Zsuzska:
Megértelek... tavaly 2-szer romlott el a mienk is.... hetekig úgy éreztem magam, mint akinek az egyik karját vágták le

Mondjuk én világ életemben a mosogatást rühelltem a legjobban.... ezért is írtam a múltkor, hogy aki többek közt a mosogatógépet kitalálta szentté kellene avatni!!! :9
Okulásként leírom hogy nálunk mi volt (hátha mást is érinthet valamikor)... akit nem érint/érdekel, az tekerjen tovább...
Szóval kísértetiesen hasonlít amit leírtál egyébként ahhoz, ami nálunk volt....
Nekünk az első meghibásodás az volt, hogy beindítottam a progit, el is indult rendben, majd az első szivattyúzás előtt leállt és vége állapotot jelzett, úgy hogy még a szutyerák lé is benne maradt... újraindítottam, akkor kiszívta a vizet... köv. próbálkozásnál ment kicsit tovább... lényeg, hogy 3-4 újraindítással tudtam egy programnyi mosogatásnyit végigcsinálni...
Kijött az első szerelő: közölte vezérlőpanel hiba.. elvitte a panelt..valamit forrasztottak (állítólag) rajta...vége 22.800 pénz!!!
Ez volt tavaly májusban... visszahozta onnantól működött ugyan tök jól, hibamentesen, de nem sokáig... pontosan egészen novemberig, tehát vélhetően ekkor tényleg a hibát orvosolhatta, úgy gondolom... szóval novemberben megint gallyra ment a gép... Felhívtam az első szerelőt, hogy megint ugyanazt a hiba jelenséget tapasztalom, mint májusban... ja a javításra adott 1 év garanciát.... hát hetekig még csak ki se jött megnézni!!! Merthogy garancia, gondolom emiatt... én hivogattam naponta, már majd szétb-szott az ideg, hogy a k. anyjáért nem veszi fel/hallgatja le az üzenetet/nem válaszol az sms-re ... na nagy kegyesen 3 hét után!!! kijött... megnézte, közölte, hogy megint vezérlő panel hiba, kiszedte a panelt (ez amúgy aki nem tudná az ajtóban van) elvitte.. köv. héten elkezdtem hivogatni, hogy na mivan... közölte hogy semmi hibát nem találtak a panelban!!! Csináltak rajta egy "program törlést" majd hozza vissza... Eltelt megint egy hét, minden nap hivogattam, mindenféle válogatott kifogások voltak persze, na nagynehezen visszahozta. Visszaszerelte, közölte, hogy várjak x órát, aztán lehet beindítani (!!!!!) és elhúzott a vérbe..... Na másnap reggel jól megpakoltam a gépet ugye végre mosogatni fog a gép!!.... elindítom... elindul majd pár perc múlva leáll végét jelezve... Hívom ezt a buzit..... na onnantól kezdve, a kiba-tt telefonját soha többet nem vette fel... Na akkor már a sírógörcs kerülgetett.. december közepét írtunk, ide volt karácsonyra csődítve az egész család, én a legnagyobb hányingerek kellős közepén, ha valamikor akkor aztán tényleg jó szolgálatot tesz azembernek egy ilyen masina.
Na ekkor hívtam fel a második szerelőt, kisokosból.. mondom mi volt az előélet... erre rákérdez, hogy csak nem a Zsigri Péter nevű szakbarbárhoz volt szerencsénk az előző szerelő személyében ?? MOndom de, de ekkor már rosszat sejtettem..... Hát kiderült, hogy a legnagyobb kretént sikerült kihívnunk Zs.P. személyében..... Ugyanis a 2. szerelő mikor kijött, nem csak az ajtóban levő vezérlőpanelt nézegette, hanem vette a fáradtságot, szétszedte a konyhai burkolatot (beépített a gépünk), kiszedte a gépet, ami alatt konkrétan állt a víz(ez a beépítés miatt kívülről nem látszott) !!!!....Kiderült, hogy valami lengő kar szelep vagy mi ment tönkre, ami ha az az alkatrész átvizesedik akkor blokkol mindent és emiatt volt a leállás ... Ja és közölte, hogy olyan nincs, hogy vezérlő panel program törlés, amit vel az az előző buzi áltatott engem.....tehát vélhetően hozzá se nyúlt a panelhez, szart az egészre, merthogy garancia... Neki tudnia kellett volna, hogy ha a panelnek nincs hibája, akkor máshol kell keresni a hibát, vissza kellett volna jönnie azonnal, kiszedni a gépet és megnézni a többi esetleges hibalehetőséget...de az a fasz még csak a fáradtságot se vette, hogy megnézze, sőt mondom, még azért is nekem kellett hívogatnom, hogy legalább visszahozza az elvitt vezérlőpanelunkat ... hát több mint 1 hónapunk ment rá a kreténségére és a lusta trehány viselkedésére....
A vége az lett a dolognak, hogy a 2. szerelő elvitte ezt az átvizesedett szelepet, otthon valami géppel kiszárította.. majd visszajött, beszerelte, megnézte hogy mikor a száraz szeleppel végre elindul a gép, van-e más hiba.. és mikor meggyőződött róla 100%-osan, hogy csak ez a hiba van, akkor lett az a verzió, hogy mivel ez a szelep nem javítható,csak cserélhető, eldönthettük, hogy vagy kifizetjü ezt a kurva drága alkatrészt és beszerez egy újat (csak az anyag ár 18 ezer)+javítás, vagy veszünk egy új gépet... A 2. megoldást választottuk, merthogy karácsony előtt voltunk 1 héttel... ja és a 2. szerelő mivel látta, hogy terhes vagyok, mondtam hogy hányok mint állat, soron kívül beszerezte az alkatrészt és majd szinte azonnal jött és megcsinálta, pedig aznap a gyerekének az oviban fellépése volt, másnaptól meg már asszem nem dolgozott.... de még előtte eljött és megcsinálta a gépünket, hogy az ünnepekre ne maradjunk itt gép nélkül..... most működik.... De többet szerintem már nem fogunk erre a gépre költeni...
Na jó hosszú lettem, de tényleg csak azért írtam le, hogy aki olvassa,vagy bárki aki rátalál erre a hsz-ra okulásként láthassa, hogy veszik palira az embert a szakbarbárok.. Decemberben nem akartam ezt megírni az indexes mosogatógépes fórumon, de most megint úgy "felhergeltem" magam rajta, hogy lehet megírom ott is, hogy hadd okuljanak széles körben a népek...