Kispocok!
Apa Converse kirááály

.
Apának meg van Batman-es, Superman-es, meg Looney tunes-os pólója, de csak edzésre hordja őket többnyire. Pedig mondom neki, hogy rajta különösen mókás

. Mondjuk az is vicces, ahogy a benga férjem Superman-es pólóban dobálja a súlyokat

.
Apa viszont úgy vesz cipőt, hogy egyetlen(!) alkalommal elmegyünk, akkor egyet tuti vesz, de inkább kettőt, és már a felpróbálásért is könyörögnöm kell, mert ő csak ránéz, kér egy méretet, és "jó lesz"

. A röhej, hogy mindig jó is, nem ragozza túl

.
Lois!
Már is van meglepikunsztunk

. A formabedobóba próbálja dobálni a dolgokat, sikertelenül

. Egyedül a kör megy mindig

. Próbálom rávezetni, mutogatom, hogy aminek ilyen a formája, az abba a lyukba való, stb. Magyarázok, mint egy geometraiórán...

. Aztán - anélkül, hogy komolyan gondolnám - mondom neki, hogy akkor fogd meg a háromszöget, és keresd meg a háromszög-formájú lyukat. Megcsinálta

. Keresd meg a másik háromszöget. Pipa. Keresd meg a kockát. Pipa. A másikat is. Pipa. Keresd meg a csillagot. Pipa. A másikat is. Pipa.

Már csak a kereszt maradt, de azt nem kellett keresgélni, így az nem kunszt

. De csajok én becartam, hogy tudta

. Mindig mondtam neki formabedobózásnál, de azt hittem csak magamnak mondogatom

. Azóta nem próbáltuk újra, mert félek, hogy csak mázlija volt

. De neeem, mindet nem találhatta el...

.
Viszont az ő finommechanikája nem egy órásmesteré

. A gyümölcslével odáig jut, hogy leveszi a szívószálat, és víjjog, hogy tegyem bele

. De legalább, ha kiveszi, már vissza tudja tenni

. Meg hát a formabedobós sutasága is az ügyetlenségéből adódik szerintem (mert az esze a helyén van, ahogy mostanában tapasztalom

).
Hiszti: Hááát enyémgyerek az apja természetét örkölte (vagy az enyémet

), tiedgyerek viszont az ő apjáét. Ergo ő is ufó

. De eljön majd a ti időtök is

. Legalábbis én azt hittem, hogy az én mintagyerekem ilyen sose lesz, de rá kellett jönnöm, hogy ebben is csak a tankönyvit hozza

.
Tike!
A fagyi orvosság

. Anyum, ha bacis torokgyuszim volt, fagyival etetett, mert a hideg kinyírja őket, a mások által favorizált meleg tea viszont jó táptalaj. Szóval más gyerekek irigykedtek, hogy bezzeg az orvos gyereke fagyizhat

. Mondjuk hörghurutra nem biztos, hogy nyerő, de azért a nagyja a szádban elolvad

. A hideg üdítő sokkal rosszabb ilyen szempontból!
Jobbulj!
Csibe!
Kiara tényleg egyre szépül

.
Boo!
A hangsúlyos-karattyolás korszakot én is imádtam/imádom

.
Formabedobó

! Hát, enéymfiam csak beszél róluk

.
Botondnak én "katonákat" csinálok a kenyérből

. Anyukám sztem vagy 10 éves koromig azt csinált, pedig másoknál látom, hogy már rég túrják befelé a nagy szendvicseket, én meg itt falatkázok

.
Pocaktartót hordod? Vagy nem jött be?