Halihó!
Olvastam.
A legfontosabb:
Isten éltesse Grétát!!!! Rengeteg puszit, nagy ölelést küldök neki!
Mónikám, mit sütöttél? Nagyon kíváncsi vagyok, + biztos vagyok benne, hogy valami gyönyörűt és finomat alkottál.
Szerintem sem kell pontokat számolgatnod, egyébként meg minden képzésnél megadják, hogy mi a bemeneti követelmény. Ha eddig nem volt diplomád, semmilyen államilag finanszírozott képzésben (főiskolai, egyetemi) nem vettél részt, akkor szerintem jelentkezhetsz államilag támogatott BA képzésre bárhova. A felvi.hu-n minden információt megtalálsz, sőt kérdezhetsz is tőlük bátran. Mit szeretnél tanulni?
Szemüveg: Lányok, ne ostorozzátok magatokat. Egyáltalán nem egyszerű észrevenni, mert a gyerekek kompenzálnak ám. Megpróbálják elrejteni a gyenge pontjaikat, a jókat meg egyfajta turbó üzemmódban működtetik, így ember legyen a talpán, aki észreveszi. Apró, kicsi jelekből következtethetünk ezekre, de nagyon is nehéz felismerni ezekt. A szemüveg (takarással vagy anélkül) sokat tud segíteni. Gergő is talán négyes dioptriáról indult, ma már nem is kell szemüveget viselnie. Mintha különbség lenne a + és a - között, asszem a 3-os javulhat, a mínuszos talán nem annyira. De ez egyáltalán nem biztos. Egy biztos, Gergő +-os volt. Dávidnál meg elsős korában derült ki, hogy szüksége van szemüvegre, évek óta nem hord már ő sem. Bercó eddig rendben van.
Piroska, gratulálok. Teljesüljön az álmod! Nem, én nem gyógypedagógus, hanem tanító vagyok, illetve fejlesztőpedagógus is. És nem, ez nem logopédus képzés. Valamelyik hsz-ban Irinának küldtem egy linket, ahol el lehet olvasni, hogy mi a kettő között a különbség. A nyelv- és beszédfejlesztő leginkább a nyelvi nehézségekkel foglalkozik(hat). A logopédus az ettől súlyosabb zavarokkal, fogyatékosságokkal. De pl. logopédus irányításával a két utóbbi csoportba tartozókkal az automatizálásokban, a gyakorlásokban segítséget tud nyújtani a nyelv- és beszéd.fejl. Szorosan kötődik a logopédus munkájához, de kompetenciája korlátozottabb.
A felvételihez megadtak néhány ajánlott irodalmat, az egyik szerzője Nádasdy. A könyvben olvasottak eszembe jutottak, ismerősek voltak az előadást hallgatva.
Ha valami még nem világos, akkor csak szólj!
Dettyk: nybf = nyelv- és beszédfejlesztő

Neked azért még mindig közelebb lenne Szeged, mint nekem.

Panka igazán szépséges.
A szegedi hétvége összességében jó volt.