A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

brumika
hát az a baj ezekkel a dögökkel hogy egyre szívósabbak és télen is már egyre tovább aktívak mert egyre melegebbek a telek...szóval a mostani 10-15fok már teljesen jó nekik sajnos!
én is készülök erdőbe talán holnap sikerül kimenni...szóval jól nézzétek meg mindenhol nehogy összeszedjetek mert egyre több a fertőzött is!

cedis
nekünk is voltak ilyen pöttyök azt mondták vírustól és el is múlt pár nap alatt....azt tudom hogy a tejkiütés az fejen és nyakon van...nekünk főleg a combon törzsön volt....

eper
akkor te vagy a kakukktojás :lol: ma próbáltam szagolgatni a lábát hogy a miénk büdös-e de nem tudtam megállapítani mert folyamatosan pukizott :shock: és direktbe kaptam így az arcomba tyűűűű :lol:

orsi
de szuper hogy ezen már túl vagytok legalább!drukkolok a továbbiakhoz is!

tkatinka
de jó eredmények..ma többen is kérdezték tőlem most hány kiló a gyerek...nem tudom már megmondani mert elvitték a mérleget de kb egyformák lehetünk veletek és hasonló átalvásokat is csinálunk már :D

annus
de jó hogy összejársz többekkel is!ez szuper! én is mennék illetve fogadnék...de nem tör ki a cirkusz?nem sírnak a babák?lehet tőlük dumcsizni?hogy szervezitek?

Kép
menion
Budapest

annus!
ez nem hangzik jól a gyógyszerrel.
igaz, írja, hogy vérezgetés előfordulhat... de ha én is így járok, asszem a dokim idegeire fogok menni... mert én tuti a nyakára fogok vele járni (lévén, hogy én korábban ugye nem véreztem szinte egyáltalán :))

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

és rólunk....
ma a tejadónk szólt hogy "nem lehetne legalább a tápszer árát odaadni?" :shock: :shock: :shock:
hát eddig ő miatta számoltunk így talán emlékeztek még ide is írtam róla napokig agonizáltam rajta :oops:
az elején nem kért pénzt majd "amennyit gondolunk"aztán meg tápszer árban maradtunk legutoljára
most kb 1 hete fizettem ki és erre ezt adja elő...mintha nem ő erősködött volna többszöri megbeszéléskor...meg hát ez úgy hangzik mintha eddig nem is adtunk volna egy fillért se :shock:
aztán hazajövök és emailen az fogad hogy ismerőse nemrég szült és ők kifizetik az 1800/l árat és "megérted hogy nem vagyok a saját pénzem ellensége?" :roll: :shock:
szóval iszonyatosan rosszul érzem magam és azt gondolom hogy nagyon nem volt ez így korrekt eljárás...
természetesen megértem hogy inkább annak adja aki ennyit fizet érte de az nagyon visszatetsző hogy most úgy tesz mintha legalábbis megrövidítettem volna...
amikor engem hívtak hogy vigyem el a tejet akkor épp ki akarta önteni mert nem tudta hova tenni aztán meg előadta 1x hogy 4000 litere a piacon...na akkor kiakadtam de aztán mivel erősködött hogy annyit adjunk amit tudunk és ami nem terhel minket na akkor megnyugodtam hogy tápi áron nem olyan szemétség ha elviszem azt a tejet amit ő amúgy kiöntene...
hát most írtam neki egy választ hogy megértem és köszönöm az eddigieket és emlékeztettem rá hogy ő mondta ezt az elszámolást és leírtam mennyibe került a tápszer és az mennyi literenként aztán írtam hogy holnap elhozzuk a nála lévő cumisüvegeket és küldöm a maradék pénzt...
hát gondolom még futunk pár kört hogy jaj nem úgy gondoltam stb de Laci azt mondja hagyjuk már ezt az egészet mostmár kihúzzuk a fagyasztóban lévő tejjel nagyjából a 4 hónapos korig aztán meg jön a hozzátápi... :roll:
de nekem meg az darál az agyamban hogy ez nem az a dolog amiből büszkeségi kérdést kell csinálni! hát nem tudom!
erre is alszok egyet...úgy tűnik ez már mindennapos lett nálam... :oops:
most szóljatok hozzá!

Kép
menion
Budapest

Huu Menion...szerintem itt más lehet a háttérben.Ha ismerősének adja a tejet,elfogad érte pénzt???Mert én tuti ingyen odaadnám ha ismerem az illetőt :? Szóval mondta volna azt h ismerős és nincs teje és neki adná inkább,vagy akkor van vki aki többet ad és kész.Vagy teszem azt felét másnak adnám ha nem gond stbstb.Szóval érdekes....

Tali:áh,semmi gond nem szokott lenni.Iza 2 hós korától jár kb heti szinten:)))Van h 2-3 gyerek van,de volt h 10-15:)Aki alszik alszik,van aki sírósabb,de megoldottuk mindig.Én nagyon szeretem,na meg Iza is.Várja mindig a talikat!
A mi lakásunk nem túl nagy,de van 2 háló,oda szoktuk betenni az éppen alvókat.Ja és ugye most Niki is jön,de őt nem zavarja ha többen is ugrálnak mellette.Napközben is kinn alszik :lol:

annus11

Sziasztok! Menion! ez tényleg gáz a tejadó részéről. De ne izgulj. Már ez is jó, hogy eddig anyatejet tudtál neki adni, sőt még kitart 4 hós koráig az mégjobb. Nekünk már az elejétől kezdve tej mellett pótlás is kellett. És 3 hét után csak táp és jól van, fejlődik és boldog.:)

Kata
! Szerintem se kell számolni, hogy hányszor eszik és mennyit . Változó az étvágy. Mi se eszünk mindig egyformán. a lényeg, hogy gyarapszik vagy legalább is nem fogy.

Jujj Képzeljétek! Réka ma reggel megfordult hátáról a hasára!!!! :) Persze vissza már nekem kellett segíteni.

Kép
bei

Menion érdekes ez.De az is jó hogy eddig kapott .De a nőt is meglehet érteni a mai világban a pénz nagy úr sajnos :?

Bei ügyeske Réka baba :)

Annus Hát szerencsére nem irigy inkább gondoskodó :lol: ha sir mindig szalad hogy ettessem vagy adná a teáját meg a cumit nyomja a szájába.Mikor megjön oviból rögtön megy és megnézi :lol:

Megint átaludta az éjszakát :lol:

Teszek képet a gmailra.

t katinka

Sziasztok!

Annus: a műtét már csak 2 hét, a varratszedés lesz 28án szintén altatásban, majd ha az is meg lesz, akkor azt mondom túl vagyunk rajta.
Menion: erre már nem mondok semmit! Vetetsd le a rontást magatokról! :D Remélem azért megoldódik valahogy a tej gond, de ha 4 hós koráig elég, sztem nem kell aggódnod! Remélem már más rossz nem történik veletek!
Bei: ügyes Réka baba, gratulálok!
Julcsi: én már írtam, h egy hónapja szedem, én is véreztem tőle egy hetet, állandóan fáj a fejem, a libidóm nulla alatt kb. Szóval én abba is hagytam. :(

Bogi tegnap este összehányta magát. Mikor délután hazaértünk evett sokat. Aludt 1 órát kb, megint kért enni, én meg adtam neki, mert délelőtt a kórházasdi miatt az autóban szopizott, nem úgy evett ahogy kellene, meg nem is volt idő fél órákat szötymörögni, hogy végre a kajára figyeljen, így nem evett rendesen, gondolom délután próbálta bepótolni. Este fürdettünk, utána megint kaja. Valami iszonyúan tekerte a hasát (én egy sajtburgert ettem egész nap és az sem esett jól- lehet, h ez volt a baj), lehoztam, adtam neki egy kis kamilla teát, hátha megnyugszik a kis pocija. Ivott pár kortyot, mosolygott mint a tejbetök, majd sugárba elkezdett hányni. Orrán száján jött vagy 3-4 adagban, közben nagy szemekkel nézett rám, én úgy megijedtem! Aztán szerencsére nyugodt maradt, vette a levegőt rendesen, úgyhogy átöltöztünk, megtörölgettem, kitisztítottam az orrát és minden rendben volt. Persze alig fél óra múlva ismét éhes lett, evett egy kicsit (sokat nem is tudott volna ciciből), fél 11kor letettem és reggel 5ig aludt.
Ma már minden ok, most éhes csak a reggeli kaja óta.

Olyan szép idő van itt, eszünk és nyomás ki a levegőre Bogistól, kutyástól! :D
Szép napot Nektek is!
Ui.: Valaki nem jönne el hozzánk takarítani????? :D :D

Kép
orsolymors

Sziasztok!

Orsolymors: Örülök, hogy túl vagytok a vizsgálatok nagy részén. A hányás biztos csak a zaklatott nap miatt volt, szegényt megviselte egy kicsit.

menion: Hát ez nem valami korrekt dolog a tejadótól amit csinál. Mindenesetre bárhogy is lesz, legalább eddig volt anyatej Annának.

Mi most jöttünk fel, nagyon szép idő van.

Jó levegőzést mindenkinek!

Kép
eper74

el vagyunk átkozva :twisted:
éjjel 2kor csőtörés volt... még jó hogy fél füllel fent vagyok éjszaka és azonnal leszaladtam megnézni mi az a zaj...hát torka szakadtából ömlött a víz a lenti fürdőben...percek alatt cm magas víz lett pedig az a fürdő elég nagy!fogalmam sincs mi lett volna ha nem vagyunk itthon...
most meg kiderül hogy rossz számlaszámra küldtem a pénzt a gyerekruhákért...legalább a hinta árát jó helyre küldtem...
mondanom se kell a rucik árát Laci utalta...de el tudom képzelni hogy én írtam le rosszul amilyen zaklatott vagyok mostanság :roll:

remélem vége lesz már ennek a balszerencse sorozatnak lassan!

Kép
menion
Budapest

menion!
elég egy tapló eljárás volt ez a tejadótól :?
ha a szükség úgy hozza, nem rossz ám az a tápszer... sokan felnőttek/felnőnek rajta :)

orsi!
köszi... biztos átfutottam rajta, hogy írtad. sokszor csak felületesen olvasok... végigpörgetem az oldalt, ha nagyon el vagyok maradva.
remélem, nekem nem lesz vele ennyi bajom... kicsit drága volt ahhoz, hogy csak úgy ne szedjem majd be.

jó, hogy túl vagytok a vizsgálatokon :) remélem, a hányás nem ismétlődött...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

bei!
ez nem komoly, hogy már forog??? :o
nagyon ügyes!!! :!:

mi még a fejünket sem emeljük fel hason. ha hason tartom a kezemben, gyönyörűen tartja... de ha leteszem hasra, akkor annyira el van azzal foglalva, hogy szenvedjen/kínlódjon (amíg oda nem megy valamelyikünk, hogy megsajnálja... amikoris olyan nagy szomorú szemekkel néz, hogy nem lehet simán a hátára fordítani, hanem muszáj felvenni babusgatni... asszem manipulatív a gyerekem :oops:), hogy eszébe sem jut emelgetni...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok_!
Végre itthon is tudok netezni:-)
Lenne egy dolog amit szeretnék veletek megosztani. Kíváncsi vagyok ti tapasztaltatok-e ilyet?
Pocok csak addig szereti a cicit szopizni amíg ömlik a szájába. Amikor már ki kell szívni a sűrejét, vagyis meg kell küzdeni érte, akkor már
üt az öklével, rugdos, kitekeredik a kezemben, lecuppantja aszáját a ciciről és persze ordít, mert nem úgy van ahogy ő akarja. Pedig van benne, mert spriccel, de neki nem tetszik, mert csak akkor jó majd bele nem fullad. Nagyon kis agresszív.
Van hogy 160-at is eszik, de mindig egy óráig szenvedünk. Aztán szopástól számítva 3 óra múlva, de a szopás végétől számítva 2 óra múlva újra kellene nekiés nem stzokott lenni elég. Én ezért vagyok sajnos tápszerre is szorulva néha, pedig elég lenne a tejcsi is de ez a gyerek nagyon falánk:-)
Én nem akartam tápszerrel etetni, de mivel látom nem vagyok egyedül, így akkor nem is aggódom. Nyugtassatok meg ti is, nem baj, ha tápizik. Bár ő rengeteg tejcsit is kap, így csaak nem lesz baj belőle. Na tiszta hülye vagyok, bocsi, ha feleslegesen parázok.
Puszi ezt az erőszakos ciczést meg már rég meg akartam kérdezni.

Kép
Kép
zsanimanó

annus
egyre érdekesebb mert most olvasom a levelét hogy "félreértettem mert a lefagyasztott tejét adja most el azoknak de hamarosan elfogy"azt írja napi 300 kell neki akkor nem tudom hogy fogy el mert tudom hogy egy teljes frigóval van fagyasztott neki...szóval össze-vissza beszél...
azt gondolom az lett volna fair ha az elején megmondja hogy addig ad tejet míg nem talál olyat aki többet fizet érte mert akkor én is másképp osztom be...persze ez így csúnyán hangzik de az élet ilyen és pénzből él mindenki!
másrészről meg rohadtul érzem magam hogy egy ilyen dologért nem tudok annyi pénzt adni...sz@r érzés hogy van aki lazán kiránt a zsebéből 60-80ezret havonta csak tejre én meg nem tudok...és emiatt kicsit rossz szülőnek érzem magam persze ez baromság tudom de ez kb olyan mint a reklámban hogy "mi a legjobbat adjuk gyermekünknek"mintha az aki nem tudja megvenni az már nem is akarná a legjobbat a gyerekének :oops:
húúúú 15-en összejöttök!nem semmi!jó lehet!biztos zsongana a fejem itthon nincs nagy társaságom de nagyon élvezném hogy beszélhetek végre olyannal is aki nem mászik a falra a kismamás témáktól...

bei
én is ezzel vígasztalódom! na meg túrórudival :lol:

tkatinka
ezzel nincs is bajom!totál megértem!én is a helyében annak adnám aki többet ad érte!nekem azzal van bajom hogy nagy nehezen megállapodunk és amúgy se tud vele mit kezdeni vagyis kidobná jobb híján most meg úgy tesz mintha megkárosítottam volna...szóval nem érzem jól magam miatta!

orsi
na te boszi vagy!látod te tudtad hogy rontás van rajtam :lol:
jaj de sajnálom a hányást!szegény hogy megilletődhetett ha csak nézett nagy szemekkel...biztos sok volt már a pocijának...nagyobb volt a szeme mint a szája :D

julcsi
persze már nem idegelem miatta magam!elő kell ásnon a receptt amit anno tarcsiba a dokival írattam hogyha elapad a tejforrás vagy bármiért kelleni fog....szóval még dokihoz se kell menni egy ideig irattatni és majd úgy csinálom hogy beosztom minden napra jusson anyatej legalább fél éves koráig...a hozzátápi miatt is egyre kevesebbre lesz majd szükség szóval nem tragikus a helyzet...
én a fontos dolgokban mindig nagyon bebisztosítom magam ezért 100-150esével tettem el a tejeket úgyhogy az adagolás se lesz probléma
hacsak le nem olvad a fagyasztó szekrény úgy hogy nem vesszük észre :shock: de már nem akarok ötleteket adni a "sorsnak"hogy hogyan csesszen ki velünk mert már elég jól összejöttek a dolgok...
ne hagyd magad manipulálni!!!ez az ő érdeke! sajna a mozgásfejlődés is szenvedős mint minden az életben :(

zsanimanó
hűűű nem semmi kis terrorista! nem baj a tápszer hisz a tejjel megkapja azt ami abban nincs meg!gondolom azért éhes olyan hamar mert az eleje tej híg és sok vizet tartalmaz ami meg utólag jönne az a jó erős tápláló lenne ha megdolgozna érte a kis lustaság...bezzeg verekedni nem lusta! :P

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Orsi, szeribtem is a nehéz orvosis nap miatt hányt a picid!
Nagyon szorítok nektek a műtéthez és kitartást a várakozáshoz és az izgalomhoz addig is!!!

Menion, hűűűűűűűű, összejöttek bőven a dolgok.....úristen :shock:
A tejügy nekem vegyes érzés. Nem jól intézte a nő a dolgot, és nem volt korrekt, ahogy kezeli ezt a helyzetet, de megértem őt is, hogy felbukkant az ismerős, meg hogy lehetősége adódott többet is kapni érte. Én is sok olyant ismerek, aki a TB árat felüllicitálta, és 60.000 ezreket költött tejre havonta.
De persze téged is megértelek, nem eshetett ez jól :?
Kicsit nehezen vagyok objektív, mert ugye nekünk nem jött össze a tejszerzés, táposak vagyunk végig, és emiatt én úgy érzem minden csepp tejnek hálás lennék, bármilyen is a tejadó stílusa, ha maga a tej jó, a forrás megbízható, és ráadásul ennyi ideig kitart még!!! Szóval ilyen vegyes érzésekkel írom ezt...

Tali: a lakásunk hármunknak is kicsi :cry: , épp költözés előtt állunk ebben az évben, szóval én sajnos nem tudom a lakást talira felajánlani, pedig tök jó ötlet!!!

Cedis, megkérdezhetem mennyiért eladó a hinta, írtad, most próbálod eladni!
Kérlek írj priviben egy árajánlatot!!! Köszi!!! Lehet, hogy érdekelne :wink:

Rólunk. Mi nem tudjuk elhagyni az éjjeli evést, próbáltam kitolni az 5-6 órát tovább, de nem megy, korgó hassal ordít, így én éjjel is etetem még soha nem maradt ki nálunk 6 óránál több szünet...
Mondjuk nagyon hiányzik, hogy legalább 6 órát aludjak, mert miután ő este fekszik, én még nem, így jó, ha 3-4 óra lemegy nekem éjjel alvással egyben...már minden nap fáj a fejem a kialvatlanságtól.... :oops:

Lányok, miben viszitek ki sétálni ebben a tavaszi időben a babákat? Tegnap 3 anyuka nézett rám mint egy őrültre, mert én a kissé szelesebb melegben sem fedtem le a kocsit, ők meg lecsipeszelték takarókkal :shock: a fiam így volt öltözve:
body, rá egy hosszú újjú pamutrugi, rá egy középmeleg overáll, középmeleg kissapka, és erre a babakocsi orkán zárófedele...nem elég ez bőven? Szerintem sok is, hiszen napon volt vagy 16-18 fok, néztem és feszengett a kocsiban a gyerek, szerintem melege volt!!!
Ti mit adtok fel pl.ma amikor megint meleg nap van?? Kérlek segítsetek se túl, se alul ne legyen öltözve a fiam :roll: Köszönöm!!!!!

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
brumika
Budapest

Sziasztok!
Na, én jól eltűntem, de nem gondoltam, hogy ennyire semmire nem lesz időm a kishölgy mellett egy ideig...
Mostanra kezd beállni a ritmusunk. A hasfájásra semmi nem jött be végül, de úgy tűnik kezd is elmúlni.
Ki hogy áll vele?
Zsófi igen élénk baba napközben, szinte egy percre sem lehet nem foglalkozni vele ha ébren van. Márpedig nappal alig alszik (most éppen igen)
3 óránként eszik, este 10-kor utoljára, utána hajnali fél 6-kor, amikor indul Apa dolgozni. Aztán újra indul a 3 órás kajcsizás.
Egy szavam nem lehet, 8 órákat alszunk esténként! :)
De nappal nagyon igényli, hogy foglalkozzak vele.

Zsanimanó!
Agresszív evés: ugyanez van nálunk is. Olyankor átrakom a másik cicire és egy idő után megnyugszik. De a következő kajcsizásra mindig termelődik elég. Próbáld ki, mert elvileg minél többet eszik a ciciből, annál több tejcsi lesz tőle, legalábbis nálam ez bevált.

Menion!
Sajnálom a sok gondot, fel a fejjel. :)

Brumika!
Mi nagyon sokat sétálunk ebben a szép időben és én így öltöztetem Zsófit:
body, rugi, bundazsák, sapi, vékony takaró+babakocsi fedő
Mindig nézem én is a többi babát, de kb. hasonlóan vannak.

Megyek vasalni, mert minden percet ki kell használni, ugyebár...:)

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Béenn,Zsani!
De jó h jöttetek végre!Márc elején otthon leszünk Szolnokon,nem akartok talizni? :wink:

Na tegnap megvolt a tanácsadás.Minden oké.Megkapta a szurit,épp h csak picit sírt,abba is hagyta mikro felvettem.
Kaptunk testápolót,mert elég száraz a bőre,és hiába kentem mással...
A BCG helye még nem látszik,remélem fog fél éves korára,nem kell plusz oltás :? :lol:
Ja nem lázasodott be az oltás után,még csak nyűgösebb se volt!!

Menion!
Huu,csőtörés...nem semmi.Sikerült megcsinálni?

Brumika!
Attól még talizhatunk!Semmi pluszba nem kerül ha ide jön pár ember :wink: de ha vmi kinti helyen gyűlünk össze az is jó!Amúgy ha nagyobbak lesznek majd könnyeben mozdul ki az ember,nem kell folyton a szoptatással kínlódni. :lol:

Én mindenkit szívesen látok!Ha vki nagyon unatkozna,csörögjön rám és várom szeretettel! :wink:

annus11

Annus!
Persze, hogy van kedvünk talizni. :)
Majd szólj, hogy mikor jöttök pontosan és megbeszéljük a helyszínt. :)

És ha nem haragszotok itt egy fotó Zsófi bébiről: Kép [/img]

Kép

Kép
béenn
Szolnok

Sziasztok!

Köszi a gyors válaszokat!Akkor megnyugodtam.Mennyiségre nem tudom mennyit eszik, nincs babamérlegem, így fogalmam nincs hogy mennyi a napi adagja. :) De jó húsban van így nem aggódom.
Csütörtökön viszem mérésre.Kap 2 óltást+Rota!Már előre flek, milyen nyűgös lesz :roll: :(
Bazsi a Laevolac sziruptól se kakil, illetve tegnap elött a szélcsövezésnél jött ki egy ki híg kaki, de csak egy csepp!Nem dugdosom belé minden nap, nem is a kaki miatt csöveztem, hanem mert görcsölt.De úgy látszik nincs kaki a beleiben :shock: .
Ha, mindent magára dolgoz, akkor kíváncsi leszek hány kg most???Már 3 hete nem mérettem, és pont azóta kapja csak kizárólag az én tejem, így nagyon kíváncsian várom, mennyit hízott? :D

Béen..nagyon cuki, látszik rajta hogy vidám kisbaba! :D
Bazsi is ilyen görbe lábú! :lol: (majd kinövik)

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok! Én is megjöttem.:)

Megjöttünk az oltásról. Szegénykém 2 szurit kapott 1-1 combikájába. Kicsit sírt, de hamar megnyugodott és utána akkorát aludt, hogy kajálni sem ébredt fel, úg yhogy reggel 1/2 8- 13 -ig nem evett. Akkor viszont megevett 150-et. Súlya: 4900 g, és 62 cm. :) Éjjel megint szinte végig aludtuk. Este 6-kor evett és hajnal 4-kor kelt. És ezt 150 milivel értem el. Most kezd átszokni erre az adagra.

Zsanimanó! Szerintem is az lehet a gond, hogy a vizes tejjel nem lakik jól. Azt még nem próbáltad, hogy szopizás után csuttig lefejed ami bennt marad a cicibe és a következő szopizásnál,amikor már nem kell a cici, de még éhes azt adod oda neki? Ha viszont a vége is vizes,akkor meg pláne hamar éhes lesz. Nálem is ez volt a gond. Egyébként meg nem lesz semmi baja, ha tápszert kap. Ez 1000 százalék. :) A dokinéni azt mondta , hogy most már próbáljuk kinyújtani az evést 4 óránkéntra. Mondjuk 150 milivel megy is,de néha csak 120-at eszik még mindig, vagy annyit sem,akkor meg 3 óra múlva megint éhes.

Brumika! Én ilyen jó időben: hosszú ujjú bady+melegebb rugi+ vastag kocsikabát. (olyan mint egy pulcsi, csak vastagabb) A bunda zsákot túlzásnak tartanám. + mellig betakarom egy pléddel és rá a kocsi zárója. Ja egy közép meleg sapi még van rajta. De haza felé már a plédet levettem róla, mert nagyon meleg volt. :) NA én is látok túlöltöztetett gyereket. De szerintem ők otthon is 30 fokhoz vannak hozzászokva a lakásban.

Béenn!
Zsófi baba nagyon nagyon édeske!!!!

:D NAgyon csini ebben a kis szoknyában.

Menion! Neked is rendesen összejöttek a dolgok. De hogy mondjak valami bíztatót is. Ennyi rossz után csak jó jöhet!!! :roll:

Kép
bei

Ja ! Szerintetek a vonalzóm mért mára írja 2 hónaposnak Rékát? Tegnap volt 2 hónapos. Megnéztem, hogy jó dátumot írtam-e a,amikor átállítottam a vonalzót, de jót 2010-12-08

Kép
bei

zsanimanó!
a cicizés nálunk is hasonló. kb 3-5 percig szívja, mint a bajnok, aztán meg néhány kortyonként úgy kell a szájába visszagyömöszölni... pedig már sokszor a fejét veri a cicimben, mert ideges... és persze ha 5 centinél messzebb kerül a cicitől, üvölt, mintha nyúznám.
szoktam mondani, hogy "baba, aki kiköpi a cicit, az már nem éhes!" max 15 percig szórakozok vele, aztán kegyetlen vagyok, és ha éhes még, ha nem, leteszem. de a legrosszabb esetben is kibír 3 órát ezzel a mennyiséggel.

menion!
ha kell, nekem van egy humana-s recim. úgyis megyünk jövő héten az orvoshoz, és iratok másikat, mert ez ugye bő 1 hónap múlva lejár.

brumika!
mi is eszünk éjjel. nappal 3,5-4 óránként, éjjel 5órát bír ki. szerintem annyira nem gáz ez így. kicsik vagyunk még... eszünk egyszer éjjel, még mielőtt én lefeküdnék (10 és éjfél között, attól függően, hogy alakul a napunk, mikor volt fürdés), aztán hajnalban 3-5 között.

séta-öltözék:
az a ruci, amiben itthon van. kap rá egy kötött pulcsit (dédi kötötte, jó hosszú, csípőig leér), 2 sapka. belebugyolálom a kék horgolt takarójába, és így teszem bele a bundazsákba (a bundazsákunk nagyobb babára való, szóval azzal lényegében csak a babakocsi van kibélelve, a baba pedig belefektetve).
rá a babakocsi lábzsákja.
ha hideg van, akkor a bundazsák alá megkapja a párduc-gúnyát (tecsós-szőrös-kapucnis-bélelt kezes-lábas), és a bundazsákra kívülről terítem a takaróját.

a baba nem mozog... mozdulatlanul meg hideg van -legalábbis nincs nagy meleg (ráadásul a babakocsiba nem süt be úgy a nap, hogy őt is melegítse)

béenn!
örülök, hogy múlik a hasfájásotok :)
nekünk néha rosszabb, mint korábban. de majd a hozzátáplálás megoldja. még 1 hónap :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -j- 2011.02.09 15:56-kor.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Ezt az agresszivitást én a cumisüvegre fogom. Mivel a tápit ebből kapja, és ebből ömlik a tej, a cici meg lassabban folyik a vége felé ő meg lusta, na ezért agresszív szerintem a drága. Egyébként hízik ő rendesen már 5,30 kg és még csak holnap lesz 8 hetes. Tápit naponta max 2x kap a többi étkezése cici. Tényleg ti milyen tápit adtok neki? Nekünk HUMANA van.
Én sokxor meg sem tudom mérni dagikámat annyira mocorog a mérlegen evés előtt.

Na puszika és szép napot mindenkinek, ma még remélem jövök.

Kép
Kép
zsanimanó

Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Megjártuk tegnap a neurológiát, szerencsére nem találtak semmi komolyat, kissé feszesebbek az izmai, de azt mondta a doki, hogy ez még belefér a normálisba. Megyünk egy párszor gyógytornára, ami remélhetőleg segíti majd a lazulásban. Egyébként nagyon erős, ülésbehúzáskor folyton felrúgja magát állásba, és lesekedik.

Viszont nagyon aggódunk a hallása miatt, mert nem egyértelműen reagál a zajokra. Ma már voltunk ismerős fődokinál, aki szerint 6 hónapos koráig nem lehet objektív véleményt adni. Belenézet a fülébe, a dobhártyája ép. Azért beutaltattam a dokinkkal a Jánosba. Tiszta para vagyok, a férjem is, már egy hete alig alszunk emiatt :!: És sajna a tejcsim is mintha kevesebb lenne.

Lovászkata: nálunk sincs meg mindig a 6szori evés, de mivel most is 26 dkg-ot hízott 1 hét alatt emiatt már nem idegeskedem. Ráadásul összességében a múlt héten nem voltak nagy zabálásai. És a kakival is hasonlóan vagyunk, az én fiam eddig 2szer 3 hetes kora előtt carta össze magát, azóta csak ímmel ámmal van a pelusban.

Béeen: jó, hogy jöttél és igazán szép a kishölgy!

Bei: gratula a méretekhez, Barni is 4900 g ma :lol:

Annus: na ha vége ennek az influenzás időszaknak én szívesen megyek bárhova, már lassan begolyózom. Persze én is szívesen látok bárkit, nálunk van kis játszótér is az udvaron, meg nyáron lehet pancsolni. Bár ez majd talán jövőre lesz érdekes.

Zsanimanó: cicizés dettó, Barni ugyanezt csinálja. Amivel még néhány kortyra rá tudom venni, hogy ilyenkor mindig váltok pózt is, bölcsőtartásba indulunk, aztán hónalj tartás, és ha nappal szopizik akkor még a kanapén el is szoktam nyúlni. Na persze ettől elég dühös, de ez van. Egyébként mi is HUmanat használtunk, de nagyon nem kakilt tőle, ezt mondtam a múlt heti tanácsadáson és váltottunk Bepa sensitivre. Ettől úgy tűnik 2 naponta tud, a másik mellett előfordult a 6-7 nap is.

Orsi: nagyon szorítok értetek, de bizti minden rendben lesz!!!

Brumika: na én is ilyen aggódós mami vagyok, mint a fentebb írtak is mutatják. Ráadásul a bizonytalanságaimban szét bőgöm néha az agyam is. Mostanra már kezdek kicsit lenyugodni, de azért még parázok így is eleget :shock: Sétához kb én is agy öltöztetem ebben a melegben, mindig meg is izzad, de ő szereti ha totál be van bugyolálva. body, rugi - amiben benn van aztán van egy vastagabb tréning rucija, aminek a gatyóját a melegben nem adom rá, plusz anorák és két sapi (egy újszülött, a ez a melegben nincs, és egy közép meleg) babakocsi szélfogó aztán usgyi.

Menion: ezen a tejadós sztorin eléggé elcsodálkoztam, szerintem bizti inkább az ismerősének adná, de ezt félt megmondani - az emberek már csak ilyenek, kellemetlen szitukban, sosem vállalják az egyenességet, hanem inkább kifogást keresnek. Egyébként meg ha kitartanak a készleteid 4 hós koráig akkor ne aggódj, adsz mellé tápit és kész. Nekem van egy bontatlan HUmanam is nagyon szívesen átadom ingyen és bérmentve. Tudom, hogy fontos neked az anyatej, mert Annácska korababa, de már nem lesz semmi baja.

Cedis: hogy van a kismennyasszony szemije?Gyógyult már?

Katinka: irigy vagyok az átalvás miatt :oops: nálunk még 2szer van kelés. Ritkábban 1szer, de volt hogy 3szor. Mondjuk este 8kor már csicsi van és leghamarabb 2 körül kel. Éjjel nem adok tápit, csak cici van, a dokinéni szerint így jó, ne szoktassam az éjjeli zabira.

Na ennyi, így is hosszú lettem, megyek vasalni, amíg a kiskapitányom alszik.

cicóka

Sziasztok!

Zsanimanó: Én is azt javaslom amit bei írt, hogy szopizás után fejd le a melleidet és tápszer helyett azt tudod adni, mert a szoptatás kezdetén jön a hígabb tej a végén a zsírosabb, és ha rendesen kiüríted akkor lehet, hogy több is lesz.

Béen: Nagyon szép és csinos Zsófika.

menion: Mi van a herpeszeddel? Csőtörés utáni helyreállítással kész vagytok?

Annus: Tudtam, hogy bátor lány Niki.

Brumika: sétaruha: body, rugi, kezes-lábas (jó meleg), rá egy vékony takaró plussz szélfogó. Fejére vékony sapka és a kezes-lábas kapucnija.

Cicóka: Örülök, hogy semmi komoly probléma nincs. Ilyen korban a hallást nagyon nehéz vizsgálni, biztos azzal sem lesz semmi gond!!!!

Réka kinőtte az 56-os ruhákat:)
Ti hányas ruhákat használtok?

Kép
eper74

Sziasztok!

Megint jó ideig nem tudtam jönni,Zsófi már 2 hete beteg,nem javul,illetve csak kicsit. :( Visszavittük dokihoz,az antibiotikum mellé kapott hörgőtágítót,de lassan javul. :( És én,aki sosem voltam beteg,szépen benyaltam az influenzát. Tegnapelőtt 1/2 5-kor arra keltem,h. a combjaim majd' leszakadnak és óriáshányingerem van egész nap+persze a köhögés,torokfájás,stb.,de lázam nincs szerencsére. Úgyhogy ez van,rettegek,h. megfertőzöm valamelyik gyerekemet! :cry:
Csak átfutottam az utóbbi 1-2 oldalt,ne haragudjatok,az olvasáshoz is nagyon gyenge vagyok. :oops: De csak annyi,h. nagyon örülök,h. Béenn végre jelentkezett,mert aggódtam érte/értük (jah és csodálatosan édes Zsófi és ez a ruci... ! :D igazán zabálnivaló benne!)
És Menion: remélem,túljutsz ezeken a krízishelyzeteken és nem lesz több baj!!!!!!!! Tejadóról no comment :evil: ! Sok pozitív energiát küldök Neked!!!

Na most ennyi voltam,ha meggyógyulunk,jövök... vagy ha több erőm lesz. Puszi mindenkinek!!!

Cicus

Kép
cicus78

brumika
igen nekem is egyszerre van jó és rossz érzésem az egésszel kapcsolatban...csak hát hiába akartam korrektül intézni....tegnap írtam ismét levelet neki erről mert erölteti hogy félreértés volt...megírtam hogy megértem ha drágábban adja ha van kinek!és hogy eddig is azzal a felszólalással vittük el hogy "ne kelljen kiönteni"és mi meg nagyon hálásak vagyunk érte és az elejétől is mondtam hogy csak azt adja oda ami neki felesleges! na most ha van rá vevő akkor semmi nem felesleges innentől!
bár tesóm azt mondja hogy két szék közt a földre ült ezzel a lány mert 1800-ért literszám nem fizetik majd ki azok se mert csak 300kell naponta mert van teje csak nem elég....
na de már úgy vagyok ezzel hogy ez legyen az ő üzletük!
javasoltam hogy tankoljanak be előre mint én is mert lehet hogy a lánynak majd hozzátápikor elfogy a teje ez pedig aki megveszi időben jóval fiatalabb vagyis lehet hogy nem fut ki a dolog addig míg nekik szükségük lesz rá...
igyekeztem jóbarátságban elválni mert bár nem volt ez így kellemes érzés hogy végül célzásokat kaptunk mégis sok segítség volt az anyatej a babámnak!
öltözés:mindig lesz aki okoskodik...te ismered a gyerekedet épp téma volt hogy szobahő is mindenkinél más van olyan baba aki 18fokban érzi jól magát....amúgy amit leírtál az teljesen rendben van...nekem nincs overálomm csak olyan mibe 10x belefér így én body+rugi+ujjatlan rugi+kis tavaszi kabát...a képek közt van róla"apa sétálni visz"címmel ja és persze egy közepes sapi és egy zokni a rugikra rá...és a kocsiban van takaró azzal szoktam variálni de semmiképp nem csipeszelném be a kocsi nyílását vele...akkor ezzel az erővel körözhetnék szobába is...mi már látni akarunk mindent!még a tetejét is le kellett hajtanom mert amíg nem látott ki addig cirkuszolt
szóval ha lenne overálunk akkor én is csak ezt tenném alá...

béen
hát fő hogy nincs baj csak lefoglalt magának a babád :D
hát igen kikövetelik maguknak a figyelmet!méghogy tehetetlen kiszolgáltatott kis lények :P simán tudják terrorizálni a családot :D
húúúú Zsófi milyen szép gömbölyű!nagyon cuki!

annus
igen másnap Laci megszerelte...a flexibilis cső totál szét volt szakadva :shock:

lovászkata
nálunk is gyanús hogy több a bevétel mint a kiadás :lol: és mi se tudunk már mérlegelni szóval kérdés nekünk is mennyi az annyi

bei
így igaz!ma reggel megérkezett a hinta és hát talán én jobban oda voltam mint a gyerek :oops: órákig babráltam vele és gyakorlatilag este 9-ig benne volt a babám is hol elaludt hol fent volt és bámulta az egészet...most így első körre nagyon szuper és tetszik neki...
szóval ez a nap tele volt izgalmas boldogsággal :D

julcsi
van tápi receptem még kiváltatlanul és 3 hóig érvényes így az még jó...az a sűrítő fog elfogyni amit a tejhez kell keverni hogy ne bukja ki...de amikor azt felírta írt egy "antireflux tápszert" is amit nem váltottam ki mert ez annyira jó volt....asszem kiváltom azt és kipróbáljuk mit tud...ha nem olyan jó mint ez a sűrítő akkor visszatérek az eredeti tápszerhez és iratok sűrítőt...de köszönöm!!!rendes vagy!

zsanimanó
5,3 8 hetesen :shock: :shock: :shock: hol vagyunk mi ettől

cicóka
jaj jaj jaaaj...6 hónapig be is golyóznék! miért hogy reagál hogy nem egyértelmű? enkem is annaki ilyen paráim hogy majd kiderül valamihasonló gond... :( úgy ltom az érzékeléssel nincs gond zajra összerezzen vagy felfigyel és a látása is jó a szemész szerint de tesóm paráztatott azzal hogy olyan furán néz evés közben (mert kiszúr egy pontot mindig magának a szeme sarkában és mereven azt nézi addig míg el nem fogy a tejcsi)szóval próbálom magam nyugtatni azzal hogy a cumizás kemény meló neki és így koncentrál de azért idegesít....nagyon drukkolok hogy alaptalan legyen a félelmetek de sajnálom hogy idegeskedni valótok van!

eper
hát mintha javulna a dolog de nem tudom mert sose volt herpeszem...most az egyik folt olyan mitha sebesedne meg varrosodna..de iszonytosan viszket és fáj továbbra is....éjszaka nem sokat aludtam...de nem nőttek a foltok és azok is mintha halványulnának...

Kép
menion
Budapest

cicus
juj hát ti nektek is kijut akkor rendesen!hörgőtágító...nem jól hangzik!remélem meggyógyultok hamarosan!drukkolok nektek is!utálom a légúti bajokat mikor nem érzem a szagokat és nem kapok levegőt...hát akkor egy pici baba hogy éli ezt meg :cry: szegény

cicóka
igen nyilván!csak még jobban megcsavarta azzal a szitut hogy még tegnap is győzködött hogy félreértés a dolog..de mit lehet azon félre érteni hogy azt mondja nekem hogy "legalább a tápszer árát adjam oda"...miután egy hete fizettük ki :roll:
na szóval hosszúúú
ma meg írt sms-t hogy "vártalak és van itt még 3 üvegetek fél liter tejjel" :shock: miután 2 levelet írtam hogy köszönöm az eddigieket és minden jót stb. :roll:
szóval érthetetlen miért húzza ezt a cikis helyzetet....
na de már tényleg mi sínen vagyunk anyatejes táplálás ügyileg és csak ez számít! kiporciózom minden napra így kapni fog ellenanyagot is naponta és tápszerrel és hozzátápival meg leszünk mostmár!
és ez nagyon jó dolog!nagyon szerencsések vagyunk így is!
tesóm még hozzátette hogy mondhatnám neki hogy kapnék receptre ingyen...de tudom hogy ezt ő is tudja hisz amikor ő képbe jött akkor már elkezdtük a tejgyüjtőből hozni a tejet...meg hát mi szükség van a másik bántására?
szóval ha akarnám a meglévő tej mellé írathatnék de én úgy érzem már elég erősek vagyunk úgyhogy elég lesz minden nap az a 150-200 tejcsi a tápszer mellé

na summázva:csőtörés megcsinálva,tejmizéria lezárva,hinta megkaparintva,babaruhák kifizetve félúton járva,herpesz gyógyulóban....mi kellhet még? :D

ja az nem is meséltem hogy Laci képes volt másodszor is rossz számra küldeni a pénzt :lol: :lol: :lol: már csak röhögtem!

jaaa éééés tegnap este 9től reggel fél5ig aludt majd evett és ismét fél 10ig aludt a szuper csaj!
most is szerintem rekordra készül mert este megevett 9kor 160-at aztán 11-kor még 60 rácsúszott :shock:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Cicus miért kell a hörgőtágitó?nagyon taknyol :?: Nagyon sajnállak remélem haar meggyógyulsz :wink:
Kincső is nagyon taknyol éjszaka minden órába keltünk a taknya miatt :cry: alig kap levegőt és ahogy szivom neki egyre több lesz :shock:

Eper ja észrevettem még a Kincső végéről az ő betü is hiányzik :roll: köszi a lányok nevébe is. :lol:

Öltözés>body,rugi egy vastagabb rendecske vagy vastag nadrág kis kabáttal +bundazsák és még pléd közepes meleg,vastagabb sapi.mi fázósak vagyunk :wink: meg ugye a babák nem mozognak és a nap sem süt be anyira a kocsiba.inkább melege llegyen mint fázzon :wink:

Cicóka biztos nem esz semmi gond :wink: Hallásvizsgálatot nem csináltak a kórházba születése után :?: :roll: Általába akkor sikerül jól megcsinálni mikor alszanak :wink:

Béenn örülök hogy jöttél nagyon szép és csinos a kis Zsófi baba :)

t katinka

hali!
már azt hittem, hogy túlöltöztetem a gyereket, de látom katinka is hasonlóan ad rá gúnyát.
igazából én mindig úgy gondoltam, hogy ha nem jó a babának, akkor úgyis nyűgösködni fog.

ja, tegnap másodszor is kifakadt az oltásunk. lejött a seb, és azóta se duzzanat. se semmi. nagyon szép lett.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Julcsi én is igy gondolom az öltözködést :wink:
Nekünk is nagyon szép az oltásunk legalábbis a védőnő azt mondta
:wink: szuper.

Menion az éjszaka nálunk is csőtörés volt szerencsére nem bent kint az aknába az egész udvar uszott meg szinte a szomszédok is mire észrevették :? apósék. szerencsére nem verik ránk a számlát mert az óra hibája amugy vagy 500liter elfolyt :roll:

t katinka

sziasztok!

Olvasom mindenkinek milyen jól hízik a babája. :) Gratulálok!
Hát én most el vagyok keseredve.Jó volt a megérzésem a szopival kapcsolatban, Bazsi keveset eszik. :(

Voltunk 2 hós mérésen+oltáson Balázzsal.Képzeljétek nagyon keveset hízott :( :( :(
Baromira meglepődtem, reméletem hogy hízott, olyan jól néz ki.
3 hét alatt 20dkg-ot hízott és semmit se nőtt. :(
Más babák 1 hét alatt híztam 20 dkg-ot. Most 5280 gramm.
A védőnő azt tanácsolta hogy 2 óránként szoptassak, kölcsön is adja a mérlegét, a rendelés végén le is megyek érte.Hétvégén fogom mérni mennyiket eszik.A doktornő is azt modta hogy ez kevés hízás, és lötyi is volt a combikája, kemény husijának kéne lenni. :(
Ezek szerint kevés a tejem. Mert amég hozzátápláltam akkor 2 hét alatt fél kg is hízott, most meg.... :cry: tök bedepiztem ezen.Azt hittem van elég tejem, mert simán kibírta a 3 órát.

Szegényke megkapta a szurikat is és a Rotásat is.Úgy sírt! :cry:
Remélem lázas nem lesz!
Szerintetek mit tegyek hogy több tejem legyen??Mellszívóval egy csepp se jön.
Valaki szedi a homeopátiás bogyit tejserkentőnek?
Urica Urens..vagy valami hasonló a neve.
azt hogy kell szedni??Norbinál szedtem de már nem emlékszem hogy volt?
Első nap 3x5 golyó?Vagy az sok? Utánna meg ha jó tudom kevesebbet kell.Valaki már leírta ide, de most nincs időm megkeresni!
Légyszi, írjátok le újra!!!!!!
KÖSZI ELŐRE IS! :)

Kép
Kép
lovaszkata

Lovaszkata: sajnálom a tejcsi dolgot :( Ezek szerint türelmes kisfiad van mert így is bírta. De azért szorítok, hogy helyrejöjjön a dolog.
Én szedtem/szedem a homeos bogyót: urtica urens 5 ch (a 15 ch apasztásra való!!!) nekem reggel, este 5-5 bogyót mondtak. Ha jól tudom a nagyobb mennyiség az elején szülés utáni tej beindításhoz kell.

cicóka

Sziasztok!

T Katinka: végre kicsit jobb lett mára,neki is és nekem is! :) Eddig alig kapott levegőt,nem használt semmilyen antib.,amit kapott,semmi,az orrszívás se... De úgy néz ki,végre múlik,múlik... :roll: Pici Kincsőnek jobbulást!!! Sok gyógypuszi neki!!!
Amúgy én is pontosan úgy öltöztetem,ahogy Te és Julcsi,mert mi is fázósak vagyunk!

Menion: nagyon örülök,h. javult a helyzet és hogy mindent optimistábban látsz! Ezek szerint segített a pozitív energia,amit küldtem! :wink:

Lovaszkata: remélem hamarosan több tejed lesz és Balázs is hízogat majd jobban!!!!!!!!!

Ja és két képet hoztam! :D

Itt Regi Zsófi buksijára tette a Pampers rongyi-lepkénket!
:lol: :lol: :lol:

Kép

És a "szerelmespár" :D :

Kép

Puszi mindenkinek!

Cicus

Kép
cicus78

Lovaszkata!

Nálam a tea vált be: Laktoherb-Babylove-Alnatura (utóbbi kettő dm-es) heti váltásban, - így nincs ideje a szervezetemnek hozzászokni.

És még egy jó tanács: inkább kapjon hozzátápit. Nem lenne rossz egy ideig mérni, s a (testsúlykg X 150 g)/ az étkezések számával mértékére kiegészíteni - három óránként. Nálunk ez vált be.

Nekünk ez az "egyen többször, hogy felszaporítsa" dolog nem jött be - egy ponton megállt a tejcsi. Akkor meg inkább nem borítom fel a beállt bioritmusunkat.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

sziasztok!

Egy csomót írtam és elszállt!

Cicus: Zsófi gyönyörű és örülök, hogy jobban van!

t Katinka: Kincsőnek jobbulást!

Két dolgot szeretnék kérdezni

Ha éjszaka nem szopizik már a baba akkor majd fejni kell éjszakánként?

Ti hogyan adjátok be a Vigantol cseppet? Én nem merem egyenesen a szájába cseppenteni.

Kép
eper74

Sziasztok!
Nem tudtam ma még jönni. Nem tudom mi volt ma vele. Egész nap tükörhangon üvöltött. Se láza szerencsére ,szerintem a hasa se,nonstop foglalkoztam vele, egyszer negyed órára a karomban szundított, de erősen cumikával. Most fürdött és alig evett csak 60gr-ot. Alszik,egyenlőre. Meg vagyok ilyedve. Remélem nem lesz beteg. A tegnap éjszaka is kemény volt, bepisilt, felfosott a háta közepéig büfiztetés közben, egyvébe csórézott. Remélem nem beteg.
A tejem is elég gyatra. Kifejem, de csak 20ml jött ki az is nehezen.
Én ma együtt sírtam manóval, mert még apa is dolgozik és magunk vagyunk. Félek a ma éjszakától is.
Sziasztok, jóéjt!

Kép
Kép
zsanimanó

Sziasztok!

Eper: Mi a Vigantolt 2 hetes kora óta úgy adjuk minden nap, hogy kiskanálba tejet fejek és abba cseppentek 1 cseppet, azért így mert a tejben oldódik fel, vagyis a kanál nem ezt mutatja, ott látod benne a cseppet, de így kell a pocakjába kerülnie és ha rászív még tejet, akkor feloldódik a pocakban, mivel ez olajos szerkezetű.

Kép
Kép
zsanimanó

Most csak gyorsan!
Hát este Niki megkapta az első tápszer adagot...annyira keveset tudott csak szopizni.Már így is egész nap "éhezett",alig aludt,mert mindig megébredt h éhes.Szívta szívta 1,5-2 óránként,tökre elfáradt,de alig evett:(100ml tápi le is csúszott.Éjjel elég volt a cici,kíváncsi vagyok h vissza tud e állni a cici.Nem is értem...2 napja még fejtem,mert annyi volt.Mondjuk nem dőlök a kardomba ha tápit kell kapnia.Olyan elégedett volt utána.Előtte egsz nap láttam a kis szemében h nincs jól.

Most vagy vissza áll vagy nem.De lehet elértem azt a pontot már most,h ennél több nincs!Evvan! :wink: Ja és szépen megette a tápszert,1 mp alatt rájött hogy szívja az üvegből!Ügyes volt!

annus11

Jó reggelt!

Na,elment a gyereksereg!:-) Rámfér a nyugi. :wink:

Eper: köszönjük Zsófival a dicsit! :) Ha nem vagy fáradt éjszaka,akkor fejd le persze. De ez csak tényleg fáradtság kérdése... Ha nem fejed le az éjszakait,sem lesz semmi baj,illetőleg nagyon megtellik a cicid és azért az fájdalmas és kellemetlen,de el nem apad azért,mert éjjel nem fejed. Na ezt jól megaszontam! :lol: Azért remélem érted,amit itt összehordtam! :lol: :wink:
A Vigantol cseppet műanyag kiskanálba cseppentem és a' la nature adom be,de az is szupi (sőt úgy kell alapban),amit Zsani írt,h. kicsit anyatejjel keverni kiskanálba.

Zsani: remélem nincs baj babácskáddal!!!!!!!!!!!!!!! Hogy telt az éjszakátok,megnyugodott? :roll:

Annus: reméljük,visszaáll a tejcsi!!! De így legalább Niki is megnyugodott,h. kapott egy kis pótlást. Izát mennyi ideig tudtad szoptatni?

Cicus

Kép
cicus78

Lányok,Zsófi a vonalzónk szerint napok óta 2hónapos,4hetes és 1 napos... :roll: :lol: Asszem meg kell buherálnom újra a vonit! :lol:

Cicus

Kép
cicus78

Na,megvan,megoldottuk ezt is. :D

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok én még új vagyok itt!
úgy látom nagyon lekelkes csapat vagytok!Olyan jó ilyen összetartó embereket látni:)))))))))
Látom több midenkinél volt a szoptatással kapcsolatos gond esetleg nem elég a tejcsi?olyan sokan vannak akik ugyan ebben a cipőben járnak, ti nem így látjátok!??
fantacska
Debrecen

Fantacska!
Üdv itt!Neked is decemberi a baád?Mesélj!!Szopival ezek szerint nálatok is gond van/volt?

Cicus!
örülök h jobban vagytok!Nagyon szépséges alegkisebb!!!!A bátyói szerelem meg...oda vagyok!

Izát 7 hónapig szoptattam.De nála 3,5 hósan kezdődött h nem volt elég a tej.Akkor megkapta ami a fagyóban volt(10 l összegyűlt,mert fejtem az átaludt éjszakák miatt),aztán elfogyott afagyós,megkapta azt amit aznap fejtem.Aztán az is elég kevés volt.Így 5 hósan kapott tejpépet,azzal kezdtük a hozzátápit.Napi 2szer azt kapott.A többi tejci.És végül 7 hósan kezdte a tápszert,akkorra már nem volt elég tejem vacsira.

Csak most nincs tej a fagyóban,mert amit le is fejtem megitta Iza :lol: Mondjuk mindegy h a fagyasztott tejjel pancsolok v a tápszerrel....

Kata
Kb ugyan ez van nálunk is!Niki se hízott vmi sokat.És bár ő se sírt soha h éhes lenne,de ezért ettünk 6szor,és nem állt be az 5re.Meg ezért kezdett el emgint enni 1szer éjjel.

Tapasztalatból mondom h nkem egy idő után semmi nem segített.Egy bizonyos mennyiségnél nincs több tejem!Ez van!!
Persze remélem h tud még ugrani a tej,mert olyan macera ez a pótlás....éjjel nem fogok fejni,lefekvés előtt,vagy ha kel éjjel akkor fejek,de ennyi.Pihenni is kell,mert az se jó a tejnek ha nem alszunk.Nappal meg nem tudok aludni mert Iza nem alszik...Így is zombi vagyok pár napja...
Add neki a tápszert nyugodtan ha látod h éhes!Aztán hátha lesz több tej nálad is ha szeded a homeóst stb.Én azzal is meg lennék elégedve ha csak este kéne kis pótlás! :wink:

annus11

Én nekem még nincs babám:( de a családba nemrég született egy kisgyerkőc, ő náluk is előjött ez a probléma hogy nem elég a tej, de ők nagyon szépen megoldották,és még most is csak szopcsizik a picike. én nagyon sokat foglalkozok a szoptatással.
a szoptatás nem egyszerű, de az anyatej miden cseppje kincset ér........

Kata
ne aggódj hogy csak kevesebbszer eszik a pici, nincs ez mércéhez kötve hogy mennyit kell ennie ilyen szigorúan, mi sem vagyunk egyformák akkor a babák sem...
probáld meg sokszor mellre tenni a babát, vagy legyen sokat testközelben. olyan ügyes vagy, hogy szoptatsz.....
nem változott esetleg valami nálatok az utóbbi időbe, ami befolyásolhatja tejcsi mennyiségét?
kitartást..........:)))))))))))
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Na elpalántáltam a csemtémet most van egy kis időm, utána megyek port törölni :x

Cicus: remélm jbban vagytok minketten. Sajnálom a kicsi Zsfit, car lehet neki, na meg neked is mert ilyenkor a szíve szakad meg az embernek, hogy nem tud segíteni. Nagyon jók a fotók - nálunk is van ilyen fejen bohóckendő, majd felteszem a gmailre. De Gyurkával!!! nagyon édesek, teljesen elérzekkenyültem :oops:

Annus: sorry a tejcsi miatt, hátha összejön - lehet, hogy a 3 hós növekedési ugrás jött előbb?
Nálam is kevesebb a mennyiség, iszom teákat (Hipp, Babylove váltva, néha keverve) aztán hátha: Igázából kedden megjött a mensim és szerintem az is bezavart, érzem, hogy a hormonjaim kavaroganak, úgy mint szülés után éjjel ráz a hideg, aztán meg izzadok mint a ló :cry: ráadásul utoljára tizenévesen mensiztem ennyit :evil: :shock:

Zsanimanó: Hogy van Norbika? Nem lett beteg ugye? Szerintem csak az időjárás változást érezhette meg ő is? Barni is aludt tegnap egész nap. Reggel meg kicsit korábban kelt, mint szokott.

Fantacska: üdv itt. Hát igen a szopi kérdés elég nehéz sokaknak. Köztük nekem is az volt de most már nem agyalok rajta, adom mellé atápit és kész. Ja és nem hiszem, hogy én vagyok a béna mert így alakult, még akkor is, ha a szoptatási fanatikusok azt mondják, hoyg a nők 98%a képes szoptatni! Mindne vágyam ez volt, mindet meg is tettem, még sincs elég, pedig a családunkban a nők sokáig tudtak szoptatni, na én kivétel leszek.

Lovászkata: ne aggódj, persze próbáld felszaporítani atejcsit, addig meg adjál tápit mellé vagy vedd igénybe ismét azt a csajszi, akitől a múltkor is kaptatok tejcsit.

cicóka

Sziasztok!

Zsanimanó: Remélem nem lett beteg a kisfiad csak egyszerűen nyűgös volt. Tejprobléma megoldódott? A menstruáció bezavarhat a tejtermelésbe.

Én is sokszor félek, hogy egyszer csak nem lesz elég a tejem, most szinte minden szopizásnál kiüríti mindkét mellemet, éjszaka mondjuk általában csak az egyiket.
Nekem nincs is fagyasztva, mert sosem volt annyi maradék.

Mensim még nem jött meg. Nektek előtte nem fájt az alhasatok, mert nekem napok óta fáj.

Cicus: Köszi! Azt hiszem ha eljutunk addig, hogy éjszaka nem kel a kisasszony akkor éjjel fejni fogok.

Kép
eper74

Csajok!!!!!

teljesen kész vagyok agyilag.a változatosság kedvéért a Domi megint beteg.Most éppen himlős.
kedden kötőhártya gyulladással voltunk dokinál.ma meg himlővel.
annyira elegem van már!!!!!!!!!!!egyik rohadt betegség a másik után.csak azon imádkozom,hogy a Doroti ne kapjael.
de ez egy rohadt betegség.a pöttyök megjelenése előtt 2 héttel már fertőz!!!!
hogy zárjam el őket egymástól!!!
Az ovinkban most van influenza,hányás hasmenés meg himlő járvány!
a pi...ért nem zárják be!!!!
már most is csak azért volt itthon mert hétfőn szóltak az influenza miadt és hazahoztam.a dokink rendes volt mert fölhívtam és megírta az igazolást a hétre. most meg marad itthon a jövő héten is.

Bocsika a kiborulásért.

vissza olvasok hogy kivel mizu!!

hadedit82

Sziasztok!

Alszik mind a 2 csemetém.
Balázs egész délelött nyűgös volt, lehet éhes???Már ezek után hogy nem hízott annyit amennyit kell, tök elbizonytalanodtam.
Képzeljétek, estére elhoztam a mérleget és mértem, éjjel és hajnalban 80-90 grammokat evett :( Reggeltől megpróbáltam 2 óránként etetni ahogy a védőnő javasolta, hát csak 50 grammot evett, az elöbbi szopinál meg csak 30-at :shock: :( :( :(
Ráadásul, most tök kivan a mellem, fáj és puha és úgy érzem nincs tejem.elöbb a mellemen aludt el, de csak cumizott éreztem.Tudom nem szabad hogy cumizzon, de már úgy sírt.Kivettem a fagyóból egy 100ml tejet, most olvad... :roll: Ha, nem lakik jól velem, akkor kell hogy pótoljak!
Tök sajnálom! :(

Nekem a teák nem jók, mert hasfájósabb tőle Balázs! :(

Kép
Kép
lovaszkata

Akár hányszor ide akarok ülni a gép elé tuti,hogy fölkel!Ja és a tányér csörömpölést sem szereti mikor eszem.Tuti van valami érzékelő bennük!

hadedit82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: