A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Edit
az én fiam is 6x de van ugy hogy 7x is eszik naponta,pedig 5 és fél honapos Kép Bár a 7 tényleg nagyon ritka.Az alvás nálunk elég kevés van ugy hogy talán 2 órát alszik többre elosztva.

Küldök nektek egy jo kis mano képetKép Mostanában mindig igy tartja a száját Kép Kép Kép

Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,

Macs, Pont arrol van szo, hogy en lennek nyugodtabb ha kicsit megnovekedne a tej mennyisege. Akkor legalabb ravennem magam, hogy tobb folyadekot igyak es lehet mar attol is tobb lenne a tejcsi es persze a gondolattol, hogy en most tejserkento teat iszokKép

Ami a rakkelto anyagokat illeti, szerintem is manapsag mar mindenben van, ha azt neznenk akkor se mi se a gyerekunk nem ehetne semmit. Ma pl. gabonapelyhes tejppel probalkoztam es joizuen megette. Eddig csak almaval kinaltam, nestleset es frisset is reszeltem de eggyiket sem hajlando lenyelni. A tejpeppben viszont van cukor. Akkor most mit csinaljak?

Kulonben meg teljessen kivagyok, az ejjel 3 orat orditott a lanyom, csak akkor halgatott el ha felvettem. Ma egesz nap folytatta a hisztizest, de nem hiszem, hogy barmi baja is lenne mivel amint felveszem mar nevetgel is. Es ha kezben vagy az olemben tartom semmi gond de ha leteszem.... Eddig meg nem csinalt ilyet. Szerintetek is ez csak sima hiszti? Egesz nap nem aludt, vagyis amikor szopizott elaludt de amikor letettem 5-10 perc mulva mar fent is volt. Kulonben is eleg rosszul alszik napkozben, csak ha mellette vagyok akkor alszik hosszabb ideig es csak cicin hajlando elaludni este is. Ti hogy altatjatok a babakat? Csak leteszitek es elalszik egyedul?
Pedit, az en babam 13.-an szuletett, ugy latszik nem csak a korkulonbseg kicsi de nehezen elalvo babak is mindketten.

Tcis

Kép

Kép
tcis

SziasztokKép

AndiKépKép E vitaminKép

Tontica: dejónekedKép, hogy 25 fok van ott...itt is volt annyi, csak mínuszbanKépKép
Nikk: ahogy megláttam a képet a kisfiadról, rögtön gondoltam, hogy megosztom veletek Bazsi képét isKépKép
Kép
Ma esti fürdésnél készültek a képek, így pancsol Balázs:
Kép

És még fürdés előtt a két büszkeségemKép
Kép

Bocsi a fényképdömping miatt, nem hagyhattam ki őketKép

Liv, Beszti: köszi szépen a hozzátáplálás tippeketKépKép Nagyon jól jöttek, a táblázatot kinyomtattam, a neten meg olvasom a tanácsokatKép

Tcis: napközben nálunk úgy alszik Balázs, ha nem az ágyába teszem le, mert ott csak éjjel akar aludni.
kb. a délután 1-fél 2es szopi után, ha már nem tudom másképp elaltatni, mindig felöltöztetem, beteszem a babakocsiba, és kirakom az erkélyre. Ott mindig alszik 1,5 - 2 órát, azért 1 óra után már behozom a szobába a babakocsit és nyitott ajtónál még altatom. Minden nap figyelnem kell arra, hogy délelőtt is aludjon egy adagot, és délután is, mert ha kimarad - főleg a délutáni, akkor már iszonyúan nyűgös és sírós estére, nehezebben alszik el.
Este még mindig cicin alszik el, van úgy, hogy felébred, mikor berakom az ágyába, de már két napja azt csinálta (csak el ne kiabáljam), hogy a bal oldalára fordul, és az ágyvédőt kaparászva altatja magátKép
Előző éjjel Balázs is többször fent volt, szerencsére nem kiabált, de így is fárasztó volt.

Érdekes, hogy a tejpépet nekem azért nem ajánlotta a védőnő, mert tehéntejből készült. De a tápszereknek is az az alapanyaga, nem?
Komolyan, szerintem ez a 4-6 hónapos kor közötti időszak a legnehezebb, mert nem tudom, mit adhatnék a gyerkőcnek.
Nem tudom, hogy azért sír-e, mert éhes - a mérleget visszavittük már -, vagy épp a foga mocorog már, vagy egyszerűen unatkozik.
de sebaj, majd elmúlik ez az időszak isKép

Mindenkinek nyugodt éjszakát kívánok!

Lau
lau

Nicol!

Nagyon édesek a gyerkőceid. Kép)) A nagyobbik hány éves? Már szép nagy, biztosan jól lehet vele már játszani ... A kis Bazsi szintén szeptemberi baba?

Tcis!
Hát nálunk is gondok voltak az esti elalvással (a napközbeniről nem is beszélve) Kép. Próbáltunk kialakítani egy kis rituálét estére, először jön a fürdés, közben éneklés, mondókázás, dögönyözés, aztán a vacsi. Szépen megböfiztetjük, aztán hasrafektetjük. Balázs csak hason alszik. Kép Eleinte volt nagy ordítás (a csúcs 40 perc volt, persze nem hagytuk magára), de aztán szépen megtanulta, hogy ilyenkor bizony alvás van. (Az első időszakban magunkon altattuk el, nevezetesen a mellkasunkon) és sokszor felébredt amikor leraktuk az ágyába. Erről nagy küzdelem árán leszoktattuk ...

Úgy látom sokaknál előfordul, hogy éjjel többször felébred és sír a csemete. Egy időben olyan szépen átaludta Balázs az éjszakát ... De az utóbbi pár hétben rendszeresen előfordul, hogy éjszaka 1 vagy 2 alkalommal felébred és sír. (előfordult már az is, hogy 1,5-2 óránként felébredt és obégatott). Lehet, hogy a fogak okozzák a galibát??

Üdv

Edit
pedit

Sziasztok!

Ajajaj! De hülye vagyok, látszik, hogy még reggel van ... Összekevertem a neveket ...

Az első bekezdés ugyebár Launak szól Kép!

Nikol!
A Te kismanód is nagyon tündéri, hogy hívják? A kérdésem, ha napközben keveset alszik, akkor mit csinálsz vele? Vagy elvan magában is egy darabig? Az én fiam eljátszogat egy kis ideig, de aztán jön a nyűgösködés ...

Edit
pedit

Sziasztok,

Edit, ami a gagyaraszast illeti az en lanyomnak be nem all a szaja. Az ejjel 2,5 oran keresztul mondta, de legalabb nem sirt mint a mult ejjel igy en is birok mellette kicsit szunditani. De emlekszem irta mar itt valaki, hogy a babaja abbahagyta a gogicelest, bisztossan jelentkezik majd neked. Most is egyfolytaban mondja es kozben buborekokat fuj, ilyenkor mindig lekopkodi magat, tiszta nyal az egesz arca. Na es nyaladzas nalunk is van rendessen. Lehet nem jol fogalmaztam az esti elalvassal nincsennek kulonosebb gondok mivel akkorra mar annyira faradt, hogy alig bir szopizni is alszik el. Mivel nappal nagyon keveset alszik. Ebben lehet mi is hibassak vagyunk, mert napkozben sokat csavargunk es nincs egy rendszer az alvasban.

Nikk, ez a gyerek csupa szem, nagyon ediKép

Lau, Jol latom Bazsinak kek szeme van a nagyobb fiadnak (bocs nem tudom a nevet)pedig zolt? Nagyon szepek es szerintem hasonlitanakKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Micsoda idő...
Áron baba este 8-kor került ágyba és reggel 6-kor én ébresztettem Kép, hogy enni kellene már végre, mert anya cicije szétrobban. Azóta is félórás szünetekkel alszik. Biztos a melegfront az oka.

Áron baba még jó baba, ha lerakom fürcsi és szopi után az ágyba, magától elalszik. Nálatok később kezdődött az elalvási nehézség vagy már eléjétől fogva ringatni kellett?

Nikk, Lau nagyon édik a babákKép A két tesó nagyon hasonlít egymásra.

Andrea

KépKép
Áron

Tcis!

Hát a gagyogást illetően az a furcsa, hogy amikor itt volt Anyukám (szintén Teréz mint Te)és szólt a Balázshoz, szépen "beszélgetett" vele, mondta a magáét. Ha én és a férjem szólunk hozzá, csak néz figyelmesen és vigyorog. Kép
Hát én ezt nem értem.... Csak nincs valami baja ennek a gyereknek? Pedig nagyon korán elkezdte a gagyogást, állandóan eő-zött, stb. Hajaj, remélem hamarosan rákezdi újra!!!

Elolvastam még 1-szer a hozzászólásodat. Az alvást illetően nem voltam elég figyelmes Kép, világosan fogalmaztál Kép. Látszik, hogy még korán reggel volt...

Pusza

Edit
pedit

Tcis!

Ui.: Milyen az idő nálatok? (ha jól olvastam Olaszországban éltek, azonbelül pontosan hol?) Itt nagyon hideg van és a hó is esik. Anno Rómában voltunk nászúton, egyszerűen imádtam!!!!Kép

Mikor született a kicsi lányod?

Edit
pedit

Sziasztok!

Dorka is elég keveset alszik napközben, de délelőtt elvan az ágyikóban játszik, délután beszélgetek vele, így eltelik a nap, max 3 óra alvással, 3*50 perc lebontásban.
Este: van, hogy fürcsi és szopi után elalszik, de volt olyan, ép pár napja, hogy fürdés előtt aludt 2 órát, kipihente magát, majd fürdés után 11-ig fennt volt, nem nyűgösködött, gagyogott, rúgkapált, játszott. Ilyenkor nem erőltetem az alvást.
Reggel fél 7-fél 8 között ébred, és 3-4 óra hosszat fenn van.

Napközben nem kell altatni, esetleg délután, amikor nyűgös, viszont este, ha álmos, megvárom, míg rajtam elalszik és úgy rakom le.

Sziasztok!
Eszter
Mikor lesz már tavasz? Kép
koczkapaczi

Sziasztok!

Túl vagyunk az 5. havi oltáson, csak amikor megbökték akkor sírt, utánna egy szava sem volt, az egyik lába bepirosodott,azt borogattam (whisky-vel és jéggelKép) Reggelre csak egy piros pötty maradt belőle.
Forgunk állandóan, hátról hasra, lerakom egy másodperc alatt már hason nyáladzikKépÉs két játékot tömne a szájába egyszerre.Kép

Nektek is minden hónapban kell tanácsadásra menni?, nekem nagyon nem akaródzik, egy méricske miatt menni.

Az időjárás fertelem, ha vidéken élnék még örülnék is neki (szánkó stb.), de Budapesten ez csak átok.

Olvastam a bébiételes hozzászólásokat, én HIPP-et vettem, de van két kecskemétis üveg is.
6. hó után majd őszi-alma pürével kezdem a hozzátápit, aztán sütőtök lesz.A doki néni nem aggódik hogy kevés a tejcsi a babónak ,mert most is 1 kilót híztunkKép
8550 gram a kisasszony Kép, a hátam meg görbe tőle, fáj is sajna.Kép

Ma vettem egy etetőszéket, dönthető, több fokozatban állítható, levehető tálcás, pohártartóval.

Az "újakat" Kép üdvözlöm, köszi a szülés/születés történeteket.

LauKép
Mennyire hasonlítanak egymásra a fiúk, lehet hogy a pici szeme is zöld lesz majd.Kép

Többi babónak változott a szeme színe?
Helénáé világos szürke (a nagyapjának van ilyen szeme) amúgy mindketten barnaszeműek vagyunk.

NikkKép

Biztos a fogait keresiKép Nagyon aranyosKép

LivKép
Hurrá, makk egészséges a kisfiad
KépKépKép, de csak rá kell nézni a hurkáira.Kép
MéricskeKép
A mi mérlegünk mechanikus, úgy hogy szopit sosem mértem, és 10 kilóig jó, ugye már lassan ott vagyunk.

TonticaKép
25 fok.IrigyellekKépKépKép Szép nevet adtatok a babónak.

Noémi

Kép
fantikbaba

Kyrandia
Ugy nez ki, hogy apa lebetegszik mar kezd trusszogni, ird mar meg azt is, hogy ha egyedul mennek a picivel, meg lehet-e oldani az oltozest, vetkozest stb. Vagy valaki mas aki tud nekem infot adni. Koszi elore is. Surgos, holnap reggel megyunk.

Edit,
Most, jutott eszembe, hogy nalunk is volt olyan idoszak amikor nem akart "beszelgetni" kb 1 honapja. Szerintem nalatok is ez csak atmeneti allapot. Elisa lanyom 2004.09.13.-an szuletett.
Itt nincs 25 fok mint Tontikanal de 10-15 az van. Milanotol kb 30km-re keletre Bergamo mellett elunk.

Noemi, Hat nem csodalom, hogy faj a hatad, nekem is faj pedig a lanyom meg csak 7200gr. Gratula a forgashoz es persze a kilokhoz is. Nagyon szep baba HelenaKép

Kép

Kép
tcis

Köszönjük a dicsérö szavakat Bandus nevében is Kép
A tavaszt már én is várom,de nme ugy néz ki hogy hamar itt lesz Kép igen ez a hó tényleg jó lenne ha vidéken laknánk,de itt Pesten nem az igazi,hacsak nem kertvárosi részen lakik az ember,Itt az Astoriánál nem az igazi Kép

Noémi
Tanácsadásra 1 éves korig kell menni havonta.Nekem szerencsém van mert 10 perc sétára van a rendelő.Heléna sem egy éhező baba KépJó kis sulyban van Kép

Tcis
Este nálunk is cicin alvás van ,vagyis ö kaja után egyböl alszik is,igaz a nagyágyon és egy jó óra mulva rakom át a saját ágyába,addigra ,ár mélyen alszik és nem ébred fel.Amugy ált napközbe nincs altatás.Ha elalszik akkor az evés közbe van,van mikor alszik igy egy órát is akár de legtöbbször ha leteszem felébred KépMa még csak egyszer aludt kb 50 percet Kép

Edit
A fiamat Endrének hívják,de mi Bandinak,Bandusnak szólitjuk.Változó a napja.Egyszer elvan magába órákig,de van úgy hogy igényli a foglalkozást.Ez egyre gyakoribb Kép Ilyenkor éneklés beszélgetés van.Mostanában annyira ráindulta a mesekönyvre,ha kinyitok neki egyet boldogan sikongat nevetgél.Próbálom a helyzetét is változtatni,igy az új környezet is leköti.Nincs járókánk,egy hordozható kiságyba van napközbe a nappaliban (a saját ágyába csak éjszaka alszik)Vagy ott van ,vagy a kis székébe, vagy a földre leteszem a játszószönyegét,vagy a kanapén de csak akkor ha én is ott vagyok,régen az volt a helye de most hogy forog nem lehet otthagyni Kép És ha nyügösködik ezeket variálom,na meg kézben természetesen Kép Délelött sokkal önállóbb akkor szoktam főzni stb. ilyenkor a kiságyba hagyhatom még ugy is hogy nem lát.Őt főleg délután kell lekötni

Pont most olvastam erröl az éjszakai felébredésről,mármint az eddig végigalvó babák sokszori ébredéséről.Ez jelentkezhet akkor is ha már esetleg nem elég a babának a tej és el kell kezdeni a hozzátáplálást,de persze lehet a fog is.Na most aztán tényleg döntse el az ember mi van Kép Bár szerintem ebben a korban a fog miatt kelnek a Manók.

Lau
Nagyon édesek együtt a fiuk Kép Tényleg nagyon hasonlitanak egymásra Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

Pedit: igen, Balázs is szeptemberi baba, Ákos pedig most volt 6 éves, idén megy iskolábaKép imádják egymástKép Balázs néha úgy néz Ákira mintha csak ő lenne a világonKép
Ákosnak is ilyen világító kék szeme volt picinek, aztán 4,5 évesen vettem észre, hogy olyan zöld lett, mint az apjának. Addig fel sem tűntKép Amellett tejfölszőke haja volt, most meg már kezd bebarnulni. Kíváncsi vagyok, Balázsnak hogy fog változni a haja és a szeme színeKép

Noémi: nekem nem erőlteti a védőnő a dolgot, gondolom, mivel már második gyerek, nagyon nem tud újat mondani - pedig azért deKépKép -, eddig meg még mérleg is volt itthonKép Most már nincs, de csak a kötelező oltásoknál voltunk eddig. Jó nektek, hogy túlvagytok az 5. havi oltáson is.Kép
Whisky-jégKép
Nagyon szép Heléna, sokat változott.

Most jöttünk meg szánkózásból, Áki jól kirohangálta magát, még a sapkája teteje is havas lett, mert jókat borult a szánkóvalKép Délelőtt meg korizni volt, ott is egy csomószor elpotyogott, még csak most tanulja, de roppant lelkes voltKép

Most megyek is, megfürödtek a fiúk és Balázs már elkezdett reklamálni apánál, hogy menjek márKép

Jóéjt, pusz
Lau
lau

Sziasztok!
Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de csütörtökön összevarrták a talpam Kép Most bicegek.

Már sajnos nem tudom, hogy ki, de valaki kérte a tejnövelő tea receptjét. Nekem (vagyis Lucának) nagyon bejött KépÍme a recept:
50g kecskerutafű
20g majoranna
40g édesköménymag
40g ánizsmag
30g izlandi zuzmó
40g csalánlevél
Ezt összekeverni egy nagy üvegben. Majd ebből a keverékből 1 evőkanálnyit egy csésze forralt vizben kell 5 percre beáztatni. Napi 4 csészét kell meginni. Először kesernyés, de a 3 bögre után már nem.
Ha valakit érdekel vannak más receptjeim is. Mi nagyon megküzdöttünk 6 hetes kor körül a tejcsiért és a védőnő javaslata ellenére sem kezdtem el tápszerezni Lucát. Luca 3,5 hónaposan 6,3 kg, szóval jó húsban van Kép

Ha találkozó helyet kerestek/keresünk (nem tudom mindenkire vonatkozott-e a találka, vagy csak a régiekre?), akkor én tudok javasolni egy jó helyet. A 12. kerületben van a Tündérvár játszóház és hétvégén ki lehet bérelni az egészet akár egy délelőttre, akár egy délutánra. Voltam ott megnézni és szerintem nagyon jó lenne egy ilyen találkára. Ti is megtudjátok nézni a www.tundervar.hu honlapon a helyet. Ha érdekes a dolog, akkor le is tudom foglalni a helyet majd. Szerintetek?

Gabóca
gaboca3

Tcis, remélem még időben:
szóval túl vagyunk az úszáson, azöltőzőben nem volt tömeg, de már előtte le kell venni a cipőt és papucsban bemenni, na ott az uszi után elég kényelmetlen volt. Aki a szekrényt nyitja-csukja nagyon aranyos, szívesen megfogja a picit, ha szükség van rá. Az úszás előtt volt torna a piciknek (a medence szélén ültünk, nekem kifejezetten melegnek tűnt a víz, hivatalosan 32 fok), aztán be a medencébe. Jött, aki a ˝feladatokat˝ tanítja (Ibolya), elmodta, hogy milyen gyakorlatok lesznek. A régiek megmutatták, mi figyeltünk nagyon, aztán nekünk is jött az arclocsolás. A merülést Ibolya csinálta, hogy ellenőrizze, megvan-e tutira a búvárreflex. Na azért ekkor már Lizának eléggé tele volt mindene, el is törött a mécses, de igazából nem a víz miatt. Olyan fáradt-vagyok-adj már enni-hagyj aludni sírás volt. Úgyhogy nem maradtunk végig, de azt hiszem, egy alkalomból még nem lehet eldönteni, szereti-e.
Írd meg, nektek milyen volt! Kép
kyrandia

Edit Kép
A profilodban láttam ám a képet, csak újabbra voltam kíváncsi.
Abból a vadiúj topicból végleg eljöttem, nem erre számítotam, mint ami lett. Olvasni szoktam, hát röhejes!
Mostanában egyre többször jut eszembe a hozzátáplálás, Liza is figyel, amikor én eszem valamit. (és ugye el is veszi...Kép )Nekem egyébként is defektem, hogy szeretek enni adni, össze voltam törve, amikor kiderült, hogy egyik cicám sem eszi meg a házi kaját. De a whiskast sem Kép
kyrandia

hali
úgy pörög ez a topic, a két lurkó mellett nehéz követni. de azért olvasgatni szoktam ám és a babákat is megcsodálomKép
Gellértke ma 4 hónapos, 6,5 kiló. Nálunk is még csak szopi van.
Hozzátáp? én úgy szeretném csináni, ahogy a naggyal, ő kb 5,5 hós korától kapott, szopi után és a kismamás táblázat szerinti sorrendben. szinte mindig én pacsmagoltam neki, üvegest nem sokat evett. Így jó evő lett, megszokta az itthoni ízeket, plusz a szopacs is megmaradt még sokáig.

Macs
Nekem is tönkrevágta a fogaimat egyeske pocakban, plusz a cicizéssel. utána rendberakattam, de már megint érzem, hogy tök érzékenyek a fogaim. most próbálok több kalciumot bevinni a kajával.
Kifli: nem ette meg GergőKépKép szalmakalap: elengedhetetlen kellék így télvíz idején a lakásbanKépKép még a ciprusi nászútunkról származik vagy százötven évvel ezelőttKépKép

NoémiKép
nem semmi a lánykád súlya, gratulaKép

alvás: ketteske el lett kapatva, cicin, vagy babakocsiban ringatva alszik el, nagy néha magától a kiságyban. bezzeg egyeskénél még működött a poroszos nevelés, azóta is jó alvó és mindig magától alszik el. hát igen két picivel már felad az ember bizonyos elveketKépKép csak legyen egy kis csöndKépKép

na pá, teszek fel képet a ma négyhósról:
Kép

és a tesójáról:Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

Kyrandia,
Koszi az infot. Remelem minden ok lesz es boldogulok majd egyedul is, es lesz nalunk is 32 fokos a viz, mert ma este amikor beletettem a 30 fokosba nem nagyon tetszett neki a vege siras lett. Bisztos 1 alkalom keves ahhoz, hogy kideruljon szereti-e a baba vagy sem. Mindenesetre holnap majd beszamolok en is.

Gaboca,
Koszi a receptet en kertem. Az elso a kecskerutafű az mi a mano? Az izlandi zuzmot se tudom, hogy fogom majd kerni, de majd keresek valamit a neten ha mast nem kepet es megmutatom, hogy en ezt kerekKép

Tcis

Lanyok, igy kell kalacsot sutniKépIme az 5 honapos lanyom aki mar segit nekem. Mivel apuja nem jol erzi magat, nem vallalta a gyerek szorakoztatasat. Igy kenytelen voltam elovenni a kengurut amit mar eltettem a kovetkezonekKép

Kép

Kép

Kép
tcis

Sziasztok! Kép
ÉN is cstlakozom már többetszer is a tavasztakarók táborához. Sztrájkoljunk mi is mint a BKV-sok, hogy márpedig azonnal legyen tavasz! Kép

Kyrandia!Először bocsi, de átkeresztellek Kyr-re, lusta disznó vagyok és az rövidebb!Kép Ha nem haragszol meg!KépApánál herpesz? Szájon? Mert az tudtommal nem fertőző, nálunk sajna az egész családban van... Kép
Anyós - Nálunk 2 éve nincs. Halottról vagy jót vagy semmit. Sajnos jót nem nagyon tudok, marad a semmi! Kép Kép Kép
Úszás: Ma nagyon jó finom meleg volt a víz. Az első alkalommal Lili is sírt a merülés után, és hamar el is fáradt. Őket még nagyon kiszívja a víz. A másodiknál már picit tovább bírta, most meg már egész jól elvolt. A két merülést simán vette, a csak a szabadmerülés után jött a bömbike... Szerintem hamar meg fogja szokni, és tényleg igyekezz úgy megválasztani az időpontott,, hogy lehetőleg ne akkor legyen a legálmosabb.

Tcis! itt van pelenkázók mellett járóka is ahová biztonságosan le tudod tenni a babát, amíg öltözöl. Bár én már fürdőruciban megyek, és úgy gyorsabb a öltözés az elején. És mostanában rásózom apára a gyereket! Úgy a leggyorsabb! Kép Kép Kép
Szerintem sok oka lehet arra a babának, hogy ha leteszed sír, ha felveszed nem, én ilyenekre tudok gondolni hogy nekem volt már olyan, hogy fekve lüktett a fejem, de ha felültem nem, vagy fekve nem volt túl jó a gyomrom, de állva, járkálva igen, vagy csak egyszerűen egy kisebb bajnál jobban voltam, ha odabújt a páarom mellém!Kép Szóval szerintem nem feltétlen hiszti. De még az is előfordulhat! Kép Én leginkább kiságybetegségnek hívom! Kép
Altatás: Nappal nem a kiságyban alszik, hogy tudja, a különbséget nappli szunya és éjjel mélyalvás között. 2 hónaposan szoktattam le róla, hogy a cicin aludjon el. éjszakára még ébren beteszem a kiságyba és szépen elaszik ált. magától, bár ez kb. 2 hét tréning után jött össze először. Az utóbbi héten kevesebbet alszik nappal is, éjjel is fel-felébred, de szerintem a foga miatt nyüglődik, van, hogy egy kis fejsimitől, dentinoxtól simán visszaalszik.. Kép Na meg egyre nagyobb lesz, egyre kevesebb nappali alvásra lesz szükség.. Kép
Szépek vagytok így együtt nagyon, jó ez a kép! Kép

Liv! Kép A műkörmeimet a szülőszobán reszelgettem le, amig krémezni kell a baba apró alkatrészeit nem csináltatok megint, de például pediküröshöz is jó lenne egyszer eljutni.. Kép Kép Kép

Beszti! Köszönöm, és megértően várom! Kép

Nikk! Márc. 5.? Kép Nekünk febr. 25-26, ápr. 1-2, stb. lesz a konzultáció Kép Pedig már vártam, hogy majd összefutunk Kép Azért nézd meg milyen tárgyaid lesznek, és priviben megbeszélhetjük, tudok-e a könyvekkel segíteni valamiben, sokszor vizsgáztunk együtt más szakosokkal..(e-mail a profilban..)
Talcsi: most néztem csak, hogy március milyen zűrös lesz: 15-e és húsvét miatt. gondolom tök sokan fognak szanaszét keverni az országban, nem is tudom mikor lenne jó Kép Én a tavalyi szervezéésel is jól beégtem, alig voltunk végül, úgyhogy most inkább tartalékra teszem magam ez ügyben! Kép

Gabóca!!! Na idefigyuzz!! Kikérjük magunknak a topik nevében, hogy ilyen butaságokat kérdezz! Kép Kép Kép Én kezdtem el használni, hogy "régiek" és "újak" de ezúton visszaszívom: itt nincsenek régiek és újak, csak 2004. őszi babások, és természetesen mindenki jöhet! Jól mondom csajok???
Moncsi! Kép Tavaly azt mondtad, a követekezőre megpróbálsz Te is eljönni! Kép Itt a nagy lehetőség! Kép Láttad már, hogy Tontica is Sp.o.-ban él?? Még a végén kiderülhet, hogy akár meg is látogathatjátok egymást, és könnyebb lesz kinti élet magánya..

Pedit! Köszönjük a történetedet! Kép Jó hogy ilyen pozitívan élted meg! Kép Beszéd miatt ne aggódj, olvastam, hogy az 5. hós babákra szokták gyakran azt mondani a szülők, hogy "még amit eddig tudott azt is elfelejtette", és pl. a beszéd jellemzően pár hétig úgy tünhet, hogy visszaesés mutatkozik, de aztán madj megint megszólal, és akkor már az eddig ismert hangzókat fogaj ahasználni, de nem csak a megszokott sorrendben, hanem fel is tudja cserélgetni őket. Pl: heőő és beő sorból tud majd csinálni behő höbe, stb kombinációkat. Szóval ez normális. NAgymaminak meg lehet hogy azért mesélt, mert régen látta és örült neki!Kép Meg nagyi szánmára lehet hogy akadt mondanivalója: panaszkodott a szülökre, hogy a nagyi jól fenekelje el őket! Kép Kép Kép

Judy! Kalciumot mivel viszel be? Mert nekem a tejtermékeket még mindig kerülnöm kell, másban meg nagyon tudom miben van... Kép Babák még mindig gyönyörűek! Kép Szalmakalap - nem is merészeltem volna megkérdőjelezni sem hogy életfontosságú tartozék!! Kép

Lau! Kép Skacok tündériek, és rettentően hasonlítanak. Te már megint kezded a tej-rettegőmániát?? Kép Lilinek elég a tej, és mégis újra ébred éjjel, szerintem ez sokkal inkább a foggal, vagy a növekdéssel van kapcsolatban. A nyáriaknál is szoktam randalirozni a topikban, és bizony ott is sokan panaszkodnak, sőt, örüljünk, hogy azt mondhatjuk, hogy ÚJRA, mert van aki le sem szokott róla! Kép

Noémi! Kép Hogy haladsz a dolival? Mi rádobunk még két szurit a biztonság kedvéért. A II. ker. önkormányzat akcióban ingyenesen adta a 18 hó alatti babáknak a Menjugate /agyhártyagyuszi ellen/ oltást, és meggyőzött a dokináni, hogy ez csak a javára válhat a manónak. Úgyhogy még kétszer egy böki. Aztán meg már majdnem lejár az egyév.. Kép Heléna gyönyörű és igazán jóltáplált!Kép Csak azt nem értem kitől örökölte a termetét, hisz Te egy olyan törékeny pici csajszi vagy! Kép Apa nagy szibériai mackó?

Na most már el,

Pusz:
Macs
maccs

Maccs Kép
Ártkeresztelés elfogadva! Kép
Nem akarlak elszomorítani, de mielőtt a herpesz leszárad, ha bármi miatt kifakad (törölközés, orrfújásnál papírzsepi stb...), akkor a váladék tele van vírussal és igencsak fertőz.
És sajna, akinek egyszer kijön, annak utána hajlama van rá. Kép

Úszás: nem igazán tudom kitalálni, mikor nem álmos, mert - gondolom az éjszaka átalvása miatt - nappal van, hogy egyáltalán nem alszik. Teljesen fel voltam háborodva, pénteken babalátogatóban voltunk és este 11-re értünk haza, Liza bekajált, fél óra múlva elaludt és reggel ugyanúgy 7-kor kelt, mint amikor már nyolckor elalszik! Azt hittem, 10-ig alhatok! Hol itt a logika??? Kép
kyrandia

SziasztokKép

JudyKép
Irtó helyesek a srácokKép És ők is nagyon hasonlítanak egymásra, le sem tudnák tagadni, hogy testvérekKép
Fogorvoshoz most már nekem is el kéne menni, de olyan sokba kerül, hogy ajjajKép Na, majd azért betervezemKép
Érdekes, hogy nálunk is ez a helyzet, hogy Balázst ringatva, hintáztava, babakocsiban fekve altatjuk, Ákosnál annak idején én is szőrösszívűbb voltamKép Egyszerűen nem bírom hallgatni, hogyha sír, ez van.

KyrandiaKép
Balázs is azt nézi, ahogy eszemKép Tegnap pl. pizzát ettem, és ott ült az ölemben. Állandóan a kaját nézte a kezemben, meg azt, hogy mit csinálok vele. Erre kipróbáltam, hogy közelítettem felé a pizzadarabkát, erre megragadta a kezemet és tuszkolta volna a szájábaKépKép Najólvan, mondom, éhen már nem fogsz halni, azért ezzel még várjunk legalább 2-3 évetKép

TcisKép
KalácssütésKépKép Jövőre már egyedül is rábízhatod a konyha vezetését, olyan jól áll a kezében a robotgépKép Helyesek vagytok a képenKép

MaccsKép
Hát, bíztam benne, hogy nem ismered fel megint az aggódásomat, de lebuktam.KépKép
Igen, tényleg aggódom, és most mérgesek lehettek rám, de bizony beszereztem egy doboz tápit a biztonság kedvéértKép Egyelőre még anyatejet kap, 22-én lesz majd 5 hónapos, de engem pl. megnyugtat, hogy itt van a segítség, ha szükség van ráKép
A nyáriakhoz én is be szoktam nézni olvasgatni, de ott jobban pörög a topic, nem mindig vagyok képben, azért többnyire látom, hogy hasonló gondjaik vannakKép
A tavalyi szervezés egyáltalán nem volt rossz, azért azt is figyelembe kell venni, hogy augusztus volt, sokan még kihasználták az utolsó "szabad" nyaralástKép
Ahogy kezd majd jobb idő lenni, majd tudunk róla beszélni, és csak összehozzuk a talitKép Mi tuti megyünkKép ez fenyegetés volt!!
Ja, igenKép Műkörmeim nincsenek, de a sajátom már kezd ahhoz elég hosszú lenni, hogy elmenjek maniküröshöz, és szépen megcsináltassamKép
1 hónap múlva lesz a 31.KépKép szülinapom, akkor apával elmegyünk vacsizni, szeretném legalább arra az estére rendbehozatniKép

TonticaKép
Ákosnál én is úgy voltam, belahamiztam a kajcsijába, olyan finom volt pl. a sütőtökpüréKép De ez nem baj, azért jó ,ha belekóstolunk, legalább tudjuuk, mit esznekKép

Na, megyek, mert a kisebbik reklamál az ölembenKép

Puszi
Lau
lau

Tanácsadás: mi nem járunk, a védőnő jár hozzánk.

Tegnap volt de. a Babaház c. műsor, nem tudtam megnézni, de érdekelne, hogy vajon milyen, érdemes-e nézni - ha látta valaki.

Ikres mamik, merre vagytok?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Próbáltunk egy-két képet kisebbre venni, remélem sikerül felrakni!

Kyrandia!
Meglestelek benneteket a fotóalbumban Kép!! Nagyon aranyos a Liza baba Kép! (nem úgy néz ki mint aki éhezik, olvastam, hogy állandóan azzal zaklatott a támadónőd és a gyerekdokid, hogy nem gyarapodik eleget Kép!) Bevallom őszintén, hogy korábban kislányt szerettem volna, nem tudtam elképzelni, hogy mit fogok én majd egy kis fütyissel kezdeni. A nőgyógyászom már 10 hetesen megmondta, hogy fiú lesz (akkor volt Balázs 44 mm) De most már így jó ahogy van, imádjuk ezt a gyerkőcöt szőröstül-bőröstül.

Tontica!
Úgy irigyellek, hogy nálatok 25 fok van, itt vadul tombol a tél... Már baromira elegem van belőle, én csatlakozom "a tavaszt de gyorsan" akarók táborához ...

Üdv

Edit
pedit

Hát nem sikerült képet ferakni Kép

Edit
pedit

Sziasztok!

Ez már a 3. nekifutás, most már igazán remélem, hogy sikerül felrakni egy-két képet.

Az első levelem vége kissé faramuci lett, helyesen: én is csatlakozom a tavasztakarók táborához Kép))!!!

Üdv Mindenkinek

Edit

Itt éppen ébredezik Balázs fiú!!

Kép

Itt meg sétához készülődünk!

Kép

Apa feldobálja levegőbe a nagyfiút (itt is séta előtt vagyunk)
Kép
pedit

Sziasztok!
Bocs, hogy nem reagalok a tobbiekre. Pedig minden babat megnezunk es hat a fiamnak tetszenek a lanyokKép Helenaert egyenesen odavan, hiaba mondom neki, hogy nem az o sulycsoportjaKép

Beszti!
Roviden leirom mi a gondom, hatha mondasz valami okosat.
6 hete nem szopizik a jobb mellembol a fiam. Nem tudom miert, a szopis tanacsado altal leirt okok nem allnak. (nincs fulgyulladasa, a mellembol is jon a tej, de nem omlik, nem lapos vagy tul nagy a bimbo stb.) Hogyan lehet ott fenntartani esetleg novelni a tejtermelest? 3 orankent mellszivoval szivogatom, de mivel keson jottem ra hogy elapadt, ezert alig jon 20ml. Gyakrabban szivogassam, vagy varjak be egy rendes adagot 12 ora alatt? (mindig megkinalom vele a fiam, de hetente 1szer szopizik belole es sajnos mar felalomban semKép )
Koszi!

csengo
Vendég

Sziasztok,

Lanyok a babauszas super volt!Kép Itt nincs se torna se vizala bukas legalabb is az elso oran. Eloszor leultunk egy jatszoszonyegre rengeteg jatek koze, az oktato kis locsoloval egy "veteran" kisfiunak kb 1,5 eves a fejet kezdte locsolgatni de siras lett a vege. Amikor Eliza fejere locsolta a vizet o csak kicsit pislogott es nezett felfele, hogy honnan jon a viz. Meg is lepodott az oktato, es mehettunk is a vizbe. Nekem is kifejezetten melegnek tunt a viz, es vegigi 45 percig meg se nyekkent a lanyom nagyon elveztuk mind a ketten. Lehet en kicsit jobbanKép Mar alig varom a kovetkezot. Ja, es kicsit nehez igy egyedul de meg lehet oldani. Remelem jovo vasarnap mar apa is jon.
Kyrandia Ti is hetente 1x jartok? Es szerintem meg az uszas hatasa alatt vagy mert uszas: es az alvasrol irszKép Jot mososlyogtam rajtaKép

Macs
En is gondoltam ra, hogy nem feltetlen hiszti, de nem tudom mire velni. Mar kicsit lelkifurim is van amiert sirni hagytam. Nem sokaig kb 10 percre de tobbszor is es lehet, hogy tenyleg valami baja volt szegenykemnek es en nem segitettem neki. Ami az alvast illeti alszik minden nap 1-2 orat ha ott vagyok mellette, es amig ott vagyok.

Edit, nagyon szep a kisfiad, en is szoktam dobalni es az en lanyom is ugy vigyorog mint Balazs fiad

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Annyira aranyosak a babak!!!
Egyik szebb mint a masik.
Nem tudtam elobb irni mert tegnap is meg ma is a parom csaladjaval voltunk, tok jo volt van ott egy 3 eves kissrac, ugy tetszett a picurkanak!

Tcis, hol laktok pontosan? Nyaron megyunk haza kocsival es keresztulmegyunk "rajtatok" Kép vagyos olaszorszagon.

Most nem tudok irni mert rengeteg dolgom van, szerdan jon az ocsem es ki kell uritenem a szobajat, mert most raktarkent szolgal Kép

Hat lanyok itt ma marha meleg volt, nem irigyellek titeket a hideg miatt, kuldom a tavaszt Kép

En is kuldok par kepet marol.

Puszi, majd irok.

Kép
Beoltoztettuk lanynak KépKép
Motorozas Pedroval az unokatesoval.
Kép
piknik

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Én már várom azt a találkozót, pedig új vagyok Kép. A Tündérvár játszóház közelében lakom, segítek ha kell a szervezésben. Gabóca te is erre felé laksz?
Andrea

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül beírok. Nem szoktam írni nekted, csak olvaslak titeket. Nekem is van egy kisfiam, aki október 29-én született.
Nagyon szépek a babák, olyan jó nézni a képeket. Kép

Áron Kép
Írnál nekem mailt, nem találok email címet a profilodban?
bobika9@axelero.hu

Köszönöm, Alena
alena

Sziasztok

Játszóházaztunk a hétvégén a nagyobbik kedvéért, szerencsére Kisgé is példásan viselkedettKép tavasz tényleg lassan közelíthetne már.

LauKép
Úgy látszik a másodikkal már engedékenyebb az emberKép Vacsi apával? irigy-irigyKép

Macs
Egyetértek Lauval, igenis jó volt a taliKép Úgyhogy tényleg kéne tartani megint. Én tegnap voltam a Gergő-féle topikkal, ott csak 3-an voltunk és mégis jó volt. egyszerre úgyse tudzs mindenkivel beszélgetni, perzse jó lenne mindenkit személyesen látni, pláne a babákatKép
Kalcium: hát a tejterméken kívűl talán a csonthéjas gyümikben és a halban. És bizti mindent kerülnöd kell? sajt? joghurt? sajnos a csoki akadályozza a kalcium felszívódását. na nem mintha amúgy jót tenne a fogaknakKépKép szerintem nálam innen is fúj a szélKépKép
szalmakalap trónfosztást szenvedett az apa által Magyarország-Kanada hokimeccsről hozott reklámdarab miatt. rakok fel róla képet, remélem fizetnek a reklámértKépKép

puszka
Judy

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Jó hírek: Kép

Először is: félretettem a mérleget! Kép Ehhez az kellett, hogy Dávid hányjon egy jó nagyot, mivel büfi nélkül rátettem. Ekkor egyből eldöntöttem, hogy innentől kezdve nem mérem, mennyiket eszik. (Úgyis annyit és akkor, amennyit és amikor akar.)

Tegnap óta már nemcsak álmában nevet hangosan, hanem ébren is. Kép Imádom! KépKépKép Fürdés előtt megpuszilgattam a hasát, erre elkezdett nevetni. Kép

Nagyon ügyes; amikor ül és fogom a kezeit, egy picike segítséggel kinyomja magát, és feláll, és egész stabilan áll egy darabig. Kép

Reggel meg tök jófej volt: lefejtem a tejcsit, Avent mellszívóval, Dávidnak pedig a kezében volt egy rágóka. Egyszercsak azt vettük észre, hogy ahogy fejek, ő ugyanazokat a mozdulatokat csinálja a rágókán. Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Tcis Kép
az alvás úgy jött az úszáshoz, hogy Maccs írta, hogy próbáljam nem túl álmosan vinni, hátha nem fárad el annyira.
Örülök, hogy jól sikerült az első alkalom! Mi is hetente 1* járunk.

Edit Kép
Naon jók a képek, a harmadikon le sem tagadhatod, hogy nálatok is kedvenc program a séta Kép
kyrandia

sziasztokKép

Úgy látszik a későn reagálók csoportjába tartozom márKép

Heléna 3-4 szer felsírt az éjszaka (nem ez az eslső ilyen éjszakánk), és cici sem kellett neki, szerintem a foga, pirosabb az ínye, de nem látok még semmit, a szájába nehéz belenézni, mert folyton kidugja a nyelvét.Reggel 5-kor kelt/ünk.De most alszik, behozza az éjszakát.
Rendelek egy fogtündértKép

TcisKép
7 kilót se könnyű emelgetni, de lesznek még nehezebbek is babócákKép Látom konyhatündért nevelgetszKép Heléna is szeret "segíteni" a konyhában.

NikkKép
Irigy a 10 perc miatt Kép, én a dögnehéz babakocsival nem voltam még egyszer sem dokinál , a párom visz, de állandóan el kell jönnie a munkahelyről,emiatt egy csomó átszervezést kell beiktatnia.

JutiKép
Nagyon hasonlítanak rád a fiúkKépLátom nem csak az apuka a fiúk is hokirajongók lesznek.
(a párom hokizott is, most szervez egy amolyan öreg fiúk meccset Orosz-Magyar volt profi játékosokkal).

MaccsKép
Sehogysem haladokKép Olvasgatok, szerdán lesz a konzulenssel egy randim,hátha jó ötleteket ad.
Készítek egy power point bemutatót is, és azt használom majd a védésre)
Agyhártyagyuszi ellen egyéves korban oltattjuk be Helénát, még akkor sem késő.Jó hogy túl vagytok ezen.
Az úszásba meg belejöttök majd,úgy hogy ki se lehet majd venni a medencéből.Kép
Apuka se "szibéria medve" Kép (jót nevetett a párom ,mikor lefordítottam a hozzászólást)ahogy ő szokta mondani egy méter kalapbanKép (170 körüli) a dédszülők voltak nagyobb termetűek.Amúgy Heléna kb 68 cm most.Szerintem egy kb 170 lesz mire felnő.
Fogytam 2 kilót egy hónap alatt, most 56 vagyok, kb 4 éve voltam ennyi, úgy látszik Heléna szép csendben elfogyasztja a mamit isKép Pedig "zabálok".

PeditKép
Kis szöszi a nagyfiúKép Látom hogy imádja apuját, nálunk valahogy apa mindig több mosolyt kap.

CsengőKép
Ha nem is egy súlycsoportban, de egy korcsoportban vannakKép
SzopiKép Kár hogy nem tudjuk mi jár a babók fejében ilyenkor.Szerintem a mellszívást fenn kell tartani de elég 4-5 óránként.

LauKép
Én is megettem egy üveg almapürétKépMég nincs rá szükség, ezért megettem Kép (ez volt a kifogás)
Nekem is rendbe kellene szednem magam, egy generálozás rám férne.

TonticaKép
Jó a "lányos" képKép És milyen vagány a motoron. A te babád sem éhezikKép
küldj egy kis meleget!!!!

LivKép

Mérlegeltüntetés ÉLJEN Egy fejfájással kevesebb, elég a hurkáit számolgatniKép
Nevetés+állás percről perce újabb dolgokat tud Kép

Na mostmár vége...ÉhezemKép

Noémi
fantikbaba

Kép

Kép

Kép
tcis

Mindenkinek boldog Valentin napot!

Most rohanok mert megyunk Velencebe.
Puszi

Tcis

Kép

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Megint csak egy percre...Kép

Csengo!

A fejés is úgy működik, mint a szopiztatás: gyakran fejsz, akkor több fog termelődni, ritkán fejsz, akkor csökken a mennyiség. Ebből azt következik, hogy nem szabad "adagokat" összevárni, mert arra a mell úgy reagál, hogy nem kell termelnie és legközelebb nem termel annyit, hanem kevesebb lesz. Azt is tudni kell, hogy a fejés kevésbé hatékony, mint a szoptatás, így a mellnek több ingerre van azonos mennyiség megtermeléséhez szükség. Ennek igen egyszerű oka van: a szoptatáskor a baba préselő és szívó mozdulatokat tesz egyszerre. Préselő mozdulatokat kézi fejéskor lehet csinálni, a gépi fejés pedig a szívó mozdulatokat utánozza. Azaz ugyanolyan hatékony akkor lehetne, ha egyszerre kézzel és géppel is tudnánk fejni, de ez ugye nem lehetséges.
Én azt ajánlanám, hogy ha van rá időd, energiád, akkor minden szopi után fejd ki a másik mellet, nem baj, ha először csak kis mennyiségek vannak. Ugyanakkor azt is tudnod kell, hogy a gyereknek szükséges mennyiséget egy mell is meg tudja termelni. (Ugyanakkor jó, ha a másikban is fent tudod tartani a tejtermelést, mert előfordulhat, hogy ha az egyikből szopizik, a másik meg elapad, akkor a két mell között méretbeli különbség lenne ideiglenesen (ez csak esztétikai probléma és nem örökre szól, csak a szopi elhagyásáig).)

Altatás:
És ehhez mit szóltok? (A tükrös képen talán látszik, hogy a hátamon volt amíg el nem aludt. Persze a fénykép után leraktam az ágyára.) Az alsó kép pedig apa kezében (egyébként nem szopizza az ujjátKép)...

KépKép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Beszti!

Nagyon édes a kiscsaj, ügyesen megtalálta a hüvelykujját. A én fiam az egész öklét nyomja a szájába, és csak rág és rág ...

Tegnap előtt este jól mellberúgott a kisfickó, másnapra jól becsomósodott a jobb mellem. Már lángol a cicim a sok masszírozástól, borogatom is, de sehogy sem tudom kifejni Kép(( Sajna már nem szoptatok, remélem el tudom valahogy tüntetni.... Van valami jó ötletetek? Félek, nehogy egy jó kis mellgyula alakuljon ki!!!

Tcis!
De jó nektek!!! Kép Ilyenkor szokott lenni a Velencei karnevál, mi is annyiszor terveztük, hogy elmegyünk, aztán valahogy soha nem juttonunk el oda.

Noémi!
De jó neked, hogy fogytál Kép Én sajna a szülés óta kigömbölyödtem Kép Ami a terhesség alatt rámjött, az a szüléssel egy az egyben le is ment. Most már eljutottam arra a pontra, hogy nem merek a mérlegre állni ... Az étvágyam baromi jó, és nagyon kívánom az édességet. Ez normális?? pedig azelőtt nagyon tudtam uralkodni magamon édességügyileg, de most Kép!!!

Üdv

Edit
pedit

Sziasztok!
Fel kell tennem ezt a két képet!

Üdv,
Andi

Kép
Kép
Vendég

SziasztokKép

Andi,
isteni, hogy a babód összezárt lábbal fekszikKépKép az én lányom ilyet nem tud, csakis széttárt és állandóan járó lábakkal tud feküdniKépKép De a hurkák hasonlítanakKép

Edit
édességnek én sem tudok ellenállni. Bár én már a terhesség előtt sem tudtamKép Viszont én szülés után kevesebbet nyomtam, mert terhesség alatt volt cukorbetegségem és elég szigorú diétát kellett tartani, úgyhogy az lett a vége, hogy nádszálkarcsú voltam szülés után. Most, amíg Esztim szopizik nemigen fogom vissza magam csokiilag, úgyhogy valószínűleg már híztam.Kép

Most voltunk kint sétálni. Hordozókendővel. Tök jó volt, tényleg klassz találmányKép

Múltkor kérdeztem tőletek, hogy Ti hogy szeditek (aki szedi) az Urtica Urens-t. Kell-e szünetet tartani vagy lehet szedni folyamatosan? Akár a szopis időszak végéig? Eddig nem kaptam választKép De még mindig nagyon váromKép

Olyan szép mindegyik babóKépKépKép
Én is fogok feltenni fotót, csak méretileg még át kell őket variálnom.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép
Szerintem én írtam az Urticáról, lehet szünetet tartani, én akkor szedem csak ha kevesebb a tejcsi.De szedheted folyamatosan, ha ezt biztosabbnak érzed.
Én is "cukros" voltam a terhesség alatt, ezért most megérdemlem a kényeztetést.Kép
Várom a fotótKép

TrompipiKép
Mint egy kis madonna, úgy pózol a kisasszonyKép A hurkák látom nem lettek kisebbekKép

ÉS BOLDOG BÁLINT NAPOT MINDENKINEK (már meghozta apa az ajándék csokimat)Kép

Noémi
fantikbaba

Anita
Én csak akkor szedem, ha érzem, hogy kevesebb a tej, akkor pár napig igen, aztán ha helyre jön, akkor nem bogyózom. Azt olvastam, hogy így hat, különben hozzászokik a szervezet. De van aki non-stop szedi.

Andi
KépekKépKép már értem az extra hosszú fecskendőtKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Fel is teszem a fotókat:

tehát a széttárt kalimpáló lábakKép
Kép

valamint kokettálás a bohóccalKép
Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Anita!
Én úgy tudom nem kell szünetet tartani a szedése közben,reggel öt és este öt golyócskát kell elszopogatni.
Lányok!Kezd nagyon elegem lenni.Csütörtök este szedte be Adrienn az utolsó gyógyszert,szombatra már beteg lett.Megint köhög és rettenetesen folyik az orra.Felhívtam a dokinénit,hogy mitől lehet ő eddig azt mondogatta,hogy a ködtől van.Most változott a dolog.Holnap megyünk és vesz orrkenetet.Elküldi tenyésztésre mert valamitől visszafertőződik a lányka.Jó lenne ha vége lenne és nem szenvedne mert rossz nézni ahogy köhög.
A helyzetet bonyolítva ma leesett az ágyról.Lett egy nagy dudor a fején ami jól belilult.Annyi volt az egész míg a telefonomért átmentem a nappaliba.Szerencsére komolyabb baja nem lett.Holnap mit mond a doki?Lehet azt hiszi,hogy verjük a gyereket.Szóval elegem van szeretném ha makk egészséges lenne vére a lánykám.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok.
Szégyen és gyalázat, de egy hete nem voltam itt. És sajnos nem is olvastam a hozzászólásokat. Most be akartam pótolni, de kb. 4 archívot kell hozzá visszamenni, így későbbre hagyom, csak gondoltam gyorsan bejelentkezem.
Mi megvagyunk. Bálint 2 hete lett taknyos, az egy hét alatt el is múlt, de kapott utána AB-t, mert bár látszólag semmi baja, estére mindig hőemelkedése van, most már 2 hete. És ugye ennek valami biztos van a hátterében. ma délután jön ki dokinéni megnézi és azt hiszem ha jónak látja kérek beutalót fül-orr-gégére illetve pisi vizsgálatra, nehogy valami kevésbé fájdalmas gyulladás legyen a háttérben.
Sajnos most már 2 úszás is kimaradt és amíg a hőemelkedés esténként van, addig nem is megyünk.

Meg lehet dobálni, de több mint egy hete elkezdtem, a hozzátápit (most leszünk 4 nap múlva 6 hónaposak). Imádja az almát és az őszibarackot. A répától nincs oda, de kis beles, mindent benyel, amit adok neki. Én úgy csinálom, hogy minden újdonság 4 napig megy (lecsíptem az 1 hétből). Kora délután kapja általában a szopi után és emiatt sem a szopik száma sem a sűrűsége nem csökken. Azt hiszem a gyermekem imád szopizni, így még egy fél órával sem tudom kitolni az evést a hozzátápi után.
Szóval Bálint maholnap 6 hónapos, és még 2,5-3 óránként eszünk ÉJJEL-NAPPAL. Ehhez lőjetek Kép

Na megyek, mert felébredt a prücskös.
Majd olvasok.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszi lányok az Urtica-s tanácsokatKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Visszaolvasás nélkül csak egy mondatra ugrottam be:

Reditke! Kép Boldog névnapot Bálintkádnak! Kép

MacsKép
maccs

ReditkeKép
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Boldog névnapot a kis Bálintnak!KépKép

Meg a többi Bálintnak, beleértve hites uramat isKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

Most én is csak gyorsan bejelentkezem!Kép
Edit: Boldog névnapot Bálintnak!!Kép
Mindenki másnap boldog Valentin napotKép Bár igazából mi nem szoktunk nagyon nagy feneket keríteni a dolognak, mert egész évben mindig meg szoktuk lepni egymást apróságokkal, nem kell ahhoz egy napKép

Most mennem is kell, mert apának dolgoznia kell a gépenKép

Pussz
Lau
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: