A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Meg is gyöttünk. Jó volt, bár sok kisgyerekes jutott hasonló ötletre, mint mi (= IKEA-ban hűsölés). Ádi viszont elég kiborító volt szegénykém, megállás nélkül beszélt (az idáig nem gond), de ő az a típus, aki el is várja, hogy minden (!!!) megjegyzésére reagáljunk is valamit (ha nem, addig mondja, amíg nem lépünk valamit). Ez néha tényleg elviselhetetlen. De abba is mindig belebeszél, amit egymás közt beszélgetünk (nem államtitkokat, hanem a hétköznapi rutindolgokat). Nem tudom, mit csináljak vele, semmi nem hat (szép szó, nem szép szó, bünti kilátásba helyezése, bünti beváltása).  
Iszonyatosan fárasztó. Ármin jól viseli a kiruccanásokat, leszámítva, hogy -- úgy tűnik -- nem hajlandó másutt szopizni, csak pár kortyot (nyilván ezer dolog érdekes). Csak itthon meg a nagyinál tudunk, alvások előtt, összebújva. Ez engem elszomorít, mert így már tényleg csak 1-2 órát tudunk bárhová elmenni, ölben-kocsiban-babamamaszobában sem szopizik (jobban meggondolva, itthon sem, kizárólag az ágyon összebújva). Na de a kimozdulás egy dolog, a másik, hogy a melleim begolyóznak a kb. 6 órás mellőzéstől...
Hát láttam már egyszerűbb gyerekeket az enyéimnél. 

Vindo, a karnis a kinyitott szárnyas ajtóhoz lesz, ami a nappaliként egybenyitva használt hall és a mi háló-dolgozónk között van. Ezt az ajtót csak behajtani tudjuk (meg kéne szereltetnem, hogy csukható legyen), plusz üveges, így minden fény bejön a hallból. Ezt most orvosolnám egy sötétítőfüggönnyel, később meg remekül használható színházas játékhoz pl. (mi legalábbis gyerekként a szárnyasajtós rokonnál erre használtuk, pedig ott függöny sem volt).

Éljenek a medencéző ifjak, nekik van igazuk.  :-) Gyerekként mi is kiskádban nyomtuk az  udvaron. Meg sokáig lavórban fürödtünk, amíg nem volt fürdőszobánk. Ma is emlékszem a fehér-kék zománcos nagylavórra, abban ücsörögtem a konyhában minden este, kb. mint Mazsola a dézsában. 

Maggie, Bercónak csók a smiley-kért 

Kép
Kép
irina

A South Parknak van egy olyan része, ahol Cartman annyira kezelhetetlen, hogy megérkezik hozzájuk Cesar Millen, a kutyadoki, és megneveli, mint a kutyákat.
G. napok óta ezen röhög, mikor feltesszük azt a költői kérdést, hogy ezzel a gyerekkel meg mit csináljunk????

Végre ellőttük a könyvutalványokat, most jöttünk az Alexandrából.

Itt még mindig meleg van.

Értem a karnist akkor.

IKEA

Kép
vindolanda

Milyen könyveket vettél?
Kutyaidomár  (A vicc az, hogy régen néztem ilyen gyereknevelős műsorokat a tévében, Jo Frost szuperdadát, meg két másikat, meg kutyaidomárt is, és nem volt nagy különbség a módszerekben. Mindkettőnél a következetes szabálybetartáson és ebből levezethető kondicionáláson volt a hangsúly. Mondjuk egy módszert próbáltam ki, egy hisztis kislányon demonstrálták a műsorban, hogy 20 percig hisztizett a plázában, a szülei meg leültek, megvárták, amíg elmúlt. Nohiszen, ezt mi is kipróbáltuk egy hisztinél otthon. 60 perc után a gyerek győzött.)
Akárhogy is, engem elkeserít a jelenlegi helyzet. Épp az imént is volt egy jelenet, amelyben kb. az a párbeszéd játszódott le, hogy menjek hozzá, mert mutatni akar vmit a szobájában (mindez hosszú mesélés, puszi-elbúcsúzás-ölelgetések után). Mondom, altatok (már eleve az gond, hogy jó hangosan átrappol és közli ezt, hátha a felébredőben lévő baba még jobban felébred, de ez állandó probléma). Erre néz rám, hogy de menjek. Ne mondja nekem senki, hogy 6 évesen nem érti azt a százszor látott és elmagyarázott dolgot, hogy anya szoptatva altat, ilyenkor csendesebbek vagyunk és értelemszerűen anya most nem tud fizikailag 2 helyen lenni egyszerre. (És nem, nem stratégia ez nála, nem szokott gyakran vagy mindig elhívni altatáskor és nem is vmi ijesztőt/fontosat akart mutatni, ez világosan kiderül.) Na, és ilyen jelenetek vannak naponta százszor, úgy, hogy ezeket mindig megbeszéljük, "gyakoroljuk". Mintha a falnak beszélnék.

Kép
Kép
irina

Az Alexandáróból Rugó egy kisvakondot kapott, én meg Tomka Béla: Európa társadalomtörténete a huszadik században c. írását vettem. Voltak Libris utalványok, abból a múltkor a macskahatároozót, meg a Társadalmi integráció a jelenkori Magyarországont (ez szerkesztett kötet) Jó nagy böhömök, saját pénzből nem vettem volna meg

Ja, Rugó is ilyen.

De mondok valamit, néha Gábor is ilyen, pedig ő már elmúlt hat éves

Kép
vindolanda

Irina! Szerintem könnyebb lesz az életed, ha elfogadod, hogy Ádi ilyen :) Nekem sokáig rossz volt, hogy Peti össze-vissza alszik, most nyáron állandóan felébresztik a nagyok, vagy épp indulnunk kell valahova, mikor ő aludna, stb. De most hétvégén volt egy LLL rendezvény, Séta a szoptatásért, és az egyik szoptatási tanácsadó nem értettea problémámat. Ránézett Petire, és azt mondta, hogy itt egy kiegyensúlyozott, boldog baba, higyjem el, hogy ők ezt másképp élik meg, csak rá kell nézni, hogy őt mennyire nem zavarja az, ami engem igen. Azóta nyugodtabb vagyok ;)

Zsófi is egész nap beszél, és szintén reakciót vár, és egy félvállról odavetett, ühümmm nem elégíti ki :)

Ja, és Peti sem eszik mostanában máshol, hétvégén reggel 9-től kettőig nem voltunk itthon, ő közben kétszer fé percet szopizott, mert nem ért rá... :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vindo, ezek jó kis könyvek :-)
Sóvárogva nézek egy-egy regény felé a polcon, hát ez még egy jó darabig így lesz.
Most munkával meditálok, végre haladok egy kicsit. 
Nektek szerintem jobbak az idegeitek, mint nekünk. 

Panndi, annyira igazad van, tudomtudom, de annyira nehéz elfogadni a kis makacs természetét! Nem a zaj és a sok beszéd zavar, hanem az, hogy nincs másokkal tekintetre. Azért 6 évesen már némi empátiacsíra a sok hegyibeszéd után és kognitíve is elvárható lenne szerintem. 
Az ébresztés azért borít ki, mert Ármin napi félórákat alszik (maximum! de sokszor van, hogy csak 10 percet), majd utána fent van 1,5-2 órát, és egyszerűen semmi lehetőség máskor kicsit szuszanni, enni vagy gyorsan valami olyat megcsinálni, amit muszáj, de babával nem lehet. És ha fent van, akkor is általában igényli a szórakoztatást a kicsikém. És most este is 1,5 óra hurcibálás után (felváltva csináltuk) lekínlódtuk szegényt az ágyába (pocakfájós még mindig, de 2 napja fekvéskor is előjött neki, ami hetek óta nem volt), és akkor kezdeni az egészet elölről... Kicsit magunkat is sajnálom, bevallom. 
Cicivel mit csinálsz ilyen félnapos kihagyásoknál? Lefejed? Nekem ma 6 órát hagyott ki, de volt már több is. Majd eldurrant. De az ikeában fejni sem tudtam volna, 2 percenként a babamamaszoba bezárt ajtaját rángatták.

Kép
Kép
irina

Köszi, csajok, azért ne habozzatok még írni ötleteket, mert ma tényleg nagyon kiverődött nálam a biztosíték. 
Jó éjt!

Kép
Kép
irina

Halihó!

Olyan meleg volt bent, hogy alig tudtam elaludni az éjszaka.

Irinám, passz. Nálunk Gergő ilyen. Már 16 éves, de még mindig ilyen. Néha tényleg kiakasztó.

Tegnap találkoztunk a barátnőmékkel. A játszin nem nagyon tudtak játszani a gyerekek. A barátnőm ikrei inkább hozzánk vágytak volna. Ezért megbeszéltünk szombatra egy bográcsos partit.

dmaggie

Itt vagyok én is.
Rugó még alszik Tegnap annyira kifáradt, hogy nem is zargatom. A sok medencézés, könyvesbolt, és este meg az új szomszédokhoz is átment. Majdnem sötét volt, mikor visszakértem.

Jó bogárcsos partit Maggie
Itt még állítólag tart a meleg akkor, szóval fázni nem fogtok.

Panndi, mi van a lányokkal?

Olvasás - hát, én nagyon ráálltam a szakirodalomra, de az utóbbi két hónapban ügyes voltam, mert egyszer volt két üres órám, és kiolvastam Az egy vezér gyermekkorát (ez kimaradt eddig), és vettem egy Apollinaire-kötetet nemrég, azt lapozgatom, ha van pár percem (ez is régi vágyam volt, és az online antikváriumomban találtam).

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, jó partizást!
Nem kifejezés, mennyire várom én is a hidegfrontot.
Engem a sok beszéd önmagában nem zavar, van a családunkban bőven jó beszélőkés ember. Engem ez a -- nem tudok jobb szót rá -- figyelemkoldulás zavar. Van, hogy Ádi becsatlakozik játszani, pl. tegnap is, de utána le kell állítani, mert effektíve nem hagyja pl. az adott anyukát a saját gyerekével játszani, mert ő akarja irányítani őket is. Ezt az extrém figyelemigényt egyszerűen lehetetlen kielégíteni, és néha az az érzésem, hogy a sok odafigyelés nemhogy tompítja, hanem még erősíti is ezt. 

Vindo, Apollinaire :-)
Nekem is csak szakmára van időm, de már jó ideje, egy rakás félbehagyott könyv figyel. Amit utoljára olvastam, még terhesen, az a Finnugor vámpír volt Szécsi Noémitől. Tőle vannak más könyveim is, de nem mostanában lesz, hogy hozzájuk jutok. Hogy ne csak a szakma legyen azért, újságok

Vacak éjszakáink vannak, megint hasfájás, pedig már egész jó volt, de most már egész éjjel megy a tekergés, karate (szó szerint), a szopipárnával szoktam védekezni ellene. És aztán fel is kelt a baba korán. Hosszú nap lesz, és még ez a meleg is. Várom az őszt, mi tagadás, de akkor meg majd nyilván az lesz a bajom, hogy betegségekből van több.

Kép
Kép
irina

újságok = újságokat olvasok többet
Nem engedte szerkeszteni a bejegyzést, de vajon miért nem?

Kép
Kép
irina

Hát ha megnézzük, tényleg nem enged utólag szerkeszteni vagy törölni hsz-t, legfeljebb a legutolsót. Ez nagyon gáz. Még szerencse, hogy az újradizájn előtt töröltem nagyjából, amit akartam. Most meg gondolhatom meg ezerszer, mit írok le. 

Kép
Kép
irina

Igen, az utolsókat hagyja, ha jól látom.
Most sikerült elszabadulnom, Rugó rendbe teszi a virtuális dögét a telefonján. Az unokatesója tette rá neki, és megtanította kezelni.
Nagyon hálásak vagyunk ezért, mert R. így a wc-ben végzi a nagydolgát. Eddig nem akart beülni oda, nagyon élményszegény volt a környezet. Most ha rájön, a kezébe nyomom a telefonját, és már megy is befelé szépen

Meleg - elhiszem, hogy szenvedtek tőle.

Lehet, Ádinak ez egy ilyen korszaka, és majd kinövi. Meg hát lehet a természete is ilyen, akkor meg úgy sem tudsz vele mit csinálni.

Na, ezt a Finnugor vámpírt nem is ismerem

Jön Rugó, eddig tartott a nyugalom.

Kép
vindolanda

Vindo, de jó, h Rugi a wc-be kakil :-) De ugye nálatok is mindig akkor jön a kaka, amikor esztek és épp tele a szátok? 

Meleg: alig van O2, de muszáj csukva tartani az ablakot... húgom férje is alig bírja ezt a meleget, pedig ott aztán vannak fokok, csak az a meleg másmilyen (tenger stb.). Én komolyan töröm a fejem egy klíma beszereltetésén. 

A "vámpír"-nak a címe ragadott meg, de még régebben, szépirodalmi igénnyel megírt műfajparódia + k-európai kiskörkép. Az angolok eléggé rákattantak, le is fordították, de más nyelvre is. 

Kép
Kép
irina

ott = mármint ahonnan ő származik

Kép
Kép
irina

Már-már pavlovi reflexként jön rá a sz---s, hogyha enni kezdek
Vagy körömlakkozok.

Costa Ricában vajon hány fok szokott lenni egy igazán meleg napon?

Kép
vindolanda

Irina, kitartás! :)
Néha én is várom az őszt, főleg, hogy ha sikerül, Gábor is fog heti pár délelőttöt járni valahova.
Lányok jól vannak, pörögnek, élvezik a nyarat :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Én megint kómáztam egy kicsit, Bercó persze nem aludt. Most éppen pogácsázik és mesét néz. Majd készülünk le az udvarra a medencébe. A Kedves a suliban, most telefonált, hogy nem tudja, mikor jön. Elképzelhető, hogy ma nem tudok tornázni.

Látom, az ürítés mindenkinél ugyanúgy van.

Ez a meleg nem is fehér embernek való.

Irinám, igaza lehet Vindonak, ha genetikusan ilyen, akkor nincs mit tenni.
dmaggie

Most jöttünk fel az udvarról. Bercó majdnem két órán át pancsizott, fázott is már, meg elfáradt nagyon. Én meg belelógattam a lábam a vízbe, nagyon jól esett, egészen más volt a hőérzetem.

Kicsit fáj az arcüregem. Nem tudom, hogy az allergia vagy a klíma a ludas.

Holnap valami gyilkos napunk lesz. Délután át kell mennünk a másik lakásba, ahol a kéményt újították fel, ki kell takarítani, meg az erkélyről a galambokat, meg a szemetüket kell eltakarítani. Szóval nem fogunk unatkozni, meg fázni sem szerintem.

Pénteken Dávidnak lesz edzőmeccse, azt nézzük meg.

Jaj, egyre feszültebb vagyok a munka miatt. Az idő telik, én meg nem tudok semmit.
dmaggie

Sziasztok!

Vindo, na most a vicc az, hogy  megnéztem, és CR-ban nincsenek ilyen fokok, vagy ritkán. Az átlagmaximum 29 fok és kellemes tengerparti klíma. Báh. Amúgy nagyon érdekesek ott a tengerpartok, mert bizonyos szakaszokon nincsenek kiépítve, teljesen natúr az egész, homok meg a bukszus, ahogy benövi. Van valami világvégi sziget jellege. :-) Például:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... a_rica.jpg
Szegény sógorom szenved itt télen is, nyáron is. A havat külön lefotózta, mondjuk idén volt is drámai havazás egészen váratlan időpontokban ugye. 

Maggie-m, teljesen megértelek, de próbálj nem agyalni sokat az új munkán. Kíméld magad, majd elválik, mi lesz. 
Takarítás :-( Kiadjátok ősztől ismét?

Panndi, köszi! :-) És akkor, ha sikerül Gábort "bölcsifélébe" vinni, Petivel lennétek kettesben időnként? Az jó! :-)
Dávidnak sok sikert a meccsre! Neked pedig mielőbbi jobbulást az arcoddal!

Jó, hogy ezt mondjátok, hogy a természete lehet Ádinak ilyen, mert én ezt már születésétől vallom, de általában a pszichológiában is bagatellizálják a temperamentum jelentőségét. Megemlítik, hogy van és hogy adott, de ha egy gyereket  meg kell ítélni, 99%-ban a szülőt (az anyát) minősítik.

Kép
Kép
irina

Ja, a dávidos dolog még Maggie-hez ment 

Kép
Kép
irina

Hahó.

Maggie, kitartást a mai naphoz. Melegben takarítani
A munka idegesítő lehet.

Irina, kösz a képet. Hát, nem semmi hely lehet
De egyszer úgyis elmegyünk megnézni a Karib-térséget, ha törik, ha szakad. Ez már eldőlt. Csak még nincs itt az ideje

Panndi, éljen.

Én most egy boltlátogatással szemezek. Kakaópor, vaj és virágföld hiányzik. De közben meg meleg van

Kép
vindolanda

Sétáltunk egy órácskát a tűző napon. De mindent beszereztünk. Igaz, az elején volt némi kavarodás, mert a lakáskulcsunk a szomszédnál volt
Megyek zuhanyozni.
Tényleg, a múltkor túrtam egy Tommy Hilfiger atlétát (kis pöttyös) nyolcszáz forintért a turimban. Abban parádéztam.

Azt még leírom, hogy mentünk a múltkor kocsival. Látunk egy 110-es táblát. Erre R. megszólal: Anya, itt csak száztízzel lehet menni. A kis sutyi, nem is tudtam, hogy kilovas száz feletti számokat is.

Kép
vindolanda

Vindo, hősiesek vagytok, komolyan. Mi majd délután egy behűtött kávézóig próbálunk négyesben elvergődni valahogy, most végzünk számításokat arra, hogyan kerüljük ki a napot az összes részen (amolyan die hardos nehézségű, mert van rész, ami mindig napos!).
Karibi-térség: gyönyörű lehet. Én szerénytelenül egy világkörüli utat gondoltam ki magunknak (persze fapadosan, de nem sátrasan, olcsó repcsizés és olcsó szállás, magunknak szervezve az egészet, de cserébe szabad bóklászás) max. 2 évtizeddel későbbre, fogalmam sincs, mire alapozom ezt. Nekem Amerika en bloc és a Távol-Kelet nagyon vonzó (Kína, Japán főleg). Nem, nem jól mondom: nekem bármilyen ország és vidék vonzó egyébként. S. egy kicsit más eset, ő nem szeret veszélyes(nek gondolt) helyekre menni (mit gyötröm É-Afrikával -- Marokkó, Egyiptom stb. --, de egyelőre hiába). Nálam nincsenek ilyen elvárások, mondjuk ne lőjenek, ha nem muszáj. Törökország például, na az is egy nagy álom és még messze sincs. De amiből nem szeretnék alábbadni, az egy komplett Nagy-Britannia-beli körút, amíg még élek. Na, álmodozás vége. 
Hilfiger, je! 
Rugó: naná, hogy vágja a számokat, kis okos. 

Kép
Kép
irina

Halihó!

Jelentem, én elolvadtam. Azzal biztatom magam, hogy már csak két napot kell kibírni.
Ma reggel azért tornával kezdtem, aztán hazafelé vásároltam, mára túrós csuszát terveztünk be.
Most várjuk a fiúkat, aztán indulunk a dolgunkra.  Szép lesz.

Irinám, mára milyen hűsölős terveitek vannak? Köszi a képet, én is inkább ott lennék.  Szegény sógorod. A Gergő barátjának apukája jól bírja a meleget, a tél viszont kikészíti. Mondjuk ő talán líbiai.

Vindokám, igazi "hiro-üzemmódban" nyomjátok ti is. Pöttyös trikó: milyen színű, találgathatok? Rugó

Egyébként megkérdeztem, Bercót nem zavarja a hőség.
dmaggie

Irina, szép tervek. Váljanak is valóra! Nekem egyelőre Prága is messzinek tűnik.  Jó kávézást!
dmaggie

Na, amúgy a központban én is nyomtam egy jegeskávét.
Amúgy csak elindulni volt fura, utána hozzászoktunk

Hát igen, szép tervek.
G. a hajós utakat nézegeti
És igen, olyan negyvetenöt-ötven körül gondoltuk mi is, szóval később.

Maggie, nem fogod kitalálni:)
Mert krémszínű az alapja, tégalszínű a szegélye végig, a pöttyök meg többfélék (zöld, sárga, piros és nagyon kicsik). Szóval semmi fekete

Tokio sem lehet semmi...

Torna - jól nyomod, Maggie

Ja, kéne az útvonaltervezőkbe egy olyan opció, hogy a szűkítési feltétel "kizárólag árnyékban".

Kép
vindolanda

Atyaég, Vindo, ennyi szín! Mi lesz így Veled?! 
Figyu, ez az árnyékkal kalkuláló GPS komoly üzleti projekt lehetne, gondold meg. 
Tokió, az igen. Hazudtam, a Távol-Keletről is minden érdekel, nem csak Japán. ;-)

Maggie, jó is Bercónak, hogy így bírja. Bár Ádin sem látom, hogy különösebben zavarná a hőség. 
Tervbe van véve amúgy Prága nálatok?

Hajós utakban tényleg vannak nagyon csábítók, egyszer vmi kuponos ajánlat miatt végigböngésztem, merre megy a luxushajó végig, hát gyönyörű helyeken. 
Akkor kívánom, hogy mindenki jusson el oda, ahová vágyik. Csak egészség legyen meg térerő.

Megjártuk végül a McCafét, kissé összeolvadtunk a babával (magamon viszem, S. mindig javasolja a babakocsit, de minek, ha 10-ből 8 esetben nem marad meg benne, és csak tolhatjuk azt is pluszba). 

Kép
Kép
irina

Maggie, ha már odavágyódás: 
én elvileg nem értem, miért jön el vki egy ilyen egzotikus országból, ahol 2 oldalról tengerpart meg életvidám emberek, de erre magyarázat lehet az ambíció, az ottani szegénység és rossz közbiztonság. Simán repülhetnek a golyók, állítólag. Meg van vmiféle romantikus elvágyódás is némelyekben az "ősi" Európa irányába. Nekem az tetszett, amit a húgom mesélt, h ott sok a kókuszpálma, és ha vkinek egy ilyen a fejére esik, jó eséllyel meghal. De az ottani emberek simán aláülnek, nem félnek (jellemzően k-európai szorongósként nekem az jutott eszembe, hogy hát minek aláülni? egyszerűen nem ülünk alá és nincs gond). de a golyók fényében a kókuszdió kisebb gondnak tűnik. 

Kép
Kép
irina

ilyen = mármint kókuszdió 

Kép
Kép
irina

Amúgy szerintem kéne egy tengerpart a magyaroknak, meg tengerparti éghajlat, talán sokkal vidámabbak lennénk. De ez demagógia, belátom.

Kép
Kép
irina

Amúgy egy ovis ismerős család épp most járta be az USA nagy részét autóval, a férj féléves megbízást kapott San Franciscóhoz nagyon közel (az a város is mekkora egy gyönyörűség lehet!), és úgy döntöttek, h hazafelé mindent bejárnak (2 kisgyerek van, 6 és 4 évesek). Mondjuk ők nagyon lazák (jó értelemben véve), én ekkora gyerkőcökkel ezt be nem vállalnám. De ők tényleg nagyon nyugisak.

Kép
Kép
irina

Na jó, a mindent az eddig 4-5 állam volt, de hát amekkora az az ország... és még nem értek haza 

Kép
Kép
irina

Hahó.
Ez a kókuszdió azért ijesztő.
Én a gólyafészkek alatt is nagyon óvatosan, gyakran kerülőúton megyek, pedig abba bele sem lehet halni.
Itt nagyon sok gólya van. Mire elérünk a boltba, elmegyünk vagy négy alatt

Lassan el kell kezdeni a locsolást kinn, már gyorsan sötétedik.

Kép
vindolanda

Ja, teljesen más mentalitás. Gólyafészkeket értem, de én minden alatt, ahol vmi rámeshet, félve megyek el. Gondolhatod, az ezererkélyes városrészben lakva ez milyen érzés olykor. De az a legparásabb, amikor fúj a szél, mert amióta itt lakunk, már kétszer volt olyan csak a mi házunkban, h vki nem csukta be az utcákra néző vmelyik ablakát, a szél bevágta, üveg kitört és kizuhantak a szilánkok. Akit az eltalál, annak kampec is lehet, ha olyan eret ér a dolog. Az egyik esetben egy, a kocsija mellett álló pasi mellé zuhant le a cucc, én a szobából láttam az egészet, vérfagyasztó volt. Szél esetén így az úttesthez legközelebbi járdarészen megyek (meg amúgy is általában, főleg amióta a baba rajtam van), mert odáig nem valószínű, hogy kizuhan az üveg.  Itt megy az esti szekció, dolgoznom kéne később, mert naggggggggggggggggggyon lassan haladok, heti pár órával nem is csoda.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Most jöttünk fel az udvarról. Bercó pancsizott, a fiúk fejelgettek, a Kedves füvet/(gazt) nyírt, aztán kimertük a medencéből a vizet, mert kezdett koszosodni. Majd újratöltjük és mehet a móka tovább. A fiúk (Gergő és Wagdi) egymást locsolták, a frissen nyírt fűtől meg tiszta zöld lett a lábuk. Meg így a lakás is kis fűdarabokkal telt meg. De sebaj.

Egyébként iszonyatosan elfáradtam a takarításban, volt por, meg piszok rendesen. Igen, ki szeretnénk majd adni, de még ablakpucolás, portörlés, porszívózás szükséges lesz. A galambpiszoktól is elégé könnyedén megszabadultunk.

Utána mondtam a Kedvesnek, hogy meghívhat egy fagyira. Mondjuk szigorúan diétaásat ettem.  De ízlett, kicsit fanyar volt, meg hideg. Tökéletes páros.

Irinám, igen, engem érdekelne Prága. A Kedves már járt ott egyszer, tantestületileg kirándult oda. Esetleg a névnapjára meglepem egy akciós úttal.

Hú, nagyon veszélyes környéken laktok akkor. Még bele sem gondoltam, hogy a pálmáktól is félni kellene. Mondjuk nekem másféle paráim vannak. A magasságtól, meg a böhöm épületektől ráz ki a hideg. A hidakon meg csak kísérővel tudok átmenni.  Munka: nekem is nagy terveim voltak, de én még a heti 1-2 órára sem vettem rá magam. A körütakat is bevállalnám én is.

Vindo, megleptél.  És kíváncsivá tettél.
dmaggie

Maggie, akkor nagy drukk Prágához! ;-)
Takarítás kánikulában  
Kisebb gyermek fél7-kor kelt, aztán az első altatáskor (már túl is vagyunk rég rajta) 45 percig nem bírt elaludni (úgy, hogy már a szemét sem bírta nyitva tartani), úgyhogy most alig látok ki a fejemből, és ezzel lőttek a ma esti munkámnak/bárminek. 

Kép
Kép
irina

Maggie, milyen fagyi volt?

Irina, lehet, a nap folyamán belelendülsz egy kicsit. Aztán tényleg alvás...

Nálunk semmi különös.
Sajnos a fagyis fiúnk felmondott, így most három napja nem jár a fagyiskocsink
Próbálok takarítani. MOst Rugó szobájának új dimenziói tárultak fel, így bement játszani magában
Még teregetni is ki tudok menni addig. Vagyis úgy tervezem.
Este jön a kisebbik bátyám apuval, holnap este meg parti az új szomszédokkal.
Így ma délután le akarom porolni az egész lakást. Nem tudom, hogy fogok haladni

Ezek a szilánkok nagyon ijesztően hangazanak

Kép
vindolanda

Vindo, ez tök jó, h van ilyen szomszédköszöntő parti! remélem, jó fejek :-)

Őszintén remélem, hogy holnaptól kezdve nem megy 30 fok felé a hőmérséklet, este elmozdítottam a babát a helyéről kicsit és egy tonna izzadtság volt alatta szegénynek. Tökre nem akarok demagóg lenni, de volt már idén március közepi totális behavazódás, megaárvíz, évszázados melegrekordok, talán lehetne néha egyszerűen csak az évszaknak megfelelő jó idő egy hónapig mondjuk. Legyen kellemes őszi idő, nekem az a tuti.
Na, a mai napot kell kibekkelni, aztán levegőt is lehet venni.

Kép
Kép
irina

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

A mai napon most jutottam odáig, hogy bekapcsoljam a gépemet. A reggelt vasalással kezdtem, majd vásárlás, főzés, torna, itthon ebéd, zuhanyzás és már mentünk is a meccsre. Szegényeket nagyon sajnáltam, a csarnokban levegőt nem lehetett venni, szakadt rólunk is a víz, pedig nekünk nem kellett futni. Tűrhető volt a meccs.
Itthon meg a síró Bercó fogadott. Várta Dávidot, hogy lemenjenek medencézni. Most jöttek fel. Felfrissültek. Egyébként itt bent is már harminc fok van.

Most meg majd sajtos tallér fogok sütni.

Irinám, szerencsétekre hozzátok hamarabb ér majd el az enyhülés. Most néztem, holnap itt még 36 fok lesz.

Vindokám igazi hős vagy a takarítással. Én most még jól elvagyok, a lehúzott redőnyök besötétítenek, így nem látszik a por. Na, majd ha felhúzzuk.
dmaggie

Maggie-m, el nem tudom gondolni, ebben a melegben hogyan lehetett focizni, sütni, illetve vasalni (????!!!!!!!!!!!!!!!). Én egy hete tolom a vasalást, szerencsére főleg itthon héderelünk, ahhoz meg a fiúknak nem kell sok ruha. Árminon pelus, Ádin gatya és kész. 
Aranyos vagy, de itt sincs még híre-hamva sem a hidegfrontnak. Ahogy a neten olvasom, a szél még csak a Balcsinál tart.
A picit minden nap, így ma is elvittem hűsölni egy kicsit a plázába. 

Vindo, aztán partibeszámolót kérünk! :-)

Már nem sokáig bírok fent lenni, de van még pár köröm (mesélés, fürdés). Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Nálunk közben volt egy kis ijedtség, Gábor kórházban volt két napot, Heim Pál kürhéz, mérgezési osztály. Megevett valami növényvédő cuccot, de szerencsére csak a szájpadlását marta ki.

Hát, a terv az, hogy ha Gábi mehet ebbe a bölcsi-félébe (önkormányzati gyerekfelügyelet, 500 Ft/nap, vagyis 8:12-ig, nekem ez tökéletes lenne), akkor heti három délelőttöt Petivel leszek ketten :) Meg ősszel költözünk, szóval ez nagy segítség lenne.

Kakilás nálunk szerencsére nem probléma, Zsfi régóta abszolút önállóan intézi ezen dolgait, Fruzsi meg jól időzít :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Oh szegeny Gabi, lattam Fb n a kepet de nem tudtam mi lehetett. :-( jol vsn? Tud enni? Faj meg neki?
onkormanyzati gyerekfelugyelet! Devjo! Meg ilyet nem hallottam. Koltoztok? Hova? Nagyobbba?

KépKép
kaqk
Debrecen

Huh ebben a melegben semmit nem szabad csinalni ( na jo en is vasaltam vmelyik nap, de a klima alatt) sutni is csak krumplitva sutoben..de szinten kilmaztunk. Nekunk max 27 fok volt lent. Fent gondolom tobb, ott nem merjuk :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó reggelt

Gábornak gyors gyógyulást!
Ez az önkormányzati gyerekfelügyelet jól hangzik.
Milyen házba költöztök?

Csak ma fogunk partizni, ha úgy alakul

Tegnap bőszen poroltam, két és fél óráig tartott, de kész lett. Már iszonyatosan nézett ki minden.

Maggie, ez is egy technika

Irina, sikerült kialudni magadat?

Kép
vindolanda

Hahó!
Panndi, sajnálom, hogy Gabi kórházban volt, amilyen süsü vagyok, a mentős képet láttam, de azt hittem, vmi mentős napon készült  Az a lényeg, hogy minden rendben már. :-) Tényleg, a kórházazást ilyenkor hogy tudjátok megoldani? Nekem ez a parám, hogy ha Ádival van vmi, én most nem tudok vele lenni...  A költözés jól hangzik.
Kaqk, a 27 fok tök jó, én még a 28-ban is simán jól elvagyok, 29-től szenvedek. 
Vindo, bocs, akkor mára jó partizást! Köszi, most többet aludtam, nem a tervezettet, mert már érett egy lábkörömápolás, meg néztem is egy sorozatepizódot lábáztatás közben a gépemen, mert már vagy egy-két hete semmit nem láttam sehol (tévézni nem szoktunk, Ádi is le van tiltva róla szinte teljesen). 11 körül mentem aludni, addigra megjött a szél, valamit nagyon csapkodott, plusz le is zuhant vmi (nem üveg a hangja alapján), ami majdnem eltalált két gyalogost, mint a kommentálásukból hallottam, szóval ment ez a csapkolódás kb. éjjel 1-ig, utána már jobb volt, 3 körül persze Ármin kezdte a karatét. De a kánikula alatt elég rosszul aludt végig, max. 15-20 percenként megébredt, amire mindig ott teremtem szopival, így elvoltunk.  Engem meglepett, hogy vihar sehol, ma kisebb esők, de tegnap éjjel csak szél volt. Még ezt sem találta el a meteorológia. Nem mintha sok mindent eltalálnának úgy általában.

Kép
Kép
irina

Sziasztok :) :) Mi ma jöttünk haza nyaralásból :) :) Fleur-ék bevállalták 3 gyerekkel és együtt voltunk :) :) Kicsi lányuk vmi eszméletlenül tündéri kiscsaj :) :) mosolygós tündérbogyó :) Tök jól bírta a kiképzést :) Lillával nagy barátnők lettünk :) Bálint fel is volt háborodva,h. miért csak a  Lilla és az Ő kezét fogom ,Míráét meg nem :) :) De a  a gyerekek tök jól elvoltak :) bálint Danival egyxütt szórakoztak,Míra Meli férjével nagy összhangban volt :) a meseparkban sokszor hullámvasutaztak,körhintáztak együtt :) :)  Nagyon jó volt csak gyorsan eltelt :( Maggie,én a kuponvilágon vettem tök jó áron (16e-ért 3 nap 2 éjszaka) prágai utat :) nézegesd azt is :) majd szept. végén nyilatkozom milyen volt   B. nyúz

KépKép
viranka

Viranka, jó lehetett :)

Nagyobb házba költözünk, sokan lettük, ezt kinőttük :)
Önkormányzati gyerekfelügyelet tényleg jó, rendes óvónénik vannak velük, be lehet őket adni egy-egy órára is, úgy 150 Ft/óra.

Irina, hát, most ezt úgy oldottuk meg, hogy Zoli vitte be a Heim Pálba, és ő maradt benn vele végig. Szerencsénk volt, mert pont belefért a munkarendjébe, de ha tartósan maradnia kellett volna, akkor nem tudom, mi lett volna. Peti még elég sokat szopizik, szóval ő nélkülem túl sokáig nincs el. Zsófi mondta, hogy ha ő lenne kórházban, vele már nem kéne ott maradni :) Hát nem tudom...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Viranka, nagyon jó, hogy Fleurékkel együtt nyaraltatok és hogy jól sikerült 

Panndi, megértem, Ádinál is ha vmi tünet van, azon agyalok, ha kórház lesz a vége, ki legyen bent vele, de csak apa marad, nagymama nem bírná már szerintem a kórházban éjszakázást a földön/széken (bele sem gondolok...), én meg értelemszerűen még egy jó darabig nem tudok menni.
Zsófi nagyon bátor :-)

Ma sűrű napunk lesz, el kéne intézni a játszóházas foglalást, venni kéne ezt-azt, na meg takarítani is.

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: