[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004.tavaszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Móki, rosszul kérdeztem. Ha jól tudom, kiárusítás van. Meddig lesz ez a bolt? Remélem, még a jövő héten lesznek. Vagy ha holnap ráérnék, Kincsi nélkül elszaladnék (Anyunál lesz délelőtt).
Vajon miért nem mész ki? Pihenj, gyógyuljatok meg, de gyorsan!

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok Lányok!

A drága gyermek nem igazán hagy írni, de azért igyekszem legalább olvasni!

Humi,
aranyos vagy, hogy így eltűnten is gondolsz ránk tali ügyben. Most szerdáról van szó? Nagyon szeretnék elmenni, meg is teszek mindent, kérdés, hogy apának kell-e arra a napra az autó. Majd még jelentkezem ez ügyben.

Zsu,

a többiek véleményével teljesen egyetértek. Talán tényleg nem gondolod át, amiket leírsz. Ha mégis, akkor... nem tudom mit gondoljak.

Nálunk egyébként kb. az a helyzet, amiket ti is írtok. Máté egész nap rajtam akar lógni. Én is mindig a fogára fogom, de nem hiszem, hogy az lenne az ok. Amiket Szilvus írt, az biztató, hogy pár hónap és elmúlik ez a korszak is. Csak az a bajom vele, hogy így egyáltalán semmit nem tudok csinálni itthon. Mondjuk a pórszívózást együtt csináljuk, de a konyhai munkálatok végképp nem mennek, mert ott csak a nadrágomon lóg. Egyedül még nem megy a drága, de segítséggel lépeget. Fogak száma: 4 (de már eddig is nagyon küzdelmes volt a dolog). NÁlunk most elég rendszeres, hogy éjjel is felébred és akkor 1-2 órás műsorra is lehet akár számítani. Kép Másnap persze az egész család ki van dőlve.

Ed,
ti már megint mentek!!? ez nem igazság! Kép érezzétek jól magatokat! Amint nincs hideg egyébként nekem sem jut eszembe belvárosi játszóházba menni, inkább ki a szabadba!! Ma nem tudom, hogy milyen idő van, tegnap még fáztam. Kép

Puszi nektek, még jelentkezem

kata
katca
 
 


Sziasztok!

Zsu,
az otlet, hogy kulon mentek harmasban, szerintem nagyon jo. Ez mar mindjart jobban hangzik. Kép Ugyes vagy, hogy probalkozol! Viszont a helyedben en meg varnek a 2. gyermekkel. Kép
Mindenkepp gyertek a talira, jot fog tenni egy kis kikapcsolodas. Kép

Ed,
hova utaztok? Bocsi, lehet, hogy mar irtad, de lyukas az agyam. Kép

Moki,
jobbulast nektek! ++++++++

Jaras:
eddig meg nem dicsekedtem el nektek, de Bia is megy egyedul par lepest. Sajnos, csak akkor, mikor azt mondjuk neki: "Menj oda Apahoz!, Menj oda Anyahoz!" De nagyon elvezi! Kép Szerintem csak batorsag kerdese az egesz. Meg gyakoroljuk, s az onbizalma is megjon. Kép

Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 

 
 

Szilvus! milyen tortája lesz Petikének?

Ed! Gratula Kincsönek!

Zsu! Én is meglepödtem azon hogy felmerült a 2. baba ilyen helyzetben! Elég felelötlenség szerintem is.

Kata! anyu pont tegnap mondta hogy ez nem jo hogy Orsi ennyire ragaszkodik hozzánk, hogy soha nincs nélkülünk (1 év alatt 2-3 órát volt össz. anyuval nélkülünk) Mert majd szegény ha ovis lesz milyen lelki törést okozok neki. Nem tudom meggyözni hogy Orsi majd akkor megérti mert nagyobb hogy oviba kell menni, meg majd sokat megyünk játszótérre hogy szokja a többi gyereket is, szeressen játszani velük. Nem fogom leapasszolni csak azért mert nincs dolgunk de Orsinak az jobb mert nem hiszem. Füleg mostanában mindig az apukájával akar játszani, örülök hogy tudnak egymásra ennyi idöt szakitani!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen! Úgy látom mi sok mindenben nagyon hasonlóan gondolkodunkKép.
Én is úgy gondolom, hogy 1 éves korig nem nagyon van szükségük másra a babáknak, mint az anyára-apára.
Nórim másfél éves kora körül kezdett el más gyerekek után érdeklődni, de akkor még nem játszott velük, csak figyelte a nagyobbakat a játszón. Mostanában kezdem azt érezni, hogy élvezi a többi gyerek társaságát, figyeli a gyerekeket, odamegy és próbál "együttjátszani". Kép
Attól, hogy 1 éves koráig nem bíztad másra nem lesz nehezen alkalmazkodó gyerek. Az én Nórim sem nagyon lett odaadva anyóséknak és mégis nagyon nyitott, mindenkivel szuper jól eljátszó kislány. Néha ijesztő, hogy mennyire megbízik mindenkiben, vadidegen bácsikkal leáll jópofizni.
Márk a másik fele, őt többször rábíztam már az anyósékra, mégis sokkal gyanakvóbb gyerek, ő aztán tényleg csak akkor érzi magát biztonságban, ha velem lehet. Igazi kis "anyakicsifia".Kép

Annyira szuper volt ez a mai nap, egészen 5-ig kinnt voltunk, jöttünk-mentünk.
Ed! én ilyen időben nem vinném játszóházba a babákatKép Vétek kihagyni ezt a gyönyörű időt!!!
Holnap Dunaparti játszóterezünk.

Na, megyek a házimunkát sajnos nem csinálta meg helyettem semmiféle házimanóKép Kép
Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok!

Nos, a második gyerkőre "csak" azért gondoltam, mert akkor több a szocpol... és akkor még várhatunk nem tudom pontosan hány évet, ha meg nem jön, akkor törlesztjük hitelként a szocpol azon részét...

A közös kimozdulásokkal csak az a baj, hogy akkor azzal jön Apa, hogy nem hagyjuk őt "dolgozni" (amit persze nem nagyon tesz... csak próbálkozik 1-2 számítógépes cucc megjavításával...)

Rájöttem, hogy miért voltam olyan, amilyen. . . (Mert ugyi nem csak egy emberen múlnak a dolok... )
Igazából az volt a baj, hogy nagyon szeretnék egy kutyust és Apa azt mondta nem lehet... Kép De tegnap láttam, hogy kapott kutyus képeket e-mailben és rákérdeztem KépKépKép Úgy látszik, sikerült rábeszélnem...

Pepe simán sétálgat... Gondol egyet, eljön a konyhától a szobáig, itt megáll gondolkodik egy kicsit visszafordul és visszamegy a konyhába Kép Ezt már lehet önálló sétálásnak nevezni KépKép Olyan aranyos, hogy amikor küszöbhöz ér, akkor odamegy az ajtófélfához megkapaszkodik és átlép rajta.
Egyre többet "dumál", kutyusnak mondja a vau-vau-t..., cicának mondja, hogy ci és fúj, mindig mondom neki, hogy ha fúj, akkor nem fogják őt szeretni a cicák, de nem akarja megérteni... Kép
Meg mond olyat is, hogy ba-ba-jaaaa és röhög utána... Kép
Vettem neki egymásba/egymásra illeszthető poharakat, egymásba már rakja, meg amikor beindul akkor egymásra is tud rakni egyet-egyet...

Mára ennyi, majd holnap dumálunk...
9 körül indulunk, olyan fél 11 - 11 között leszünk ott...

Zsu
bzsuzska
 
 


Sziasztok,

No, kukucs a munkahelyemrőlKép Nem, mintha nem lenne elég dolgom, de a kávém mellett megpróbáltam benézni.

3 reakció csak:

"Kukac":
TimiKép Peti is azonnal odakap a kukacához, amint kibontom a pelusból, de csak akkor, ha ülve bontom kiKép Fürdés közben is utánoz bennünket, pontosabban azt, aogy megnmossuk neki. Amúgy máskor nem piszkálja.

Karmen, Magdi
Nem osztom a véleményeteket. Persze megintcsak azt mondom: mindenki másképp csinálja. Természetesen nem a lepasszolást favorizálom, csak azt,hogy néha rá lehet bizni másra a bébit 1 éves kora előtt. Minél több emberrel találkozik, annál nyitottabb, annál fogékonyabb, annál ún. szociálisabb lesz. Karmen, ne haragudj, hogy ezt modom, de nincs igazad. Kétlem, hogy Orsi JOBBA megérti majd 3 vagy 4 éves korában, mikor először beadod majd az óvodába, hogy Őneki ott kell maradnia és te majd érte mész este. Ahhoz az kell, hogy már előtte szokjon hozzá más gyerekek, felnőttek társaságához, úgy is, hogy Te nem vagy vele. Minél hamarabb szoktatjuk társaságba, annál könnyebben elfogadja, megszokja. Csak a saját példánkat említem, az anyás kisfiam 2 hét után már könnynek nélkül rohan be a terembe, játszik a nagyokkal, vagy figyeli Őket foglalkozás közben. Jó, tudom, én bölcsi-párti vagyok, sokan pedig nem.

Zsu
(Na, ma megint kötekedő napom vanKép ) Zsu, ne haragudj, de ha Te egy pénzügyi szakember vagy, mint említetted, akkor gondolkodj már el. Tudod Te mit jelent állami garanciával hitelt felvenni, önerő nélkül, bevállalni még egy gyereket (2 baba = 2 mio szocpol)? Csak a dolog számszerű oldalát nézd. Az minimum, de nagyon minimum 90e HUF havi törlesztőrészlet, plusz a biztosítás, plusz a lakás rezsije, plusz be kell rendezni. Minderre van nálatok 1 db GYED-en lévő apuka és egy anyuka, aki a legjobb esetben sem fog ennyi jövedelemmel rendelkezni. Ja, és ott a baba, akinek a '"fenntartása" nem kevés. És a még egy, tervezett baba. Nos, amit Te szeretnél ez az én nem pénzügyi végzettségemmel tett számitásai szerint minimum netto 300e HUF. És a lakásra a bank úgy de úgy ráteszi a kezét, ha nem fizet az adós,hogy na. Szóval ismételni tudom Ed-et, tényleg nem vagy normális...

És most mentem.

Sziasztok,
Szilvus
szilvus
 
 


Sziasztok!
Szilvus, Orsi! Boldog szülinapot a fiúknak!
Talira nem tudunk menni, mert pöttyös az egész banda Kép
Legközelebb remélem már semmi nem áll az utunkba!
Képzeljétek, kinyomtuk az önkormányzatból, hogy csináljanak a közelünkben játszót, megszavazták rá a pénzt, szóval reménykedünk, meg próbálunk még szponzorokat gyűjteni, mert amit megszavaztak, az nem lesz elég. Bocs, mst mennem kell, mert felverték a kicsiket. Talán este még jövök. Ha nem, jó talit, üdv mindenkinek!
Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Claire,
csak nem baranyhimlo?

Tali:
Ki jon holnap Humiekhoz? S ki mit visz?
Nekem most sajnos nincs idom sutni, igy csak valami ropit, mogyit es uditot tudok vinni. Humi, babakajat csinalunk, vagy vigyunk?

Most mennem kell.

Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Humi! E-mail megkaptam, köszönöm!!!!Kép
"Majdnem" szomszédok vagyunkKép, oda fogok találni.
Nem tudom mikor érkezünk, attól függ, hogy hogyan tudom összecsomagolni a babákat, Nórit meg le kell adni anyóspajtásnál.Kép

Sly! Ha nem jön közbe semmi, mi megyünkKép Én megkíméllek Titeket a sütimtől, viszek valami bóti rágcsát meg üccsit. Babakaja: Én viszek Márknak üveges kaját, de ha jobb ötlet van és tudok segíteni megbeszélhetjük.

Humi! Van valami különleges kívánság???? Vigyek valamit????? Holnap reggelig írd meg mail-be, ha kell valami.

Claire! Jobbulást Nektek!!

Szilvus! Nem zártam el hermetikusan a külvilágtól a gyerkőcöketKép Kép. Csak nem bíztam másra őket és ez nagy különbség. Az, hogy Nóri 1 éves koráig csak velünk csinált programot nem befolyásolja azt, hogy mára bárkire rá tudom bízni, és mindenhol nagyon jól érzi magát.
Szavaiddal élve: Nórinál nyitottab, fogékonyabb, szociálisabb gyereket nem is kívánhatnék magamnakKép Kép Kép
Karmen helyett is válaszolok: Egy 3-4 éves gyereknek igenis meg lehet magyarázni a dolgokat. Az én Nórim 2 és fél évesen tudja, hogy mi az az ovi (szavaival élve: "sok gyerek van és egész nap játszanak) és szerintem nem lesz gond a beilleszkedéssel, nagyon szereti a gyerekeket. Ő már abban a korban van, hogy én kevés vagyok neki.. Egy 1 éves kor alatt lévő babának még nincsenek ilyen igényei.
Ma például a játszón Márkot betettem a homokozóba, sírva futott hozzám, pedig őt gyakran bíztam anyósékra, elméletileg ő egy szocializálódott gyerekKép .... csak ő nem tud róla.... Kép De én nem bánom, ahogy nőni fog úgy lesz egyre hosszabb a képzeletbeli pórázKép
Bocs a szófosás miatt!!!
Tényleg különbözőek vagyunk, és minden úgy jó ahogy vanKép Kép

Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Sziasztok!

Humi, köszi a mailtKép Épp tanulomKép
Elvileg mi is megyünk holnap. Már nagyon várom! Kép
Még nem tudom, hogy mit viszünk, majd reggel kitalálom, de én is valami bolti dolgot tudok csak.
Remélem odatalálunkKép
Tegnap is mentünk Apával megnézni egy irodakonténert, én néztem a térképet, hát mondanom sem kell, hogy rosszul navigáltam, mert fordítva tartottam a térképetKép Kép

Még jövök, csak fő a vacsi!

Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Ugye mindenki megkapta a mailt aki holnap jönne a talira?
Babakaját ne hozzatok, alkotunk ismét valamit. Van itthon pipimell, krumpli, sárga- és fehérrépa, brokkoli (igaz ez mirelitt). Szerintem ebből jó kis babakaját lehet összedobni. Szóval ne hozzatok bébiételt!!! Bolti változat van itthon egy csomó, ha valamelyik babónak mégsem ízlene a házikoszt.
Viszont eddig nem írtatok semmit, hogy ki mit hoz, én meg teljesen tanácstalan voltam, hogy most végül kimenjek bevásárolni vagy batyus buli lesz, mint eddig? Végül nem vásároltam, úgyhogy rajtatok múlik mit eszünk.Kép Ugye nem baj?
Nincs energiám semmihez, így lakást suvickolni sem. Ugye elnézitek nekem holnap?

Edina, Magdi,
Ha közelebb nektek a Méta u-i felüljáró felé jönni, dobjatok egy mailt és leírom onnan is az útvonalat. Szerintem nem túl bonyolult ide találni. Ha eltévedtek, csörögjetek rám.

Zsu,
Tényleg számolj egy kicsit mielőtt ilyen terhet vesztek a nyakatokba! De ez a ti dolgotok, csak azért el kellene gondolkodnod rajta miért írja mindenki neked, hogy őrültség amire készülsz?! Amúgy - voltál nálunk, láttad, hogy élünk - mi sem így kezdtük, hanem gyerekkel szülőnél, aztán albérletben majd 27 nm-es garzonban. Ne akarj egyszerre mindent, gyereket meg ne pénzért vállalj! Egy lakáshoz a szoc.pol csak csepp a tengerben. Na. már megint beledumálok az életedbe, bocs érte, immár sokadszorra!Kép

1 év alatti babók nélküli programok: Szerintem elsősorban a gyerek természetétől függ, hogy rábízható-e másra rövidebb időre vagy nem. Azzal Szilvussal értek egyet - AN XYXÍQYÍXCCCCCCCCCCC , bocsi Krizsó is beleszólt Kép -, hogy nem árt szoktatni a babát. Viszont Magdinak teljesen igaza van abban, hogy ha ovi éretté válik a gyerek, akkor meg lehet majd neki magyarázni, hogy ő ott marad nappal és Anya megy majd érte. Szerintem az egész attól függ van-e olyan megbízható nagyszülő vagy más rokon akire teljesen nyugodt szívvel rá lehet bízni a kicsit és akit ő is nagyon jól ismer pici kora óta. Egy baba még épp úgy tud kötődni egy nagyszülőhöz, mint a szüleihez, feltéve, hogy naponta van vele kapcsolata.

Eldugulok végre. Kép
Puszi,
Humi
humi
 
 


Claire,
bocsi, de az elobb elfelejtettem irni, hogy jobbulast nektek! Kép

Humi,
nem baj, ha nem csillog villog minden. Inkabb pihizz! Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Humi,
jo lenne, ha atkuldened a Mariann fele tablazatot. Legyen meg nekem is. Koszi! Kép

Talira jonnek:
Magdi+Mark - bolti ragcsa, uccsi
Edina+Balint - bolti valami
Sly+Bianka - ropi, mogyi, uccsi

Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Sziasztok!

Mi volt tegnap és ma a Babanettel? Sehogy sem tudtam belépni.Kép

Babák másra bízásával kapcsolatosan: én nem igazán vagyok bölcsipárti, inkább 3 évesen adnám majd óvodába Edinát(igaz, nekem anyukámék egy lépcsőháznyira laknak, és ha jövő év elejétől anyukám nyugdíjas lesz, elvállalja, hogy vigyáz Edinára).Viszont muszáj volt nekem is tavaly okt-től néhány órára rájuk bízni Edinát a főiskola miatt. Az első napokban lelkiismeret-furdalásom volt, kicsit később meg enyhén meg voltam sértődve, hogy né, Edina mással is milyen jól elvan, csak akkor veszi észre, hogy hiányoztam egy ideig, amikor hazaérek(akkor viszont hű de kérezkedik hozzám, és ez annnnyira jól esikKép).Most meg úgy örülök neki, hogy szívesen marad másokkal is. Viszont egyik ismerősöm babája a világért sem hajlandó az anyukájától távol lenni, még a nagyikkal sem marad el, pedig rengetegszer próbálkoztak. Hiába minden, ha észreveszi, hogy anyuci eltűnt, izzadásig bömböl... Vagyis míg a riadóztatott anyuka magas térdemeléssel hazavágtat.

Zsu, nekem csak egy kérdésem lenne: egy kutyáért lemondtál volna Petyáról? Vagyis ha nem kapsz kutyit, inkább elköltözöl egyedül és elhagyod Pepét?Kép

Claire, gyógyulást mindannyiótoknak!

Sly, gratula a járó babához!Kép Hamarosan majd nem kell biztatni, bátorítani, akkor majd szaladhatsz utána!Kép Olyan rég nem tettél képet Biáról!


Talizók, érezzétek jól magatokat, na és a képeket kéretik nem elfeledni!

Puszi mindenkinek:
Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


Humi! A szomszéd kórházban születtek a babák, úgyhogy tudom az utat!Kép Kép Kép De azért köszi!!!!

Reggel még benézek
szép álmokat Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 


Szilvus és Orsi! Boldog egyéves szülinapot kívánunk Petinek és Dominak!

Kép

Mely és Edina

Mely
KépKép
mely
 
 


Sziasztok!
Szilvus adj át Peti cicának egy szülinapi pusszancsot Sárától és tőlem.Orsi, természetesen nektek is jár.
Kép

Humi, mi sajnos nem tudunk ott lenni, még mindig a takarítás, nem hagyhatom itt anyát.Ne haragudj, egyszer tuti eljutunk hozzátok is.

Zsú, először azt hittem írok vmit, de aztán úgy döntöttem nem hergelem a kedélyeket.
Elég annyi, hogy ülj le egy sarokba, és gondolj végre mindent végig, mert egyre jobban belegabalyodsz, és már bocs,de egyre mélyebre kerülsz.(vagy süllyedsz????)
Bocs, ha kemény vagy bunkó voltam, de ez még a leginkább finomított változat.

Lányok, képzeljétek, ma 1 éve, hogy befektettek Sárával.
Milyen furcsa.Tavaly ezt a napot végig bőgtem, ma végig ablakpucoltamKépKép

Szilvus, de jó, hogy belestél hozzánk, tedd meg máskor is.A munka várhat.


Puszi, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


Szilvus,
en is inkabb ma koszontenem fel Petit, mert holnap a tali elott nem valoszinu, hogy lesz idom.
Peti! Boldog 1. eves szulinapot! Kép

Kép

Mit kap ajandekba Peti?
Kepeket kerunk! Kép

Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Léna!
Brühühü....Kép Micsoda dolog ez?Kép A takarítás megvár, nem szalad el. Ez nem lehet indok. Nektek is jár egy kis kikapcsolódás.Kép Naaaaaa, hagyd az ablakpucolást , seprűt, felmosórongyot és gyere Sárával a talira! Nagyon fogtok ám hiányozni ha kihagyjátok.

Beteg babóknak - Eszternek, Ádámnak, Andrisnak, Nádjának - no és beteg mamáknak jobbulást!!! Megy a sok gyógyenergia.

Szilvus, ti is hiányozni fogtok ám, dehát ez van, dolgozni kell, tudom.

Puszi,
Humi
humi
 
 


Humi, drága vagy.Csak tudod, nééha előfordul, hog ynem te osztod be a saját idődetKép

Puszi, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska
 
 


SziasztokKép

Lányok, akkor én egy fura fajzat vagyok. Nem volt lelkiismeret furdalásom ha Petit rábiztam valakire és nem is aggódtam végig a saját programomat, hogy vajh' Ő mit csinál. Örültem, hogy úgy de úgy tudott nekem örülni, mikor hazaértem. Tényleg nem szeretném túlragozni, csak a véleményemet irtam le, hisz fórum vagyunk, nem? De szerintem már irtam az ehhez való hozzáállásomat: nem nekem kell a gyerekhez alkalmazkodnom, nem Ő diktál. Kemény diók vagyunk igy ketten, mondá mindig Apa. Ez van, ha két veszettül makacs és konok egyéniség találkozik: a Fiam és énKép Szóval bölcsi, ovi és egyéb mellett voksolok és ezzel nem adok kevesebbet magamból a magzatomnak mint aki oviérettségig maga mellett tartja. Egyébként tartom azon véleményemet, hogy a 4 vagy 5 évesen oviba tett kisgyermek úgy üvölt majd, mint a sakál, ha hirtelen bekerül a környezetbe. Persze, a kivételek erősitik a szabályt, mint tudjukKép
A baba igényei pedig egyénenként változnak. Peti pár hónapja kivirul, ha nagy társaság van nálunk. Jön-megy, mindenkihez odavisz egy játékot, keresi a kezünket, sétálni akar, láthatólag izgatottan teszi-veszi "produkálja" magát. A bölcsiben is úgy gondoltam, majd eljátszogat egymagában mert ezek a babák még nem játszanak együtt. Legnagyobb megdöbbenésemre a gondozónénik azt mesélték, érdeklődve, a kisasztalkára könyökölve figyeli a nagyok foglalkozásait. Még anno körkérdésben kifaggattam velemkorú sorstársaimat akik 6-8 hónaposan kezdték közösségi életüket mert anya dolgozott, szerencsére egyik sem lett degeneráltKép Kép igy Petipöttynek is van esélyeKép

Köszönjük mindenkinek a szülinapi jókívánságokat! Holnap lesz a NAGY NAP! Ki hitte volna tavaly ilyenkor?Kép Az esélytelenek nyugalmával mentem be 23-án reggel a vizsgálatra, hogy aztán 29-én egy kis csomaggal távozzamKép

Igen, Léna emlékszem, hogy befektettek, azt gondoltam be is előzöl, aztán még 2 hetet kellett várnod a kis csodáraKép

Claire
Bárányhimlősek a picik? Vagy a nagyok is?Kép

Tali miatt irigykedem, de nagyonKép érezzétek jól magatokat Mindenki!Kép

Jó éjt,

Szilvus és a Sanyarú Sorsú Peti)
szilvus
 
 


Mely,
igazad van, regen tettem fel kepet Biarol. Itt egy kep a buszke "csucsratororol" Kép :

Kép


Kép
Sly

Kép
Kép
napocskamano
 
 


Sziasztok!
Nagyon izgatott vagyok!!!! Most jönnek a húgomék. Éjfél körül ér be a repülő, Gábor ment értük Apuval. Én meg itthon netezek, mert Tomika - mint rendes jólnevelt gyerekhez illik - 8-kor szépen elaludt. Holnap fölkelés után rohanunk anyuékhoz, és felverjük a családot. Már nagyon jó lesz velük találkozni Kép
Magunkról: én már 2-szer voltam a konditeremben. Az első után 2 napig alig tudtam menni,most (tegnap voltam) egész jól birom. Ja, és fogytam 3 kilót. Persze ez még nem az edzés miatt van, csak úgy...Kép
Végre itt a tavasz!!! Nagyon örülök neki. Tomika is, mert imádja az autókat. Mostanában már csak forgalmas helyeken szeret sétálni, és ott majd kiugrik a babakocsiból. Főleg a buszokat szereti. Mutogat két kézzel, és kiabál, hogy "autó". Annyira aranyos!
Meg olyan jó, hogy már Gábor is itthon van egy ideje, és olyan jól összeszoktak. Tomika mondja, hogy api vagy ati. Persze apa ettől elolvad. Meg ha apa kimegy a szobából, rögtön trappol utána (persze négykézláb).Apa meg nagyon boldog.

Kata!
Kicsit megkésve kívánunk nagyon boldog 1. szülinapot Lilinek!

Karmen!
Szerintem is jó hely Mórahalom. Épp most vasárnap voltunk ott vásárban. Csak drágák a házak (mi nem akarunk/merünk építkezésbe belefogni) És nincs is messze.

Ed! Mely!
Köszzi az érdeklődést, még nem dolgozom (bár hivatalosan febr. 1-től munkaviszonyban állok), de rengeteg a szabim, ezért csak ápr. 25-én kezdek. Kép

Humi!
Vigyázz magatokra! Krizsi nagyon csinos fiú! Most már nagyon kiváncsi vagyok, hogy tényleg melyikünk a korelnök. Ha nem vagyok indiszkrét, te hány éves vagy? Én 39 leszek augusztusban. Köszönjük a dicséretet Tomika nevében is (az én szememet örökölte) Kép

Szamoa!
Nagyon szép nagy lány Lili!

Kitty!
Nagyon jók a szülinapi képek! És Réka cipője is csini!

Sly!
Mi itthon csináltuk a tortát (zacher torta), vettünk rá egy marcipánfigurát, gyertyát és tűzijátékot. Igazából csak a tűzijátékot élvezte. Szerintem sem kell nagy faksznit csinálni az első tortából.
Nagyon ügyes Bia,hogy egyedül lépeget! Nagyon aranyos a képen!

Zsú!
Én adtam Tomikának Stodalt.

Szilvus!
Nagyon ügyes Peti! Tomika is úgy szeret sétálgatni, ha fogjuk a kezét. De egyedül eddig a szülinapi 5 lépés volt a csúcs. Persze a fotelágyra pillanat alatt fölmászik Kép
Boldog szülinapot Petinek!!!!!

Léna!
Nagyon aranyos Sára!
Megnéztem a Kismama naptárat, de sajnos én nem találkoztam még Ritáékkal, így sajnos nem tudom.

Móki!
Hát jól összejöttek a dolgok nálatok! Kép Remélem, ti már meggyógyultatok!

Ági!
Tomika 4-5 hónapos korában volt nagyon anyás, ez 8-9 hónapos korára „normális” mértékű lett. Szóval én nem tudok tanácsot adni. Persze nálunk is van., amikor rájön, kapaszkodik a lábamba (pl. öltözés közben), és ha leültetem, ordít. De olyan is colt, hogy akár apa akár én mentem ki a szobából, visított. Remélem, Matyika is változik.

Timi!
Tomika még csak nagyon ritkán kapja el a kukiját, de olyankor nagyon tetszik neki.

Karmen! Léna!
Tomika sem nagyon volt a mamáéknál nélkülünk egy éves kora előtt. Mostanában azért már szokott néha ott maradni, de nagyon jól érzi magát (mi sűrűn megyünk a nagyiékhoz), és nem hiányol bennünket. Persze, ha meglát minket, nagyon örül.

Orsi!
Dominak boldog első szülinapot kívánunk!!!!!

Végre van kép a vásárban szerzett szuper hintalóról:
Kép

Tomika tavaszi szerkóban:
Kép

Mentem, jó éjszakát mindenkinek!

Beteg babáknak és mamáknak jobbulást kívánunk!
Szülinapozóknak jó bulizást!

Tünde+Tomika
ptünde
 
 


Sziasztok!

Léna,
No igen, van ilyen. Ez van.Kép Akkor is hiányozni fogtok!Kép

Szilvus,
Méghogy degenerált lehet egy gyerek a bölcsitől vagy ovitól és hogy sanyarú sorsú Petike?! Micsoda gondolatok!Kép Így visszagondolva Lacus 2,5 évesen ment bölcsibe és az első naptól szuperül érezte magát, aztán következő évben kezdte az óvodát ahol hónapokig kínlódtunk mire megszokta és nem üvöltött. Azt hiszem úgy működik ez a gyerkőcöknél is, mint mindenki másnál; ha nem szimpi neki a környezet vagy az óvónő akkor bizony nem szívesen van ott, akár megszokta a közösséget akár nem. Különben pedig minden igazi Anya ismeri annyira a gyerekét, hogy tudja mi a jó neki és hát nem vagyunk egyformák. Krizsót én is itthon hagyom néha "megőrzésre" és olyankor nem aggódom túl a helyzetet és nem is érzem úgy, hogy ez rossz lenne neki. Sőt... néha ez is kell, mindannyiunknak. Egy valaminek nem vagyok híve, de nagyon nem... mégpedig annak, ha valaki túlfélti a gyerekét. Sajna ennek az szokott lenni a folytatása, hogy a gyerekben nem alakul ki az egészséges elszakadási igény és az anyuka a világ minden kincséért nem engedné el a már felnőtt gyermeket. Márpedig így lehet tönkretenni egy gyerek életét, de azthiszem ilyen pl-t mindenki ismer.

Szilvus,
Talit legközelebb másképp szervezzük. Jó?Kép
Petikének nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk sok-sok meglepi bontogatással és maszatos, csokis pofival.
Kép

Puszi,
Humi, Krizsó és PociBébi
humi
 
 


Ma minden akkor jut eszembe, mikor már elküldtem az irományom.Kép Itt egy kis kiegészítés:

Léna,
Én is megnéztem a Kismama naptárt. Azok nem Ritáék. Nekem legalábbis nem hasonlítanak Ritára és Julcsira.

Tünde,
Egy kis matek, mert utálom leírni a korom; egyszerűen nem érzem magam annyinak, amennyi vagyok.Kép Mikor Krizsó fogant, pont annyi idős voltam, mint te most. Úgyhogy sajna nem tudom átadni a korelnökséget, pedig de szívesen tenném.Kép

Mostmár tényleg jó éjszakát!
Aki jön azzal találkozunk holnap a talin.
Humi
humi
 
 


Sziiiiiiilvus, na ne, ez csak egy hozzászólás volt.Kép Nem vagy te fura lény, dehogy is. Különben is irigyellek, hogy bölcsiztek. Az én bölcsitől való viszolygásomnak más oka van, félreértettél: itt a bölcsikben a mai napig borzasztó gettós körülmények vannak, na meg a személyzet is hagy némi kívánnivalót maga után. Én a mai napig hálás vagyok anyukámnak, hogy az akkori-még lehangolóbb-bölcsitől megmentett(ajaj, azok a kommunista időkKép)

Amúgy tisztában vagyok az ovis gyerekek első pár hetével az óvodában, ugyanis a suliban, ahol tanítottam egyúttal óvoda is működött. Szóval min. 3-4 hétig hallgattuk mi is a kétségbeesve síró, visító 3 éves gyerekeket.Kép Arról nem is beszélve, hogy a kiscsoportos óvónéni idegileg kész volt okt. közepére. No meg nekünk is elegünk lett a bőgésből.

Sly, cuki a kép Biáról.KépHogy örül, hogy a magasből szemlélődhet!Kép

Jó éjt:
Mely

Mely
KépKép
mely
 
 


sziasztok!

Humi, sajna úgy néz ki, holnap maradunk. Este indulunk és rengeteg dolgom van még. Főzés, mosás, pakolás. Majd köv héten meglátogatunk!

Zsu, csak ismételném önmagam. Ami számomra lejött a hozzászólásodból (bocsi, ha félreértettem valamit):
Pepe = kutyus
tesó = kb 1 milla
Érdekes felfogás, nem mondom.
Mi lehet, hogy bevállalunk 3 gyereket a szocpol miatt, de azt hiszem, mi megtehetjük. Kapcsolatunk szuper, szakmánk sem rossz és én amúgy is több kölköt szeretnék.

Bébilepasszolás: én Szilvussal és Humival értek egyet.Kép hihihi Szilvus, mennyiben hasonlítunk egymásraKép
Szóval a gyerek csöppent bele a mi kis életünkbe, tehát próbáljon meg alkalmazkodni hozzánk. Tehát ha én koncertre akarok menni, mert a kedvenc együttesem zenél, vagy éppen úgy döntök, hogy tanítok néhány órát, vagy véletlenül orvoshoz kell mennem, vagy netán egy kis nyugalomra vágyok, akkor miért ne vigyázhasson rá a nagymama, aki örül annak, hogy unokája született??? És ne is beszéljünk a házassági évfordulóról, amit kettesben töltöttünk apával.
Ma de is Anyunál volt Kincső, mert úgy döntöttem, hogy lelépek 2 órára. 15 perc sírás + nevelés után játék! Minek aggódjak? Talán megeszi anyám ebédre?Kép

No megint jól lehurrogtam mindenkit, befejezem, mert még elzavartokKép

Tünde, nekem -4!

Betegeknek jobbulást!
Talizóknak jó szórakozást!

Petinek boldog szülinapot!

Jó éjt
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a szülinapi köszöntőket,igaz csak holnapután leszKép
Tavaly ilyenkor mentünk be a párommal a kórházba,olyan hajnali fél 2-kor,magzatvíz csorgás gyanúval.Kiderült,hogy nem folyik a magzatvíz,és még tuti egy hétig nem szülök...és tessék,24.-én kibújt Domi!!!Mondjuk nekem sajnos a szülés élményem nem nevezhető élménynek,de ez hosszú és a lényeg,hogy egy gyönyörű egészséges fiam van akit imádok!!!Kép

Bölcsi téma: Én is a középutat válsztom,bár nem fog bölcsibe menni Domi egyenlőre.Ja és még annyi,hogy oké,hogy nem a gyerek diktál,meg ő csöppent bele az életünkbe,de nem mi akartuk????

Fütyi téma: Dominik szerintem még nem tudja,hogy van fütyije,még egyszer sem fogta meg,legalábbis én nem láttam.KépEz szerintem azért is van mert nekünk a doki azt mondta ne húzzuk vissza rajta a bőrt 2-3 éves korig.

Zsu,
Bocsi de nekem is az tűnt fel,hogy azért mert nem kapsz kutyát elhagyod a fiadat...Lehet,hogy csak rosszul fogalmaztál,de ha visszaolvasod amit írtál így hangzik.

Barbi!
Hol vagy?KépHogy vagytok?Írj légyszi majd e-mailt,mert elkavartam a címedet!

Szilvus,

Nagyon Boldog Első Születésnapot Kívánunk Petinek!

Humi!

Domi talpát még nem mértem le,elfelejtettem.
Örülök,hogy pocakbabával minden rendben!

Sly!

Nagyon aranyos Bia a létrán!Kép

Tünde!

Nagyon csini Tomika! A hintaló szuper!

Claire!
Szegény gyerkőcökKép Kívánom,hogy gyógyuljanak meg hamar!

Jó éjszakát!

Orsi
orsi21
 
 


Sziasztok,

SZilvus, Orsi,

Nagyon boldog 1. szülinapot Petikének és Dominiknak !

Kép

Várjuk a képeket !

Tegnap nem voltam, látom nagy termés volt, igyexem visszaolvasni, és írni.

Puszi

Timi
kismaszat
 
 


Szilvus! Peticicának nagyon boldog 1 születésnapot Kívánunk:

Magdi, Márk, Nóri

Én 8 hónapos koromtól bölcsis voltam, és nem lettem degeneráltKép Kép (vagy mégisKép Kép)

Szilvus! Én sem akartalak megbántani, de Te magad írtad, hogy ez egy fórum, ahol különböző vélemények találkoznak. Én is csak leírtam, amit gondolok. Ugyanakkor maximálisan tiszteletben tartom mások véleményét.
Minden baba külön kis egyéniség, van olyan aki imádja a változatosságot, a társaságot (lásd: Petid, Nórim) és van aki anya közelében érzi magát jól (lásd: Márkom).
Mi is szoktunk apával kettesben programot csinálni, nincs ezzel gond. De én úgy gondolom, hogy nagyon sok olyan program van, amit gyerekekkel együtt is lehet csinálni, én ezeket favorizálom. Lehet, hogy Tyúkanyó vagyok, de én akkor érzem magam a legjobban, ha együtt a családKép Kép (és nem azért mert túlféltem őket) A férjem is ezen a véleményen van, úgyhogy megtalálta a zsák a foltjátKép Kép

Pusz:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 



Sziasztok!

Magdi,
Te magad írtad, hogy ti is szoktatok néha kettesben programot csinálni. Hiszen akkor ugyanarról beszélsz, amiről mi.Kép Azt hiszem mindannyian a közös - gyerekes - programokat favorizáljuk, így mi is nevezünk a tyúkanyó státuszraKép. A túlféltést nem erre írtam!
Ja, és én is bölcsis voltam fél éves koromtól. A családi anekdóta szerint imádtam ott lenni. Nem érzem, hogy ettől hülyébb lennék.Kép De lehet, hogy tévedek.KépKépKép

Lányok,
Hozzatok babakocsit a talira! Hét ágra süt a nap, talán tekereghetnénk egyet.

Pusz,
Humi
humi
 
 


Sziasztok!
Először is
Szilvus Boldog Első Szülinapot Petikének!!!!

Másodszor:
Hát igen, félreérthetően írtam... Kutyus, nem egyenlő Pepével... A veszekedések voltak a kutyus miatt és én ettől nagyon sz@rul éreztem magam és emiatt jutottam arra a következtetésre, hogy külön kéne menni Apától... Pepének se jó, hogy a veszekedésinket látja-hallja... Nem is szokott neki tetszeni... Ezt sírással szokta kifejezni...
Külön lakás... Inkább fizetek a sajátomra (nagyszülői segítséggel) 90 ezret, mint más lakásában lakva 60-80 ezreket...

Na indulok, mert nem fogok odaérni...

Zsu
bzsuzska
 
 


PETI, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!

Kép

Andris és anyuja(aki még mindig bocs, de nem olvas, hanem próbálja a kórt túlélniKép)
móki
 
 


Domi, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Kép

Andris és Móki
móki
 
 


Humi, nagyon sajnálom, de sajnos mi sem tudunk eljutni.Kép Kép Kép
Remélem legközelebb tudunk találkozni!

Petinek nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk!!!!

Bence és Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok!

Orsi, persze, hogy mi akartuk a babát, tervezett baba, de akkor sem hagyom, hogy miatta le kelljen mondani az eddigi életünkről. Amúgy is sok-sok lemondással jár a dolog (nem tudok mászni, barlangba menni és még sorolhatnám...), így ahova tudom, viszem magammal.
Így jött az is, hogy most sátrazni visszük március végén. így ott leszek a tengerparton én is a fiúkkal, erről nem kell lemondanom, de nem tudok egész nap mászni apával, erről le kellett mondanom. Valamit valamiért.
De én akkor sem vagyok hajlandó csak a szomszéd játszóra járni csakazért, mert van egy 1 éves kölköm.
Nem akarok beképzelt lenni, de úgy tünik, Kincső az itteni játszón sokkal életrevalóbb kölök, mint a többi hasonló korú baba. Vajon miért?

Sly, Paklenicaba megyünk. Van ott egy völgy, ahol lehet sziklát mászni és van tengerpart, ahol lehet lábatlógatni. Már lassan hazajárunkKép, sokadik utunk lesz oda.

Orsi, boldog szülinapot Dominiknak!

Lépek egy kicsit melózni. Sétáljatok ebben a szép napsütésben!

Lányok, a Teréz krti cipőboltban megint lehet kapni 2 pár cipőt 6990ért. 18-19es és néhány 20as cipő ill szandi van még. Nekem sikerült egy kék cipőt és egy drapp szandit venni.


Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Ez lemaradt!
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Zsu, bocsi, hogy megint beszólok, de egy kutya miatt veszekedni eléggé hogyismondjam gyerekes. Nem gondolod?
Ha én most pl szeretnék egy macsekot, de tudom, hogy apa ellenzi, sőt kidobná a cicust, akkor meg sem említem neki, mert megértem, hogy őt ez zavarná. Minek olyan dolgon vitázni, aminek nincs értelme???
Nem akarlak bántani, csak nem értelek.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!

Sajnos nem tudunk menni a bulira mi sem. Kép nagyon sajnálom, de a legközelebbit már nem hagyjuk ki! Máté elég taknyos, tegnap le is vittem dokihoz, azt mondta más baja nincs, de azért egy taknyos gyerekkel nem szívesen mennék több baba közé, nehogy bármi legyen...
Érezzétek jól magatokat, aztán várjuk a beszámolót!!

DOMINAK ÉS PETINEK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!

Kármen,
azt hiszem, hogy kérdezted, hogy Szerencs milyen messze van. Hát tőlünk 220 km. Anyáék sem kertes házban laknak, viszont van egy week-end telek és oda ki lehet menni, de ha csak simán az utcán sétálunk, akkor is sokkal jobb a levegő, mint itt Pesten.

Megyek, főznöm kell.

Puszi, Kata
katca
 
 


Sziasztok

Hát kb egy hónapja (vagy még több?) nem jártam erre felétek. Beleolvasgattam az irományokba, de végigolvasni lehetetlen vállalkozás lenne.

Legelőször is Boldog Szülinapot Kívánok minden szülinaposnak.
Amihez mindenképp hozzá szeretnék szólni:

Zsu: Mi még nem igazán beszélgettünk, ezért nem ismerlek. Nem tudom azt sem hogy mennyire gondoltad komolyan azt amit a kisfiadról írtál. Továbbá nem tudom azt sem, hogy milyen a kapcsolatod a férjeddel. Nem szeretnélek így látatlanul elítélni a szavaid miatt. Talán csak átgondolatlan mondatok, belső vívódás, és nem is gondolod őket komolyan. Bárhogy is van, talán segít a sok tanács, ötlet, köztük az enyém is.

Sok anyuka szenved depreszióban a szülés után, ezt mindenki tudja. És sok olyan anyuka is van, aki - miután megszületett a gyermek - tudomást sem vesz apáról, csak a gyerek létezik neki. Vagy egyszerűen csak nem tudja kezelni az új helyzetet. Már nem csak nő, feleség, hanem anyuka is egyben. Ez a változás lehet h nem szembetűnő, de arra elég, hogy a szülők elkezdjenek távolodni egymástól. Amikor kicsit több idő eltelik, akkor döbbennek rá, hogy van mit javítani a kapcsolaton. Ilyenkor jó esetben elkezdenek fáradozni a kapcsolat helyrehozásán, javításán, s ha mindketten akarják ez sikerül is.
Van azonban olyan is, amikor az anyuka, vagy apuka (vagy mindkettő) tudat alatt a gyereket kezdi el hibáztatni a kapcsolat megromlása miatt. Ehhez jön még a lelkiismeretfurdalás, amit az ilyen helyzetbe keveredett anyuka érez, hiszen mindemellett nagyon szereti a gyerekét. Ha mindez megvan már kész is a depresszió, egymásra mutogatás, veszekedésáradat, s utána megint lelkifurdalás, hogy szegény gyerek mit él át. Talán te/ti egy hasonló szituba kerültetek, amiből nem tudtok kivergődni.
Nem hiszem h egy új lakás a megoldás, de nem is egy kiskutya.
Szerintem ilyenkor magát a kapcsolatot kell először rendbetenni. Közös programmal, tervekkel, sok beszélgetéssel... stb. Ha ettől nem javul a dolog, akkor pedig segítséget kell kérni. Ettől nem szabad félni, teljesen természetes manapság, hogy ahogy a testet meg kell gyógyítani, ha beteg, úgy a lélek is gyógykezelésre szorul ha beteg. Erre nagyon jó a párterápia. Ha az interneten rákeresel sok ezzel foglalkozó pszichológust fogsz találni. Ha nincs rá pénz, hogy magánúton oldjátok meg, szerintem a különdöző családsegítő központok is szerveznek hasonló foglalkozásokat. S jól jegyezd meg: Ez nem szégyen. Sokkal nagyobb szégyen elhagyni egy gyereket. S én a pénzt sem sajnálnám rá. Egy esetleges válás sokkal többe kerülne.

Elnézést mindenkitől a hosszú monológért. Muszáj volt hozzászólnom. És csak segítő szándék vezérelt.

Bölcsi téma: Szerintem ez teljesen a gyerek jellemétől függ. Nem hiszem h bármelyik gyereknek bármi baja lenne attól, hogy hasonló gyerekekkel játszhat egész nap. Az anyásabb babákat talán nehezebb beszoktatni. Itt a hangsúly a szoktatáson van. Szép lassan fokozatosan minden lehetséges. Szerintem itt inkább az anyuka érzései, lelkiismeretfurdalása, kitartása, eltökéltsége a döntő. Ha anyukának rossz h távol van a gyerekétől, ha már két órával az elválás előtt remeg, akkor a gyerek sem fog szorongás nélkül megválni tőle.

Húúúú, jó sokat írtam.
Sebaj, azért írok még egy picit magunkról is.
Atti 27-én lesz egy éves. Az adatokat jövő héten írom (akkor lesz a nagy mérés). 9! foga van. Az utsó múlt héten bújt ki. Sokat ámulok rajta h mennyi mindent megért már. Pl. ha kérdezem valamire h hol a helye, akkor oda rakja a helyére (és várja a tapsot) Kép
Fogat is tud már mosni. Tök ügyi. Persze nagyrészt csak fogkrám nélkül.
Kb egy hónapja tette meg az első lépéseket, most már mondhatom h stabilan megy. Küszöböt átlépi, vagy megkapasztkodik míg rááll. Mindent kipakol és egész nap dumál. A kedvenc tárgya az óra. Folyon a faliórát mutogatja és mondja h óóóa. De ha valakinek a karján lát órát, azzal is ez a helyzet. Az autók a kedvencei. Ha megyünk sétálni végig berreg és mutogat, közben mondja h tütü. Összességében, én imádom az anyaságot. Perrsze vannak nehezebb, nyűgösebb napok, de ezzel együtt is úgy érzem h ez az élet legszebb csodája, s értelme.Kép
Ráadásul most triplán fel vagyok dobva, mert közeleg a szülinap, jön a tavasz... sőt a nyuszi is készülődik Kép
Ja és jövő héttől végre hódolhatok a szenvedélyemnek heti kétszer. (megyek táncórákra Kép)

Puszi mindenkinek. És kellemes talit. Remélem egyszer már mi is eljutunk. Most, hogy a babák egyre nagyobbak, meg jön a jó idő, egyszer talizhatnánk a balatonparton is. Apákkal, anyákkal, gyerekekkel. Szóval egész családos talira gondoltam. Valamikor nyáron. Így legalább nekem is lenne esélyem megismerni titeket. Itt lakom a balatontól 10 km-re. Persze ennyi erővel mi is elmehetünk Bp-re. Na, majd a legközelebbire.

Puszi mindenkinek. Aztán sok fotót csináljatok ám!

Nita
anita78
 
 


sziasztok!

Kellemes ünnepekt mindenkinek!

Szülinaposoknak boldog szülinapot!

Betegeskedőknek jobbulást!

Majd jövök, addig is a tengerpartról gondolok rátokKép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!
A betegeknek jobbulást!
A szülinaposoknak boldog 1 éves szülinapot!
Bölcsi: én ugyan nem vagyok a bölcsi híve, de én is úgy gondolom, hogy gyerekfüggő. Lili nagyon anyás, de a nővéremmel és a nagymamákkal is elvan már akár több órát is.Én is inkább a közös programokat szeretem, már ő is hozzánk tartozik, így teljes a család.Kép
Zsu én sem ismerlek, de szerintem is ülj le gondold át, hogy egyáltalán mit is szeretnél kezdeni az életeddel és utána próbáld megkeresni a legjobb megoldást.
Ed!Jó nyaralást!
A talisoknak jó szórakozást!
Sajnos Lili megfázott, folyik az orra, köhög...de talán egyszer mi is eljutunk egyre, persze ha még elférünkKép
Képeket majd teszek fel.
Bia nagyon aranyos!
Tünde köszönjük!
F Kata+az 5 fogú Lili
f_katalin
 
 


Szilvus!

Petikének tolmácsold lényszives a mi Szülinapi Jókívánságainkat is!!!
Remélem jó bulit sikerült így hétköznap csapnotok!? Bölcsiben is volt ünneplés?
Kép
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sziasztok!

Vagyok még, csak egy kicsit sűrűek a napjaink. A gépet napközben max. csak akkor tudom bekapcsolni, ha Levi alszik, mert egyébként nem viseli el, ha leülök ide. Rögtön itt terem és ő is nyomkodni akar. Ha meg alszik, akkor egy csomó dolgom van.

Szóval, nagyjából visszaolvastam. Most láttam, hogy ma volt tali. Sajnálom, hogy lemaradtam, dehát így jár, aki ritkán jár ide.

Zsu,
Már írtam, hogy nem szólok többet, de ez kikívánkozik belőlem. Szóval egyrészt sajnállak, hogy milyen állapotba kerülhettél, hogy a kisfiad nélkül el akarsz költözni. Másrészt nem értelek, mert nekem ez semmilyen körülmények között nem jutna eszembe. Harmadrészt megdöbbentem, amikor írtad a kutya ügyet. Nézd, én szeretem a kutyákat, de nem hiszem, hogy egy kutya hiányzik az életetekből pláne most. Ezért pedig felvállalni veszekedéseket, úgy, hogy még a gyerek is sír e miatt, önzőség és hiszti. GONDOLKODJ!!!! Ha helyre akarod hozni a kapcsolatotokat, akkor azért tenni kell, mégpedig sokat. Ne sajnáld az energiáidat a veszekedések helyett inkább arra fordítani, hogy legyél türelmes. Ha nem megy magadtól, kérj segítséget, ahogy Nita írta. Ne haragudj, nem akarlak bántani, de egy kicsit tedd helyre magad!

Megyek, mert megjött Apa. Iparkodok majd jönni. Jó éjszakát! Moncsi
monyó
 
 


Sziasztok!

Először is, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT PETI!!!

Kép

ÉS DOMI!!!

Kép


Én gyakram, szinte naponta rábízom a nagyszüleire Nádját. Igaz, mi egymás mellett lakunk. Nádja imádja a sétákat a nagypapájával és szeret a nagymamájával időzni délutánonként. Mivel ehhez kicsi kora óta hozzászokott, nem venné azt sem zokon, ha egész nap nem látna. Így eljutok például hetente 3x, reggelente tornázni stb. Én mondjuk egyáltalán nem érzek semmiféle féltékenységet a gyerek irányában. Nem zavar, ha mással is jól elvan. Azért picit ő is anyásabb lett, jobban mondva az fontos neki, hogy az általa naponta látott 4 ember közül legalább 1 valaki a látótávolságában legyen. Most elkezdem beszoktatni a fitness terem mellett lévő játszóház féleségbe, hogy akkor is tudjak menni, ha éppen nincs kéznél egyik nagyszülő sem. Eddig 1x voltunk 1 órát, én végig ott voltam vele, de csak a háttérből figyeltem. Mondjuk szerencsére nagyon barátkozó, jókedélyű kislány, nem fél az emberektől, és imádja ha mesélnek neki.

Talira sajnos mi sem tudtunk menni, mert Nádjának is nagyon folyik az óra és még annál is rondábban köhög. Szerencsére nem lázas.

Tegnap voltam asztrológusnál. Kiderült, Nádja horoszkópja nem is kos, hanem bika. Ugyanis tavaly április 19-én este 3/4 8-kor kezdődött a bika jegy.

ZsuKép
SOk mindent írtak már a többiek, én most egy dolgot szeretnék csak tanácsolni: párterápia. Próbáljátok meg.

Mariann
tmarianna
 
 


Sziasztok!
Köszi a gyógyító jó kívánságokat! Egyébként kis pöttyöseim nuncsenek nagyon rosszul, kcsik nyűgibbek voltak, mint egyébként. szerencsére hamar el kezdett beszáradni nekik, szóval már csak várjuk, hogy leessenek. A két nagy közül a legnagyobbon jött ki, akinél tulképpen így 6 évesen már időszerű volt. A 4 évesen nem, lehet, hogy amikor úgy 1,5 évesen volt 3 nem tuti pöttye, az mégis bárányhimlő volt. Ebben csak az ea szép, h vszínűleg a Bethesdában való várakozáskor kapták, és én abszolút nem vagyok az a típus, aki folyton azon aggódik, hogy elkapnak vmit a gyerekek, de vhogy ott eszembe jutott. Aztán el is hessintettem a gondolatot, de hát ilyenek a megérzések!
Ed! Az elsővel még könnyebb némiképp folytatni a dolgaidat, én is vittem edzőtáborba, meg anyám tologatta, míg edzettem, de többnél már sokszor olyan macerás, hogy nincs is kedved. Azért jövőre kacsingatok egy síelés felé Kép. Figyi, hova lehet először vinni barlangba a gyerekeket? Nem kiépítettre gondolok, hanem olyanra, mint a matyis túrák. Szeretném a nagyokat vinni!

Bölcs, ovi: szerintem is sok függ az anyától, hogy milyen érzülettel hagyja ott. Erre a gyerekek nagyon rezonálnak. Én nagyszülőkre sosem aggódtam ott hagyni, bár az enyémek olyan szopi függők, hogy ez eleinte nehéz volt. Nálam a nagyok nem voltak bölcsisek, és a kicsi sem lesznek, de mivel a házban 7 gyerek nő föl egyszerre, így ne aggódom a társaság hiány és a bezártság miatt. Meg járok velük Tücsök zenére, úszni, stb. Érdekes megfigyelni, hogy az ikrek, azáltal, hogy ott vannak egymásnak, könnyebben elvannak idegen helyen, mint a nagyok voltak!
Szóval az enyémek majd 4 évesen kezdték az ovit, nem volt túl nagy művészet a beszoktatás, viszont, mivel tudják, hogy itthon vagyok , mindig "szabad napért" nyüstölnek4 Ez persze abból is adóddik, hogy itthon is tök jól elvannak egymással, meg az unoka tesókkal, kert , nagyszülők, minden, minek ide az ovi. Pedig szerintem azért kell az nekik, főként szocializációs szempontból.
Na, dugulok! Claire
claire
 
 


Jaj, még egy poént muszáj:
a nagy fiam hallotta, hogy beszéltük, hogy mikor fognak a pöttyeik leesni, mikor mehet majd oviba, stb. Erre megkérdezte: ha leesnek, bele fognak hullani a gatyámba? (ugyanis a hasa-háta pöttyös)
Vizuális típus a gyerek Kép!
Claire
claire
 
 


Csak gyorsan bekukkantok, megyünk ma kirándulni, lassan szedelőzködni kell.

Humi! Nagyon szépen köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat!!!!!
Szuper jó volt a buli, babák édesek, mamák aranyosak.
Humi! Klassz csaj vagy, kis családod nagyon szimpatikus, nagyfiad is olyan segítőkész volt (kerékfelfújás), gratula hozzá isKép Kép Krisi evőkéjén még mindig le vagyok döbbenve, hihetetlen mennyiségű kaját bírt megenniKép Kép Kép És élőben még szebbek a szemei!!!!!
Edina Bálintja barátkozás tekintetében vitte a pálmát, hangosan rötyizett, amikor brummogtam neki, és akárhányszor rámosolyogtam csípőből visszamosolygott. Kis örökmozgó, szegény Edina jól elfáradt. Tényleg: Ki vezetett hazáig????Kép
Bianka igazi kislány, egy kicsit tartozkodóan figyelte az eseményeket, emellett egy nagyon barátságos, mosolygós kislány! Sly! A frizurád annyira klassz, nagyon vagány!
Zsu! Pepe haja nagyon klassz, de ahogy a fotókat nézem az apukájának is van elég. Annyira arnyos a Pepe, tényleg hogy juthatott olyan eszedbe, hogy elhagyd???????? Nem bántani akarlak, hanem megerősíteni abban, hogy csodálatos kisfiad van, akiért érdemes mindent megtenni.

Lányok! Panaszkodok is egy kicsit: Anyós nem vitte le a Nórit egész nap sétálniKép Bennt rohadtak a panelban ebben a gyönyörű időben. Úgyhogy tegnap délután még lementem vele a Dunapartra. Annyira mérges voltam...
Na mindegy, ma bepótolunk mindent, megyünk Nagymarosra.

Fotókat holnap, vagy holnapután felteszem,
Szép napot Mindenkinek
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: