A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

ClaireKép
Köszi, én egyenlőre még nem keresem meg a hölgyet, mert jövő héten ugyan hazamegyünk néhány hétre de utána jövünk is vissza. Már most kezdek nézelődni meg keresgélni, mert a Dévényezés után szükségünk lesz további fejlesztésekre és legjobb a vizben történő főként a kis merev izmokra mint LilluskáméKép Ezért is kérdeztem rá a dolograKép

Puszi:Doris
doris

Vadvirág!
Nagy szeretettel gratulálok a pocilakóhoz!
Dork@
dorikacska

Vadvirág!

GRATULÁLOK!Kép
Amit isten elvett töletek betegen,most visszaadja egy egészséges kicsi babuci formájában,hogy tovább élhessen veletek!
Minden jot kívánok Nektek!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak benneteket,de még valahogy sosem jutottam el odáig ,hogy szóljak is Kép
Nekünk is vannak ikreink ,Anna és Eszter (majdnem azok a nevek mint Eriskánál Kép,Ők 11 hónaposak,és van két fiúnk is,ők 7 és 8 évesek

Vadvirág,őszinte részvétem Nektek!! Egyik szemem sír a mésik nevet!Láttam a csíkokat,hihetetlen!!!!

Eriska,nekem a védőnőm azt mondta ,hogy a délutáni alvást ha tehetem,ne hagyjam ki!!!Alvás-pihenés közben termelődik a legtöbb tejci.
Ha szerencsés vagy ,mint én, és egyszerre alszanak a manók,aludj Te is velük.
Tudom, könnyű ezt mondani,mert akkor mi lesz a főzésse,takarítással stb.de hidd el megéri!!

Márti

Kép[/url]
martisa

Vadvirág!

Gratulálok a pocilakóhoz!!! Én hiszem, hogy a pici fiatok lelke átköltözött egy új kis testbe és itt marad veletek!!! KépKépKép

zit
zit

Sziasztok!
Gondoltam benézek mik történnek itt!
Vadvirág!
Őszinte részvétem a kicsi Márk miatt Nektek! Kép De a leírtak alapján, talán jobb hogy így történt. Amiket írtál az egyszerűen fantasztikus! Nagyon különleges nő vagy, örülök, hogy így neten keresztül is, de ismerhetlek!
Én azt hiszem nincsenek véletlenek és tutibiztos, hogy ez az új manócska sem az! Kép Kép Kép
Ilyen történet is csak a mesében van ami most Veletek megesett! Kép Kép Kép Gratulálok! Kép Kép Kép

Marcsi!
Nagyon köszönöm a naptárt!!!!!!

Vikics

KépKép
vikics

Szia Vadvirág!
Itt sírok a meghatottságtól a teszteden, tegnap meg másért sírtam...
ez égi jel!!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat és a szíves (vissza)fogadtatást.Kép

Vadvirág!Kép Már megint folynak a könnyeim... Gratulálok. Kívánom, hogy ebben a kis jövevényben találd meg a vígaszt!

Claire, ez e dupla ikeresküvő Eriska lányaival még nem is jutott eszembe, de nem rossz ötlet.Kép

Eriska, én is úgy látom, hogy délutánra már kevesebb a tejem. Éjjel esznek, még fejni is tudok. Délutántól kezdődik a rémálom, mert nincs annyi tej a mellemben, amennyit enni szeretnének. Akkor persze nem tudnak elaludni vagy másfél-két óra múlva ismét éhesek, de persze addigra sem termelődik elég tej. Ilyenkor az egész nap nyűglődés. Hiába mondják, hogy gyakran kell mellre tenni a babákat, akkor nő a tej mennyisége, szerintem az enyém látványosan nem nő.
De azért nem rossz a helyzet. Én még nem tápszerezek, sőt még van vagy 3 liter fagyasztott tej a hűtőben. A fiaim rengeteget esznek, híztak is 7 hét alatt az egyik 2 kilót, a másik 1,7-et.Kép
Hát a délutáni alvás nekem is kimarad valahogy...Kép Szoktam cumisüvegből is etetni őket, az éjjel lefejt tejet adom oda nekik este.

Aggódom, ha sosem esznek annyit, amennyitől tele lenne a pocijuk, akkor hogy fogják átaludni az éjszakát és rátérni a négyóránkénti evésre?

Szoptatta valaki hónapokig az ikreit, tápszerezés nélkül? Mi a titka? Még én is szeretném megúszni tápszer nélkül egy ideig.

Trus, nekem a viszketés volt a tünet. Ne izgulj, ha a dokid nézi az értékeket, nem lehet baj!
eszter28

Vadvirág,
Gratulálok a babához!KépKép Ez tényleg nem lehet véletlen!!!KépKép

Eriska, Eszter,
Gratula a lányok-fiukhoz, nagyon helyesek!KépKép
A szopival kapcsolatban én tápszer nélkül szoptattam végig. Max. annyi volt, hogy az első 6-8 hétben, esténként ha ugy láttam kaptak a napközben lefejt tejből. Nálunk is volt ez a délutáni sirós időszak, de én a hasfájásra fogtam. De azóta tudom, hogy délután tényleg kevesebb a tej és a babák is sűrűbben szeretnének szopni. Lehet, hogy pár napig nagy szenvedés, de ha sűrűn mellre teszitek őket, akkor hamarosan több tej lesz. KépKép Persze a sok pihenés is sokat számit!KépKép
Kb 2 hónapos korukra minden megoldódott, beállt a tejtermelés és semmilyen pótlás nem kellett...
16 hónapig szopiztak....

Szilvi
manoca

Vadvirág,
Nagyon gratulálok nektek! Ez hihetetlen!
Amikor elmeséltem a férjemnek, hogy mi történt veletek, szegény teljesen kiborult. Mondta, hogy na ezt kár volt elmeséljem. Teljesen átérezte.
Ma meg elmondom neki a jó hírt, biztos Ő is nagyon fog örülni!!! Gratula mégegyszer.
Ma mentek SOTE-ra nem? Sok erőt kívánok!
Puszi
Marcsi
zsobu

Szia MártiKép
Én is üdvözöllek a körünkbenKép Az én ikreim 13 hónaposak múltak, de korr.kor szerint 11 hónaposak lesznek egy hét múlvaKép Gyere közénk amint tudszKépGratulálok a négy gyerkőchözKép

VadvirágKép
Veletek leszünk lélekben és ha elkap a keserűség gondoljatok a pici kis Életkére a szived alattKépKép

doris

Vadvirág!

Gratulálok, és sok erőt kívánok. Már csak az a kérdés, hogy most hányan vannak odabenn???
Kitartást és örömöt,
Zsófi
szzsofia

Sziasztok!

Vadvirág! Kép
Gratulálok a babáhozKép A mai napra pedig sok erőt kívánok nektek én is.

Eszter!Kép Márti!
Nektek is gartulálok! KépKép Ha van egy kis időtök gyertek. KépKép

Eriska! Kép Eszter! Kép
A fiaim nemsokára 25 hónaposak lesznek, és még mindig szopiznak. Féléves korukig csak anyatejet kaptak, tápszert sohasem. Csak én kóstoltam egyszer meg. Fejni nem fejtem, nem is tudok. Nálam is előfordult az elején, hogy "üresre" szívták a cicit. Sírtak, néha én is. De nem adtam fel. Kis pihenő, és újrakezdtük a szopit. Kell egy kis idő, hogy beálljon a kerselet-kínálat. Igény szerint szoptattam, és sokszor ez kevesebb volt, mint a 4 óra. Az éjszakai végigalvás szerintem nem a teli hason múlik. Egyik gyerek ilyen, a másik pedig olyan. Van olyan tápszeres is, aki nem alussza végig az éjszakát. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák. A pici babák miért lennének? Kép Ugyanígy van az evéssel is. Valakinek több kell, valakinek kevesebb, valaki gyakrabban eszik és valaki ritkábban. A lényeg, hogy a babák szépen fejlődjenek, vidámak legyenek és egészségesek. Az sem baj, ha van olyan hét, hogy nem gyarapszik a súlyuk. Kezdetben a fiaim között csak 250g különbség volt. Mára már 2 kg lett ez. Ennyire különböznek, végülis ők csak egyszerre született testvérek. Kép

Kirri! Kép Ebatta! Kép
Még mindig megy a drukk ezerrel! KépKép

Claire! Kép
Köszi a számot. Kép

Eri
simones

Vadvirág!

GRATULÁLOK! Kép Kép Kép Kép Kép

Ildikó
ildikó

Kedves Vadvirág!
Fogadjátok őszinte részvétünket!
Fájdalmatokban osztozunk:
S fogadjátok gratulációnkat a két csíkhoz, szorítunk így ismeretlenül is, hogy minden rendben legyen.
Drnn és családja
drnn

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket !! Kép

A profilomba még nem sikerült képet tenni,mert túl nagynak bizonyult Kép
Az albumot készítgetem és majd én is dicsekedni tudok Kép

Ahhoz képest,hogy négy gyerkőcöm van,időnként ide is be tudok majd nézni.Ha sikerül az időmet beosztani akkor minden flottul megy,de ha valami váratlan beüt ,akkor káosz van... Kép

Szükségem lenne még egy pár hónapig fa ,100×100-s járókára,van valakinek eladó? Nem baj ha rozoga Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Lányok!
Olyan nagy szélvihar volt/van itt, és úgy esett az eső. Még a redőnyöket is lehúztam. Brrr. Kép
Máshol is?
Még jó, hogy a fiúk bírnak aludni. Kép

Márti!
Lekicsinyítsem neked a képet? Küld el a profilomban levő címemre. Kép

Eri
simones

Csilla! Kép
Bár szerdán volt, de mégegyszer Boldog Szülinapot Barbinak és Ricsinek! KépKép
Neked pedig megy a drukk a vizsgákhoz! Kép

Eri
simones

Simones Eri!

Tényleg megtennéd??? Kép Kép
Mindjárt küldöm a képet.
Köszönöm szépen előre is !!!

Az album úgy néz ki kész Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Márti!
Küldjed! Kép
Az own=1& nemm kell a címhez, csak a többi Kép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3974
Már meg is néztem. Kép Helyesek a fiúk is. Kép
Milyen picik voltak, és milyen szépen kigömbölyödtek. Kép

Eri
simones

Sziasztok!!!

Csilla! Boldog szülinapot a gyerekeknek így utólag is!!!! Kép

Márti! Édesek! ...és tényleg a fiúk is elmennének ikreknek! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Eri Kép
megnéztem az albumot Kép Ez a 44smes méret nekünk is ismerős Kép Kép

Rájöttem, hogy az én fiaim kis rövidek Kép ők ugye 2300 grmal születtek 44 és 43 cm-rel. Az 50es rugi most pont jó rájuk, hogy 3200-3300 grammot nyomnak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Eri!

Teljesen profi lett! Kép
Köszönöm szépen mégegyszer KépKép

Abszolút behozták magukat,olyanok már mint két különálló babó Kép De esznek is rendeteget!
Most képzeljétek el a 44 cm az két arasz+1 kicsi KépKép

Volt olyan is aki a fiúkat is ikreknek nézte,de úgy ,hogy az egyik fekvőkocsiba volt a másik meg ülőbe,na az milyen?? Kép
Egyébként nekem már olyan mintha két ikrem lenne mert a fiúk között 1 év van,és szinte ők is egyszerre nőttek fel Kép

K78 (Kriszta)!
Tündériek a Te lányaid is,de téllleg Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Vadvirág! Gratula a pocaklakóhoz!!!! Kép

Eszter, Eriska, Márti!Üdv a topicban, nagyon szépek a babák, minden képet végignéztem!! Kép
Ezek a negyvenegy-két centis babák tényleg nagyon aprók, tündéri kis "játékbabák", nekünk nem is volt 50-es ruhánk, csak 56-os volt a legkisebb, de mi 53cm-vel születtünk. Kép
Na, tőlünk most azt kérdezték, hogy hármas ikrek-e, mármint az ikrek, és ZSófi. 13 hónap van köztük, szerintem egy-két év múlva utolérik a fiúk a nővérüket...
Márti! Nekünk 80-szor 100-as járókánk van, ha érdekel, bár az kicsit kisebb...
Na megyek, párom 4 napig Tihanyban van, én meg kissé elfáradtam.

Zizi
debyand

Claire!
Megtelt a postaládád, nem megy át a levelem!

Zizi
debyand

Zizi (Debyand)!

Köszönöm,de közben megoldódott a járóka problémám.

Én sem gondoltam,hogy egyszer belenőnek az 56-os méretbeKép
,ma meg már, 11 hónaposan 72cm-ek

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Rugiméret:Akkor ahoz mit szoltok,hogy az én lányaim hogyan néztek ki az 50-es rugiba 38 centisen?Az 56-os meg kb 7 honaposan volt jo rájuk!De nagyon takarékosak voltak,hisz igy fél évig egy méretet hordtak.Most tartunk a 80-as,86-os nál!KépKépKép (aki nem tudja,annak írom hogy agusztusban voltak 2 évesek)
Ja!És amit az elsö télre kaptak átalakítható bundazsákot,az most pont jó!KépKépKép
És ezek után még panaszkodjak,hogy "milyen sokba kerülnek"?!Kép

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok LányokKép
VadvirágKép
Remélem sikerült átvészelnetek a mai napot...sok-sok erőt kivánok Nektek az elkövetkező időkhöz és sokat gondolunk RátokKépKép
BeaKép
Igen, mi is 50-es ruhákért szaladtunk el mikor hazajöttünk a PIC-ről végre, mert annyira óriási volt rájuk az 56-osKép Mi is jól kihasználjuk a ruhákatKép Lilcsike mostanában hajra "gyúr" a bordikáin meg zongorázni lehetneKépKép
MártiKép
Gratulálok a gyerkőcökhözKép Megnéztem a fotóalbumotokat és nagyon szépek vagytok mindannyianKép Mi 40 és 42 cm-er születtünk csak a súly volt kicsit kevesebb...1150 ill. 1700 gKépMost Lilcsike 74-es, Gergő pedig 80-as ruhácskákat hordKép
ZiziKép
Sajnálom, hogy a Párod négy napig odavan... Van segitséged vagy egyedül vagy a gyerkőcökkel?
EriKép
Nem tudom, hogy ez vigasztal-e, de nálunk is erős volt ma a szél viszont egész nap havazott és igazán csodás a tájKépKépKép Nagyon szépen diszitik a várost, napról-napra szines égőkbe öltöztetik a házakatKépKép
CsillaKép
Én is Boldog szülinapot kivánok a gyerkőcöknek igy utólag és neked drukkolunk ámKép

LányokKép
Gergő már annyira bátor, hogy ma felállt a kádban+az etetőszékben+kivülről a rácsos ágyának a matracára és ott lógott a rácson...KépKépLilcsike meg megy utána és Ő is szeretné ezeket csinálniKépKépKép

Volna egy kérdésem: Néhány hónapja beszélgettünk itt babakocsikkal kapcsolatban és valaki rakott fel képet a kocsijáraól amit azt hiszem árverezés útján vett meg. Milyen márka volt ez és mekkorára lehet összecsukni? Bocsánat, hogy már megint ezt a témát hozom fel, de a gyerkőcök kezdik sajnos kinőni a P.P.-os hordozót ami azt jelenti, hogy decemberben át kell Őket ültetni a nagyobb autósülésbe de ez egyben sajna azt is jelenti, hogy már nem tudunk ezzel a babakocsival vásárolni járni, mivel a váz mellett a normál ülőfelületeket is be kéne tenni a csomagtartóba, viszont az a Puntoba nem fér be gyógytornára viszont azzal hordom Őket. A lényeg, hogy kicsire csukható kocsit keresünk, és fogalmam sincs milyet vegyek. Nem akarok egymás mellettit, mert az az áruházak pénztáránál nem fér ki meg otthon a járdákon sem mindenütt...
Van valakinek javaslata esetleg?

Puszi:Dorsi
doris

Sziasztok! Bocs Zizi, vki küldött egy böszme méretű levelet, és ráadásul nem tudom onnan jó helyre rakni! Holnap elrakatom Apjukkal! (nincs itthon, mert évfolyam találkozik!)
Márti! Nagyon szépek vagytok! Egy pillanatra én is gondolkodtam, hogy vajon a nagyok is ikrek-e? Nekünk is két nagy fiú (lassan 4 és 6 évesek) után jöttek az ikrek, de nem lett ilyen szép szabályos, hogy 2 fiú- 2 lány, így egy Eszterünk mellett egy Ádámunk van! (eredetileg neken is az Eszter -Anna öállítás tetszett, de Anna van az unokatesók közt, a Hannával meg le lettem szavazva. Végük megállapodtunk a Noémiben, aki aztán Ádám lett Kép)
A fiúkat hogy hívják? ők hogy bírják a kicsiket? Megy a kiképzés?
Doris! Nekem van egy Marco tandem típusú kocsim, igaziból még a fiúknak vettem testvér kocsinak. Azt főként lent Óbudán Anyáméknál szoktam használni, mert elég keskeny. Egymás mögötti, de nem sokkal hosszabb egy normálnál. Mindkét ülés dönthető, az első kevésbé, ha ülnek mögötte, de azért tud benne szunyálni. Szóval szerintem elég használható. Lapra csukható, még a suzukiba is befért, ha muszáj volt, és kivettük a kalaptartót.Nem sokkal nagyobb, mint egy lapracsukható 1 személyes. Érdemes szétnézni a használtak közt, hátha van vmi jó!
Claire
claire

Ja! A ruha méretről annyit, hogy egy ismerős a kora babájára játék babákra való ruhákat vett, olyan apró volt Kép!
Én meg most az ikreknél örültem, hogy 1-2 hétig hordták a kb 50- es pici cuccokat, amiket örököltek, és nagyon cukik voltak benne. A nagyoknál az szóba sem jött. Persze nálunk a 4 gyerek közül Ádi volt a legkisebb, 54 cm, és Eszter a "legsovibb" 3240g Kép.
Ehhez képest most Ábel kicsi az oviban, és csak 17 kg, ősszel kéne suliba mennie! Kép
Claire
claire

Sziasztok!
Tegnap olyan fáradt voltam, hogy nem volt eneregiám írni nektek:-(
Eszter, Manóca!
A szopi ügyben én optimista vagyok és nem adom fel, de miután éjszaka a lányok bőgnek és a cicim üres, akkor már nem tudok mit kitalálni. ilyenkor próbáljuk húzni az időt (ringatás, babusgatás)de sajnos ez sem oldotta meg... Egyszerűen éjfélkor már nincs tejem! Hajnalra már "telítődöm" és akkor minden o.k. Átlag 70-et szopnak, vagy többet, (2hetesek vagyunk) és ha kevesebb a mennyiség akkor nagyon nyugtalanok, vagy csak 1 óráig "bírják" azt is csak ölben.
Szóval van is leliismeretfudalásom a tápszer miatt, de azt is nehéz látni, hogy éheznek.
Sajons, nincs olyan szerencsém mint Eszternek, mert lefejni, sosem tudtam, max. 10ml.
hát, ez van!

Üdv, mindenkinek!
Eriska
eriska

Sziasztok!

Bea,nagyon helyesek a lányaid!én is ilyet szeretnék az enyémeknek! Kép
Képzeld,ugyan abban az évben,hónapban,napon születtünk Kép Kép Boldog Szülinapot!!

Claire,a nagyobbik fiú 8 éves és Tamásnak hívják, a kisebbik fiú 7 éves és Balázs a neve.Nagyon jól bírták a csajok jöttét,imádják őket és a lányok is a fiúkat.Sokat segítenek,pedig nem is kérem ,és el se várom Tőlük.Féltem,hogy majd közömbösek lesznek a fiúk,de ahogy megszülettek a csajok,minden kétségem megszünt.Mondjuk arra nagyon kell figyelnem,hogy a fiúkra is maradjon energiám ,időm,ami nagyon nehéz,egy nem mindig sikerül! Kép

Doris,köszönöm a gratulációt!Ti is nagyon helyesek vagytok,és mennyire hasonlítanak,pedig két neműek Kép
Most adtam a el a mi kocsinkat Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!!!

Eriska! Nekem abszolút nincs és nem is volt lelkiismeretfurdalásom a tápszer miatt!
Utálom ezt az egész anyatej kampányt!!!!
Én pl tápszeren nőttem fel...
Mikor megszülettek a lányok, eleinte szinte semmi, aztán napi 80 ml mili, végül napi 700 ml tejem volt, szóval jócskán kaptak tápszert a lányaim!!! Attól még ugyanúgy felnőnek és nem vagyok rossz anya, mert nem tudtam nekik elég tejet adni....

Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Na, végre írhatok egy kicsit, mert mindhárom gyerkőc alszikKép Csodálatos ez a csend, és nyugalom!

Eriska!
Sajnos az én fiaim is tápszert kapnak,/ jövő héten lesznek 3 hónaposak / eleinte küzdöttem, hogy legyen tejem, de szinte egész nap szoptattam, nem ettem, nem ittam, és folyton idegesített, hogy valamelyik baba állandóan sír. A két éves lányomra semmi időm nem volt, már teljesen eltávolodott tőlem az öt hét alatt amit a kórházban töltöttem. Sajnos fejni én sem tudtam, pedig még a tök drága Avent Isis mellszívót is megvettem...
Így maradt a tápszer, eleinte nekem is lelkiismeret furdalásom volt, hogy lehettem volna kitartóbb is, de most már sokkal jobb. Türelmesebb vagyok velük, és nem készít ki az állandó sírásuk, és nem utolsó sorban a lányommal is tudok foglalkozni.

Rólunk: A fiúk mostanában nagyon hányósak, elvittük őket kivizsálásra, ahol megállapították, hogy refluxosak, de mivel nagyon szépen fejlődnek, nem írtak fel nekik gyógyszert. Hát, marad az állandó ruhacsere, és mosás... De annak nagyon örülök, hogy ezt eltekintve egészségesekKép.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre, és nagyon megdöbbentett, ami Márkkal történt!Kép

Vadvirág!
Sírva olvastam végig a történetet, nagyon sajnálom, hogy ezen kellett keresztülmennetek. Most értettem csak meg, miért is írtad egyszer, hogy csak pozítív dolgokat fogsz írni nekünk. Az is most lett számomra világos, hogy miért került szóba olyan hamar az ötödik baba, aki már meg is fogant. Gratulálok hozzá!Kép Csodállak és tisztellek a pozitív életszemléletedért, és nagyon örülök, hogy megosztod velünk ezt a hozzáállást, amiből mindannyian erőt meríthetünk. Nagyon boldog pocakosodást kívánok! Remélem, a jövőben is írsz majd ide, és beszámolsz a fejleményekről.

Gabi
efgabi

Sziasztok LányokKép
ClaireKép
Köszi a babakocsis tapasztalatot. Ma találtunk egy Marco Sky tipusú kocsit. Sajna Marco Tandem-et nem, ezért élőben nem tudtuk kipróbálni, de a Sky-t próbáltuk. Ez esernyőre csukható kicsi szinte szimpla méretű kocsi, az első ülés nem dönthető csak picit a hátsó de a hátsó ülőfelülete annyira keskeny,hogy nem mertük megvenni, mert nem hiszem, hogy kibirnának benne egy kiadósabb vásárlást.
Nézelődöm mégKépKösziKép
IldiKép
És mit kell majd tenned a reflux-al kapcsolatban? Úgy értem diétára szorulnak majd ha már mást is esznek? Örülök, hogy szépen gyarapodnak a babákKép
KrisztiKép
Jót mosolyogtam a fejésed leirásán de csak azért mert nekem napi max. 250-300 ml jött össze a korházban és az is apadt apránként. Mondjuk sem pihenni nem igazán tudtam, sem a nyugalom nem volt rám akkor jellemző...
MártiKép
MIlyen kocsid volt és milyen volt a tapasztalatod? Most mit használtok?

doris

Sziasztok Lányok!

Doris
Montebe márkájú,egymás mögötti,ülésekkel.Én nagyon szerettem,de mivel a 2.-on lakunk,tehát nincs lift,már men bírtam felcipelni egyedül ...
Sokáig gondolkodtam én is ,hogy eladjam e vagy nem,és ha igen mit vegyek helyette Kép
Az enyémek nagyon szerettek a babakocsiba aludni,de vízszintesig már nem tudtam dönteni az első ülést,mert akkor egyterűvé vált,és úgy már nem fértek el.Anna,Ő ült elől,viszont féligülő pózban meg nem bírt kényelmesen aludni KépEz volt a legföbb ok,hogy eladtam.
Én sem akartam egymás melletti kocsit de végül olyat vettem,de úgy,hogy vettem két szimplát és összekapcsoztam KépGraco-kyte kocsit vettem ez egy teljesen egyszerű esernyőkocsi,nagyon könnyű(4kg)lehet fektetni -ültetni,nagy a bevásárlókosara.Vettem hozzá két ikerkapcsot és összekötöttem.Nekünk nagyon bevált,én állítom,hogy sokkal keskenyebb mint a gyárilag összerakott Kép
Mondjuk a boltban nagyon le akartak beszélni erről a megoldásról,és inkább vegyek gyári egymás mellettit,de nem akarták megérteni,hogy akkor megint nem tudom felvinni a 2.-ra.Így meg sity-suty szétszedem és már viszem is.Mondjuk a mi lépcsőházunk olyan,hogy simán rálátok addig a másikra.
Nekem a babakocsi csak arra kell,hogy a környékünkön tudjak sétálni.Ott meg mindenhol elfér,még a boltba is be tudok menni..
Ha meg nagybevásárlunk,akkor úgyis megy a család,tehát 6-ból biztos lesz aki tolja a csajokat Kép Kép Kép

remélem tudtam segíteni,nekem is nagy fejfájás volt mire kitaláltam számunkra a legjobbat Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

MártiKép
Köszi a tapasztalatotKép Nekünk vásárlások idejére kéne és fontos, hogy kiférjünk vele a pénztárak kasszáján...Kép Még keresgélek de kösziKép

doris

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt, aranyosak vagytok! Kép

Igen, én is egészen biztos vagyok abban, hogy Márk lelke költözött az új bébi testébe.

Annyira örülök, hogy azonnal visszajött hozzánk!!! Kép

Szerintem eddig is csak azért nem tudott elmenni és ezáltal megszabadulni a beteg testtől, mert mi nem akartuk elengedni semmi áron Őt.

Szóval valószínűleg csakis miattunk maradt addig, amig képesekké váltunk arra, hogy elfogadjuk mindezt.

Igazán büszke vagyok rá, hogy ilyen kis ügyes volt és ilyen szuperül megoldotta... Kép

Képzeljétek, ugyanakkora várható a születése mint legutóbb, azaz július 17. KépKépKépKép

Ehhez mit szóltok????

(Mégis két kicsit fogunk ünnepelni egyszerre. KépKép )

Vadvirág
Vendég

Eriska!
Örülök, hogy optimista vagy szoptatás ügyben és nagyon jól is csinálod! Két hetes babáknak szerintem jó átlag a 70 ml. Nekem 10 héttel korábban születtek a fiúk, másfél hónapig inkubátorban voltak és addig szondán keresztül kapták az anyatejet. Kezdő mennyiség 1 ml volt 1 ml deszt.vízzel keverve. Komolyan! 5 hetesen szoptathattam meg őket először és sikerült megtanulniuk szopni!!! Pedig még ici-picik voltak, 1400 grammosak. (Persze nem volt könnyű és sokat kellett gyakorolni.) Addig Medela két szívófejes elektromos fejőgéppel fejtem, ez a legprofibb fejőgép, a kórházban is olyan volt (1 szívófejjel), de én béreltem magamnak sajátot. Előre készültem a koraszülésre és utánanéztem, hogy melyik a legjobb fejési módszer. A két szívófej azért fontos, mert több inger éri az agy tejtermelésért felelelős részét, ha egyszerre történik a fejés mindkét mellen. Ezért gondolom,hogy talán megpróbálhatnád egyszerre szoptatni a lányokat, ha esetleg nem úgy csináltad eddig. A pihenés is tényleg rettentő fontos. Amit még eddig nem írtak a lányok, de nekem az a tapasztalatom, hogy nálam se a stressz, (pedig abban volt részem, bőven) se a bőgés, se betegség nem apasztotta a tej mennyiségét, csak az, ha nem ittam, ill. ettem eleget. Erre nagyon oda kellett figyelnem. Naponta 4-5 liter folyadékot ittam meg, ami egyáltalán nem esett nehezemre mivel állandóan olyan szomjas voltam, mintha egy zacskó sós mogyorót megettem volna. Már a kórházban is sok tejem volt amit lefagyasztottunk és később, amikor nálam is kevesebb tej volt estére azt kapták a fiúk. Végül 16 hónapos korukig szoptattam őket és a max. 1,5 literes napi mennyiség volt.
Tanácsaim: 1. egyél, igyál sokat, 2. pihenjél, 3. fejjél (10 ml is számít) 4. szoptasd őket gyakrabban 5. szoptasd őket egyszerre 6. ne zavarjon az esti tápszer, napközben úgyis anyatejet kapnak, az a kis tápszer semmi gondot nem okoz, csak átaluszzák tőle az éjszakát. Bár az előfordulhat, hogy amikor cumiból kapják a tápszert utána elmegy a kedvük a szopástól, ami mondjuk nem lenne jó. Esetleg itathatnád pohárból a tápszert. Lehet, hogy ez buta ötletnek tünik, de nekem Panka 2 naposan megitta a pohárba lefejt 20 ml tejet a kórházban. Persze ikrekkel ez dupla munka lenne. 7. Az István kórházban működik egy szoptatási ambulancia, az újszülött osztályt kell kérni a központtól. Bármikor fel lehet hívni és jó tanácsokat tudnak adni. Dr. Sarlai Katalint érdemes kérni. 8. www.lll.hu

Sok sikert és jó éjszakát!
Mimóza
mimóza

Eriska! Én a nagy fiaimat is szoptattam sokáig, és az ivás szerintem is kulcs. De azt, hogy szoptatás közben leszek olyan szomjas, hogy muszáj innom, csak aaz ikreknél éreztem. Nem tuuódom meddig fog menni, de nehezen tudok egyszerűbbet elképzelni, mint a szoptatás. De ne legyen lelki furdid, majd ha pihensz kicsit, ők meg erősödnek, több lesz a tej, és akkor csökkentheted a tápit! De ha maradm az sem baj, fő, hogy kap anyatejet, mert kell az immunanyag.
Márti! nálunk is bírják a kicsiket, meg jól is jön ki, hogy 2 van, "meg tudnak osztozni", csak vigyáznom kell a "túlszeretéssel!"
Üdv: Claire
claire

Bocs a sok mellé ütésért. Lehet, hogy kicsit álmos vagyok? Ugyan mitől? C
claire

Kedves Vadvirag!
Itt is szeretnek gratulalni a kis pocaklakohoz.Ismeretlenul is.Megkonyeztem soraidat. Borzaszto eros Edasanya vagy.Hat tenyleg ez nem semmi az uj baba szuletese is epp arra az idopontra esik.Teljes szivembol a legjobbakat kivanom az egesz csaladodnak.
Sok sok puszika
Tundi
misike

VadvirágKépKép
Nagyon gratulálok és ez igazán fantasztikus érzés lehetKépKép Sok sok erőt kivánok Nektek a msot következő nehéz időszakhoz... Gyerekek hogy viselik? Azért nem lehet könnyű... Gondolunk RátokKép

doris

Doris!
Jól viselik a gyerekek is, mert ugyanazt gondolják, amit mi is. Kép

Néha-néha picit elszomorodom, de aztán gyorsan arra gondolok hogy így volt a legjobb neki és hogy ügyesen megoldotta Márk és itt van újra velünk. Kép

Júliusban aztán mindent bepótolunk majd!!! Kép

(A családunk többi tagjáról ugyanezt már nem mondanám el, de hát mindenki higyjen amiben akar, dolgozza fel magában úgy ahogy tudja. Ez mindenkinek a saját magánügye...)

Márk összes ruháját és játékait a PIC-nek ajándékoztuk. Azok a babák igazán megérdemlik... Jobb helyre nem is kerülhetett volna azt gondolom. Kép

Lehet hogy más is így vélekedett, mert az ott töltött 6 hét alatt csupa-csupa ilyen - pl. Kenguru Gold - klassz ruhákban voltak a bébik. Kép
Jó és megnyugtató volt ezt látni.

Cory!
Ma délután voltunk Albertfalván a Szerencs, vagy Szerecsen utca 1-9. sz. alatt található hiper-szuper játszótéren. (Közvetlen mellette van egy kisebb piac is...)

Ennyire fantasztikusan klassz játékokat még nem is láttam eddig máshol. Ezek mindegyike annyira modern, egyedi és ötletes.

Dávidnak annyira tetszett!!! Kép Pedig tényleg csípős hideg volt és még a szél is meglehetősen erőteljesen fújt. Ti is ismeritek?

Vadvirág
Vendég

Mindenkitöl egy utolsó nagy drukkot és biztatást,szorítást kérnék Ebattának!Holnap déli 12-kor ö lesz az elsö a mütöben!/megcsászározzák/Kép

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Vadvirág! Kép Nem is tudok mit írni! Tényleg rendkívül erős és pozitív gondolkodású vagy!!!!

Beatrix!!! Hogyne drukkolnánk, szorítanánk Ebattának!!! Annyira kíváncsi vagyok már!!!! Amint tudsz valamit írjál!!!!! Ő meg jelentkezzen majd beszámolóval és képekkel!!!

Krisztina

Krisztina
k78

Krisztina!
Köszönöm, aranyos vagy! Kép

Beatrix!
Naná hogy én is drukkolok!!! KépKépKép

Cory!
Jaj, nem jól írtam, Herend utca ami a Bükköny utca sarkán van. Kép A többi rendben. Kép

Így már sejted?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág: tudom, melyikre gondolsz, azon a lakótelepen nőttem fel Kép Ha mentek oda máskor, szólj, megyünk mi is Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

VadvirágKép
Nagyon fantasztikus, hogy ezt a szemléletet a gyerekeknek is átadtátokKépKépA többiekkel meg tényleg nem érdemes foglalkozni, mindenkinek magánügye a hiteKép Ezt a játszót mi is ismerjük mert Budafokon lakunk de sajna ott nincs ennyire jó játszó sehol.
BeaKép
Nagyon drukkolunk Ebattáéknak és várjuk a hireket izgatottanKép

doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: