A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Panndi: mire készülsz??????

Az oviba kakaós banánkrémes kerek torta ment, semmi extra, most kakaós barackrémes torta, szintén semmi extra, szombati "bulira" citromos mascarpone krémes torta lesz narancs színű marcipán bevonattal és a Barney marcipán figurával...:-)

Vindo: igen mintha jobb lenne az idő de azért fúj a szél 20 fok van.

Emma HK pólót , pöttyös Ő választotta pulcsit kap, Plüss Barneyt,
Barney DVD-t....tőlünk.

KépKép
kaqk
Debrecen

Na volt nagy öröm, táncolás....... a barackos torta is fini lett meg grilleztünk ( hotpan )...

most lemegyünk rollerezni..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog szülinapot a szülinaposoknak! :)

Irina
sajnálom, én nem tudtam, hogy szülinapja van a kisfiadnak. Van oka annak, hogy nincs vonalzód? Olyan jó lenne látni, úgy könnyebb lenne. De gondolom, mindenkinek sok van most, ovi, másnál is készülődés van a szülinapra, bocsásd meg ezt nekik! Te olyan aranyos vagy, olyan kedves, rossz lenne, ha meg lennél bántva. :)

Mennem kell, de majd még írok... Valamit meg akartam válaszolni, de már elfelejtettem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Panndi
Ezek szerint meglátszik a Fruzsin, hogy második gyerek. :) Ügyes. :)

Kaqk
Én a fáslival soha nem boldogultam. Pedig nagyon csúnya volt a visszerem, de képtelen voltam, folyton lecsúszott…

Gica
Hát látod, én megértem, hogy a jogot nem akartad tanulni. Én ismerek olyan anyukát, aki gyerekek mellett jogot tanult. Le a kalappal előtte, hogy képes volt rá. Nagyon durva! Ő is majdnem ráment. Teljesen kikészült a végére. Az azért más, mint tanulni arról, hogy egy óvodás gyereket milyen játékokkal lehet fejleszteni, meg ilyenek. Én szerettem az andragógiát, nagyon jó dolgokat tanultunk ott. Kár, hogy nem tudtam hasznosítani, mert jó volt nagyon.

Heni
Mendi is olyan macis biztonsági fürdetővel fürdik, de amíg nem ül, félek beletenni. A kislányom olyan szertelen, hogy az hihetetlen, főleg este. Én meg attól félek, hogy egyszer pont akkor durran be a lumbágóm, aztán nem tudom pont időben kikapni.

Az éjszakai házimunkával kapcsolatban:
Én megpróbáltam nappal, de az elején a szeparációs szorongás ideje alatt nagyon sírt, ha nem voltam ott vele, később már belevettem őt is a takarításba, szeret felmosni, van neki nagyon szupi kis fa felmosókészlete, valami holland, nagyon jó, azzal tényleg fel lehet mosni, mosogatni is szeret, akkor már meg tudtuk csinálni ketten, az már jó volt. De most, hogy itt a tesó, most már nem tudom újra megcsinálni, csak éjjel. Mivel elkezdtük az ovit, szerintem már menni fog nappal is, csak még nem sikerült beállnunk erre az ovis időszakra. De ha sikerül végre, akkor jó lesz, újra lesz a kislányomra időm.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! Remélem nem takarítottál 2.38-kor! :)
A szeparációs szorongás korábban lezajlik általában, valószínűleg inkább testvérféltékenységről lehet szó. Én továbbra sem támogatom az éjszakai takarítást, balanszba lehet hozni. Ha máshogy nem, vedd magadhoz - ha nem túl nehéz a kislány, szívből tudok ajánlani egy mei tai-t, amit később a kicsi is ki tud használni és rettentő sok problémádat megoldja. De lehet kendő is - ami neked szimpi -, csak kenguru ne!
Én anno számos helyzetben magamra kötöttem Gegit - pl. lomtalanításkor, mikor szeparációs szorongott, de az 1,5 évesen volt.
Apuka vagy a nagyszülők nem tudnak vele foglalkozni míg takarítasz?
Nem akarok belekotyogni csak neked szeretnék jót! :D
Tudod én végigjártam Zsozsival és Gegivel egy kőkemény hónapokig tartó testvérféltékenységet. Zsozsi hihetetlen akaratos (oroszlán), és ha tehette, minden eszközzel felhívta magára a figyelmet. Hisztizett, kiabált, sírt. Mindenért. Mindig engem akart, velem lenni. Csak ő és Gegi ne. Ilyenkor mindig volt segítségem, kértem is és szépen lassan elmúlt ez a korszak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Férfiak elindultak, én reggeliztem.
Porszívózás, aztán dolgozni fogok majd.

Holnap R. nem megy óvodába, a klinikára kell menni a rudidoktornénihez :roll: Meglátjuk, mi lesz. Péntek nekem munkanap, G. itthon marad, próbálja befejezni a teraszt.

Képzeljétek, az óvodában:
- Rugó leszokott az alvásról. Csak első nap aludt, azóta nem. Szépen befekszik az ágyba, ott is marad, de annyit mocorog, hogy a csoport szélére kell rakni :lol: Még egy kislány van, aki nem alszik.
- ha nem tetszik neki az étel, akkor néha felpattan, járkál, erre az összes gyerek követi, és kaotikus viszonyok alakulnak ki :lol:

Renitenskedik :lol:

Piroska, tényleg, mit csinálsz fél háromkor??????

Na, el, de jövök még.

Feltettem a táblázatot a másik helyre.

Kép
vindolanda

Piroska te mikor szoktál aludni????

Vindo kaotikus viszonyok 8) Péter is hasonlóképp nem tudott megülni az asztalnál, de most kidicsérték, hogy rengeteget fejlődött a nyár alatt :D

Áron ma reggel csak kicsit akart bemenni, óvónéni behívta, csak 1 kislány volt még hn8kor :shock: aztán kb 20 perc jáccás után közölte, hogy anya mehetünk ...Péter ittmarad.
Hát ez kicsit aggodalomra ad most nekem okot....mi lesz ha már jár, aztán csak egyszer majd haza indul... :roll:

Heni
KépKép
heni81

Rugónk Boldogságos szülinapot!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, Rugódnak a kis drágának nagyon boldog szülinapot kivánunk mi is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Köszönjük!

Lányok Budapesten, 23-án lesz egy bp-i programom (pénteki nap), ha valaki a nyugati környékén jár, akkor beugorhatunk egy kávéra, olyan dél körül szabadulok. :wink: Egyedül leszek gyerek nélkül. Egyelőre úgy tűnik, fix a program.

Heni, és tiltakozott?

Egyszer Gábor, amíg kicsi volt, haza is ment az óvodából, a háza előtt érte utol az óvónéni. Vagy 10 percig fel sem tűnt senkinek, hogy hazament :lol:

Porszívózok, aztán jövök majd vissza 8)

Kép
vindolanda

Vindo!

Rugónak boldog szülinapot!

Kaotikus állapotok. :D De az óvónénik akkor nem nagyon problémáznak rajta, ugye?
Nem semmi lehetett a gyermek Gábor, amint hazaindult az oviból...

De jó lett volna talizni, de pont tegnap fixáltuk le, hogy azon a héten mátrafüredezünk...

Heni!
És Áron áprilisban kezdene? Vagy hogy tervezed?

Piroska!
Na én is így vagyok. Csodálom azokat, akik gyerekek mellett jogot tanulnak. El sem tudom képzelni...
A lumbágóddal vigyázz!!

Kép
gica1

Hú, Heni, akkor félreértettem az egészet :roll:
Lehet, mire odakerül, várni fogja.
Még csak két és fél éves, nagyon sokat változnak a gyerekek hónapok alatt is.

Ja, Gica, mi még nem is találkoztunk :wink:

Igazából nem tudom, hogy ahogy elmesélték, az olyan vicces dolog volt, vagy olyan csinálják már vele valamit :roll:
Mindenesetre, hogy én nem vettem a lelkemre, az fix.
Nem ismerjük még egymást annyira, beszéltem eddig az óvónővel olyan 12 mondatot, szóval nem tudom.
Rugó kedveli amúgy az óvónénit, ez a lényeg.

Kép
vindolanda

Porszívózni :arrow:

Kép
vindolanda

Ilyen dolog, már előfordult más ovikban is, anyuéknál is pl. , azóta zárják az ajtót , kaput kulcsal.....

Vindo, eddig mindig úgy volt, hogy alig bírtam rábeszélni, hogy jöjjön velem haza, igy ma nagyon meglepődtem, hogy indulni akart, bár lehet érti p, hogy még nem járhat, mert mindig elmondon neki, hogy csak novemberben kezdünk.

Gica november 1. től van felvéve....

Heni
KépKép
heni81

Hali,

azért ez teljesen természetes Áronnál..novemberig ismerkedjen csak...:-)

Gábor hazamenetele :-)

kaotikus helyzet... :lol: majd megoldják!!!

most volt angol óránk. itthon Istvánnak és még egy kollégának..jó volt...Dalmának is bejött..:-)

megéheztem..a nagy tanulásban....:-) mi jó...mert a mérleg -,5 kgt mutat.....2 hónapja nem híztam.......remélem azért pindurka fejlődik rendesen... :shock:

holnap doki..

KépKép
kaqk
Debrecen

Rugónak boldog születésnapot :)

Heni, és viszed is? Fruzsi is kezd december elsején.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Mindig csak az olvasásig jutok, biztosan nem emlékszem a dolgok felére sem. :oops: Állandóan rohanok, most is mindjárt indulok postára, aztán jegyet venni, bolt, Bercó. Közben az allergiám miatt alig élek. Napközben még csak-csak, de este és reggel katasztrofális. Éjszaka, ha felébredek, eléggé sok időbe telik mire visszaalszom, annyit fújom az orrom.

Bercó minden este és reggel elmondja, hogy nem szeretne óvodába menni, én mindig elmondom, hogy mindenki dolgozik... Szóval jól elvagyunk. Egyébként meg jól érzi magát, talán végre eszik is. Aztán délután Gergővel valami ninjás játékkal nyomulnak a szg-en. Onnantól meg csak a kívánságokat üvöltik; mikor és mit szeretnének enni, inni, stb.

Vindo, ne is vedd magadra. :lol: Kezdő kiscsoportnál szerintem teljesen normális a dolog. Majd megoldják az óvónők. :lol: Hehe, egyszer Gergő is elindult Dávid után az oviból. Rögtön valahogy az évkezdés után. Az volt a szerencsénk, hogy a másik oviból éppen akkor indult át az óvodavezető és elkapta Gergőt, amint a Simonyin baktat. Ráadásul ugye kellőképpen forgalmas is az az utca. A Dávidék egyik óvónénije nem akasztotta be a kallantyút, így G. ki tudta nyitni az ajtót. Azért érdekes volt, mert ez az óvónéni nagyon fel volt háborodva, mert megszidta a vezetője. :roll:

Heni, addig legalább szépen beszokik majd Áron is. :wink: :lol:

Jaj, de bimbó vagyok!!!! :oops: :oops:

Isten éltesse a nagyokat, az immár négyéveseket! Ádi, Emma, Rugó! Nagy-nagy ölelést és minden jót kívánok Nektek!

Dettyk, miért nem a nybf-t választottad akkor? Szeged neked még közel is lenne. Ráadásul államilag finanszírozott is lehetne, + 3 félév.

Kaqk, ezt hogy csináltad? :roll: Mondom én, hogy nagyon kis csini vagy. :lol:
dmaggie

Gica, én is megértelek. Nekem sem fűlt a fogom a joghoz. Pedig nagyon szerette volna az egyik ismerősöm. Egyszerűen nem bírnék annyit "seggelni" :oops: .
A szakmámat meg egyébként nagyon szeretem. Nem is nagyon tudnék mást elképzelni, csak a gyerekek közelében valamit.
dmaggie

Irina, voltál már vmilyen előadáson?
dmaggie

Maggie: csinos....:-) ez vicces..:-)
Sajnálom az allergiádat. :?

gyerek "szökések" az oviból... :D

szerencsére nálunk örömmel megy már oviba....dávid is jár..szóval érthető.

csak ez az esti sírás. rosszat álmodik? álmában felsír! :cry: de nem tudja miért.. :( hamar megnyugszik..de még is rossz.

du-án lehet megyünk cirkuszba..ha lesz még jegy.. :)

KépKép
kaqk
Debrecen

Bendegúznak boldog szülinapot :) :lol: :lol: :lol: :lol:

ha parlagfűre vagytok allergiások akkor szerezzetek parlagfűteát!!!!
komolyan :) Egyik ismerősöm issza,Ő mondta :) Azóta szereztem egy kollegámnak aki ma reggel boldogan írta,h. tök jól van:) eddig minden baja volt :)
:) s kapom a csokimat :)

Heni,van ilyen :) mikor milyen hangulata van :) Sőt az is fontos lesz ki lesz reggelente :)
Nálunk szerencsére Bálinttal már nincs gond,lelkesen megy be,integetünk egymásnak míg a kapuig nem érek/ünk Mírával :)

Mírám élvezi a sulit,tegnap úgy sétált haza,h. kiszedte az olvasókönyvét és gyakorolta az a,i betűket olvasni(a,a,i,i,a,i,i,a...)
komoly :) de élvezi :) bár reggelente a felkelés az gáz :)

Maggie,amint kapok anyagot akkor varrom :) fejemben már összeállt :) :)

Piroska,üdv itt :)

Panndi,láttam az ovitokat tegnap :) :) nagyon szép kívülről :)

:arrow: naposat

KépKép
viranka

Itthon vagyunk. Éppen megvacsoráztam. Csokitortát. Ma szénhidrát napom van. A héten megint megcsinálom a négy napot, mert eddig sem voltam nádszál, de most feljött vagy másfél kiló rám. Zavar nagyon. Ez a diéta eléggé jól műxik nálam. Meg végre, hosszú kihagyás után már kétszer tornáztam. Olyan jól esett. Van egy kis izomlázam is.

Bercó is többször felébred, megpróbál átjönni, de visszaküldöm az ágyába. Mindig reklamál, hogy velem akar aludni a mi ágyunkban, de hajthatatlan vagyok, maradjon csak a saját kis ágyikójában. Pedig mi itt tényleg egymás szájában vagyunk, sőt ő sincs egyedül, mert Gergővel együtt alszanak. A következő lépés az lesz, hogy este nem fekszem mellé altatni. Valamikor majd tanulnom is kellene. Tegnap este is úgy bealudtam, utána már világomat sem tudtam.

Viranka, de jóóóó, örülök, hogy ennyire elnyerte Míra tetszését az iskola. A reggeli kelések meg persze, hogy nem mennek még gördülékenyen. Szerintem is ez a nap legrosszabb része. :wink:

Már nagyon vároooom!!!!!! Biztosan gyönyörű lesz. Majd kalkulálj is! :lol:
dmaggie

Regényt írtam és jött Zina,egy laza törlés és eltűnt minden! :cry:

juba0

Kezdem még egyszer!

Isten éltesse sokáig a négyéveseinket!!
Ádit,Emmát,Rugót!!

És persze azokat is akiket nem köszöntöttem fel... :oops:
Zsozsinkat!!

Piroska Üdv nálunk!
Én vagyok az egyik olyan anyuka aki szökő évente jön.
Látom rossz alvó vagy :wink:
Éjszakai takarítás,hááááááááááát én még nappal sem szívesen de a muszáj nagy úr...
zinától többnyire én is kapkodva,full stressz az egész,én egyik szobában összerakodok ők a másikban szét,bár Berta már próbálja összeszedni a játékokat ha megkérem.

Maggie
Ez az allergia nagyon idegesítő tud lenni,az állandó orrfújás,tüsszögés,főleg reggel és este mikor már annyira szeretnék aludni.

Szökés az oviból:
Hát Bertus tuti nem merne elszökni(mert ugye ő nem jár még) annyira félős,hogy nálunk nem megy ki az udvarra csak ha apa vagy én is kint vagyunk!
És ugyan ez vonatkozik bentre is ha nem lát minket már kiabál torka szakadtából,ettől teljesen kikészülök,nem tudom mitől fél ennyire,soha nem szoktuk ijesztgetni.

Kaqk
Berta is szokott rosszat álmodni és sokszor felül az ágyba,beszél de álmába,reggel nem emlékszik rá.

Voltunk csütörtökön a szemészeten,szombaton kell visszamennünk,szemüveges lesz.
A bal szeme nagyon rossz neki,három-négy dioptria különbség van a két szeme közt,nincs térlátása és a két szemét nem tudja egyszerre használni :shock:
Szóval semmi jót nem mondtak.

Most mennem kell mert Zizi ciciért kiabál és félek megint töröl egyet ha itt ólálkodik.

juba0

Sziasztok!

Isten éltesse sokáig Rugót!!!

Csajok, köszi mindenkinek az Ádi-köszöntést, nem gondoltam, hogy direkt nem köszöntöttéttek vagy ilyesmi. A vonalzódolog részben jogos, részben nem (hiszen a ritkán jövők vonalzóját sem keressük vissza szerintem naponta és nem is igen látjuk, tehát e szempontból mindegy, hogy van-e babavonalzójuk vagy sem... egyébként nem akartam senkit ezzel megbántani, nincs bajom senkivel, aki ritkán jön -- nyilván nem passzióból nem jön --, remélem, senki nem vette magára).
Egyébként azért nincs Ádinak vonalzója, meg a képet is azért szedtem le, mert az a kényszerképzetem, hogy ismerősök megtalálnak itt és első blikkre ne legyek már beazonosítható. Nem igazán örülnék, ha a tanítványaim vagy kollégáim vagy távoli családtagok olvasnák a nevelési elveimet és a mindennapjainkat. Tudom, nem kötelező nyilvános fórumra írni, de ha valaki ide ír, nem gondolja ugye, hogy akkor aztán ától cettig minden valaha élt ismerőse olvassa is a sorait.

Panndi, igen, lufifejek voltak Ádi 1. szülinapján, jól emlékszel :-)

Maggie, csak jövő héttől lesznek órák. Neked mikortól? Még két óra felvételén vacillálok, mert épp elég lenne a kötelezőket csinálni, de a többi 3 meg érdekel.

Vindo, ez jó, hogy Rugó próbálgatja a rendszer kiskapuit... :-) Nem tudom, nálunk mostanában az oviajtó nem záródik rendesen és engem ez nagyon zavar, úgyhogy szülőin fel is vetjük a témát. Sose lehet tudni, melyik gyerekre jön rá az ötlet, hogy sétálgasson, az óvónőktől nyugodtan el tud tűnni (tapasztalat), és amint kilép az ajtón, autók közé kerül (ahol az ovi van, ott különösen szeretnek az arra lakók hatalmas kocsikkal és villámgyorsan járni).
irina

Ja, Vindo, 23-án nagy örömmel kávéznék Veled, de nem akarlak egyedül elhappolni, szóval jöjjön más is, a részleteket majd kitaláljuk.
irina

Nekem meg egyszer eltűnt a vonalzóm, azóta meg lusta vagyok újat csinálni. :oops: Amúgy meg jól elvagyok nélküle is. :lol:

Irina, Drága biztos voltam benne, hogy nincs harag benned. :lol: Nekem már pénteken indul. :lol: :lol: Nagy izgalommal, érdeklődéssel várom. Egyelőre tizenöt tárgyat kellett felvennem. Kicsit soknak tűnik. A nagy része a nyelvészet. Éppen du-n beszéltem egy csoporttársammal (szolnoki), egyeztettünk, hogy melyik vonattal megyek(megyünk). Ő mondta, hogy az egyik kollégája, aki nemrégiben végzett uitt, ajánlotta, hogy ne vegyünk fel több pedagógiai kurzust, mert így is vért fogunk pisilni. Majd meglátjuk, amúgy még mindig várom a kreditátviteli kérelmeim elbírálását.
dmaggie

Maggie-m, nem vagyok haragtartó. Úgy értem, von Haus aus képtelen vagyok rá. ;-) (jön és megy is...)
Tényleg jó sok órád lesz! Milyen az előadás--szeminárium-megoszlás? Itt az ELTE-n is van ugyanez az MA szerintem, igen népszerű, sokkal többen mennek rá, mint a magyar MA-ra.

Amitől én az anatómián kívül tartok, az a mat. statisztika, de pont nagyon jól jön a saját kutatásaimhoz is. De nem lesz egy lejtmenet. Emlékszem, anno 19 évesen hogy csodáltam a pszichószakosokat, az óriásszaknak számított a szociológiával együtt (tanegységszámban is). És aki még ezek mellett más szakot is csinált, az egyenesen istenkirálynak minősült (Vindo, hallod? :-)).

Megyek pihenni, jó éjt!
irina

Most gyors leszek.
Paccs és Poccs beköltözött Rugó szobájába (egy kis terráriumba). Nagyon pici teknősök, az egyik el is keveredett, egy virág mögött találtuk meg.
Holnap nem lesz óvoda, irány a klinika.
Rugó azért az óvoda játszóterét nem akarja kihagyni, be akar menni :roll:

Juba, sajnálom Bertus szemét :(

Kávézás - megoldjuk, és mindenkit szívesen látunk. Annyit tudok, hogy tízkor kezdődik egy kézirat megvitatása Szociális készségek-képességek témakörben (ped. vonalon), és szerintem délben vége is lesz. Mivel a szervezésben benne vagyok, illik ott lennem :roll:
Helyszín: Szalay utca (a nyugati környékén van, ennyit tudok róla).

Allergia -sajnálok mindenkit, mert tudom, hogy most borzasztó (G. is szenved nagyon).

Rugó is szokott álmában sírni.

Ja, én meg felültem és beszéltem egyik éjjel, rosszat álmodtam (Rugó felborult valami autóval), és a falon a falvédőt fogdostam, az volt az autó.
Felébredtem közben egy idő után.
De még mindig beszéltem akkor.
Régen voltam alvajáró, több kalandom is volt ezzel kapcsolatban:)

Éljen az iskolás Míra.

Kép
vindolanda

Sziasztok lányok!

Jaj, nagyon nagy hírem van: felhívott a tanulmányi osztály vezetője, hogy mehetek védőnő suliba. Annyira örülök, megyek holnap beiratkozni. :) Úgy izgulok! :) Hihetetlen! :)

Most csak gyorsan néhány szó, mert fél nyolcra megyek:

Gremese
nem tudom sajnos hordozóba tenni, mert kötött a csípője, emiatt járunk dévény tornára. Nekem mindkét gyerekkel volt gondom (a kislányom hypotóniás, a kisfiam az ellenkezője). Erre gondoltam én is, azt mondtam, hogy nem érdekel, de legalább nyugiba meglenne a takarítás. Hát nem...

Éjszakai ébrenlét:
azért vagyok fent éjszaka, hogy veletek tudjak beszélni. :) Nappal erre nem lenne időm. :) De a gyors takarításokat éjjel csinálom (bepakolom a maradék mosogatnivalót a gépbe, elpakolok meg ilyenek). A férjem itthon is dolgozik, így igyekszem mindent én csinálni, nem akarom, hogy neki legyen vele dolga. Meg éjjel tanultam eddig, mert úgy vettek fel a védőnő képzőre, hogy elvégeztem egy eü alapismeretek érettségit. Gondoltam, hogy minek hagyjam abba a korai kelést, ha úgyis kezdődik mindjárt a suli, aztán újra kezdhetem. Ha ezt abbahagyom, akkor nehéz újra rávenni magam, ezt tudom magamról. De most nem keltem korán, hanem annyira izgulok, hogy nem tudtam aludni. Felébredtem és nem tudtam visszaaludni. De majd most remélem, menni fog. Ezért kicsit takarítottam. :) Jaj, ne kövezzetek már meg! :)

Találkozás:
hát most még nem látom, hogy mi lesz, de ha nem gond, hogy egy néhány percre beugorjunk a pici fiammal, vagy csak én, akkor szívesen találkoznék veletek. De biztos, hogy csak néhány percre mehetek. Csak ha nem gond...

Álom
képzeljétek, egyszer volt olyan, hogy azt álmodtam, hogy vihar volt és nem találtam meg Didrit, reggel sírva ébredtem, de annyira sírtam, hogy nem tudtam abbahagyni. Olyan rossz volt! Fél órán keresztül sírtam...

Irina
megértem a vonalzó dolgot, ezen én is gondolkodtam egyébként. Még marad, de nem tudom, meddig.

Na felébredt a kicsi

ja, Kaqk
Didri is szokott éjjel felébredni, nem tudom, miért...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! Nem olvastam végig a hsz-edet csak a rám vonatkozó részt, mert ébresztenem kell Zsozsit.
A kicsinek kötött a csípője? Mert akkor egy ortopédiailag helyes hordozó (pl. Mei tai vagy megfelelő kendő) segíthet a dolgon. Az ortopéd orvosok kifejezetten ajánlják ezt a hordozót többek között megelőzésre és korrigálásra. A Facebook oldalamon van egy bejegyzés - majd visszakeresem -, ahol egy hálás anyuka azt ecsetelte, hogy a kötött csípőjű babát milyen szépen helyretette a mei tai-unk, az ortopéd orvosa is csak lesett.
Nem kell nagy terpeszpelenkát hordani, elég, ha magadra kötödés mindenki elégedett. :

Na csak megkerestem:

"Korábban már írtunk,hogy javult a kisfiam kötött csípője a mei tai használatával. A 4 hónapos vizsgálat után kijelenthetem,hogy teljesen szabadon mozog a kisfiam csípője!Terpeszpelenka helyett minden nap apával sétáltunk a kertben a mei taiban,és még az orvosok is nagyot néztek az eredményt látva! Köszönjük mei tai!!"

Kép
Kép
Kép
gremese

Rugó felkelt reggel fél hétkor, hogy megnézze, a két teknős jól van-e :x :x :x :x :x

Valahogy nem eszik a kajájukat. Még van a régi tavi teknősök eledeléből, azzal próbálkozunk :idea:

Piroska, mi is küzdöttünk terpeszpelenkával és tornával :wink:
Szívesen látunk a kávézáskor 8)

Azt még nem is írtam, hogy Rugó egyik Minnie-lánya (állítólag kettő van neki) egy kis koromfekete cigánylány, akivel autókat szoktak tologatni az udvaron (mikor már nincsenek bontott csoportok, úgy három óra után) :lol:

Teknős-akció, pakolás, aztán klinika.

Ma takarítanom is kell du., holnap jönnek anyósomék festeni. Hajnalos vagyok, így csak este találkozunk majd :wink:

Gondoljatok Rugóra, hogy ne rántsák meg a rudiját!!!!

Kép
vindolanda

Az egyik dögi hal eltűnt, megették a teknősök. Akció lefújva :P

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Zsófi ma kezdte az ovit, új ovi, első nap, én azért izgulok picit :) Elvittem, elköszönt, otthagytam, fél négyre megyek érte :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hajrá Zsófi!!!!

Reginának boldog névnapot utólag is! (tegnap volt)

Kép
vindolanda

Vindo, köszi a feltöltést, most már képben vagyok :D .

Rugónak utólag boldog szülinapot!

Kaqk, az utolsó 2 hónapban már én sem híztam, és nem kis súllyal született egyik gyerek sem :wink: .

Maggie, melyik az nybf :oops: ? Hááát, Szeged azért több, mint 100 km, olyan messzire nem akartam elmenni. Így is problémás a gyerekek elhelyezése, amikor konzultáción leszek, és ha végre sikerülne munkahelyet találnom, így is félek, mennyire tolerálják majd a sulit...De ez legalább 10 percre van tőlünk.

Szökés szerencsére nálunk sincs. Reggel úgy kell visszahívni, hogy puszit adjon, mert már szalad is be rajzolni a barátnőkhöz. Egyetlenegyszer mesélte, hogy pityergett és haza akart jönni, mert egy nagycsoportos (ismerős) kislány, cukkolta őket, és nem engedte hintázni. De akkor is megnyugodott. Nagyon élvezi az ovit, a héten már fogat is mosnak, és neki ez egyébként is mániája :).

Viranka, örülök, hogy Mirának tetszik a suli :). Bence sajnos továbbra sem túl lelkes, és az bánt a legjobban, hogy pont az angoltanárral van gondja, amikor annyira fontosnak tartom a nyelvet. Egy unszimpi tanár elveheti a kedvét :? ...
Viszont természetismeretből már dícséretet is kapott, mert túlteljesítette a házit, arra azért büszke volt :D.

Juba, biztosan kinőheti a szemüveget, nyugi. Jobb, hogy most észrevettétek még. Szerintem nagyon aranyosak, olyan cuki kiscsajos kereteket lehet kapni. Hugom kislánya is szemüveges, ő borzasztóan kancsalított, és már szinte teljesen rendbejött, már a lencsét is sokkal kisebb dioptriára kellett cserélni :).

Irina, igazad van a vonalzóval kapcsolatban :). Itt sok olyan bizalmas infót is megosztunk egymással, amit nem biztos, hogy jó lenne, ha minden ismerősünk olvasna :). De mostmár Vindo feltöltötte a táblázatot, én újra naprakész leszek :oops: . Még egyszer ne haragudj, kérlek :).

Vindo, az alvajárás, vagy beszélés érdekes dolog 8) . Kamaszkoromban volt olyan, hogy az étkező közepén ébredtem fel, és fogalmam nem volt, mit keresek ott :lol: . Beszélni, sőőőőt, énekelni állítólag a mai napig szoktam, de nem ébredek fel :). Gyerekeim is szoktak néha beszélni, szerencsére ritkán. Bence ma éjjel iszonyatosan csikorgatta a fogát, és mormogott. Hugom kislányával nem vagyok hajlandó egy szobában SEM aludni :oops: . Ő hánykolódik, bevándorol egy franciaágyat, folyamatosan nyög és beszél :lol: . Lehetetlen tőle aludni...

Piroska, gratulálok az örömhírhez :D! Ezek szerint nem fogunk tudni eszmét cserélni :wink: . Nagyon örülök, hogy sikerült :D.

Panndi, biztosan jól fogja magát érezni Zsófi.

Vindo, Rugó és a csajozás :lol: ...

Regi, boldog névnapot utólag is!

Boldog szülinapot Lizinek, Zitának és Dorkának, bár valóban régen hallottunk mindegyikről :( .
dettyk

Boldog szülinapot Bendegúúúz! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Piroska: de jó!!!

Mesi: a kenguru egyébként miért nem jó? tudatlan vagyok ebben, ??

Vindo: Rugo és Minni lány :-)

Panndi: Biztos fogja szeretni.:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Itt 16 fok van, szitál az eső és fúj a szél :evil: . Minden reggel megnézem az előrejelzést, ami 21-27 fokot jósolt :evil: .
dettyk

Itt is hideg van, meg szel faj is a hasam.

KépKép
kaqk
Debrecen

Juba, ezt Neked küldöm :).
Kép
dettyk

:D De aranyos vagy Dettyk!!
Tényleg nagyon cuki ez a kislány szemcsiben! :D
(Pankesz meg gyönyörűű!)

juba0

Sziasztok!
Jaj, lányok,
nagy káosz van nálunk a tanulás körül, most úgy néz ki, hogy nem az apukám fog vigyázni a kicsire, hanem az anyukám. Ő fog felmondani a munkahelyén és kijön ide, itt fog főzni meg takarítani segít nekem. Majd meglátjuk... Mire ezt az egészet megszültük, nem aludtunk semmit éjjel, sem én, sem az anyu. Nem egyszerű...

Gremese
nekem a gyógytornász mondta, hogy ne vegyek semmilyen hordozót, mert Mendi asszimetrikus és ilyen esetekben ezek a megoldások nem jók. Neki nem kell terpeszpelenka, az ortopédiai szűrésen minden rendben volt, csak utána kezdődtek a gondok, amikor láttam, hogy a kezét nem nyitja, ökölben tartja a kezét, aztán egyre több dolog volt, ami nem tetszett, így elvittem dévényeshez és azóta járunk kezelésre. Voltunk a korai fejlesztőben, megnézte fejlődésneurológus, ő is azt mondta, hogy minden rendben, de ez a kezelés szükséges. Úgyhogy nekünk nem lehet. Tudom, hogy vannak esetek, amikor jó, de neki nem szabad. Azért aranyos vagy, hogy mondod, mert én nézegettem a nálatok található hordozókat.

Dettyk
ezek szerint mégis konzultálni fogunk... Most ez nagyon vegyes érzelmekkel tölt el, de azért nem lesz ez mindig így. :) Most akkor állhatok neki az oktatási alapismeretek érettséginek...
Jaj, ezt nem javítottam ki (tegnap még úgy volt, hogy mégsem megyek suliba, ma már mégis...)

Lányok,
láttátok, hogy itt is van jegyzetfüzet? :)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.09.10 01:26-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vindo
Rugó meg a Minnie lány, hát nagy kópé a pici fiad... :) Mi van a rudival? Nem értem...
Azt megkérdezhetem, hogy hol van a szülinapos táblázat? Itt a babaneten, vagy máshol?

Dettyk
Didri is néha magyaráz valamit álmában. De ritka az ilyen. Az az érdekes, hogy mostanában könnyebben felébred. Régen jobb alvó volt. Lehet, hogy most a tesó miatt, nem tudom...
A húgod kislánya már nem kancsalít? Az nagyon jó, ilyen is van? Én is kancsalítottam, mert tompalátó vagyok az egyik szememmel, de nekem nem jött helyre. Vajon miért lehet?...

Juba
tényleg nagyon fontos, hogy időben észrevegyék az ilyen problémákat. Miért kell neki egyébként szemüveg?
piroska.103

Vindo: mi volt a klinikán???
kaqk
Debrecen

Gréta,boldog szülinapot :)

KépKép
viranka

Gréta cica! Boldogságos szülinapot kívánunk!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Grétát Isten éltesse nagyon sokáig!!!

Piroska! Látom nem mennek egyszerűen nálatok sem a dolgok,sajnálom,remélem azért sikerül megoldani,hogy ki vigyázzon a kicsire!
Bertusnak a négyéves vizsgálaton vette észre a védőnő,hogy a bal szemével nem látja az ábrákat amiket mutatott neki.
Elvittem egy maszek szemészhez és sajnos tényleg nem jó a bal szeme,holnap derül ki pontosan de kb 3-4 dioptria a különbség a két szeme között.

juba0

Gréta, Isten éltessen sokáig!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: