2005.03.21 12:14
Másnap persze az egész család ki van dőlve.
érezzétek jól magatokat! Amint nincs hideg egyébként nekem sem jut eszembe belvárosi játszóházba menni, inkább ki a szabadba!! Ma nem tudom, hogy milyen idő van, tegnap még fáztam.
2005.03.21 14:31
Ugyes vagy, hogy probalkozol! Viszont a helyedben en meg varnek a 2. gyermekkel.
Szerintem csak batorsag kerdese az egesz. Meg gyakoroljuk, s az onbizalma is megjon.
2005.03.21 14:34
2005.03.21 17:22
.
Vétek kihagyni ezt a gyönyörű időt!!!
2005.03.22 14:59
De tegnap láttam, hogy kapott kutyus képeket e-mailben és rákérdeztem 

Úgy látszik, sikerült rábeszélnem...
Ezt már lehet önálló sétálásnak nevezni 
Olyan aranyos, hogy amikor küszöbhöz ér, akkor odamegy az ajtófélfához megkapaszkodik és átlép rajta.
2005.03.22 16:56
Nem, mintha nem lenne elég dolgom, de a kávém mellett megpróbáltam benézni.
Peti is azonnal odakap a kukacához, amint kibontom a pelusból, de csak akkor, ha ülve bontom ki
Fürdés közben is utánoz bennünket, pontosabban azt, aogy megnmossuk neki. Amúgy máskor nem piszkálja.
) Zsu, ne haragudj, de ha Te egy pénzügyi szakember vagy, mint említetted, akkor gondolkodj már el. Tudod Te mit jelent állami garanciával hitelt felvenni, önerő nélkül, bevállalni még egy gyereket (2 baba = 2 mio szocpol)? Csak a dolog számszerű oldalát nézd. Az minimum, de nagyon minimum 90e HUF havi törlesztőrészlet, plusz a biztosítás, plusz a lakás rezsije, plusz be kell rendezni. Minderre van nálatok 1 db GYED-en lévő apuka és egy anyuka, aki a legjobb esetben sem fog ennyi jövedelemmel rendelkezni. Ja, és ott a baba, akinek a '"fenntartása" nem kevés. És a még egy, tervezett baba. Nos, amit Te szeretnél ez az én nem pénzügyi végzettségemmel tett számitásai szerint minimum netto 300e HUF. És a lakásra a bank úgy de úgy ráteszi a kezét, ha nem fizet az adós,hogy na. Szóval ismételni tudom Ed-et, tényleg nem vagy normális... 2005.03.22 17:00
2005.03.22 18:01
, oda fogok találni.
Én megkíméllek Titeket a sütimtől, viszek valami bóti rágcsát meg üccsit. Babakaja: Én viszek Márknak üveges kaját, de ha jobb ötlet van és tudok segíteni megbeszélhetjük.
. Csak nem bíztam másra őket és ez nagy különbség. Az, hogy Nóri 1 éves koráig csak velünk csinált programot nem befolyásolja azt, hogy mára bárkire rá tudom bízni, és mindenhol nagyon jól érzi magát.
.... csak ő nem tud róla....
De én nem bánom, ahogy nőni fog úgy lesz egyre hosszabb a képzeletbeli póráz
2005.03.22 18:33
Épp tanulom
2005.03.22 19:07
Ugye nem baj?
-, hogy nem árt szoktatni a babát. Viszont Magdinak teljesen igaza van abban, hogy ha ovi éretté válik a gyerek, akkor meg lehet majd neki magyarázni, hogy ő ott marad nappal és Anya megy majd érte. Szerintem az egész attól függ van-e olyan megbízható nagyszülő vagy más rokon akire teljesen nyugodt szívvel rá lehet bízni a kicsit és akit ő is nagyon jól ismer pici kora óta. Egy baba még épp úgy tud kötődni egy nagyszülőhöz, mint a szüleihez, feltéve, hogy naponta van vele kapcsolata.
2005.03.22 20:04
).Most meg úgy örülök neki, hogy szívesen marad másokkal is. Viszont egyik ismerősöm babája a világért sem hajlandó az anyukájától távol lenni, még a nagyikkal sem marad el, pedig rengetegszer próbálkoztak. Hiába minden, ha észreveszi, hogy anyuci eltűnt, izzadásig bömböl... Vagyis míg a riadóztatott anyuka magas térdemeléssel hazavágtat.
Hamarosan majd nem kell biztatni, bátorítani, akkor majd szaladhatsz utána!
Olyan rég nem tettél képet Biáról! 2005.03.22 21:07

2005.03.22 21:35
Micsoda dolog ez?
A takarítás megvár, nem szalad el. Ez nem lehet indok. Nektek is jár egy kis kikapcsolódás.
Naaaaaa, hagyd az ablakpucolást , seprűt, felmosórongyot és gyere Sárával a talira! Nagyon fogtok ám hiányozni ha kihagyjátok. 2005.03.22 21:45
Szóval bölcsi, ovi és egyéb mellett voksolok és ezzel nem adok kevesebbet magamból a magzatomnak mint aki oviérettségig maga mellett tartja. Egyébként tartom azon véleményemet, hogy a 4 vagy 5 évesen oviba tett kisgyermek úgy üvölt majd, mint a sakál, ha hirtelen bekerül a környezetbe. Persze, a kivételek erősitik a szabályt, mint tudjuk
igy Petipöttynek is van esélye
Az esélytelenek nyugalmával mentem be 23-án reggel a vizsgálatra, hogy aztán 29-én egy kis csomaggal távozzam
érezzétek jól magatokat Mindenki!
2005.03.22 22:18
Remélem, ti már meggyógyultatok!
2005.03.22 22:19
Akkor is hiányozni fogtok!
Így visszagondolva Lacus 2,5 évesen ment bölcsibe és az első naptól szuperül érezte magát, aztán következő évben kezdte az óvodát ahol hónapokig kínlódtunk mire megszokta és nem üvöltött. Azt hiszem úgy működik ez a gyerkőcöknél is, mint mindenki másnál; ha nem szimpi neki a környezet vagy az óvónő akkor bizony nem szívesen van ott, akár megszokta a közösséget akár nem. Különben pedig minden igazi Anya ismeri annyira a gyerekét, hogy tudja mi a jó neki és hát nem vagyunk egyformák. Krizsót én is itthon hagyom néha "megőrzésre" és olyankor nem aggódom túl a helyzetet és nem is érzem úgy, hogy ez rossz lenne neki. Sőt... néha ez is kell, mindannyiunknak. Egy valaminek nem vagyok híve, de nagyon nem... mégpedig annak, ha valaki túlfélti a gyerekét. Sajna ennek az szokott lenni a folytatása, hogy a gyerekben nem alakul ki az egészséges elszakadási igény és az anyuka a világ minden kincséért nem engedné el a már felnőtt gyermeket. Márpedig így lehet tönkretenni egy gyerek életét, de azthiszem ilyen pl-t mindenki ismer.
2005.03.22 22:33
Itt egy kis kiegészítés:
Mikor Krizsó fogant, pont annyi idős voltam, mint te most. Úgyhogy sajna nem tudom átadni a korelnökséget, pedig de szívesen tenném.
2005.03.22 22:38
Nem vagy te fura lény, dehogy is. Különben is irigyellek, hogy bölcsiztek. Az én bölcsitől való viszolygásomnak más oka van, félreértettél: itt a bölcsikben a mai napig borzasztó gettós körülmények vannak, na meg a személyzet is hagy némi kívánnivalót maga után. Én a mai napig hálás vagyok anyukámnak, hogy az akkori-még lehangolóbb-bölcsitől megmentett(ajaj, azok a kommunista idők
)
Arról nem is beszélve, hogy a kiscsoportos óvónéni idegileg kész volt okt. közepére. No meg nekünk is elegünk lett a bőgésből.
Hogy örül, hogy a magasből szemlélődhet!
2005.03.22 22:45
hihihi Szilvus, mennyiben hasonlítunk egymásra
2005.03.22 23:31
Ez szerintem azért is van mert nekünk a doki azt mondta ne húzzuk vissza rajta a bőrt 2-3 éves korig.
Hogy vagytok?Írj légyszi majd e-mailt,mert elkavartam a címedet!
Kívánom,hogy gyógyuljanak meg hamar! 2005.03.23 07:33
(vagy mégis
)
(és nem azért mert túlféltem őket) A férjem is ezen a véleményen van, úgyhogy megtalálta a zsák a foltját
2005.03.23 07:49

2005.03.23 08:24
Azt hiszem mindannyian a közös - gyerekes - programokat favorizáljuk, így mi is nevezünk a tyúkanyó státuszra
. A túlféltést nem erre írtam!
De lehet, hogy tévedek.

2005.03.23 09:24
2005.03.23 09:38
, sokadik utunk lesz oda. 2005.03.23 09:49
2005.03.23 11:22
nagyon sajnálom, de a legközelebbit már nem hagyjuk ki! Máté elég taknyos, tegnap le is vittem dokihoz, azt mondta más baja nincs, de azért egy taknyos gyerekkel nem szívesen mennék több baba közé, nehogy bármi legyen... 2005.03.23 13:50
) 2005.03.23 17:26
2005.03.23 21:22
2005.03.23 21:33
2005.03.23 22:36
. Figyi, hova lehet először vinni barlangba a gyerekeket? Nem kiépítettre gondolok, hanem olyanra, mint a matyis túrák. Szeretném a nagyokat vinni! 2005.03.24 07:43
Krisi evőkéjén még mindig le vagyok döbbenve, hihetetlen mennyiségű kaját bírt megenni
És élőben még szebbek a szemei!!!!!
Bennt rohadtak a panelban ebben a gyönyörű időben. Úgyhogy tegnap délután még lementem vele a Dunapartra. Annyira mérges voltam... Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint