A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!
MA már két üzenetem elszállt a semmibe,ha ez is akkor ma csak olvasni fogokKép
Kormi
Tetszett Mirának Benedeked fényképe nagyokat sikongatott benne van a mátkaságban!Olvastam a naplódat és nagyokat derültem,mi is hetente írjuk a legújabb dolgait különben felejtek és összekeverek dolgokat.
Nikk
Akkor majd 28-án tartjuk a féléves szülinapjukat!
Magika
Mira is kukac mozgással araszolgatKép
Pocó
Nálunk a felsö szomszédok miatt gyakorlatilag csak a séta közben és az autoban tud nyugodtan aludni(sírok is sokat emitt).Remélem nem hagy benne mély nyomokat hogy esténként kb 3-szor altatom vissza miattukKép
Csirkesz
Gratula a fogacskákhoz,légyszi küldjél hozzánk is fogtündért mert már álmában is sirdogál szegénykém.
Kata
11 hetes terhes voltam amikor egy gyökérkezelt fogam begennyesedett a szájsebészeten tépték ki érzéstelenítés nélkül,együtt éreztem ám Veled!
Itt Szombathelyen szakad a hó,séta kilőve sajna.Azért szép napot MINDENKINEK!
Viola
h_viola

SziasztokKép

Most hogy a kisasszony alszik, végre netezem egy kicsitKép

Frau TschirkeßKép vagy (Hünchen heheh)
Botinak gratula a fogacskához, remélem a többi is ilyen észrevétlenül bujik majd ki.
Nálunk még csak dagadt íny van, fogtündér tuti szabin van, vagy nem jár a mi utcánkban.

Heléna olyan "zabagép" (eddig is az volt) de most megnőtt az étvágya rendesen, cici háromóránként éjjel és nappal (200 fölött szív, ezt a párom sacclota meg a mellem alapjánKép)
Tízóraira kap hipp gyümölcsöt (alama és barack rizzsel vagy nélküle) és tegnaptól este rizses tjpépet kap, nagyon imádja mindkettőt, holnap sütőtök próba lesz.
Kétnaponta kakil óramű pontossággalKép
Etetőszékben etetem, dönthető.

ViolaKép
SziaKépÜdv a Topicban, nagyon csini a kislányodKép apropó én is 31-én születtemKép
Ma az én lányom is beszorult a rácsok közé, legalább is a lába, azon a kis helyen hasra fordult, a két lába meg kilógott, azt hittem eldobom magam mikor megláttam.

KormiKép
Benedeknek milyen szép szeme és haja vanKép És szépen ül már, és ő is kinövi lassan a kiskádatKép
Hamarosan fél évesek lesznek.

MacssKép
Nem vagy itt de boldog félévességet Lili kisasszonynakKépKép (20-án volt)

VasaniKép
Van más a continuin helyett, pld cerazette én azt szedtem.

LivKép

BOLDOG SZÜLINAPOT (még csak 26, de jó neked)Kép

Mi nem cumizunk, és a cumisüveget se ismerjük.
most vettem egy szelepes poharat, abból iszunk majd.

Na mintha ébredezne a kis puncis.....

Noémi
fantikbaba

FantikbabaKép
Köszi a gyógyszertippetKép
Milyen szelepes poharat vettél?

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Hozzátápi testhelyzet: Bocs, ha rosszat mondok, de én úgy tudom, hogy szilárd ételnél már fontos, hogy minél inkább függőleges helyzetben legyen a baba. Én egyelőre ezt úgy oldom meg, hogy az autósülést minél meredekebb helyzetben rakom a fotelbe. Szerdán szállítják ki nekünk az etetőszéket!!! Komolyan úgy várom, mint valami nagy-nagy ajándékot! Kiváncsi vagyok, Benedeknek fog-e tetszeni. Mondjuk nálunk a függőleges testhelyzethez az is hozzátartozik, hogy Benedek már nagyon ügyesen ül, hátsó kitámasztás nélkül is, sőt, egyszer már összejött abszolút támaszkodás nélkül is neki.
Viszont folyadékot nem tudom, hogy fogok tudni neki adni. A csőrös pohár tetszett neki, rágogatta a csőrét, csak a pohár tartalmának 90 százaléka mellément. Gondoltam, legyünk egy kicsit kényelmesebbek (és lehetőleg tisztábbak), elővettem a cumisüvegét, amit már kb 3 hónapja nem használtunk. Nem kell neki, nem tud mit kezdeni vele. Mivel a sima pohárból itatás sem megy (totál mereven megmarkolja a poharat, aztán mozdítani se tudom, túl sok erő van ebben a kisfickóban), most azon gondolkodom, ki kellene próbálnom egy olyan kanalas cumisüveget. A kanalat most épp imádja, azzal jönnek a finom pépek.

Noémi,
igen, pénteken lesz Helénával együtt a félszülinapjuk! iszonyúan elszaladt ez a fél év. A héten született az egyik baráti párnál egy kislány, s bevallom, kicsit elkapott a nosztalgia egy picibaba iránt. De imádom azt, hogy napmintnap újabb dolgokkal lep meg Benedek, csodálatos dolog ez a fél éves kor (meg gondolom, utána a többi is) Olvasgatok kb 2-3 éves babákról szóló blogokat, alig várom már, miket fog mondani a fiam.
A kiskádban pedig már nem fér el, ott sokszor csak ücsörögni szokott, hajmosásnál még praktikusabb, mint a nagykád.

Liv,
visszamenőleg is Boldog szülinapot, picit én is irigy, nekem tavasszal már meglesz a 3 x-em.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok.
Próbálok reagálni, de nem hiszem, hogy mindenre sikerül. Azért nagyvonalakban.

Gyerkőc 4 órája alszik kinn a hóesésben, úgyhogy most már tuti kelni fogh ordítva, hogy éhes, azért sietek Kép

Magi Kép Kössz a választ, nekifekszünk a napszemüveg gyártatásnak.

Köszi Bálint fotó dícsérő szavakat.

Sűrűn evős babák mamái Kép Fiacskám pénteken múlt 6 hónapos. 1-2 napja már nem 2 óránként kel éjszaka, hanem 3. Ez szuper hír Kép persze, akinek alszik a bébi, az tuti megkattanna ettől, de én már megszoktam, ha kb. 5 órát alszom egy éjszska 3-4 turnusban. Ja, és már kap napi 1 hozzátápit, de ugyanúgy kel.
Ínye alul felül hetek óta be van dagadva, de még egyáltalán nem bújt ki a fogacska.
Mi etetőszékben hammolunk, mert már ügyesen ül benne. 5-10 másoppercig a földön is, ha elengedem.

Fogfájós mamik jobbulást!

Jajj, mit akartam még???!!!
Maccs Kép boldog fél évest!
Liv Kép Boldog 26-t! szemtelenül fiatal vagy.
ViolaKép üdv.

Hát, nem tudom mi volt még. Majd jövök aztán írom.
Megyek ebédelek, amíg tücsök szunyál.

Edit
Kép

Kép
reditke

Lív!
Boldog szülinapot!(tudom,hogy nem ezért említetted meg de azért biztosan jól esik)
Noémi!Milyen a pohár?Hol vetted és mennyibe került?
Lányok!
Megvan (félig)a váladék tenyésztés eredménye.Két bacit találtal az orrában.A torokban nincs semmi holnapra lesz teljesen meg az eredmény.Holnaptól kezdődik a kezelése.Ja és a kórházból hoztuk haza a bacit.Tehát öt hónapja szenvedünk vele.
Andi!
Lili nagyon édi!
Adrienn nem hagy írni itt van a kezemben.
GnéKriszti
gnékriszti

Még egyszer köszi a jókívánságokat. Kép
Kriszti Kép, tényleg jólesik. Kép

Voltunk dévényezni. Megkérdeztem, még meddig kell járnunk. Amíg elindul, tehát a gyógytornász szerint még 6 hónap.

Liv

Kép

Kép
liv

Nem tudom a márkáját mert kidobtam a csomagolást, 125 ml, műanyag,füles.(talán babynova) és 800 ft volt a babdiszkontban.Veszek majd egy nagyobbat is, de az nuk lesz, ez 125 ml.
fantikbaba

Sziasztok,
most itt is esik a ho. Vagy mar megint es meg mindig. Mar egy hete szakad, nagyon elegem van belöle.
Abel epp szunyal, de szerintem nemsokara ebredni fog. Ejjel alig akart aludni, allandoan nyüsszögött es ebredt, majd hülyet kaptam, mert percenkent kellett hozza ugranom. Ma reggel folytatta a nyüglödest, ha letettem azonnal üvöltött ugyhogy magamra kötötttem a hordozokendöben es ugy elvolt. Megneztem az inyet, hat alaposan ki van feheredve es be van dagadva, ugyhogy szerintem nalunk is a fog lehet a ludas. Remelem hamar kibujik, mar kapott chamomilla homeos bogyeszt meg szep nyaklancot, remelem eleg lesz.

Csirkesz,
mielött elmennetek atdobod nekem a telcsiszamodat, vagy hogy hogyan lesztek elerhetöek, ha esetleg nem tudnal netközelbe kerülni, mert tenyleg jo lenne talizni egyet majd.
Ja, es nagy nagy gratula a fogacskakhoz! Ez aztan gyorsan ment! Nalunk is lehetne igy!

Kormi,
Benedek nagyon edi! Azok a szemek!

Liv,
sok boldog szülinapot igy utolag is! Tenyleg jo fiatal vagy, de azert nem sokkal vagy fiatalabb nalam!

Hozzatapi nalunk is tema, doki szerint mar el kene kezdenem, de en meg nem merem. Inkabb varok meg egy honapot es akkor öthos koratol kezdjük.

Na megyek, mert felebredt.

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Csirkesz
Jó utat nektek,gratula a fogacskákhoz Kép

Szépen beindult a fogzás mindenkinélKép

Kormi
Benedek nagyon szép baba,ha lányom lenne biztos lefoglalnám neki Kép

Pocó
jó nagyon az etetőszékes kép Kép

Macsek
jó hallani felöled,mindig eszembe jutnak emberek akikről már régen hallottunk,nemsokára rá meg is jelennek Kép

Kriszti
ez a kórházas baci nagyon gáz Kép Remélem most már hamar kigyógyultok belőle,és minden rendben lesz Kép

Bandus ma egész nap alszik,biztos az idő miatt csak enni kel fel,majd nyügösködik picit a foga miatt majd visszaalszik Kép Kép
etetőszéken mi is gondolkodunk,lassan venni kéne.Nekünk van egy pihenőszékünk abban etetem.nagyon szeret benne egyébként is ücsörögni Kép
Van vkinek járókája?Azon is gondolkodunk,mert eddig az utazó ágy volt neki felállitva,de abban nem tud megkapaszkodni,meg nem tud nézelődni rendesen.A földön nem szeretem egész nap hagyni mert félek hogy megfázik

Kép
Kép
nikk0830

Háj Evribádi!
Védőnő jött, itt volt, kioktatott, eltűzöttKép Na nem ám, nagyon kedves volt. Próbált meggyőzni, hogy a termetes gyerekemet már inkább etessem mással is mint tej, de mondtam neki, hogy ha tudom, akkor a 6. hónap végéig csakis tejet fog kapni. Elfogadta, azt mondta, hogy ez mindenkinek a saját döntése.
Megbeszéltük a sorrendet és időközöket, megbeszéltük, hogy szerdán szurikor milyen recepteket kérjek a dokinénitől, szóval rendi és segítőkész volt.
Utána lerobogtam a gyógyiba venni Dentinoxot, és mióta bekentem a gyerkőz ínyét, nyugisabb lett az élet. Igaz, hogy amint megtörtént a bemasszír, egyből nekieredt a nyála, ő meg tolta kifelé a szájából, mert nem jött be neki a D íze. Biztos ami fix, azért íratok fel gyógyszertási csodaszert is a fogzásra, mert abban aztán tutira nincs semmi gyerekellenes anyag, bár ebben a D oldatban sincs semmi szemetszúró.

A hóesésben Boti olyan nagyot aludt rajtam a kendőben, hogy szívem szerint még sétálgattam volna vele, de egy idő után hazatértem, hogy ne ázzon át a gyerkővön a kendő meg a saját overálja.

Motiot, írtam mailt.

KrisztiKép
Nem jó hír ez a baci-hír, de legalább kiderült mi az oka a sok betegeskedésnek. Csak felmerül az emberben a kérdés, hogy mi van ma Magyarországon: egészségügy, vagy betegségügy????

Csirkesz
(Csikkkken ahogy az angol mondanáKépKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Anita: zsófiként találsz a táblázatban Kép

György Mózes fiam ma 5 hónapos Kép Istenem, leírni milyen fura Kép Oltásra jövő héten megyünk, hogy az előzőhöz képest elteljen 4 hét . Mondjuk nem is siettetem, mert olyankor úgy sajnlom szegénykét.

pussz mindenkinek

ui: ma nem sétáltunk mert én épp kifele jövök a náthából, de Mózi 10-4-ig aludt, egyszer ébredt fel, szopizott, rámmosolygott, majd visszaaludt.
papzso

Függőleges ülés:
állítólag amíg nem ül magától nem szabad ültetni, mert rossz a gerincnek, csak azért írom, hogy mindenkit elbizonytalanítsak Kép ezért is jó a sok infó, én néha majd megőrülök ettől.

na puszi, Tcsirkessz vigyázz magatokraKép

zsófi
papzso

Sziasztok,

Addig dicsekedtem a joidovel, hogy lehavazott itt is egesz nap esik. Ma meg setalni se birtunk menni, de holnap mar megyunk a esik is.
Kibujt a masodik fogacskank hegye is es volt egy kis finomabb harapas is. Remelem nem fog elfajulni a helyzet.
Tobbet igerem nem aggodok a forgas miatt.Igazatok van azt nem lehet eroltetni majd ha akar akkor forog.

A cumit Elisa se nagyon kedveli csak ha ehes es amikor felriad almabol akkor fogadja el. Seta kozben szoktam meg probalkozni, hogy meg veletlenul se szedjen a szajan hideg levegot. Nem mindig sikerul. Cumisuvegbol teat adtam pici koraban amikor fajt a hasa, de mar akkor se nagyon szerette most viszont meg a szajaba se birom betenni, igaz mar regen probalkoztam.

FantikbabaKép
Tennel fel kepet arrol a bizonyos poharrol? En is megneznem itt de el se tudom kebzelni hogy nezhet ki.

GnéKrisztiKép
Sajnos ilyesmit is haza lehet vinni a korhazbolKép de most legalabb tudod, hogy mitol szenvedtek ennyi ideje es birod kezeltetni.
Elisa szules kozben kapot valami fertozest, azt mondtak azert mert nem mentem elozoleg tamponozasra ahol megnezik, hogy a mamanak van-e fertozese. Amikor megmutattuk a papirokat, hogy par nappal elotte voltam es nem talaltak semmit csak hebegtek habogtak akkor mar nem tudtak mit mondani. Par napig kellett antibiotikumot szedni es rendbejott. Sajnos megtortenik az ilyesmi.

ViolaKép
UdvKép A szomszed sztori eleg durva, szegeny kis MiraKép Nalunk is jocskan halattszik minden, meg jo, hogy felettunk nincs senki de alulrol is ugy halattszik mintha fent lennenek.

PapazsoKép
Gratula az 5 honapos kismanonakKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok, ezt még tegnap írtam, de valamiért nem tudtam elküldeni:
Helló, lányok!
Ma Pipike megevett fél üveg bébiételt (alma-banán csirkehússal). Eddig ezen kívül a sárgarépa-pürének volt ilyen osztatlan sikere, amiből szintén kb. fél üveg csúszott le egy huzamban (ez nem ma volt!!!). A többit nem csípi ennyire, de azért eszegeti. Én is főztem már neki, tegnap krumplit paradicsommal, ma krumplit sárgarépával, de nem tudtam teljesen darab nélküli pépesre összeturmixolni, így nem nagyon mertem adni belőle. Közben rájöttem, hogy a turmixhoz van valami filter is, úgyhogy majd kipróbálom így.
Viszont a bébiitalokat és teákat nem issza. És állítólag kaja után itatni kell őket. Én a fél üveg kaja után meg akartam szoptatni, de nem kellett neki, csak 2 óra múlva. Szerintetek hogyan vegyem rá, hogy igyon? Már én iszom meg az összes bébiitalt (mondjuk ízlenek, úgyhogy ezzel nincs gondKép).
Egyébként most pár napig írom, mikor eszik. Ma pl. így:
7:00 szopi
10:00 szopi
12:00 főzelék (kicsike), szopi
14:00 szopi
16:15 főzelék (0,5 üveg)
18:00 szopi
Szóval elég gyakran eszik, de nagyon rövid ideig szopikázik továbbra is (max. 5 perc). Tartok tőle, ma még min. háromszor enni fog. Most aggódjak vagy ne? Teljesen jól néz ki a gyerkőc, még a védőnő is azt mondta, nem tud belekötniKép.
Üdv,
Andi
(most hozzáfűzöm, hogy éjszaka 3-szor kelt fel szopizni)
Vendég

SziasztokKép

PapzsoKép
aha, köszi, tehát ZsófiKép bocsKép
Boldog hófordulótKép

NikkKép
mi múlt héten vettünk járókát, mert mindenki azt mondta, hogy minél előbb szoktassam bele Esztit, mert akkor valószínűbb, hogy szeretni fogja. A Brumi Maciban vettünk valami nagyon egyszerűt, vannak benne kapaszkodók és szép mintás.

Eszti ébredéskor, egy nagy durmolás utánKép

Kép

LányokKép
Lenne egy kérdésem: Ti mikor költöztettétek/költöztetitek külön szobába a manótokat? Írjatok jó sokan, hogy több véleményt is láthassak.Kép KösziKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Járóka: mi brendonost vettünk, és abban van a játszószőnyeg, ezen bármeddig eljátszik Dávid.

Trompipi, arról, hogy kaja után itatni k e l l a babákat, az a véleményem, hogy majd iszik ő, ha szomjas. Én nem erőltetném, ha nem kéri. (Bár valamelyik nap épp azt kérdeztem, hogy a hozzátáplálás megkezdése után elég-e folyadékként továbbra is az anyatej, illetve mikortól kell egyéb folyadékot is kapnia, de eddig sajna nem reagált rá senki.)

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv
en pont tegnap kerdeztem a vedonot, es azt mondta, hogy eleg az anyatej ha szomja a baba eves utan. Ha nincs tejem, akkor adjak bebivizet (vagy felforralt asvanyvizet). Csak meg kell kinalni hatha szomjas, mint mi is eves utan.

En nem gondolom, hogy egyhamar a masik szobaba szoktatom a fiamat. Ra se tudnek gondolni, hogy ugy aludjak, hogy nem latom. Pedig ugy terveztem hogy 3 honaposan megy a masik szobaba. Most ott tartok, hogy ha tud jarni. (0ka nincs)

Ma megyunk szurira.

csengo
Vendég

Hali
Én is előkerülök néha, hétvégén mi is elutaztunk a nagyszülőkhöz.

Járóka: nekem hálós van, Gellértke szeret benne, egy vastag pokrócot tettem az aljába, és egy csomó játékot.
Itatás: Gergő annak idején nem fogadott el semmilyen folyadékot 13 hónapos koráig, csak a szopit. Ez csak akkor volt rossz, amikor kórházban volt és sokat kellett volna itatni, de nem ivott semmit.
Szoba: Gergő kezdettől fogva külön szobában volt, igaz én vele aludtam 4 hós koráig. Gellértke eddig velem aludt a mi hálónkban az utazós kiságyban, tegnap viszont átköltöztettem a tesója mellé a gyerekszobába a rendes kiságyba. Én kint alszom nem messze tőlük, így ha kell kihozom szopizni. ugyanúgy kelt, mint mikor velem aludt, szerencsére a tesó nem ébredt rá fel egyszer sem.
Szóval nálunk a 4 hós kor a különalvás idejeKép

Babák szépek, fogakhoz gratula, nekünk nincs még , de nem is csodálkozom, Gergő is 10 hónapig fogatlan gyík voltKépKép

Kormi: szerintem menj el fogdokihoz, nekem bedurrant a ki nem nőtt bölcsességfogam, amikor a Gergőt szoptattam, majdnem kórházba kerültem, de végül a szájsebész kiműtötte és szerencsére találtak olyan antibiotikumot, ami mellett lehetett tovább szoptatni, de nagyon gáz volt.

Csirkesz: azért még kiugrotok, vagy már nem fér bele? Jó utat mindenestre és írjKép

Ma kapjuk a 4 hós oltást, már tökideg vegyok, a múltkorival is jól megkinlódtunk, most meg duplázunkKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok Kép
Ha jól emlékszem, egyszer régebben Beszti Kép írta, hogy igen elég az anyatej folyadéknak hozzátápi után. Ettől függetlenül, én gumis végű csőrős pohárban adok neki vizecskét. Igaz, hogy nagy része mellé folyik, de legalább jól elvan vele, ahogy harapdálja. Én nem szeretném rászoktatni a mindenféle édes folyadékokra egyelőre, szomjoltásra jó a víz, kajában meg úgyis megkapja a tápanyagot és vitamint.

Anita Kép Külön szobában alvós vélemény nálunk nem mérvadó, mert mi az elejétől így alszunk. Szép az utód Kép

Csirkesz Kép
Bálint is aludt vagy 4 órát kinn a havazásban tegnap. Aztán volt nagy éhen halok ordítós ébredés Kép

Macsek Kép Tényleg jó, hogy írtál. Rég jártál itt.

Andi Kép Semmiképp ne aggódj! De nem is igazán értem, min is kellene aggódnód? Hogy sűrűn eszik vagy hogy keveset eszik? Vagy csak épp nincs min aggódniKép Kép ?

Cumi Kép Bálintnak soha nem is volt és már valószínűleg nem is veszünk. Ez lehet, hogy az én hülyeségem, de nagyon nem csípem, amikor egy 2-3 éves gyerek cumival a szájában rohangál. Szerintem természetesebb, ha az ujját szopja (persze valaki attól kap herótot). Bár, kopp-kopp úgy néz ki, hogy az ujj szopásra sem szokott rá.
Igazából a cumi ellen nekem még az szól, hogy sok olyan cumis babás ismerősöm van, akiknél azt látom, hogy a cumi egyfajta: "Na most már aztán csönd legyen, fogd be a szád!" üzemmódban működik. Én meg azt szeretm, ha gügyög, dumál és ha kell sír az a gyerek.
Dehát ez a jó, hogy mindenki másképp érzi és csinálja.

Kriszti Kép
Sajnálom a baci gondot, de most már legalább tudják mit kell gyógyítani. Mielőbbi teljes rendbejövést nektek!

Liv Kép Még hat hónap Kép Hát, akkor sok erőt a sírós kezelésekhez. Mi is megyünk most csütörtökön kontrollra. Ugye nekünk most egy hónap kimaradt, hadd fejlődjön a saját tempójában. Kiváncsi vagyok mit mondanak. Mert, bár forog és tolja fel magát négykézlábba, de kúszni például egyáltalán nem tud és én a lábait még mindig feszesnek érzem egy kicsit. Főleg, ha izgatott, akkor merevíti nagyon. Majd meglátjuk mit mondanak. Én nem bánom, ha járni kell, csak tényleg jöjjön teljesen rendbe.

Képzeljétek pár napja azt csinálja B, hogy esti fürdésnél, ha hanyatt van a kádban, mindig félrefordítja a fejét és kortyol a vízből. Határozottan kóstolgatja. Nem véletlen és nem félrenyelés, hanem oldalra csapott fejjel iszik. Jókat mulatunk rajta, hogy apja lábvizét issza (mert együtt fürdenek), persze, azért korlátlan mennyiségben nem engedjük neki, de hadd tapasztaljon (meg az a pár kiló baci amit meg kell enni gyerekkorban így is bejut a pocakba Kép ).

Az esti hőemelkedés minden más tünet híján, sajnos még mindig megvan, már 3 hete. Vérvétel és vizelet eredmény alapján nincs gyulladás a szervezetben.
Ma azért megyünk fül-orrr-gégére és ha ott sincs semmi, akkor Bálint az esti hőemelkedős babák csoportjába tartozik és kész.
Ma megyünk fél éves köldök sérv kontrollra is.

Még mindig kelünk éjjel sűrűn, ma pl. este 9-től reggel 7-ig 6x. Szép mi?

Megyek sütök egy kis almás pitét, úgy megkivántam Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Szaisztok!

Ma jot aludtam, most keltunk fel, es este 9-kor fekudtunk.
A jo alvokaja miatt nalunk 2. hettol kulon szobaban van a gyerkoc. Kép

Huh mindjart megyek is reggelizni, majd ehen halok. Kép

Magi
Vendég

SziasztokKép

Köszi a különalvós tapasztalatokat.Kép Gondoltam, hogy többféle verzió leszKép Próbálom megállapítani, hogy kinek első babája a babája, mert nekem első.
Eszti alvókájával sincs baj, teljesen átalussza az éjszakákat, meg amúgy is nyugis kis csaj, csak azt gondoltam, hogy amíg lemennek az oltások, addig egy szobában leszünk. De nem tudom, hogy van-e értelme ennek. Lehet, hogy minél előbb költözik, annál gyorsabban hozzászokik.

És ahol már külön alszik a baba ott van valami légzésfigyelő vagy adó-vevő vagy ilyesmi?
A melletünk lévő szoba az övé, nem terveztem ilyesmiket venni, nem tudom kell-e.

ReditkeKép
Tetszett a lábvizes sztoriKépKép
Nem ér, hogy te almás pitét fogsz enni!KépKép Én is kérek!Kép

Drukk minden szuris babánakKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok Kép

Előre is bocsi, hogy önzőzni fogok, de a "hócipőm tele" van már a téllel !

Marcihoz ma délelőtt kihívtam a doktornőt, mert egyre csúnyábban köhög, egyre náthásabb, szopinál 1-2 mp-enként üvöltve hátrafeszíti magát, szóval egy agyrémKép
Mint kiderült, csúnyán be van gyulladva a torka, ez már megint valami vírus. Nem az, amivel kb. 2 hete kínlódtunk, ez most más (a változatosság kedvéért). Kérdeztem a dokinőt - mivel másra már nem tudtam gondolni -, hogy lehet-e az, hogy Hanna folyamatosan hozza haza az oviból a mindenféle nyavalyákat, de mivel az ő szervezete már erősebb, ő nem betegszik meg, viszont Marcinak meg adja át. Hát, nagyon úgy néz ki, jól beletrafáltam Kép De most mit kéne tennem?! Vegyem ki Hannát az oviból októbertől márciusig?! Elegem van !!!!
Ezekkel az átkozott vírusokkal kínlódunk szinte azóta, hogy Marcit hazahoztuk a kórházból (idestova majdnem 4 hónapja). Most kapott antibigyót is, nehogy kórházban kössünk ki mindenféle szövődménnyel.

Na most, hogy kipanaszkodtam magam, mennem is kell, mert Kicsi üvölt, persze nem is tud a köhögéstől meg a náthától aludniKépKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

JudyKép
Ne izgulj az oltás miatt, én drukkolok, hogy könnyebben viselje, mint az előzőt. Gratula a különalváshozKépKépKép
Kiugrani sajna már nem lesz időnk, mert Apának péntek délelőtt még kell Szlovákiába kiugrania tárgyalni. Persze ezt csak ma reggel telefonálták meg neki.
A lakás úgy néz ki, mint ha soha nem raknék rendetKépKép Az egyik sarokban Boti cuccait gyűjtöm, a másikban apáét, a harmadikban a sajátomat, és a vasaló, turmix, dvd és egyebeket még el sem kezdtem összerakniKépKép

AndiKép
Nem semmi ez a fél üveg kajciKépKép A szopi meg elég folyadék, ezt pont tegnap kérdeztem a védőnőtől. Majd ha jön a meleg, úgyis többet igényel majd a kis szervezetük.

AnitaKép
Boti 4 napos korától külön szobában alszik. Igaz, hogy ez a mellettünk lévő szoba, és soha nem csukjuk be az ajtókat éjszaka (az övét mondjuk behajtjuk résnyire, hogy ha van huzat, az ne zavarja).
Az első éjszaka minden pisszenésre felébredtem, és átrohantam, hogy mi van. Aztán 4-5 nap alatt megszoktam így "távolról" az alvásának zajait, és már csak akkor ébredek fel, ha nyöszörög. De akkor rögtönKépKép Fura, mert amikor azt hiszem, hogy a fáradtságtól elalálok, és tutira nem ébredek fel semmilyen zajra, az ő legkisebb nyösszentésére mégis mindig kipattannak a szemeim. Az persze már más kérdés, hogy ha tudom, hogy nem beteg, hanem csak ébredezik, akkor lapítok még pár percetKépKép Reménykedve, hogy ő is visszaalszik.

EditKép
Almáspitét lécci küldjél fénypostával! KösziKép
Bálint aranyos lehet, ahogy iszik a vízből, de kezet foghat Botival, mert ő is csinálja. És igazad van, látszik, hogy direkt csináljákKépKép Tegnap hasra fordítottam a kádban, és hagytam, hogy tartsa magát szépen kinyomva. Erre mit csinál az én gyerekem???? Szépen egyre lejjebb eresztette a fejét a vízhez közel, és amikor a száját érte a víz, elkezdett szó szerint lefetyelni, mint a kutyákKépKép Majd megszakadtam a röhögéstől. A hirtelen nevetéstől persze megijedt, hátralökte a kezeit és nekiállt repülőzni arccal a vízbenKépKép Persze kikaptam egy másodperc alatt, hanyatt fektettem, de ő csak vigyorgott. Még egy ekkora krampusztKép!!

LivKép
Dávid olyan ügyi volt eddig is, hogy szerintem nem biztos, hogy megvárja a 6 hónapot az elindulássalKép Amikor tipegve majd odafut hozzád és átölel, és azt mondja neked, hogy "annnya szejetlek", akkor tutira eszedbe sem fog jutni ez a sok maceraKépKép

Na megyek, rendetlenkedek még egy kicsit a lakásbanKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Nikk, Edit, köszi a hiányolást! Kép

Járóka: mi nem veszünk, mert ahogy ismerem a fiam, nem lenne benne csak pár percet, hely se lenne nagyon neki, meg azt olvastam, hogy amikor már forognak a babák, akkor vegyük ki a járókából őket, mert kicsi nekik a hely. Szóval maradunk a szőnyegen pokróc variációnál, az erkélyajtóhoz meg teszek több párnát, hogy ne húzzon be a hideg.

Cumi: Márk szereti és sokszor megnyugtatja, játszani is szeret vele, jobban tudja rágni, mint sok más játékát és csörgőjét.

Itatás: múltkor éjszaka próbáltam neki adni cumisüvegből vizet, hogy hátha szomjas csak azért kel fel, de nem, mindenképpen cicit követelt és evett is szépen. A cumisüveggel úgy vettem észre, nem is tud mit kezdeni, pedig 3 hónapos korában még elfogadta, amikor egyszer-egyszer abból kapta a tejcsit, mert én elmentem valahova. Azóta nem használtuk, ő meg nőtt és okosodott, és most már nem lehet "kiszúrni" vele. Kép

Külön szoba: nyáron fogunk az egyben háló-gyerekszobából elszeparált gyerek- és hálószobát csinálni, addig maradunk együtt. Márk olyan gyakran ébred, hogy időnként a fáradtságom miatt beveszem az ágyba magunk mellé, csatlakozik a cicire és úgy alszunk tovább. Lehet, hogy jól elrontom, nem így terveztem anno, de amikor ülve szoptatásnál arra ébredek, hogy a fejem lebukik és Márk csúszik le a ciciről, akkor feladom a dolgot és vízszintesbe helyezem magunkat.

Jaj, olyan ocsmány az idő, mikor jön már a tavasz???

Macsek

Kép

Kép
macsek11

AnitaKép
Nálunk első baba, és se légzés figyelőnk, se bébi őrzőnk nincs, de nem is hiányzott. Ezt magadnak kell tudnod, hogy a jelenléte megnyugtat-e, vagy sem.

Felébredt a főnökömKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nalunk is elso gyerek, legzesfigyelonk volt 3 honapos koraig.
en latom, hogy eros es nincs gond a levegovetellel.
Igy visszavittuk.
Babyorzo van, de csak ugy hasznaljuk, hogy ha a gyerek fent alszik este lent halljuk, ha felebred.
Meg ugyan nem volt ilyen.
Na meg ha kocsival megyunk valahova es kiszallunk O meg alszik, akkor nem vesszuk, ki, hanem benne marad es az orzovel halljuk, ha felebred.
Temeszetesen nem orakrol van szo, hanem csak 1-2 max 5 percrol. Kép

Magi
Vendég

Kata,
sajnálom nagyon a betegeskedő kismanódatKép

Hát, csajok, azt hiszem a napokban átköltöztetem Esztit a saját szobájába.KépKép Tulajdonképpen már hetek óta érlelődik bennem, hogy nem várom meg az 5-6-odik hónapot, de most megerősítettetek ebben.
Úgyhogy mégegyszer köszi a tanácsokat, sokat segítettetek. Azt hiszem, én fogom rosszabbul viselni, nem ő. Dehát fel kell nőnöm a feladathozKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Már két napja se melegvíz se fűtés Kép. Itt vacogok a gép előtt. Szerencsére hoztak a kéményesek két olajradiátort, így a gyerek és a mi hálónk fűtve van.

Alvás: Nálunk első perctől kezdve különszobában van Áron. A gyszoba a mienkből nyílik, így minden mozzanását hallom és ő is hall minket. Nincs légzésfigyelőnk és bébifont sem használunk.

Andrea

KépKép
Áron

Köszönöm a válaszokat arra, hogy elég-e a tejcsi a hozzátáplálás megkezdése után is. Örülök, hogy igen. Kép

Dávid velünk egy szobában alszik, nem tudom, hogy ez még meddig lesz így, de egyelőre el se tudom képzelni, hogy külön szobában aludjunk.

Csirkesz, nem sírom el magam túl könnyen, de ahogy elolvastam, amit írtál - "annya szejetlek" stb., könnybe lábadtak a szemeim. Kép Köszönöm. Kép
Ezek után mindenképp intézned kell netet, hogy tudj még nekem ilyen biztató dolgokat mondani.

Liv

Kép

Kép
liv

Mózi 5 kg-os koráig a hasamon aludt, aztán 6 kg-os koráig az ágyban köztünk, majd utána a szobájába költözött. Ez így jött magától, nem erőltettünk semmit, azért hoztuk át a gyerekszobába, mert a háló nagyon zsufi volt, a párologtatót nem tudtuk hova tenni ott és szegény picur mindig felébredt, hogy kiszáradt a torka, szívott kettőt a ciciből kb. óránként, aztán aludt tovább. A szobájában csak 3 óránként kel fel.

LÉgzésfigyelőnk nincs, de a szobaajtók nyitva, ha elkezd mocorogni már halljuk. Azért nem vettünk légzésfigyelőt, mert utánanéztem, hogy nem veszélyeztetett, egy pontban zűrös, hogy pasinak született.

A mai nap katasztrófa, állandóan sír Maszat, szerintem a foga miatt, mert mindent vesz be a szájába, és rágja. Ma emiatt a babakocsiban aludt napközben, ha felébredt sírva csak ringattam egy kicsit, megnyugodott, aludt vissza.
Tapasztaltabbak, mire számítsak még fogmanó ügyben?
Egyébként pont ma nyűgös, amikor csak kettesben leszünk éjszaka, mert apa Münchenben van.

Nyűgösség kezd szűnni, szerintem lassan bealszik az ágyában Kép Hopp, eleludt, kezek a fej mellett, fej felém fordítva, plüss viziló az oldalán Kép

Huh, megyek én is lazítok egy kicsit...

puszi mindenkinek
papzso

Sziasztok!

Mi meg egyenlore nem hozzatapizunk igy vizzel se kinalgatom de amint elkezdjuk meg fogom kinalni de ha nem fogadja el nem fogom eroltetni. En is inkabb a viznek a hive vagyok mint az edes italoke.

Jarokank meg mindig nincs es nem is lesz aprilisig mig haza nem megyunk. Sajnos helyszuke miatt nem fert az autoba. Mar nagyon banomKép

AnitaKép
Nekem is elso gyerekem de mi meg nem koltoztettuk es egyenlore nincs is szandekomban kulon szobaba tenni. Ugy erzem nem tudnek nyugodtan aludni ha nem latom. Amikor kicsit nyugtalanabbul alszik oda is szoktam venni kozenk, ennek az a vege, hogy Elisa szettart karokkal alszik, apa is szepen elterul en viszont mar csak az oldalamon ferek el, ha hanyatt fekudnek a hatam fele lelogna az agyrolKépIlyenkor reggelre mindenem faj es eldontom, hogy tobbet nem veszem oda, persze be is tartom a kovetkezo alkalomigKép Kulonben is ejszaka 2-3 oranken szopizik. Ha ataludna az ejszakat lehet meggondolnam.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Anita Kép
Nálunk is első baba, miután hazajöttünk, 2 éjszakát velünk aludt a franciaágyban. Aztán megvilágosodtam, hogy persze, olyan édes, ahogy alszik köztünk, de minek is akkor a légzésfigyelő??? Akor még nem tudtam, hogy én tudok ennyire felszínesen aludni, hogy minden nyekkenésre felébredek - bár a 4,5 hónap alatt kétszer riadt fel éjszaka - de a férjem úgy alszik, mint akit agyoncsaptak. Négyszer volt riasztás, mindet reggel meséltem el neki, bokáig kibőgve. Kép
Liza élvezi, hogy hasra tud fordulni, csak sajnos vissza még akarattal nem megy, ezért negyedóránként pörgetem vissza, mert hason meg elfárad a nyaka a sok nézegelődéstől Kép
Illetve Kép, mert egész nap rohangálok hozzá.
Így veszti értelmét a babatornáztató:
Kép
A szombati úszás azért nem volt végig ilyen felhőtlen:
Kép
kyrandia

Sziasztok!

Hamizunk ezerrel:
Kép

Kormi

Kormi

kormi

KyrandiaKép
RiasztásokKép de ugye téves riasztások voltak? Azt hiszem, nem szerzek be ilyen felszerelést, mert nem tudnék aludni, amiatt, hogy mi lesz, ha esetleg megszólal. Egyébként a férjem dettó ugyanilyen mélyen alvós.Kép
A fotók nagyon jók, Liza olyan szépKép

KormiKép
kajálós kép szupiKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Kyrandia Kép
nagyon jók a fotók.
Kormi Kép Nekünk is van ilyen békás cuccunk Kép

Anita Kép Csirkesz Kép küldenék sütit, de béna vagyok neten keresztül Kép

Kata Kép Jobbulást a pincurinak.

Anita Kép
Nálunk is első baba. Engem például az nyugtat meg, hogy van légzésfigyelő és egy éves koráig használni is fogjuk.
Annyira mások az emberek, én például akkor nem aludtam, amikor 1-2x köztünk aludt, mert minden alvós zörejére-mozdulatára fenn voltam, így viszont csak a tényleges ébredős nyöszörgésére kelek fel, de azonnal.

Voltunk köldöksérv kontrollon. még van neki, de semmit nem csináltak vele és legközelebb 2 évesen kell vinni.

Megvolt a fül-orr-gége is. Fül, arcüreg hibátlan, de a torka picit piros, valami vírus, elvileg semmit nem kell vele csinálni. Elvileg lehet ettől az esti hőemelkedés, de nem biztos. Igazából semmi baja, csak jó már valamire fogni a hőemelkedést. A doki rákérdezett, hogy nem ébred-e sűrűn, ugyanis az ilyen torok gyuszitól szoktak és akkor adjak neki enni-inni. Még jó, hogy nem voltam kegyetlen nem felkelős, éjszaka átalvásra szoktatós anyuka.

Nem tudom mit főzzek vacsira...

Edit
Kép

Kép
reditke

Anita Kép
egyben nem vagyok biztos, olyan kis zavart volt, mintha a sípolástól zökkent volna ki. De engem megnyugtat, hogy van, mert tudom, hogy ha baj van, meg lehet menteni. Nagyon félek még mindíg, én vagyok az a dilis anyuka, aki a séta közben is néha turkál a gyerek szájában amikor alszik, hogy lássam, fintorog. Kép
Mire jutottál a különalvással kapcsolatban? Sokat segítettünk, mi? Kép

Kormi Kép
Hát ezért várom én a hozzátáplálást olyan nagyon! És ezért retteg tőle a férjem...
Ő is kis zsiványnak néz ki, a szeme se áll jól!
kyrandia

Sziasztok!

Oltas renden ment, most sem gyulladt be. Doktorbacsi megdicsert mert 600g-ot hizott. Nem akartam mondani, hogy en eddig is ugyanigy etettem. (szerencsere leszidast meg nem kaptunk, mert akkor mentem volna masik orvoshoz) Nem hiszem, hogy tehetek rola, hogy egyszer sokat eszik egyszer meg nem. Egyszer stagnal a sulya, egyszer meg csak dagad. (azert orulok, hogy a terhesseggel ellentetben, most nem engem mazsalnak.)

Frau Küken, picit megnyugodtam, hogy az en kisfiamnak is marad egy-ket szep kislany a topicbolKép Mire hazajottok nem lesz itt egy szabad kislany sem!

csengo
Vendég

próba

KépKép
KépKép
vasani

Na, végre működikKép

SziasztokKép

Szóval különalvással arra jutottam, hogy ma reggel átvittük az ágyikóját a saját szobájába. Este nem akartam. Gondoltam, jobb, ha napközben szokogatja. Meg persze apa és magam miatt sem akartam este.Kép Mert apa mikor meghallotta mi a tervem, közölte, azt aztán nem, hogy este úgy fekszünk le, hogy nincs ott. Erre mondtam neki, hogy ha reggel visszük át, akkor holnap este nem lesz ott. Erre azt mondta, hogy az más, arra napközben fel tud készülni. Olyan aranyos volt, úgy szeretemKép. Úgyhogy majd ma este lesz az első külön alvásos este. Most már egyébként Eszti békésen alussza a délelőtti szundiját az új helyén.KépKép

KyrandiaKép
én ugyanezt csinálom. Mármint a szájbanturkálás, vagy fülcsiklandozás vagy ráfújásKép Szegény, ő békésen alszik, én meg tesztelgetem. HúKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
Kormi
A menyasszony is hasonlóan fest hami közben,néha 3-szor át kell öltöztetni mert a saját kanalával össze maszatol mindent.Imádja a sütőtököt,krumplit répával,de teát,vizet nem fogad el(pici mandarin levét Aventes csörös pohárból)
Anita
Három hónapig köztünk aludt,azóta kiságy de a mi szobánkban.Légzésfigyelőt az inkubátor alapítványtól szerettünk volna kölcsönözni(5 éve támogatják Apáék őket nem is kevéssel)de csak ámítottak bennünkKép.Most már nem veszünk.
Lányok!
Tegnap Apa szülinapi meglepiként összepakolt minket és irány Győr és Pest(Szombathelyről)rég volt ilyen napomKép.Mira végig aludt a kocsiban,bababoltokban,plázákban meg mosolygott minden eladóra.Az éjszakát is átaludta ez volt az Ő ajándékaKépKépKép
Szép napot!
Viola
h_viola

ViolaKép
Boldog szülinapot így utólag isKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

ViolaKép
Boldog Szülinapot! ÓÓÓhhhhhhhhhh, egy jó kis shoppingolós nap már nekem is jól esne (persze feneketlen pénztárcávalKépKép)
Azért Mira ajándéka sem kutya!!

Kyr és KormiKép
Tök jók a képek. KyrKép a pancsolósotok nagyon tetszik, és igazad van, hason fekve nem sok értelme van a tornapadnakKép KormiKép Csak nem Maszatomi látható személyesen???

AnitaKép
Kíváncsi vagyok, milyen lesz az első elkülönített éjszaka. Vigyorognék, ha a csajszikád észre sem venné a nagy változást. De azt hiszem jól döntöttél. Mindenkinek magának kell éreznie, hogy mikor jött el az idő a külön szobázásra. Ha ez benned régóta érlelődik, az azt jelenti, hogy Te már felkészültél rá. A környezeted (értem ezalatt a lányába szerelmes ApátKép) meg hamar megszokja majd az új felállástKép

CsajokKép
Az Aventes csőrös pohár egy külön eszköz, vagy csak a csőrt kell megvenni a cumisüvegre? Én igazából pohárból szeretném majd itatni, de a babakocsiban séta közben ezt azért nem forszíroznámKépKép Tényleg, szerintetek kapható még valahol a régi típusú üvegből készített kávéspohár?? Az az igazi szoci pohár. Annak vastag a fala, kicsi az íve, és olyat szeretnék szerezni Boti itatónakKép Kb 2-3 db-ot, hogy az amortizációt is kielégíthessükKépKép

CsengoKép
OltásKép 600g - azannnya! Ez igen! Aztán a csajoknak csak óvatosan legyeskedni!! Különben Boti kénytelen lesz dühbe gurulniKép

Mi ma megyünk oltásra és mázsálásra. Engem már nem is a súlya foglalkoztat, hanem a magassága. Az oltási kiskönyvében található grafikon alapján Boti magassága elmarad az átlagtólKép Persze van még ideje megnőni, na de egy majdnem 2 m-es nagypapa mellett jobban is igyekezhetneKép

Megígértem egy kismaminak, hogy kiderítem a XIII. ker-ben található egyik baba bolt nevét, címét, web-címét. Nekem most csak az rémlik, hogy valahol a Visegrádi vagy Kresz G. u. környékén van, de nem akar beugrani a neve. Ti ismeritek ezt a boltot? Lécccci-léccci segítsetek!!!

EditKép
Almás süti híjján kénytelen voltam zserbót enniKép
Köldöksérvre azért mondtak valamit azon kívül hogy "van, és tessék visszajönni kérem 2 évesen"?
Mivel a távollétünk alatt nem akarjuk üzemeltetni a hűtő+fagyasztónkat, fagyasztó-kievős kajákat csinálok. Tegnap vacsira pl szűzpecsenye volt fokhagymával és vörösborban áztatott aszalt szilvával töltve, füstölt szalonnával betakargatva, kakukkfüves sült krumplival és sajtszósszalKép Mondjuk éhes nem maradtamKép Szsomjas annál inkábbKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali
Megkaptuk a 4 hós oltást, hát ez se lesz kivétel, megint jól megviseli Gellértkét, még csúnyább a lábikója mint múltkorKép

Nekem van légzésfigyelőm, ami őrző is egyben. Engem is megnyugtat, mivel G mindig hason alszik és minen statisztikának megfelel, fiú, nem első gyerek, és őszi-téli hónapokra esik a kockázatos 3-6 hó, de mi is 1 évig használi fogjuk. Még egyszer sem volt téves riszatás.

Kata
Jobbulást MarcinakKép

Csirkesz
Kár, hogy nem jöttök, persze megértem. Aztán vigyázzatok magatokra és jelentkezzél, remélem fotókat is közölsz majdKép

Macs
3-szor próbáltam küldeni mélt, de mindig visszadobja. Mi legyen?

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Csirkesz,
Mária nagyker, Visegrádi u. 25., www.pekido.hu
erre gondoltál?

Kormi

Kormi

kormi

Lányok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Szervezzük a kicsi lánykám keresztelöjét otthon. Ez azt jelenti, hogy június elején hazajövünk sokadmagunkkal, de a szállásgond még nincs letudva. Tud valaki közületek Pestimre környékén szállást a megfizethetö és megbízható kategóriából?
Én már régóta rágom az inernetet, de eddig semmi használhatót nem köpött ki.

Ha sikerül rakok fel egy képek a kiscsajról. Egy hete csináltam, amikor elugrottunk Colmar-ba (F) sajtott venni.

Azóta annyi hó esett, hogy csak nehezen tudunk a duplababakocsival közlekedni. Az az érzésem, hogy a babakocsit se erre a megterhelésre találták ki. Ideje már a tavasznak...

A segítséget elöre is köszönöm!

BarbiKép

Barbi
maass

Sziasztok!

Csak egy kis panaszkodásra ugrottam be. Kép Megint egy hányás után vagyunk. Mondjuk ebben semmi különös nincs, mert mi mindig egy hányás után vagyunk. Minden napra jut egy hányás; ha Dávid véletlen nem hány egy nap, az nálunk ünnepnap. Ilyenkor átöltözés, ágyneműcsere, szőnyegtisztítás, és persze a lényeg: vigasztalás, mert sír nagyon. Mikor fog már ez a hányásdolog megszűnni???

Liv

Kép

Kép
liv

Amíg hízik rendesen, addig állítólag nincs gond a hányással (gyerekorvos már többször megvizsgálta, minden rendben), márpedig a hízás teljesen oké. Ime, a bizonyíték. Kép

Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok! Minden üzenetem elszállKép Köszi a szülinapi jókívánságokat. Pár kép a Míráról: Kép
h_viola

Kép
h_viola

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: