A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hazaértünk körutunkról.

Képzeljétek, a könyvtárban félre volt téve Rugónak a pókos könyv. Eddig egyszer voltunk 8)
Szépen játszott a könyvtáros nénivel, amíg én nézelődtem, meg is lett dicsérve 8)

Ja, nekem is minden trükköt be kell vetnem, hogy Rugónak valami extrát nyújtsak minden nap. Udvar, macska, fagyizó, házimunkába való bevonás, néha utazás Db-be... Mindig törnöm kell a fejem, hogy valami plusz legyen aznap is.

Irina, kellemes gyilkolászós film (Eric Bana, Cate Blanchett (hogy írják?), Saorsie R. (hogy írják?).

Móni, mi volt a biztosítóval?

Irina, ezen a bepisilős dolgon ne idegeskedj.

Milyen cipő?

Kép
vindolanda

Vindo, ami nekem örök rejtély marad Ádival, hogy itthon miért nem hajlandó egyedül eljátszani. A reggeli kv-mat -- számoltam -- 10 részletben ittam meg, mert mindig volt valami: kakilni kell, szomjas, kapcsoljam be, elesett stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 17:43-kor.
irina

Na jó,a 16 óra legyen 14, az reálisabb.
irina

Irina épp ez az, Te ugrassz ha szól, az óvónéni meg elhajtja :wink:
Téged mindig is "ugráltatni" fog. Mert Te az anyu vagy :)
Ugyan ez van nálunk is.

Heni nekünk egy dvd-t tett tönkre a vihar pár éve.
Első körben azt mondták, oké fizetik. Aztán megtudták, hogy milyen dvd-ről van szó (évekkel ezelőtt ért 120e ft-ot) már kifogásokat kerestek. 3 szakértőtől kértek igazolást, hogy javíthatatlan, ebből egynek másik városban kellett élnie, dolgoznia, hogy ne tudjuk lefizetni. Miután megkapták a véleményt a szakvéleményi díjjak számláját és a benzinszámlát kiakadtak. Újabb vizsgálatokat kértek. Miután meg lettek fenyegetve ügyvéddel és feljelentéssel voltak csak hajlandók fizetni. 1 évet futottunk a pénzünk után :evil:

Most azon húztak fel, hogy kiküldtek nekem egy fizetési felszólitást, egy olyan számlára ami augusztus 1-vel jár le! Felhívtam őket és reklamáltam, először mondták, hogy az bizony lejárt. Mondtam nekik akkor, hogy rettentően örülök, hogy sikerült a jövőbe telefonálnom, mert nálam még csak július van. Aztán csak rájöttek, hogy nekem van igazam és bocsánatot kértek, de előtte még futottak pár kört :evil:

Vindo rendesek voltak a könyvtárban :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, logikus, amit írsz :D és nem az anyaszereppel van gondom, hanem azzal, hogy én nem tudok napi tizeniksz órában szórakoztató centrum lenni, mert van munka, házimunka, ja, és nem robot vagyok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 17:44-kor.
irina

Móni, ezek a biztosítós történetek elképesztőek... :evil: de a jövőbe utazás viszi a pálmát!
irina

olyan mintanapznk, mint a tegnapi, kb. évi 4-5 van...
irina

csak h. megnyugtassalak benneteket :) "Anya,uncsi..." Anya ez is uncsiiiiiiiiiiiii..." a falnak megyek tőle... én is uncsizom már :) várom a szept.1-ét :) na jó most Apjával csiszolnak :) na kiről írok? :lol:

:arrow: takaríííííííííííííítás (gyerekszoba letudva,most már nincs sok hátra :) )

KépKép
viranka

Verus, Míra :D
Ne ábrándíts ki, azt hittem, legalább ha majd testvére lesz Ádinak, javul a helyzet... :shock:
irina

Csilla,hogy jöttél rá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Amúgy különben tök jól eljátszanak néha :) vmelyik reggel M. ágyában feküdtek és ott dumáltak ,kacarásztak :) mi meg Apával hallgattuk Őket :) olyan édik voltak :) tegnap egész nap azt hallgattamB-tól: Anya mikor ér haza már Míra? azt a boldogságot az arcukon,mikor meglátták egymást :lol:
természetesen csak pár percig tartottak az idilli pillanatok :) aztán bepótolták a kimaradt 1 napot,jót veszekedtek :)

:arrow: mert közben kaptunk két nagy láda barackot... pár üveg lekvár már melegdunsztban :)

KépKép
viranka

Hahó! :)

Na, a yerekeink minket is unnak. :) Még tiszta jó, hogy itthon időnként másokat is látnak, mert sztem már begolyóztak volna, ha csak velem vannak mindig. :) De azért tegnap kiderítettük, hogy Daninak nagyon jó lenne, ha járhatna oviba, csak sajna még nem lehet majd, csak ha jelentkezett jövő tavasszal... Pedig már beszél, és lassan 1 éve szobatiszta... És az ő kicsit hiperaktívszerű lényének kellene a nagyon lekötöttség, de sajnos én ezt nem tudom hiánytalanul produkálni... :S

Szép napokat!

Kép
Kép
Kép
zdori

Szerintem nézők előtt minden gyerek szépen eljátszik :roll: Érzékük van hozzá.

Közben megérkeztek a teknősök, Rugónak tetszenek.

Mi megvacsoráztunk, lassan majd összeszedjük magunkat, és fürdünk.
G. citerázik majd bevásárol. Csak késő estére várható.

Kép
vindolanda

Verus, Móni, Zdori, Vindo, köszi!
Akkor nincs remény. :lol:

És mit szeret Rugó olvasni?

Mi ezredjére olvassuk este az APG-ből a Balatoni nyaralást (meg még néhány mesét).
Szeretem Bartos Erika történeteit (meg az egész atmoszférát, ami a családból árad minden bájos túlzása és sokszor rózsaszínsége ellenére is), de olyan iszonyatosan szegényesek nyelvileg (pl. túlzásba viszi a szóismétlést, a névmási utalást szinte sosem használja, ami a valós nyelvhasználatban a leggyakoribb szövegösszekötési mód). Egy bnőmék átírták a szövegeket, én meg másképp olvasom. Soha életemben nem javítom ki senki nyelvhelyességi hibáját (mert szerintem olyan nem is nagyon van), de ezek mint szövegek tényleg igénytelenek. A bnőm amúgy egyszer szólt BE-nak emiatt, aki nagyon csodálkozva nézett rá. Nekem amúgy még az is bajom, hogy nincs végük a történeteknek, nagyban mennek az események, aztán hirtelen végük szakad, esetleg megismétlődik egy történetközepi tanulság (a semmiből előrántva), vagy az "itt és ott készült kép is felkerült a ... falra".
Bocs a kifakadásért, de hónapok óta csak ezt kell olvasnom. :lol:
Meg ma amúgy is kifakadós napom volt. De jó hír, hogy másnapra általában elmúlik.
irina

Rugó az ismeretterjesztő könyveket szereti leginkább - természetesen a maga szintjén. Megnézzük a képeket én meg hozzáteszem, amit tudok a dologról meg kitalálok történeteket (pókos, állatos, autós, tanyás, csillagászos stb.).
Hagyományos meseolvasás nem nagyon van nálunk, G. meg teljesen más történeteket mond a képekhez, azt én sem állom meg röhögés nélkül, olyan L'art pour l'art - módon. Én is inkább elmondom fejből vagy teljesen mást mondok helyette. Nem is ülné végig amúgy, ha szépen felolvasnám neki - már próbáltuk, így kezdtük.
Az esti mese, ha van, akkor sötétben van, szóval a felolvasás ott is kilőve. De szeret belenyúlni a történetekbe, alakítja. Ki legyen a szereplő, milyen kocsival menjen, hová stb.

Irina, nyugi.

Kép
vindolanda

OK, nyugszom. 8)

Amúgy, de ezt úgyis tudod, az a létező legjobb mesemódszer, amit Ti csináltok G-vel. A fejből mesélés.
irina

Hát, mi próbálkoztunk rendesen is, de nem jött be neki.
Lehet azért hátránya, pl. Rugó nem nagyon ismeri a normális meséket. Talán a Hófehérkét meg a Piroskát :roll:

Dolgozgatni kezdek.

Kép
vindolanda

APG nálunk már annyira nem megy :) esti mese nálunk Cirmi és Curmi kalandjai :) M. már főcímdalt is énekel hozzá :) kafa :)

B. és M nagy kedvence most a puliszka :) tegnap fiam így szól:Anya ha megyünk és látunk puliszkafát akkor hozzuk el.
később: Anya menjünk faboltba és vegyünk puliszkafát jó?

:arrow:

KépKép
viranka

Jó reggelt:

mese: délutáni alvás előtt kötelező, bármilyen mese jó amit felolvasok :D egyébként Péterke egy idő után már kivülről fujja a meséket, ha nem jól olvasom, kijavit :shock:

este imátkozni szoktunk, meg énekelni.

még mindig hideg van :evil:

Móni sajnálom, milyen biztositótok van? nálunk a múltkor üvegkár volt és még csak kárszakértő sem jött. Bizok benne, hogy nem lesz fennakadás, mert akkor igen pipa leszek.

Dóri jaj Áron nálunk is már készül ezerrel oviba, ha valamit ügyesen csinál, akkor mondja is, hogy már mehetek oviba :D november 1. kezd, hát majd kiváncsi vagyok milyen lesz élőben, de nagyon szeret menni ovis rendezvényre, meg én azért sem hordhatom Péterkét reggel, mert Áron is akar maradni.

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Édesdeden aludtunk tíz óráig 8) 8) 8)
Most indul a reggel.

Lesz teknősetetés is, R. már nagyon izgatott.

Kép
vindolanda

Hahó :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

APG már nálunk se nagy sláger, elő kell még néha venni de mostanában a Csengő a kis csillag a menő nálunk. Ezt én találtam ki és már van jó sok története. Mindig más történik a kis csillaggal. Cicus is és pötike is nagyon szeretik :D
Már gondoltam rá, hogy leírom és kinyomtatom nekik, hátha majd sok-sok év múlva Ők fogják a gyermekeiknek mesélni és mellé mondhatnák azt is, hogy ezeket a történeteket a nagyi találta ki :roll:

Heni Allianz

Vindo Gréti se alszik napközben de mindig kidobja az ágy max 1/2 8-kor
de jó volna ha legalább heti egyszer 10-ig aludna 8)

Vera Báló és a puliszka :lol:
Milyen lett a szoba?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vagyok, sziasztok! :-)

Móni, mindenképpen írd le a meséidet, sose tudni, mi lehet még belőle. :D

Verus, puliszkafa :-D

Ádi amúgy legjobban a Kippkopp--Tipptopp-meséket szereti, de félévente válogatja, mi az új kedvence, és akkor az megy a végtelenségig. A Pompomot kérte, de azokban sok kifejezést nem értett még. Most próbálok átállni a klasszikus ismert mesékre, bár azokat főleg nagyiék mondják nekik szabad átköltésben. :lol:

Itt továbbra is esős az idő, de fülledtebb van, hétfőtől látom, hogy javulna a helyzet.

Ádi épp azt játssza velünk, hogy ő az Eperke, én a Karamella, apa meg a Mentaszörp. Szereti az Eperke-meséket. Erősítjük a Hello Kitty-s pasivonalat. :lol: Amúgy az utóbbit csak képről ismeri és úgy hívja, hogy Helló, Kifli! 8)
irina

Hello Kifli 8)

Itt is melegebb az idő, de néha elered az eső.

Móni, írd le!!!

Én gyerekkoromban kitaláltam egy egész világot boszorkányokkal, újságokat írtam hozzá, törikönyveket meg földrajzkönyveket stb. Apu hozott a TSZ-ből egy kiselejtezett írógépet, azon pötyögtem mindent. Egy nagy mappa van tele ezekkel. Nagy becsben tartjuk 8)

Rugó éppen Pocoyot néz, lassan kimegyünk majd ebéd után.

Eddig benn házimunkáztunk.

Kép
vindolanda

Hahó...?

Szerintem a klasszikus (főleg Grimm-mesék) nem 4 éveseknek valók még, inkább 6-8, sok klasszikus mese még később, nem pusztán egyes befogadhatatlan részeik miatt, hanem nyelvileg, cselekményileg sem könnyen követhetők. De majd Maggie-nk megírja, hogy is van ez. Szóval nálunk még hátravannak a nagy Benedek Elek-mesék (Szélikével próbálkoztunk, kicsit még bonyolult az is).
irina

Ja, a kevés normál mesemondás alkalmával mi is belekeveredtünk a megégeti a kemencében-, megmérgezi-, az ólomkatona elég-, felvágják a hasát és követ tesznek bele-problematikába :shock:
Hát, az ólomkatona nekem 10 évesen is nagyon szomorú volt, ahogy emlékszem.

Kép
vindolanda

Már úgy nézünk ki lassan, mint egy kisállat-kereskedés. Aranyhalak, benn akvárium, teknősök és egy macska :roll:

Kép
vindolanda

Tegnap éjjel munka közben rábukkantam egy általam eddig még nem ismert Pearl jam-albumra. A kedvenc együtteseim gondos követését olyan 5 éve abbahagytam.
Most fel vagyok dobódva tőle. Sajnos Rugónak nem nagyon tetszik, mindig lekapcsolja :roll:

Kép
vindolanda

Bezzeg az Iron maiden-t ügyesen elindítja, és röhög rajta :idea:

Kép
vindolanda

Miközben a Napközi otthonos neveléstan c. örökbecsű alkotással a kezében rohangál :lol:
Ez a könyv még az én kezemben sem volt :lol: :lol: De neki tetszik.

Kép
vindolanda

Vindo, állatkereskedés :lol: (nálunk gyerekként volt egy ilyen szakasz, volt kutya, kanári, hörcsögök... de jó volt).

Én a mai napig emlékszem, pedig már általános iskolás voltam, mely mesék sokkoltak teljesen:
Az ólomkatona (és még sok más Andersen)
Haufftól szinte az összes, imádtam a varázslatos világáért, de olyan volt gyerekként olvasni, mint mondjuk gore horrort nézni ijedező felnőttként
az összes emberből átváltozós mese
és a csúcs: a torokgyíkos kisfiú a Kincskereső kisködmönben, hetekig rettegtem, hogy nekem is torokgyíkom lehet, ha csak kicsit is fájt a torkom (és sokat fájt, mert tipikus garatmandulás voltam)

Sose tudni, mi fogja sokkolni a kicsiket, de szerintem a "klasszikusokat" nem lehet még úgy egyben a 3-4 évesekre ráönteni. Pl. a Piroska is egy rémsztori, a Hófehérkéről nem is szólva.
irina

kanári = nem, hullámospapagájok, bírtuk őket
irina

Vindo, Pearl Jam, az jó, mi az egyik barátnőmmel egy ideig nagyon szerelmesek voltunk az énekesbe. Kicsit emlékeztetett a Hartley-filmek jellemző férfi főszereplőjére. Na őt nemrég láttam viszont az Unthinkable c. filmben, nem volt nagy élmény, de a film teccett. Apropó, film, ha van erőtök és még nem láttátok, nézzétek meg a Pandorumot (scifi + horror), nekünk vegyesek az érzéseink (látványos, érdekes, de zavaros).
Hm, neveléstan :lol:
Ádi az előbb megígérte, amíg együtt vasaltunk (ő játékból), hogy szívesen kivasalja az összes könyvemet. :shock: Mondtam, hogy bármit csinálhat a lakásban előbb bármivel, minthogy a könyveket kivasalja. :lol:
De már alszik. Melózom, de vagyok.
irina

Torokgyíkos kisfiú :shock:
Hú, valami nekem is rémlik.
Emlékszem, mikor úttörő mozibérletet kaptam tíz évesen, és az első film az Árvácska volt :roll: :roll: :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, az első moziélményem a Vuk, utána rögvest a Gyilkos robotok (fiatal Tom Selleck rulez!) és a SW-trilógia ugrik be. 8)
irina

Ja, második fiatalságomat élem :roll: :lol:
Otthon is megjegyezték, hogy mióta járok megint szakadt farmerban? :lol: Azt hitték, ennek már vége.

A madarakat eddig nem próbáltuk. Nem hangosak?

Kép
vindolanda

Gyilkos robotok :lol: Na, az nekem kimaradt. Hányban volt?

Emlékszem, mikor a pétervásárai moziban:
- rekordáron, 45 forintért adták a jegyet a King Kong-ra olyan 89' körül
- leszakadt egy komplett fapad-sor a Batman 1 alatt (a nyolcadik sor, ha jól emlékszem, mi a kilencedikben ültünk)

Kép
vindolanda

Nincs semmi baj a szakadt farmerrel. :lol:

De, a papagájok hangosak, akkor le lehet takarni a kalickájukat, arra rendszerint elhallgatnak (alvásidő, gondolhatják). De irtó jó hangulatot tudnak a hangzavarukkal csinálni, én szeretem a karattyolásukat.
Szívesen vennék most is, csak valami nagyobb maradat (kakadu). Szerintem ezt tuti nem tudjuk kihagyni, majd Ádi is rá fogja kezdeni, h állatot akar. Egyelőre a kutyáktól általában fél, kivéve a kicsiktől, és olyat már mondott félkomolyan, hogy apró kicsi kutyát szeretne majd.
irina

Szóval ez a trükk a madarakkal 8)
A kakadu jó lehet tényleg.
Rugó is addig mondta a macskát, míg kapott.
Szépen be lehet vonni az etetésbe, akváriumi vízcserébe stb.

Kép
vindolanda

Ezek tök jó filmek, Vindo. :-D

Nekem 3 nagyon meghatározó mozis élményem volt, és szerintem máig ezért van az, hogyha bemegyek egy moziba, olyan, mintha hazamennék, megnyugszom, és soha nem tudom unni az élményt:
- az SW trilógia persze, totális eufória általánosban, főleg a 3. résznél, matricáskönyv, minden
- Terminator 2. - kb. 14 évesen egy győri moziban asszem, az unokatesókkal, betojtam, akkora volt
- Szárnyas fejvadász - 17 évesen, a látvány, a zene, kész voltam.
Azóta ugye az ember látott többezer filmet, és vannak még nagy élmények, de a mozi más.

Na tényleg dolgozgatok.
irina

Pandorum megvolt, tényleg nem volt rossz. De Ben Foster a Mestergyilkosban az igazi :P
Martin Donovan-re gondolsz?

Kép
vindolanda

Ui: A gyilkos robotok tök jó film volt akkoriban: http://www.imdb.com/title/tt0088024/
irina

Jók voltak a színészek, a zseni Crichton írta-rendezte, szerintem újranézem, ha megtalálom valamilyen módon valahol.
irina

Halihó!

Nálunk egyelőre nincs nagy változás. Bercónak herpesz vírusa van, még mindig fel-felmegy a hője. Ma már kicsit jobb kedve volt. Alig eszik, alszik, nyűgös. Így én is. Végre sikerült elaltatnom.
Ma voltunk fogorvosnál. Szerencsére megúsztam, amit luknak hittem, az egy tömés volt. Van ugyan néhány mini kezdemény, de azokhoz meg még nem kell nyúlni. Bercó is jött velem, végre ki tudtunk kicsit mozdulni. Aztán meg bevásároltunk.
Közben folytatjuk a takarítást, pakolást a másik lakásban. Kicsit sok nekem a két lakás, család... Az egyik mindig le van maradva.

Kaptam levelet az egyetemről is, aug. végén mennem kell beíratkozni.
dmaggie

Jó munkát.

A T2, SW tényleg ott vannak :roll:
A Szárnyas fejvadászt viszont csak 20 évesen láttam, és annyira az nem jött be.

Jó munkát akkor. Mi meg kimegyünk Encizni.

Kép
vindolanda

Foster tényleg tök jó volt a Pandorumban, majd megnézem másban is. Én mostanában Paul Bettany-ra vagyok rákattanva.
És igen, Donovanra gondoltam, mindig apró nőket tett mellé Hartley, ettől olyan megbízható benyomást keltett. Jó pasi volt, na. 8)
irina

De már akkora, mint egy kétajtós szekrény, nem?
Ja, nem semmi pasi volt 8)

Azért a Priest-et ne nézd meg, pusztító :shock:

Maggie, jobbulást Bercónak.
Két lakás :(

Kép
vindolanda

Vindo, jó encizést!
Gyorsan még Maggie-nek: jobbulást a kis Bercónak! Ez a háromnapos lázas herpeszvírus? Vagy azon már túlvoltatok egyszer?
Még nem kaptam papírt sehonnan.

Pusz, majd jövök.
irina

halihó

Maggie: jobbulást Bercónak! 2 lakás? lemaradtam vmiről!

APG könyvek még mennek nálunk. délben 1, este 2 mese. :-( unjuk már rendesen. Bepróbáltam egy hagyományos nagy mesekönyvet....de nem igazán kötött le, hosszú, követhetetlen számára, szófordulatok.....szóval szülinapjára vmi emészthető mesegyűjtemény kellene. ötlet???

feketeszeder nagyon érik, tegnap 1kg-t szedtünk le =lekvár..= elfáradtam ma. ma is szedünk, meg minden nap...lesz még lekvár + leves vmikor..:-) +jó nekem vaspótlásnak. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Lányok!
Elég régen nem írtam, bocsánat. Időnként bekukkantottam, de valahogy az írásig nem jutottam.

Látom téma a mese.
Nálunk most szünet van az Annapetiben, helyette Bogyó és Babóca van pár napja. Meg néha Thomas. Míg Agárdon nyaraltunk, a Gőgös gúnár Gedeonból ment a Cirmos és a cérna című mese, amit nagyon élvztek. Egy cica egy gombolyag cérnával mindent megkötöz... :)

Klasszikusok közül a Piroskát meséltem és a Hófehérkét, de nem nagyon jött be nekik, így nem erőltettem.
Mostanában még lefekvés után bárányokat számolok nekik, persze nem egy kis mesés körítéssel. Gergő sokszor el is alszik közben. :)

Maggie!
Bercónak jobbulást!
Gratulálok az egyetemhez!

Kaqk!
Minden napra 1 mese? (Mondjuk nálunk az sem annyira nyerő még.) És hallottam egy anyukától, aki Pomponnal próbálkozott. A Gombóc Artúrok tetszettek a kislányának. :)

Heni!
Péterke kijavít. Ez aranyos! :)
Mi sem sietjük el az ovit. Egész megszelidültek a nyári szünet alatt. Már sokkal jobban kezelhetők és persze nagyon jól ( túl jól ) megvannak egymással.

Móni!
Mindenképp írd le a meséidet!!!!

Vindo!
Megnéztem ám, nagyon szép helyeken voltatok! Szállást magatok kerestetek?

Irina, Vindo!
Nekem is a Vuk az első moziélményeim egyike, és egy számomra horror film általános iskola elsős vagy másodikos nyári napközijében, annyi maradt meg bennem, hogy egy bányában korbácsoltak valakit. :shock: Napokig nem aludtam..

Kép
gica1

Halihó!

Tegnap estére megint belázasodott Bercó. Ez már a negyedik nap. :cry:
Biztató, hogy olykor éhségi rohamai vannak, csak a szájában lévő herpeszek miatt nem nagyon tud enni. Lassan gyógyulhatna már, mert kidőlök mellőle. Tegnap is délben aludt cirka 40 percet.
Végül tegnap itthon romeltakarítottam, ma is itt folytatom, meg főzök is.

Kaqk, a Kedves öröksége a másik lakás, amit felújítottunk, kifestettünk, stb, most pakolászunk, takarítunk ott is, ki szeretnénk adni. Nagyon jó helyen van, remélem sikerül majd.

Már mennem is kell, csak még egy dolog.

Viranka, mettől meddig lesztek Ny.házán? A Kedves is benne van a kirándulásban, csak jó lenne előtte fizetést kapni. :oops:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: