A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Mostanában én is aggódom, hogy elég legyen a tejcsi, tényleg mindent bevetek, hogy legyen: homeós bogyók, laktoherb tea, édeskömény olaj, sok pihizés - vagy amennyit lehetKép -, mégis neki elég. Ha semmilyen eszköz és praktika nem állna rendelkezésre, valószínű, már nem lenne tejcsim. Anyukám engem csak 3 hónapos koromig tudott szoptatni, azt is kiegészítéssel, utána nem volt tejcsije. Mesélte, hogy akkor nem tulajdonítottak ilyen fontosságot a szoptatásnak, ha nem volt tejük az anyáknak, akkor nem foglalkoztak vele, adtak tápszert. ÉRdekes, hogy annak idején a nagymamám viszont 1 éves koráig tudta szoptatni anyutKép

Csengo: így vagyok vele én is, hogy minden napot ajándéknak veszek, hogy csak szoptatni tudomKép Nincs rengeteg, leadásra fejt tejem, de Balázs jövő héten lesz 4 hónapos, és eddig még nem kellett pótolni szerencséreKép Persze, nálunk is volt olyan, hogy estére kiürült a cici, ill. nehezebben jött a tejcsi, mert nem ittam eleget - pl. azt hiszem, maKép - vagy nem voltam kipihent, ilyenkor kapott lefejt vagy fagyasztott lefejt tejet.

Liv: Kép kitartás, remélhetőleg csak átmeneti állapot!! Bízom benne, hogy nem fog elapadni egyik napról a másikra a tejcsid. Nem jött meg esetleg? Mert attól is apadhat, úgy hallottam.
Próbáltad esetleg kispohárból itatni? Balázs nem szereti, ha kiskanállal adom neki a tejcsit, pohárból jobban szereti.
Volt olyan, hogy Bazsival beköltöztünk az ágyikóba, és szopiztunkKép Aludtunk, felébredt, szopiztunkKép Másnapra jobb is lett a tejcsimennyiségKép Esetleg próbáltátok már?

Maccs: köszi az e-mailt, nagyon használható!!Kép Gratula a vizsgáidhoz, sőt, le a kalappal mindenki előtt, aki baba mellett tanul és vizsgázzik!!!Kép

KyrandiaKép mivel fontosnak tartod a szoptatást, ezért tartasz ki mellette. Persze, megtehetnéd, hogy feladod, de valószínű, hogy nem éreznéd jól magad miatta. Néha én is úgy érzem, hogy mennyivel egyszerűbb (?) lenne, ha megmelegíteném a tápot és azt kapná Bazsi, de nemKép Nagyon élvezem a szoptatással töltött időt, és úgyis lesz elég idő pepecselni a pürés kajcsik elkészítésévelKép

Olyan hihetetlen, hogy nemrég születtek ezek a törpék, és már mekkorákKép Már nagyon várom a tavaszt, hogy élőben is láthassam a csepp embereketKép

Lau
lau

Sziasztok

látom mindenkinél van hullámvölgy a szopiban. Nekünk is volt az év elején egy nehezebb hét, nekem az urtica, a laktoherb és a sűrű cicizés hozott segítséget.

Macs
köszi a segítséget mégegyszer oltás ügyben, már szebb, de még mindig van ordiba. Gratula a vizsgákhoz

Liv
kitartás, remélem hamar rendeződik a dolog.

Mi ma nagyot sétáltunk a martonvásári parkban, szupi volt,

Judy

puszka

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Először is, nem jött meg. Dávid annyi vitamint kapott már kiskanállal, hogy szerintem nem a kanál volt a baja, hanem a nem friss, hanem melegített tej.
Próbáltam pihenni, akartam du. aludni egyet a gyerkőccel, de persze a telefon - mint minden nap - 10 perc után felébresztett. Úgyhogy az alvás nem jött össze. Reggel és délelőtt ma is jó sokat tudott szopizni, du. már nehezebb, de egyelőre jobban állunk, mint tegnap. (Csak azért nem értem továbbra sem, hogy hogyan lehetséges ez, egyik napról a másikra.) Nagyjából 2 óránként szoptatok, sok folyadékot iszom. Nagyon remélem, hogy tudok továbbra is szoptatni, mert nekem ez nagyon-nagyon fontos!!!!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Az okára én sem jöttem rá, de nekem is az egyik napról a másikra történt. Az egyik nap még 2 liter tejem volt, a következőn meg 1 liter sem...
Most megint van valami gikszer, így szoptatok 2-2,5 óránként, így a fiúk megkapják az adagjukat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Tcis,
szerencsére ez nem állapot nálunk, hanem van olyan délután (délelőtt még sosem volt), hogy ennyire kűzdünk. Ha mindennapos lenne, azt hiszem már feladtam volna, annyir el tudok keseredni. Kép Egyébként mensinek semmi jele, kezdem elfelejteni ennyi idő után, milyen is volt Kép
kyrandia

a két mákvirág:

Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liza most tanul az oldalára fordulni
Kép
de néha a karate jobban megy Kép
Kép
kyrandia

Sziasztok,

Maass
A mult honapban jott meg eloszor, de akkor nem volt semmi gond a szopizassal. En tovabbra is edeskesnek erzem. Ma este kicsit elcsavarogtuk az idot es kozben elaludt, igy majdnem 4 ora telt el a ket szopizas kozott, orditott is rendesen, de szopizott is.
En is mindig ugy erzem, hogy keves a tejem es hogy enne meg ha lenne, azert is szoptatok sokszor 2 orankent. Eddig meg az en babam sem kapott mast az anyatejen kivul. Laktoherb teabol kb 2 litert iszok naponta. Nem tudom, hogy segit-e, de igy legalabb tobb folyadekot iszok.

Liv
Szerintem is meg kellene probalni amit Cat irt, ejszaka is mellre tenni a babat. Nalam volt amikor 4 kor arra ebredtem, hogy folyik a tejcsi, ilyenkor kiveszem a kisagybol megszoptatom es visszateszem, es megcsak fel sem ebred. Nem merem elhagyni az ejszakai szopizast, de nem is esik nehezemre felkelni. Na jo, neha igen de inkabb felkelek minthogy elapadjon a tejem.

Kyrandia
En is sokszor el vagyok keseredve, de 6 honapos koraig nem szeretnek mast adni neki a tejcsin kivul, tehat marad a kuzdelem. Remelem sikerul. Jo neked, en is remenykedtem, hogy amig szoptatok nem jon meg, de ezek szerint nem tartozom azon szerencsessek koze. Liza nagyon aranyos, es hol az ove? Liza a neve a babadnak vagy a beceneve? Az enyemet Elisa-nak (Eliza-nak ejtik)hivjak de nehanyan Lizanak becezik.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Icsilya, Lau és persze mindenki, aki hozzászólt Kép
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam, azon a bizonyos estén.A bajom az, hogy a tapasztalataim szerint a szoptatás nem arról szól, hogy a természetes folymatot nem utasítjuk el, illetve ha külső körülmény közbeszól, akkor segítjük,
hanem hogy ÉSSZEL tudjuk, mennyire fontos a babának és ezért megteszünk mindent. És ez nekem csalódás. Ami nem azt jelenti, hogy abba akarom hagyni, hanem azt, hogy ha sűrűbben lesznek gondok, nem biztos, hogy ennyire kitartó tudok lenni.
És ezen nem tud segíteni az LLL sem, mert nem technikai problémám van, hanem egyszerűen megkérdőjelezem az ösztönösséget, mert akkor a babám is tudná, mit kell tennie.
kyrandia

Tcis
egész pontosan Liza Hanna a neve, úgy látszik névválasztásban hasonló az ízlésünk Kép
kyrandia

Maccs
Koszi, el fogom olvasni, bisztossan talalok sok jo infot. Mar az utobbi 1-2 honapban is nagyon sok segitseget kaptam toletek amig csak csendben olvasgattalak benneteket.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!!

Egy kérdésem lenne még babaúszással kapcsolatban.
Azt hallottam, hogy az Egerszegi Krisztina is csinál ilyen foglalkozásokat. Erről tud valaki valami pontosabbat?

Kellemes hetet mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok. Új vagyok itt és segítségre lenne szükségem. 12 hetes András fiam és az arcocskáján szabályos pattanások éktelenkednek. Egyébként gyönyörű és egészséges a bőre. A doki azt mondta, hogy a hormonoktól van és el fog múlni magától, ne csináljak vele semmit. Szerintetek?
cedit

Edit!
Ne csinálj vele semmit, nekünk is volt, és elmult magától (tejkiütés) az anytejben lévő hormonok váltják ki, ekkor változik meg a tejed összetétele is.Nekünk kb 3 hétig voltak.Ha nagyon csúnya bepanthennel vagy popsi krémmel kenheted, de ritkán.Nekünk és csak a z arcán volt, máshol nem.

És Üdv a topikbanKép
Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

LivKép
Én is mindig azon parázok, hogy elapad a tejem. Ezért folyamatosan szoptatok 3 óránként, éjjel is, lehet, hogy Marci már valamennyire át is aludná az éjszakát, de én rendületlenül felkapkodom 2-kor és 5-kor. Általában alszik, félálomban szopik, utána vissza az ágyába és nyugisan durmol tovább. Ez talán olyan szempontból jó is, hogy nem várom meg, amíg az éhségtől teljesen feléberedik, így tök nyugis minden éjszakánk. Viszont azt is be kell vallanom, hogy az éjszakai fejegetéshez nincs energiám, ki sem tudnám úgy üríteni a cickókat, mint ahogy babó teszi (5 perc alatt Kép )
Marci jövő szombaton lesz 3 hónapos, de még egyetlen szoptatást sem mertem kihagyni.
Urticát is marékszámra szedem, napi 3x5 bogyeszt.

Ma megvolt az első nyilvános szoptatásom. Visszarendeltek a MÁV-ba uh-ra kontrollra, időpontként 9-11 volt megjelölve. Marci nem volt hajlandó enni reggel, így kénytelenek voltunk úgy elindulni, hogy babónak szinte üres volt a pocija. 9:30 körül értünk a kórházba, 3-an voltak előttünk, mégis kellett várnunk 11-ig. Áldom az eszem, hogy olyan korán mentünk, mert utánunk nem sokkal kezdtek "szállingózni" hirtelen tele lett a folyosó visszarendelt babákkal, ha egy fél órával később érünk oda, nem is tudom mikor végeztünk volna. Addigra Marci is persze megéhezett (addig szerencsére aludt), így ott helyben szopizott a folyosón. Az az érdekes, hogy annyira természetesnek tűnt nekem, hogy ha éhes, akkor meg kell etetnem, nem törődtem senkivel, azt hiszem most már bárhova el mernék menniKép
Volt méricskélés is, most 5,6 kg, az uh. sem mutatott semmi rendellenességet.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Cedit
Szerintem se csinalj vele semmit. Amikor nekunk volt en fejvesztve rohantam a dokihoz, es kaptam kortizonos kremet, egyszer bekentem es elmult, de nagyon ovatossan kell vele banni mivel nem egeszseges a babaknak. Kesobb amikor csak keves jott ki a kis fejen nem is kentem es magatol elmult.

Ujra szepen szopik a babam. Nagyon boldog vagyok. Habar szerintem a tej mennyisege kicsit megcsappant, de majd surubben szopizik es remelem minden rendben lesz. Szerintetek a kovetkezo menzesznel ujra gondok lesznek?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Nem voltam pár napig, most is csak kicsit olvastam vissza, de számomra megdöbbentő, hogy sokan, akik sajnos nem úgy tudnak szoptatni, mint mások (kevesebbet, ritkábban, stb), mostanra emiatt teljesen fusztráltak lettek. Ezt magyaráztam még a terhességem idején is, hogy a rengeteg szoptatást népszerűsítő kiadvány, szervezet, stb. előbb-utóbb azoknál az anyukáknál, akiknél nem megy minden úgy, ahogy az "le van írva", ilyen komoly lelkiismeret-furdalást eredményez, sőt, néha még a babára is "mérges" lehet az anyuka, ahogy azt itt olvastam. Miért kell hát még mindig erőltetni? Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy van, aki már szeretne lemondani a szoptatásról, mert úgy érzi, hogy úgy könnyebb lenne az ő és a babája élete is, és csak azért nem meri ezt megtenni (és itt kijelenteni), mert fél, hogy itt mit szólnánk hozzá. És ez borzasztó, hogy itt kell megfelelniük, és nem a babájukkal szemben. Szerencsére én még mindig tudok szoptatni, de hogy mennyit, arról fogalmam sincs, mert mérleg nincs és sosem mértem, de tény, hogy Pipike jó húsban van és rettentően boldog és kiegyensúlyozott baba. Állandóan vigyorog és gagyorászik, na persze van, hogy sírdogál (mostanában akkor, ha nem tud elaludni). És már adtam neki egyszer bébiitalt is próbaképp, pedig még csak 24-én lesz 4 hónapos. És ettől még szopizik és semmi nem változott (5 picike kanállal elfogadta, aztán nem kellett neki - én meg vettem a lapot, majd később próbálkozom).
Pont most olvastam egy cikket a Kismamában az alvásról is, ahol az erről megjelent könyveket "húzták le" igen komolyan. Még jó, hogy nem vettem meg egyiket sem, pedig meg akartam! Születése óta mellettem alszik Pipike és így nagyon jó mindenkinek. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden úgy jó, ahogy én csinálom, hanem pont az ellenkezőjét, hogy mindenki találja meg a magának/maguknak legjobban megfelelő módszert, és azt alkalmazza. Aztán írja ide, hátha van, aki tud belőle tanulni akár. És senki ne érezze magát rosszul azért, mert ő valamit máshogy csinál, mint a többiek.
Na, erről ennyit. De tényleg rossz volt olvasni 1-2 hozzászólást, az ember szinte átérzi a kínlódást-küszködést.

Képzeljétek, rávettem magam, hogy mától tornázni járjak. Elvileg hetente 2-szer van a nagylányom sulijában, hát majd holnap megírom, megyek-e csütörtökön is, vagy fel sem bírok állni egy hétig. Közepesen erős torna, én majd csak lightosan fogom csinálni, de muszáj, mert nem férek bele a ruháimba. 42-es méretet hordok a régi 38-assal szemben!!!

Ezenkívül nagyon erős a sejtésem, hogy Pipike a napokban hátról hasra fog fordulni, már csak nagyon kicsi van hátra, hogy megtegye, egész nap ezzel foglalatoskodik. Fordítva még nem megy, mivel 1-2 percnél tovább nem bírja a hason fekvést.

Na, most megyek takarítani.

Sziasztok,
Andi
Vendég

Sziasztok Lányok!

Teréz, Edit, üdv a topikbanKép

Jó sokat termeltetek, amíg távol voltunk a hétvégén. Úgy látom mindenkinem megvan a maga keresztje szopi terén. Lehet, hogy én vagyok túl slendrián, talán még felelőtlennek is lehetne nevezni, de nem tudok ennyit görcsölni a szoptatáson. Így aztán le a kalappal mindenki előtt, aki éjjel is kel fejni, issza a teákat, eszi a bogyókat...
Nekem is volt egyszer egy sztrájk jellegű hetem Botonddal, akkor az első napon megijedtem, hogy atya-gatya-nem-eszik-eleget!! De rájöttem, hogy igenis eleget eszik.
Nekünk már mérlegünk sincs itthon, úgysem mértem Botit az elmúlt másfél-két hónapban. Van olyan nap, amikor két óránként eszik, van hogy összesen csak 5x. Nem érdekel. Azt hiszem pont ez a lényeg az igény szerinti szopiban, hogy tényleg igény szerint történjen.
Nem azt mondom, hogynem szabad a témával foglalkozni, de túlreagláni sem jó, mert annak tényleg csak a baba issza (illetve nem issza) meg a levét.

Képzeljétek megjöttKépKépKép Nekem egyáltalán nem hiányzott még a mensim. Ráadásul váratlanul, minden fájdalom és előjel nélkül tette, így igencsak meglepődtem szombaton éjjel, amikor felkeltem pisilni, hogy hoppppáááá, ez bizony mensi. Még felszerelés sem volt nálam, így két melltartóbetéttel a bugyeszban tértem újra aludniKépKép Régebben pár nap alatt megúsztam az egészet, éjszaka csak a biztonság kedvéért használtam betétet, mert a vízszintes testhelyzet miatt nem történt soha-semmi katasztrófa.
Most viszont! A Niagara vízesés beköltözött a bugyimba, és nem úgy tűnik, mint aminek apadni lenne kedveKép
Azt sejtettem, hogy szülés után megváltozik a mensim, de hogy ennyire, azt nem.
Nektek - már aki újra a régi harci ösvényen jár - változott a dolog?

A hétvége kellemes volt, égre kaptam egy kis kényeztetést az anyumtól és apumtól. Hihetetlenül jól esett.
Mától tornázni fogok. Egyik nap 20 perc has és derék, másik nap 20 perc far+comb+derék. Ez talán még a megerlőltetés határa alatt van, de már döbbenet, mekkorák az úszógumijaimKép

Megyek, iszom egy kávét!

Lányok, fel a fejjel tejci és szopi terén! Szerintem egy picit azért természetes ám küzdeni is érte, de csak stresszmentesen! Drukkolok, hogy mindenkinek rendben legyen!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Trompipi,
a te hozzászólásodat viszont jó volt olvasni. Picit féltem, hogy vitát robbantok ki azzzal, hogy leírtam, amit érzek, nagyon sajnáltam volna.
Nem ilyen tragikus a helyzet, akkor voltam csak magam alatt.
kyrandia

Dávid nemrég hányt egy jó nagyot (már megint - mostanában nem bukik, viszont 2-3 naponta hány, pedig most nem is evett se sokat, se gyorsan; a hasi uh-n is azt mondták, minden rendben), úgyhogy most nem nagyon tudok írni (a tejcsiről is majd később), csak egy gyors kérdés: nektek nem hány néha kaja után a babátok?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Nekem nem szokott hányni. max visszabukik egy kis tejet.

Trompipi, Csirkesz
Teljesen igazatok van. De azért Ti nagyon szerencsések is vagytok szerintem, mert kezdettől fogva látványosan gyarapodik a babátok, szóval gondolom fel sem merült, hogy kevés lenne a tej.
mert az tényleg baromi rossz érzés ám.
Én biztos vagyok benne, hogy ez alkati dolog is, akárki akármit mond.

na megyek, sajnos az oltásunk még mindig piros és csomósKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv,
Pipike elég gyakran bukik, illetve már azt a mennyiséget is lehet hányásnak nevezni. De utána mindig jókat vigyorog, úgyhogy azt gondolom (mivel nagyon-nagyon gyorsan, rövid idő alatt eszik, kb. 3-4 perc az egész), hogy sokat nyel gyorsan, biztos levegő is elég sok jön és talán nem büfizi ki mindet, azért lehet. Bár, ha jobban belegondolok, ez a bukás mostanában mintha ritkábban lenne.

Andi
Vendég

Sziasztok Kép
Jó pár napja nem szóltam hozzá a beszélgetéshez, ezért bocsánat előre is, hogy nem név szerint fogok "válaszolni", hanem témánként (már amire emlékszem).

Tejci: örülök Csirkesz és Andi hozzászólásának. Szerencsére nekünk nincs gond a szopival és én nagyon élvezem is. Az elmúlt 5 hónapban 2x volt rizikósabb időszak, de mindkét esetben ti illetve szoptatási tanácsadó megnyugtatott és észheztérített (első hetekben fájt kb. 1 hétig a szájpenész miatt és múltkor mikor hirtelen fejni akartam és nem tudtam, mert már eléggé beállt a kereslet-kínálat). Szóval tényleg olyan rossz volt olvasni, hogy milyen nehézséget, küzdelmet és "gyötrődést" kell hogy jelentsen többeknek a szoptatás. Elismerésem mindenkinek, aki ilyen kitartó és tényleg harcol azért, hogy szoptatni tudjon. Tegnap voltunk 5 hónapos oltáson és mellettem egy csaj, akinek szintén 5 hónapos volt a gyerkőce megkérdezte mit eszik a fiam. Mondtam, hogy cask szopik, ő pedig teljes értetlenül nézett rám, mert ők már egy hónapja mindenfélét esznek (értsd: húsleves, husi, mindenféle zöldség, gyümölcs, gabonafélék). Ott a rendelőben is épp egy kiflidarabot szopizott a gyerkőc. Szóval ezzel cask azt akarom mondani, hogy biztos az anyatej a legszuperebb, de aki nem olvas netet, annak az egy pillanatig nem okoz lelkiismeretfurdalást. Pl. hétvégén anyukám tudtomon kívül megkóstoltatott Bálinttal egy icipici sárgarépát és megharapott egy almát és odatette a gyerkőc szájához. Ezerrel szívta. Na bumm! Mikor elmondta, először gondoltam leszúrom érte, aztán rájöttem felesleges. Ugyanúgy szopik napi 8-9-10 alkalommal és most evett 0,0005 ml Kép gyümit, még nem hinném hogy ettől lesz majd allergiás.

Éjszakai alvás: hát nálunk is elég rapszódikus a dolog. Olyan 3 hónapos kora körül pár hétig tök jól átaludta az éjszakákat (értendő ezalatt este 9-től reggel 7-ig egyszeri vagy nulla ébredéssel) – jelentem én is aludtam és nem fejtem. Aztán jött a 3-4 óránként kelés. Most van, hogy 4 óránként ébred, van hogy csak 1x és van hogy 1-1,5 óránként. Esküszöm elromlott az alvókája, mert nappal is alig szunyál.

Oltás: nekünk most nagyon belilult a tegnapi. Judy Kép sorstársak lettünk. Borogatom, masszírozgatom, kenegetem ezerrel, de szerintem cask az idő fogja megoldani a problémát.

Kata Kép múltkor már írtam, miért nem próbálod ki a kiskanalas cumisüveget. Abból nem kell szopnia, kiskanálból ehet, de nem macera mert cask döntöd az üveget és folyik. Bálint sem ismeri a cumisüveget és cask rágcsálta, amikor havonta kb. 1x itthagyom és valaki más eteti meg, de ebből simán tud enni.

Liv Kép Mit értesz azalatt, hogy hányni? Visszajön a tejecske? Mert olyan Bálintnak is szokott lenni. Szerintem tök természetes, főleg ha még hasi UH is volt és az tök oké.

Porszívó orrszívó: ugye ezt csak akkor kell, ha náthás a gyerek. Vagy azért bizonyos időnként egyébként is ki kellene üríteni a nózit?

Baba-mama torna: tudtok róla, hogy valahol van ilyen? Hol, mikor? Elérhetőség?

Babamasszázs: fenti kérdések ide is állnak.

Kilók: úgy látszik én szerencsés vagyok, mert kevesebb a súlyom, mint terhesség előtt (bár ez azért is lehet, mert az izom nehezebb, mint a zsír és most zsírrá vált az összes). Mindenesetre hétvégén láttak anyuék és azóta vagy 5x hívott, hogy egyek egész nap, mert nagyon sovány vagyok. Nemhiába a vashiány és az egész napos egyedül gyerkőcözés azért meghozza a hatását (nálam). Azért hiányzik, hogy nincs senki, akinek odaadhatnám a babát 1-2 órára. Nagy segítség lenne.

Csirkesz Kép Jól vagytok már?

Beteg-e a babám?: már megnyuigodtam. Rájöttem nem az. Dévényezéstől is szuperül javul.

Méretek: 5 hónapos súly: 8020 gramm, testhossz: 72 cm.

Na megyek, jó sokat írtam, bocs.

Felfrissítettem a képeket, ha érdekel valakit.
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3911

Moszi Kép Édes Viki, jók a képek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszi Lányok a tanácsot pattanás ügyben. Azért aggaszt igazából, mert a 12 hetes babámnál ez a probléma 11 hete áll fenn. Na mindegy, várok még, hátha elmúlik, aztán ha nem, legfeljebb megint megkérdezem a dokinőt. Csak attól félek, hogy "lukas" marad a bőre.

Szopi ügyben nekem az jutott eszembe, hogy valami nagyon erős ősi ösztön az, ami miatt ennyire gyötör minket anyákat, ha nem úgy megy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Hiszen az állatoknál, az a "jó" anya, akinek elég sok a tejcsije és tudja szoptatni az utódját, különben a pici éhen hal. Szerencsére ez nálunk nem így van.
Én szoptatom Andrist, de az első perctől kap mellé tápszert is, mert kevés neki a tejcsi. Egy hét volt, amikor próbálkoztam én is minden félével, hogy több legyen a tej. Kiborultam persze én is, bőgtem, hisztiztem, le "rossz-anyáztam" magam, meg minden. Nekem attól is lelkiismeret furdalásom volt, hogy császárral született és nem "rendesen". (A fejéstől nekem speciel kevesebb lett a tejem. Szerintem attól, hogy hulla fáradt voltam az örökös szopi-fejés-től, nem volt időm pihenni.) Aztán "átkapcsoltam az agyam", azt mondtam magamnak, hogy a babának a legfontosabb egy kiegyensúlyozott anyuka. Azóta minden OK. Andris most már 4 óránként eszik. Szopik amennyit szopik, lemérem, és utána kap még kiegészítésül tápszert. És nyugodt mindenki. Éjszakákat átalussza 1 hónapos kora óta, úgyhogy pihent és kiegyensúlyozott a család. Ja és folyamatosan egyre több a tejem. :-) /Ti hogy raktok be olyan szomorú, meg vigyorgó arcokat?/
Edit
cedit

Edit
szomorú arc kettős pont : és szóköz nélkül bal zárójel (
mosolygós kettős pont : és szóköz nélkül jobb zárójel )
röhögős fej kettős pont : és szóköz nélkül nagy o betű
Másik Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

LivKép
Boton nem szokott hányni, sőt bukni is egyre ritkábban. Ha elég gyors, akkor a kibukott tejet is visszaszívja és lenyeli. He-he, mondtam én mindig, hogy roppant takarékos ez a gyerekKép

JudyKép
Azt hiszem, igazad van, szerencsésnek mondhatom magam, hogy hosszú, elhúzódó szopi gondunk nem volt. Valóban alkalti dolog a tej mennyisége, kinek több a mirigye, kinek kevesebb. De Te pont azok közé a mamák közé tartozol, aki az első babájánál sokkal többet küzdött a tejciért, mint a másodiknál, így a második babánál egyrészt nagyobb tapasztalattal, másrészt sokkal természetesebben, sokkal inkább igényt szerint szoptatsz. Az eredmény pedig nem maradt el.
Vettél már árnika krémet? Vagy felhívtad már a gyerekdokitokat? Fura, hogy ez a fránya oltás ennyire bedurrant. KisG-nek jobbulást!

Nem azt mondom, hogy ne küzdjenek a mamák a tejért, de a babákban is bízni kell. Ha keveset eszik, az is természetes lehet, hiszen mi felnőttek is változó mennyiségeket eszünk napról-napra. A baba közérzete a mérvadó (na meg a pisis pelus). Szerintem nem feltétlenül kell rögtön megijedni és mindenféle tej-problémákra gondolni (és ezt a saját szopi-sztrájk tapasztalatával a hátam mögött mondom), csak jobban kell figyelni a gyerkőcöt. Persze több napos nem evés esetén jobb dokihoz fordulni, de a pánik igenis rossz. Azt még a baba is érzi, ha a mamája pánikolva szoptatja, hiszen a tejleadó reflex valóban a fejben dől el, és ha a mama tiszta ideg, akkor el tudom képzelni, hogy a reflex bizony elmarad, vagy nem tart olyan sokáig.
De igaz, könnyű úgy okosnak lenni, ha csak egy hétig tartott a mi problémánk, és azóta úgy tűnik minden rendben. DE!! Én azóta nem mérem a fiamat, így gőzöm sincs mennyit eszik. Nem számolom, hogy egy nap hányszor szopizik. rájöttem, hogy nem ez a fontos, hanem a közérzete. Ha vidám, akkor minden rendben. Na, nem borzolom tovább a kedélyeket, és tényleg mindnkinek azt kívánom, hogy váljon problémamentessé a szoptatás!

Mindenkinek más nehéz, amíg egyik anyuka a szopival addig egy másik a koraszülöttséggel, a harmadik fertőző betegséggel küzd. Az nagyon jó, hogy itt tartjuk egymásban a lelket, adjuk a jobbnál-jobb ötleteket, és segítünk egymásnak. Nekem jól esik ide tartozni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CeditKép
Attól egyáltalán nem kell félned, hogy csúnya, heges marad a pici bőre. Ez egy teljesen természetes dolog, tényleg ne csinálj vele semmit.

EditKép
Baba-mama torna:
Brendon Kismama Klub (XIII. Váci út 168.)
Időpont: Hétfő és Péntek 10:00-10:50
Szerda 11:00-11:50
Telefon: 349-6306
Igen, olvastam a kiskanalas cumisüveget, lehet, hogy nagyon naívnak tűnik a kérdésem, de én olyat még nem is láttamKép Ti hol vettetek?

Puszka,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Szerintem is nagyon jó ide tartozni, csak az nem jó, ha pont miattunk fél valaki kijelenteni, hogy számára a "harc befejeződött", mert esetleg fél, hogy megvetjük emiatt. És magában őrlődik, holott lenne egy pofonegyszerű megoldás, az, hogy ha már mindent kipróbált és megtett a szopi érdekében, mégsem megy, akkor ott a tápszer. És hogy ki mennyit próbálkozik, és mikor jön el számára az az idő, hogy már nem bírja tovább, az egyéntől függ, de mi, akiknek esetleg könnyebben megy ez a dolog, nincs jogunk megvetni az illetőt.

Megint itt őrjöng a szipus gyerek, éjszaka is ezt csinálta, most kihívtam a rendőröket, és minden egyes alkalommal megteszem, ha csak meglátom. Megint rugdossa a fémajtót, hőbörög, fenyegetőzik, elegem van belőle.
Vendég

JudyKép
Nekünk a dokinéni és védőnéni a Phenylbutazon krémet ajánlotta, hogy azzal kenjük be az oltást, ha nagyon bedagadna. Recept nélkül lehet kapni, talán az segítene.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Hát, jó rég nem írtam, de végre sikeresen elköltöztünk az új lakásunkba Kép, de ott még nincs net Kép. Remélem, hamarosan megcsinálják!

Kata: először én is "idegenkedtem" a nyilvános szoptatástól, de mióta megszületett Livike, számomra is természetes, hogyha éhes, enni adok neki, és ha éppen pl. orvosnál vagyunk, akkor ott is adok neki enni, ha éhes.

Amúgy szoptatás terén én is Csirkesszel értek egyet. Nálunk teljesen bevált az igény szerini szoptatás. Van, hogy többet eszik Livike, van, hogy kevesebbet, de mindig van elegendő tejem. És még sose gyulladt be. (fejni se szoktam)

Liv: ez érdekes dolog, Livike se szokott bukni, viszont egy párszor előfordul, hogy hány kaja után. Először arra gondoltam, hogy túlette magát, de van, hogy utána is kér cicit. De szerintem nincs baj, ha csak néha fordul elő, az még nem baj.

Livike is szépen fejlődik, szinte napról-napra látványos az "értelmi" fejlődése.

Egy mostani kép:
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

SziasztokKép,

Sajnálom a szopis problémákat. Eleinte én is küzdöttem sokat, mert szinte egész nap a cicin lógott és akkor én is sokat stresszeltem, hogy biztos nincs tejem. De aztán láttam, hogy gyönyörüen fejlödik, így abbahagytam a görcsölést. Persze szeretnék minél tovább szoptatni, de ha valamiért mégsem megy, akkor nem lesz lelkiismeretfurdalásom, mert azt hiszem, hogy én mindent megtettem, amit lehetett.

CeditKép,

Ne félj! Nem marad lukas a baba böre. Nekünk is nagyon sokáig volt kiütéses, söt még most is van néhány az állán (most 3 és fél hónapos). Én semmivel sem kentem, mégis nagyon szépen elmúlt és nem lett lukas a böre.

CsirkeszKép,

MensziKép De jót kacagtam a melltartó betéten, mert én meg a melltartóba akartam rendes betétet tenni a múltkor, mert elfogyott a melltartó betétKép

LivKép,

Mocorgó bukni szokott inkább, bár nem tudom, hogy milyen szinttöl lehet hányásnak nevezni, mert néha nagyobb ez a mennyiség. Viszont egyre ritkábban bukik, ahogy növekszik.

Moncsi
minike

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: megnéztem több fotóalbumot ill. olvastam több beszámolót is, miszerint 3 hónapos baba hason fekve szépen emeli és tartja a fejét, mint pl. Mosziék Bálintja vagy Motiot Ábelje. Nálunk ez még nem így van és lassan kezdek aggódni. Imit ha hasra fordítom, nem akar úgy maradni, a fejét tekeri jobbra-balra, kicsit emeli, leteszi, de a kezével például nem tolja ki magát és a buksiját is csak nehezen tudja forgatni, mert annyira kicsit emeli csak. Szerintetek normális ez ebben a korban és ö egy lassan érö típus vagy fogjak lassan gyanút?

A segítséget elöre is köszönöm.

Barbi

Barbi
maass

Kata Kép
Torna tippet köszi. egyrészt nekünk sajnos túl messze van, másrészt én mindenképp szeretnék délutáni időpontot, mert Bálint olyan 10-1/2 11-től szokott 1-2 órát aludni szinte mindig.

kanalas cumisüveg Kép Egyáltalám nem naív a kérdés, mert én sem láttam korábban. Tesóméktól kapta Bálint karira. Gyorsan felhívtam bátyám, hogy hol vették. Újpesten a felüljárónál valami pici bababoltban (nem tudja pontosan mi a neve és én sem tudom hol lehet), de gondolom, akkor bármelyik baba boltban kapható. Gyorsan csinálok egy fotót és ideteszem neked, hogy lásd miről beszélek.

Timi Kép Édes Livike.
Barbi Kép Én nem tudom. Talán a többiek.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

ja a kép.
remélem látszik belőle valami.
gyorsan odaadtam B-nek, hogy életszerű legyen, le is nyomta azonnal a torkára Kép

Kép

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz
árnika nem segítettKép

Kata
köszi az infót

barbara
a könyv csak azt írja, hogy három hónaposan tartania kell a fejét, de hogy hogyan, azt sajna nem

Gellért így tartja, ő 3 hós és 5 napos:

Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

ugy latszik nem mukodik a rendszerKép
Vendég

Sziasztok!

Akkor nem csak nálam nem volt jó a rendszer...
Nagyon nem szeretem zet az időt, nem lehetne már tavasz? Még jó, hogy valamelyest el tudom foglalni magamatKép.

Judy!

Szerintem körömvirág... Nekünk legalábbis több védőnő is azt mondta, és én is úgy emlékszem, hogy annak van gyulladáscsökkentő hatása. Ha nem múlik, akkor viszont vissza kell vinni az orvoshoz, akkor nem biztos, hogy jól sikerült beadni. A szomszédunkban 2 éve a kislány lábán a duzzanatot sebésznek fel kellett vágnia, neki is hasonlóan nézett ki.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Anyamanya,
DM-ben is lehet kapni a kanalas cumisüveget.
kyrandia

BarbiKép
Nem kell egyenlőre semmire gyanakodni, de érdemes a babát megmutatni szakembernek. Mi is elvittük 3 hónapos korban a fiúkat mozgásfejlődés vizsgálatra, mert bár régóta szépen emelték a fejüket, sőt átfordultak, de itt van EditkeKép esete, hogy laikus ember nem ismeri fel a problémát, és a látszat ellenére is lehet gond. Mivel 5 hónapos korig tart a babáknak az a képességük, hogy gyógyítható ha gond van, ezért feltétlen időben el kell vinni szakemberhez a babát.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Olyan édesek ezek a gyerkőcök..

Sziasztok Újak, szépen szaporodunk! Kép

Timóca! Gratula az új kéglihez!

Maas! Fejtartás: Az a könyv, amiből én "figyelem" a baba fejlődésétazt írja, h "3 hónaposan a legtöbb baba legalább 1 percig tartja a fejét miközben az arca függőleges helyzetben van és az alkarjára támaszkodik. Ha a gyermeke 16 hetesen még nem képes hosszabb ideig megemelni a fejét, ennek okáról kérdezze meg a gyerekorvosát". -Szóval a 3 hó az az elejétől a végéig tart, és még a végéig megtanulhatja. Ha nem akkor kérd meg a tanácsadáson a dokit, hogy nézze meg.

Judy! Szegény kis G Kép További jobbulást..

Reditke! Aranytízben van baba-mama torna,. most nem tom az időpontot fejből, de itt a bnetes oldalon is van link hozzájuk. Masszázs is van, de az zárt kurzus volt és novemberben kezdődött.

A babauszáson Ti hányra jártok? Minden csoportban van kezdő oktatás, vagy csak meghatározott időpontban? Hétvégén mennénk megnézni az úszást, akkor olyankorra időzítenénk, hogy lássuk benneteket is... A megnézést is meg kell beszélni valakivel? Tudsz adni telcsiszámot?

Csirkesz: Niagara.. Kép Emlékszel, egyszer irtad, hogy neked a következő gyerek utánig nem fog megjönni, irtam is, hogy álmodik a nyomor! Kép

Liv! Úgy emlékszem, a szoptatásért honlapon olvastam, hogy a hányás ha nem rendszeres nem gond, de én nem vagyok orvos..

Szopis gondok: Szerintem nagyon fontos a pozitív hozzáállás, tényleg nagyon sok minden függ a gondolatoktól, pláne mivel a gondolatok révén termelődnek a homronok, amik aztána a tejcsit meghozzák. Úgyhogy csak pozitívan, ha meg nem megy, hát akkor tényleg ott a tápszer, én is azon nőtttem fel, mégis ember lett belőlem! Kép /bár ezzel a kijelentésemmel lehet hogy páran vitatkoznának.../

Beszti! Ezzel a tavasz témával max. egyetértek veled! Kép

Lányok egy pár kérdés, mert az adminisztrációban még mindig teljes hülye vagyok:

a.) a SZJA-bevallást most az állambácsi csinálja / ill. OEP? Hova kell küldenem a kedvezményeket igazoló fecniket a visszaigénylés miatt /bizotsítás, sulipénz/?

b.) Februárban lejár a GYÁS-om. Lehet a GYED előtte már igényelni, h x időtől már azt küldjék, és folyamatosan jöjjön a zsé, vagy csak utána? Ezt is OEP-nél kell intézni? Vagy az a TB kártya volt? Már nem emlékszem kristálytisztán.. Kép

Puszi:
Macs
maccs

Sziasztok!

Lementettem a tegnapi hozzászólásom, most elküldöm.

Ismerek egy tápszeres babát, akitől a hétvégén leesett az állam a helyéről.
Moira 6 és fél hónapos, örökbefogadott baba, így kezdetektől tápszeren él.
Összehoztuk hétvégén Benedekkel. Súlyra kb egyformák, 7 kg körül, de tudásra tiszta felnőtt volt mellette. Az hagyján, hogy rakétasebességgel mászik, de
amikor megkérdeztem anyukáját, hogy látom, már szótagokat mond, akkor
elmesélte, hogy egyik reggel arra ébredt, hogy azt hallja "anya gyeje anya
gyeje". felébresztette a párját is, hogy tényleg jól hallotta-e. Jól
halotta. Moira azt is tudja, hogy "addide", s van még egy-két kétszavas
kifejezése. S szombat este egyszercsak átjött hozzánk még egyszer az
anyukája, megmutatta azt a videofelvételt, amit épp elötte rögzített a
telefonján, s amin az látható, ahogy Moira a kiságy rácsában kapaszkodva
felállt. Fatimának ő a harmadik gyereke, nagyon sok mindennel kell törődnie,
s valahogy jut ideje rá, hogy annyit foglalkozzon a kicsivel, hogy ilyen
fantasztikusan fejlődjön. Szeretnék tanulni tőle.
És még egy példa tőlük, ez a mozgásfejlesztésre: Fatima mesélte, hogy az első gyerekét 8 és fél hónaposan kapta meg, a baba csak az egyik oldalra tudott fordulni, az összes izma merev, kötött volt. Egy éves korára teljesen rendbe tudták hozni.

Szopi-lelkiismeretfurdalás téma: be kell vallanom, hogy a harmadik
mellgyulladásom után nekem megfordult a fejemben, hogy én ezt a fájdalmat
már nem bírom tovább, s ha még egyszer bekövetkezik, feladom, elapasztom,
stb. Na, ettől volt nekem lelkiismeretfurdalásom, mert ugye ez az az eset
lett volna, hogy nem a baba, hanem magam miatt hagyom abba a szopit. Ezután még jött több, mint egy hónapig tartó szájpenész, a szoptatástól csillagokat láttam sokszor. S közben sokszor az járt a fejemben, hogy tudom, hogy a
szopi a legjobb a babának, de meddig kell a fájdalmat tűrnöm? Most se százas
a dolog, mert vagy két hónapja minden éjszaka 2 óránkánt hamizunk, nem is
tudom, mikor aludtam ki magam tisztességesen. De mára elfogadtam a
helyzetet, bár minden reggel kell vagy fél óra, hogy bebootoljak, s legalább
annyira elmulasszam a hátfájásom, hogy a babát fel tudjam emelni. Tőlünk
december közepén vitték el a mérleget, mióta nem méricskélek, sokkal
nyugodtabb vagyok. Benedek többnyire ezerrel vigyorog.

Tegnap(elött) megszívtam a meztelenkedés-fürdetés témát. Fürdés előtt Benedek egy picit az ágyon szokott meztelenkedni, imádja. Csak most ennek egy jókora
pisifolt lett az eredménye. Aztán fürdés közben rájött, hogy milyen vicces,
ha hatalmas amplitudóval pancsol, ergo elázott a fél fürdőszoba, meg én is.
Ezután már csak az jött, hogy szopi után, amikor már egyedül volt az ágyban,
legújabb szokása szerint félálomban hasrafordult, s valszeg az erölködés
miatt jókora tejcsitócsát rakott a lepedőre. Nagyon várom már, mikor fog
tudni hasról hátra fordulni, mert az ellenkezője nagyon megy, s így azzal
telik az estém, hogy leteszem aludni, majd egy idő után hallom, hogy sír,
mert hasra fordult, s elunta és hason nem tud aludni. Visszafordítom, aztán
kezdődik elölről. Volt olyan, hogy annyira elfáradt, hogy abban a
pillanatban, hogy visszafordítottam, már aludt is.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Tegnap elszallt amit irtam, reggel csak tesztkent irtam hogy elmegy e az uzenet.

A lenyeg:
-Miki is hanyik kb hetente egyszer. A hanyas es a bukas jol elkulonitheto, ugyanis hanyaskor sugarban, nalunk altalaban 3-4 adagban jon ki a kaja. En ugy gondolom, hogy altalaban olyankor jon elo, amikor tul koran ciciztettem, vagy nem kellett neki a kaja es utana ujra megprobaltam. De volt olyan is hogy egyszer csak hanyt. Az orvos nagynenemet felhivtam meg az elso heten es azt mondta, hogy ha a egy nap 3-4 hanyas van, vagy lazas is , vagy nem eszik utana, akkor vigyem el dokihoz. Azt is olvastam hogy fiuknal gyakoribb. (nem tudom ha szegenynek futyije van, attol miert hatranyos helyzetuKép )
-HAson fekves: Nekem is ez volt a gondom. En azt talaltam, hogy 4 honapos korara a babaknak hason fekve, 45 fokos szogben legalabb 1 percig kell tudni tartani a fejuket. Mivel nalam sem volt hason, ezert az is jo, hogy ha kezben van. Le lehet tesztelni hogy mennyit fejlodik. Eloszor elore hatra bicsaklik a feje es tartani kell. Aztan csak elore bicsaklik, aztan 3 honapos kor fele mar, ha kezben van megtartja egy kis ideig a fejet. Nyujtogatja a nyakat ugy tekinget korbe.

csengo
Vendég

Sziasztok Kép
Végre van társalgó Kép Kép

Maccs Kép Mi 10-re járunk. Bármikor odajöhettek, nem kell előre szólni. Csak a bejáratnál a 2 nőcinek mondani, hogy csak szeretnétek megnézni milyen egy óra. Ott ők mindent elmondanak. érdemes egy kb. 15 perccel óra előtt odaérni, mert akkor egyrészt tudtok velük beszélni (bár ezt utána is lehet), másrészt akkor fel tudod mérni milyen k. sokan vagyunk az öltözőben (hogy ha tényleg jöttök akkor már élesben készülhess hogyan öltözteted majd a leányzót - én pl. már úgy megyek, hogy a ruhám alatt van a fürdőruci, így egy mozdulattal kevesebb). Szóval tel.számot nem tudok www.hofeherfoka.hu
Ha kérdés van, írd!
Tornászlinket megkeresem...

Judy Kép Nekünk is irtó ronda az oltás továbbra is. Én körömvirágozom, minden pelusozásnál jegelem és közben folyamatosan vizes borogatás van rajta. Már próbáltam hívni a védőnőt, hogy mikor vigyem vissza, meddig normális, de sajnos nem érem el. Mi hétfőn kaptuk a szurit.

Barbi Kép
Azért írtam, hogy nem tudom ezt a nyak kérdést, mert pl. nekünk Bálint szinte születése után azonnal tartotta nyakon a fejét és marha büszke laikus szülők voltunk, mert mint kiderült ez amiatt van, hogy túl feszes az izma. Szóval, ha aggódsz tényleg jobb egy szakember és itt NEM!! feltétlenül a sima gyerekorvosra gondolok (bár, bocs ha a tiéd profi), de az enyém a mai napig nem vesz észre semmit. Az, hogy pl. bálintot nem lehet úgy felemelni az alkarjánál fogva, hogy lógatom és nyújtva van a karja, az szerinte hú de klassz erős gyerek, mert ugye olyan mint aki épp húzódzkodik hajlított könyökkel. Közben pedig ez azért van, mert merev és nem tudja teljesen könnyen nyújtani.

Na megyek, éhes a fiam.
Puszi Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

KyrandiaKép
Köszi, a DM már ismerősnek hangzik, majd megkukkantom. Addig még azért próbálkozom a csőrös pohárral.

EditKép
Köszi a képeket (tök jól sikerültek), így legalább már van valami sejtésemKép

JutiKép
Szerintem egy próbát megér a Phenylbutazon, még mielőtt tényleg sebészeten kötnétek ki.
http://www.hazipatika.hu/drugs/prod?pid=405;HPID=DD8D63AA-39D1964F-EEB8084C-5285BA10

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Judy Kép
Visszahívott a védőnénim.
Mondta óránként 2-3 percet jegeljem és ha nem múlik holnapig és csúnyának tartom inkább vigyem ki a dokihoz, egy utat megér, hogy megnyugodjak.

MaccsKép Segítenél, hol van az Aranytíz link. Úgy látszik béna vagyok, de nem találom.
Egyébként az úszásról annyit, hogy most hallottam egy ismerőstől, akik a Kalovits módszert csinálják, hogy az sokkal játékosabb. énekelnek a gyerekeknek meg ilyenek. ez a miénk elég poroszos (már ami a feladatok végrehajtására vonatkozó szigorú felügyeletet jelenti). Hát nem is tudom, igazából elgondolkodtam. lehet, hogy meg kellene nézni a Rubint. Volt már valaki?

Megyünk sétálni, jó kis hideg van.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok lanyok!

Reg voltam mar en is iro uzemmodban. Mindig olvaslak titeket, igy nem menekultok tolem.

Nalunk eddig egyszer hanyt a csemete akkor is a kika kozepen, de szerencsere elotte volt a pelenka igy arra ment mind. A hanyas tenyleg sugarban jon vissza.
Szopi tema: Bennem is sokszor megfordul, hogy elegem van. De mindig akkor jon vissza a tejem.
Szoval meg eszik.
Nalunk reggel delben este szopik.
Delelott uvegbol kapja es delutan is a lefejt tejet, mert mar csak 5* eszik az Edes. Kép

De en nem vacakolok. Ha nem kell a cici jon az uveg.
Ha meg az uveg nem kell jon a cici.

Babauszas:
En is a Kalovitsot valasztottam.
Mar csak azert is mert nem dragabb es nem zavarnak ki 10 perc utan az oltozobol, nem kell kapkodni sem. Van szopi szoba stb...
Mi jovo heten megyunk ismertetore es be is iratkozunk. Kép
Majd megirom, hogy milyen. Kép
CSak meg azt nem tudom, hogy milyen furdopelust adjak a gyerekre, mert hat meg csak 6100 g.
Nem lattam meg akkora gyerekre valot csak nagyobbat.

Pusza

Magi
Vendég

Kepet elfelejtettem.
Mar reg raktam fel. Kép

Itt olyan kis finnya. Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziaszztok!
Sajnos nagyon beteg lett a kislányom.Éjszaka belázasodott most voltunk a doktor néninél.Meg van fázva nagyon piros a torka.Tele van az orra és a kistüdeje.Éjszaka óránként keltünk porszívózni.És mivel nem szelelt az orra evett is mert a szájacskája kiszáradt.Szóval húzós éjszakánk volt.Most megkapta a gyógyszereit és kb.három órája alszik.Szörnyű látni a szenvedését.Remélem két három nap alatt túl leszünk a nehezén.
Csirkesz!Jó a melltaróbetétes eset.
Már akartam kérdezni,hogy kinek állt be menszije rendesen.Én a gyógyszer szedésének kezdetekor véreztem de azóta semmi.Remélem nem bébi van a pocakomba.Lenne nagy meglepi.
Andi!Nagycsaládos vagy már?Vagy ez még csak terv?
Tud valaki valamit Popzsoról?
Üdv:GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Barbi, ha aggódsz, inkább mutasd meg gyermekneurológusnak vagy dévényesnek a babádat.

Hányás: nem a bukásokra gondoltam, hanem arra, amikor sugárban jön vissza. Dávid kb. 3 hónapos koráig rengeteget bukott, minden büfiztetésnél, minden szopi után, aztán a bukások megszűntek, most itt a hányás. Van, hogy 2 hétig nem hány, aztán van olyan időszak, amikor meg néhány napig igen, naponta 1x vagy 2x. Az étvágya jó, a közérzete és a súlygyarapodása is (6850 gr Kép), csak már megint az a hülye túlinformáltság! - itt a babaneten a Rendelő rovatban olyan ijesztő dolgokat írnak. Nem kéne mindig mindennek utánanéznem. Csak ezt nehéz megállni. Leírják, mi minden okozhatja a hányást, milyen súlyos betegségek. Komolyan mondom, néha a tököm tele van a sok infóval. Már elnézést. Kép De hát ilyen egy aggódó anyuka, nem bírja ki, hogy ne nézzen utána mindennek. Az az érdekes, hogy Dávid még sose hányt akkor, amikor 200-250 grammokat evett, inkább akkor hány, amikor 50-80-150 grammot eszik. Nem jövök rá, miért. Több levegőt nyel, pont akkor, amikor gyakran leveszem büfiztetni? Vagy amikor kevesebbet eszik, akkor igazából nem is annyira éhes, azért hány? Passz. Csak olyan rossz, nem is csak azért, mert azt írják, hogy ez meg az lehet, hanem mert megviseli a pocakját, nyilván a nyelőcsövének se jó, arról nem is beszélve, hogy mennyire meg tud ijedni és elkeseredni egy-egy ilyen hányás után. Irják azt is itt a neten, hogy célszerű ilyenkor egy gasztroenterológiai kivizsgálás. 1. Azt se tudom, mi az. 2. Mi folyamatosan, hétről hétre csak kivizsgálásokra, kontrollokra, vérvételekre, tornázni, meg mindenfélére járunk. Eszemben sincs még akkor is orvoshoz vinni, amikor nem muszáj. Jaj, de nehéz az egész... Mindig van aggódnivaló.

Tej, szoptatás: nekem az első hónapban volt gondom, mégpedig az, hogy Dávid, mivel 2 kg volt, túl erőtlen volt ahhoz, hogy 30 grammnál többet tudjon szopizni, sőt, volt, hogy csak 10 vagy 20 grammot tudott szopizni 50 perc alatt. Aztán megerősödött, akkor jött az, hogy mivel a kórházban cumisüvegből kapott enni, csak a bimbóvédőt fogadta el, aztán ő maga kezdte el igényelni a bimbóvédő nélküli szopit, amivel viszont volt egy kétnapos kálváriánk. A tejmennyiséggel soha nem volt gondom, kivéve a két nappal ezelőttit, amiről írtam itt is. Köszönöm az összes ötletet és biztatást! Szerencsére csak 2 napig tartott ez a dolog, akkor 1,5-2-2,5 óránként szoptattam, meg rengeteg folyadékot ittam (nem tudom, mitől volt, hogy hirtelen kevesebb lett a tejem), éjjel viszont nem keltünk fel, másnapra mégis visszaállt a rend, azóta újra egy csomó tejcsim van. Hurrá!!!!!!!!!! KépKépKépKép

Jó hosszú lettem, bocs.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Ja, elmondom, hogy megint van azért újabb aggódnivalónk: fejletlen idegrendszer, vagy probléma? Nem tudom. Mindenesetre néha megremeg 1-2 mp-re Dávid buksija. Mintha megrázná, vagy ilyesmi. (Nem kalciumhiány, az már kiderült, úgyhogy pénteken megemlítem a neurológusnak.) Eddig ezt nem említettem itt, mert így is állandóan csak "panaszkodom".

Linatóval vajon mi lehet?

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: