A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kaqk, a 16-os csak ránézésre nagy nekik.
R. sem volt magasabb, mikor megkapta a sajátját. Szerintem olyan 104 cm körül lehetett, vagy annyi sem :roll:

Rugónak mindig megtetszik valami.
Vsz. a kinti játszóházikó - benti szivacsfotel közül választunk neki. Ezeket mondogatja.

Virágokat locsolni :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, és ígértünk neki egy játszóházba menetelt úgy, hogy az unokatesókat is visszük.

Kép
vindolanda

Jó lenne zuhanyozni, de tuti akkor jönne fagyibácsi :roll:

Kép
vindolanda

Barninál is gyűlnek már a dolgok a szülinapi listára: mesekönyvet kér (Csoda és Kósza), legót, halakat és egy olyan játék kutyust, amilyet most kapott Domi a névnapjára :) Legalább van miről választanunk. :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok!

Kaqk, Emma tényleg nagyon ügyes a vízzel! :-) Az oviban ilyen komolyan nyomják, hogy már be kell tudni ugrani a nagy vízbe? (Nem értek hozzá, nekem ijesztő lenne kisgyerekként. Ill. az is volt anno, amikor 6 évesen úszni vittek minket a suliban.)
Ádi úszásán is töröm a fejem, lehet, már meg tudnánk próbálni, h járjon az ovisokkal, talán bírná a füle is.

Eddig úton voltunk. Mindenféle vásárlás-intézkedés után egy bnőmmel és a kisfiával találkoztunk, megnéztük a Csodák palotáját, ez most tök jó (még a régi helyen voltam egyszer anno, az sem volt rossz, de ez sokkal jobb). Beszélgetni ugyan sokat nem tudtunk, mert neki futnia kellett a baba után :-D
irina

No, Ádit nagyon megragadta a CsP-ban, úgyhogy le is rajzolta a Tesla-transzformátort. ;-) Szívbajt kaptunk tőle, olyan hangos volt az elején. 8)
irina

Sziasztok :)

Úszáshoz hozzászólva.
Grétim jár 3 hónapos kora óta. Vízbiztonsága remek. Lazán fejest ugrik a 2,6-as vízbe. Az 50 méteres medencét átússza. Minél később viszitek úszni őket annál nehezebben szokják meg, félni fognak tőle. Minipasi is már ugrál és ügyesen tempózik. Persze Ő még karúszóban nyomja, ahogy Ő mondja: lufiban :)

most ennyi. Lány kiakaszt teljesen, extra makacs és hisztis, most a büntifalnál áll éppen :? :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, :-) Grétusnak mindig nagyon jó mozgása volt, a vízben sincs másképp.
A vizet Ádi is imádja, de az ovis úszásra a füle miatt eddig nem engedtem, most is kétkedve. Bár épp meg akartalak kérdezni, tudsz-e vmi spéci sapka v. cucc, ami a füles gyerekeknek védené a fülét?
Nyaralásról hozol képet? ;-)
irina

Férfiak elmentek a kocsmába, addig áldozok egy kicsit a higiénia oltárán.

Úszó gyerekek ügyesek :D

Tesla-transzformátor 8)
Horvátországban van egy Tesla-múzeum, el kell vinni oda :wink:

Kép
vindolanda

Ez sem volt egy nagy menet.
Mire előszedtem az epilátort, már itt is voltak :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, az lesz akkor, a múzeum. :-)

Fürdetés.
irina

Sziasztok!

Én ma túl az első munkanapon.... hát nem volt egyszerű menet, jól ki is fáradtam.... Fél 7kor sikerült csak eljönni.

A héten nincsenek gyerekek, megpróbálunk minden komolyabb melót elvégezni.... Kandallót szétszedjük, új gipszkartont kap, festés, ezekete izgalmas lett volna két ezermester gyerkőc mellett végrehajtani:-)

Heni
KépKép
heni81

Irina nagyon jók a szilikon úszósapkák. Grétikémnek nem megy víz a fülébe és a haja se szokott vizes lenni ha az van rajta :)
Bármelyik nagyobb sportboltban van,de az auchenben is szokott lenni, még gyerekmintás is :)
Képeket holnap igyekszem hozni :oops: csini angoltáborba lesz és akkor minipasi mellett bőven lesz időm feltöltögetni :)

Heni jó munkát :)

Hát egy segítő kéznek én is tudnék örülni néha :roll:

Tesla az én gyerekeimnek is tetszett :lol: Pécsen a zsolnay negyedben. A lányom kérésére kapcsolták be :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Moni, Greti mar tud uszni???, ez konoly! De jo!

Irina, nem kovetelmeny az oviban az uszashoz, csak irtam, hogy mivel mar nem fel hgy vizes lesz az arca, es nagyon szereti a vizet, meg talan eleg magas is mar :-))) 102cmhogy talan mehet! :-)))

16" os bico, hat lehet meg kellene probalni, lehet az is eleg enne ha csak a labujja erne le.

Haziko, fotel..szupi. :-))) otlet!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk
mielőtt 16-ost vennél, próbáld ki Emmával, mert Didrinek sem volt nagy, de a kerék nagy volt ahhoz, hogy amikor tekerte, megijedt, hogy nagyot halad és nem tudott rajta menni. Dalmának még annyi mindent lehet venni. :) :) Formabedobókat, poharas cuccokat, kedvenc macikat (ha már nem alakult ki), szép ruhácskákat, áááá... Nekem az a bajom, hogy annyi mindent megveszek, jaj... De akkor olyan fontosnak tűnik... Bár az is igaz, hogy nekünk nagyon sok olyan fajátékunk van, vagy ha nem is fa, akkor is olyan, ami fejleszti (montesszori torony, ilyen-olyan várak, összerakós cuccok, vettem neki zenei fejlesztésként kis szintit, gitárt meg mindenféle csörgőt, aztán ott áll a szekrény tetején, mert nem bírom, ha mindent előszednek és még üvöltenek is hozzá, gitárt, azon lovagolt, elvettem, most visszakapta, áááá...). És akkor amikor látom, hogy valamit nem tud megcsinálni, akkor fontosnak tartom, hogy na, ezt meg kell venni, mert akkor ez is menni fog. De tényleg ügyeskék a gyerkőcök, tehát lehet, hogy nem is baj, hogy ilyen lüke anyjuk van. :)

Takarítás, időbeosztás
nekünk az első dolog volt, amit megtanítottak (persze leendő védőnőknek ez természetes), hogy soha ne ítéljünk, mert az anyuka lehet, hogy mindent megpróbált, minden gyermek más, személyiségfüggő, hogy valaki milyen, nemcsak nevelés kérdése. Ezt azóta beláttam, hogy így van, mert kaptam elég sok egészségügyi háttérinformációt hozzá. Sajnos ha egy gyerek (vagy kettő) olyan, hogy nem tudnak eljátszani, míg takarítasz, akkor nagyon nehezen megy a dolog. Én elrontottam ilyen szempontból a dolgot, mert a kislányom egész nap egy percre nem hagyott békén, ha nem néztem rá, már sírt, ezért inkább egész nap játszottam vele, aztán ha apa megjött, gyorsan takarítottam, de mióta megszületett a tesó, ez is megváltozott, ő is nagyobb, megérti meg minden. De most a tesó lett nagyon anyás, a fenekemben van sokat (ez természetes, tehát nem rontottam én el semmit, teljesen normális szerintem), ha ott van, nem tudok takarítani, mert ő aztán olyan, hogy azonnal felmászik mindenhová, elsőre a késeket találja meg, meg az üvegpoharat, meg mindent, amit neki nem szabad. A tűzhelyre rámutat és fúj egyet, hogy forró, nagyon édi! :) Ha becsukom a babakerítést (a konyha el van választva nálunk, egyébként amerikai konyhás a nappali), rázza a rácsot és sír. Amikor a megvigasztalom, a kislányom jön, hogy bújni akar (persze, féltékeny, meg azért neki is jár a szeretet) és akkor én mit tudok tenni? Meg az a baj, hogy a kislányom folyton kitalál valamit, hogy ezt kér, azt kér, ezeket már kicsit leépítettem, de mivel nem ugrálok neki folyton, megcsinálja ő, ennek az az eredménye, hogy széthagy mindent. A kicsi mindent szétszed, a szekrényből a ruhákat kiszedi, néhány szekrény le van zárva, de még nem jutottam oda, hogy mindet lezárjam, csak megtanulja valahogy, hogy ne tegye... A mosás a másik fele, úgy kell betennem a mosnivalót, hogy biztosan ki is tudjam teregetni, na azt kiszámolni lehetetlen, inkább csak éjjel szoktam. Szóval én éjjel tudok normálisan takarítani. És az is személyiségfüggő, hogy éled meg, hogy folyton nyüstölnek, miközben csinálsz valamit. Tegnap a kislányomat megkértem, hogy játsszanak a tesóval, míg elmosogatok. Hát azért repkedtek néha a kokik. Meg a kislányom olyan szinten ki tud kelni magából, hogy néha nem hiszem el (bevallom, néha én is így kikelnék, de azért már felnőtt vagyok, tehát megértem az érzéseit). Én egy rettenetesen türelmetlen ember vagyok, engem nagyon zavar, ha nem tudom végig csinálni, amit csinálok. Ehhez képest nagyon türelmes vagyok velük. Ha nem velük takarítok, akkor működik a dolog, de ha mellettük takarítanék (azért sok olyan dolog van, amit mellettük kell), akkor elfogyna a türelmem és azt nem akarom. Ezért mondom, hogy annak oka van, ha egy anyuka nem tud megoldani mindent. Aztán meg rólam nem lehet elmondani, hogy ne lennék szorgalmas, mert ha napi hat óránál többet alszom, akkor haldokolva ébredek, hogy jaj, mi mindenről lemaradtam... Szóval nem biztos, hogy úgy van, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja. Van, akinek szerencséje van, mert olyan természetű gyermeke van, van, akinek nincs. De nincs jó vagy rossz természet, egyik ilyen, másik olyan. Csak nekünk könnyebb vagy nehezebb. De minden gyermeknél van valami, ami a szülőknek nehézséget okoz, lehet, hogy más anyukának nem a takarítás okoz nehézséget, mert a két gyereke eljátszik, hanem más, ami meg az előző anyukának nem okoz problémát. Úgyhogy én azt gondolom, hogy nem lehet kijelenteni feketén-fehéren dolgokat. Volt, hogy én is megtettem, aztán be kellett látnom, hogy vannak dolgok, amik más szemszögből teljesen mást mutatnak.
Amit mondott Vindo, hogy szocializáció kérdése a dolog, az is nagyon igaz. Az én anyukám mindig tudott rendet tartani (bár kiskoromra nem emlékszem), de a nevelésével kapcsolatban vannak kifogásaim. Inkább szeretgetett volna, mert arra nagyobb szükségem volt. De nem tette... Én ezt az érzést nem akarom a gyerekemnek, azért inkább éjjel végzem a házimunkát és ami nem fér bele, az marad másnapra. De a gyerekem kapja meg a szeretetet. És ha lenne pénzem takarítónőre, azonnal fogadnék egyet, egyáltalán nem érdekelne, hogy a személyes szférámban van, mert nekem többet ér, hogy a gyerekemre több időm van. Nem vagyunk egyformák...

Szülinapi kérés:
Synthopiába akar menni, mert ő tündér akar lenni... Na? Mondtam, hogy ha megtalálja azt a könyvet, ami oda vezet, megveszem neki. Jaj, mondjátok meg, normális ez? :) De már kicsit alábbhagyott a dolog, hála az égnek, de azóta is cd-n
olvassa a könyveket és mondja a magáét. :)

Irina
én azért nem vittem eddig Csodák Palotájába, mert azt hittem, hogy kicsi hozzá. Tényleg jó ilyen piciknek is?

Móni
de ügyes a leányzó, tényleg tud úszni? :) Didri nagyon szereti a vizet, lehet, hogy elviszem majd úszni. :)

Maggie
te a nyaralás utáni pakolás miatt vagy így kimerülve? :)

Katicico
nem, komolyan kérdeztem a két hét nyaralást :). De elfelejtettem, hogy nálunk is a kicsi miatt volt nehéz a nyaralás. Nekünk egy hét nagyon sok volt. Ott nem volt minden bababarátra készítve, a kisfiam mindenhová felmászott, életveszélyes helyzetekben volt folyton, egész nap szaladgáltam utána, meg ugráltam utána, hogy ne essen le, áááá... Ez egy telek, férjem nagynénjéé, oda szoktunk menni, de azért ez azért nincs kimondottan pici babákra kiképezve. Attól függetlenül jó volt és még megyünk, amikor tudunk, de nekem két hét sok lenne most.

Látjátok, én azért nem írok ide, mert nem bírom leírni röviden... Bocsi!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Viranka
jaj az én kislibucim hogy örülne egy ilyennek. :) Tegye fel a weboldalra, a babamama.info-ra, ott ingyen hirdetheti, hátha elmegy. Belinkelem az anyukáknak is, ha gondolja... Honnan kell elszállítani?

Anitja
hála az égnek! :) Szurkolok nektek! :)

Vizsga:
nem kaphatok már vizsgalehetőséget, nem adnak. De megpróbálom még, hogy a ráépülő tárgyakat felvegyem, hátha...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Viranka
jaj az én kislibucim hogy örülne egy ilyennek. :) Tegye fel a weboldalra, a babamama.info-ra, ott ingyen hirdetheti, hátha elmegy. Belinkelem az anyukáknak is, ha gondolja... Honnan kell elszállítani?

Anitja
hála az égnek! :) Szurkolok nektek! :)

Panndi
ez igaz, mert mostanában Didri is többször felöltözteti Mendit, meg megpucolta a krumplit velem (tökéletesre, eddig nem ment :)), szóval tényleg több gyerekkel úgymond könnyeben megy. Meg be kell látnom, hogy Mendi még elég pici. Ő még rakoncátlankodik. :) De olyan éééédes! :) :) És ahogy az ártatlan szemeivel rámnéz, amikor csinál valamit, amitől a hajam égnek áll... :) Jaj, cukorfalat! :) Cuki babám van. :) Leányzó ezzel szemben tombol jóóó sokat. :) De azért alakul, tegnap már annyira aranyos volt. :) És egyszer csak rámnéz bánatosan: Anya, már nem bírok jó lenni! :) Mondtam neki, hogy figyelj, gyere csináljunk valamit. Na, attól boldog volt. :) Szegénykém, mennyi indulat lehet benne néha...

Vizsga:
nem kaphatok már vizsgalehetőséget, nem adnak. De megpróbálom még, hogy a ráépülő tárgyakat felvegyem, hátha...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Heni, hajrá, kandallózás! :-)

Móni, Kaqk, köszi a segítséget! :-)

Piroska, sajnálom ez a vizsgamizériát! Ez mit jelent? Hogy csúszol a képzésben? Drukkolok a jó megoldáshoz!
Nagyon egyetértek Veled, engem egyvalamire tanított meg nagyon az elmúlt 5 év, hogy tervezhetek én bárhogy, minden gyerekfüggő, még pontosabban a gyerek és a szülő egymáshoz való igazodásáról szól. Nagyon fáj, amikor mindenért a szülőt (NB az anyát) hibáztatják. Igen, van gyerek, aki mellett sok mindent lehet csinálni, van, amelyik mellett nem. Vannak túlérzékeny, ijedős, nehezen adaptálódó gyerekek, mégis a legtöbbször az anya túlzott reakcióját kárhoztatják. Erről könyvet tudnék írni. Én is megkaptam, hogy túlaggódos vagyok meg nem elég laza e téren -- én meg azt tudom, hogy folyton az orvosnál, szakrendelésen vagy kórházban voltunk. Igazi elsőgyerekes paradicsom. Már nem zavar, örülök, hogy túlvagyunk a dolgokon, csak éppen rengeteg keserűséget okozott, nem is a sok történés, hanem a vélemények, okosságok (családtagok, kórházi dolgozók). Csak azt mondom, aki másnak osztja az észt, nincs a helyében. Plusz szerintem a legfontosabb dolog, hogyha segíteni nem tudunk/akarunk, legalább ne rontsunk a beledumálással a helyzeten. (Nagyon érdekel ez a vonal, nincs kizárva, hogy pszichóból efelé tendálok majd, ha van rá mód. )

Itt minden oké, az idő is klassz. Jövök majd még.
irina

Hahó,
én is jövök majd. Most nem tudok.

Kép
vindolanda

Piroska,megbeszélem szomszéddal :) :)

Bicaj: Balunak 16-os van,pedig Ő kisebb növésűek közé tartozik :) :) :) és száguld.... :shock: :lol: komolyan jó vele tekerni :) :) haladunk :) :) Mimó meg sétabicajozik :) :) állandóan nézelődik(bár lehet kellene neki venni egy nagyobbat :? )

KépKép
viranka

Ajándék: Rugó is felkap néha ezt-azt, nagyon akarja, aztán elfelejti.
Volt olyan, hogy két napig csak sárga homokórát akart venni :shock: Aztán elfelejtette.
Máskor meg autós ágyat kér, aztán kimegy a fejéből. Szerencsére :D

Kaqk, ki kell próbálni tényleg.
Lehet, csak ránézésre tűnik nagynak a bicikli.

Piroska, én bírom, hogy ilyen novellákat írsz :wink:

Én kettőig voltam fenn, de szerencsére sokáig hagyott aludni Rugó.

Vizsgát sajnálom.

Kép
vindolanda

Mára akvárium-takarítást terveztem.
Szerintem még a köveket is kiszedem egyenként, és jól megsúrolom :P

Kép
vindolanda

Ja, az okosságokat elég idegesítő hallgatni.
Két hete pl. még azt kellett hallgatnom, hogy R. azért nem beszél tisztán, mert, idézem, kényeskedik :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Ma be kellett mennem a munkahelyemre, a pályázatos projekt miatt. Mióta hazajöttem, meg főzök. De már készen van az ebéd. Meg közben megnéztem az ötödik és a hatodik aranyat is. :lol: Hála a kajakosoknak!

Most meg éppen kézilabda meccs van, ippeg vezetünk.

Du. meg valószínűleg takarítani megyünk az albérletbe.
Tegnap a nagyok átmentek Nyíregyházára, megnézték a Loki-meccset. Mi meg Bercóval fórumoztunk, ami annyit jelent, hogy fagyiztunk, hamburgereztünk. Gyalog mentünk, hogy egy kicsit fáradjon. Háááát, eléggé nyavalygott, hogy vegyem fel, mert nagyon elfáradt a lába.

Piroska, igazából nem a pakolás miatt fáradok, esténként olvasgatok, dolgozok, aztán a meleg miatt nem nagyon tudok aludni, korán kelek, szerintem csak emiatt vagyok fáradt.

Én is szeretem az írásaidat, lendülj csak be nyugodtan! :lol: Vizsga: sajnálom nagyon, de tudom, hogy nem hagyod magad és a végén megoldódik majd az egész!

Vindo, Te legalább ki is alszod magad. Jól bírtad megint. :lol:
Jaj, nem hiszem el, még mindig itt tartunk? :roll: Egyébként az élettani pöszeség ötéves korig nyugodtan elhúzódhat, utána, pontosabban iskolakezdésre illik rendbe tenni a hangokat. Mivel Rugó késett a beszédben, nála ez elhúzódhat. Egyébként elképesztően fejlődik, de ez várható is volt. :lol:

Okoskodás: van néhány klasszikus téma, amihez mindenki ért: tanítás, gyereknevelés, foci... Leginkább azok, akik esetleg nem is csinálták soha.

Irina, a CsP-t a fiúk is megemlegették, amikor a b.netes talin elnézelődtek ott.
dmaggie

Hát, én most a kézis fiúkról elkapcsoltam, majd a végét megnézem :oops: Vagy ha eléggé vezetnek, bekapcsolom.

Maggie, klíma megy nálatok?

Jót sétáltatok tegnap :D

Kép
vindolanda

Igen, sajnos muszáj. A reggeli szellőztetéseknek köszönhetően néhány tized fokot hűl a lakás, de utána olyan gyorsan melegszik, hogy szinte elviselhetetlen lesz. Ma is, mielőtt megkezdtem a főzést már több, mint 29 fok volt. Reggelre sem hűl le jobban sajnos, ma is ennyit mutatott a hőmérő.

De azért napközben ki-kikapcsoljuk.

Szülinap: Bercónak már akkora listája van, hogy legalább 35 születésnapra elég lenne. :lol:

kézi: most éppen nem vezetünk.
dmaggie

Piroska, én is bírom a kilométeres írásaidat. Úgyhogy nem fogd vissza magadat! :-)

Vindo, kényeskedik? :evil: Ez is egy szakszerű anyósi kategória. :lol:
Idegenek véleménye engem sem érdekel (már), de a családtól én -- "önző" módon -- lelki támogatást várok és nem kínzást.
Én is hallottam már, hogy biztos nem takarítok eléggé, azért beteges a gyerek, de azt is, hogy biztos túl sokat takarítok, azért túl kényes az immunrendszere. Hát igen. :roll:

Ja, Csodák Palotája: ravaszul van megcsinálva, mert ugyan a fizikai hátteret nem értik az ilyen kicsik, de vannak olyanok, amiket mégis tudnak használni vagy látványosak. Ádi beült a forgatható izébe, amiben labdát kellett gurítani, meg vízben örvényt csinálni tekeréssel (l. mellékelt kép), meg az óriás székére felülni, szóval sok mindennel szerintem már egy ovis korú is elvan.

Bnőm csinált képeket:
Kép Kép
irina

Nem is írtam, ki mondta, hogy kényeskedik :lol:

Le van vágva Ádi haja?
Jó ez a csodák palotája. Tetszik.
Milyen kis hepik vagytok a képen:)

Bercó és az ajándékok :P Majd kisorsoljátok, mi legyen a következő.
29 fok :x

Kép
vindolanda

Haho itt vagyok!
Piroska irj csak szeretem olvadni!
Ma is suru lett a de-tb
Foztem ( mert 6 kor fujt ebresztot dalma) :-))
Edzes, rohanas haza hogy odaerjunk a zenebolcsibe, haza ebed gyorsan mert majd ehen halnak elslszanak...es ogen agyban es remelhetoleg alszik mindket csemetem. :-)))

Ajandek, mivel fejleszto jatekokkal foglalkoztam dalma elottes meg kellett venn egy 200000 ft os keszletet igy van rengeteg fa, fejleszto jatekunk....igy dalmanak is....szoval tenyleg nem tudom, egy muanyag kismocit tuti fog kapni, mert az kolcson volt. :-))

Emmaval meg megyunk bicot probalni. 102 cm. Hat nem tidom sztem hatareset.

Piroska vizsgat sajnalom:-(

Maggie egy jo kis fagyi nekem johetett volna, apropo I is ott volt tegnap fagyizott a csajokkal mig nagytakaritast vegeztem.. :-(( pedig szivesebben ettem volna fini fagyit, ja este nem csuklott Berco, tesco-s hotdog-ot evett emma mert ehen akart halni, es mondtam neki h Berco is szereti. :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Lányok!

Anitja!
Örülök, hogy rendbejöttetek! Próbálj vigyázni magatokra!

Vindo!
Megvolt a takarítás?
Jaj, ezek az okoskodások tényleg elég idegesítőek.

Kaqk!
Én is a 16osra szavazok, bár nekünk még csak 12 van,de kinőtték. Szerintem, ha 14-est vesztek, jövő nyárra már mindenképpen a 16 kell.

Móni!
Hű, Gréta nagyon ügyes. Ti minden héten jártok úszni? Már úgy értem a család? A mieink csak most voltak 1 hetes intenzív úszáson ismerkedni a vízzel. Jó barátok lettek... :)

Irina!
Gondoltam ám, hogy ez az idő jobban fekszik neked! :)
A Csodák Palotájában még nem jártunk. Ezek szerint érdemes elmenni.

Piroska!
Én is szeretem ám olvasni a gondolataidat!
Igen, nem is gondolnánk mennyi düh, indulat van a gyerekekben. Nálunk Zsuzsu elég kemény. Továbbra is ha Gergő incselkedik vele, dührohamot kap. A játszótéren meg annyira fél a gyerekektől, hogy ha valaki van a mászókán ő már oda sem megy. Nem is tudom, hogyan tudnám picit bátorítani. Próbálunk a környéken a régi kis ismerősökkel találkozgatni, de velük is nagyon gátlásos. Nem tudom mi lehet, miért ennyire félénk. Ugyanakkor várja a szülinapját, hogy majd meghívjon valakit és hogy őt is hívják viszont, de ha nem barátkozik, beszélget, hogyan fognak éppen rá gondolni... Már előre ezen aggódom. Gergő valahogy másabb, ő sem barátkozik, de rajta nem látom ezt a fajta gátlást. Annyira tanácstalan vagyok...

Heni!
Látom jól sikerült a nyaralás.Szépek vagytok!
Hát két ezermester segítségével tényleg elhúzódhat a felújítás. Akkor nem romantika lesz ezen a héten... :)

Viranka!
Megnéztem a nyaralásotok helyszínét. Megérte! :)

Maggie!
És mit főztél? Olyan ügyes háziasszony vagy! Én mindig kínlódok... :oops:

Kép
gica1

De jo Adi rovid haja! :-))

Nekem szerencsem van, nem kapok bezsolasokat :-)))

Most epp nem vezetunk :-((

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, addig már nem takarítom az akváriumot, amíg ez a kézimeccs el nem dől :lol:

Mi még a tescos hotdogot ne pipáltuk ki. De ami késik :wink:

Gica, ez a gátlásosság később még oldódhat, akár tizenévesen is.

Kép
vindolanda

Vindo!
Nálunk is megy a kézimeccs. :)

Gondolod? Remélem, hogy fog oldódni, mert így nagyon nehéz lesz neki...

Kép
gica1

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Na, most megyek akváriumot takarítani :P

Kép
vindolanda

Gica, mikor kicsi voltam, a Mikulás elől is elbújtam, úgy féltem mindenkitől :wink:

Kép
vindolanda

Jaj de izgi lett itt a vege! :-)))

Na en meg osszehajtogatom akkor a ruhakat :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie, lista:-) na, az nálunk is van, bár egy darabig egész jól tartotta magát pár dolog, jelenleg úgy állunk, hogy szinte minden kell, amit meglátunk. Nekem meg egyik fülemen be, másikon ki. Amit nagyon szeretne, általában meg szokta kapni alkalomra. Mondjuk nálunk Star Warsszal és legóval nem lehet nagyon mellélőni.

Vindo, hát kitaláltam, ki mondhat Rugóról ilyen okosakat. :-)
Hajvágás: nagymama lett megbízva, hogy vigye el, mert nekünk már nem jött össze időben. Egy srác vágta le neki. Mi már hozzá sem nyúlhatunk.

Gica, amiről írsz (félénkség), arra az egyik bnőm azt találta ki, hogy a lányait (ikrek) balettre és oldódós hétvégi délelőtti közös játékvalamire hordta egy nagyon jó társasághoz (szerintem nektem messze van, 16. ker talán, de szerintem másutt is vannak jó emberek erre). Nagyon jót tett a csajoknak (az ikresség miatt is említem), simán kiálltak a színpadra fellépni egy idő után, pedig nagyon félénkek voltak.
Szóval lehet, hogy ennek az ikerséghez is köze van, ők ott vannak egymásnak, de másokkal félszegebbek.

Kaqk, milyen edzésre jársz? Magadtól csinálod?

Mászkáltunk ma is, még vettem a cundában pár hosszú ujjú pólót Ádinak, mert kinövi lassan az összeset, ezek a 116-osok picit még nagyok, bár darabja válogatja. A turikban nálunk ezek a fiúméretek a legritkábbak sajna. Lányoknak meg minden van.
irina

ui: Gica, szóval olyasféle programra gondoltam az ikreidnek, ahol mindkettejüket masszívan bevonják másokkal való interakcióba. Elvileg ugye az oviban is ez feladat lenne, de jellemzően nem foglalkoznak vele.
irina

Megvagyok, csak elmentünk takarítani, egy álom volt abalakokat pucolni az ezer fokban.

Most meg a vízilabdásoknak drukkolunk! :lol:
A kézimeccs tényleg jó lett a végén.

Na, közben bedugtam tölteni a gépemet.

Lányok, ha ennyire szeretitek a kézilabdát, szólok, ha Dávid játszik. Bercó is remekül elvan ott, azt szokta játszani, hogy mindig a csapattal együtt fut támadni, védekezni. Egy kicsit ül, csúszkál a nem is tudom, hogy min, valami beton elválasztó elem, de fogalmam sincs, hogy mi a neve.
dmaggie

Nem tudok privit kuldeni mert nincs kuldes gonb. :-((( de mindenben benne vagyunk! :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó, sziasztok!

Piroska!
Olyan jó, hogy leírtad a dolgokat az időbeosztással kapcsolatban. Megnyugtatott teljesen. Irina, veled is teljesen egyetértek. :)
A balatoni nyaraló azért nem bababarát (Domi le is bucskázott a teraszról, de szerencsére nem magas a terasz, és csak kicsit ütötte meg magát), tetőtér van egy borzasztó lépcsővel, szóval kellett figyelni nekem is. De így, hogy anyuval együtt voltam, tudtam pihenni. És előhozta a gyerekkoromat, amikor több hetet is a Balatonon voltam nyaranta. Remélem, a fiúknak is majd olyan jó emlékei lesznek.

Bicaj-téma, bár lehet, hogy már ki is próbálták Kaqk-ék:
Barni tavaly kapott a szülinapjára egy 16-ost, kipróbálta a Decathlonban, és szuper. Mondjuk ő elég magas fiú. Tényleg jó gyorsan lehet vele menni. Beninek most vettünk használtan egy 14-es bicót, előtte ő is kipróbálta. Ezzel tényleg nem lehet olyan gyorsan menni, emiatt kicsit bánatos is. Nálunk a fiúk imádják a sebességet.

Kép
Kép
Kép
katicico

Irina!

Jók a CsP-s képek. Egy újabb ötlet, ahova el kell menni. :)

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok!

Lányok, hogy ti milyen édesek vagytok! :) :) :) Köszönöm! :) :) :) Mostanában annyi jó dolog ér. :) :) :) Azt leszámítva, hogy egy cég sem akar fizetni és bilibe lóg a kezünk... Most épp csórón, de boldogan. :) :) :)

Irina
valószínűleg csúszni fogok, pedig pont most mondta a védőnőnk, hogy jaj, pedig most osszák szét a körzeteket és milyen jó lenne, ha most kaphatnék nemsokára egyet, erre még várnia kell rám... :) Olyan aranyos a mi kis védőnénink. :) Vidám, nevetős, kedves, pörgős (nagyon pörgős, amikor ott van, a férjem csak kapkodja a fejét :)). Halálra dicséri az anyukát meg a gyereket, hogy milyen szép, milyen okos, az ember tényleg elhiszi neki, hogy ő a legjobb anyuka. Látszik, hogy régen volt itt. :) De majd most. :) Ugyanakkor ha valami gond van, akkor szól, nem mismásolja el.
Tudod, ezzel az orvoshoz rohanással kapcsolatban az a véleményem, hogy ha nem mész el és gond van, akkor pont azok mondják, hogy "Jaj anyuka, hát nem látta???" Így van ez, az ilyen emberek szokták szidni gyalogosként az autósokat, autósként a gyalogosokat. Mi az első évben rengeteget hordtuk orvoshoz, mert nagyon sovány volt. Miután mindent rendben találtak, nem tudtam, mitévő legyek. Majd kiderült, hogy volt ennek oka. A hipotóniája miatt nem mozgott annyit, ami normális, nem éhezett ki eléggé, de energia annyi volt benne, hogy nem bírt egy helyben maradni, "nem ért rá" enni, így maradt a küzdelem. A torna után azonnal minden rendeződött. Étvágya volt, nem volt mindig fáradt, és még sorolhatnám... Ne foglalkozz te senkivel, hallgass a szívedre! :) :) :)
Hogy beledumálással mennyit tudunk rontani, az elmondhatatlan!!! Van egy kislány, aki oda járt tornára, ahová mi is. Hét hónapos korában a szülei elvitték dévényre, mert nem csinált semmit, ott elkezdték kezelni, kilenc hónaposan kúszott, majd azt mondta a neurológusuk, hogy ááá, hagyják, már elindult. Na igen, és a kislány két évesen még semmit nem csinált, majd a Pető Intézetbe került, ott sem tudtak rajta javítani, most újra visszakerült oda, de mivel nem járnak vele rendszeresen, nagyon lassan haladnak, meg már azóta eltelt hét év, a kislány mozgássérültek iskolájába jár az Amerikai útra. Mindez egy okos neurológus miatt, aki nagyon jó tanácsokat tud osztogatni. Egyszerűen nem értem! Nekünk van egy neurológus ismerősünk, aki azt mondta, hogy ha bármi van a gyerekkel soha ne vigyük egy emberhez, vigyük el olyan helyre, ahol egyszerre többen látják. Ezért vittük a korai fejlesztőbe, ott nagyon korrekt véleményt kaptunk. Látta fejlesztőpedagógus, gyógytornász, neurológus. Úgyhogy én azt mondom, hogy soha nem szabad hallgatni senkire, csak a szívedre. Szerintem azok a szülők is érezték, csak nem akarták elhinni vagy nem tudom... Az a borzasztó, hogy csak hypotóniás, ugyanolyan, mint az én lányom, aki olyan gyorsan fut, hogy a barátai alig érik utol (volt is ebből bajom elég :)).

Viranka
mindenkinél egyéni, hogy mit hogy él meg. Az én gyerekemnek nagy volt, hiába volt jó látszatra, félt tekerni. Azért mondom, hogy ki kell próbálni. De mi most futóbringázunk, mert a rendes bringát későbbre szeretnénk.

Vindo
kényeskedik. :) Jól mondta Irina, ez amolyan anyós-féle okosság. :) Bár én most nem bánthatom az anyósomat, mert kaptunk tőle kölcsön egy autót (picike, de elvisz mindenhová :)), azt mondta, hogy nem kéri vissza. :) Jó lenne, bevallom... Olyan jó, hogy el tudjuk vinni a gyerekeket hajógyári szigetre játszóra, orvoshoz, bárhová... Majd meglátjuk.

Maggie
jaj, nekem is kellene valamit főzni. Szerintem mindjárt összecsapok valamit... Nekem is kellene tanulni, de most néhány napja nem tudtam tanulni, muszáj nekiállnom újra... Mindjárt itt a szorgalmi idő, jaj!!!
Igen, van néhány téma, amihez mindenki ért. :) Ilyen az éneklés is. Amikor énekeltem, mindig kiakadtam rajta. :) Mindenki tudta, hogy kell csinálni. :) De azért nekem kellett nyolc-tíz órát folyamatosan néhány rövid szünettel lenyomni úgy, hogy allergiám van és a végére már megittam kb 2-3000 mg (ne lepődjetek meg, tényleg egy esküvőn volt, hogy 2-3 1000 mg-os kálciumot ittam meg) kálciumot, hogy ne menjen el a hangom. Volt olyan, hogy úgy köhögtem, hogy amikor meghallották, ijedten néztek rám. Mondtam nekik két köhögés között, hogy ha hagynak énekelni, nem köhögök. :) Tényleg nem köhögtem, csak amikor abbahagytam. :) Így is lenyomtam öt hónapos babavárósan a 10 órát. :) Bár az utolsó két óra már nagyon kókadozósan ment, bevallom... :) Hát ez van... Én egyet tudok, ami biztos: hogy én soha semmiben nem vagyok biztos! Én mindig mindenkinek kikérem a véleményét, aztán osztok-szorzok és ami megnyugtat, azt magamévá teszem. :) A többit meg kiiktatom az életemből, ami nem rám tartozik, azt nem veszem fel és kész. :)
Maggie, ti voltatok babanetes talin???
Klíma: nálunk sajnos nincs, de mióta előtető van, azóta sokkal jobb a hőmérséklet a szobában. :)

Tudjátok, mi az érdekes? Kezdek rájönni, hogy ha ki akarsz ismerni valakit, kérj tanácsot. :) Sokkal többet megtudok róla, mintha bármit mesélne magáról. :) Mivel én mindig mindenki véleményére kíváncsi vagyok, én mindig szoktam kérdezni. És érdekes, hogy akkor nagyon sok minden kiderül. :) Nagyon hamar képet kapok arról, hogy hol érdemes még egyszer tanácsot kérni, mert értelmes választ kapok és hová ne menjek vissza soha többé. :) Úgy érzem, hogy a jó Isten nagyon a tenyerén hordoz, mert ezt még védőnőként nagyon fogom tudni hasznosítani. Ha belegondolok, hogy abból a vadóc kislánykából, aki voltam, mit csiszolt az élet, azt hiszem, hogy tökéletes a mesterem. :) Csak én vagyok még mindig nagyon tökéletlen. :)

Irina
nagyon érdekel most már, hogy tetszene Didrinek a Csodák Palotája. :) Tényleg olyan édik vagytok a képen. :) Most kezdem érezni én is azt, amit te írsz. Tényleg nem lehet könnyen találni a fiúknak ruhákat. A kislányomnak olyan kínálat volt, hogy ajjaj, de a kisfiamnak sajnos nincs... Találtam a vaterán néhány tuti eladót, azoktól néha vettem, meg vannak webáruházak, ott rendeltem, de nem egyszerű, tényleg a fiúknak nehezebben lehet ruhát venni.

Jaj, lányok
én soha nem voltam ennyire megőrülve a fagyiért. A gyerek folyton fagyit enne, én meg eszem vele, mert ugyebár dobozos fagyit veszünk. :) Most már eldöntöttem, hogy itthon is fogunk készíteni, slussz-passz. :)

Gica
hát igen, nálunk a fordítottja van. A kislányom mindenkit lerohan, mindenhol ott van. Bevallom, magamat látom benne gyereknek. Szegény, mennyi minden fogja még őt érni!!! Annyira szeretném megmagyarázni neki, hogy ne legyen olyan, mint én voltam, mert én sokat csalódtam a viselkedésem miatt! Hátha sikerül... Annyi fejtörést okoz ez a gyermeknevelés... Aki jól csinálja, az hogy csinálja? Találgat, hogy lenne jó és agyal folyton, mint mi, vagy csak simán a kisujjából jön?
A kislányoddal kapcsolatban azon gondolkodtam, hogy az is jó megoldás, hogy valahová eljárjon, ahogy Irina írta, mert ott mindig van egy-két gyerek, aki magával húzza, hogy játsszon vele, vagy még azzal segítheted, ha kinézel egy gyereket, aki olyan kedveske, simulékonyka, de nem vadóc, hanem csak barátságos és a közelében próbáltok lenni, mert akkor az a gyerek kezdeményezni fog, de úgy fog kezdeményezni, hogy nem bántja meg a kislánykádat lelkileg.

Katicico
Igen, az úgy sokkal könnyebb, de nekünk az a baj, hogy anyukám néha ilyen, néha olyan. És amikor elkezdi, hogy na ugye milyen nehéz dolog a gyermeknevelés? Olyankor szét tudnék robbanni!!! Azért is, mert én egyáltalán nem értek egyet azzal, ahogy nevelt. Ezért inkább most kicsit nehéz, de nem akarom, hogy az a hangulat megbélyegezze a nyaralást.
piroska.103

Lányok
ma ingyenes az állatkert a 146 cm alatti gyerekeknek! :) :) :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Már régóta fent vagyunk, csak éppen eléggé sok a tennivalóm. A kávéfőzőm kinlódik, már megpróbáltam ecetes átfőzést alkalmazni, de még nem százas. Valószínűleg több ecetre lesz szükség.
Mosok, vasaltam, most kezdek főzni.
Gica, tegnap végül tarhonyalevest + tejbegríz + lecsó volt a menü. A levesből még van, most gombócot, nudlit csinálok hozzá. Ha sikerül a félig érett szilvákból ehetőt csinálnom, akkor lesz gombóc is.

Ez mondjuk most egy kicsit időigényesebb, de a tegnapihoz tényleg nem kellett sok idő. A meccs végére el is készültem mindennel. :lol:

Most Janics Natasáékat várjuk. Figyeljük majd a szurkolókat is, a szomszédunk, Bogi ott lesz közöttük.

Irina, nagyon édesek, szépek vagytok együtt. Nekem úgy tűnik, vékonyabb az arcocskád, fogytál.

Piroska, micsoda küzdelmeid vannak! :shock: Szuper csajszi vagy.

Vindo, gondolom még nem keltetek fel, majd ha látom, hogy megvagytok, akkor felhívlak. :lol:

Én tegnap renitenskedtem, annyira fáradt voltam, hogy lefeküdtem, találtam egy jó kis filmet, de bealudtam rajta. Ma éjszaka viszont maratonra készülök.
dmaggie

Felkeltünk, reggelizünk.
Majd jövök 8)

Kép
vindolanda

Hali,
Megvagyunk, mosason, rengeteg vasalason, piacozason, dalma kajcsi fozesen tul,

Igyekszem vegre utalgatni....elmaradtam :-((

KépKép
kaqk
Debrecen

Piroska, egy autó, ez igen 8)

Kata, ja, az emelet gáz tud lenni.
Nekünk a galéria-lépcső volt olyan, hogy R. két éves koráig falapokat illesztettünk be a lenti kép lépcsőfok közé. Így mi fel tudtunk lépni, ő meg nem.
Aztán megtanult profin le-felmenni a galériába. De lefelé néha szokott segítséget kérni.

Maggie, milyen film volt?
Hát, néha aludni is kell.
Ki lehetett szúrni a szomszédot?

Na, leírom, tegnap este hogy jártunk. Azt hittem, Rugó már elalszik, kimentem dolgozni olyan fél tíz körül a mese után. Elköltözök az első szobába, dolgozni kezdek. Kb. öt perc után motozást hallok, aztán megjelenik Rugó.
Gondoltam, megnézem, mi lesz így az estéből. Dolgozok, ő joghurtot eszik, gabonapelyhet rágcsál, pisil. Közben ilyen magvas kérdéseket tesz fel folyamatosan: Anya, ki lakik innen messze? Pakolgat a szobában, aztán egy óra múlva bebújik az oldalamhoz, lehunyja a szemét, és elalszik. Éjszaka meg visszavittem az ágyba.

Most nagy portörléshez készülünk, R. azt ígérte, segíteni fog :roll: :? :lol:

Kép
vindolanda

Nem :lol: :lol:

A két ezüstöt láttam, az aranyat nem. De muszáj volt elugranom a boltba, nem volt itthon elég olaj. Ha már mentem, a fiúk meg chipset kértek. Nagy lovak, de olykor ilyenek kellenek nekik.

Most egészen jó idő van, a főzés után is tűrhető a benti hőmérséklet, most olyan 28-28,5 között van. Mondjuk a redőnyök le vannak húzva. Megnéztem, elviselhetőbb idő következik majd. Örülök neki.

A Kedves elvitte a kocsimat Nánásra, egy szerelő megnézi, érdekesen kopog benne valami. Ha nincs nagy baja, még ma hazahozza. Egyelőre nem tudom, hogy mizu. :lol:
Így azt kellett megszerveznem, hogy a barátnőm vegyen fel a munkája után és vigyen el, hogy megcsináljam a foglalkozást. Aztán meg Bercó ovis társaival randizunk, ha jól megy. Már nagyon hiányolják Bercót. Ikrek egyébként és tündériek. Még a Balatonnál is felhívtak, de B. nem akart velük beszélni. Néha olyan kis lüke.

Rugó: :lol: édes.

Kaqk, akkor Te sem unatkozol ma. :lol:
dmaggie

Jaj, látszik, hogy most aludt el Bercó, én is kóma vagyok. A Viasaton volt a film, a címe: Candy. Két narkós művész szerelme, élete, küzdelme volt a fő csapás nagyon leegyszerűsítve.
http://www.port.hu/candy/pls/fi/films.f ... m_id=75774

Vasárnap du. meg megnéztem egy régebben letöltött filmet, hú, azóta is a hatása alatt vagyok, megrázott.
Never let me go a címe.
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: