A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Móni! Igazad van, 32 fokban sokkal jobb lesz. :lol:
http://www.idokep.hu/elorejelzes

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, köszi szépen!

Móni, kihívtuk őket...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hahó!

Zsófi, Isten éltessen, nagylány! Meg a többi már négyévest is! :)

Pandi, remélem, hamar kigyógyultok a nyaralásból... Nagyon bosszantó... Teljesen jogos, hogy kihívtátok az ÁNTSZ-t, már, ha jól értettem, amit írtál...
Remélem, kiderül, mi van Fruzsival...

27 fokot hogy lehet tartósan csinálni a lakásban? Mi tetőtérben lakunk, itt a kinti meleghez képest még 3-5 fokkal melegebb van... Hála, hogy múlt nyáron 10.000 Ft-ért vettünk 1 működésképtelen mobilklímát, amit megjavított a klímás ismerősünk, és így kibírjuk ezeket a napokat a nappaliban, ahol most működik...

Kép
Kép
Kép
zdori

:arrow: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Panndi, gyógyuljatok meg mihamarább!!!

Vindo, nagyon komolyak ezek a legós darabok, a ST nagyon bejött.
irina

Panndi nagyon helyes :)

Mesi a 27 fokod 3 fokkal kevesebb mint nálunk :roll:

Dóri a tetőtér itt is melegebb, én nem is nagyon megyek fel :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

A tetőtérben 33-35 fok van. :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Ajjaj. Ez durva.
Itt most lement 27 fokra, de a galériában nem mértem meg, milyen meleg van.

A háznak a fele vályog, lehet azért is hűvösebb egy kicsit itt, nem tudom.

Eddig a legmelegebb 30,5 fok volt (azon a nyáron, mikor terhesek voltunk, ha jól emlékszem, meg rá egy évre is elég meleg volt a nyár).

Ma este viszont elutazunk, és a hegyekben talán elviselhetőbb lesz a klíma.

A reggel elég döcögősen indult, Rugó el akart menni Gáborral dolgozni. Segíteni akart neki, még el is kezdett öltözni. Persze Gábor nem vihette, így fél óra hüppögés következett. Aztán az előbb a tollfelvásárló is csak elsuhant a házunk előtt, nem tudta megnézni, és ezt is zokon vette :roll:
Talán már jobb.

Mai feladataink:
1. csekkek befizetése a postán
2. majd locsolni kell, ami nonszensz ebben a melegben, de ha három napig nem leszünk, pár bokor kikészül, mire hazaérünk
3. sajnos mindez azt jelenti, hogy elsuhanunk a játszótér mellett is, ahol jót játszunk egyedül, mert ebben a melegben nem lesz kinn senki, az tuti.

De az első fázis majd a hajmosás lesz.

Éjjel olyan fél egyig dolgoztam, de aludtam nyolc előttig.

Dóri, kílma 8)

Kép
vindolanda

Tegnap szoboszló strand...szuper volt!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk, társasházi I. em lakás, de-t süi a nap....25,5 fok van. nem használjuk a klímát. :D

KépKép
kaqk
Debrecen

nálunk a gyerek és a mi szobánk a legmelegebb :evil: a lakás többi részén kellemes a hőmérséklet(23-24 fok)

előbb találkoztunk Panndiékkal :) olyan szép család :) s Andin nem is látszik 3gyönyörű gyerkőc Anyukája :)

:arrow:

KépKép
viranka

Na, látom, azért nem csak mi szenvedünk a melegtől... :D

Panndi eddig is elképesztő volt, ezek szerint most sem tagadja meg önmagát... :)

Megyünk ebédelni. :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok,

nálunk kint 33, benn 28 :roll: és szigetelve vagyunk, bár nekem nem tünik benn túl melegnek...ha nem kell főzni:-)még jó, hogy nem vagyunk tetőteresek:-)

Kint meg medencézünk, tegnap este is még fél nyolckor benne ültek:-)

Kakq te még strandolsz????

Panndi nyaralás végét sajnálom:-( Fruzsi :-(

Emese no para, szuperul lezajlik majd a lagzi! mi is túlétük:-) és jól sikerült!

Heni
KépKép
heni81

Viranka, ezt a 23 fokot le sem írtad volna :twisted: :lol:

Mi túl az ebéden.
Rugó még kis ragacsos, de nem sikerült beterelnem a fürdőszobába.

Most ejtőzünk.

A délelőtti játszóterezés kikészíti ebben a melegben, Két óra kinn, és vége van, csak ásítgat.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Verus köszi szépen a ruhákat, aranyos vagy :)

Amúgy látszik ám rajtam a három gyerek, fürdőruhában igencsak!

Nálunk kinn 34 fok van, benn 25,5, így elviselhető.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Itt kinn most lépte át nemrég a 36-ot árnyékban, benn meg 28 van.

Panndi, Zoli jobban van már?

Kép
vindolanda

Igen, köszi :)
Még Fruzsi hátravan...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hát, majd csak meggyógyul mindenki szépen lassan :wink:

Kép
vindolanda

Panndi: akkor Fruzsinak +++++

ebbe a melegbe kint.. :shock:ááááááááááááááááá

Emma nagyon élvezi az ovit, remélem jövőhéten mikor mikor egész napos lesz, akkor is ilyen jókedvűen jöjjön haza.

strandolás. idén először...egyébként anyuéknál a medencében. Orvosi engedéllyel és canasten-es tamponnal..... :lol:

ma anyuékhoz megyünk medencézni.

de-t tp papírért mentem, de alig tértem magamhoz a melegtől :shock:

KépKép
kaqk
Debrecen

Mirának boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Zsozsinak és Mírának Boldogságost!!!

Panndi!Nektek jobbulást,olvastam milyen rosszul sikerült a nyaralás,nagyon sajnálom!Én Mónihoz hasonlóan felemeltem volna a hangomat...

Nálunk is ezer fok meleg,éjjel alig tudunk aludni,alig várom már,h kicsit lehűljön!!

Kaqk,hogy bírod ezt a rekkenő hőséget?Látom már csak pár hét és érkezik Dalma :)

Móni!
Olvastam,h Gréti szemüveges lett,nagyon sajnálom!!

Úgy néz ki,hogy Bertus is az lesz :cry:
Ma voltunk a négyéves vizsgálaton a védőnőnél és észrevettük,hogy bal szemére nagyon rosszul lát :(
Nem értem,hogy nem vettem eddig észre?!...
Kértem gyorsan egy időpontot egy maszek szemésztől,biztosan kell neki is szemüveg mert itthon is csináltam neki kis kártyákat,letakartam a szemét és nem ismerte fel az ábrákat,már majd egy méter közelre kellett mennem hozzá,hogy lássa.
Megzuhantam én is,apa is...
Mindig van valami,szeptemberben kell vinni vese uh-ra remélem ott minden oké lesz mert már most ezen aggódok.
Egyébként 101 centi és 16 kiló,olyan kis picurka.

Mesi! Jó bulizást szombatra,én is úgy elmennék már egy jó lakodalomba! :)
Bár táncolni most biztos nem tudnék mert sikeresen eltörtem a lábujjamat.

juba0

Csak beköszönök, mi már összepakoltuk a bőröndöket.
Gábor még sehol, maszekol, egy madárházban webkamerás rendszert szerel be. De állítólag mindjárt itt lesz.
Este tízre otthon is leszünk :x

Jövök vasárnap.

Írjatok sokat :!: :lol:

Kép
vindolanda

Juba, sajnálom.

Mírának sok boldogságot :P

Kép
vindolanda

Köszönöm,átadom :) :)

KépKép
viranka

juba, felemeltük, várjuk a fejleményeket egyelőre...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Juba: hát ha nem kell kimennem jól :-) Igen jön hamarosan. :-)

kicsi??? Emma 96 cm, 13,5 kg. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Naposat :) :)

Bálint 103 (centi)méter (ő csak a métert mondja :) ) és 16 kg :) :) bár a súlya nem látszik rajta :)

Juba,kinőheti a szemüvgességet,hidd el nem lesz semmi gond :) Grétusnak is olyan jól áll :) Zina jól van ?

Andi,kíváncsi leszek mi lesz a vége,Fruzsi jól van?

Mesi,jó próbát :) :) gondolok Rátoko ma :) :) fiad alkotására kíváncsi leszek :) de ott úgy is kellemes idő lesz,hidd el :) nem fogtok megsülni :)

KépKép
viranka

Jóóól, köszi :)

Azt elfelejtettem írni tegnap, hogy Bálint irtó édes volt, Verus fülébe súgta, hogy szeretne nekem puszit adni, és adott is :lol: Igazi kis pasi lett belőle 8)

Mirus meg nagyon nagylány, hihetetlen, hogy pár év, és nekünk is mozgó fogú elsőseink lesznek :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Báló :D

szombaton mi is megyünk lagziba..bár nem vágyom.. :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Csak előkerülök én is. A héten már dolgoztam, itt van anyukám, rohangálnom kell az iskolakezdés miatt, + B. betaknyosodott. Olyan meleg van, hogy be kellett indítani a klímát, szerintem ennek köszönhető, hogy meghűlt. De szerencsére nem vészes. Nagy adagban kapja a c-vitamínt, és orrspray. Ma vettem neki D-vitamínt is. Már régóta gondolkodom rajta, Reginek hála. :lol: Nagyon jókat olvastam róla.

Panndi, örülök, hogy jobban vagytok. Kíváncsi vagyok a további fejleményekre is. :lol: Jól csináltátok.

JUba, tényleg nem kell tragédiaként megélni. Mondjuk nekem tetszenek a szemüvegesek.

Lagzizóknak minden jót!

Mi is elutazunk ma. Megyünk Dávid után. Nánáson van egy tornán, hazavisszük mamát is egy kicsit, meg mi is kimozdulunk Ma estefelé indulunk.
dmaggie

Én is örülök, hogy jobbana Panndi-család.

Sajnálom Bertát, és rettegek, nehogy nálunk is kiderüljön hasonló... :S De azért, még mindig tudom, hogy ilyen fiatalkorban a szemüveg nem biztos, hogy örökre szól, mert öcsim is kinőtte hosszú időre. Ok, most megint szemüveges, de csak picit. És már 25 éves...

Megyek TAKRÍTANI!!! Yeeeeeahhhhhhh!

Kép
Kép
Kép
zdori

Ebben a melegben de jó is hajatmosni, csavarni és hajat szárítani..áááááááááááááááá:-(

Emma és I autót mosatni mentek..addig mehet a búrám....mert akkora hangja van..:-(

egy kis sóska levest főztem, de ebben a melegben a főzés.ááááááááááááááááááááá

Reggel arra ébredtünk, hogy a szomszédban fúrnak ezerrel....Klímát szerelnek .tetőtér..eddig bírták..
:?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Köszönöm a bátorító szavakat,majd csütörtökön kiderül,hogy mennyire rossz a szemecskéje,bár szerintem a bal nagyon gáz és az az érdekes,hogy mikor kérdeztem tőle melyik a rossz szeme rögtön megmutatta :shock:

Zizi köszönjük jól van (kop-kopppp) csak tiszta hiszti.Makacs,akaratos ha valami nem úgy van ahogy ő azt szeretné iszonyat dühös lesz.

Szülinapja után pár héttel indult el egyedül,azóta futkos mint pók a falon :D
És mondogat is már pár dolgot,apuci,anya,papa,mama,Berti (j-vel csuda édesen ejti ki :D ) tecci (az a tessék) ja és a kedvencem az a ne máááááá,ezt Bertitől tanulta el,egy nap csak százszor mondja el neki :lol: Aztán ilyen alap dolgok,hogy hoppá,cic-cic na meg a cici! Jön tépi a pólómat és keresi,még mindig cicizik,próbáltam leszoktatni,vettem neki junior italt is de nem kell neki,nem tudom meddig lesz cici függő még?!...

Délután bogrács partit csinálunk ha apa hazaér a melóból,csak mi négyen.Viszont a medencézés lehet elmarad mert fúj nálunk a szél és Zizi múltkor is megfázott.

Kaqk!Elhiszem,hogy eleged van ebből a melegből,én is alig élek pedig nem is vagyok kismama,bár a hasam nekem is van akkora
:roll:
Milyen az a sóska leves?

Menni kell Berti hív :arrow:

Mesi neked meg jó bulizást!!

juba0

Hali

Mi a lagziban aszalódtunk,...hajnal 1 kor értünk haza. Nagylányom jobban bírta mint mi...( most volt először ilyen sokáig fent )

Dalma viszont a hangos zene + lehet a hideg front, de egyszerűen annyira mozgott, a szemem majd kiugrott, és lent is nagyon fájt..azt hittem megyünk szülni...de mikor csend lett...ő is lenyugodott.....

olyan fáradtak vagyunk......alig várjuk h dél legyen...csendes pihenő..:-)

sóska leves: mint a mártás csak tejjel felhígítva. Ha nincs házi, akkor fagyasztottat szoktam felolvasztani + méz vagy cukor és végül mikor kész tejjel hígítom...:-) Emma imádja, a fő kedvence!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Annó mikor Bertivel voltam terhes és tűzijáték volt a faluban annyira megijedt,hogy majdnem kiszakította a hasfalamat.El kellett menni jó messze ahol már nem durrogott annyira,akkor szép lassan lehiggadt :) És a hangos zenét sem szerette és azóta sem,mindig kiabál ha apa felhangosítja :)

Tehát akkor olyan mint a mártás csak hígabb változatban.Berti a mártást szerette régen,most már nem szívesen eszi meg.Bár nem nagyon van olyan kaja amiért annyira ugrálna.
Viszont tegnap a bográcspöri nagyon bejött neki,nyalogatta a fakanalat és kétszer kért belőle 8)

Itt jól lehűlt a levegő,azt hiszem ma sem kell az udvaron medencéznünk pedig a csajok nagyon élvezték.

Apa lángost rendelt ebédre(van még a pöriből is)remélem összejön,nem túl gyakran csináltam,kicsit béna vagyok hozzá :roll:

juba0

Hajrá...nem nagyon lehet azt elrontani..:-)

Emma is szereti az én könnyű főztjeimez, de szereti néha apu fűszeresebb főztjét, szalonnát főleg, kolbászt, :-)

itt nincs lehűlés..:-( ma is pancsizunk kicsit du-án forma 1 után.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok! Látom, másnak is volt programja a hétvégén... :) Így könnyebb a mennyiséget olvasni... :)

Gyerekeim hozzá voltak szokva a hangokhoz pocakban, mert folyton énekeltem... Az biztos hangosabb odabent, mint egy kinti tűzijáték... :)

Szegény mukik, ez a hirtelen időváltozás folyton, mindneki beteg nálunk... Ki kicsit, ki kicsit jobban... Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, de bíznék benne, hogy ennél nem lesz rosszabb a helyzet...

Megyek, adok vacsit a fiúknak. Szép vasárnap estét!

Kép
Kép
Kép
zdori

Sziasztok,
sikeresen hazaértünk :)

Megnéztünk egy filmet ma, de most már alszok, olyan álmos vagyok.

Jövök majd holnap 8)

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Hát igen, itt dög meleg volt tegnap is, mikor hazaértünk a lakásban 28 fok volt :roll: Ma még nem voltam kinn, nem tudom, milyen az idő...

Kaqk, és meddig maradtatok fenn, mikor lagziban voltatok?

Juba, Rugó is fenemód válogatós :wink:

Szegény Rugó, mikor terhes voltam, az óráimat hallgathatta, ott tolattam nagy hassal a főiskolán 8)
De voltak aranyos hallatók, még etettek is volna, hátha megkívántam
:lol:

Próbálom elérni az óvodát, hogy mit is kell összeállítani Rugónak a kezdéshez. De a megadott telefonszámon előfizető nem kapcsolható, és a tudakozó sem tud segíteni.
Megkérdezem az angolos lánynak az édesanyját, ő óvónő az intézményben, biztos ki tud segíteni :idea:

Otthon nagyon mozgalmas volt.
- voltunk strandon Bükkszéken
(itt igazi nagy csoportban, mert nem csak G. szülei jöttek, hanem apu meg a kisebbik bátyám a gyerekekkel). Rugó nagyot pancsolt, a lányok meg a hátukon cipelték.
- Rugó anya férjével elment a kocsmába, és egy óráig közös programoztak. Ez azért aranyos, mert anya férjének nincsen unokája, és a gyerekét is elég érdekesen nevelték, magyarán fél a gyerekektől. De Rugó annyira akart vele menni, hogy megadta magát. R. nagyon jól viselkedett, és azóta a kapcsolatuk új szintre lépett.
- Rugó libát tömött G. nagymamájával :shock:

Szóval aránylag jól sikerült az otthonlét. Jól jött ki, hogy az unokatestvérek is most voltak otthon, és R. találkozhatott Blankával, akivel nagyon odavannak egymásért, de ritkán találkoznak (ő inkább az anyjával van, nem a bátyámmal).

Kép
vindolanda

Sziasztok!

mi is anyuéknál voltunk tegnap....volt náluk is kacsa tömés, fürdetés, babfejtés, állatetetés....soha nem tudom eldönteni ki élvezi jobban, anyu vagy a gyerekek :roll:

itt is hűlt a levegő, de azért még meleg van, de legalább nem kánikula....

Heni
KépKép
heni81

Ma kezdődött igazán az ovi..hát volt pityergés :-(

Vindo: :-) h jól telt a hvtek.:-) ja most volt Emma a legtovább fent. f1 re értünk haza.

Ma takarítani kellene, de mióta befordult Dalma azóta lent majd szétszakadok..

KépKép
kaqk
Debrecen

Szegény Emma és szegény Kaqk :(
Jól húzta akkor Emma a lagziban.
Képeket csináltatok?

Heni, ja, nagy közös programok ezek.

R. seprűvel hajtja befelé a csirkéket, etet.
Egyszer viszont a libákat is megpróbálta, de azok elkezdték üldözni, és sikítva elmenekült :lol:

Kép
vindolanda

:roll:

Kép
vindolanda

de édes lehetett Rugó :lol: :lol: :lol:

Emma is imádja az állatokat,,apósomnál szokott velük "játszani"

takarítás mára kész....és én is .. :? Dalma is rugdos..nem szereti a hajlongást

sikerült elérni az ovit? szülőitek nem volt??????

KépKép
kaqk
Debrecen

Hát, nem volt.
Egy papírt kaptunk, hogy felvették.
Próbáltam weboldalt keresni, de nem találtam :roll:

Majd megoldom kerülőúton.

Ha meg nem, akkor G. szépen leadja az első nap azokkal a dolgokkal, amiket gondolok, hogy kellenek. Meg a kezükbe nyomok egy alkoholos filcet, és csókolom :lol:

Aznap én hajnalban megyek, szóval a férfiaknak kell intézkedni :lol:

Apósodéknál milyen állatok vannak?

Kép
vindolanda

Vindo , mi amit kaptunk értesitőt, hogy felvették Áront, van miden féle elérhetőség....

És beszoktatás sem lesz?

Heni
KépKép
heni81

Hát, gondolom, hogy lesz, de hogy mi dolgozunk az első napon, az is fix :roll:
De igazából nem is tudom, hogy ez a beszoktatós dolog milyen következményekkel jár ránk nézve :roll:
Rugót a szó igazi értelmében nem terveztük beszoktatni, eddig sem szoktattuk sehová, és semmi baja nem volt :roll:
Már jól boldogul az intézményekben.

De óvodaindulás után már nem akarnék 4-5000 ft-okat naponta kifizetni bébiszitterre.

Kép
vindolanda

De most hogy mondod a levelet, tényleg találtam rajta egy telefonszámot :idea:
Ez más, mint ami a neten van. De nem értem, a tudakozó miért nem tudta.

Heni, Te tudsz valamit :wink:

Kép
vindolanda

Fel is hívtam őket. Ki van függesztve egy táblára, hogy melyik csoportba kerül Rugó, és be kell majd mennünk egyeztetni.
Rákérdeztem a munkanapra, és azt mondták, hogy nyolc előtt odaérünk, és négy előtt vihetjük 8)

Na, Heni, most sokat segítettél:)

Nem jutott volna eszembe a levelet megnézni, de fejléces volt 8)

Kép
vindolanda

ami kellhet: fogmosó pohár, fogkefe ( lehet kell majd tisztasági csomag: wc papír, zsepi, fogkrém, szalvéta (éttermi egy lapos) szappan) benti szandi v cipő, kinti homokozós szandi v cipő, kinti benti ruha, pizsi ha átöltöztetik, csere ruha, alvóka ha van neki, ...na ezek jutottak eszembe.

beszoktatás: hát ha előtte nem járt sehova. Emma bölcsis volt, azonnal maradt egész napra...:-) Rugó meg Csanás...szóval nem lesz gond. azért a tel számotokat adjátok le meg kérjétek el az óvónőjét h esetleg napközben rákérdezz h mizu.

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi Kaqk :D

Elkérjük a számot majd.

Kávét készítek, R. számítógépes játékkal játszik, dinoszauruszokat etet, azok meg nőnek :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: