A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Csalexandra, nekem a szülésznőm ajánlotta a második szülésemnél, mert már betöltöttem a 40. hetet, 2 napom volt, hogy megcsászároznak és mindenképp szerettem volna mindent kipróbálni, elősegíteni a természetes szülést....addigra már felástam a kertet, kapáltam, lépcsőztem, sexeltünk, szóval mindenféle praktikákra is nulla eredmény született, teljesen zárt maradt a méhszájam. Itt nem ittam előtt málnalevél teát, mert elfelejtettem.
Szóval a szülésznő és egy nőgyógyász ajánlotta a caulophyllum és a cimicifuga szereket, ezeket nekem akkor maximum dózisra állították, hogy nehogy kifussunk az időből, de ha 36. héttől szeded, akkor úgy tudom, hogy napi 1 adagot ajánlanak, de van a neten ez az oldal: http://homeopatia.info.hu/ Itt mindennek utána tudsz járni, mikor és mit, mekkora dózisban ajánlanak. Én ennek köszönhetem, hogy másnapra bő 2 ujjnyira nyíltam, megindították a szülést oxytocin infúzióval és 2 óra múlva kibújt Zétény, gátvédelemmel, 2 óra pihenés után saját lábamon hagytam el a szülőszobát és toltam be saját magam a szobánkba a bébit.....mondjuk én 'szerencsésnek' is érzem magam, mert régebben olyan menstruációs görcseim voltak, hogy fetrengtem a földön többnyire, így megtanultam kezelni ezeket a fájdalmakat és elengedni a testem......

Zalánnal is oxytocinnal szültem, szerencsére jól reagálok rá (az egyik homeos szerre is azt mondják, hogy az a természetes oxytocin), mivel hajnali 2:30-kor elkezdett ömleni a magzatvizem, de nem éreztem semmi fájást, még órásat sem, nemhogy pár perceset, de bementünk egy idő után a kórházba, mert még terhesen ezt tanította nekünk a szülésznő.....ha folyik a magzatvíz akkor be kell menni, a fertőzésveszély miatt. Mondjuk vicces volt, szerettem volna 'tisztán' bemenni a kórházba, kb 5x fürödtem meg, de minden törölközéskor, amikor felemeltem a lábam, hogy megtöröljem, jött egy nagy adag magzatvíz......így feladtam és 'szutykosan' mentem be, de semmi nem történt reggel 8-ig, konkrétan aludtam a szülőágyon. Senki nem volt rajtam kívül, csak kósza fájásokat mutatott a gép. Viszont van valami időkorlát a magzatvíz elfolyása és a szülés között itt nálunk, így kaptam egy oxytocin injekciót és fél óra múlva, a doki sem hitte el, megjött Zalán.

Úgyhogy nagyon remélem a harmadiknál is hasonlóan fog működni, gyorsan és nagyszerűen.....úgyhogy minden nap győzködöm hármaskát, hogy be kéne fordulni, félretolni a placentát az útból és kibújni, megkímélve anyát és saját magát....remélem szót fogad!!!! :)

Az éjjeli pisijárat elég furi, az előzőeknél én már szinte fel sem ébredtem, alva mentem a kötelező körökre (Zalánnal a magzatvizem is egy ilyen alvajárás alkalmával kezdett el folyni, utána kis idővel kezdtem el gondolkodni, hogy most akkor én bepisiltem-e a mosdó felé menet vagy mi....arra jutottam, hogy ott mégsem maradhat, nehogy elcsússzunk, így felkeltem, hogy feltöröljem, akkor jöttem rá, hogy ez nem az, hanem magzatvíz) , de most semmi.....egyszer sem voltam még éjszaka kint. Lehet azért, mert haránt fekszik és így békén hagyja a hólyagomat....

Megyek, jön a fürdés :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Hah, én lettem a laptetőn....még sosem voltam :))))

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

A málnalevél teát én úgy emlékszem filtereset vettem és abból kellett naponta egyet tenni egy bögrébe, gyakorlatilag úgy, ahogy minden más teát innál....mondjuk nekem elég nehéz volt megállni, mert nagyon ízlett :shock: De ha csak úgy ömlesztve van, akkor szerintem a filter kb 1-1.5 max 2 evőkanálnak felelhet meg.

Én a betöltött 36. héttől ittam, illetve fogom most is inni meg szedni a bogyókat, mert onnan kezdve már nem koraszülött a baba, de szigorúan csak a javasolt mennyiségben most (amit a honlapon olvasok, napi 1 adag) biztos ami biztos. Nem tudom, hogy szedtetek-e már hasonlóakat, de jó tudni, hogy fémhez nem érhetnek a bogyók, csak kicsavarod őket a kupakba és be a szervezetbe :), illetve előtte és utána kb 30 percig nem ehetsz/ihatsz/fogmoshatsz, hogy fel tudjon szívódni!! Nem lenyelni, hanem elszopogatni őket, mert a száj nyálkahártyáján szívódnak fel! :)

De úgyis csak akkor hatnak, ha hiszel is bennük! :) Ezek sem tutik, mindenkire máshogy hatnak, leginkább stimulálásra jók, praktikák, van aki hisz bennünk van aki nem, valakinek bejönnek, valakinek nem.....én szülés közben nem szedtem őket az oxytocin stimulált kellő képen, de lehet akár ezekkel is könnyíteni, infó a honlapon!!!!

Remélem mindegyikőnk könnyen szül majd!!!! Én igyekszem nem is a rosszra csak a jóra gondolni és, hogy milyen lesz, amikor kicsit véresen és mázosan odateszik a bébit a mellkasomra. :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Ott keressétek az infókat, hogy szerek betegségekre.....aztán várandós mamik vagy anyák szülés után, mindkettő hasznos.....de szoptatáshoz is vannak jók!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, köszönöm,hogy leírtad, és a honlapcímet is . Megnéztem és meg is találtam a szülésre vonatkozó rész, és amiket ajánl rá. Utána is járok...

Nekem is nagyon erősek voltak a menstruációs görcseim mindig,úgyhogy ahhoz már én is hozzászoktam :) !

Én is minden nap beszélek a kicsihez :) ,és győzködöm,hogy mivel mindkettőnknek ez lesz az első ilyen élményünk :D ezért zavarjuk le gyorsan!! Csak hallgat rám :) !

Szép estét!

Kép
csalexandra
Sopron

Sandie, köszi az infókat, akkor a bogyókat majd a jövő héttől kezdem el szedni. Én vettem gátseb-gyógyulást elősegítő bogyót is, hátha szükség lesz rá, bár nem bánnám, ha elmaradna a metszés. De persze első a Picur, ha kell, hát kell.

Alexandra, én is beszélek hozzá minden este. Ő már szépen irányban van, remélem a hétfői utolsó UH-n is rendben lesz minden.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Picur, Te egy magasabb koncentrációsat vettél (azt hiszem van 5, 12, 15 és 30), a napi szedést én a ch 5-re tudtam, és ezt ajánlják a 30-hoz

Caulophyllum 30 CH:
36.héten heti 1x5 golyó
37.héten heti 2x5 golyó
38.héten heti 3x5 golyó
39.héten heti 4x5 golyó
40.héten heti 5x5 golyó

de érdemes utánaolvasni rendes oldalakon is, a lényeg, hogy orvos írja, ne csak szájról-szájra szálljon :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Lányok, 2 gyors kérdés miatt jöttem,
egyik, hogy Stodal szirup köhögésre mehet szerintetek? Mert homeopátiás szer, de a leírásban az nem áll, hogy terhesség alatti szedés kapcsán van info.

Másik, hogy pár órája a bal combomba felül-elöl valami fájdalom kisugárzik. Nem vészes, de nem is tudom hová tenni. Más nem fáj, hasam nem keményedik, de azért furi, ötlet hogy mitől lehet? :shock:

Kép

Kép
nusildi

Lányok, 2 gyors kérdés miatt jöttem,
egyik, hogy Stodal szirup köhögésre mehet szerintetek? Mert homeopátiás szer, de a leírásban az nem áll, hogy terhesség alatti szedés kapcsán van info.

Másik, hogy pár órája a bal combomba felül-elöl valami fájdalom kisugárzik. Nem vészes, de nem is tudom hová tenni. Más nem fáj, hasam nem keményedik, de azért furi, ötlet hogy mitől lehet? :shock:

Kép

Kép
nusildi

Stodalt én szedtem terhesen, szedd nyugodtan

a másik, háááát,nem tudom mi lehet, talán vmi ideget nyom a bébi

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, köszi az infókat! Jó, hogy írtad, mert hétfőtől akartam szedni a homeobogyót.

Ildi, a Stodalt én is szedtem, napi 2x1 kanállal. Ha rám jött a köhögő roham, akkor kortyoltam belőle, az megnyugtatta a tüdőmet.

Fájásra kis nyújtás, csípőkörzés nem segít? Ha nekem nagyon fáj a csípőm-derekam, akkor bekenem Aloe Heat Lotion nevű krémmel, kicsit "felgyújtja" a területet, de utána egyáltalán nem fáj.

picuralmos

Alexandra, megkérdezhetem, hogy aranyérre mit használsz? Ez a tünet engem sem került el sajnos... :oops:

picuralmos

Picuralmos, nekem a nőgyógyászom is meg a patikában a patikus is a Sperti aranyér kenőcsöt ajánlotta,és azt vettem meg. Egyenlőre csak a kenőcsöt ,mert van kúp is . Azt mondják ha együtt alkalmazod a kettőt hatásosabb.
Amit tapasztaltam,( 2 hét használat után ) hogy kevésbé duzzadt mint volt és nem fáj ,vagy csak nagyon kicsit! Nálam ez nagy előre lépésnek számít ,mert már kb a 21. hét óta van aranyerem :( !
Remélem neked is segíteni fog!!!
És mellette muszáj szednem a megszokott szirupomat is ,hogy elkerüljem a szorulást...

Nusildi, nem tudom mitől lehet ez a fájdalom a combodba, talán a baba nyom egy ideget,és amiatt sugárzik ki oda a fájdalom.

Nekem pár napja van,hogy alvás közben arra ébredek,hogy teljesen elzsibbadtak a lábaim! Pedig az oldalamon fekszem mint eddig és kényelmesnek is tűnik, de szerintem a baba nyom egy ideget!

Kép
csalexandra
Sopron

Köszi lányok, most reggelre elmúlt a combba sugárzó fájdalom. Annyira parás tudok lenni, már gondoltam mindenre :( De sajnos ez rám jellemző, elég hipohonder tudok lenni és mindig a legrosszabbat feltételezem, ezért parázok a koraszüléstől is pl. Bár nekünk eleve ez ugye bekövetkezett Lottinál, de azért nem mindegy, hogy a 25. héten szülsz vagy a 35. héten :roll:

aranyér, nekem is kijött 1 hónapja egy hosszabb vécézés után, nagyon megijedtem, mert tényleg ijesztő volt ahogy megéreztem, hogy mi van ott :shock: Én a Hemorid nevű kenőcsöt vettem meg, először 3 nap alatt sikerült eltüntetnem a "kinövést", a másodiknál 2 nap alatt. Nem tudom,hogy a krém volt-e jó, vagy az, hogy kíméltem a részt, amikor nagyvécéztem, utána csak nedves törlőkendőt használtam, azt is javasolják. Kúpot nem mernék használni.

Nálam még mindig játszik éjjel a combcsont fájdalom, ha sokáig fekszem egy oldalon, nagyon fáj az oldalam a combomnál :(

Én egyáltalán nem beszélek a babához :oops: Egyszerűen még mindig csak pörögnek a napok a munka és az itthoni dolgok miatt, meg valahogy nem tudtam még megbarátkozni a gondolattal, hogy fiam lesz :oops: :oops: :oops: Nevet is képtelenek vagyunk még mindig választani...

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Picuralmos, biztosan minden rendben lesz a hétfői Uh-n! :D

Voltam a patikában,és ott segítettek a homeopátiás "csomag" összeállításában. Ugyan azokat adták amiket mondtál Sandie :D csak megadták,hogy mikortól szedjem és milyen mennyiségben!

Kép
csalexandra
Sopron

Hellómindenki! :)

Borzalmas ez az időjárás... Esik csak esik (most épp eső), egész nap csak aludnék.

Alexandra, ma éjjel kétszer ébredtem arra, hogy elzsibbadt a kezem... De az, amin nem is feküdtem!!! :D

Ildi, nyugi, ha már nem fogsz dolgozni, megjön az "ihlet" a babához is. Ilyen pörgés mellett elhiszem, hogy nehezebben hangolódsz rá. Nekem holnap válogatott edzésre (bíróképzés, megbeszélések, stb.) kell mennem, már előre félek, hogy hogy fogom bírni az egész napos programot...

Apa ma sütött nekünk palacsintát, hát nem tündér? :)

picuralmos

Sandie,
Ezen jót mosolyogtam, hogy többször lefürödtél a magzatvíz folyás miatt :)
Én csak azon aggódtam, hogy bírja-e a Tena, vagy el fog ázni az autó ülése... :)
Az volt még nagyon fura, hogy órákon keresztül folyt, és elég jó tempóban, már el nem tudtam képzelni honnan jön ennyi... mi is azonnal mentünk a kórházba mikor elkezdett folyni...

Jut eszembe... Magnoli, a program császárnál gondolom reggel éhgyomorra kell menni, ugye?
Azon filóztam, hogy nekem azért kellett kivárniuk a császárral az éjjel 2 órát, mert este 8-kor még bekajáltam csirkepaprikást és utána indult el a magzatvíz, de ki kellett várniuk a 6 óra hosszát a zsíros kajától, hogy tudjanak altatni.
Így aztán arra gondoltam, mivel rosszul bírom a kaja nélküliséget, hogy ha mondjuk reggel 8-ra kell mennem a császárra, akkor még éjjel 1-2 között ehetnék, hogy ne legyen olyan sok idő...
Illetve hogy pár szem háztartási kekszet még akár felkeléskor rögtön (kb. 2 órával reggel 8 előtt) még ehetnék, nem? Gondolom aludni úgysem fogok tudni az izgalomtól... :D
Főleg, hogy gondolom mindenkit odarendelnek 8-ra, aztán kérdés ki mikor kerül sorra...

Picuralmos,
tényleg tündér apa a palacsintával :)

Nekem már csak két hónap, ha dátum szerint nézzük (április 25-30 között lesz valamikor...) :) Amúgy meg kb. 9 hét... jajj, de várom már! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Eléggé el vagyok keseredve! Az anyósom és még a védőnő is mindig a súlyom miatt piszkálnak! 54 kilóval estem teherbe,és most a 29 hét elején 60 kiló vagyok! Én eddig olyan jól éreztem magam! Boldog vagyok ,hogy babát várok,nem is gondolkoztam ilyeneken! De szinte minden nap megkapom,hogy vigyázzak ,mert sok lesz!!!!
Szerintetek ez sok? Azt sem tudom egyel talán mi a "normális" ( ha van ilyen) . Olyan rosszul esik,hogy a gyerek felől nem érdeklődik....csak mindig a súlyom!!! :(
Szerintetek is olyan szörnyű ez?

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra, egyáltalán nem sok! Ne hallgass rájuk, engem is cseszegettek, de mivel a laboreredmények jók lettek (igaz meg kellett ismételni), leszálltak rólam. Persze nem szabad korlátlanul hízni, de 6 kiló az szinte semmi!

Veronika, azt megtudhatjuk, hogy miért lesz programozott császárod? Mondjuk ebben az a jó, hogy megvan a dátum, tudsz rá készülni. Vagy ugyanúgy lesed a jeleket, mint bárki más?

Sandie, elkezdtem inni a málnalevél teát, remélem nekem is használni fog, mint neked.

És íme egy 35 (holnap már 36!) hetes óriás-pocak... :)

Kép

picuralmos

Picuralmos, gyönyörű ez a pocakfotó :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Ohh, köszi Alexandra, kedves vagy! :) :) Te hogy állsz pocakilag?

picuralmos

Már nekem is szépen kerekedik :D Szép nagynak látom :) ! Készítek róla friss képet és megmutatom !
Te is kened valami krémmel? Nekem úgy viszket :D hogy nagyon jól esik a krém!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra,
6 kilo egyaltalan nem sok!!!
Szerintem csak okoskodni akarnak... mert hogy az utolso 3 honapban jon fel a legtobb, es ilyenkor mar ezerrel mondjak hogy vigyazzon az ember, ha kell, ha nem...
Szerintem teljesen normalis!

Picur,
Tetszik a pocakkep!

Kép

Kép
sz.veronika

Picur,
Mert tul vekony az elozo csaszar hege es szulesnel szetszakadhatna, illetve genitalis herpeszem van, ami mostanaban surun elojon...

Persze, figyelni kell azert, mert megindulhat a csaszarra kituzott idopont elott is... A csaszart a kiirt idopont elott 5-10 nappal ejtjuk meg, majd egyeztetjuk a dokival hogy mikor...
Szerintem tuti nem fogok aludni elotte valo ejjel az izgalomtol.. :)

Kép

Kép
sz.veronika

Picur nagyon szép a pocid! Úgy irigyellek neked már csak néhány hét és megpuszilgathatod a törpikédet!! :)
Nekem sajna zebrásodik a hasam :( pedig kenegettem, mondjuk nem minden nap ( volt, hogy elfelejtettem), bár igazából számítottam rá, mert anyukámnak is vannak csíkjai és azt olvastam, hogy ez többnyire a genetikán múlik, hogy kinek milyen a bőre, de azért reménykedtem, hogy hátha megúszom. Persze ennyit simán megér a kicsikém, de Ti olyan mázlisták vagytok, mindenkinek szép pocija van akiről eddig láttam képet :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Szandra, nem sok az a 6 kiló, rajtam már 13-14 kg van, mondjuk én rengeteg vizet tárolok valamiért, szülés után mindegyikkel 2 napig pisiltem, Zalánnál a kórházban 17 kg ment le (szülés + víz) :), de kb Zéténynél is.....fene tudja miért, mondjuk most megint kevesebbet is pisilek, sokszor pár cseppet

Picur, ugyanilyen hasam volt a Zalánnal, kísérteties a hasonlóság :D, most meg oldalra nő :)

Tegnap olyan görcseim voltak, azt hittem szülök, már voltak egy hete is, rendesen ritmusosak, de aztán nagy nehezen magne b6-ra és no-spara elmúltak, de én ilyeneket csak a szülőszobán éreztem az oxytocin hatására....magamtól sosem, az mindig csak keményedés volt, de ez most tuti igazi.....csak még igen korai lenne, remélem még kihúzzuk kb 9-10 hetet

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok,
hú Lányok, Ti nagyon bátrak vagytok a homeopátiás szerekkel, bár én ebben abszolút nem hiszek, de semmit nem mernék bevenni az orvosom engedélye nélkül... Hiszen ha tényleg hatásos, talán szükség lenne az orvosotok véleményére is, hogy egyáltalán szabad-e, nem? Nehogy ártsatok vele :shock:

Veronika,
húha, már tényleg nagyon közelít Adria születése, de jó :lol:
Én pont fordítva vagyok vele, kicsit megállítanám az időt, annyi mindent kéne még megoldanom addig 8) , illetve szeretném ha Lénárd minél tovább nőne itt bent a pihe-puha babafészekben :lol:
Nálunk reggel 7-re kell odaérni programozott császár előtt, legalábbis úgy tudom, mert nekem Olinál sürgős volt.
Előző este 6-7 óráig célszerű megenni a könnyű vacsorát, éjfélig lehet még folyadékot fogyasztani, utána már azt se.
Ha szedsz valamilyen gyógyszert, akkor azt még hajnalban egy korty vízzel beveheted.
Ezeket a szabályokat célszerű betartani mind az altatásos, mind a spinális érzéstelenítés előtt a fulladásveszély miatt (ugyanis a spinális is bármikor átmehet az előbbibe :( ) .
Az ember szervezetében rengeteg raktározott tápanyag van, még ha éhesnek is érzi magát, rosszullét (normál cukorháztartásnál) emiatt egyáltalán nem várható.
Az előkészítésnél és a műtétnél sok-sok infúziót kap az ember, ezzel feltöltik az érpályát folyadékkal és cukrot is juttatnak be.
Ha sok a savad, műtét előtti este bevehetsz savcsökkentőt, szükség esetén reggel indulás előtt egy-két órával 1-2 savkötőt (is). Savcsökkentőt egyébként a műtét alatt is adnak mindenkinek.
Érdekes, hogy a várható éhezés miatt aggódsz, hát én általában egyáltalán nem tudok kajára mégcsak gondolni se amikor izgulok valami miatt :roll:
Ha minden simán megy, jó ha tudok majd vacsizni valamit előző este :shock:
Egyszóval nyugi, a műtéti előkészítés részleteit majd úgyis megbeszélitek időben a dokiddal, vagy kérdezz rá előbb, ha nyugtalanít a menete...

Csicsi,
a zebrásodás tényleg alkati dolog, egy kis krémezéssel talán csökkenthető...
Attól még Neked is lehet GYÖNYÖRŰ pocid, hogy csíkos, rá se ránts, az EREDMÉNY a lényeg 8)
Képzeld, nekem meg elvándorolt pár centit a köldököm balra, vagyis a jobb oldalon valahogy domborúbb lettem :roll: én csak röhögök rajta, ez van :lol:
Ha lesz hozzá kedved, azért tegyél te is fotót, ha úgy kényelmesebb, akkor rucisat, és nem látjuk a zebrust :wink:

Alexandra,
szép lett a vonalzód :lol:
Várjuk a pocakfotót :)
Vannak táblázatok az átlagos hízás mértékére terhesség alatt, de ez egyénfüggő, hogy mi a "normális". Befolyásolja az alap (terhesség előtti) testtömeg és testmagasság, illetve az anyagcserehelyzet (pl. cukorbetegség) is.
Az egyik legfontosabb indikátor a baba fejlődése, ha ez rendben van, akkor jönnek az anya szempontjai.
A lényeg, hogy kérdezz rá az orvosodnál, hogy neki mi a véleménye, és rá hallgass, a többieké miatt ne izgasd magad...

Picur,
szép formás a babalak, gratula :lol:

Sandie,
jót nevettem ahogy írtad a babád általad vágyott születését, hogy majd félretolja az előlfekvő lepényedet, úgy bújik ki :lol:
Jó is lenne ha ez így lehetne, de sajnos a sorrend fordított, mivel abból kapja a Kisfiad a táplálékát, előbb neki kell megszületnie, csak utána válhat le a lepény, különben baj van :oops: ezért ha addig nem változik a helyzet, császári fogadtatásra számíthat a szépfiú 8)
A görcseid miatt veszélyben lehet a lepényed, ilyen esetben az ügyeletre kellett volna menned, nem mondta előre az orvosod? Reméljük nem lett belőle baj...
Egy teve biztosan megirigyelné Tőled a víztartalékolásodat :lol: javasoltak rá valamit, mondjuk sómentes diétát?
A vérnyomásodat ellenőrzöd mellette?

Ildi,
a Stodal szedhető terhesen is (a vényköteles köptetők sajnos nem).
A combcsontom nekem is piszkosul szokott fájni, emiatt egész éjjel forgolódom egyik oldalamról a másikra, mint egy grillcsirke :lol:
Nagyon sokat dolgozol, nem kéne már lassítani, főleg mivel Lotti is korábban érkezett?
Vagy lehet hogy ez egy menekülési útvonal a babagondok, a Kisfiad nemének elfogadása elől??? Félre ne érts, nem akarlak megbántani a kérdésemmel...
Én már elfogadtam hogy megint Fiam lesz, sőt semmiért nem cserélném el egy kislányra (kivéve ha a természet megtréfálna, de az az uh alapján kizártnak tűnik :wink: ), lesz még egy IMÁDÓM, Neked is ezt kívánom :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Köszi a bókokat lányok, aranyosak vagytok!

Csicsi, nekem óriási szerencsém van eddig, kimondhatatlanul örülök, hogy a bőröm még egyben van. Kenem minden nap kétszer is, testápolóval (Nivea sötétkék vagy fehér, nekem ez a kettő vált be, évek óta használom, mert alapból is száraz a bőröm), és használok még Milupa terhességi krémet is, ez egy jó nehéz, zsíros krém, ha előtte használok testápolót könnyebben tudom ezt bemasszírozni. Próbáld ki, én ajánlom mindenkinek.

Alexandra, jöhet a fotó! ;)

Sandie, beszélgess csak a lurkóval, hogy tolja odébb azt a fránya lepényt, nehogymá' útban legyen! ;)

(Bár így meg lehetne oldani mindent!)

Veronika, így már értem. Reméljük, hogy nem lesz semmi gond, Adria kivárja az előírt időt.

Képzeljétek, ma megvolt az utolsó 36 hetes UH, és utána az NST. Szegény kölyök kapott ma dózist rendesen. Az UH-n azt mondta a doki, hogy jó kis húsos a baba, nagyjából 3,5 kiló körül van (ettől majdnem elájultam, hiszen van még 28 nap hátra), úgyhogy lehetséges, hogy előbb fog érkezni. A doki szerint a lepény rendben van, tökéletesen táplálja a babát. A fejkörméret 92mm, a has kb. 95mm.

NST-re bealudt a drágám, majd kb. 10 perc után elkezdett veszett módon csuklani. Erre felébredt, és úgy rugdosott, hogy belehullámzott a hasam... :) Jövő héten folytatjuk.

picuralmos

Csicsi,
Csík: nekem a popsimon van, nem terhesség kapcsán, hanem még előtte jött ki, mikor az egyik fogamzásgátlótól hirtelen híztam...
A hasamon nincs, úgy látszik területe is válogatja egy emberen belül is...

Sandie,
tényleg jó sok vizzel pakoltad fel magad :D

Magnoli,
azt én is szeretném, hogy Adri elég ideig legyen bent, nem most akarom, hogy kijöjjön, csak hogy jöjjön el már a 39-ik hét! :D
Én pont az ellentéted vagyok, ha izgulok, eszem :D

Érdekes lehet a köldök-elvándorlás :)
Nekem is néha az egyik oldalon nagyon dudorodik, olyan, mintha a popsiját nyomná ki :) Persze nem állandóan van úgy...

Picur,
hát akkor szép nagy baba lesz :) Életerős!
Feljebb ment már attól a pulzusom, hogy olvasom, 36-ik hét... :D

Én holnap megyek 30-ik heti genetikai UH-ra. Nagyon remélem, hogy most nem idegesítenek fel semmivel mint eddig, mert már ott tartok, hogy jobban járok amikor nem lát orvos, mert addig nem "adnak" idegeskedni valót :lol: Bár pont ez a hölgy, akihez megyek még eddig mindent rendben talált, úgyhogy benne bízom :D

Kép

Kép
sz.veronika

Kép

Kép

Sziasztok!

Friss 29 hetes pocakfotóm :D !

Magnoli, én a homeopátiás bogyeszokról, kikértem a nőgyógyim véleményét is ,és az engedélyével szedem,vagyis fogom! Ő mondta mikor mennyit szabad.

Csicsi85, a csíkosodás szerintem is alkati dolog. Nekem a combomon vannak csíkjaim,nem is kevés, de az egy erős hízás-fogyás következménye lett sajnos :(
A pocimon most még nem vettem észre ,hogy lenne.

Picuralmos, én is minden nap kenem testápolóval is és terhességi krémmel is,mondjuk nekem elég száraz bőröm van,és ahogy nő a pocim rettenetesen viszket is :D :D ! Úgyhogy elbírja a testápolót !
Szép nagy baba lesz akkor :),de a lényeg hogy ma minden rendben volt a vizsgálatokon !!!

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra, ugyanolyan alakúak a pocakjaink! :D Nagyon csini a tiéd is!

Veronika, nekem is oda szokta feszíteni magát a hasfalamhoz, akkor "elferdül" a hasam, és persze olyankor kőkemény az a rész. És persze röhejesen amorf lesz az alakja... :D Majd írd meg, hogy mi volt a 30 hetes UH-n! :)

Sandie, én már úgy érzem, hogy a talpam és a tenyerem is vizes (vagy már oda is híztam)! O.o

A mai UH-t nekünk szerencsére nem a múltkori paraszt doki csinálta (aki nem mondott semmit), hanem egy tündéri fiatal doki-jelölt (rezidens). Minden kismami olvadozva jött ki tőle, hogy milyen cukiiiiii... :D

picuralmos

Én is kikértem egyrészt apukám, másrészt a nőgyogyim, harmadrészt a szülésznőm/védőnőm véleményét, úgy szedtem a homeopátiás dolgokat. Nem szoktam csak nyakra-főre bevenni mindent, de a családban úgyis használjuk a természet patikáját, nehogy mindig gyógyszereket kelljen beszedni...Náluk szerencsére bejött. :)

Igen, én is úgy gondoltam, hogy félretolja a babó a lepényt, kibújik, aztán a lepény utána....lehet nem voltam teljesen egyértelmű. Reméljük működik, hogy megbeszélem vele, egy kis agykontroll senkinek sem árt. :)

Magnoli, A görcseimre azt mondták a dokik (apukám + nőgyogyi, csoptársak voltak), hogy no-spa-t szedjek be, ha véreznék, illetve a no-spara sem marad abba, akkor kórház....

Vérnyomásom mindig mérem, pláne apukám betegsége miatt, ráadásul anyukámnak sem túl jó a vérnyomása, duplán hajlamos vagyok tán rá, de nekem inkább a fordítottja igaz, mindig rettentő alacsony 90/60 általában.....a vizeletem meg mindig negatív, azt is ellenőrzik.

Sosem ettem sósan, most meg pláne nem is nagyon kívánom a fűszereket egyáltalán, szegény apa meg a fiúk győzik pótolni őket, ha én főzök.....inkább visszér probléma ez, az ellen meg nem nagyon van mit tenni, majd lemegy, ha megszültem. Remélem legalábbis. :)

Picur, nekem is 3.5 kilót mondtak Zalánra a 36. héten, aztán pontosan a betöltött 39-en született 4040-el és 58 centivel. Akkora combja volt, hogy először mikor odaadták az arcát nem is láttam, mert megrökönyödtem a combméretétől. :))) Zéti kicsit kisebbre lett saccolva 36.héten, aztán 41-en született 4160-al.....remélem most nem megyünk már feljebb. :)
Én anno Zalánnál a végén már a műanyag klumpát sem tudtam felhúzni a lábamra, de nem idegeskedett miatta senki, mert a vérnyomásom jó volt, és a combom, kezem, karom arcom, egyszóval mindenhova egyenletesen elterült a víz....inkább úgy néztem ki, mint egy Michelin baba. Mondjuk hihetetlenül meleg nyár volt és állandóan dinynét kívántam.... :P Zétinél azért ennyire nem volt brutális április végére. :)

Csalexandra, tényleg nekem is hasonlít a Tiedhez a pocim, na ennyit a lány has - fiú has kérdéskörről :D

Én is kenem minden este a hasam, mellem, fenekem, bár én úgy általában utálom a krémeket, mert mindegyik ragadós érzést kelt bennem, de most muszáj, szerencsére így nem viszket, az első terhesség alatt nekem is viszketett, mint a fene.....Mondjuk én most egyszerű Neutrogena-s testápolót használok, az volt itthon, az előzőeknél meg patikai kikeverős hidratálós krémet használtam, szerencsére jók voltak eddig.... :)
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Magnoli határozottan a fórum dokinénije, Picurt pedig simán kinevezhetjük Mikulásnak – vagy így tavasz közeledtével talán mégis inkább nyuszinak! :D Mindenesetre nagyon kedves tőled ez a sok ajándék!
Hihetetlen, hogy ezeket a tündér hazahozós rucikban nemsokára Álmos kepeszt majd, nem? Én egyre jobban várom, hogy jöjjenek már azok a babák!! (Persze mindenki szigorúan csak a maga idejében! :D)
Szép a pocakod!! 3,5 kiló! Jó nagy lesz az örömötök! Ámbár épp most mesélte az egyik szülésznő, hogy a kistermetű maminak 3.800 grammra becsülték a babát szülés előtt – oké, ez még belefér – hát mire kibújt, 4.980 gramm lett! :shock: Szegény anyuka! Barátnőmnek pont fordítva, sokat becsültek, végül teljesen normális méretű fia született, úgyhogy ne aggódj! Majd a végén kiderül. :D

Ildi, a napi kérdések engem is kezdenek fárasztani (pedig tuti nincs annyi ügyfelem, mint neked :)) – ááá, babát vársz? és mikorra várod? és meddig dolgozol? és tudjátok már, hogy mi lesz? De lassan már mindenki megkérdezi a környéken (pék, bolti eladók, távolabbi szomszédok, stb, stb), gondolom utána alábbhagy a lelkesedés. :D
Örülök, hogy a lábfájásod elmúlt! Fura tüneteket produkál néha az ember…

Sandie, nagyon sajnálom, hogy apukád kórházba került, jobbulást kívánok neki és remélem, hogy tényleg rendbe jött már és nem kezdi el túl korán a bölcsis gyerekek gyógyítását.
Tyű, ez a szülés után saját lábon – de jól hangzik!! Legyen most is így!
Szerintem nekem is harántfekvésben van a babó, egyrészt párhuzamosan kopog a jobb és baloldalamon, másrészt néha egész négyzetesre alakítja a hasam, harmadrészt pedig egyelőre nekem sincs gond az éjszakai pisilésekkel (de a fordulásokkal annál inkább…) :D A befordítós trükköket érdemes már most kezdeni, vagy még úgyis korán van?

Köszönöm lányok a Nos-Spa hozzászólásokat is! Azért kicsit megnyugtatott, hogy más is szokott bevenni. A doki c3000 méhszájnál, különösebb panasz nélkül mondta a 3x1-et (amikor visszakérdeztem, annyit mondott, szedje nyugodtan), ezzel még mindig nem vagyok kibékülve. Mindezek ellenére hétvégén vettem be belőle. Többet keményedett a hasam – szegény biztos elfáradt és zárójeles gondolatként anyós is épp itt van látogatóban… De hogy tartósan szedjem (ezt is)? Egyrészt gyógyszer, még ha lehet is terhesség alatt szedni, másrészt újabb 800 Ft a heti adag. Nyilván kifizetem, ha kell, de a vas, a kismamavitamin, a magne-B6 meg a kutyafüle mellé azért meggondolom. Megjegyzés: törzsvásárlói kártyát kaptam a patikában!!! :shock: Azt hittem, az csak nyuggereknek jár :D :D
Sandie, te mit értesz görcs alatt? Az már olyan, ami fáj, vagy sima keményedés? Mi a véleményetek, mennyi ilyenkor a normális keményedés (értsd, egyáltalán nem fáj, de kb. fél percre befeszül)? Nem akarom teljesen leszedálni a méhem, valamit teljesítenie is kell majd a szülésnél is, nemde?

Örülök a málnaleveles-homeós tippeknek is, aranyat értek, de tényleg. Eddig nem volt sok kapcsolatom a homeopátiával, csak simán bemegyek egy homeós gyógyszertárba és kérek ezt-azt? Azt hittem ezt is doki írja fel… Alexandra tudsz majd segíteni némi helyismerettel? ;)

Magnoli, Veronika, furcsa lehet „időpontra” készülni! Persze megvan az előnye, hogy az a biztos, de azért előző este (napokon) nagyon para lennék – legalább, mint módszertan szigorlat előtt, ráadásul itt nincs olyan, hogy majd megyek újra! :D
Veronika, szorítok a holnapihoz, hogy biztosan jó és megnyugtató híreket kapjál!! Nincs már olyan messze az a 39. hét – nekem még a 30. heti UH is három hét… :S

Alexandra, de cuki kosárlabda pocakod van! Hát kg-táblázatok ide vagy oda, meg akármit mondd a védőnéni, egyrészt 6 kg szerintem számszerűen sem sok, másrészt nem úgy tűnik kép alapján, hogy nagyon elszaladt a ló veled…!
Mi most valahol itt tartunk:
Kép

Kép

Kép
bozza

Sziasztok!!

Bozza,nagyon cuki a pocakod :) !! Szívesen segítek a homeos dologban :D :) . Hát én nem csak úgy sétáltam be a patikába,hanem a nőgyógyim által adott infók alapján ,úgyhogy azt nem tudom ,hogy amúgy adtak volna-e .

Nekem szinte minden nap van haskeményedésem,annak ellenére,hogy szedem a 3*1 magnéziumot,ráadásul magnerotra váltottam mert a doki szerint erősebb mint a MagneB6!
Már szerintem kiakad tőlem mert már csomószor hívtam,hogy nagyon zavar,és furcsállom,hogy ilyen korán keményedik és görcsölget ( nem olyan vészesen) a hasam,de megvizsgált és azt mondta odabent minden rendben :) és hogy pihenjek,meg hogy dolgozik a méhem! Szóval kezdek belenyugodni.

sz.veronika, majd meséld el ,hogy mi volt a 30 hetes UH-n. Én jövő héten megyek arra...már várom :D

Sandie,szerintem se működik a fiús-lányos pocak kérdés. Nekem eddig mindig azt mondták...milyen aranyos fiús pocid van :D :D ....de minden UH-n lány :D :D ! Csak nehogy meglepődjek a végén :D

Kép
csalexandra
Sopron

Mi???? 6 kiló az sok??????????????????????? :O
Ne már, csalexandra, ne foglalkozz velük, de tényleg!!! A védőnőt sem értem, azt mondják, hogy havonta 1 kiló + a baba súlya az "ideális", de ez függ az indulási súlytól is meg csomó más tényezőtől. Mit szólnának hozzám, én 55-ről indultam és most vagyok 65 kiló! Szerintem finoman közöld mindkettővel, hogy normálisan eszel és a 6 kiló egyáltalán nem sok!

picuralmos, szép a hasad! Nekem kb. most ekkora :)

csicsi, nekem meg nem a hasam, hanem az oldalam, derekam csíkos na :)

sandie, ú, mitől volt a görcsölés? Nekem ez a nagy parám, a koraszülés :( Még min. 3-4 hétig muszáj kihúzni! Dokit nem kérdezted?? Ja, most olvasom, hogy kérdezted :)

magnoli, én nem hiszek a homeós bogyókban, de a Stodal szirup 2 nap alatt előhozta a felköhögnivalót :O Még mindig köhögök, de kevesebbet, 3 napig szedtem, nekem nagyon sokat segített. Már tartok tőle, hogy gond az is, hogy sokat köhögök és feszül a hasam :O
Meló? Nem tudom, őszintén. Szívesen melózok még, most a korán kelés nem túl jó a rossz alvás miatt, de amúgy úgy repülnek a napok a meló miatt, hogy csak pislogok. Imádom a munkám, próbálok bent lazábban dolgozni, de azért van meló. Szeretném húzni március végig a melót, ahogy elterveztem. De persze attól is függ, hogy mi történik, ha úgy alakulna, nem mennék és ezt tudják a kollégák is. Szóval nem a kisfiú miatt dolgozok :)
De egyelőre még tényleg szokom a gondolatot, hogy fiú, még mindig a habos-babosban élek és nehéz áttérnem...

csalexandra, most nézem a képeidet, nagyon jól nézel ki! Hasad is, tested is, 6 kiló, nem is látszik, tényleg tojd le, hogy ki mit mond!!!

bozza, nagyon jól nézel ki te is, de tényleg, most már kezdem szégyellni magam, hogy én már 1 kilót híztam és szerintem látszik is. :(

Na megyek, mert 12 órát voltam talpon, későn értem haza a melóból is :(
Szép estét!
nusildi

Haskeményedés!

A könyvecském, amit mindig olvasok azt írja:

"A kismama néha úgy érezheti, mintha rövid időközönként egy gumipánt szorítaná a pocakot. Ezek még nem a szülési fájdalmak, csak az un. Braxton-hcks méhösszehúzódások, ha úgy tetszik előfájások. Azon kívül, hogy talán kissé kellemetlennek érezzük az összehúzódásokat, ezek még nem járnak fájdalommal és a méhszáj sem lesz tőlük tágabb. Akkor sem kell megijedni, ha akár 4-5 előfájást érzékelünk egy órán belül. A Braxton-Hicks összehúzódások inkább arra hívják fel a figyelmet, hogy több nyugalomra van szüksége a szervezetnek. "

Ezt a 7. hónapra írja, szóval szerintem nem kell aggódni. Azt is mondják, hogy minden fájdalom belefér a terhesség alatt, kivéve, ha elkezdünk erősen görcsölni, az már nem jó.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Megint eltűntem, mostanában ilyen leszek... a házat szépítgetjük, holnap rakjuk fel a függönyöket, így a szomszédoknak végre vége a mozinak. :D
Ma elintéztük a háziorvost, megkaptam a táppénzt és a vas receptet is, férjem ment be, mert a doki már az elején kikötötte, hogy én csak akkor menjek be, ha nagyon muszáj, nehogy elkapjak valamit, és hogy bárkit beküldhetek elintézni a papírokat. Szóval rendes.
Éééééééééééééééés ma megrendeltük a babakocsit!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem találtam róla teljesen jó képet, de azért másolok egy linket.

https://www.google.hu/search?hl=hu&q=be ... B852%3B563

A miénk váza is fehér de a többi teljesen fekete, nem kétszínű. Jajj ügy örülök, 1 hónap mire megjön, végülis ráérünk, szóval be vagyok sózva.... már alig várom.

Nekem a súlyfigyelésem most kimarad, mert nincs még mérlegünk. 8) Szóval mire jó egy költözés???? :lol: :lol: :lol: 8)

A héten visszaolvasok, most már nincs erőm, ma is reggel 6 óra talpon vagyok, és 1 órája értünk haza.
Vigyázzatok magatokra!!!

Kép
savariaa
Érd

Bozza, csütörtökön megyek a dokimhoz, én is meg akarom kérdezni, hogy mit csináljak a bébivel azon kívül, hogy megpróbálom 'rábeszélni' a befordulásra....bár szerintem még nem vagyunk elkésve, csak már igen kényelmetlen, amikor nyújtózkodik.....tegnap láttam a lábát/sarkát az oldalam hátam felé eső részén....ijesztő volt :) Köszi, apukám szerintem már jobban van, de nem nagyon lehet visszafogni, ez az élete :)
Én a sima keményedésre magne b6-ot szedek az orvos ajánlására, kezdtem napi 1-el, aztán 2x1, majd 2x2 mst 3x2 megy, ha már ez sem lesz elég, akkor majd magnerot, csak annál figyelni kell, hogy szopogassam, ne csak lehörpintsem. A görcs nekem olyan volt, mint egy nagyon-nagyon erős menstruációs fájdalom, nem egyfolytában fájt, hanem hullámokban jött, kemény volt a hasam és ez még pluszban jött. Én az ilyen menstruációsokra szoktam no-spat szedni....egyébként csak magnézium....vagy ha gyanús, hogy olyat ettem ami puffaszthatott, akkor espumisant, hogy feloldja a keményedést okozható gázokat. De a magnéziumot úgy emlékszem csak 35. hétig lehet szedni....nehogy túlságosan lelazuljanak a méhizmok. Ha nagyon keményedek, akkor elfekszem pihenni, a lábam alá párnát tolok térdnél meg a fejem alá egyet és aktívan nem csinálok semmit.....az elmulasztja általában. Nekem így jelzi a testem, hogy kell a pihi, de ilyenkor olyan érzésem van már, mintha nem is az én részem lenne ez a has, csak valami csatolmány.

Én a homos cuccokat simán veszem a patikában, nem kérdeznek semmit, mondjuk én már minimum egy kinti gyerekkel megyek :) tán gondolják, már használtam a szert! :D De volt, hogy rákérdeztek kell-e segítség vagy tudom hogy használjam.

Nekem is kétoldalt kopog rúg, így a harmadiknál ez olyan fura...tényleg minden terhesség más, bár azért elég sok minden már rutinból jön... :)

Nusildi, próbálj meg többet pihenni, nehogy korábban érkezzen a lurkó, nem lenne jobb, ha előbb abbahagynád a melót??? Szerintem attól volt a görcs, hogy cipeltem Zalánt tegnap, a maga kis 18 kilójával. Játszóházban voltunk, kakilnia kellett, de nem húzott cipő hiába kértem, mert annyira futott, viszont a wc-ben fel volt mosva, így felemeltem, fogtam a wc-zés közben és utána a kézmosásnál is....akkor ott nem fájt, de ahogy hazaértünk és levettem a terhesnacit azonnal, úgyhogy gyakorolhattam a légzést is :P

Nagyon szépek a pocakfotók!!! Majd én is teszek fel valamelyik nap!
Nekem a hétvégén elkezdett csavarni a mellem is, amolyan tejcikészítő facsarással és ma már elkezdett folyni is az előtej, így vehettem meg az első adag melltartóbetétet :P Valahogy nem emlékeztem, hogy ez ilyen korán elindult volna az előzőeknél..... :S

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Köszönöm a sok pocak bókot,aranyosak vagytok!!! :D

Savariaa, nagyon szép a babakocsitok. :)

Kép
csalexandra
Sopron

Haskeményedés... Nekem éjjel is dolgozik a gyermek, főleg most a frontok alatt, és rájöttem, hogy a vajúdáskor használatos légzés ilyenkor segít! Meglepődtem, de tényleg!

picuralmos

ÚÚÚÚÚÚÚÚ, azt hiszem sikerült :D

Reggel arra keltem, hogy valaki zaklatja a hólyagomat és majd a bordáimon rugózik...... tán befordult hármaska, csak ott is maradjon és a feje legyen lenn :D

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, adj egy pacsit! ;)

picuralmos

Sziasztok!
én most regisztráltam és nem igazán ismerem ki magam :( Sopronba költöztünk nemrég és most kell hírtelen szülészorvost keresni nem tudom lenne -e olyan rendes vki aki Sopronban ismeri az orvosokat és netalántán tudna nekem segíteni a választásban így váratlanul hirtelen nagyon nehéz :( az idő az meg ketyeg mert május 12re vagyok kiírva szülésre!
nagyon szépen megköszönném a segítséget :)
moninoemi

Szia Moni/Noemi! Már többen is vagyunk Sopronból, úgyhogy biztosan tudunk segíteni. Egyébként ne aggódj, a hivatalos elképzelés szerint Sopronban nem lehet szülészorvost fogadni, csak szülésznőt. Persze azért megoldható a dolog, de ha előző éjszaka ügyelt, akkor nem jöhet be - ha igaz a szóbeszéd. :D

Kérdezz nyugodtan, privátban is szívesen válaszolok!

Üdv, bozza

Kép
bozza

Szia moninoemi!

Én is és Bozza is tudunk segíteni a soproni dolgokban! :) Ne aggódj találunk valakit :) !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok

köszönöm a segitségeteket előre is:)
Hozzátok is forduloj a segitségért mert nagy szükségem van rá:)
moninoemi

Sziasztok!

Egyszerűen nem tudom, hol áll a fejem, ma éppen függönyt szereltünk, így a szomszéd már tényleg nem lát be.... :D Jövés-menés volt, és ma már nagyon is érzem, hogy az erőm végére értem. Ma sokat is keményedtem, és a vádlim is fáj, szóval most kicsit kipanaszkodom magamat... Férjem figyelmes, ő csinálta a vacsorát, a kedvenc melegszendvics volt, fincsi sonkás, kaptam epret is, úgyhogy most csendben vagyok. :D

Moninoemi üdv itt! A soproni lányok biztos tudnak neked segíteni!

Sandie juppiiiii! Ez jó hír!!!

Lányok gyönyörűek a pocakfotók! Egyik szebb, mint a másik! Csinosak vagytok nagyon!!!!!! 8)

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Savariaa,de jóó! :) Nemsokára kész is vagytok az új házzal !! :D
De azért pihenj is!! :)

Kép
csalexandra
Sopron

Csalexandra,
nekem is kb. pont ilyen a hasam! :)

Picuralmos,
micsoda élmények... cuki doki az UH-n... :lol:

Nekem megvolt tegnap a 30 hetes UH, itt most nem annyira a babát nézték, bár azt is átfutották, hanem inkább a lepényt, áramlást, fekvést, szívdobogást, ilyesmiket... Mindent rendben találtak.
Ja és fejjel lefelé van! Ezen nagyon meglepődtem, mert nem vettem észre, hogy elfordult :D

Arra viszont rájöttem, hogy a súlyt a hossz alapján becslik, az meg nem sokat ér... :D Pálmi csak 2.5 kg-mal született (teljesen időre), hosszra normál méretű volt, csak nagyon vékonyka :) A doki 3-3.5 kilogrammra saccolta :) Szóval a súly saccolás az csak egy hossz szerinti átlag, de attól eltérhet plusz és mínusz is akár fél-egy kilót is...

Ja, most olvasom, hogy Bozza is írja ezt :)

Bozza,
na igen, mi Magnolival parázhatunk császár előtt pár napig... nektek meg ott a vajúdás... :D (tudod, valamivel meg kell nyugtatnom magam! :D )

Neked is szép a pocid!!!

Ildi,
ha van egy kis időd (tudom nincs :D ) akkor relaxálhatnál és elképzelhetnéd, hogy pocaklakó meddig maradjon bent. Meg is beszélhetnéd vele... :) Tudom eddig nem nagyon beszéltél hozzá, rögtön tárgyalással kezdenétek :D

Savariaa,
micsoda rendes doki, hogy nem akarja, hogy elkapj valamit!
Nincs mérleg: a mázlista! :D
Jól bírod nagyon a pörgést!

Sandie,
megemelted a 18 kilós Zalánt? Hűha... én ha már 2-3 kilót emelek érzem azonnal...

Moninoemi,
udv kozottunk! :)
Alexandrával lehet egyszerre lesztek a kórházban ha jól látom a szülésre kiírt dátumokat... :)
sz.veronika

Helló!

Savariaa, gondoltam rád, mert a minap megérkezett a farmerszoknya - ne haragudj, hogy megelőztelek, most aztán jó kis lelkiismeret-furdalásom van! Azért találtál valami szépet a hétvégén??
Bár a babakocsi eleve nagyon szép, gratu!! Ha midnen jól megy, a héten mi is megrendeljük. :)
De jó, hogy már csinosíthatod a házat!! Gondolom a függöny szerelés nem lehetett egyszerű mutatvány, igazán megérdemelted azt az epret! :D

Ildi, ez olyan érdekes, hogy én is úgy rákészültem a kissrácra, most viszont nagyon csalódott lennék, ha kiderülne, mégsem lány, mert azóta kislányként gondolok rá és úgy szeretgetem. :) A direkt beszélgetés nekem akkor megy, ha épp mozgolódik, szoktunk olyat játszani, hogy én ide oda pakolom a tenyerem, ő pedig belerúg. Persze lehet, hogy csak véletlenül jön össze, de hagyjatok meg abban a hitben, hogy azért érzi, hol simogatja az anyukája! :lol:
Ami még bevált: mese és vers felolvasás, valamint egy csomót éneklek neki - főleg zuhanyozás közben.

Köszönöm én is a dicséretet, jól esik, mert én is 10 kg közelében járok (saját számításaim szerint). Mondjuk azért egy kicsit látszik is az úszógumi a szemben-képen, de hát ez van, lapos hasam sosem volt... :D

Sandie, képzeld, nekem is történt valami, mert már nem oldalt kalimpál, hanem odalent. Viszont szerintem rossz felé fordult... Ma éjszaka nálunk is nagy bugi volt, fel is ébredtem + éjszaka elég sokat keményedett a pocakom! :shock: Szóval nem aludtam valami jól... Picur, milyen a vajúdásos légzés, ami segít??

Veronika, örülök, hogy minden rendben van nálad!!Remélem, hogy már fejjel lefelé is marad! Jó lenne, ha engem is megnyugtatna valaki, jövő hétre szerintem bejelentkezem a dokihoz, legalább méhszáj-vizsgálat miatt.
A súlybecslésre vannak netes progik, ott a fej és a has körfogatából becsülnek, a combcsontból pedig a hosszt, ha jól értettem.

Kép
bozza

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: