A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Asszem nekem egy angyal a férjem, és egy angyal a gyerekem. Apa elvitte sétálni a gyereket meg a kutyát, mert én meg elaludtam szoptatás után. A fene, pedig úgy szeretek sétálni velük! :)

Savariaa, Apával sokat beszélgetünk rólatok, annyira szeretnénk segíteni! Reméljük, hogy megoldódik a pocak-probléma, ne felejtsétek, nálunk a betöltött 5. hónapig tartott az Infacol. Nálunk egyébként, ahogy felsírt (totál váratlanul), gyorsan a hátára fordítottuk (bármikor történt ez a nap folyamán) és elkezdtük a pocakot masszírozni, a fingot kinyomni belőle. Ilyenkor mindig jött belőle, és utána meg is nyugodott. Egy próbát megér, ahogy felsír Bátor, próbáljátok kinyomni a pukit a pocakjából.

Küldjük az alvási energiákat Bátornak és nektek! ;) Fogyás, ugyan, 120 gramm az semmi! Lehet egy adag kakával több volt a pocakban az első mérlegelésnél. Nyugi, Bátorral minden rendben van! Kicsit túlságosan is aggódsz, lazíts egy kicsit, hidd el jót fog tenni!

Kaka, én gyorsan kiszedem Picurt a kakából, bár nálunk a 6 hónap alatt talán ha kétszer volt éjjel kaka. Én nem hagyom benne, mert napközben (reggel) is zavarja, addig emelgeti a popsiját, amíg ki nem cserélem a pelust. Éjjel én nagyon gyorsan, hang, beszéd, mosoly, minden nélkül cserélem ki, a lehető legkevesebb mozgatással. Igaz, én visszateszem, és visszaalszik Picur.

Monis, ez a cicimellémégakezet' nálunk is van, hát olyan édes olyankor Picur is! Meg néha, ha már tele van a pocak, akkor elkezd buborékokat fújni, de úgy, hogy a cici még a szájában van. Vajon nem elég nagy??? Ááááá, lehetetlen röhögés nélkül kibírni. :D :D

Lányok, ez a nyálzás nálunk is durva méreteket öltött. Nem gondoltam, hogy ezt még lehet fokozni, de hova, hát már van 7 foga?!

Ildi, ezen a Barni-Alien-en jót röhögtem! :D De igazad van, tényleg olyanok. Vajon meddig tart ez a nyálzás??? Ha meglesz a nagyobb lakás, egy lakásavatóra szívesen megyünk! ;)

Megyek, megjöttek a fiúk. Szép napot nektek! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Mmc, igen, edzést is tartok, meg bíró is vagyok, holnap lesz épp egy verseny, remélem a "leendő Mester" jól fogja bírni. :)

Babakocsi, hát két hétre állították le a liftet, addig van egy "hórukk ember", aki segít a cipekedésben.

Orrszívózás, az arcocskáját, amelyik felén szívod az orrát, picit húzd lefelé-oldal irányba (esetleg körkörösen masszírozd szívás közben), hogy a füle felé tartó csatorna kinyíljon, és kijöjjön a trutyi. Így nem rakódik le a fülénél, nem okoz gyulladást a későbbiekben. Plusz még jó ha naponta többször egy pici olajjal masszírozod az orrnyereg-arcüreg vonalat, ez is segít felszakítani a letapadt nyákot-taknyot.

Jobbulást nektek!

picuralmos

http://blog.ffmoda.com/30-szazalek-kedv ... re-hu.html

még ezt akartam küldeni nektek, hátha valakit érdekel

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Magnoli nem hiszem, hogy nevelési probléma lenne. Tuti más van emögött. Mostantól adom a biogaiat, már meg is kapta az első adagot, remélem azért gyorsan hatni fog.

Picur nagyon jól esik, hogy gondoltok ránk. A puki masszázs nálunk is szokott segíteni, de mikor felébred, akkor már ki is "röppen", tehát segítség nem kell, csak hát pont elég, hogy picit küzd, mert akkor már sír is. 

Monis nálunk is szereti egyszerre a cicimet és az öklét vagy csak az egyik ujját behelyezni a "rendszerbe"  aztán csodálkozik, hogy nem úgy jön a hami, mint előtte. És ilyenkor aztán hangosan cuppog, jajjj hát megzabálom. Ahogy viszem fel az emeletre pelenkázni és rámnéz, egyszerűen nem tudok betelni vele. Egy ilyen pici emberke hogy lehet ennyire édes, kedves, aranyos, imádnivaló?

Mmc jobbulást nektek!!! A héten nekünk is megvolt az első orrsziporszi, hát nem volt egyszerű, pedig a férjemmel ketten csináltuk. Kitartás nektek!!!!

Bátor aludt 3 órát kint, élvezte a babatársaságot. Megkaota az első biogaiat, szóval már csak várunk és remélünk. Minden napra kéne ilyen babaprogram, mert nagyon élvezi. Másfél órát ilyenkor türelmesen elnézelődik, eljátszik, és utána szépen elalszik. Remélem hamarosan újra találkozunk! Jó kis társaság gyűlt itt össze!! 
Hol és mikor lesz a következő?? 

Veronika merre vagy? Remélem tudsz aludni.
Szép délutánt mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Olyan vicces dolog történt!! Bátor fekve szopizott, szünetekben beszélgettünk, nevetgéltünk, ő simogatta a mellem, egyszercsak megnyomta a bimbómat és csak úgy spriccelt az arcára a tej!  Akkorát nevettem, erre ő is!! MEGZABÁLOM!!!!!!!!!!!

Kép
savariaa
Érd

Tejfröccs, hahaha :lol:
Hát persze hogy cuki Bátor, a Ti kölkötök, milyen is lenne???... :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, remélem a 3 órából valamennyit te is aludtál! A babakocsiban benne van a légzésfigyelő ilyenkor?

picuralmos

Sziasztok,

Picur, nagyon jó dolgod volt! Tényleg egy angyal a férjed! Habár ha én is feketeöves karatés lennék, biztos nekem is ilyen jó dolgom lenne itthon! Nevetés
Nálunk apuka még nem "akarta" elvinni gergőt egyedül sétálni, pedig én már titokban gondoltam rá hogy én addig tudnék tenni venni a konyhában...

"cicimellémégakezet" nagyon aranyos... édes lehet picur buborékfújás közben!

Én is olvastam hogy akció van a tescoban már voltunk is ott és vettünk egy két rucit.

Savaria, látom Bátor sem tudja hogy mit tegyen a szájába.. cicit vagy a kezét.. Örülök hogy nálatok is megvannak ezek az apró kis csodák..
Én is - mint te - rácsodálkozok nap mint nap hogy milyen édes kis babám van!! nem tudok betelni vele. Napról napra egyre jobban szeretem..
ma a tescoban egy angyal volt, elnézelődött a hordozóban, rágcsálta a játékát és közben hangosan gagyarászott, a pénztárnál a mögöttem állók legnagyobb örömére.. én meg olyan büszke voltam!!!

Remélem a ma éjszakátok már jobb lesz! én drukkolok.

mmc, jobbulást nektek. vigyázni kell mert ebben a nagy hidegben könnyen megfázunk.. én is éreztem délelőtt hogy milyen hideg van.. vastagabb kabát kellett volna..

jó hétvégét mindenkinek!

Andi, Ildi, veronika, Kat, Magnoli, Bogi hogy vagytok?

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok! Sajna a ma éjjel volt az eddigi legrosszabb. Ma megpróbálom kikapcsolni a légzésfigyelőt, hátha az zavarja. Szinte nem is aludtam, mert 5 percenként ébredt hajnali egyig, aztán reggelig szinte folyamatosan szopizott mellettem az ágyban álmában. Remélem goyrsan hat a biogaia, mert már kezdem észrevenni magamon a kimerültséget. Most mézet sem eszem,bár nagyon szeretem, hátha ez a gond, de lassan már ott tartok, hogy alig eszem valamit.  Na de tényleg nem kéne panaszkodnom, hisz a legfontosabb, hogy egészséges, más nem számít, aztán majd csak túl leszünk ezen az időszakon is.  Mi is vásároltunk a tescoban. jajj hát nekezen tudom visszafogni ilyenkor magam. Bátor egyre több új hangot "használ", egész nap mosolygok, nevetek és nem tudok betelni vele, állandüan a kezemben van a telefon, mert mindent videóra akarok venni. De amikor meglátja, már csak a telefon érdekli, igazi pasi már most.  Az ájszakai alváson kívül tegnap szuper jó napunk volt, jó kedv, semmi nyűgösség, és ma is eddig minden hiperszuper. Remélem így is marad örökre.  Monis tényleg egész nap el lehet nézni a babánkat, én sem tudok betelni vele. Mindig produkál valami újat. Most már kezdi felfedezni, hogy oldalra is lehet fordulni, még nem megy neki egyedül, de szépen felhúzza a lábikóját.  Kaptunk rengeteg almát, ti mit szoktatok csinálni belőle? ALmás pitét és bundás almát szoktam mást nem, max almalevest. Van valami fincsi és gyors sütireceptetek?

Kép
savariaa
Érd

Savaria, sajnálom hogy nem mennek az éjszakák!! Nyugodtan panaszkodj nekünk, meghallgatunk, sajnálom hogy nem tudunk segíteni, és nem találunk megoldást....
próbálj napközben aludni te is!

Gergő tegnap hatalmasat aludt ( Savaria, nem azért irom hogy rossz kedved legyen) 8 kor vacsizott és 6-ig aludt.
Én felébredtem 3-kor mert már folyt a tejcsi, és nem tudtam aludni a hatalmasra dagadt "lányoktól"... vártam hátha felébred, bementem hozzá többször is, de aludt mint a bunda..) a keze kilógott a kiságy rácsán keresztül hónaljtól.. még azt is visszatornáztam, de nem ébredt fel..
próbáltam visszaaludni de nem ment... vártam, vártam... végül 5-kor lefejtem egy kicsit mert már nem bírtam tovább...
6kor volt egy kis nyikkanás és gyorsan kikaptam az ágyból hogy na akkor most már egyen!!

Ti mit csináltok a "lányokkal" ilyenkor?? állítólag "megtanulják hogy éjszaka nem kell annyit tejet termelni, de ezek szerint az enyémek buták...
igy én nem tudok aludni, elég rossz..

jaj mennem kell gergő felébredt.

Savaria kitartást az éjszakákhoz!!

monis
Budapest XIII. kerület

Hellobello!
Nézegettem a talis képeket..hát hogy Ti milyen csinik vagytok csajok! Hogy csináljátok ezt? :P A babucik is jól érezték magukat úgy láttam. Melyik babuci alszik olyan édesen az apukája vállán? nagyon cuki...meg mindegyik :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!!

Csicsi Bátor alszik az édesapja vállán!!!  Bezzeg ott alszik a kis rosszcsont!!  

Monis nekem egyszer volt ilyen, én akkor lefejtem éjjel, mert nem bírtam már. De azóta sajna nincs...pedig most bárcsak így lenne.

Szerintetek nagy baj, ha ma kipróbálom, hogy a babakocsiban altatom? Vagy ezzel rosszat teszek? Tudom, hogy a légzésfigyelőt abba nem tudom betenni, de bízom benne, hogy nem lesz gond. Férjemmel azt beszéltük, hogy mi van, ha a kiságy a ludas és azt nem szereti? Vagy a matracot? 

Épp újfajta almás sütit sütök, találtam a neten azon az oldalon, amit Picur linkelt be. Majd beszámolok, hogy sikerült, éppen hül a töltelék.

Szép szombatot mindenkinek, férjem ma éjjel is megy dolgozni...

Kép
savariaa
Érd

Ezt a sütit sütöm. Már jön az illata. 

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=34421893

Kép
savariaa
Érd

Savaria, szerintem próbáld meg a babakocsiban altatást. Lehet hogy vmiért nem jön be neki a kiságy..
Mi mikor nyaralni voltunk és a babakocsi mózes részében aludt gergő oda be tudtuk tenni a légzésfigyelőt.. a szivacs alá, nem volt gond.. próbáld meg
persze akkor nem lehet nagyon tologatni a vezeték miatt..

jól néz ki az almás süti, biztos finom lesz!!
majd meséld el milyen lett!
mit dolgozik a férjed, hogy éjszaka jár dolgozni?

lehet hogy az a baj hogy éjjel nincs otthon apa és azért nem alszik bátor!!

monis
Budapest XIII. kerület

Savariaa,

szerintem fuss egy kört még a cumival.

Monis, megkérdeztem a férjem ezzel a programmal csinálta a fotómontázst:
photoshakeproj

Szeretném én is megnézn a képeket valaki megmondja priviben az ftp  adatokat?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,
Mmc, átküldtem Neked mail-ben az FTP adatokat :lol:

Savaria, hajrá babakocsi, aztán majd amiatt nem fog az ágyában aludni, ahogy Lénó :wink:

Monis, ahogy Savaria írta, ha éjjel nem eszik majd Gergő, kevesebb lesz ilyenkor a tejed.
Ennek az az oka, hogy ha túltelítődik, kevesebb termelődik utána.
Ha pedig újra szaporítani akarod, az a titka hogy gyakrabban kell kiüríteni, szoptatni vagy fejni.

Kép
Kép
magnoli

Savariaa: én is azt akartam írni neked, hogy mi anno Bálintot kezdetben a mózesben aktattuk. Angel Care légzésfigyelőnk van, amit simán beraktunk a mózes szivacsa alá. H ha olyanod van, akkor az úgy is működik, ha csak az egyik lapot,teszed bele, ami továbbcsatlakozik lap, azt nem. Ne foglalkozz vele, hogy ha a babakocsiban alszik, akkor mi lesz. Majd akkor azt oldod meg, de most muszáj kialudnotok magatokat, és nem egy éjszakát, hanem legalább egy hetet.
Almából mi almás palacsintat is szoktunk sütni, ami egy sűrű palacsintateszta, amibe simán belereszeled az almát és mkndkét oldalát megsütód, és fahéja porcukrot szóraz rá.

mi jól vagyunk, Balukám alszik ma 170ml gyümölcsöt tolt be, holnap adok neki répát, Bálintot meg most viszem fürdeni. Zajlik azt esti szeánsz

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

sajna nincs idom jonni, de a kepek linkjet kerem en is! :)

koszonom es remelem a jovo heten mar ide jutok!

Kép

Kép
sz.veronika

Hellomindenki! :)

Húúúúú, de elfáradtunk a versenyen! Picur és Picurapu egy hős volt, zokszó nélkül bírták a csapat ostromát, természetesen a kisfiam mindenkit elvarázsolt. Sikerült aludnia is a babakocsiban, Apa eltologatta a Balcsipartra, mert az idő is remek volt. Szóval nagyon jól sikerült nap volt. Gyerek K.O. ájultan alszik. :)

Monis, én minden hajnalban ébresztem Picurt. Kivéve, ha elalszunk... :D :D Hajnalra az én csajaim is bekeményednek. Nálunk már jól beállt ez a rendszer, napközben is van dögivel tej, éjjel is tudok aludni, mert "csak" hajnalra telítődnek. Ha Gergő átáll a hosszú alvásra, a cickóid is át fognak állni a hosszú éjjeli termelődésre.

Savariaa, remélem tényleg a légzésfigyelő lesz a ludas. Drukkolunk, hogy megleljétek a megoldást! És igenis tessék nyugodtan elmondani nekünk, hát ezért vagyunk! :)

Megyek, csatlakozom a gyermekemhez. :)

picuralmos

Veronika Neked is átküldtem mailben az FTP-t.

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok,

mmc, köszi a program nevét, majd megnézem a neten..
hátha az nem fogja igy lecsökkenteni a kép méretét...
jó lenne ilyen szép montázsokat előhivatni és képkeretbe tenni...

Savaria, milyen volt az éjszaka?
sikerült a babakocsis altatás? beletettétek az légzésfigyelőt?

Savaria, Magnoli, köszi a tanácsot éjjeli cicizés kapcsán, ma már megint keltett gergő 4kor, szóval most nem volt gond...

Kat, Balu már gyümölcsöt eszik? mit adsz neki? almát? nagyon jó sokat evett, ügyes!

ma megyünk, kiándulunk székesfehérvárra... megyünk egy kört a tó körül... Picur gondolunk rátok közben..
mikor kicsik voltunk a székesfehérvári vidámparkba jártunk, de már bezárt....
puszi

monis
Budapest XIII. kerület

Monis: már kb 3hete kezdtem a hozzátáplálást. Kapott először Sinlacot, azért annyira nem volt oda. Jött az alma, majd a barack, ma meg kapott répát.
Az Avent párolóval párolom és a gyümölcsöt bioboltban veszem. Nem vagyok nagyon bios, de a kezdő dolgokat ott szoktam venni, majd amikor már sokat eszik, akkor visszaállok a piaci cuccokra

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!!!

Aludtam majdnem 5 órát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sálállálálálálálálá!!

Este fél9kor letettem a babakocsiba Bátort és negyed1kor kelt először, aztán nehezn de elaludt és fél4kor kelt újra. Utána fél5kor kezdett el készülödni a kakivonat, elindult a vágány felé... majd végül 6kor megérkezett a peronra.  Addig nonstop szopi volt, és még fél7ig egy fél órát alukált szóval szinte túlaludtam magam...  (kis túlzással) A babakocsiba betettük a légzésfigyelőt, így nyugodt voltam én is. Ringatni egyáltalán nem kellett.
Most a feladvány a következő: mi a más a babakocsiban és a kiságyban. Ami más volt: más szoba, más takaró, nem ettem mézet, és második napja kapja a biogaiat. Most ez a feladat kinyomozni. De ez már egy óriási lépés!!!!!!!!!!!! Jupiii!!!!! Köszi mindenkinek a drukkot, ideért!! 

Kat én ugyanezt csinálom az almából csak nem reszelem le, hanem szeletben sütöm meg, ez nálunk a bundás alma, és jajj de nagyon finom!!!!!!!!!!170 ml gyümölcs, nem semmi milyen huzata van Balunak!!!!

Monis tök fini lett az almás sütit, csak ajánlani tudom. Nem szokott hétvégén dolgozni a férjem, csak leltároztak és emiatt kellett bemennie. 3 műszakban dolgozik amúgy, most van egy lehetőség váltani normál munkarendere, remélem sikerül és végre "normál" módban élhetünk.

Mmc végül nem kellett a cumi, azóta amúgy próbálkoztam vele, de nagyon nem jön be neki, azt hiszem, el is teszem örökre.

Picur de szuper napototok volt! A kis karatés már most bajnok!!  Ma mit csináltok? HOgy megy a hozzátáplálás? SZerdán mondtad, hogy nem nagyon fogad el mást csak az anyatejet, azóta mi a helyzet?

Magnoli puszi!! 

Mindenkinek szépséges vasárnapot kívánok!!! Főzéshez még hozzá sem kezdtem...na csak nem halunk éhen talán. 

Kép
savariaa
Érd

Nem vagyok nagy szaki, de meg lehet úgy nézni a képeket, hogy a nyíllal léptetem tovább,vagy egyenként kell megnyitni? 

Kép
savariaa
Érd

Savaria, szuper hogy végre találtatok megoldást az alvásra!!!!
Végülis mindegy hogy miért, a lényeg hogy jobban aludt Bátor, nem???
És a felsorolásból ki is maradt a babkocsi körülölelő melege és kuckóssága, ami a pocakléthez hasonlít
A képeket én saját mappába másoltam és úgy nyitottam meg.
Pusziiii

Kép
Kép
magnoli

Ááááá, el sem merem mondani, reggel 9kor ébredtünk a hajnali evés után! Essssssssszméletlen jó volt! :) Mondtam, hogy elfáradtunk tegnap. :D

Savariaa, annyira örülök, hogy aludtatok végre! Egyszer próbálj meg vackot készíteni a kiságyba Bátornak, hátha csak a "tér" zavarja, és a zártabb, szűkebb helyen érzi jól magát.

Ma a nagyinál ebédeltünk, úgyhogy lazulás van, most alszik Picur, ha felébred, megyünk sétálni. A hozzátáplálás sehol sincs nálunk, továbbra sem kell szilárd kaja Picurnak, de nem is erőltetem. Kóstolgat, de le nem nyel semmit. Ha le is megy, azonnal jön vissza.

Viszont megvan az extra méreteket öltött nyálzás oka nálunk. Picurnak HÁROM foga jön egyszerre alul. Ebből az egyik már egy pontban áttörte az ínyét, a másik kettő meg csíkként vigyorog, azoknak kell kb. 2-3 nap. Még csak közelről látszanak, de köszi, itt vannak.

Csak tudnám minek ennyi fog, ha nem is használja??? :D

picuralmos

Picúr, hát a csodamosolyhoz

Kép
Kép
magnoli

Jahhhh, télleg! :D :D

picuralmos

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam az olvasásban.
Azt el is felejtettem mondani, hogy voltunk a dokinál, újabb 220 grammot hízott Fanni, így 2 hét alatt 570 gramm az össz gyarapodása. Két hét múlva kell mennünk újra.

Savaria remélem a biogaia tényleg véget vet az éjszakázásoknak. Nem hallottam még ezt, hogy nem lehet oltás után fürdetni. Mi még mindig napközben fürdünk, ami csak néhány órával van az oltás után. Remélem ezt Magnoli megcáfolja...
Visszatérve az éjszakai pelenkázásra, amikor eldöntöttem, hogy nem pelenkázom át, akkor sikerült nyakig berottyantania, így az éjszaka közepén még ruhát is mostunk. A kisasszony persze segített, mert esze ágában sem volt aludni. :)
Ja és a kaja. Fanni a balosból 1 perc alatt 10 milit szív le. Általában ezt elintézi max. 15 perc alatt. A jobbossal megszenved, de azt se nyúzza túl sokáig. Ha érzem, hogy szívja, akkor hagyom, olyankor 100 felett eszik abból is, de van, hogy ahhoz 50 perc is szükséges. Persze ha csak cumizik, vagy játszik, akkor nem hagyom rajta, megkapja a pótlást és meg is van a mennyiség.
Azt, hogy mennyit mutat a mérleg sok minden befolyásolja. Nem mindegy, hogy kaja, pelenkázás, fürdés stb. előtt vagy után méred. Én mindig ugyan akkor, ugyan úgy mérem Fannit. 3. kaja és fürdés után üres pelussal. De ha már egy kaja kimaradna, akkor annyival kevesebb lenne. Hát nagyon nem mindegy!

monis a nyálbuborékoknál én mindig bíztatom Fannit, hogy nyelje le azt a nyálat, de inkább nagy mosoly mellett még nagyobb nyálbubit csorgat ki a szájából. :)
sikerült a képeket feltölteni, de okozott némi fejtörést. sose csináltam még így. :)

mmc, remélem meggyógyultatok!

picur tegnap Fanni is elkezdte a műsort cicivel a szájában. olyan lelkesen beszélgetett, meg fújta a buborékokat, azt hittem megzabálom! fel is hívtam anyukámat, na akkor meg szerintem a szomszéd is hallotta, mit művel. :D
hűűű de durva, ennyi fog egyszerre. szerencsések vagytok, hogy a nyáltengerrel megússzátok! :)

hát csajok (monis, savaria) szerintem mindannyian így vagyunk vele, ezek a babák a földkerekség legnagyobb csodái. nem lehet velük betelni. én már azt is tudom mi a legeslegjobb érzés a világon! az elmúlt két éjszaka szopi után összebújva aludtunk el Fannival. na hát az valami eszméletlenül jó érzés. a szívem szakad meg, amikor be kell tennem a bölcsőbe, de szegénykémnek úgy megizzad a feje, hogy ruhát kell cserélnem, sőt lassan a párnám is kuka. amint megébredek, már teszem is át.

monis Fanni is adott egy műsort a tescoban. imádni való volt. a nagyapja teljesen elolvadt tőle. :)
nekem sajna nincs annyi tejcsi, hogy gond lenne éjszaka. én borzasztóan örülök, ha kicsit jobban befeszül a cicim. tegnap például fejnem kellett (!), mert este Fanni már nem kelt fel enni. a napi mennyisége megvolt, így nem ébresztettem. de tudod mit? inkább kelnék fejni, csak lenne elég neki! :)

óóó, savaria, sajnálom az éjszakát... :(
figyelj a kajára, nagyon fontos ahhoz, hogy továbbra is legyen tejcsi.
Fanni is megtalálta a lábát. Felhúzza, fogja a térdét, bokáját, vagy egyszerűen a ruháját, és átfordul oldalra. Sőt már a játékokért is nyúl. :)
anyukám csinált almából isteni almás pitét. hát ha minden nap enném akkor se tudnám megunni!
azért aludt Bátor olyan szépen a találkozón, mert tudta, hogy nappal van. na meg valamikor ki kell pihennie az éjszaka fáradalmait és rá kell készülni a következőre. :)
hajrá babakocsi. vessél be mindent, hogy mindketten nyugodtan alhassatok! most ne törődj azzal mi lesz később. hűűű, de vágyom arra az almás sütire. :)

na pont úgy gondolom én is, mint kat. savaria, bátran próbáld ki a babakocsit!
ó de jó, látom bejött, de örülök. :) :) :) :) :)

elég összevissza lett, de folyamatosan írtam, ahogy olvastam.
most elteszem magam holnapra, Fanni mindjárt kel enni!
üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok!

Ma is egész jól aludtunk, de a tegnapinál rosszabbul. Nem kellett pukira ébrednie,így lehet ma megpróbálom a kiságyba betenni, ha nem megy, átteszem a babakocsiba. Hátha a biogai beért. Próba szerencse.  

Picur bevallom, irigykedek, hogy ilyen jókat alszotok. Remélem egyszer nekünk is összejön és ki tudom magam pihenni. Kiváncsi vagyok, nálunk hogy fog menni a hozzátáplálás, van még kevesebb, mint 2 hónap addig. 

Bogi szuper, hogy így hízik Fanni!!! Ügyes vagy nagyon!!! És milyen szuper, hogy már az oldalára fordul, Bátor még csak próbálkozik, de nem sikerült még neki. Most az oroszlánhang köti le minden idejét.  Apával csak lesünk ilyenkor, milyen hangok jönnek ki ebből a csöpp gyerekből. AMúgy én sem hallottam még, hogy ne lehetne oltás után fürdetni, szerintem hülyeség. 
Az, aki nekem ezt mondta, állandóan kioktat mindenről, és mindig az ő gyereke az ügyesebb, okosabb, szebb...megőrülök tőle. 8 hónapos a fia, de kb azt mondja, hogy mikor annyi idős volt mint Bátor már 3 nyelven beszélt...  És hogy az ő gyereke milyen jól alszik és meg sem érezték a fogakat és milyen csudiklassz és én meg béna vagyok, hogy így megy nekem...és pár házzal lakik odébb, hát kommandózok mindennap, nehogy találkozzunk, mert tuti valamivel leolt...  De már kemény vagyok, és ha megpróbálja, na majd akkor odamondok neki háháháhá!!  

Puszi mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, az ilyen okoskodásokat nyugodtan engedd el a füled mellett, vagy esetleg übereld, arra már úgysem tud mit mondani. Nekem is ilyen az egyik közvetlen szomszédom, csak az a bibi, hogy mindig más a sztori. Már csak röhögünk Apával. És ezekhez a sztorikhoz még társul egy jó nagy adag betegségtudat (neki MINDEN baja van, a ráktól kezdve az infarktuson át a magas vérnyomásig), és persze ezeket is meg kell hallgatni, hogy ő ilyen betegen is felnevelt x gyereket. Áááááá... :D :D

Bogi, nem ér Fannit pumpálni!!! :D Nagyon örülök, hogy ilyen szépen beindult a gyarapodása a kiscsajnak! :) Nyakig rottyantás, úúúú, az elején nálunk is rendszeres volt, de hát a heti egy kakánál ez érthető volt. Azóta már gyakoribbak, így viszonylag ritkán kell ruhát mosni emiatt.

Hoztam képeket nektek az "olvasó", a mesenéző (itt Apa ráadta a saját zokniját :D), és a fogmosó Picurról:

picuralmos

Picur de édes!!!!!!!!! Milyen aranyos! Hát megzabálom!! Fogkefe reklámban a helye!!! 
Akkor nektek is van "jó" szomszédotok... Én sokszor Rambonak érzem magam, mikor kilépek az utcára, úgy nézek körbe... 
Ha mégis találkozunk, nagyon nagyon überül überelem majd. 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

remélem mindenkinek jól telt a hétvége!
Picur, megjártuk Szfehérvárt, nagyon sokáig maradtunk, este f8ra értünk haza, fürdetésre...
voltunk sétálni a belvárosban ( megcsodáltuk az indát.. habár nem világított még) ettünk fagyit és még a tó körül is sétáltunk, gergő hatalmasat aludt közben a babakocsiban...
elindulás előtt még kapott tejecskét, hogy ne a kocsiban kelljen szoptatni, igy aztán jó későn értünk haza.. de gondoltam rátok közben.. csuklottál?

Kat, mi az aSinlac? nagyon jól teszed hogy biogyümölcsöt adsz Balunak az elején, amikor még nem olyan erős a pocakja..
az Aventes párolóról sok jót hallottam, de nagyon drága, nem??
megéri megvenni?
mikor eszik gyümölcsöt balu?  a gyümölcsöt is párolod, vagy csak a zöldséget? tízórai, uzsonna?
gergőnél pont télen kell majd kezdeni a hozzátáplálást amikor nincs túl sok gyümölcs... de hát majd kap almát... banánt..
fagyasztottam el egy kevés baracok, de gondolom fagyasztva nem az igazi... 

Savaria, gratulálok a sok alváshoz!! Ééééljeeeen!!
csak igy tovább..
szerintem altasd nyugodtan a babakocsiban, ha az jön be neki... csak legyél te is kipihent!
gergő nálunk is a kiságyan, mindig bekúszik a rács mellé.. hiába a babák szeretnek "szűk" helyen, odabújva vmi mellé aludni... biztos ez hiányzott Bátornak a ágyában..
Reméljük sikerül a férjednek a normál műszak..
habár akkor nem lesznek együtt töltött hétköznapjaitok... az is jó lehetett mikor napközben otthon volt veletek..
Savaria, kerüld a szomszéd csajszit! ne foglalkozz a beszólásaival..

Bogi, szupi hogy sikerült aképeket feltölteni, ma megnézem..
Milyen ügyesen hízik Fanni! nagyon ügyesek vagytok. Látod, ha adsz neki elég tejecskét, milyen ügyesn hízik?? lassan beéri a többieket... :) Bogi, ne aggódj a tejcsi miatt, tele a hűtöd tartalékkal, nem? meg igaz amit magnoli irt, minél gyakrabban teszed cicre annál több lesz a tej..

Picur, mekkorákat alszik picur!! ilyenkor hogy bírják a "lányok"?
még  3 fog? nagyon belehúzott picur!
Nagyon aranyosak a képek!! édes apa zoknijában, térdig ér neki! cukorfalat!! ennyi fogat már tényleg mosni kell! ügyesen csinálja..
nem akarta a könyvet megenni? gergő már a mobil telefonok után érdeklődik, nézi hogy világit meg hogy én mibe beszélek.. a kezébe adom néha, de ő egyból a szájába tömi.. az nem igazán jó a telefonnak..
de múltkor már olyan jól megfogta a telefont hogy azzal a lendülettel ki is kapcsolta a készüléket...

Magnoli, hogy vagytok? Lénó tornázik, kúszik-mászik? nagyon jók a képek a fb-on! gyönyörűek vagytok!!

Ildi, Andi nagyon eltüntetek! Jól vagytok?
az első képek
hoztam egy képet én is.. az első képek gergőről, gergővel..

monis
Budapest XIII. kerület

veronika, csicsi, mmc hogy vagytok?

monis
Budapest XIII. kerület

Picur, megérkezett a babanetes baba, Koppány!!! :)

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat, de még nem vagyunk teljesen jól.
Egész hétvégén itthon voltunk ami azért volt nehéz, mert most kivételesen Liza nem volt beteg, illetve ő már meggyógyult. Rajta kívül mindenki az ágyat nyomta és így nehéz volt szórakoztatni egy kétévest úgy hogy még levegőre se mehetett.

Megnéztem a képeket, nagyon jók lettek. Liza szerint az összes képen Boti van , hiába mondtam neki, hogy más babák vannak rajta, hajthatatlan volt.
Bogi, most esett le, hogy Fanni egyedüli lányként volt ott a pasikoszorúban .
Lányok nagyon csinosak vagytok, kár hogy nem készült csoportkép.

Lenne egy kérdésem a szoptatós anyukákhoz: Ti meddig adtok a babának Konakiont? Az én dokim nem ír fel újabb receptet, mert szerinte 3 hós korig kell szedni. A védőnő meg azt mondja hogy addig kell, amíg el nem kezdem a hozzátáplálást és a kezembe nyomott 2 adag K vitamint és szerinte hülyeség ez a 3 hónap.
Változott valami a K vitamin adásában az elmúlt időszakban?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Mmc én pont a múlt héten adtam be az utolsó Konakiont, és engem is érdekel, hogy akkor többet nem kell adni? Elfelejtettem a dokit megkérdezni, pénteken megyek babaklubba, ott van védőnő, rákérdezek nála, csak sokszor mást mond a gyerekorvos és a védőnő. 
Hú nagyon nehéz lehetett ez a hétvége, elhiszem, hogy nem könnyűlegkötni egy 2 évest főleg úgy, hogy nem vagy jól. Remélem gyorsan meggyógyultok. Ez a váltzékony idő is besegít a sok megfázásnak, hisz tegnap 2 pulcsiban ültem kint most meg pólóban vagyok, olyan jó idő van. Vigyázzatok magatokra és jobbulást továbbra is!

Monis de szuper a kép a Gergőkről! Sajna nekünk nincs ilyen első pillanatos képünk, már ami engem és Bátort illet, de az édesapjával készült. Hihetetlen, mennyit nőttek, változtak a születésük óta, pedig csak pár hónap telt el. Most éjjel kipróbálom, hogy körberakom a kiságyat, hogy ne legyen olyan nagy üres tér benne, hátha az zavarja. Ha mégis gyakran ébred, akkor átteszem a babakocsiba. Érdekes, amit írsz, hogy Gergő a rácshoz húzódik, mert Bátor is azt szerette, ha közel rakom. Akkor biztos a kuckós hely az, amire vágynak. Mondjuk amilyen pici helyen voltak bent a pocakban, nem csodálom, hogy a nagy üres ágy milyen rossz lehet. 

Micsoda jó idő van! Kint sütkérezek,, míg Bátor alszik. Lányok mikor lesz a következő találkozó? Már most várom! 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

megvagyunk, csak nagyon mozgalmasak a napok. Próbálom utolérni magam a takarításban (is) + Barnus sajnos az utóbbi napokban percre pontosan 30 perc után megébred. A babakocsiban is csomót tolom mire elalszik és pontosan 30 perc múlva már fent is van. A héten jön az ingatlanos, össze kéne rántani a lakást is, szóval nehéz, plusz még magamat is tegyem rendbe, mint mondjuk epilálás, hajmosás, meg egyéb finomságok :/

Most alszik Barnus 10 perce, szóval talán van 20 percem :)

picur, a nyáltenger nagyon durva, viszont már látom alul a fogat, szerintem napok kérdése és kint van.
Tünemény a picurod!

éjszakai kaka, nálunk az már nincs. Ha lenne, kicserélném. Bár egyszer volt rá példa emlékszem, hogy hallottam, ahogy fosik be, de nem bírtam kikelni az ágyból Zavarban van lehet hogy jó meleg volt, de egész sokáig aludt vele :)

mmc, jó a kedvezmény, köszi, bár tecsóba nem hiszem, hogy megyünk, a Váci útiban voltunk legutóbb, amikor is Lotti bement a játszóházba és hát hiába szólt a néniknek, hogy ki akar jönni, nekem nem szóltak, nem hívtak, csak annyit mondtak, hogy majd jön az anyukád... mire odaértünk a vásárlás után, Lotti ott sírt, borzalmas volt... meg is mondtam a magamét még a FB tesco oldalán is! Lotti azt mondta, hogy ide többet nem akar jönni, szóval lehet hogy nem lesz szükség a kedvezményre :( Pedig nagyon jók a tecsós babarucik, imádom őket!

savariaa, hát a nehézségek mellett ez, hogy ránézel és elolvadsz, ez átsegít azért mindenen! Tényleg tüneményesek tudnak lenni,én attól olvadok el, ahogy reggel felébred és mindig ugyanazzal a hangsúllyal szoktam mondani neki, hogy jóreggeeeeeeeeelt és az a fej olyankor, hát nincsenek rá szavak, hatalmas tátiszájjal, szétzabálom :)
Tejspricccccccc :D :D
Nagyon sajnálom, hogy ennyiszer ébredt meg Bátor! :(

monis, nekem az elmúlt 2-3 napban már reggelre nem volt beton a cicim. Barnus ált. 5-6 között eszik először, ma meg 7-kor kelt, szóval változó, de szerintem beáll egy idő után arra, hogy ne legyen iszonyat kemény reggelre. 
Nagyon szép a fekete-fehér fotó!

savariaa, hogy éjjel altatnál babakocsiban? Hát megpróbálhatod, csak nehogy rákapjatok, húgom kislánya is annyira rákapott anno, hogy csak cicin és babakocsiban aludt. De átmeneti megoldásnak pár napra - hogy összeszedd magad picit és pihenj - talán nem lenne rossz.
Na most olvasom lentebb, hogy a babakocsiban milyen jól aludt :) Én a kiságy-babakocsi dologra tippelnék, hogy a kiságy nem jó valamiért vagy a hely, ahol van?

Bogi, szuper hogy híztok rendesen, látod nem kellett aggódni! 

Én is megnézném szívesen a talis képeket! :)

mmc, nekünk elfogyott már a k vitamin, doki ezt az egy dobozt írta fel és 6 db volt benne és nem kell utána már szednünk. Szerintem nem változott semmi, kérdezd meg a dokidat!

Képzeljétek, tegnap megpróbáltuk az almalevet!!! Barnusnak tetszett, ma is kapott 2 kanállal. Az az igazság, hogy bár nagyon szerettem volna úgy mint Lottinál 6 hós korától a hozzátápit, de akkor is annyira nyögvenyelősen ment a dolog, most pedig szeretném mihamarabb a tízórai szopit kiváltani. Nagyon nincs időm Lottira, ez a fő oka :( Nagyon igényelné, viszont mindenhová hárman megyünk, hétvégén pedig 4en. Fejni nem szeretnék, mert kézzel nagyon sok idő és kis mennyiség jön le... de így ha megyünk valahová, már amikor elindulunk ketten, azon töröm a fejem, hogy úrég, mire odaérünk már fordulhatunk vissza, páromat sem szeretném olyan helyzetbe hozni, hogy itthon Barnus megéhezik és üvölt, ő meg csak néz :( Szóval 2 napja alma... de valahogy nem vagyok tőle boldog, félek, nehogy rosszat tegyek vele neki. Tudom, hogy már sokan adtok mást is, de mindig az lebeg a szemem előtt, hogy 6 hós kora előtt éretlen az emésztőrendszere és anyatejes babáknak ráér... remélem nem csinálok rosszat ezzel!

Egy kép búcsúzóul, kihasználom, hogy még szuszizik a kis harmincpercesem :)

Lotti vs Barnus :) Egyre jobban nem hasonlítanak 

Kép

Kép
nusildi

mmc, aranyos lehetett Liza hogy mindegyik képen a kistesót látta! Vigyor
Én kértem legutóbb a dokitól K vitamin receptet, nekem adott.
Azt mondták nekem hogy amig anyatejes
azt nem tudom hogy a hozzátáplálásnál is kell e majd adni..

Savaria, sajnos ezek nem olyan igazi első pillanatos fotók..
nekem sürgősségi császárom volt, nem jött ki gergőke, pedig a végén már 4 doki próbálta kinyomni belőlem..
a végén meg kitalálták hogy akkor sürgősségi császár és elaltattak.. pedig milyen jó lett volna spinál.. vagy EDA.. akkor hallottam volna felsírni, és láthattam volna...
apukája láthatta a babát, ő csinálta a lepedős képeket, én csak másnap délbe láttam a babát.. a szülésznőnek ( fogadott, és még kapott is pénzt) eszébe nem jutott volna fotót készíteni az újdonsült apukáról a babával.. ( érthetetlen) szóval apukával otthoni a kép, én meg a másnap tudtam fotózni..
ez a rész hiányzik, hiányzott leginkább a szülésből, ezt vártam legjobban, a szülés utáni perceket, órákat, amikor meghallom a babám hangját, amikor odateszik magzatmázasan, vizesen, amikor meglátom apukája szemében a boldogság könnycseppjeit... de sajnos másképp alakult.. Sírós
(apukája Tamás) Vigyor

mi is hatalmasat sétáltunk ma, szuper idő volt!!

Ildi, gergőnél is volt egy ilyen időszak hogy csak fél órákat aludt.. de szerencsére elmúlt..
durva a tescos dolog! Mi is abba a tescoba járunk!
Barnus ilyen jól alszik éjszaka? mikor szopizik este? 8kor? és kibírja 6ig? de jó!
nagyon jó a kép a gyerekekről! Lotti barna szemű, Barnus meg kék, jól látom? még a arcbőr színük is más, Barnus kicsit fehérebb.. de nagyon édesek!

monis
Budapest XIII. kerület

SZiasztok!

Monis nálunk is hasonló volt a helyzet, mármint a sürgősségi császár, engem nem altattak de így is fél percre láthattam csak Bátort, megpuszilhattam, aztán a férjem kapta meg, és a mi szülésznőnk (nekem is fogadott volt)csinált képeket, amiért hálás vagyok. Én is azt a 2 órát vártam a szülés után, hogy együtt legyünk hármasban és a férjemmel együtt csodálhassuk meg Bátort. A kórházban, ahol én szültem a császár után 2 órával kiadják a babát az édesapának, így hozta be a férjem Bátort a szobába, de hát nem nagyon tudtam megnézni, mert a fejem nem emelhettem, de legalább ott volt köztünk. ELég borzasztó, hogy a szülésznőtök így viselkedett. Utálom, hogy az egészségügyben olyan érzéketlenné válnak a dolgozók, persze tisztelet a kivételnek, de sajna belőlük van kevesebb. 
Te hol szültél?

Nusildi csatlakozom hozzád, epillálás, jajj de vágyom már rá!! Ma hajat mostam, tegnap pedikűröztem, szóval minden nap egy lépéssel közelebb kerülök a várva várt cél felé, aztán minden kezdődik elölről. Én nem tudom, hogy mi történik, ha korábban kezded a hozátáplálást, én nem értek hozzá, de majd jönnek a lányok, biztos tudnak segíteni. Bátornak is volt pár napja, mikor fél órákat aludt. Már rájöttem, hogy azért, mert háton altattam a babakocsiban, és ő úy nem szeret, szóval elaludt és mikor csak egy picit megébredt, már nem tudtam visszaaltatni. Amióta hason altatom, délben 2-3 órát alszik egyben. Nem lehet, hogy Barnusnál is ez van?

Csőtörés van a környéken, nincs víz. Remélem a fürdetésig lesz, mert úgy szeretem, mikor Bátor pancsol, meg hát az is az esti szeánsz része, nem maradhat ki. Csatornáznak Érden és szinte minden héten van egy ilyen,elég utálatos dolog. 

Szép estét mindenkinek! Drukkoljtaok, előkészítettem a kiságyat, körberaktam egy takaróval, remélem beválik. 
Puszi

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Savaria, nem semmik ezek az okoskodók. Nehogy magadra vedd akár egy szavát is!!! Engedd el a füled mellett a dumáját.

csajok nekem van egy kis gondom. tudom, hogy volt már téma, ezért is merem felhozni. nekem fogalmam sincs, hogy milyen a normális babakaki.
az uszin azt mondják, hogy a szilárd dolgok az úszópelusban maradnak, na de Fanni nem szilárdat kakil. simán folyós neki, napi 3-4 alkalommal. mint 1-2 hónaposan. most ez  normális, vagy nem???

picur nagyon cuki picur! :) mennyi fogacskánál is tartotok???

monis örülök, hogy végre kimondta valaki, hogy kevés a tejcsim. szerencsére van még tartalék bőven, de nem is kell neki sok plussz. :) szépen szopizik. jó lenne sűrűbben rátenni, de nagy adagokat eszik, ritkán. :(
Fanni is érdeklődik a telefon iránt. mindig kihangosítom, ha a nagyszüleivel beszélek, rögtön nyúl érte. olyan cuki. :) mondjuk a múltkor történt is baleset, mert anyukám a kezébe adta, egy pillanatig nem figyelt és rögtön hókon nyomta magát vele. volt visítás a javából, szerencsére hamar megnyugodott.
nagyon jó ez a montázs Gergőről.

mmc örülök, hogy valamivel jobb a helyzet, és legalább Liza  nem lett beteg.
én is megkérdeztem a konakiont, azt mondta, hogy addig kell neki, amíg "vegyes tüzelésűvé" nem válik. 4 hónaposan kapta meg az utolsót, az 4 hétig védi, utána meg már el kell kezdeni a kóstoltatást, tehát nem kizárólag anyatejjel tápláljuk. mondjuk én már adom az alma és barack levét, sőt a héten a répalevet is megpróbáljuk.
ha te kizárólagosan szoptatsz, akkor még kelleni fog neki.

jaj ildi, rólad jut eszembe! megmostam a hajam tegnap. hát iszonyatosan sok jött ki. tiszta rosszul voltam tőle. a testem is tiszta haj volt. áááááááá...
remélem sikerül rendet varázsolnod.
Fanni is leszokott az alvásról. vannak napok, amikor alig alszik. 2-3x fél órát. :(
szegény Lotti, nem csoda, hogy nem akar többet a tescos játszóba menni... hát én is megmondtam volna a magamét!!!
nagyon édesek a gyerkőcök. jó nézni a változást rajtuk. :)

jaj monis, de rossz olvasni, hogy mennyire hiányoznak neked ezek. nekem is számtalan ilyen kimaradt élményem van. :( teljesen megértem mit érzel. bosszantó, hogy eszébe nem jutott a szülésznőnek!

na, sajna mennem kell.
üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok, még nem olvastam vissza csak röviden Savariaa, miatt léptem be.

Ez itt van Zuglóban egy kicsit messze tőletek, de hátha el tudsz jönni.
Alvásszakértő lesz ott:

https://www.facebook.com/events/2349483 ... pe=regular

Kép
Kép
mmc

Sziasztok Lányok! :)

Azt hiszem Tigi-függővé kezd válni a gyerkőc... :D Annyira röhög, mikor játszunk Tigivel, kapálózik, ha hozza vissza a labdát, elképesztően édes. Aprólékosan vizsgálgatja, mikor fekszik a helyén, simogatja, vigyorog neki, és úgy tartja a játékait, ha hason van, mint a Tigi. Szájában és néha megcibálja. :D

Játszószőnyeg, hallottátok már, hogy a legújabb "kutatások" szerint káros a gyerek fejlődésére nézve? Most olvastam valahol.

Monis, ha nagyon bekeményednek a csajok, felébresztem Picurt. Ő csak félálomig ébred, szinte ki sem nyitja a szemét, csak rácsatlakozik, és indul a vákuum. Általában fél öt körüli időre telnek meg, azért álltunk be erre a hajnali evés-időpontra. Amikor elaludtunk, háááát, durván néztek ki... Édesek a képek Gergőről! :)

"Olvasás", Picur nem rágta meg a könyvet (a Narnia harmadik része, ezt olvasom fel neki mostanában), azt nem hagyom, úgy ahogy a falevelek, virágok tépését sem. Megfoghatja, simogathatja, de összegyűrni, letépni nem engedem neki. A könyvet is a kezébe vette, forgatta, nézegette, szagolgatta, de amint a szájába akarta tenni, eltoltam, és szépen elmagyaráztam neki, hogy ezeket a dolgokat nem szabad "bántani".

Mmc, mi is egy doboz K-vitamint kaptunk, azt megkapta Picur, és ennyi, újabb adagot nem kaptunk hála az égnek, mert attól a sz.rtól kikészült egy napra a gyerek. Liza édes lehetett, ahogy állította, hogy minden képen Boti van, ezen jót nevettem! :D További javulást nektek!

Ildi, köszi a bókot! :) Semmi baja nem lesz Barnusnak az almalétől, hidd el! És még lelkifucid' se legyen, hiszen azért szoptatod tovább. Miért a 10 órás szopit akarod kiváltani? Akkor pont oviban van Lotti, ne inkább a délutánit váltsd ki? Nem tudom, hogy ez számít-e egyáltalán, hogy melyikkel kezdi az ember? Nekem fogalmam sincs, nálunk még mindig semmi előre lépés ez ügyben, bár ma rárabolt a palacsintámra (jóval kezdjük tudom :D), és jól megcsócsálta, de le nem nyelte. A teszkós' sztori elég durva, látszik, hogy érzéketlen droidok dolgoznak ott. Lottival nem tudtok még vásárolni?

Mi tegnap megvettük Picurnak a téli bundazsákot, 80-as volt a legnagyobb, remélem legalább februárig kibírjuk benne... :D Persze nem 3.490.- Ft volt, ahogy emlékeztem, hanem 3.990.- Ft. Mindegy, kell, mert jönnek a hidegek. Vettünk még egy füles kötött bojtos sapkát is neki, eszméletlen aranyos benne. :)

picuralmos

Na közben írtatok sokat! :)

Monis, köszi a bókokat! Picurt is érdekli a telefon, meg hát az örök barát a távirányító! Simán lehalkítja a tévét, elkapcsol, persze csak véletlen, de nagyon tudományosan tudja szemlélni, mint minden mást. Imádom, ahogy rácsodálkozik mindenre és mindenkire. :)

A szülésed neked se volt egyszerű. Mikor ébredtél fel az altatásból? Nekem is hiányzott, hogy ott legyen velünk Picur rögtön a születése után, de ez nálunk is kimaradt.

A fogak száma immár 8-ra emelkedett, ma teljes hosszában áttörte az ínyét a jobb alsó ketteske. Tegnap még csak egy pötty volt. Kíváncsi vagyok a másik kettő megáll-e, vagy azok is kibújnak. Ha igen, akkor alul ezekkel együtt 6 lesz, és felül 4. Ha megállnak akkor lent lesz 4 és felül is 4.

Bogi, a csak anyatejes kaka mustársárga, "krémes" és fehér darabok vannak benne. (Szerintem a fehér darabokon kívül ez simán belemegy a vízbe.) A hozzátáplált, vagy kiegészített babák nem tudom milyet tojnak. Nyugi, a hajhullás lassan véget ér! ;)

Most megyek aludni, jó éjt mindenkinek!

picuralmos

Sziasztok Lányok!

Remélem mindneki jól van.
Én most nagyon el vagyok tűnve, mivel itt van anyu és állandóan csavargunk.
Ráadásul végre eljutottam bőrgyógyázhoz, leszedett 3 szemölcsöt alulról, jó kellemetlen volt szétteni a lábaimat, de végül is elpoénkodtuk a dolgokat :) Jövő hétfőn megint megyek, akkor a köldökömből fogja őket kiszedni( terhesen vettem észre, h nem kosz, hanem szemölcsök vannak benne.)
Holnap fogorvos, pénteken glamour shopping, jövő hétfőn fodrász a bőrgyógyász előtt, kedden megyek a 13. kerületbe a volt sulimba kosztümpróbára( aranyos az osztályom, nekem
is csináltat, nem csak az új ofőnek :) ), 21-én meg megyek vissza a Jánosba a cukros doktornénihez( terhesen határeset volt a cukrom). Azt hiszem nem hagytam ki semmit, de ki tudja.

Mindenkit puszilok, jövök ahogy tudok :)

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Picúr, azért délelőtt célszerű először kóstoltatni (evést kiváltani), mert ha fáj tőle a gyerek pocakja, netán fosikálni kezd, ne éjjel legyen rosszul

Kép
Kép
magnoli

Savaria, hát akkor neked sem úgy sikerült a szülés ahogy tervezted..
jó persze nehéz tervezni előre, mert bármi adódhat.. én abszolút megbíztam, megbízok a dokimban..  biztos nem szereti a gerincbe adott érzéstelenítést... nem tudom.. én már a vajúdás alatt is mondtam neki hogy adojon EDA-t mert az oxitocin maximumon csepegett és én már alig voltam magamnál úgy fájt..
én a SOTE II szültem. A dokim ott szül.. nem a kórházat választottam hanem az orvost.. és hát ez lett.. pont a legnagyobb átépítés közepén szültem.. ( és még sokan)
én hajnalban szültem, a férjemhez vitték azonnal a babát, miután betoltak a műtőbe 10 perc és már vitték is neki... kb 1 órát volt vele, aztán a babát vitték a gyerekágyas osztályra, engem meg összestoppoltak és vittek a 2 emeletre az örzőbe...( szülészet a földszinten, gyerekágy az 1 emeleten van) 
ma már nem kérnék fel szülészőt... én azt hittem hogy fog engem támogatni, segíteni, de ez max addig terjedt nála, hogy beadott egy két szurit, azt sem mondta mi az, csak jött és szúrt.. a branült sem tudta nekem beszúri, ahhoz is anesztes doki kellett... igazából semmi megnyugatót, biztatót nem mondott..    mindegy! a lényeg hogy gergő és én is jól vagyunk!!
Te a jánosban szültél ugye? miért kellett császár?
Remélem jó éjszakátok lesz!

Lányok, epiláljatok.. a babák szeretik a monoton zajt!! sity suty elalszanak mellette!!

Bogi, gergő produktuma is folyós... szerintem amig anyatejet kap csak a baba nem lesz szilárd! de majd gyakorlott anyukák megerősik ezt..

Picur, édes lehet picur a kutyával, ez egy örök barátság kezdete! Imádom én is a kutyákat, főleg a labradorokat.. ha lesz kertes házam olyan kutyám lesz nekem is.
hol vettél bundazsákot? küld fotot róla.. ez tök jó ár! én is akarok! én is turciztam gergőnek egy bundás sapkát, hát imádnivaló benne, majd lefotózom és elküldöm..  mondtam is neki, hogy akkor most már mehetünk szibériába is!! Nevetés
küldjél te is fotót a sapis picurról

Picur, este 7kor mentünk be a kórházba a és gergő hajnali 1.44 kor született. én reggel 6 körül ébredtem, de még volt vagy 3 zacskó infúzióm... délelőtt nem tudtam lemenni az osztályra, nem volt hely, ebéd után mehettem le és akkor volt a nagy találkozás gergővel. Őt már szépen felöltöztették, aludt édesen a kocsikában...

Andi, micsoda sűrű programod van! nem csoda hogy nincs időd velünk csacsogni...
hogy néz ki a köldökben a szemölcs? nekem is van benne vmi sötét, feketés izé.. nem tudom mi.. és miért rossz ha benne van? azt ki kell vetetni?

Magnoli, mikor mész a westendbe? összefuthatnánk egyszer...
na megyek elteszem magam holnapra!

monis
Budapest XIII. kerület

Monis, legközelebb, ha jöttök Fehérvárra, összefutunk majd az "új" belvárosban egy kávéra, jó? ;) Nektek tetszett? Mi nem igazán szeretjük, sokakat megoszt itt a városban, szerintünk nagyon monoton, és szürke lett, babakocsizni az országalma környékén továbbra sem lehet normálisan, mert szétrázza a kockakő a gyereket. Mindegy, azért jobb, mint volt, a régi sétáló utca egy tragédia volt. Az országalma környéke eddig is kockaköves volt, csak most állítólag kijavították. Háááát...

Bundazsák, igazából kezes-lábas, van kapucnia, kesztyűje, és lábtyűje. Ha itt lesz az ideje, készítek fotót róla, addig nem mert az öltözés nem a kedvenc foglalatossága Picurnak.

Magnoli, a hozzátáplálásnál, mikor már kiváltunk egy kaját, addigra nem szokja meg a pocakja a szilárd ételt? Akkor is lehet még gond (hasmenés, pocakfájás stb.)?

Andi, nem semmi a programlistád a hétre! Ez a szemölcseltávolítás kicsit sem hangzik jól. Képzeljétek, anyósom is levetetett egy rakás anyajegyet, kettő helye nem forrt össze neki, két és fél hónapig kínlódott vele, mert szétnyílt a varrása. A bőrgyógyász (ráadásul maszek!) kicsit mohó volt, és egymás alatt kettőt levett, és gondolom feszült a bőr, ezért folyton szétnyílt neki. Most van neki két hatalmas varrása egymás alatt a hasán. És két gombostűfejnyi anyajegye volt. Ennyire foglalkozott vele, ennyire figyelt rá, pedig kb. 150e Ft-ot ott hagyott (minden levett anyajegy szövettana külön lóvé, azért lett ennyi), ami szerintem önmagában is pofátlan rablás.

Néztünk az Auchan-ban olyan kis barna cipőt, mint amilyen Balázson volt a babatalin. Nem hiszitek el, de nem találtam jó méretet Picurnak. A 18-as méret már kicsi! 19-es semmilyen típusból nem volt, a 20-as lett volna jó, abból meg már csak olyanok voltak, amiket már járáshoz kell használni, nehéz és kevésbé rugalmas talpuk volt. Úgyhogy nincs cipő.

Savariaa, hogy ment az éjszaka?

picuralmos

Sziasztok!

Csak életjel... képtelen vagyok jönni... Adri továbbra is 40-50 percenként sír, nyüglődik éjszaka... aztán hamar visszaalszik, de engem akkor is felver 40-50 percenként... jobb mint egy kínzás... :)

Az ínye még csak nem is duzzadt, bár próbáltam már mindent, kenni és Nurofent is próbáltam beadni éjszakára... nem tudom mi baja... amúgy napközben mosolygós, hízik, semmi baja... talán a hozzátápitól fáj a hasa? Bár még nem eszik mennyiségeket, csak 2-3 falatot... Egyszerűen nincs ötletem...

Kép

Kép
sz.veronika

Monis, éjszaka jól alszik Barnus, de azért hozzáteszem, hogy a 2. pici megébredése után teszem át magam mellé az ágyba és utána többször is megébred, szerintem pukigondok, ekkor a jóbarát cumi segít és így nem ébred meg, csak ált. reggel. Persze van, amikor 4-5 között mégis ki kell vinnem szoptatni, de nagyrészt alszik 6-7-ig. Este 8-kor fürdik, fél 9 körül már cici van és fél 10-10 körül alszik el. Igen, Barnus szeme szürkés-kék, de most zöldül is :) Szóval fene se tudja, milyen színű lesz :O
Na ezt a K vitamint megkérdezem én is akkor!
Epilátor nálunk nem hatásos altatásnál :(

savariaa, szuper hogy tudtál szépítkezni :) Egyébként nekem is ez a bajom, hogy megcsinálok magamon valamit, aztán már másnap más testrészemmel van bajom, kár hogy ennyi szőr nő az ember lányán :D
Nálunk Barnus háton és oldalt alszik, szóval nem az a baj sajna :( Éjszakátok hogy telt?

Bogi, nekünk a kaka ált. sárga, mint a mustár, valamikor full híg, mint a víz, darabos (bocsi, remélem senki sem eszik! :) ), valamikor kissé nyálkás. Bár most tegnap 2 kakija is zöld volt :O Talán az alma? 

picur, játszószőnyeg káros? Ne már :) Annyi baromságot tudnak kitalálni. A bébikomp megértem, hogy nem túl jó, de a játszószőnyeg? :) Nekünk a járókába van beletéve, de inkább azért, hogy puhán feküdjön babó, és tele van játékokkal, rágókákkal :)
Azért szeretném a délelőtti szopit kiváltani, mert a közös programot hétvégén szeretném. Hétköznap az ovi miatt már nem sok idő marad+jön a tél, hamar sötétedik, szóval jó lenne szombatonként csajos pár órát eltölteni. 
Palacsinta, na jó ízlése van az úrnak :)  
Én vateráztam most még egy overált, az az igazság, hogy vettem már egyet, de poénból rányomtam egy másikra, mert annyira olcsó volt és megnyertem :) Szóval most dúskálunk az overálban :)
Nem semmi a 8 fog! :)

Andi, fogorvoshoz kitartást, gralour napok, ó, és mit veszel? Én is úgy venném magamnak egy pár jó cuccot, csak inkább hiszek benne, hogy pár hónap és az összes jó farmerem rám jön :) 

... próbálom nem magamra venni, hogy én még nem kaptam meg priviben a fotók megkukkantásának lehetőségét...

Na mennem kell, babó mindjárt ébred, aztán nagy séta, végre megint szuper idő van, úgy hiányzott!
Szép napot!

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: