A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Sziasztok!

addisz, gratulálok a kiscsajhoz! :)

Mi is szerdán megyünk genetikai UH-ra Hajdú Krisztinához, délután. Remélem minden rendben lesz:)

Lista: nekem kórházi listám van sk. Igaz ez még nem most aktuális, de azért ideteszem :lol: Hátha valakinek hasznos lesz.
http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... hazi_pakk/

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Én szombaton jutottam el épp arra az elhatározásra, hogy megveszem Berci első ruhácskáját, de egyrészt nem találtam semmi igazán szépet, másrészt meg az is eszembe jutott, hogy júl közepén (valahogy azt gondolom, megint túlhordás lesz...) megint iszonyat meleg lesz, jó, ha egy body-t rájuk kell adni majd. Persze biztos lesz más ruhája is, de tuti jóval kevesebb kell, mint egy téli babának.

Köhögés: én kezdem feladni. Megint visszajött, pedig már tényleg MINDENT kipróbáltam, amit írtatok. Leo, kérlek mondd, hogy a penicillin tényleg nem árt a babának, mert legutóbb ismét ezt szedetett velem a háziorvosom, sajnos teljesen fölöslegesen. Nem tudom már... fül-orr-gégészet??

anabique
Budapest

A méretekről: nekem nem voltak kicsit fiaim, Domka 3750/53 volt, Lóci 3850/54, de az 56-os rugikat simán hordták 1,5-2 hónapig, szóval nálunk nem jött be a "két hét alatt kinüvi", pedig sok helyen ezt olvasni. De tényleg nem érdemes túl sokat betárazni, mert akár 2-3 hetesen is el lehet sétálni egy bababoltba, ha kell pótlás:)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Linacska
De hogyan töltöm fel? :oops: Irfanviewet ismerem, használom is, de én onnan a kepkezelobe töltöttem, majd az url-t másoltam ide. Bocs, ebben nagyon béna vagyok... :roll: [/img]

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Linácska, ez a bodys dolog, nagyon igaz, első gyereknél én attól féltem, leesik a gyerek feje, miközben ráadom a bodyt :lol:: És vicc nélkül én már találkoztam olyan bodykkal és rugikkal, amiken tényleg nem fért át a baba feje :?

Ami a nemi szerveket illeti, a fiúkkal nem voltak gondjaink, viszont én a köldökzsinortól féltem, mármint kezelni.... De ha lány lesz most, kicsit gondban leszünk :roll: , férjem már kijelentette, hogy ő nem fogja tisztába tenni :P

Nekem amúgy még a mellszívó és mikrós sterilizáló jutott eszembe (avent), ami nagyon hasznos.
20140901114303

Csöppke,
mi Lillával eleve nem tudtunk 56-os rucikat használni, mivel 59 cm-vel született. Így mi nem 2, hanem 0 hét alatt nőttük ki őket. :D

Köldökcsonk-ápolás: nálam is férjem csinálja, mert én rosszul vagyok tőle. :oops:

anabique
Budapest

Anabique, sajnálom a köhögést :(

Én is erre gondoltam, hogy nyári babának nem kell sok ruha, de azért azt sem lehet, hogy egy szál pelusban vigyük haza a korházból :D

Az enyémek is átlagos méretűek voltak, mégis elég hamar kinőtték, igaz, mosásnál össze is mennek a ruhák, akkor is ha csak 40 fokon mosod..és van ahol a 40 fok nem elég (kakis, tejes ruhák).. Újszülöttnél (normál méretű) jó az 56-os méret, de ahogy elkezdenek nőni, már érdemes egy mérettel nagyobbat venni, kényelmesebb is és sokszor a "megfelelő" méret mégsem megy rá a gyerekre :?
20140901114303

Leo
Mellszívó tényleg mindenképpen hasznos, már a kórházban is. Nekem még a melltartó betét jutott eszembe, amit beteszel, ha csöpög/folyik a tej.

Mi 56-os ruhákat vittünk be, de úgy lógott mindegyik Lucán, hogy csak na. Úgyhogy apa gyorsan elszaladt 50-eseket venni, de egy-kettő még abból is nagy volt.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ma 20 hetes a kicsi babám!

Mrsleo:tényleg érdemes átgondolni, hogy mit vegyen az ember a gyerkőcnek, első gyereknél hajlamosak vagyunk sok drága és használhatatlan holmit megvenni.
Babakocsi: az első babakocsit kb. 8 hónapig használom, utána jobb az esernyőkocsi. Én egy olcsó sportkocsit vettem és egy drágább esernyő kocsit (ezt még 3 éves korig lehet használni)
- Hordozót is kb 8 hónapos korig használjuk, utána nekem egy drágább autósülés van, ami 9-36 kg jó.
Bútor
- Kiságy brendonban vettem legolcsóbb 10.000 Ft-os.
- Gyerekbútort csináltattunk Szegeden egy bútorgyártó céggel , mert a bababútort arany árban adják és így sokat spóroltunk + lemértem a szobát és én terveztem meg az egészet.
Pelenkázó szivacsot vettem és a komód tetejére tettem, de most már az ágyon pelenkázok (rajta a szivacs). A pelenkázó bútorokat gyorsan kinövik hosszban a gyerekek és könnyen le is eshetnek róla, mert a pelenkázás egy idő után már külön harc( 4 hónaposan már forognak a babák).
- Ruha (56-os body, rugi) keveset érdemes venni belőle, mert az első hónapban 4-6 cm-t is nőhetnek. A lányom 54 cm-rel született, mire hazaértünk a kórházból 1-szer adtam rá az 56-os cuccokat. Body:az első hetekben én olyat adok a gyerkőcökre, amelyiket nem a fején kell rácibálni, hanem elöl a hasán patentos, így nem nyúzom a gyereket. Tipegő:a lába között legyen patentos, ne kelljen minden peluscserénél a gyereket levetkőztetni.
- Én vettem mellszívót, sokat használtam
- Nem vettem sterilizálót, fazékban kifőztem a cuccokat.
- cumisüveg, játékcumi kellett
- fürdőkád és állvány van
- Újszülött pelenka (2-4 kg) kevés kell gyorsan kinövi (kb 2 hét)
- textilpelus pár darab böfihez, orvoshoz.
- Fürdető krém az elején csakis az orvos által felírt gyógyszertárit használom, egyéb dolgokban nekem a nivea babtermékek váltak be.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Ana, én nem voltam rosszul tőle, csak azt hittem, hogy fájdalmat okozok neki és azt is hittem, hogy elfertőződött..ezért berohantunk késő este a csecsemő részlegre a korházba, hogy megnézzék..Majdnem kiröhögtek és megmutatták, hogyan kell :)
20140901114303

Brunhild :lol: :lol: :lol: Én is elgondolkodtam már rajta párszor, mennyit röhöghetnek az orvosok a kezdő anyukákon. :D

Melltartó betét nekem is nagyon jól jött, bár nem rögtön a legelelején.

Addisz, ha nagyon nem bírsz a képekkel, küldd át, és átméretezem neked photoshoppal.

anabique
Budapest

Kórházi lista
1. DOTE-n elég sok mindent adnak (hálóing, betét, babaruha, pelenka). Oda lényegében a személyes dolgokat kell vinni, meg ha kell valami, majd a nagyszülők behozzák :wink:
2. Ha abban a kórházban szülök, ahol Mrleo dolgozik, ott végképp adnak mindent :wink:

Listával az otthonra vásárolandó dolgokra gondoltam...

Linácska
Babaöltöztetés nem a profilom :oops: :wink:

Brunhild
Köszi :lol:

babázós gyakorlati tanácsok jöhetnek :lol: :lol: :lol: :lol:

Ana
Penicillin régóta ismert, használt antibiotikum. Nekem jó tapasztalataim vannak vele.
Fül-orr-gégészetre esetleg érdemes elmenni. Makacs arcüreg-gyulladás tarthat fenn tartósan köhögést!

Addisz
Melléklet feltöltése... simán a gépről feltölthető a kép :wink:
Vagy a picasa webalbum is nagyon jó...

Kép
mrsleo
Debrecen

Ana
Köszi, de nem az átméretezéssel van gond, azt megcsináltam, csak a képet kellene felvarázsolnom ide, ezt csináltam eddig a képkezelővel, ott simán csak ki kellett választani, hogy link fórumba. Ez a lépés homályos egyelőre...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nálunk a mellszívót a neonatológusok nem nagyon preferálják... inkább a gyerek legyen folyamatosan cicin...
(van, amikor többet árt a mellszívás, mint használ!!!!)

Lucababa
Kösz :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

Addisz, nagyon jó , melltartóbetét tényleg kell. Én az Auchan-osat szerettem, az eldobhatót. Több félét kipróbáltam, drágát is, olcsót is, textilt is..de egyik sem jött be..az egyik folyton elcsúszott, a másik kényelmetlen volt stb. De egy ideje az Auchanban is kétféle van (zöld doboz) - amúgy a szoptatós melltartót is ott vettem, a melltartóbetétek mellett vannak-, egyforma doboz, a felirat is, de az egyik a végén nyílik (ezek az újabb, sz.r betétek) , és a jók, amely rendesen úgy nyílik mint egy doboz..nem tudom, ez most mennyire érthető, ha megnézitek, talán megértitek :roll: Az újabb fajtának van egy papir pereme, ami nagyon kényelmetlen.

A pelenkázólapot/szivacsot én is az ágyon használom, mert egyrészt biztonságosabb, másrészt a komódon tényleg rövid idő után már nem fér el..

Pelenkát is jó, hogy írtad, legkisebb méretből tényleg max 2 csomag kell, utána már a nem jó...

És gratula a félidőhöz Lucababa! :)
20140901114303

Addisz
Ahogy írod a hozzászólást, az ablak alatt van... Melléklet feltöltése... katt arra...

Kép
mrsleo
Debrecen

[quote="anabique"]B írta:anabiquerunhild :lol: :lol: :lol: Én is elgondolkodtam már rajta párszor, mennyit röhöghetnek az orvosok a kezdő anyukákon. :D

És a kezdő anyukán, ha orvos... :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Kép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, ja, akkor igen, ahogy Leo írja.

Mrsleo, köszi! Megpróbálunk ma este elmenni a fülészetre. Bár félek, hogy órákat fogunk sorba állni, mert már egész hétre nem tudnak időpontot adni. :( Bár szerintem az arcüreggyulladást érezném, volt már olyanom, és elég jellegzetes fájdalommal jár, ahogy előrehajol az ember, szóval nem hiszem, hogy az. Lejjebb érzem az egész dolgot, valahogy hátul a torkomban. (oké, ezt orvosilag valószínűleg pontosabban is meg lehet fogalmazni. :) )

anabique
Budapest

Leo
KÖSZI :) (most kicsit idiótának érzem magam, de a lényeg, hogy a kép fent van :lol: )

Kép

és még egy, ahol szopja az ujját :)
Kép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Mellszívó: szerintem egy jó mellszívó elég nagy kiadás, de legtöbbször teljesen felesleges, így szerintem ráér olyankor megvenni, ha tényleg szükség van rá.
Ha mindnen rendben alakul, akkor az igény szerinti szopi mellett egyáltalán nem kell fejni:)
Nálunk Domka ugye 5 naposan lekerült a koraszülött osztályra, és csak 3 óránként mehettem be Hozzá, ill. éjszakára is kellett Neki fejnem. Szóval Vele nagyon jól jött a mellszívó. Avent Isis volt egyébként, ha kéne most is azt vennék.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

addisz, jajjj de édes :lol: :lol: Szuper képek!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

De jóóóóóó!!!! :) :) :) Nagyon cuki, Addisz! Hogy összeszorítja a lábát, tuti lány! :D Még, még...!

Leo, :D Lehet, hogy mégis jobb lenne Mrleonál...? :D

anabique
Budapest

Ana, jobbulást Neked!

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Leo, "időtöltésnek" szerintem is hűlyeség a fejés, ezt úgy értem, hogy már a korházban ajánlani szokták, hogy "Fejjen anyuka, attól lesz (sok) teje", és otthon is tessék fejni, mert az jujj de jó....Na ezt sosem csináltam, mert volt tejem bőven. A mellszívó akkor j, amikor több a tejed, mint amennyit a baba ki tud szívni, na akkor aranyat ér, egy begyulladt, robbanásra kész mellnél..Vagy, ha valamilyen oknál fogva kezd "elmenni" a tej, sajnos ebben is volt részem, akkor is jó, bár rengeteg munka és akaraterő kell hozzá...

Amikor majdnem elment a tejem (középső gyereknél), nekem rengeteget segítettek a LalecheLiga cikkei, ez tartotta bennem a lelket 2 héten át, amig majdnem folyamatosan fejtem, hogy visszahozzam a tejet :cry:
Be akartam linkelni, de most nem jön be a honlapjuk, de azért ide írom a címet: http://www.lll.hu
20140901114303

Addisz
Nagyon édes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
mrsleo
Debrecen

lll mellett a szoptatásért egyesület honlapját is érdemes olvasgatni!
www.szoptatasert.hu

Kép
mrsleo
Debrecen

Brunhild
Szopis tanácsadók nem igazán a fejést javasolják, hanem a gyerek minél gyakoribb mellretevését.
Fejni lehet kézzel is :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Addisz, tényleg nagyon jók a képek! :D

Mrsleo :D

Most már nekem is kell kérdeznem valamit :oops: Mitől fájhat 4 napja a fejem, de nem az egész fejem, hanem a bal halántékomba nyilallik, minden mozdulatnál, ha pedig lehajolok, akkor még erősebben. Elég kellemetlen... Előre is köszi!
20140901114303

Csöppke, köszönöm!

Én a fejéssel nagyon rosszul jártam, de valószínűleg ez is egyedi eset. Én is hallgattam kezdetben a "fejjen anyuka, hogy még több teje legyen" jótanácsra, és ettől jóval több tejem lett, mint amire Pannának szüksége volt. Az egy dolog, hogy nem volt hova tenni, mert nem ebből akartam pénzt csinálni (meg férjemmel bevitetni valami központi gyűjtőbe, volt épp elég bajunk), a környéken senkinek nem kellett, így hónapokig csak gyűlt a fagyasztóban (és végül ki kellett önteni az egészet), ami sokkal rosszabb volt, hogy amikor végre Panna nem 3 óránként ébredt éjszaka, nekem akkor is muszáj volt felkelnem fejni, mert szétáztattam különben az ágyat, rosszabb esetben begyulladt a rengeteg tejtől a mellem. Annyira fáradt voltam, hogy el nem tudom mondani, és amikor hajnalok hajnalán fejtem a rengeteg tejet, hogy egyáltalán aludni tudjak, na akkor nagyon hülyén éreztem magam. És hetekig ez ment, hiába próbáltam kevesebbet fejni, nem sikerült visszaállítani a kereslet-kínálat egyensúlyát nagyon hosszú ideig.

anabique
Budapest

Mrsleo szívesen. Nyugodtan kérdezz, vagyunk itt többen akik már végigjártuk az első göröngyös utakat. A köldökcsonk nekem is a mumus volt még a második gyereknél is. Féltem hozzányúlni, pláne feszegetni, pedig állítólag nem fáj.
Melltartó betétet én moshatót vettem és a baba cuccával mindig kimostam. Az eldobhatóból sok kell és egy vagyonba kerül. Nekem kellett mellszívó, sajnos nekem kevés tejcsim volt és véresre szívták a gyerekek a mellem, és utána jött a tejláz.
Brunhild köszi.
Addisz, nagyon szép pici baba.

lucababa75
Szeged

Tudom, az én gyerekem éjjel is a mellemen alszik, vagy mellette, hogy bármikor kiszolgálhassa magát :wink: De a középsőnél bekövetkezett az, hogy ennek ellenére egy adott pillanatban (első hetekben) mégsem volt elég tejem, Bendegúz csak ordított mellen, és alig jött valami :( Akkor kénytelen voltam tápszerrel pótolni 2 hétig és fejni (félóránként, aztán óránként stb, amig újból beindult rendesen, utána már sosem volt gond, egy éves koráig szopizott, és nem is keveset :) Na, szóval mivel a mellretétel nem hozott eredményt, fejni kellett, de kézzel nekem egyáltalán nem ment, az Avent Isis kézi mellszívó segített nekem is....
20140901114303

ADDISZ TESSÉK MUTATNI EGY LÉNYEGET IS!!!!!!

NAGYON CUKI MANÓCSKÁD VAN!!!!!!DE TESSÉK MEGMUTIZNI MI VAN OTT A SONKÁCSKÁK KÖZÖTT!!!!MÉG SOSE LÁTTAM LÁNYOS UH-T :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Nekem azért jött jól a mellszívó, mert Luca egy hétig inkubátorban feküdt, nem vehettem ki egyáltalán, csak a két lyukon tudtam bedugni a kezem és cumisüvegből etetni, szigorúan 3 óránként, mert a pic-re nem lehetett akármikor bemenni. Így legalább kapott valamennyi anyatejet, bár sokszor előfordult, hogy a csecsemősök megetették tápszerrel, mert már nagyon éhes volt...

Brunhild
Nekem pont így telnek a fejfájós napjaim, általában csak az egyik oldalon nyilall, de azt brutálisan és lehajolni tényleg a legrosszabb! Én még sajnos se az okot, se a gyógyírt nem találtam, de a fekvés segít és néha a homeobogyó is. Kitartást, remélem hamar elmúlik!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Majga
Annyira nem dobta szét a lábát sajnos, mint Leo babája, de 2D-ben alulról szépen lehetett látni a kis csíkot a lába között :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

mrsleo,
lehet, hogy a babaöltöztetés nem a profilod, de valahogy nekem olyan természetes, hogy egy orvos nem jön frászba ilyen dolgoktól, hisz tudja, hogy nem "megy tönkre" benne a baba :lol:
Pl. Levivel járni kellett Dévény tornára, alkati hipoton, 5 hónapos koráig feküdt a hátán, mire időpontot kaptunk végre. Tanították járni, az állát meg a tarkóját masszírozták, Levi meg mindig felemelte a lábát csak úgy dacból, és a fejénél fogva lógott a csaj kezébe. Hát elég rosszul nézett ki, de neki olyan természetes volt, hogy ettől nem lesz baja.

Mellszívót én vettem, de alig használtam. Nekem úgy nem jött. Volt, hogy fél órát szenvedtem 20ml tejért. Hát annyit nem ér. Lili gégefejlődési rendellenességgel született, nem tudott rendesen szopni, vagyis egyszerre nyelni és levegőt venni, úgy meg nem igazán lehet fenntartani a folyamatos tejet, szóval fél órákat szopizott 40-50 ml-ért. Cumisüvegből 1 decit 20 perc alatt ivott meg. Nem volt egyszerű. Végül nem stresszeltem magam a fejésen, kapta pótlásnak a tápszert. Levinél bevittem a mellszívót a kórházba, na kemény 10 ml-t kivarázsoltam, ott röhögtünk a szobatársammal, hogy ezért kár volt, belőle meg dőlt a tej. Levi 4,5 kilójához nem is tudtam kezdetben alkalmazkodni, azt mondták, hogy akkora mint egy normál 1,5-2 hónapos gyerek, neki több kell, mint az alkalmankénti 10-20 mili, nekem meg nem volt. 2 hónapos korára értem utol, onnatól csak szopis volt.

Mikrós sterilizálót én nagyon szerettem. Beleraktam mindent, 5 perc mikró, és már kész is.

Ja, szoktak még írni a listák párásítót... na nekünk a lakásba épp páramentesítőnk van, mert pára az van dögivel.

A köldökcsonk nekem is a halálom. Addig nem, még benne van a köldökcsat, mert azt jól meg lehet fogni, na de utána. Levié egy kicsit be is gyulladt, pezsegtettük, alkoholoztuk, legtöbbször apa. Aztán olyan 2 hónaposan elkezdett váladékozni, pont bőrgyógyásznál voltunk, ott vettük észre, ő zavart az ügyeletre, hogy lehet, nem záródott rendesen. A lényeg, hogy zárt, csak nagyon mély, és bepállik neki.

Brunhild,
újszülöttként azért a lány tényleg durvább, mint a fiú. Van két hatalmasra duzzadt piros nagyajka, és kis szinte átlátszó kisajka. Én gyorsan meg is kérdeztem, hogy ez mikor lesz normális? Közölték, hogy olyan 18 év múlva :lol:

Addisz,
nagyon aranyos a kis bébi :lol:

Olyan fura, mától egyedül vagyok itthon délelőttönként. Levi már ott is ebédel a családi napköziben. Persze ordított mikor otthagytam, de csak annyira. Én meg takarítok, mosok, porszívózom, és mindig olyan érzésem van, mintha csöndben kellene maradnom, mert Levi alszik :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

NA ENYÉM GYEREK ÍGY NÉZ KI ALULRÓL:

Kép

ITT EGY FORMÁS KIS POPSIT ILLETVE EGY FÜTYKÖST LÁTHATTOK :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Linacska milyen páramentesítőd van? Nekünk is az kéne 80% a páratartalom.

lucababa75
Szeged

Sziasztok,

Mellszívó: nekem életmentő volt, ugyebár Levi 3 hétig a koraszülöttön volt, utána sem tudott még pár hétig szopizni. Én a Medelára esküszöm, volt az elején egy bazinagy ipari gépem, két melles, aztán sima kézi, de egy idő után én is áttértem a kézi fejésre, mert szoptatás mellett valamiért a mellszívó nem hozott eredményt. Ha sokat kell fejni, akkor a csuklóban igen erős izomláz jelentkezhet. Levi két hónapig szopisztrájkot tartott, ilyenkor elég gyakran cumisüveghez kellett folyamodni. Aztán rájöttünk, hogy ha bekapcsoljuk mellette a porszivót, eszik, mint a kisangyal :lol:

Én fél évig minden kaja után fejtem, persze feleslegesen. Mindig attól féltem, hogy elfogy, erre még most is szoptatok. A mélyhűtő felső rekeszében csak anyatej volt, kb. 4 litert öntöttem ki, júliusban, gondoltam jó lesz majd főzelékbe, de nem szerette úgy a püréket.

A kis súlyú babáknál érdemes még fejni, mert azok hamar elfáradnak szopi közben, és lehet, hogy pótolni kell, mert bealszanak, mielőtt kiszívnák a mennyiséget, persze ez sem törvényszerű. :lol:

Aztán, én mindig úgy gondoltam, hogy nagy babám lesz, és nem is igazán voltak 56-os ruhái, örökölt egy csomó 62-est. Végül 44-es ruhában hoztuk haza (kaptunk egy csomó koraszülött ruhát kölcsön, volt 38-as ruha is rajta), szerintem érdemes egy-két 56-os ruhát is beszerezni, hátha az lesz a jó, bár egy 56-os méretű babának nem nagy baj, ha néha 62-es ruhát kell hordania, fordítva kicsit neccesebb...

Mi rengeteg textilpelenkát vettünk (van kb. 30), kellett is, Levi 10 hónapos koráig állandóan bukott. Ha a baba nem lesz bukós, akkor szerintem felesleges ennyi.

Klári

Kép
claracroft

A köldökcsonktól nagyon félek én is, Leviét még csak nem is láttam, nemhogy ápolnom kellett...

És a sterilizálót én is sokat használtam, nekem Mebby van, egy kicsit kisebb, mint az Avent.

Mi is ezerrel páramentesítünk, penészedik a lakás :?

mrsleo, kicsit óvatosan az lll és a szoptatásért honlapokkal, mert szerintem egy idő után tápszerfóbiás lesz az ember lánya, ha túl sokat olvassa. Persze vannak benne jó tanácsok, csak ha valamiért még sincs tej, akkor az ember lelki beteg lesz tőle.

Klári

Kép
claracroft

sziasztok!

Addisz: nagyon édesek a képek! hogy szopja az ujját! :)

izgalmas témáknál járunk, a szoptatás kérdése engem is nagyon érdekel, jó, hogy ennyit írtok róla.

meg a listák is nagyon jók lesznek!

csöppke: ha szabad ilyet kérdezni, miért került le Domka a koraszülöttosztályra?

hopihe79
Budapest

Eszterke arányleg kicsi volt amikor született
2800gr és 51cm.
Az 56-os rucik lógtak rajta. 50-es méretet hordott kb 2hónapig és onnan még vagy két hónapig 56-ost

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Majga, akartam írni, hogy, jujj, Addisz, ez kukinak néz ki... csak akkor vettem észre, hogy ez nem Addisz , hanem a te uh-d :lol: Így már rendben van minden :wink:

Szóval Addisz, én is nagyon szeretném látni a lényeget! Légyszí.....

Linácska, amit a kislányról írsz, elég ijesztő, a doki válasza pedig vicces ... de azért szivesen megbírkoznék vele :wink:
20140901114303

Lucababa,
nekünk ilyen párátlanítónk van. Nap jó néhány liter vizet összeszed.
http://www.olcso.hu/haztartasi_gep/para ... 50499.html

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A kisruhák néha olyan csalósak, Levi ugye súlyelnök volt a újszülött osztályon, 4500g, 54 cm, de mikor hazajöttünk, az ajándékba kapott Kenguru Goldos, 50-es rugit még néhányszor gond nélkül rá tudtam adni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

[quote="hopihe79"]c írta:hopihe79söppke: ha szabad ilyet kérdezni, miért került le Domka a koraszülöttosztályra?

Már egyszer írtam róla korábban, 5 naposan derült ki, hogy "lyukas a szíve" vagyis nem záródott be egy vezeték, aminek be kellett volna a születése után. Ezért mindenféle kivizsgálása volt, és az ott történt lent a koraosztályon. Mert ott volt folyamatos megfigyelés. Végül 10 naposan hazahozhattuk :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

mellszívó:
Nekem is volt. Próbáltam is, de volt hogy 30perc alatt nem jött semmi.
Próbáltam a folyamatos mellrerakást is.
De sajnos semmi.
Ez akkor nagyon megviselt
Eszterke szinte 1 hetes kora óta kapott tápszert. Utána kb 1hónapos kora után már csak azt. Mégis felnőtt. És az immunrendszere is nagyon jó lett.
Másodszor már biztos nem fog annyira megviselni, ha esetleg nem lenne tejem

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Nincs ennél egyértelműbb képem :oops:
Majd megpróbálom a videóról levarázsolni azt a pillanatot, amikor 2D-ben látszik a csík :)
Azt mondta a szonográfus, hogy ha fiú lesz, akkor nyugodtan küldjem vissza hozzá :) Ez engem meggyőzött. És tényleg semmi kukira, zacsira utaló jel nem volt a fél óra alatt.

Nálunk is nagy a páratartalom, néha 75-80%-ra is felmegy. Ami nagyon sokat számít, az a rendszeres szellőztetés, napi 2-3-szor 4-5 perc, éppen csak annyi, hogy a levegő kicserélődjön, de ne hűljön le a lakás.
És van páraelszívónk is, azt fürdésnél, mosás után mindig használom, azóta nincs gond a penésszel, nagyon jó találmány! 20 liter a kapacitása:
http://gree.hu/ewPortal3.icom?shopid=gr ... wcateg0=63

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nálunk az a baj, hogy a már meglévő penésszel nem tudok mit kezdeni. A páratartalom már jó, vagy ha felmegy, akkor bekapcsoljuk a gépet, de a penészt nem tudom mivel eltüntetni.
Vagyis az Ultra Savo nagyon jó, csak nem lehet tőle megmaradni a lakásban, annyira klóros. Nekünk utcafrontos házunk van, nem tudom nyitva hagyni az abalakot túl sokáig, főleg nem úgy, hogy ne legyünk itthon. Ami meg klórmentes, az sz*rt sem ér. Épp ma próbáltam egy újabb fajtát. Igaz szaga nincs, de a penészt sem hozza le.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Szerintem sem szabad "rákattanni" a szoptatásra, ha nem megy, nem megy, és kész, hálistennek létezik tápszer és cumisüveg..De ha valakinek van teje, szerintem kár kihagyni..Etele nagyon lusta volt, nem akart szopizni, pedig éjjel-nappal tejben úsztam..3 hónapot kínlódtam vele, aztán lassan tápszeres lett és szép nagy gyerek lett belőle is, mint a két öccséből, akik kb 1 évet szoptak...

Én csak olyankor mérgelődök fel kicsit, amikor anyuka semmit sem tesz a szoptatás érdekében, viszont siránkozik, hogy jajj, nem megy, neked bezzeg milyen jó... Több ismerősöm volt, aki nem volt hajlandó csak 3 óránként szoptatni, nem volt hajlandó kicsit fejni, vagy gyakrabban mellre tenni a babát, amikor úgy tünt, hogy nem elég a teje, viszont mind azt hajtogatta, hogy neki nincs teje...Mikor mondtam, hogy próbálja meg gyakrabban szoptatni, és éjszaka is maga mellé venni a gyereket, akkor az már nem tetszett, az túl sok volt....Ő nem...hát akkor ne tessék panaszkodni, szerintem, és mást irigyelni... :oops: Ugye vannak az úgynevezett növekedési fázisok, amikor a baba nő, fejlődik, és több tejre van szüksége, olyankor úgy növeli a tejadagot, hogy pár napig gyakrabban szopizik, akár óránként, amig beáll tejtermelés...Ilyenkor lehetnek gondok, ha anyuka nem hajlandó gyakrabban szoptatni, nyilván a gyerek ordít, mert éhes, és nincs elég teje...
Persze olyan barátnőm is van, aki kétszer szült, mindent megpróbált szegény, de hiába, nem ment...Vagy a másik, akinél az első gyerkőc egy évet szopott, a második pedig nem volt hajlandó, 2-3 hónaposan tápszeres lett.. Szóval nem szabad általánosítani.. :roll:

Na egyelőre a kelleténél többet is okoskodtam :oops: , megyünk készülődni oviba és suliba.
20140901114303

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: