A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hát azért a gratulákat beszedtük de rosszul írtam. Ugyan forog a lányka mindkét oldalára de csak hátról hasra. (jobbra is balra is)Kép)
Én ennek is örülök.
ja igen és valóban tér is kell hozzá,már le is költöztünk a földre ehgy pokrócra. csak ezek a dila nagyok nem nagyon figyelik a hugi éppen hol van a földön....Én meg időnként levegő nélkül maradok amikor kerülgetik mint egy holtkóros.
Gyönyörű az idő, vasárnap átszaladtam a nyíl utcai virágosba. Cseppet meglepődtem annyian voltak mindha ingyen adtak volna valamit.Pedig nem csak muskátlit akart mindenki vásárolni.
Jut eszembe ígértem hogy nálam is lehet egy tali. Van udvar (meg tó) de benti rész is úgyhogy amíg a Nóriékhoz nem mehetünkKépjöhettek hozzánk.a héten nem jó de utána bármikor, konkrétan mondjuk 13 vagy 14.
Nos?
20180827120929

Enikő!
A Rigó utcai oviban van a szerb csoport is.

Voltunk ma, de nekem nem tetszett a hely, Katicáékkal viszont jó volt találkozni.

Gabi! Ági!
Hagyományos tégla házunk lesz (remélem, mármint, hogy egyszer lesz).

Nóri
norcee

Sziasztok!
Szólok már, hogy mi is megvagyunk. Remélem, mindenki jól van. Mi sajnos náthásan. Tomika elég nyűgös miatta, de nagy vész nincs. Lassan túl leszünk rajta.
Múlt héten elmentek húgomék Kép, mi vittük el őket, és elmentünk a barátnőmékhez Budaőrsre. Tomikának tetszett a nagy nappali, ezért elkezdett egyedül menni. Egyre többet gyalogol egyedül, de néha úgy megijed a tempótól, hogy szalad és közben visít.
Most már csak menni szeret, mászni egyre ritkábban. Nyújtja a kezét, és sétálni kell vele.
És egyre okosabb. Ma pl. megtörülte a saját orrát, aztán az enyémet is.Kép
És imádja a trolikat és a buszokat.
Én járok edzésre továbbra is. Ja, és elkezdtem a visszaszámlálást: mához 3 hétre megyek dolgozni.

Most csak ennyit, de igyekszem pótolni a lemaradást, és jelentkezem!
Jó éjt!
Tünde+Tomika
ptünde

Nóri: Hol van helyileg az ovi? Rigó utca melyik részén? Esetleg házszámot tudsz??Voltatok Lénával??? Tudsz valami bövebbet erröl az oviról és a szerb csoportról?? Jöhet priviben is! Légyszi!
Köszi
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Tündi: Jobbulást nektek! Ügyi Tomika, nagyon édes lehet!
Enikö

ceniko
Szeged

TÜnde! Nagyon ügyes TomikaKép.

Bea! Össze kell gyúrni a lányainkat, Bogi hasról hátra tud forfulniKép)

Taliban benne lennénk!!! Meg szívesen megnézném a házat, a szép kertet...

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Nóri: ha így haladtok ősszel, de legkésőbb karácsonykor költöztök!

Tünde: Nagyon ügyi Tomika! Bátor főleg két lábon közlekedik, Flóra meg mászik utána. Tök jót rohangálnak együtt. Nem irígyellek, hgoy dolgoznod kell.

Bea: A tali minket is érdekel! Nálunk is lehet majd! De szép, rendezett kert az még nincs.Kép

Gabi3
inecsg

Bea,
nekem okés a tali, de csak ha délelott van.

gratula Kata bébinek a forgáshoz! Kép Most már hátul is szemednek kell, hogy legyen.
Vendég

Dancsi
már növesztem a hátsó szememKép
Tegnap az ágyon Tamás melett gügyörészet amikor is nem pont arra az oldalára fordult amerre a lüke báttya gondolta és majdnem leesett az ágyról. AZ volt a szerencse hogy beleakadt Tamás lábába. A 12 éves kajla nem is látta a 20 cm-re történő eseményeket,mind aki nem is ezen a földön él....mi lesz ha igazi tini lesz...

Tali meg talán úgy lenne jó mind nálad is hogy mindenki akkor jön amikor pont jó neki mondjuk 10 és 15 óra között
Mindenkit várunk még +kiságyunk is van amibe lehet altatniKép
Végre kipróbálhatom Angi muflinjaitKép+ez lehet célzás volt
Bea
20180827120929

Tünde,
ez szuper, gratu Tomikának! Hol fox dolgozni?
Amióta Eszter is elindult, elvágták a csajt: semmi mászás, csak szalad, szalad, szalad... Kép

Mi ez a nagy pangás?

Mindenki levegőn egész nap?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Bea,
akkor nekünk okés a tali. Valszeg elmegyünk busszal 10-re, és majd hazataxizunk, hogy délre hazaérjünk. Ill. ha valaki majd véletlen felajánlja, hogy hazahoz, azt majd szívesen veszem. Na jó ez vicc volt, de lehet komolyan is venni. Kép Kép

A kajla 12-évesnek meg gratula. Én már megtanultam, hogy csak nekem van olyan sasszemem, hogy mindig látom, épp mi fog történni vele. Lehet baromság, de csak akkor érzem magam jól ha én vagyok Jozsóval. Mert mostanában mindig csak velem van és nem is szívesen adnám oda senkinek. Persze jó volna egy kis kikapcs, de erre mostanában semmi esélyem nincs. APa erre azt mondja, magunknak akartuk a babát, és ez igaz is.

Tiszta para vagyok ha nem velem van.
Vendég

Sziasztok!
Esélyem sincs visszaolvasni, de remélem mindenki jól van!!!
Régebben megírtam a szüléstörténetemet, bemásolom ide:
3-án be kellett feküdnöm a klinikára a pathológiára... na, az a 2 nap szörnyű hosszú volt, állandóan hallgatni a többi kismamák rémtörténeteit, akik szülésvisszatartáson voltak. Nagyon-nagyon örültem neki, hogy 5-én úgy döntött a picikém, hogy magától kiindul, mert EST/OPT vizsgálat lett volna, amit nem akartam elfogadni, emiatt rámnyomták a bélyeget, hogy "szar" anya vagyok, és : "azt akarom, hogy a magzatom meghaljon!!!" Ezen nagyon-nagyon kiakadtam, úgy éreztem 2 nap túlhordás még tényleg nem indokolja az oxitocinos terheléses vizsgálatot... CTG rendben volt, flow is, a magzatmozgás is rendben volt, szóval ezért úgy döntöttem, hogy elhalasztom a vizsgálatot.
Aztán hála 5-én hajnalban (lehetett úgy 4 óra körül) arra ébredtem, hogy fáj egy kicsit a hasam, kb. annyira, mint amikor meg akar jönni. Elkezdtem reménykedni, "könyörögtem" a picinek, hogy induljon el. Aztán el is aludtam, 5-kor jött a lázmérőzés, még mindig éreztem a kicsi hasfájást, de már nem aludtam vissza, mert tudtam, hogy jön a takarítás, aztán 6.30-kor az első vizit is. Ágyban maradtam azért, csak 6 után mentem ki WC-re, és amikor visszanéztem a klotyóba akkor láttam, hogy távozott a nyákdugóm!!! Iszonyatosan megörültem a hírnek. Kimentem a folyosóra egy nővért keresni, hogy tájékoztassam. Találtam is egyet, aki közölte, hogy: "az nem baj"! Mondtam neki, hogy: Tudom, csak gondoltam szólok! Mondta, hogy mindjárt ideér a vizittel az éjszakai ügyelete orvos (Dr. Sári). Vizit után megvizsált, közölte a nővérrel (miért is Velem), hogy kísérjen le a szülőszobára. Az mondta, hogy akkor pakoljak össze, mert 1.4.4.4. lettem, meg szivárog a magzatvíz. Ekkorra már 20 perces fájásaim voltak, de nem voltak vészesek! Ekkor már 7 óra elmúlt, felhívtam a férjemet, aztán anyut, ő szólt a tesómnak, hogy jöjjönenek be. Aztán a szülőszobán előkészítés (kúppal), aztán amikor megérkezett a férjem beengedték hozzám egyből. Ekkor már tudtam, hogy szóltak a fogadott dokimnak, aki nemsokára meg is jelent. Én éppen a folyosón sétáltam, és odajött, hogy:"Elnézést kér, de sajnos családi összejövetel miatt nem tud részt venni a szülésemben, ezért átadna egy másik dokinak".... A másik dokival pár perc múlva visszajött, bemutatott neki, aztán elviharzott. (Utólag egy cseppet sem bánom, hogy nem a "fogadott" dokim vezette le a szülést!)
Az orvos megvizsgált, mondta, hogy szépen halad a szülés, de azért javasolna egy kis fájdalomcsillapító injekciót, nem azért mert annyira fájtam, hanem mert ez egy keverék, és segít a méhnyak "eltünésében" is. Egyre sűrűsödtek a fájások, de én próbáltam fent lenni amennyit csak lehetett, mert közben azért néha monitorizálni is kellett, ez kb. 20 perc CTG volt. A doki közben sokszor bejött, érdeklődött hogy vagyok. 11 körül megint jött, mondta, hogy mivel már eléggé rég óta szivárog a magzatvíz, ezért 1-kor, max. 2-kor bekötne antibiotikum infúziót. Közben a fájások nem nagyon erősödtek, csak sűrűsödtek, de viselhetőek voltak. Aztán megint jött egy szuri, na, ez után már érezhetően erősebbek voltak a fájások, szívtam a gázt amikor fájás volt. Bekötötték az antibiotikum infúziót, lecsorgott, aztán 3 óra fele (a pontos időt nem tudjuk, pedig kimentem anyuékhoz pár percre az ajtóba dumálni) még kimentem pisilni. Visszamentem, kaptam egy kis Oxitocint is az infúzióba, meg sót, mivel előtte este óta nem ittam semmit, persze a szülés alatt mondták, hogy saját érdekemben ne igyak, nagyon ki voltam száradva, még jó, hogy vittem szöllözsírt, azzal kenegettem a számat. Innen már gyorsan meglett Rubikám, bár nagyon lelassult az idő, mivel 3.10-kor közölte az orvos, hogy még van a mellső falon egy kis méhszáj, így 5 (!) fájást el kellene szuszognom... meg is próbáltam, de nem sok sikerrel, mivel 3 után már annyira éreztem, hogy szakadok szét (szerintem székelési ingerhez köze nincs a tolófájásnak, max. annyi, hogy annyira fáj, hogy majd beszarsz), ekkor mondta, hogy oké, lábzsák, lábtartó, borotválás, és akkor hajrá, nyomjunk. Sokat kellett nyomnom, egy-két fájás kellett hozzá, hogy ráérezzek hogyan is kell a levegővel bánni, préselni. Aztán gyors gátmetszés, és már láttam is Rubikám feje már kint is volt. Mondta a doki, hogy fogjam meg a kis fejecskéjét, és szedjem össze minden anyai erőmet. Aztán azt hiszem még 1 nyomás volt, aztán már csak húzták ki belőlem a picikét. Tényleg minden fájdalom megszünt egy pillanat alatt. A köldökzsinór még nem volt elvágva, rámrakták, megsimogattam! Aztán a férjem elvágta a köldökzsinórt, és elment a picikével fürdeni, öltözködni. Közben megszületett a méhlepény, amin minden rendben volt, és megfélceltek. Tök érdekes volt, direkt megnéztem, mert kíváncsi voltam rá nagyon! Szülés és rendberakás után kb. 20 perccel át lehetett menni a megfigyelőbe, ahova hozták Rubent, megciciztettem! Fantasztikus élmény maradt meg a szülésről bennem, bármikor bevállanék még egy ilyet! :-)))) Hiába volt kb. a 8 óra vajúdás, a legrosszabb azt hiszem - hogy szomjas voltam... Szóval semmi rossz nem volt!!!!
15.50-kor született meg az édes kisfiam!
4. napon hazaengedtek bennünket, az első éjszaka elég húzós volt, nem aludt a picike egy percet sem, végig sírta az éjszakát, aztán reggel 5-kor elaludt. Azóta az éjszakák eléggé jók szerintem. 3x kel, és cicizünk. Én egy kicsit kialvatlan vagyok, de ez a dolog vele járója... bíztatom magamat, hogy olyan nagyon gyorsan elillan ez az idő (már több mint 4 hete szültem) és próbálom kiélvezni a dolgok sava-borsát.
Lottika is annyira gyorsan "nagylány" lett, pedig Ő is csak most született.
Rubent Lottika nagyon szereti, amikor itt vannak mindig puszilgatja, meg a cumit akarja benyomni a szájába amikor sír. Szóval nagyon édesek együtt!
Sziasztok, mindenkinek kellemes további szép napot, élvezzétek ki a kellemes időt, mivel hétvégére már hűvösebbet mondanak.
PUSZI
Meli
meli27

HalliKép

BEa, persze, veheted tutira a muffintKép. Próbálok sütni 2 adagot.
Mi is 10körül mennénk sztem.

NAgyfiad figyelmetlensége sztem nem egyedi. Ne haragudj rá, végülis még Ő is gyerekKép.
Én is csak akkor vagyok nyugodt, ha VIrág Velem van, bár szerencsére a mamák is tartják Vele a sebességetKép). Konkrétan, ha motorozik, kizárólag futólépésben lehet beérni. Fog kapni egy 3kerekű bicajt gyereknapra, a boltban próbélgattuk, és sztem meg tudná tanulni, nagyon ügyes votl.

Gabi3! Sajnálom, h elkerültük egymástKép(

NEktek is szarakodik megint a fórum?

angiszeged

Bea:Azt hiszem lemaradtam! Mikor lesz tali? Nekünk a 13 nem jó akkor kap Flóra szurit. De ha a többségenk az jó ne változtassatok miattunk, mert lehet Flóra nem lesz jól 14-én!
Én is viszek muffint, ha megyünk!

Angi:Én is sajnálom,hogy elkerültük egymást, megláttam a kocsitokat és gondoltam akkor felnézünk, persze nem gondoltam, hogy pont nem találkozunk.
De Enikőékkel találkoztunk! Kép

Meli: Gratulálok még egyszer a fiacskádhoz! Az pedig nagyon jó hogy a szülés feledhetetlen élmény volt. Az pedig nagyon durva, hogy lenéztek, azért mert nem akartad az indítást.
Ha tudsz nézzél be minnél többször!
Ti használtok játszó cumit? Nem akarok beleszólni,de lehet hogy még nagyon korai, nekóhogy cumizavar legyen belőle. Lásd Angi esetét!!!!

Úgy néz ki Flóra egész délelőtt nem pisilt be a pleusba. Próbáltam pisiltetni a Széchenyi téren, de nem ment. Itthon azért rendesen pisilt.

Gabi3
inecsg

Nekem jó a fórum.
inecsg

Meli!
Nagyon szép a stori!

Bea!
Én nagyon kiváncsi vagyok rátok/házatokra, mi szeretnénk menni. Hol laktok? Megint nagyon belejöttem a babakocsizásba, így ha max. 1/2-1 órányira gyalog, akkor nekivágunk.

Képzeljétek, a hétvégén voltunk 6 éves házasok!

Nóri
norcee

Tünde!
Köszi, hogy szóltál az ingyenes képrendelésről!
(26-ot hívtak elő ingyen - Zolim csak feltöltötte az előhívásra váró könyvtárat.)

Nóri
norcee

Kép

Léna, a porszívólovas.

Nóri
norcee

Meli!

Köszi a bíztatást. Rendkívül jól esett így 3 héttel a nagy esemény előtt Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!
Ma voltunk a nagyába. Fel akartunk menni az emeletre a bababoltba. Naná, hogy nem tudtunk. Már azokon a meredek lépcsö-babakocsi feljárón is macerás feljutni a passzázs sorba. Aztán a mozgólépcsönél ki van téve egy nagy tábla. Alul azt írja " mozgáskorlátozott és babakocsi feljáró" és egy nyíl mutat balra. Elmentünk balra, mit találtunk?? Lépcsöt! Igaz nem veszélyes mozgólépcsö, DE LÉPCSÖÖÖÖ! Hogy tud ott felmenni egy kerekesszékes ember, vagy akár egy babakocsis kismama??? Nem mindenki bírja felkapni a babakocsit és egy könnyed laza mozdulattal feldobni azt az emeletre! Szóval a párom lent maradt Violával én meg felmentem bodit meg rugit venni a picinek! Az is jó, hogy a bababolt az emeleten van! Röhej, mert általában baba illetve gyerekruhát akkor szoktunk vásárolni ha már megvan a gyerek. És, hogy viszed fel?? A Nagyá üzemeltetöjét ez nem zavarja????

Képzeljétek ma befejezték a gyökérkezeléstKép Végre! De van még lyukas fogam amit be kell tömni. Hiába minden egyes terhességemmell vagy 4-5 fogam lyukad ki Kép Pedig vigyázok nagyon a fogaimra, de hát nem tudok mit csinálni KépKép
Na a lényeg, hogy túl vagyok a gyökértömésen! Ez már fél siker!

Meli: Állati jó volt elolvasni a szüléssztoridat Kép Ügyi voltál gratula Kép

Gira: neked is ilyen szupi szülést kívánok!!!

Képzeljétek, most hívott egy barátom, hogy megszületett a kisfia 4530 grammal és 57 centivel Kép Gyerekek Viola most 2 hónaposan ekkora KépKép Nem is bírta megszülni, meg kellett császározni, de jól vannak Kép

Nóri: Léna nagyon édes! Megírnád hol van ez az ovi pontosan??? Holnap jön az anyukám és elmennénk megnézni.

Gabi3: Örülök, hogy találkoztunk. Flóra egyre gyönyörübbKép És, hogy Bátor már mekkora!!! Hihetetlen!

Angi: Sztem is gyorsan meg fog tanulni bicajozni VirágKép HajrááááKép Biztosan nagyon fog örülni a bicajnak!

No mék vészhelyzet vanKép
Enikö

ceniko
Szeged

Meli! Nagyon édes a sztorid, mégegyszer gratula, sok boldogságot Nektek!

Nóri! Léna nagyon édes a porszívónKép.
Grat a 6évhez, Nekünk májusban lesz, szintén a hatodikKép
Húú, most eszembe juttattam a tavalyi tavasz-nyár azzal telt, h délben nekivágtunk, Virág aludt a babakocsiban, be a városba, anyuhoz, meg szanaszét, 5kor apa elé és onnan haza. Annyira jó volt, Bogi akkor máér bőven pocakban volt. Tán soha olyan kiegyensúlyozott nem voltam...

Enikő! Uhh, mekkora babaKép)

Képzeljétek elmentem tornázniKép. Spinningen voltam, tök béna voltam, az edző lány meg nagyon aranyos volt, és mondta a végén, h ügyes voltam nagyon... Gondolom bíztatni akartKép Most meg pörgök, pedig le kéne inkább feküdni...

angiszeged

Gabi!
nagyon fix az a 13-i szuri. esetleg egy hetet tudsz rajta halasztani? Jó lenne ha tudnátok jönni?
Bea
20180827120929

Meli,
szép történetetek van, ügyes vagy Kép.

Nóri,
én is szeretek ilyen nagyot sétálni, csak 1 jó csuka kell hozzá és minden okés.
Porszívógalopp: nálunk is menő Kép

Angéla,
hol voltál? Nem csappant meg a tejcsid?

Enikő,
Te még hiszel a mesékben? Fel kellene fogni, hogy ez egy bababarátságtalan ország és mindenki tojik a kismamákra és a kerekes székkel közlekedőkre (tiszt. a kivételnek). Én az ellenkezőjén lepődök meg Kép.

Gira,
jól vagytok?

Gabi3,
gratu Flónak, nagyon ügyes a Csajszi Kép.

Voltatok ma játszón?

Gergő megkapta ma a céges személyautót (új Opel Astra Combi 1,4). Vatta új, állati klassz. Korlátlan kilométer-használattal Kép.
Elmentünk Orosházára Mamához... Húú, micsoda boldogság volt, amikor ők ketten találkoztak (Mama és Unoka)! Anyukám azt mondta, hogy soha nem volt még ilyen csodálatos meglepetésben része Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

13-án kenne tali?
Hú, az nekünk nem jó sajna, nekünk a szerda Mama-nap.
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta nehogy már lecsesszél az miatt, hogy szeretném ha jobb lenne...Kép Én nem törödök bele, hogy nem tudok megmozdulni 2 gyerekkel babakocsival. Attól, hogy tudom, hogy nem érek el vele semmit, még dühönghetek egyet, nem?Kép
Ja és az Szkt-sok sem válaszoltak, pedig ha jól tudom nekik hivatalból kötelességük!!!!(tudod amit a játszón meséltem, hogy nem tudtam felszállni 3 villamosra, mert valami baromállat odatette a korlátot minden egyes ajtóba) De akkor is jól esik kiírni magamból!

Reggel 3/4 8kor hívtam a Minikliniket, hogy kérjek idöpontot , mert Violát be kéne oltani. Nemhogy mára nem kaptunk, de jövö hét szerdára is csak 2 idöpont közül választhattamKép. Jó nekem nem sürgös, én legszivesebben be se adatnám, de ha egyszer muszáj....

Azt akartam még kérdezni, hogy a 3 éves szeorvosi vizsgálat kötelezö??? Vagy mi van, ha nem viszem el Bogit?

Sziasztok
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő, szerintem vidd el Bogit a szemvizsgálatra, nem tart sokáig, nem kellemetlen. De nem sürgős, hogy már most vigyed, majd mikor neked is kicsit több időd lesz, fél éven belül bármikor jó. Nekem leg azt mondták még az egy éves vizsgálatnál.
Nem baj, ha panaszkodsz, néma gyereknek ugye...

Meli, örülök, hogy ilyen szép emlék maradt a szülés, grat még egyszer.

Ági, örülök, hogy találkoztunk, gyakran esztek ott? Nekem kicsit macerás volt azért a három gyerekkel...ha nem muszáj, nem nagyon eszünk máskor helyben.

Bea, mi is szívesen mennénk a talira. Jó lenne egy sokak számára kedvező időpontot találni.

Nóri, gratu a 6. évhez. Ezek szerint nem siettétek el LénátKép Aranyos a porszívón. Bencikém állandóan ki-be kapcsolgatná a porszívót, így aztán sokszor a kiságyban köt ki ha takarítok.
Korábbi kérdésedre válaszolva, mi maradtunk a Maltofernél.
Tényleg jó ütemben haladtok az építkezéssel!

Kriszti, jó lehet ez a korlátlan kilométer. Akkor most már tessék sokat utazgatniKép, mielőtt jön a kistesó.
Az utca amit kérdeztél, Zsombó belső szélén van, most épül majd rajta egy műút, ami azt hiszem összeköti majd a falut Szatymazzal. Jó helyen lesz így nagyon, mert a központ is közel van.

Dancsi, persze magunknak szüljük őket, de azért jó néha kikapcsolódni.Kép Egy gyerek egyébként sokkal inkább nem csak a családé, mint gondolnánk. Egyre inkább helye lesz egy óvoda, iskola, város, ország stb életében, és az, hogy magunknak szültük, egyre inkább feledésbe merül, nem? Persze a gondjuk a mi gondunk marad leginkább, és az öröme a mi örömünk is lesz.

Tünde, gratu Tomikának a járáshoz!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Találkozóra nekem is nagy kedvem van. Szerintem mi olyan dél körül mennénk. Bea, léci majd írd meg merre laktok.

Meli, édes nagyon a történeted.

Enikő, én is hiszek még a csodákban babakocsi terén. De ha véletlenül babakocsi-barát bejárót látok, mégis meglepődöm, hogy vajon mi van: ezek maguktól érték ezt fel ésszel, vagy már szívtak a "rossz" bejárat miatt?

Enikő, időpont: legalább kaptok időpontot. A mi dokinknál ilyen nincs. Órákat kényszerülünk várni mint tanácsadáson, mint pedig betegrendelésen. A dokival elégedett vagyok, de ez a várakozás... katasztrófa, pláne beteg gyerekkel.
Sajna a felnőtt, háziorvosunknál is ue. a szitu. Most fogunk váltani emiatt. Utoljára ugyanis nagyon kiakadtam, hogy 4 beteggel előttem 2,5 órát vártam. Én alapvetően türelmes ember vagyok, de akkor, ott elszakadt a cérna.

Kriszti, az a kocsi szupi! Mi is most vettünk egy ilyet. Igaz használtan, 5 éveset, de nekünk az is nagyon bejött!

Porszívó. Edi is imád velem porszívózni. Csak a múltkor megláttam, hogy rágni akarja a drótot. Azóta betiltva. Szigorúan.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Kedves Lányok, Asszonyok!

Köszönöm a válaszokat a kérédseimre!

Eszteranyu:
Lillafüred, ha jól emlékszem oda nem írtál címet. Lécciléccilécci.
A Bakonyhotel nagyon ígéretes, lehet hogy írok a tapasztalatokról május végén.
Az utazási kiállítás tavaly nagy csalódás volt. A babások nem igazán célcsoport a marketingben. Most már ki se mentem.

A 3 szobás lakás hányadik emeleten van?
2. főlé nem megyünk. (Az asszony ugrani akar, ha baj van?! ;) Nekem meg utána is szükségem van rá.)
A 3 szoba is csak akkor elég, ha a valahol ki tudok alakítani egy dolgozósarkot.
(Jó lenne tudnom az utca, emelet, m2 és irányár adatokat.)

Köszi
Erdészapuka
erdészapuka

Sziasztok!

Enikő, a nagyával már én is szívtam, hihetetlen mekkora prosztóság ez.

Nóri, gratulálok a 6. fordulóhoz, ehe ez kicsit két értelmű:-) Olvasom elég jól haladtok az építkezéssel, így tovább. Léna nagyon aranyos a porszippantón:-)

Bea, merre laktok? Ha minket is szívesen látsz, lehet, hogy el bírunk menni, de most melyik napon is?

Meli, jó volt olvasni a történetedet, ügyesek voltatok.

Gabi, Flóra nagyon ügyes, remélem lassan Pipi is elkezd gyakorolni, eddig még csak ráült a szűkítőre, kitörölte a hátát papírral, beledobta a klotyóba és közölte, hogy kész:-) Persze se pisi, se kaki:-)

Ildiék mikor jönnek haza? Jól rég óta odavannnak...

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Enikő, Te lázadó!
Én is dühöngök mindig, ma pölö akkorát rúgtam egy kocsiba, ami a járdán állt és nem fért el a babakocsi, hogy megszólalt a riasztója is Kép.
Dühöngd ki magad nyugodtan, én is felháborítónak tartom ezeket a dolgokat, de amint látod a kutyát nem érdekli a mi problémánk. Pedig törvény írja elő, hogy KÖTELESEK megközelíthetővé tenni mindenki számára a helyeket.
Szal lépni kéne.
Ma felszálltunk a tujára Mamimmal és ki volt téve az uccsó ajtóra 1 babakocsi matrcica. Felértünk, betoltam Lyányt az ablak mellé, egy idősebb nő pedig átadta a helyét.
Ilyen is van Kép.

A tali okés végül, mert Mamim csütörtökön jön.

Erdészapuka,
a lakás az elsőn van, nagy erkéllyel. Zsákutcában, 24 m2-es a nappalija. Ha továbbiak érdekelnek: bodokriszti@freemail.hu Kép.
Lillafüred, Palota Szálló:
http://www.hunguesthotels.hu/information.php
Mi kinn voltunk most is a kiállításon, tavaly is.
Az idein már előre mondták a bababarát szolgáltatásokat.
Sopronben most nyílik egy szálloda, nagyon klassznak tűnik, :
Hotel Fagus. www.hotelfagus.hu
Nincs érdekeltségem sehol Kép.

Anita,
küldtem Ildinek sms-t, majd megírom, én is hiányolom már.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Nóri: Gratula a házassági évfordulóhoz! Léna nagyon édi!

Enikő:én is örülök, hgoy találkoztunk! Nekem a sportorvosi még ami felfoghatatlan. Egy csomó kisgyerekes család jár oda és nincs megoldva a babakocsi felviteli lehetőség. A Centrum se kutya azért a játék fenn van az emeleten! És még sorolhatnám....
Szemészetre érdemes elvinni, nem fájdalmas vizsgálat.

Bea: Sajna nem tudom elhalasztani a szurit, mert nálunk be kell jelentkezni a tanácsadásra, és már nagyon régóta meg van az időpont. Meg jó lenne túllenni rajta.

Anita: Flóra egyébként nem szól,hogy kell pisilni, de ha ráültetem belepisil. Kb kétóránként.

Gira: Mi a helyzet nálatok? Már a finisben?

Erika: Tök szépet írtál Dancsinak!

Nem tudom tihogy vagytok ezzel, de én azt hiszem tök béna vagyok. Bátornak próbáltam pisit gyüjteni zacsival, kettőt már ki kellett dobnom, mellé ment. Még van kettő,ha azzal sem sikerül fogom a poharat és várok és folyatom a vizet mellette.

Erdészapuka: Várom a hegyiszállást! HOl van? Ismered Mátraszentimrét?

Gabi3
inecsg

Erika,
tök igazat írtál Kép))

én ezt úgy értettem, hogy vannak olyanok, akik lepasszolják mindig a gyerekeket a nagyszüloknek, hogy éljék világukat. Na, én ezt nem vagyok képes megtenni. Már csak azért sem, mert a nagymamák sem bírnak már annyit szerintem.
Vendég

Enikő!

Ezt nem kell annnyiban hagyni!!! Nálunk az a helyzet, hogy anyukám tolószékes. Alig tudták felcibálni a járgányát Kecskeméten a polgármesteri hivatalba az esküvőnkre. Erre apu írt egy felháborodott hangú levelet a dolog minősíthetetlensége miatt jogszabályokra, meg ilyesmikre hivatkozva. Erre maga a polgármester helyettes hívta fel, hogy elnézést kérjen és elmondja, hogy már orvosolták a problémát, és alkalmaztak erre egy kigyúrt fickót, aki arra hivatott, hogy a tolókocsisokat, és a babakocsikat fel-le cipelje (mert felvonó szerkezetre nem futotta még a költségvetésükből) Szóval egy levél nem árthat Kép

Kriszti, Gabi3!

Jól vagyunk, már egészen kezd realizálódni a dolog, mert a 3 hét az mégiscsak az eddigi legközelebbi időpont Kép De azt hiszem, igazából még mindig nem tudom felfogni. Azt hiszem nekem személy szerint külön nagy szükségem lesz a szülési fájdalmakra, hogy rávilágítsanak : "hé az életed megváltozik!!!" Kép Mert most kb úgy kezelem ezt az egészet, mintha egy jó filmen, külső szemlélőként nézném az eseményeket Kép Fura.

Gira
Vendég

Sziasztok

Nóri, gratula a 6. felforduláshoz. Kép

Bea, mi is szívesen mennénk a talira, nekünk 10 után lenne jó.

Kriszti, Karmenéknél még dolgoznak, azért nem tud írni. Szuper ez a korlátlan km a kocsira. Használjátok ki.

Gira, nemsoká szereplő leszel a filmben. Kép Hajrá.

Nyúlanyó, jövő hétre vagy utána megbeszélhetnénk délelőtt egy közös játszóterezést a Retek utcában, Katicabogárékat is hívnánk és akinek még kedve van.

Ebben a szép időben mi is lenáthásodtunk. Kép Virágon nagyon nem is látszik, én senyvedek.

Gigi
gigi1

Gigi,
igyexünk majd kihasználni Kép.
Gyógyuljatok meg, vigyázz a Pocaklakóra is.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziiasztok!
Szeretném megosztani veletek, hogy új baba érkezett közénk. Március 31-én 13.25-kor született 49 centivel és 3440 grammal Apáti Márk László. Sima hüvelyi szüléssel, a klinikára való felvétel után 3 órával megszületett, gyors könnyű szülés volt. A 4-ik napon hazajöhettünk, az éjszakák eddig elég gázosak voltak, hasfájós szegény picikém.
Üdv mindenkinek.
ZitaKépKép
zita_29

Zita: Nagy-nagy gratula Márkhoz! Szép kis krrapek! Ügyesek voltatok nagyon! Sok tejcsit kívánok és nyugodalmasabb éjszakákat!
Jól szopizik Márk? Van elég tejecske?

Gigi: Mi is mennénk majd játszózni!

Gabi3
inecsg

Zita! Gyönyörű kis fickód van!Kép Nagy gratu hozzá, és sok boldogságot!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok

Zita, nagyon szép Márk és jók a paraméterei. Kép Jó, hogy könnyen ment a szülés. Sok tejet és gyorsan múló hasfájást kívánunk.

Kriszti, oké. Kép

Gabi, meggyógyulunk és megszervezzük a Retek utcát. Kép

Gigi
gigi1

Zita,
gratulálok ehhez a gyönyörű Fiúhoz, jó egészséget és sok boldogságot kívánunk Nektek!

Kép

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Zita,
gratula a bébihez! csudaszép kisfiú! Kép Kép Kép
Vendég

Zita: Gratula Kép Ügyi voltál és nagyon gyönyörü a kismanóKép

Dancsi: Én viszont zokszó nélkül lepattintom a gyereket mamáéknál. Nem azért mert engem idegesít, hanem mert kérik mamáékKép Visszafiatalodnak kicsitKép Ráadásul Bogi mindennél jobban szeret kint mamáéknál! Hát hiába kertes ház varázsa.....

Gira: Látod, azért csak volt hatása, anyukádék felháborodásának!Egy izomember is valami, ha már nagyobb beruházásra nincsen keret!

Most mennem kell, jóéjt
Enikö

ceniko
Szeged

Gabici! Én úgy tudom, h köteles a háziorvos időpontot adni, ha Te kéred.

Gira! SZtem ez így van rendjénKép. Most örülj és élvezd ezt az időszakot. Bírom, h newm vagy türelmetlen, sztem nem szabad siettetni az időt...

Gigi! Retekre mi is el tudunk menni.

Zita! Hoppá, nagy gratula a gyors szüléshez, a szép babáhozKép)

angiszeged

Sziasztok lányok!
Mostmár a Szabadkai kiruccanást is magam mögött tudom viszont változott a tali időpontja:
Most utoljára módosítok és pontosítok:
Április 12 kedd 10- 15 óráig. Jöjjön aki csak tud majd csinálunk helyet mindenkinek...Kép
A címem Dobó utca 58. sarok sárga 3 lakásos sorház, a harmadik bejárat a saroktól a miénk. A máttyás tér mögött van az utca. Vilivel busszal is jól megközelíthető, persze autó és gyalog is könnyű idetalálni.
Mégegyszer kérem a jelentkezőket hogy tudjam kb hány emberre készüljek.
Bea
20180827120929

Sziasztok!

Zita, hatalmas gratula mindkettőtöknek. Tüneményes kis fickótok van! Nosztalgiát ébreszt bennem a kép...:-)

Bea, ha addig semmi egetrengető nem történik, mi megyünk Edivel.:-)

Angi, igen, elméletben kötelesek időpontot adni. A rendelőben kint is van a tel. szám, amit hívni kell. Hívtuk. Ők pedig szépen, illedelmesen elmagyarázták, hogy ők ezt nem praktizálják, de ki van írva, mert tv. kötelezi őket. Ennyit erről.

Enikő, én semmi rosszat nem látok a gyerek-lepasszolásban. Én is szoktam pár órára, ugyanis nálunk is alig várják a nagyik. Persze hozzá kell tennem, hogy fittek, fiatalosak és játékosak nagyon a nagyanyók, Edi rajong értük.

Gira, nem baj, ha most még csak filmezel, de hamarosan belecsöppensz a valóságba.

Üdv. Mindekinek!
Gabici
gabici

Kriszti!

Kösz a gyors választ!
Sopron is érdekel. Ott végeztem, kell a nosztalgia. Még ha lenne érdekeltség az sem baj, inkább fizetek először jó ismerősök barátaiank, mint másnak. A második alkalmat úgy is a tapasztalat határozza meg.
A lakással kapcsolatban majd írok.

Üdv:
János

Ui.: Lehet, hogy 2X lesz a levél. A rendszer(gazda) áldozatai vagyunk.
erdészapuka

Szia János,
várom Kép.

Lányok, nekünk is jó a tali.
Ha valaki megy kocsival, szeretnénk becsoportosulni.
Vagy milyen közlekedési úton jutunk oda? (hú, de jó lenne egy bicaj már!).
A Pacsirta utcai része a Kossutk L. sgt-nak, vagy a Csongrádi-Rózsa u. sarokról. Aki tudja a közlekedést, segítsen lécci.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Zita, nagy gratula ehhez a szép babához!!

Dancsi, persze, értem én mire gondoltál, csak tovább szálltak a gondolataimKép

Kriszti, Ildi nem válaszolt? Kíváncsiak vagyunk ám mi is!Kép

Bea, nekünk is jó a kedd, ha minden rendben, mi is mennénk, délelőtt.

Gira, neked így, hogy nincs orvosod, menned kell majd hetente CTG-re, meg UH-ra?

Lányok, olyan szép idő van! VégreKépKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!
TFIldivel összefutottam, nincs netük azért van eltünve! Mindenkit puszil, és elvonási tünetei vannak, hogy nem tud babanetezniKép
Puszóka
Enikö

ceniko
Szeged

Erika,
Enikő megírt mindent Kép. Most beszéltem Ildivel telefonon.
A jó időnek én is örülök, bárcsak egész évben ilyen lenne.

Pénteken vagy hétfőn mi is el tudunk menni a Retekre (inkább pénteken) talizni Kép.

Nekem nagyon gáz a babanetem, csak soxori próbálkozás után sikerül elküldenem az üzit Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: