem szabadna összehasonlítani. Egy szülö pici kora óta együtt van, neveli ISMERI A SAJÁT GYEREKÉT. Ezt egy tanár diák viszonyról nem lehet elmondani.
Mindenki másképp viselkedik otthon és másképp idegen környezetben, munkahelyen, iskolában! És egy pedagógusnak tudia kell bánni a kölkökkel. Ezért nem leszek én soha pedagógus, mert megfojtanám, ha valamelyik bunkó lenne....ezért nehéz a pedagógusi pálya, sok olyan embert felvesznek pedagógusnak aki nem alkalmas rá. Idegbeteg..stb Oda a legkönnyebb bejutni és boldog boldogtalan elvégzi. Ezért van annyi hitvány tanár! Tudnék mesélni a iözépiskolás élményeimröl

De ez most off téma! Ja és Nóriék nagy gyerekekkel foglalkoznak, nekem 3 évesem van! Tökre másképp kezelendök! Még egy-két hónap is számít ilyen korban, nemhogy több, mint 10 év... Ha felviszi az anyja a köpködö káromkodó gyereket az zsarolás, mert visszafele is müködik. Ha nem köpködsz leviszlek.... ez nem megoldás Angi!
"""
Meglep, h ennyien bántjátok a babáitokat. És itt főleg hangsúlyos a baba szó. Számomra ez elkeserítő, megmondom őszintén. Meg lehet ezt másképp is oldani, persze nevelni nehezebb, mint idomítani... (jöhetnek a kövek) """
Ez egy kicsit erös volt Angéla. Hadd ne mondjak erre semmit. Nem vagyok rosszabb ember nálad! És nem vettem magamra, én nem idomítok és nem is nevelek, én irányítgatok! Majd ha felnönek kiderül ki csinálta jobban! Fúúú le kéne egyszer jönnöd ide a játszóra. Megnéznéd mik vannak. Belahalnál a nagy "igazságérzeteddel". (egyébként nekem is nagy igazságérzetem van, ez miatt mindig összetüzésbe keveredek, meg az öszinteségem miatt
de leszarom, nem izgat mások véleménye..)Szóval vannak édekes dolgok. Hogy a kislány összepisilja magát amikor az anyja rászól, úgy fél töle....
De az anya szereti és imádja a lányát (majd késöbb megmondom ki az lehet, hogy ismered is), de ö igy neveli...és szentül meg van arról gyözödve, hogy ez igy a normális. Na ezt a nöt kéne Nikianyuval összevegyíteni és akkor lenne 2 normális szülö 2 normális gyerekkel

Nah mindegy, nem értünk egyet ismételten, de hidd el, fogsz Te még rácsapni a gyereked fenekére! Ez tuti, akármennyire tiltakozol ellene.
"""
Az indulatból elcsattanó pofon más, mint a megfontolt, Nevelési célzattal elkövetett ütés. AZ első érthető számomra (abba símán bele tudom képzelni magam, Nekem is nehéz megállnom sokszor), ám előre megfontolt szándékkal "Gyere és most ezért meg azért kikapsz", na ez a legnagyobb kegyetlenség a világon"""
Az utolsó gondolatsorral egyetértek, az ilyen szülöt én is elitélem.
Én sem csinálok ilyet és nem is fogok! Én rögtön akkor szidom össze a Bogit, mikor a rosszaságot csinálja. Ja és nálam ez a kezére ütök dolog nem rendszeres,és nem napi szinten értendö. És csak azóta amióta Niki a képben van

Elötte semmi gondom nem volt. Azóta nagyon kinyilt a csípája amióta barátkoznak.
Felesel, visszabeszél és ettöl megörülök