A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Engem is mindenki beelőz :( De azért persze szurkolok Magnoli!!! :)
Sandie reggel nekem is hányingerem volt, mikor felkeltem, de szerencsére el is múlt nem sokára. Ez a melegfronttól lenne, gondolod?

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Csicsi én is nagyon szeretem hallgatni a szívhangját, sokszor a hasamon látszik ahogy dobog a szíve,ha pont úgy fordul, olyan jó érzés.

Nusildi Bátor 2500 g körül van, de ugye 1 héttel kisebb, mert később fogant. Az izzadástól én is kivagyok, állandóan melegem van és folyik rólam a víz, és bármennyi deot használok, izzadtnak érzem magam. Utálatos dolog. Majd írj, hogy nálad mekkora súlyt saccolnak!

Picur hát igen, 5 gyerek az nem semmi, de a szülését szívesen elcseréltem volna. És amikor bejött, nem is látszott rajta, hogy fájásai vannak, én meg csak néztem nagy szemekkel, hogy ezt mégis hogy lehet így csinálni, és olyan tisztelet volt bennem felé, hogy csak na.

Mmc nekem ugyanezt kellett szednem erre a baktériumra, ma vettek megint kenetet, várom az eredményét. De a szülésznő elmondta, hogy ha a terhesség alatt egyszer is pozitív a streptococcus, akkor kell az antibiotikum. De ez elég gyakori, azt mondta hogy ne aggódjak emiatt, mert eléggé kiakadtam, állandóan figyelek a higiéniára és mégis. Valahogy úgy van, hogy amikor beindul a szülés és bemész a kórházba, ott szinte az elején megkérdezik hogy mi lett ennek a vizsgálatnak az eredménye, és ha pozitív már kötik is be az infúziót az antibiotikummal, mert az első adag után ha jól emlékszem 4 órával meg kell ismételni, ha előbb születik meg a baba a második adagnál, akkor neki is adnak, ha később,akkor a baba már nem kap. Vagy valami hasonló, az időben nem vagyok biztos, de így működik.

Magnoli te aztán célegyenesben vagy!!!!!!!!!!!!!!!!! Jajj nagyon drukkolok!! Kedden majd gondolok rád, akkor lehet hogy már/még ott "lesztek" ! :D

Sandie sajnálom ezt a hányingert, most mindenkit megvisel ez a fránya melegfront, én is fáradékonyabb vagyok. Nálam is a kiságy egy gyűjtőpont, de a héten nekem is rendbe kell tennem, mert különben sosem fog elkészülni. A kórházi csomag nálam is egy merő torony, már azt sem tudom mit raktam bele és mit nem, úgyhogy ellenőriznem is kell majd, de úgy érzem, sosem lesz meg minden. 8)

Én ma azért kicsit takarítottam, ilyenkor örülök, hogy nincsenek szőnyegek csak egy nagy a nappaliban, mert csak végigporszívózom a követ gyors felmosás és kész is. Kinyitottam a felső terasz ajtaját hogy szellőztessek, erre 20 bogár telepedett a falra, fúúúúúúúúúúúj de utálom a bogarakat, de hát elővettem a porszívó fegyveremet, és felszippantottam őket. :lol: Hádzsime. :lol: :lol: :lol: Én vagyok a bogaras-szippantós. 8)
Bátor délután úgy nyomja ki magát, hogy alig kapok levegőt, izmos gyerek lesz, érzem. :lol:

Vigyázzatok magatokra!!!!!!

Kép
savariaa
Érd

Húúú, bocsánat az előzésért, tényleg nem volt szándékos, sőt én is szerettem volna minél később szülni :shock:
Kicsit pihentem Olival, talán a mai napot megússzuk (?), bár elég nagy fájdalmaim vannak :?
Szeretném ha Lénárd májusi baba lenne, hiszen mégiscsak mi indítottuk a májusi topicot 8)
HALLOD KISFIAM???!!!...
Drukkolok Nektek is, mindenkinek minden jót kívánok, csak most már nincs erőm részletesen írni :oops:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Nekem nem múlik, émelygek, öklendezem....sosem voltam hányós, talán 2-3szor egész életemben, eléggé megvisel. A hasam is keményedik rendesen...hogy a fronttól van-e nem tudom, csak ötlet volt....valamire fognom kell :D

Magnoli, akkor Te leszel a következő???? :D

elindult a gyereközön....már nem fogunk unatkozni, minden nap/héten történik valami

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

huúúúú Magnoli, ennyire???? éljen május elseje.....eljött Lénárd ideje??? :lol:
így tényleg Ti kezditek a májust :)

nekem most úgy beindult a bébi, hogy kiszakad a hasam tőből :?

Savariaa, te bogárgyilkos....én is mindig ezt alkalmazom :) nálunk sincs szőnyeg sehol sem, meguntam a folytonos kifröccsenés és lebukás, stb utáni takarítást, ráadásul a fiúk imádnak bent is motorozni (van benti és kinti szett is), így jobb a parketta simán :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Én győztem: én hajnali1-2 között hánytam, majd a fotelban aludtam, mert vízszintesben jött vissza a savammal minden. Igaz iszonyú sokat kajáltam, és éreztem, hogy ebből éjjel gond lesz.
Ma reggel vissza kellett mennünk a Klinikára, mert az OVSz megint vacakol velem. 36. Heti vérrel bement oda is a beutalóval minden, majd jelentkeztek, hogy újabb vér kell, és a férjemé is, persze ez beutalós, így tegnap szaladgáltam a házi orvosokhoz papírért, mert 2nap míg elkészül a lelet, közben egy ünnepnap és az anesztesnek kell a papír, mert csak ilyen típusú vért kaphatok, ha kell. És persze közben a legfontosabb, hogy Balu ne bújjon ki a papír készhezvétele előtt . A Klinikább folyamatosan telefonált nekik, hogy megmondják mi a frász van, de a dokit aki végezte a laborvizsgálatot, azt nem lehet utolérni.
Kicsit szeretnék nyugis napokat itt a végén

KépKép
KépKép
kat78

Kat.....nem irigyellek, miért gondolják, hogy egy kismama mindenre ráér?? nekem is vettek vért tegnap valaminek az ismétlése, de ha minden igaz ez volt az utolsó....remélem már csak az oxyt döfik majd belém legközelebb :wink:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie: én ezeket a tűs dolgokat elég jól birom. Attól vagyok/voltam ki, hogy ez az utolsó pillanatban stresszel itt nekem. Meg oldjak meg mibdent azonnal nagy hassal, dolgozó férjjel, és egy 2 és 1/2 évessel. Mert mostmár heti 2x megyek CTGre ami szintén megoldást igényel. Na, mindegy: remélem feleslegesen csináltattam meg, soha ne kelljen, mert ez csak arra kell, hogyha szülés közben vért kell kapnom, akkor ne csak simaARH+ ot kapjak, hanem ennek valami speciális változatàt. Bár azt nem tudom ehhez miért kellett a férjem vére, de neki soha nem volt még vércsoport azonosítása, így legalább pontosan megtudjuk őt is

Magnoli: azért jelentkezz ma hogyan vagy.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
ki hogy van?

Nekem sincs túl jó hírem, voltam tegnap a dokinál du. A hüvelytenyészet eredménye streptococcus agalactiae, úgyhogy napi 4X1 Maripent kell szednem :O Ha gombásodnék tőle, akkor meg canesten, na szuper... szerintetek ez nagyon gáz? Már este elkezdtem szedni. Azt mondta, hogy a korai nyílásra is jó ez a gyógyszer, de nem tudom miért... a magnéziumot szedem még, de nem annyit, amennyit ő mondott az elején, nekem a 2X2 és 3X2 nagyon sok, így napi 2 db-ot szedek + Elevit.

Amúgy minden oké, áramlás a zsinórban, méhlepény, víz, a baba 2900 gramm, szóval már akár szülhetünk is. Persze én még nem szeretnék, min. keddig! Akkor töltöm a 37. hetet. Jövő hét kedd CTG újra délelőtt.

mmc, akkor neked is ugyanaz a baj, mint nálam? Jó nagy adagot kell neked is szedned :O Hány napig? Mert nekem 10 napig, de addig már tuti megszülök.
Nekem 1 hete van ez a cg. 1111 és még itt vagyok, csak pihenj amennyit tudsz!

Amúgy mennyire veszélyes a szülésnél és az újszülöttre a streptococcus? Mert olvastam róla, hogy nem túl jó...

magnoli, te jó ég, szóval majdnem bent fogtak? :) Akkor holnap meglesz Lénárd is, annyira izgi, vigyázzatok magatokra és amint tudsz, majd jelentkezz!

sandie, visszamászott a baba? :D Nem baj, még maradjon ha akar, úgyis tudják, mikor kell kijönniük :)
Nekem is van émelygésem pár napja, be is tudtam annak, hogy szülök mindjárt, de közben ezt a meleget is el kell viselni, simán lehet ettől is rossz a közérzetünk. Kitartást!
Ügyes vagy takarítás ügyben, nálunk nagyon rossz a helyzet ezen a téren...
nusildi

csicsi, látom neked is volt hányingered, szerintem lehet a fronttól, simán! 1 hónapja még télikabát volt rajta, most pedig folyik rólam a víz, nehéz ezt elviselni, főleg így kismamaként. Sok folyadék!

savariaa, 2900 gramm most a baba. Pont azt számolgattam, hogy ha pont "időre" születne, lehetne akár 4 kilós is, mert az ucsó hetekben heti 250 grammot is híznak a babák :O

szülés, nekem azt mondta tegnap a dokim, hogy amint folyik a víz vagy gyenge fájásaim vannak, azonnal induljunk a kórházba, mert szerinte nagyon gyors lesz a szülésem :D Hát csak remélem nem a kocsiban szülök meg!!!

savariaa, jó infókat írtál a streptococcusról, nálunk akkor tuti kap a baba is, mert javában meglesz 4 órán belül szerintem :(

magnoli, én is szurkoltam, hogy legyen májusi a gyerek :D

kat, jaj szegény, sajnálom a rosszullétet :(

Na megyek, mert kell reggelizni, ezt a gyógyszert 6 óránként be kell venni, így hajnali 3-kor is azzal szórakoztam a konyhában, viszont aránylag jól aludtam és már ezt is jelnek fogtam fel, mindenben azt látom, hogy szülök mindjárt :) De holnap anyák napi ünnepség Lottinak, ott kell lennem, szóval még maradj bent Nándiiii!
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Tegnap nem nagyon voltam itt, aztán mennyi minden történt! Csak győzök olvasni.

Magnoli, holnap megszületik Lénárd, hát ez nagyon remek! Sok-sok erőt a holnaphoz! Drukkolunk, hogy minden simán menjen (miért ne menne? ;)). Először nekem le se esett, hogy május 2. az holnap van... :D

Amidaalah, te vagy a legközelebb a kiírt időponthoz, hogy vagy? Marci bírja még odabent? :)

Mmc, Ildi, sajnálatos ez a streptococcus, de nyugi minden rendben lesz! A Maripen meg a Semicillin gyerekkorom orvosságai, nem is gondoltam, hogy lehet kapni ezeket. Állandóan ezeket kaptam a mandulagyulladásaimra.

Kat, csak a sok kajától lettél rosszul? Nem szedtél össze te is valami vírus-félét? Na meg ez a tortúra a vérvételekkel... Nem lehetett volna mondjuk 2-3 héttel ezelőtt? Nem értem az orvosokat, hogy miért az utolsó pillanatra hagyják-kérik ezeket. Mintha olyan egyszerű lenne a vége előtt 1-2 héttel még laborba, meg beutalókért járkálni.

Sandie, megvan már a nevetek?

Bogarak, ne is mondjátok... Nálunk annyi, de annyi szúnyog van, hogy 5 után már nem lehet kimenni. A sétáinkat is előre kellett hoznunk, mert szétzabálnak ezek a rühes vérszívók. És olyan agresszívek, és hatalmasak! :shock: Most akarunk venni valami szúnyogháló-félét a babakocsira, mert Picurt sem kímélik, és ő még védekezni sem tud... :?

Lányok, a csomagokkal ne várjatok, ahogy olvasom egyre közeledik mindenkinek a D-nap! Bár apa bármit be tud vinni utánatok, ha esetleg lemaradna valami, de azért jobb, ha minden megvan menetkészen.

Végezetül két kép, hogy ezzel küldjünk nektek egy kis energiát... :)

Babakocsis:
Kép

Ébredezés apával:
Kép

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok, nagyon köszönöm a drukkokat és hogy gondoltok ránk :)
Mára kicsit elviselhetőbb lett a helyzet, úgy érzem, a megduplázott Magnézium talán segített...
Még "gyorsan" elintézem az utolsó itthoni teendőket, aztán szigorú fekvés holnapig :shock:
Holnap reggel 7-kor lesz jelenésünk a szülőszobán, ahol előkészítenek a császárra, jaj de izgi :oops:
Amint tudok jelentkezem a (remélem) jó hírekkel! :lol:
Mindenkinek minden jót kívánok, induljon a májusi babaeső :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Érdekes, hogy a májusi topkiból mindenki május elején "akar" szülni, pedig én a május 23-i dátumommal sereghajtó lettem volna...

Veronika,
ha lesz egy kis időd felrakod a táblázatot, hogy lássuk kinek mi lenne a cél, illetve ki hol tart?
Hogy vagytok? Rég meséltél magatokról? Köldök? Éjszakák? Pálmi?

Savariaa,
hogy vagy? Elmúltak a panaszaid? Mentek végül holnap a dokihoz?

csalexandra,
hogy vagytok? nem értek a császárhoz, de ha éjfélkor jöttek a fájások és tudták, hogy eleve császár lesz, akkor mire vártak 14.15-ig? Addig szenvedtél?

Csicsi,
egy hét alatt sok minden történhet. Nekem is a teljesen zárt méhszájból lett nyitott, meg aztán jönnek megint a frontok, azok is meg tudják viccelni a kismamákat.

Sandie,
sajnálom a hányingert, hányást. Jól keretezed a terhességet az elején és a végén is ez a fránya hányinger.
Az egész lakás ragyog kifejezés 2 kisfiú mellett hány napig (óráig ) marad úgy? :)

Kat,
megijedtem, mikor írtad, hogy a Klinikán voltál, azt hitten valami gond van. Aztán végigolvastam és láttam, hogy a vér miatt küldözgetnek. ( Nekem a Klinika a Nőgyógyászati Klinikát jelenti)

Nusildi,
üdv a klubban :( Nekem 5 napig kell szednem, szerintem pont azért adott nagy adagot, hogy minél hamarabb hasson. A 10 nap tényleg hosszú. A dokim célzott rá, hogy ha betöltöm a 37.hetet, akkor már jöhet a baba és ő nem szereti ha túl sokáig van nyitva valaki. Én is olvastam mindent a streptococcusról én is jól beparáztam, de reméljük nem lesz semmi gond. Azt is olvastam, hogy ilyenkor indokolt lehet a császár is, neked nem mondott ilyet a dokid? Erre majd holnap rákérdezek..
Te felkelsz a gyógyszer miatt 3-kor vagy amúgy is fent vagy? Én biztos nem kelnék fel ezért, ráadásul kaja előtt 1 órával kell bevenni, éjjel 3-kor pedig gondolom nem eszel utána. Nem készíti ki a gyomrodat a gyógyszer?

Magnoli,
akkor holnap biztosan jön Lénárt... Kitartást neked a mai naphoz és az éjszakához. Jelentkezz, ha van már erőd..

Többen írtátok, hogy mekkora a kórházi pakk. Az enyém olyan picinek tűnik, most azon gondolkodom, hogy mit hagyok itthon. Nem baj, majd legfeljebb a férjem behoz valamit, ha elfelejtem. Én és a baba biztosan ott leszünk, a többi nem számít :-)

Holnap 2-re megyek orvoshoz soron kívül, mert hétfőn mondta, hogy nyugodtabb lenne, ha a héten még látna, majd utána jelentkezem.

Kitartást mindenkinek.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Olvasgatok, csak már írni nincs időm, de megvagyok :)

Magnoli,
nagy drukkok mennek holnapra!

Többieknek kitartás, már nincs sok hátra! :)

Elmondhatom, hogy most már sokkal-sokkal jobban érzem magam a nagy pocak nélkül és a császáros heg is végre elkezdett normalizálódni, még fáj, de már lehet vele létezni.

Adrikám nagyon vicces, éjjel 2 óránként, nappal 3 óránként eszik... jó lenne ha sikerülne megfordítani... :)

Picur,
nem mondod, hogy Álmos átalussza az éjszakát??? Mondjuk ő jóval nagyobb baba súlyra, Adrinak még kell ennie 2-3 óránként...

Hál istennek elég jól alakul a segítségem, a két nagymama nagyon kiveszi a részét, így aludni is tudok délelőttönként ha az éjszaka húzós.
A tápszer miatt pedig lehetőség van arra, hogy a férjem is éjszakázzon Adrival, így időnként ő van vele éjjel, én meg alhatok és olyankor ki tudok mozdulni nappal... :) Szóval elég jól alakulnak a dolgok :)

A képeket az új telómról egyelőre nem tudom leszedni :roll: A régiről egy mozdulat volt...

Kép

Kép
sz.veronika

Reméltem, hogy mostanra már újabb babával gyarapodtunk, de még várni kell holnapig. Magnoli, nagy drukkok mennek holnapra! ;)

Veronika, igen végig alussza az éjszakákat, és nálunk előtte is fordítva volt, éjjel 3 óránként evett, nappal 2-2,5. Ma pl. éjfélkor felébredt, evett, aztán reggel hatig húzta/húztuk a lóbőrt. De volt már olyan, hogy az éjféli etetést is átaludta. Evések között alszik éjjel, úgyhogy nagyon jó baba, néha van egy kis ordítás hasfájás miatt nap közben, de azt meg megpróbáljuk a BabyCalm cseppekkel kezelni. Ismeritek? Csak természetes olajokat (édesköménymag-, ánizs-, menta) tartalmaz, semmi vegyszer, sem adalék, sem tartósítószer nincs benne. Eddig lekopogjam, jobb, mint a gyógyszertári kevert. Kevesebbet sír fel olyan visítósan szegénykém. Persze ez mellett mindennap többször van pocakmasszázs is. Nap közben is többször alszik 2-3 órákat, ha ébren van, akkor játszunk, mondókázunk, ismerkedünk a házzal, Tigivel, kerttel, vagy sétálunk a környéken. Imádja, ha Apa énekel neki, ha nyűgös, megnyugszik, ha minden rendben a kis babavilágában, akkor hatalmas szemekkel figyeli Apát. Zabálni valóak! :)

Továbbra is hajrá Csajok, induljon a babadömping! :)

picuralmos

Sziasztok!

Magnoli nagyon nagyon nagyon sokat gondolok rád, minden rendben lesz, és holnap végre kezedben tarthatod Lénárdot!!!

Sandie hogy vagy? Remélem jobban. Vajon mitől lehet ez a hányinger? Nálunk is hasonló okból van kő, mert sokkal könnyebb tisztán tartani, mint a padlószőnyeget, szőnyeget, vagy a laminált padlót. Sokan mondták, hogy majd ha Bátor el kezd járni, beveri a fejét és milyen kemény lesz... de hát azért a laminált padló sem puha...

Kat jobban vagy? Mit ettél előtte, ami ilyen hatással van? Remélem már elmúlt... Felháborító ez a macera, amin keresztül kell menned, tényleg azt hiszik, hogy a kismamák mindenre ráérnek, és külön élvezik, ha 30 fokban mehetnek ügyeket intézni. Ja és persze mindenhol szeretnek hosszú órákat várni feleslegesen... Remélem gyorsan sikerül mindent elintézned. Jobbulást!

Nusildi nekem is ilyen fertőzésem volt (remélem elmúlt), és sajna nem tudtam konkrétan rákérdezni a dokinál, hogy ez pontosan mi, csak a szülésflekészítőn beszéltek róla. De ott tényleg megnyugtattak, hogy nem szabad megijedni, lehet kezelni és gyakori.
Hú 4 kilós baba, na az nem lenne semmi, férjem 4 kilóval született, a húga 4 és fél kilóval, remélem ez nem öröklődik, mert ekkora gyerekeket hogy lehet megszülni??? :shock: Nekem nem menne...
(na jó, persze hogy mekkora úgy is csak utána derül ki :lol: )

Picur
itt is sok a szúnyog sajna, a ház előtt folyik egy patak, ami aztán még inkább vonzza ezeket a vérszívókat... jajj legszívesebben valami burában járnék, mert már nem lehet kiülni sem, az előbb megpróbáltam kiülni olvasni, de 3 perc után bejöttem, mert úgy éreztem, hogy egyszerre 100 szúnyog nézett ki magának.
Gyönyörű Álmos, olyan puszilgatnivaló kis arca van!! :D

Mmc a sereghajtó én vagyok :D május 28 plusz egy hét kb, szóval én belecsúszom lehet a júniusba is. Holnap írj, hogy mi volt a dokinál. Amúgy az én kórházi pakkom is óriási, át is kéne néznem, mert szerintem még így sem teljes.

Veronika szuper, hogy jobban vagy és hogy ennyi segítséged van, Adri remélem átáll, és kevesebbszer kell fel éjjel. És a párod is szuper, hogy ennyit segít, és tudsz pihenni! Várjuk majd a képeket!

Nekem jól telt a nap, Anya itt volt és segített rendezgetni a házat. Holnap is jön, és előkészítjük a házat a hétvégi vendégségre, ugye jönnek anyósomék, és segítenek a kertet elrendezni, a veteményeshez még hozzá sem láttunk, hoznak rotációs kapát, és azzal kezdik, aztán jön a többi. Ha nem jönnének, nem is tudnánk megcsinálni,annyi minden dolog van a ház körül, hajolgatni meg már egyáltalán nem bírok. Szóval mindig van mit csinálni, de hát ezt szeretem. De a pihenést is betervezem, férjem nem hagy már sehova menni, ő jár bevásárolni is, csak a listát kell megírnom. Imádom! :D Most pont azon gondolkodom, hogy hétvégén mit főzzek, olyan lenne jó, ami mellett nem kell ott állnom, gyorsan elkészül, finom. Valami tepsis dologra gondoltam, de mindjárt nekiállok recepteket keresni a neten, hátha ihletet kapok.
Mindenkinek szép estét! Jajjj és már szerettem volna megkérdezni, hogy több helyen is hallottam kismamáktól az előtejről, nekem nincs, nektek?

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, nyugi, majd a szülés után lesz. Akkor kell, nem most, úgyhogy örülj neki, hogy nem kell még melltartóbetétet hordanod. Amúgy nekem sem volt, most meg nem győzöm Picurt szoptatni, annyi tejem van szerencsére. :)

picuralmos

Jó reggelt!

Magnoli sokat gondolok rád, már bent vagy a kórházban, és nemsokára kezedben tarthatod Lénárdot! Minden rendben lesz ez biztos!!

Picur én is úgy tudom, hogy semmi köze nincs az előtejnek a későbbi tej mennyiségének. Nem aggódom, csak kíváncsiskodom. :D

Mindenkinek szép napot!!!

Kép
savariaa
Érd

Magnoli: sokat gondolok rád. Minden menni fog a saját útján. Várjuk a híreket

Nálunk is zajlik az élet, tegnap sokat keményedtem, igaz nem vettem be magnéziumot, amit a császár miatt nekem szabad. Estére Bálint belázasodott. A Nurophentöl lement, és még most is alszik, de én nem sokat aludtam. Iderendeltem Anyukámat, aki nagyon kifáradt az állandó segítségbe, mert bátyámék felújítottak, és non stop odarendelték vigyázni a két gyerekre, meg ne felejtsük el elvesztette a nővérét. És vacak dolog, de pont most mèg pár hétig szükségem lesz rá. Ráadásul Anyósom dolgozik, és ő nem egy nagy segítőgép.
A terv, hogy Bálint hètfőnkènt Anyunál van mindig, így lesz ez 6án is, de már ott marad, és náluk lesz péntekig, amikor mi hazajövünk, Bence megy el érte, és úgy tervezem együtt megyünk haza a kórházból. Nem szeretném ha bejönne, úgysem érti, hogy nem vagyok jól, és nem akarom, hogy azt lássa, hogy mi ott maradunk, neki meg mennie kell. Már aludt így Anyuéknál többször

KépKép
KépKép
kat78

picur, nagyon tüneményesek a képek, a másodikon ahogy nézeget a kis Álmos, tünemény, igazi finomfalat :)

magnoli, lehet már túl is vagy a császáron... remélem minden rendben és mihamarabb jelentkezel!

mmc, nem kelek direkt 3-kor :) de ált. 2-4 óra között mindig felkelek egyet pisilni, sőt, mostanság éjjel vagy 5-6X is megyek, szóval könnyen beveszem. A papírján az van, hogy vagy étkezés előtt 1 órával vagy étkezés után 2 órával kell bevenni, de én inkább a 6 óránkénti bevételt figyelem, a gyomrom egyelőre rendben, remélem nem lesznek mellékhatások, mert ír hányás, hasmenés és egyebeket...
Császárt nem is említette a dokim :O

kórházi pakk, nekem sem kicsi, de én azért nem vittem túlzásba, a legfontosabbak bent vannak, mi pedig 5 percre vagyunk kocsival, párom minden nap bejön, úgyhogy ha valami kell, behozza. Egyébként anno is így volt, naponta hozta a gyümölcsléket, túrórudikat :)

Veronika, tök jó, hogy tudsz pihenni, nálunk ilyen biztos nem lesz :)
Szuper, hogy már nem vészes a sebed!

savariaa, azért óvatosan ezzel a sok melóval!
Nálunk az előszobában-konyhában van kő, bent parketta, de ált. bent voltak kisebb balesetek, elesések, a kövön hála nem. Amíg a gyerek járni tanul, jobb a szobában tartózkodni, bár annyira hamar megtanulják, hogy kell "jól" esni, popóra :)
Hát 4 kilós babát én se szívesen szülnék, de szerintem 2 héten belül meglesz Nándi, szóval max. 3-3,5 kiló lesz.

előtej, nekem nincs hála. Nem is szeretnék. Védőnő is kérdezte múltkor, hogy van-e, meg is lepődtem, mert akkor voltam a 32. hétben. A szoptatással, tejmennyiséggel nem függ össze, nekem nem volt Lottinál sem, aztán 17 hós koráig szoptattam...

kat, jaj, jobbulást Bálintnak!
Ú, ki fogod bírni, hogy ennyi ideig ne lásd???
Mert én már kiadtam, hogy Lottit minden nap hozza be párom :) Persze ő már nagykislány a maga 4,5 évével, de így is megviseli a tudat, hogy 4-5 napig nem leszek itthon. Persze egy kétévessel ezt még nehéz megértetni.

Én megvagyok amúgy, ma lesz du. az anyák napi ünnepség, úgyhogy még egybe kell maradnom! Pihenek amennyit tudok, tegnap szinte egész nap feküdtem és Született feleségeket néztem :)

Többiek?
nusildi

Nagyjabol most szuletik Lenard :)

Magnoli,
drukkok mennek!!!

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli, remélem minden szuperül ment, várjuk a híreket ! :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Hajrá Lénárd!!

Kat,
jól kijut neked a végére. Jobbulást Bálintnak! Bence a férjed, mert kezdek összekeveredni a sok B betűs név között :-)
Szerintem teljesen érthető, hogy ha valamikor akkor most van szükséged a segítségre, tessék anyós pajtit is befogni. Ha arra van energiája, hogy a szoptatást nézze, akkor legyen másra is.

Nusildi,
ma megyek vissza a dokimhoz, majd jól kifaggatom mindenről, ami még felmerült benne a coccus témában.
Látod, Nándi rendes gyerek most már biztosan megvárja az anyák napját, sőt a holnapi születésnapot.
Én holnapra vagyok bejelentkezve fodrászhoz, remélem még el tudok menni, de ma már okosabb leszek.
Az egyik ismerősön kérdezte, hogy minek szülés előtt fodrászhoz menni, úgyis megizzadok. De én nem a szülésen akarok jól kinézni, hanem utána nem akarok 2 centis lenövéssel és túl hosszú hajjal létezni még 2-3 hónapig. Ki tudja mikor jutok el oda legközelebb.

savariaa,
tegnap végig szombat érzésem volt, azért kérdeztem, hogy mentek-e ma a kórházba, de aztán rájöttem, hogy ma csak még csütörtök van.

ma még jégeső is eshet, vigyázzatok

Kép
Kép
mmc

Köszönjük a bókokat, Picur tényleg egy tündér, és valóban puszilgatnivalóan édes a pofácskája. Imádom minden porcikáját, de ez így van rendjén. :)

Magnoli talán már túl van a császáron, remélhetőleg minden rendben ment, és Lénárddal együtt jól vannak.

picuralmos

Sziasztok, örömmel tudatom Veletek, hogy ma reggel megszületett Édes Kisfiúnk, Lénárd! 3400 grammal és 53 centisen érkezett, és azonnal hangos oázással üdvözölt minket :lol: Mindketten jól vagyunk és boldog az egész Család :D

Kép
Kép
magnoli

Jaj de aranyosak vagytok hogy így drukkoltatok, Mindenkinek nagyon köszönöm!!! Szerencsére minden rendben ment :) Egyelőre még hat az érzéstelenítő, ezért jól vagyok, de gondolom a mai nap egyre nehezebb lesz :roll: Igyekszem mindent kibírni, mert MEGÉRI :wink: Később még jelentkezem...

Kép
Kép
magnoli

Jajjj, de jóóó! Isten hozta a kis Lénárdot, sok boldogságot nektek Magnoli! :) A mai és a holnapi naphoz kitartást, és erőt kívánok!

picuralmos

Magnoli,
Lenard nagyobb, mint Adri 3 hetesen :lol: Gratula a kis kiralyfihoz! :)

Adrikamrol egy kep, most keszult :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli: gratula a kisherceghez!

Ma a barátnőm is megszült, császárral, a lány ikreit. Egy héttel volt fiatalabb terhes, kb5 hete tartják bent, rossz leletekkel, vizesedéssel. Tegnap rossz vérerednény után döntöttek a reggeli császárról. Csajok jól vannak 2700 és 2300g, csak inkubátorba vannak

Bálintnak mára semmi baja, Anyum itt van.
Igen, Bence a férjem, Bálint, Balázs a fiúk:)

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli gratulálok a fiacskádhoz!!!! :) Neked meg kitartást a gyógyuláshoz!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Nagyon köszönjük a gratulációkat :lol: Tényleg jó húsban van Lénárd (és én is sajna :? ) Csak a sebem fáj cudarul... Veronika Adri zabálnivaló :lol: És persze Picúr Álmosa is :wink: Lányok hogy bírjátok a frontot? Itt ma rengeteg gyerek született... Na, kinek hoz még Babát a jégeső???

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, Isten hozta Lénárdot! Gyors felépülést és mihamarabbi hazatérést kívánok.

Rólunk röviden, mert nincs most lelkierőm írni:
A mai UH-n kiderült, hogy Botond a 37.héten 2200 g, tulajdonképpen 3 hete nem nőtt semmit. :( Lizánál ugyanez volt.
Holnap be kell mennem a klinikára konzíliumra az újszülött-gyógyásszal, hogy mi legyen.
2 ujjnyira nyitva vagyok amúgy és hát ugye a streptococcus, ami nem jó, ha nyitott a méhszáj.

3 opció lehet holnap:
hazaküldenek, hogy bízzuk a természetre
bent tartanak infúziókúrára (Lizánál ez volt a 35. héttől, de semmit nem használt)
megindítják a szülést

A negyedik, hogy éjjel megszülök a viharral.

Nem tudom mikor leszek gépközelben, ha tudok jelentkezem.

Vigyázzatok magatokra

Kép
Kép
mmc

Halihó!

Üdv Mindenkinek!

Magnoli, rengeteget gondoltam Rád/Rátok, szívből gratulálok Lénóhoz......Ügyesek voltatok, remélem a seb is felhagy a fájással és kiélvezhetitek az együttlétet! Oli mit szólt az öcsihez??

Mikor kell beindulni, szülni....lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem sincs fogalmam róla....mivel Zalánnál elfolyt a magzatvíz, ott tudtam, menni kell, bár egy fia fájásom sem volt....Zéti indított baba......ha most megint elkezd folyni a magzatvizem tudni fogom.....na de a fájások??? Nekem magamtól még sosem voltak, görcsölgetek most is, de nem lesznek hosszútávon rendszeresek, nem is nyitnak semmit a vizsgálatok alapján.....szóval passz....remélem, majd tudni fogom és ne itthon szülünk, mert olyan gyorsan jön Őkelme... :)

Picúr, inkább azt mondanám, hogy van pár nevünk, de még egyiket sem találtuk igazinak: Zoárd, Zénó és Zolta....a Zalán és Zétény tök egyértelmű volt....de most. Arra számítunk, hogyha meglátjuk a pofiját, akkor kit udjuk választani majd. :)
Álmos egy tündér, az a kép amelyiken apáján fekszik....hát elolvadtam, már most nagyon jóképű, dögleni fognak utna a csajok....majd csak győzöd megjegyezni a barátnők nevét.....én mondtam is anno apának, én nem jegyzek meg neveket...csak 'kis barátnő' lesz mindenki, Picúr át is alussza az éjszakát, nagyon ügyes kis krapek...igazi mintagyerek

Mmc, ház ragyogás addig volt, amíg a fiúk ki nem mentek a kerbe és utána be nem jöttek a fekete tappancsaikkal....bár van kerti papucs/játszócipő, de valahogy mindig a virágágyásban landol és csak amúgy is befutnak, mert hoztak virágot anyának, vagy csak egy falat valamit ennének vagy csak egy korty iszike kell......szóval lehet takarítani, csak nem érdemes....viszont a bútorok belül is megtisztultak, kivasaltam és elpakoltam a kisruhákat, a kórházi csomagom egy nagy kupacban áll, csak valamiért nem mászik be a táskába....szóval haladok :)

Veronika irigyellek has nélkül, már én is nagyon vágyódom arra, hogy lássak mást is, ha lefelé nézek, ne csak egy nagy kerek golyót....ne lihegjek úgy, mint egy gőzhajó és ne legyek akkora, mint egy elefánt.....úgy elkezdett vizesedni a lábam, hogy már le sem megy :( éjszaka 3-4x járok pisilni és csak nyögök nagyokat minden átfordulásnál, jó hogy tudsz pihenni is a babázás közben, Adrika gyönyörűséges, szuperlány :)

Savariaa, köszi jobban vagyok, szerintem a meleg frontok viselnek meg, most már minden nap nézem...lehet a következő beindít :) Nekem van egy kis előtejem, pár csepp, azt hiszem a fiúknál is volt.....ennek ellenére mindegyikőjükkel a szülést követő 5. napon indult be a tejem egy éjszakai magas lázzal, hidegrázással.

Kat, jó, hogy így előre meg tudjátok tervezni mi lesz a gyerkőccel, ez Neked is megnyugtató! Nálunk attól függ minden, mikor szülünk, hétköznap, hétvége, ovis nap-e, apa dolgozik-e vagy sem.....eléggé józannak kell maradnom....remélem éjszaka indul, mint Zalánnal, vagy, ha 13-ig nem indul, akkor rá tudom venni a dokim, hogy akkor indítsa meg

Ildi milyen volt az ünnepség? Nálunk nincs sajna, mert kicsi az ovi, de készültek valamivel, mert apa nagy titokban dugdosott valamit mikor hazahozta Zalánt az oviból.....

Nálunk ez a nagy tomboló vihar, elmaradt vagy még nem volt, kb 3 percet esegetett az eső, de semmi komoly.....Kedd délután óta görcsölgetek néha, de van, hogy semmi nincs....kíváncsi vagyok, hogy lesz-e eredménye hétfőn a vizsgálatkor. Hétfő óta iszom a málnalevél teát, holnap elkezdem a homeós bogyókat is....megvártam mire kb mindennel kész vagyok, gondolom azért úgysem hat azonnal.....remélem :)

Grat a babásoknak, irigykedem, hogy már túl vagytok rajta....kitartás nekünk :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Mmc, kitartás....remélhetőleg a gép azért téved!!! Várjuk az infókat, hogy hogyan döntenek a dokik!!!! Fel a fejjel, Liza is egészséges.....majd növöget legfeljebb a bébi idekinn!!![/url]

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Melyik apróságot hozta ki az esti vihar?
Én megdöbbentően jól viseltem, pedig amióta terhes vagyok frontok teljesen megviselnek

KépKép
KépKép
kat78

mmc, nagyon drukkolok Nektek, hogy minden a lehető legjobban alakuljon számotokra!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok, még egyben :)

Az ünnepség nagyon tüneményes volt, énekeltek, táncoltak, ajándékot adtak, nagyon megható és szép volt, bár nehezen bírtam pont a vihar előtt, már ömlött a víz rólam a végére... de a lényeg, hogy OTT VOLTAM!

Magnoli, de jó, hogy minden rendben van, pihenj sokat és várjuk majd a képeket!

Veronika, jaj de édes Adri!!! Majd szépen hízik ő is, nyugi, Lottit is 2,5 kilóval hoztuk anno haza a kórházból és úgy behozta :)

mmc, jaj sajnálom a kis súlyt, de amúgy rendben van minden? Gondolom jól fejlődött, max. nem hízott? Biztos minden rendben lesz, majd jelentkezz, drukkolok, hogy hízzon a bébike még, de ha nem, majd kint!

sandie, nálam dettó ez az érzés, hogy mikor jön a szülés, mikor kell indulni, azért ha van valami jeled, írj :) Nekem annyit mondott a doki kedden, hogy ha folyik a víz vagy ha már gyenge fájásaim vannak, induljak azonnal :shock: Gondolom az első szülés villámsebessége miatt. A víz elfolyása a legegyszerűbb igen, de ha nálam lesznek mondjuk 10 perces fájások, én azzal már bemegyek, mert azt olvastam, hogy a második vagy többedik szülésnél a gyenge fájások után hirtelen erősödő fájások jönnek sűrűn... na én se akarok kocsiban szülni...

Remélem mindenki jól van, nálunk ma van párom szülinapja, holnap anyuékhoz megyünk, vasárnap anyósékhoz, szeretnék jövő hétig nem szülni, minden mérföldkőnél kitűzök egy újabbat :wink:

Kép

Kép
nusildi

Csajok: milyen egy nyákdugó?

KépKép
KépKép
kat78

Kat, ez jó, nekem is aktuális épp ez a kérdés!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Vihar itt is volt, kettő is, egy éjjel, egy meg reggel. Picur úgy aludta át ezeket, mintha meg se rebbent volna a levegő... Elképesztő a kölyök, nem győzök ámuldozni rajta. Sajna a hasfájással továbbra is nyüglődünk, remélem tényleg elmúlik 3-4 hónapos korára, ahogy a könyvek írják. Reggel felkeltettem fél 6-kor, evett, tojt egy tisztességes adagot, peluscsere, azóta alvás van. Nem tudom, hogy örökölhető-e ez, de apa is és én is elképesztő mennyiséget tudunk aludni. :)

Magnoli, hogy vagytok? Oli hogy fogadta a kistesót?

Mmc, lehet, hogy nálatok alkati kérdés ez a hízás? Ha Liza is picike volt, és kis súllyal született, lehet az lenne a fura, ha most mondjuk 3,5 kiló lenne a babócád. Nyugi, minden rendben lesz! Majd írj, hogy melyik lett a 3 verzióból.

Sandie, a Zoárd vagány névnek tűnik nekem, egyedi, de mégsem "fura". Takarítás... Az egy véget nem érő folyamat, akármilyen szép tisztaság is van, másnap már kezdhetném én is elölről. Mi lesz, ha elindul Picur??? :shock:

Jóképű Álmos, köszi a bókot! Apa is attól tart, hogy fizethetjük majd a tartásdíjakat rendesen... :D :D Úgyhogy majd valami jól fizető szakmát kell adni a gyerek kezébe... :)

Ildi, megvolt az anyák napi ünnepség? Milyen volt? Baba hogy viselte az üldögélést?

Veronika, Adri még mindig SzuperAdri, ahogy nézem, csak már mindkét kezével "repül", egy tündérmazsola! :) :)

Kat, szuper, hogy jól viselted a frontot, lehet, hogy ez már a vihar előtti csend? ;)

picuralmos

Itt ülök a CTG. Valószínű a nyákdugóm egy része távozott reggel. Napok óta éjjel keményedésekre ébredek. Napközben nincs oly sok, de lejjebb mehetett a hapsi, mert tudok majdnem hason aludni, és néha azt érzem kiinteget a két lábam között. A véreredményem, hihetetlen, de elkészült. Megy a futár érte. Hát kíváncsi vagyok, mert a bátyja sem bírt magával és hamarabb jött. Anno én május4-et mondtam, mert akkor tudtuk meg, hogy Bálint van:)

KépKép
KépKép
kat78

Kat, akkor lehet, hogy te leszel a következő? ;)

Nyákdugó nekem enyhén barnás-csíkos kocsonyás paca volt. Mint egy maszlag... :D Jobban nem tudom körbeírni. A magzatvízzel távozott a csatornába.

picuralmos

Ildi, majdnem egyszerre írtunk, még nem láttam a beszámolót az ünnepségről, most bepótoltam... :) Jól bírod, nyugi, kihúzzátok a végéig! ;)

picuralmos

Azt mondták Balu már mocorog, de ebből bármi lehet.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!!

Picúr, köszi a szavazatot Zoárdra, azt hiszem én is inkább arra fele hajlok, de látnom kell a pofiját is....Nem az lesz a problémás, amikor elindul, hanem amikor majd magától eszik

Nyákdugó....hihetetlen, hogy már a harmadik szülésem, de én még nem láttam. Zalánnal éjszaka félálomba mentem pisilni és közben már folyt a magzatvíz....gondolom valahol a padlón landolt...Zétinél meg indítottak.....így most én is mindig kíváncsian lesem távozik-e :lol:

Ildi, szólok, ha bírok....eddig semmi extra, megint lement rólam tegnap este egy rakat víz, most megint olyan 'megtisztultnak' érzem magam....könnyebb lettem, fürge vagyok, mint egy csiga...jobb a közérzetem

Kat, kikandikál??? Lehet ellenőrzi az időjárást, indulj-e vagy még várjon a jobb időre :)

Nálunk most borul be az ég, mintha este lenne....én még jövő hétig szeretném kibírni. Holnap az unokahúgom ballagása, mi a suliba nem megyünk, bár hívtak a kollégák is, de 2 manóval terhesen abban a tömegben nem igazán az, amire vágyom, persze mondhatnám, hogy nincs egy rongyom sem ami oda való....utána meg ebéd nálunk....ráadásul hétvége a dokim valószínű a Balcsin.....bár ebben az időben nem biztos :)....szóval kivárnom inkább a teliholdat

Most megyek csinálok egy kis cukorborsó főzeléket fasírozottal.....nyamm

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, semmi gond, majd gyakran fogunk festeni a konyhában... :D

Kat, meglesz ma Balu? :)

picuralmos

Kat,
nagyon drukkolunk!

Bocs, de ezt meg kell mutatnom... az "oriasi" gyerekem :lol:

Estere mar lesz gepen is netem es bovebben tudok irni...

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Magnoli Isten hozta Lénárdot!!!! De jó neked, már babázhatsz!! Vasárnap majd nagyon figyelem a kismamákat, akkor megyünk be a szülésről beszélni az orvosommal, ügyelni fog. Mikor mehettek haza? Kitartás a sebhez, de te olyan stramm vagy, hogy hipp-hopp begyógyul!

Veronika de édes Adri! Nem semmi, hogy ki van nyúlva alvás közben! :D

Mmc sajnálom a kis súlyt, de biztos nem lesz semmi baj! Kitartás neked! És ha tudsz, írj, hogy mit mondtak, drukkolok nagyon!!

Sandie én még nem beszéltem a dokival a málnalevél teáról és a homeós bogyókról, neked már van tapasztalatod? Nem tudom, hogy elkezdjem-e szedni ezeket. Olvastam, hogy a málnalevél tea hasmenést okozhat, hát ugye nekem meg 9 hónapja az van, nem lenne jó, ha ez még duplázódna... na de majd vasárnapra készítem a dokinak a kérdéseimet, ezt is felírom.

Kat engem sem viselt meg a vihar, sőt jól is esett egy kis hűvös levegő. Pedig mindig megviselnek a frontok,de lehet, hogy csak a meleg, a hideg nem. Kiinteget... hát ezen azóta nevetek. :lol: :lol:

Nusildi olvasom a soraidat, és most esett le, hogy mi egy napra vagyunk kiírva, te jó ég, akkor én is mindjárt szülni fogok? 8) 8) 8) Valahogy olyan távoli volt eddig,de már tényleg itt a finish. :lol:

Picur Álmos egy nagyon jó gyerek, és még jóképű is, nem semmi kombináció. A környékbeli lányok szüleinek nem lennék a helyébe.
:lol: :lol: :lol:

Én még sehol sem tartok a készülődésben, pedig este jönnek anyósomék a hétvégére. Nekem álom anyósom van, úgyhogy alig várom hogy ideérjenek, férjem húga és vőlegénye is jönnek, és segítenek a ház körül. De még takarítanom kéne, aztán kisütnöm a palacsintát a holnapi rakott palacsintához, hogy ne akkor kelljen. Itt most kezdett el dörögni az ég, nem szeretem, amikor egyedül vagyok itthon, de hát ez van. Azért jó, hogy nincs 30 fok legalább.
Vigyázzatok magatokra, jön ez a sok vihar, front...

Kép
savariaa
Érd

Ja amugy hasonfekvesben at tudja forditani a fejet egyik oldalrol a masikra - gondolom ez nem nagy kunszt, viszont tegnap megfordult! :) Na jo, egy kis csalassal :)
A hatan fekudt a 3-as ulogarnitura kozepso reszen - ez magasabban van mint a ket szelso.
En mellette ultem a szelso ulesen.
Eloszor addig kuzdott, mig eljott egesz felem a hatan fekve, majd felhuzta a labait es eldolt az oldalara... igy pont a "lejtos" reszre ert es onnan gurult a gravitacio segitsegevel a hasara az en ulesembe :lol:

Vegig neztem ahogy kuzd, ez eltartott par percig ez a mutatvany :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok!

Hazaaa jöttünk! :D :D :D ,minden nagyon szupi!!!!!!
Igyekszem vissza olvasni mindent :D és élménybeszámolót is írni.

:D

Kép
csalexandra
Sopron

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: