A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kriszti!

Nem írtál nekem email-t?
Hát,tényleg nem sok hó esett.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Enikö, mi is köszöntünk téged! Édes a kép Bogiról és a pocidról.

Mi lassan javulgatunk. Edinek szakadozik fel a váladék köhögéskor, meg már nem folyik annyira az orra sem. Én is túl vagyok az influenza lázas részén, javulgatok, bár még szédülök rendesen.

Kérdés: rendel valaki még közületek az Ét-rendesektől? Mert én most újra szeretnék, de napok óta nem veszik fel a telefon, és nem tudom elérni őket. Mostanában nektek melyik kajaszállító vált be?

Betegeknek gyógyulást, egészségeseknek sok fini muffint!

Ági, nekem is átküldenéd a recepteket, léci?

Puszi Mindenkinek!
Gabici
gabici

Gabici!

Örülök,hogy jobban vagytok.
Én még soha nem rendeltem,mindig főzőcskézek.(Valami egyszerűt és gyorsat.Ezért nem is eszünk változatosan.)

Ildi
tfildiko

Betegeknek jobbulást!!

Lányok! Seriröl még mindig nem tudtok semmit? Ö lenne Sz.Erika? A mai lapban van egy ifjú hölgyike? Tudja valaki hogy lányt v. fiut vártak?
Bianka a neve.

Gabici! Mi nem rendelünk már tölük, sok volt velük a gond.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
ő S. Erika asszem.
Sajnos semmi hír, sztem nem ő az a DM-ban. Én is olvastam.
Lehet, h befektették és azért nem ír?
Írtam Neki privát üzit a Franciahögy-ben, de nem válaszolt még.
Tegnapra volt kiírva.
Remélem, minden okés Velük.

Ildi10-ről ki tud valamit?
Enikő, nem jelentkezett azóta?

Ildi,
nem írtam, bocsi, 7végén nem nagyon gépeztünk, vagy backgammon-t játszottam (teljesen rá vagyok állva Kép).
Ami késik, nem múlik Kép.

Nekem is feltűnt, hogy kevés a fiú a topicban, de amikor Dancsiéknál voltunk az elején, soknak tűnt: Eszter volt egyedül lány, ott volt Kristóf, Tomika és Jozsó. Még csodálkoztam is, hogy nincs is kevés fiú.
Én úgy vettem észre, hogy Eszter Benedekkel hapsizott Kép. Lásd a képet az albumban Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! igazad van. Megnéztem a profilját, Simcsik Erika a neve.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Milyen az a játék?
Nem baj,hogy nem írtál.
Mindjárt megyünk sétálni.A Noémi 10 perce csendben játszik.Nem is igaz!Kíváncsi vagyok,hogy meddig lesz még el magában.

Ildi
tfildiko

Gigi!

Ha nem esik semmi, akkor tuti megyunk, mert gyalog mennenk..elazni nem szeretnék.

Kriszti!
Már 33?? Te is tagadhatsz le a korodból!!Nem gondoltam volna!! Én találtam egy képet Gigi és Virág felirattal, és ismerem őket!!

Enikő!
Inkább priviben küldök képet. Rékáról szívesen rakok fel ide, de magamat inkább neKép

De azért remélem egyszer majd talizunk is..

Ildi!
Nem látom a mailcímed a profilban, megírod?

Magdi
magdi7

Magdi!

A címem:tfildiko@axelero.hu
Én is inkább a Noémit szeretem mutogatni,de a Kármen szerette volna látni a hajam.

Ildi
tfildiko

kivittem végül Jozsót, aludt kint egy picikét. Nem tunik betegnek, csak néha ugatósan köhint egyet. Meg az étvágya sem az igazi. Bár belediktáltam ma is 2 dl paradicsomos krumplit, de nyögve nyelosen ment. Még a reggeli kedvenc rizspépje gyümolccsel sem nagyon csúszott.

mi nem tudunk menni talira, mert pénteken lesz a Foiskolán a Nagypapámról egy egész napos megemlékezés (tavaly tavasszal halt meg), és oda megyünk.
Vendég

Dancsi!

Orvoshoz nem viszed el?
De lehet,hogy most nem kíván enni.A Noéminél is volt a múlt héten 3 olyan nap,hogy nem volt valami jó étvágya.
Milyen hosszú és súlyú most a Jozsóka?

Ildi
tfildiko

nem lázas, jókedvu, tényleg nem látom betegnek. Ha romlik, akkor kihívom a dokit.

Amúgy egész nap állni akar, mindenben felkapaszkodik, mindent lepakol, összetör,amit elér. Kép Kép

Kép
Vendég

Dancsi!

Nagyon ügyes a Jozsóka,hogy már áll.Na,és nagyon édes.
Megyek,adok ebédet a lánynak.Körbe-körbe forog a szőnyegen,és bürrög.Jól érzi magát.

Ildi
tfildiko

Ildi,
8600 gramm és 76 centi körül lehet a hossza.
Vendég

Dancsi, de aranyos Jozso! Es jo nagy is. A ferjed (ilyen) magas? Koszi,a szalveta annyira nem fontos, majd veszek valahol. Amugy is van itthon egy halommal, azokat is meg kellene csinalni.

Kriszta, Eszter is aranyos lehetett, hogy igy orult a honak. Sajna ez meg nem eleg a szankozashoz, majd talan holnap.

Eniko, nem tudsz tobbet pihenni? Meg nem ettel muffint? Hat ezen majd segitunk! Kép

A beteg babaknak jobbulast!
Agi
agi77

Sziasztok!

Mi is nagyon örültünk ennek a pici hónak is. Pipi ma egy csomó ideig állt benne, fogdosta, kaparta, alig bírt vele betelni.:-)

Enikő, Bogi nagyon aranyos, a hasad is aranyos, Bogi édes két ceruzával, látszik, hogy nagyon dolgozik:-))

Tényleg nagyon kevés a fiú, a másik topikon egy van, meg kb 10 lány. A játszótéren viszont a Pipi körül szoktak legyeskedni, mert ott viszont általában Ő van egyedül lány:-)Sokszor nem tudja melyikkel smacizzon, kész erkölcsi fertő a játszótér:-)

Dancsi, Jozsó nagyon aranyos,milyen ügyesen áll, szerintem kiviheted levegőzni, ha nincs láza, nem fúj a szél, akkor mehet.

Hajni, onnan tudom, h esni fog a hó szerdán, h a tévébe mondták:-))))))) Meg hasogatott tegnap a bokám is, általában ez csapadékot jelent nálam.

Enikő, nem is írtam, anyuék elvitték Csirkét buszozni, egy megállót se bírt ki és üvöltött. Megpróbálták villamosra is felrakni, már az ajtóban kiborult:-((((( Nem szereti egyiket se, pedig én mindenkitől azt hallom, h hogy szeretik a gyerekek, Pipi meg...:-(((

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Most kinél lesz a tali? Megint de. van? Lemaradtam pedig olvastam mindig nem tudom mikor nem vettem észre.

Dancsi! milyen ügyes Jozso! és mindig mosolyog, aranyos nagyon!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi!

Jó nagy a Jozsó.

Ági!

Én sem ettem még muffint.

Ildi
tfildiko

Ági,
tényleg szívesen feladom postán, ha megdobsz egy címmel. Semmibol nem tart.
Vendég

Lányok,
ha lehull a beígáét hó (most irtóra be van borulva), mi tutira be leszünk ide zárva.a mi utcánkat tuti nem fogják takarítani.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap írtam és elszáll, bemérgesedtem és kikapcsoltam.

Enikő: Az első érték az amikor a szíved teli van vérrel, a második pedig amikor nyugalomban van. Ezért rosszabb,ha a második magasabb. Nekem is ez volt. A pulzusom nekem is magas volt, 120! Bátorral 100 körül mozgott. Lécci vigyázz magadra és tessék szólni a dokidnak hogy felment a vérnyomásod, nem játék! Max. bemész megvizsgál hazajössz.

Boldog szülinapot tegnapra! Kép

Gabici: Érdemes muffin sütőt venni, én már próbáltam papírba tenni csak de szétfolyt. A szilikonosba érdemes papírt használni, mert átveszi az ízét.
Mi a Horizont étteremből rendeljük, házhozszállítják, rendesek, eddig sosem hagytak kaja nélkül. www.horizontetterem.hu

Gerika:általában 12 db süti jön ki egy receptből kevesebbet nem is érdemes csinálni. Az két 6db-os sütő forma, de van 12-es is, de sztem az nem túl jó.
Jöhettek majd ti is!

Ildi: Egyszer Flóra magára rántotta a fa szobainasunkat. Hát ne tudd meg hogy megijedtem. Szerencsére nem ütötte meg.

Dancsi: Most már az én gyerekeim is úg yköhögnek, de ha ilyen szép idő van nem maradnék benn, mi is sétáltunk.
Ügyi,hogy így áll már! MI is paradicsomos krumplit ettünk. Bátornak ízlett, bár ő sem evett túl sokat. Nem lehet, hogy fáj a torka?! Én sem szoktam dokihoz ráncigálni őket, ha nem lázasak.

Ági, Angi: Ha éjjel is így köhécselnek nem tudunk menni bölébe. :-(

Ildi. Pedig Ági hozott fini muffint a talira!

Gabi3
inecsg

Dancsi: Én csak reménykedem, hogy mi ki tudunk majd menni a mi utcánkból. Tudod utolsó utca, csak mi lakunk itt. Azért nálatok kicsit többen laknak ott. Szólni kell a környezet gazdinak. Ki kell hogy menjenek.

Muffint akarok enni!

gabi3
inecsg

Gabi!

Én nem is ettem ott semmit.A Noémivel a kezemben nem is gondoltam arra,hogy egyek.Nem hagyta volna,mindenhez hozzá kell érnie.Majd legközelebb megkóstolom.
De majd én is veszek olyan formát.Könnyű megcsinálni?

Ildi
tfildiko

Gabi,
én is torokfájásra gyanakszom, mert a cicizés az megy ezerrel! Kíváncsi vagyok a nagy sláger banánturmix csúszni fog-e a kis gigáján? Kép Kép

Ági,
a jóég tudja ki volt ilyen magas, talán a nagymamámnak a testvére. Mert a férjem sem túl magas (átlagos). de van egy unokatesóm, aki szintén jó nagyra nott, pedig apja anyja picike.
Vendég

Gabi,
hogy készíted a paris krumplit? Mibol mennyit teszel bele? Én megpároltam a krumplit csirkemellel, majd összeturmixoltam paradicsomlével (Kecskeméti pari ital). De nagyon savanyú volt, Jozsónak nem nagyon ízlett. Tegnap is ezt kapta, de tegnap is fujjogott rá.

Holnap inkább tökfozeléket kap répával meg krumplival meg csirkemellel. Ez nagyon ízlett neki.
Vendég

Sziasztok!
Most ebédeltünk Kép Frankfurti levest csináltam meg Brassóit. Csupa külföldi kaja Kép De isteni lettKép Meg van még a szülinapi tortából isKép, de az már nem fér a pocakba....

Dancsi: Sztem kiviheted Jozsót, csak jól be kell öltöztetni. Ha kutyaugatósan köhög (krupposan), akkor kifejezetten jót tesz neki a hideg levegö!

Gabi3: Én komolyan veszem a magas vérnyomást, csak nem akarok befeküdni a klinikára, így ha nem muszáj akkor nem megyek be, csak végszükség esetén..... Megnéztem a horizont étterem honlapját, de a kajákról árakról nem találtam infót. Milyen a kaja és milyenek az árak???

Ági: Nem nagyon tudok többet pihenni, mert nem. Te tudnál Kristóf mellett??? Tuti, hogy nem, esetleg ha apa sokat van otthon vagy ott van anyukád, anyós....stb

Magdi: Nem csodálkozom, hogy 20nak néznek Kép Tényleg annyinak nézel ki Kép Réka nagyon szép baba, tehetnél fel képet ide Róla, ne csak én lássam a kis gyönyörüségetKép

Bea: Hogy van Kata?

Mindenkinek pusz, hív Bogi
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ági, köszi a recepteket, igyekszem kipróbálni. Szerintem én is veszek egy ilyen tepsit.

A paradicsomot nekem a védőnő 1 éves korig tiltott listára tette. Ti mikortól adjátok? Mert látom, hogy Gabi3 és Dancsi is nyomatja már, Edi még nem kapott. Én is főztem be a nyáron fincsi paradicsomlét, házi termést, magtalan. Azt már kaphatja szerintetek?

Gabici
gabici

Ildi: Nagyon egyszerű a muffin, és gyors is.

Dancsi: Egy krumpli, megpárolva, majd egy kicsit főztem a parilével, összeturmix, még egy kis lé, mert nem kett elég csúszós. Én elveimet megtörvén tettem bele kis cukrot,mert nem volt túl jó íze. Bátor benyomta. Holnap brokkoli lesz a menün.

Azt hiszem nem megyünk bülébe, Fló nagyon köhög és Bátornak is szívni kell az orrát még.Kép

Gabi3
inecsg

Gabici: A kismama olyan 8 hós kortól írja én most adtam neki először. Sztem allergizálhat, de a házi pari nagyon jó. Én 100%-osat adtam TopJoy.

Enikő: Tudom, hogy nem akarszt befeküdni, de ha a dokiddal megbeszéled, hogy nem tudsz befeküdni, biztos elenged. Engem is elengedett a Sári. De azért nem baj ha lát orvos, nehogy baj legyen, ilyenkor előfordulhat méhlepényleválás is. Nem akarlak ijeszgetni.
A horzont-nak tényleg nincs túl sok minden a lapján, de jól főznek ahhoz képest, hogy 390 és házhoz viszik. Meg hogy menza kaja.

Gabi3
inecsg

Ági: Lécci nekem is küld át a recepteket! Köszike Kép

Gabi3: Jobbulást a gyerekeknek! Holnap beszélek a dokimmal, elmondok neki mindent, addig meg csak nem lesz semmi bajunk!
Milyen az a lepényleválás? Tünetei????
A 390 télleg nem sok, és Algyön van ez a kajálda vagy Szegeden?
E

ceniko
Szeged

Gabi!

Jobbulást a gyerekeidnek!

Enikő!

Nagyon fincsiket főzöl.
Szerintem is beszélj a dokiddal.Úgy sajnálom,hogy ennyi a gond.De már csak pár hét!!!
Boróka lesz vagy Viola?

Ildi
tfildiko

na, akkor még egy próbát teszek és nyomok bele én is egy kis cukrot. Gondolkodtam rajta, de nem mertem. És akkor kipróbálom, hogy együtt fozöm a lével.
Vendég

tényleg!!! miért nem lehet cukrozni a babáknak?
Vendég

Csak gyorsan, majd este jovok.

Gabi, nem holnap lesz a bolcsi ugye tudod? Addig meg meggyogyulhatnak a manok!

Agi
agi77

Mi is 390-ért veszün de azok nem hozzák házhoz. Viszont 2en jollakunk vele.

Én sem ettem a talin a muffinból, mert nagy volt,nem birtam volna el vele. Mondogattam mindig majd felezek egyet, a végén sajna ugy jöttünk el hogy nem kostoltam meg. Kép

Én 11 hósan adtam paradicsomot. Házilag lett lepaszirozva. Neki is savanyu volt, de én nem teszek semmibe sem cukrot. Igy legyürte.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

TFIldikó: ViolaKép A Bogi véglegesítette.Kép

Karmen: Az a 390 nagyon jó ár, ha ketten is jól laktok vele. Mondjuk nálunk a párom annyit eszik, hogy 3 adag sem lenne elég nekiKép
Akkor már ketten vagyunk ráizgulva a muffinraKép
E

ceniko
Szeged

Karmen, nem mondod, hogy nagy volt a muffin? En 5-ot is megeszek belole 1x-re.

Eniko, persze foglalkozni kell Bogival, ez termeszetes, inkabb a hazimunka hanyagolasara gondoltam. Szules utan lesz segitseged? Viola, szuper. Kép Mindjart kuldom a receptet.

Gabo, ha olvasod legyszi kuldd mar el a listadat!Kép

Nalunk most Süsü mánia van, nem tudjatok hol lehet venni plüss süsüt?

Agi
agi77

Agi,

Milyen listat? Jateklistat? Simonnak is van 1 igazi Susuje. Csak nagyon nagy. A bolcsibe is hordjuk. Ma is ugy aludt el, higy atolelte. A hugomtol kapta meg Jazmin, amikor o volt Susu orult, megkerdezem hol vette.

Gabi3,

miert nem jo a 12-es muffinsuto? Miert jobb a 2x6-os? Ezt nem ertem.

Kulonben sztem teljesen jo a teflon, nekem az van es nem is 1, hanem 2, mert en egyszerre 2 adagot szoktam sutni altalaban. A Sparban (Diofa) mindig lehet kapni, ma is neztem nektek, 1290 Ft. Ennel olcsobban sehol nem talatok. En kb. 2 eve vettem akciosan 2ezerert. Ja es jo fajta sparos, meert en is hasznalom.

Angi, el tudnad nekem kuldeni a te muffin receptjeidet, amiket te sutsz? Bevalt receptek erdekelnek. Ja es a fogyokura is erdekelne, kuld el pliz kerlek.

g.
gabomamo

Ági:
Vandinak a tescoban vettem süsüt.
Szerintem tök aranyos.
Nina
nina74

Gabo, Nina, koszi!

Gabo, a nevlistara gondoltam. Kép

Ugy latom a muffinra mindenki ugrik. Kép

Agi
agi77

Eniko,
A Viola nagyon szép név.

És ha mégis kisfiú? Kép Kép
Vendég

Enikő!

Örülök,hogy a Violát választottátok,mert most a Bogi akkor nagyon boldog.
Az én férjemnek is 3 adag ebéd kellene,ezért nem rendelek.(Egy kicsit drága lenne.)

Ildi
tfildiko

Jaj lányok, beteg a pici Jozsó. lázas lett, taknyos, ngyon csúnyán köhög. Dokinéni holnap tud csak kijönni, de azt mondta, hogy holnap tud úgyis többet mondani. Addig lázcsillapítót, meg köpteto tkell adnom. Még szerencse, hogy a cicit elfogadja.
Vendég

Dancsi!

Jobbulást kívánok a Jozsókának!Nagyon sajnálom,hogy beteg lett.Nem ette meg tegnap a babánturmixot sem?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Dancsi, ezek szerint ti is benne vagytok??? Honnan szedhették össze ezek a manók?? Mi sem voltunk társaságban a babanetes találkozás előtt. Vigasztaljon, hogy gyorsan levonul, de Lucinak óránként szívjuk az orrát éjszaka is.

Enikő, szép név a Viola. Hogy fogjátok becézni?

Ági, Süsü milyen formában sláger?
H
babamama

Remélem nem kiabélom el mi egészségesek vagyunk.

Jobbulást a sok beteg manónak!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Még mi is egészségesek vagyunk.(De megyek és lekopogom.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Jobbulást a beteg babáknak!!

Dancsi,
a méz egészségesebb , és talán azért nem szabad adni cukrot mert megszokja, és utána már mindenbe kell rakni, a fogaknak sem jó (de ez csak akkor gond ha sok teát iszik főleg cumisüveges babáknál), de Jozsó még nem kaphat, ja és nem a virágmézet kell adni. Én sem cukroztam neki, de most csináltam először sóskát, olyan savanyú volt, kénytelen voltam rakni bele cukrot, nem volt itthon méz..Én mondjuk nem vártam meg az 1 éves kort a mézzel..általában akácmézet veszek.

Kérdésem lenne: Akinek már jár a babája, meg idősebb..Mennyit szoktátok mezítláb hagyni, hogy szaladgáljon? Mert én fürdetés előtt, a parkettán úgy 20 percet, de mindig attól félek felfázik. Nyáron már nem lesz gond, csak most télen, nem tudom ennyi elég. Azt mondják nem jó ha egész nap cipőben van!

És 2 kép Rékáról, az egyiken a szülinapi ajándékát bontja..KépKép
magdi7

Magdi!

Nagyon szép a lányod.

Ildi
tfildiko

Magdi! Orsi egész nap csak egy zokniban van. ALattunk gépkocsi átjáró van, irtó hideg a parketta, soha nem volt Orsinak baja, a vékony cipöbe beleizzadt a lába, igy nem adok már rá.
Réka nagyon szép baba. Mikor volt a szülinapja?

Ági! Nekem egy ekkora muffin hatalmas. Még a felét is nehezen tudnám legyürni. Tényleg meg birsz enni többet is egyszerre? receptet én is kérnék. Köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: