A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Lois!

20. hét :shock: :? . Anyáááám, de hát akkor már óriási! Nem csodálom, hogy alig vártad. (Ja vagyis nekem óriási volt:oops: :lol: )
Anyum is korán érzett mindkettőnket, szte mi ilyen szenzitívek vagyunk :lol: . Botondot is éreztem a 13. héten, és az UH engem igazolt :wink: . Aztán két hétig semmi, és utána éreztem fixen.
És most a mai érzés annyira egyértelmű volt, meg egyből visszajött az emlék :D . Kíváncsi leszek most is elmúlik-e :roll:, remélem nem, olyan cuki :).

A másik topokban volt egy kisebb nézetkülönbségem 2 csajjal, mert mindketten a harmadik babájukat várják, és váltig állították, hogy ők a 7.-8. héten érezték már. És hát csak tudják már, hiszen harmadik... :roll: .

Mondjuk rám is biztos sokan legyintenek, meg Boora is annak idején, de én nem akarok másokat meggyőzni, csak tottál happy vagyok:D :lol:

A Béres 250 milis, én is azt szedek :wink: ,

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Jaja, zöldségeket írtam, összekevertem a a Sanofi-ssal :oops: A Béreses okés :lol:
Engem nem kell győzködni, szerintem aki már volt terhes, az nem keveri össze a magzatmozgást mondjuk a bélműködéssel :wink:
Nálunk meg ilyen a család, a tesóm is félidősen érezte meg mindkét csemetéjét :)
Addig a szívhang-kagylózással kárpótoltam magam :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Köszi csajok, de tudjátok nekünk ez a része megy könnyen, innen meg a neheze :twisted: :roll: :arrow: este és ma reggel is barnáztam minimálisan, és kicsit görcsölök. Mivel még csak legkorábban kedden kéne megbetegednem nem élem bele magam semmibe :twisted: :twisted: Bár lehet ez még beágyazódásos vérzés? hétfői teszt negatív, tegnapi halvány pozitív. Csak azért csináltam egyébként, mert 1 hete nem bírom megnézni a Jóban rosszban-t és enyhe hányingerem is volt.

Lois: én a 19. héten éreztem először Hédit és a nemét is csak a 20.-on kérdeztem meg. Addig csak azon görcsöltem, hogy minden ok legyen és megmaradjon :arrow: aztán onnantól meg azért, hogy kihúzzuk a 36. hétig :lol: :lol: :lol:

Csibe: Én a 24. héten görcsölgettem, a dokim javaslatára 3x1 ( vagy 2) béres magne b6 és 3x1 nospa a 36. hétig. Mondjuk a 24. heti görcsöket leszámítva egy fia fájásom nem volt amíg be nem kötötték az oxit :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike!

Akkor nem kéne Utrogestant, vagy Duphastont szedned? :roll: Van akinek már a nemvárt menszi előtt kell a progipótlás.
Talán emlékszel, nekem volt, hogy két pozitív teszt után mégis megjött egy kis késéssel, és én utólag nem bánom, vmi bibi volt biztos. :( De nálam nincs progi hiány (nálad az van?), szóval nem is tudtam volna rajta segíteni vlsz. De nálad ne ezen az apróságon múljon :roll: :wink: .

Lois!

Szívhangkagylózás :D . Én onnantól voltam nyugodt, hogy mozgott, mert akkor éreztem, hogy "jól van" :roll: :lol: . Onnantól az UH is kevésbé izgatott, addig meg folyton mentem volna :oops: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: de utrot kaptam Hédinél is, de amíg doki nem látott addig nem szedhetek, Hétfőn hívom sos-ben, ha szerencsém lesz már kedden tud fogadni.

tike

Tike!
Akkor ha még nem élted bele magad, csak halk gratula :wink:
Én is megnyitottam a diagrammodat :arrow: pilogtam :arrow: bezártam :oops:
De amikor már örömködtek itt a többiek, akkor visszajátszás és láss csodát, rájöttem, h mit kell nézni.

Magzatmozgás: nem lehet, h aki később kezdte el érezni, az azért mert elöl tapadt a lepény?
3. gyerek ide-oda, én nem éreztem hamarabb, mint a másik kettőt. De biztos én ultra unszenzitív vagyok :D

Jósló: sóginőmnek már nagyon korán voltak, mindig ment a dokihoz és mondta, h fáj itt-ott, de elintézték azzal, h feküdjön és MagneB6. És a kiskönyvébe meg beírták, h panaszmentes, zárt méhszáj :x

R. Réka: biztos barátkozik a S. Katával és közösen találták ki azt az ökörséget, miszerint nem fair a férjeddel szemben a terhesség alatt meghízni és úgy maradni :lol: :?
Ígyhát szegénykém kénytelen a friss császáros sebével fitneszelni.

Dodi/Lois!
Milyen tankini? Hol voltam felületes olvasó? Nekemisnekemis!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!

De, sztem ezzel is összefügghet. Meg gondolom ahány nő, annyiféle ebben is. Egyik bnőmnek hátrahajló méhe van, 24. héten nézett ki úgy, mint én most :shock: :lol: . De nekem meg ezek szerint nagyon előre hajlik :roll: ... Talán ezzel is összefügg, nem tudom.

Tankini: a mamatalin mondta Lois, hogy vett fürdőrucit, és hogy látott csini tankinit is. Én meg lecsaptam rá, miután szembesültem fürdőruhás valómmal :oops: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
És nyilvános a csini tankini lelőhely v. megtartjátok magatoknak a forrást? :oops: :lol:

Jajj, ettől a szegény Tabáni Istvántól rosszul vagyok...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!

Jaaa :lol: . Lois végül a New Yorkerben vett rucit, de a tankinit én a Tescoban lőttem :wink: . És volt kb. 6-7 féle. De neked minek :roll: ?
Te csiniropi vagy :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike,

jujjjjj, de izgi! Drukkolok!

Szonibaba,

Crocsokrol meg semmi hir, majd sikitok :wink: :wink: bar multkor kb 5 nap alatt itt volt, most meg mar a 11.nel tartunk :evil: :evil:

Tankini nekem is jol jonne - ami van, az nagyon nyomi...

Dodi,

RMC szuperjo, en ott voltam anno gyerekdokinal, amikor mas velemenyet is meg akartam hallgatni Nimrod fejlodeserol, mint csak a korzeti orvoset.

KépKép

KépKép
kispocok13

POcok!
EnyémSógor két nappal utánatok rendelt ugyanonnan és már egy hete megjött a csukája. Azóta már a tesóm is rendelt egy piros tornacipőt, élőben nem csúnya egyáltalán.

Szonibaba!
Namennyé má' hova kell neked tanikini? Tiszta girhes vagy :lol:
Nekem hátsófali lepényem volt, és mégis. Pedig aztán skubiztam rendesen, de jól megváratott.

Tike!

Mert mit néz rajtad a dokid?? :shock: Elküld vérvételre és csak utána írja fel?

Boo?? Nyuszi?? Ésmindenkimáshiányzó?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

sziasztok!
én is itt csak tegnap apáztam,ma meg névnapoztunk...

tike!
halkan gratula,feküdj sokat és a dokitól azonnal kérj gyógyszert...

Boo,Nyuszi!
én is pont ma akartam írni,h merre jártok???
remélem minden rendben van...

köszi a jóslós tanácsokat,akkor megnyugodtam,de ha gáz van,akkor
mindenképpen lemegyek dokohoz...
én Kiarát is hamar éreztem,de a szívhanghallgató miatt is,m sokszor
akkor mocorgott,amikor hallgatóztam és így összeraktam amit hallottam
és éreztem...
most kistesót is hamar éreztem,kb 13-14.hét körül.Kiarát 15-16. héten...

Kép
Kép
csibe83

Nyusziék nem most vannak pihizni?! :roll:

Boo viszont szerda óta nem volt, remélem minden oké... Boo?!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jajaja, tényleg, Nyusziék Kolpingolnak, de süsü vagyok :oops:

Boo?!?!?!?!?!?!? :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Tike!Szívből gratulálok!!! Vigyázz nagyon magadra,pihenj sokat,amennyire időd és Hédi engedi :wink:

Nem mentünk a Kolpingba :cry: ,ugyanis pénteken egy nagyon szar éjszaka után Lili iszonyat hisztis és nyűgös volt,úgy tűnt,beteg lesz... Úgyhogy áttetettük,április 8-án megyünk helyette. Annyiból jobb,hogy remélhetőleg addigra nem lesz ilyen fos idő... Szerencsére nem lett beteg,csak taknyos,csak most azt nem tudom,hogy ez még a múltkori vagy most megint megfázott. az alvása teljesen felborult,napközben 1 órát alszik,azt is tök későn,este meg nem tudjuk letenni,csak későn. :x

Dodi,Lois! Muti a fürdőrucikat miben fogtok virítani :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo az sms-emre sem válaszolt :roll: :( .

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

Booért én is kezdek aggódni...
remélem minden rendben van...
ma fel akartam hívni,csak Fótoztunk és totál kiment a fejemből :oops: :oops: :cry: :cry: :twisted: :twisted:

nyuszi!
Lili remélem hamar meggyógyul...

képzeljétek ma láttam,h már áttört Kiara két felső szemfoga...
alul meg már nagyon fehéredik,szóval hamarosan azok is kibújnak...

Kép
Kép
csibe83

Dodi/Lois!
Nagyon kedvesek vagytok, ami a ropiságomat illeti, igazán bóknak veszem. De nem láttátok a hasamat (szerencsére), ami jelenleg csak a 6,5 éves lányomnak tetszik :oops:

Olyan hülye vagyok. Az egész jóslós témát azért kezdtem el kifejteni ádámévától, h végül mondjam, h a sóginőm szülésznője a schüssler sókból a magnéziumosat mondta, h jó és azt szedje. Aztán jól elfelejtettem. Bár mondhatnám, h kismama agy, de nem :?

Pocok!
Jaj, már nagyon izgulok a topánok miatt, főleg így, h Lois famili már hordja is a magáét.

Boo!
Legalább egy hahóó vagyok-ot lszi!

Pagikáékkal mivan? Mindig eszembe jutnak, mikor ovijáratban, rokijáratban vagyunk.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja és nézzétek végül mit lőttem:

Kép

Van hozzá karfa és alsó bevásárló kosár is.
És sajnos nem fért bele a 20-as keretbe :oops:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Naazzé, tessék egy szó erejéig naponta lejelentkezni mert itten aggódunk kéremszépen :roll:

Szonibaba!
És nem ilyet adtál el??? Amúgy nagyon cépséges :wink:

Nyuszi!
Mármint hogy rakjak fürdőruhás képet magamról??? Mert azt aztán sosem :oops: :oops: :oops:
Sajnálom hogy Kolping halasztódott, akkor gyüjjetek velünk, most indulunk :wink:

Lois ezennel elpályázik wellness-bubusnak, jók legyetek 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kösziköszi mindenkinek, bár tervezve volt ugye a dolog, azért villámcsapásként ért és bevallom kicsit megijedtem, hogy mi lesz hogy lesz, mi lesz Hédivel, aztán a barnázáskor, hogy megmarad-e, egészséges lesz-e....szóval elég vegyes érzelmi viharban voltam az elmúlt pár napban amire rátett egy lapáttal, hogy apa szerint megváltoztam, türelmetlenebb vagyok Hédivel és szeressem azért Hédit is ugyanúgy mint eddig. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy a lelki dolgokon túl fizikálisan is elég nehéz ez most így az elején nekem.

Ma már sokkal jobban érzem magam, talán attól is, hogy fizikailag nem vagyok rosszul :roll: Erre az előbb telefonált apa, hogy az apósom trombózissal kórházban van :twisted: :oops:

Délelőtt voltunk a bölcsiben is ismét, képzeljétek Hédi rángatta ki a kezét a kezemből, hogy be akar menni a csoportba, be is engedték :lol: Remélem, ha már rendesen fogunk járni akkor sem lesz gond. Mikor mentem érte az ügyek intézése után, rám se bagózott gey másik kislány megfogta a kezét és mondta neki, hogy jött az anyukád, menjél oda hozzá :lol: :lol: erre felnézett és közölte, hogy játszok. Sírás volt mikor haza kellett jönni. Mondtam neki, hogy gyere cicám megyünk ebédelni, erre leült a csoportszobában az egyik asztalhoz :lol: :shock: :lol: A vezetőnő eredetileg a kiscsoportba szánta, de mivel minden alkalommal a nagyok közé kéretszkedett be, azt mondta lehet, hogy szakít a hagyományokkal és a nagycsoportban kezd a kisasszony.

Folyamatosan beszél és szinte mindent kimond már, új kifejezésünk: persze pityu :lol: :lol: Majd próbálok róla videót csinálni

Babakocsi szakértők figyelem!!! Ajánljatok nekem egy olyan kocsit - lehetőleg olcsón, használtan akarom venni, amit majd tesóval fogunk tudni használni. A mostani batárhoz ugyan van hordozónk, de akkora monstrum a kocsi, hogy tartok tőle nem lesz praktikus. Ha ez a bébi erősen kapaszkodik akkor ugye pont télen születik. Valószínűleg az lesz a forgatókönyv, hogy reggel apa viszi Hédit a bölibe ( 7-re jár dolgozni, de más gyerkőcök is mennek ilyen korán), mi pedig majd megyünk érte délután, terveim szerint alvás után hazahozzuk. VAlami olyan kocsi kéne aminek a vázára csak ráppatintom a hordozót, befér egy suzukiba, és könnyen irányítható, lehet hozzá testvérfellépőt is venni és persze stabil és masszív is legyen

tike

Csak gyors, es ekezetek nelkul, de mar rugdossak a kisagy racsat...

Boo,

jo hogy minden okes!!!!

Szonibaba,

megjottek a cuccok, irtam privit!

Tike,

en ma neztem a Chipolino Lumia-t es az Espiro Vector Air-t - mindketto konnyu, a Chipolino sportja alakithato mozesse, a masiknak kulon van. Viszont nekem nem tunt annyira hiperszuperjo minosegnek, nem tudom, mennyire strapabiro.

Az ABC design (ami nekem van most) viszont nagyon strapabiro, jo szivvel ajanlom barkinek, mert imadtam - jo nagy es kemenyfalu a mozese, teli babonak pont jo - en csak azert akarom lecserelni, mert a car hatammal nem akarom ki-be pakolni az autoba. Ezert akarok valtani valami konnyebb es akar gyengebb minosegu kocsira.
Az enyem ABC elado... :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Kedves Topiklakó!

Kommentelj még holnap estig a Babanet cikkeihez, hátha Te leszel az a szerencsés, aki nyereményjátékunk keretében ezen a héten egy remek Chicamaca baba és gyerekfüggőágyat nyer majd, a Fuggoagy.hu jóvoltából!

Kép

Nemcsak nyerhettek, de segíthettek is azzal, ha például eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Elő a farbával: szerintetek szükség van-e napirendre egy baba életében, vagy sem?

Kedves Olvasónk írását is kommentelhetitek, ahol a maguk kálváriáját osztja meg számtalan praktikus tanáccsal fűszerezve, húgyúti fertőzés témakörében.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

sziasztok!

Boo!
de jó,h jelentkeztél...örülök,h könnyen ment az ágybaszoktatás...

azt el is felejtettem írni,h nekünk meg pénteken meghozták Kiara
ágyát és
már csak matrac kell bele,ml elbeszéltünk az asztalossal egymás mellett
és azt nem rendelt hozzá :roll: :roll: :roll:
majd csinálok képet róla...

Dodi!
jól emlékszem,h ma voltál uhun???
mi volt?

tike!
hát babakocsiban én nem tudok sok tippet adni,de az abc design
tényleg nagyon jó...

szonibaba!
jó a babakocsi!!!

Kép
Kép
csibe83

csütörtökön 16:50-re kaptam időpontot, minimális barnázás néha van, viszont ma reggel brutál hányingerem is volt :lol:

pocok: mennyiért árulod a kocsit? és tudsz róla képet rakni?

tike

sziasztok!

tike!
drukkolok,h minden rendben legyen csütörtökön...

Dodi!
????

Kép
Kép
csibe83

Csibének utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!!! Bg
missbg

sziasztok!

köszi missbg!!
honnan tudtad??
sehol senki???

Dodi!
remélem nem kell aggódni érted és minden rendben volt hétfőn.

Kép
Kép
csibe83

mai tábla:
Kép

Kép
Kép
csibe83

Lois!
Zapp-ot árulok, de 4 kerekűt. Az vadiúj, nem akartam befogni arra a kevéske időre, amíg még Bodzival babakocsizunk.

Pocok!
Mi vasárnap 11-13-ig leszünk egy szülinapon a Term. Tud.-i múziban. Ha nektek műkszik, akkor tudunk ott talizni, de ha macera nektek, akkor majd vmikor összehozzuk.

Dodi!
Namivanmáááár????

Tike!
Megy holnapra a drukk és gyere, amint tudsz!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sehol senki????

Dodi???

Kép
Kép
csibe83

Ittvagyooook :D !
Háténbizony velneszelni voltam a kiccsaládommal, és Lois kiccsaládjával, ezért tűntem el :oops: . Csak nem volt időm reggel jelentkezni hétfőn. Korán mentünk UH-ra, onnan meg irány Hévíz 8) .

1. UH
Minden a legnagyobb rendben :D :D :D .
A doki 50 percig nézte :shock: . Manócskánk 64 mm csücsülve :lol: . Hallottunk sok szívhangot, láttuk a két kamrájú, 2 pitvarú szívet ( :shock:), hugyhólyagot, kéz- és lábujjakat, nézte az orrcsontot, tarkóredőt, meg MINDENT 8) :lol: :lol: .
A nemére azt mondta, hogy ilyenkor a két golyszli a fütyivel, totál olyan, mint a két nagyajak egy nagyobb clitorisszal, szóval ő nem tudja. Mi viszont Ricsivel nagyon úgy láttuk, hogy töke van a menyasszonynak :lol: :lol: :lol: . Ez persze a mi szakértelmünket tekintve nem túl bizti, de egyelőre fiúként gondolok rá :lol: .
Ja, érdekesség: a doki vagy 3-szor elmondta, hogy milyen meglepően magasan van a méhem :shock: . Ő folyton a császáros sebem magasságában kereste a babát, de közben a köldököm környékén van :shock: :lol: . Azt mondta ez nem baj, csak érdekes. Ezért nő hamar a pocim. Elvileg csak annyi az oka, hogy jóó hosszú a méhnyakam. Hát, legalább vmi hosszú rajtam :oops: :lol: .

2. Utazásról majd mesélek(-lünk), csak már nagyon álmi vagyok :oops: . De amúgy nagyon jól éreztük magunkat, Lois mondjuk carfej volt, de ez nem újdonság :twisted: :lol: :lol: :wink: . A férje is olyan, mint ő :twisted: :lol: .
A gyerekek viszont annyira édesek voltak együtt, hogy megzabáltuk őket :D . Én tudjátok, lányt szerettem volna inkább, de látva őket együtt, nem bánom, ha tényleg fiú lesz :wink: :lol:. Majd erről is írok... De tényleg szundiznom kell.... :oops: :arrow:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
na végre!!!!
eltűnés megbocsájtva és majd gyertek élménybeszámolóval és képekkel...
én még azért mindig lányt tippelnék nálatok...
később majd kiderül tutira...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
csibe83

Visszavonom a nem-tippet :oops: :lol: . Most találtam ezt az oldalt...szóval tényleg bármi lehet. :lol:
Akinek 12. héten eltelálják, annak látnok a dokija, nem pedig jó szonográfus :twisted: :lol:
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

KépKép

KépKép
kicsidodi

Én is itten :)

De ennyi is voltam, mert hulla vagyok, és még a meló is vár :?

Dodi!
mennyé' már aludni :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi!
na látod-látod...
nekem a 15-16.héten mondták mg mindkettőnél a tutit...
szóval kicsi türelem és hamarosan kiderül ki is lakik odabent...
bár én is be voltam toál zsongva mindig..
viszont éreztem mindkettőnél,h ki lehet odabent,csak Kiaránál erősbb volt
a megérzésem,mint öcsinéél...

Kiara ma 7kor keltett :evil: :evil: :evil: :x :x :x
azt se tudom hol vagyok...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Boo: Nálunk a rácsos ágynál sem lehetett kijönni a szobájából amíg el nem aludt, a kiságynál meg ez abszolút esélytelen volt, amint kijövünk a szobájából ékteklen sírás van. Bevallom a kezdeti 1-2 próbálkozás után mi feladtuk és egyenlőre jó ez nekünk így. Most a kiságy mellett van a földön egy párna és egy takaró, én arra fekszek ( általában én altatok), ő az ágyára, most már nem akar lejönni és mostanában mese van délben és este is ( vagy éneklés). Mostanában simán bealszik a mese alatt és utána tudom betakarni, mert a takarót azt nem tűri el magán.

Korai kelés: nálunk Hédi ugye alapból ilyen, bár az utóbbi pár napban ő is kicsit csúsztatott, ma fél 5kor jött közénk és 5:50-kor kérte a kakaóját. Szerencsémre a reggeli kakaót apa nyerte meg magának, tőlem nem nagyon fogadja el :twisted: :lol:

Sokat gondolkozom mostanában, hogy kistesó esetén hogy lesz, szeretném a Hédivel közös szokásokat megtartani, de nem tudom mi az esély arra, hogy másodszor is 10 perc alatt bekajál, alszik, leteszem és 3 óra múlva kel típusú babánk szülessen :roll:

Egyébként majdnem lebuktatott minket a kisasszony, annyira beszél már és a tesós dolgokat is hallja, hogy mondja, hogy pici baba, meg ha szóba kerül, hogy majd apa kifesti az új szobáját és átvisszük az ágyát egyből rávágja, hogy tesó :shock:

rakok mindjárt videót a dumaládáról :lol:

tike

Sziasztok!

Kissé elhavazva de itt vagyok! :lol:
Na szóval mesélek egy kicsit milyen is ez a kétgyerekes élet!

Roló tökre szereti Natit állandóan puszilgatja simogatja, betakargatja, megöleli, irtó cuki, nagyon jó testvér (eddig). Egyáltalán nem veszi zokon, ha Nati kezemben van, ha cicizik, tudomásul vette, hogy eszik. Van, hogy közbe mesélek neki, de van hogy el van magában. Ő amúgy is egy elvagyok magamban és játszom típusú gyerek. Mióta tudtuk, hogy jön Törpilla, azóta Roló minimálisat volt kézben. Sokat sétáltunk vele, lépcsőztünk. Persze ha elfáradt akkor, de egyre kevésbé tette azt. Ha fel akart kéredzkedni inkább leguggoltunk hozzá megöleltük, vagy leültünk vhova. Sztem ennek tudható be, hogy annyira nem veszi zokon, hogy Nati a kezemben van. Bár igyekszem őt is letenni, hogy nézelődjön úgy. De róla később..Szal a kettőjük viszonya édes, viszont:
Roló egy hete délután is és éjszaka is, elalvásnál pörög. Játszik hívja az apját, volt hogy 1-1,5óráig pörgött, aztán már mérgesen szóltunk rá, vagy erősebben visszanyomtuk az ágyba. Két napja kb. javult a helyzet. Gondolom megunta (végre) a mérgeskedve válunk el. Du. alvásnál bent vagyok nála, magától megy az ágyba, ugyanis ki kellett venni a rácsokat, mert kimászott. Így bemegy, bent is marad én meg leülök egy ikás székbe szoptatni. Ha nagyon mocorog, odaböfögök, hogy alvás van. Már nem kell odamennem visszanyomni, tudatosult benne, hogy nincs esélye aludni kell. Így 13-tól legtöbbször alszik, de már nem nyom le 3 órát "csak" kettőt. De én ennek is örülök, mert Nati szopi után egy órával megy aludni és így én is alszom egy órát.
Este be van zárva még a kiságy, mert hálózsákban alszik, így esélye sincs kimászni. És mi se vagyunk bent nála. Most már elég kintről beszólni, hogy álljon le a pörgéssel. Szal úgy néz ki, azért volt egy kis zavar, de kezd beállni. Viszont ő is korábban kel, pont egy órával mint szokott. 6,30-7 között. Lehet érzik a nyarat? :lol:

Na és akkor Nati.
Eleinte katasztrófák voltak az éjszakák, tegnap előtt a legdúrvább. Be is sokaltam. 24--hajnal ötig volt fenn, csöcsön hol az egyiken hol a másikon. Már olyan voltam mint az alvajáró. Reggel hétkor megint kezdte és olyan fáradt voltam, hogy azt mondtam, neem kislányom, erre nem vagyok képes. Kb. 30 másodperc múlva visszaaludt :shock: Erre nagyon meglepődtem és el is kezdtem gondolkozni. Lehet én rontom el? :roll: Aztán egész nap 2,5 óránként keltegettem zabáltatni és 45 percre csökkentettem a szopi időt. Utána nem raktam vissza aludni, hanem tessék el lenni egy 30-60 percet és utána szunya. Magától elaludt, nyitott szemmel rakom be az ágyba. Nem kell cumi, ringatgatás semmi :shock: Este 18-20ig nem engedtem hoyg aludjon, így 20-21ig szopi aztán ágy. Nyeszegett egyet kettőt hajnal egykor és kettőkor. Magától visszaaludt. kb 15 másodpercen belül. Hajnal háromkor szopi 30 perc alatt :shock: Hajnal ötkor sírás, meg kakálás. Gondolom a pocakja. Odamentem hozzá, hasról oldalra fordítottam és maszíroztam a pocakját. Nem vettem ki. 10 másodperc :arrow: alvás.
Reggel 7kor keltettem mert már tojást lehetett törni a melleimen. 140-et zabált be. :shock: Jött védőnéni, aztán az orvos mondta de ő nem érkezett meg. Pedig direkt ébren tartottam a gyereket.10 kor zaba (80ml) aztán pici nézelődés, de már nagyon fáradt volt :arrow: így be az ágyba. Nyitott szemmel. Pillanatokon belül elaludt.
Szal rájöttem én csesztem el. Ugyanis én ha megnyikkant éjszaka már vettem is ki :oops: , hogy nehogy felébressze a Rolót.(Pedig ROló olyan mélyen alszik, ha alszik, hogy ágyút dörrengethetek mellette :lol: ) Pedig ő csak nyöszögött álmában vagy a szelek vagy a kaka. Nem kell neki némán aludni. És ha nem alszom bent nála, valszeg meg se hallom. Így viszont kivettem, szopiztattam felébredt nehezen aludt vissza.
Mióta (tegnap :lol: ) Kialakítottam a 4É azóta jobb. DE persze megvárom a ma éjszakát még.
Alapvetően jókat eszik 60-150ig. És még csak 3 hetes. Jól bírja az éhséget, ha rajta múlna 4 óránként enne. Én viszont ezt nem engedem (még), mert még csak most nyerte vissza a születési súlyát.
Ezzel meg teljesen kibékülök, hogy egyszer kel éjszaka.
Eddig azt gondolta,hoyg hat hetes korig nem nyúlok bele a ritmusába, de rá kellett jönnöm ő nem Roló. Ő nem alakít ki magának semmit, vagy amit kialakítana az még nem jó. Roló sírt ha éhes ha álmos. Nati nem sír ha éhes (én keltem), nyűgös ha álmos, de nem üvölt. És ha kézbe veszem dúdolok neki tökre megnyugszik, aztán ágyikó.
Sokkal nyugisabb baba(még) mint a Roló volt. Roló sírva kelt sírva feküdt. Sírt mindig és sokat volt fenn. Roló a hideget szereti, ha egy kicsit melegebb a fürdő víz, nem hajlandó beleülni a kádba, hideg vízzel locsolja magát. Nati a nagyon meleget szereti. Úgy szeret aludni ha izzad. Ha puhább az ágy, míg Roló a fapadot szereti. Roló ordított vagy 1 hónapig a babkocsiba, Natit ha belerakom már alszik is.Irtó különbözőek és nem tudom, hogy a neme miatt vagy amúgy is. Mindenesetre annak örülök, hogy nem egy Roló típusú babát fogtam ki mert akkor megőrülnék. Bocsi, ha hosszú voltam, várom a már hoyg ti is benne legyetek :wink:
Mert a fárasztó dolgok mellett, egy tünemény mind a kettő. Ahogy Roló mellé fekszik és fogja a kis kezét, megpuszilja. Vmelyik nap mind a négyen egy ágyban pihegtünk reggel, mikor Roló korán kelt. Aztán Apa elment én is tettem a dolgom és a két kis drága ott szuszizott egymás mellett. Aztán Rolót is és Natit is beraktam a saját ágyikójába. De édesek voltak nagyon. Kár hogy elfelejtettem lefotózni. DE biztos lesz még ilyen.

Boo

Vízben szülés:
Qva jó. Sokat tompít a fájdalmon, meg tudod támasztani a lábad és a poén:
Nati ha meghallja a zuhany csorgását megnyugszik, és egy szó nélkül fürdik. Látszik hogy szereti. Szülésznőm szerint azért mert vízbe érkezett a világra. És ugye én a pocakra folyattam a vizet vajúdás közben. Nem tudom ezért e vagy sem, de örülök. Mert én is imádom a vizet 10 évig úsztam, és remélem ő is fogja. Roló nem szerette az első hónapokban. :wink:
Én csak ajánlani tudom ha van rá lehetőség..

Minap voltam játszóterezni és volt ott sok pocakos anyuka..hát mit ne mondjak. 3 hete szültem de nosztalgia fogott el. Pedig nem akarunk 3. gyereket, de jó volt nézni őket. Pedig arra is emlékszem a végét mennyire utáltam már és mégis kellemes érzéseket kelt bennem...érdekes a női természet :roll: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Ja és Roló nem egy gyorsan megtanulunk beszéln itipus. Még mindig rengeteget halandzsázik, de a szavai csak:
Mama, Papa, Apa, Nuni, Tehereautó, oda, és Nem.
Anyát nem mondja :twisted:

KépKép

KépKép
ronmay

tike

Sziasztok!

Tike! Nagyon szorítok ma neked,gyere majd a hírekkel!

Lois,Dodi! Élménybeszámolót kérünk!!!

Dodi! Akkor lehet,hogy Botondnak fiú testvére lesz mégis?! Na,ezek után már tényleg nagyon kiváncsi vagyok :D

Boo! Lili is ma negyed 7-kor kelt,pedig ő is olyan fél 8 körül szokott.Érdekes,hogy ő így is kibírja délig. Jó,ha itthon lennénk biztos nyűglődne,de délelőtt mindig sétálunk vagy megyünk valahova,így esélye sincs hisztizni :lol:
Szerintem ha Miron most ezt igényli,hogy ott legyetek vele,amikor elalszik,akkor tegyetek úgy,aztán lehet,hogy magától le is fog róla szokni. Nálunk nagyon sokáig így működött,ahogy meghallotta,hogy kimennénk a szobából,egyből felállt és elkezdett hisztizni.Aztán egyszer meguntam és elmagyaráztam neki,hogy minden kis barátja egyedül alszik már el,nem kell őt simizni,felügyelni,feküdjön le szépen,mi itt vagyunk kint. És bejött. Azóta egyedül alszik el,ha feláll az ágyában vagy kidobja a cumit,akkor tudom,hogy még nem elég fáradt,olyankor kiveszem még,jön-megy egy kicsit és utána ő mondja,hogy csicsíjja-babája :D

Ronmay! Nagyon örülük,hogy így belerázódtatok!! Nagyon szépen eszik Nati,akkor ezek szerint van bőven tejed. Fejsz is?
Én is vízben vajúdtam,egy ideig jó volt,de a vége felé már nekem nem esett jól. De a fájásokat tényleg enyhíti a meleg víz,én is csak ajánlom neked Boo! :wink:

Mi is kétszer egy nap kint vagyunk minimum másfél órát,nagyon élvezi. Talán az étvágya is jobb most emiatt. Ebéd után gond délkül elalszik,sőt valamelyik nap az etetőszékben aludt el,amíg én mosogattam :D De így sem alszik másfél-1 és 3/4 óránál többet. De este viszont legkésőbb fél 9kor alszik reggel 7-fél 8-ig(kivéve most :D )

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok CSajok!

Ronmay,
olyan jo volt olvasni a beszamolodat!
Edesek lehetnek egyutt, ha legkozelebb nem felejted el, hozz fenykepet :roll: :roll: :roll:
Orulok hogy kezd beallni a rend, tuti hamarosan konnyhebb lesz!

Lois, Dodi,
elmenybeszamolot kerunk! Mi apr vegen megyunk vegul :lol: :lol: :lol:

Dodi,
akkor Kolos?

Tike,
annyira drukk, hogy nagyon!

Boo,
pocakmeret - nekem is irtozatosan nagy, szerintem nekem most akkora, mint Nimroddal 30-32 hetesen... de majd a jatszin jol megmustraljuk a mereteket :wink: :wink: :wink:

Korabban keles: nalunk is ez volt ket napig (hajnalban besut a nap hozza), de felszereltunk arnyekolot, azota megint 8ig megy a szunya este fel9tol :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont volt ket ejszaka, amikor hajnalban sirva ebredt szegenyem, remelem, csak a front miatt... most ejjel mar minden okes volt megint - de az elozo ket ejjel car volt, foleg hogy a heten Apa elutazott, igy kettesben vagyunk, ugyhogy az este is teljesen az enyem.... szerencsere apukam jon furdetesre, o rakja ki-be a kadba Nimrodot, igy nekem nem kell. Eleg car erzes hogy a 80 eves apukam jobban birja, mint en :shock: :shock:

Nalunk a napkozbeni alvas meg mindig sok amugy, 1tol fel4-4ig meg mindig nyomja, es utana tok jol elvan a kisagyaban, van hogy ki sem tudom venni, mert hisztizik... rakosgatja a plusseit, meg autozik es berreg ezerrel... Tegnap 5kor vettem ki...

A legujabb: este mindig egy kisautoval meg aludni, ha berakjuk az agyba, oda kell rakosgatni az osszes plusst, meg a parnajat, amire rafekszik (plussparnan egy maci, amit megolelget) - olyan edes...
Es tegnap egy plusskutyat kellett a jatszoterre vinni, vegig azzal setalt fel-ala, csak akkor rakta le, amikor motorozott.

Na, megyek haza hozza :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, es vasarnap jonnek megnezni a babakocsit :-) - ABC...

ha sikerul eladnom, asszem ilyet veszunk:
http://babaszafari.hu/spd/unas_818886/Chipolino_Lumina_multifunkcios_babakocsi_autoshord
babakocsi-rajongok, mit gondoltok rola?
A cel, hogy legyen egy konnyu kocsi, amit mozessel tudok hasznalni.

KépKép

KépKép
kispocok13

Most értünk haza, 4 +2 hetes terhesség és mellette egy elég nagy vérömleny :twisted: :twisted: jövő pénteken uh a kórházban, addig nospa 3x1 és pihenés amennyire lehet. Doki szerint még bármi lehet belőle... :roll: :twisted:

tike

Dodi/Lois!
Milyen volt Hévíz? Azóta már kétszer is volt akcióban uaz a hely. Ha jókat mondtok róla, lehet, h mi is kipróbáljuk.

Dodi!
Tök jó az a nem-es oldal, amit belinkeltél. Nagyon érdekes.
Ha a doki nem tudta megmondani, akkor ti csak ne tippelgessetek kéremszépen.
Én vhogy fiút képzelek neked :oops:

Pocok!
Ha én újszülött kortól keresnék babakocsit, akkor azt a típusú Peg Perego-t venném, aminek nem ugrik be a neve, de olyan az ülése, hogy mózessé lehet alakítani. A PP autóshurcibákat is rá lehet tenni a kocsikra. Bár neked nem jött be az Aria sem, ha jól emlékszem.

Tike!
Pihenj sokat, amennyit bírsz. Nincs segítséged?

Alvás téma: Bodzi alvása is megromlott kb. 1 hete. eddig szépen bevonultam vele a hálóba, cicizett, majd elmondtam neki a kis rutin szöveget, amit mindig, majd betettem az ágyába, kimentem és elaludt. Na ez egyik napról a másikra most úgy néz ki, h nem lehet betenni az ágyába, amíg ébren van. Azt mondja, h Együtt, ami azt jelenti, h együtt kell befeküdnünk a nagyágyba és ott kell lenni vele, amíg el nem alszik. Párszor megcsináltam azt, h otthagytam és mondjuk nem jött ki, hanem elaludt egy idő után, de nincs szívem így bent hagyni egyedül. De, h ez mi lehet?
A du.i alvást pedig újabban Szonji ágyában kivitelezi. Ma pl. az ágyneműtartóban ágyazott meg magának 3/4 12-kor és bealudt, amíg én porszívóztam. 1-kor már fent is volt, ennyi volt a mai alvása :x

Kép
Kép
Kép
szonibaba

sziasztok!

Boo!
én szerintem amikor nekikészült a doki a varrásnak,akkor kaptam
injekciót és utána nem éreztem semmit csak rossz volt látni a kapcsokat
ahogy a szülésznő adogatta a dokinak...

tike!
mennek a drukkok nagyon és pihizz amennyit csak tudsz...

én eszméletlen sokat görcsölök...tegnap este amikor lefeküdtem aludni
akkor folyamatosan görcsölt és már majdnem felkelettem apát,h nézzünk
be a kórházba,de végül elmúlt és elaludtam...

ronmay!
de jó,h jöttél és meséltél kicsit,h hogyan telnek napjaitok...
hamarosan mi is megtapasztaljuk milyen két gyerekes anyának lenni...

Kép
Kép
csibe83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: