A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Csajok,

Van valakinek tuti tippje nem-alvás ellen? Nehezen alszom el és mindenre felébredek, nem tudok visszaaludni :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Tipp nem-alvás ellen: szülés :twisted: .
Amikor rám is rámjött az álmatlanság, akkor utánaolvastam, és ennyire a végén, amennyire te vagy, ez már nagyon gyakori, mert a természet úgy állítja be a hormonokat, hogy majd jól bírd az éjszakázást, előre felkészít a nemalvásra :twisted: .
Amúgy lehet inni nyugtató/altató gyógynövény teákat, meg bármilyen homeós cuccot :wink: . Most megnéztem neked: Hova kapszulát lehet szedni, és nagyon dícsérik, meg a citromfű teát, de nekem az sose jött be :? :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi: Nekünk a szemészeten mondták, hogy felejtsük el a kamillás borogatást, nem szabad, mert allergizál. Manapság mindenféle szerrel kezelik a kamillát, meg a szárításkor is van valami ami miatt nem ajánlják. Nekünk tiszta, forralt vizes áttörlést javasoltak naponta többször + szemcsepp

Gyerekszoba: Én is tegnap voltam bútort nézni Hédinek és mi sem gyerekbútort veszünk. Kinéztünk egy nagy tükrös gardróbszekrényt, ami kamaszkorában is jó lesz + kap hozzá könyvespolcot meg komódot. Inkább a dekorációval tesszük gyerekbaráttá a szobát. Hédi kapott még húsvétra öntapadós falmatricát, meg anyum vett neki virágos falvédőt az ágya mögé. Egyébként meg becuccolom a játékait a nappaliból és kész a gyerekszoba hangulat :lol: :lol:

Pocok: Én irigyellek azért a 37. hétért, nekem az még mindig olyan elérhetetlennek tűnik... :roll: :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Hédit 31+4 hetesen 1850-re, 36 hetesen 2800 -ra becsülték és 41 hetesen lett 3870. Szóval van esély rá, hogy nem lesz kicsi Vencel :wink:

tike

Harapós kislány 2 és fél éves. Egyébként a kettőjük között lévő ellentét sztem már korábban kezdődött. Mikor elkezdtünk bölcsizni sokszor találkoztunk vele az öltözőben. Hédi mindig kikapta a kezéből az otthonról hozott játékát, persze magyaráztuk, hogy nem szabad az a Hannáé, Hannának meg hogy csak megnézi és visszaadja stbstb...

Egyébként most látom úgy hogy kezdi megtalálni a helyét, 1 hete köszön a dadusoknak és van kedvenc a 4 közül. Most már mondogatja, hogy kit szeret a bölcsiben, kivel szeret játszani, meg azt is akivel nem. Most már nem eszik meg mindent amit elé raknak, hanem válogat és közli, hogy ha valami nem finom. Eddig olyan mintagyerek volt, aki mindent megevett, szépen elvolt stbstb. Ez a mostani viselkedése sztem sokkal természetesebb :lol:

Kíváncsi leszek ma mi lesz ha megyek érte..reggel vidáman szaladt be, még cumi sem kellett ( kedvenc dadus volt), az autóban közölte, hogy ott lesz a Laura is, szejetem a laurát. Hannát szereted kicsim? neeeeeem . Ja és az apja egész este arra tanította, hogy ha a Hanna még 1x meg akar harapni, hogy kell jól bokánrúgni :roll: :twisted: :lol:

tike

nyuszi: Most jut eszembe, mi használtunk valami homeopátiás szemcseppet is, sajnos már nem emlékszem a nevére :roll:

na befejeztem a blogolást...

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 11:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Zétény 34+1-nél 2124 g volt, 36+3-nál 2947. És 39+3-ra született 3370-nel.
Nem hiszem hogy lehet általános érvényű gyarapodási ritmust felállítani, nagyon egyéni. Na meg mérnek is össze-vissza :?

Dodiékhoz mi a sztráda felől mentünk, azért arra is elég kanyargós meg pattogós az út :roll:

Dodi!
Én sem ilyen bútorra gondoltam pontosan, csak arra hogy ilyen vendégágyat is gondolsz hozzá. 1,5 milla???? :shock: :shock: :shock: Nekem annyira nem is tetszik, mintha sima bútorlapból lenne.
Ez a strand ahova járunk azért elég jó, mert van napágy meg ernyő, és lehet onnan nézegetni, ahogy a Dedek nyargalásznak a bokáig érő vízben. Nagyon sekély sokáig és Z. nem is indul be.
Sok gyerek van, játékok, enyémGyerek bazira elvan, nem ráncigál mindenfelé. Mondjuk én a 10 centis vízben szoktam fetrengeni nem a parton :roll:

Pocok!
Én is 37.-nél álltam le a Mg-vel, bár nekem már egy héttel hamarabb mondta a dokim, csak még vizsgáztam 38. héten is így elhúztam egy kicsit. De rögtön éreztem hogy már nem szedem :? :roll:
Hova tabletta :arrow: Én is azt javallom :)

Na lépnem kell medencét állítani :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!

Pont ma olvastam, hogy a magzatok 26 hetes kortól elkezdik megkülönböztetni az éjszakát a nappaltól, és kezd kialakulni az alvási ritmusuk. Ha az anyuka éjsza jól alszik, akkor a baba is azt tekinti éjszakának, de ha szegény a hormonoktól nappal volt mormota, akkor érthető, hogy a kicsi most nappal akar aludni :? .
És sztem ez tényleg így van, mert Botond tökre hozta azt az alvási ritmust, amit terhesen csináltam :wink: . Meg most is, ha hajnalban felkelek pisilni, mindig alszik a kis kugli, de ha nagyritkán 8 után kelnénk, már ficereg, hogy ébresztő van :twisted: :lol: .

Én is hülyeségeket álmodok: tegnap éjszaka azt, hogy elkezdtem vérezni, ma meg azt, hogy beindult a szülésem :shock: . Pedig abszolút nincsenek ilyen paráim, de lehet hogy éppen ezért, amin nincs időm agyalni, parázni nappal, az megfogalmazódik álmomban :roll: . Vagy nemtom. Állítólag az álmoknak az ellenkezője igaz, szóval nem vérzek, és nem szülök. :lol:

Nem akartalak ám riogatni :oops: :oops: :oops: . Meg tényleg nem egyenesen arányos, hogy nagy baba=nehéz szülés. Főleg, hogy 2.!
Én úgy olvastam több helyen, hogy a 3. trimeszterben 20-25 dekát híznak hetente. De ezzel nem továbbriogatni akarlak :oops: :lol: . Csibe elől igyekeztem eltitkolni ezeket az infókat, de mivel neki "könnyű" szülése volt, neked már le merem írni, mert hidd el, nem ettől függ!

Miron farkasember :twisted: :lol: :lol: :lol: .
Nekem a férjem az, de nem a holddal függ össze, hanem a vérnyomásával (felidegesítem-e, vagy sem :twisted: :lol: :lol: )

Tike!

Harapós kislány akkor se harapjon :? . Én megértem, hogy ha Hédi elveszi a játékát, vagy bármilyen attrocitás éri, azt "megtorolja", ez sztem tök normális, és a mieink se örülnének neki az tuti. De akkor se harapjon :? ! Kérje, vagy vegye vissza, de ne bántsa a másikat!
Persze, kicsik még, de azért 2 és fél évesen ez sztem elvárható :roll: .
Tök jó, hogy Hédi kezd "beilleszkedni" :twisted: :lol: :lol: :wink: .
Enyémgyereken is onnan látszik, hogy otthon érzi magát valahol, hogy kibújik belőle a kisördög :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!

Én meg az aznapra rendelt Bibliai igéket olvasgatom, hogy mikor lenne "áldásos" szülni :P :lol: . Ezmiez a buddhista naptár :roll: ? Mitől jó, vagy rossz egy nap?

Lois!

Jóvan, akkor most már én is nagyon irigyellek, na :twisted: :lol: :lol: :lol: :wink: .
Hétvégére meg vagyunk hívva a Balcsihoz, de csak 22 fokosnak írja a vizet :roll: . Hát én abba belefagyok :oops: :lol: . Mondjuk ilyen láb- és gyerekáztatós hely nagyon bejönne, de nem ismerem a helyet, van-e ilyesmi, sztem nem gyakori a nagytavon :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

köszi :evil: :twisted:
Most jöttem Leo-tól, hát ő nem feltétlenül így gondolja :!:
Azért nem minden baba olyan szuperalvó mint Botond és Nimród... ezt tartsuk fejben, nehogy nagy csalódás érjen minket...

szervezet felkészítése... micsoda kicseszés :lol: :lol: :lol:

citromfű tea viszont van itthon, este iszom egyet, hátha... köszi :wink:

Hülyeséget írtam, Holdnaptár, v Tibeti naptár...

Tike,

remélem, nem hajtépés lesz Apa otthoni edzéséből és kibékülnek a csajok :lol: :lol:
Hédi jó hogy már így elvan. Buta szomszédnéni meg hogy beparáztatott pár hete...

Amúgy meg hidd el, pikk-pakk letelik a 37 hét is...

Boo,

Farkas-Miron...
Nálunk Apa alvajárt megint tegnap éjjel...

Lois,

hűűűűűűűűűűűűű, az a hely, hej de jó lehet :lol: :lol: vigyázz, mert egyszercsak megjelenünk :lol: :lol: :lol: neeeeeeeeem, csak vicceltem.

KépKép

KépKép
kispocok13

Leo ma bescannelte nekem a bölcsis képeket, úgyhogy meg tudom mutatni a bandát, és a komoly kispasimat :lol:

Kép
A sötéthajú óvónéni a szerelem, és Nimród két oldalán a két cimbi!

Kép

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok!

Én Leo tapasztalatait is elfogadom, főleg, hogy gyakorlottabb nálunk, ráadásul az is alátámasztja az igazát, hogy azért a terhes nők 99százaléka éjszaka alszik, a babák mégsem :twisted: .
De azt akkor is hajlamos vagyok elhinni, hogy ezek a könyvek a nagy általánosságokat fogalmazzák meg! Minden dologban vannak gyerekek, akik másképp csinálják az adott dolgot, másképp fejlődnek (Botondnak is volt ilyen) rossz szokásokat vesznek fel... de azért az általánosság természetéből fakadóan általánosságban igaz :roll: :lol: :lol: :lol: :wink: .
De én azt konkrétan Boo sógornőjére írtam, hogy talán ezért cserélte fel a babája az éjszakát, meg a nappalt, de azt nem gondoltam, hogy magadra veszed, ezért nem is neked címeztem, mert ez visszafelé sztem sem egyenesen arányos. :wink:
Az utolsó másfél hétben én sem aludtam már jól, és óránként pisiltem, Botond mégis csak 2x kelt, evett, és aludt tovább, aztán már csak 1x. :wink:.
De nekem továbbra is meggyőződésem, hogy az ilyen dolgok nagy része szoktatás kérdése, mivel itt nekik minden újdonság a "kinti" világban. Szóval ha ne adj' Isten rossz alvó lenne a picúrod, majd megrenováljátok :twisted: :lol: :lol:
(Eddig 5 ismerős vette át a Suttogó módszert, és mindenki áldja azóta is! Mindegyik baba jól alszik, egyedül:wink: . Volt akinél hetekbe telt, de nem évekig tartó nyüglődésbe (mint ha nem alkalmazta volna...) Nem mondom, hogy mindenkinek szüksége lenne rá, de akinek van, annak sztem nagyon jó megoldás;)).

Nimród nagyon cuki :D :D :D . Képeken mindig olyan nagyfiúúú :roll: :cry: . Főleg, ahogy ott áll a csoportban "egyedül"...

Apa elvitte Botondot autóversenyre (csak nézik), szóval van 4 órám MAGAMRA :D :D :D 8) .
Annyira édes volt Botond, mikor mondtuk, hogy hová mennek, annyira izgatott lett, hogy enni sem akart, csak szaladgált, szedte össze a motyókat, amiket vinni akart, meg vegyük már a szandit, menjünk a kocsikába... Megzabáltam. Árgus szemekkel sasolta az apja minden mozdulatát, hogy itthon ne hagyja :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

Tudom, nem vitatkozni akartam :-) ezek szerint kevés volt a smiley...

Igen, képeken nagyfiús, mert olyan komoly ábrázattal néz :-)

Izgatott Botond de édes lehetett!!!!!!!

Boo,

Utólagos engedelmeddel megvettem Nimródnak ugyanazt a szandit, ami Mironnak van... Legalább más színt akartam, de csak piros volt a méretében :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

Baromira unatkozom :shock: :lol: :lol: :lol: .
Mit csináltam egész nap, amíg nem volt gyerekem?! :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!
Jaj, nagyon cuki :lol: :lol: :lol:
Annyira furi így látni így közösségben nagyfiúsan... nekem ez szájenszfiksön a magaméval kapcsolatban :roll:

Dodi!
Mert hova mentek?? Sok helyen csináltak már ilyen babás partot, interneten biztos utána lehet nézni :)

Mi akkorát strandoltunk ma hogy ihaj, vittem a tesóm gyerekeit, így Z. is benn akart lenni a nagyokkal, de ahogy már melléig ér a víz para van, és csimpaszkodós kismajom lesz :roll: De nagy viháncolás volt, belemerülés a víz alá, na meg Anya beásása :roll:

Megjött Zétény crocs-a, nagyon szépike :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,

Nekem is furi ám kicsit...

Strandolásról képeket kérünk!

Crocs :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Annyira cukik voltak, de nem volt nálam gép... minimalizálom a strandcuccunkat, nehogy megfújják :oops: Na nem mintha a kocsim kevésbé fájna mint a fényképezőm.... :roll:

Pocok!

Amúgy ha jönnétek még egyet a bébi érkezése előtt én örülnék Nektek...én majd rohangászom Nimród után te meg punnyadhatsz :wink:

Áll a medenkénk is, nekem meg faszán leégett a vállam a déli mókázástól :? Pedig már elég barna vagyok (az elmúlt héten csokira sültem magamhoz képest :roll: )

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tike!

Petrát szerdán harapta meg egy kisfiú. Én vettem észre a kezén, mikor bementünk kezet mosni a bölcsiben és kérdeztem, hogy mi történt, mire ő mondta, hogy a Zoli megharapta. :(
A gondozónők nem is látták, amikor történt, pedig Petra azt mondta, hogy fájt neki és sírt is és haragszik a Zolira. :roll: :lol: De ma már látványosan integetett neki, mikor jöttünk el, úgyhogy szent a béke. Zoli egyébként a legkisebb a csoportban, másfél éves. Gondolom összevesztek az egyik motoron. :?

Most lettem kész Petra szülinapi tortájával, mert holnap tartjuk a tesóméknál. A szülinapja csak egy hét múlva lesz, de mi jövő hét szombaton indulunk nyaralni, így előrehoztuk. Marcipános csokitortát sütöttem, rózsaszín marcipánnal vontam be. Nagyon szép lett, remélem, hogy finom is (főzött krémek vannak benne, nem vajkrém).
Majd csinálok képeket.

Boo!
Petrának se javasolták a kamillát, pont azért, mert allergizálhat. Elvileg a gyulladásra jó lenne, de miután sok ember allergiás rá, így nem javasolják pici gyerekeknél.

Holnaptól komolyabban veszem a wc-re szoktatást. Eddig is napjában többször fel kellett tennem őt a wc-re, de csak szórakozik, nem pisilt még soha bele. Most viszont ki kell használnom a bölcsiszünetet, úgyhogy holnap már szoktatós pelenkát adok rá.
A gondozónő adott egy jó tippet (nekem tetszik):
amíg nem pisil/kakil a wc-be, addig pelenka legyen rajta, és ha belepisil, akkor jutalom legyen az, hogy mondjuk a rózsaszín Hello Kittys bugyikát felveheti. Ez állítólag motiválni szokta őket.

Kép
katy76

Pocok!
Nimród nagyon aranyos! Olyan furi, hogy ilyen pici a csoport! :D

Tike!

Még a gondozónőkkel kapcsolatban akartam mondani, hogy Petra most annyira elkezdett ragaszkodni a gondozónőjéhez, hogy -5cm távolságra vannak max. egymástól.
Ma is úgy búcsúzkodtak, hogy én csak lestem. A gondozónő is nagyon szereti, össze-vissza puszilgatta, mert Petra már nem megy a jövő héten bölcsibe, utána meg 3 hét szünet van.

Egyébként ő mindent el szokott már mesélni délután, ha emlékszik az ebédre, akkor mondja, ha nem, akkor mondja, hogy nem tudja mit evett. Elmeséli, hogy mit játszott, kivel, mit énekelt az Andi néni stb.

Valamelyik nap mentünk haza, egyszer csak ezt hallom:
Érik a szőlő, hajlik a vessző, bodor a levele :shock: :shock:
Há'mondom, ezt meg hol hallottad? :shock: :shock: :shock: (én még nem énekeltem neki), erre mondja, hogy az Andi énekelte. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Lányok!
Valaki használt már a gyerekén Sebamed naptejet? Gondolkodom rajta, hogy olyat veszek, mert sokkal olcsóbb, mint a Bioderma.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Mi is voltunk ma a piacon, de babakocsi nélkül, mert mindig veszek bevásárlókocsit és abba ültetem Petrát. Namármost ma égen földön nem volt egy bevásárlókocsi sem. Hát az ellenségemnek se kívánom azt a vásárlást, amit előadtunk. Petra nem volt hajlandó fogni a kezem, millióan voltak, 45 fok meleg, a gyerek minden árut megfogdosott. Átrendezte a sárgadinnyés standot, letépkedte a lelógó ribizliket, katasztrófa volt. Minden vásárlásnál be kellett szorítanom a gyereket a combom közé, ő visított, rólam patakokban folyt a víz, csoda, hogy nem hagytuk el a kosaramat. :roll:

Előadta a hisztitudományát is, mert ő lépcsőzni akart nekem meg nem volt kedvem csak úgy poénból lépcsőzni a megrakott kosárral. :oops: :lol: :lol:

Kép
katy76

Na végre! Már azt hittem, hogy valóban magammal vitatom meg a dolgokat!
Fényévben egyszer idejutok, akkor is magammal levezek le mindent. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Igen, nekem is fura, hogy így eltelt két év!

Még azt gyorsan elmesélem nektek, hogy Petra ma fürdés után a nyakamba ugrott, teljesen rám tapadt és mondta, hogy szeretem! :wink: :wink: :wink: Azért ez minden érzést felülmúl!!! :D :D :D :D :D :D

Kép
katy76

Rapid:
A Babavilág facebook oldalára felraktam Apás Nimród képet... Nyomtok ott rá egy "tetszik"-et? Először a Babavilágra, aztán a falon a pasikra :lol:
(30at kellene gyűjteni)

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

LOis,
Aranyos vagy, köszi :-)

Boo,

Elmentünk mi is a Stop Shop-ba ma, mától 20% kedvezmény is van a szandikra pár napig :-)

Tejfoltok nekem anno sem voltak, most sincsenek...

Előzékenység :arrow: Én is le szoktam döbbenni ha valaki jófej, mer általában az ellenkezőjét lehet tapasztalni.

Katy,

Petra éneklése , messélés :-)

Hú, az a bevásárlás durva lehetett... Én tuti nem mertem volna bevásárlókocsi nélkül nekiindulni...
:lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Én se gondoltam, hogy a végén kocsi nélkül vásárolunk. Fent a parkolóban nem volt kocsi, de lent a földszinten még kismillió helyen van "bevásárlókocsi tároló". Így tök magabiztosan mentünk le, ott estem csak pofára, hogy sehol nem volt kocsi.

A vicc az, hogy a babakocsi fixen bent van a csomagtartóban, csak fel se merült bennem, hogy azzal menjünk. :oops:

Egyébként a vásárlást is meg kell tanulniuk, előbb vagy utóbb el kell kezdeni. Az első néhány száz egy picit nehézkes, de majd biztos könnyebb lesz. :roll: :lol: :lol:

Kép
katy76

Én pont ezen kaptam ma össze Apával, kiselőadást tartottam hogy mit és hogyan kell Nimródnak megtanulnia.
állandóan ölben meg nyakban cipeli a fiát az utcán, mert gyorsabb kényelmesebb és nincs konfliktus, na meg cuki :arrow: Csak így sosem tanulja meg, hogy arra megyünk amerre anya szeretné, nem beszélve arról, hogy kettőt nem fogok tudni cipelni, pedig ez lesz Nimród elvárása ha így folytatják...

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

Cipőrendelésben benne vagyok, naná!
Csak én nem találtam az oldalon sehol róla infot :shock: :shock:

KépKép

KépKép
kispocok13

Mi lekoccooltunk pancsizni, szép hétvégét 8) :D .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nálunk ebben a tekintetben szerencsére egyetértés van, Apa is próbálja önállóságra tanítani Petrát.
Akármilyen kicsinek tűnik, én már a járdáról való lelépést is tanítgatom neki. Mi ugye lakótelepen lakunk, és itt van egy csomó olyan "utca", ami csak parkolóba visz, tök belátható. Az ilyen helyeken hagyom, hogy egyedül menjen és szólók neki, hogy az úttest előtt álljon meg. 2-ből egyszer megáll. :lol:
A zebrát már felismeri, mondja is, én meg mondom neki, hogy nézzen körül.
Mi elég sokat jövünk-megyünk, mert munka és bölcsi után tudok csak vásárolni menni stb. Ilyenkor ő is jön nyilván velem és Apa sajnos nem mindig tud jönni velünk. Ezért muszáj megtanítanom gyalog közlekedni.

A lépcsőzés már úgy megy neki, hogy a 4 emeletet egyedül megmássza oda-vissza és még azt sem engedi, hogy fogja a kezét. (Sőt néha mondja, hogy Anya! oda, vissza! Ne gyere! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: ) Kis szemtelen! :lol: :lol: :lol:

Mai wc-re szoktatás:
Fel akart venni egy bugyit, mondom jó, de akkor pisiljünk előbb. Nem kell. Jó, vedd fel akkor a bugyit. Felveszi, bemegy a nappaliba, leül a földre, 30mp múlva: Anya! pisi! és néz le a szőnyegre... :roll: :roll: :lol:
Úgyhogy maradunk a pelusnál és napjában 657x kérdezem tőle, hogy kell pisilni? Persze mindig nem a válasz, a pelusa meg csak nő. :?
Nehéz ügy, de még van 4 hetünk.

Kép
katy76

Boo,

jaaaaaaaaa, úgy könnyű! Mindíg elfelejtem hogy vannak kint ismerősök nektek...

Boo, Katy,

Gyerekcipelés és egyebek tekintetében tudom, hogy a jószándék vezérli, csak carul sül el, és megsértődik, ha szólok...
(amúgy gondolom pasidolog, mert egy csomó más dologban is figyelmetlen, holott emellett szuper-apuka, aki rengeteget törődik a fiával.... pl. ma a vasúttörténeti parkban egész délelőtt nem kínálta meg vízzel, holott ott volt a zsebében az üveg, vagy elmentünk kajáért én készételt rendeltem direkt hogy hamar hazaérjünk mert NImród hulla fáradt volt, ő frissensültet... és hiába kértem hogy amíg várunk a kajára, vigye ki a levegőre, ne az 5o fokos kajaszagban várjanak, csak azért sem.... ugyanez volt tegnap, mikor mondtam, hogy buzi meleg van, nem kell a hálózsák éjszakára, csakazértis ráadta... Fafejű és pasi. Mindegy)

A Kicsi és Nagy közötti időmegosztásról ugyanígy gondolkodom, csak annyit tennék még hozzá, hogy szerintem az is fontos, hogy a Naggyal Anya is legyen kettesben, úgy mint most, a Tesó előtt. Hiszen a picinek az a normális felállás hogy rajta kívül van még Anya-Apa-Tesó, de a Nagynak a Kicsi egy plusz szereplő mostantól az életében.

Úttestre, zebrára én is próbálom tanítani :arrow: apa reakciója meg, hogy úgysem áll meg, akkor vegyük ölbe :twisted:

Lépcsőzés nálunk is megy, de hangulatfüggő... tegnap bölcsi után belenyúlt valami koszos izébe, csak úgy rohant fel a lépcsőn kezet mosni... meg ha nagyapja itt van, akkor is. Velem szórakozik általában, mindenhol megáll, meg kell vizslatni a következőket: lakat, pók a sarokban, be kell kopogni a tárolóba, festékpötty az egyik lépcsőn, korlátra fel kell mászni és kinézni az utcára az autókat ellenőrizni, ugatni a két kutyusos lábtörlőnek... na mire ezeket minden alkalommal végigjátsszuk, kicsit kiakadok, mert kb 2o perces procedúra feljönni az elsőre a garázsból. :roll: :roll: Amúgy cuki, csak nincs mindíg hozzá idegrendszerem...

na, megyek értük a játszótérre, aztán bevásárolunk...

Katy,

naptejből a Sebamed-et nem próbáltam, csak a Nivea-t most, ami könnyen kenhető, de megfogja a ruhát sajna.

Remélem, a szülinapozás jól sikerül! Várjuk a képeket!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

ez a cipő zseniális! Köszi az ötletet!

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Csak mára mentünk Agárdara. Aztán szó volt róla, hogy Dörgicsén alszunk és holnap meg Balcsi, de aztán azt lefújtuk, mert mi is car időről hallottunk. Mondjuk ehhez képest ott ma egész nap gatyarohasztó meleg volt, de nem fürödtünk, csak bandáztunk, mert undi habos volt a víz, meg döglött halak "úszkáltak" a part közelében, szóval nem engedtem be a gyereket, meg persze én sem mentem terhesen, de apa sem. :?
Azért tök jól éreztük magunkat, Botond apával utazott a versenyautóban, és nagyon élvezte 8) :lol: :lol: .

Botonddal ilyen téren sosem volt gond, mindig jól eljátszott egyedül, egy ideje pedig már nagyon tudatosan igyekszem neki egyedül is izgivé tenni még azokat a dolgokat is, amiket eddig együtt játszottunk. Nem szeretném, ha a kicsi érkezésével kötné össze, hogy ritkán játszunk együtt :( . Persze mindenképp szeretnék (csak) vele közös időt eltölteni majd, de jó lenne, ha az plussz örömforrása lenne, nem pedig alapszükséglete. Nem tudom, mennyire vagyok érthető :roll: :lol: .
Eleinte volt egy kis bűntudatom emiatt a helyzet miatt, hogy "le kell választanom" magamról, de azt a nagyon bátorító dolgot olvastam egy tanulmányban, hogy azok a gyerekek, akiket sokat hagynak önállóan játszani, és felfedezni, talán kevesebb mondókát tudnak 3 éves korukra, viszont 8-10 éves korukra sokkal önállóbbak, könnyebben tanulnak, és magabiztosabbak :wink: . Szóval a tesó az alap ürügy, ami miatt erre rá vagyunk kényszerítve, de azért nem olyan rossz dolog ez :wink: .
Az a tanulmány azt írta, hogy a gyerekekkel foglakozni KELL természetesen, de csak ha kéri! Nem kell odatelepedni mellé, ha egyedül molyol, és nem kell átvenni az irányítást, ha egyedül nem boldogul, csak ha jelzi, hogy szüksége van ránk (amúgy a Suttogó pont ezt írja;)) Egy újszülöttel még ezt sem lesz könnyű kivitelezni, de ha belegondoltok, a többségünknek van tesója, mégis felnőttünk, és ezzel ők nem kevesebbek, hanem többek lesznek :wink:

Én már csak akkor emelem Botondot, ha muszáj, nyifinyafi csimpánzkát nem veszem fel :twisted: :lol: . Persze ha bújni akar, arra mindig van lehetőség, max leülünk :wink: . Vagy átirányítom apához, de ő eddig se "kapatta el" ilyen téren, szóval most is csak azért veszi fel, ha monjduk már elfáradt vagy tényleg kell (fürdés), és én épp nem tudom, vagy nem akarom.

Katy!

Nálunk a lépcsőzés akkor megy, ha van korlát, vagy egy segítő kéz :lol: . Nálunk sehol sincs lépcső, sőt sehol, ahová gyakran járunk, szóval ő nagyon ritkán lépcsőzik, ezért bénuska is :oops: :lol: . Ha kicsik a fokok, akkor azt oldalazva már simán megoldja, normálisnál kell a korlát, de ma pl. egy nagy lépcsőn indult meg, ahol nagyok voltak a fokok, korlát nuku, és hiába volt óvatos, így is kis híján legurult :( . Után már csak úgy mert rajta lemenni, hogy átült egyik fokról a másikra :lol: .
Úttest gyakorlatilag ugynez: nálunk nincs :oops: :lol: :lol: . Ha vásárolni megyünk, ott már tudja, hogy a parkolóban hogy kell közlekedni, az más kérdés, hogy betartj-e :twisted: .

Botondnak kb. január óta ugyanott van a bli, néha játszik vele, ráül, elmondom mire való...stb. de nem erőltetjük a dolgot. Ha megyek pisilni, folyton be akar jönni, mondja, és mutatja, hogy "anya pisike/kakika", akkor mesélek neki erről, és szalad tovább :lol: . Ma bent volt a fürdőben, amíg wc-ztem (rámnyitott, :arrow: tereld ki közben :twisted: ), mondja megint "anya pisike", majd letelepedett a bilire, és mondta, hogy "Babuka pisike" :D :D :D . Persze nem pisilt (gondolom), és ruhában+pelusban volt, de legalább kezdi megérteni, hogy mi a szitu :wink: . Annak idején próbálkoztam csupasz popsival ráültetni, de rémülten szalad a másik irányba, és utána felé sem nézett napokig. Szóval neki idő kell az oldódáshoz :lol: :lol: :lol: . Mondjuk én a szükítőt preferálnám, szóval azt is elő fogom venni megint, hátha anya után ő is nyom egy pisikét a wc-be :roll: :lol: :lol: .

Pocok!

Apával nekem is volt pár ilyen összetűzésem, hogy pl. együtt voltak, és elfelejtett uzsit adni a gyereknek, aki persze ettől nyügi volt, ő meg csak pislogott, hogy miért vinnyog a bébi (még kisebb volt), gondolhatod mennyire voltam pipa :twisted: . És ebből volt egy-kettő (pl. peluscsere nuku, alvásidőről elfeledkezés...) mivel elég sok a közös programjuk, sok a hibalehetőség :twisted: :lol: :lol: . De ilyenkor Ricsinek mindig bűntudata van (vagyis először nyílván én vagyok a hibás - biztos tele kéne aggatnom a gyereket post-itekkel :twisted: ) és most már nem csinál ilyeneket sose :wink: . Mondjuk Botond már szól is, ha vmit akar, és ez jelentősem megkönnyíti a szitafejű apukák életét. :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Itt is naggyon meleg volt, vagyis van, hidegfront még nem ért ide. Mi kerti partiban voltunk, majd rakok videót, hogy mit művelt a gyerekem :roll:

Lépcső :arrow: Nálunk érthető okokból megy pöpecül, úttest-járda szintén :roll: Kicsit fel is vágok vele, de tényleg Zétény ebből a szempontból nagyon fegyelmezett, egyáltalán nem stresszes vele közlekedni, már motorral megyünk mindenhova, a felvétel nem opció, ha feldobja akkor azt mondom, hogy vagy jössz motoron, vagy én hozom a motort és fogod a kezem. Így is nagyon sokszor megyünk, nagyon ügyesen jön, ha van velem még valaki akkor fogja annak a kezét is :)
Vásárolni is szoktunk kisboltban kiskosárral, nagyon belejött, hozza a kosarat és rakja bele amit adogatok. Mikor nehéz lesz akkor átveszem. De nem nyúl semmihez, csak mutogat arra ami tetszik neki, de nincs hiszti, ha mondom, hogy most csak ezt-meg azt veszünk.
Biztos lesznek ezek a dolgok rosszabbak, mikor felüti fejét a dackorszak, de egyelőre nagyon elégedett vagyok vele, nem cserélem vissza 8)

Más téren meg nem állunk sehol, ma pucéran volt fél délután, végül is én mondtam azt hogy így fogja elkezdeni érdekelni a pisitéma, ez be is jött, ha pisil akkor odateszi a kezét és telepisili a markát :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!

Görcsöl a vádlíííííím :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Még nem durva, de gyorsan elkezdek szedni kálciumot(?) :roll: .

Lois!

Lépcső-úttest: Zétény naaaagyon ügyi, bárcsak mi is itt tartanánk, de itt a tanyavidéken nem akaródzik gyakorolni :oops: :lol: :lol: :lol: .
Pisilés: bocsi, de hangosan kacarászom :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2011.06.19 08:57-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vádligörcs :arrow: Engem ez mindig hajnalban örvendeztetett meg, örüjjé' hogy nem erre ébredsz, mert az bazicar :?

Úttestezés :arrow: No igen, gyakorolni kell, elméleti síkon énFiam sem sajátítaná el :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Zé marokbavizelésén és Miron napszemcsis strucc-effektusán most jómagam is kuncogok :-)

Apákok: tegnap úgy rakta le Nimródot aludni hogy bukóra nyitva maradt az ablak nála. Szerintetek????! Már köhögve ébredt :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.06.20 08:03-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Én meséltem is sztem nektek, mikor Botonddal Veresen voltunk, és a főtéren motorozott. A főtér mögötti utcában álltam meg, és ő oda motorral óhajtott visszamenni. Egy úttesten kell átmenni, ahol szinte sose jön autó, totál kertváros, 30-as tábla van, és még fekvőrendőrök is (asszem). Botond pár méterrel előttem motorozott, én már jó előre víjjogtam, hogy lassítson, úttest jön, meg kell állni, állj meg, lassíts, Botond, Botooooond áááálj :twisted: :lol: .
Ő persze cart a fejemre,és lehajtott! :evil: :evil: :evil: Mentségére legyen mondva, hogy nincs rendes padka, épp csak megváltozik az aszfalt minősége, de attól még a hangomat hallotta :twisted: . Pont lement az útra, mire futva odaértem, és bár nem jött autó (vagyis de, de tök messze, az utca túlfelén) és olyan ramazurit csaptam, mint állat :oops: :evil: . Egy mozdulattal lerántottam őt a motorról, miközben ordítottam, mint egy sakáll, és utána - bevallom - el is vertem a seggét rendesen! :evil: Levágta magát az utcán, és ordított, de én osztottam tovább, kiabáltam, mint a cigányasszony, aki a férjét veri a kocsma előtt :twisted: :lol: Szegény nagyon megijedt a kirohanásomtól, de pontosan ez volt a cél! Hála Istennek nem jött autó, de jöhetett volna!!!!!!! Tudjátok, meséltem, hogy Ricsiék egyik szomszédjának úgy halt meg a gyereke, hogy kézenfogva(!) sétált újpesten az anyjával, de gondolt egyet, kirántotta a kezét, előre szaladt, hiába kiabáltak neki, nem állt meg, és kiszalad a busz elé. :cry: :cry: :cry: Én borzasztóan félek egy ilyen helyzettől, és baromira nem vagyok híve a drasztikus nevelési elveknek-tudjátok- de ha valamikor, akkor ilyenkor kijár egy alapos retorzió, mert ezen az élete múlhat! :evil:
Persze most csak magamat mentegetem, mert hazafelé iszonyat bűntudatom volt, de csak 10%-ban a "verés" miatt, 90%-ban azért, hogy akarmi lehetett volna, és konkrétan végignézhettem volna, hogy elgázolják a fiamat :cry: . Lányok, és hazáig zokogtam, és még itthon apának is. Azóta nem is vittem a motort hasonló helyre (mondjuk az volt az első is). Biztos a terhesség miatt is érintett ilyen érzékenyen a dolog, mert tényleg hangyaf@sznyi volt az esély, és a sofőrnek is van szeme...stb, de erre soha nem alapozhatok! Nekem kell megtanítanom a gyerekemet, hogy szótfogadjon.... :roll: Azóta is rendesen kivagyok, ha eszembejut a szitu, pedig tényleg nem volt necces, de nagyon kiakadtam :oops: :( .

Én pár hetes terhesen álmodtam, hogy lányt szültem, a fürdőnkben, és fájdalom nélkül :shock: . Na, ez is megerősített a gyanumban, hogy fiam lesz :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Apákok: én azért mindig szóvá teszem :oops: :twisted: . De tudom, hogy tényleg vannak sokkal gázabb apukák, és simán velem is előfordulhatnak ilyesmik (mondjuk nem nagyon jut eszembe :roll: :twisted: :lol: :lol: ). Viszont mindig nagyon kedvesen tettem ezeket szóvá, mert nem akartam, hogy emiatt "elmenjen a kedve" a gyerekezéstől :roll: :wink: . Főleg, amikor Botond nagyon kicsi volt, akkor ilyeneket mondtam, hogy "hú, nagyon ügyesen bepelenkáztad egyedül. Mondjuk sztem könnyebb úgy, ha háton fekszik a gyerek, de azért így is nagyon jó" :lol: :lol: :lol: :lol: Na jó, ilyen nem volt, de stílust értitek :wink: :lol: .

Lois!

Botond úgy kelt a délutáni alvásból, hogy Zéténnyel álmodott :shock: :D :D . Nem egészen világs a sztori, de vmi olyasmi lehet, hogy Zéténnyel hintáztak, és Zétény leesett, és nagyon sírt, és jött az anyukája, és Zétény megnyugodott és elaludt :lol: :lol: :lol: . Ennyi.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

és Botond hogy adta elő ezt az álmot?????? Baromi kíváncsi vagyok :lol: annyira édes lehetett!

Apa-dolog: gondolhatod,hogy én sem hagyom szó nélkül :oops: :oops: viszont sokszor elragad a hév, és nem tudok kedves és bátorító lenni, ha hülyeséget csinál + kitart a hülyeség mellett és nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.... :? :?

Padka - lehet hogy kicsit tényleg túlreagáltad :lol: :lol: mondjuk még neked sincs sok tapasztalatod azzal kapcsolatban, hogy Botond hogy reagálja le az ilyen szitukat, tehát nem is gáz 8) 8) 8)
Ez a "kitépiakezétakezembőléskiszaladazúttestre" dolog nekem is óriási parám...

Egyedül játszás tekintetében én is így csináltam, ahogy írtad, és nálunk is bejött :wink: :wink: mondjuk nehéz magam sokszor visszafogni, mert túl jól elszórakoztatja magát egy csomószor... ilyenkor felvetem neki, hogy hozzon egy könyvet, és olvassunk :oops: :oops:

Boo,

Miron nagyon ügyi ha még le is száll a motorról... lehet hogy ez a kulcs a dologhoz, így rögzül benne, hogy ez most másik szitu, mint a járdán motorozás... Nimród még simán keresztbe-kasul megy az úttesten a Patak mellett pl a hídhoz, megnézni a kacsákat... olyankor aztán semerre sem néz.

Új séróról hozzad azt a képet!

KépKép

KépKép
kispocok13

Csibe,

mizu??????

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

cipőről még eszembe jutott - anno néztem a Pediped-et, azok is nagyonnagyonnagyon jók... Azt is megnézhetjük majd ősszel :wink: :wink:
A Lilliputi bababoltban árulják őket itthon, ez is borsos árú :cry: :arrow: viszont ha valaki akar venni, mától pár modell akciós :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Vhogy így hangzott az álom:
- Kicsikém, mit álmodtál?
- Zékény.
- Zétényről álmodtál?
Bólogat
- És mit csinált Zétény?
- Zékény híta (hinta), Boto híta.
- Hintáztatok?
Bólogat.
- Húú, de jóóó! És mit csináltatok még?
- Híta. Zékény híta. Ó-ó híta, ó-ó Zékény, óóóó-óóóó Zékény(és sírást imitál).
- Ó-ó, Zétény leesett a hintáról?
- E-esett, ó-ó.
- És sírt is?
- Síí, ó-ó Zékény síííít.
- És megvígasztaltad?
- Anyauka.
- Én vígasztaltam meg?
- Zékény anyauka.
- Zétény anyukája, X?
- X. Zékény...
- És megnyugodott Zétény?
Bólogat.
- És játszottatok tovább?
- Ne-nem. Alszik a Zékény. Zékény haza. X haza.
Széttárt karok, szomorú fej.
- Nem baj kicsim, legközelebb majd többet játszotok, jó?
- Jó Zékény. Jó.
Hát, kb. így hangzott :lol: :lol: :lol: :lol: .

Tudom, hogy túlreagáltam, de most is ezt tenném :oops: :twisted:. Ő nem tud különbséget tenni, hogy ez most a főtér egyik felén lévő bazira forgalmas, többsávos főút, vagy csak a másik felén lévő "félholt" kisutca :? . Persze arra nem is engedtem volna előre menni, de ez az ő szempontjából lényegtelen sztem. Az a lényeg, hogy ha én üvöltök, mint a sakál, akkor ő bárhol, bármikor álljon meg, azonnal, akár egy veréb közelít, akár egy kamaz 200-zal. Ő nem tudja felmérni a veszélyhelyzetet, én igen, tehát SOHA nem teheti meg, hogy nem áll meg, ha szólók...többször, hangosan, kiabálva, futva :twisted: !
Igazából nem is igazán azon akadtam ki, hogy elüthette volna egy autó, mert az akkor, ott, tényleg nem volt veszély, hanem azon, hogy nem fogad szót. Hogy én, az anyja, nagy lelkesen megtanítottam arra, hogy a létező összes testrészét egyedül mutogassa, meg számoljon, meg mondókát mondjon, de ami valóban fontos lenne, hogy szót fogadjon, egy ilyen esetben, arra nem :oops: :evil: :evil: :evil: . Tehát én nem Botondra haragudtam egyáltalán, hanem magamra, de nagyon :cry: . Mostanában vannak néha ilyen hullámaim, hogy húdeszaranya vagyok, meg húdeszarszülők vagyunk :roll: :oops: . Biztos ez is a hormonok miatt van, de azért fontos az önkritika is. Én nagy fikagép vagyok, de legalább magammal szemben is :twisted: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!

Mi is rendeltünk Crocsot, vagy is Lois nekünk :wink: . Kíváncsi leszek. :P

Dokiddal beszéltél? Időpontról? Indításról?

Csajok, nálatok a kispasik golyszlijai mindig a zacsiban vannak? :roll:
Botondnak mindig csak egy van épp a zacsiban, de le lehet "vezetni" a másikat is. Mondjuk, ez a fel-le ugrálás - hogy úgy mondjam - családi vonás nálunk :roll: :lol: :lol: . De más kisfiúknak is felmegy? Ez így oké? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

babakocsi szakértők segítsetek! Végre találtam egy kocsit ami úgy tűnik megfelelő lenne tesónak, de élőben esélyem sincs kipróbálni, netről látatlanban rendelni meg már nem nagyon merek.

Szóval van tapasztalat, vélemény erről? :

http://aprosagokboltja.hu/spd/ps685-black-black-red-c/Pierre_Cardin_PS_685_Travel_System_8211_Piros

tike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: