A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gyönyörű a táj.Mehettek szánkózni csajok!!!

Hajni!

Jó tanulást!
Remélem,hogy gyorsan meggyógyul a Luca!

Bea!

A kis Katának jobbulást kívánok!
Gyönyörű a tavacska!

Gabici!

Örülök,hogy javulgat az Edi.

Nóri!

Nagyon ügyes a Léna.

Tünde!

Mi újság nálatok alvás terén?Hányszor ébred egy éjjel?
Nagyon ügyes a kisfiad,hogy már eszi a darabosat.Mit szeret enni?

Dancsi!

Örülök,hogy jobban van a Jozsóka.

Ildi
tfildiko

úgy de úgy vártam a havazást és nem tudunk kimenni. Már azt is kiagyaltam, hogyan fogom rászíjazni a babát a szánkójára. De úgy tunik, elteszzük jövore azt a szánkót.

Amúgy éjjel csak egyszer kelt fel (4-kor), majd aludt reggel 7-ig. És nincs már láza, bár lehet az esti kúp meg Nurofen hat még. Köhög, meg picit folyik az orra. Kíváncsi vagyok, elfogadje-e a tejpépet 10-kor.

Persze én nem aludtam sokat, vártam az éjszakai sírást, ami ugye elmaradt! Kép))

Gabici,
Jozsó is kihányja a nem pépes kajcsit. Én egy darabig nem is kísérletezek vele. Majd nyáron, ha nem kell 3 réteg ruhát leszedni róla ha jön a róka koma.
Vendég

Szisztok!
Dancsi, kepzeld, pont most jutott eszembe, hogy vajon Kristof megmarad-e a szankoban. Ugyanis nem lehet bekotni. Bar kaptunk hozza egy zsakot, abbol talan nem maszik ki konnyen. Orulok, hogy Jozso jol aludt!

Bea, kar, hogy Kata is lebetegedett! A tavatok tenyleg szep!

Nina, Vandiank boldog nevnapot, ha ma unepplitek! Kép

Mi megyunk bolcsibe, egyenlore ugy nez ki, hogy szankoval.

Agi
agi77

Bea,
nagyon szép a tavatok!!!

jó sokan lebetegedtek, bár gondolom ez az elmúlt heti dzsuva ido is betett mindenkinek! Minden babának és mamájának jobbulást!

köszi a babakocsis tippeket, ez a GRACO jónak tunik, és az ára is elfogadható.
Vendég

Nina, unneplitek. Kép Hat igen, koran van meg. Kép

Agi
agi77

Dancsi!

Örülök,hogy jó volt az éjszakátok.Biztos,hogy már jobban fog enni.Szoktál a pépbe gyümit tenni?
A miénk is szupi volt,csak 2-szer keltem.

Ági!

Élvezni fogja a Kristóf a szánkózást,bizti.Mikor mentek ki?

Nina!

Vandának én is boldog névnapot kívánok.

Ildi
tfildiko

Ildi,
szoktam beletenni, de most nem teszek, hogy ne csípje a torkát. Ma csak pépet, banánturit, meg cicit kap.

Az elobb elkezdett keservesen sírni, semmi nem volt jó neki. Készítettem egy adag pépet és megette mind. Nehezen ment, mert minden nyelésnél sírt, de látszott, hogy nagyon éhes volt.

A gyógyszerbeadás után vagy 15 percig vigasztaltam, Nemtom miért utálja annyira? Finom íze van.
Vendég

Dancsi!

Biztos,hogy fáj a kicsi torka.Örülök,hogy jól evett.
A Noémi végre elvolt 15 percig az etetőszékében,még feltettem a bolognai mártást.
Most alszik,és már aludtunk 3 éjszakán át.Úgy örülök!

Ildi
tfildiko

Ildi,
ügyes a Noémi, hogy ilyen nagyokat durmol! Hidd el, nemsokára egyhuzamban fog aludni éjjel. A novérem kislánya volt ilyen, mint a Noémi. Hogy balhézott éjjel. Most 1 éves és gyakorlatilag reggel 8-9-ig alszik. Mintababa.
Vendég

Betegeknek jobbulást!!

mi sem járunk társaságba Orsival én kicsit tartottam is ettöl lehet valakiben bujkál valami, remélem már nem jön elö nálunk.

Bea! Gyönyörü a tavatok!!! Mi szép tavaszi napsütéses idöben szivesen megnéznénk majdKép

Szánkon nekünk sincs sajna háttámla.Kép Igy egyedül nem merem vinni. MIkortól lehet ilyenre ültetni szerintetek? És párnát mikortol lehet a feje alá adni? Mióta a hordozoban 2x is aludt 4 órát nappal adok vékony párnát alvásoz de éjjel nem merek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi!

Legyen igazad!Az előbb felébredt,de még sikerült visszaaltatni.

Szerintetek mikor kell lejjebb tenni a kiságyában a matracot?Még ráérek?

Ildi
tfildiko

Ildi,
mi 5 hós kora körül tettük le a matracot. Mert felnyomta magát és lógatta a fejét kifelé. Szerintem lessan ideje nektek is lejjebb tenni.

Karmen,
OBI-ban lehet venni külön háttámlát! Párna? Passz.

Jozsót mikortól leht újból levegore vinni? Meg gondolom szoktatni kell eloször, ugye? Nem lehet nagy sétákra elmenni egybol, vagy mégis? SOS!!!!
Vendég

Dancsi!

Köszi,akkor majd a hétvégén lejjebb tesszük.
Én nem tudom,hogy mennyit szabad a levegőre vinni.Mi még nem voltunk betegek egyszer sem,és nem kérdeztem meg a dokitól.
Most hogy van a Jozsóka?

Ildi
tfildiko

Dancsi! De jo hogy irtad, du. szaladunk venni. Egy uj szánkora most nemigen futná csináltatni meg nem tudom mikorra tudtam volna háttámlát.

Ildi! Nekem védönö mondta hogy ha még nem ül akkor is 6 hosan tegyem lejjebb az ágyat. Amikor meg láttam feltérdelt tudtam napok kérdése és feláll, akkor meg még lejjebb tettem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Köszi.

Apukám hívott az előbb,Zalában nagyon nagy a hó.Dolgozni sem tudott elmenni.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Az éjjel a megemelt gyógyszeradag ellenére is nagyon magas volt a vérnyomásom ezért ma délután befektetnek a klinikára. Most itt zokogok már fél órája. Anyut hívtam, hogy jöjjön át Bogiért de nem tud kocsival jönni, mert nagyon nagy hó van és nem kotorták még el. A délutáni vonattal jön, addigra összepakolom a cuccom!Semmi kedvem befekdüni, belebetegszem a kórházi környezetbe....KépKép
De ha muszáj és nincs más megoldás....

Éjjel 3ig hánytam, állati rosszul voltamKép Nem aludtam már megint semmitKép Rendszeres jóslóim voltak és a vérnyomásom majd szétnyomta a fejemet! Nagyon szar volt!Kép

De lehet, hogy csak annyira fektetnek be, hogy beállítsák a vérnyomim esetleg más gyógyszerekkel....nem tudom, majd a doki megvizsgál és mondja mikor szülünk Kép Én nem bánnám ha megszületne, én ezt már nem birom..Kép

Most mennem kell, leviszem Bogit hógolyózni, olyan gyönyörü hó van Kép
Puszóka
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok lányok!
Mi is építettünk a házunk elé egy nagy hóembert,valóban szép a táj.
Mi reggel nagyon sokáig aludtunk mert a hálóban tetőablakok vannak amiket most betakart a hó és tök sötét volt reggel. Így a Kata szerintem megzavarodott és hétkor még visszaaludt 1,5 órára.
Tényleg Dancsi nálatok a nappali fölött lévő ablakok is havasak vagy onnan lecsúszott a hó?

Meg kell hogy állapítsam öregszem.
Pár éve nem zavart semmilyen időjárás csak beültem a kocsiba és uzsgyi. Most meg tegnap bevásároltam előre hogy ne kelljen vezetnem a hóba. Ez csak is a korral jár. Na meg azzal hogy 10 éve sokkal kevesebb autó volt az utakon és nem kellett attól félnem hogy valami balek nekem jön...Kép
megyek főzök
Nálunk is spagetti lesz, mindha valahol olvastam volna hogy bolognait főz valaki.
Bea
20180827120929

Bea!

Én főztem bolognait.

Enikő!

Sajnálom,hogy be kell feküdnöd.De nagyon fontos az egészséged és a babáé is.Szorítok érted!
Majd írj sms-t,hogy mi van veled.Jobb,ha a klinikán vagy,ott odafigyelnek rád.Találkozni fogsz a dokimmal,kíváncsi vagyok szimpi lesz-e neked.Vagy már ismered?(Molnár G.Béla)

Ildi
tfildiko

Enikő, nagyon sajnálom, hogy így alakult, de legalább megfigyelés alatt vagy. Remélem, valaki majd továbbítja a híreket.

Gondolkodom rajta, hogy Lucit jól felöltöztetve kicsit kimegyünk az udvarra, építünk hóembert meg ilyesmi. Szegénykém egész nap legszívesebben az ablakban lenne, annyira hiányzik neki a levegő. Majd meglátjuk.

Szánkó: Lucit nem merem támla nélkül ráültetni, pici még, nem tud kapaszkodni rendesen. Szerintem mi is megyünk támláért:-)))

Ildi, egyre ügyesebb Noémi, lassan te is kipihenheted magad.

Ebéd közben azon gondolkodtam, mennyire kiürült a fejem a főzés terén. Lehet, hogy szerzek valahonnan egy menza étlapot, mert már ötletem sincs, mit lehetne csinálni.
Nálatok hogy van ez?

H
babamama

Sziasztok!

Enikő drága most olvastalak és nagyon szorítok nektek!!!!

Hajni, mi is voltunk ma szánkózni, három kölök ült egy szánkón és tudtak kapaszkodni. Pipi olyan aranyos volt, mert hajtotta magát a szánkón, mint a motoron:-)))) Csak attól van még mindig kibukva, hogy havas a cipője és ez teljesen kiakasztja, állandóan takarítja zsepivel:-)Építettem hóembert is egy másik anyukával, hát nem kell a torna, lihegtem, annyira kifáradtam:-)

Ildi, de jó, hogy Noémi rákapott a sokáignemkelekfelanyahogypihenjteis alvásra:-))

A beteg babáknak gyógyulást!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Mi ez a pangás,mindenki hóemberezik?
Teszek fel nektek egy csupaszem kisasszonyt
Bea
KépKép
20180827120929

Anita!

Még nem kiabálom el,hogy elkezdtünk aludni.Ez még csak 3 éjszaka volt.De most én is pihentebb vagyok.

Hajni!

Köszi.Hát,nálunk az ebédek elég unalmasak.Levest nem főzök,nem szeretjük.(Csak néha főzök.)A második fogásból sem nagy a választék.Majd ha a Noémi is a mi kajcsinkból ehet,el kell kezdenem változatosan főzni.Én általában hideget eszem.

Bea!

Gyönyörű a lánykád!

Ildi
tfildiko

Bea, nagyon gyönyörű a lányod, ezek a szemek.....:-)))

nyúlanyó

Most néztem ki az ablakon és lerombolták a hóembert, amit építettünk:-(((( Nem baj tornának jó volt...de azért k...be:-)

nyúlanyó

Dancsi!
Ha nem eszik, ne aggódj(ne tömd!), be szokták hozni a lemaradást gyógyulás után. És elég jó húsban van Józsód, ne aggódj emiatt. Igyon, az a lényegKép
Antibiotikum: nem akarok okoskodni, inkább leírom, Én mit gondolok. A téli, őszi, tavaszi betegségek 99%át vírus okozza. Amire nem hat az antibiotikum. Én nem adnám, ha nem hosszasan beteg, és nem gennyes az orrváladék. a vírusra nagyon jellemző a fehéres, áttetsző váladék. Ameddig "csak" láz van, köhögés és takony, Én nem adnék, és nem is adok antibiotikumot. Az orvosok felírják, mert így le vannak védve. Sajnos ez a helyzetKép
Én szoktam kérni az orvosunktól haladékot. Már nevet, mikor nézek rá, és rákezdek a mondókámra, h lehetne e várni egy kicsit. És még 1 fontos dolog, ha a gyerekeke betegek, mikor viszem Őket, viszek vizeletet is, amiből meg lehet állípítani egy tesztcsíkkal, h van e baktérium a vizeletben. Ha nincsd, akkor még nagybb eséllyel vírus van a háttérben.
PErsze veszélyesek a szövődmények, a felülfertőződés. FIgyelni kell! Nem mindenáron elkerülni akarom Én a gyógyszert, ami kétség kívül CSODASZER, ha szükség van rá.
Ha minden betegségre antibiotikumot kap egy beszokó óvodás, bölcsis, akkor gyakice lennullázzuk a bélflóráját, és erősen beleszólunk a természetes immunizációba.
Én is adtam Boginak IS antibiotikumot már, pedig pici volt, de akkor már tényleg indokolt volt. És általában látom, megérzem, mikor nagyobb a baj. Viszont az a tapasztalatom, h az orvosok többsége csípőből recepttel köszön el, aminek sztem a gyerekeink nagykorában beláthatatlan következményei lesznek.
Na, akartam még vmit, de elfelejtettem...
Ja, és sztem nem a tali volt a bűnös, ennyit nem lappang egy vírus szvsz.
Miért ne lehetne hurutos vírustól????

Gabi! Nekem minden receptem 12muffinra íródott. Ha többet sütök (anyuáknál légkeverővel többet szoktunk), akkor kimatekozom a mennyiségeketKép. És még sosem borult ki a tészta a szilikonból;). ASszem kérek jutalákot a forgalmazó cégtől, ahogy Én itten kampányolok mellette:DDD
Minek Neked a Norbi könyv?, nagyon_csinos_vagy!

Enikő! Viola biztos már? NAgyon tetszik ez a név. BOglárka-Viola, hasonlít az izlésünkKép (Virág-Boglárka)
Egy lepényleválás nagy vérzéssel jár. Nem taxit, MENTŐT kell hívni azonnal. Csak, h tudd, de nem lesz semmi gond.

Erika! Igazad van joghurt ügyben, de mikor beteg az amúgy már tejterméket evő Virágom, Én neki sem adok, mert fokozottan kell vigyázni betegség alatt.

Nóri! Hiszti dolog. Pont így látom, és csinálom, ahogy Te. Van az abszolút nem, és a relatív nem. Van, amit SOSEM szabad (ablakba felmászni, konektorba nyúlni), és a relatív nem, az édességevés, amit néha lehet, a gyümölcsléivás, a TVnézés, stb...
Ajánlom figyelmetekbe a Kell a gyereknek a korlát című nagyon jó könyvet!!! Nagyon sokat tanultam belőle. Ismeri vki?
Mi a klinikára mentünk csípőszűrésre Tornyos SZabolcs drhoz. Ő jó fej, és ragaszkodtam hozzá, h Ő nézze. Ő kedden a gyerekkorházban van, többi nap klinikán ambulancián.

Enikő! Joghurtot a hüvelybe is lehet kenni, akkor elkerülhetőek a nyavalyák...
Joghurtot nem adnék beteg picigyereknek, de úgysem fox 1et érteni;)

Bea! Sajnálom, h Ti is betegenKép((. Ez a tó gyönyörűséges... NAgyon ügyesek vagytok, nagyon ízléses!

Gabici! Érdemes beruházni egy koghirtkészítőre. És akkor tuti tejpormentes (esetleg bio) joghurtot lehet készíteni otthon. Nálunk ipari mennyiség fogy, tuti bhozta már az árátKép

Dancsi! Nekünk egy esernyőre csukható, de fektethető, és alul kosaras könnyű kocsink van,Pierre cardin, nagyon tuti. És ez biztos olcsóbb, mint az Aria. BÁr az aria nekem nagyon tetszik.

Hajni! Sajnálom Lucit! Ne butáskodjatok, sztem meg nem a tali a bűnös. Ha meg az is, akkor mi van. Senki nem volt felelőtlen, nem lehet egész télen bent gubbasztani. Amúgy minden betegséggel egyre erősebbek, és ellenállóbbak lesznek, Én mindig ezzel vigasztalom magamKép

Uff Enikő, nagyon sajnálomKép(((.

Én múlt 7en főztem bolognaitKép. Egészségetekre!

Bea! Én tegnap még mentem autóval a gyerrekekkel, de mióta ott ülnek mögöttem, én is félősebben vezetek.

Mi szánkóztunk 1et délelőtt. Bogi hordozóban ült a ház bejáratánál, szembe az ajtóval (h ne fújjon rá a szél, hó), Én pedig szánkóztattam a beszarit, aki fél a hótólKép. Hát csajok, ilyenkor imádom az életem. BEszarás, ahogy kéretkezett föl, mert a lába alatt ropogó hótól tele volt a gatya:D. Építettem Neki minihómbert, azt megsimizte, és hideg volt, amitől nem lett szipatikusabb a helyzet.
A szánkóban egyszer mosolygott, mikor mint egy hülye futottam, de akkor is rajtam nevetett, amúgy végig fapofi, mint aki várja, h mikor szórakozza már ki magát az anyja, aki a MIcimackót énekli századjára:DDD . Kriszti! itt is köszönjük a szánkótKép

Szép napot, bocs a szófosásért!
Mindenkinek jobbulást, majdcsak jön már a tavasz. Amúgy Virág is taknyos még, de nem komoly.
Ja, és egy halk üdvrivalgás, az éjszakánk egész korrekt voltKép
Angi

.:Angi:.
angiszeged

Hajni! Én is mindig kínlódok, h mit főzzek... Csinál6nánk egy topicot, ahová heti kajalistákat írunk. Lehet lopkodni az 5leteketKép

Ildikő! Lehet vmi a levegőben,. Nálunk is jobbak az éjszakákKép. Meg is látszik rajtam, nem akarok esténkánt világgá menni,tök jóKép

Bea! Gyönyörű ez a gyerek!

1perc néma csend Nyúlanyó hóemberéért... Sajnálom. Őszintén. ;)

angiszeged

Enikő, ne szomorkodj a kórház miatt, talán nem is kell túl sokáig bent lenned. Szorítunk nektek nagyon, hogy minden rendben legyen!

Dancsi, jobbulást nektek, nekünk továbbra sincs semmi bajunk szerencsére. Ha Jozsóka nem lázas, elvileg ki lehet vinni, lényeg, hogy ne sírjon az utcán, nehogy beszívja a hideg levegőt a száján. Amúgy hallgas az anyai megérzésedre!( Én azt gondolom, hogy ma még nem vinném ki a helyedben, legfeljebb a ház mellé közvetlen egy kis időre, ha szükségét érzed.)

Edinek, Lucinak és a többi betegnek is gyors gyógyulást!

Hajni, és ha szakácskönyveket nézegetnél? Biztos találnál néhány jó ötletet.

Én nem turmixoltam az ételeit egyiknek sem, hasonlóan Enikőhöz, csak villával törtem meg. Az elején ez még nagy odafigyelést igényelt, de gyorsan belejöttünk, és nem volt különösebb probléma a darabos ételek fogyasztásával.

Gabici, múltkor akartam írni, hogy az újszülötteknek vagy inkább pár hetes babáknak nem a kétharmados tejet adták, hanem a feleset, cukrot! is kellett bele rakni, mert a tehéntej kevésbé édes(szénhidrátdús) mint az anyatej. Én még ezt tanultam a suliban..

Bea, gyönyörű a tavacskátokKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Pipi úgy riadt fel az előbb, hogy : kérem, kérem , kérem, ezt vagy 10-szer egymás után. Kérdeztem mit, de nem válaszolt csak hajtogatta, miket álmodhat? Másnak is ébred így a gyereke?

Angi, egyet értek mindenben amit írtál:-))) Még jó, hogy szófosi voltál és jól fogalmaztál:-) Főleg antigyógyi és nevelés ügyben.

nyúlanyó

Sziasztok!

Eniko,Kép remelem hamar hazaengednek!

Bea, gyonyoru Kata!

Gabi, Angi, kar, hogy nem tudtatok jonni, csak 7-en voltunk. Uncsi volt nelkuletek.

Szankoval mentunk a bolcsibe, volt 2 borulas arccal a hoba, de nem sirt Kristof. A ho nagyon tetszik neki, de o sem fogja meg, mert hideg. Mi is epitettunk minihoember a haz ele. Kép Es tenyleg jo torna helyett a szankohuzas.
A tamla szerintem fontos, kesztyuben nem is tudnak kapaszkodni.

Agi
agi77

Bea,
nem csúszott le a hó a tetotéri ablakokról, tök sötét van az egész lakásban.

gyönyöru a csupaszem Kata bébi.

Angi,
igazad lehet, de már elkezdtem adni, már nem hagyhatom abba.
Megint felment egy picit a hoje, de csak hoemelkedés. A digi homéronknek meg annyi, lepisilte. Kép Kép A fülhomérot utálom (mindig félremérek vele, csak irányadónak használom) így marad a higanyos.

tali: a fene tudja. Jozsónak a tali utáni 4. napon jött ki a betegsége. De a tali utáni 2. napon már nem volt az igazi.

Mindenesetre én tavaszig nem viszem közösségbe a babát, jobb félni, mint megijedni.... A tegnapi napunk horror volt, talán durvább volt, mint az elso napok itthon szülés után.

Eniko,
jobbulást!!!!

na, megyek vasalni, kaját fozni, meg ilyen fincsiségeket, Jozsó végre elaludt. A mákdarából meg megadta magát, így a mákos tészta ebédre ugrott. Kép Kép
Vendég

hallgas= hallgass Kép

Angi, nekem nincs kialakult véleményem arról, hogy joghurtot kell-e, lehet-e beteg gyereknek adni. Azt hiszem, nem adnék, inkább utána többet. Én egyébként is hígítva adom nekik, úgy könnyebb emészteni. Antibio kérdésben egyetértünk. Lehetséges, hogy Benedek allergiája a sok gyogyitól alakult volna ki? De szerintem a mi dokinénink se nyúl rögtön az antibiotikumhoz. Még szerencse.
Szerintem se a tali a bűnös, vagy mi már átestünk volna tavaly minden kósza vírus ill. bacifertőzésen?Kép

Anita, kár a hóemberért, de tényleg jó torna lehetettKép

Mi is voltunk kint, de úgy tűnt, Benedek sincs odáig a hóért. Felkéredzkedett gyorsan. Babakocsiztunk is egyet, mert mentünk Daniért, az egyik átjáróban jól elakadtam, jött a villamos is ,de szerencsére időben megállt, nem kellett sokat idegeskednem.
A nagyok persze nagyon örülnek a hónak...Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!
Most jöttem meg én is a vizsgáról, és képzeljétek: MEGVAN a félévem!!! Nagyon boldog vagyok!!
Anyuval vettünk pici fiamnak ágyneműt, huzatot is akartam venni rá, de sajnos 5 cm-rel kisebb volt a huzat, ezért nem vettünk, majd anyós-manyóssal (ha hajlandó rá, mivel az elmúlt 8 hónapban a legcsekélyebb figyelmet nem szentelte a születendő unokájára. . . ) próbálok varratni egyet!
Végre itt van a megérdemelt pocaknövesztés időszaka!!!
Jasmine, nekem az orvos nem mondta a mozgások mikéntjét és a számolást, "csak" a nagykönyvben olvastam róla, a lényeg szerintem az, hogy naponta többször jelentkezzen. Egyébként tök furcsa nekem, mert a "nagykönyv" azt írja, hogy a 30-dik hét után kezd kevesebbet mozogni a picike, de az én picikém egyre többet és nagyobb "balhéval" teszi mindezt. Habár engem ez nem zavar!!
Na, megyek enni, mert éhes vagyok nagyon.
Enikő, sajnálom, hogy be kell feküdnöd, de gondolj arra, hogy a picike érdekében van!!!
PUSZI
Melike
meli27

Angéla,
igazán nincs mit - nagyon szívesen, bármikor! Örülök, hogy jól érezt(ed Kép)étek magatokat!

Bea,
a tó isteni, nagyon ügyesek vagytok! A BBC Prime-on is olyan klassz dolgokat szoktak kihizni a kertekből.
Kata pedig... Gyönyörűszép.
Te pedig szintén ügyes, amiért ilyen klassz képeket készítesz.

Hajni,
sztem nyugodtan kimehettek picit, csak vigyázz Lucira, ne szaladgáljon, nehogy a hideg levegő ártson Neki.

Dancsi,
mondtam, h jobb lesz ma Kép. Ha nincs láza, kicsit kiviheted (ahogy Erika mondta).

Enikő,
nem lesz semmi gond, légy erős++++++++++++++++++++!

Képzeljétek, ma reggel megszült a kollégám felesége 6:50-kor. Kisfiú, Tamás 3820g és 54cm. Én úgy bőgtem örömömben, amikor küldte az sms-t (7:30-kor). Pedig azt hittem, a hormonok már lecsitultak és nem leszek bőgős Kép

Ildi,
nagyon rossz dolog, hogy nem eszel főtt kaját. Mindig így volt? Nem azért ment el a tejcsi, mert nem ettél rendesen?
Sztem elkezdhetnél lájtos leveseket, Noémi már kaphatna leveszöldségeket belőle. Kis répa, zeller, krumplit belefőzöl.
De nem akarok bele vauvau (Enikő után szabadon Kép).

Szuperjót szánkóztunk, Esztert kicsit megkavartam a reggeli kimenetellel, de mi van, ha holnap már nincs hó. Ui nagyon olvad Kép.
A mi szánkónkon van olyan védőizé. Mondtam tesómnak, ha nincs ne is vegye meg.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Minden betegnek jobbulást kívánok!

Dancsi!

Evett a Jozsóka turmixot?

Anita!

Én is sajnálom a hóembert.Hogy lehet valaki ilyen bunkó...

Angi!

Lehet,hogy tényleg a levegőben van valami.Kíváncsi vagyok a mai éjszakánkra.

Pár napja piszok nehéz megetetni a Noémit.Belerakja az ujját a szájába evés közben.Mire egyiket letörlöm,már a másik keze van a szájában.Úgy nézünk ki a kaja végére,mint a kismalacok.A fogínyét piszkálja.Nálatok is volt ilyen?

Ildi
tfildiko

Dancsi!
Persze, nem is lebeszélni akarlak RÓla, és mindenképp add végig, csak hosszútávon érdemes meggondolni, és mindig mérlegelni.

Tavaly ilyenkor amúgy Én sem vittem közösségbe, még bevásárolni sem.

Ági! Szinte látom, ahogy Kristóf havas arccal pislog, de nem sír, mert férfi a javábólKép. Jó lehetett. Én is sajnálom a bölcsit, és Virág tulképp csak taknyos, de inkább nem viszem gyerekek közé így. MOST milyen lelkifurim lenne, ha Dancsiékhoz elviszem taknyosan, tuti azt gondolnánk, h Virág fertőzött...

angiszeged

Hajni,
nálunk 1 heti kaja

Hétfő
Vasárnapi húsleves
Tonhalas tészta

Kedd
Tarhonyaleves
Krumplipüré
Rántott hal (hekk)
Majonézes kukoricasalival

Szerda
Bableves
Fánk (mama készítette)

Csüt.
Karfolleves
Brassói

Péntek
Borsóleves
Rakott krumpli

Szombat
Zöldbableves
Palacsinta

Vasárnap
Húsleves (imádom, mindig ennék)
Óvári szelet kakukkfüves krumplival
Almakompót

Ha kell még ötlet, szólj!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi,
ma még nem adtam neki a banánturit. azt 4-5 körül szokta kapni. Tegnap (amikor nagyon szarul volt) evett belole valamennyit. Látom rajta, hogy éhes, mert tátja nagyra a száját, de minden nyelésnél sír, gondolom a torka fájhat. Érdekes, a cici az csúszik ezerrel. Csak hát ugye totál a napi 2-3 szopira van beállva a kínálat.

Vasárnapra meg kell gyógyulnia, mert akkor lesz a keresztelo. És ezt nem lehet elhalasztani (csak ha nagyon beteg lesz esetleg), mert a leendo keresztmami nemsoká szülni fog. És akkor várhatunk nyárig, amikor már járni fog. Amúgy együtt lesz a kereszrtelo a tesóm kisfiával. A másik tesóm kislányát sajna nem tudjuk most (pedig ot is most szerették volna), mert a keresztszülök nem érnek rá.
Vendég

Tudom, hogy sok a krumpli, de lehet helyette rizibizi, zöldségköret, krokett is.

Kép

Kép
eszteranyu

angiszeged

Dancsi!

Remélem,hogy ma megeszi a kedvencét.
Vasárnapra meg fog gyógyulni,az még messze van.
Mikor szül a leendő keresztmami?Nálatok lesz az ünneplés?Mi lesz a menü?

Kriszti!

Nem rossz a menü nálatok.Milyen az az óvári szelet?

Ildi
tfildiko

Kriszta, tok jokat irtal, ezeket a leveseket mi is imadjuk. A tonhalat Te is tejfollel csinalod?

Dancsi, biztos meggyogyul addig Jozso! Hol lesz a keresztelo? A kakasosban?

Angi, legyszi Ti is gyogyuljatok meg gyorsan! Nagyon vartunk Titeket! Azert Te is jo lehettel enekles kozben! Kép

Annyira rossz, hogy mindenki beteg. Kép A hetvegen Krsitofnak is meg kellett torolni az orrat 1-2x, de a coryzaliatol elmult. Mi ettol fuggetlenul jarunk majd kozossegbe.

Meli, gratula a vzsgadhoz, ugyes vagy!

Hajni, vannak a neten is jo oldalak, a fakanalnak is van asszem.

Agi
agi77

februrár 20. körül szül.

Nálunk lesz a muri. APukám foz kakaspörköltet, anyósom pedig sült husit, amit hidegen tálalunk majonézes salikkal. én nem vagyok egy konyhatündér, ilyeneket nem mernék bevállalni, foleg nem ennyi embernek. De a salikat majd én megcsinálom. Kép Kép Azt talán nem fogok elszúrni.

Sütit meg majd hozatunk cukiból. Kép
Vendég

Ági, Kép
aha a Kakasosban lesz, ott volt az esküvonk is, ott ismernek bennünket.

Nagyon rendi volt a lelkészasszony, a hétvégén szóltunk, hogy szeretnénk keresztelot és nem volt semmi gond.
Vendég

Angéla,
melyik topicba gondoltad?

Kép

Kép
eszteranyu

A sutire visszaterve engem nagyon erdekelne az a pogacsa, ami Dancsieknal volt. Ha hozattatok, akkor honnan, ha meg valaki csinalta akkor ki, es mi a recept. Koszi.

Agi
agi77

https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html
erreKép

Lányok, Ti is rakjátok kedvencekbe a másik topicot is, és írjatok bele. Sztem jó segítség egymásnak.

angiszeged

Ohh, bocsi, nem lehet linkelni ittKép
Szóval lakóhely szerint, legalul a listában. Szegedi kismamák, anyukák ebédje

angiszeged

Melinda!

Gratulálok a vizsgához.

Kriszti!

Akkor többet ettem,mint most.De most sem eszem keveset,csak inkább hideget.Az előbb a bolognaiból ettem egy tányérral.Finnyás vagyok eléggé.

Ildi
tfildiko

Sziaszotk!

Bátor rászokott az aligalvásra délutánonként, így alig olvasok bele és máris visítás van. Utána békés szopi, amibe majdnem belealszik, de a végén csak meggondolja magát. Hát most ücsöröghet itt mellettem.

Enikő: Nagyon sajnálom, pont ezt nem akartad, de hidd el gyorsan beállítják a vétnyomásodat és hazaendegnek! Tudod, hogy babókádnak is jobb, ha orvosi felügyelet alatt állsz. Bogi meg meglátogat a nagyival mindennap. Tudod én is kibírtam! Bár én nem feküdtem benn, de sokáig nem mozdulhattam ki, csak vizságlatra.

Hajni: sztem a banánban nincs túl sok vitamin, főleg az érleltben, amit éretlenül szednek le és valami tartósítóval permeteznek. Inkább cukor van benne, meg jó sok kalória.

Karmen: Fölösleges a kispárna, Flónak van, de azt ő könyörögte ki. De akkor már majdnem két éves volt. Ha nem muszáj inkább ne tegyél a feje alá.

Szánkó: Nekünk nincs rajta támla, de sztem jó lenne, mert Fló tud ugyan kapaszkodni, de leér a lába és az összes havat összeszedi vele, ez nem olyan jó. Tavaly neki nem tetszett a szánkózás. Nem is akart ráülni. Mi úgy szánkóztunk, hogy nagy pocakkal én ültem hátul, és ő előttem.

Nina: Boldog névnapot Vandinak!

Ildi:Akkor érdemes lejjebb állítani a martacot, ha már látod felkapaszkodna.

Angi: Nagyon aranyos vagy, hogy te úgy látod, hgoy jó az alakom, Zoli is így látja, de én nem sajna. Ha belenézek atükörbe elszörnyűlködöm, Bátor rendesen kinyújtotta a hasam, és a karácsonyi sütik sem tettek jót a kilóimnak. :-) egy jó 5 kiló lejöhente még. De ha ilyen fini muffin receptjeim vannak nem hiszem, hogy lemegy.Kép

Mi is építettünk hóembert délelőtt. Akkorát csináltam, mint Flóra. Raktam rá répaorrot is. meg kavicsból gombokat és szájat, erre Flóra megkérdezi, hogy azok a fogai? Mert tisztára úgy nézett ki, mintha azok lennének, sikerült hegyesebb kavicsokat válogatni. Kép

Nem akarom elkiabálni, de Bátor is végigaludta az éjszakát, 6-kor ébred, de vissza is aludt egészen fél 8-ig. Alig bírtam kikászálódni az ágyból.

Meli: Gratu.

Enikő: Ügyi légy!!!

GAbi3
inecsg

Ági:
Köszi! Igen ma tartjuk!

Kriszti:
Én is főzök, de azért ígyekszem csak minden másnapKép
valahogy soha nem sikerül annyi, csak két adag legyenKép

Mi is szánkóztunk egy akkoráááát!
nem is emlékeztem, hogy ilyen jó kis szánkónk van. azt hittem sokkal nehezebb húzni. És nem is borulékony egyáltalán. Egész idő alatt futva húztam a kisasszonyt, mert ha lassítottam akkor kiabált,-gyorsabban., gyorsabban!
Én meg azt vártam mikor fogok kitakarni. de megúsztamKép

Enikő:
nem lesz semmi probléma, Jó helyen leszel.

Betegeknek gyors gyógyulást. Vandi is taknyi.
Nina
nina74

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: