A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Reditke Kép
Gondolom mind variálható egymással, legalábbis én nem biztos, hogy észrevenném, hogy nem. Kép
Néha meglepek recepttel, ha nincs ötleted vacsira!
kyrandia

ReditkeKép
Ez szuper hír. Már látom, hogy ünnepi vacsival is akarsz Bálintnak kedveskedniKépKép

Hú BesztiKép, hogy Te milyen ügyes vagy! Amit kiejtünk a szánkon, már itt is pár percen belül.KépKép

Babakaják: Én ajándékba kaptam a Farkasházi Rékáék
Csemetéink csemegéi c. könyvet. Hát nem vettem volna meg magamnak az biztos. Sok olyan van benne, amit magamtól is tudok, a cizelláltabb receptek pedig koppintások. Viszont a fotók profik benne.

Inkább olyat kellene kiadni, hogy gyors kaják GYES-en lévő kismamiknak.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,
Kuldom en is gyorsan az adatainkatKép
39+0, Elisa, 3329 gr. 50cm, 2004.09.13

Nalunk sem volt gond a 3 hos oltassal, es tegnap megkaptuk az 5 host is (itt 4 hos nincsen) de ugy nez ki ezzel se lesz gond. Hoemelkedes nem volt az ejjel es a helye is alig latszik.Kép

Teljessen kivagyok Elisat egy percre se birom letenni, nyomban orditKép Karacsony elottig amig haza nem mentunk nagyon jo baba volt, egyedul eljatszogatott nagyon ritkan sirt, hetente 1-2 alkalommal. Otthon viszont kezrol kezre adogattak egymasnak a nagyszulok, rokonok, baratok, ismerosok. Amiota vissza jottunk ossze vagyunk nove. Szerintem fel lett szoktatva, mivel amint felveszem elhalgat es mar vigyorog is. Van valami tippetek, hogyan tudnam mihamarabb leszoktatni az orokos kezben levesrol?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Bocs, most jobban átnéztem, és még Nikk, Eszter és Krisztinke is kimaradt. Remélem más már nem.KépKép Viszont Moncsi kétszer is bent voltKép.

Kyrandia!

Tudnom kellene, de nem tudom: mikor született Liza?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Editke! Kép Gratula!Kép Ez egy szuper jó hír! Kép

Mozgás: Hát tudod ez szerintem megint csak egy kicsit túllihegett dolog. Hosszan is tudnám ecsetelni, de lehet hogy csak így röviden fogom: ha megbízom a gyerekben annyira, hogy tudja mikor kell ennie, és igény szerint szoptatom, akkor megbízhatom benne annyira, hogy ha fel akarja állandóan húzni magát ülésbe az a jó neki, és hagyom ülni az ölömeben. A holdkomp meg nem feltételen a járásra tanítás miatt jó, hanem egyszerűen klassz játék, vannak rajta golyók, gurul, stb.. ! Kép A kis műanyag pedálos motorok sem azért jók mert megtanulnak rajta először "kétlábballökni" magukat aztán pedálozni, hanem egyszerűen mert eljátszanak vele, minden tudományos alap nélkül.. Kép Egyébként meg a gyerek úgyis üvölt, ha nem érzi jól magát benne..
Múltkor meg csak poénből kipróbáltuk, és ő kezdett el pödörni benne, nem akarom még állandóan használni... Kép
Különben Lilike állandóan állni akar, és ha két kis kezénél megfogom akkor két-három lépést már megtesz magától, most lőjem le, hogy nem kéne, még nincs itt az ideje, ahelyett hogy támogatom és megdícsérem, hogy ügyes. Minden gyerek máshogy fejlődik, más gyorsasággal, a könyvek és a mozgásterápiások csak az átlagost tudják mondani, de mondjátok meg nekem őszintén létezik olyan hogy ÁTLAGOS - hisz az csak egy matametikai számítás eredménye!???

Bocs, mégis hosszú lett! Kép
Macs
maccs

Anita! Kép Üdv köztünk! Kép
Andrea! KépMi már a kútvölgyis topikban taliztunk! Kép Szia itt is! Kép

Megint annyian vagyunk majdnem, mint régen, pedig ha megnézitek Beszti táblázatát, akkor egy csomó kedves név vanakik már rég jelentkeztek..
Milyen kár, legalább egyszer egyszer hírt adhatnának magukról.. Kép

Macs
maccs

Beszti!Kép

Hát gyors vagyKép Köszi szépen, remek a táblázat.

Ma kicsit jobb volt az éjszakánt tudtam 5 órát egyben aludniKép

ReditkeKép
GRATULÁLOKKép Nagyon ügyes a kis fütyis, látod milyen gyorsan rendbe jött.Kép

Noémi
fantikbaba

Beszti,
2004.10.06.
Köszi! Kép
kyrandia

BesztiKép
Szuper a táblaKép

EditKép
Nagy gartula Bálintnak. Csak figyelj, a végén olyan laza lesz ez a gyerek, hogy az ovistornán csukott szemmel megy le spárgába, lazán ugrik tripla-dupla cukaharát, és pikk-pakk lemegy hídba, hogy megkösse a cipőfűzőjétKépKép Ügyik vagytok!!

MacsKép
ÁtlagosKép Vegyünk egy 68 cm-es 6 kg-os forogni, gügyögni tudó, illetve egy 61 cm-es 7 kg-os nevetgélő, nyáladzó gyereket, és vegyük a kettő átlagát! Az eredmény:
1 db 64,5 cm-es, 6,5 kg-os forogni csak egyik oldalra tudó, néha gügyögő, olykor-olykor nevetgélő, esetenként nyáladzó gyerekKép És akkor a nemeket nem átlagoltamKépKép
De a matematika MŰKÖDIKKép HUrrá!!

NoémiKép
Irigykedem. Én már nem is tudom mikor aludtam 5 órát egyben. Holnap Apa elutazik, és szalma leszek csütörtökig. Azt tervezem, hogy Botival együtt lefekszem este, és akkor talán többet fogok tudni szunyni (de amira hajtok, az a magamat kialvás)

Mentem vasalniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Enyém apaKép kedden utazik és pénteken jön, szintén szalma leszek.
Az 5 óra mint a fehét holló nálunk.

Noémi
fantikbaba

Csirkesz! Kép Látom matekból remekelsz! Kép Nem mész be helyettem követekező félévben operációkutatásból vizsgázni! Kép

Noémi! CSirkesz: Tegnap este 1/2 10kor letettem a babus aludni, és ma 1/2 8kor én keltettem mert szopiznunk kellett hogy úszás előtt még időben el is tudjunk indulni. Pukk meg irigységtől mindketten! Kép Na jó, visszaszívom, ez szenyaság volt! Kép

Túl vagyunk az úszáson.. Hátőőőő.. Az én Lilikém eléggé el volt keseredve az első merülés után, abba sem hagyta a sírást amíg ki nem mentünk.. Remélem a következő alkalommal már jobban fog menni a dolog. Rettenetes kapkodás és tumultus volt, ezt még én is nehezen türtem, tiszta idegroncs lettem, jövő héten apával öltözik Lili,(megkukkolja a jó apukákat és leadja az infót nekem..) hátha úgy könnyebben készülünk el Kép

Találkoztam Editkével is, de vele is csak futólag váltottunk egy-két szót. Bálint élőben is édes, legszívesebben jól megdögönyöztem volna...

Pusz:
Macs
maccs

MacsKép
Opkut-ból egyszer már vizsgáztam, köszi elég voltKép De ha gondolod levezethetek majd vizsga előtt még egy-két ilyen frappáns megoldást.
Alvásért irigy-irigyKépKép
Szóval volt egy kis pityergés... Majd csak belejön a nagylány. De akkor meg a végén lesz sírás, hogy miért mentek ki a medencéből...
A papák kevesebben vannak? Azért öltözik majd a csajócád a hapsikkal? Vagy Apa jobban bírja idegekkel a kapkodást?

Voltunk délelőtt Botival sétálni, és vettünk lottót. Bár amikor a szelvényeket töltögettem óriási hisztibe kezdett. Szerintem nem értett egyet a számaimmalKép Kár hogy nem tud még beszélni, mert akkor az ő tippjeit is beikszelhettem volna...Kép

Megyek, összedobok egy tökfőzit pörivel amig szuny a ded. éhes vagyok mint a fene. Hogy fogok én így lefogyni??????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

EditKép
De jó hallani, hogy ilyen jól haladtok a tornávalKép Az a hátralévő pár alkalom meg már hipp-hopp eltelik. Bálint hogy viseli ezeket a foglalkozásokat? Nagyon sír?

BesztiKép
Én is köszi a tablicskutKép

CatKép
Honnan hallottad, hogy a Phenylbutazon allergizál? Nekünk dokink ezt ajánlotta, be is szereztem. A 2 hós oltinál nem kellett, de a 3 hós hamarosan esedékes, arra tuti kell majd bevetni valami okosságot. Most viszont "bogarat ülettél a fülembe".
A páromat délelőtt leküldtem a homeos bogyókért (amit oltásra ajánlottál), de szegényemet enyhén szólva idiótának nézték. Neki azt mondták, hogy ilyen szer a világegyetemben sincs, de ha mégis, utánanéznekKép Nekem itthon van egy Boironos tájékoztatóm, abban nem találtam, meg tudnád írni, hogy ezeknek melyik cég a gyártója? Köszi.

NikkKép
Vicces Babód azzal a pelenka-turbánnal a fejénKép És hát ez a kicsi minden képen egyre szebbKép

MagiKép
Neked is már korábban írni akartam, csúcs szuperek ezek a képek ! Hogy sikerült így "elcsípni" ezeket a grimaszokat? Vagy előre megbeszéltétek Manóccsal a forgatókönyvet? Kép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép

CsirkeszKép Tisztára, mintha a fiainkról írtál volnaKép Bazsi majdhogynem lelóg a pelenkázóról, tegnap mértem, már csak kb. 1 centi hiányzik a 70 centi hosszú betéten, hogy végigérjeKép Boti viszont nagyon nyugisKép

Én is nagyon irigykedem arra, akinek a babókája jó nagyokat horpaszt éjjelKép Nem tudom, mi ütött Bazsiba, fél 11-kor volt hajlandó elaludni, utána felkelt még 3/4 3-kor, 4-kor, majd 6-kor isKép A 3/4 3-as szopiba mindketten belealudtunk, így ébredtem 4-kor, akkor még kapott egy kis cicit, majd betettem a kiságyba. Gyanakszom arra, hogy nem elég a tejem. Lehetséges ez már ilyenkor, nem? Arra gondoltam, hogy veszek egy doboz tápit és estére megpróbálok még abból pótolni, lehet, hogy jobban alszik tőle. Bár azt mondják a szoptatási tanácsadók, hogy attól nem fog jobban aludni a baba, hát nem tudom. Ma is tiszta hulla vagyok, tudom, hogy az anyatej neki a legfontosabb, de olyan frankó karikák vannak a szemem körül, ideges vagyok, ingerült Ákossal is....szóval, elgondolkoztam, hogy a szopi mellett adok neki tápit is, lehet, többet nyerne Bazsi egy kipihentebb, nyugodtabb anyukával.
Kicsit önzőnek is érzem magam, hogy a saját kényelmem érdekében adok neki más kaját, mint cici - bár nem tudom, mennyire fogja elfogadni -, de nem akarom őt sem ezzel nyaggatni, hogy állandóan cicizzen.
Ma délelőtt sem igen akart aludni, végre 2-kor elaludt, és remélem, még alszik legalább 2 órát, mert látszott a szemén, hogy fáradt. Én is aludtam mellette kicsit, most ébredtem fel.

MaccsKép
A babák mozgásával, táplálásával, altatásával egyébbel kapcsolatban nagyon megoszlik a vélemény, és ez nagyon jó abból a szempontból, hogy mindig meg tudjuk beszélni ezeket a dolgokatKép Szerintem is túl van lihegve kissé. Ha a baba fel akar állni, úgy sem tudod megakadályozniKép Barátnőm kislánya már 6 hónaposan állt, semmi baja nem lett tőleKép

Bazsi is átfordult 4 hónaposan, ugye, akinek eddig mondtam, meglepődött, hogy egy 4hónapos baba már tud forogniKép Van olyan is, aki már 3 hónaposan forogKép Annyira eltérően fejlődnek a babáink, milyen unalmas lenne, ha ugyanúgy csinálnának mindentKép

Szegény LiliKép Mi most nem tudunk menni Bazsival úszásra, kicsit szegény az eklézsia, de amint lehet, vinni fogom, lehet, hogy tavasszal.

Na, bocsi, hogy hosszú voltam, most rátok zúdítottam mindentKép

Beszti: jó a táblázatKép

Pussz
Lau
lau

Edit: ez nagyon jó hír!!Kép Elhiszem, hogy boldog vagy, de ugye, ezentúl nem fogsz magadnak mindent bemesélni?Kép Könnyen beszélek második babával, annak idején én is mindenhova cipeltem Ákost, persze, mondjuk ő is 36. hétre született. Szóval, a lényeg, hogy rendben van minden veletekKép

Lau
lau

sziasztok!

Jó rég jelentkeztem, és gondolom az sem túl megnyugtató, hogy rendszeres olvasó vagyok.
De Maccs szavaiból értek, úgyhogy bejelentkezem.
Nagyon helyesek a babáitok, én is csak dícsérni tudok mindenkit!
A vizsgázóknak nagy gratula!
És most magunkról egy kicsit: Dorkám 20-án volt 3 hónapos, oltás után kúp nem segített, sem a borogatás, úgyhogy végül hűtőfürdő lett belőle.
Szerencsére attól lement a láza, két nap múlva már el is felejtette ezt az egészet.
Tegnapelőtt kenguruban vittem sétálni, mert akkora a hó, hogy nem tudom rajta áttolni a babakocsit.
Ma is kenguruban volt, kifejezetten élvezte, remélem nem árt a gerincének.
Látom, itt többen is utánnanéztek, hogy mikor nem ártanak bizonyos mozgások. Bár a gyakorlatban betartani elég nehéz ezeket.
Jár valaki közületek az Uzsokiba babamasszázsra? (ezt persze elsősorban azoktól kérdezem, akik ott szültek.)Milyen? Én a 4. hós oltás után szeretném vinni Dorkát. (persze akkor már mindenhová szeretném vinni.) Idősebb babaák anyukái: ti mikor utaztatok először bkv-n a babóval?

Üdvözlök mindenkit, sokat okosodok belőletek, ráadásul a hangulatomnak is jót teszKép

Eszter
koczkapaczi

EszterKép
Lauval csütörtökön voltunk először babamasszázson az Uzsokiban. Egy tanfolyam 3 alkalomból áll, és ingyenes. Szilvia nagyon rendes és aranyos, a gyerkőcök meg nagoyn élvezték.
mivel az uh szobában tartja a masszázst, limitálva van a résztvevők száma. telefonon kell felhívni csombó Szilviát (kórházi védőnő), és vele megbeszélni egy időpontot. De vigyázz, ha nem ész el az első alkalomra, akkor azt a 3 alkalmat mind elbuktad, mert egymásra épülnek a foglalkozásokKép

Szerintem bátran hívd fel, Te is és a gyerkőc is élvezni fogjátokKép

Elkészült a tökfőzi, de ásványvízzel kellett megcsinálnom a habarást, mert elzárták a vizet. A Vízmű valami oknál fogva ma tevékenykedik, pedig nincs is csőtörés a környéken. Persze azért tájékoztatni is elfelejtettek minket az ideiglenes víthiányról. Még jó, hogy ma nem akartam mosniKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kedves Mindmegette topik!
Én gyümi levest csináltam, imádom, és megvan 20 perc alatt, meg bántott husi lesz. Tegnap meg igazi parasztvacsit nyomtunk: sült szali, héjában sült krumplival, paprikás szalizsírral és apa kapott sózott hagymát is Nagyon jó volt! Kép Kép

Lau! úgy szégyelem magam, itt bravurkodok az átaludt éjszakánkkal, miközben ezzel nektek lehet hogy lelkiismeretfurdalást okozok.. Kép Szerintem ne kezd el hozzátápizni, lehet az is hogy más miatt ébred a manó. Nem próbálod meg a a borostyánláncot vagy a dentinoxot? Nem lehet hogy nálatok is a fogcsírák rendetelnkednek? Én sokaktól hallom, hogy újra gyakran kelnek a babák ilyen korban, nem biztos, hogy éhes Bazsi.. Mérleget használod megint? vagy csak "megérzés", hogy éhes? Akkor is először megpróbálnám fejéssel felturbózni a mennyiséget.. Persze könnyű nekem pofázni, nem én kelek éjjel, de hidd el, az elmúlt hónapban a vizsgák miatt éjszakáztam eleget a baba mellett, tudom milyen fáradtnak lenni! Azért ha úgy érzed jónak, persze adj neki tápit, ne legyen lelkiismeretfurdalásod, Te mindent megtettél hogy minél tovább szopiztasd!
Bocsi még egyszer mert bunkó voltam Kép
Macs
maccs

SziasztokKép

MaccsKép na, ne már!! Nehogy emiatt legyen lelkiismeretfurdalásod!!Kép Egyáltalán nem voltál bunkóKép Igazából én is csodálkozom, mert Ákos már ennyi idősen átaludta az éjszakát. Megnéztem a babanaplójában, és 3,5 hónaposan este fél 8-tól reggel 7-ig aludt. Nem csináltam semmi különöset, egyszerűen kialakította magának. Remélem, előbb-utóbb Balázs is így tesz majd, legalábbis remélemKép Mindenesetre lehet, hogy megint fejni fogokKép

Hu, elég éhes lettem itt a kajaleírás utánKép Megyek és nyomok egy kis virslit mustárralKép

Lau
lau

Kedves továbbra is FarkaséhesekKép
Csináltam sütit is (ebbe kivételesen nem tettem ásványvizet). Leveles tésztába töltöttem egy kis túrós-meggyes-kókuszos-vaníliás-citromhéjas masszát. Olyan fini lett, hogy csak körzök a sütis tányér körül, mint nyári lepkék a fény körül.
Mióta rájöttem, hogy milyen könnyű a leveles tésztával bánni, egyfolytában azon jár az eszem, hogy mit csináljak legközelebb.
Pszichésen persze fogyózokKépKép

Csirkesz
(aki szintén arra vár, hogy a gyerkőce ismét átaludja az éjszakát)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kata
Örülök hogy nincs már pecsételgetés
és köszi Bandika nevében a bokokat Kép

Ma anyosoméknál voltunk egész késö délutánig,eléggé elfáradtam Kép Aztán sütöttem egy kis pizzát,fagyi van deszertként Kép Jo kis fogyokura.Pont azt mondtam a páromnak is hogy ami 5 honap alatt lement az ma este vissza is jött Kép
Képzeljétek tegnap manocska mászott kb 50-60 cmt olyan boldogok voltunk,mert pont videozott apa és felvettük Kép Olyan volt mint egy kis giliszta.
Szerencsémre Bandus is olyan jo alvo mint én,ált 11ig szoktunk aludni,még De gondolom mint minden jonak ennek is vége szakad egyszer.Föleg ha teso is lesz,majd hajnalban már kukorékolni fognak és jönnek hogy menjünk játszani KépKépKép De addig is élvezem még egy kicsit ezt a helyzetet.

Kép
Kép
nikk0830

Tegnap már írtam, de elszállt, úgyhogy megint nekikezdek.

Köszi mindenkinek a fényképezőgéppel kapcsolatos tippeket. Hát nekünk igazán a fontos az lenne, hogy minél közelebbi, éles képeket tudjon csinálni lakáskörülmények között is. Ezeket a szakkifejezéseket amiket írtatok nemigen értem, de majd kicsit tanulmányozom a gépeket, hátha okosabb leszek.

Kistesó kérdés: sajnos úgy néz ki nekünk már nem lesz mégegy kistesó, a férjem nemigazán szeretne.Kép Pedig olyan jó lenne a két fiú mellé egy harmadik babus is. Néha elszomorodom, hogy soha többé nem élhetem át a babavárás és babázás minden gyönyörű pillanatát. Talán egy lottó ötös változtathatna a helyzeten. Kép

Az én eddig jól alvó gyermekem is elromlott, felkel éjszaka újra. Kép Napközben pedig nagyon erőlködik nehogy elaludjon. Olyan karikásak a szemei, lehet hogy már őt is a fogai kínozzák.

Ez a leveles tészta őrület annyira fellelkesített, hogy vettem én is egyet, csak nem tudom hogyan kell vele bánni. Leírná valaki nekem mit is kell csinálni vele?

Csirkesz,
ez a pszichésen fogyózás jó ötlet, Kép ezentúl én is ezt fogom mondani mentségül, miközben néhány mogyorós perecet próbálok eltűntetni.

Beszti,
szupi a táblázat! Kép

Nikk,
gratula Bandikának a gilisztázáshoz! Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok Kép
Először is nagyon szépen köszönöm, hogy ennyire együtt örültetek az izom kilazulós örömömnek. Nagyon jól esett Kép

MaccsKépRemélem nem nagyon bántott azért a husi Kép Kép
Úszás: hát nem is csodálom, hogy sírt Lilike. Most Bálint is végig sírta és a csoportunkban szinte minden baba. Bár az oktató tagadja, mert állítólag automata állítja be a vízhőmérsékletet, de mi szülők meg vagyunk győződve, hogy 1-2 fokkal hidegebb volt, mint szokott lenni. Nem véletlen így, ha sírtak. Én is fáztam. Kép
10 órás sikerült? Nagyon jó lenne.
Egyébként Lili is nagyon cukor, csak egy picit már be volt fáradva az látszott rajta Kép

Éjszaka átalvás Kép Jó pár hete nem tudom mi az, de nekem eszembe sem jutott, hogy a kevés tej miatt lenne. Elég sok babás van a baráti körben és szinte az összes gyerkőc megborult olyan 4 hónapos kora körül, nem hinném, hogy mindenkinek a teje apadna el. Én életkori sajátosságnak tudom be és úgy kezelem, hogy most erről szól és kész. Egyébként dög fáradt vagyok, dehát ez van. Bálint kb. 3 óránként kel mostanában, de szinte ki sem nyitja a szemét, eszik egy 10-15 percet, aztán újra szunya. Majd lesz ez másképp.

Mozgások Kép Azért is írtam, hogy mindenki azt hall meg belőle, amit akar. Ne is spirázzuk túl.

Képzeljétek úgy fáj a fejbőröm és a fülem. Biztos megfázott. Két sapkában aludtam és forró sóval a fülemen, de nem jobb. Mit is lehet szedni fájdalomcsillapítónak szopi mellett? Paracetamolost igen vagy nem?

Leveles tészta: simán felolvasztod, lisztes lapon kinyújtod, amilyen vastagra szánod (virslis tekervénynek én elég vékonyra szoktam) aztán vagdosod, tekered stb. Ne bonyolítsd, a legegyszerűbb.
na pussz edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Beszti!
Hogy te milyen ügyi vagy. Pont azon gondolkoztam, hogy meg kéne úgy csinálni, hogy tudjuk kinek a babája per.pill mekkora. De se időm se energiám. Ezért szívesen átpassz neked a lehetőséget és megköszönném ha ezentúl te kezelnéd a táblát.Kép

Cat! Én betettem simán a nyelvük alá a homeós golyókat és szépen el is szopogatták.Kép

Nem semmi mennyiséget írtatok.Kép Üdv az újaknak.Kép

Kép
linato

Sziasztok!

Nektek nincs úgy, hogy estére kevesebb a tejcsi? Dávid sokáig napi 1 liter körül evett, mostanában már nem eszik 200-akat, csak 150-eket, viszont este enne többet, akkor meg már nincs annyi. Ötlet valakinek?

Edit, örülök a jó hírnek. Mi járunk továbbra is dévényezni, és továbbra is látványos a javulás nyaki hypotonia-ügyben.

Viszont folyamatos gyomorgörcsöm van. Ez az állandó vizsgálatokra járkálás. Hiába tudom, hogy minden rendben van, látom, érzem, minden lelete negatív, akkor is. Ha az embert egy orvos elküldi egy másik orvoshoz, vizsgálatra, csak aggódik, hogy minden oké legyen. És nekünk szinte folyamatosan ez van. Csütörtökön kardiológia, a következő héten szerdán koponya-uh. Nem szokott ilyen gyomorgörcsöm lenni. Máskor is kicsit ideges vagyok a vizsgálatok előtt, de aztán elmúlik, tudok lazítani, de most nem megy. Egyszerűen állandósult a gyomorgörcs. Bocs, hogy megint aggódom.

Linato, jó, hogy újra jelentkeztél! Szépek a bébik! Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Linato Kép
Szépek a babák Kép És látom mindketten ezerrel bámulják a fényképezőt Kép

Tényleg Beszti Kép milyen hülye vagyok. Tényleg jó a táblázat. köszönjük.

Liv Kép
Nagyon sajnálom a gyomorgörcsödet és valahol abszolút meg is értem és épp ezért van egy rossz érzés bennem, amikor azt írom most nagy mellénnyel, hogy próbálj megnyugodni, hiszen bár nálunk úgy tűnik rövidebb ideig tartott a bizonytalanság és nem is kellett annyi helyre járnunk, de mégis át tudom érezni, mennyi rossz aggódni a baba egészsége miatt. Azért mégis azt mondom, hogy próbálj ne aggódni, olyan szép fiú és az utolsó képen amit felraktál olyan gyönyörűen tartja a fejét és látod minden egyéb vizsgálat is negatív. Inkább próbáld úgy nézni, hogy milyen jó, hogy mindent háromszor megnéznek (bár tudom jobb lenne inkább sétálni menni vagy otthon gügyörögni, mint az orvosi várókban) és ha ne adj isten találnak valamit időben, akkor azon lehet segíteni. Különben is a korababákat agyonvizsgálják, nem egy nagyon kora babás ismerősöm van (értsd 30. hét körül). Szóval sajnálom, hogy ilyen idegörlő, de próbálj újra pozitív lenni és egy picit relax! Az sem jó, ha apának jól kibeszéled magad?

Tejci esti mennyiség ügyben nincs ötlet, én nem mérem B-t.

Fájdalomcsillapító hozzászólást nagyon várok Kép Köszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke,
fájdalomcsillapítónak nekem a nőgyógyászom és a védőnő is azt mondta, hogy Algopyrint lehet bevenni. Persze azt is csak módjával. A nagy gyógyszerkönyvben nincs benne hogy ellenjavalt lenne szoptatás alatt, de az anyatejbe átjut valamennyi. Paracetamolra azt írja, hogy szoptatás alatt alkalmazása megfontolandó. Az adagolást lehetőleg alacsony szinten kell tartani, ill. egyszeri dózisra kell korlátozni.
Én eddig ha már nagyon fájt a fejem Algopyrint vettem be és semmi baj nem történt tőle. Ja és még a kórházban szülés után is az Algopyrint adták fájd. csillapítónak. Remélem tudtam segíteni! Jobbulást!

Liv,
próbálj meg ne aggódni, persze tudom, hogy ezt így könnyű mondani, de az a tejcsinek is árt. Eddig sem volt Dáviddal semmi gond és ezután sem lesz, ezt Te érzed a legjobban. A beszélgetés sokat tud segíteni, vagy egyszerűen írd ki magadból amit érzel.

Linato,
szépek a babák !

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Kép

Nyáladzós képKép
Mostanában minden más jobban érdekli a szopinál, vigyorog, dumál, én meg dughatom állandóan a cicit a szájába.Kép

LivKép
Dávid eddig is gyönyörűen fejlődött, és ezután is így lesz, csak rá kell nézni.

ReditkeKép
Algopyrin, ahogy Dino írta.

Noémi
fantikbaba

LinatoKép
Édesek a gyerkőcök, és milyen fotogének!Kép

NoémiKép
A borostyánnyaklánc nem zavarja Helénát ? Ezzel is alszik ? Nem félsz a fulladásveszélytől ?

LivKép
Kicsit próbálj kiengedni. Már a nehezén túl vagytok Dáviddal, és majd kicsattan a kisfiú az egészségtől!KépKép Örülj neki, hogy ilyen körültekintőek az orvosok Dáviddal kapcsolatban, mert csecsemőkorban még minden könnyebben gyógyítható és korrigálható. Na és nem beszélve arról, hogy Dávidnak egy kiegyensúlyozott mamára van szüksége, mert megérzik ám a picik, ha Te ideges vagy.

LányokKép
Képzeljétek Olinak kijött a szemfoga. Ma vettük észre. Samunak is gyorsan megnéztem, neki meg ki van már fehéredve és duzzadt, de még a csontocska nem bújt elő.KépKép Pedig Oli nem is nyáladzott, csak az ökle volt folyton a szájában.Kép Jól megviccelnek minket, mert a metszőfogak szoktak először jönni, nem a kis drakula fogacskák.Kép Jajj a cicibimbóimnakKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Liv, szerintem mindenki aggodna ha naponta vizsgalatokra jarna. Emlekeztek, hogy a terhesseg alatt mennyit izgultunk, hogy jajj most csak 2,2 cm es nem 2,5 a baba hossza Kép Meg AFP eredmenyek stb. Ahany vizsgalat annyiszor gorcsben voltunk. Szerintem a terhesseg is szebb lett volna vizsgalatok nelkul. Csakhat akkor mi van ha talalnak valamit? Mindenesetre en megfogadtam, hogy a kovetkezo babanal kb. a 20 heten fogok csak elkezdeni dokihoz jarni. Kép Kép
Liv nincs a kornyezetedben DAviddal egykoru baba? Rakd melle es akkor latni fogod hogy mar utolerte a tarsait. Remelem mar nem kell sokaig hurcolasznod mindenfele vizsgalatokra es akkor konyebb lesz. Nekem is ha dokihoz mentunk felborul az egesz napom es olyankor a baba is ossze van zavarodva. Nem alszik ugy, aztan nem eszik....Szoval le a kalappal hogy meg birjatok. (en biztos nem birnam)

Cat! Fogak?!!!!Es gyakraban felkelt elotte ejszaka? Azert kerdezem mert mostanaban eleg gyanus a fiam, ejszaka a cicin log es azzal nyugtatom magam, hogy biztos a foga lesz....

Reditke! Szerintem is 4 honapos kor fele van valami tej valtozas, nem mondom hogy csokkenes, mert nem merem a babat. (kimaszik a merlegbol)

csengo
Vendég

sziasztok!
Be lehet kapcsolódni Hozzátok? A Kútvölgyis topikba már írtam (de nem sokat), inkább olvasni szoktam a fórumot.
Kislányom, Luca 2004. október 26-án született a Kútvölgyi Kórházban. Most volt 3 hónapos.
Megpróbálok én is felrakni képet a profilomba, remélem sikerül :-)
Leveles tésztából én is sütök minden héten valamit. Nagyon finom vegyes zöldség, sajt, tejföl, só, bors keverékkel megtölteni és egyben kisütni.
Gabóca
gaboca2

CsengoKép
Olivér az esti fürcsi és evés után bealszik, és hajnal 1/2 5-kor kér csak enni. Mostanában többször felkelt 1 óra után, de cumival meg tudtam nyugtatni, és visszaaltatni. Ilyenkor nem éhes volt, hanem a kis popsiját tolta az égnek, én azt hittem, hogy a hasa fáj, mert korainak tartottam még 3,5 hónaposan a fogzást. De ezek szerint a foga volt. Samu viszont továbbra is este 10-től alszik, reggel 7-8 óráig.KépKép

GabócaKép
Üdv a topicban, és gratula kis Lucához.Kép Édes kiscsaj!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ismét nagyon szépek a babák!

Cat!
Drakula fogacskákKép
Norbinak is jön a foga, lehet, hogy nem is ott fog kijönni ahol várom?Kép

Lív!
Remélem hamarosan túl lesztek ezeken a vizsgálatokon és nem gyötörnek Titeket tovább! Próbálj egy picikét nyugodtabb lenni! Annyira szép, fejlett baba Dávid, hogy biztos nem lesz vele semmi baj!!!

Gabóca!
Én is a Kútvölgyiben szültem, október 1-jén! Kinél szültél? Nem akarlak elcsábítani, de ha van kedved a friss kismamák topikba is írogathatsz, ott is 2-3-4 hós babók vannak!
Megnéztem a profilodba a kislányodat, nagyon szép baba!!!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok Kép

Már régen raktam fel képeket, íme most kettővel "bombázlak" Benneteket:

Hanna itt saját magát fényképezte:
Kép

Marci:
Kép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Dino
tésztát lehet olyat is kapni ami ki van már nyujtva,azt csak használni kell.De ha tömböt veszel ált 3 mm re nyujtsd ki és tölthetsz bele bármit.turos batyut lekváros levelet mákos dios sütit bármilyen sos tölteléket vagy akár rétest is süthetsz belöle.

Noémi Linato Kata
Szépek a gyerköcök Kép

Cat
Gratula a foghoz,épp ma gondolkoztam azon vajon hol fog kijönni elöször a fogacska Kép

Gaboca
Üdv nálunk Kép

Ma 5 hónapos Bandika Kép De fél éves nem lesz ,mert februárban nincs 30 Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

KataKép
Nagyon jók a képeid, és a csajócád is fotogénKépKép nem csak a kisfiad.

CatKép
Nahát, máris bújnak elő a fogacskák? Nagy gratula hozzáKép Ezek után már én is gyanakvóbban nézek majd Boti szájába, mert ő is eléggé nyűlas mostanában, és mindent a szájába töm, amit meg bír fogni.
Vigyázz a kis vámpírralKép nehogy a cickó bánja a nagy tejszívástKép

GyöreszKép
hol jön Norbika foga?

GabócaKép
Üdv nálunk, és gratula Lucához. Nagyon helyes a kép róla a profilodban. Hogyhogy két várost írtál a profilba? Kettős a kötödés?

LinatoKép
Nagyon szépek az ikrekKép Annyira, hogy egyenként is bármelyik anyuka büszke lehetne rájuk, nemhogy a kettőre egyszerreKép

NoémiKép
Látom Heléna tokája sem akara lefogyniKép, akár csak BotondéKépKép

Képzeljétek, Botondon újra előjöttek a tejkiütések (legalább is a dokinéni ezt mondta csütörtökön az oltáskor). nekem azonban nagyon gyanúsak ezek a kis piros pöttyök. Csüt-ön még tényleg csak a kis arcán voltak, mostanra azonban a pocakján is vannak (dokinéni szerint azt a pelenka dörzsölte ki és púderral kell kezelni), de engem valahogy nem nyugtat meg a dolog.
Tényleg olyanok, mint anno (fura, hogy már ez is a múlt), pici piros pöttyöcskék, és pár nap alatt elmúlnak, de most jóval sűrűbben helyezkednek el, és nagyobb felületen vannak. Nem viszket neki, és szemmel láthatóan nem zavarja, csak valahogy nekem nem tetszik.
tudtok ti erről valamit? Mármint arról, hogy ez tényleg előjöhet újra? Lehet ez attól, hogy mensiztem, és a hormonom miatt megváltozott tejtől lett újra kiütéses? Vagy én eszek olyasmit, ami kiütésként jelentkezik nála????

Apája tegnap jó későn jött haza a síelésből, ma meg már el is ment a germánokhoz, és irtóra egyedül érzem magam. Ezt még csak tetézi, hpgy Botond eszméletlenül nyűgös, ma már kétszer olyan hihetetlen heves hisztirohamot levágott, hogy csak a cicimen nyugodott meg (aztán a karjaimban aludt másfél órát). De a hiszti miatt folyt az orra és egy picit véres volt a váladék, amit kiporszívóztam neki. Ez meg persze nem javított az egyébként is silány hangulatomon. remélem nem most lesz beteg ez a gyerek, amikor se apa, se senki nincs mellettemKép
Már most fáradt vagyok, és előttem van 4 nap apa nékül.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

JudyKép
Jut eszembe: hogy sikerült a hét Sopronban? Milyen volt a bál és a keresztelő?
Remélem mindkettő nagyon szép és jó volt.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Csirkesz!
2 hete amikor voltunk dokinéninél rákérdeztem, hogy nem jön-e a picur foga, mert nyűgös és nagyon eszi a kezét, a dokinéni megnézte és azt mondta, hogy alul, felül be van dagadva Norbi ínye, tehát jön a fogacska. Én alul a metszőfogaknál látom, hogy ki van fehéredve az íny és napról napra fehérebb. Sokszor amikor nagyon sír csak úgy nyugszik meg, ha maszírozom neki az inyét!
Kiütések: Norbinak az első tejkiütés megjelenése óta, amik nagyon csúnyák voltak és nagyon sok volt az arcán, újra és újra előjön mindenféle kiütés az arcán, fejbőrén, testén. Nekünk a tejkiütés is csak úgy múlt el, hogy írt fel a doki krémet rá, amit azóta is használunk, ha ki jön valahol egy pötty. 2-3 naponta mindig kijön rajta valami. A dokinéni szerint Ő egy ilyen allergiás baba. Valószínűleg azoktól az ételektől jön ki, amit én eszek. Eddig azt vettem észre, hogy a mogyorókrém Őt is kicsapja, de szerintem nagyon is elképzelhető az amit írtál a hormonokról!!!
Véres orrváladék: de jó hogy írtad, már én is akartam kérdezni, hogy ez másnál is előfordul? Norbinak amikor kiszívok egy kis fikuszt az orrából, akkor előfordul, hogy egy picit véres, de szerintem ez attól lehet, hogy száraz a levegő és kiszárad az orrnyálkahártya és ahogy beszárad a fikusz az megsérti! Szerintetek jól gondolom?

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Eszter Kép

Kérdezted, mikor utaztunk elősször bkv-n. Mi korán kezdtük a csavargást, 2 hetesen, mert nagyon szép idő volt, úgyhogy 3 hetes kora óta már hosszabb utakra megyünk (hév, villamos). Néha egész napos a program, csak azt kell kiszámolnom, hogy amikor megéhezik, nyugis helyen legyünk a szopi miatt.
A metrótól picit féltem a mozgólépcső miatt, de az nagyon könnyű, viszont a régi buszokkal volt néha gondunk. Nem akarok pesszimistának tűnni, de túl sok segítségre ne számíts Kép

Lau Kép
Én a mostani ÁFA-nál kényszerültem arra, hogy egy kis tápszerrel időt és türelmet nyerjek. A picivel sajnos nem tudtam úgy foglalkozni, ahogy szerette volna, persze ahogy belekezdtem valamibe, rögtön tátogott és ette a kis öklét, szóval rossz érzés volt, de 1-1 nap nem a világ. Szerintem. Másnap viszont zsiványkodtunk: egész nap a nagyágyon heverésztünk és játszottunk.
kyrandia

Sziasztok! Kép
Jó sokat írtatok, győztem visszaolvasni.
Ma voltunk Lilivel Visegrádon szánkózni, tök jó buli volt, de a végén már taknya-nyála egybefolyt szegénykének, remélem nem lesz beteg! Különben nagyon élvezte a kiccsaj! Kép
Holnap megyünk megint duplaoltásra Kép Jaj, már előre tartok tőle. Kép

Csirkesz, bocs, múltkor az kérdezted a papás öltözködést, én meg elfeljtettem reagálni rá: a párom mondta, hogy a férfi öltözöben csak 2 gyerek volt, és ott is vannak pelenkázók meg járóka, tehát így elkerülhető a tumultus.. Kép Rossz lehet egyedül, én el sem tudom képzelni, hogy elmegy a párom... Azért kitartás, és ne aggódj a pöttyök miatt, ha nincs láz, akkor őrült nagy gond nem lehet, ha nem halványodnak pár napon belül kérdezd meg a dokit még egyszer... Szerintem. Kép

Eszti! Kép Jó hogy jöttél, és gyere légyszi máskor is! Kép Dorkának nagy puszka, egyszer egy képet is fetehetnél róla sebtiben! Kép

Nikk! Nálunk is volt olyan időszak amikor 10-11 között kelt, de most már este hamarabb alszik el, viszont 8kor legkésőbb kel! KépEz is temperamentum függő szerintem Kép Félév! Kép Kép Örülj, hogy nem február 29-én született, mint az ismerősöm, akkor csak négyévente lenne szülinapi buli! Kép /Bár az anyagilag előnyös, no meg a 4 évenkénti öregedés miatt is !/

Edit! Kép Ismerősötök Kép Remélem hamar rendbejön a manójuk /és hogy nem ott kapta el Kép /. Viz ügyben megnyugtattál kicsit, mert tiszta lelkiismeretfurdim volt, hogy dec. eleje óta "edzem" Lilit, nem fürödhet egy igazán jót, mert mindig szekálom, mert tudtam, hogy menni akarunk úszni, és mégsem edzettem hozzá. Apus rögtön mondta is, hogy ha a negyedik alkalomig nem fogja megszokni akkor nem is megyünk többet.. Kép 10 óra: akkr rögtön megpróbáltam telcsizni, de foglalt volt egyfolytában. Aztán meg Lilit meg kellett szopiztatni, pelus csere stb., és mire újra próbáltam már nem voltak ott.. Azért szombaton reggel még megpróbálom elitézni, vagy ha másnem, akkor utána szombattól átkérjük magunkat.
Lili azért volt lekonyulva és kifáradva, mert a vízben megkezdett sírása az egész öltözködés alatt tartott, ami így még hosszabbra is sikerült, mert nem tudtam egyszerre vigasztalni és kettőnket öltöztetni, így az üvöltéstől nagyon kifáradt! Kép Külöben a kulcsonéni tündéri rendes volt, a végén ő segített nekem.
Fülfájás: bocs, hogy csak ilyen későn tudok reagálni, de most értem ide: mi a panadolt kaptuk a kórházban fáj.csill.-ra. Ha hiszel a természetes gyógymódokban, próbál meg kövirőzsát szerezni (kis sziklakertekben ilyenkor megtalálható, max. ki kell kaparni kicsit a hó alól, vagy Obiban és virágosoknál esetleg cserépben is kapható) annak 1 levelét levágod, és a levét belecsepegteted a füledbe. Nekem kiskoromban rengetegszer szúrták fel a fülem, tudom milyen rossz ha fáj. Arra vigyázni kell, hogy naponta 5 alkalomnál ne többször, és tartósan (5 napnál hosszabbban) ne használd, mert túladagolva negatív hatásai is lehetnek. Ennyi idő után ha nem múlik, úgyis muszáj orvoshoz fordulni.

Noémi! Kép Heléna gyönyörű baba KépKicsit Matrióska-arca van: kerek és mosolygós, még a két kis "hegyilevegős" piros foltot is felfedezni vélem kétoldalt!! És úgy látom továbbra sem éhezik! Kép

Liv! Aggódás és gyomorgörcs Kép JAJAJAJ! Kép A most következő hetem fullosan tele van a naptáram, de utána, ha ráérsz, meghívlak egy krémesre valami cukiban és jól megtámogatom a lelkivilágodat, ha neked is van hozzá kedved! Kép/és éppen találsz egy kis időt két doki között/ Addig meg fel a fejjel, és én továbbra sem értem, hogy ha ránézel Dávidra, akkor miért nem látod, hogy milyen remekül fejlődik! Kép Bizz magatokban, mert ugyanúgy ahogy a terhesség alatt, most is nagyon érzik a babák, ha feszült vagy aggódos vagy! Tejre is pontosan ez a válasz: tessék nyugisabbnak lenni, tej is több lesz, a stressz nem tesz jót neki!!

Linato! Kép Gyönyörűek a babák! Kép Mindig csodállak Benneteket ikreseket! Kép

Cat! Kép ez neked is szól, pláne, hogy ilyen jó gyakran van időd írni! Kép Fogacskához gratula! Kép A kismamák+kisbabák egészségkönyve is irja, hogy néha a szemfogak nönek ki először, és pont a drakula-ábrázatot említi az is! KépAz én Lilimnek nincs is foga, mégis tiszta seb megint a cickóm, oldalt teljesen összekarmolászott Kép Na ez legyen a legnagyobb bajom! Kép
Lánc neünk is van, kicsit hosszú volt, ezért néhány szemet leszedtünk, de úgy veszm észre így biztonságos is és nem is zavarja a babát /sőt kifejezetten segít!/, fürdetés kivételével éjjel-nappal rajta van.

Gabóca! Kép ÜDV itt köztünk, HARJÁ kútvölgyisek! Kép

Kata!Kép Szépek a manócskáid, a nagy is és a kicsi is! Kép

Mára ennyit! Kép Ma is olyan kis szófukar voltam, nem?? Kép
Pusz mindenkinek:
Macs
maccs

bocs, a helyesírást már nem volt erőm átnézni
maccs

Elfelejtettem elújságolni, hogy - babaúszásra készülve - háromszor fürdött velem a Picilány, igaz a 30 fokos víz nem tetszik neki, úgyhogy rendes hőmérsékletűben egyenlőre. A hűvösebbe amikor beletettem, olyan kis rémült volt az arca, hogy nem volt szívem tovább gyötörni. Szóval picit lóbáltam a vízben, aztán lelocsoltam az arcát, visszatartotta a levegőt, utána nézett értetlenkedve, hogy ˝na, ennek megint mi jutott eszébe?˝, de nem sírt egyáltalán. Ha elmúlik ez a fránya hörghurut, megyünk azonnal, talán a következő olimpiára már érdemes beneveznie. Kép
kyrandia

Sziasztok lanyok!

Jo regen voltam. talan csutortokon.
Nagyjabol vissza olvastam.

Beszti!

Nalunk 56 cm volt a baba. Kép
Most meg mar nagyon nagy.

Nos jovo het szombaton mi is megyunk uszni. Kép
Mi mar regen egyutt furdunk a nagy kadba.
Nagyon szereti.
Hideg vizbe nem szoktam rakni, marmint 30 fokosba.
EGyszer ketszer kicsi kadban, mert a nagykad nagyon nagy es luxus lenne huvos vizzel tele engedni. De nem erdekelte a hideg viz.
Szoval Szombat delelott mi is probalkozunk majd. Kép

alvas: Nalunk meg mindig este 8-9-tol reggel 7-8-ig alszik. Eves 15-20 perc es aztan 10-11-ig visszaalszik. Majd delutan 1-2 korul alszik meg egy masfel orat. Kép Kép Kép

En tegnap lekvaros tekercset sutottem. Kép

Szopi!

Nalunk olyan lassan es nyamnyogosan, nehezen eszik a baba, foleg napkozben, hogy elegem lett egy honapja.
Igy csak reggel delben es este szopizott. Kozben meg a lefejt tejet kapta.
Mostanra besokaltam a sok fejesbe es elegem lett.
Tudom csunya dolog ezt mondani, de mar a melleim sem birjak. Kép
Igy eldontottem, hogy akkor a ket napkozbeni eves delelott es delutan tapszer lesz.
Igy mar ket hete tapos. Tejem megmaradt, annak ellenere hogy haromszor eszik, csak igy a harom eveste van vagy 300 gramm tejem a 200 helyett. Igy a maradekot lefejem es elteszem.
Most a ket evesre tejbedarat vagy pepet gondoltam, mert a reszelt almat, vagy gyumolcsot nem szereti. Nem is akarja megenni.
Viszont a tejbedarat tegnap egy kanallal egesz jol megette.
Persze mikor a szajaba teszem, nem tudja, hogy mit kell vele csinalni, hogy le kell nyelni, igy tartogatja a szajba, mit ossze nem gyulik a nyala is es lenyelte.
Semmi baja nem lett tole.
Szova ma jon a vedono es kikerem a velemenyet.
Ja es nincs lelkiismeret furdalasom. Kép
Inkabb buszke vagyok, hogy 4 honapig ment teljesen a dolgo, meg ugy is, hogy egy eves 30-60 perc volt. Kép

Jaj azt majdnem elfelejtettem, hogy nagyon szepek a babok.
Noemi gyonyoru a babo szaja. Kis cseresznye. Kép
Linato meg mindig irigykedek az ikrek miatt. Kép
Kata nem semmi a kicsi ficko es nagy lanyod. Kép

MAgi
Vendég

Beszti!
Szia! Mi is lemaradtunk a táblázatról, igaz, mi csak múlt héten jelentkeztünk be. Szóval Eszter 3400 grammal 55 centivel született 2004. november 03-án (41+0).

Lányok!
Múlt héten kérdeztelek titeket az Anzac sütiről. Aztán írtam Efgabinak privátba. Szóval megcsináltan a sütit, ami nagyon finom lett. Viszont Eszternek irdatlan hasfájása lett tőle. És bizti a sütitől volt, mert semmi más újat nem ettem (amit addig ne ettem volna). És még sosem volt hasfájós napja. Most viszont nagyon szörnyű volt szegénykémnek.Kép Szerintetek melyik összetevőtől lehet? Méz, kókuszreszelék, zabpehely? Mindenesetre nem eszem többet belőle, pedig még van és fini. Ráadásul mintha tényleg kicsit több tejcsim lett volna tőle. Vagy lehet, hogy ez pszichikai alapon van? Közületek szedte valaki az Urtica Urens 5CH homeós bogyót? Azt fel kell íratni? A háziorvos is felírhatja?

Na, feltettem az összes elmés kérdésemet.Kép

Nagyon szépek az újabb fotók!KépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép
Szeritem mézet ne rakjál bele, azt hiszem Maccs Lilije is megszedvedte a mézet.Rakjál helyette pld baracklekvárt.Urticat néha szedem, recept nélküli, kb 300-400 pénzbe kerül.
Na ma gyors voltamKép

Noémi
fantikbaba

Dino Kép Noémi Kép Maccs Kép köszi a fájdalomcsillapítós tippeket. Kövirózsával tele van az előkertem, majd kaparok ki párat a hó alól, bár kopp-kopp a fülfájás elmúlt. Azért nem hiába a nagyöregek tudták hogy a forró só csodákat tesz. A torkom azóta is fájdogál, de ha csak ennyi bajom lesz, akkor jól megúsztam. És nem is vettem be semmi gyógyszert. Szedem a c vitamint, elevitet, cinket, forró tea, inhalálás, forró só, éjjel nappal sapka, sertészsír a mellkasra és remélem ez elég is lesz. Viszont szegény B is taknyosan, köhögősen ébredt reggelre (biztos ezért szopott 1,5 óránként éjszaka Kép ).
Nála is bevetjük a gyógyítást, remélem gyenge lefolyású lesz.

Cat Kép Fogacskák. Háááát, én nagyon parázom előre, mert azért egy jó kis harapás a cicinek durva lehet. Pedig lassan nekünk is kibújik már tök fehér alul felül 4 metszőfoghely. Másikon megnéztem a szexi fotót, nagyon szuperek a srácok Kép nyaklánc nekünk is van, de mivel kölcsönbe, így nem akarom lerövidíteni és csak nappal van rajta, lehet hogy ez az éjszakai ébredezés oka. Emlékszem mennyire rosszul aludtak a fiaid eleinte (nappaliban apa mellkasán stb.) most meg nézzenek oda! IrigykedemKép

Szia Gabóca Kép nagyon szép a kislányod.
Kata Kép a te gyerkőceid is. Bár ilyenben mindig rossz vagyok, de a szemük egyformán szépnek tűnik nekem.

NikkBandika Kép boldog hófordulót.

Csirkesz Kép apa nélkül Kép ilyenkor nem szoktál elutazni a szüleidhez a lurkóval? mert én biztos elmennék.

Maccs Kép remélem Lili jól viseli az 5 hós oltást. nekünk rettentő csomós és lila még mindig, bár már 2 hete megkaptuk (de még a 4 hós is csomós).

Kyrandia Kép bocs, hogy beleszólok, de azért érdemes lenne szoktatni a hideg vízhez, mert ha otthon pár percet nem bír, akkor nagyon félő, hogy egy órát végig fogja sírni. De kívánom, hogy ne így legyen, csak mi egy hónapja járunk már úszni és a tapasztalat azt mutatja, hogy tényleg kell a szoktatás.

Magi Kép nekünk is nagy sarokkádunk van, de úgy csináljuk, hogy pici hidegvíz bele, abban baba megforgat, átmos, lelocsol, kicsit tartogat, majd felengedni normál hőmérsékletűre és a fürcsi abbanmegy.
Hihetetlen mennyit alszik a fiad, ha jól számolom ez napi 15-16 óra. Atttyaég! Mi ehhez képest nudlik vagyunk.

na megyek a kis taknyos-köhögős nyűgöskémhez.
edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Anita Kép bár én nem csináltam, de egyet értek Noémivel. Szerintem is a méz lehet. Hasonló mint a tehéntej, a babáknak nem ajánlják egyiket sem adni 1 éves kor előtt, így gondolom anyatejben is átmegy és ha valamelyik picúr érzékeny rá, akkor pocifájás lehet.
Urticát én is szedtem 2 hétig, segített, ha másképp nem pszichésen biztos.

Jó tipp tejserkentésre: KARAMALZ nevezetű alkoholmentes malátaital. Bio boltokban lehet kapni és még annak is finom, aki a sört nem szereti, mert édeskés.

na tényleg babázom....

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Engem is utolért a nátha, nagyon kész vagyok... Ma kell vinni Pipikét 4 hós oltásra, felhívtam a védőnőt, aki azt mondta, vigyem le Pipikét, majd a doktornő eldönti, ad-e oltást vagy inkább új időpont lesz belőle.

Ma lettem 30...Kép.

Itt egy kép a bestiákról (sajnos piros szem effektus áll fenn...).
Üdv,
AndiKép
Vendég

AndiKép
Hasonlítanak a lányokKép
Oltás és náthaKép

Boldog Szülinapot (idén én is egyhíján 30 leszek)
Leszünk még többek isKép ha ez vigasztal.
Kép
fantikbaba

AnitaKép
Ha már beszerezted az Anzac receptet, nem tennéd fel ide? Köszi.

EditKép
A szüleim is dolgoznak, így napközben ugyanolyan egyedül lennék, mint itt. Így mondjuk a délutánokat is kettesben tartjuk, de itt van Boti összes játéka, hozzám is jönnek barátok, tehát majd elmúlik ez a pár nap. Inkább csak Apa hiányzik fenemód.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: