A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

linácska: sajna ötletem sincs, a pihenés biztos nem árt :)

kismotorral kapcsolatban múltkor láttam egy kis srácot, akit lehozott a nagymamája. A kis srác ment, mint az őrült, a nagymama meg vágtatott utána :) szerencsére nincs nagy forgalom errefelé, de megfogadtam, hogy nagymamával sosem engedem motorozni :)

Addisz: már délután van! :) híreket kérünk!

netty: én túrótortát sütöttem, mert jönnek a vendégek :) mindig van kire fogni :)

hopihe79
Budapest

ica,
az nem, azt nézték, meg nézik rendszeresen. De már minden ok, csak átmeneti volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na jól elaltattuk a gyereket, még mindig alszik, apa meg kezd éhen halni. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lányok, holnap megyek AFP-re, kb mikor lesz eredmény? És azt hogy kapom meg? A dokinak küldik és csak akkor tudom meg, amikor megint megyek hozzá?
Köszi
kivancsika
Budapest

Sziasztok, de sokat írtatok :)

Testvérbabakocsi: nálunk 19 hónap van a lányok között, de nem volt, eszembe sem jutott, hogy kéne. Mi 15 hónaposan mindkét lánnyal abbahagytuk a babakocsizást, akkor már tudtak motorozni, és viszonylag nagyobb távot gyalogolni. Illetve mindkét gyerek edzésben van, Zsófi is egész kicsi korától kilométereket gyalogolt, mert tudtam, hogy ha meg lesz Fruzsi, erre szükség lesz :) Most is gon nélkül tudunk menni messzire gyalog, eszükbe sem jut, hogy felkéretőzzenek, vagy ilyesmi.

Motor: én nagyon szeretem, mi vettünk cipővédőt (kb 1000 Ft volt, és vagy 8 cipőméretre jó), így a cipőket sem bántja. Zsófi már biciklizik meg rollerezik, de Fruzsi még motorozik. Szerencsére megállnak a sarkon, nem mennek ki az útra, Zsófi nagyon régóta teljesen megbízható, Fruzsi néha bekattan, de kezelhető, csak nála azért jobban résen kell lenni :)

Mi tegnap felnőtt farsangi buliban voltunk, jó volt kicsit kikapcsolódni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

kivancsika: nálunk két nap alatt volt meg az eredmény. De sok helyen két hét, szerintem kórházfüggő.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

linacska, örülök, hogy jobban vagy. Lehet tényleg a cukorszinted volt, mert az ha leesik, nekem is vagy 15-20 perc mire visszaáll, ha bekapok valamit.
kivancsika
Budapest

linacska: azért az komoly, hogy nincs tesztcsíkod a vércukormérőbe, mert nem lehet kapni. Így tényleg nem lehet könnyá. Örülök, hogy jobban vagy!

kivancsika: szép a pocid :)

Most jutottam el odáig, össze-vissza olvasok :)

Brunhild: tök jó ez a babakocsi ennyiért!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ezt a kocsit találtam még (ha már volt, bocs):
http://neobaby.hu/index.php?&lap=xarukmut&xxazon=1582&fot=0

vagy itt is vannak: http://www.babakocsidiszkont.eu/shop.php?kat=babakocsi

Úgy látom, hogy ilyen árban több modell is kapható nálunk..kérdés, hogy melyik mennyire megbízható :roll: Nekem amúgy egy dolog még fontos, éspedig hogy a tolókarja egyben legyen, ne két fogantyúból álljon, mert akkor nem lehet egy kézzel tolni!

Addisz??? :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.02.13 14:01-kor.
20140901114303

Ez sem rossz :) Nekem még jobban is tetszik :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Brunhild: Nekem is Toma kocsim van, csak a Cross Max típus. Nagy felfújható kerekek, a váz teli teleszkópokkal, kiegészítőkkel, felmegy szinte magától a padkán, terepre is kiváló.
Anno akarva sem választhattam volna jobbat, nagyon szerettem.
Megbízható kocsik, csak itt nem annyira ismerik, mert lengyel. De ajánlom, mert nagyon szuper.
Találtam róla egy linket, létezik padlizsán és rózsaszínben is :-)
Nekem vajszínű naranccsal van.
http://www.teszvesz.hu/baba_mama/babako ... 70650.html

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Sziasztok Lányok!

Még nem tudtam visszaolvasni, pótolom, ígérem, de előbb muszáj elmondanom a HÍRT!

Jónás tévedett, de cseppett sem bánom, mert teljesült a vágyam: KISLÁNYUNK lesz!!!!!
Méghozzá egy makkegészséges, korának tökéletesen megfelelő, formás csajszi :D

Én is el vagyok ájulva a helytől, iszonyú kedves volt a nő, olyan odadással, türelemmel, precizitással vizsgált, hogy csak na! Mindent ötször megnézett, megmutatott, próbálta a legjobb képeket készíteni, szóval nagyon jó és megható volt. Luca is borzasztóan élvezte, örül a húgának :)

Képet holnap tudok feltenni, mert elromlott a laptopom cd-olvasója, úgyhogy a munkahelyemre viszem majd a dvd-t.

Linacska
Beírnád majd nekem is a táblázatba? Köszi!

Nagyon boldog vagyok :D

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Netty, köszi, megnéztem :) Úgy látom, hasonlít a Pierre cardin kocsikhoz.. Nekem PC volt, jó nagy masszív kocsi volt az is, téliesíthető mint a belinkelt Toma, viszont nagyon nagy és nehéz volt, amikor cipelnem kellett gyermekestől, azt hittem, végem van :cry: De örülök, hogy ismered a márkát é jókat mondasz róla, mert amit én néztem az ugye travel systemes és le lehet szedni a felső részt a vázról, ami azért sokat számit ( a pierre cardint meg sem tudtam fogni, tele volt a combom kék-zöld foltokkal, ahogy magamhoz kellett szorítsam)....
20140901114303

Addisz,
GRATULÁLOK!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Addisz: GRATULÁLOK a Kép-hoz !!!!! :lol:
20140901114303

Köszönöm :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, úgy örülök, hogy kislányod lesz :) Még én is reménykedek :)
kivancsika
Budapest

Kiváncsika, kérdezted az AFP-t. Náunk kb 2 hét után kell érte menni, de én majd az uh előtt fogom elvenni (nincs kedvem kétszer elmenni a korházba, mert messze van)
20140901114303

Addisz,
gratulálok, már ki is színeztelek :lol:

kiváncsika,
nekem kb. 2 hét volt az AFP lelet, és a védőnőhöz ment.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz: Gratulálok! ezek szerint jó volt a megérzésed! :)

nekem emailen küldték az AFP eredményt a 8. napon. szóval tényleg attól függ, hogy ki hol mit? :)

hopihe79
Budapest

Addisz: De jó, örülök, h örülsz! Tudtam, h csajszi lesz, Jónás ide vagy oda :-)

Brunhild: Hát igen, cipelni nem egyszerű, de amit belinkeltél lényegesen könnyebbnek tűnik. És rózsaszín is :-)

Gydavid: Mi van veletek? Nagy a csend.

Ki megy legközelebb dokihoz? Ki a soros?

Én kedden megyek vizsgálatra a magánba, de azért ránézetek, h nem kukacosodott e meg. Bár ezen a rossz gépen lehet nem látok majd semmit.
Viszont márciusra úgy sincs kötelező doki, csak a cukorterhelés, és holnap kérek 4dre időpontot.

Már a köldököm felett érzem néha a mocorgást, és majd ki fúrja az oldalaimat is :-) Egyre macerásabb az alvás. Elő kell kerítenem a szopi párnát, mert alá kell támasszam a térdemet, különben akkora sztrájk van, h nem hagy aludni. A háton fekvést pedig egyenesen utálja, olyankor aztán nincs megállás

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

addisz, gratulálok :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Köszönöm :)
Most néztük meg a dvd-t, nem tudok betelni vele :oops: És olyan jó érzés, hogy Luca is ennyire érdeklődő és boldog.
Azt hiszem a 28. hét környékén megismételjük az akciót :)
(remélem nem kóros, hogy az uh napján már a következő uh-ról fantáziálok :roll: )

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Én szerdán megyek genetikai UH-ra. Ha nem mentünk volna el 16 hetesen már biztosan minden bajom lenne :lol:

Képzeljétek, az előbb Levi belepisilt a bilibe. Persze véletlenül, de akkor is örülök. Fürdés előtt játszott a bilivel, ráült, felállt..., aztán egyszer ott volt benne a pisi :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi a választ. Remélem nem kell személyesen menni az AFP leletért, hanem valahogy kiküldik, mert nekem is elég messze van a kórház és hát meló mellett csak szabival tudom megoldani. Na mind1, már holnap kiderül hogy lesz :)
kivancsika
Budapest

Hú, de lemaradtam!

Addisz,
gratulálok! :) Nagyon várjuk a képeket!!! És nem kóros, szerintem itt mindenki naponta uh-zna, ha lehetne... :D

Felvételi nálunk is márciusban lesz, és utána a beiratkozás. Először nem értettem, miért.

Hopihe,
Tényleg durva, hogy már általánosba is felvételizni kell bizonyos helyekre, engem is sokkolt. Csak én szerintem már túlvagyok a kezdeti döbbeneten.

Kivancsika,
cuki poci! :) Has alakulása: inkább alkati kérdés. Azt mondják, akinek keskeny a csipője, annak nő felfelé és előrefelé a pocija, mert a medencéjében nem fér el. Ezekre a pocikra mondják, hogy "fiúsak", de valójában semmi köze a baba neméhez.

Érdekes, hogy itt többségben lányt szerettünk volna. Bezzeg Kínában...

Csöppke,
Örülök, hogy jobban vagytok!

Panndi, milyen az a cipővédő, és hol lehet kapni? Bár most már kinőttünk a motorozásból, de kb 2 év és újra aktuális lesz...

Netty, én utánad 1 nappal, szerdán megyek genetikai uh-ra. Ezúttal jönnek velem a lányok is, huhhhh. Ja, és végre apa is érezte a mozgásokat a pocimban! :)

anabique
Budapest

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Anabique, mindjárt betöltöd a 20 hetet! :D

És ha tehetném, én is egész nap uh-val járnék a hasamon (és addig nézném, amig szét nem dobná a lábait :wink: )

Amúgy Klarissza megy kedden uh-ra (a méhlepénye miatt), addig tudtommal nincs senki :) Pedig olyan izgalmas :lol:
20140901114303

Sziasztok!

Sajnos nálunk muszáj lesz a testvérkocsi, mert bár Levi nagyon rossz alvó, a babakocsi elringatja...és a tricikli is, és mindenféle jármű. Manapság úgy altatom el nappal, hogy tolom fel-alá a lakásban a triciklijével (olyan tricikli, aminek van körben védőkorlátja a baba körül, így már használható ilyenkor is) :lol: Ha látom, hogy már "bólogat", kiveszem, és mehet az ágyba.

A játszótér a lakópark másik végén van, nincs elég közel ahhoz, hogy egy ilyen pici gyerekkel eljussak odáig sétálva, vagy akár kismotoron. Levi még nem jár, kb. 7 önálló lépésnél tartunk, mászva teper mindenhova. Ha elfárad, és aludni akar, be tudom majd tenni a babakocsiba. Kocsiba nem tudjuk majd mi sem használni, ha vásárolni megyünk, akkor a kicsi hordozóban a kosárra, Levi pedig beül a kosár ülőkéjébe. Nekem sajnos nincs jogsim, tehát kocsival a párommal megyünk, így meg tudjuk oldani, hogy szerzünk egy kicsi esernyőre csukható babakocsit Levinek, Szabolcsnak pedig ott lesz a gáz Chippolino.

Brunhild, egyelőre ennél a terhességnél még nem érzem, hogy gond lesz, a magas vérnyomás nem akadályoz jelenleg a nagyobb ellátásában.

Anno Levinél én is nagyon kislányt szerettem volna, de most már le nem cserélném. Szabolcsnál azt mondtam, mindegy.

Klári

Kép
claracroft

Panndi,
Köszi a linket! :) Ilyet nem is láttam még! Szupi!!!!!! :)

Brunhild,
Igen. Anyósomnak is újságoltam (tegnap találkoztunk) a majdnem félidőt, de csak felvont szemöldökkel, hitetlenkedve bámult a pocimra. :shock:

Linacska,
Akkor mi egy napon megyünk! Te hányra?

És addig még Netty és Klarissza is megy. Tényleg izgi! :)

anabique
Budapest

Képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Színesedik a tábla :lol: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Kép

Kép
mrsleo
Debrecen

anabique,
én 8:30-ra megyek szerdán.
Az ált. sulis felvételivel kapcsolatban azt megértem, hogy ha pl. egy zenetagozatos suliba van felvételi, azért ahhoz adottság kell, nem csak kitartás meg szorgalom. Viszont csak az adottság meglétét lenne ildomos nézni, és semmi mást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

gil,
megint nagyon eltűntél...
jövő héttől szabad vagyok délelőttönként, ha van lyukas órád, egy könyvtári kávé esetleg?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz,
Gratulalok a kislanyhoz! :D :D :D

Nekem meg masfel het a genetikai UH-ig, de addig is van a szivhang hallgato :P

Mostmar annyi babakocsit lattam hogy ismet nem tudom milyet akarok :shock: Egyebkent mikor erdemes megvenni, meddig lehet halasztgatni/valogatni? En ebay-en nezegettem es ott is egesz olcsok!

Kép

Kép
ica79

Jó reggelt!

Mi pénteken megyünk 4D-re, már várom :)

leo, szép poci :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Várjuk az UH-s beszámolókat! :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Mrsleo, szépen nő a pocakod! :)

Ica, még van idő megvenni, nyár elején bőven ráér :D Kivéve, ha találsz egy olyan modell amibe szerelmes leszel, vagy annyira jó árban van, hogy kár otthagyni :)

Látom uh szempontból izgalmas lesz ez a hét Kép
20140901114303

szép jó reggelt!

leo: szép pocak, már le sem tagadhatnád! :)

a héten jó sok UH lesz :) izgulhatunk eleget.
szerda reggel megyek be én is a kórházba, de csak vért vesznek, UH sajna nem lesz.
ma viszont megint megyek tornázni :)

hopihe79
Budapest

Jó reggelt!

Én szombaton megyek 4D-re.
Tényleg mozgalmas lesz ez a hét.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

A vonalzóm valamiért egy nappel előrébb rak.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

sziasztok!
A hét izgalmaihoz én is szeretnék hozzátenni.
Péntek délelőtt megyek az SZTK-ba 18.heti UH-ra, délután pedig a saját dokimhoz.
Még mindig iszonyatosan köhögök, szinte megfulladok. Főleg reggel és este. Már nagyon utálom. Fáj tőle mindenem. Valami ötlet mit tehetnék?

köszi
k

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

bkrisztike: hogy sikerült bejelentkezned? a háziorvos küldött el? valami hasonló akcióban én is gondolkodom :)

hopihe79
Budapest

Vivcsen, nekem első naptól egy nappal többet számol, nem tudom miért...de már megszoktam :)

Bkrisztik: Stodal szirup, vagy a disznózsír :roll:
20140901114303

Köhögésre
Sinupret, ládzsás útifű, hideg párásítás...

Kép
mrsleo
Debrecen

Anyukák!
Van használható listátok a fontos, beszerzendő holmikról? Mit, milyent érdemes venni a holmikból?
Nézegettem listákat a neten, de már kezdek belezavarodni... :oops:

Kép
mrsleo
Debrecen

Lányok!
Próbálom feltölteni a képeket, erre a célra eddig a kepkezelo.com-ot használtam, ami két napja nem működik... Tudtok valamit ajánlani helyette?

Leo
Milyen listára gondolsz? A kórházi csomagra vagy hogy otthonra mire lesz szükségetek az első időkben?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

hopihe

UH-ra sz SZTK-ba (Jahn F.) a körzeti nőgyógyásztól kaptam a beutalót

mrsleo, brunhild!
Köszönöm szépen
stodal szirupból már megittam majdnem egy egész üveggel, akkor be kell szereznem valami mást is

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Mrsleo,
nekem nem volt listám, hogy mire lehet szükség, de van egy-két dolog, amit a neten keringő listák tartalmaznak, viszont tök felesleges. Most így hirtelen nem jut eszembe, de néha olyanokat bele tudnak írni...
Én egy (vagyis két) dolgot szoktam javasolni első gyerekes anyukáknak, de szerintem nálad egyik sem releváns. 1, hogy a kórházból hazahozatalra olyan bodyt, pulcsit... vigyen a gyereknek, ami vagy elöl gombos, vagy nagyon nagy a fejnyílása, mert első próbálkozásra tuti nagyobbnak tűnik a gyerek feje, mint bármelyik body fejnyílása :lol: Nálunk kisingben és angolpólyában vannak a gyerekek, szóval semmit nem kell áthúzni a fején, aztán mikor szembetalálkoztam a bodyval, akkor kimentem a folyosóra, hogy sos valaki segítsen...úgyhogy végül a főnővér jött, és áthúzta a bodyt a gyerek fején.
2, ez nem "tárgyi" dolog, de így utólag fel kell készülni rá, hogy hogy néz ki egy újszülött nemi szerve, akár fiú, akár lány. Legalábbis nekem nagyon nem nyújtott megszokott látványt. A sógorom konkrétan elájult (180 kilós férfi), amikor meglátta a lányát.

Addisz,
irfanview nagyon jó képkezelő. Megnyitod benne a képet az Image/resize menüben át tudod méretezni, pixelben, csak a nagyobb értékhez beírod, hogy 600, a másikat már számolja (ez pont jó a babanethez), elmented másként és már töltheted is fel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Leo, listám (még) nincs, pedig nekem is előlről kell kezdenem mindent, mindent elajándékoztam. Kapásból a következők jutnak eszembe:
- 10 textilpelenka
-kb 6 rövidujjú body
-3 hosszúujjú body (nyáron is lehet hűvős)
- kb 4 hosszú, lábfejes vékony nadrágocska vagy rugi (ujjatlan)
-kb 5 hosszúujjó felső
-2 kardigán
- vékony sapi (1-2) és kalap
- kis zokni 2 darab
-2 pléd (kocsitakaró), ágyba kistakaró (párna nem kell)
-2 gumirozott lepedő
- 2 kisméretű cumi (mi mindig a kerek, hagyományos használtuk, a lapos-fogszabályzósat a fiaim kiköpték)
-2 cumisüveg (múanyag, egy nagy+ egy kicsi ugyancsak kerek
cumival)-
-pelenkázólap

Elsőre ennyi jutott eszembe :roll: Ruhákból 56-os méretben kevés cucc kell, mert nagyon gyorsan kinövik, kb 2 hetente. Ezért érdemes egyből már 62-es ruhákat is venni. Tény, hogy ennek ellenére néha naponta többször kell ruhát cserélni, mert alul kifolyik a kaki, felül pedig a tej... (remélem eltaláltam a darabszámokat, ha nem javítson ki, aki mostanában babázott :) )

Én még megvárom az uh két hét múlva, aztán remélem elmehetek én is vásárolni :D
20140901114303

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: