A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok,
most munkahelyről írok.

Grétának boldog születésnapot!

Köszönjük a kérdést, tovább húzogatjuk Rugó rudiját, még kaptunk három hét haladékot.

Most dolgozom majd :arrow:

Kép
vindolanda

azért jó hogy már nincs front = nem fáj a hasam :D
összepakoltam a motyóm..:-)

Jövőhéttől NST, 2 hét múlva UH + vizsgálat...kíváncsi vagyok mikor jön el az idő....már nagyon türelmetlenek vagyunk mind3-an

Vindo: haladék :) az jóóóóó

KépKép
kaqk
Debrecen

GrétiCicust Isten éltesse nagyon sokáig!!! :-)

Piroska, szívből gratulálok, ez ám a jó hír! :-)

Dettyk, gyönyörűek a gyerekeid, mint mindig, imádom róluk a fotókat. Nagyon édes a szemüveges lányka is. Köszi a ránkgondolást! :-)

Én szemüveges voltam, és akkor még csak ronda keretek voltak, ezért nem szerettem. De ha ilyen tuti kis keretek lettek volna...

Fú, kifáradtam, vendégeink voltak, úgyhogy már csak Vindónak valami: mi a Nyugatihoz közel lakunk, úgyhogy ideális helyen leszel.
Jaj és lógtam még Neked egy pókos rugis képpel:
Kép
irina

Ui: Kaqk, nagyon izgalmas, most már a finis jön! Gondolunk Rád sokat! :-)
irina

Gremese
most olvastam vissza, valószínűleg félreérthető volt, amit írtam: most nem a kislányom szeparációs szorongásáról van szó, hanem a kisfiaméról (ő hét hónapos, de nem tudom, mi a fene van a vonalzóval). A kislányomnál is eleinte volt, de azt írtam. :)

Elnézést kérek, de nem tudom, pontosan kinek a kislánya Gréta, ezért névtelenül kívánok Grétának Boldog születésnapot!

Dettyk
lehet, hogy kissé kavalkád volt ez az egész tanulásosdi, egyszer ezt írtam, aztán azt, mert ugye a változtatások nem tőlem függtek, hanem az iskolától vagy a szüleimtől. Azért írtam egyszer, hogy mégis fogunk konzultálni, mert tegnapelőtt este annyira összebalhéztam apuval, hogy végül abban maradtunk, hogy inkább hagyom a sulit, de tegnap reggelre már eldöntötték, hogy inkább anyu jön és akkor szent lesz a béke. Anyu majd fog nekem segíteni és akkor jó lesz. Tehát most ez a felállás egyelőre. Remélem, hogy ez is marad. :)
Azt akartam még mondani, hogy hát a kislányod elég rosszcsontnak néz ki, amolyan amazonnak. :) Olyan is?
piroska.103

Lányok,
nem értem, mi a fene van a vonalzóval, az előző hozzászólásomnál nincs is vonalzó...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Gréta cicának utólag is boldog szülinapot kívánunk :D!

Mostanában mindig utólag köszöntök :oops: .

Piroska, értem :lol: . Én is remélem, hogy úgy lesz, ahogy szeretnéd :). Azért nagyon jó, hogy a szüleid ennyire segítőkészek. Milyen tanrendben fogsz járni? Nekem csak havi 1-2 alkalommal lesznek péntek-szombati konzijaim, de azt sem tudom, akkor ki vigyáz majd a gyerekekre :? :roll: .
Igen, jól látod, Panka igazi amazon :lol: :lol: . Bár amióta újra oviba járunk, változott sokat. Arra törekszik, hogy mindenkinél ügyesebb és "nagyobb" legyen, hogy ki tudja szolgálni magát, és minket :). Kis háziasszony, igazi nagy segítség :). De néha azért kitör belőle a nagyfőnök :).
Szemüveggel egyáltalán nem kancsalít Nóri, anélkül meg ugye ritkán van, de hónapok óta nem láttuk kancsalítani. Szépen javul.

Irina, köszönöm, aranyos vagy. A szemüveges lányka Nóri egyébként, a hugom kislánya. Ő júniusi, és csoporttársak Pankával az oviban.
Hozol majd szülinapos képeket?

Kaqk, melyik frontra vagy érzékenyebb? Örülök, hogy most nem fáj a hasad :). Lábad hogy van? A múltkor a csöpögő fáslin nagyon jót nevettem 8) :lol: .

Vindo, el vagy maradva a beszámolóval :lol: . Anyósodék voltak? Teknőcök megvannak? Szülinapoztatok?

Én ebéd után viszem a gyerekeket szülinapozni Bence osztálytársához, közben intézem a kérvényeimet a holnapi évnyitóra. Sűrű hétvégénk lesz, és most hétvégén is hármasban leszünk a gyerkőcökkel...
dettyk

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a cicus köszöntéseket :)

Vindo nektek tavaly milyen árban csinálták a tetőt? ft/nm
azt hiszem engem nagyon-nagyon hülyére akar venni egy ács :?

Juba már írni akartam neked, csak az a fránya rövid eszem.....
na szóval: ne legyél túlságosan padlón Bertus szeme miatt. nagyon fájó tudom, hisz benne vagyunk de inkább most derüljön ki mint később. Cicusom is szemüveges lett, és neki még a szemecskéjét is takarni kell. Készülj fel lelkileg a csatára. Sok lesz, mert nem akarja majd felvenni a szemüveget, mert nem jó úgy játszani, mert beleakad a ruhába, mert lefelé csúszik. Mindent ki fog találni csak, hogy levegye. Mikortól megy oviba? Grétikém ott jobban elvan, elvonja a figyelmét a sok kis barát és nem nyafog annyit a szemüveg és a takarás miatt. Majd keresek egy képet róla és felteszem. Nagyon csini a szemüvegben (is) :D
A pénztárcátokat készítsd majd, cicusé 30 felett volt és úgy, hogy akciós volt a keret :roll:

Piroska gratulálok a sulihoz :D
Ez nappali tagozat lesz? vagy miért mond fel anyud?

Irina Ádi édes kis vigyorgombócként :D ezt a képet már évekkel ezelőtt is feltetted és akkor is imádtam 8)

Rutinos felvételizős csajok, ha Én felsőfokú képzésre jelentkezem akkor milyen papírokat kell kitölteni? Hogy számolom ki, hogy mennyi pontom van? Nem főiskola csak felsőfokú képzés, diplomát nem ad csak megfelelő alapokat :roll: na meg ha nekem még nincs diplomám akkor van esélyem arra, hogy ne keljen tandíjat fizetnem?

Kaqk most jön az izgalmas rész :D
jaj de jó lesz nektek :lol:

Vindo én max pötikével tudnék menni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Most gyorsan, mert festünk, nagy a kupi, és még felénél tartunk.

Móni, jöjjön Pöti is :P
A munkadíj olyan 160 ezer volt (kb. 45 m2-t fedtek le),
anyagköltségeknek is utána tudok járni.

Most nem készült szülinapi fotó.
Kapott egy tortát, másnap G. hozta a teknősöket, a kisebbik bátyámék meg hozták a terráriumot. Rugó és a legnagyobb unokatesója közösen berendezték.
Boldog volt 8)

Jövök este bővebben.

PÓKOS RUGDALÓZÓ 8) 8) 8) 8)

Ezt már írtam, hogy olyan pók fan vagyok, mindig egy pókos tetoválásban gondolkodom.

vettem egy könyvet 990-ft-ért, leértékelve, a szimbolista festészetről egy album, a kedvenc stílusom, van benne pókos kép is.

Kép
vindolanda

Vindo
pók fan. :) Mik vannak. :)

Móni
ha első OKJ-s képzésed és nincs diplomád, csak egy sima érettségid akkor nem kell fizetned. Szerintem nem kellenek hozzá pontok, én legalábbis nem tudok róla. Nem hiszem, hogy van felvételi. Mire szeretnél menni?
Te szegénykém, ahogy olvastam, amit írtál, akkor jutott eszembe, hogy gyerekkoromban hány szemüveget törtem össze, tapostam meg. Gyűlöltem, pfúj! Szegény anyu meg hozatta nekem a kereteket innen-onnan, mert akkor nem voltak még ilyen jó keretek. Nagyon durva, hogy mennyi pénzt kell elköltenetek erre. És mit mondtak? Kinőheti?
Anyukám azért mond fel, mert védőnő csak nappalin van, úgyhogy heti háromszor el kell jönnie segíteni.

Dettyk
én nappalira fogok járni, kedd kivételével minden nap. Az az egy előnye van, hogy majdnem mindent megtanulok órán, nem kell annyit tanulni otthon. De sokat leszek távol. Kértem egyéni tanrendet, mert szeretnék minél kevesebbet bejárni a kicsi miatt, majd meglátjuk, hogy megkapom-e.
Panka akkor már nagyon érik. :) Ez olyan jó! :) Didri érdekes módon sokkal bújósabb lett, mióta oviba jár. Eddig is bújós volt, de most nagyon.
Nóriról mit mondtak, el fog múlni?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hahó!

Megjöttünk a szemészetről brutális értékeket mért a doktornő...
Egyenlőre hat hétig kell majd így hordanunk a szemüveget és után megnézi a doktornő,hogy tudja-e együtt használni a két szemét (mert most csak a jobbot használja)ha nem akkor takarni kell a jobb szemét,hogy a bal javuljon neki.
És olyan ronda keretek voltak,nem volt túl nagy a kínálat (ő hello kittyt szeretett volna de nem volt)végül egy bordó szerűt választottunk,péntekre készül el.
Hát az ára sem piskóta ( drága anyukám szponzorálta)
Mi kerül ezen ennyibe???? :shock:

Móni! Kíváncsian várom a képet Grétáról!

Nem tom front van ma vagy mi mert annyira rosszak a gyerekek,nem bírok velük!!!!

juba0

Halihó!

Juba, sajnálom, hogy rosszak az értékek, de innen már csak felfelé van út, fel a fejjel!!! Sok puszi a csajoknak, Bertusnak meg üzenem, hogy ő egy különleges kislány, és a szemüveges kislányok még különlegesebbek! :-)

Móni, ugyan tanítottam FSZ-képzésen, de nem tudom, hányféleképp lehet bejutni... de ezt találtam:
http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/korabbi_elj/cikkek2010n/felsofoku_szakkepzesrol
Mit szeretnél végezni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.28 13:15-kor.
irina

Ui: Vindo, és őszintén, mi tart vissza a pókos tetkótól?:lol:
irina

Halihó!

Megérkeztem Szegedről, igaz nem most, még gyorsan megnéztük Dávid meccsét is. Iszonyat fáradt vagyok. Csüt. éjszaka nem aludtam sokat, egyrészt az izgalom miatt, másrészt meg azt figyeltem, hogy mikor rakhatom be a hűtőbe a kaját.
Pénteken sikerült elintéznem azt, amit szerettem volna. Megkaptam a diákigazolványomat. Aztán egytől f.8-ig nyomatták. Az első részét már tanultam tulajdonképpen (Irina, neked: Hangzó nyelv). Az ezt követő meg nagyon-nagyon izgalmas volt: szakkomunikáció. Mondjuk itt inkább csak felvillantott néhány előadásnyi diát az előadó. Nem hibáztatom érte, kevés az idő, nagy az anyag. Irina, itt meg Nádasdy köszönt vissza nekem. Egyébként ez az irányzat a meghatározó a tanszéken, tehát szerintem jó helyen vagyok.
Ma volt a pszicholingvisztika. Meghallgattam, itt is belekaptunk az anyagba, de a jellemző az önálló feldolgozás lesz. Mondjuk pozitív mindenképpen, hogy a tanárnő megnézte az előző jegyzeteimet és úgy nyilatkozott, hogy szerinte jó lesz. Egyelőre várom a modulos döntést, de neki mindenképpen kell majd írnom, aztán meglátjuk a továbbiakat.

Egyelőre tényleg sok dolog ismerős, de ez elbizakodottságra egyáltalán nem ad okot. Egy biztos, az oktatók rendkívül empatikusak, kommunikatívak, nem hagynak majd magunkra minket. Dolgom lesz elég, unatkozni nem fogok.

Most megyek, nem olvasok vissza sem, mert alig látok ki a fejemből. Ráadásul az éjszaka sem nagyon aludtam. Többször is felébredtem, küzdöttem az allergiámmal.

De azt azért leírom, hogy megnéztem az Ádi-képeket. Annyira helyes kispasi, hogy nem is találok rá szavakat. Az őszibarackossága meg jól megmaradt, miközben szépen érik az arca. Irina, egyébként le sem tagadhatnád. :lol:

Bercó meg nagy izgalomban van, holnap megy élete első szülinapi zsúrjára. Egy játszóházban lesz, kizárólagosan fiúkkal, pókemberes jelmezes őrülettel.
dmaggie

Itt vagyok megint :D

Festés még zajlik, Rugót közben elaltattam. Én most nagy munkában vagyok, írok egy anyagot, ott jár a fejem.

Maggie, akkor ezek jó élmények mindenképpen 8)
Pókemberes zsúr :shock:

Millió puszi a szemüveges csajoknak :!:

Irina, magam sem tudom. Attól tartok, egy idő után megunom :roll: Aztán meg leshetek :lol:

Na, elkezdek dolgozni megint :arrow:

FSZ-ben nem vagyok otthon :?

Nem semmi Ádi :D

Piroska, sajnálom, hogy nem tudjátok megoldani máshogyan a gyerekfelügyeletet.

Kép
vindolanda

Irina
Igazából azért vagyok dühös magamra mert nem vettem észre,hogy ennyire rossz a szeme!!(a legapróbb bogarat is kiszúrta,rá nem álmodtam,hogy baj lehet vele...)
De már kezdek beletörődni,már úgysem tudok mit tenni!
Ő kifejezetten örül neki(persze még nem tudja milyen az mikor egész nap szemüvegben kell lennie)egy igazi divatguru és beadtam neki,hogy így még sokkal szebb lesz,ő meg bekajálta :D

Ádó csuda édes kisfiú,olyan édes pofija van!(olyan jó volt látni a pókos-rugis képet,mintha tegnap lett volna,hogy rohan az idő!)
És micsoda tortája volt Ádinak,milyen ízű?

Móni Neked még elfelejtettem válaszolni,nem megy oviba majd csak jövőre.
Nem vették be mert én itthon vagyok és nincs elég hely.(összevonták a csoportokat,elküldték az óvónőket ,hogy ne kelljen őket fizetni,most meg hét gyereket nem vettek fel,akinek itthon van az anyukája...)

Vindó Hajrá meló,én hulla vagyok,nem értem,hogy tudtok ilyenkor még dolgozni?!!

juba0

Hát, egyrészt lebeg a szemem előtt egy határidő, másrészt meg egy adag pénz, amit 18 hónapig havonta kapok, ha ezeket a határidőket betartom :lol:
De ettől függetlenül mi is hullák vagyunk mindannyian :mrgreen:

Ügyesen közelítetted meg a szemüveg dolgot!

Nálunk a nagyobbik bátyámnak csak olyan 11-12 éves kora körül szúrták ki, hogy rossz a szeme :roll:
Nem tudta elolvasni a legós doboz feliratát a szekrény tetején.

Kép
vindolanda

Juba
jéé, tényleg mindent észrevett? Hát akkor honnan szúrhattad volna ki? Nem kérdezted a dokitól? Mit mondanak ilyenkor? Én azért vittem el, mert az egyik anyuka mondta, hogy a tompalátás öröklődhet, így gondoltam, hogy jobb a békesség. De a kisfiamat is el fogom vinni. Igaz, hogy nem voltunk felülvizsgálaton, mintha azt mondták volna, hogy évente érdemes...
Szerintem ne legyen lelkiismeret-furdalásod, hiszen emberek vagyunk és nem vagyunk tökéletesek. Én is mindig korholom magam, hogy a kislányom hypotóniájával nem gyógytornászhoz fordultunk, de akkor még nem is gondoltam, hogy tényleg komoly baja van (igaz, hogy ő azért elég enyhe hypotón, de azért az is csinál csúnya dolgokat). Mire eljutottunk gyógytornászhoz, már két és fél éves volt. A kisfiamnál már hamarabb elindultam és szerencsére ezt tettem, mert vele megjártuk volna. Ne korhold magad, szerintem nem vagy te annyira lekésve erről. Én is három és fél éves korom óta vagyok szemüveges, nem tudom, hogy javulhatott volna-e, lehet, hogy nem tettünk meg érte mindent, nem tudom. De azt érdemes megkérdezni, hogy mi várható, mivel tudtok javítani, mit figyeljetek. Mit mondtak erre? Kérdezted?

Lányok,
jól láttam, hogy Kaqk nem írt tegnap? Csak nem? :)

Ovi:
nálunk sem veszik fel a gyereket, ha az anyuka otthon van. Amikor Didrit felvették, akkor még nem tudtuk, hogy jön a kistesó.

Irina
Ádi nagyon édi! :) Milyen szőke, nagyon cuki. :) Micsoda menő torta, ezt te sütötted? Az a kisautó a képen Legoból van???? :shock: Tényleg????

Dmaggie
kicsit kínai, amit írtál, de nem biztos, hogy nekem kell ezt megérteni. :) Ez akkor most logopédus képzés? Egyébként te gyógypedagógus vagy?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Itt vagyok 2:1 :-) Még azért leglább 1,5-2 hetet min. ki szeretnénk egyben húzni..:-)

tegnap volt a családi szülinapi buli.... majd hozok képeket is.

Ádó anyira édes...szupi torta..:-)

Maggie: akkor összességében jó volt?

Juba: jól csináltad....biztos jól fog állni neki..kis különleges csajszi..hogy vehetted volna észre????

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Olvastam. :lol:

A legfontosabb: Isten éltesse Grétát!!!! Rengeteg puszit, nagy ölelést küldök neki!
Mónikám, mit sütöttél? Nagyon kíváncsi vagyok, + biztos vagyok benne, hogy valami gyönyörűt és finomat alkottál.
Szerintem sem kell pontokat számolgatnod, egyébként meg minden képzésnél megadják, hogy mi a bemeneti követelmény. Ha eddig nem volt diplomád, semmilyen államilag finanszírozott képzésben (főiskolai, egyetemi) nem vettél részt, akkor szerintem jelentkezhetsz államilag támogatott BA képzésre bárhova. A felvi.hu-n minden információt megtalálsz, sőt kérdezhetsz is tőlük bátran. Mit szeretnél tanulni?

Szemüveg: Lányok, ne ostorozzátok magatokat. Egyáltalán nem egyszerű észrevenni, mert a gyerekek kompenzálnak ám. Megpróbálják elrejteni a gyenge pontjaikat, a jókat meg egyfajta turbó üzemmódban működtetik, így ember legyen a talpán, aki észreveszi. Apró, kicsi jelekből következtethetünk ezekre, de nagyon is nehéz felismerni ezekt. A szemüveg (takarással vagy anélkül) sokat tud segíteni. Gergő is talán négyes dioptriáról indult, ma már nem is kell szemüveget viselnie. Mintha különbség lenne a + és a - között, asszem a 3-os javulhat, a mínuszos talán nem annyira. De ez egyáltalán nem biztos. Egy biztos, Gergő +-os volt. Dávidnál meg elsős korában derült ki, hogy szüksége van szemüvegre, évek óta nem hord már ő sem. Bercó eddig rendben van.

Piroska, gratulálok. Teljesüljön az álmod! Nem, én nem gyógypedagógus, hanem tanító vagyok, illetve fejlesztőpedagógus is. És nem, ez nem logopédus képzés. Valamelyik hsz-ban Irinának küldtem egy linket, ahol el lehet olvasni, hogy mi a kettő között a különbség. A nyelv- és beszédfejlesztő leginkább a nyelvi nehézségekkel foglalkozik(hat). A logopédus az ettől súlyosabb zavarokkal, fogyatékosságokkal. De pl. logopédus irányításával a két utóbbi csoportba tartozókkal az automatizálásokban, a gyakorlásokban segítséget tud nyújtani a nyelv- és beszéd.fejl. Szorosan kötődik a logopédus munkájához, de kompetenciája korlátozottabb.
A felvételihez megadtak néhány ajánlott irodalmat, az egyik szerzője Nádasdy. A könyvben olvasottak eszembe jutottak, ismerősek voltak az előadást hallgatva.
Ha valami még nem világos, akkor csak szólj! :lol:

Dettyk: nybf = nyelv- és beszédfejlesztő :lol: Neked azért még mindig közelebb lenne Szeged, mint nekem. :wink: :lol: Panka igazán szépséges.

A szegedi hétvége összességében jó volt. :lol:
dmaggie

Hű, Kaqk, már NST? :lol: :lol: :lol: Nem is csodálom akkor, hogy összekészítetted a motyódat. Majd megyek látogatni. :wink: :lol:

Vindo, publikus a téma? Sok sikert a munkához!
dmaggie

Maggie: Hát igen, telik az idő. ok :lol: bár ott tartanánk már.. :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

Piroska, és Didrinek már nincs semmi problémája? Milyen tünetei voltak?

Kaqk, NST 8)
Tényleg, majd küldesz sms-t ugye????
Várjuk a képeket!

Maggie, teljesen publikus a téma, román-magyar hallgatói értékrendszerek összevetése - most az elméleti részt kell megírni. A Nagyváradi Állami Egyetemmel dolgozunk együtt (mármint a BTK). Aztán lesz kérdőívezés, interjúzás, ilyesmi, és 18 hónapig kapok érte olyan plusz 20-30 ezer körüli összeget. Lesz belőle idegen nyelvű publikáció, worshopok, konfik a határon túl. Jól mutat a cv-ben, az biztos (és állítólag ez lesz a habilitációs témám, vagyis úgy álltam most hozzá, hogy beleadok apait-anyait).

A fiúk szépen kinőtték a szemüveget :D
Nekem mind a két bátyám úgy maradt. A kisebbiknek a múltkor lett valami gyulladása éppen a kontaktlencse használatától, vagy két napi csak foltokat látott az egyik szemével. Most szemüveges ismét.

A családban amúgy mindenkinek rossz a szeme. Az enyém szerencsére nem. A most 90 éves nagyapámtól örököltem sok dolgot (pl. hajamat, hogy egy óráig is tudok guggolni, és egyéb csodás képességeket), neki máig nem kell szemüveg :D

Hogy sikerült a pókemberes parti?????

Azt elfelejtettem írni, hogy Rugó ötkor kelt fel :D :D :D
Hétig küzdöttem vele, aztán átpasszoltam másoknak, és meg visszafeküdtem :roll:
Fél tízkor riadtam meg végül.

A festés már kész, még a galériát kell visszapakolni. A férfiak kinn a terasszal küzdenek, már a tetőt rakják fel :D

Rugó épp lement alfába a Micimackó-nézés közben, de nem alszik persze, csak majd elfolyik a kis foteljában :x

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Irina, jók a szülinapos képek :)
Milyen volt a zsúr?

Zsófi idén tart először szülinapi zsúrt, szerdán jönnek a barátnői, hát mit ne mondjak, izgulok rendesen :lol:

Zsófi tavaly kapott szülinapjára pici legot, ő is szereti :)

Juba, ne hibáztasd magad, szerintem is szinte lehetetlen észrevenni!

Na lassan készülődöm, délután megyünk ovis misére :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi: zsúr? de jó..hát én nem mertem bevállalni..meg fura mert max 1 lány jött volna, a többi fiú..az meg olyan fura lett volna....+ energiám, játékokat kitalálni, sok gyerek....hát nem mertem..majd jövőre.

Emma már az 1 szülinapjára kicsi legót kapott ( nem tőlünk ) de nagyon ügyesen rakta már akkor is...így nem váltottunk Duplóra.. :lol:

Pók party???????

Vindo: f10 :D, Rugó alfában :lol: festés kész..szuper

Most forma1 aztán a KIKA-nál van családi nap..leht kinézünk..Emma rollerezni akar.. :)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Kaqk, de szépek vagytok! :-)

Panndi, nem volt zsúrunk, csak hármasban ünnepeltünk (én igazából nem vagyok híve a gyerekzsúroknak, elvittem Ádit egyre, mert nagyon szépen hívtak minket, de én azt gondolom, hogy a szülinap családi esemény kiskorban és később válik barátivá is, szóval ha már maga akar ilyesmit tartani, akkor persze fogok neki).

Piroska, hogy vetted észre Didri hipotóniáját? Csak mert Ádi is az volt... nemigen tartotta a fejét időre, 11 hónapos koráig alig mozgott (csak kúszott, azt is csak hátrafelé tudott, nem mászott), úgyhogy 3 hónapig mi is dévényeztünk. 16-17 hónaposan kezdett járni, és bár kicsit ügyetlen egyes dolgokban, ahogy látom, rendben van a mozgása.

Vindo, micsoda képességek! :-)
Nagyon jó témád van, örülök a különmunkának! Mikorra akarsz az egész habilitációs dogával elkészülni? Hát csodállak érte, én inkább előbb babáznék, aztán habilitálnék (utóbbit a bolyais témából, abból még van 2 évem vissza, de gyerekezéssel szüneteltethető).

Maggie, nagyon izgalmasan hangzanak az óráid! Milyen a kolesz? Ez végülis az Apáthy?
Erről a pókemberes őrületről láthatunk majd képeket? ;-)

Juba, ne viccelj, drága, hogy vetted volna észre, ha ilyen jól titkolta a kicsi lányod?
Beleültetted a bogarat a fülembe (az enyémbe nem nehéz), figyelni fogom Ádit. Nálunk a többség szemüveges a családban, és hát ugye mindkét szülője is az.
irina

Kaqk, á, a tortát nem én csináltam, cukrászdai. Nem tudom, miért házikót kért, eddig csupa ismert mesefigura volt (Spongyabob, Vakond meg Thomas mozdony).
Igen, az az autó kislegóból áll, millió darabból. Ez az:
http://www.legotletesebbjatek.hu/lego-verdak/8484-a-nagyszeru-mcqueen?vmcchk=1
irina

Nem semmi legók vannak amúgy, pl. Spongyabob:
http://www.legotletesebbjatek.hu/lego-spongya-bob/3834-bikini-hajo
:lol:
irina

Bocsánat, az eggyel ezelőttit Piroska kérdezte, arra válaszoltam.
irina

Bocs, remélem, a zsúros dologgal nem bántottam senkit meg. Kizárólag rólam szól (nyilván az is hatott rám, hogy több játszóházas szülinapi zsúrra voltunk idén hivatalosak, és hát azok finoman szólva sem győztek meg arról, hogy ez kellene -- az otthoni zsúr persze más, de inkább maradtam a családi ünneplésnél).
irina

Most indulunk a zsúrra. Csak egy gondolat: én sem tervezek egyelőre zsúrt.
dmaggie

Maggie, nagyon jó mulatást!!! :D
irina

Ja, a zsúrt maggietől akartam kérdezni :)
Én az otthoni zsúrokat mindig szerettem, a játszóházas nem szimpi.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hát, én semmilyen zsúrért nem vagyok oda, de ha már választani kell, akkor a spontán dolgokért, vagy olyanokért, amire nem kell készülni :roll:

Hú, és csak olyan emberek vannak ott, akiket kedvelek.

Irina, kösz, szerintem is jó téma. Kezdetben tiltakoztam, de már nagyon bírom :D

Kép
vindolanda

Engem a játszóházas dolgoktól főleg az tántorít el, hogy szakmányban nyomnak ott egy szombaton mondjuk 5-10 szülinapot, és bár jó játékok vannak tipikusan, amikor a saját 10 gyerek helyett (ünnepelt + invitáltak) ott rohangál 50, az durva (zajszint, káosz, fülledtség stb.). És akkor van valami ordító zene, bejönnek az állatfigurák. Szóval nálam az intimitása hiányzik az ünnepnek ott.
irina

Én még sosem láttam ilyen bejövő állatfigurákat :roll:
Mondjuk, ilyen zsúrokban sem voltam.

Azt tudom, hogy Db-ben van olyan iskola, ahol a mekibe illik vinni az egész osztályt, és otthagynak vagy 20 000 ft-ot s szülők.

Kép
vindolanda

Vindo, hát gazdag rész ide vagy oda (és furcsa szülők néha ide vagy oda), az ovinkban legalább ez az őrület nincs még, eddig nem volt, hadd pontosítsak. Persze itt is valaki cukrászdai tortát hoz (és tegye, nincs azzal baj), meg ott a sok plakát, hogy nyomás 3 éves kortól teniszezni meg síelni (műanyagpályán) és persze van oviangol havi 20 ezerért, de ezek nem hatna meg, és inkább csak mosolygok rajtuk, de nyilván van, aki igényli. De a hülyeségbe nem vagyok hajlandó beszállni. Egy bnőm évekkel ezelőtt mesélte, akkor volt 2-3 éves, kezdő ovis a kisebbik lánya, hogy a lányok mit froclizzák egymást a márkákkal :shock: biztos eljön ez a korszak is, de remélem, minél később. Ilyen szempontból eddig nincs gond az ovival, pedig hát a Rózsadombon virít.
irina

Amúgy nekem is van ismerősöm, aki hihetetlen összegeket hagy ott a gyerekeinek ünnepekre, és közben mérgelődik, de hát sütit csak innen, játékot csak onnan hajlandó venni stb., stb.
irina

Halihó!

Na, megjöttünk. Az úgy kezdődött, hogy Bercó az utolsó pillanatban elsírta magát, hogy ő nem is akar menni, inkább itthon maradna. Sikerült meggyőzni, hogy számítanak rá, meg egyébként is, ha ott leszünk és nem érzi jól magát, akkor azonnal eljövünk. Szokás szerint nehezen oldódott, de aztán belejött, a végén megsértődött, hogy nem engedtem azt, hogy ugrálhasson még a trambulinon. :lol: A Kedves is jött velünk, ő ezalatt csendben üldögélt (én mászkáltam Bercóval) és belázasodott.
Egyébként tényleg nagyon jó volt, kedves anyukák voltak, a házigazdát különösen bírom, bár nem sokat beszéltünk még. Nagy tiszteletben van nálam, ugyanis ikreik vannak.
Igaz, játszóházban volt, de nem voltak nagyon sokat szerencsére. Majd még szívesen elviszem oda Bercót máskor is.

Régebben a nagyoknak tartottunk ilyen bulit, de szigorúan otthon. Hogy mit készültünk, hogy ne unatkozzanak. Volt ott a tombolától kezdve minden.
dmaggie

Vindo, tényleg nagyon érdekes lehet a témád. Mi vezetett pont ehhez a témához?
dmaggie

Ja, és a két kis ünnepelt viselt pókemberes jelmezt, de még a tortájuk is pókemberes volt. Cukik voltak. Az egyik kissrác nem hitte el, hogy pókemberes figura a tortán gyertya, megkóstolta. :lol:

Csináltam egy-két képet, majd megmutatom. :lol:
dmaggie

Emma nagyon kis bájos, ezt elfelejtettem az előbb leírni! Kaqk, aranyosak vagytok :D

20 ezer ovis angolért :shock:
Anyám borogass.

Maggie, akkor minden rendben ment:)
ÉLeted párjának mi lett a baja?

Ja, hát én is cukrászdai tortát vinnék, mivel rendeset még az életben nem csináltam. Süteményt is csak egyszer, olyan is lett :lol: :lol:

A rongyrázásnak nincsen határa, az már egyszer bizonyos.

Maggie, az értékekkel már foglalkoztam egy ideje, de nem volt a szívem csücske. Aztán bekerültem ebbe a nemzetközi kutatásba, és kaptam egy saját témát. A kutatás román-magyar, így az összehasonlítás adja magát. És azért egyetemisták, mert felsőoktatás-kutatásról van szó (meg őket tudjuk elérni). Sajnos önállóan egy ezer fős mintát összeszedni szinte reménytelen, így ha az ember kap egy lehetőséget, azt meg kell ragadni...
A nagy-szerelem-témám az idő és a szabadidő. Ezt nem felejtem, csak most jegelnem kell :roll:

Rugó nyolckor kidőlt. Most fürdök, aztán dolgozok, de gép előtt leszek 8)

Kép
vindolanda

Maggie, jobbulást a férjednek, remélem, semmi komoly!
Örülök, hogy jól sikerült a játszóházas buli :-) Várjuk a képeket!
Pókemberről jut eszembe, hogy egy időben a parkbeli játszótérre mindig kijött egy 8 éves forma fiú a nagypapájával, a gyerek komplett pókemberjelmezben, a fején is maszk, semmi nem látszott belőle. Az anyukák mind hülyét kaptak, annyi beszólást... de a kisfiú kitartó volt. :-D Ádi meg csak úgy hívta, hogy "ott a pókháló!" :lol:

Vindo, hát ez anyanyelvi angoltanárral menő oviangol, ha milliomos lennék, akkor kéttannyelvű oviba adtam volna Ádit, így viszont azt gondolom, hogy kihagyjuk. Ennyi angolt itthon is hall, amúgy már felismeri hallás után, hogy kik beszélnek angolul. :shock:
Mi is dolgozunk ma éjjel, már hetek óta a Bolyaival szenvedek, számolgatok, de csak minimálstatisztika lesz (ha épp elkészülök vele határidőre), korrelációszámítás meg ilyenek már nem. Pedig jó lett volna, de amit szigorúan nem ígértem meg, azt ugye nem is kérhetik számon. 8)
irina

Vindo, ezt elfelejtettem: gratulálok, hogy bekerültél egy nemzetközi kutatásba, ez nagyon dolog!!! :D
Jó munkát estére!

Hm, ahogy elnézem, 11 előtt nem érek a munkához (Muci altatása, nekem fürdés-hajmosás-borotválkozás). Sebaj.
Holnap még nincsenek óráim, a hétfőket végre szabadon hagytam, hogy tudjak tanulni-kutatni-készülni. De keddtől indul a mandula.
irina

Kösz :wink:

Ádi aludt akkor délután?

Nekem holnap oktatói értekezlet és tanszéki, óráim hétfőn nincsenek.
Kedden viszont az órák után fodrászhoz megyek 8)

Ha statisztikában segítség kell, akkor szólj nyugodtan (SPSS).

Kitartó pókemberes a fiú :lol:

Ja, Rugó meg angolra jár velem, neki úgyis mindegy :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, aludt alig egy órát, de reggel fél 9-kor kelt, szerintem ezért nem húzta tovább délután.
Köszi a statisztikás segítséget, lehet, hogy még szavadon foglak! :-) S. tud SPSS-t adni nekem, de a pszichón más, magyar programot fogunk használni, de mindegy, úgyis SPSS-ben akarok majd dolgozni azon, amin a saját kutatáshoz kell.
Dehogy mindegy, mit hall Rugó! ;-)
Megyek is, még az altatás kellős közepén vagyunk, csak volt egy kis vitám Ádival, mert elkezdte tönkretenni bizonyos játékait (letépkedni a vásáros játékán a matricákat). Imádja letépni a díszítést bármiről, csak utána meg már nem tetszik neki. Én meg füstölgök, azt gondolván, hogy 4 évesen már ezt nem kéne...

Jó éjt!
irina

Grétának sok boldogságot!!!!!!!!!!!!

Zsúr: az én antiszociális gyerekeim augusztusban mondták előszőr, hogy ők szeretnék, ha "buli" lenne a szülinapjukon. :shock: De azt nem tudták megmondani,hogy kit hívnának meg. Végül úgy döntöttünk, hogy eljön egy ismerős kisfiú és egy kislány vendégségbe. Én nem gondoltam semmi különösre, minden úgy lenne, mint amikor máskor jöttek ezek a gyerekek, csak éppen egy torta lenne még...

Ovis elfoglaltásgok: nálunk nincs is angol (szerencsére) - helyette művészi torna (heti 2x :shock: ), aprók tornája és néptánc (ez utóbbival megpróbálkozunk az idén - csak 1x van egy héten és Zsuzsu vágyik, Gergő meg azért mert Zsuzsu megy. ..

Juba!
Szerintem se hibáztasd magad, nincs miért. Észrevették ez a fő.

Kaqk!
Szépek vagytok!

Irina!
Ádi nagyon édes! :) (A pókos rugiban is! :) )
Bölcsen tetted, hogy a hétfőt szabadon hagytad!

Vindo!
Örülök, hogy az urulógián haladékot kaptatok!
Rugó pedig szívja magába az angolt is, majd meglátod. Az enyémek néha elkezdenek halandzsázni, majd közlik, hogy most angolul beszéltek. :lol:

Kutatás! Ez igen!

Maggie!
Azért jó, hogy Bercó jól érezte magát végül!
Kedvesnek jobbulást! Volt valami jele, hogy nincs jól?

Kép
gica1

Gica, szerintem nem is kell nekik több, jól csinálod :wink:
Hát, a mozgásos dolgok nem ártanak, az biztos :D

Rugóra is ragad persze valami angol, és még én is meglepődtem, mikor azt akarta, hogy elinduljon egy játék, és megszólalt, hogy "play". De direkt nem foglalkozom vele. Mindenesetre tudja, hogy Spongya Bob mikor beszél angolul, és hogy a Pocoyo meg spanyolul az igazi 8)

Kép
vindolanda

Gica, szia!!! :-) Na, az antiszocságról beszélgethetnénk, mert ami az elmúlt hetekben megy nálunk, az maga az AntiSzoc Projekt Ádi részéről...
Biztos jó lesz a buli, jó mulatást majd hozzá!
Szerintem a népitánc szuper választás gyerekeknek, arra mi is mennénk, ha lenne. Helyette van torna külön, azt szereti Ádi, nagy a szerelem a tornát bonyolító óvónő és közte amúgy is.

Vindo, Rugó és a nyelvek: naugye! :-)
Jó mulatást holnap az értekezleten! :-)

Jó éjt Mindenkinek, tényleg mennem kell.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: