A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

mennyit írtok egy fél óra alatt! :)

páráról tudnék mit mesélni :) ez az egyik végzettségem :)

mi régi építésű téglaházban lakunk, a téglák át vannak ázva, és befelé párolgott a lakásba a meleg hatására. Mióta megfelelő festékkel lefestettük, a korábban 70-80%os páratartalom, ami sajna penészedést is okozott, volt, hogy 25%ot mutatott, de általában 35-45% között mozog.

vigyázni kell a penésszel, asztmát okoz.

én azt sem tudom, hogy néz ki egy újszülött kislány nemi szerve. jaj. mindegy, majd jön anyukám remélem, és mindent elmond :)

csöppke: nem lehetett egyszerű, biztos majd megőrülnék az idegességtől :(

addisz: Luca olyan kicsivel született?

egyenlőre meg vagyok győződve róla, hogy minimum fél évig fogok szoptatni :) aztán, ahogy a fenti tapasztalataitok is mutatják, lehet, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, néha olvasni beugrottam, de annyit írtatok, hogy írni már nem volt időm. Meg köszi az együttérzést, pénteken megyünk a temetésre...

Szuperek a képek babákról, pocakokról!
És első gyermekesként nagyon hasznos, hogy a kocsikról, beszerezni való listáról, szoptatásról írtok!!! Pont én is gondoltam rá, mi lesz, ha valamiről elfelejtkezem, és majd kapkodni kell.

Sajnálom a betegeskedőket, fejfájósokat, Bruni, Addisz jobbulást!! Egy kis kávé?? Nekem múltkor ezt ajánlották.

Velem még annyi történt múlt héten, hogy a magyar eü. kicsit kiakasztott. Írtam korábban, hogy a vizeletben találtak ezt meg azt, továbbküldtek sürgősségi tenyésztésre, még január elején... csakhogy a leletem eltűnt. Épp a védőnő új beutalót írt volna, amikor még telefonálgatott egy sort, hátha megtalálja. A kórházban nyoma sem volt, hogy ott jártam, az ÁNTSZ viszont megkapta a mintát, és be is diktálták a védőnőnek, hogy milyen és mennyi baci, mire érzékeny. A védőnő mondta, hogy azonnal menjek a dokimoz, mert így is eltelt egy hónap, és ezt antibiotikummal kell kezelni. De lelet nélkül hogy menjek??? Bezarándokoltam az ÁNTSZ-be, hogy nyomtassák már ki a dokimnak, erre még pénzt akartak kérni a leletmásolatért. Na, akkor már kiakadtam, annyira, hogy mégse kérték el... :) Nem az összeg (500 Ft), hanem az elv akasztott ki.
Aztán a dokimat nem lehetett elérni, kiderült, külföldön van egy hétig. Úgyhogy elmentem máshoz, és most 10 napig kell szednem az antit, szerencsére nem jutott el a veséig a baci, megnézte a doki UH-val. Így bébit is láthattam újra, de képet nem kaptam sajnos... Ja, és magándokim rendelésére csak márc. közepére volt már időpont. Most szerintetek hívjam fel őt, és mondjam el, hogy mi volt, vagy csak márciusban, utólag?

Lina
Jó ötlet a délelőtti kávé, de csak csütörtökön lenne rá alkalom, akkor is csak egy órácska. Az így jó Neked? De a Frei csak 10-kor nyit, az meg már késő lenne nekem, mert 9 és 10 között lenne jó.
Izsáki UH-n volt már olyan, hogy előbb hívtak be, mint az időpont?

Klarissza
Te nem érsz rá csüt. de.??

Csöppke
Jó, hogy túl vagytok a kórházas dolgon, nem lehetett egyszerű!

Addisz
Gratulálok a kislányhoz!!! Szuperek a képek!

Luca
Nekünk is páramentesítőnk van, amióta házban lakunk. Előtte vettük agyba-főbe a párásítót a panelban, most meg páramentesítőre kellett beruházni. Nemrég volt az ALDI-ban egy nagy akció. Nekünk pedig ilyen van:

http://bolthely.hu/levegotisztito/id/00 ... WDH_520_HB
elég drága, de szuper jó.

Majga
Én is hasonlót láttam az UH-n, elég egyértelmű! :)

Leo
Nem semmi döntés lesz, hogy hol szülj... Nagyon látványos a pocakod!

Panndi
Ez a cipővédő tök hasznos lehet! Félek, hogy majd elfelejtem, mire szükség lesz rá :)

UH-soknak drukk!!! Én holnap, a 20. héten!!!! :) megyek a genetikaira.

Üdv az újaknak!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil

linácska: penészt eltüntetni ezekkel a felületi szerekkel nem lehet. a vakolatot vissza kell kaparni a penész gyökeréig (frankón látszik a vakolatban, hogy meddig ette be magát), ott lekezelni gombaölő szerrel, visszavakolni, ott is lekezelni, lealapozni, és utána lefesteni.

hopihe79
Budapest

Hű de sokat írtatok!

addisz, jó a kép nagyon :)

Ruhák: nálunk is sokáig hordták az 56-os ruhákat (Zsófi 3250 gramm/53 cm, Fruzsi 3730 gramm/55 cm volt), Fruzsi a 62-es méretet viszont kb két hétig. Ő azt ugrotta át. (Most meg már 98-as ruhákat kezdett el hordani, nem tdom, hová nő már...)
Nálunk hosszú nadrág vagy rugdalozó kellett sok Fruzsinál is, mert nyáron hűvös a lakásunk, még én is hosszúnadrágban vagyok, ami egyrészt jó, mert nem sülünk meg, mikor kinn 35 fok van, viszont így nem ússzuk meg csak a nyári ruhákkal :)

Gábornak már van pár ruhája, vettem neki napozót, bodykat, egyelőre nem sok fiú ruha tetszik, ha viszont meglátok valamit, ami igazán tetszik, megveszem :)

Mellszívóm nekem volt kölcsönben, de nem használtam, én úgy tudom, hogy akkor áll be a kereslet-kínálat, ha csak az illető használja a mellemet e célra, így nekem szerencsére mindkét lánynál elég hamar beállt a rend. Az sem volt gond, hogy éjjel nem szoptattam, ha nagyon feszített már, akkor csak annyit kézzel kifejtem, hogy picit jobb legyen, nekem ez a módszer bejött.

Hűdeváromazebédet!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

http://down.archicentrum.hu/19/tadatlap ... lus.pdf?f_[cegid]=19

ez az anyag elvileg mélyre behatol a falba, és megöli a penész gyökereit is, így nem kell kikaparni a vakolatot

http://hg.hu/cikk/burkolatragaszto/2476 ... neszes-fal
ez meg maga a rendszer

hopihe79
Budapest

Linacska
Mi a Hére penészlemosó oldatával kezeltük le a felületet nagyon alaposan, száradás után pedig a párom szintén Héra penészgátlós festékkel újrafestette az érintett részeket. Ott nem is jött vissza, csak mellette... :roll: De mióta megvan a páraelszívó, azóta nincs gond.

Pihe
Lucát túlhordtam, de az átlaghoz képest kicsi volt (2900 gramm). Nem emiatt került a pic-re, hanem mert beteg lett még a kórházban, illetve vércsoport gondok miatt idejekorán besárgult, nem tudták levinni a bilirubin értéket, ezért állandó kékfényre volt szüksége.

Gil
Jó, hogy előkerültél! Már Te is a 20. hétnél tartasz, hogy rohan az idő!
Nem semmi ez a macera a lelettel, el tudom képzelni, mennyire idegesítő lehetett... A lényeg, hogy most már kezelnek! Szerintem elég utólag megmondani a dokidnak.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Pihe,
Jó, hogy felraktad ezeket a linkeket, úgy látszik, sokakat érint a probléma. Mi is nonstop mosunk, szóval itt is nagy a páratartalom, és mi is próbáltunk már sok mindent. Úgy is terveztünk festeni tavasszal, meg szobákat csereberélni (mármint a lakóikat :) ), szóval lehet, hogy akkor egy kalappal ezt is megcsináljuk (csak győzzem meg apát).

Nálunk 2 gyerekhez optimális a hely, 3-nál már nagyon variálni kell, hogy melyik ágy hova kerüljön, pláne, hogy Pannának íróasztal is kell, meg majd nyugi a tanuláshoz. Tegnap elnéztünk Ikeába meg Kikába, hogy ötleteket gyűjtsünk, de már most megijeszt, hogy mennyi feladat vár ránk, na és persze, hogy mibe fog mindez kerülni... Arról nem is szólva, hogy úgy elfáradtam estére, hogy hazaérve leültem, és órákig szinte felállni sem tudtam. Brutális.

Ti hogy oldjátok meg a baba elhelyezését szobailag?

anabique
Budapest

Indulok végre Leviért :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gil, én is felháborodtam volna a lelet újrafizettetésén... Még jó, hogy végre kapsz gyógyszert. Nőgyógyásznak szerintem is ráér elmondani később.

anabique
Budapest

Köszi a páramenteítő tanácsokat, sajna nálunk is megjelent a penész. Hiába szellőztetek most kint is sokszor 90% körüli a páratartalom.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Szobák..átrendezés..elhelyezés..nyugi... :cry: Ha én azt tudnám :cry:

Tavaly sikerült úgy elrendezni a dolgokat, hogy mindenkinek jó legyen... Etele íróasztala a hálószobánkba került, ott nyugi van, Nimród a hálóból (alvásügyileg) még év elején át lett költöztetve a gyerekszobába, nappaliba végre rendes bútorok kerültek..Minden hely kihasználva...Most meg kezdhetjük előlről, csak azt nem tudjuk még, hogy...baba a hálószobánkba kéne kerüljön, de jelenleg nem fér be, és akkor Etele sem tud tanulni. Etelét ki kell költöztetni a szobánkból, de hova? Gyerekszobában nem tud tanulni, a nappaliba kell valahova berakni az íróasztalát (persze, hogy nincs hely, valamit ki kell tenni), viszont tavaly pont a nappaliból költöztettük a hálóba, mert itt is állandóan nyaggaták a kicsik, tévézni akartak stb :? Át kell gondolni az egészet (már 3 hónapja ezt csináljuk..) és át kell rendezni a lakást.. kezdünk túl sokan lenni, de ez van, nincs lehetőség nagyobbra cserélni :(
20140901114303

Sziasztok!
Hát alig bírom utolérni magam, annyit írtatok :)
Ma voltam az AFP-n, hát persze hogy két hét az eredmény, és nekem kell érte bemenni. Hát erről ennyi
Linácska: ha megírod milyen csík kell a vércukormérődbe, megnézem a környékünkön, lehet-e kapni.
Páramentesítők: jók, csak nekem hangosak. Ahol műanyag ablak van,ott az aereco meg szokta oldani a problémát.
kivancsika
Budapest

Mi béreljük a lakást, úgyhogy annyiból könnyebb a helyzetünk, hogy rugalmasabban tudunk mozogni. Tavasszal költözünk egy nagyobba (a mostani 2 szobás), ahol lesz egy nappali, egy pici háló, ahová betesszük a kiságyat és egy gyerekszoba.
Még nem találtuk meg az ideálisat, a többletköltségeket is át kell számoljuk és bútorokat kell venni (a mostanit bútorozottan vettük ki, de most már üreset keresünk), szóval nem lesz rövid folyamat...

Ana
Én is nagyon hamar elfáradok, érzem, hogy nem mennek már úgy a dolgok, estére paff leszek, legszívesebben 8-kor aludnék, de mindig van még valami teendő.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Az én penészmentesítésemmel az a gond, hogy nálunk apa nem sok mindent tesz keresztbe. Én ma is befújtam Genius Pro penészeltávolítóval, de le kellene kefélni. Ugye azt meg nem érem fel.

gil,
nekem tökéletes a csütörtök 9-10-ig, legfeljebb a Lordok Cafeban kávézunk, talán még az sincs olyan messze neked.

Anabique,
nekünk van egy nagy nappali-konyhánk, meg két másik szoba. Most a nagyobb a háló, velem alszik ott Levi, a kisebb Lilié, de ő meg apával alszik a nappaliban. Apa is, ő is nagyon horkol, így én nem tudok apával, de Lilit nem zavarja, egyedül meg nem akar a szobájában. Most úgy csináljuk, hogy a kicsi lesz a hálószoba, oda bekerül a franciaágy, meg a kiságy, a nagyobb meg lesz Lilié és Levié.
Lilinek eleve magasított ágya van, az alá csak egy nagyobb magasító kell és egy nagyobb létra, Levi meg kap alá egy 160cm-es gyerekágyat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

kivancsika,
köszi. A netről tudnék rendelni, legalábbis sok helyen fent van, csak ugye emezt már megrendeltem. Most azokat eszem, amiről tudom, hogy Levinél nem okozott gondot. Pl. van egy péksütemény, olyan kuglóf szerű, ha azt tízóraiztam soha nem lett tőle magas a cukrom, pedig nem épp diétás. Most is szoktam néha. De azért a tegnapi étterem után jó lett volna megmérni.

gil,
Levivel nekem 37 hetesen vesegörcsöm lett, és távozott némi vesehomok. (azt hittem szülök :oops: ) Felhívtam az orvost, és mondta, hogy irány az urológus, ő nem tud sokat tenni vele. Egy előnye volt, nem kellett vizeletet vinnem az nst-kre, mert így is úgy is véres volt, az több hét, mire kitisztul, addigra megszültem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

ana: töltsd le férjednek ezt a katalógust, hátha meggyőzi :)
http://www.mapei.com/public/HU/cat-cata ... 20plus.pdf

nálunk is nagy lakásátrendezés kéne, másfél szobás a lakás, most nappali+hálóként üzemel, de a háló helyett lesz a gyerekszoba. Igazából lenne hova átköltözni, de nagyon sok tennivaló, átalakítás, festés, stb lenne, így baba előtt nem akarom bevállalni. majd jövő nyáron. Szerintem addig itt elférünk. :)
bár 3-4 gyerekkel ezt megoldani már nem lehet egyszerű :)

hopihe79
Budapest

Netty szerintem olyan babakocsi, ami végig kiszolgál egy gyereket nincs. Vagy lehet hogy van, mert az anyukának nincsenek speciális igényei – számomra tuti nem létezik.
A mózes tök szuper, de simán lehet, hogy 3 hónaposan kinövi – én Áronnal így jártam – utána viszont ezekbe a modern fazonú ülésekbe még nem tudtam belerakni, mivel ülni nem tudott. Ezért szerintem az is szempont, hogy az ülőrész dönthető legyen. (nem mint pl. a quinnynél, hogy a szög az marad, csak egy tengely mentén forgatod az ülést)
Én a travel system részét nagyon élveztem: szerintem egyedül egy nőnek autóval és gyerekkel közlekedni így tök könnyű.
Ráadásul ezek a kocsi, nagyok, nehezek, szóval ha már 1 éves a gyerek, szerintem az ember átrakja egy jóval kisebb sportba.
Én sem tudom milyen az ideális, de jól meg kell nézni. Nem rosszak, amiket belinkeltél, csak ha nem tudod esetleg végig használni nem éri meg. Mivel nem olyan nagy márkák, eladni nem fogod tudni használtan, csak nagyon olcsón. Szóval akkor éri meg, ha használod végig.
(én a Quinnyimet 80-ért vettem. Egyben nem tudtam eladni, de 4 hónap használat után 2. tulajként szétszedtem, és darabonként adtam el 85-ért. Szóval így megérte!)
Volt olyan topictárs, aki hasonló no namet vett újjonan, de a gyerek hamar kinőtte, és eladni sem tudta.

Ica, ezek nagyon jó kocsik.
Az első olyan, mint a Peg Perego GT, nekem volt, szuper de nagyon nagy.
A másodikról nagyon jókat hallottam…persze az ára nem tartozott közé.

Brunhild, barátnőmnek van ilyen kocsija – ő szereti!

Csöppke, jobbulást a családnak!

Klári, testvérkocsi témában jutottál már valamire?
Lehet hogy mi is amelett döntünk majd, de egyenlőre nem találtam olyat, ami jó egy újszülöttnek – tehát vízszintesig dönthető – és Áronnak is.
Nagyon várom, ha van javaslatod!

Addisz, gratulálok a kislányodhoz!
(örülök, hogy nem én vagyok Jónás egyetlen tévedése – eddig)

Listához: én pl. nem szerettem olyan kicsire a zoknit, de a lábfejes kis pamutnadrágokat nagyon.
Nekem a 10 textilpelus is kevésnek tűnik: én azt vasalva szeretem – úgy sokkal puhább, de Áron nagyon bukós volt: napi 1 a pelenkázóra – fej alá, ágyba, szoptatós párnára, és még büfihez is. Sokszor akkora büfiket nyomott, hogy 1 etetés volt 1 pelus.
Nem a babához tartozik közvetlenül, de jó mellszívó: szerintem csak és kizárólag Medela. Nekem jó szolgálatot tett a tejgyüjtő kagyló is. Kb. 20-30 ml-t fogott fel a nem fejő/szoptatós mellemből etetés alatt. (egyébként ilyen nem vettem, csak a férjemet ugrasztottam érte, mert első nap áztattam mindent)

Mrsleo, ezzel a mellszívós dologgal nem értek egyet. Az én kisfiam sokat evett, de még így is maradt tejem. Azt le kellett szívni, mert így pluszra tettünk szert, ami jól jött amikor már kevés volt.
A barátnőm pedig majdnem kórházba került 2x is, mert gyulladásra hajlamos, és nem fejte ki teljesen a mellét.
Szóval ha nincs sok tejed lehet hogy jó, de ha túl sok van, vagy túl kevés, és serkentésre kell a fejő, akkor nagy hasznát veszed.

Egyébként pl. Medela mini electricet lehet venni a teszveszen 10 ezer alatt. Kifőzve tökéletes ha nem kell tovább lehet passzolni. Viszont nekem pl. sos. kellett a kórházba, mert már forró volt a mellem, mikor rájöttem, hogy gáz lesz, ha nem fejem ki. (Áron még nem akart szopni). Szóval csak egy telefon, és a férjem hozta. Ha akkor kellett volna beszerezni, tuti csak a bolti marad.

Lakás: mi szeretnénk költözni, de a válság miatt áll a piac.
Nappali + háló van most. A hálónak egy része leválasztva a gyerekszoba.
Emma majd bölcsőt kap, így kb. ½ évig kényelmesen elférünk, utána viszont kérdés hogy lesz.
A hálót nem adjuk fel, mert az egyrészt kényelmes, másrész az élet így is – úgy is a nappaliban zajlik.

Hát ma csak a visszaolvasásra jutott időm.
Holnap írok magunkról is. 10.45-re megyek UH-ra. Drukkoljatok, hogy megmutassa magát!

KépKép
KépKép
kfnoémi

kfnoemi: de jó, hogy holnap UH :)
nagyon vágod a babakocsi témát. Neked volt Áronnal 5 féle? :)

egyre inkább afelé megyek, amit Csöppke írt, kendő, és fél évesen esernyőkocsi. Aztán lehet, hogy az első héten meggondolom magam :)
szerencsére a babyoutlet 5 percre van, és vasárnap is nyitva :)

bölcsőt nagyon szeretnék én is, úgy volt, hogy kapunk, de kiderült, hogy hiába ígérte nekünk az apuka, az anyuka másnak már korábban elígérte. :(

hopihe79
Budapest

Mellgyulladást már láttam, kezeltem :oops: :wink:
Baj, hogy anyukák fejében ott van, hogy akkor fejni kell! Van olyan stádiuma a gyulladásnak, mikor a fejés többet árt... :?

Kép
mrsleo
Debrecen

Kfnoemi, sok jó dolgot írtál! :)
Majd légyszíves írd meg, melyikre gondolsz, amikor azt írod, hogy a barátnőd nagyon szerette! Többet belinkeltem, nem tudom, melyikre gondolsz, de nagyon érdekelne! :) Köszi

És nagggyon szorítunk az uh-hoz! :wink:
20140901114303

Noémi
Mindenképpen gyere majd a hírekkel, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit a doki a nemével kapcsolatban.
Én egyébként Medelát vettem a teszveszen, ahogy Te is írtad, és nem vált be egyáltalán. Kölcsönkaptam barátnőtől egy Avent Isis-t, csak azzal tudtam fejni. Ez is alkati dolog szerintem.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

én se bánnám, ha tévedne Jónás :)

hopihe79
Budapest

Jaj, lakás: mi három gyerekkel kényelmesen elférünk, majd ha lesz negyedik, akkor kell gondolkodnunk, hogy kit hova :) De egyelőre a lányok laknak egy szobában, Gábor egy másikban, meg nekünk van egy hálónk. Ha lesz negyedik gyerek, legfeljebb mi lemondunk a hálóról, és jövünk a nappaliba. de ez még messze van :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy hol lehetne venni kismama harisnyát, nem horror áron.
Nem pamutra gondolok, inkább valami vastagabb nylonra

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Bkrisztike, én pár éve a Tescoban vettem. Nem terhes haisnya, hanem "túlsúlyosoknak" való, semmi extra, nem márkás, de már nem tudom, mi volt ráíva...hátha ismeri valaki? Az a jó benne, hogy normál méretű harisnya, viszont derékban nagyon bő... Igaz, nem üvegszálas, nem alkalmi, hanem az az olcsó fajta, de nadrág alá tökéletes..Vagy rendes, szoknyához hordható harisnyát szeretnél? Abban nem tudok segíteni...
20140901114303

brunhild!
köszi szépen a tippet. Megnézem majd.
Naci alá kell. szoknyát nem igazán hordok

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Bkrisztike:
teszvesz.hu és vatera.hu elég sok van nézz körül

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Addisz: De jó képek. Nagyon édes kisleány.

Majga: Ez ám a profil kép :-) Tagadhatatlanul kispasi :-)

Mellszívó: Nekem elektromos Medelám volt, és nagyon jó szolgálatot tett. Pláne éjjel, mikor arra keltem, h úszik az ágy, és szétpattan a mellem a fájdalomtól....

Ezt a szoptatást tényleg sokszor túlmisztifikálják. Ha megy megy, ha nem, akkor nem. Ennyi. Van aki nem tud, és van aki nem akar. A baj akkor kezdődik, ha az van amit Brunhild ír. Na meg a védőnők, csecsemős nővérek általi megbélyegzése a kismamának is nagyszerű: szoptatni bármi áron, különben azt hitetik el veled, h rossz anya vagy..... Nekem ZÉtivel 5 védőnőm volt, a kedvencem az utolsó kettő, akik kb 3 évvel fiatalabbak volt nálam, és könyvből mindent nagyszerűen tudtak, de gyerekük nem volt. Egyszer találkoztunk, utána nem voltam otthon. Olvasni én is megtanultam az iskolában :-)

Noémi: holnap megy a drukk az uh-hoz.

Lámpát, szőnyeget és függönyt vadászom a neten egy jó kis csajos szobához :-) Nagyon tetszik :-)

Holnap doki este. :-)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Nekem nagyon szupi védőnőm van. A fia pont velem egyidős. Most, hogy tudta, hogy Levi bárányhimlős, megpróbált meglátogatni, pont aznap nem voltunk itthon. Bármikor hívhatom, ha kell, intézi a recepteket, igazolásokat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szerintetek akkor mi van, ha szülés után két-három héttel költözünk, de nem leszek átjelentkezve, viszont a védőnőm kijelentette, hogy más településre nem hajlandó kijönni. Így viszont az új helyen sem leszek jogosult, a régi meg nem fog velem foglalkozni. Na most akko r mi van? Pláne első bébi, így tapasztalat zéró. Ráadásul szülőkre sem nagyon támaszkodhatok. Patt?
kivancsika
Budapest

Kiváncsika:

mielőtt még ez bekövetkezik,jelentkezz az új védőnőnél,mondd el neki mi a helyzet.Ha normális,akkor valószínüleg azonnal segítségedre lesz!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Ezeket a védőnős találkozásokat én sem érzem túl hasznosnak. Kedves, jóindulatú, végzi a dolgát, de szerintem semmi újat nem tudtam még meg tőle.
Biztos lehet ezt jól csinálni, még akkor is, ha az anyukák nagy része sok infóhoz hozzájut könyvekből, netről, ismerőstől.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

sziasztok!
Most jöttem meg a körzetitől
Apa elzavart a köhögéssel ismét.
Zmax-ot kaptam. Már be is vettem.
Remélem semmi gondot nem fog okozni.
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

a mi védőnőnk egy tündér!

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Lányok!
Bocs, ha már volt. Hallottatok a Dianatal gélről?
Kezembe került ma egy BabaPatika magazin, abban volt egy cikk a Dianatal gélről, ami elvileg lerövidíti a hüvelyi szülést, a kitolási szakaszt és csökkenti a gátmetszés szükségességét.
Itt találtam róla a neten infót: http://www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/ ... ni/122746/

Állítólag természetes alapanyagú cucc.

Ismeritek?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

kíváncsika,
én Lilivel így voltam. Pesten voltam terhes, szülés után három hétig Kecskeméten voltunk anyunál, mert nem volt kész a ház, és Lili 3 hetes korában jöttünk haza. Mind a 3 védőnő tudott a dologról. A pesti intézte a terhesgondozást, a kecskeméti (oda nem voltam bejelentkezve, Lili lakcíme is pesti lett) kijött, és hozta magával a körzeti gyerekorvost is, amikor beköltöztünk, akkor szóltunk az itteni védőnőnek, hogy "megjöttünk". De ő már a kórházban keresett. Amúgy a szülés előtti napon én átjelentkeztem a végleges címre, szegény védőnő meg rosszul lett, hogy nincs gondozottja, de van egy újszülöttje :lol:

addisz,
én nem hallottam róla. Én viszonylag könnyen szültem mind a kettőt, főleg Levit. Remélem most beérünk azért a kórházba :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

addisz: még nem, de szimpatikusnak tűnik :) majd elolvasom a cikket!

bkrisztike: reméljük ez a gyógyszer már használ! harisnyatémában sajna nem tudok segíteni, nem igazán hordok harisnyát. Ki a védőnőd?
ma kismamatornán ketten voltunk, jó volt nagyon :)

netty: és milyen lámpát, szőnyeget, függönyt találtál? majd a kész szobáról dobj fel fotót! :)

megyek angolozni, álmos vagyok, nincs kedvem.

hopihe79
Budapest

Addisz: Biztos jó lehet ez a kence, csak nem tudom mennyire elfogadóak a dokik. Holnap megkérdezem. Miért ne segítenénk magunkon, ha lehet :wink: De egy dolog zavaros:
"Ugyanez a helyzet, ha a szülés menete közben jelzi például a baba szívhangja a bajt, a magzat oxigén-ellátási zavara esetén például tilos alkalmazni."

A baj nem mindig az elején kezdődik. Mi van ha bekenjük, és közben lesz valami? :roll: :(

Pihe: Rózsaszín és padlizsán színekben variálok, annyi gyönyörűség van, de rettenetes áron. Pl egy hosszú szálú padlizsán szőnyeg, az a besüppedős fajta 2*3 méteresben- és ez csak a szoba közepe lenne- kb 30.000 .- Egy Eglo lámpa, vagy akár milyen mutatós csajos 20.000, egy függöny megint csak 15000 mire kész lesz. Döbbenet. Még használtan is böszme árak vannak, de nem adom fel, biztos kifogok majd valamit, vagy lentebb adom az igényeket.
Zétinél anno én festettem a szoba dekorációját, azt nagyon élveztem, de most nincs lelkierőm. Majd teszek fel képeket, megmutatom milyen volt.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

KIváncsika, elvileg, a korházban, szülés után, megkérdezik, hova fogsz menni a babával. Nem az állandó lakcímedre kíváncsiak, hanem hogy helyileg hol leszel miután kiengednek, mert nekik értesíteniük kell a körzeti védőnőt és orvost, akik másnap kötelesek kimenni hozzád! (kivéve ha hétvégén engednek haza, akkor hétfőn mennek). Mindenesetre hasznos lehet, hogyha még előtte beszélsz a vedőnővel is.
Mi decemberben költöztünk, februárra voltam kiírva a középső fiammal. Miután megvettük a lakást, elindultam feltérképezni, hol a gyerekorvos, a vedőnő és a felnőttrendelő:) Be is jelentettem a nagy fiamat egy gyerekorvoshoz, viszont megtudtam, hogy sajnos nem az ottani védőnőhöz tartozunk(majd), pedig közel volt a lakásunkhoz, hanem egy másik védőnőhöz :? Oda is elcammogtam és bemutatkoztam/bejelentkeztem. Szülésnél megadtam a védőnő és a doktornő adatait, így tudták, kiket kell értesíteni...
20140901114303

Addisz, nem ismerem, nem is kell nekem, anélkül is úgy jönnek ki belőlem a gyerkőcök, minta a rakéta :oops:

Netty, ezek horror árak :shock: Nézz körül az Ikeában, vagy Kikában, vagy máshol...biztos van olcsóbb megoldás....
20140901114303

Brunhild: ott is néztem. Úgy elkettyentem :-( Rákészültem a nagy csajos szobára, és majd a végén nem lesz belőle semmi :-(

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty, biztos találsz majd..Emlékszem, mi is kinéztünk pár pihe-puha, süppedős mesefigurás szőnyeget a fiúknak, de aztán lemondtunk róla, nagyon sokba került volna..helyette kaptak egy kisebb kikás és egy ikeás szőnyeget. Függönyt én varrtam :)
20140901114303

Brunhild
Én sajnos a másik véglet vagyok/voltam: sokáig vajúdtam, nehezen tágultam és a kitolás volt a legborzasztóbb, másfél óra szenvedés. Viszont bizalmatlan vagyok a viszonylag új, be nem járatott dolgokkal kapcsolatban. De majd megkérdezem a dokimat.

Netty
A legtöbb cuccunk nekünk is Ikeás, én szeretem azt a dizájnt, nem csúcsminőség, de igazság szerint annyi minden kerülhet a szőnyegre, hogy ezt nem sajnálnám annyira, mint a méregdrágát. A Diegoban tudtommal lehet méretre vágatni és beszegetni hosszú szálas szőnyeget is, esetleg nézd meg a weboldalukat, hátha vannak szép színek.
A géllel kapcsolatban: amennyire utána tudtam most nézni a neten azt tapasztaltam, hogy nincs vele gondjuk a dokiknak és többen számoltak be pozitív élményről. Az ára viszont horror! (20-25 ezer ft :shock: )

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz,
másfél óra kitolás?????????? ajaj!!!
Nekem az kb. 5 perc volt mindkétszer. Lilinél mondta az orvos, hogy akkor nyomhatok, de ne ijedjek meg, innentől kb. fél óra, mire kijön a lepény. Na 10 perc múlva az is kint volt. Levinél mondták, hogy két nyomás és kint van. Erre az elsőnél közölte a doki, hogy ha már ennyire kint van a gyerek, akkor nem várjuk a következőt, nyomjam ki egyben. Szóval az is 1-2 perc volt.

Netty
Szőnyeggel kapcsolatban nekem is az jutott eszembe, hogy ha veszel jó kis süppedőset, azt hogy fogod takarítani? Jól értettem, hogy a gyerekszobába akarod? Lepisili, lebukja..., nekünk szinte szőr nélküli van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Betegeskedőknek jobbulást!

Babaszoba: nálunk most egy nagy szobában vannak együtt a fiúk, és valószínűleg hármaska is ott fog lakni majd :) 20 nm-es szoba, szóval elférnek. Aztán majd 1,5-2,5 év múlva kitaláljuk hogy legyen, ha Dominó iskolás lesz... de addig szerintem tuti jó lesz a három srácnak együtt:)
Eleinte úgyis velünk fog aludni a kismanó, a cuccai lesznek csak a gyerekszobában. Aztán majd alakul. 2009 végére lettünk kész az építkezéssel, akkor költöztünk be, direkt úgy alakítottuk a házat, hogy elférjünk majd négy-gyerekkel is..

Hoztam tegnapi pocakot. :)

Kép

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke: ez már igen, pocak! :)
20140901114303

Netty én a Dr Padlónál vettem meg a függönyt, de vannak szőnyegek is. Szoktak akciózni is. Töredékbe került, mint a Diego lett volna.
Csöppke nagyon szép babás pocakod van. Te is csak a babára híztál.
Addisz nekem is a tágulás volt hosszú idő a kitolás már nem.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Sziasztok!

Nem tudom már ki kérdezte: igen 5 babakocsim volt Áronnal :oops:
Igazából vettem - eladtam, minden tranzakciót a teszveszen bonyolítottam, és ahogy kiszámolom most, ez az egész ügy kb. 10 000 Ft-omba került. Az elsőn nyertem ugye 5000 Ft-ot, a másodikon buktam 10-et, de ebben a Brendon hibás, mert időközben levitte a babakocsi árát. A harmadikat kb. árában adtam, a negyediken szintén buktam kb. 6000-et, mivel ez nem egy közkedvelt kocsi volt.
Ami most van, az egy szuper kis sportkocsi, ez marad, mert a hordozó is csatlakoztatható rá.

Brunhild a Hauck van a barátnőmnek - bordó színben!
Ő a Kikában vette akciósan, de pl. ő sem volt mózes párti, csak ott így árulták. Nem is nagyon használta, mert a 2.-ról nem cipekedett le.
(nem tudom, hogy ezt a típust árulják-e egyáltalán külön?!)

Netty, én a TTL-ben vettem szép szálas szőnyeget, és beszegték. A Diegoban pedig sokszor vannak maradék darabok, ilyen 2*3 méteres simán, és jóval olcsóbban!

Nekünk a gyerekszoba-hálóban padlószőnyeg van, de soha többet: amennyi hányás/bukás/pisi/kaki volt rajta az elmúlt 1,5 évben az gusztustalan.
És ugyan ki szoktuk tisztítani vizessel...de akkor is.
Ha nem akarnánk költözni, akkor én lamináltat csinálnék...de ide már nem éri meg. (szerintem kb. 40 ezer lenne :( )

Már kevesebb mint egy óra, és indulok az uh-ra.
Kérek képet is az alsó fertájról!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kfnoémi, szorítunk és várjuk a képet! :)

Nekem is sok kocsim volt, nem számoltam, de szerintem mindegyiken veszítettem ... A Hauck-ot néztem a német oldalon, ott árulják külön is, vagyis mózes nélkül, csak hordozó + kerekek, de ugyanannyiba kerül, mintha mózessel együtt venném meg, szettben :? Ezt sosem értettem....Itt nem is árulják külön, csak szettben, ára pedig ugyanannyi, mint Németországban... Köszi, hogy válaszoltál, az ember szivesebben vesz olyat, amit mások ajánlanak, mint egy teljesen ismeretlen modellt...
20140901114303

Linacska
Bizony, fél háromkor jött az első tolófájás és négyre lett meg Luca. A doki szerint hiába tágultam ki 5 ujjnyira, a méhszáj egyik pereme nem simult el rendesen, ezért a feje lejött-visszament hosszú időn át. Akkor kézzel "elsimította" a méhszájperemet, na ez volt az a pillanat, ami mélyen megmaradt az emlékeimben, a szülés legfájdalmasabb momentuma.

Noémi
Megy a drukk az uh-hoz :)

Brunhild
Én mindenképpen megnézem magamnak ezt a Hauckot, mert továbbra is izgatja a fantáziámat. Tetszik, de bizalmatlan vagyok kicsit, jóval olcsóbb, mint a többi travel system. Tologatni szeretném majd valamelyik boltban :) Rózsaszínben nem láttunk ilyet, ugye? :wink:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: