A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Kat,
nagyon koszonjuk! :) (en nem tudtam foglalkozni vele mostansag, koszi hogy kigyujtotted!
Adri 50 centivel szuletett, ezt nem irtam a szuleteskor...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ma jöttünk haza.
Barnabás csodaszép baba és iszonyatosan tudja, hogy kell kajcsizni, tejem már volt 2. nap és azóta is nagyon van...
Amúgy 40 perc alatt szültem meg... 1-kor bejelentkeztem a szülőszobán, 1:40-kor meglett... majd leírom részletesen, de most megyek kicsit a dolgomra...
Remélem mindenki jól van, nem tudtam visszaolvasni!

Kép

Kép
nusildi

Kicsit elcsúszott a táblàzat, de ebben nem vagyok jó:(

KépKép
KépKép
kat78

Vera:Küldj nekem egy email címet, mert egy sima word tàblázatba megvan a dolog, csak ha azt ide egyszerűen be akarom másolni, szétesik, mint itt. Szívesen átküldöm

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Magnoli, nagyon jó volt a születéstörténet, én teljesen meghatódtam, jelentem mindenkiét aki leírja úgy élem át, mintha ott lennék....talán ezek az utolsó napok ilyen érzékenységet hoznak ki belőlem :) A fiúk.....nagyon édesek....Oli le akarta vinni a játszótérre, nagyon édes.

Kat, nagyon köszi a táblázatot, így legalább már látjuk ki-hol-merre-meddig :)

Picur, mi újság a vízsérvvel???

Ildi, én is elfogadnék egy ilyen gyors szülést! Maga a szülés is könnyebb volt? De jó, hogy ilyen ügyesen megy a szopi!

Savariaa, Bozza, egyben még??? Néztem kedden jön egy enyhe melegfront.....ha már a hideg nem hatott... vagy marad a 18.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Mondjuk máshol meg csütörtöktől írják az enyhe melegfrontot és pont 18-ra az igazi melegfrontot....

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Mi jól vagyunk ma leesett Boti köldökcsonkja, most már mehet az igazi fürdetés!!!

Engem még mindig elönt a tej, éjjel 3x öltöztem át, a régi szoptatós melltartóim szorítanak. Ma vettem szoptatós melltartót és 95 C!!! méret volt jó rám, amúgy 75 B a méretem. Állandóan izzadok, úgymint Kat. Sőt a minden kiesik a kezemből,mint a terhesség végén.

Tényleg, tud valamelyikőtök ajánlani olyan szoptatós melltartót, amiben nem látszik, hogy betét van a melltartóban? Szivacsos Anita? Használt valaki ilyet?

Ma voltam még a DM-ben pelenkát venni, egy egész vagyont hagytam ott a 2 gyerek részére vett pelenka és törlőkendő halomért pedig kuponoztam meg minden...

Nusildi, ez tényleg nagyon gyors szülés volt, ha nem az Uzsokiban szültél volna, hanem mondjuk a Tétényiben, lehet hogy be sem értek!!

Kat,
Boti 52 cm-el született, ha kell ez az adat a táblázatba.
Nagyon helyes ki krapekod van. Ez a gurulós kiságy nagyon jó ötlet

Magnoli,
nagyon meghatóan írsz a Lénó születéséről. Milyen helyes Oli a kórházban a tesójával!!

Veronika,
pelusozás közbeni kakilés nekem is ismerős, igaz mi "csak" 3 pelenkát pazaroltunk el. A kórházban úgy tudom, hogy a hajlatokat is belemérik a magasságba, a védőnőnél pedig a tényleges magasságot ( hosszat) mérik. Most látom, hogy Sandie ugyanezt írta..

Savariaa,
gratulálok az első házassági évfordulóhoz. nem halasztottátok sokáig a családalapítást :-)

Bozza,
tényleg most Bécsben vagy Magyarországon vagytok? Korábban írtad, hogy lehet, külföldön fogsz szülni

Kép
Kép
mmc

Sziasztok Lányok! :)

Magnoli, megvagyok a csíkommal, ha elmúlik, tán még hiányozni is fog. :) A tapaszt leszedhették volna mondjuk egy kis sebbenzines "előkezelés" után, akkor talán nem tépték volna le mindennel együtt.

Kat, szuperjó így is a táblázat, teljesen átlátható a társaság!

Mmc, Botinak nem nedvezik a köldöke? Picurnak még jó két hétig törölgetnem kellett alkoholos vattával, mert vérezgetett neki. Addig alig érte víz, úgy vigyáztam rá. Szerencsére azzal nem volt gond. Izzadás ismerős nekem is, bár mostanában mintha alább hagyott volna, de volt egy párszor, hogy átöltöztem én is éjjel a szoptatás után.

Ildi, ez ám a villámszülés! :)

Sandie, igazából Picur vízsérvére nem tudok mit mondani, szerintem nem változott semmi, sem kisebb, sem nagyobb nem lett a zacsi, eddig is úgy bántam vele, mint a hímes tojással, most meg aztán pláne! Szerencsére nem fáj neki. A doki azt mondta, hogy el fog múlni. Amidaalah is írta, hogy náluk is volt Bencénél, és nyom nélkül eltűnt. Remélem, hogy nálunk is ez lesz, mert ha 1 éves koráig nem szívódik fel, akkor műteni kell.

Savariaa, boldog évfordulót nektek! A baba évfordulós ajándék lesz, de jó! :)

Képzeljétek, a Tesco-ban akciós a Pampers pelenka, a 112 darabos 5.100.- Ft. Mi a 3-as méretet vettük (4-9 kg), lehet még betárazunk 1-2 dobozzal. Ez a méret 45 Ft/db-ra jön ki, ez egész jó ár.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok, mmc-vel és Picúrral párhuzamban ma én is "kiszabadultam" és vásároltam pár dolgot, jaj de jó volt!!! :lol:
Többek között pelust is, ahogy Ti is ezt tettétek.
A Tescoban vettem én is Pampers-t, ahogy Picúr is írta, jó áron (még Olimnak a szobatisztaság előttre)...
Ez a Megapack akció egész májusban tart, de csak 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os méretben.
mmc, voltam a DM-ben is, bejelentettem Lénárdot a bababónusz programba, ezt is mindenkinek ajánlom! :wink:
A kuponok segítségével felszerelkeztem némi akciós Liberóval 1-es méretben, bár én ezt a márkát nem szeretem, most az ára miatt mégis vettem, úgyis hamar elfogy...
Ja, és persze a Brendon is útba esett, ahol félretetettem holnapig egy Avent kamerás bébiőrt (szintén akciós áron), már csak ez hiányzott a felszerelésünkből, alig várom hogy mehessek érte :lol:
Savaria, Sandie, Bozza, drukkolok Nektek, és izgulok Értetek, írjatok hogy mi újsi... :roll:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Megpróbálom gyorsba összeszedni a szülésem élményét, utána reagálok-írok, próbálom felvenni a fonalat :)

Szerda éjjel fél 1 után elfolyt a víz. Arra keltem :shock: Nem csak szivárgott, szó szerint folyt. Párom hívta anyósékat, kb. 10 perc múlva értek ide, nekem akkor már 2 perces fájásaim voltak. Kórházba beértünk 1 órára, ott rögtön megvizsgált a szülésznő, majd egy doki (utóbbi nagyon durván, erősen vizsgált, az igazán fájt, de megjegyezte, hogy az én méhszájammal bármit lehet kezdeni), papírmunka, de nekem akkor már megszűnt a világ a 2percesek miatt. Mondtam, hogy nyomnom kell, közben hívták a dokimat. 2 tolófájást vissza kellett lihegnem, a dokim beért, 3-4 tolófájás és 1:40-kor megszületett Barnabás. Nem mondom, hogy nem fájt pokolian, de iszonyat gyors szülés volt, úgyhogy nem panaszkodom. Vágtak, aranyerem lett, de olyan szinten gyorsan regenerálódtam, hogy nem is értem. A hasamra tették babót, utána a füri után cicire, olyan ügyes volt, mintha mindig ezt csinálta volna. 3-ra a kórteremben voltam, de már 6-kor jelentkeztem érte és azóta együtt vagyunk :lol: Már a 2. nap 40 grammot evett :shock: Azóta is szuper ügyes, mintababa, nagyon jó alvókája van, még szinte sírni se hallottam. Persze ez az elején még így van, majd pár hét múlva meglátjuk :) A sok-sok szopitól a méhösszehúzódás nagyon gyors, hasam jól alakul vissza.
A kórház is oké volt, szupi szobatársakkal a 2. naptól, végig röhögtük az egész napot 8)

Na kb. ez jutott eszembe, próbálom elfelejteni a szülést és biztos vagyok benne, hogy 3. babát már nem szeretnék, bár Barnabás felülmúlt mindent. Nagyon paráztam, hogy betolakodó lesz, fiú és amúgy is, de egyszerűen imádom, imádom és imádom, ahogy nézelődik, ciciről felnéz, ahogy meghallja a hangom, mosolyog, hát meg lehet zabálni, gyönyörűséges baba, csodaszép formás fejjel :)

Na megyek visszaolvasni, reagálni, mert most alszik, ügyesen kiságyában magától elaludt, de éjjel azért vele aludtam kint 1-től 6-ig. Próbálok igény szerint szoptatni is, hogy a tej rendben legyen.

Kép

Kép
nusildi

Bozza, én megmondom őszintén, örültem, hogy megindult a szülés :) Betöltöttem a 37. hetet, nekem ez egy csoda nagy megkönnyebbülés volt, lehet hogy ő is erre várt. De remélem neked még akkor bent marad a babó és akkor jön, amikor szeretnétek :)

savariaa, igen, most már a célegyenesben vagy :)
Nekem epire nem lett volna időm most sem :)
A méhszáj rövidülést-nyílást nem érzed meg, én sem éreztem. Nyugi, a dokid biztos tudja, hogy mit csinál, ha rövidül, az most már jó!

mmc, de szupi, hogy ennyi tejed van!! A kézzel fejés egy halál, nekem anno Lottival csinálta a csecsemős, borzalmas volt. Én most nagyon sokszor tettem cicire, de volt, hogy nem kellett neki majdnem 4órán át és nagyon kemény lett a cici, úgyhogy masszíroztam, meleg vizet folyattam rá és nem lett baj.Nem akarok fejni az az igazság, tényleg iszonyat sok időt elvisz. És nagyon cuki a kis Botond, Lotti volt ilyen kis vékonyka, de olyan hamar felszedik a kilókat :)

magnoli, nagyon szép kisbaba Lénárd, gratulálok!
Nálunk felszívódó varrat volt hála, úgyhogy nem kellett már mutogatnom a berendezést a kórházban :)
Nekünk van légzésfigyelőnk, de ha baj lenne és azért riasztana, nem tudom mit tennék...

Veronika, hogy van Adri?

Loramatte, nagyon édes a kis Martin!

csalexandra, én nem hallottam még azt a babuline cuccot, de nekünk nem volt hasfájós Lotti és most reménykedek, hogy Barnus sem lesz az.

Jaj bocsánat, már nem tudok többet itt ülni a gépnél, mert a hátam leszakad mindjárt...
nusildi

Sziasztok! Jó reggelt mindenkinek!

Nekem egyre rosszabban telnek az éjszakáim, állandóan pisilni járok, és nem találok a helyem, csak forgolódom. Gondolom ez már csak "jobb" lesz. :D Szerdán nst, remélem a doki azért megvizsgál, mert még egyszer sem volt méhszájvizsgálat ez elmúlt hetekben, csak Uh, és nst. Persze, bízom benne, csak hát tuti ami tuti.

Sandie tegnap elsőáldozás volt a misén, és gyerekdalokat énekeltek a pici gyerekek, elbőgtem magam... szóval a hormonok nálam is működnek elég rendesen. :D Nekem a szombat tökéletes dátum még mindig. :lol: :lol: :lol:

Picur nálunk kérnek cumisüveget a kórházba, inkább a sajátját kapja meg, mint a kórházit.

Magnoli örülök, hogy tudtam segíteni a tapasszal, a felkészítőn is nagyon dicsérték. A kórházban a cumisüveg fertőtlenítést hogy oldottak meg? Indulás előtt otthon volt időd sterilizálni?

Kat szuper az új táblázat, már én is lassan felkerülök... :D

Mmc nekem nincs tapasztalatom még a szoptatós melltartókkal, de én a H&M-ben vettem, és az szivacsos, így nem látszik benne a melltartóbetét.

http://www.hm.com/hu/product/00954?article=00954-A

Én ilyet vettem. Nagyon kényelmes, és nem is olyan drága, legalábbis a Brendonhoz képest, mert ott aztán vannak árak... Nővérem is ilyet hord, és nagyon szereti. Vettem pár darabot, mert már most nagyobbak a melleim, aztán majd meglátjuk,szülés után mennyivel kell nagyobb.
A családalapítással azért nem vártunk olyan keveset, 10 éve vagyunk együtt! :lol: :lol:

Nusildi nem semmi, milyen gyors volt a szülésed. Én pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy azt szeretném, ha úgy indulna be a szülésem, hogy elfolyik a magzatvíz, mert akkor tuti indulni kell a kórházba, és nem azon gondolkodom, hogy na vajon ez már olyan fájás? Barnabás nagyon jó kisfiú!!!

Mindenkinek szép napot!

Kép
savariaa
Érd

Nem sokat aludtunk az éjjel. :? A szomszéd kutyája egész éjjel, megszakítás nélkül ugatott a tüzelő szukák miatt. Apa kiment, és két nagy vödör vízzel hallgattatta el, egy óra múlva újra elkezdte. Pfffffffff... fáradtak vagyunk, nem szoktunk hozzá a nemalváshoz. :roll:

Ildi, nem semmi ez a turbószülés! Barnabásnál is működik még a marketing, eszik-alszik, de jó! :) Lotti mit szólt a kistesóhoz?

Bozza, Sandie, Savariaa, Ancsa hogy vagytok? Bírjátok még? :)

picuralmos

Sziasztok,
Ildi, gratulálok Barnabáshoz és a szupergyors megszüléséhez is! :D
Ahhoz képest, amennyit aggódik az ember, ugye milyen "egyszerű" és gyors a vége? :roll:
Látod még Lottid felügyelete is milyen klasszul megoldódott?!...
Nagyon jó volt olvasni, hogy mennyire megszeretted a kis bújós Barnabásod, hidd el, ez a szeretet még fokozódni is fog :lol:
Majd kérünk képet is, ha lesz erőd hozzá!
A gyors felépülésért nagyon irigyellek!
Hát igen, a pocakot meg az alfelet máshogy varrják, ez aztán tutter :shock:
Kíváncsi lennék, Lotti mit szól a kistesóhoz, milyen volt az első találkozás?
Savaria, a kórházban a szobámban volt mikro (a fizetősökben van), így én a babacuccokat abban fertőtlenítettem.
Otthon előre összekészítettem amire szükség lesz: cumisüvegek, mellszívó alkatrészei, cumi, ilyesmi. Elmostam őket mosogatószerrel, és egyszer átfertőtlenítettem az Avent mikrós sterilizálóban. Ezután leöntöttem róla a vizet, és hagytam őket kiszáradni megemelt tetővel, majd azt lezártam, és eltettem a babacsomagba.
Bent már csak vizet tettem alájuk, és újra megmikróztam (de csak óvatosan, nem gyújtottam fel, mint mmc :lol: )
Vittem be egy kicsi flakon mosogatószert, meg egy tiszta szivacsot, így mindent magam intéztem.
De ha olyan szobában fekszik az ember, ahol nincs mikro, akkor a csecsemősöknél lehet fertőtleníteni, ők ezt megoldják, nem kell tőle félni, teljesen megbízható.
Ilyenkor viszont bele kell kalkulálni, hogy 45 perc a hatóidő, míg a benti
mikrónál kb. 6-7 perc.
Sajnálom hogy egyre nehezebben vagy, én is így voltam vele, nyugi már nem sok van hátra :wink:
Szerintem nagyon szupi légzésfigyelőt vettetek, jó hogy van bébiőr is hozzá!
A video kamerás már csak faxni, ami az én (túlzott?!...) igényem :wink:
Milyen az új autód, bevált?
A szüléstörténetet a Te kedvedért írtam olyan részletesre :wink:
Picúr, a szomszéd kutyájának legközelebb dobjatok át egy kolbászt, benne kis altatóval, így ő is nyugodtan aludna...
Na jó, ez csak vicc, inkább menjen ő is anyósékkal a Holdra :wink:
Hát ez se túl kedves tőlem, na bocsika :lol:
Később még jövök...

Kép
Kép
magnoli

Picur,
Botinak is nedvedzik még a köldöke, így még én is kenegetem alkohollal.
Örülj neki, hogy csak a kutyák miatt nem alszotok éjjel!! :)

Magnoli,
hogy működik most a DM-es bababónusz bejelentkezés? Én a neten regisztráltam és az infópulton nyomtattam kupont a kezdőcsomaghoz, csak az épp elfogyott a boltban. Kell még valamit csinálni? Régen be kellett mutatni a születési anyakönyvi kivonatot, ilyet most nem kérnek?
Mi elég sokáig fogjuk hordani az 1-es pelenkát. Nem tudom annyira szorosra zárni rajta, hogy ne csorogjon ki vagy a combjánál, vagy a hasánál a pisi. :D Hiába nincsenek meg még a hurkák, amik kitöltsék a lyukakat. Emlékszem Lizánál mekkora boldogság volt, hogy áttértünk 2-es méretre!! Most a kórházban volt olyan baba, akire már a születéskor 2-es méretet adtak!!

Nusildi,
gratulálok Barnabás születéséhez még egyszer, jó olvasni hogy tele vagy pozitív gondolatokkal. Hát igen, a méhösszehúzódás, a második babánál én már komolyan megéreztem, a harmadiknál állítólag még durvább.

Savariaa,
nagyon köszönöm a melltartó tippet, meg fogom nézni.
Szóval, a házasságkötést nem kapkodtátok el, és nem a családalapítást :)
Mi is minden évben, a házassági évfordulónkon visszamegyünk abba az étterembe ahol a vacsora volt, olyan jó, mert annyira visszajönnek az emlékek!

Csicsi, Amidalaah
mi újság veletek?

Ti szedtek valamilyen vitamint/táplálék kiegészítőt?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, majd később hosszabban...

Reggel voltam vizsgálaton, még mindig semmi, nem nyíltam semmit, nst most végre jól ment, mozgott a bébi, bár gigászi mennyiségű csokit kellett ezért előtte felfalnom.

A doki kicsit megmacerálta a a méhszájamat, mondván alaposan megvizsgál (mintha eddig nem tette volna, szerintem inkább beindítani akarta), na ez nem volt annyira kellemes, azóta egyfolytában görcsölgetek, de semmi rendszer szerű, csak úgy egyfolytában.....

Most megyek csinálok valami kaját....szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

mmc, én vittem a DM-be a születési anyakönyvi kivonatot (mint Olinál), de most ezt nem kérték. Egyszerűen beírták az adatokat.
Ami Neked a neten már sikerült, az nekem nem mentődött el valahogy, ezért az eladónő megcsinálta az infopulton.
Aztán kinyomtatták a kezdőcsomi kuponját, és már kaptam is... :lol:
A többi kuponfüzetet később küldik majd postán.
Kicsorog a pelusból a tartalom? Próbáld szorosabbra húzni :shock:
Na, most rohanok a bébiőrért, HURRÁ!!!
Savaria, a méhszájvizsgálatot ne erőltesd, örülj neki, ha nem macerálnak ezzel, mert ahogy Sandie is írta, beindíthatja a szülést, és még fáj is...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Picur sajnálom, hogy nem tudtatok aludni a szomszéd kutyától, itt a környéken is van egy kutya, aki este 10-től reggel 4-ig folyamatosan ugatott, mintha kötelező lett volna, de mostanában nem halljuk, lehet hogy már nem ilyenkor "rendel".
Két telekkel mellettünk van egy kis tó, tele békákkal, néha olyan békakuruttyolás van éjjel, szerintem béka buli van ilyenkor! De bevallom, ezeket a hangokat előbb elviselem, mint a belvárosi zajokat, mi ugye februárban költöztünk ki, és nem sírom vissza a sok részeg üvöltöző fiatalt, ahol laktunk sok a romkocsma, ami most egyre inkább divatba jön, és reggelig ment a dajdaj, itt végre már nincs ilyen.

Magnoli akkor viszem a sterilizálót, egy csomaggal több vagy kevesebb, már nem számít. Szeretnék én is egyágyas szobát kérni, de hát ez attól függ, éppen van-e szabad. De gondolom, a fizetős kétszemélyesben is van mikró, hátha oda bejutok, ha az egyágyasba nem. Na de majd úgy lesz jó, ahogy lesz. :D
Mi is néztünk kamerát babafigyelőt, de végül letettünk róla, ez a légzésfigyelővel kombinált babaőr is elég lesz, különben egész nap csak a képernyőt bámulnám... 8) És köszi a részletes szüléstörténetet, ahogy olvastam elképzeltem mindent ott a helyszínen. Egyre gyakrabban álmodom a szüléssel, és persze napközben is sokat gondolok rá, mi hogy lesz. De tudom, hogy minden máshogy lesz, másra számítok. Nővérem mesélte el az ö szüléstörténetét a napokban, és érdekes ő sok mindent máshogy élt meg, mint ahogy én hallottam, vagy mondták a szülésfelkészítőn. Azért erre szerintem maximálisan nem lehet felkészülni.
A kocsi szuper, jó nagy, kombi, szóval nem kell visszafognom magam a pakolással. :lol:

Mmc mi is szeretnénk hagyományt teremteni, és minden évben visszamenni oda, ahol az esküvőnk volt. Nekünk nem volt lagzink, csak ebéd a szűk családdal, de ez így volt a tökéletes.

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok!

Teljesen kivagyunk Apával. Vagyis én jobban mert nekem még lelki cucc is rátesz a kimerültségre. Szegény Hanna nagyon pocifájós és a mai délelőttöt leszámítva egész eddig csak sírt....folyton. Már az álomba sírás sem jött be az éjjel.Megszakad a szívem,közben pedig elértem a végkimerülésig.
Apa most van a dokinál...remélem egy szuper megoldással jön haza a picinek.
Ti hogyan csináljátok hogy legalább egy fésülködésnyi időt szakítsatok magatokra?? Úgy szeretnék apával legalább 1 percet beszélgetni,de eddig nem jött össze.
Tudom,ennek ez a menete most....de !!
Mindenen stresszelek ...tej,hasfájás,nekem amióta hazajöttünk a kórházból semmi étvágyam sincs. Olyan szinten hogy már most kevesebb vagyok mint ahogy teherbe estem.
Szerintem nem vagyok normális!!!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Csalexandra,
próbálj meg lenyugodni. Kézben sem nyugszik meg?
A hasfájás is elmúlik egyszer, huss ahogy Magnoli mondaná.
Olyan szép ez az időszak az éjszakázások és az összes nyűggel együtt!
Egy barátnőm mondta utólag, hogy ő annyira szétidegeskedte magát az első 6 hónapban, hogy nem is emlékszik milyen volt a gyermeke ebben az időszakban!!!!
Próbálj meg enni, mert ha nem eszel tejcsi sem lesz, és még jobban fogsz ezen stresszelni. (Megjegyzem akkor sincs gond, ha tápszeres lesz)

Sandie,
szülés után 24 óráig úgysem kap semmit a baba, max cukros vizet. Szerintem bőven ráér, ha a párod behozza utánad másnap a sterilizálót a kórházba.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Most már kicsit jobban vagyok, a görcsölgetésem is alábbhagyott.

mmc, szerintem a sterilizálót Savariaanak szántad, én is örülnék, ha ennyi tejem lenne...élvezi Boti a fürcsiket?....ezektől a méhösszehúzódásoktól én is tartok....már Zétinél is eléggé rossz volt

Picur, remélem elmúlik és nem kell műteni, mindig úgy fogsz figyelni rá, mint egy kincs....később majd a húzzam-ne-húzzam kérdéskör okoz némi fejtörést....sosincs vége :) Sajnálom, hogy nem tudtok aludni a kutyákok miatt, velünk szemben is ez volt 1 éven keresztül, amikor hoztak az öreg farkashölgy mellé egy fiatalt, aki még a férjem szerint a lepkefingot is megugatta.....komolyan, volt, hogy néztem és a szélben ugatta a faleveleket.....szerencsére most rendeződni látszik.....de volt, hogy én is sírva őrjöngtem x nap után, tényleg a Holdjáratot kell kibővíteni vele....plusz a sógornőmmel, aki kb látta a fiúkat 5x életében, de most itthon van 3 napot és bejelentkezett esetleges szülési felügyeletnek.....ha elmenne Zalánért az oviba, Zalán meg sem ismerné őt :P

Magnoli, nekünk is ilyen kamerás bébiőrünk van, az emeletes ház miatt kell, mivel a fiúk fent alszanak általában, nagyon szeretjük,így nem kell folyton befutkározni, hogy lélegzik-e stb.....mi gyerekérkezéskor csak egy újabb kamerát veszünk már hozzá, összesen 4 db csatlakoztatható :D

Ildi, megmondom őszintén irigyellek a szülésed miatt, meg a szopizásért is....ha nekem összejött volna a fiú+lány kombó és sem vállaltam volna többet, ez szégyen vagy nem, bevallom....két kezem van és egyenlőre kicsit tartok tőle hárommal hogy küzdök majd meg :) Jó fiúnak tűnik Barnabás :) Reméljük a promo után is marad ilyen.

Savariaa, fura én már megint nem pisilek éjszakánként, de éjfél előtt nem is tudok elaludni....pakolászom, rendezkedem, lemosom a konyhapultot 5x.....a melltartó ötletet én is köszönöm, nagyon csininek tűnik :)

Nekem elvileg azért nyomta meg jobban a doki a méhszájam, mert nagyon fent van....mindenki mondta már múlt hétfő óta, hogy feljebb van a hasam....nem értem nekem miért felfele megy a végén és nem lefele??? 30 hetesen meg azzal kergettek az őrületbe, hogy húha mennyire lent van, mindjárt megszülök.....
De tényleg fájt és azóta is görcsölgetek, mondjuk egyre kevésbé....csak szerintem ezek a görcsöcskék nem érnek semmit. Nálunk mondjuk kötelező 36. héttől hetente a méhszáj vizsgálat. Betöltött 40-től meg naponta.

Szandi, próbálj megnyugodni, mert ha nem eszel és idegeskedsz, az is okozhatja Hannus hasfájását, egyébként meg persze normális, hogy kezdő anyaként aggódsz...van valami rendszeretek ami szerint eszik/alszik (nem alszik) stb....vagy esetleg segítséget kérni valakitől, hogy aludni tudjatok egyet....kitartás, kicsit növöget és remélhetőleg megnyugszik, tudom könnyű ezt mondani, amikor nem hallom, hogy mennyire sír :( a séta sem nyugtatja meg? ringatás, együtt alvás (apa mellkasát szokták szeretni)??

Megyek is, mert ma mi megyünk Zalánért az oviba....éljenek a jó nagy séták :D
üdvözlet Mindenkinek

UI.: Bozza/Ancsa nagyon eltűntetek.....mi újság Veletek????
sandie
Kaposvár

Szandi, nyugodjatok meg, nem lesz semmi baja a babátoknak! Ezt tartsátok szem előtt! És neked pedig enned és főleg innod kell sokat, hogy legyen bőven tej Hannának. Pocakfájással mi is kínlódtunk, még most is van, de már kezelhető. Infacol jött be a legjobban, ezt ugye minden etetés előtt kell adagolni a szájába. Jó hangosakat pukkant tőle Picur, néha azért tekereg előtte, de már nincs az a szívet tépő visítás, mint korábban. Ne felejtsd el, 3 hónapos korára kinövik a babák a kólikát. Sajnos tuti 1000000000%-os megoldás nincs rá. Masszírozzátok a hasát, meleg vizes pelus is jót tehet, esetleg bugyoláljátok be egy meleg takaróba és úgy tartsátok a karotokban. Ezek mind segíthetnek. Napközben Apa vigye el sétálni, addig te feküdj le pihenni, aztán cseréljetek, akkor Apa tud pihenni. Minden más ráér! Fel a fejjel! ;)

Köszi az altatós tippet Magnoli, lehet ma éjjel bevetjük. Az a baj, hogy légvonalban alig pár méterre van tőlünk a ketrece szegény kutyának, ráadásul még meg is van kötve, a tüzelő szuka meg ott hergeli a ketrec előtt. Sajnálom ám, de haragszom is a gazdájára...

Savariaa, mi is vidéken (mi csak tanyavilágnak hívjuk :D) lakunk, nem messze a várostól, de semmiért nem cserélném el egy városi lakásra a házunkat. :)

Ma elmentünk fodrászhoz Picurral, hát nem nagyon vette jó néven, sírdogált (konkrétan eladta a fodrászatot :D), de most legalább jó rövid a hajam (nem kell fésű Szandi! ;)). Utána még a gumishoz is be tudtam ugrani Apa fűnyíró traktorjának a kerekével. Szóval félig-meddig intézős napunk volt, Picur elfáradt, most alszik, addig én kitakarítottam a lenti szintet, a fenti majd, ha Apa már itthon lesz.

Akció... Most meg az Auchan-ban van akció, a Pampers darabja 41 Ft. Ezeket sosem lehet időzíteni, ha valahol megveszed, utána tuti jön egy jobb ajánlat. :shock:

Én Picurt a Rossmanó akcióba regisztráltam, ott nem kértek semmilyen hivatalos papírt, csak az adatait a gyereknek, és már kaptam is a Rossmanó kártyát. Ez gondolom ugyanolyan lehet, mint a DM-es kuponos móka.

Sandie, ha bababarát kórházban fogsz szülni, ott lesz veled a baba egész nap, annyiszor teszed cicire, amennyiszer akarod, akkor nem is kell cumisüveg, hiszen tud szopizni annyit, amennyi 1-2-3 naposan bőven elég neki (amíg be nem indul úgy igazán a tejed). Nálunk legalábbis így volt. Gondolom a cukros vízhez kell a cumisüveg, vagy nálatok adnak tápszeres pótlást, ha kérsz? Már csak 8 nap, húúúúhaaaa! ;)

Bevallom, nekünk sem bébiőrünk, sem légzésfigyelőnk nincs, csak egy vékony fal a mi szobánk és Picuré között, és nyitott ajtók, és "zajosan" alvó gyerek. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picuralmos 2013.05.13 14:27-kor.

picuralmos

Alexandra, teljesen normális vagy, az a nem normális, hogy nem tudsz pihenni, mert Hanna egész nap sír :(
Jól tettétek hogy elvittétek orvoshoz, lehet hogy ő rájön, hogyan lehet segíteni Rajta... Legalábbis bízzunk benne! :shock:
Kérj családi segítséget az alváshoz, valaki foglalja le Hannát pár órára (pl. vigye el, vagy Ti menjetek át rokonhoz aludni), hogy tudjatok Ti is pihenni, mert ez így hosszú távon nem elviselhető... :evil:
Írj majd, hogy mit mondott az orvos, és NYUGALOM, mindenki ebben a cipőben jár itt aki már megszült, írj bátran :?

Kép
Kép
magnoli

Picur, szerintem összekeversze Te is, ahogy Magnoli Savariaaval :D

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

csalexandra,
szegény Hanna és szegény ti :(
Amúgy nekem sincs semmi étvágyam, semmilyen kaját nem kívánok, azt hittem ez egyéni probléma...
sz.veronika

Sziasztok!

Csalexandra küldök virtuálisan neked energiát!!!! Nekem nincs tapasztalatom, de tudom, hogy muszáj enned és leginkább innod, mert ez szükséges, hogy legyen elegendő tejed. És kérj segítséget, muszáj lesz aludnod is, mert így csak egyre rosszabb lesz.
Nővéreméknél a biogaia csepp vált be hasfájásra, a kisfia borzasztó hasfájós volt, de tényleg minden babánál más válik be, lehet hogy nálatok az infacol is jó lesz. Kitartást kívánok!!

Sandie hát az alvás....jajjj már most félek az éjszakától, mindig unom magam, mert ugye aludni nem tudok. Most sziesztáztam egy órát, jól esett, a hétre beiktattam minden napra egy ilyen órácskát, remélem be is tudom tartani. Örülök, hogy tetszenek a melltartók, mielőtt megvettem ezeket körbenéztem, de hát vannak olyanok, amiket még viccből sem vennék fel, mert úgy néznek ki, mintha az őskorból maradt volna vissza... nem értem, miért nem egyértelmű, hogy attól, hogy valaki kismama és szoptat azért még szeretné magát jól érezni a melltartóban. Olyan leplek vannak, hogy csak néztem... A H&M-ben színesek is vannak, nem csak a standard fehér fekete.

Picur én ilyenkor azt nem értem, hogy a kutya gazdáját nem zavarja, hogy így ugat? Hát én sem cserélném vissza a vidéki létet a városira, néha bemegyek Anyáékhoz, de hát alig várom, hogy eljöjjek, mert Pest belvárosa nem csak zajos, de koszos is, amikor 1 hétig nem megyek be, utána úgy megyek, mint egy vidéki lány és csak nézek, hogy itt meg mennyi ember jár-kel. :lol:

Magnoli hogy vagy? Lénárd?

Veronika sokan mondják, hogy szülés után étvágytalanok... de azért eszel-iszol rendesen, ugye?

Én aludtam egy órácskát délután, jól esett, bárcsak ilyen jót tudnék éjjel is aludni. De nem is panaszkodom, mert tudom, akiknek már meg van a babájuk, szívesen cserélnének velem. De majd éjjel rátok gondolok, és megpróbálok helyettetek aludni. :lol: Reggel meg szétküldöm az energiámat! :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Hűűű, de sok mindenről maradtam le :D Látom ideért a babaeső :)))) Már mi is itthon vagyunk, csak még eléggé szenvedek a gátsebemmel és nem nagyon megy az ülés, ezért nem tudok gépezni sem, de már egyre jobb, a napokban remélem én is írhatok egy hosszabb beszámolót nektek . Luca amúgy nagyon tündéri baba, jó alvókája van, remélem így is marad :P van tejcsim is szerencsére, de még mindig olyan furi, hogy ő az én kislányom :) hihetetlen! Remélem veletek is minden rendben és mindenki jól van !!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Ehhhhh, bocs Sandie! Mmc-t meg Magnolival keverem össze, és fordítva... :roll: Akkor ezennel a cumisüveges témát Savariának címzem. ;) A kukac "húzzam-ne-húzzam" kérdésköre már most foglalkoztat, olvastam a neten pro- és kontra érveket is. Valakinek ajánlotta az orvos már a kezdetektől (csak ameddig enged, erőltetni nem szabad), valakinek 2 éves korig nem, viszont 2 évesen fel kellett szakítani, ami nagyon fájt a gyerkőcnek (nem csodálom). Na most légy okos! Ti hogy csináltátok?

Csicsi, de jó, hogy jelentkeztél! Gátseb, hát az ülés neked most nem egy felüdülés... :? Próbálj meg olyan aranyérpárnára ülni, hátha jobb lesz. Én két szék közé ültem (nem estem a pad alá szerencsére), akkor nem fájt annyira. És kentem körömvirág krémmel, az gyulladáscsökkentő, és gyorsítja a seb gyógyulását.

Savariaa, becsüld meg a "lopott" órácskákat, nemsokára még ez is kincs lesz! ;)

picuralmos

Sandie szerintem keversz valakivel aki kevert valakivel mert én nem kevertelek senkivel, hahaha :lol: Savaria én nem cserélném el a mamis nemalvást a kismamásra, annyira örülök hogy már van Nekem Lénárd, hogy még ez sem zavar 8) Sőt Ő egy ajándék Baba nekem, annyira könnyű Vele az élet, eszik-alszik, ha nyűgös, könnyű kiengesztelni pl. egy kis hamival vagy simogatással :wink: Veronika, az olyan modell-alkatú anyukáknak nem illik étvágytalanságról panaszkodnia olyan tehén-maradt-alkatú anyukák előtt mint én, hahaha :lol: Kat, hogy van a lelked? Tudtál végre aludni? Mi újsi a Fiúkkal, Bálint mit szólt Baluhoz? Bocsi nem rémlik ki írta, de a Rossmanó jó ötlet, én is megpróbálom!

Kép
Kép
magnoli

Magnoli igazad van :lol: ugyanúgy ahogy Picur, mmc-vel kevertelek :lol:
Látom mindenkire hatnak a hormonok.... :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Picur, nálunk sem oldódott még meg teljesen sajna, Zalánnak még kb 2-3 mm le van tapadva egy helyen, de már ő mossa az esti fürdésnél és apa 2-3 hete, kicsit ráerőltet, hogy megoldódjon....de ő már nagyfiú...megoperáltatni nem akarjuk.
Nálunk anno apukám kb másfél évesen mondta, hogy minden fürdésnél húzzuk hátra amíg engedi és egy kicsit ráfeszítve....nagyon nem örülnek neki, de azért ez jóval emberbarátibb a hátratépésnél, ami egyébként hegesedéshez vezethet, ami miatt esetleg el kell távolítani a felsértett bőrrészt. :(
Nálunk az a szokás (mivel nekünk ugye státuszvizsgálatra kell járni dokihoz, mert apukám már nyugdíjas), hogy 2 éves korig, ha nem jön hátra, akkor megműtik, valami körszerű cuccal hátrarántják helyi érzéstelenítésben. Van ismerősöm akinek bevált, van akinek nem. Nekünk apukám azt az elvet vallja, hogy nem kell erőltetni (nagyon), elég, ha 4-5 éves korára megoldódik....ha Zalánnál nézem működik, mert 3-4 mm van vissza a tökélyig, viszont nagyon érzékeny és már úgy kell lefogni, ha apa erőltetni akarja......Zétinél kitartóan húzom fürdésnél.....és nem tudom, hogy nála is várjak-e vagy megoldassuk.....állítólag ez a körcuccos megoldás után kb 1 hétig fájdogál nekik a pisilés, aztán minden ok. A hátrarántás/tépés viszont szigorúan tilos.....de tisztítani is kell, nehogy a bőr alatt begyulladjon (már nektek is az elejétől...mert nedvedzhet, bepirosodhat, stb...). Megmondom őszintén szerintem egy lány alkatrésszel fele ennyi 'gond' nincs......bár semmi tapasztalatom nincs ugye ebben, csak az emlékeim. :D

Engem maga a felelősség aggaszt, hogy, ha nem jól csinálom, elintézhetem egy életre a fiamat és azért lássuk be ez igen nagy része egy férfi életének. :lol: Akár lelkileg, akár testileg észnél kell lennünk........szívesen veszek én is bárkitől jó tanácsot!!!!

Aludni én bármikor és bárhol tudnék, sajnálom Savariaa, hogy Neked nem megy.....egy kis meleg tej este??? Ez az egyik a rengeteg dologból, ami aggaszt, hogy majd szülés után, hogyan fogom bírni az éjszakai és nappali szolgálatot......muszáj lesz magnéziumot szednem. :) De étvágyam nekem sincs, illetve rendes kaját nem kívánok, csak és kizárólag édességet, tejszínhabot, habos süteményt, csokit :shock: :roll: ........ sosem voltam ilyen édesszájú.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Picur hát ez a húzogatás kérdés nem könnyű. Nővéremnek is kisfia van, a múltkor voltam vele a gyerekorvosnál, ott tiltott a dokinéni. A szülésfelkészítőn pedig az ellenkezőjét mondták, elő is kerestem a jegyzeteimet, a fitymát naponta húzni kell, ameddig engedi,és lassan fokozatosan. Férjem is velem volt ezen az alkalmon is, és mondtam is neki, hogy ez majd az ő feladata lesz, mert én nem akarom,hogy bajt csináljak. De nem értem, hogy miért van az, hogy valaki ezt valaki pedig azt mondja és nincs egységes szakvélemény ezzel kapcsolatban. Mi fogjuk húzogatni, minket meggyőzött a szülésznő és a hátrarántás gondolatától is rosszul vagyok. Ő is mesélt olyanról, akinek hátrarántották 2 évesen, és borzasztó fájdalmas volt. De hát tényleg nem könnyű kérdés.

Csicsi ha van egy kis időd, majd rakj fel képeket Lucáról!!

Magnoli már én is úgy babáznék! Most is épp nagyban mocorog, ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy fér el szegényem ilyen kis helyen. :D

Sandie az éjszakázástól én is félek, de most nagyon pozitívan gondolkodom, semmi rosszra nem akarok gondolni, így Bátor már az első éjszakától kezdve végig alussza majd az éjjeleket, nem lesz hasfájós és nagyon jó gyerek lesz. :lol: :lol:

Mindenkinek szép álmokat!

Kép
savariaa
Érd

Sandie, Savaria, én is húzogatom Picurnak, de csak ameddig az a pici nokedli engedi. Semmi erőltetés, nehogy sérülést okozzak. A pirosodás elért minket, hirtelen, egyik napról a másikra a fütyije fele bepirosodott. De se nedvezés, se fájdalom nincs, csak piros. A gyerekdoki írt fel kenőcsöt azzal kell kenni neki minden pelusozásnál (plusz a zacsi polcolása, plusz a csípőtorna, plusz a hasmasszázs, lassan nem végzek egyik etetéstől a másikig a rutinnal :D). Valamelyik fórumon olvastam, hogy Amerikában minden fiúgyerkőcöt rögtön a születés után körülmetélnek, és a probléma meg van oldva. Hát köszi, ezt inkább nem szeretném. :shock: A felelősség bennem is felmerült, mi van, ha nem jól csinálom???

Az éjszakázástól ne féljetek, félálomban is lehet pelenkázni meg szoptatni-etetni-böfiztetni! Igazam van Lányok? :D

Lány alkatrész... hihihihiiiihihiii :lol:

Magnoli ez a "tehén-maradt-alkatú anyukák" szövegen kinyúltam... :D :D És nyugi, még csak 1 hete szültél, majd 1 év múlva visszatérünk erre a témára! ;) Én írtam a Rossmanót, a Rossmann-ban a pénztárnál adják a kártyát, és neked csak be kell regisztrálni a neten.

Savariaa, a kutya gazdája fel sem ébredt az arénára... Nem értem hogy csinálta, majd megkérem, hogy dobja át a füldugóit.. :D

Szép álmokat! :)

picuralmos

Sziasztok!!

Jelentem még vagyok, csak volt egy határidős melóm és ugye pocakkal laptopolni azért már nem olyan kényelmes - bár ti nyilván már nem emlékeztek erre! :lol:
De végeztem, így ma megint egyel kevesebb lett az intézni való. Még jó, mert két napja nagyon durvul néha a pocak, már csak egy kis pakolászással és házimunkával tudtam lenyugtatni. ;)

Olyan kíváncsi vagyok már, hogy milyen lesz!! Ő is és a szülés is... (Eh, tudom-tudom: ő lesz a legszebb kisbaba a világon, a szülés pedig rettenet, de majd elfelejtem. Ugye?)

Nagyon köszönöm Ildi és Magnoli a történeteket, én is lelkesen iszom minden szavatokat!!
Ildi, nagyon kemény tempót diktáltatok, szerintem megvan a fórum leggyorsabb szülése cím büszke birtokosa! :D

Alexandra, de sajnálom szegény picúrt...! Nem lehet, hogy már a te kimerültséged ragadt át szegényre? Esetleg ha apával felváltva műszakoztok, hogy egyvalaki mindig tudjon aludni? Kitartás, remélem, hogy hamar elmúlik, de legalábbis megoldódik a sírás!!

Sandie, a kamera-rendszeren jót nevettem! Nálunk apa már a szívhang figyelőmet is kiröhögte. :D Persze nem mintha meghatna a dolog, légzésfigyelőhöz és babaőrhöz is ragaszkodom. Szerencsére nagyon könnyen meggyőzhető, mert minden kell, ami biztonsági faktor, de a függöny persze minek... :lol:
Amúgy én is mormota vagyok és durván édesszájú... Savariaa, mi lenne, ha tej helyett te is jól becsokiznál estére? lehet, hogy ez a titka a jó alvásnak a 39. héten is. Amúgy jó sok párnával sem tudod magad kényelembe helyezni? Vagy már nagyon pörög az agyad a szülésen...

Hű, most, hogy írjátok a kukac gondokat, talán mégis határozottan örülök, hogy lányt várunk. Aki valószínűleg tényleg Eliza lesz. Ezúton is köszi Kat a táblát! Tudom, ez nem kívánságműsor, de az is érdekes statisztika lehet, hogy ki hányadik napon szült - ha lesz még rá időm, akkor kigyűjtöm. :) Vagy ez csak engem érdekel? Jól emlékszem, hogy eddig mindenkinél megvolt a baba a kiírt időpont előtt?

Ildi, az a lényeg szerintem is, hogy akkor jött, amikor te szeretted volna! Tudják ezek a babák, hogy hogyan és főleg mikor kell megszületni!

Nektek nem hiányzik a pocak? Olyan furcsa lesz, ha már nem lesz! Vagy két sárgadinnye mell kitesz egy görögdinnye pocakot és megoldott a dolog?? :lol:

Na jó, ma már nem maradt a fejemben értelmes gondolat, így elbúcsúzom és elnézést, ha nem sikerült mindenre reagálnom.

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!

b.

Kép
bozza

Jó reggelt!

Én olyat jót aludtam végre, hogy csak na! Picur gondoltam rád reggel, mert egy kutya folyamatosan ugat 7 óta, hát az agyamra megy... elhiszem, hogy titeket is hogy zavart az ugatás.
Ma betöltöttem a 38. hetet is, milyen gyorsan telik az idő! Holnap hajnali nst, remélem Bátor fent lesz, majd jól bereggelizem és viszek magammal stimuláló csokit. (pedig nem szeretem a csokit) 8)

Picur Bátor még meg sem született,de ez a kérdés bennem is naponta felmerül: mi lesz ha nem jól csinálom?? Körülmetélésre nem is gondolok, de tudom, van ország ahol ezt rutinból megcsinálják. Hát inkább maradok a húzogatás kontra nem húzogatás dilemmában, de a mérleg a húzogatás felé billen nálunk. A gyerekorvos meg fogadja el ezt, mégis a mi gyerekünk. (na de majd apa is eljön velünk, ezt ő bokszolja le) :lol:

Bozza most aztán tessék pihenni is és semmi munka!!! Éjjel sikerült jól aludnom, van egy gigamegaatom nagy szoptatós párnám, olyan mint egy óriás banán, azt pakolom éjjel jobbra-balra, de sokszor az sem segít. De éjjel minden rendben volt, lehet hogy az is hozzájárult, hogy nem fújt úgy a szél. Szerintem is mindenki a kiírt előtt szült, hát majd meglátjuk, mi folytatjuk-e a sort. :D

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

savariaa, én olvastam valahol, hogy a szülés előtt van egy nagy pihentető alvás :)
Jól fogod csinálni nyugi, ösztönök! Amit nem tudsz, vagy bizonytalan vagy, megkérded tőlünk vagy ott a védőnő, gyerekorvos... menni fog!

bozza, szerintem a szülést nem felejti el az ember. Bár anyu azt mesélte, hogy anno mikor megszült, a szülőágyon mondta, hogy jöhet a következő, de bennem nagyon erősen megvan most az érzés, hogy nagyon fáj, persze most szültem, de akkor is, én nem felejtek :)
Köszi a címet ;)
Eliza nagyon szép név!
Nekem nem hiányzik a pocak!!! Sőt, olyan aktív vagyok, tegnap én mentem Lottiért, ma én vittem oviba és mindenki csak nézett, hogy mi van, mit keresek én itt. Szerintem az lehet, hogy az én habitusommal egy kínszenvedés volt ez a totyogás a harmadik harmadban és felszabadultam most, hogy nincs hasam :)

picuralmos, nekem kifejezetten azt mondták, hogy nem szabad húzogatni a fütyit! Kórházban is, védőnő is :O
Nálunk nincs félálomban szopi, mert én csak ülve szeretek, szóval ébren vagyok, néha tévézek vagy csak pihentetem a szemem :)

Na látom savariaa is mást ír a kukira, ma jön a gyerekorvos, megkérdem tőle, hogy most akkor mi van???!!

Éjszakázás, egy ideig ez lesz, szerintem bírható, napközben kell pihenni, amikor a baba alszik és akkor nem készülsz ki!

magnoli, pont így érzek, ahogy írtad a nemalvás-alvás dolgot :) És dettó ilyen Barnus is :) Alszik-eszik :) Egy tünemény.

csicsi, gátseb, nekem Lottinál volt nagyon fájdalmas és otthon is ülőpárnán ültem. Érdekes, hogy most a gátseb nem is fájt, bár elnyomta egy hatalmas aranyér :O
Szuper hogy tej is van és hogy Luca baba ilyen jó baba :)

étvágy, nekem van, viszont 7 után nem eszek semmit. Próbálok napközben jól táplálkozni, sokat reggelizni és du. nem zabálni, szeretném ha lejönnének a kilók.

Tényleg, rajtatok mennyi maradt? Mert nekem sok, 11 kiló :( Oké, hogy naponta min. 2 liter folyadék megy be, valamikor 2,5-3 l is, de azért a 10 kiló sok :(

DM baba bónusz program, tegnap voltam, kaptam kezdőcsomagot, Lottinál is itt voltam. A csomag nem nagy szám, fürdető, törlőkendő és egy babanapló amibe sosem fogok írni :) De jönnek majd a kuponok és az jó. Rossman nincs a közelben nálunk, így maradok a DM-nél, nekem bevált Lottinál is amúgy és szeretem a baby love terméküket is.

sandie, igen, szerencsés vagyok a szüléssel, tény, a szopival nagyon, és meg is nyugodtam, mert Lottinál annyira nehéz volt, de a kisbarni érti a dolgát :) Azt mondják, a fiúk zabagépek :)

csalexandra, sajnálom, hogy ennyit sír a kislányod :(
Nekem sok időm van magamra, mert jól alszik Barnus, minden napra valamit kitűzök, vasárnap bőrradíroztam, tegnap hajat mostam, ma kezet gyantázok, vasalok, szóval kis lépésekben haladj előre, minden napra valami kis dolog.
Viszont a nem kajálás nem jó a tejnek és neked sem, próbálj enni, ha sír a baba, akkor sír, de ha te éhes és fáradt vagy, azt megérzi rajtad és még rosszabb lesz. Normális vagy, fáradt vagy, most szültél, nyugi, babád is hamarosan túllesz a hasfájáson és megnyugszik mindenki! Dokitól kérjetek valami tippet a hasfájásra, nekünk az Infacol volt jó anno, amikor nehezen kakilt Lotti, de az is fontos, hogy te is jót egyél, mert anyatejből átmegy a babába, tehát a kelkáposztafőzelék pl. tuti nem lenne jó.

mmc, már nem érzem az összehúzódásokat, viszont még eléggé vérzek :( Nekem is H&Mből van melltartóm, az nagyon jó, 5 e forint volt a 2 db, de nagyon kihasználom.

Tényleg, aki szült már, hogy van a vérzésetek? Csökkent már? Meddig van erősebb vérzés? Nekem még kell a Tenna :(

Lottit kérdeztétek... kemény dió, nagyon féltékeny... ha a baba a kezemben van, már jön azzal, hogy mi nem szeretjük már őt, csak a babát... pedig meg se puszilom előtte direkt, tegnap én mentem érte oviba aztán együtt DM-bevásárlás, és aztán a baba miatt jött megint a szöveg, hogy már nem foglalkozunk vele... és nekem nincs sok türelmem ehhez a nyávogáshoz most, amit szégyenlek is, de elviselhetetlenül viselkedik most a nagylány... remélem hamar túlleszünk ezen :(

Mi megvagyunk amúgy, tegnap du. nagyon sokat akart cicin lenni, 1 óránként cuppogtatta a kezét. Én igény szerint szoptatok most legalább egy pár hétig, úgyhogy le voltam kötve kissé. Hajnalban én kit vagyok a babával, hogy tudjon aludni Lotti és párom, 5-kor tettem a kiságyába és 8-kor ébresztenem kellett, mert ma jön a gyerekorvos 9-től. Szóval alszik, eszik, szépen kakil, cuki nagyon.

Viszont képzeljétek, tegnap tiszta ideg voltam. Védőnővel beszéltem a kórházban, mondta, hogy írjak egy sms-t neki, amikor tudom mikor megyünk haza és megbeszéljük, hogy akkor ő mikor jönne. Tegnap végre szépen evett babó, aludni tért, mi meg párommal a frissen főzött ebédbe kezdtünk bele, erre kaputelefon cseng, védőnő a vonalban, hogy ő akkor jött... mondom neki, hogy nem így volt megbeszélve és épp eszünk és baba alszik... de nem akart elmenni, csak zárójelentést néz ... beengedtem... de annyira ideges voltam és annyira nem bírtam palástolni... bocsánatot kért, de így is itt volt vagy 45 percet, nagyon dühös voltam, legszívesebben elküldtem volna a fenébe!!!
Ráadásul olyan dolgokat mondott, amiket mind tudok, mondtam is neki. Láttam hogy nem esett jól neki, de annyira dühös voltam...

Na megyek reggelizni, párom csinálta :) Most 2 hétig itthon van, így azért bírható nekem is, ő pelust cserél ha kell, altat, büfiztet :)
nusildi

Bozza, Picur pontos volt, a kiírt napon született. És most már tessék pihenni is! A szülés nem is olyan fájdalmas (hahahaa, majd meglátod! ;)), el fogod felejteni, ebben biztos lehetsz! Azért a lány-alkatrésszel is van ám teendő, ők állítólag könnyebben felfertőződhetnek a pelusban. Pocaknélküliség először fura volt nekem, megszoktam, hogy kemény a hasam évek óta (terhesség előtt az edzéstől), aztán Picur feszítette, majd a szülés után furcsán puha lett. Mintha a hasizmaim megszűntek volna létezni. Most már elkezdtem az edzést, kezd alakulni, de persze még sok van hátra, hogy olyan legyen, mint volt. Viszont az állandó orrdugulásom elmúlt, úgy néz ki, hogy a kézzsibbadásom is (magnézium és kálcium kúra használt :)), alvás remek, bár a hatalmas csöcsök miatt néha helyezkednem kell. :D Van egy nagy maci alakú párnám, évek óta azzal alszom, megváltás, hogy tartja a tejcsárdákat (előtte meg a Pocakot). :)

Savariaa, a mai éjjel már nyugis volt szerencsére, nagyon jót aludtunk, Picur ötkor kelt enni, utána visszaaludtunk nyolcig. Nyugi, jól fogjátok csinálni! Valahol olvastam (lehet szentimentális marhaság, de nekem tetszik): nincs Rossz Anya, nincs Jó Anya, csak Egyetlen Anya van. Ezt érdemes első gyerekes anyukáknak szem előtt tartani. Holnapi NST-re esetleg egy csokitortát vigyél magaddal, milyen mókás lenne, ott kicsomagolod, és jóízűen elkezded enni. :) :)

Picurnak kezd "levonulni" a pirosság a fütyijéről, ennek úgy örülök! Azt gondoltam, hogy csak alibi kenőcsöt kaptunk, mert pár napig semmi változás nem történt. Most már egész normális színe van.

picuralmos

Sziasztok,
Savaria, ügyesen "húzod" az időt, hízzon csak még a Drágád a pocakban :lol:
Ahogy Ildi is írta, nincs tökéletes anya, erre max. törekedni szabad, mindenki hibázik, és ez így természetes :wink:
A lényeg, hogy a jó szándék és az alap dolgok meglegyenek, szeretettel és a biztonságérzet megadásával pedig minden gond orvosolható!...
Ja, és a gyerekek úgy vannak összerakva, hogy elég nehéz "elrontani" őket, ne aggódj :wink:
Emellett Te egy ügyes, okos nő vagy, meglátod hogy minden menni fog simán, ami meg nem, azt megold/játok/juk :lol:
Holnapi NST előtt egyél-igyál, cigánykerekezzél (hahaha :lol: ) és mindent ami belefér...
Picúr, a kuki bőre attól szokott kipirosodni, hogy a kaki kicsípi, amikor esetlegesen a zacsin marad észrevétlenül. Ezért minden kaksi után érdemes a zacsit is jól áttörölni alul, felül, körben, mégha nem is látsz rajta "terméket", mert ott extra érzékeny a bőr, ahogy ez köztudott :wink:
Bozza, de jót röhögtem a dinnyés szövegen :lol:
Nekem most megkönnyebbülés volt hogy már kívül van Lénárd, a végén már tényleg "terhesnek" éreztem magamat :shock:
Ja, és mostmár szerintem is lassíts, nem kéne már dolgoznod...
A szülés időpontja a 38-40. hétig számít átlagosnak, előtte és utána -elvileg- ritkább...
Ildi, épp akartam kérdezni én is, hogy ki hogy áll a fogyással?
Nekem -meglepő módon- eddig 10 kg ment le, mostmár bevallhatom, +18-cal mentem szülni, brutális!!
Viszont kiderült, hogy a java víz volt, ezért csökken ilyen gyorsan :lol:
Most még 8 kg van rajtam, de én még mindig ödémás vagyok, a gyűrűim nem jönnek rám, és a cipő is szorít , ehhez kell még 1-2 hét hogy HUSS eltűnjön :wink: , de nem baj, mert legalább egy része nem tiszta háj...
Mivel Lénó tápis lett, amint jobban leszek fizikailag, el is kezdek diétázni, legyen valami előnye is a "szopi-kudarcomnak" :oops:
A vérzés (a "nagykönyv" szerint) a gyermekágyban normális kb. 5-6 hétig. A színe először piros, majd rózsaszínes, eztán sárgás- fehéressé válik. Gond akkor van, ha alvadékos, és ha hirtelen megnő a mennyisége (friss vérzés), valamint ha emellett hőemelkedés, láz jelentkezik. Ilyenkor persze azonnal dokihoz kell menni!
Lottid viselkedése normális, nálunk Olim rosszcsontkodik, amikor Lénárddal foglalkozunk és nem Vele, de azért szereti, megsimogatja, puszilgatja, éjjel Hozzá bújik :wink:
Lotti már nagyobb kislány, Neki el lehet magyarázni, hogy Őt ugyanúgy szeretitek, mint eddig, de a (mintababa) Barnabást is szeretni kell...
Mi most egy csomó "lepetéssel" (meglepetéssel) próbálunk Olinak kedvezni, ne gondoljatok nagy dologra, pár új színes, gyurma, pez cukorka, szóval amiket szeret, ilyesmi. A nagy meglepetést (a futóbiciklit) majd hétvégén kapja meg Lénárdtól, mert akkor már jó idő lesz, és le tudjuk vinni biciklizni, sőt addigra Lénárdka is kipróbálhatja a levegőzést (betölti a 2. hetet), így együtt mehetünk a játszótérre, hurrá :lol:
A védőnőd "nemjófej", megértem hogy ideges voltál, én is őrjöngenék ha hívatlanul állítana be, de szerencsére a miénk ennél sokkal tapintatosabb :roll:
Gratu a páros reggelihez, ezek szerint a Párod nagyon segítőkész, hurrá, pedig a várandósságod alatt nem így volt?
Meséltél cipőbekötős és egyéb töriket, csak abból gondolom...
Mondjuk az én férjemet is "elvarázsolta" a legkisebb Fia, mintha kicserélték volna, és ráadásul imádják egymást :lol:
Kat, adj életjelet, ha lehet :shock:
Köszi a táblázatot, már én is szerettem volna látni, de gondolom szegény Veronikának még bizti kell idő hozzá.
Szerintem a szülés módját max. egy rövidítéssel érdemes jelölni, pl. normál: N, császár: Cs, de igazából nincs jelentősége...
Lénárdom 37.4-re született, ha bele akarjátok írni ezt is.

Kép
Kép
magnoli

Bocs Ildi egyszerre írtunk nagyjából. Olyan jó olvasni, hogy "kisimultál" te is! :) A védőnők már csak ilyenek. A miénk is ilyen kicsit tudálékos, persze jót akar, de szerintem a minden héten látogatás kicsit felesleges. Persze lehet, hogy vannak olyan családok, ahova ki KELL menni (gond van a babával, depis az anyuka, nem foglalkoznak a picivel, stb.), de ahol minden rendben, oda minek? Tudom, ez a szabály. De akkor is tényleg idegesítő. Vérzés nekem szinte napra pontosan 6. hétre állt el, és sokáig kellett nekem is Tenát használnom. A fütyihuzogatásra kíváncsi leszek a ti orvosotok mit fog mondani, majd írd meg légy szíves! :)

Rajtam nagyjából 8 kiló van, de én is megiszok naponta 2,5-3 liter vizet-teát-szörpöt (ez utóbbit csak ritkán). Ezzel a súllyal csak az a bajom, hogy minden ruhám S-es vagy XS-es (komolyan, van gyerekosztályon vásárolt trikóm :D), és hát mellben hogyismondjam... :D Viszont új ruhatárat nem akarok venni, úgyhogy hajrá edzés! :)

Magnoli, ne tudd meg, hogy pucolom Picur "ékességét"... Kétszer is áttörlöm, elöl-hátul-alul-felül-oldalt, és látod, mégis. De már sokkal jobban néz ki, talán holnapra már el is múlik. Szerencsére váladékozás nincs. Doki azt mondta arra figyeljünk, ha megjelenik, akkor vigyük vissza Picurt hozzá. Szóval azért alakul. Kíváncsi vagyok Oli mit fog szólni a nagy meglepihez, hurrá játszótér! :)

Nálunk is nagyon sokat foglalkozik Apa a fiúnkkal, annyira édesek együtt, hogy meg tudnám zabálni őket. Hajnalban képes felkelni velünk a szoptatásra, előtte ő teszi tisztába, ő adja be neki a szirupot, este együtt fürdetünk, sokat énekel neki, amit Picur imád. :) Elég idilli be kell valljam... :)

picuralmos

Kép

ok-ok. Igazatok van, jelentkezem.
Nagyon élvezem a dologt. Egyenlőre a férjem itthon van, kicsit hasonlítunk egy egy gyerekes párra, aki közös albérletben van és közös a konyhája, mert Ő menedzseli Bálintot én meg Balut, éskb a nap végén hulla fáradtan találkozunk a konyhába. Nekünk kétszontes a lakásunk így Bálint és ő fent alszank, mi meg baluval lent. Minden megy a rendes útján, Balu egynlőre pont olyan nyugidt baba, mkint a bátjya volt, eszik kb 60-100ml között, majd alszik 3órát, és kezdi a dolgoz előről. Eddig kb 2x volt egy kisebb sírás, ami elviselhető volt, de semmi több. Éjjel pont úgy kel, ahogy a hasamba keltett, ebben is hasonlít Bálintra:) eszik éjfélkor, 3kor és 5-6között, majd 8kor. Egész jól viselem, könnyebben kelek, mint anno, talán az elmúlt két évben felületesebben aludtam, így ez most előny lett. Eddig nem purcantam ki. nem sok segítségünk van, mert Anyumat leköti most a bátyám meg sógornőm, akit tegnap műtöttek váratlanul a tértédvel, de mindegy, megoldjuk.
Bálint egész jól vette a kanyart, bár ma egy kicsit hisztis volt, ami rá nem jellemző, de van ilyen. Csak én veszem ezt rosszul.
Sikerült eddig úgy kijönnie a dolgoknak, hogy a délutáni alvás egy időben van, így van egy kis szusszanás.
Tegnap kivették a varratokat, két gyerekkel együtt mentünk. Egész jó volt, mostmár könnyen mozgok, és végre zuhanyozhattam egy rendeset.
Meg kell vallanom nekem most nem hiányzik a nagy has, még nagyon él bennem az utolsó pár hét, végre örülök, hogy visszakaptam a testem, sé könnyen mozgok, sőt tegnap éjjel hason aludtam, bár a bedurrant melleim nem nagyon szerették, de kicsit alátámasztva végre 9hónap után kényelmesen aludtam.
Fütyitéma: nekem a doki bácsi azt mondta, hogy heti 1x huzogassuk, de csak óvatosan és a fürdés végén, ahol kicsit kiázott már a dolog, de nekem Bálinttal szerencsém volt, mert könnyen megy a dolog a mai napig. Balunak meg kicsit vissza is húzodik magától, ezt mondták már a kórházba is, így remélem ezt a tortúrát megússzuk

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák, egyik szebb mint a másik, nagyon jó érzés lehet már a karotokban tartani őket! Még egyszer gratulálok mindenkinek!

Mi még egyben vagyunk, néha fájdogál a derekam, a pocak sokat keményedik. Szombaton voltunk dokinál, a külső méhszáj nyitva, érték 2100 volt, állítólag a méhnyak rövidült valamennyit az előző hét óta. Múlt csütörtök óta állandó ügyelet van nálunk, ha menni kell, a srácokat ne kelljen magunkkal rángatni. Itt volt a húgom 4 napig, vasárnap óta meg apósomék vendégeskednek nálunk. Meg kell hagyni, nagyon kedvesek, a barátnője nem nagyon hagyja, hogy bármit csináljak. Főz, mosogat, rendezkedik, lekötik a gyerekeket, én meg élvezem a láblógatást.

Én is a 18.-át néztem ki magunknak, de azt se bánom, ha már ma menni kell a kórházba. A pocakom nagyon lent van, csak nagyterpeszben tudok ülni, sőt, menni is, egyszerűen nem tudom összezárni a lábaimat, elég vicces a dolog.

Fütyi húzogatás: mind két fiúnál le volt tapadva a bőr, Kristófnál ez most rendeződött, Máténál még nem sikerül rendesen hátra húzni. Mi sem erőltettük, apával gyakoroltak esténként fürdésnél.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Picur, a vízsérv nálunk 1-2 hónap alatt múlt el, talán kicsit több, szóval nem pikk-pakk! Pamperst lehet, h betárazunk, bár Apa nem szeret raktározni... :) Marci köldöke is váladékozott/nedvedzett v mi :) leesés után még 1 hétig, de már elmúlt.

Magnoli, én is úúúgy szeretnék kamerás bébiőrt.... De van sima, esélyem sincs egy ilyen hájtek cuccra!

Én is H&Mes melltartót hordok, most éppen a nem szivacsosat, az eddigiekhez képest szuper!!

Ildi, ez aztán a villámszülés!!!!! Szuper, hogy Barnabás ilyen "jó" baba!!! Rajtam 4 kg maradt, de így is bálnának érzem magam. Vérzés megszűnőben, minden nap azt hiszem, hogy ennyi volt, de mindig van meglepi :(. Bencénél tovább tartott. A védőnőd kiakasztó :(.

Mmc, Bencével mi nem vittünk anyakönyvit, az egyik eladó kérte volna, mire a másik rápirított, h látszik, h nincs még 1 éves (azt hiszem az a felső korlát a reghez). A pelusnál meg van/volt, hogy a 2 tépőzáras részt egymásra húztuk.

Nálam a méhszájvizsgálat nem indított be semmit, csak vérzést (kevés) és görcsölgetést.... :(. Pont azt a részét, ami nem hiányzott.

Szandi, remélem az orvos megnyugtató dolgokat mondott, nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz ez az első időszak!!!!! Pihenj amennyit tudsz, és próbálj megnyugodni (magnézium nálam segít). Lehet, hogy nem leszek népszerű, de cumit próbáltatok már? Nálunk Bence is cumis volt és most Marci is az lett.

Szandi, Veronika, én adok szívesen az étvágyamból, 3 személynek is jut!!!!!

Sandie, szimpi apukád hozzáállása a kukacápoláshoz! Mi is így gondolkozunk, így csináljuk - 1 éves kora után kezdtük huzogatni. Nálunk alakul a dolog, de lassan. Unokaöcsémnek már 2x rántották hátra, egyszer fél évesen, egyszer 2,5 körül.... Most jó neki, de én ezt nem akarom a saját fiamnak. Inkább szépen, lassan.

Bozza, nekem nem hiányzik a pocak.... Olyan jó, hogy nincs!!! Kicsit szégyellem is magam emiatt! Annyira szeretek babázni, de ez a terhesség nem nekem való :S.

Megyek eszem valamit mert már megint éhenhalok!!!!
amidaalah

Sziasztok!

Nusildi húúúú én is felrobbantam volna a védőnőtől. Hát mégis hogy gondolja, hogy előzetes egyeztetés nélkül odamegy? Ilyenkor legszívesebb elbújnék, aztán nyomja csak a csengőt. Az én védőnőm olyan, hogy bármiről képes órákat beszélni levegővétel nélkül. Amikor itt volt nálunk, annyit beszélt, hogy be kell valljam, a felére nem is emlékszem, csak arra tudtam közben gondolni, hogy vajon a férjem figyel-e.... :lol: Persze utána megbeszéltük, hogy végig a hétvégi kertrendezésen járt az eszem.... hát megértem, mert én sem bírtam figyelni. Remélem legközelebb időben odaszól nektek, és nem lesz ilyen váratlan vendég.

Picur holnap egy egész cukrászdát viszek magammal. :lol: :lol: Már betáraztam, van túró rudim, és ezer féle lekváram, de holnap a körte lesz a nyerő, az a legédesebb. Azon gondolkodom, hogy azt az érzékelőt mindig a bal oldalra rakják, de Bátor a jobb oldalon van határozottan, ez számít?
Hát ez aztán idilli lehet, Apa a fiával! Az ilyen pillanatokért érdemes élni!!!

Magnoli aranyos vagy, köszönöm. Én nem nagyon babáztam, a nővérem kisfia volt az első újszülött, akit a kezembe vettem, úgyhogy én még attól is félek, hogy majd hogy fogom felvenni Bátort. De majd ezt is megtanulom, hisz egyszer el kell kezdeni, biztos belejövök. Hűűű micsoda jó ajándékot kap Oli,majd mesélj, mit szólt hozzá!!

Kat de aranyos Balu!!!!! Nem lehet könnyű a két gyerekkel, sajnálom, hogy nincs sok segítséged, de ahogy olvasom, nagyon szervezetten oldjátok meg a feladatokat a férjeddel.

Ancsa én is és Sandie is a 18-t néztük ki, ezek szerint mindenkinek ez a szimpatikus dátum. :lol: :lol:

Amidalaah nekem már nagyon régen nem volt méhszájvizsgálatom, szerintem 1 hónapja volt utoljára, a dokim nem szereti ilyenkor csinálni. Hát majd azért holnap rákérdezek, mi is ilyenkor a helyzet.

Mindenkinek szép délutánt!

Kép
savariaa
Érd

Hoztam nektek én is egy képet. Egyszerűen megzabálom... :)

Kép

picuralmos

Egy pár új kép nektek :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

jááááájjjj, de kis édes husi a Lucababád Csicsi! :)

picuralmos

Milyen nagy legény a picúrkád, tisztára meglepődtem hirtelen :oops: Azt hiszem hesegethetitek majd a csajokat!! :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Lucát szeretettel várjuk! ;)

picuralmos

Sziasztok!

Annyira cukik a bébik a képeken....zabálnivalóak!!!

Jó olvasni, hogy nagyjából mindenki mennyire boldog és sikeresen vészeli át a kezdeti nem alvás-szoptatás és minden egyéb nehézséget, remélem a hasfájások is elmúlnak szépen......ez ad némi reményt nekem is, hogy valaha a vége is eljöhet...

Szandi, hogy vagytok???

Nálunk még mindig semmi, görcsölgetek, de minden rendszer nélkül és egyre nyomottabb a hangulatom....már mindenen képes vagyok bőgni, pedig amúgy nem vagyok én olyan sírós fajta.......ráadásul még apát is igénybe vettem, ha már ennyire beragasztotta a bébit anno, akkor most ássa ki (már bocsánat a hasonlatért) :oops: .....de semmi

Éjjel volt egy olyan fájás félém, hogy azt hittem kettétörök, szerintem valami ideget kaphatott el, eléggé fájt még utána is, de abban a pillanatban nem is kaptam levegőt.. :)

Tegnap kiderült, hogy sógornőm 4-5 hetes terhes, úgyhogy most nagy a boldogság, én meg reménykedem, hogy így majd anyósom rajta tölti ki buzgóságát. Annyira jéghercegnő a lelkem, hogy olyan volt, mintha fel sem kavarná a hír, mintha nem is örülne, csak tudomásul venné.....mindig mindent így fogad, én meg ki vagyok az ilyen szoborszerű emberektől. :shock:

Szép napot mindenkinek, adjatok nekem egy kis energiát, ha van felesleges.......lassan belefulladok a süteményekbe, állandóan édességet kívánok, pedig egyébként meg se hatnának.....kell a boldogsághormon valószínűleg. :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Savariaa, mi volt nst-n? Bevált a sok csoki, túró rudi és mindenféle nyalánkság?? Vizsgálat is volt?

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: