A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

katicico, nekünk a legfiatalabbak is nagyjából egyidősek :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket!
Maggie!
Igen, nagyon jó három fiú anyukájának lenni. De ezt neked nem kell mesélnem. :) Egyáltalán nem bánom, hogy így alakult.
Vindo!
A középső kisfiam Benedek. A nagy Barnabás, a legkisebb pedig Domonkos.
Gremese!
Nálatok a kicsi Barnabás lesz, vagy Barna?
A pöttyökre visszatérve, én jól el is vakartam őket, gyönyörűen néztem ki. Kitartás!
Panndi!
Igen, a kicsijeink is egyidősek. :) Hamarosan egy évesek lesznek. :)
Minden elismerésem a tiétek , hogy ilyen hamar bevállaltátok a negyediket. Engem Domi azért még eléggé lefoglal. És persze csodálattal nézem azokat az anyukákat is, akik a gyerek(ek) mellett még dolgoznak, tanulnak is.
Szóval, én "csak" itthon vagyok GYED-en a kicsivel. A két nagy oviba jár, de már nem sokáig, mert jön a nyári szünet. :)
Domi nagyon jó baba, a három közül a legnyugodtabb. Most viszont elég nyűgös, mert nőnek a fogai és taknyos. Gyorsan el is küldöm ez a hozzászólást, így is két részletben írtam.
Szép napot!

Kép
Kép
Kép
katicico

Hát, gyed-en szerintem nem "csak" van az ember :lol:
Nekem néha a munkanapok egészen pihenőnapnak tűntek, mikor visszamentem dolgozni, pedig csak egy gyerekem volt/van.

Éljenek a mozgalmas nyarak.

Milyen házban laktok? Társas vagy kertes?

Szép neveik vannak, a Barnabás különösen tetszik.

Panndi, a lányok fiút vagy lányt várnak jobban?

Kép
vindolanda

Hát ők lányt. És szerintük Flóra lesz. És abszolút nem érdekli őket, hogy esetleg mi másképp gondoljuk :D

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ja, részletkérdés :lol: :lol:
Milyen nevek tetszenek nektek?

Kép
vindolanda

Végülis mi csak a szülők vagyunk :lol:
Még nem gondolkodtunk :roll: Amiket én anno nagyon szerettem volna (Zsófia és Gábor), azok már megvannak, innentől már szabad a pálya Zoli előtt is :D

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hát akkor hagyd kibontakozni őt is :wink:
Amúgy a Flóra is szép szerintem :roll:

Kép
vindolanda

Rugó, ha lány lett volna, Flóra lett volna. Mert G. a Violát nem kultiválja, ami az én mániám.

Kép
vindolanda

Szép, csak a Zsófi, Fruzsi, Flóra hármasba tuti bele fog törni a nyelvem :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Tényleg, mint egy nyelvtörő :roll:
Majd azt a vezetékneveteket kiabálod.
Kész a tea.
Ma amúgy R. itthon van, mert hányt.

Kép
vindolanda

Végre jött fagyibácsi 8)
Rugó elgondolkodva, látva a kínálatot:
Mikor kicsi voltam, nem volt azzurro :lol:

Kép
vindolanda

Hali, mi is megvagyunk. Ma temetesen voltam :-((( sógornőm apukája. :-( 78 éves volt.
Én is szeretnék vagy 78-80 ....evig elni. :-)))

Dalma boldogít, maszik utanam minden hova, vigyorog tele szajjal.
Emma gyujti a pecseteket ( mikor hiszti mentes, szotfogado, lefekves utan nem 100 apa, anya gyere nap van) lego friendsre . :-) en is alig varom h megint kigyuljon, imadok legozni. :-),..... ,marad a gyerek...... :-)))

Hv-n beavatas....elutazunk I -al, a gyerekek maradnak a 2 nagyira....kivancsi leszek. :-(((())))))

Huh elfelejtettem mit akartam

Panndi draga...hess hanyas....sajnalom h ez nem tud kimaradni a terhessegeid alatt! Meg egy lany? Es Gabi hogy velekedik?.. :-))) marmint a kicsi :-))))

Mesi kitartas...... Juni 11?

KépKép
kaqk
Debrecen

Katicico, gyere meselj magatokrol.... Edesek a fiuk!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo ...rugo hihetetlen edes... :-))

Rugo...bocsi!

Én is fagyizast tervezek...meg a vihar előtt! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Június 11-én van Barna nap, akkor aztán dupla aji járna neki. :)

Katicicó!
Barna lesz, az már biztos. Bár gondolkodtunk a Gergőn, így a családban Gegivel és Apával együtt lenne 3. Milyen praktikus, ha a teszkóban elüvöltöm magam egyszer, hogy Gergőőőő! :) Máris hárman jönnének. :lol: Na jó! Persze, hogy nem lett volna Gergő.

Bőrgyógyász hamar lerendezett, semmi érdemlegeset nem tudtam meg, szinte én adtam a diagnózist. :? Kaptam cink rázókeverékes nyavalyát és igyak napi 3x kálciumot. Aztán már úgyis mingyá megszülök. De hogy pontosan mitől van és mi ez, és egyáltalán.... Jaj de nem szeretem az ilyen orvosokat... :?

Flóra szép név! :) Nekem az Olívia tetszett, de Apának nem, így az nem lett volna.

Képzeljétek, már 123 cm a hasam körmérete. :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Panndi :) :) aztán Zoli is beleegyezik a Flórába :) nem is annyira nyelvtörő (ezt mondogatom,más sorrendben :) ) hányás :( meddig szokott Neked tartani?

Maggie,nem RR :) bár néha a 3*20 percest be szoktam tenni és megcsinálom a kedvemre valót :) de mikor Míra megkérdezi,h. Anya kisbaba van a hasadban ? akkor kicsit kiakadok :) (persze a rossz tartás is benne van+azért még van hasam :? no és a kocsinak műszakija tavaly lejárt,azóta nem csináltattam meg,így kénytelen vagyok bicajra szállni,vagy gyalogolni.De kell is mert eléggé eltunyultam :)

Katicicó,szia :) azért csak otthon lenni gyeden :) :) ezen jót mosolyogtam :) ilyet csak azok mondanak akik nem tudják milyen meló 1-2-3-... gyerek :) de aranyosak képen :)

Irina,szépek a képek :) :)

Silka,vénád :( szegénykém,nem írigyellek most :( de hidd el megnyugszik Lizi és minden menni fog a régi kerékvágásban :)

Mesi,lassan doktorálhatsz :) s ne úgy járjatok,mint egyik ismerősömék :) Csanádjuk született Csanád napon :) :)

Vindo,mi van Rugóval? ugye semmi komoly?

Kaqk,milyen beavatás? pecsétgyűjtés :) :) ez tetszik :) bár M.nál ez havonként könyvjutalommal jár :) :) de a lego friends sem rossz(persze neki is tetszik) de a könyv az nálunk nagyon motíváló :)

nem is írtam,elmentünk gyerekekkel könyvtárba,s kicsi fiam,mit vett ki? Mi Micsoda sorozatból az Elektromosságot és a Vadnyugatot. S olvasgatnom is kell a protonokról,neutronokról...

:arrow:

KépKép
viranka

Kaqk, tényleg, milyen beavatás????
Lego nagy királyság, mi nyomtuk vagy két óra hosszat ma Rugóval.
Sikerült fagyizni?

Emese, sajnálom.
Az Olívia valamelyik Shakespeare-dráma óta nagy kedvenc... De hogy melyikben is van? :roll:

Viranka, semmi komoly. Ivott reggel egy dszúzt, és olyan sűrű volt, vagy nem tudom... Ki is hányt mindent magából. De már semmi baja.
Elektromosság - na, hát Rugó szokott üres meséket kérni, ilyenkor G. bolygókról, űrhajók építéséről meg fekete lyukakról mesél neki. Én meg hallgatom, egész kiokosodok. Rugó meg úgy csinál, mintha abszolút tudná követni :lol: :lol:

Hazaértek a férfiak. Kocsmában voltak. Ablakot cserélnek most, gondolom, Rugó hosszan csodálta.

Kép
vindolanda

Halihó!

Megvagyok én is, csak most kaparom össze magam. Munka után itthon gyorsan összedobtam valami ennivalót, amíg sült, tornáztam, aztán elrohantam vásárolni, meg Bercóért, utána itthon romeltakarítottam picit, majd kocsit mostam. Jó, tudom, hogy jön a vihar, de szegény már annyira koszos volt, hogy nem volt képen továbbra is így járni vele. Most elfáradtam.
dmaggie

Visszajöttem.

Hát, Maggie, akkor nem volt semmi délutánod. A mi kocsink is borzalmasan fest, de nem mossuk le, bár az eső csak maszatolja 8)

Mesi, sajnálom, h ennyit nyújtott csak a doki. Tippelek: június 14.

Vindo, Rugó: azurro :lol:

utálok fogyózni, ez olyan, mintha kb. nem olvashatnék könyvet, annyira vág egybe a hedonista személyiségemmel a nem-evés. :evil:

Pszichotörire tanultam ma, kiderült, ma mégsem voltam felvételiztetésre beosztva. Rémes az anyag (nem a téma, a feldolgozása és ahogy a könyv tárgyalja). Muszáj átmennem csütörtökön belőle, mert nincs több nekem jó időpont a tárgyból a félévben. Úgyhogy jön 3 esti szenvedés. A többi tárgy jó, csak épp idő nincs rá semmi. Hogy lehet 6-700 tömény szöveget pár este alatt elolvasni és meg is tanulni? ez itt az ezerforintos kérdés. hát sehogy.
de azért optimista vagyok. :D
irina

Verus, aszta, protonok meg neutronok meg vadnyugat, nem semmi fiad van! 8)
irina

Irina, nagyon köszönöm, megkaptam a könyvet. Már be is szkenneltem, hogy el tudjam küldeni a többieknek is. Többen is jelezték, hogy nem találták meg sehol ezt az irodalmat.

Én erre semmenyiért nem tudok válaszolni. :wink: :oops:
Jó tanulást, mindjárt kezdem én is. Bár most nem érzem már magam olyan fittinek mint tegnap este.
Szerintem könnyed esti olvasmányként a nyelvi agresszió témájához olvasok egy kis Ranschburgot. :lol:
Én is azt szoktam mondani, hogy semmi baj nem lenne a kilóimmal, ha nem szeretnék enni. :oops: :lol: Én ma nasiként az ebéd után egy kis fagyasztott meggyet ettem. Imádom így, fagyosan a gyümölcsöket. :oops: :lol: Szerdán kell erősnek lennem. Arra a napra tervezzük a beszélgetést az kollégáimmal, meghívom őket cukiba. :lol: Nyilvános helyen csak nem fognak megtépni, ha elárulom a titkomat.

Jaj, most kaptam egy levelet. Már régebben szóltak, hogy egy pályázati projekten belül majd el kell mennem tanfolyamra. Az időpont csak a Gergő ballagásával ütközik. :twisted: A címe érdekes: PR-tevékenységek és célirányos kommunikáció

Panndi, jaj, ezek a rosszullétek. Szegénykém, de milyen jó, hogy nem adod fel és mindig vállalkozol egy újabb manókára. Csajszik jól döntöttek. :lol:

Emese, akkor én magam felé tippelek: június 10. :lol:
Ezek az orvosok semmit sem tudnak.

Kaqk, micsoda jó dolgokat találtok ki. Mi olykor térdig járunk a legoban. De tényleg, a Kedves már két hete válogat valamihez, amit meg szeretne csinálni újra. Még a legnagyobb gyereket is leköti. :lol:

Vindo, az jó, ha nincs baja Rugónak. Én ma az aldiban feltankoltam jégkrémből. :wink:
dmaggie

Viranka, az az igazság, hogy én is szívesen bicikliznék, csak egy baj van, hogy nincs biciklim, sőt mostanság pénzem sem lesz rá. :oops: Már többször is átgondoltam és arra jutottam, hogy nem érnék be később a mh-emre, ha biciklivel közlekednék.

Bálint is kis tudós lesz?

Katicicó, szép neveitek vannak. Egyébként mivel foglalkoznál, ha nemcsak otthon lennél gyed-en?
dmaggie

Irina. Olykor azért jutalmazd meg magad a kitartásodért. Én olykor megengedek magamnak 1-2 falad 3-ad kódú édességet, de szigorúan az időzónán belül. A múltkor pl. a vizsga előtt konyakos meggyet ettem. Az egyik csoporttársam hozott, feszültségoldás címszóval. :lol:
dmaggie

Panndi, aranyosak a csajok, ahogy a női túlsúly felé lendítenék az ingát :lol:

Maggie: ja a 6-700 az oldal, nem annyi darab cikk :-)
nagyon ügyes vagy a fogyiddal, és köszi a konyakmeggyes tippet!
Az update enged bűnözni, csak éppen én valahogy 8 és 12 között nem kívánom az édességet, ebéd után viszont elementáris módon, az estékről nem is szólva.

Ez a Flóra nagyon menő lehet, mert megszállottan Flórát akartam, ha lányunk született volna. Aztán nagy versenyben volt a Laura meg a Tamara, újabb kedvenc a Mína. Jellemzően lánynevekből valami eredetit akarok, fiúkból meg nagy hagyományú neveket, nem is tudom, miért.

Legó: erről az jut eszembe, hogy le kéne mosni mind.

Hm, megmértem Ádit, olyan nehéznek tűnt, és papucsban vacsi után (ez azért fontos) 18,1 kg. Egész jól halad, kis pufikám. 8)
irina

Maggiem, addig használjátok a könyvet, ameddig akarjátok, nekem mostanában tuti nem kell.

Altatás.
irina

Jaj konyvtarba mar olyan reg keszulok emmaval, mar az osszes en regi konyvem kiolvastuk. Most Brumi kalandjai a menő. :-)
De holnapra jo lesz programnak :-)))

Baló választása :-))))

Olívia..nekünk is listás volt.....csak egy baratnak a lánya az lett, szóval....mi inkabb nem azt valasztottuk. :-) de dalma nagyon dalma :-)))

Fagyi, seta bicozas megvolt. :-)))

Beavatas.....meg nem maradtak itthon nelkulunk. Nagyik jonnek hozzank aludni. Dalma nelkul nem voltam ....sosem...nem tudom hogy birom majd nelkuluk......ok biztos jobban.....

Dieta.....en most azt probalom hogy fele annyit eszek mint korabban.....folyton ehes vagyok.....de azt mondja I hogy kb 1-2 het es megszokom... :-))), ja meg streching-elek.....nyujtok, joga gyakorlatokkal :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, de milyen beavatás? :lol: Kit avatnak be és mivé?
Szerintem nem lesz semmi baj. Legfeljebb Te fogsz idegeskedni. Ha összeszoktak már a nagyszülőkkel, akkor minden OK lesz.

Maggie, vannak olyan útvonalak meg távolságok, ahol időben nem jössz ki jobban biciklivel.
Diétás jégkrém?

Irina, tedd bele a kezedet a könyvbe, mint K. B. a Marslakó a mostohámban :wink:
Ez vicc volt. Tényleg nem tudom, hogy lehet :roll:

A mi kocsinkat vagy az eső mossa le, vagy a kocsimosó :oops:
De most beálltam vele a garázsba, ha esetleg lenne egy kis jég.

Dolgozok egy kicsit :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Na, az esti munkából nem lett semmi. Olvastam, olvastam, aztán leesett a fejem. :lol: Inkább lefeküdtem. Egészen jól aludtam.

Fogalmam sincs, hogy mekkora vihar volt, meg hogy volt-e vihar egyáltalán, az eső esett, annak a nyomait látom.

Kaqk, sok sikert! Kevesebbet enni: tényleg hozzászoksz egy idő után. Én is sokkal kisebb adagokat eszek már.

Vindo, igen azt tervezetm, hogy letudom diétás fagyival. Már, ha a diétás azt jelenti, hogy nincs benne cukor. Ha nem, akkor marad a tea v. más innivaló.

Lányok, nem tudom, hogy milyen idő lesz mostanság, de összejöhetnénk egy galambkergetős programra. :lol:
dmaggie

Kaqk, egyébként Te miből akarsz fogyni. Ha úgy néznék ki, mint Te, akkor biztosan elégedett lennék. :lol:
dmaggie

Vindo,jót röhögtem Marslakó a mostohámon :) :) de milyen jó lenne, úgy olvasni :) :)

Könyvtárba meg mikor bementünk,rögtön mondták a gyerekek,jöttünk könyvet választani :shock: :lol: teljesen be vannak indulva :)

Maggie,de korán írtál :) :) itt nincsenek nagy távolságok,sőt rövidebbek az utak :) :) nem kell a főúton tekerni :)

Itt este volt vihar,még mikor elindultunk reggel is esett :( S így Bálinték kirándulása is elmarad :( pedig totál be volt zsongva :) a gyerekeket nem érdekelte volna az eső :) Mírával meg lassan haladtunk,tegnap a pince lépcsőn elesett és a bokáját fájlalja :( persze azért volt benne egy kis rájátszás is este. Reggel be is fásliztam.Mikor sulihoz értünk,meglátta,h. az Ő tanítónénije az ügyeletes,rögtön gyorsabban haladtunk :)

Kaqk,Te leszel csak ideges :) :) Gyerekek jól ellesznek :)

:arrow:

KépKép
viranka

Jövök én is.

Maggie, az esőre mi sem ébredtünk fel, tehát olyan nagy eresztés nem lehetett.
De legalább aludtál egyet, az mindig jól jön 8)
Hát, csak azért diétás, mert cukormentes, nem? Vagy már ki tudja...

Főterezés - részemről rendben, de a jövő hétvégém végig foglalt, így akkorra ne rakjuk.

Viranka, egyem a kis szaladós lelkét Mírának 8)
A könyvtárazás jó.
Mi is megyünk majd, ha végre nyári szünet lesz. Egy hónapja most valahogy nem jutunk el.

Ma fél ötkor lesz a zeneovi záró foglalkozása. Addig dolgozgatok, ez a nagy terv. G. busszal ment reggel, R. biciklivel, a kocsinkat műszakira készítik fel.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Nem gondoltam ám én se komolyan, hogy csak gyed-en vagyok. Azért idézőjelbe is tettem, vagy csak akartam? :) Amúgy biomérnök vagyok, és egy eü. laborban dolgozom, ahol gombákkal foglalkozunk.

Vindo!
Társasházban lakunk, de van egy belső udvarunk. Ami még jó, hogy sok gyerek lakik a házban. Így a szülők és a gyerkőcök is jól érzik magukat, megy a bandázás délutánonként. :)

Gremese!
A júni 11. tényleg jó dátum. Nekem is akkor van a szülinapom. :) De azért mégse erre tippelnék, pont a névnap miatt. :)

Most be kell fejeznem, mert megkértek, hogy már ebéd után menjek a fiúkért, mert már alváskor összevonják őket. Majd még jövök.

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Kati, a belső udvar az nagyon jó. Pláne, ha sok gyerek van 8)
Na, ha gombákkal kapcsolatos kérdésem lesz, már tudom, hogy kihez forduljak :D
Mit csináltok pontosan a gombákkal?

Képzeljétek, mi történt.
Rugóék ki lettek telepítve. Debrecenben volt egy vegyszeres baleset, formaldehid szivárgott. A kocsi tovább ment, és itt állították meg tőlünk nem messze. Db-ben többen is rosszul lettek. A katasztrófavédők keresték a további szennyezéseket, és itt találtak belőle egy adagot a központban. Így aztán a tűzoltók bementek az óvodába, és áttelepítették a gyerekeket egy utcával arrébb, meg mindent lezártak. Elmaradt a zeneovis előadás is. Az út lezárva, elterelések vannak. A kamionok itt keringenek a kis utcákban, szembeforgalomnál megáll minden :shock:

Holnap nem lesz kocsink sem, műszakira megy. Mehetek puccparádéban hajnalban busszal
:x :x :x

Kép
vindolanda

Na, azt még leírom, hogy ma koffeinmentes napot tartottam 8)

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Lányok, nekem mindjárt latin zh-m lesz, nem tanultam rá semmit, aztán itt fórumozok. Dehát most ébredtem, kell a pihenés egy kis kávé mellett. :)

Mendi lázas, szegénykém nagyon belázasodott, alig tudtuk levinni neki a lázát.

Nekem nincs gondom a fogyással, mióta elkezdtem a sulit, kb 8 kg-t adtam le. De engem iszonyatosan megterhel ez az iskola, nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz. Az a borzasztó, hogy szeretem. :)

Irina
sárga vagyok! De csodálatos helyeken voltál! :) :) :) Olyan jó, úgy örülök, amikor hozol képeket! :) Milyen volt ott, hogy érezted magad, milyen érzés volt? Olyan jók a képek! :)

Maggie
hogy fogod megoldani a ballagást és képzést? Nem lehet máskor menni, csak most van?
Nem azért mondom, de irigykedem, hogy ti csakúgy találkozgattok. Hát na! :)

Vindo
de durva! Tulajdonképpen az a lényeg, hogy nem lett semmi bajuk, de azért olyan mint a filmekben. :) Tiszta izgalom. :)

Katicico
mi még nem találkoztunk. Szép kis családocskád van. :) Gomba. Hűű, nekem mindig a gombás néni jut eszembe. Van nálunk egy tanárnő, ő tanította (ha ezt lehet tanításnak nevezni) a munka és tűzvédelem című tárgyat. Rásózták, mert gombából nem sokat tud tanítani az egészségügyi főiskolán, gondolom, hogy ő lehet a jolly joker, akit elő lehet venni szükség esetén. :) A diák közé mindig betett pihentetőnek egy-egy gombát, ilyen-olyan gombákat és mesélt róluk. Először azt hittük, hogy viccel, de nem, komolyan gondolta. A végén már kentük-vágtuk, hogy a gyilkos galócának csizmája van, olajszínű karimája meg gallérja, vagy hogy? :) Amikor kérdezte, akkor kórusban mondtuk. :) Csúcs az a nénike, rettenetesen jóindulatú, nagyon lelassult, a felfogása is kicsit már olyan lassúcska, de mindig vidám, és a gomba, hát az elmaradhatatlan. :) Ha valaki csak említést tesz a gombáról, eszembe jut. :) Voltak, akik teljesen ki voltak rá akadva, én nagyon bírtam. :)

Viranka
hát igen, a gyerekek rá tudnak játszani a dologra. :) Ha fáj, hát hadd fájjon nagyon. :)

Panndi
a Flóra csodálatos név szerintem. :) Van egy évfolyamtársam, aki Flóra, ő egy cukorfalat, egy édes-édes nagyon aranyos emberke. :) És még szép neve is van. Nagyon jó nevet választottatok! :)

Gremese
hát szegénykém, neked jól összejött ez a viszketéses cucc... Nagyon sajnálom! Főleg, hogy itt van ez a meleg... Bár most jön a hidegfront, nem fogsz te sokáig cipekedni már szerintem. :)

Kaqk
milyen lego gyűjtés van? Matrica és utána olcsón lego? Dalma már mászik? De jó! :) Ez olyan aranyos! :) Istenem, néha megállítanám az időt, hogy még hadd élvezzem a hiszti-gombóc előtti időszakot. :)

Na tanulok egy kis latint, mert már szégyen és gyalázat! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ennek a szuper krémnek köszönhetően már mindenhol viszketek. A hasam úgy néz ki, mint akit megrugdostak, olyan lila. :evil:
A kálcium valamit használ, most inkább próbálom fertőtleníteni.
Holnap megyek NST-re, leküldetem magam a bőrgyógyászatra, hogy szakember lásson.

Kép
Kép
Kép
gremese

Katicicó! Én az Alternaria alternata-ra vagyok allergiás. Gondolom ezt tudod, hogy mi. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mesi drága, ez nekem is volt Gergikémmel. Nagyon szenvedtem az utolsó hetekben tőle. Én gyógyszertári testápolóval kenegettem, nekem kicsit csillapította a viszketést. De sajnos szülés után még sokáig kellett kenegetni mire elmúlt.
Kitartás. Már nem sok van :D

Vindo ez a lezárás, elterelés :?
gyerekek nem voltk nagyon megijedve?

Irina szuperek a képek :) már meglestem a facebookon is :)

Kaqk tuti minden rendben lesz a hétvégén :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Piroska, ez a minházi jutalom programunk. Emma kap pecsetet a naptarba a hiszti mentes, szotfogado napokra. Mikor kigyulik 10 akkor kap lego friends-et.

Vindo, eltereles.....:-( mikor potoljak a musort?

Maggie, mehet a galamb kergetes! :-) csak ne most hv-n. Esetleg holnap du-an ha jobb az ido...esetleg penteken....

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Vindo!
Jaj! Ez a formaldehides dolog nagyon rosszul hangzik! Mik történnek!
Szóval egy egészségügyi laborban dolgozom amúgy, ahol mindenféle váladékokból, hámkaparékból tudjuk kimutatni a gombákat (élesztő és penészgombák, bőrgombák). Gyógyszerérzékenységet határozunk meg. Plusz vérből ellenanyag és antigén kimutatást végzünk. A kalapos gombákhoz sajnos nem értek.
Gremese! Igen ismerem az Alternaria alternata-t. :) Nem irigyellek az allergiád miatt, szinte mindig ott van a levegőben. De a mikroszkópban, amúgy nagyon szép gomba. (Ez már szakmai ártalom, hogy egy gombát szépnek nevezek. :) )
Piroska! Mendinek gyors gyógyulást!
Irina!
Neked nem is írtam, de tényleg nagyon szép képeket tettél fel. Jó kis konferencia lehetett. Én nem egyhamar megyek konferenciára, pedig régebben mi is jártunk. Kb. 10 éve voltam én is Lengyelországban egy kisebb körúton. Nekem egyébként Varsó nagyon tetszett, az óvárosa csodaszép.
Na megyek a dolgomra! Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok.

Kati, ja, hogy olyan gomba :roll: :lol:
Ez a munka igen jól hangzik.
Várnak vissza a munkahelyeden?

Emese, :x :x
Majd írd le, mit mondott a bőrgyógyász.

Kaqk, ma fogják pótolni, ami azért vicces, mert az angolos bemutató is akkor lesz.
Szerintem Rugó totál K.O. lesz a kettő előadás végére.
Majd kiáll, ha nem bírja :roll:

Móni, igen, meg volt ijedve pár gyerek, és sírtak is. Rugó sírt, de azért, mert a biciklije ott maradt a kiürített övezetben.

Rugó felkelt :shock:
Ma munkanap megint :?
Kocsink még mindig nincs :?
Maggie, a bösz-i könyvtár bezárt (geotermikus fűtés miatti átalakítás lesz), ha bejutok a főépületesbe, majd jelentkezem.

Kép
vindolanda

Halihó!
Megittam a kávémat. Eléggé fáradt, kába vagyok. Tegnap hajnali négykor kipattant a szemem, már nem aludtam vissza. Egy idő után feladtam és olvasni kezdtem. Este meg 11-kor nem láttam, összeakadtak az ujjaim a billentyűkön.
Egyébként jól vagyunk, eltekintve attól, hogy Bercó egy kicsit betaknyosodott.

Katicicó, én gondoltam, hogy nem erdei, mezei gombákkal foglalkozol. Bár szerintem azok talán szebbek. :wink: :lol: Nagyon érdekes munka lehet. Én mondjuk személy szerint csodálom azokat, akiknek természettudományos affinitásuk van. Nekem abból kevés jutott. Bár mondjuk a matematikát kifejezetten szeretem, szerettem.
Tényleg, meddig maradsz otthon?
Mi is hasonló helyen lakunk. Egy nem túl nagy társasházban, kis belső udvarral. Itt sajnos nem nagyon vannak gyerekek, kivéve, ha unokák jönnek nyaralni. :lol:

Piroska, mindennap gondolok Rád és küldöm az enerdzsit. :wink: :lol: Hamarosan vége lesz. Aztán pihenhetsz.

Vindo, oó ez a történet. Ijesztő. De hála Neked, tegnap én tájékoztattam a kollégámat. Fogalma nem volt, hogy mi történt. Pedig arrafelé viszi haza mindig az egyik tanítványunkat. :lol:
Akkor Rugó hősiesen viselkedett.
Szerinted van esély, hogy hamarosan megszerezd? De lehet, hogy megpróbálok utána nézni, hogy honnan kotorjam elő.

Emese, jaj.
dmaggie

Hali,
Tul egy hatalmas vasalni valo hegyen :-)

Vki-nel hasonló: Emma este egyszerüen nem alszik el egyedül, regen nem volt semmi gond, par hónapja kezdte hogy mese, enek, simi, picit mellette vagyunk, utan percenkent hiv vissza, mondvacsinalt keresekkel, illetve csak az apjat, mert tudja hogy ot lehet, tegnap tobb mint egy oran at ment ez, volt hiszti..stb.....mit lehet tenni???

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó! Helyzetjelentés. :)

A nőgyógyászom végül is most alaposan megnézte a hasamat, és mondta, hogy ez együtt szokott járni a terhességgel. Gyulladt is, így kenjem Bepanthen Plus-szal. Még a kocsiban bekentem, és mire hazaértem, valóban jobb lett. :)

NST-n minden oké volt, Barnus fejvégű, csak épp megfordult a tengelye körül, most nem bal, hanem jobb oldalon van a háta.

Adatai:
BPD: 100 mm :shock:
HC: 347 mm
AC: 348 mm
FL: 74,6 mm
Becsült súly: 3800 G (szerintem tuti 4 kg felett lesz)
Méhlepény: II-III. fokban érett
Vélemény: kiviselt graviditás.

:D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mesi, ez a "kiviselt" ez kész!!!!!!!!!! :lol: Orvosi szakkifejezésnek nem semmi...
Örülök, h jobb a hasadnak a krém miatt. Amúgy meg mindig felhorgad bennem a feminista, amikor nekem úgy tűnik, kicsit elbagatellizálják a terhes nők problémáit (a tipikus "ahonnan egy kijött, kijön több is" és más értelmes megállapítások -- én ilyenkor mindig vázolom a férfi nemi szervre és egyéb analóg testi részeikre átültetve, hogy képzeljék el, hogy az ott most nekik ezt és azt csinálja és felvágják és összevarrják... mindjárt furcsább arcokat kapok...).

Katicicó, nagyon szép hivatásod van! :-)

Vindo, hú, ez a formaldehides sztori... kemény.

Kaqk, nálunk is volt ilyen, napokig is akár, aztán enyhült, de megvan a minden esti harc, hogy anya meddig üljön az ágy végében. Szerintem csak egy kis lelkiállapot-változás lehet Emmácskánál (nem tudom, én az időjárástól és a stressztől tök zizi vagyok napok óta, lehet, hogy valami van a levegőben is...)

Lányok, köszi a képdicséreteket -- igazából városnézni is valamely szerettemmel lett volna a legjobb ugye, nem egyedül. Szeretek egyedül is lenni, de nem hosszú napokig, na és az élményt a legjobb megosztani.

Megvolt az ovis évzáró -- így a tényleges ovizárás előtt 1 hónappal :lol: Nagyon cukik voltak, Ádi teljesen átszellemült arccal mondta a csúfolóverseket. Viszont én mostanában cseppet sem vagyok társasági hangulatban.
Volt ma egy vizsgám, nagyon tartottam tőle a tanulhatatlan anyag miatt, szerintem meglesz. Ééééééééééés akkor holnaptól 3 napig maraton (már amennyire ez lehetséges család mellett), mert 3 vizsgám lesz hétfő-kedden összesen.
irina

Kaqk
nálunk ez volt és van, tehát mi nem vagyunk mérvadók, mi altatjuk mindkettőt. De van egy barátnője, akinél egy éve jött ki, ő most öt és fél éves kb, végül ott is feladta az anyuka és altatja minden nap. Nálatok ez lehet a tesó miatt is. Ha nagyobb lesz Dalma, akkor erősebb lesz a kapcsolatuk, összebújnak és alszanak szépen, ha szükségük van valakire. Legalábbis gondolom én...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kezdek egy képpel:

Kép

Tegnap estére egy kicsit elfáradtam, mert már két napja ötkor keltem, és csak este felé keveredtünk haza. Rugó is kész volt tegnap, mert fél hatkor kelt, és nem aludt napközben az óvodában.
Ellenben kaptam egy csomó virágot meg ajándékokat az szakdolgozóktól meg az államvizsgázóktól 8) Nagyon örültem nekik 8)

Angol bemutató volt tegnap. Rugó hozta a formáját: mikor megjelenek, odafut hozzám, és hiába rimánkodik mindenki, nem ment vissza a gyerekekhez :roll:
Azután viszont történt egy momentum, ami miatt beállt.
Angol előtt az angolos néni felrakta a falra az állatos képeket, de egyet nem talált, a bárányt.
Elkezdődik az előadás, eltelik negyed óra. Az a feladat, hogy mindenki menjen ki, válassza ki a kedvenc állatát, és mondja angolul. Rugó elkezd nagyon jelentkezni az ölemben, ki akar menni. Na, kifut, erre megemeli az oroszlánt, és ott van alatta a birka :lol: Kiszúrta a kis sutyi, hogy össze vannak ragadva a lapok 8)
A végén már kooperálóbb volt. De azt hiszem, nem lesz egy színpadi ember :roll:

Emese, a 10-es BPD már szép :shock:

Kaqk, Rugó is igényli az altatást. Két diafilm, aztán az ágyban mese. És igen, mostanában rosszabbul megy nálunk is. Szerintem azért, mert sokáig van világos.

Irina, jó vizsgázást 8)

Maggie, szerintem hétfőn könyvtárazok a BTK-n. Nem tudom, az jó-e még.

Ma itthon vagyok, de este pedagógusnapi vacsora. Végre lesz kocsim 8)

Kép
vindolanda

Na, ezt még leírom, aztán pakolok-dolgozok.
Van pár diafilmünk, de már R. mindet ismeri.
Ellenben megvan a Toldi is. Mivel ezt még nem látta, Rugó ragaszkodott hozzá. Mondtuk neki, hogy az már iskolásoknak való, bla-bla. Nem ér semmit. Elkezdjük vetíteni, Rugó persze nem figyel.
Végén felidegesedek, kontrollkérdéseket teszek fel, mondom, ha nem tudja a választ, nincs vetítés, mert minek.

- Rugó, milyen állatot tett az ágyba Toldi?
- (tűnődés). Zsiráf. (aztán megvilágosodik). Farkas.
- Hogy hívják Toldi testvérét??
- (szemmel láthatóan nem tudja, mert a hátamon ugrált közben)...
- Befejezzük, ha nem mondod meg.
- (felcsillan a szeme, látszik, hogy kitalált valamit) Tesó.
:lol:

Kép
vindolanda

Irina! Egyébként az első bőrgyógyász olyanokat mondott, hogy ez itt a terhesség vége, már mindegy.... :evil:

Amúgy jobb a pocakomnak, de nem jó. A tinédzser kori halvány striáimban is kijött a csalánkiütés, lényegében már mindenhol viszketek, nem tudok aludni. Testszerte kiütéseim vannak, feszülök a víztől, fájnak az ízületeim és nem tudok huzamosabb ideig fogni, mert zsibbadok.
Tényleg minden terhesség más...
Már nagyon várjuk a babát!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Ezer és egy éve nem jártam nálatok. Bevallom szoktam kukkolni időnként...
Megláttam Gremesét és az elfelejtett jelszavamat előkotortam a mélyből. Gratulálok a harmadik babához!:-))))) Mostanában gyakran eszembe jutsz,feldobott az egyik oldal egy reklámot,ahol te voltál.:-) Én is szeretnék majd rendelni valamikor tőled.

Mi még Skóciában vagyunk. Maradunk is,lehet végleg, de a nyári pihiből Zétivel nem jövök vissza év elejéig. Én is babát várok, december 17-re vagyok kiírva, most vagyok 12+4 hetes.:-))) Szörnyű itt a nem létező terhesgondozás, hazamegyek szülni. Biztosan emlékeztek,nem volt Zétivel egyszerű terhességem,nem kockáztatok. 9 hetesen vérezgettem, senkit nem érdekelt... Be sem mehettem sehová,itt dokik nincsenek,csak szülésznő. Addig nem néznek meg,amíg nem dől a vér belőled. Jövőhéten lesz uh-m, aztán a következő november 6-ra van kiírva... Na én azt nem várom meg.

Zéti egy nagy fiú,kezdené itt az elsőt augusztusban. Így csúszik egy évet, otthon ovis lesz ismét.

Pár hónapja írogatok egy másik oldalon topicba,de mindig ti jártok az eszemben. Itt annyira jó csapat volt, az a másik közel nincs ilyen. Most nagyon jól jön,hogy leírtam mindent előzőleg,vissza tudom nézni,hogy melyik héten mi volt.:-) Teljesen más most,mint Zétivel. Egyáltalán nem görcsölök, vele az volt a kezdő probléma. Egy dekát sem híztam még,kezd kicsit aggasztani. Remélem a jövőheti uh rendben lesz. Valami kis pillangó-mocorgást érzek időnként már.:-)

Látom több mindenkinek kisbabája van. Úgy örülök,hogy rendben vagytok!
Visszacsatlakoznék hozzátok, ha nem baj.

Egyébként a teherbeesésem egy külön sztori, egyszer majd elmesélem. Ez egy Skóciában kínai segítséggel összehozott magyar baba.:-))

Puszi mindenkinek,legyen szép napotok!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: