A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Évi nem hiszem, hogy a tali... nekünk eddig legalább is ez nem volt gond... de a fene tudja... ők is változnak...

nem tudom, hogy más is küzd-e ilyen gonddal, de Zoé az esetek 90%-ában az elalvást követő 30 perc múlva felébred... nem teljesen :arrow: félálomban van ilyenkor... ha időben bemegyek, akkor általában vissza tudom altatni... napközben többnyire nem... ha nem megyek be hozzá, és nem fogom meg a kis kapálózó kezeit, akkor viszont tuti felébred... :roll: miért lehet ez? és mit lehet tenni ellene?

Kép
gtunde75

Tomi is volt hogy felkapálózta magát,de a szorongatós pelus segít,meg van szorongatós nyuszija :) azt a keze ügyébe készítem,.ill.ha látom h.kapálózik,odaadom neki,azt gyűrögeti utána.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

szorongatós macis szundikendő van, de az kevés... azzal is lehet kapálózni... :( csak az segít, ha lefogom a kezeit... persze finoman, nem brutálisan, de azért határozottan... na ezt jól körülírtam!

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a "gyógypuszikat", meg az aggódást!
Szerencsére már jól van a drágám.

Aznap minden a megszokott módon ment, jókedvű volt, nem látszott semmi, majd szopi közben egyszercsak hatalmas mennyiséget hányt.
Még az ágyneműt is ki kellett mosnom (nem a huzatot), nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, hisz volt már rá példa, hogy hányt, bár a mennyiségen ledöbbentem.
Majd rá nem sokra megint hányt, rendesen látszott az arcán, hogy rossz neki, s mikor már epét hányt, fogtam a kabátom, öltöztettem s vittem az ügyeletre (persze egyedül voltam aznap itthon).
Benn is fogták, vettek vért, vizeletet, s kapott infúziót is.
Szőrnyű volt, hogy visított az éhségtől, de nem szoptathattam meg....
Éjjel adhattam neki pár kortyot, majd később "fél szopinyit" (ami időbe fél volt, de olyan éhes volt, mennyiségre egész- mérni kellett mindent), majd már rendesen megszoptathattam később.
Vártak pár etetést, s mivel szépen bennemaradt minden, így lekötötték az infúzióról, s hazaengedtek minket.
(este 8-tól reggel fél10-ig folyt neki az infúzió)
Szörnyű volt látni így, stresszelt nagyon a dolog, de nagyon örülök, hogy viszonylag hamar kiengedtek.

Ugyan bennalhattam vele, de csak egy vizsgáló ágyat tudtak biztosítani, hát megmondom őszintén, azon nem lehet aludni.
Így többnyire néztem a kiscsibét, hogy alszik, na meg hogy lélegzik.....

Ma kismajom volt, de ahogy olvasom nem csak Rékám.

Dia
Csuda édes a gyermeked ahogy húzza magát! :)
Jobbulást kívánok a Nagyfiadnak!

Pécsiek
Látom jól sikerült a tali!
Leszámítva a telihold hatását!

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clárika! Szörnyű látni, ahogy szenved, ismerős :( de fő, h jobban van, jobban jártatok az infuval, mintha elkezd kiszáradni!!!

Ircsi! Lehet kimaradtam vmiből, de miért váltottatok katus másik nevére?

Claire
claire

Bocs katust így szántam: Katus
claire

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Mares
Nem vagy béna!
Vannak ilyen "semmi se jó" időszakok!

Claire
Szépen fejlődnek! :lol: (hugim egypetéjű csokitojásai között is van kb. másfél kiló különbség :wink: )
Névváltás: megkülönböztessük a gyereket a macskától :lol: :wink:

Clárika
Az a jó, hogy a szépséged már jobban van. :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Zoé ébredése teljesen normális. Akkor egy felületesbb alvási periódusa van, működik még a Moro-reflex...
Nekünk ezen az aránylag szoros bebugyolálás segített, vagy a hasonalvás...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

SZiasztok, jó reggelt.

Csak erre az oldalra tudok reagálni...

Nálunk is gáz volt a tegnap (előtte nap Bende! volt nagyon nyűgös-hisztis) tegnap Encsi nem volt hajlandó aludni, éjjel is 2-2,5 óránként kelt...

Sztem is front-lehülés-Hold és még mittudoménmi... remélem legalábbis, hogy átmeneti a dolog
:wink:

Kis betegeknek (Bence, Réka) gyógypuszik!!!

Mares, nem vagy rossz Anya, csak mindig történnek új dolgok a babuval, amit meg kell tanulnunk kezeni. Néha elsőre sikerül, máskor nem. Nyugi... (mondom én, akivel második gyerekkel is elfog néha ez az érzés, tudatosan kell leállítani magam...)

Biztos kihagytam valakit, belassultam végképp... bocsi...

Megyek, készítem Bendust az oviba...

szilvás76

Sziasztok Lilivel együtt írunk mert mire elolvastam mindent ugy gondolta ő is ide jön,és kommentál.

Évi anyukádat nem értem,anyáék mikor itt voltak Lili 2 napig sírt anyától,de finoman hozzászokott,ha többet menne nem sírna Tomi sem,szóval inkább nem bántom meg,nekem anyósom ilyen,adjál neki teás tejet 2 hónaposan,Lili valószínű túl sem élte volna mivel időközben kiderült nem bírja a tejes dolgot,hát akkor a bolti tejtől milet volna áhhh.....Tomi cuki nagyon...

Rékának jobbulást..

Dia nagy fiadnak jobbulást,a kicsi meg annyira ügyes imádom,olyan lesz mint a szomszéd kisfiú nálunk 7 hósan ment mikor fogták a kezét...

Ircsi Katus rád ütött alvásban :lol: :lol: majd küldön privit csak idő hiányban vagyok,én is alszom ha Lili játszik,ő semmit nem akszik szinte nappal így alszik 8tól-8 ig de eszik is,hát ő ilyen alvó én se tudnék este aludni ha nappal sokat aludnék,ebben nem hasonlít az apjára nah az tud aludni párom is alszik Lilitől...

Berki nektek minden jót most már csak azt....

Sucer puszi nektek is...

Puszi mindenkinek ez a manócska izeg mozog a kezemben :lol: :lol:

Mi is betegek vagyunk torokfájás Lili új játáka pelenka sarkára kötött görcs és azt rágja nézegeti órákig akár :lol: és beszél neki,forog már meg hasprést csinál :lol: :lol: mindig máshonnan szedem össze,kialakított játszósarok és a csempén volt mire mentem..

Évi majd írok adatokat táblázathoz ami hiányzik...

Barbcsi??Tina????

Képzeljétek az este csináltam képet Liliről ráadtam a badyt meg a sapit amiben haza hoztuk ha ma engedi hogy gépezek,akkor felteszem majd most megyek megetetem,nagyon mókásan néz ki benne,puszi mindenkinek

Szilvás nyügösség nálunk is van jól vagytok??

Napsi szuper jó gyerek a fiad,bár én sem panaszkodom hisz picik még és azért sok minden csinálok tőle,nincs két egyforma napja mint ahogy nekünk sem,méretek hmm szépek mi még 6350gramm és 64 centi nőies Lili :lol:
Most már tényleg megyek!!!!

Kép
bévi

Lili híreket néz még egy kérdés ami eszembe jutott!

Valaki adott már husis kaját a babájának?????Bébiételre gondolok!

Kép
bévi

Jó reggelt,

Clárika,
örülök, hogy jobban van Réka! Azért elég ijesztően hangzik ez a hányás dolog, nem csodálom, hogy mentél vele az ügyeletre!

Dia,
szegény Bence! Gondolom ma muszáj elvinni a kardiológiára, mert nem osztogatna naponta időpontot? Gyors gyógyulást a nagylegénynek!

Claire,
azt nem semmi különbség az ikrek között! Tényleg azóta Jonival minden okés? Annyira örülök, hogy rendbejött a picúr, még most is kiráz a hideg ha a korábbiakra gondolok. Minth aírtad volna, síelni voltatok? Elmesélnéd, hogy oldottátok meg?

Mares,
maraggyá mán!! Még hogy nem vagy jó anya?? Ilyen napja minden babának van, és nem is csak egyszer, szóval ne aggódj! Ilyenkor nem tudsz mást tenni, mint szeretgeted, minél többet öleled, hagyod, hogy az legyen amit szeretne. Ilyen esetekben szoktam kenguruba tenni Olivért és úgy főzök pl.

Szilvás,
látom te is kivagy rendesen! Pihenj amikor Eni alszik napközben!

Évi,
én benne vagyok a taliban, nagyon szeretnélek látni benneteket, jó lenne élőben is találkozni, hisz olyan jó kis csapat ez!

Bekri,
sajnálom, hogy ilyen rossz napotok volt, a mai csak jobb lehet! Frankfurti leves, nyami:).

Ircsi,
már én is akartam kérdezni, hogy miért Chloé mostanában Katus, azon túl, hogy ez a második neve, de már látom a választ! :)

Tali jó lehetett, irigy-irigy :) :) .

Olivér is ébredt hajnli 4-kor, de nem sírt, hanem dumált, sikongatott, nevetgélt, így magam mellé vettem, nehogy fölébressze Ilangocskát.

ÉÉÉÉSSSS jelentem, kint van az első fogacska!!! (bal alsó :D )

Ma kapja meg Olivér a 4. hós oltást.

Na megyek dolog van!
Szép napot, itt havazik!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Bocsánat a sok elütésért, siettem :oops: :oops:

Bévi,
jó, hogy jöttél! A soraidból úgy tűnik kicsit jobban vagy és ennek nagyon örülök! rakd föl a képeket Liliről, kiváncsi vagyok!

Na megyek, maguktól nem mennek a dolgok :D .

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást, csak nagyon nagyon régen nem láttam ilyennek Gergőt, mostanság azt tudtam mondani, hogy nagyrészt tudom mikor mi a baja és mit szeretne.... szegény bogaram elaludt este és igaz hogy sokszor kelt a cumiért de reggel 7:30kor kelt, evett, és most 9kor már álmika volt, kis simi az ágyikóba és már aludt is a lelkem.... hát igen, ő ilyen, napirend mániás :) és abba senki és semmi ne zavarjon be! :) de azért majd szoktatom másra is!

Sucer: első fog! gratula!! na igen, ezen én is gondolkodtam, mármint a kengurun, most csak a bal kéz gyerek jobb kéz mást csinál módszer van, de gondolom több kilónál nem lesz egyszerű!

Bévi: igen igen, csak lássuk azokat a csodás képeket! :)

Szilvás: hát igen, aki két pöttömöt nevel, ott le a kalappal én mondom! Mert egy front-telihold kombináció azért mikre nem képes!

Dia: kicsi drága beteg, sok sok puszika neki hogy jobban legyen!!!!!

Clárika: jaj, dejó hogy vagy, remélem nem gond, hogy értesítettem Tündit, ő meg a többieket itt, hogy mi van veletek! Én zavarni nem akartam, meg Gergő már álmika volt , főleg a buta fej-vérvétel után.... mos már eszik jól? hát igen, nekem is ma reggel majmocska volt a drága :)

Tündi: nekem is régen sokat ébredt fel, nagyon hamar elalvás után Gergő, kalimpált álmában a kezeivel és azonnal kipattant a szeme is... ezért is tettem hasra.... ez valamit segít a bajon nálunk.... Hát, akkor nálatok sem volt egyszerű az este... de szocializálódniuk meg kell, nem? mármint a talikra értem

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok!

Csak bekukk, felületesen olvastam :oops:

Kardiológiát lemondtuk, kaptunk új időpontot is februárra. Az asszisztens mosolygott, hogy már másodszor toljuk az időpontot, de mielőbbi jobbulást kívánt :D Bence lázas volt éjszaka is, hajnalban is, 39.5, hányt is. Jobbnak láttuk nem útnak indulni. Most jobban van, láztalan, de eléggé fáradt. Éjszaka nem nagyon aludtunk.
Köszönöm a gyógypuszikat, átadom :D

Ha tudok később jövök, de gyanítom, hogy Gábor fog a gép előtt ülni....

Szilvás nem egyszerű nektek sem, :?

Bévi örülök, hogy írtál :wink:

Sucer gratula a fogacskához. Áronnak is látszik már az alsó kettő :lol:

királylány

Csak gyors bekukk mert MARESNEK elfelejtettem írni az előbb :oops: és öltözés közben eszembe juttot közben Lili is nyügi nah sietek sok hiba lesz
Szóval semmi gond nem vagy rossz anya nálunk egyik nap ilyen másik olyan napirend az meg jó szerintem.

Sucer gratula

Kép
bévi

Sziasztok!

Ezer éve jártam erre utoljára...de most igyekszem megint képbe kerülni...(ha nem baj)

Látom sokan betegeskednek, jobbulást minden babának, mamának...

Amennyire tudom, követem a blogokat, de annyit nem vagyok már gép előtt, mint pár hónappal ezelőtt...

Szépen nőnek a babócák is...:)
Petrával tegnap voltunk szurin, úgyhogy akkor mérték is
jelenleg 7160gr volt, és elég hosszú, (védőnő szerint 65cm, de nem annyi) 72cm...úgyhogy a 7 kilója kezd rajta elveszni...
Forog mindkét irányba, bár hason még beszorul néha a keze (ezt csak tegnap sikerült neki teljesen végrehajtani, de a kezecske még útban van néha)...rengeteget gagyog, kiabál, sikítozik, baba, apa nagyon megy nála, általában 10liter nyállal vegyítve...fogacska még nincs, de az alsó kettő már látszik, úgyhogy remélem hamar kijön, mert már egy ideje nyűglődünk vele...
Nap közben alig alszik, egész nap max 2-2,5 órát, este alszik sokat, de egyíszer még kelünk enni éjjel is. Még mindig szopizik.
Összességében egy elég eleven, kis sajtkukac manócska eddig...

blogomba vannak róla videók is, ha valakit érdekel.

Ilus

KépKép
badzsulka

badzsulka jó, hogy jöttél! gyere sűrűbben! napközben 2-2,5 óra?!?! de jó lenne!!!! :shock:

megszámláltam az alvással töltött óráinkat, és az elmúlt napokban napi 11 órát aludt összesen... mondjuk előtte se sokkal többet, 12-13 órákat/nap... szerintem ez nagyon kevés egy ekkora babának... február 2-án megyünk tanácsadásra, akkor rákérdezek... :(

Kép
gtunde75

Sok babástól hallottam, hogy nem alszik sokat nappal a baba, Petra meg sose aludt olyan sokat...a 2-2,5 óra egész nappal összesen, mondjuk délelőtt összesen egy óra, meg délutánis kb. ennyi...átlag fél órát alszik egyben, utána tuti felébred...

Lehet ettől is nyűgösek néha...Petra tegnap volt valami hihetetlen hisztis, amúgy nem szokot vele baj lenne, de gondolom a front+hold+szuri együttes nem hatott épp a legjobban rá...

Ilus

KépKép
badzsulka

Badzsulka: hmmm, látom tegnap mindenkinek fincsi napja volt :)

Tündi: barinőm fia, szinte nem alszik egész nap, úgy hívja hogy a fő nem alvó :) max 20 perc azt kész... de azt is ritkán :) ezért godnolom vannak ilyen babák... látod, Gergő meg mindig aludna...:(

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok,

Ilus,
de jó, hogy jöttél! Szép nagy baba Petra és ügyesen mozog is!
Gyere gyakrabban!

Tünde,
akkor meg se merek szólalni, hogy nálunk éjjel alszik Olivér olyan fél 10-től reggel fél 6- 6-ig, aztán 7-8-tól olyan 10-11-ig, ezután játszik fönt van, majd fél 1-1-től újra alszik egy olyan bő két órát, most is ezt az alvását kezdte meg. Ha hagyom, akkor még olyan 4 felé is elalszik és képes hunyni még vagy 2-3 órát, de ezt nem szoktam hagyni, mert akkor este nagyon későn alszik el. Van nálunk is olyan, hogy össze-vissza 15-30 percet alszik napközben, na olyankor nagyon kész is van estére. Ha ezt számolom akkor Ő is cirka 12-13 órát alszik, ami nem sok. De azt látom, hogy alakul a napirend, ami tartalmaz egy délelőtti és egy délutáni alvást is, 2-3 órás ébrenlétekkel, 4 órás etetési szünetekkel.

Megkapta a szurit Olivér drága, az elsőnél nem sírt, a másodiknál tört el a mécses, kb 5 másodpercre. Hiába anya jó kis nyugtató :D :D

Megyek prezentálok magamnak vmi ebédet.

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

na most másfél órája alszik... ezt úgy értem el, hogy síri csend, ajtó nyitva, figyeltem, ha elkezdett mocorogni (30 perc után) bementem, nyugtatás és visszaaludt... de megint több, mint egy órás küzdelem után aludt csak el... :( de most legalább alszik... sztem nemsokára ébred már... hallom is...

Kép
gtunde75

Mares,
örülj, hogy Gergő szeret(ne) aludni, Ilangom is ilyen volt kicsinek! Képes volt 4-5 órákat aludni délután, éjjel is minimum 10-et aludt, illetve ma is jól alszik éjjel. Inkább ilyen legyen mint nem alvós, látod mennyi gondot tud okozni, ha egy picúrka nem tud aludni. Meg azt se szabad elfelejteni nem vagyunk egyformák, a babáknak is más és más az alvásigénye!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Tünde,
ismerem ezt az éber alvást, Olivér is ilyen. Képes magát fölébreszteni. Mondjuk nálunk sosincs síri csend, mert ahol nagyobb gyerek is van, azt szinte lehetetetlen megoldani.

Azt nem is meséltem, hogy a múlthéten Ilang ráejtett egy jó nagy babát Olivér buksijára, ami egyfelől baromira fájt neki másfelől úgy megijedt, hogy fél órát sírt, még a cicin is alig akart megnyugodni, arról nem is beszélve, hogy majdnem megfulladt ijedtében. Na azt nem kivánom senkinek se, amit akkor éreztem!!! Ilang bömbölt mert megijedt, hogy mit csinált a tesójával, a pici az ijedtségtől. Rémes volt! :( :(

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer nálunk sincs síri csend, most csak azért volt így, hogy halljam, ha mocorog, így nem ébredt fel teljesen és vissza tudtam altatni...
szegény gyerkőcök! Ilang is biztos nagyon megijedt... lehet, hogy hetekig nem tudja elfelejteni az esetet...

hűűűűű, megevett egy egész üveggel az univeres sütőtök-almából... nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön neki... eddig én főztem a tököt... azt is szépen ette...

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Csak gyorsan, amíg Bence engedi.

Tegnap nálunk is extrém nyűgi nap volt, 2x fél órát aludt, a délelőtti 2 órás és a délutáni 2-3 órás alvás helyett, csak úgy volt el, ha fogtuk a kezünkben és sétáltunk vele, zenére táncoltam is :D, még leülni sem lehetett, mert már sírt. Semmi se volt jó. Vannak ilyen napok, ilyenkor mindig próbáljuk mindenhogy lefoglalni, ha már aludni sehogy sem akar. Babakocsiban séta közben nagy nehezen sikerült még altatni 1 órát, de így is extrém nyűgös lett estére, viszont éjjel minden ok volt. Tegnapelőtt úgy sírt hajnalban negyed órát, sehogy nem tudtam megvigasztalni, Tomi se :( :cry:, olyan rossz volt látni, szopizni se akart, mindent kizárva csak a fogára vagy a hasára (akkor 2 napja nem kakilt) tudtuk "fogni", minden mást kizártunk.

Ilus! Jó, hogy újra jöttél, már kérdezni is akartam, merre vagy! Nagyon ügyes, aranyos Petra, láttam a videókat a blogodban meg facebookon is. :wink:

Évi! Balatoni taliban én is benne lennék! A Balaton melyik részére gondoltál? :roll:

Táblába szerintem még azt is bele lehetne tenni, mikor kezdett el kúszni, mikor ült fel egyedül.
Táblához adatok:
szopi
forgás: 2010. október
hasról hátra: 2010. dec. 26.
hátról hasra: 2010. dec. 28.

Megint kezd bedagadni a térdem. :cry: Pedig pihentettem (már amennyire azt egy 5 hónapos baba mellett lehet :roll: )... Valaki esetleg valami más megoldást nem tud? Ircsi? Nem akarom abbahagyni a szopit, hogy kaphassak szteroid injekciót! :cry: :cry:

Csillag! Gergőnek boldog fél évet 1 nappal megkésve is!

Clárika! Örülök, hogy Réka jobban van, én is megijedtem volna!

Ma meg akkorát kakilt, hogy még én is öltözhettem át. :shock: :lol: :lol: Közben meg "rendet rakott" a pelenkázón: szétdobálta a pelenkákat, lelökte a popsikenőcsöt, majdnem megette a törlőkendőt és nyakig összekakizta magát, elvoltunk, de túléltük. :lol: Tiszta ruhában, pelenkában van és rajtam is tiszta ruha van. :D

Dia! Áron nagyon ügyes! Csak ámultam-bámultam! :wink: Bencének jobbulást!

Ircsi! Még szokom a Chloe-t :wink:, nagyon édes, hogy mindenhol el tud aludni! Bence is, leszámítva az extra nyűgös napokat.

Mares! Nem vagy rossz anya, mindent ki kell tapasztalni, nekünk is van ilyen még mindig, pedig Bence már 5 hónapos.

Még akartam sok mindent, de Bence már sír, nem tud nélkülözni ma sem. Majd este jövök, ha már alszik. Megyünk barátnőmhöz, babák játszanak egy kicsit, mi beszélgessünk (ő kislánya 10 hónapos), remélem jól ellesz, a társaságot nagyon kedveli. Évi neked is akartam írni anyukád viselkedésére, de este pótolom!

Kis huncutról pár kép:

Kép

Kép

Kép

Durcizom :wink:
Kép Kép

Kép

Kép
barbcsi

Gergő tegnap igencsak elfáradhatott, ma eszik-alszik üzemmódban van...

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Tünde,
azért azt irigylem, hoyg mocorgásból vissza tudod altatni, nekem ez nem szokott menni. Már lassan 2 órája alszik, gyakice, az oltás óta.

Tényleg a 4 hós oltástól volt vki babájának láza?

Barbcsi,
nagyon édes Bencétek, hogy mosolyog! Így ül egyedül? Olivér is folyton ülni akar, közben, meg forogni is alig. Érdekesek ezek a kölköcök :) :) .
Tali helyszíne: még semmi sincs eldöntve, Évi bedobta ezt a sztem nagyon szuper ötletet. Nektek gondolom az É-i part lenne jobb, a pécsieknek meg a déli, de ezen nem fogunk összeveszni :wink: :wink:

Mares,
enyém gyerek is szinte eszik-alszik ma, lehet a hidegfront üti így ki őket.

Tényleg Évi, Ircsi, merre van? Ilyenkor már szoktak írni!

Dia,
jobban van Bence?

Csillag,
hogy vagy? Jelentekezz be, hogy mi van veled, veletek!

Rántott sajtot csináltam magamnak rízzsel, meg borsólevest ettem. Holnap viszont főznöm kell... ma takarítani kellett volna, de nem volt kedvem, van ilyen, nem? :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer Évi az anyukájánál van ma, csak estefelé jön...
nekem se sikerül mindig visszaaltatni, de most tuti nagyon fáradt volt...
nekünk volt hőemelkedés eddig minden oltás után, de 37.5 fölé sose ment...

Kép
gtunde75

Sziasztok!
Látom a méretekből, hogy Noémo nem csak jonihot vagy a többi gyerekemhez képest kicsike, hanem itt a topic babákhoz képest is. Kis, nőies darab, az énm élő játékbabám :lol:

Sucer!
Sí: sulimmal voltunk, tehát egy 90 őfs csoport, Alsóausztria, pályaszállás. A 4 nagyobb gyerkőm anyámmal a suli buszával mentek, mi a párommal a két picúrral meg a cucokkal kocsival. A gyerekenek is volt oktatás, én síeltem, amikor épp nem akartak szopizni! Ált anyukám sétáltatta őket a faluban, de volt hogy apjuk vigyázott rájuk. Félpanzión voltunk, úri dolgunk volt, gyerekenek ebéd gyanánt kellett adni vmi szendvicset vagy effélét, a hozzávalókat itthonról vittem. Volt nálunk egy kölcsön walky-talky, ha hirtelen szükség lett rám, anyám rám csipogott. kielégítő a válasz?
Ja. anyám volt a nagyobbakkal egy szobában, mi a picikkel. vittem utazóágyat, de igaziból a nagy duplaágyon aludtak. vittem szopispárnát. Babakocsit is, azt használtuk, kengurut, azt nem, de ha nem lett volna e3sőső és megyünk erdőbe sétálni, akkor kellett volna.

Ircsi! Katus a macska is? :D :D
Katus-Chloé mit kap anyatejen kívül? hogy tetszik neki?
claire

Na, Petrára még ma is hatással vannak a tegnapiak, nagyon úgy fest...egész nap nyűgi, ma eddig aludt kb. fél órát, és ha felveszem, akkor is nyafizik...

Remélem Évi anyuja ma normális lesz...

Ilus

KépKép
badzsulka

[quote="kfmares"]
írta:
kfmares
Tündi: nekem is régen sokat ébredt fel, nagyon hamar elalvás után Gergő, kalimpált álmában a kezeivel és azonnal kipattant a szeme is... ezért is tettem hasra.... ez valamit segít a bajon nálunk....

mi azért szoktattuk át háton alvásra, mert hason meg nekiállt félálomban kúszni, elment az ágy végébe... de lehet, hogy újra megpróbálom...

a déli másfél órás alvás hatására egy kicsit könnyebb volt vele... most megint alszik... aludt... hm... 30 perc ismét... óramű van ebbe a gyerekbe beszerelve?!?!

Kép
gtunde75

Sziasztok!

Sucer, jó alvókátok van! :D

Ircsi, köszi a manót, mára ide is ért teljes valójában :wink:
Mondjuk, Kristófra már nem jutott ereje, ő nem aludt, már nem is fog, úgy látom... Mi lesz ebből? :?

Szilvás, kitartás!

Dia, jobbulást!

Ilus, Barbcsi, jó, hogy jöttetek! Térd :(

4 hós oltás: nem lázasodott be Bálint, anno Kristóf sem.

Alvás: persze napirendtől és egyéb körülményektől függően, szerintem a délelőtti kb 1 órás és a délutáni kb 2 órás alvás nálunk működik. Kristófnál is így volt és kb 12-15 hónaposan állt át a délutáni hosszabb alvásra. Kristóf emellett egész éjjel aludt.

Fogászat: fél óráig bájologtunk a doktornővel, az asszisztensnővel karöltve, hogy Kristóf végre kinyissa a száját... :roll: Sőt, még én is átestem a fogászati vizsgálaton (velem minden rendben, még a bölcsességfogakkal is...) Kristófnak a fölső őrlőin is van egy-egy pötty... :roll: :roll: :roll: :roll: Ha ki tudná köpni majd, ecstelős oldatot lehetne használni...

Bálint addig apósommal volt, ő egész jól elvan a gyerekekkel. Bálintom inkább nem aludt - már üveges tekintettel várta az anyját... :)

bekri

Sziasztok!

Úgy látom a front-hold hatás minden babára hatással volt/van. Peti is nyügi volt a tornán, este 22.30-kor még "dorbézolt".

Dia, Bencének jobbulást! Áron nagyon ügyes!!!

Mares, nem vagy béna! Nagyon jó anyukája vagy Gergőnek!

Sucer, szegény gyerkők, mindketten jól megijedhettek. Te hogy viselted? Gratula a fogacskához!

Tünde, jó étvágya van Zoénak, tudja mi a fincsi!

Clárika, örülök, h Réka jobban van! Ijesztő volt olvasni is a történteket, hát még átélni...

Claire, ügyesen megszerveztétek a síelést (is)! Nem semmi a súlykülönbség az ikreknél.

Szilvás, jó olvasni téged!

Badzsulka, Petra szép nagy leányzó! Megnéztem a videókat, nagyon édes!

Barbcsi, Bence nagyon cuki! Nagyon szépen ül!
Kérdezted, h hogy érzem a szopizásnál a fogacskát, de a tapasztalt anyukák már megválaszolták. Igen, úgy, mikor pihizik, nézelődik közben, nem konkrétan a szopikor.

Évi, adatok a táblához:
forgás: 2010. december eleje
fordulás hasról hátra: december vége
fordulás hátról hasra: december vége

Képzeljétek 1 héttel az 1. fogacska után, áttört a második is. Mindkettő alsó jól látszik kint és éles. Le akartam fényképezni, de Peti ellenállt :oops:

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

4. hós oltásnál nem lázasodott be Peti (korábbiaknál sem).

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Sucer: jaj, szegény Ilang, meg szegény Olivér... hát igen... és akkor az embere azt se tudja gondolom hogy hova kapjon, melyiket nyugtassa! Olivér egy hős!!! ( oltás) Igen, Gergő igényli az alvásokat, és ha nincs, akkor borult a nap... (mormota mint anyukája :) )

Barbcsi: Bence nagyon édes, és huncutka mint mindig! :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Bols: milyen tornára játok??

Claire: az igen, ikrek, de súly szerint, mintha mégsem :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

sziasztok

bocsi de ismét csak futtában ..:(

tegnap voltunk védő néninél 8007 gramm Bence és képzeljétek nagy meglepimre oltást kapott 5,5 hónapos :shock: még csak az agyhártya elleni védő oltást kapta meg nem sírt csak amikor kihúzták a tűt mind mindig nyöszörgött egy picit aztán abba hagyta és kinevette hangosan a doktor nénit :) aki meg zabálta utánna mijen ügyes volt .

De ma reggelre lázas lett a kincsem vagyis csak hőemelkedése van 37,5 -37.7 vissza számolva az oltás miatt de tök jól viseli csak kicsit lassabb mint máskor de a kedvén nem változtatott szerintem a lázcsillapító nyomja felhívtam a doktor nénit aki azt mondta az oltás miatt van.

Clárika : Végre Réka jobban van nagyon örülök neki .

bévi:) mi már esszük a husis bébi kajcsit és nagyon ízlik a pulyka
és a csirke Bencének

Bocsi lányok többre nincs időm mert Bence felkelt apa miatt aki a hasát fogja a nevetéstől már kb fél órája mert kapott egy levelet az exétől akinek vőlegény van állítása szerint ( hála istennek )de a levél feladójánál még az a név áll Endrődiné :P :lol: :lol: ciki .... vőlegénye van de még a volt férj nevét viseli ... hy hy na ezen vihog mióta puszi mindenkinek s jobbulást a babáknak

Kriszti és Bencus
Kép
cicc01

Betegeknek jobbulást!

Bévi
Várjuk Liliről a képeket! :wink:

Sucer
Fogacska :lol: :lol: :lol:
Régen láttunk rólatok is képet! :cry:

Badzsulka
Nagyon édes Petra :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Amikor ébren van Zoé milyen? Tevékenykedik? Nagyon nyűgös?
Lehet, hogy neki ennyi az alvásigénye...

Barbcsi
Én nem hiszem, hogy az izületbe adott steroidból jelentős mennyiség kerülne az anyatejbe! :oops: :?
Huncut Bence :lol: :lol: :lol:

Nyári találkozó a Balatonnál
Én még nem tudom a nyári programot :oops:

Claire
A kétnyelvűség zavart be Katus és a macska között :wink:
Kapott a napokban bébiételt (alma gabonapehellyel, grízes-vaniliás pép)

Bekri
Sajnálom, hogy a "Sandmann" nem hatott Kristófra :cry:

Bols
Peti is ügyesen növeszti a fogacskákat!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Alváshoz így össze lehet csomagolni a gyereket...
Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Apa szemüvegét felpróbáltuk...

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

http://www.swaddleme.de/swaddleMe_puckanleitung.html
Amerikában nagyon elterjedten használják... ott valahogy nagyobb szokása van a babák bebugyolálásának...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok
Ma mamás napunk volt,egész jól telt.

Clari,örülök h.jobban van a picilány!!Tudom milyen borzalmas nézni hogy beteg :((

Bévi,Lili is nehezen viseli az idegeneket ezek szerint.
Lábad? Nődokinál voltál?...
Husis kaja azt hiszem 6 hótól mehet vagy 7,én nem adtam még.

Sucer,fogacskát írom a táblába :)
Baba-fejreejtés: :(( jól megijedhetett Ilang is...

Mares,ilyenek a babák ha kimarad egy alvás :( én ezt nemrég tapasztaltam meg,sok ésszel alvásidőben elvittem barátnőmhöz hogy majd ott alszik,és nem sikerült neki,itthon is még órákig ÜVÖLTÖTT...

Dia remélem jobban vagytok,ilyen magas lázat :(

Badzsulka :wink: szia

Tündi,barátnőm kislánya életében nem aludt többet nappal 1 óránál,éjjel 8 óránál... :roll: azt is néha harcok árán.

Barbcsi,Balaton:pontos helyszínt megbeszéljük,egyeztetjük.
Tábla:írtam,ülést beteszem,mászás van.
Térded: :(

Claire,Noémid akkora lehet mint Clarika Rékája,pici törékeny lánykák.

Bols,adatokat beírtam.

Ircsi képek :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi! Tényleg, a múltkor is néztem, h kb akkora nonó, mint Réka! Töréken ykis nőcik, és roppant formásak. Nagyion vicces, joninak kb másfélszer olyan széles a mellkasa, mint Nonónak :lol: hát hiába, így a 6.ra ennyire futotta.

Mares! hát tudod, 2petéjű ikrek, gyakorlatilag egyszerre született testvérek. Tiszta jó, h nem egy nagy maca csaj és egy gizda fiúcska :lol:

Ircsi! Ja, már értem! Nagyon cuki becsomagolva is , és a szemei is gyönyörűek. (Mi Eszter lányunkat szoktuk cicalánynak hívni :) egyébként)
Én is szoktam bugyolálni, de nem mnden gyereknél jön be, Dávid fiam pl, aki egy joviális, nyugis gyerek, hisztis rohamot kapott anno, ha hálózsákot adtam rá, de még akkor is, ha betakartam, sőt, a rácsoságyat sem bírta! Egy vicc volt, jól felöltöztettem, matrac az ágya elé, és azon aludt! Így béke volt, mosolygott a világra!

Alvás: enyémek éjjel kelnek, és nagyon szeretnek a hónom alatt visszaaludni, főként Joni. viszotn egyelőre jól viselik, ha máshol kell aludni, babakocsiban vagy szopizva könnyen elalszanak.

Claire
claire

Ircsi, nagyon édes Katus! (nekem valahogy ő Katus marad) :wink:
Mi is örököltünk ilyet van vagy 3 különböző méretben. Nővéremnek nagyon bejött, viszont nálunk Lili nem szerette, ő még a mai napig úgy alszik éjjel, hogy a kezeit felrakja (nem a teste mellett van).
Tényleg Ircsi, testvérednél mikor érkezik a 3. baba és fiú v. kislány?

Barbcsi, Bence nagyon cuki!
Sajnálom a lábad… :(

Tünde, nálunk is van, hogy napközben 30-40 percet alszik. Nekem azt magyarázták, hogy az alvás periódusokra oszlik és ezek 30-40 percesek és meg kell tanulnia a babának visszaaltatni magát. Hát ez nekünk nem megy napközbe az ágyba. Babakocsiban séta után 3 órát is tud aludni. Ki érti ezt….

Bévi, ahogyan Évi is írta a húsi 6 hótól van a táblázat szerint.

Mares, nagyon is ügyes vagy. Csak néha nem lehet kitalálni, hogy mit akarnak. Nekem is volt olyan, hogy sehol sem volt jó neki, és csak sírt.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Ircsi háááááááát, nem tudom... ez a bebugyolálás nekem nagggyon nem szimpi... olyan, mint egy kényszerzubbony... :shock:
Képek :arrow: ééééédes!
sose volt még nyűgös, kivéve az elmúlt 2-3 nap... egy kis örökmozgó!
:wink: :lol:

Évi ezek szerint nyugodt napotok volt.. örülök!

jóccakát mindenkinek!

Kép
gtunde75

Kényszerzubbony :lol: :lol: :lol:
Gyereke váloatja ezt is, Kristóf pl. a sima hálózsáktól/hálóruhától is "üvöltőrohamot" kapott. Ellentétben Claire fiával, ő nem egy nyugodt típus, izgága, de végtelenül határozott és nagy akaraterővel rendelkezik - ő emiatt nem viselte. Meg amiatt, mert melege volt benne!

Nem tudom, ez hogy van, de amikor az egész család betakarózva alszik, ő lerugdossa magáról a plédet, mert pillanatok alatt leizzad. Apuka sem fázós típus...

Egyébként egyre inkább látszik, hogy mennyire más a két gyerekem. Pont annyira, amennyire mi is különbözünk párommal. A sarkalatos pontok persze egyeznek :lol: :wink: :wink: :wink: Szóval, remélem, tök jó kapcsulatuk lesz majd egymással!

Ircsi, azért ne szomorkodj! Bálintnak jól jött a manócska, csak nem tudta, hogy Kristófra is tartogatni kellene az erejéből :lol: Egyébként most este legalább villámgyorsan elaludt és talán visszaáll a régi rendbe: reggel időben kel, ebéd után időben tud aludni és este időben alszik el.
Tesód pocaklakójára én is kíváncsi vagyok!

Woody, a babakocsi az egy nagyon különleges csoda-dolog :D Ez tuti! Mi is bizonyíthatjuk :)

Ilang és Olivér - meg a baba... Hát az ilyenek nem egyszerű helyzetek... :?

Bévi, én is akartam mondani, hogy olyan derüs, életkedvvel telinek tűnt az írásod!

Claire, Dávid, Eszter, Jonatán, Noémi és ? és ? Elfelejtettem, csak arra emlékszem, hogy írtad, hogy leragadtatok az ószövetségnél :) Azért kérdeztem egyszer a vallásotokat, mert emiatt (helytelenül) másra tippeltem...

Mostanában boldog-boldogtalan szóvá teszi, hogy Kristóf szopizza az ujját... A másik meg a szobatisztaság, amit már egyesek rendkívül türelmetlenül várnak... :roll: :roll: :roll: Szerintem, minél többet piszkálják, annál rosszabb... Jaj, át kéne kapcsolnom "Dia-üzemmódba", és frappánsan leállítani a társaságot. Csak azt se tudom hol áll a fejem a két gyerkőc mellett, plussz még a felnőttekkel is én törődjek... :roll: :roll: :roll: :? :? :?

Jó éjszakát!

bekri

Évi, Mikinek 4 (fiú)testvére van?

bekri

Bekri! :lol: hát azért a gyökereket nem tagadjuk meg :lol:
A sor: Ábel, Dávid, Eszter, Ádám, Jonatán, Noémi :lol:

Most született kistesója, ne már pont most várjuk el tőle, h most legyen szobatiszta, meg hagyja el az ujj szopást!!! Meg fog mindent csinálni!

Claire
claire

Jó reggelt!

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: