Sziasztok!
Kissé elhavazva de itt vagyok!
Na szóval mesélek egy kicsit milyen is ez a kétgyerekes élet!
Roló tökre szereti Natit állandóan puszilgatja simogatja, betakargatja, megöleli, irtó cuki, nagyon jó testvér (eddig). Egyáltalán nem veszi zokon, ha Nati kezemben van, ha cicizik, tudomásul vette, hogy eszik. Van, hogy közbe mesélek neki, de van hogy el van magában. Ő amúgy is egy elvagyok magamban és játszom típusú gyerek. Mióta tudtuk, hogy jön Törpilla, azóta Roló minimálisat volt kézben. Sokat sétáltunk vele, lépcsőztünk. Persze ha elfáradt akkor, de egyre kevésbé tette azt. Ha fel akart kéredzkedni inkább leguggoltunk hozzá megöleltük, vagy leültünk vhova. Sztem ennek tudható be, hogy annyira nem veszi zokon, hogy Nati a kezemben van. Bár igyekszem őt is letenni, hogy nézelődjön úgy. De róla később..Szal a kettőjük viszonya édes, viszont:
Roló egy hete délután is és éjszaka is, elalvásnál pörög. Játszik hívja az apját, volt hogy 1-1,5óráig pörgött, aztán már mérgesen szóltunk rá, vagy erősebben visszanyomtuk az ágyba. Két napja kb. javult a helyzet. Gondolom megunta (végre) a mérgeskedve válunk el. Du. alvásnál bent vagyok nála, magától megy az ágyba, ugyanis ki kellett venni a rácsokat, mert kimászott. Így bemegy, bent is marad én meg leülök egy ikás székbe szoptatni. Ha nagyon mocorog, odaböfögök, hogy alvás van. Már nem kell odamennem visszanyomni, tudatosult benne, hogy nincs esélye aludni kell. Így 13-tól legtöbbször alszik, de már nem nyom le 3 órát "csak" kettőt. De én ennek is örülök, mert Nati szopi után egy órával megy aludni és így én is alszom egy órát.
Este be van zárva még a kiságy, mert hálózsákban alszik, így esélye sincs kimászni. És mi se vagyunk bent nála. Most már elég kintről beszólni, hogy álljon le a pörgéssel. Szal úgy néz ki, azért volt egy kis zavar, de kezd beállni. Viszont ő is korábban kel, pont egy órával mint szokott. 6,30-7 között. Lehet érzik a nyarat?
Na és akkor Nati.
Eleinte katasztrófák voltak az éjszakák, tegnap előtt a legdúrvább. Be is sokaltam. 24--hajnal ötig volt fenn, csöcsön hol az egyiken hol a másikon. Már olyan voltam mint az alvajáró. Reggel hétkor megint kezdte és olyan fáradt voltam, hogy azt mondtam, neem kislányom, erre nem vagyok képes. Kb. 30 másodperc múlva visszaaludt

Erre nagyon meglepődtem és el is kezdtem gondolkozni. Lehet én rontom el?

Aztán egész nap 2,5 óránként keltegettem zabáltatni és 45 percre csökkentettem a szopi időt. Utána nem raktam vissza aludni, hanem tessék el lenni egy 30-60 percet és utána szunya. Magától elaludt, nyitott szemmel rakom be az ágyba. Nem kell cumi, ringatgatás semmi

Este 18-20ig nem engedtem hoyg aludjon, így 20-21ig szopi aztán ágy. Nyeszegett egyet kettőt hajnal egykor és kettőkor. Magától visszaaludt. kb 15 másodpercen belül. Hajnal háromkor szopi 30 perc alatt

Hajnal ötkor sírás, meg kakálás. Gondolom a pocakja. Odamentem hozzá, hasról oldalra fordítottam és maszíroztam a pocakját. Nem vettem ki. 10 másodperc

alvás.
Reggel 7kor keltettem mert már tojást lehetett törni a melleimen. 140-et zabált be.

Jött védőnéni, aztán az orvos mondta de ő nem érkezett meg. Pedig direkt ébren tartottam a gyereket.10 kor zaba (80ml) aztán pici nézelődés, de már nagyon fáradt volt

így be az ágyba. Nyitott szemmel. Pillanatokon belül elaludt.
Szal rájöttem én csesztem el. Ugyanis én ha megnyikkant éjszaka már vettem is ki

, hogy nehogy felébressze a Rolót.(Pedig ROló olyan mélyen alszik, ha alszik, hogy ágyút dörrengethetek mellette

) Pedig ő csak nyöszögött álmában vagy a szelek vagy a kaka. Nem kell neki némán aludni. És ha nem alszom bent nála, valszeg meg se hallom. Így viszont kivettem, szopiztattam felébredt nehezen aludt vissza.
Mióta (tegnap

) Kialakítottam a 4É azóta jobb. DE persze megvárom a ma éjszakát még.
Alapvetően jókat eszik 60-150ig. És még csak 3 hetes. Jól bírja az éhséget, ha rajta múlna 4 óránként enne. Én viszont ezt nem engedem (még), mert még csak most nyerte vissza a születési súlyát.
Ezzel meg teljesen kibékülök, hogy egyszer kel éjszaka.
Eddig azt gondolta,hoyg hat hetes korig nem nyúlok bele a ritmusába, de rá kellett jönnöm ő nem Roló. Ő nem alakít ki magának semmit, vagy amit kialakítana az még nem jó. Roló sírt ha éhes ha álmos. Nati nem sír ha éhes (én keltem), nyűgös ha álmos, de nem üvölt. És ha kézbe veszem dúdolok neki tökre megnyugszik, aztán ágyikó.
Sokkal nyugisabb baba(még) mint a Roló volt. Roló sírva kelt sírva feküdt. Sírt mindig és sokat volt fenn. Roló a hideget szereti, ha egy kicsit melegebb a fürdő víz, nem hajlandó beleülni a kádba, hideg vízzel locsolja magát. Nati a nagyon meleget szereti. Úgy szeret aludni ha izzad. Ha puhább az ágy, míg Roló a fapadot szereti. Roló ordított vagy 1 hónapig a babkocsiba, Natit ha belerakom már alszik is.Irtó különbözőek és nem tudom, hogy a neme miatt vagy amúgy is. Mindenesetre annak örülök, hogy nem egy Roló típusú babát fogtam ki mert akkor megőrülnék. Bocsi, ha hosszú voltam, várom a már hoyg ti is benne legyetek
Mert a fárasztó dolgok mellett, egy tünemény mind a kettő. Ahogy Roló mellé fekszik és fogja a kis kezét, megpuszilja. Vmelyik nap mind a négyen egy ágyban pihegtünk reggel, mikor Roló korán kelt. Aztán Apa elment én is tettem a dolgom és a két kis drága ott szuszizott egymás mellett. Aztán Rolót is és Natit is beraktam a saját ágyikójába. De édesek voltak nagyon. Kár hogy elfelejtettem lefotózni. DE biztos lesz még ilyen.
Boo
Vízben szülés:
Qva jó. Sokat tompít a fájdalmon, meg tudod támasztani a lábad és a poén:
Nati ha meghallja a zuhany csorgását megnyugszik, és egy szó nélkül fürdik. Látszik hogy szereti. Szülésznőm szerint azért mert vízbe érkezett a világra. És ugye én a pocakra folyattam a vizet vajúdás közben. Nem tudom ezért e vagy sem, de örülök. Mert én is imádom a vizet 10 évig úsztam, és remélem ő is fogja. Roló nem szerette az első hónapokban.
Én csak ajánlani tudom ha van rá lehetőség..
Minap voltam játszóterezni és volt ott sok pocakos anyuka..hát mit ne mondjak. 3 hete szültem de nosztalgia fogott el. Pedig nem akarunk 3. gyereket, de jó volt nézni őket. Pedig arra is emlékszem a végét mennyire utáltam már és mégis kellemes érzéseket kelt bennem...érdekes a női természet