mrsleo,
lehet, hogy a babaöltöztetés nem a profilod, de valahogy nekem olyan természetes, hogy egy orvos nem jön frászba ilyen dolgoktól, hisz tudja, hogy nem "megy tönkre" benne a baba
Pl. Levivel járni kellett Dévény tornára, alkati hipoton, 5 hónapos koráig feküdt a hátán, mire időpontot kaptunk végre. Tanították járni, az állát meg a tarkóját masszírozták, Levi meg mindig felemelte a lábát csak úgy dacból, és a fejénél fogva lógott a csaj kezébe. Hát elég rosszul nézett ki, de neki olyan természetes volt, hogy ettől nem lesz baja.
Mellszívót én vettem, de alig használtam. Nekem úgy nem jött. Volt, hogy fél órát szenvedtem 20ml tejért. Hát annyit nem ér. Lili gégefejlődési rendellenességgel született, nem tudott rendesen szopni, vagyis egyszerre nyelni és levegőt venni, úgy meg nem igazán lehet fenntartani a folyamatos tejet, szóval fél órákat szopizott 40-50 ml-ért. Cumisüvegből 1 decit 20 perc alatt ivott meg. Nem volt egyszerű. Végül nem stresszeltem magam a fejésen, kapta pótlásnak a tápszert. Levinél bevittem a mellszívót a kórházba, na kemény 10 ml-t kivarázsoltam, ott röhögtünk a szobatársammal, hogy ezért kár volt, belőle meg dőlt a tej. Levi 4,5 kilójához nem is tudtam kezdetben alkalmazkodni, azt mondták, hogy akkora mint egy normál 1,5-2 hónapos gyerek, neki több kell, mint az alkalmankénti 10-20 mili, nekem meg nem volt. 2 hónapos korára értem utol, onnatól csak szopis volt.
Mikrós sterilizálót én nagyon szerettem. Beleraktam mindent, 5 perc mikró, és már kész is.
Ja, szoktak még írni a listák párásítót... na nekünk a lakásba épp páramentesítőnk van, mert pára az van dögivel.
A köldökcsonk nekem is a halálom. Addig nem, még benne van a köldökcsat, mert azt jól meg lehet fogni, na de utána. Levié egy kicsit be is gyulladt, pezsegtettük, alkoholoztuk, legtöbbször apa. Aztán olyan 2 hónaposan elkezdett váladékozni, pont bőrgyógyásznál voltunk, ott vettük észre, ő zavart az ügyeletre, hogy lehet, nem záródott rendesen. A lényeg, hogy zárt, csak nagyon mély, és bepállik neki.
Brunhild,
újszülöttként azért a lány tényleg durvább, mint a fiú. Van két hatalmasra duzzadt piros nagyajka, és kis szinte átlátszó kisajka. Én gyorsan meg is kérdeztem, hogy ez mikor lesz normális? Közölték, hogy olyan 18 év múlva
Addisz,
nagyon aranyos a kis bébi
Olyan fura, mától egyedül vagyok itthon délelőttönként. Levi már ott is ebédel a családi napköziben. Persze ordított mikor otthagytam, de csak annyira. Én meg takarítok, mosok, porszívózom, és mindig olyan érzésem van, mintha csöndben kellene maradnom, mert Levi alszik