A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

annus!
ezt a "bezárást" nem értem. ennyire nem értek hozzá... de mivel úgyis mindenkinek van hozzáférése, aki tudja, hogy hol kell, hát nyugodtan csinálja meg ;)

zárt dolog:
simán csinálhatnánk a guglin egy grúpot :) aztán ott is lehet irogatni, csak kell hozzá mindenkinek az emil-címe.

orsi!
örülök, hogy újra OK a tej menyisége.11 óra alvás?
nekünk a rekord 7, de 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor volt olyan
(pl ma teljesen kialudtam magam, hajnali 1kor volt cici, utána kaka, peluscsere, majd kb 2től mejdnem 7ig tudtam aludni, amikoris a poronty reggeliért kiáltott :))

a tali nagyon jó... másik (pcos-es) fórumon volt már többször. sajnos nekünk viszont nincs kocsink, így számomra mission impossible :(

annus, orsi!
én azaliát szedek, de azért még a 3 hónapot végig szeretném szedni, hogy lássam: tuti nincs semmi mellékhatása... addig nem csapok le rá... ha nem lesz vele gondom, bpltolhatunk ;)

katinka!
boldog szülinapot a nagylánynak!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

mazsan: Én is a Bepanthent tudom javasolni, a hatóanyaga dexpantenol, biztos kint is lehet kapni.

Orsi: Örülök, hogy megoldódott a tejprobléma. Ügyes csajok vagytok ti nagyon!!!!

Katinka: Kingának boldog születésnapot!

Nekem még nem jött meg :D Lehet, hogy tényleg azért mert még 3-4 óránként szoptatok éjjel-nappal. 3x volt olyan eddig, de nem egymásutáni éjszakán, hogy csak egyszer kelt Réka.
Hát ez van! Engem nem zavar, hogy kelünk éjjel, már megszoktam.

Annus: Remélem az ekcéma meggyógyul. Fáj is Nikinek vagy viszket?

A gmail-en vagy máshol hogyan fogunk beszélgetni????

menion: Amit kinéztél az egy babatornáztató. Nekünk is van csak másfajta, Réka nagyon szereti, jól elvan vele.

Kép
eper74

sziasztok lányok
most nem tudok visszaolvasni csak gyorsan kérdezek valamit ha tudtok segítsetek!
most hívott egy kolléganőm hogy a dokim nyáron felmondja a rendelő bérletét és abbahagyja a praktizálást...így most nem tudom hogy mi lesz a gyed és gyes-em sorsa kapok-e majd továbbra is vagy nem?
a doktornő mondjuk egy kft tagja és a cég nem szűnik meg csak az én dokim megy végleg nyugiba...
most még nem tudni hogy a praxist szétszélesztik vagy beolvasztják egy másik dokihoz az még nincs eldöntve de az én szempontomból el mindegy...
szóval szerintetek hogy van ilyenkor?én remélem hogy ha a kft nem szűnik meg akkor a jövedelmem se de erősítsetek meg ha tudtok köszi

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Menion: szerintem kapni fogod a gyedet és a gyest attól, csak max dolgozni nem fogsz tudni visszamenni, de olyan nincs, hogy valaki ellátás nélkül maradjon, és amúgy is az előző évből számolják a díját, de azért valami hozzáértőt érdemes megkérdezni.

Annus: Kamillának is ekcémája, azaz atópiás dermatitisze van sajnos a doki szerint, de azt mondja valszeg kinövi. Hát remélem.

Valaki légyszi adja meg priviben a gmail jelszót, mert hétvégén új gépet vettünk, és az összes jelszavam odalett, így a gmailre sem tudok bemenni.

Mazsan: a bepanthent ajánlom én is:)

Kép
cedis

Köszi a jelszót csajok!

Mazsan: hát ez nem kis kiütés, szerintem mutasd mega dokinak, de kipróbálhatod, hogy hagyjad a bőrét szellőzni, fürcsi előtt, ha tudod kicsit, meg kamillás lemosás, erre lehet a sudocrem kellene, abban is az a hatóanyag, mint a bepanthenben, csak van egy szárító, gyulladsácsökkentő anyag is benne. Nem váltottatok pelust? Meddig van a csajszi egy peló?

Kép
cedis

Sziasztok!

Irtam egy sort a blogra. :lol: Benne vagyok a gmailes beszelgetesben.

Lanyok!Nagyon koszonom a velemenyeket a kiutesekrol! Igazabol valtottunk pelust is (igaz csak meretet, de ennek mintha mas lenne az anyaga :roll: ), gyakran cserelgettem is, mert azt hittem azzal jot teszek es persze kentem is mint az orult. :roll: Megprobalom a hintoporozast, meg megnezzuk lehet-e Bepanthent kapni itt. (most Penatent hasznalok, ami hasonlo)

Orsi: tegnap szinte "merges" voltam Pankara, hogy nem hallgatta vegig turelmesen a Hofeherket...pedig annyira belemerultem, ugy elveztem a meset... :lol: :lol: :lol: Egy darabig figyel azert ram, gondolom a hangom tetszik neki, mert vigyorog, de sajna hamar megunja. :roll: Nade eljon majd az ido, amikor mar huszadszor olvassuk fel ugyanazt... :lol:
Panka is elvan a jatszoszonyegen sokaig, de most jobban szereti pl a furdoszobapolcot, tukrot nezegetni (igazi csajszi :D )...azt meg csak akkor tudja nezegetni ha cipeljuk a segget. Probalom azert nem cipelni sokat. A hatam meg a derekam sem birja...
A szopival kapcsolatban pedig tenyleg a pihi es a nyugalom a legjobb tejszaporito ezt en is eszrevettem. Persze folyadek is kell meg kaja.
Nagyon ugyes a kis Bogi, hogy ilyen szepen alszik, eszik! :)
Dr. House a kedvenc dokim... :lol: :lol:
A Bon Jovira meg irigykedek. :D

tkatinka: 5100g az keves? :shock: Szerintem sem kell tomni azt a gyereket, ha nem ker tobbet. Meggyogyul es jobb lesz az etvagya.
A husleves erdekes otlet... :shock:
Boldog szulinapot Kinganak!!! :D

Menszi: nekem sem jott meg meg szerencsere. :lol: Mondjuk kb ugy szoptatok mint Eper meg Julcsi...eleg gyakran 3-4 orankent. Ejszaka nalunk is csak mutatoban volt hosszabb idoszak...:)

menion: szerintem is kapnod kell tamogatast.

cedis: kuldtem privit, bar lehet hogy en vagyok a sokadik mar... :lol:

Nalunk apa beteg...:(...remelem mi nem kapjuk el a manoval.

Szep estet mindenkinek!

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

cedis: probaltam a kamillat, 2 napig mostam neki a pelusozaskor. 3 orankent van pelusozva. Huggies van neki, lehet nem jo a borenek az sem. Lehet meg gyakrabban kellene cserelnem? Neztem a neten a sudocream elvileg van itt is, megnezzuk a patikaban. Mult szerdan latta orvos, azt mondta kenegessuk, nincs nagy baj, ha romlik menjunk ujra. :roll:

Koszi a tanacsot!

mazsan
Szeged

Na Niki nyaka szépen javul!

Tali:Balcsira kocsi nélkül 2 gyerkőccel tuti nem jutunk le :(

De majd a pestiekkel talizok :wink:

Blog:ja beszélgetni ott nem lehetne,csak gondoltam van olyan téma amit nem akar vki a nagyvilág elé tárni.De felőlem maradhat nyitott is!
Ha meg zárt fórumot akarunk,akkor máshol pl anyatanyán is lehet csinálni topicot.De negme nem zavar ha olvas boldog boldogtalan :lol: Remélem őt sem zavarja h engem "kell" olvasnia :lol: :lol:

Oh nincs olyan jó dolgom...folyton rohanok vhova.Segítség nincs,annyi h nem főzök.De pl sehol nincs lift,mindenki 3-4.emeleten lakik.Tároló van lenn,de még mindig van 2 gyerek :lol: Aztán az esti dolgoknál is csak én kellek mindkettőnek,bár napközben Iza elég jól elvan már a dédikkel meg a nagyapjával.És az h kényezteti mindenki csak rosszabb...nehezen bírok vele néha.De amúgy jól érezzük magunkat,apa mondjuk hiányzik :(

Menion!
Jár minden ellátás!!!!Hiszen ez az elmúlt évek alapján jár!És a gyedet az állam bácsi adja!!!Akkor is ha közben megszűnik a munkahelyed!

annus11

Meccs van a tv-ben, így képeket nézegetek már vagy egy órája a gmailen. Hogy milyen csodálatos babáink vannak!! Nagyon cuki mind, egytől egyig! :)
Zsanimanó: rólatok képek?? :)

Viszont páran megint eltűntek az utóbbi időben!

Cicus, Moncsi, Tyche, Titokbaba, Béen??? Mi van Veletek?

Kép
orsolymors

köszi csajok a válaszokat!reméltem hogy ti is ezt mondjátok....

de most nem látok a pipától mert
negyed 9-3/4 9ig ordított a kismanó de úgy hogy tesóm már nagyon megijedt azt mondta ilyet még nem látott hogy ennyire vígasztalhatatlanul ordít egy baba....csináltunk mindent...pelus-torna-kaja-végül szó szerint szobáról szobára járkáltam énekelve és lassan megnyugodott aztán a kiságyban mintha semmi nem lett volna sikongatva gagyarászott a játékoknak...
mindeközben sajnos lekéstem azt a forgót amire licitáltam a vaterán és a legnagyobb méreg az hogy pont 1 percel :twisted: :twisted: :twisted:

ma fél7-7körül ette meg a tejcsit hát eddig még semmi nem ütötte ki amit mindig dicsekedtem is de most lehet hogy a tej volt a hibás nem tudom! majd még 1x kell ennie úgyhogy ha megint sírni fog akkor nagy ívben repül az biztos....
annyira szar hogy minden alkalommal más és más tejet kapunk azért basszus sokat bír az én kicsikém de rendesen próbára van téve...
most tudtam meg micsoda áldás hogy nem volt hasfájós baba...
na megyek vissza megnézem de most nagy a csönd....kifáradt gondolom a kisnyunyóm :(
majd késöbb tudok csak visszaolvasni....

Kép
menion
Budapest

Sziasztok! Bocsi a nem jövetelért! Annus írtam privit. Nem volt netünk.

Jön a jó idő végre itt a tavasz!
Minden anyukának és kislány manónak Boldog Nőnapot kíván az én pici fiam Norbika!
Orsoly: Nem sokára dobok képeket rengeteg van de a csatlakozó kábelem beszart, ami gépet és a telót köti össze.
Menszi: Nekem már 3-szor jött meg.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
zsanimanó

annus
köszi akkor egy héten akár 2 féle kaját is kipipálhatunk ezek szerint...ez jó hír mert megmondom őszintén az hogy hetente csak egy valami az baromi hosszadalmas lenne...akkor az hónapokig tartana....még így is azért sokáig el fogunk majd szórakozni na de azért az már jobb ritmus :D a mi kiskönyvünkben semmi nincs még státusznak való hely se :( a védőnő minden alkalommal kiakad miatta már én unom hogy mindenhol szörnyülködnek...ezt még a kórházból kaptuk és jó pár helyen nem is láttak ilyet :roll: egyszóval nemhogy tábla de még a fontosabb dolgoknak sincs hely benne...pl az ortop eredményt a hátoldalára pecsételte a dr

mazsan
én is megnéztem a kiütést és hát jááááááj :cry: szegényke ez biztos csíp vagy fáj vagy valami mert nagyon nem szép...de fogalmam sincs mi lehet....én kennék rá mindent ahogy magamat ismerem már gombára és vírusra is kentem volna... :oops:

viszont így megnézegettem a képeket is és véééééégem vaaaaaan!nagyon édesek a babák! azok a grimaszok hát meg kell zabálni mindet!

orsi
ne is mond ma is csőszködtem és hiába tettem a tányér alá egy malomkerék nagyságú műanyag lapot így is kecsöpös a terítő...meg a rucija is bár az nem baj mert itthoniban volt amiért nem kár csak hogy nem tudom hogy 4 évesen ez vajon normális-e vagy lehetne ez másképp is?úgy hiszem ha az oviba megy akkor képes rá csak mivel itthon mindent engednek így nem erölködik ...hiába a csordaszellem ott nagyon irányít!ezt mondtam tesómnak hogy igenis jót tesz neki az ovi és vigye minden nap....mostmár 3 hete minden nap oviba van és ma pl.alig akart hazajönni és hát a viselkedésén is látszik na....ott van rend és rendszeresség ami fontos...
sajnos nagyon rossz hatással vannak egymásra anya-lánya...ma is egész 8ig tökéletesen rendes volt a kislány de ahogy anya megjött gombnyomásra megválltozott negatív irányba...már provokálta a büntiket azonnal...végül az én kicsim vetett véget a dolognak azzal hogy elkezdett ordítani szóval gyorsan elmentek
balcsi ötlet nekem tetszik!bár tuti mi csak ketten mennénk mert Laci max a járdaszigetekre hajlandó utazni meg azt se tudom hogy mennénk mert a benzin is horror lassan...
dr ház-as álom poén még jó hogy te cseszted le és nem ő

eper
igen az és megnyertem úgyhogy a héten már lesz ilyenünk...
először szőnyeget néztem de ez jobban megtetszett mert még tudok rá pakolni játékokat...vettem azt is hozzá egy 16db os csörgő-rágóka készletet mert rájöttem hogy ami van az nem is sok sőt!
remélem ettől majd megjön a kedve a kézimunkához :roll: mert azt vettem észre hogy a lábaival többet rugkapál....tegnap a vízben is mikor kicsit belejött ..bár ott lehet hogy a kezét azért nem használta mert azzal egyensúlyozott kitámasztotta a testét....hát majd kiderül

hát tényleg eléggé megritkult a csapat :cry:

vettem egy babatartót is a fürdéshez...nem tudom jó lesz-e de megpróbáljuk mert lassan kicsi a kiskád...800ft volt
a csörgők 500.-a tornáztató 1700.-
és találtam olyat hogy fülbelövés 6000.-ért háznál :roll: na azt még elnapoljuk de legalább jó tudni hogy a vaterán ilyen is van :roll:

Kép
menion
Budapest

na az esti kaja kimaradt a nagy tragédiától....kiütötte szegényt úgyhogy biztos hajnalban kelni fog...

uncsihugim dumája ma:
"én akkor lovagoltam igaziból mikor a Laci kicsi volt és az Anna Flóra nem létezett csak a pocakodban volt!"

"ha a kisbabáknak nem fogják a fejét akkor leesik?"
és mikor ordított a manóm megszólalt:"biztos leesett a feje!"

hát kész vagyok!és nemsokára az enyém fog ilyen muris csacskaságokat összebeszélni :lol:

na menek aludni...ki tudja mikor kelünk most....

Kép
menion
Budapest

Sziasztok lányok! Bocs, hogy eddig nem jöttem, de párom nem igazán enged a géphez. :( Ő szinte egész nap netezik én meg foglalkozok Rékával, vagy ha alszik egy fél órát ,akkor teszem a házimunkát. Szóval nem igazán van időm jönni. Most párom dolgozik. Réka alszik. Ha felébred megyünk oltásra, mérésre.

A blog nagyon jó ötlet, bár én nem valószínű, hogy csatlakozom, pont az elöbb leírtak miatt, és jön a tavasz. :) :) Így még kevesebb időm lesz, mert a ház körüli munkák és a benti munkák és Réka teljesen leköti minden percemet . Segítség sajnos nem igazán van. :( Azért néha ide jövök és azért olvaslak titeket, akkor is ha nem tudok válaszolni. :) Mazsan! Szerintem is kend szudo krémmel, vagy bepantennel a kiütést. Azzal nem ártasz, ha sürün cseréled a pelust. De nem hintőporozd, az csak kiszárítja. Meg hát ha bekened krémmel nem is tudod hintőporozni.

Majd jövök, hogy mi volt a dokinál és a mérésen. :)

Kép
bei

Katinkababa
az ültetéssel én is egyet értek, nem szabad főleg 6 hó előtt ültetni, de utána sem nagyon érdemes, majd ők így is megtanulnak egyedül felülni. de 6 hó után az ültetés már nem úgy terheli a kis gerincét!
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

bei: Már hiányoltalak! Mekkorák vagytok? Átalusszátok már az éjszakát? Veled mi van?
Próbálj meg azért néha írni is.

Annus: Örülök, hogy gyógyul Niki nyaka! Valószínű nekem is a Pesti tali lesz jó.

menion: Nagyon jópofa az unokahugid. Ügyes vagy, hogy ilyen jó dolgokat találsz a vaterán.
Szerintem is fontos az óvoda a gyerekeknek.

mazsan: Remélem nem kapod el a betegséget a párodtól, egyél C vitamint. Panka nagy eséllyel nem fogja őt védi az anyatej.

Engem sem zavar, hogy esetleg olvasnak mások is.

Zsanimanó: Norbinak köszönet! Várom a fotókat róla.

Tényleg minden baba gyönyörű és már milyen nagyok!

Cicóka: Hol vagy? Mi volt az ortopédorvosnál?

Kép
eper74

bei
miért nem enged a géphez?neked nem jár a kikapcsolódás? kicsit add át a babát a párodnak amíg te azt csinálod ami neked kedves...persze csak akkor ha te is akarod mert ha ez így jó neked amit írsz akkor stornó....
én ha Laci itthon van főleg 7végén akkor rátestálom mert az mindenki javára válik...én kikapcsolok a baba apuzik és Laci babázik :lol: kapcsolatépítés és antidepresszáns egyben :lol:

ültetés:
hogy jött ez szóba...csak nem abból hogy írtam hogy az ujjamat fogja és ül és nagyon tetszik neki?.....ááááá az összesen volt 2x és az is csak 1-2percig tartott....nem bírja sokáig megtartani a fejét

és csajok utoljára azt írtam hogy kihagyta a késő éjszakai kaját így tuti hajnalban kelés....hááááát nem kelt fel csak fél 6-kor :D :D :D
aztán 6tól aludt és képzeljétek fél 11-kor már bementem megnézni hogy mi van vele és csak a neszezésemre ébredt fel :shock: :shock: :shock:

Kép
menion
Budapest

eper
igen fontos már jól szocializál...csak a tesóm eddig úgy fogta fel hogy ha teheti hogy a gyerekével legyen és mégis oviba teszi akkor rossz anya mert lepasszolja a lányát...és hiába győzködtük hogy ez nem így van mert minden kedd és csütörtökön ha beadta oviba lelkiismeret furdalása volt miatta....de most már olyan nehezen kezelhető lett a kislány hogy beadta a derekát és a kerítés építés ürügyén beadta minden nap..aztán azóta egyre jobb a gyerek és már amikor együtt vannak akkor nem mennek egymás agyára így tesóm belátta ami nekünk rég egyértelmű volt...
hiába idő kell hozzá hogy kellően "kiéhezzen"mindkettő a másik társaságára és akkor tényleg öröm és nyeremény az együttlét :D

Kép
menion
Budapest

Már csak 2 éjszaka és jön Ati! Azthittem már sose múlik el ez a 15 nap, de péntekig valahogy már csak kihúzzuk!
Hétvégén elkapott a tisztító kúra vírus így őriztem as WC-t. Szerencse hogy bátor volt, aki jött segíteni, nem tudom mi lett volna 2 gyerekkel legyedül meg ezzel a vírussal.
Csani egyet hányt és semmi más tünet nem volt, pici úgy tűnik megúszta.

Később még jövök.Csak életjelet akartam adni!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Láttátok az új képünket??? :D Menion! Nappali ám! :wink:

Mióta jobb idő van, nálunk valahogy rövidebbenk tűnik egy nap, de főleg azért jöttem ritkábban, mert a fiam érdekesen alszik mostanában és amikor tudok kénytelen vagyok én is vele aludni.
Csak egy átlagos napot írok le.Reggel 6 körül kel, 7-kor reggeli,majd nem alszik vissza, játszik, max.fél órát szunnyad amíg én is reggelizem és zuhanyozom. Majd 11 körül eszik, aztán készülődünk sétához, akkor alszik vagy 2 órát, én meg tolom, aztán 3 körül kajcsika, utána játék, élénkség, aztán 5 körül beszundít kb.7-ig akkor én mosgogatok, vasalok, takarítok minimál szinten, és ha marad időm egy órát alszom vele.
Ébredés után 8 körül fürdés, majd játék apával-én itt vagy tv-zek, vagy szundítok egy picit, és 22 óra körül még egy evés, aztán még picit apázok, majd én is alszom 23 óra körültől. Vagyis aludnék!!! :shock:
Sajnos rendszer lett, hogy 1-2 óra között hajnalban kipattan a szeme, aztán elvan egy darabig de 3 körül mindenképp éhesen sír már, így kajáltatom, és innen felületesen alszik 5-6-ig, néha közben én is csak szundikálok. Szóval jó, ha megvan megint a pár óra nekem is részletekben. Ezek után amikor ő alszik, én is próbálok, itt-ott elkapni egy fél órát, de egyre kimerültebb vagyok, a legnehezebb, hogy 23 óra után 1-2 körül ébred, én meg mint egy zombi ébredek vele, rettenet ez a hajnal így!!! :oops: :roll:
Sajnos rokoni, baráti segítség nagyon ritka, talán havi 1 nap, most is elvitték sétálni, max.ennyi, így gyorsan írtam most hosszabban, aztán kicsit még takarítok....
Szóval az átaludt éjjel egy álomvágy nekünk, de egyszer összeszámoltam, és nagyon keveset alszik max.10 órát kb.részletekben, ez nem kevés egy ekkora babának???? Nekem mindenesetre egyhuzamban elég lenne, de így 1-2-3 óránkénti bontásban már vészesen kevés :? . Most szedek emelt dózisú multivitamint, mert néha rogyadozik a térdem. :oops:
Ennyi a panasz, egyébként imádom őt, és egyre ügyesebb, szebb, okosabb, és még a tavasz is itt van, szóval very happy az élet csak aludni kéne egy jót!!!!!!!! :lol: :lol:

Szép napot nektek!!!

Kép
brumika
Budapest

Dobtam fel pár képet Norbikáról!

Kép
Kép
zsanimanó

beszállnék a gmailes közös blogba, de én csak kézzel papírra írtam eddig , ezért megnéztem ugyan de nem tudom hogy kell olyan külön fülecskét csinálni, mint amik ott vannak (nem akarok belebarmolni) valaki segítene majd kicsit, köszi.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

bogi!
simán a bejegyzésnél alul a "címkék"-hez kell beírni, amit szeretnél (most beírtam a lányka nevét ;))

csajok!
nem azért mondtam a blogot, mert lenne bmi is, ami itt nem lenne jó... csak hát pont a címkékkel simán nyomon lehet követni, hogy ki mekkora, mit csinál, mit eszik, stb...

brumika!
hozzád is mehet egy címke?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

köszi Youlcsi!
:D
Amúgy szerintem ez tök jó ötlet volt, bár még nem értem oda a visszaolvasásba hogy kié is! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

lovaszkata
a tápszer elkészítése nagyon fontos hogy megfelelően történjen és a felhasználása is fontos hogy megfelelő legyen és ne álljon sokat. akár ez is okozhat problémát a babáknál!
sajnálom hogy nehezek a napok!
kitartást! :)
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert ezer felé vagyok.

Eper: holnap megyünk, majd utána jelentkezem.

Bogi: Sajnálom a vírust, még szerencse, hogy a törpéknek nem lett nagyobb baja.

Brumika: Csoda szépek vagytok! Enyém gyerek ugyanazt csinálja, mint a tied 2 napja (nagyon egy rugóra járnak ezek!) + nappal is csak babakocsiban alszik. Hiába na érzi a tavaszt. Ha már nyűglődik és benn nem tudom elaltatni, akkor öltözés és kirakom a teraszra, vagy megyünk sétizni. :lol:

Zsanimanó: jók a fotók, szép nagy srác már Norbika is. Megnéztem a videókat is, édi mindegyiken. És köszi a köszöntést.

Mazsan: szorítok, hogy ti ne legyetek betegek. Sajna a pelus kiütéshez nem tudok hozzászólni, nálunk eddig szerencsére nem volt. A fotón elég csúnyának tűnik.

Annus: múlik az ekcéma?

Cedis: már most atópiás...brrrrrrrrrrrr szegényke, csak mihamarabb kinőjje!!

j: kérhetek én is egy címkét?

cicóka

Sziasztok! :)

Réka 5,6 kiló és 63 centi. A szurinál kb 10 másodpercig sírt,amíg fel nem vettem,aztán meg is nyugodott. Az éjszakákat már nagyon régóta át alussza, nem is emlékszem mióta. Talán 1,5 hónapos kora óta.

Brumika téged nagyon nem irigyellek. :( Én nem is tudom hogy bírnám alvás nélkül. NAgyon szépek vagytok!!

Zsanimanó! Ti is édesek vagytok! :) Avideókat is megnéztem. Nekem is vannak videóim, csak múltkor elkezdtem feltölteni, de azt hittem megőszülök, mire végez, ezért félbe szakítottam. majd azért 1-et én is töltök föl.

Menion! Előfordul, hogy párom Rékával van, de akkor csinálom a nagyobb volumenű dolgokat,amihez több idő kell. pl. főzés, de azért ritkán el jutok a gépig is, de akkor megnézem az e-miljeimet :) aztán a közösségi oldalakra is fel kell nézni és persze ide is, de van, hogy már írni nincs időm, mert én a gép elött max 1/2 órát töltök. Aztán van, hogy csak elolvasom a leveleket, hozzászólásokat,ami 1/2 óra ,de válaszolni már nincs idő. :(

Na mára ennyi, megyek nézem kicsit a TV-t , meg aztán fürödni is kéne. :shock: Mármint nekem. :?

Kép
bei

Sziasztok!

Köszi a megjegyzéseket :oops: :D

j, hogy ne jöhetne a címke :wink: köszike előre is !!! :D

Cicóka, jó hogy jöttél, és én is köszöntelek!! :wink: :D
Nahát ezek a Barnik, nem semmi pasik :wink: :lol:

Nekem is tetszenek a képek, videók, úúúúgy várom a talit, kár, hogy a távolság miatt nem mindenki tud jönni!!! :(

Most megyek, de még felbukkanok vagy itt, vagy ott!!! :wink:

Kép
brumika
Budapest

Na itt!

Bogi!
Akkor együtt örülünk majd a pasiknak!Nekem péntek délután jön,ez a pár nap is elég volt nélküle...Vírushoz részvétem,átmentünk rajta mi is,vagyis a vírus rajtunk.Niki megúszta!

Niki nyaka nagyon szép már!!!!Amúgy neki is atópiás dermatitis vagy mi a fene a hivatalos diagnózis...

Hm,na most ennnyi,mennem kell!

annus11

Sziasztok!

Voltam kepeket nezegetni. :) Mindenki annyira gyonyoru! Hat a babok egyszeruen zabalnivalok! :lol: Mindenki egy kis egyeniseg. Nagyon cukik. Epp mondtam a ferjemnek, hogy nagyon szeretek babazni ugyhogy szeretnek meg par picibabat... :lol: :wink:

menion: azota? Volt ilyen keserves siras?
Az unokahugodnak akkor tenyleg jot tesz az ovoda. :) Pedig van ahol ez forditva mukodik. Amugy szerintem is fontos az ovi a kicsiknek. A beszolasok nagyon edesek. :lol:

Errol jut eszembe, hogy beadja-e valaki kozuletek bolcsodebe a picit majd?Ha igen mikortol?

bogi: a tisztito virust sajnalom! :( A blogon a kicsik hasonlosaga valami eszmeletlen. :D

bei: szep meretek. :) Gyere ahogy tudsz...zavard el apat kicsit a geptol. :wink:

brumika: remelem helyreall a napirendetek! Nagyon szep a nappali kep. :wink:

annus: orulok, hogy javul Niki nyaka! :)

Es most rolunk. Megegyszer nagyon koszonom a tanacsokat lanyok! Ez a sudocrem valami csodaszer. :D Latvanyosan javul a helyzet nalunk. A betegseget meg nem kaptam el, lekopogom. A ferjem javulgat szep lassan, de eleg szarul van.

Szep estet!

mazsan
Szeged

brumika
nappali ám?

julcsi
hehe még én se tudom mi mekkorák vagyunk :oops: legalább a súlyt most pénteken megtudjuk mert oltás lesz

cicóka
enyém gyerek meg velem jár egy rugóra...éjszakázik és dlelött alszik és óriási hiszti van ha kimegyünk :roll: de most már van egy olyan selytésem hogy a sapka miatt megy a cirkusz...legutóbb is 25perc volt amit úgy ahogy engedett és utána rázendített úgyhogy menni kellett szobára...és a 25 perc is csak úgy hogy végig mozgásban majd kézben nézelődve de utána már az se volt jó.....

bei
fél óra nekem semmire nem lenne jó...ott kezdődik hogy több mint 5 perc a bekapcsolás :evil: tegnap emiatt is maradtam le a vaterás licitálásról...de én se fogok tudni ennyit netezni ha majd kint leszünk a kertben nyáron az biztos!

mazsan
volt már de azért ilyen nem! :( most semmitől nem hagyta abba és úgy fel tudja krenkölni magát hogy egész fulladásig ordít és leizzad....de eddig azért vagy a kaja vagy én megnyugtatta 5-10 perc után de most semmi és 30percig eltartott....szörnyú volt!
bölcsi hát nekem szerintem nem lesz elég gyed hogy 3 évig kifussa ezért 2,5évesen bölcsibe kell majd vinnem....a kalkulátor szerint addig kapok annyi pénzt hogy itthon legyek utána valami huszonezret úgyhogy :cry: ....de itthon a bölcsikbe már 1-2ÉVVEL hamarabb be kell iratni a gyereket úgyhogy nyáron neki kell indulni az intézésnek hogy amikor majd kell legyen helyünk :(
örülök hogy gyógyul a kiütés!

Kép
menion
Budapest

Menion még gyorsan beléptem, hogy érts!! :wink: :lol:
Azért írtam külön neked, hogy a képem nappali ám, mert az éjjeli képeknél korábban azt írtad, hogy nyugodtan fotóztathatnám magam nappal is, ez megtörtént, ezért írtam neked csak röviden, hogy a kép nem éjjeli, hanem nappali :lol: :lol:
Tudod sajátos a humorom :wink: , és lám, most én is Edda módra éjjel érkeztem :lol: :lol:
Na megyek, a picur 1 órája újra alszik, én meg vasaltam, most dőlök ki...
Jó éjt nektek is!!!! :D

Kép
brumika
Budapest

menion: brumika szerintem ugy ertette, hogy nappal keszult az a kep, amit felrakott a gmailre. Talan volt egyszer valami megjegyzes, hogy ejszakai kep van csak rola (?)...azt hiszem.
Elhiszem, hogy szornyu volt az uvoltes. :( Sajnos, amikor nagyon faj a hasuk, akkor is tudnak igy orditani. Az elejen meg kellett tapasztalnom...az ember szive szakad meg, mert nem tudod mit tegyel vele. :roll:

A bolcsit azert is kerdezem, mert ha haza megyunk Mo-ra valoszinuleg el kell mennem elobb dolgozni mint szeretnenk. :( Nem tudom peldaul, hogy milyen idos kortol fogadnak a bolcsik kicsiket. Szoval agyalok most ezen is. :roll:

mazsan
Szeged

brumika
hát én nagyon szeretem minden fajtáját a humornak itt most szerintem csak azért nem értettem mert már nem emlékeztem mit írtam pontosan és így nem kapcsoltam :oops:
a kép szerintem nagyon jó és te nappal is szép vagy! :D
és bírom én a viccet :lol: csak a mamóriám egyre rosszabb

lányok
ti nem "butultok"?mert azt vettem észre hogy egyre rosszabb a memóriám hogy itthon semmit nem kell fejben tartanom...pl mikor több helyen dolgoztam minden a fejemben volt hogy mikor hova kell menni mit kell csinálni stb. most meg van erre a hónapra 3db program és be kellett írnom a telóba hogy jelezzen mert félek hogy elfelejtem...
aztán meg pl a barinő randi időpont is válltozott és 8 helyett 3-án kellett volna menni majd azt lemondta és 26-án lesz de én 7-én egész nap agyban készültem hogy másnap majd megyek :shock: aztán reggel ébresztőt is csináltam majd utolsó pillanatban éreztem hogy valami nem klappol...megnéztem az emailom hogy most akkor mit is írt és akkor esett le.....
na szóval nagyon gyagyás vagyok már :cry: ti ezzel hogy vagytok?

most ébredtem fél 8kor és azért írok most nektek mert halálra rémültem.... :(
este kilenckor már aludt a gyerek és most is alszik :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
hívtam Lacit is aki dolgozik hogy elmeséljem mert annyira megijedtem...felkeltem és míg odamentem az ágyához végigfutott az agyamon hogy lehet hogy nem is él már :cry: :cry: :cry: hiába nem bízok a légzésfigyelőbe se...
még fél óra és FÉL NAPJA ALSZIK A LÁNYOM :shock: :shock: :shock:
persze semmi baja bementem és megint a szokott helyén az ágy legaljában teljesen eltünve fejebúbjáig a takaró alatt...
bekukkoltam alá és rögtön kicsit mocorogni kezdett :D
hát a tápit kidobtam hisz ennyit semmi nem bír ki és gondoltam mire visszajövök az újal már ébred de nem....

mazsan
bölcsibe asszem fél évestől lehet vinni de nem szívesen vesznek be csecsemőt és nem is ajánlatos mert a nagyobbak mellett szegény csak az ágyban kinlódik foglalkozás nélkül...de ha nagyobb és tud pl már totyogni akkor jó mert viszik teszik-veszik szóval onnantól neki is jó tud lenni....
de mondom nagyon előre kell dolgozni az ügyben mert kevés a bölcsi és nagy a várakozó lista! nem tudom te hol laksz itt Mo-on mert ez városonként itt Bp-en meg kerületenként válltozik hogy mennyire előre kell felíratkozni...a többségnél legalább 1 ével elöbb de van ahol még rosszabb a helyzet! kevés kivételt láttam mikor én is nyomoztam ezügyben...

na ébredezeik a kis mormotám :lol:

Kép
menion
Budapest

lányok!
volt közületek aki bababarát kórházban szült?
fantacska
Debrecen

azért utolsó sokszor voltam már de első még sose...
hát ezt is megértük :lol: :lol: :lol:

Kép
menion
Budapest

Menion!
Hiába,látszik h nem otthon vagyok...itt nagyon lassú a net v a gép...mindegy is,annyi időm meg nincs h kivárjam míg betölt.
Butulás:elég sokat mozgok azért felnőttek közt:)meg próbálok azért nem hülyülni.Izénak meg a rengeteg gyerek mondóka,vers,dal.Újra kell tanulnom mindet:))))Nagyon jó memória fejlesztő:))))

Én hozzá vagyok szokva h 10-12 órát alszik a gyerek,Iza is alszik szépen szerencsére!8kor már ágyban van,és 7kor kel.Ma mondjuk fél8kor:)))Niki is simán alszik ennyit,igaz 2 napja kel hajnalban enni,de olyan száraz a élevegő h én is kiszáradok teljesen,pedig már raktam be vizet is....na majd ma ide pakolom a vizes ruhákat!

na ennyi!Nem tom tudok e jönni,lehet csak vasárnap.Most sűrűsödnek a programok!:)

annus11

Sziasztok!

Brumika: Nagyon jól nézel ki, nem zombi a fejed, bár amit leírtál az elég fárasztó lehet.

mazsan: Úgy tervezem, hogy Rékát két évesen viszem bölcsibe. Nálunk a XIII. kerületben elég csak 3-4 hónappal előbb jelentkezni.

Niki: Örülök, hogy javul Niki nyaka.

menion: Hozzánk szinte mindennap jön valaki, úgyhogy tudok felnőttekkel beszélgetni. Az elbutuláson már én is gondolkodtam :D de tényleg annyi éneket, mondókát, most már meséket is mondok, hogy remélem szinten tartom magam. Igaz mióta Réka megszületett egy könyvet sem tudtam elolvasni.

Rólunk: Jól vagyunk, továbbra is kétszer kelünk éjjel most már mindig ugyanakkor éjfél-1 között és 3-4 között. Várom a hosszú hétvégét megyünk mindkettőnk szüleihez.
Réka pár napja sokkal többet alszik napközben mint előtte, nem tudom mi lehet az oka?! Amikor ébren van egyfolytában beszél és mosolyog. Imádnivaló!

Kép

Kép
eper74

Sziasztok!

Csak adok életjelet, s majd vissza is olvasok ha időm engedi. :roll: Tegnap nagytakarítottam, elötte a Bazsi volt nagyon hasfájós, most meg itt hisztizik a Norbi, egy percet se unatkozom. :shock: :?
Ma voltunk reggel 3 hós státuszon Balázzsal.De oltást nem kapott mert még náthás nagyon, most csak a védőnő látta! :( holnap kell visszavinnem hogy a doktornő megnézze.
Bizakodtam mert most 2 napja jobban is szopik és jól néz ki. :D
Bár tápszerből nem nagyon eszik csak olyan 30-60 közt, de szerintem szopizik is 60ml körül. Nem tudom nem mérem már.
Fejni csak akkor tudopk ha nem szopizik, olyan 50ml szokott lenni mindkét mellből, de szerintem a hátsó tejet szívóval se tudom kinyerni.
Lényeg hogy már 6300gramm és 63cm! :D
Fej:40cm
Mellkas:41cm
Szépen tartja a fejét, gőgicsél,nyúl a játék után..úgyhogy minden oké vele!
Kép
Kép

Hozzátáplálás:Nekem is most azt tanácsolta a védőnő hogy mivel már kap tápszert is, és nem nagyon szereti, kezdjük el 4hósan a gyümiket! :roll: Hát, nem tudom , nem akartam csak 5 hósan elkezdeni.Félek attól is hogy nem fogja enni, mert olyan finnyás baba. :(

Annus..megakadt a szemem az ekcémán! :( Sajnálom! Azt tudod ugye hogy akkor neked semmi tejterméket nem szabad adnod Nikinek 1 éves koráig?Külömben komoly allergia lehet belőle! :( Ez aztért tudom mert volt ilyen a családba.Remélem nem veszed okoskodásnak, csak jót akarok! :)

Nagyon szépek az új feltett képek! :D Gratulálok lányok, látom mindenki növöget és husisodik! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Megint a lap tetején én vagyok! :shock: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Kedves Topiklakók!

A múlt heti kommentelők közül Nyuszifül16 nevét sorsoltuk ki, így ő nyerte a Figurka Design álommanóját. Gratulálunk!

A játék azonban még tart: aki március 15-ig kommentel a Babanet cikkeihez, az nyerhet egy családi belépőt a Millenáris Park 2011. április 9-i Baba-Napjára! Itt minden a picik és szüleik körül forog majd, kellemes és tartalmas kikapcsolódást jelent a család minden tagja számára!

Például kíváncsiak lennénk, Titeket mire nevelt a saját gyereketek? És milyen példát próbáltok mutatni neki?

Bakiparádé szülőknek: nincs fejlődés hiba nélkül! Ti milyen baklövést követtetek el a gyereknevelés során?

Vagy olvassátok el Zsuzsa történetét. Kisfia faros fekvése miatt végül programozott császárral adott életet neki, érdekes, milyen gondolatok kavarogtak a fejében.

És azt tudtátok, hogy a gyerek alvási és evési problémái összefügghetnek?

Egyébként ott vagyunk a Facebookon is, érdemes csatlakozni hozzánk, ha szeretnétek azonnal értesülni a legfrissebb cikkekről, vagy szeretitek a nyereményjátékokat.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Gyorsan jelentkezem. Voltunk az ortopédián, és semmi gond, mindkét csípő ok, csak kissé feszes a gyerek. De ezt tudjuk és tornázunk.

Majd jövövk, de most ébredeezik.

cicóka

Én is bejelenkezem hogy vagyunk ám. Csak nagyon sok a tetendőm. Állandó fejés már megőrít. De azóta is 2x begyulladtak a cicieim. Szóvak nem kockáztatok. Akkor is bevásárló központba voltunk és nem tudtam fejni. Nekem Pami nem szivja ki teljesen.
Most a torkunk piros nurofent adott a dokinő rá 3x 2,5 milit 3 napig remélem ettől helyre jön. Szívom az orrát jön is belőle, de szerintem ez a garatjáról jön. Mert az orrán kap levegőt. Azért rendesen eszik, de nyügi gondolom fáj a nyelésnél neki.
Olvastalak titeket erről a blogról. Most hogy is van ez?? Ha valakinek van ideje meg tudná nekem írni?? Én a balatoni taliba benne vagyok, de a pesti is jó nekem.

Kép
Kép
pancsi76

lányok Laci kitalálta hogy menjünk el étterembe mert TORKOS CSÜTÖRTÖK van...és kifigyelte hogy az itt lévő Pólus étterem is részt vesz....még sose voltunk ott pedig szinte mellette lakunk...
én meg felhívtam és lehetett még foglalni 9re úgyhogy családilag elvonulunk enni :D tesóm és uncsihugi és mi 3-an...
hát gondolom az én kicsim annyira nem fogja élvezni mert fel kell venni a sapkát de remélem ennyi alvás után bírja majd a hordozóban a kiruccanást
majd jövök beszámolni sziasztok

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Réka alszik, Párom meg dolgozik. :)

Fantácska én baba barát kórházban szültem.

Mazsan! A bölcsivel kapcsolatban , én 1,5 évesen fogom beszoktatni,ami napi pár óra lesz eleinte, azaz 2-3-4 óra majd még meglátjuk. Nekem minél leöbb kellene dolgoznom, mert családi vállalkozásunk van és most anyukám egyedül csinál mindent szinte és ez elég megterhelő neki és persze nem lenne rossz, ha több pénzünk lenne. Örülök neki, hogy kezd gyógyulni a kiütésetek. :)

Eper, Kata! Nagyon édesek a gyerköcök. :)

Tali: Pest biztos kilőve nekem , de szerintem a balatoni is. :cry:

Menion! Azért ne hozz magadra szívbajt ok!!! Én is vagyok így néha , hogy azt nézem mozog -e a mellkasa, mert nem hallom, ahogy szuszog. Jó vacsizást!!!!! De jó lesz nektek!!! Kimozdultok!! :roll:

Pancsi! Gyógyuljatok meg!!!!

Kép
bei

Sziasztok!

menion: huuu, de jot aludt a leany. :) Elhiszem, hogy megremultel. Van hogy ejjel felriadok, ha tovabb alszik mar a csajszim, aztan allok az agya mellett es hallgatom szuszog-e...
En nem sok felnottel talalkozom eloben csak skypeon beszelgetek. :) A mesekkel, mondokakkal meg egy kis nyelvtanulassal tartom magam szinten, hogy ne butuljak. :lol:
De jo, hogy kiruccantok csaladostol! :D Jo etvagyat!

eper: par hete en is ezen akadtam fenn, hogy tobbet alszik Panka napkozben. Nalunk ez meg is maradt. :D Talan valtozott az alvasigenyuk? Nagyon cuki Reka! :D

lovaszkata: nagyon jol nez ki Balazs es szuperek a meretek! Nagyon edes. :D

cicoka: orulok, hogy rendben vagytok! :)

pancsi: jobbulast a picurnak!!!

Bolcsi: koszonom, hogy irtatok rola. Nagyon remelem, hogy 1.5 eves kora elott nem kell beadnunk Pankat bolcsibe. Az borzaszto lenne neki. :( Foleg amit menion irt, hogy ha meg nem totyog, akkor szinte nem is foglalkoznak vele... :roll: Meg nekem is megszakadna a szivem, ha ott kellene hagynom...:(
Amugy Szegeden elunk, amikor Mo-on vagyunk. :) Ott nem tudom, milyen a bolcsis rendszer.

mazsan
Szeged

Kép
menion
Budapest

áááá mégse tudok netezni....gyerek nyüglődik tesóm depizik én meg takarítanom kéééééne jááááj

annus
igen majd mondókát akarok tanulni mert semmire se emlékszem álltalánosból pedig az zenei suli volt.... :oops:
de azért az nem nagy agykarbantartás nekem mert én 2 állásban dolgoztam és volt hogy 20-30 ember adatait memorizáltam pl osztályon rendelőben meg felsorolni se lehet mi mindent tartottam fejben...no meg min.3-5felé osztottam a figyelmemet napi 4-5órában legalább....gondolom ezért is ilyen rohamos a hülyülésem :shock:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Pancsi: Jobbulást Palmirának! Neked kitartás a fejéshez.

bei: Köszi a dicséretet.

lovaszkata: Most már olyan kis csibészes a Bazsi! Nagyon helyes.

menion: Milyen volt a vacsora hármasban? Ja! Írtad, hogy Anna lemászik az alsó sarokba aludni, Réka meg a jobb felső sarokba kucorodik be a fejével, de egészen odanyomja az ágy oldalán a rácshoz, hiába teszem távolabb addig izeg-mozog amíg odatornázza magát.
Én is frászt kaptam volna a helyedben.

Ma nekünk elég rossz napunk van, Réka alig szopizik, sokat sír és alszik. Remélem csak a front miatt van. Eléggé aggódom.

Kép
eper74

na akkor elkezden megint visszaolvasni :?

eper
szerintem a front miatt alszik többet látod mi is rekordokat döntögetünk alvásból :D hát ettől a kapucnis képtől egyenesen elolvadok...nagyon ééédiiii az a kis pisze orrocska imádni való
hát én is félek hogy majd beakad a keze meg a lába ha így kidugja...majd teszek képet róla ha kis időm lesz rá....

lovászkata
jaj a te babód is nagyon szép ahogy nevet a játékra...olyan szívet melengetőek ezek a mosolyok nem?
nekünk meg pont most mondta a védőnő h almát majd csak 5 hós után kezdjek reszelgetni :roll: nem akartam amúgy se 4 hósan csak elkértem tesómtól a reszelőt hogy majd legyen és erre mondta hogy nekünk jó lesz majd csak akkor...gondolom azért is mert korababa

cicóka
mi is majd megyünk ortopédiára meg neurológiára majd remélem rendben leszünk...védőnő mondta hogy majd nyomjam magam hogy nővér vagyok hátha beutalnak a dévény tornára már ha szükséges persze mert nem mindenhol ingyenes :roll:

bei
hát legközelebb majd már nem ijedek meg de elsőre azért elég hihetetlen volt...

mazsan
na igen a nyelvtanulás :roll: az az egész életem nagy drámája sajnos...mindig vágytam rá hogy valamilyen nyelven tudjak de sose sikerült...1x komolyan nekifogtam de anyagi csőd miatt nem tudtam járni csak az alapig jutottam de azóta azt is persze elfeledtem...ma már letettem róla de a gyerekem az biztos nem fog így járni!ha bele gebedek is kifizetem hogy tanuljon!
sajnosbizony így van a bölcsi hisz gondolj bele a többi gyerekkel kell foglalkozniuk figyelni mert 5-en mennek 10 felé...persze hogy az amelyik a járókába van téve az kevesebb figyelmet kap :cry:
szerintem neten nézz utána szegeden mekkora a várólista és ha van aki be tud menni akkor érdemes kérdezősködni...mert pl van ahol év közben nem is veszik be a gyereket....én pl majd úgy akarom csinálni mert amíg annyi pénzt kapok ami elég addig itthon akarom tartani és az nem év kezdésre fog esni....

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: