A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

[quote="gydavid"]l írta:gydavideo! Én pedíg azt gondoltam volna, hogy neked a legegyszerűbb, és, hogy neked réges-régen mindenről határozott elképzelésed van?!

Arról határozott elképzelésem van, hogy hogyan szeretnék szülni.
Viszont ez az orvosválasztás nagyon nehéz... ha nem akar az ember a kollégái között sértődést... :wink: :?

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo,
olyan orvos nincs, aki nem dolgozik ott, de mondjuk bemehet szülést vezetni? Akkor hátha nem lenne sértődés a többiek között.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jucus
Az a baj, hogy én már most is nagyon lelkizős vagyok :oops:

Kép
mrsleo
Debrecen

[quote="linacska"]L írta:linacskaeo,
olyan orvos nincs, aki nem dolgozik ott, de mondjuk bemehet szülést vezetni? Akkor hátha nem lenne sértődés a többiek között.

Vidéken ez nem jellemző...

Kép
mrsleo
Debrecen

Már az is eszembe jutott, hogy szakvizsga után, június elején csak elutazom Mrleohoz (34-35. hetes leszek akkor) és ott szülök...

Kép
mrsleo
Debrecen

A férjed haza sem utazna a szülésre?

Lehet egy szakmai kérdésem? Szerinted az 50-es süllyedést okozhatja csak a terhesség? Fvs jó, CRP csak egy kicsit magasabb.
jjucuss
Eger

)Jucus
Süllyedést én nem szoktam annyira figyelni. CRP, PCT informatívabb.

Mrleo hazautazása bizonytalan. (a világ másik végén van :? )

Kép
mrsleo
Debrecen

Mondjuk elég ciki lehet kolléga előtt ilyen állapotban mutatkozni?!

Kép
Kép
Kép
gydavid

igen, elég gáz a szitu.

Amikor Ádámot szültem egy ismerős anesztest megkértünk, hogy ha kell jöjjön EDA-t csinálni. Persze EDA-ra nem volt idő de azért az anesztes be-be nézett, hogy hogy állunk. Utoljára éppen a kitolás közepén jött be és nem átallott volna beállni bámészkodni a lábam közé. Azért észen voltam és a levegőcsere alatt kipréseltem magamból, hogy:-Piiiiista menj kiiiiiii!!! :D
jjucuss
Eger

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:36-kor.
kivancsika
Budapest

kiváncsika,
szerintem fiú.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mrsleo, megértelek, hogy ilyen körülmények között inkább az ügyeletesnél szülnél, hogy ne sértsél meg senkit. Ezek szerint viszont mindenképp ismerős lesz az illető, tehát szerintem számíthatsz protekcióra, vagyis hogy jobban figyelnek rád, mint egy idegenre...Jóformán olyan lesz, mintha a te orvosod lenne, hisz nagyon nagy tapló kéne legyen, hogy semmibe vegye kívánságaidat :roll: Úgy gondolom, ilyen szempontból "védett" lennél...
DE azt is megértem, hogy inkább elutaznál a férjedhez, kérdés csak az, hogy milyen ellátásra számíthatsz ott, idegenként? Vagy Mrleo olyan pozicióban van, hogy el tudja intézni neked?

JJucuss :lol: :lol: :lol:
20140901114303

Kivancsika, fiúnak tünik.. más kép nincs?
20140901114303

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:36-kor.
kivancsika
Budapest

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:37-kor.
kivancsika
Budapest

kivancsika: mit mondott a doki? :) szerintem is inkább fiú! :) nem rossz Neki, ha lányt szerettél volna, ugyanúgy fogod szeretni. Én is lányt szeretnék, és valószínű fiam lesz, de nem probléma :)

mrsleo: én is azt csinálnám, amit brunhild mondott, ha mindenki ismerős, akkor tök mindegy, ki az ügyeletes. Vagy nincs olyan, akiből egy van, egy nő, vagy egy kedvenc, vagy egy legtapasztaltabb? ;)
azért 34-35 hetesen a világ másik végére utazni sem egyszerű :)

jjucuss: :) Pista sem sértődött meg, ugye? :)

hopihe79
Budapest

kivancsika,
én megértelek. Azt, hogy Levi fiú lett mindaddig nem tudtam megemészteni, amíg meg nem született. Őszintén vállalom, hogy csalódott voltam, nagyon kislányt szerettem volna másodjára is. Aztán mikor megszületett már annyira nem számított, imádom, szeretem azóta is. És megint kukisom lesz...most mondhatnám, hogy büntet a sors, az akkori érzéseimért, de most már tényleg nem úgy érint, mint Levinél.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:37-kor.
kivancsika
Budapest

Kíváncsika! Az enyémnek milyen rossz lesz, amikor kiderül hogy fiú. :D

Én az első gyereknél annyira rettegtem, hogy mi lesz ha fiam lesz. Egy húgom van a családban sehol nincs egy kisbaba sem.
Aztán annyit túráztam ezen, hogy a végén már egyáltalán nem lepődtem meg, hogy fiú, sőt nagyon örültem.
jjucuss
Eger

Műveim:
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

nagyon jók! és annyira jó a felirat a képek alatt! "Anya, sikerülni fog!" tudom, hogy az nem azért van ott, de ahogy nekiálltál az álarckészítésnek. :) Lili már akkor is tudta, hogy sikerül :)

hopihe79
Budapest

Jjucuss :D

Kivancsika, első gyerek? Dehogy rossz neki :)
20140901114303

Linácska, nagyon jók! :D
20140901114303

Szuper jok ezek az alarcok! Foleg az utolso, meg Rio-ba is sikert aratna :)

MrsLeo,
En a legelejen nem akartam valasztott orvost mert annyi rosszat hallottam az ido elott beinditott szulesekrol, merthat a doki inkabb akkor csinalja amikor neki is jo.
De persze az en helyzetem mas.....ram mashogy nezett volna az ugyeletes es biztosan nem kaptam volna annyi figyelmet amennyit a kollegaktol fogsz kapni.
Szerintem ha ugyis ismered oket, akkor semmi rossz nincs abban ha nem valasztasz (ha csak nincs olyan kozottuk akit nagyon nem szeretnel)

Egyebkent kulfoldon nincs ilyen mizeria a szules korul.
Nekunk egy vagyonba fog kerulni a vegere (persze megeri, ebben biztos vagyok) de ugyanezt Angliaba ingyen es mosolyogva vegigcsinaljak a paciensekkel.
Nemtudom hogy mas orszagokba hogy van, de ami itt megy az nem egy hetkoznapi dolog :(

Kép

Kép
ica79

Lina: wau, meg ez neked :-) ügyi vagy. És látom nagy volt az öröm. Édes kicsi lány.

Leo: Kollega ide vagy oda, jó az ha van egy bensőséges viszony egy adott emberrel, aki ismeri a félelmeidet, tudja a lehetőségeidet, aki felé meg van az a bizonyos bizalom. Hidd el, jó a saját doki.Pláne, ha Mr Leo nem lehet majd jelen a szülésnél. Ennyire meg legyen már minden kollega megértő, h ezt a szülő nő eldönthesse saját megérzése és meggyőződése alapján. És hidd el, ha túl leszel az élményen, nem fogsz másként vélekedni erről, még ha most furcsa is. Abban a pillanatban hogy megszületik a gyermeked, mindig és minden előtt ő fog állni, és az ő érdeke, illetve a ti érdeketek lesz az első mindenek előtt, és nem fogsz ilyen dolgokon hezitálni, mert az ösztönöd megmondja majd mit tegyél.

Kiváncsika: Szerintem is kukis. Merre volt a köldök zsinór? Nem lehet, h annak a részlete látszik?

Jucus: osztom a Leonak írt véleményedet az utolsó szóig. Szép szép s gyerekágyas időszak, de sokkal jobb utána :oops:

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

szerintetek az elképzelhető, hogy tüsszentettem (rettenetesen nagyot) és megijedt? fura érzés volt.

hopihe79
Budapest

Hopihe, nem :)
20140901114303

:) akkor jó!

hopihe79
Budapest

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:38-kor.
kivancsika
Budapest

Sziasztok Lányok!

Én két napja megint álomkóros vagyok, úgyhogy este már nem tudtam elolvasni a napi termést :)

Leo
Kívülállóként nehéz jó tanácsot adni, de nyilván nem véletlenül fordult meg a fejedben, hogy MrLeo után mész. Bár nem tudom, hol van és ott milyenek a szülési feltételek, de biztos rengeteget számítana, ha melletted lenne a nagy napon és persze az azt követő időszakban is. Itt nincs olyan orvos, kórház, szülésznő, dúla stb., akihez mereven ragaszkodnál, szóval talán megéri a nagy utazás :)

Linacska
Szuperek lettek az álarcok, nagyon ügyes vagy.

Brunhild
Húú, micsoda pocak :lol:

Hízás: vagy bekrepált a mérleg, vagy tényleg továbbra is a 90 dkg-nál tartok... Ez szinte elképzelhetetlen, ugyanis FOLYTON éhes vagyok és mennyiségeket tűntetek el... Márciusban a védőnéninél kiderül :wink:

Bevallom, én is nagyon kislányt szeretnék :oops: Biztosan örülni fogok egy egészséges fiúkának is, de egyelőre annyira fura belegondolni, hogy kukis lesz esetleg.
És Luca is nagyon mondogatja, hogy ő lánytesóra vágyik, remélem nem lesz csalódott.
Apa persze közölte, hogy három nő neki már sok, ő drukkol, hogy fia szülessen :) Na, majd vasárnap remélem meglátjuk.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Jjucus, nagyon jót írtál!
Egyetértek, nehéz ez első pár hét.

Én is a választott orvosra szavaznék Leo.
Mondjuk más a te helyzeted, de mi van ha lejár a műszak? Ha az ügyeletesnél szülsz, akkor ők ilyenkor cserélnek. Akkor is, ha a másik éppen nem szimpi.

A férjed merre van? Hogyhogy ilyen sokáig vagytok távol egymástól?

Én kedden megyek a genetikai uh-ra. Kíváncsi vagyok, hogy megmutatja e magát Emma.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Juccus, hát eléggé megijesztettél ...
Nálunk esély sincs választott orvosra. Egyszerűen nincs ilyen lehetőség. Az ügyeletest is csak akkor látod, ha baj van :( A szülésznőn nagyon gondolkodom ...
A másik félelmem, hogy ki tudja akkor milyen állapotban leszek, értem-e, hogy mit beszélnek hozzám németül. A lényeg, hogy a férjem ott lesz és majd küzd értem.

Most jöttem rá, hogy milyen áldás, hogy nem mi döntünk a kisbabák neméről (a mi helyzetünkben legalábbis). A férjem családja fiút szeretne, az enyém lányt ... képzelem, mi lenne, ha nekünk kéne eldönteni ;)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért! Csak kicsit zajlik az élet nálunk 4 gyerekkel! Egy csomó vizsga a gyerekeknek meg mindenféle izgalom nálunk!
Tegnap voltunk a 18 hetes UH-on és képzeljétek kisfiam lessz! :lol:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

ildóca: de jó! gratulálok! :) ezek szerint azt is szerettél volna? Jónás mit mondott? :)
és mi lesz a neve?

pihe

hopihe79
Budapest

Hópihe!

Nem néztem Jónást! De igen reménykedtem nagyon, hogy fiú lesz! Neve Csanád Magor! Ha csak a kis családom meg nem vétózza!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildoca,
Gratulalok a kis kukishoz, nagyon szep nevet valasztottatok neki :)

Kép

Kép
ica79

Ildóca! Épp 2perce nézegettem a neveket, és gondolkodtam, hogy eltúntél!?
Még Klarissát is hiányolom?!

gratula a kisfiúhoz! Minden rendben?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Ildóca, de jó, hogy bejelentkeztél!

Én "halálomon vagyok", ma reggel elkezdtem hányni, és azóta is csak fekve jó. Csak azért vonszoltam el magam a gépig, hogy lemondjak pár dolgot. Ennyit a mai tornáról. :(

anabique
Budapest

Kíváncsika!

Én soha nem tudtam elképzelni, hogy fiam legyen... Esetleg harmadiknak, negyediknek. Amikor a 18. heti UH-án kiderült, hogy fiú, nagyon csalódott voltam. Persze annak örültem, hogy egészséges! Amikor megszületett, persze mindez már nem számított. :D De tudtam, hogy addig szülök, amíg nem lesz lányom, illetve az örökbefogadás is felmerült. A második terhességemnél a 18. heti UH-on nem látszott semmi, a baba rettenetesen takargatta magát. Mivel egyik gyerekem sem szerette az UH-t, az orvosom pedig régimódi (azaz "csak" normál vizsgálatot végez havonta), a 31. héten tudtuk csak meg a baba nemét. Elsírtam magam, amikor megmondták, hogy kislány... :P

A harmadiknál úgy voltam, hogy persze mindegy mi lesz, csak egészséges legyen, de azért ha engem megkérdeznének, én lányt szeretnék!!! :lol:
Úgy néz ki, hogy ismét fiú lesz... Most már könnyebb elfogadni, mint öt éve, de irigykedve nézem az utcán a kis rózsaszín "csomagokat" a babakocsikban, ez az igazság...

Nagyon szeretem a fiamat, a kicsit is szeretem már most, de a lányommal kapcsolatban van bennem valami "plusz" érzés...

Úgyhogy én megértelek. Nem tudom, hogy a babák/gyerekek mit éreznek ebből, a fiam mindenesetre nagyon jó és "rendes" kisbaba volt kb. két éves koráig (szülők "beetetése"), de aztán kibújt belőle a kisördög! :lol:

Van, akinél ez pont fordítva van: nem tudja elképzelni, hogy lánya legyen. Nem vagyunk egyformák.

Egy háromgyerekes kolléganőm, most már nagymama, mondta egyszer, hogy sajnálja egy picit a lányát, akinek két fia van, és nem szülhet többet, mert majdnem belehalt a másodikba, hogy nem lehet kislánya. Mert szerinte minden anya megérdemli, hogy legyen egy lánya. :lol:

Cupicica
cupicica

Ildóca, gratulálok!
4 gyerek???
20140901114303

Anabique, együttérzek veled!

Én is most akarom elpanaszolni, hogy reggel 6 óta halálomon vagyok :( Tegnap valami kaja nagyon megártott, reggel hatkor elkezdett fájni és görcsölni a gyomrom, legalábbis én úgy éreztem, de lehet, hogy inkább a beleim..időnként hányinger is utolér, de hánynom szerencsére még nem kellett, vécézni már voltam.. Néha kicsit javul a helyzet, aztán hirtelen kezdődik előlről, nagyon rosszul vagyok :cry: Tiszta szerencse, hogy itt vannak anyósék, nem kell nekem suliba menni... alig tudok megmozdulni...
20140901114303

Anabique, Brünhild!

Jobbulást kívánok Nektek!
cupicica

Köszi! :)
20140901114303

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:39-kor.
kivancsika
Budapest

Hú, megint mennyi betegség, jobbulást mindenkinek!

Én szerencsésnek mondhatom magam, mert nekem mindegyik gyereknél mindegy volt a neme. Amit kapunk, annak örülünk :) (Amúgy szerintem aki veszített már el akármilyen korú magzatot, annak tök mindegy.)

Én ma is kipurcantam, ma voltunk Pesten, beszédjavítóztunk, aztán hazajöttünk, felvettük Fruzsit, ebédig kinn motoroztunk meg rollereztünk, most várom, hogy a mosógép végezzen, és kidőlök :lol:

Én már nem tudom a súlyomat, eléggé ugrál, délután továbbra sem tudok enni, nekem az ebéd az utolsó étkezés, ha utána eszem, azt kihányom :roll:

Két hét múlva megyek védőnőhöz, majd azután megmondom, mennyit híztam :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Van két jó ismerősöm, mindenhol 3-3 fiú van. Egyelőre egyik sem meri bevállalni a negyediket, mert úgy érzik, nem tudnának tiszta szívből örülni még egy fiúnak...

Amikor kiderült, hogy a kistesó fiú lesz, a fiam azt mondta, hogy akkor kell még egy kislány is, hogy egyenlően legyenek a fiúk meg a lányok... :lol:
cupicica

sziasztok!

betegeknek jobbulást!

ildóca: szép nevet választottatok nagyon! :)

rokakoma: igazad van! :) jó, hogy nem mi választjuk a nemét. Ha a topicos anyukák óhaját nézzük, a születendő gyermekek nagy százaléka lány lenne! :)

hopihe79
Budapest

Nekem fogalmam sincs mit éreznék hasonló helyzetben.
Most örültem volna a fiúnak is, és ha esetleg a jövő heti uh-n azt mondják mégis kukija van, akkor is boldog leszek.

Abból a szempontból meg így tök jó, mert így legközelebb is abszolút mindegy lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ana, Brunhild
Jobbulást Nektek! Remélhetőleg csak valami kajától van és nem vírus, vagy hasonlók!

Képzeljétek, hosszú szünet után reggel végre bejelentkezett a babó, egész nagy bulit rendezett odabent, miközben próbáltam magamhoz térni az ágyban :) Azóta vigyorgok :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Kivancsika, tehetetlenségemben netezek..
És közben ezt találtam, egy 13 hetes ultrahang, amelyre az orvos és mindenki más fiút mondott, de a végén kislány lett!

Kép

(A kép innen van: http://www.in-gender.com/cs/forums/t/143851.aspx)
20140901114303

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: