A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép

BesztiKép
Erre nem is gondoltam, de tény, hogy Te azért jóval tájékozottabb vagy a témábanKép
AKkor a klasszikus alma a nyerőKép
Mert a krumpli is gyökérnövény. Na, lassan főhet az ember feje, mit adhat a babánakKép

LivKép
De jó nekedKépKép Én alapban mindig aggódós anyuka voltam és vagyok, azért is vittem vissza a mérleget, mert csak az ideg jött rám mindigKép
Nálunk sem igen akarja Balázs elfogadni a lefejt tejet sem pohárból, sem üvegből, igazi cicimániásKép

Megyek lassan, mert megyünk masszázsra, és ez a lurkó nem hajlandó aludni ma délelőtt. Remélem, nem lesz nyűgös majd, délután mindenképpen aludnia kell majd.

Pusz
Lau
lau

Sziasztok,
csak röviden, mert Abel barmikor felebredhet. Szegenykem meg mindig betegeskedik, ma reggelre meg jött a szörcsögeshez egy jo kis szaftos köhöges. Tegnap voltam vele dokinal, mar masodszor es ismet csak az volt a valasz, hogy ja, hat most mindenki beteg, majd elmulik. Nem kell vele csinalni semmit. Na az rendben is van, hogy nem akarjak a babakat mindjart kemikaliakkal tömni, de azert valamit csak lehetne adni neki, hogy vegre legalabb aludni tudjon rendesen? Mar harmadik napja velem alszik ejszaka is, leteszem este, akkor meg jo orrszivo porszivo utan, aztan kb ejfelre teljesen eldugul a kis orra, akkor mar nagyon nyugtalan, felebred, allandoan az orrahoz nyul, olyankor at kell vennem magamra vagy magam melle, akkor nagyjabol megnyugszik es alszik. Most is csak nyüglödik szegenykem.
Holnap megyünk egy termeszetgyogyasz nöcihez, aki allitolag nagyon jo, remelem ö majd kitalal valamit, valami homeos bogyeszt, az is több, mint csak nezni es varni, hogy mikor lesz rosszabb es akkor tenyleg jöhet az antibigyo, mert a dokik nem reagalnak idöben. Ez otthon is igy van, vagy csak a nemeteknel bevett szokas? Mindenesetre kiborito tud lenni.
A holnapi babacsoport is kilöve, nem kene meztelenkednie masfel orat, ha ilyen beteg. Na meg a többi babo se kapjon el semmit. Bar ez a nemet anyukaknal tök mindegy. Tapasztalatom szerint ha a poronty beteg, ugyanugy viszik gyerekek köze es legfeljebb azt mondjak a dorgalo pillantasokra, ha a gyerek megiscsak letüsszentett valakit, hogy mar nem fertözö. De ez itt tenyleg igy van! Nagyon nem szeretem.

Macs,
igen, tapszerezünk, es mindkettönknek jo igy. Persze ha eppen nagyon ehes es azonnal kene a kaja, akkor egy kicsi hiszti mindig van, mindig elmondom neki olyankor, hogy ugye ugye, ha etted volna a ciciböl akkor most nem kene varnod, mig kesz lesz es kihül. Na meg most, hogy betegeske, mindig arra gondolok, hogy ha meg anyatejet kapna, akkor biztosan nem betegedett volna meg, vagy ha igen, akkor mar reg tullenne rajta. De most mar igy van, nem tudok rajta valtoztatni. Tejem egyebkent mar teljesen elapadt, anelkül, hogy valamit is kellett volna vele csinalni. Ebböl is latszik, hogy nem volt valami sok. Meg csak fejegetni sem kellett, hogy ne feszüljön vagy ilyesmi, ahogy abbahagyta Abel a szopit, nem is fajt, es egyre kissebb lett a cici es egyszer csak meg kipreselni sem tudtam belöle egy cseppet sem.

Ma is elmegyek az edzöterembe, futok egy oracskat, ha Abel is ugy gondolja.

Tontica, üdv közöttünk. En is egy külföldre szakadt sorstarsad vagyok, en Nemetorszagban elek mar 4 eve. Nekem is nagyon rossz volt az elsö honap, mert egyebkent nincs sose honvagyam, de akkor nagyon hianyzott a csalad, a baratok de leginkabb a szüleim. Szörnyü volt. Csak bögtem egyfolytaban. De aztan el is mult ahogy jött. Most meg mar minden rendben van.

Macs, Liv,
Lili is es David is gyönyörü!
Mi eddig ugyan kiskadban fürödtünk, de mar lattam Csirkesznel is es most nalad is Macs, hogy nagykadban kis vizzel pancsolnak a babok. En is ki fogom probalni.

Abel ma csinalta elöször, hogy hason fekve nyult az egyik kezevel a csörgöert es a masik kezevel is megfogta, nezegette, aztan bevette a szajaba.

Na a kis rövid levelemböl ennyire futotta.
Megyek is.
Puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Gabi,
Luca is gyönyörü kislany, nagyon szep szemei vannak! Biztosan üldözheted majd a skacokat a szoknyaja mellöl!

Kormi,
Benedek is nagyon edi a "kimenöjeben"!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!
Pont a napokban gondoltam, ha elkezdenem a hozzataplalast mivel kezdjem. Mondjuk en eleve a sajat kertbol szedett zoldsegeket hasznalnam, mert abban nincs nitrat, de most meg semmi nincs. A fagyasztasnak nem vagyok nagy hive. A bio repakat is megvennem, mert amilyen kicsi a baba, ugyis eleg neki keves. Aztan meg ha mar minden allergizal, azt mondanam, hogy a legtobb dolog az anyatejbe is atmegy es akkor az is allergizal. Ugyanez van a nem bio zoldsegekkel, mert a dioxin meg mittudomen mindenfele mereg ugyis atmegy az anyatejbe is. Most legyek okos mi? Akkor legjobb ha nem kap semmit. Valahogy ilyen erzesem volt a szules korul is. Azaz minden sokkolja a babat, a korhaz, a gyogyszerek, az anya idegessege es fajdalma, a vegen mar ugy voltam, hogy legjobb neki odabenn, majd felnevelem a pocakombanKép
Szoval az igaz, hogy a cekla leginkabb, de a sargarepa is felsziv minden nitratot a talajbol, de pont ezert kell bio zoldseget v. gyumit venni.
(nem akarok teljesen negativ lenni, de olvassatok el ezt a bio gyereketelekkel kapcsolatban.http://www.oekotest.de/cgi/ot/otgs.cgi?doc=34802 )

Szoval, ti mit adtok a gyereknek, ha elkezditek a hozzataplalast? A vedono tanacsara, a dokiera, vagy az olvasmanyaitokra hagyatkoztok?
Az ember szeretne a legjobbat a babajanak, de ellentmondo infok kozul en mar nem tudom kivalasztani mi a jo neki.

Lau, ha nagyon budos a kaki es folyos, akkor hasmenese van, vagy valami nem jo a gyomranak. Nem ettel valami 'rosszat'? Nekem a kivi utan lett ilyen a baba szeklete.

Meres:
en is probaltam mar megnyugtataskent merni, de inkabb idegesseg lett belole. Mar 5 honapos a gyerek, de 100gnal meg nem mutatott tobbet a merleg. Legtobbszor kb. 50. (Pedig teszteltem a merleget, nem rossz.)

Napok ota nem sikerult fejnem. Ma mar akartalak kerdezni titeket, hogy mi lehet a baj, erre megneztem a mellszivo papirjat es lassatok csodat! Rosszul raktam ossze azert nem sikerult. Nagy oromomben egy csomo tejet vegigboritottam az agyonKép Most mosok es a gyapju takarot a napon szaritgatom. A gyerek csak nezett, hogy most nem is o a ludas megis lekerult a foldre es anya egesz nap csak pakolKép

csengo
Vendég

Macs! Fanni sajnos a hányatott sorsú tápszeres babák számát gyarapítja KépKépKép ami pedig éppen folyt a száján, az már az alma-őszibarack volt.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Csengő Kép Felneveled a pocakodban. Kép Nem is rossz ötlet. Erre mág nem gondoltam. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csatlakozhatnék hozzátok? Nekem is 2004. őszén született a csemetém, most lesz február 14-én 5 hónapos. Kép
Arra gondoltam, hogy miután nektek is hasonló korú babócátok van, mindenféle kérdéssel zaklatnálak benneteket. Aztán meg egész nap itt vagyok egyedül (férjem reggel el, későn este haza), néha nagyon jól esne hasonló korú babás anyukákkal eszmecserélni.

Üdv

Edit
pedit

Sziasztok!

Tontica, Tcis Kép
Tudom milyen rossz amikor az embernek honvágya van, mert én is voltam kint hosszabb időt. Nagyon rossz, de ne keseredjetek el! Itthon sem mindig jobb, mert itthon is néha fent néha lent..
Legalább ha levelezünk, akkor nem vagytok egyedül! És persze a gyönyörű kisbaba is ott van mellettetek Kép

Csirkesz, Kép
Én szoktam hagyni hisztizni, van úgy, hogy 20 perc-fél órát is. Biztosan sokan elitélik a dolgot, de szinte alig hisztizik azóta amióta ezt csinálom.(kétszer-háromszor hisztizett eddig) Ha annyira behergeli magát, hogy nem vesz rendesen levegőt, akkor azonnal felkapom és megvigasztalom. De tényleg csak akkor hagyom sírni, ha tudom, hogy hiszti. Te meddig hagyod őt sírni?

Liv Kép
Nagyon szép a kisbabád! És látszik rajta, hogy egészséges! Egyébként én is mindig mérem Lucát. Minden kajálást lemérek, mert így nyugszom meg. nekem is sokan mondják, hogy hülyeség amit csinálok, de kell az én nyugalmamnak. Nem olvastam vissza mindent, mert nincsen időm, de jól értettem, hogy tejcsi problémával küzdesz? Ha igen, akkor szóljál mert van egy nagyon jó tea receptem. Nekem hihetetlenül megnövelte a tej mennysiéget kb 3 nap alatt.

Maccs Kép
Nagyon aranyos vagy, hogy írtál. Baromira megnyugtat, hogy más is járt/jár hasonló cipőben. nekem is az az érzésem, hogy azért kell elmennünk dokihoz, mert a háziorvos nem vállalja a felelősséget.Remélem minden rendben lesz Lucával! Nagyon aranyos a Lili, gyönyörű kislány! Nekünk is Lili volt a másik kiválasztott nevünk, de végül Luca lett.

Matiot Kép
Jobbulást a Picurnak! Írtad hogy mentek természetgyógyászhoz vele. Hova jártok? Írsz róla egy-két szót? Én is a természetes dolgoknak vagyok híve.

Kormi Kép
Nagyon szépek a babák! nekem az utolsó kép tetszett a legjobban!

Na most mennem kell, mert szólítanak.
Gabóca
gaboca3

Sziasztok!

Beugrom dicsekedni!

Dorka ma reggel hátáról a hasára fordult, ezen ő lepődött meg a legjobban, csak nézett, hogy most mi van?

Délután tovább gyakorolta az új tudományt, egyszer a kezét is sikerült kiszabadítania maga alól:-) (febr 20-án lesz 4 hónapos)

Csierkesz: én 10-12 percig hagyom hisztizni, ha lovalja magát és eljut ida, hogy nem rendesen vesz levegőt, felveszem, de általában több felvonásban csinálja: az első felvonás 10-12 perc, aztán 2-4 perc pihenő majd 8 perc hiszti, majd megint pihen.
És ez így megy, egyre rövidebb hisztikkel és egyre hosszabb pihikkel, míg a végén elalszik.
Van a másik véglet, amikor túráztatja magát, olyankor fel kell vennem, mert képes kékre üvölteni magát.
Ilyenkor ha felveszem nem bírja rögtön abbahagyni, még 2-3szor azt mondja beő-beő, hüpp hüpp, majd megnyugszik.

Jobbulást a beteg mamáknak és babáknak, sziasztok:

Eszter
koczkapaczi

Gabóca, köszi, de nincs tejcsiprobléma! Eddig az öt hónap alatt kétszer fordult elő 2 napra, hogy délutánra-estére kevesebb lett a tejcsim, és nem tudom az okát, de ezt a néhány napot kivéve bőven van tejecském. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Macs! Itt van anya is, csak az összehasonlítás végett KépKépKép Állítólag inkább rám hasonlít Fanni KépKépKép Bár szerintem inkább egyikünkre sem...

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Csengo!

Én tényleg nem sokkolni akartam senkit a répával. Én nem vagyok hajlandó parázni az ételen se Hannával, sem a nagyobbakkal. Mindenre lehet negatívat mondani, még a pociban hordáskor is (mit eszik a kismama?), de már az anyatejre is mondták, később sem lehet minden tökéletes. Törekedjünk jót adni, de feleslegesen nem érdemes aggódni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Minden baba édes! Kép
Maccs, Lau Kép
Látjátok, ide visszajárok és próbálok udvarias lenni Kép
PeditKép
Szia itt is! Láttalak már máshol is, tennél fel képet a babádról?
Képzeljétek, hála a munkáltatóm nagylelkűségének, javította a rosszul beadott foglalkoztatói igazolást és megkapom jövő héten az összes GYÁS-omat. Jó, mi? Végülis 22-én jár le...
Nektek is elújságolom, hogy Liza az ölemben ülve megkaparintott egy kis banánt és betolta (a folyamatos fogzás-imitáció miatt még mindíg egész nap a kezét rágja), elég megvetően nézett rám, de aztán nyammogta, mintha valami ismert ízt érezne. Kép
Szombaton első babaúszás, már jól viseli a 30 fokos fürdést, a fejére locsolt víztől még mindíg meg se nyekken. Kíváncsi leszek, élesben is ilyen vagány lesz-e.
Eszter Kép
Csak úgy áthempergett? Liza csak akkor,ha a kiságy oldalán lévő játék felizgatja. Már most érdekből produkál. Kép Egyébként a tegelye körül szokott forgolódni, sose arra van a buksija, ahol hagyom...
kyrandia

Sziasztok,

ma megkapta Eszter a 3 hónapos oltást. Ott akkor csak kicsi sírás volt, itthon is okés volt minden kb. másfél-két órán keresztül, de utána nagyon elkezdett sírni, fájt a szuri Kép Adtam neki kúpot, bár nem volt láza, de az fájdalomcsill. is, meg Maccs-féle jeges borogatást tettem rá, így két és fél óra alatt nyugodott meg. Nem volt egyszerű, mert a férjem Bécsben van konfin, és csak holnap jön haza.

Főztetek már fél kézzel tökfőzeléket? Kép Én most kiróbáltam. Bal karomon a hüppögő gyerek az érzékeny lábával, a jobbal meg főztem tökfőzit. És most fáj a hátam, meg a vállam, meg a karom. Eszter elaludt, alaposan kimerült a sok sírástól. Remélem, nyugodt éjszakánk lesz. Drukkoljatok!

Bori
lbori

Sziasztok,

Csirkesz, GabocaKép
Az igaz, hogy nem kell ahhoz kulfoldre menni, hogy depis legyen az ember de ha azok is vagyunk akkor legalabb van mire fogniKép Csak jobban hangzik mintha azt mondom, hogy a gyerekemtol vagyok kiakadvaKép Mar egesz jol tul vagyok rajta honvagyam azert meg van, de igy hogy veletek levelezek nekem tenyleg konnyebb. A nyaram volt nagyon nehez akkor a ferjem reggel 6 kor ment el dolgozni es este 8-9-kor ert haza, nem volt egy szal ismerosom se, na az nem semmi volt egesz nap csak bogtem feltem is nehogy valami baja legyen a babamnak, de szerencsere nem lett.
Ami a hisztizest illeti en nem nagyon szoktam hagyni, pedig neha szivessen megtennem mert egyre surubben csinalja es hatha akkor leszokna. Itt olyan vekonyak a falak, hogy minden hallatszik a szomszedban. A multkor amikor a ferjem beszelgetett a szomszedasszonnyal azt mondta, persze hogy sir amikor ehes. Ugy latszik az o idejeben a gyerekek csak akkor sirtak amikor ehessek voltak. Ki is akadtam rajta.

Ja es Gaboca leirnad azt a tea receptet engem erdekelne, en ugy erzem, hogy eppen csak eleg a tejcsi. Jo lenne valami serkento.

Kormi
Benedek messze megy-e ekkora taskaval. Nagyon ediKép

Macs, nagyon aranyos LiliKép

Beszti, Jo, hogy leirtad a hozzaszolasodat a sargareparol, en mar vettem is eggyet a nestletol, de ezek utan jobbnak latom eltenni kesobbre.

Csengo,
Ez a sok info utan mar tenyleg nem tud okos lenni az ember, hogy mivel is kezdeje a hozzataplalast. Mi is kaptunk egy listat amin a krumpli, sargarepa es sutotok szerepel elsokent amit levessel kell higgitani, sott hus sajt (parmezan) stb. Nem is irom mert szerintem hulyeseg mar a hus es a sajt is. Van meg 1 honapom, hatha addig okossab leszek altalatok es majd konnyebben el tudom donteni, hogy mit is adjak a gyerekemnekKép

Jo ejt mindenkinek.Kép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Kyrandia,
Irj legyszi amikor befejeztetek a babauszast, hogy hogy viselte Liza. Mivel mi vasarnap reggel megyunk. En is folyamatosan veszem le a viz homersekletet de tegnap 32 fokosban furdottunk eggyutt es nekem bizony eleg hidegnek tunt. Majdnem faztam. Ma kicsit megemeltem 34-re. Ugy vettem eszre hogy kicsit kohogott de lehet, hogy csak rosszul nyelt es csak en kebzelodom. Te is eggyutt furdesz Lizaval? Neked nem hideg a 30 fok?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis,
ugye nem gondolod, hogy beleülök abba a hidegbe? Kép
Egyébként csak akkor merek együtt fürdeni vele, ha apucija is itthon van, mert félek, hogy elcsúszom vele. Ráadásul gyakran mindkét kezem béna, mert ínhüvelygyulladásom van.
Szombat délután beszámolok!
kyrandia

Beszti es a tobbiek!
En sem kotozkodni akarok, hanem megtudni, hogy mit vegyek, hogy ha itt az ideje, hogy azt adjam a babanak? Meg azt sem tudom, hogy milyen kiskanalat vegyek, vagy vegyek-e cumit? Mivel semmim sincs, mondvan ugyis szopizik. Azt sem tudom csoros pohar, igazi pohar vagy mas valami kell?
Beszti, te mivel kezded a hozzataplalast?
Eloszor majd a tejpep jon? Vagy ez is regi szokas?

Nem azert foglalkoztat, mert mar mindenaron el akarom kezdeni a hozzataplalast, hanem amikor eszem tagranyilt szemekkel nez es folyik a nyala a babamnak. (jo a nyalfolyas amugy is vanKép )

Ahogy a szulesrol es szoptatasrol viszonylag lehet mar tajekozodni a neten, ugy szerintem a hozzataplalasrol nincs semmi. Pedig ha mar olyan jol alakult eddig minden, akkor nem akarom elrontani pont ezzel. Ugyis allergias az egesz csaladom.

Edit!
Meglestem a profilodban a babat: nagyon szep!
csengo
Vendég

Csengo! Fanni már 4 hónapos korától eszik egyre több mindent. Mi az almával kezdtük, meg a sütőtökkel, most meg már minden 4 hónaposnak való kaját szívesen eszik. Amit szerintem érdemes venni, ha nincs tuti bio gyümi- és zöldségforrásotok; az a Hipp babakaja, ez bio cuccokból készül, nem kell tartani a nitrátos meg egyéb vegyszeres összetevőktől. Kiskanálra nekünk kis fejű ívelt nyelű fajta jött be, a mienk Disney márka.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Csengo!

Azt hiszem almával fogom, de nem biztos, hogy bejön, mert ki tudja, mennyire érzi savanyúnak. Öszibarackkal (fagyasztott vagy ha találok, akkor bébiételben esetleg almával). Én Hippet szoknam anno Nátánnak venni, ebből volt kisüveg...
A tejpép szerintem szoptatott babáknál csak esetleg később.
Bármit is adsz neki, konzervben is, mindent meg kell nézni, mi van benne, ne a hónapot nézd rajta (pl. a Hipp 6 hónapos kortól adható "spenót burgonyával" teljes tejet tartalmaz)
Cumit én nem veszek, majd későbbre csőrös itatót. Kiskanűlból én a műanyagot szeretem, de semmi különleges, csak sima babakanál.
A csőrös (és esetleg szelepes) pohár később is jó lesz, amikor már egyedül iszik (pl. jó az Avent varázsitató).

Itt egy hozzátáplálásos lista, amit ki is lehet nyomtatni:
<!--attachment: hozz_t_pl_l_s_nyomtat_shoz-154616.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*20.5*hozz%e1t%e1pi*hozz%e1t%e1pl%e1l%e1s+nyomtat%e1shoz%2exls --><center><pre>
Képhozzátápi
hozzátáplálás nyomtatáshoz.xls (20.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, Poco!
Koszi, foleg a listat! Ez fantasztikus vegre valami tamaszkodo! Ugy latszik vilagosabban kene fogalmaznom mindig!

A vedonenik nalunk nagyon aranyosak, de a 4-nek van osszesen egy gyereke.Kép Na jo, a nogyogyaszok sem szulnek, foleg a ferfiakKép Kép

Most hogy le vannak arazva a coraban a babakajak, gondoltam elore veszek valamit. De aztan megsem tettem, mert tenyleg nem tudom mi a jo. A baratnoim szerint a babak a legdragabb kajakat szeretikKép

Az nagyon jo hogy a listan tilos dolgok vannak. Sajnos a reklamok mast sugallnak. Amitol fraszt kapok az egy aszpartamos italpor, aminel karosabbat nem tudnek gyereknek kitalalni. Meg a cukros joghurtok. De pl. babapiskotara nem is gondoltam volna.

Na megyek is aludni, hatha a gyerek is alszik mar. (apa altatta, szokas szerint 5 perc utan elaludt, a gyerek meg fenn vanKép )

csengo
Vendég

Hát nekem is ugyanaz a bajom mint Csengönek.Mindenröl lehet infot találni de a hozzátáplálásról semmit.Annyi kérdés van bennem de sehol nem találok rá választ Kép Kép Kép
Könyvesboltba is van ezer szakácskönyv kicsiknek de összeszedve értelmesen leirva nincs sehol.Lehet hogy irok egy könyvet Kép
Szoval Mit lehet adni? Mikortól? Szoptatás elött vagy után ?Kiváltja -e az ember a szopit vagy megmarad az is és plusz jönnek az egyéb kaják?Egy nap hányszor kell ,érdemes adni? Kell-e mellé egyéb folyadék? Ha igen mit érdemes adni?Mert ugye a gyerek teák is tele vannak hozzáadott cukorral Kép Ezer és ezer kérdés van a fejembe választ pedig sehol nem találok Kép Tegnap hajnalban nem tudtam aludni és ezen járt az agyam persze akkor egy csomo kérdés felmerült bennem ami most nem jut eszembe Kép Kép
A lista nagyon jó.Köszi Beszti

Üdv közöttünk Edit Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok Lanyok!

Gyonyoruek a babak!

A tablazathoz hozzaszolnek, nem rosszindulatbol, de en azt olvastam, hogy a malna, eper, szeder apro magvai alergiat okoznak, igy ne adjuk 2-3 eves kor elott.

Ja es anyukam is mar csak 3 evesen adott nekunk.

En nem is vagyok alergias. Kép
A noverem ellenben igen! Kép

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Hat en hozzataplalas ugyben eleg tudatlan vagyok meg amugy is mindenki mast mond, azon a listan amit az itteni dokitol kaptam az van, hogy 5 honapos kortol lehet adni mindenfele gyumolcsot, hat en vettem is 3 napja olyat amiben tobbfele gyumolcs van, ra van irva hogy 4 honapos kortol.
Aztan ma mar be is vagott fel uveggel (a 3. napon), most akkor nem kellett volna? Vagy egy fele gyumolcsel kellett volna kezdeni, almaval pl?
Anyam, de nehez is ez! Kép
Most varok egy kicsit mert van egy-ket pattanasfele az arcocskajan, hatha ettol van, aztan akkor mar csak az almaval fogom fojtatni.
Szerintetek igy ok?
A zoldseg csak 6 honapos kortol engedelyezett itt, ti meg mar adtok nekik? Hat akkor most mivan?
Mi jo s mi nem?
Amugy az en anyukam mar 3 honaposan tomott mindenfelevel es semmi bajom, egy oreg bacsi meselte hogy itt a haboru idejen mindenki azt adott a babajanak ami volt.

Bocsi nem tudok mindenkinek valaszolni mert nagyon sokan vagyunk, csak igy alt. irok mindenkinek.
Ma EGESZ nap kint voltunk, 25 fok volt napon, elmentunk a jatszoterre es meg meg is hintaztattam a picurt, tetszett neki Kép

Ja, egy kerdes, itt nagyon divatos az hogy a kocsiules van rakapcsolva a babakocsira es azzal tologatjak/juk a babainkat.
Szerintetek ez nem art a kis gerincenek? Nem lesz tole gorbehatu?
Mert ugye a rendes mozeskosaras babakocsi az egyenes de ebben felig ulo helyzetben van.

Most ennyi megyek folkeltem az uram, ne aludjon mar nekem itt meg akkor is amikor egyutt lehetunk Kép
Tapszeres anyukak, hanyszor etettek egy nap, mert nekunk az 5 mar sok mert minden 3 oraban nem ehes viszont a 4 keves mert akkor meg sir.

Hisztizes: valahol azt olvastam, hogy ilyen pici babak meg nem hisztiznek, hat nem tudom en eleve nem engedtem neki, az alvasnal a kezdetektol ha nem akart aludni es sirogatott (uvoltes nalunk ismeretlen) akkor sem vettem ki az agybol hanem simiztam, puszilgattam, enekeltem neki, ringattam es egy ido utan elaludt.
Ma meg mar jobb alvo mint en (pedig ez nagy szoKép )
A terhesseg alatt 12-ig aludtam minden nap Kép

Masfele hiszti nincs nem is volt.

Kulfold: igazatok van, mindenhol lehet depis az ember, de igy van mire fogni, nagy igaszsag!
Sajna ilyen a termeszetunk, sehol sem jo es megis mindenhol.
Megszokunk vagy megszokunk es passz.

Pusszancs!

Uccso kerdes: mikor fekszenek es mikor kelnek a babak? Utolso etetes? Az enyem itteni normakhoz van szoktatva 9-10 korul fekszik le csicsizni es 7-10 kozott kel amikor kedve van.

Sziasztok!

KépKép
KépKép
tontica

Nikk, milyen jol megfogalmaztad a kerdeseimet Kép Koszi?

KépKép
KépKép
tontica

Azaz: koszi!!!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Motitot!
Nem tudom,emlékszel-e még rám a frissektől.Szoktalak olvasni.Kép
Nálunk is az a helyzet,ami Nálatok:Patrik alig kap levegőt,nagyon sokat kell szívni az orrát.A Sterimar sem igazán hatja meg és az orrcsepp sem.
Éppen az előbb írt a barátnőm,hogy van egy homeós bogyó,amiből 2x3-at kell vízban feloldva beadni a babának,kiváló a hatása állítólag csecsemőknél orrdugulás ellen:Sambucus nigra 12C.
Holnap megyek érdeklődni a patikába.
Patrik anyatejen kívül eddig nem kapott mást és mégis megbetegedett.Kép
Jobbulást Nektek!Kép

Elnézést a közbekotyogásért.Kép
Nagyon szépek a babák!Kép

Üdv.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Mindenkinek akitól kaptunk, köszi a dícséreteket!Kép
Ma 3 fogam tömték be, csak az egyik oldalon alul.. És még van 3 "oldal" rengeteg lyukas fogacskával. -- ajaj.. az otthagyott összegről nem is szólok.. Kép Valahogy a szoptatástól talán, vagy a terhességtól vagy a fene tudja mitől, de most rengeteg fogam töve kilyukadt.Kép Sebaj, legalább a dokibácsimban szupermaxi megbízok, isteni orvos, imádom, még akkor is ha történetesen fogorvos!Kép
Aztán elmentem délután a kozmikushoz, hogy rakja rendbe a fejem, megérdemlek egy kis önkényeztetést a fogorovos után, hát amikor odaértem, akkor mondták, hogy beteg. Nagy bánatomban beültem a fodrász csajhoz, és levágattam a hajam.. KépNa nem kopira, de legalább egy 10 cm-t vágtak hátul, utána jó érzés volt, de most nagyon furi, hogy csak egy kis csutak lóg ki a copflimból! Kép

Csirkesz! Nálunk hiszti nem igazán van, ha sír akkor ált. valami baja szokott lenni. Ha mégis 10-15 percnél tovább nem szoktam sírni hagyni. De a védőnő szerint én elkényeztetem, többet kéne sírni hagyni! Kép Kép Kép
Lau! Betegség! Kép Tudod mit!Kép Ha már eddig sikerült szoptatani a babát, mit tesz nekünk, szoptassuk 1 éves koráig, utána már szinte minden adható, és nem kell görcsölni mi leht a jó! Kép Kép
Csengo!Kép Esetleg csatlakozz Te is a sohanemhagyomabbaaszoptatástsem csapatba!!Kép Nem csodálom, hogy a kivi után nem volt jó a baba pocija, a kivi aprómagvas gyümölcs, az különösen allergizáló!!Kép ilyen még az eper a málna a szeder is... Ezeket a babáknak sem szabad adni, majd csak később!Kép
Liv!KépJó hogy ilyen jól fogod fel a hsz-t, és tudom, hogy igazán Te tudod és ismered Dávid igényeit, hiszen Te vagy az édesanyja.Kép Azért mérlegről szerintem lassan próbálj meg leszokni..Kép A hozzátápi után is mérlegre teszed majd?;) Jövő heti cuki?? Kép Kép Kép
Motiot!Kép A kisebb megfázások és a vírusok ellen sajna az anyatej sem elég, (persze az anyatejesek talán egy kicsit immunisabbak), nézd csak meg hányan kérdezték a topikban, hogy köhögésre, náthára mit ajánlanak a többiek!Kép A lényeg hogy jóllakjon és elégedett legyen Ábel!
Pocó! Kép Tápszer ügyileg az előző mondat rátok is érvényes! Kép Egye fene, valami van belőled is a kiccsajban, de tartom az állításomat, hogy apától is sok gént kombinált be a jó öreg anyatermészet!Kép Azon mosolyogtam már az előző képnél is, hogy nekünk ugyanilyen szőnyegünk volt a tiniszobánkban, valahol még meg is van...
Kyrandia! Kép mi meg szívesen látunk itt köztünk! Kép Aztán mostmáraztán-mostmáraztán hagyjuk abba a körbeudvariaskodást!Kép Nem mész be abba a hideg vízbe? Kép Akkor a medencébe hogy mentek majd be a babával? Vagy az úszásoktató azért fog benneteket kiküldeni, mert a te felkarod fog márványosodni, mivel nem bírod a hideget?? Kép Hova fogtok járni? A Camponához ti is? Hányra?
Bori!Kép Szegény Eszti! Kép Jobbulást a pici lábának, gyógypuszi megy!Kép Remélem a jeges borogatás végleg segít rajta!Kép Mi is tökfőzeléket ettünk.. Kép
Eszti!Kép Tetszett a "beő-beő,hüpp-hüpp" leírásod! Kép Kép Kép
Tcis! Kép Az "éppen csak hogy elég" tejcsiből, az = PONT elég! Kép Se több se kevesebb! Kép Szerintem ne aggódj, ha növekedési ugrás jön, akkor majd max. gyakrabban kéri a cicit a manó!Kép De azért nyugodtan idd a teát is, ha attól nyugodtabb leszel, mert a tejtermelés sokban függ a hozzáállástól, a belévetett hittől is! Kép Mi már voltunk úszni kétszer is, az elején élvezte a baba,de viszonylag hamar elfáradt!Kép A merülésig nagyon jól volt, aztán kicsit elkenődött. De úgy veszem észre hamar meg fogja szokni, és az elején tényleg élvezi a dolgot!Kép
Gabóca!Kép Azért vagyunk, hogy biztassuk, segítsük egymást!Kép Én elég rosszult éreztem magam, mert az elején ebben a topikban nem volt senki más akinek ilyen komoly kakigondjai lettek volna, ezért is aggódtam nagyon, és mentem orvosról orvosra. Aztán egyre több helyről hallottam, hogy itt is ott is volt probléma, és megnyugodtam. Kép
PEdit! KépEgyre több Editünk van! Kép Sebaj, azért üdv itt köztünk, szívesen látunk! Kép Viszonylag sok "új" van mostanában közöttünk.

Tényleg "régiek" /húúú de furán hangzik ez/, ne kérjünk születéstörténetet a tagságért cserébe az "újaktól", akikkel nem izgulhattuk végig hogy kibújik-e a baba vagy sem? Kép

Tudom, hogy én voltam a nagy lebeszélőke, de azért csendben jelezném, hogy február közepe felé haladunk, és remélem márciusra lesz olyan jó idő és kórság mentes időszak, hogy akár össze is hozhatnánk azt a talit.. ?! Ne kezdjünk szervezkedni? Bár az is igaz, hogy tavaly márc. 15-ei hétvégén a "nászutunkon" még vastag hó volt Tihanyban.. Kép

Jóéjt és minden jót mindenkinek! Kép
Macs
maccs

Maccs Kép
Medencében szeretem azt a hőfokot, de fürödni?! Persze, hogy beleületem (néha), de nem a kedvencem. Camponához, szombat 15.00-re megyünk és mivel apucijának nem múlt el a herpesze (ilyenkor még fertőző, ha eddig kibírta, hogy nem puszilgassa a Picilányt, nehogy most adja át mindenkinek), így az anyukájával megyünk. Nem kell sajnálni engem ezért, mi nagyon jóban vagyunk, persze kell hozzá használati utasítás, (hozzám is egy pár oldal)de eddig sikerült alkalmazkodnunk egymáshoz. Kép
Tényleg, ti hogy álltok az anyós (bár én nem szeretem így hívni) kérdéssel?

Tagsági belépő: jó ötlet, újak, halljuk, ti hogy éltétek át? (He-he, assziszem én sem írtam le... Kép)

Tali: kezdhetjük a szervezkedést, ennyi babával úgysem lesz egyszerű összehozni, talán nyárra sikerül... Kép

Beteg babáknak, mamáknak sok-sok gyógypuszi!
kyrandia

SziasztokKép

Hát jó régen jelentkeztem. Én is és Eszter is betegek voltunk.

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz betegség témában. Eszti még csak anyatejcsit kapott, de oltás után egy nappal megbetegedett és még most is tüsszögés-köhögés-orrszívás stb.Kép Már nagyon várom, hogy meggyógyuljon. Egyébként láza nem volt, úgyhogy nagyon jókedélyűen éli meg első nátháját.Kép

Nagyon sokat írtatok, nem is nagyon van időm visszaolvasni mindent, úgyhogy bocs, ha nem sok mindenre reagálok. Megpróbálok majd felzárkózni.Kép

Remélem gyógyulnak a betegeskedőkKép

Nekem is nagyon zavaros ez a hozzátáplálós dolog. Mi február 3-án voltunk három hónaposak, tehát még nagyon ráérünk. Csak ahányszor eszembe jut, úgy vagyok, mint a többség, el sem tudom képzelni, hogy álljak majd neki. Mivel kezdjem, hány kanállal, hányszor egy nap, első a tejcsi, stb. Én is sokat agyaltam már ezen.

Én is szedem az Urtica-t. 2x5 bogyót. Nem mindig érzékelem a hatását. Aki szedte, hogy csinálta? Kell szünetet tartani néhány nap után, vagy lehet folyamatosan szedni akármeddig?

Nagyon édik a babókKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Hiszti: nálunk nincs. Ha sír vmiért Dávid, én rögtön felveszem.

Maccs: jövő hét: oké! Kép

Hozzátáplálással kapcsolatban én is érdeklődtem egy szopis tanácsadónál. Idézem a válaszát:
"Kb. 6 hónapos korban érdemes megkínálni a babát a szopi után. Az, hogy a szopi után kapja, az szinte az egész éveben érvényes akkor, ha 1 éven túl szeretné a babáját szoptatni. Szintén ugyan ebben az esetben lehet kb. úgy tervezni, hogy a 7. és 8. hónapban egyszer, 9.10. hónapban kétszer majd az utolsó hónapban háromszor kap kiegészítést. Lehet gyümölccsel vagy zöldség félével kezdeni, amelyik szimpatikusabb. Egy hétig érdemes egy félét kínálni, hogy kiderüljön, ha esetleg valamit nehezen emészt a baba. Ha nincs probléma, akkor a már megszokott ételhez lehet egy újat keverni. Hogy mennyi legyen egy egy adag, azt majd a baba jelzi.Érdemes egy-két kanállal kezdeni. Ha azonban túl sok a kiegészítés, akkor könnyen lehet, hogy gyorsan csökken a tej mennyísége mivel, ritkábban kerül a baba a mellre.
A legfontosabb, hogy a babáját figyelje, és aszerint kínálja őt. Az is elképzelhető, hogy a baba nem szívesen fogadja az elsőő kínálásokat. Ekkor érdemes várni egy-két hetet és akkor kínálni megint. A babák nagyon jól tudják, hogy mire van szükségük."

Anyós: én sem szeretem így hívni. Az enyém egy tündér. Kép

Liv

Ui.: Maccs, aha, le fogom mérni Dávidot a 3 kanál reszelt alma után is! :P Kép

Kép

Kép
liv

Kép

Kép
liv

Magi!

Az aprómagvasoknál a táblában 1,5 éves kor van, de akár 2 éves is lehet a határ, a lényeg az, hogy nagyon nem az elején van.

Konzervekre tényleg odafigyelni, mert nagyon soknál lehet felesleges dolgokat találni. Pl. én azért vettem Hippet, mert abban ált. a kezdő főzelékfélékben nincs cukor, más bébiételeknél nagyon sokszor van. De még a Hipp is tartalmaz sokszor olyan dolgokat, amit nem szabadna még adni (lásd spenót tejjel vagy pl. van déligyülmölcsös keverékük ananásszal).
Beni pl. a Kecskemétieket szerette (nem a kecskéset), abból volt, ami nekem is izlett (paradicsom burgonyával), bár emlékeim szerint cukrozták. Viszont jóval olcsóbb, mint a Hipp.
És nem is kell feltétlenül konzerv, nagyon sok mindent meg lehet csinálni otthon, nekem időnként egyszerűbb volt két gyerek mellett konzervezni, mint ahogy valószínű három gyerek mellett is az lesz, de Beninél még sokat főzőcskéztem.
Lehet, hogy lesz rá rendesen időm, hogy főzzek, akkor azért fogok.
A hat hónapos kor a hozzátáplálásra azért is jó, mert hamar át lehet arra állni, hogy a család hamijából kapjon (pl. zöldségeket a húslevesből).
Babaszakácskönyv: hát nagyon meg kell nézni őket, mielőtt megveszi valaki. Az a tapasztalatom, hogy a legtöbb ilyen szakácskönyv a felnőttek étkezésétől teljesen eltérő ételeket ír le (a legrosszabb kombináció ha ráadásul egy külföldi író lefordított műve, legalábis nekem általános tapasztalatom a szakácskönyekről, hogy a legjobbak a tapasztalt magyar írók)), márpedig szerintem az a cél, hogy előbb-utóbb a család ételeiből egyen.
Ugyan nem olvastam, és lehet, hogy jó, de azt sem teljesen értem, hogy hogyan írhatott két friss kismama szakácskönyvet (FR és JV)... Olvasta már valaki?
Nekem két dolog a cél: a baba ételei közeledjenek idővel a családi ételekhez, a családi ételek meg legyenek olyanok, hogy egy idő után gond nélkül kaphassa a baba (esetleg úgy, hogy még a végleges ízesítés előtt kiveszünk belőle neki). Ha a mama talál olyan "baba"ételt, amit a család is szívesen enne, akkor érdemes olyat csinálni, de a tapasztalatom is az, hogy a gyerek előbb-utóbb úgyis a szülei tányérjából akar enni és azt amit ők.
Pl. a Kismamában található olyan rovat, hogy babakonyha, mindig vannak benne ételek, abból azért én is szoktam olvasni olyat, amit akár az egész családnak is meg lehet csinálni (az interneten a www.kismama.hu Archivum részében lehet rákeresni).

Tontica!

Nem kell megijedni, semmi gond. Az egyszerre több napig egyféle elv csak azért fontos, hogy ha esetleg valami negatív reakciót vált ki a babánál (ez lehet allergiás reakció is, de az se jó, ha pl. valami erősen megfogja a székletét vagy épp hasmenést okoz), akkor tudjad, hogy mi is okozta. A székeletfogó vagy hasmenést okozókat későbbiekben nem kell kerülni, csak pl. kis mennyiségben vagy kell adni vagy épp olyannal együtt, aminek ellentétes a hatása.
Azért kell több napig ugyanazt adni, mert az allergiás reakciókra ált. igaz, hogy nem az allergénnel való első találkozáskoor okoz reakciót, hanem a többediknél.
Éppen ezért érdemes úgy csinálni, hogy új dolgot csak önmagában vagy már egy korábban próbált dologgal együtt adjuk.
Az egyes dolgok bevezetése mindenhol másképp van, még MO-n sem egységes, van aki így mondja, van aki úgy. Ált. igaz, hogy nem szokták elkülöníteni a gyümölcsüket és a zöldségeket mereven, akármelyikkel szabad kezdeni, sőt akár keverve is szabad adni, ha már mindkettő ki lett próbálva önmagában. Sőt pl. az LLL (ha jól tudom) elég hamar ajánlja a húsfélék (csirke, pulyka) bevezetését az étrendbe.
Ha valamire a családban allergia volt, akkor azokkal a dolgokkal érdemes 1 éves korig várni.
Tudod persze, hogy nem hagyták éhen a háború után sem a gyerekeket, ha csak lehetett, és kaptak ami volt, de azért ugye az nem az ideális eset. Ha van jobb lehetőségünk, akkor miért ne tegyük esetleg "bababarátabban" a dolgokat...
Babaülés a kocsira: csak akkor, ha kell, nem hosszú időkre. Szerintem én még Hannával nem is használtam, neki ha lehet, akkor viszem a mózeskosaras részt is.

Nikk!

Szopi előtt vagy után: egyéni döntés. Ha szopi előtt ad valaki, az többnyire együtt jár azzal, hogy a baba eltelik (persze nem az első próbálkozások egy-két kanaláról van szó), és már nem akar szopizni, ez szükségszerűen a szopik számának csökkenését fogja okozni.
Ha szopi után adod, akkor nem. Erre szokták mondani, hogy akkor a szopitól nem fog enni. Fog. Ha szüksége lesz rá.
Gyakolati tapasztalatom az, hogy igazándiból ált. egyik sem igaz igény szerinti szopinál: mivel igény szerint szopik, ezért azok időpontját nehéz megtalálni (az én csöppöm legalábbis elég összevissza eszik), így viszont az étkezés időpontját kell fixen tartani. Ez viszont nálam ált. szopik közé esett eleinte a másik két gyereknél.
Folyadék: kérdés, hogy elfogadja-e. SZokták mondanki, hogy kínáljuk meg (nem teával, hanem tiszta, forralt vízzel), de az anyatej továbbra is elég lehet folyadékként. Ha a baba korábban tápszert kapott, akkor viszont mindenképpen kell a folyadék (főleg mivel a tápszernél nem a tápszer után kell adni az egyéb dolgokat, hanem helyette).
Én tehetségemhez képest szívesen válaszolok a tudásom és tapasztalataim alapján. Persze nem kell ezt sem elfogadni feltétlenül, de hátha van benne megvalósítható ötlet.

Betegség: én spec. örülök, hogy csak egy kis orrdugulás-orrfolyás van. Annyi mindent kaphattunk volna... (Főleg hogy a nagyobb ovis meg ugye az apuka is dolgozik...)

Beszti (Majd még folytatom, ha tudom. Tontica, Maccs a kérdéseiteket olvastam, fogok felelni és tábla is lesz (lehet hogy csak vasárnap).)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Nem olvastam még vissza, csak gondoltam, megbotránkoztatlak Benneteket azzal, mit csináltam tegnapKép.
Szóval adtam neki egy kis bébiételt (illetve bébidesszertet), gondoltam, lesz, ami lesz, már úgyis mindjárt 5 hónapos, és szerintem nem kell annyira szentírásnak venni az épp aktuális szopi-irányelveket. Kb. 5 kanállal evett is, ma is adtam neki délben (szigorúan csak szopi után), és szépen ette. Úgyhogy mostantól naponta adok neki egy kis ezt-azt. Ebből az üvegből még holnap lehet adni neki, így megismeri ezt az ízt, vasárnap pedig már mást kap.
Tegnap este amúgy moziba mentem és apával maradt, és nagyon hiányozhattak neki a cicik (meg remélem, én is), mert szinte végig sírt szegénykém. Nekem meg jó kis lelkifurdancsom lett...
Vendég

Ja, és banán-ügyben megkérdeztem a védőnőt. Azt mondta, nem a banán allergizál, hanem amivel leszórják, valami érés-késleltető cucc, hogy ne rohadjon meg szállítás közben. És ha még héjastól megmossátok, akkor állítólag semmi baja nem lesz a babának.
Hallod, Magi? Ugye, a Te babád szereti a banánt? Vagy Maccs? Bocs, nem emlékszem...
Vendég

Na, így jár az, aki nem olvas vissza... Most látom, az elmúlt napokban a hozzátáplálás volt a téma.
Én Mildi bébidesszertet adtam, alma-ananász-banán-túró keveréke. Tudom-tudom, túrót még nem kellene. De úgy vagyok vele, ha nem lehetne, akkor nem írnák rá, hogy 4 hónapos kortól.
Én nem parázok ezeken addig, amíg Pipike rendben van. De most megyek, mert felkelt és postára kell mennünk.
Vendég

Sziasztok,
megjartuk a termeszetgyogyaszt, tök jo fej csajszi volt. Azt mondta, hogy minden esetben megprobal az altalanos gyogymodok egy bogyeszek mellett szemelyes kezelest adni. MI kaptunk egy pulsatilla bogyeszt ( kökörcsin )ezt kell adnom neki ma ketszer harom bogyeszt. Aztan szerinte jol is lesz töle es nem kell több.
Kata ( Ruszlana ),
egyebkent nekem is felirta a sambucus nigrat, hogy ha esetleg megint megfazik es eldugul a nozija akkor azt adjak neki, köszi, hogy irtad Te is!

Mindenkinek, aki a hozzatapirol kerdezett: nem akarok ismet ijesztgetni, de itt Nemetorszagban most eppen tök nagy balhe van az üveges beikajak körül, legfökeppen a zöldsegekkel. Tegnap olvastam az Ökoteszt nevü ujsagba is egy teszteredmenyt, na meg a media ist ezt szajkozza, hogy sajnos a bebietel kupakjaban rakkeltö es örökitöanyag-karosito kemikaliak vannak, amik MINDIG at is kerülnek a pepbe. Na az ujsag szinte az összes markaju kajat tesztelte es mindegyikben talaltak ilyen anyagot, meg a Hippben is. Tehat en tuti, hogy inkabb megveszem azt az egy szal repat vagy ket krumplit, es inkabb magam fözök otthon. Nem fogok belerokkanni, igazan nem nagy ügy szerintem. Talan azert sem, mert nekem a tapszert is mindig el kell keszitenem. Szoval en igy latom a dolgot. Persze eddig is ettek a babak ilyen bebietelt ezek utan is fognak, nem volt eddig nagy baj. De hat akkor is. Asszem augusztustol nem szabad ilyen kupakokat gyartaniuk a forgalmazoknak. Akkortol elvileg mar jo lesz.
Na ennyit, mert Abel meltatlankodik, hogy anyaja inkabb netezik, minthogy vele jatsszon.
Pusszantas
MOtiot

KépKép
KépKép
motiot

Maccs! Kép Tetszik, hogy ha már fogorvosnál jártál, akkor beugrottál a kozmetikushoz, és ha már a kozmetikus nem volt otthon, elmentél a fodrászhoz. De mi lett volna, ha a fodrász sincs otthon? Műkörmöket csináltatsz? Kép Ne haragudj, nem akartam gonosz lenni, csak ezt nem tudtam kihagyni! Kép Jövő héten kiengesztellek egy sütivel! Kép

Beszti! Kép Rékáék nem írtak szakácskönyvet! Ők egy mesterszakács és védőnők segítségével összegyűjtöttek recepteket!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv,
Így mi is adhatnánk ki egy könyvet, nem? "Babanetesek szakácskönyve". Vagy akár "Babanetes tanácsoik kismamiknak". Nem is rossz ötlet!!!Kép
Vendég

Sziasztok!

A Kecskeméti bébiételekkel az a "baj", hogy némelyik citromsavat is tartalmaz. Nagymennyiségű citromsavtól állítólag döglenek az egerek KépKépKép. Persze felnőttként rengeteg terméket eszünk, ami citromsavat tartalmaz, csak kevésbé figyelünk rá. Pl. a jobb minőségű gyümlevekben nincs, az olcsóbbakban van.

Én mondtam a védőnőnek, hogy milyen jó, hogy mire Áron 6 hónapos lesz indul a gyümölcsszezon. Erre ő azt válaszolta, hogy a meggyig, barackig várni kell. Addig csak alma, sütőtök és semmi zöldség, mert az már főzelék. Hát nem tudom... Én márciusban születtem és nyáron már ettem a friss zöldségpüréket. Még élek Kép.

Ma csináltattunk a babinak útlevelet. Kép Olyan furi látni egy okmányon a kis édest. Jaj, csak mindig jobbra dől a feje. Remélem kedden a gyógytornász megnyugtat és nem kell parázni. A család már teljesen kikészít miatta.

Andrea

KépKép
Áron

Tontica
ugye milyen nehéz Kép Még a szpotatásnál is nagyobb gondot okoz Kép

Beszti
köszönöm a tanácsokat,jó hogy van egy ilyen tapasztalt anyuka Kép

Macs
Márc 5-én jösz suliba? A találkát én kezdtem el szervezni,vagyis pár helyet felhivtam,de kéne egy pontos idöpont a foglaláshoz mert elég sokan leszünk remélem Kép Meg egy helyben kéne megegyezni a társaságnakKép

A párom mamájával jo a kapcsolat.Igaz ö tipikus nagyi féle,még nem igazán tud mit kezdeni a gyerekkel,még pici neki KépIgazábol rá nem lehet bizni,mindig a hugom vagy anyu vigyáz rá ha vmi dolgom van Kép

Kép
Kép
nikk0830

Trompipi Andi, igen, ezt más is megteheti. Csak kell hozzá a név, hogy el is tudd adni. Különben szerintem vannak benne jó receptek, de én sem értek egyet mindennel, amit amúgy írnak.

Áron Andi, megkérdezhetem, hova mentek gyógytornászhoz? Csak kíváncsiság, mivel mi is járunk.

Kép

Kép
liv

Motiot, pont tegnap raktam be az okotesztes linket. En is meglepodtem rajta. Viszont az is elgondolkodtat, hogy az altalam elmosott edenybol, rajtam levo polorol mennyi merget eszik a baba. Szoval direktbe nem mergezem, de azert jo lenne vigyazni. Lehet, hogy az a legjobb ha mostmar Beszti tablazata es a sajat fejem utan kap valamit, de mindenkeppen szoptatom ameddig lehet. (csakhat pont azert kerult elo a tema, meg az egyik cicimre egy honapja sztrajkol a baba, mi van ha onmagatol lemond rola?)
csengo
Vendég

Motiot! Én is elolvastam azt a cikket. A baj csak az, hogy német nyelvterületen minden héten megjelenik egy hasonló témájú cikk. A múltkor a triclosanról olvastam, ami a fogkrémekben van, hogy rákkeltő. Azóta csak Aquafresht veszek, mert abban nincs. De nem lehet mindig mindenre odafigyelni, még ha a kutatóknak igazuk is van.
Azért én is próbálkozom...

LiV! Somlai Orsolya Budagyöngye mellett, Napraforgó játszóház. A Dévényi alapítványt hívtam és ők adták a telefonszámot. Az Alapítványnál csak májusra kaptam időpontot. Addig kinövi a gyerek az összes deformáltságát Kép. Nincs infóm a csajsziról, kedden majd beszámolok róla.

Andrea

KépKép
Áron

Andi, minden rendben lesz! Kép Kedden írj!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Köszi a gyors visszajelzéseket Kép!! Ez a topic is aztán jól pörög!

Szóval Balázs február 14-én lesz 5 hónapos, a SOTE I. Klinikán született meg, pont azon a napon, amire ki voltam írva. (Én is uilyen pontos voltam anno, én a kiírt időpontban láttam meg a napvilágot). A szülésről csakis jókat írhatok, könnyen és gyorsan 6 óra alatt lezajlott. No azt azért nem mondanám, hogy nem fájt, de őszintén szólva rosszabbra és hosszabbra számítottam. Nem volt burokrepesztés, oxicotin infúzió, semmiféle beavatkozás. Számomra inkább örökkévalóságnak tűnt a szülés utáni stoppolás, mert hát gátmetszésre sor került, no meg belül is varrni kellett, mert a nagyfiú hosszú körme felszántott, amikor kifelé igyekezett. A kinikán csak 3 napot időztünk (kedden reggel született, pénteken délre már otthon is voltunk), de ez is bőven elég volt. Balázs az első pár hétben rengeteget sírt, (már azt hittem, hogy a Lipótmezőn kötök ki), arra gyanakodtunk, hogy a hasa fájt. No a hasa már nem fáj, viszont rászoktattuk a hason alvásra (miután apja mellkasán aludt el, és ha a hátára tettük le, rögtön felébredt). Ebből kifolyólag hosszas nyüglődés, van amikor óriási hiszti után tud csak elaludni, sajnálom is szegényt emiatt rendesen.

Mostanra már igazi nagyfiú lett belőle, jár a keze lába állandóan. Állandóan csorog a nyála, és folyamatosan rágja az öklét. Egy időben szépen "beszélgetett", gagyarászott (ilyneket mondott, hogy eőőőő, höe) de most valahogy abbahagyta. Ez normális dolog? Ha beszélek hozzá vigyorog, közben pedig a szájában matat.

Naponta 6-szor eszik igen nagy adagokat (160-180 g-ot), hajnalban 5-6 óra tájban, 9 óra körül, 12-13 óra között, 3-4 ó-kor, 6-7 ó-kor, aztán este 9-10 ó között. Azért tudom pontosan, hogy mennyit eszik mert a lefejt tejet adom neki oda cumisüvegből, este pedig a legutolsó evésnél pedig tápszert kap. A szoptatásról csak annyit, hogy kénytelen voltam abbahagyni, mert már kevés volt a tejem és Balázs sem volt hajlandó szopni (a végén már harapott a drága).
Úgy tudom, hogy ilyenkor már 5-ször esznek a Babák. Az lenne a jó, ha már ő is 5-ször enne, hogyan lehetne erre rávenni?

Ti miket játszotok a babátokkal? Mondókázok, énekelek neki, zenét hallgatunk, táncolgatunk, de aztán csak kifogyok a repertoárból. Amúgy a hempergőben egész jól elvan, van amikor eljátszik akár 1, 1,5 órát is. A tv-t is nézné, már ha hagynánk neki. Kénytelenek voltunk egy kendőt tenni a hempergő oldalára, mert képes volt teljesen kicsavarodni, csakhogy a tv-t nézhesse.

Alvás... Napközben mennyit kéne egy ilyen korú babának aludnia? Ezen mindig annyit agyalgok. Persze tudom, hogy gyermeke válogatja. Nálunk az a menetrend, hogy kaja után jön a játék, nézelődés, + tisztába tétel, ha berotyizott, aztán amikor elkezd nyűgösködni akkor leteszem aludni. Miután nehezen alszik el, nem megy kisebb-nagyobb sírás nélkül. Azt tapasztaltam, ha nem alszik valamelyest, mindig nagy hiszti van a köv. alvásnál. Nektek mi a tapasztalatotok?

Kyrandia!
Igen, már én is találkoztam veled más topicban, "szoptatás", no meg a legújabb "szoptatni szerettünk volna, de nem sikerült" topicban. Ez utóbbiban jól kiadtam magamból a szoptatással kapcsolatos mizériámat.
A profilomban van egy kép Balázs babáról, ez kb. 2 hónaposan készült róla, éppen a második oltás után. Ha nem bénázom el, teszek fel egy aktuális fotót is.

Hozzátáplálás. Most határoztam el, hogy köv. héttől adok neki egy kis almát. Észrevettem, ha pl. vmit eszek olyan nagyon figyelmesen néz. Milyen almát adjak neki? Édes fajtát? Én az almától mindig baromi éhes leszek ... Főkaja után adjam neki?

No, most már befejezem, így is elég hosszúra sikeredett ... Kép

Irjatok ha tudtok!

Edit
pedit

Megj.: Hát fotót nem tudtam felrakni, mert túl nagy a méret... Majd megkérem a férjemet, hogy kicsinyítsen le egy aktuális képet.

Edit
pedit

Motiot és Többi hozzátápláló anyuka,
Én is hallottam már erről a bébiétel-tető dologról (már elég rég, kb. 1 éve), de mint minden másról, erről is megvan a véleményemKép. Ha valóban ennyire káros anyagok lennének a tető anyagában, akkor haladéktalanul betiltanák, nem várnának semeddig. Gondoljatok bele, mi mindent eszünk-iszunk, és ugyebár minden átmegy az anyatejbe. Ezt az egészet hasonló "műbalhénak" tartom, mint az E-betűkkel való riogatást. Biztos nem egészségesek azok a mű-cuccok, ez tény és való. De szerintem az ember szervezete alkalmazkodik ezekhez a dolgokhoz. Természetesen én amellett vagyok, hogy a lehető legjobb minőségű élelmiszereket vegyük a babának és a családnak, de azt hiszem, ha olyan szempontok alapján mérlegelnénk, hogy miben mi van, kopogna a szemünk az éhségtől...

Az E-betűről van egy jó kis storym.
Szülői értekezlet volt, ahol az osztálykirándulást beszéltük meg. Az osztályfőnök mondta, hogy lehet vinni kis zsebpénzt, és majd vesznek jégkrémet a gyerekeknek. Erre az egyik apuka bátortalanul megszólalt a hátsó sorból: "Az én kislányom nem ehet jégkrémet." A tanítónéni megkérdezte, miért nem, erre az apuka "mert sok benne az a... izééé... E vitamin"...Kép
Vendég

Sziasztok!

Tenyleg tok jol porog ez a topik, olyan jo olvasgatni benneteket!
A picurkam most eppen szundizik en meg ahelyett hogy a papaval lennek aki ilyenkor itthon van siestazni babanetezek.

Szoval ma vetettem a papaval almapepet, huuu olyan fincsi, egyfolytaban a hutto fele kacsingatok Kép de azert nem eszem meg a picim hamikajat meg ha nagy is a kisertes.
Persze olyat vett amiben van cukor de most mar meghamizzuk Kép
Annyira izlett neki, hogy benyalta a fel uveggel amit kitoltottem neki es meg tutti hogy evett volna, tenyleg mennyit lehet adni neki?
Es ha megeszi az egesz uveggel?
Holott ez a 4. nap hogy hozzatapizunk, olyan jo, hogy nincs semmilyen eveszeti problemaja, ritka jo az etvagya.

Pedit: en mar csak vagy 5-szor, vagy 4-szer adok neki annak fuggvenyeben, hogy mikor kel fol. 210-240-et.
Alt. 8-9, korul eszik eloszor es utoljara 9-10 korul.
Most mar inkabb 4-szer szeretnek neki adni mert ha 5-szor adok sokat bukik es nem jon ki a lepes.

Sokszor en sem tudom mit jatszak vele, kb. amit te, nagyon szeretek setalni vele.
Meset is szoktam neki olvasni, en magyarul a papi spanyolul, jot rohog rajta.

Az en babam mindig alszik az evesek kozott valamennyit. Most peldaul annyira kifaradt az hamizasba hogy leraktam a heverore es ugy maradt Kép

Rakkelto anyag: szerintem mindenben van, de jo lenne tudni hogy keszitik el az almapuret. Felek hogy leturmixolom de marad benne egy nagyobb darab es itt a baj.
Mit kell bele rakni, semmit?
En ugy gondoltam, hogy ebedre adok neki eloszor gyomolcsot aztan tapszert.
Szerintetek?
Zoldseget a gyerekdoki szerint meg ne.
Egyszer kell naponta, vagy tobbszor?
Reggelre, estere mindig csak tapszert kell, ugye?

Egyenlore ennyi kerdes eleg lesz, puszika.

KépKép
KépKép
tontica

Edit, szerintem nem baj, ha hatszor eszik a gyerkőcöd. Dávidnak is volt olyan időszaka, hogy csak 5-ször evett, mostanában megint hatszor eszik, de ha neki így jó, nekem is jó. Kép

Du. feltettem ide egy honlapcímet, azon nagyon jól leírják gyerekorvosok és szopis tanácsadók, hogy nagyjából mikor mit kapjon a baba, hogyan kezdjük a hozzátáplálást, és külön írnak a tápszeres babák hozzátáplálásáról is.

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: