Gondolom mind variálható egymással, legalábbis én nem biztos, hogy észrevenném, hogy nem.
Néha meglepek recepttel, ha nincs ötleted vacsira!
2005.01.28 18:47

, hogy Te milyen ügyes vagy! Amit kiejtünk a szánkon, már itt is pár percen belül.
2005.01.28 20:03
Karacsony elottig amig haza nem mentunk nagyon jo baba volt, egyedul eljatszogatott nagyon ritkan sirt, hetente 1-2 alkalommal. Otthon viszont kezrol kezre adogattak egymasnak a nagyszulok, rokonok, baratok, ismerosok. Amiota vissza jottunk ossze vagyunk nove. Szerintem fel lett szoktatva, mivel amint felveszem elhalgat es mar vigyorog is. Van valami tippetek, hogyan tudnam mihamarabb leszoktatni az orokos kezben levesrol? 2005.01.29 01:32
Gratula!
Ez egy szuper jó hír!
A kis műanyag pedálos motorok sem azért jók mert megtanulnak rajta először "kétlábballökni" magukat aztán pedálozni, hanem egyszerűen mert eljátszanak vele, minden tudományos alap nélkül..
Egyébként meg a gyerek úgyis üvölt, ha nem érzi jól magát benne..
2005.01.29 01:34
Üdv köztünk!
Mi már a kútvölgyis topikban taliztunk!
Szia itt is!
2005.01.29 10:18

Ügyik vagytok!!
Vegyünk egy 68 cm-es 6 kg-os forogni, gügyögni tudó, illetve egy 61 cm-es 7 kg-os nevetgélő, nyáladzó gyereket, és vegyük a kettő átlagát! Az eredmény:
És akkor a nemeket nem átlagoltam
HUrrá!!
2005.01.29 13:49
Látom matekból remekelsz!
Nem mész be helyettem követekező félévben operációkutatásból vizsgázni!
Na jó, visszaszívom, ez szenyaság volt!
2005.01.29 13:59
De ha gondolod levezethetek majd vizsga előtt még egy-két ilyen frappáns megoldást. 
Kár hogy nem tud még beszélni, mert akkor az ő tippjeit is beikszelhettem volna...
2005.01.29 14:54
Az a hátralévő pár alkalom meg már hipp-hopp eltelik. Bálint hogy viseli ezeket a foglalkozásokat? Nagyon sír?
Nekem itthon van egy Boironos tájékoztatóm, abban nem találtam, meg tudnád írni, hogy ezeknek melyik cég a gyártója? Köszi.
És hát ez a kicsi minden képen egyre szebb
2005.01.29 14:58
Tisztára, mintha a fiainkról írtál volna
Bazsi majdhogynem lelóg a pelenkázóról, tegnap mértem, már csak kb. 1 centi hiányzik a 70 centi hosszú betéten, hogy végigérje
Boti viszont nagyon nyugis
Nem tudom, mi ütött Bazsiba, fél 11-kor volt hajlandó elaludni, utána felkelt még 3/4 3-kor, 4-kor, majd 6-kor is
A 3/4 3-as szopiba mindketten belealudtunk, így ébredtem 4-kor, akkor még kapott egy kis cicit, majd betettem a kiságyba. Gyanakszom arra, hogy nem elég a tejem. Lehetséges ez már ilyenkor, nem? Arra gondoltam, hogy veszek egy doboz tápit és estére megpróbálok még abból pótolni, lehet, hogy jobban alszik tőle. Bár azt mondják a szoptatási tanácsadók, hogy attól nem fog jobban aludni a baba, hát nem tudom. Ma is tiszta hulla vagyok, tudom, hogy az anyatej neki a legfontosabb, de olyan frankó karikák vannak a szemem körül, ideges vagyok, ingerült Ákossal is....szóval, elgondolkoztam, hogy a szopi mellett adok neki tápit is, lehet, többet nyerne Bazsi egy kipihentebb, nyugodtabb anyukával.
Szerintem is túl van lihegve kissé. Ha a baba fel akar állni, úgy sem tudod megakadályozni
Barátnőm kislánya már 6 hónaposan állt, semmi baja nem lett tőle
Van olyan is, aki már 3 hónaposan forog
Annyira eltérően fejlődnek a babáink, milyen unalmas lenne, ha ugyanúgy csinálnának mindent
Mi most nem tudunk menni Bazsival úszásra, kicsit szegény az eklézsia, de amint lehet, vinni fogom, lehet, hogy tavasszal.
2005.01.29 15:02
Elhiszem, hogy boldog vagy, de ugye, ezentúl nem fogsz magadnak mindent bemesélni?
Könnyen beszélek második babával, annak idején én is mindenhova cipeltem Ákost, persze, mondjuk ő is 36. hétre született. Szóval, a lényeg, hogy rendben van minden veletek
2005.01.29 17:11
2005.01.29 17:27

2005.01.29 19:29
Szerintem ne kezd el hozzátápizni, lehet az is hogy más miatt ébred a manó. Nem próbálod meg a a borostyánláncot vagy a dentinoxot? Nem lehet hogy nálatok is a fogcsírák rendetelnkednek? Én sokaktól hallom, hogy újra gyakran kelnek a babák ilyen korban, nem biztos, hogy éhes Bazsi.. Mérleget használod megint? vagy csak "megérzés", hogy éhes? Akkor is először megpróbálnám fejéssel felturbózni a mennyiséget.. Persze könnyű nekem pofázni, nem én kelek éjjel, de hidd el, az elmúlt hónapban a vizsgák miatt éjszakáztam eleget a baba mellett, tudom milyen fáradtnak lenni! Azért ha úgy érzed jónak, persze adj neki tápit, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, Te mindent megtettél hogy minél tovább szopiztasd!
2005.01.29 20:26
na, ne már!! Nehogy emiatt legyen lelkiismeretfurdalásod!!
Egyáltalán nem voltál bunkó
Igazából én is csodálkozom, mert Ákos már ennyi idősen átaludta az éjszakát. Megnéztem a babanaplójában, és 3,5 hónaposan este fél 8-tól reggel 7-ig aludt. Nem csináltam semmi különöset, egyszerűen kialakította magának. Remélem, előbb-utóbb Balázs is így tesz majd, legalábbis remélem
Mindenesetre lehet, hogy megint fejni fogok
Megyek és nyomok egy kis virslit mustárral
2005.01.29 21:04

2005.01.29 21:45
Aztán sütöttem egy kis pizzát,fagyi van deszertként
Jo kis fogyokura.Pont azt mondtam a páromnak is hogy ami 5 honap alatt lement az ma este vissza is jött
Olyan volt mint egy kis giliszta. 

De addig is élvezem még egy kicsit ezt a helyzetet.2005.01.29 23:36
Pedig olyan jó lenne a két fiú mellé egy harmadik babus is. Néha elszomorodom, hogy soha többé nem élhetem át a babavárás és babázás minden gyönyörű pillanatát. Talán egy lottó ötös változtathatna a helyzeten.
Napközben pedig nagyon erőlködik nehogy elaludjon. Olyan karikásak a szemei, lehet hogy már őt is a fogai kínozzák.
ezentúl én is ezt fogom mondani mentségül, miközben néhány mogyorós perecet próbálok eltűntetni.
2005.01.30 07:55
Remélem nem nagyon bántott azért a husi
Jó pár hete nem tudom mi az, de nekem eszembe sem jutott, hogy a kevés tej miatt lenne. Elég sok babás van a baráti körben és szinte az összes gyerkőc megborult olyan 4 hónapos kora körül, nem hinném, hogy mindenkinek a teje apadna el. Én életkori sajátosságnak tudom be és úgy kezelem, hogy most erről szól és kész. Egyébként dög fáradt vagyok, dehát ez van. Bálint kb. 3 óránként kel mostanában, de szinte ki sem nyitja a szemét, eszik egy 10-15 percet, aztán újra szunya. Majd lesz ez másképp.
Azért is írtam, hogy mindenki azt hall meg belőle, amit akar. Ne is spirázzuk túl. 2005.01.30 08:08
Üdv az újaknak.

2005.01.30 09:39
2005.01.30 10:27
És látom mindketten ezerrel bámulják a fényképezőt
milyen hülye vagyok. Tényleg jó a táblázat. köszönjük.
Köszi 2005.01.30 12:01
2005.01.30 16:08

Örülj neki, hogy ilyen körültekintőek az orvosok Dáviddal kapcsolatban, mert csecsemőkorban még minden könnyebben gyógyítható és korrigálható. Na és nem beszélve arról, hogy Dávidnak egy kiegyensúlyozott mamára van szüksége, mert megérzik ám a picik, ha Te ideges vagy.

Pedig Oli nem is nyáladzott, csak az ökle volt folyton a szájában.
Jól megviccelnek minket, mert a metszőfogak szoktak először jönni, nem a kis drakula fogacskák.
Jajj a cicibimbóimnak
2005.01.30 16:32
Meg AFP eredmenyek stb. Ahany vizsgalat annyiszor gorcsben voltunk. Szerintem a terhesseg is szebb lett volna vizsgalatok nelkul. Csakhat akkor mi van ha talalnak valamit? Mindenesetre en megfogadtam, hogy a kovetkezo babanal kb. a 20 heten fogok csak elkezdeni dokihoz jarni.
2005.01.30 17:03
2005.01.30 17:42

Édes kiscsaj! 2005.01.30 17:47
2005.01.30 19:41
De fél éves nem lesz ,mert februárban nincs 30

2005.01.30 20:05

nem csak a kisfiad.
Ezek után már én is gyanakvóbban nézek majd Boti szájába, mert ő is eléggé nyűlas mostanában, és mindent a szájába töm, amit meg bír fogni.
nehogy a cickó bánja a nagy tejszívást
Annyira, hogy egyenként is bármelyik anyuka büszke lehetne rájuk, nemhogy a kettőre egyszerre
, akár csak Botondé
2005.01.30 20:35
2005.01.30 23:31
2005.01.31 00:31
Jaj, már előre tartok tőle.
Rossz lehet egyedül, én el sem tudom képzelni, hogy elmegy a párom... Azért kitartás, és ne aggódj a pöttyök miatt, ha nincs láz, akkor őrült nagy gond nem lehet, ha nem halványodnak pár napon belül kérdezd meg a dokit még egyszer... Szerintem.
Jó hogy jöttél, és gyere légyszi máskor is!
Dorkának nagy puszka, egyszer egy képet is fetehetnél róla sebtiben!
Ez is temperamentum függő szerintem
Félév!
Örülj, hogy nem február 29-én született, mint az ismerősöm, akkor csak négyévente lenne szülinapi buli!
/Bár az anyagilag előnyös, no meg a 4 évenkénti öregedés miatt is !/
Ismerősötök
Remélem hamar rendbejön a manójuk /és hogy nem ott kapta el
/. Viz ügyben megnyugtattál kicsit, mert tiszta lelkiismeretfurdim volt, hogy dec. eleje óta "edzem" Lilit, nem fürödhet egy igazán jót, mert mindig szekálom, mert tudtam, hogy menni akarunk úszni, és mégsem edzettem hozzá. Apus rögtön mondta is, hogy ha a negyedik alkalomig nem fogja megszokni akkor nem is megyünk többet..
10 óra: akkr rögtön megpróbáltam telcsizni, de foglalt volt egyfolytában. Aztán meg Lilit meg kellett szopiztatni, pelus csere stb., és mire újra próbáltam már nem voltak ott.. Azért szombaton reggel még megpróbálom elitézni, vagy ha másnem, akkor utána szombattól átkérjük magunkat.
Külöben a kulcsonéni tündéri rendes volt, a végén ő segített nekem.
Heléna gyönyörű baba
Kicsit Matrióska-arca van: kerek és mosolygós, még a két kis "hegyilevegős" piros foltot is felfedezni vélem kétoldalt!! És úgy látom továbbra sem éhezik!
JAJAJAJ!
A most következő hetem fullosan tele van a naptáram, de utána, ha ráérsz, meghívlak egy krémesre valami cukiban és jól megtámogatom a lelkivilágodat, ha neked is van hozzá kedved!
/és éppen találsz egy kis időt két doki között/ Addig meg fel a fejjel, és én továbbra sem értem, hogy ha ránézel Dávidra, akkor miért nem látod, hogy milyen remekül fejlődik!
Bizz magatokban, mert ugyanúgy ahogy a terhesség alatt, most is nagyon érzik a babák, ha feszült vagy aggódos vagy! Tejre is pontosan ez a válasz: tessék nyugisabbnak lenni, tej is több lesz, a stressz nem tesz jót neki!!
Gyönyörűek a babák!
Mindig csodállak Benneteket ikreseket!
ez neked is szól, pláne, hogy ilyen jó gyakran van időd írni!
Fogacskához gratula!
A kismamák+kisbabák egészségkönyve is irja, hogy néha a szemfogak nönek ki először, és pont a drakula-ábrázatot említi az is!
Az én Lilimnek nincs is foga, mégis tiszta seb megint a cickóm, oldalt teljesen összekarmolászott
Na ez legyen a legnagyobb bajom!
ÜDV itt köztünk, HARJÁ kútvölgyisek!
Szépek a manócskáid, a nagy is és a kicsi is!
Ma is olyan kis szófukar voltam, nem??
2005.01.31 07:33

2005.01.31 08:32
2005.01.31 08:46
Szerintetek melyik összetevőtől lehet? Méz, kókuszreszelék, zabpehely? Mindenesetre nem eszem többet belőle, pedig még van és fini. Ráadásul mintha tényleg kicsit több tejcsim lett volna tőle. Vagy lehet, hogy ez pszichikai alapon van? Közületek szedte valaki az Urtica Urens 5CH homeós bogyót? Azt fel kell íratni? A háziorvos is felírhatja?

2005.01.31 09:05
Noémi
Maccs
köszi a fájdalomcsillapítós tippeket. Kövirózsával tele van az előkertem, majd kaparok ki párat a hó alól, bár kopp-kopp a fülfájás elmúlt. Azért nem hiába a nagyöregek tudták hogy a forró só csodákat tesz. A torkom azóta is fájdogál, de ha csak ennyi bajom lesz, akkor jól megúsztam. És nem is vettem be semmi gyógyszert. Szedem a c vitamint, elevitet, cinket, forró tea, inhalálás, forró só, éjjel nappal sapka, sertészsír a mellkasra és remélem ez elég is lesz. Viszont szegény B is taknyosan, köhögősen ébredt reggelre (biztos ezért szopott 1,5 óránként éjszaka
).
Fogacskák. Háááát, én nagyon parázom előre, mert azért egy jó kis harapás a cicinek durva lehet. Pedig lassan nekünk is kibújik már tök fehér alul felül 4 metszőfoghely. Másikon megnéztem a szexi fotót, nagyon szuperek a srácok
nyaklánc nekünk is van, de mivel kölcsönbe, így nem akarom lerövidíteni és csak nappal van rajta, lehet hogy ez az éjszakai ébredezés oka. Emlékszem mennyire rosszul aludtak a fiaid eleinte (nappaliban apa mellkasán stb.) most meg nézzenek oda! Irigykedem
nagyon szép a kislányod.
a te gyerkőceid is. Bár ilyenben mindig rossz vagyok, de a szemük egyformán szépnek tűnik nekem.
boldog hófordulót.
apa nélkül
ilyenkor nem szoktál elutazni a szüleidhez a lurkóval? mert én biztos elmennék.
remélem Lili jól viseli az 5 hós oltást. nekünk rettentő csomós és lila még mindig, bár már 2 hete megkaptuk (de még a 4 hós is csomós).
bocs, hogy beleszólok, de azért érdemes lenne szoktatni a hideg vízhez, mert ha otthon pár percet nem bír, akkor nagyon félő, hogy egy órát végig fogja sírni. De kívánom, hogy ne így legyen, csak mi egy hónapja járunk már úszni és a tapasztalat azt mutatja, hogy tényleg kell a szoktatás.
nekünk is nagy sarokkádunk van, de úgy csináljuk, hogy pici hidegvíz bele, abban baba megforgat, átmos, lelocsol, kicsit tartogat, majd felengedni normál hőmérsékletűre és a fürcsi abbanmegy. 2005.01.31 09:17
bár én nem csináltam, de egyet értek Noémivel. Szerintem is a méz lehet. Hasonló mint a tehéntej, a babáknak nem ajánlják egyiket sem adni 1 éves kor előtt, így gondolom anyatejben is átmegy és ha valamelyik picúr érzékeny rá, akkor pocifájás lehet. 2005.01.31 09:43
. 
2005.01.31 09:53
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint