A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Boldog névnapot utólag Zsuzsunak!

Mindenkinek jobbulást!

Itt semmi újság nincsen. Szerencsére ma itthoni napom van, és lassan kezdeni kéne a tennivalókat.
Ninja - hát, én jövőre egy kivágott betörősapkára meg fekete ruhára gondoltam.
De úgy látom, most ez a ninja-dolog nagy sláger.

Éppen körömlakkozok

Kép
vindolanda

Meg csinálok egy roiboos (hogy kell írni) teát is. A bögrét fogdosva hátha könnyebb dolgozgatni.

Kép
vindolanda

Rooibos

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, jobbulást Gergőnek! Hát igen, Dávid meg már hatalmas... :-)
A ninja nagy ötlet!

Gica, köszi, Gergőnek jobbulást a náthával!

Vindo, jó munkát!

Estére Ádi kicsit lázas lett, de most jól van. Továbbra is torokfájás és az orrában van cucc, de nem a klasszikus értelemben véve náthás. Holnap azért egy dokicsekkolás lesz. 
Ami a legnehezebb, hogy nem jutunk ki a szabadba, Ádit értelemszerűen nem vihetem ki, bent meg nem hagyom egyedül. Így elég lassan telik a nap. 
Hát jelmezügyileg Árminnak is kéne valami, Ádi szerint én legyek szakács (ezt könnyű kivitelezni és tényleg eléggé eltér a hétköznapi énemtől :-D), az apja valami transzformer lesz (van ilyen maszkja), neki meg van jelmeze. Kicsit felcicomázzuk a lakást és hozunk sütit is. 

Kép
Kép
irina

mármint maszkja Ádinak van, de kompatíbilis a felnőttek fejével is

Vindo, a rooibos isteni szerintem!

No, ma legalább nem fáj Ádi feje, tegnap nagyon hasogatta nekik. A szüleim is betegek voltak/azok, váltva egymást. De szerencsére senki nem influenzás.

Kép
Kép
irina

Nagyon ügyesek vagytok
Na, a szakács nekem is telitalálat lenne
A felmenők nálunk is benne vannak mindenféle betegségekben. Mi már kijöttünk belőle.
Rugónak a rokonság hathatós segítségével kigyűjtöttük a tescos angry birds-ös pontokat (postán küldték).
Egy tukánt kapott, annyira oda van érte, hogy azzal alszik.

Roiboos - ha iszok teát, akkor csak rooibost és ízesítetlenül. Sajna a teától sem alszok este (ahogyan a kávétól sem), ezért iszom ezt.

S. mint transzformer

Kép
vindolanda

Megértem Rugót, a toko tukán a legérdekesebb madár a világon (a kazuár mellett). 
Holnap mindenképp dokizás, mert ugyan nem súlyosabb, de nem is javul Ádi állapota. Olyan kis beteg-arca van, pedig ma csak hőemelkedése volt. És alig hajlandó inni (megőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőszülök tőle, komolyan, mire megiszik bármit is, mert narancslét nem, mert csípi, vizet kínosan lassan valamennyit, teát nem szereti, értitek, a mézes gyümölcsteát sem?!!??!?? én ezt nem értem). Enni ofkorsz szinte semmit nem eszik. 
Teából én már csak koffeinmenteseket iszom (gyümölcsteákat, gyógynövényteákat), koffeint beviszek eleget a kávékkal úgyis. 

Kép
Kép
irina

A múltkor ittam a volt sógornőméknél egy szilvás teát, az finom volt
Ádinak jobbulást!
Rugó a tejet szereti még. Elég sokat meg tud belőle inni. De az nem a legideálisabb, ha beteg az ember. Vagy a fene tudja.
Ma a BTK-ra kell mennem, papírmunkát intézek. Tíz körül már itthon is leszek.

Kép
vindolanda

No, doki szerint bakteriális mandulagyulladás, jön 10 nap antibiotikumozás  ez van. Farsangozni azért fogunk itthon, már csak Árminnak lövök valami jelképes cuccot valahol addig. 
A tejet nálunk csak a nagyszülőknél issza meg ipari méretekben Ádi, itthon max. 1 pohárral. Igen, nyálkaképző, betegségkor nem túl jó tejet inni. 

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Na próbálok picit írni magunkról is, hátha most sikerül :)

Lányok jól vannak, ez az iskolaválasztási mizéria tényleg elég durva nálunk,  én nem gondoltam, hogy ez ennyire macera...

Gábor is jól van, jár heti három délelőttöt családi napközibe, szeptembertől ovis lesz (már ha addig szobatiszta lesz...).

Peti is alapvetően jól van, bár még most is szinte mindig beteg. Túl van egy immunerősítő kúrán, ami szerintem nem használt semmit... Még nem jár, egyedül néha meg áll pár másodpercig, szóval most ezen dolgozunk :) Meg hát mindig van vele valami, de azt hiszem, ezt most nem fejtem ki, mert még éjfélkor is gépelnék...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Szia, Panndi! :-)

Suliügyben ugyanúgy vagyok, mint te: hogy ezt minek bonyolítják-parázzák ennyire túl? Felénk (is) tiszta extázisban van a legtöbb anyuka, hogy jaj, a 3 suli közül melyik és vajon hogy nézett a tanítónéni, és elég erős-e a nyelvoktatás -- és nem mondom, h ezek (ha nem is mind, de) nem fontos szempontok, de én képtelen vagyok ezen hosszan enni magam. Majd megy a gyerek a környéki iskolák egyikébe, aztán meglátjuk, milyen lesz. Ha nem válik be, szenved tőle stb., akkor kitalálunk valamit.

Petihez: teljesen megértelek, és nem biztos, hogy abból, amit most leírok, bármi vigasztalni fog, inkább csak elmesélem (részint persze írtam itt erről): Ádi 17 hónaposan indult el, dévényezés 3 hónapig volt, azt hiszem, kb. 7-8 és 10 hónapos kora között. Úgy tudom, 18 hónapos korig kell elindulniuk legkésőbb. Persze a stabil állás ez előtt van. 
Folyamatos betegségek: nekünk volt egy ilyen rejtélyes időszakunk Ádi 1 és 2 éves kora között, paksamétányi lelet, fura szerzet pulmonológusnál tett körrel mint záróakkorddal: Ádi folyamatosan beteg volt, rendszerint légúti valamivel, de sosem jött rendbe, ezerféle antibiotikum, már csaknem sírtam, hogy minden hónapban más és más gyógyszer. Aztán hirtelen jobban lett. Hogy ez örökletes valami volt és/vagy pszichoszomatikus betegség, esetleg a (mint az elköltözésünk után kipakolva kiderült) totál penészes lakás váltotta ki nála, nem tudni. Ugyanez bélrendszeri nyavalyákkal: kórház többször, eredmény, biztos tudás semmi.
Gondolok rátok sokat, Petikének a legjobbakat kívánom!

Kép
Kép
irina

Egyébként milyen immunerősítést alkalmaztak Petikén?

Kép
Kép
irina

Hahó,
a férfiak barkácsolni mentek a garázsba. Addig próbálok takarítani, délután meg szakkollégium. Este jövök
Mindenki vigyázzon magára.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, szakkoli mindig hétvégén van? nem túl emberbaráti...

Ádi lényegesen jobban van, valamit eszeget is, ami nála nagy szó (főleg a.biotikum mellett) és pörög, ahogy szokott. Igaz, reggel fél 10-ig aludt, ami eddigi életében kb. 2-szer fordult összesen elő. 
Szereztem Árminnak jelmezt, szörnyecske lesz (nem Gremlins), holnap hozok róla képet. Ma végre kijutottam a lakásból, ennek örömére fogyasztottam az egyik kávézóban a Téli álom fantázianevű kávékölteményt, almás ízű volt sok habbal, nagyon bejött. 

Kép
Kép
irina

Havi egyszer van és többnapos, de én mindig szombat délután vagyok
Almás kávé és szörnyecske

Panndi, Rugó is 14 hónaposan kezdett járni. Már azt hittem, lerágom a kezemet.
Költözéssel minden rendben?

Iskola - hát, lehet, hogy tévedek, de szerintem alsó tagozaton a szülői nevelés milyensége többet nyom a latban. Persze a jó iskola is fontos, de a jó iskola tényleges ismérvei meg nem mindig azok, amit a szülők egy jelentős része a jó iskola ismérveinek tart. Na, ezt jól leírtam, de talán érthető. Szóval csatlakozom az előttem szólókhoz, az a lényeg.

Kép
vindolanda

Vindo,no meg az is hogy a tanítónéni TANÍTÓNÉNI legyen 
viranka

Csajok, vkinek eladó okostelefonja, nem kell hippi szupi csak viber-ezesre kellene?

KépKép
kaqk
Debrecen

Szia Viranka

Kaqk, sajna nekünk nincsen felesleges.

Képzeljétek, elmentünk ebédelni egy újfehértói pecsenyesütős helyre. Rugó is betermelt mindent Már egy ideje készültünk, G. mindig ott szokott megállni, ha Nyíregyen van dolga.
Most értünk haza.

Itt olyan sötét van, hogy lassan villanyt kell gyújtani

Kép
vindolanda

Halihó,

Kaqk, nekünk sincs, csak -- ahogy S. hívja -- oktondi telefonjaink vannak...

Vindo, pecsenye, nyami!

Mi lenyomtuk a házi farsangot (l. a képeket lentebb), nekem először meg kellett vívnom Vaderrel, aztán lettem a Halálcsillag kantinjának főszakácsa, utána Optimus Prime ütközött meg a Sith nagyúrral. Szörnyecske meg drukkolt mindenkinek. :-)
utána tettünk egy nagy sétát. Jó hétvége volt.

Kép
Kép
irina

A Vader--Optimus-összecsapásról azért dukál egy kép:

Kép
Kép
irina

Ez nagyon jó lehetett
Ármin nem semmi
S. meg

Itt egy új munkanap kezdődik. Blöe.

Kép
vindolanda

Irina, nagyon édes szörnyecskéd van :)

Köszi, költözéssel minden rendben, de van még dolgunk bőven...

Vindo, Peti 15 hónapos lesz 3 nap múlva, és most tanulgat egyedül felállni. Szóval messze még a járás... (Ráadásul tegnap a csúszdán maga alá szorult a lába, és nem bír ráállni, fáj neki... ez sem segít.)

Irina, isoprinosine szirupot szedett, meg Béres cseppet, meg ugye szedi a vasat meg a C vitamint.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Vindo, köszi! Kitartás, lesz jobb is a hét!

Panndi, köszi!
Nekünk állandóan nyomatta mindenki szóban a Bérest, sosem vált be. Valahányszor elkezdtük, egy hétre rá Ádin kitört valami -- nem túlzok -- kéthetes, lázzal járó betegség, mert a Béres felturbózta az addig benne moderáltan tenyésző betegségeket. Egyedül a C-vitamint hagytam meg (meg néha probiotikumot, nem csak antibiotikum mellé). Pedig jó lenne vmit szedni, de nem merem adni.

Kép
Kép
irina

Panndi, értem. Szakember mit mond? Fel a fejjel, lesz ez sokkal jobb is!!! Szegény Peti a csúszdán.

Vitamin - hát, nem tudom, hogy használ-e. Én nem szoktam szedni soha, G. viszont vesz néha, és ha nem felejti el, benyom egyet Rugó szájába. De nem hinném, hogy sok fogadatja van. Viszont én szkeptikus lélek vagyok.

Újabb munkanap. Koffeinmentes kávépárnát kell szereznem, de még nem tudom, honnan fogom. Ez itt a nagy probléma.

Kép
vindolanda

Egész nap nem volt net a munkahelyemen
Állítólag még napokig nem lesz. Így a jó dolgozni
Egyedül voltam este, Rugó most aludt el.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Panndi, én a fb-os képek alapján úgy láttam, Petinek jó az egyensúlyérzéke (de nem értek hozzá), különösen a széken egyensúlyozós változatra gondolok :-) 

Vindo, net nélkül én is szenvedek, bárhol legyek is.

Hát elég gáz esténk és egy fokkal jobb, de nehéz éjszakánk volt. Pár napja láttam Árminon, hogy nem százas, tegnapra nagyon benáthásodott. Volt már többször náthás, mióta megszületett, de jól viselte, most viszont üvöltött, ahogy a torkán kifért. Jobb híján S-val arra jutottunk, hogy a bedugult orrát nem bírja elviselni, plusz mostanában (ki tudja, miért: fogzás, szepa-szorongás, egyéb) zömmel úgy alszik éjjel, hogy ki sem engedi a cicit a szájából. Na most ez ugye náthásan elég nehéz, éjjel is egy-két óra dühöngés után beletörődött (a fáradtságtól), hogy kénytelen lesz tátott szájjal, néha cici nélkül aludni. 
Ádi már jól van, de szedjük a gyógyszert. 
Gyönyörű idő van itt. 

Kép
Kép
irina

Vindo!
Köszi Zsuzsu nevében a köszöntést! :)
Pecsenyesütő - imádom! :)  (Erről jut eszembe egy ovistárs szösszenete a zöldbabfőzelékre: "Imádom, az ablakon kivágom."

Irina!
Árminnak jobbulást!

Jó kis farsangi bulit rendeztetek! Ügyesek vagytok!

Gergő még most is dührohamot kap a náthától bedugult orrától esténként. Napközben elviseli, de lefekvéskor ajjajjjj....

Kaqk!
Nekünk nincs olyan telcsink...

Panndi!
Örülök, hogy jelentkeztél! Minden jót nektek!

Kép
gica1

;) Már dobog a szíve :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, ez csodás hír (valamiért sejtettem, nem tudom, miért), szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
irina

Gica, köszi, akkor valószínűleg tényleg a dugulás zavarta! :-)

Kép
Kép
irina

Panndi, gratulálunk

MIndenkinek jobbulást!

Gica, hogy kap dührohamot Gergő?

Ma már végre itthon vagyok. Net még tegnap sem volt egész nap. Este meg elaludtunk. Még az akvárium is világított egész éjjel, konkrétan mind a hárman kidőltünk.

Kép
vindolanda

Vindo, mi dettó, mindenki elaludt. Én is lefeküdtem a kicsivel együtt, és bár sokat forgolódott, végre kipihentük magunkat. Tegnap olyan voltam, mint egy zombi, kábé annyi türelemmel is, mint egy zombinak van. 
A kicsi sokkal jobban van -- szerintem még a bölcsiben is javában szoptatni fogom, ha (gyanítom, hogy ettől) ilyen gyorsan gyógyul. 
Ádi már oviba ment, itthon látványosan unatkozott, pedig tegnap órákat voltunk kint, olyan szép idő volt, ő a csúszdára rohangált fel alulról (ez az új sportja), én meg ültem a ragyogó napsütésben, és komolyan nem akartam onnan felállni.

Kép
Kép
irina

Éljen a gyógyult Ádi és a kipihent szülők
Rugónak tegnap jó napja volt, sokat játszott még este is. Újra rátalált a szappanbuborékokra, és azt fürdés közben fújom neki a kád mellől, meg most újabban régész akar lenni, s a legókkal régészeset játszott olyan negyed kilencig.
Ha nagyon bamba, akkor a tableten nyomul az angry birds-szel

Mikor is kezdi Ármin a bölcsődét?

Most haladnom kell egy kicsit a dolgaimmal Eddig házimunkáztam.

Kép
vindolanda

Vindo, buborékok -- az itt is mindig nyerő. Régész: az is eléggé az. :-)
Bölcsiügyben: több elvárás torlódik. Minél később menjen, de 22 hónapos lesz, mikor kezdek az egyetemen. Nekem elég lenne a januári kezdés, de nem ártana egy-két betegségen átesni, mire dolgozom újból, nem lenne szerencsés azzal indítanom, h rögtön nem tartom meg az óráimat. És mivel hetek óta semmit nem tudtam dolgozni, valamikor írnom is kéne. Rájöttem, hogy nekem ez negyed-félórás etapokban nem megy, kellenének pár összefüggő órák, amikor gondolkodni és írni tudok (bírálás, apróbb dolgok mennek rövid időkben is). Ha máskor nem, hát ősszel, de idén meg kell lennem, különben nagy gáz lesz. Mindezek miatt a nov-dec. kezdést tartom reálisnak, bölcsibe hosszabb is a beszoktatás.

Kép
Kép
irina

A bubikkal az az újdonság, hogy a kádban ül, és vizes kézzel rátapadnak a bubik a kezére. Ha mind a két kezén van egy-egy, akkor megpróbálja összeolvasztani azokat. Ha meg bevizezi a hasát, akkor oda is tudja tapasztani.

Sajnos az írás ilyen, több órás nyugalom kell hozzá, 10-15 percben nem megy.
Addigra Ármin is szépen megnő. Semmi baj nem lesz, meglátod.

Nálunk ma van a farsang.
Rugó vitte a jelmezét is. Fényképezik is őket.
Háromnegyed egyre kell mennem érte.

Névnapjára egy Nepállal foglalkozó könyvet kért.
Tényleg, partit is kell majd neki szervezni.

Kép
vindolanda

Azt még leírom, hogy teganp megnéztem "A single man"-t. Hát, az is olyan volt, hogy az ember utáni kiment volna a fürdőszobába egy borotváért

Kép
vindolanda

Hazaértünk. Lassan ennem is kellene.
Rugó meglátja a közmunkásokat, ahogy kertészkednek.
- Anya, nézd, régészek.

Találtam neki egy Nepálról szóló könyvet a neten akciósan. Azt kapja névnapjára.
Itt nagyon szép idő van.
Átöltözök. Rugó az udvaron csatangol.

Kép
vindolanda

Rugó szerint itt a tavasz, mehetek ki a teraszra enni.
Kabátban, a fenekem alatt pléddel

A farsang jól sikerült. Majd teszek fel képet, ha G. hazaér.

Kép
vindolanda

Halihó!

Végre idejutok... most aludt el Ármin, többszöri próbálkozás után rajtam. 

Vindo, Rugó nem aprózza el, ha már Nepálról kér könyvet, legközelebb tibetiül fog tanulni akarni, figyeld meg!  Régész munkások :-)
Partit Ádi is akar, de ugye játszóházasat, és már próbálok rá hatni, h ne élje bele magát. Nem, nem fogok évente több tízezer forintos játszóházas bulit tartani (szorozva kettővel). Tudtam, h ez lesz, ha egyszer engedek, bár eléggé ellent is tudok mondani. Csak remélni merem, h az iskolájában nem lesz ez az állandó játszóházas/drága helyen akármis szülinapozás divatban. 
Nem ismerem ezt a filmet, de tetszik, meg fogom nézni. Én most a The Mastert kezdtem el, elég hajmeresztő, de nagyon érdekel. Meg A nimfomániásra is kíváncsi vagyok (szeretem Trier filmjeit), állítólag nagyon jó.
Tényleg, a Now you see me-t láttátok már? Nekem nagyon bejött, de az összes ilyen bűvészes filmet bírom. 
Sétáltunk egy órát a szakadó esőben, egyedülálló érzés.

Kép
Kép
irina

Azt még nem láttuk, G-nek valahogy nincs hozzá kedve. Majd megnézem magamban, az lesz a vége, mert J.E-et bírom.
Megszereztük viszont ezt:
http://www.imdb.com/title/tt0275083/
Ha nem alszunk el este, ezt megnézzük.
Ott esett?
Itt egy csepp sem.
Három óra után sikerül berángatni Rugót az udvarról.
Most májkrémes kenyeret eszik és mesét néz.
20-30 ezer között én sem adnék ki bulira

Kép
vindolanda

Vindo, izgalmas filmnek néz ki, és hát Zhang Ziyi :-) jó mulatást hozzá!
Mi szerintem a Philomenát nézzük meg (S. Coogant nagyon kedveljük), ha összejön, vagy befejezzük az aktuálisan nézett sorozatunkat. 
White house down megvolt? Tipikus Emmerich-film, nagyzol, egy kockája sem hihető, viszont vannak szórakoztató részei. Jamie Foxx mint az amerikai elnök :-), aki tudatosan Black English-intonációval beszél (ellentétben a jelenlegi elnökkel, aki ugye a legválasztékosabb amerikai angollal). Tényleg vannak jó jelenetei, a szökőkutas például. 

Á, kiakadtam kicsit, valahogy ez a mostani ovis csoport nem az igazi szerintem, de lehet, h zizi vagyok. Amióta csoportot váltott, Ádi szinte semmit nem rajzol (előtte ontotta), nem kreatívkodik szinte semmit, amit régebben csinált -- kizárólag ez a fociskártyás őrület megy (engem is megőrjít vele, olyan szinten nem érdekelnek a focisták, h el nem tudom mondani), csak erről tud beszélni. Mindegy, már nem sok van vissza, pár hónap, és vége az ovinak. 

Panndi, tényleg, milyen ez a terhességed?

Kép
Kép
irina

Az még nem, de ha kaszabolják benne egymást, akkor Gábort is rá tudom venni, hogy megnézze
Jó volt ez a kínai-koreai film, bár két komplett hadsereg, valamint a főszereplők döntő hányada meghalt

A rajzolás hiánya, nem biztos, hogy a csoporttól van.
De a foci, az biztos.
Az igaz, hogy akkor már Nepál már jobb beszédtéma

Itt a napon 19 fok van.
Rugó már kinn az udvaron.
G. segít a kisebbik bátyámnak költözködni (albérletbe megy).
Csináltam egy rooibost magamnak, megiszom a hintaágyban a napon. Tiszta dolce vita

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, dolce vita, itt is ragyogóan süt a nap. A szép nap örömére Ármin már 6.30-kor fent volt. Igaz, az orra dugult be megint, és nem tudtam szopival kicsit még alvásra-maradásra bírni.
Igen, van gyepálás bőven a White house down-ban, be fog jönni G-nek. A Fehér Ház nagy részét tönkreteszik benne. 
Este a fiúk bealudtak, én a The mastert néztem, majdnem be is fejeztem, de roppant hosszú. 

Hoztam két képet, hogy alszik Ármin napközben, zömmel rajtam persze.

Kép
Kép
irina

Szerintem mi egy olyat láttunk, hogy Olympus has fallen. Abban is az elnöki rezidenciával szórakoztak De akkor ezt is meg lehet nézni.

Egyem a kis alvó Ármint. Nagyon aranyos.

Rugó zenét hallgat a kocsiban, mennem kell ki hozzá. Csak beszaladtam.

Hülye hosszú filmeket csinálnak mostanában.

Kép
vindolanda

Na akkor megnézem azt a filmet, köszi!

Hát úgy fest, húgomék CR-ba mennek pár hónap múlva. Eléggé aggódom, nemcsak amiatt, hogy fájó lesz a hiányuk, hanem hogy ezt az egészet hogy abszolválja (friss elsőgyerekes, új kultúra, új nyelv, új család, egyedüllét). Szerintem finoman szólva sem a legjobb időzítés, de ők tudják. 

Na még egy integetős kép:

Kép
Kép
irina

Na, ez nem integetős, hanem fegyelmezős volt.

Kép
Kép
irina

Vettem egy cipőt és egy fitness-nacit, és este elmentem futni. Jól esett. De nem tudom, meddig tart a a lelkesedés. Holnap Rugó is jönni akar velem
Töltöm le a White House Down-t, bár holnap estig határidős munkám is van

Remélem a húgodéknak bejön az ottani élet. De biztos hiányozni fognak.

Ármin:)
http://www.iwmshop.org.uk/product/12786 ... rmy_Poster

Kép
vindolanda

Hát én is a legjobbakat remélem nekik. 
Néztem a repjegyárakat, 300 ezertől indulnak per fő.  Egy milkáért már ki is mehetnénk négyesben. Legalábbis San Joséig eljutnánk.
Ez a futás nagyon jól hangzik, csak így tovább! 
Tényleg az I want u-plakátokra hajaz Ármin mozdulata.
No, mentem, talán tudunk ma vmit nézni. Vagy aludni.

Kép
Kép
irina

Hát, még az a szerencse, hogy van skype.
Sikerült valamit nézni?
Mi megnéztük a fehér házos filmet. De szinkronizáltan, így az akcentusról lemeradtunk.
Házimunkák voltak délelőtt.
Amúgy egy gimnasztikai labdánk is van már évek óta (még a beszédfejlesztéshez kellett), és Rugónak most gyakorlatokat kell mondani, és megcsinálja. Teljesen belejött

Kép
vindolanda

Irina, a legjobbakat nekik! Nem semmi, nem lesz egyszerű! Repjegy :-(

Vindo: futás! Szuper! Mi is akarunk lassan elkezdeni sportolni, ujra. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: