A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Panndi, igen, 5 nap, azt hiszem, munkanap. Szép vidék amúgy. 

Kép
Kép
irina

Hahó.

Ma szabadnapom van, de eddig a házimunkák miatt nem jutottam ide.

Kaqk, jobbulást nektek.
Éljen a jól sikerült rendezvény

Irina, figyu, más gyerek testvér nélkül sem hajlandó a nadrágját felvenni
Van is rá egy példám

Betegségek - a tanszéken is mindenki beteg, illetve aki egészséges, annak a családtagjai dőltek ki. Kíváncsi leszek, mi mikor nyalunk be valamit.

Na, az óvodában éppen a napokban volt családrajz-készítés, és Rugón meglepődtek, mert tavaly még csak kriksz-krakszolt (ezt hogy írjuk?), most meg abszolvált olyan figurákat, amelyeket a múltkor fotóztam. Jól meg lett dícsérve általam is
Holnap szüreti nap, kilencre mennem kell nekem is. Különben szomorú lenne.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, örülök Rugó szuper családrajzának! :-) Na, kíváncsi lennék, Ádi most milyen családot rajzol... lehet, ki is próbálom. 
Ja, nem önmagában a nem-öltözés a baj, az sem, ha néha segítségre szorul, én nem ezeken vekengek. Hanem a napi nekünk szánt "kupacon": cipő tönkretétele (lemotorozza az orrát, 2 cipőt tett tönkre 2 hét alatt!!! és semmit nem tudok tenni ellene, megbeszéltük százszor; ezt utoljára 3 évesen csinálta, akkor le is lett szoktatva róla -- nem vicces, hogy a nagyitól kapott drága Nike-t is bedarálta, de nem Nike-t sem tudok minden hónapban venni); bepisilés (továbbra is, ha az apja bealszik és nem viszi ki), nem-öltözés, évek óta bevett szabályok (rendes kézmosás stb.) állandó figyelmen kívül hagyása. Nem mondom, hogy nem vagyok kiakadva rendesen. Érik a pszichológus rendesen.
De most szakmai mélyponton is vagyok, és nagyon fáradtak vagyunk S-val mindketten, egymásra semmi időnk nem jut, nincs segítségünk, Ádi minden figyelmet leköt, ha hazajön az oviból, ezért sokszor elemi dolgokra sincs időm. Na mindegy, nem panaszkodom, mi gondjaink, nekünk kell megoldani. De azt nem mondanám, hogy nem törődünk vele eleget, vagy nincs rá figyelve, nincs vele játszva. Messze többet szerintem, mint egy átlagcsaládban. És mégis itt tartunk. Én ennél többet nem tudok magamból adni, az apja sem, és nekünk is vannak szükségleteink. 

Kép
Kép
irina

Vindo: család rajz, Szuper! :-)

Irina: huh..nem csodálom hogy kivagytok! Nem könnyű, De azért én látom emmán hgy mnem könnyű nekik feldolgoznia tesó témát. Imádja, hiányzik neki..stb, de azért csak benne van hogy eddig csak én voltam és csak velem csak engem..stb....mostmeg itt ez kis manó......, aki viszont telejesen más lesz, leglábbis nálunk, hiszen természetes neki hogy van egy tesója.....sztem alakulni fog ez, csak tüerelem és kitartás..és magne B6...:-) én is ezzel birom néha :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :)

Most csak röviden mert nem vagyok túl jól és a gyerekekért is mindjárt megyek és még főznöm kell. Csak épp lent voltam a műhelyben pakolászni....

na szóval...

Vindo nagyon szépen köszönöm a könyvet és hogy dedikáltad is :D

szép napot, igyekszem jönni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Én is csak röviden.
Épp most értünk haza a szüreti napról.
Nem vittem nagykabátot, szétfagytam Én hülye.

Móni, szívesen.

Irina, sajnálom. El tudom képzelni, hogy a határaitokat feszegetitek. Biztos, hogy Ádi is érzi rajtatok a feszültséget. Meg amúgy is nehéz neki.
Amikor a nagyobbik bátyám középiskolás lett, és anya vele foglalkozott vasárnap induláskor, akkor a kisebbik bátyám 12 éves volt. Földhöz vagdosta magát, bezárkózott egy szobába, hisztizett stb. Így reagált rá Szóval előjöhet ez még később is, bár, gondolom, ez nem vigasztal.
De idővel biztos jobb lesz.
S.nek gratulálunk az előléptetéshez!!!!

Betegeknek jobbulást!

Megyek, mert még nem ettem.

Kép
vindolanda

Azt elfelejtettem leírni, hogy az egyik teknős meghalt. Pár napig olyan kis bágyadt volt, aztán meg meghalt szegény. Kicsempésztük, Rugó nem vette észre. Ma, ha minden igaz, G. hoz egy újat, és észrevétlen betesszük a terráriumba.

Állatok - Rugó már hiányolja a macskát is. Cicó nem jött vissza, mondogatja a kismacskát. Na, majd meglátjuk. Azért az első egy-két hét elég macerás tud lenni.

Rugó közben sormintás feladatokat kért tőlem. Csináltam neki hármas, négyes és ötös sormintákat kígyó-alakokra. Azzal bíbelődik. Szerintem már csinálják a teszteket az oviban.

Kép
vindolanda

hahó, 
most csak ennyi: Móni, jobbulást? Mi bajod van?

Lázas vagyok, hasmenésem van (volt?), izomfájdalmak, kalicifélének tűnik. Komolyan imádkozom, hogy senki ne kapja el a fiúk közül.

Kép
Kép
irina

Irina szegénykém :(
mielőbbi jobbulást neked!
Hát, elhiszem, hogy nehéz így Ádóval, nem is igen tudok mit írni....
Én sikeresen megfáztam :( fáj az arcom, bedugult a fülem és a levegőt se adják könnyen.

Pont most akadtam ki, találtam támpos angol tanfolyamot, van hely, olyan napokon lennének az órák amikor ráérek erre nem férek bele a keretbe, mert februárban lenne a vizsga és az már betelt áááá, de akkor se adom fel

Vindo szegény teki Én nem tudnám eltitkolni a gyerekek elől ha elpusztulna valamelyik kedvencük, naponta leltározzák őket
Ma mi is sormintáztunk Grétivel
Ja, a tesztek már folyamatosak itt is. Ma voltam beszélni a logopédussal, mondjuk nem tudom miért hívatott be. Elmondta, hogy Gréti nagyon ügyes, jól töltötte ki a tesztet és említette, hogy van egy kis gond a "R" hanggal, de hozzátette, hogy nem vészes és nem kell vele járni hozzá. Majd ha nem javul akkor talán januárban. De minek kellett ezt elmondani a arra nem jöttem rá.......

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Itt mégé mindenki alszik. Vendégeink is vannak, itt van anyukám és Wagdika.
Éjfél után fejeztük be a madarak gyártását, lefotóztam őket, majd küldöm. A torta készen van, már csak be kell takarnom a zöld masszával, meg el kell osztanom rajta a figurákat, bár annyi lett, hogy nem fog ráférni. Jól elvoltunk a Kedvessel. A festékek meg összefogták a kezem, mert nem vettem fel kesztyűt, így igen érdekesen nézek ki.  A nagyok már ennék a tortát is. De itthonra majd délután sütök.
Ma még el kell rohannunk ajándékot venni. A héten én ezt már nem bírtam bevállalni.
De most egyébként is várja a bulit.

Na, akkor mit is olvastam?

Irinám, megijedtem egy kicsit, a véres kakiról olvasva, de utána én is abban reménykedtem, hogy valami ártatlanabb lesz a háttérben. Volt-e azóta ilyen?
Jaj, jobbulást Neked! Ez kemény. Tudsze segítséget hívni, hogy pihenhess? Fontos lenne.
Ádikátoknak meg majd csak az idő segít, kitartást.

Vindo, családrajz:  Tekit sajnálom. Ügyesek vagytok, hogy így meg tudjátok oldani. Jó lenne már találkozni.

Mónikám, gyógyulj Te is, Drága! Ezeket utálom én is, hihetetlenül meg tudja keseríteni az életet. Logopédus: én örülnék, ha tájékoztatna arról, hogy mit tapasztalt. A r-hang meg tényleg a legnehezebben képezhető, de majd bepörög akkor magától.

Kaqk, ezt a pörgést... Agyam eldobom, hogy van ennyi energiád.

Most megyek, mert még összeütök egy kis browniet a szülőknek.
dmaggie

Jó reggelt :)

Maggie biztos nagyon szuper az a torta Majd várjuk a fotókat. Festékkel én is mindig így járok, kis citromlé nekem lehozta múltkor.
Logopédussal igazad van. Nagyon jó, hogy tájékoztatott, de ha már gond van az r hanggal akkor miért nem adott tanácsot, hogy milyen feladatokat csináljunk, hogy ez változzon? Én ezt hiányoltam nagyon. A többi szülővel ellentétben én még azt is mosolyogva vállaltam volna, hogy behordom a városba ha kell, hisz a fejlődés fontos.

Érdekes amúgy, itt se tudják megoldani, hogy kijöjjön mindig a logopédus és a szülőnek kell(ene) hozzá vinni a gyermeket. Azt a rengeteg felháborodott szülőt csak lestem. Mondtam nekik, hogy szerveződjenek össze, 1 kocsiban 4 gyerek elfér és akkor 1 szülő elég. Mindig más viszi a gyerekeket így akkor kevesebb szabadidejük megy rá Elhiszem, hogy munka mellett nehéz összeegyeztetni de ha vinni kell akkor vinni kell.

Browniet én is kérek szépen

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó!

Köszi, lányok, most már jobb, a tegnap és az éjjel elég rossz volt, de most jó, némi fej- és izomfájdalmat leszámítva. Hát nem tudom, érdekes egybeesésnek tűnik nekem a véres kaki Árminnál, a kör a laborban és az én nyavalyám. Persze lehet mindhárom egymással össze nem függő dolog is. 
Öröm az ürömben: a cikket tegnapelőtt elküldtem, pont utána jött ki rajtam ez az izé.
De a legnagyobb öröm, hogy senki más nem beteg. Így is maradjon.

Maggie, nagyon kíváncsi vagyok a madarakra :-)
Hát segítségem az nincs, S. az, ha hazajön Ádival az oviból (kb. fél 6-kor). Anyuék messze vannak, és általában vagy anyu sincs a topon egészségileg, vagy apunak segít (most épp apuval van valami). Húgom terhes és dolgozik, barátok mind dolgoznak...

Vindo, sajnálom a tekit :-( 

Mónikám, akkor jobbulást a náthával. E csodás időjárásban a fél világ náthás lett sajnos. 
Az angolhoz szorítok, hátha mégis összejön egy kurzus minél előbb neked is.

Hát ez a logopédiás mizéria mindenhol, nagyon sajnálom. Nem értem, miért nem oldják meg az óvodák ezt helyben. 

S. kipróbálta a hordozást, kicsit aggódik, h jól van-e felkötve a baba, de hát alszik rajta egy ideje. 

Köszi, lányok, tudtam, hogy nem lesz egyszerű Ádival a tesódolog, de inkább nyílt féltékenységi jelenetekre számítottam, nem arra, hogy felerősödnek az amúgy is problémás területek (pl. önállótlanság). 

Ma meg kell ünnepelnünk Ádi képzeletbeli barátjának, Tominak a szülinapját. Tomi pár napja keletkezett, nincs is megjátsztva, hogy igazi lenne, úgy is hívja, hogy játék-Tomi. 

Kép
Kép
irina

A torta alig látható, nem vakuztam, de majd a játszóházban is készítünk képet róla.
dmaggie

Maggie, az agyam eldobom

Lányok, mindenkinek jobbulást!

Most nem tudok jönni hosszan. Tegnap elaludtam este, ma viszont felkeltem hat után, és dolgozgattam.

G. elment a Baumaxba, mi meg ketten nyomulunk itt.
Majd jövök.

Kép
vindolanda

Bercókát Isten éltesse nagyon sokáig!!!

Maggie, ez bombasztikus egy torta lett!!!

Vindo, köszi!

Még megy a hasam, de már sokkal jobb a közérzetem. Laza hétvégét tervezünk, ki kell takarítani, de más nem lesz.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Irinám, remélem, egyre jobban vagy.

Köszönöm a köszöntést, pontosabban Bercó köszöni.  A buli remekül sikerült, a gyerekek imádták a tortát, mindenki választhatott valamilyen madarat.  Jól elfáradt mindenki.

Én is, de azért már készen van a következő torta, holnapra. Még holnap is süthetek egyet. Tanulnom vagy készülnöm kellene, de iszonyatosan fáradt vagyok.
dmaggie

Bercónak boldog születésnapot kívánunk!

ab

Képzeletbeli barát - Rugónak Bidi a képzeletbeli barátja. De ő már meghalt (kb. akkor, amikor nagymamám is, szóval valahogy így oldotta meg magában a dolgokat). De azóta is emlegeti. Pl. ha hall egy olyan zenét a kocsiban, ami új, akkor azt Bidi is szerette vagy Bidi írta. Ja, és Bidi építész is volt, sok látványosságot tervezett. A női dolgok pedig Bidi feleségéhez kapcsolódnak. De mostanában már ritkább a dolog.

Maggie, sikerült tanulni?
Nekem nem, szépen elaludtam...
Éljen a jól sikerül buli. Ha vannak képek, majd rakd fel amoda:)

Móni, majd odaküldöm Rugó a logopédusodnak

Pár dolog Rugóról:

Anmúgy mostanában tényleg sokat fejlődött. Van pl. egy kisfiú a csoportjába, akit nem szűrtek ki akkor, mikor Rugót, így nem is kezdte a logopédiát. Hát, most már Rugó olyan jól halad, hogy tisztábban lehet érteni, mint a srácot. Amúgy ők nagyon jól értik egymást, barátok. Tök vicces, mikor beszélgetnek

Más: Ruggónál és a párjánál még mindig dúl a szerelem. Az egyik óvónéni mesélte, hogy bebújtak a babasarokba puszilkózni, és lebuktak

Tegnap nézzük a ház falán melegedő legyeket. Mesélem Rugónak, hogy már fáznak szegények. Erre megkérdezi, hogy ha fáznak, miért nem repülnek ők is Afrikába?

Lassan be kellene gyújtanom, mire a többiek felébrednek.

Kép
vindolanda

Hú, ez kicsit kusza lett így visszaolvasva. De reggel van

Kép
vindolanda

Halihó!

Maggie-m, köszönöm szépen, már jól vagyok. Takarítottam is ennek örömére, sőt, fogok is még ma.  Ti hogy vagytok?
Mit akartál tanulni?

Móni, hogy vagy? Kaqk, Ti, a lányok? 

Ádi egyre náthásabb, már a torka is reszelős

Vindo, már a név is remek: Bidi. Hát még a szakmája. ;-)
Ez a puszilkodás a sarokban iszonyú cuki! :-)
Rugi tényleg nagyon-nagyon ügyes, örülök, h ennyit segít a logopédus!
Nálunk Tomi 9 éves. Kellett egy nagytesó-szerűség a képbe, hiába.  ;-)
Ezt láttátok már? http://www.imdb.com/title/tt1748179/?ref_=sr_1
Nekem a film nagyon tetszett, a vége nagyon nem, mert buta vége van, de a színészek szuperek, sok minden később esik csak le (pl. a nyitó jelenet poénjai). És hát Cillian Murphy-t nézni ugye már made my day. 

Most Ádi épp parkokat tervez, ahol legórendőrök csúszdáznak vadul. 
Picikém jól van, hála Istennek!

Kép
Kép
irina

Kép
Kép
irina

Maggie,Bercónak boldog szülinapot :) a torta meg szuper lett :) :) B. nem látta meg szerencsére ,gyorsan bezártam :)

KépKép
viranka

Halihó!

Lassan torta mérgezést kapok. Készen van a harmadik torta is. Mindjárt mutatom is. Maradt a madaras vonal.
Bercókám taknyos egy kicsit, köhög, meg kijött egy herpesz a száján. De viszem holnap oviba, hogy meg lehessen ünnepelni. Vettünk neki tapaszt, azt lezárja szépen a herpeszt, nem fertőz majd.
Egyébként kutya baja, pörög ezerrel.

Viranka köszöni szépen.

Vindo, Nektek is, a kép nagyon tetszett neki.

Képzeletbeli barát: szerintem Bercónak nincs igazán, bár néha beszél egy gyerekről, aki érdekes dolgokat tud megcsinálni.
Vindo, nagyon örülök, hogy Rugó így halad. Mondtam én.

Irina, a filmek közül az elsőt már láttam, nem is olyan régen, nagyon tetszett. Remek, hogy jobban vagy. Azért ne vidd túlzásba a dolgokat.

No, és akkor az utolsó torta:
dmaggie

Egyébként angolozni akartam. Tegnap nem sikerült, dőltem el a fáradtságtól, ma reggel legalább a házit megcsináltam.
dmaggie

Eltűntem.
Tegnap a kisebbik bátyámhoz vittük ki a lányát Rugóval, aztán estig takarítottam. Fél kilenckor meg elaludtam...
Most munkanap, de szerintem délelőtt még tudok jönni.
Betegeknek jobbulást!

Kép
vindolanda

Há, Vindo, beelőztél, pedig azt hittem, ma az első leszek! 
Kicsikém felébredt 5.15-kor, de egyébként is egész éjjel szopizott meg tekergett, lehet, fejlődési ugrás. Még jó, h időben lefeküdtem...most itt alszik rajtam a baba, néha hagyja, hogy leüljek. 

Maggie, köszönöm! Most meg a nátha kapott el meg a torokfájás, ez még -- úgy látszik -- benne volt a pakli(m)ban. (Szerintem az éjjeli szoptatás miatti fkvázi-élmeztelenség meg ilyenek is rápakolnak. De hát ezzel nincs mit csinálni.)
Tényleg, az angol, tudhattam volna, hogy arra akartál tanulni.
Iszonyú jók lettek a madárkás alkotásaid, mint az eredeti, hajszálra. Biztos nagyon finomak is voltak. Hozol majd szülinapos képet? 
Jobbulást Bercónak!
Örülök, h tetszett a médiumos film, amúgy nekem is, csak hát az a végső fordulat, az nekem nem jött be. 

Ádit hálózsákba raktuk, mert mindig kinn a dereka éjjel, fűtés meg csak a baba miatt a nagyszobában van.

Kép
Kép
irina

Irina, eredmény holnap lesz?

Zsófiéknál is volt felmérés (logopédus és gyógypedagógus), de mindent rendben találtak. Majd Fruzsura leszek jövőre kíváncsi :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem. Elég nyomott napjaim vannak, magam sem tudom miért, DE

SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK MINDEN 6. ÉVÉT MOSTANÁBAN ÜNNEPLŐ GYERKŐCNEK!!! :)

Irina!
Nem irigyellek. A mágikus magneB6-ot nem próbáltad még? Mikor az ember feje felett összecsapnak a hullámok, segíthet elviselni, kicsit lazábban venni a dolgokat. Tudom, hogy ez a problémát nem oldja meg, de Neked talán könnyebb napokat hoz!
Remélem Árminnal minden rendben, és az eredmény is ezt fogja megerősíteni!
Neked jobbulást, és remélem a fiúk nem kapták el!

Móni!
És mit tettél vettél a műhelyben? Sulid elkezdődött?
Nálunk Zsuzsunak kell logopédushoz járni. Már ezer éve jeleztem az óvónőnek, hogy rosszul képzi a c, sz hangot - kidugja a kis nyelvét közben, de azt mondták, majd nagycsoportban korrigálják. Hát eljött az ideje...
Jobbulást neked is!

Maggie!
Azta, micsoda tortacsodák! Hát megmondom őszintén, én örültem, hogy sikerült összehoznom egy egyszerű puncstortát kétféle változatban... Egy rózsaszín és egy barna - csokis tetejűt.
Biztosan örülni fognak a gyerekek az oviban is! :)
REmélem Bercó jobban!

Vindo!
Oh, ovis szerelem! De jó! Ez az a magas kislány, akivel tavaly is jóban volt?
Örülök, hogy Rugó egyre szebben beszél! Nem lesz itt gond! :) Gratulálok a szuper családrajzhoz is!
Nálunk vannak képzelt barátok - több is, egy egész család - és persze közös a két gyereknek. TEhát nekik közösen együtt vannak képzeletbeli barátaik. - nem tudom érthető e...

Kép
gica1

Hahó

Betegek hogy vannak?

Gica, ez nem semmi, szóval a közös képzeletbeli barátok? Van nevük is?
Igen, az a kislány, három éve szerelmesek

Éljen az ügyes Zsófi

Irina, Cillian Murphy-s képernyővédőn vagy hátteren gondolkodtál már? Hogy könnyebben vedd a napi akadályokat?
Napközben sikerült pihenni?

Lassan indulok haza. Szerinte veszek lángost estére.

Kép
vindolanda

Panndi, köszi, azt hiszem, holnap lesz meg, majd telefonálok, de a doki csak este rendel. Megírom, mit mondott.
Zsófika nagyon ügyes :-)

Gica, kedves vagy. Szedek magnéziumot folyamatosan, csak nem magneB6 formájában.
Ezek a képzeletbeli családok cukik lehetnek. :-) 
Most én sem vagyok lelkileg (sem) a topon, lehet, a hirtelen évszakváltás az oka... kevesebb napfény stb. 

Vindo, hát sokféle háttérképem volt, legutoljára David Tennant, most a gyerekek  de komolyan elgondolkodtattál ;-)
Köszi, napközben nem igazán van pihi, mert ugye vagy rám kötve alszik a baba, vagy letéve max. félórát. Így nálunk nincs ez a "sebaj, alszom majd a babával napközben" lehetőség. Ez este van. 
Ma mondjuk ez a durva nátha meg a hajnali kelés sem volt jó indítás, de mellé még egész nap hordozni kellett, mert sokat sírt, valszeg a foga miatt (amúgy nem szokott sírni nagyon). Így két alvás között is rajtam volt. Egy néni előreengedett a péksütisnél, mondom, nem kell, alszik rajtam a baba, aszongya, nem azért, hanem cipelni... hú, gondoltam, ha tetszene tudni, napi hány órát kell cipelni...

Fürdetés lassan.

Kép
Kép
irina

Na, itt vagyok.
Adminisztráció adminisztráció hátán
Ezt a Tennant-gyereket nem is ismerem

Hülye idő is van. Kinn napközben nem is annyira rossz a helyzet, de reggelenként meg esténként hideg van. És benn is. Tegnap kabátban tartottam órát.
És persze mindenki köhög. Jól leköhögjük egymást a hallgatókkal

Ma hogy vagytok? Alvás, fogfájás?
Ádival mi a helyzet?

Kép
vindolanda

Maggie nagyon ügyes vagy! szuperek lettek a torták nagyon :)
minipasim most engem is angry-s tortáért nyúz még nem döntöttem el, hogy megcsinálom-e neki.

Vindo azért az nagyon gáz, hogy ne kapcsolják be a fűtést. Ha kell hát kell.
Remélem nem fázol meg nagyon.
Szerencsére itthon még nem kell fűteni, még most is 23 fok van. De az oviban már szóltunk a gondnoknak, hogy fűtsön.

Irina hogy vagytok?

Gica hát, megérkezett az elektromos lombfűrészem. Annak csináltam a helyét és gyakorolgatok vele. Elméletben sokkal könnyebb ám mint valójában suli folyamatban van

Én már kicsit jobban, mondjuk a köhögés és hátfájás nem múlik. Mondjuk tuti nem segít neki a hűvös műhely, de k nem hagynám

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hahó

Móni, lombfűrész, ez igen
Mit fogsz vele vágni?

Nálunk annyi újság van, hogy G. elkapott valami nyavalyát, és köhög, folyik az orra, kicsit lázas. A munkahelyén náluk sincs fűtés, a tömbázban állítólag a többség még nem szeretne fűteni. Szerinte megfázott.

Az oviban nálunk is jó idő van, vsz. ott is fűtenek.

Ma ismét munkanap, de a fodrásznál kezdek kilenckor
Megyek is, mert elkések
Napközben jövök.

Kép
vindolanda

Megjártam a fodrászt és megérkeztem a munkahelyemre.
Egy órám még van a kezdésig. Először is büfézek, az létfontosságú ebben a pillanatban.

Gica, megérkezett a levél/csomag, köszönjük. Sajnos felvenni egyelőre nem tudtuk, de igyekszünk.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, és milyen lett a hajad? Sajnálom ezt a sok fázást! G-nek is jobbulást!
Köszi, h kérded, Ádi most 2 napja teljesen jó fiú lett, nem is értjük. Így eleve mi is türelmesebbek vagyunk vele, mert már egy állandó spirálba kerültünk ezzel a rosszalkodás - rászólás dologgal. 

Móni, további jobbulást Neked! Elhiszem, h folyton a műhelyben lennél :-)

Fő hír: negatív  a kakitenyésztés eredménye. Örülünk nagyon. 
Mára lett emberi formám, a nátha és a nemalvás (Ármin is náthás lett nagyon) teljesen letepert.  Most éjjel már aludtunk, de előtte kevéssé, és úgy nehéz gyógyulni. 
Hát hogy mindenhol mindenki beteg, abban nyilván az időjárásnak is nagy szerepe van, de a nem fűtött helyeknek is... nálunk sincs még fűtés, miért is lenne, amikor bármikor be lehetne kapcsolni... majd állítólag jövő héten. Villanykályházunk ugyan, de az meg nagyon meleget és szárazat csinál, akkor meg leizzadunk és attól fázunk meg. Én mondjuk nem értem, hogy napi többórás levegőzés és ezer mg-os C-vitaminozás, mozgás mellett, hogy lehettem ennyire náthás...

Ádi reggel új szociális koncepcióját osztotta meg velem: a 80 éveseknek, akik szegények, hogyan legyen pénzük: rabolhassanak egy speciális helyről a gazdagok pénzéről. Mondtam, hogy legalább ne hívjuk rablásnak, vagy találjunk más tervet, mert pénzt munkával illik keresni. Vagy ott a nyugdíj, javasoltam. Á, nem kapnak azok már nyugdíjat, mondta Ádi. Gyerek látja a jövőt :-D
Mindegy, kilyukadtunk Robin Hoodnál (jut eszembe Mr Moore a Monty Python-ból, aki lóbabot lopott a szegényeknek). Abban maradtunk, hogy inkább főleg kaját vennénk a szegény 80 éveseknek, nem annyira pénzt kéne rabolni.

Kép
Kép
irina

Ja, a buszon ülő nyugdíjas nénik is meghallgathatták Ádi terveit, pl. hogy a kaja zsemléből és "egy kis sonkából" fog állni. Legközelebb körbekérdezünk, hogy jó lesz-e.  

Móni, lombfűrészről az jut eszembe, milyen béna voltam vele technikaórán és az egyik fiúhaverom csinálta meg helyettem egy részét. Meg forrasztani sem tudtam. Enyém lett minden idők legrondább pogányaszaggatója, de anyu becsületesen használta sokáig.

Kép
Kép
irina

Vindo, Tennant, az angolok közkedvelt scifi-szappanoperájának, a Doctor Who-nak a főszereplőjeként híresült el, de sok tévéfilmben játszott (a Harry Potter-filmek egyikében is feltűnt egy kis szerepben). Én nagy Doctor-rajongó vagyok, ő volt a legjobb.

Kép
Kép
irina

Nekem a kedvenc technika órás emlékem, amikor kis kocsit kellett fűrészelnünk fából. És a kerekek fűrészelése nekem annyira nem ment Tiszta görbe lett

Éljen a negatív tenyésztési eredmény

A zsömle meg a kis sonka tényleg jó lesz.

A hajamnál semmi különös. Csak el volt töredezve a vége, és körbe kellett vágni - szerintem egy éve nem voltam fodrásznál. Sajna nagyon hosszút ebből a hajból nem lehet csinálni, ez van.

Lóbab

A változatosság kedvéért Gáboréknál pályázati szezon van, esténként magamban nyomom. Ő meg szegény betegen.
Ha hazamegyek, úgy megpakolom a kályhát, ahogy csak tudom. Tisztára átfagytam

Kép
vindolanda

Halihó!

Ki hogy van? Remélem, a náthások már javulóban/meggyógyultan! :-)

Vindo, á, a kiskocsi, az volt nálunk is technikából. Szeretek kézi dolgokat csinálni, de a t. órákat nem szerettem, mert marhaságokat kellett csinálnunk. 

Ma megkísérlem a lehetetlent, és elmegyek Árminnal a bnőm habilitációs előadására. Remélhetőleg végigalussza, vagy legalább egy részét. Délutánra rossz időt  mondanak, arra is ki kell találnom vmit, ha megyek Ádiért az oviba. 
Altatok. 

Kép
Kép
irina

Hahó
Ma végre szünnap.

Hát, Gábor már alakul. Tegnap reggel beszereztek egy hősugárzót a munkahelyükre, és már jobb nekik. Az orra még folyik, és be van lassulva, de láza már nincs.
Rugónak egyelőre semmi baja, és nekem sem.

Akkor jó logisztikát mára, a barátnődnek meg egy nagy kalappal
Néha a babák akkor viselkednek a legjobban, mikor nem is számítunk rá

Itt holnapra mondják a rosszabb időt. Na, pont akkor megyek majd busszal

A lakás már nagyjából rendben van, most már dolgoznom kéne.

Kép
vindolanda

Vindo, örülök, h jól vagytok.
Délutánra itt is rossz időt mondanak, alig várom már, hogy őrült szélben és esőben menjek a babával Ádiért... 
Már meg is jöttem, nem voltam végig, mert már fészkelődött a baba, és nem akartam, hogy beleordítson az előadásokba (van ám hangja...), előtte ki-be járkáltam, de láttam ezt-azt. Kívülről ez olyan egyszerűnek és könnyűnek tűnik. Mindegy, engem még hosszú évek választanak el tőle. :-) Tényleg, te hogy tervezed ezt időben? Iszonyú lassan ment a bnőmnél, pedig házon belül volt, kb. fél év volt a benyújtástól az időpontig az eltelt idő, valami orbitális papírmennyiség kellett hozzá (amihez képest egy doktori állítólag egy vicc).

Kép
Kép
irina

Épp leültem volna írni, de G. telefonált, hogy menjek már Rugóért.
Így elrohanok

Kép
vindolanda

Épp hogy hazaértünk, már el is eredt az eső.
Rugó életében először színezett rajzott készített az óvodában. Mép egy Opelt is rajzolt rá
Irina, olyan jövő őszre tervezem. De ez csak terv.
R. kéri a notebookot, nézni akar valamit

Éljen Ármin, aki jól viselkedett

Kép
vindolanda

Hahó,
Vindo, értem, jó kis terv. Sok sikert hozzá!
Éljen, éljen a színezett rajz! Felrakod esetleg, hogy megnézzük?
Ez megvolt már nektek? http://www.imdb.com/title/tt1568338/?ref_=sr_1
Nekem bejött, de lehet, h már igénytelen vagyok. Tele volt ezerszer látott dolgokkal, de mégis volt valami bája, na meg a rablópárocska csúcs volt. Asszem, megveszem apunak dvd-n.

Hát én minden este komplettül bealszom a kicsi mellett. Ez van.
Mondták a rossz időt tegnapra, ehhez képest kicsit esett az eső és meleg volt relatíve. Ma még a nap is süt. Nem értem én már ezeket. 

Oviban ma lesz szüreti mulatság, Ádi már nagyon várja

Kép
Kép
irina

Figyu, járj nyitott szemmel a városban:
http://index.hu/kultur/2013/09/26/adria ... csorazott/

Igen, felrakom majd, de most lassan indulnom kell.

Még nem volt meg a film, de szerintem G. szereti az ilyeneket, szóval megpórbáljuk majd

Én nemsokára busszal megyek, és lövésem sincs, hogy hogyan is öltözzek. Hétágra süt a nap

Nekünk a szüret a múlt héten volt nyílt nappal egybekötve.

Kép
vindolanda

Vindo, hűha, hát nem semmi, ha itt van... pont tegnap olvastam, hogy Rufus Sewell milyen sokszor van Bp-en, hát én pár hónapja szerintem láttam a környékünkön, mert nagyon megmaradt, hogy elmentem egy fickó mellett, akiről gondolatban meg is jegyeztem, hogy tisztára olyan, mint RS, de mindenkinek lehetnek hasonmásai (azért nem gondoltam, hogy ő lenne, mert szimplán és elfoglalt fejjel sétált az utcán, mint bármelyik pesti lakos). 

Lement a szüreti mulatság az oviban, volt csősz bácsi, aki kergette a gyerekeket, zenekar és egy néptáncos pár, szemezték a szőlőt a gyerekek, aztán a gondnok, P. bácsi a présben adott is a szemeknek, lett must is, meg volt langallót csinált a kedvenc dadusunk. Hát nem aprózták el ezt a mulatságot, az fix. Majd holnap hozok képeket.

Kép
Kép
irina

Vindo, 
ui: az elte-n pl. ez van, ennyi beadandó papír szállításához már taxi kell:
http://www.btk.elte.hu/file/K_RELEMHEZ_ ... ND__UJ.pdf

Kép
Kép
irina

Mi az a langalló????

Hát, állítólag Bp-et szeretik a külföldi színészek, mert sok esetben nem ismerik fel őket. Úgyhogy akár RS is lehetett

Nálunk az óvodában Jóska bácsi van, akit Rugó konzekvensen Sóska bácsinak hív.

Tegnap Kutatók éjszakája volt, meg roma szakkoli. Egészen fél nyolcig voltam kinn, aztán G. meg R. jöttek értem kocsival. Közben interjúkat kellett csinálnom (ami egy-két pálinka után már nehezebben megy), és volt főzés is, így a vacsora is meg lett oldva. Trad. cigány ételeket főztek a roma hallgatók, nagyon finomak lettek.

Dokumentáció - igen, sajna mindenhol hosszabb a dokumentáció, mint maga a dolgozat... A kritériumoknak elvileg megfeleltem (idegen nyelvű folyóirat-cikkek, monográfia, megadott lekrotárált folyóiratcikkek száma), a többin meg majd akkor idegesítem magamat, ha kész a dolgozat. Állítólag 150-200 oldalasnak kell lennie a törzsszövegnek.

Már Rugó is fenn van. G. korán elment Db-be. Indítom a napot

Kép
vindolanda

Vindo, a langalló a kenyérlángos/töki pompos néven is ismert kaja. 
Jó lehetett a sok kaja. Interjúk pálesz után? Hivatalos interjúk?
Én sajna megint tiszta nátha vagyok, de most már mélyebben van, nem tudok mit csinálni, pedig felöltözöm, kúrálom magamat stb.
Jól értem, hogy a monográfiád mellé még 150-200 oldal tök más diszit kell írnod? Nálunk is ez van, csak a mennyiségi kritériummal nem vagyok tisztában. 
Hoztam képeket:

Kép
Kép
irina

Halihó!

Jó kis rohangálós hetünk volt, a következő sem lesz semmi. f7 óta egyfolytában "robotolok" most is. Később jövök bővebben.

Irina, szuperek a képek, Ádi tényleg nagyon élvezhette. Ami még megragadott, hogy nagyon jó a hely. Jó a filingje.
Megyek is, bocsi, de a fiúknak elfoglaltságuk van délután, így igyekeznem kell az ebéddel.
dmaggie

Igen, mellé kell írni egy másikat.
A kenyérlángost ismerem
Jó kis szüreti nap lehetett. Látom, a dekorra is sok gondot fordítottak
Ádi aranyos
Igen, rendes interjúk voltak. Kicst nehéz volt koncentrálnom
Jobbulást!

Maggie, akkor várunk.

Ja, a jövő hét nekem is durva lesz. Különböző képzéseken tanítunk, és a nappalis óráimmal együtt 28 órát kell nyomnom. Nem tudom, hogy fogja bírni a hangom.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: