Szóval a szülésznő és egy nőgyógyász ajánlotta a caulophyllum és a cimicifuga szereket, ezeket nekem akkor maximum dózisra állították, hogy nehogy kifussunk az időből, de ha 36. héttől szeded, akkor úgy tudom, hogy napi 1 adagot ajánlanak, de van a neten ez az oldal: http://homeopatia.info.hu/ Itt mindennek utána tudsz járni, mikor és mit, mekkora dózisban ajánlanak. Én ennek köszönhetem, hogy másnapra bő 2 ujjnyira nyíltam, megindították a szülést oxytocin infúzióval és 2 óra múlva kibújt Zétény, gátvédelemmel, 2 óra pihenés után saját lábamon hagytam el a szülőszobát és toltam be saját magam a szobánkba a bébit.....mondjuk én 'szerencsésnek' is érzem magam, mert régebben olyan menstruációs görcseim voltak, hogy fetrengtem a földön többnyire, így megtanultam kezelni ezeket a fájdalmakat és elengedni a testem......
Zalánnal is oxytocinnal szültem, szerencsére jól reagálok rá (az egyik homeos szerre is azt mondják, hogy az a természetes oxytocin), mivel hajnali 2:30-kor elkezdett ömleni a magzatvizem, de nem éreztem semmi fájást, még órásat sem, nemhogy pár perceset, de bementünk egy idő után a kórházba, mert még terhesen ezt tanította nekünk a szülésznő.....ha folyik a magzatvíz akkor be kell menni, a fertőzésveszély miatt. Mondjuk vicces volt, szerettem volna 'tisztán' bemenni a kórházba, kb 5x fürödtem meg, de minden törölközéskor, amikor felemeltem a lábam, hogy megtöröljem, jött egy nagy adag magzatvíz......így feladtam és 'szutykosan' mentem be, de semmi nem történt reggel 8-ig, konkrétan aludtam a szülőágyon. Senki nem volt rajtam kívül, csak kósza fájásokat mutatott a gép. Viszont van valami időkorlát a magzatvíz elfolyása és a szülés között itt nálunk, így kaptam egy oxytocin injekciót és fél óra múlva, a doki sem hitte el, megjött Zalán.
Úgyhogy nagyon remélem a harmadiknál is hasonlóan fog működni, gyorsan és nagyszerűen.....úgyhogy minden nap győzködöm hármaskát, hogy be kéne fordulni, félretolni a placentát az útból és kibújni, megkímélve anyát és saját magát....remélem szót fogad!!!!
Az éjjeli pisijárat elég furi, az előzőeknél én már szinte fel sem ébredtem, alva mentem a kötelező körökre (Zalánnal a magzatvizem is egy ilyen alvajárás alkalmával kezdett el folyni, utána kis idővel kezdtem el gondolkodni, hogy most akkor én bepisiltem-e a mosdó felé menet vagy mi....arra jutottam, hogy ott mégsem maradhat, nehogy elcsússzunk, így felkeltem, hogy feltöröljem, akkor jöttem rá, hogy ez nem az, hanem magzatvíz) , de most semmi.....egyszer sem voltam még éjszaka kint. Lehet azért, mert haránt fekszik és így békén hagyja a hólyagomat....
Megyek, jön a fürdés